אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סיבות ✔ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחא לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות
מה הסוד של אליעד כהן בפתרון בעיות בעזרת ניתוח סיבתיות?

אליעד כהן מציג נוסחה של ניתוח סיבתיות שהיא כלי יעיל לפתרון בעיות, הפחתת פחדים ורצונות שליליים, והחלשת מחשבות שמכבידות על האדם. על פי הנוסחה, כל בעיה או מחשבה נובעת ממערכת של סיבה ותוצאה. במטרה לשנות או להחליש רצון או מחשבה, יש להבין את הסיבה שמובילה לתוצאה ולהעריך את הקשר ביניהם. המטרה היא לזהות אם הסיבה אכן מחייבת את התוצאה, ואם לא, החלשת הרצון או המחשבה נעשית באופן טבעי.

כדי להדגים את השיטה, אליעד מציין דוגמה של אדם שרוצה שיאהבו אותו, אך לא מרגיש טוב עם הרצון הזה ורוצה להחליש אותו. אם נשאל "למה אני רוצה שיאהבו אותי?", נגלה שלעיתים התשובה היא "כי אני לא מעריך את עצמי מספיק". השאלה המרכזית היא אם הסיבה הזו באמת מקדימה את הרצון שיאהבו אותו, ואם היא מחייבת את הרצון הזה. אם התשובה היא לא, אז הרצון ייחלש, וזהו שלב חשוב בניתוח סיבתיות.

איך ניתוח סיבתיות עוזר בהחלשת רצון?

הנוסחה מציעה ארבע שאלות שמסייעות להחליש רצון או מחשבה שלילית:

1. האם התוצאה מחויבת? - האם באמת צריך להיות רצון כזה או מחשבה כזו? לדוגמה, אדם יכול לשאול את עצמו אם הוא באמת רוצה שיאהבו אותו ברמה כזו.

2. האם התוצאה באמת מתחייבת מהסיבה? - האם הרצון להיות נאהב באמת נובע מחוסר הערכה עצמית, או שיש סיבות נוספות או שונות?

3. האם הסיבה מחייבת את התוצאה? - האם חוסר הערכה עצמית באמת מחייב רצון כזה, או שאפשר להעריך את עצמי גם אם אינני רוצה שיאהבו אותי?

4. האם הסיבה עצמה מחויבת? - אם אדם טוען "אני לא מעריך את עצמי כי אין לי השכלה", אפשר לשאול אם זה נכון או אם אפשר להעריך את עצמי גם ללא השכלה.

אליעד מסביר ששאלות אלו בודקות את הקשר בין סיבה לתוצאה, ובמהלך התהליך מתחילים להבין שהרצון או המחשבה לא תמיד מחויבים כפי שנראה בהתחלה. ברגע שמבינים שאין קשר סיבתי מוחלט, הרצון או המחשבה מתחילים להיחלש.

דוגמאות נוספות ליישום ניתוח סיבתיות

במהלך ההרצאה, אליעד מספק מספר דוגמאות להמחשה של ניתוח סיבתיות:

- חוקר משטרה והאישום ברצח: אם שוטר מאשים אדם ברצח בגלל שיש לו משקפיים, השאלה הראשונה תהיה: האם המשקפיים באמת מחייבים את הרצח? אם לא, הקשר הסיבתי נשבר.

- קורונה וסגר: כאן, אם נשאל אם הקורונה מחייבת סגר, השאלות הנוספות יכולות להיות: האם הסגר באמת נגרם רק בגלל הקורונה? האם יש סיבות נוספות לסגר, כמו שיקולים פוליטיים או כלכליים?

- פחד מצחוק של אחרים: אדם יכול לשאול אם הצחוק של אחרים באמת מחייב פחד, והאם אפשר להישאר שליו גם כאשר צוחקים עליו.

איך ליישם את הנוסחה בחיים האישיים?

הנוסחה של ניתוח סיבתיות נועדה לא רק להחליש רצונות שליליים, אלא גם כדי לפתור בעיות ולהתמודד עם פחדים וחרדות. כל אדם יכול להשתמש בשיטה הזו כדי להבין את הסיבות שמובילות לרגשות או מחשבות מסוימות, ולבצע את השאלות המפורטות על מנת להחליש את הקשר בין הסיבה לתוצאה. ברגע שנשאלות השאלות בצורה נכונה, תהליך החלשת הרצון או המחשבה נעשה באופן טבעי.

מה ניתן ללמוד משיטה זו?

אליעד מציין שהשיטה יכולה לשמש במגוון תחומים של החיים - התמודדות עם פחדים, חרדות, מחשבות טורדניות, ובעיות אישיות נוספות. מדובר בשיטה שיכולה לעזור לאדם להבין את מהות הרצון או המחשבה, ולהתמודד איתם בצורה יותר ברורה ומועילה. הכוח של ניתוח סיבתיות טמון ביכולת לזהות סיבות מיותרות ולהחליש אותן, כך שהרגשות והתגובות לא יהיו כל כך חזקות.
מהי הנוסחה הנקראת ניתוח סיבתיות ואיך היא קשורה להחלשת רצון?

נוסחה שניתן להשתמש בה כדי לפתור מגוון רחב של בעיות אישיות ורגשיות נקראת ניתוח סיבתיות. הרעיון הוא שכאשר רוצים להחליש רצון, או להיפטר ממחשבה שלילית, אפשר לנתח את הסיבה והתוצאה שבאות לידי ביטוי בציר הזמן. הסיבה תמיד מקדימה את התוצאה, וכך ניתן לשאול שאלות החושפות את מקור המחשבה או הרצון ואת מידת ה"חיוב" שלהם.

דוגמה שכיחה היא מצב שבו אדם רוצה שיאהבו אותו. אדם כזה עלול לסבול מכך שהרצון הזה מנהל אותו, והוא מעוניין להחליש את הרצון. השאלה הנשאלת היא: מדוע הוא בכלל רוצה שיאהבו אותו? כששואלים "למה אני רוצה שיאהבו אותי?", לוקחים את המחשבה "אני רוצה שיאהבו אותי" והופכים אותה לתוצאה. הסיבה, למשל, עשויה להיות "אני לא מעריך את עצמי מספיק". בשלב זה נשאלת השאלה אם אכן חוסר הערכה עצמית מקדים בציר הזמן את הרצון שיאהבו, והאם הוא מחייב את הרצון הזה. אם מתברר שאפשר לא להעריך את עצמי ובכל זאת לא לרצות שיאהבו אותי, הקשר הסיבתי נחלש, והרצון עצמו נחלש.

מדוע כל כך חשוב להבין מהי סיבה ומהי תוצאה?

דוגמה להמחשת חשיבות ההבחנה בין סיבה לתוצאה היא שריפת דף נייר באש: האש היא הסיבה, שריפת הנייר היא התוצאה. הסיבה תמיד מקדימה את התוצאה בציר הזמן. אם מישהו טוען שיש סיבה, אבל מסתבר שה"סיבה" קרתה אחרי ה"תוצאה", אי אפשר להגדיר זאת כסיבה אמיתית.

לכן, כאשר מחפשים את סיבת הרצון (למשל, "למה אני רוצה שיאהבו אותי?"), יש לוודא שהסיבה אכן קדמה לרצון ולא התרחשה אחריו. אם מוצאים סיבה פוטנציאלית, אך מתברר שהיא הופיעה רק לאחר שכבר היה רצון - אז היא לא יכולה להיות הסיבה האמיתית.

איך השאלות של ניתוח סיבתיות מסייעות להחלשת רצון?

יש ארבע שאלות עיקריות העוזרות בפירוק הקשר שבין סיבה לתוצאה ובהחלשתו של רצון לא רצוי:

1. האם התוצאה מחויבת?

האם באמת חייב להיות מצב שבו יש רצון כזה או מחשבה כזאת? לדוגמה, אדם השואל את עצמו "האם באמת אני רוצה שיאהבו אותי ברמה כה גבוהה?". לפעמים עצם השאלה עשויה לגרום להבחין שהרצון אינו כה חזק.

2. האם התוצאה באמת מתחייבת מהסיבה?

לדוגמה, "אני רוצה שיאהבו אותי כי אני לא מעריך את עצמי". האם הרצון הזה נובע רק מחוסר הערכה עצמית, או שיש סיבות אחרות או נוספות? ייתכן שהרצון להיות נאהב בכלל נובע מגורמים אחרים, ולכן לא בהכרח זו התוצאה היחידה.

3. האם הסיבה מחייבת את התוצאה?

במקרה של "אני לא מעריך את עצמי מספיק", נשאל: האם זה שחסרה לי הערכה עצמית מחייב בהכרח רצון להיות נאהב? אולי אפשר להמשיך לא להעריך את עצמי ובכל זאת לא להרגיש צורך חזק באהבה חיצונית. ברגע שרואים שהסיבה לא חייבה את התוצאה, הרצון מתחיל להיחלש.

4. האם הסיבה עצמה מחויבת?

אם אדם אומר "אני לא מעריך את עצמי כי אין לי השכלה", אפשר לשאול: "האם באמת אין לי השכלה?" או "האם זה שאין לי השכלה מחייב שלא אעריך את עצמי?". אם מתברר שאפשר להעריך את עצמי גם בלי השכלה, הרי שאין הכרח באותה סיבה (חוסר הערכה), ואז הרצון שהתבסס עליה נחלש עוד יותר.

אילו דוגמאות ממחישות את ניתוח הסיבתיות?

ישנן כמה דוגמאות מפורטות להמחשת השיטה:
  • חוקר משטרה והאישום ברצח:

    אם שוטר עוצר אדם ומאשים אותו ברצח ראש הממשלה בטענה "יש לך משקפיים, ולכן רצחת", עולה מיד השאלה "האם זה שיש לי משקפיים בהכרח אומר שרצחתי?" במקרה זה הסיבה לא מחייבת את התוצאה, והאישום נחלש. אם השוטר מוסיף סיבות שאינן מחייבות, והאדם מצליח לסתור אותן, הוא ייצא לחופשי. הרעיון דומה לרצון: בכל פעם שיש סיבה המניעה את הרצון, אפשר לשאול אם היא באמת מחייבת את התוצאה או בכלל קיימת.
  • דוגמה על קורונה וסגר:

    יש קורונה (סיבה) וסגר (תוצאה). נשאלות השאלות:

    - האם התוצאה מחויבת? כלומר, האם באמת חייבים לעשות סגר?

    - האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? כלומר, האם הסגר באמת נובע רק בגלל הקורונה, או שיש סיבות נוספות (שיקולים פוליטיים, כלכליים וכו)?

    - האם הסיבה מחייבת את התוצאה? כלומר, האם קיום מגפה מחייב תמיד סגר, או שאפשר להגיב אחרת?

    - האם הסיבה עצמה מחויבת? לדוגמה, האם אכן יש נתונים שמוכיחים במאה אחוז את מצב המגפה?
  • להחליש מחשבות שליליות או פחד:

    "אני מפחד כי צוחקים עלי." נשאלת השאלה האם הצחוק מחייב בהכרח פחד, או שאפשר להישאר שליו למרות הצחוק. האם הסיבה (צחוק של אחרים) באמת קיימת ומקדימה את התוצאה (פחד), והאם היא מחייבת את הפחד? כך אפשר להחליש פחדים או חרדות על ידי פירוק הקשר הסיבתי.
  • מצב של בגידה:

    "למה אני עצוב? כי אשתי בגדה בי." נשאל: "האם זה מחייב להיות עצוב?" מתברר שלמרות בגידה, יש אנשים שאינם עצובים. אם כך, הבגידה לא בהכרח מחייבת צער, ומכאן אפשר להמשיך לנתח ולמצוא סיבות נוספות, עד שההיקשרות הרגשית לאותו מצב מתערערת.
  • הערכה עצמית וכסף:

    "אדם רוצה כסף כי הוא צריך להצליח בחיים." אפשר לשאול: "האם באמת חייבים להצליח בחיים?" וגם אם כן, "האם חייבים כסף כדי להצליח?" או "האם באמת יש מחויבות להצליח דווקא כך?" אם מגלים שלא הכל מחויב, הרצון להיאחז בסיבה נחלש, וכך גם התוצאה.
כיצד ניתן ליישם את הנוסחה בכל תחומי החיים?

כל בעיה אפשר לקחת ולבדוק מה הסיבה לה. לאחר מכן שואלים אם הסיבה אפשרית, אם היא מקדימה את התוצאה, ואם היא מחייבת בהכרח את התוצאה. בנוסף, אפשר גם לבחון אם הסיבה עצמה בכלל קיימת או מחויבת. ברגע שמגלים שהסיבה לא בהכרח תקפה, אפשר לראות איך הקשר בינה לבין התוצאה נחלש, ובאותו רגע נחלשות גם המחשבות והרגשות השליליים או הרצונות הלא רצויים.

שלבים עיקריים:
  • לזהות את הבעיה או הרצון ולנסח אותם כתוצאה. לדוגמה: "אני רוצה שיאהבו אותי."
  • לשאול: "למה קיימת התוצאה הזו?" (למצוא את הסיבה). למשל: "כי אני לא מעריך את עצמי."
  • לשאול אם הסיבה באמת קיימת לפניהם של התוצאה ואם היא אכן מחייבת אותה. למשל: "האם חוסר הערכה עצמית מחייב רצון באהבה מאחרים?" אם לא, הרצון נחלש.
  • לשאול מה הסיבה לסיבה. למשל: "למה אני לא מעריך את עצמי? אולי כי אין לי השכלה." ואז שוב לבדוק אם זה באמת נכון ומחייב.
  • להמשיך בתהליך בכל פעם שצצה סיבה חדשה. באותו אופן ששוטר מביא טענה "כי יש לך משקפיים, " ומראים שזה לא מחייב רצח, וכך הלאה. כאשר נגמרות ה"סיבות" או מתברר שאין סיבה באמת מחייבת, הרצון או המחשבה השלילית נחלשים.
כאשר מתרגלים את הניתוח הזה באופן עקבי, אפשר לגלות שהוא חל על מגוון מצבים: פחדים, חרדות, מחשבות טורדניות, תחושת בגידה, חוסר הערכה עצמית, ואפילו רצון עז בדברים שונים. בכל פעם ניגשים לסיבה שמאחורי התוצאה, שואלים אם היא מחייבת, שואלים אם היא עצמה אמיתית או הכרחית, וכך מתרחש תהליך שגורם לרצון או למחשבה הלא רצויה להיחלש או להיעלם.
דוגמא לניתוח סיבתיות, איך לנתח תהליך סיבתי? תרגול ניתוח סיבתיות, מהי סיבה? מהי תוצאה? ניתוח סיבתיות של סגר הקורונה, מה הנוסחא של אליעד כהן? מה השיטה של אליעד כהן? האם הסיבה מחוייבת? האם הסיבה אפשרית? האם הסיבה אולי נכונה? האם הסיבה חוקית? האם הסיבה בטוח לא נכונה? האם אפשר לרצות משהו בלי סיבה? האם הסיבה מחייבת את התוצאה? האם התוצאה מתחייבת מהסיבה? האם התוצאה מחוייבת? מה הסיבה של הסיבה? נוסחא להחליש רצון, נוסחא להשתחרר מרצון
אולי נכון שיקולים הסיבה אולי נכונה באהבה למה אני עצוב היקשרות לנתח סיבה ותוצאה לנתח תהליך סיבתי אני עצוב ניתוח קשר סיבה ותוצאה בלי השכלה 4 שאלות לניתוח 4 שאלות לניתוח בעיות 4 שאלות של ניתוח סיבתיות eip איך להחליש איך להחליש רצון איך לנתח איך לנתח סיבה ותוצאה איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור כל איך לפתור כל בעיה איך לפתור פחד אליעד אליעד כהן בעיה בעיות הדרך של אליעד הדרך של אליעד כהן החלשת הרצון הנוסחא של אליעד הנוסחא של אליעד כהן הסוד הסוד של אליעד הסוד של אליעד כהן השיטה של אליעד השיטה של אליעד כהן השכל של אליעד כיצד לנתח להחליש להחליש את הרצון להחליש רצון להטיל ספק ברצון להשתחרר מהרצון להשתחרר מרצון לנתח לנתח סיבה ותוצאה לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור כל בעיה לפתור פחד לשאול שאלות לשנות את הרצון לשנות רצון מה הסוד של אליעד כהן מצא את ההבדלים נוסחא נוסחא ל נוסחא לפתרון בעיות נוסחה נוסחה ל נוסחה לפתרון בעיות ניתוח ניתוח בעיות ניתוח סיבתיות ניתוח קשר סיבה ותוצאה סוד סודות סיבה סיבה ותוצאה סיבות סיבתיות ספק ברצון פחד פחדים פתירת בעיות פתרון פתרון בעיות רצון שאלות שאלות לניתוח בעיות שאלות של ניתוח סיבתיות שחרור מהרצון שיטת eip שינוי רצון תוצאות
בגידות, 4 סיבות לחשדות לבגידה, 4 סיבות שאתה חושד שבוגדים בך, 4 סיבות שחושדים בך שאתה בוגד, 4 סיבות למה היא חושדת בך שאתה בוגד, 4 סיבות למה הוא חושד בך שאת בוגדת, טיפול בחשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, בן זוג חשדן, בת זוג חשדנית
בגידות, 4 סיבות לחשדות לבגידה, 4 סיבות שאתה חושד שבוגדים בך, 4 סיבות שחושדים בך שאתה בוגד, 4 סיבות למה היא חושדת בך שאתה בוגד, 4 סיבות למה הוא חושד בך שאת בוגדת, טיפול בחשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, בן זוג חשדן, בת זוג חשדנית
... 4 סיבות לחשדות לבגידה, 4 סיבות שאתה חושד שבוגדים בך, 4 סיבות שחושדים בך שאתה בוגד, 4 סיבות למה היא חושדת בך שאתה בוגד, 4 סיבות למה הוא חושד בך שאת בוגדת, טיפול בחשדות לבגידה, פחד מפני בגידה, בן זוג חשדן, בת זוג חשדנית למה יש חשדות לבגידה בזוגיות? חשדות לבגידה בזוגיות הן תופעה נפוצה שיכולה להיווצר מסיבות שונות ומגוונות. אליעד כהן מפרט בהרצאתו ארבע סיבות מרכזיות שגורמות לבני זוג לחשוד אחד בשני, וחשוב להבין אותן היטב כדי לטפל בחשדות בצורה נכונה ויסודית. הסיבה הראשונה: חשד מבוסס על מציאות אמיתית לפעמים החשדות הן לא סתם תחושות אלא מתבססות על משהו ממשי ואמיתי. למשל, ... חריגה: הם מתרחקים, מתנהגים בסודיות, או משנים באופן קיצוני את ההתנהגות שלהם, זה עשוי להצביע על כך שאכן קיימת בגידה או מחשבה על בגידה. אליעד מסביר שזו הסיבה הכי הגיונית והברורה לחשדות, שכן ההתנהגות של הצד השני נותנת סיבה ממשית להאמין שיש בגידה בפועל. לדוגמה, אם גבר פתאום מרבה לצאת לבד, לשמור על הטלפון בצורה קיצונית או להימנע מקרבה פיזית ואינטימיות, בת הזוג שלו תתחיל לחשוד בו כי ההתנהגות שלו מתאימה לסיטואציה שבה באמת קיימת בגידה. הסיבה השנייה: חשד מתוך פחד לא הגיוני וחרדת נטישה הסיבה השנייה לחשדות היא פחות רציונלית ויותר רגשית: מדובר במצב שבו אחד מבני הזוג פשוט מפחד מאוד מפני האפשרות שיבגדו בו או יעזבו אותו. פחד זה יכול להיות כל כך חזק עד שהוא יוצר תחושת פרנויה וחשד בלתי פוסק, גם כאשר בפועל אין שום סיבה אמיתית לחשוש. לדוגמה, אישה שחוותה בעבר בגידה, או אדם שיש לו פחדים עמוקים מנטישה, עלולים לפתח פחד חזק מאוד מבגידה. גם אם בן הזוג מתנהג כרגיל ולא עושה דבר מחשיד, הם עדיין עשויים להרגיש שמשהו לא בסדר ולחפש הוכחות לחשדות. הסיבה השלישית: השלכה של מחשבות או מעשים אישיים על הצד השני הסיבה השלישית היא מצב שבו האדם שחושד הוא בעצמו בוגד או שוקל לבגוד, ולכן הוא מניח שבן או בת הזוג גם כן עשויים ... אדם שכבר נמצא בתהליך נפשי או רגשי של התרחקות מבן זוגו, ייטה לראות סימנים שבן הזוג מתרחק ממנו, גם אם בפועל הצד השני לא עושה שום דבר שונה מהרגיל. הסיבה הרביעית: תחושת חוסר ערך עצמי וחוסר ביטחון הסיבה הרביעית קשורה לחוסר ערך עצמי ותחושת נחיתות פנימית. במצב כזה, האדם חושב אם אני הייתי במקום בן הזוג שלי, ... יהיה התמודדות עם הפחדים, אולי בעזרת טיפול מקצועי. אם מדובר בהשלכה של המעשים האישיים, יהיה צורך להבין למה האדם חושב לבגוד, ולטפל בזה קודם כל. ואם הסיבה היא חוסר ביטחון, נדרש לעבוד על חיזוק ההערכה העצמית והביטחון העצמי. אליעד מדגיש שכל חשד דורש גישה שונה, ולכן חשוב מאוד לזהות את הסיבה הנכונה ולפעול בהתאם. רק אז אפשר באמת להגיע לפתרון אמיתי ולחזור לאמון הדדי בזוגיות. בגידות פחד מבגידה התמודדות עם בגידה חשדות לבגידה בין זוג חשדן השגת אמון בזוגיות מה הסיבות שגורמות לחשדות לבגידה בזוגיות? בפני בני זוג, חשדות לבגידה יכולים להתעורר ממגוון סיבות. ישנן ארבע סיבות עיקריות שיכולות להסביר את התופעה, והן יכולות להיות תוצאה של מצבים שונים שמתפתחים בין בני הזוג. הסיבה הראשונה: חשש מבוסס על פעולה אמיתית - לפעמים יש סיבה אמיתית לחשוד בבגידה. אם אחד מבני הזוג פועל באופן שמרמז על כך שהוא בוגד, כמו שינוי התנהגותי או ריחוק רגשי, יתכן וזהו סימן לכך שהוא באמת בוגד. זו הסיבה הברורה ביותר והגיונית לחשדות. הסיבה השנייה: פחד קיומי של בן הזוג - לפעמים החשדות לא נובעות ממעשיו של בן הזוג, אלא מתוך פחד או חרדה מהאפשרות שהוא ייתכן ויבגד בו. פחד זה, שיכול להתפתח מתוך תחושת חוסר ביטחון, משדר לתוך מערכת היחסים תחושות של פרנויה, והתוצאה היא לעיתים חשד בלתי מוסבר בבגידה. הסיבה השלישית: רגשות אשמה או רצון לפעול באופן דומה - אם אחד מבני הזוג שוקל לבגוד או מבצע את הפעולה עצמה, הוא עשוי לחשוב שגם בן הזוג השני מעוניין או עשוי לבגוד בו. במקרים כאלה, המחשבות והמעשים של אחד מבני הזוג עשויים להזין את החשדות כלפי השני. הסיבה הרביעית: השתקפות פנימית של תחושת חוסר ערך - לעיתים, חשדות לבגידה נובעות מתוך תחושת חוסר ערך אישית של אחד ... לא מספיק טוב או שמגיע לו שיבגדו בו, הוא עשוי לחשוב שגם בן הזוג השני בוגד בו. המחשבה שאם הייתי במקום השני, הייתי בוגד בעצמי יכולה להחמיר את החשדות. הסיבות הללו לא תמיד נוגעות במציאות, אך לעיתים יש להן השפעה על הדינמיקה בין בני הזוג. כל סיבה יכולה להזין את החשדות וליצור תחושת ניכור או חוסר אמון. מהם הצעדים שמומלץ לנקוט כאשר יש חשד לבגידה? כאשר ...
3 סיבות לחוסר הצלחה בחיים, 3 סיבות לכישלון, 3 סיבות לחוסר הצלחה בהשגת מטרות, 3 סיבות למה אני לא מצליח להשיג את המטרות שלי, לא יודע, לא יכול, לא רוצה, 3 גורמים להשגת מטרות, איך להשיג מטרות? איך להצליח להשיג מטרות ויעדים?
3 סיבות לחוסר הצלחה בחיים, 3 סיבות לכישלון, 3 סיבות לחוסר הצלחה בהשגת מטרות, 3 סיבות למה אני לא מצליח להשיג את המטרות שלי, לא יודע, לא יכול, לא רוצה, 3 גורמים להשגת מטרות, איך להשיג מטרות? איך להצליח להשיג מטרות ויעדים?
... סיבות לחוסר הצלחה בחיים, 3 סיבות לכישלון, 3 סיבות לחוסר הצלחה בהשגת מטרות, 3 סיבות למה אני לא מצליח להשיג את המטרות שלי, לא יודע, לא יכול, לא רוצה, 3 גורמים להשגת מטרות, איך להשיג מטרות? איך להצליח להשיג מטרות ויעדים? מהן שלוש הסיבות שמונעות מאנשים להשיג את המטרות שלהם? כאשר אדם מנסה להשיג מטרה מסוימת ואינו מצליח, קיימות שלוש סיבות מרכזיות לכך: הסיבה הראשונה היא חוסר רצון אמיתי הסיבה השנייה היא חוסר ידע או ספק בדרך והסיבה השלישית היא חוסר יכולת אובייקטיבית . להלן הסבר מפורט על כל אחת מהסיבות, דוגמאות מוחשיות ודרכי התמודדות. האם אתה באמת רוצה להשיג את המטרה ... מאכלים טעימים מאשר מהרעיון של להיות רזה יותר. כך נוצר מצב שהרצון לאכול טעים גובר על הרצון לעשות דיאטה, וזו הסיבה לחוסר ההצלחה שלו. זה לא אומר שאין לו רצון בכלל, אלא שהרצון שלו אינו ... כדי להשיג יעדים? איך לשלב תהליך למידה בתכנון המטרות? למה חלק מהאנשים לא מצליחים להשיג חלק מהמטרות שלהם? הסיבה המרכזית לבחון היא האם באמת רוצים את המטרה. לפעמים אומרים שרוצים ... כאשר נתקלים בקושי להשיג מטרה, מומלץ לשאול את שלוש השאלות הבאות: 1. האם הרצון אכן מספיק חזק? או שמא קיימות סיבות סמויות שמחלישות את הרצון? 2. האם באמת ידועה הדרך בצורה מלאה וברורה? ...
סיבות / סיבה ותוצאה / סיבתיות - מי מחפש סיבות? ומי אינו צריך סיבות?
סיבות סיבה ותוצאה סיבתיות - מי מחפש סיבות? ומי אינו צריך סיבות? מי מחפש סיבות? ומי אינו צריך לחפש סיבות? החיים בעולם בנויים על מנגנון של סיבה שמובילה לתוצאה. לכל סיבה יש סיבה, וכל תוצאה מובילה לתוצאה אחרת. שאלה להתבוננות: מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות ומהי התוצאה הסופית והתכלית הסופית של כל האירועים? האדם כל הזמן מחפש סיבות. האדם מנסה להבין את הסיבה שבגללה הדברים מתרחשים. האדם מחפש סיבה להבין מדוע המציאות היא כמו שהיא. מדוע האדם מחפש סיבות? מה אכפת לאדם מה הסיבה? תשובה: הבנת הסיבות יוצרת אצל האדם הבנה של המציאות. הבנה של המציאות מאפשרת לאדם לקבל ולאהוב את המציאות. הסיבות גורמות לאדם להרגיש טוב. ככל שהאדם מבין טוב יותר את הסיבה שבגללה המצב כפי שהוא, כך טוב לו יותר. מי לא מחפש סיבות? תשובה: מי שטוב לו. כאשר טוב לאדם, הוא לא מחפש סיבה כמו כאשר הוא מרגיש רע. כאשר האדם מרגיש טוב, לא ממש אכפת לו מה הסיבה. כאשר האדם מרגיש רע, הוא מחפש סיבה, כדי ליצור הבנה של המצב. הסיבה עוזרת לאדם להבין את המצב. הבנת המצב יוצרת תחושה של טוב יותר. את מי הסיבות לא מעניינות בכלל? תשובה: למי שטוב לו בשלמות. כאשר האדם חווה שלמות אינו חסר דבר, אדם כזה אינו מחפש סיבה לשום דבר. כאשר הכל מושלם לא צריך סיבה. סיבה צריך כאשר יש בעיה ורוצים לדעת מה לעשות. כאשר הכל טוב לא צריך סיבה. ואיך מגיעים לכך שהכל יהיה טוב ומושלם? תשובה: על ידי שמחפשים את הסיבות. אחרי שמוצאים את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, ומבינים אותה באמת, ההבנה הזאת מאפשרת לאדם לחוות שלמות ולהפסיק לחפש ...
לשדר חוזקה, לשדר חולשה, למה לא לנמק את עצמך? להסביר את עצמך, לתת סיבות לעצמך, האם נתינת סיבות מחזקת אותך? האם לנמק מחליש או מחזק? איך לטעון טענה? האם לתת סיבות? תקשורת בין אישית, טעויות במערכות יחסים, לנמק ולתת סיבה
... חוזקה, לשדר חולשה, למה לא לנמק את עצמך? להסביר את עצמך, לתת סיבות לעצמך, האם נתינת סיבות מחזקת אותך? האם לנמק מחליש או מחזק? איך לטעון טענה? האם לתת סיבות? תקשורת בין אישית, טעויות במערכות יחסים, לנמק ולתת סיבה האם לנמק את עצמך מחזק או מחליש אותך? כאשר אדם בוחר לנמק את עצמו, להסביר מדוע הוא עושה או לא עושה משהו, הוא לכאורה מרגיש שהוא מחזק את עמדתו. האדם חושב שאם הוא מספק סיבות להתנהגותו או להחלטותיו, הוא מצדיק אותן טוב יותר, נותן להן תוקף ומחזק את אמינותו בעיני אחרים. לדוגמה, אדם שמאחר לעבודה יכול לומר אני מאחר כי היו לי ... באופן דומה, אדם שמביא עמו חברים או תגבורת לעימות, מראה שהוא אינו מסוגל להתמודד לבד, ולכן נזקק לחיזוק חיצוני. באותו האופן, כשאדם נותן סיבות לטענותיו, הוא משתמע שבעצמו אינו בטוח מספיק בעמדתו, ובלי הסיבות העמדה שלו עלולה להיות חלשה או בלתי מספקת. מה ההשלכות של הרגל לנמק ולהסביר את עצמך? אליעד כהן מדגיש נקודה נוספת, שהרגל לנמק באופן קבוע עלול להפוך לבעיה בעתיד. כאשר אדם מתרגל לתת סיבות והסברים, הסביבה שלו מתרגלת לכך שהוא תמיד מנמק ומפרט. הדבר יוצר מצב שבו, אם בעתיד אותו אדם ירצה להימנע מנימוק, הצד השני עלול לראות בכך דבר חריג ... ארוכים ומפורטים, אתה יכול פשוט לומר: כי כך רציתי, כי הייתי עסוק, או כי ככה החלטתי. בצורה זו אתה משדר חוזק וביטחון עצמי, ומונע תלות בסיבות או הצדקות. אליעד נותן דוגמה של מלך או אלוהים, שלא מנמקים את מעשיהם. כשמלך עושה פעולה, הוא אינו מרגיש צורך להסביר אותה לאיש, ובכך הוא משדר כוח ... מנימוקים באופן מוחלט. יש מצבים שבהם הסבר ברור ונימוק כן יכולים לשפר את התקשורת או למנוע אי - הבנות. אליעד אינו שולל לחלוטין את מתן הסיבות, אלא מדגיש את החשיבות להבין מתי הנימוק באמת תורם ומתי הוא עלול להחליש את המעמד של האדם. אליעד קורא למאזינים להתבונן בעצמם, לשאול את עצמם שאלות, ... עדיף לוותר על ההסברים כדי לשדר יותר ביטחון וכוח. האם כדאי לנמק את עצמי? איך להסביר את עצמי בצורה נכונה? טעויות בתקשורת בין אישית האם לתת סיבות מחזק אותי? איך לשדר ביטחון בלי לנמק? מתי הסבר עלול להחליש אותי? ...
סיבות / סיבתיות / סיבה ותוצאה - מדוע סיבות גורמות לאדם להרגיש *רע*?
סיבות סיבתיות סיבה ותוצאה - מדוע סיבות גורמות לאדם להרגיש רע? סיבות. הסיבה שהאדם מרגיש רע, היא רק משום שהוא מחפש סיבות. אם היה האדם לא מחפש שום סיבה לשום דבר, הרי שהוא היה מרגיש טוב תמיד. הסיבה שהאדם מרגיש רע, היא רק משום שהוא מחפש סיבה ומנסה להבין מדוע דברים קורים. הסבר: הטוב של כל דבר נמצא בדבר עצמו. הסיבה האמיתית של כל דבר היא הדבר עצמו, דהיינו, בכל דבר יש טוב שהוא הסיבה של הדבר עצמו. כאשר האדם מחפש סיבות, הוא בעצם גורם לעצמו לחשוב שהדבר עצמו אינו טוב בפני עצמו, ולכן הוא מחפש סיבות חיצוניות. לדוגמא: נניח שקרה לאדם X. האירוע עצמו הוא טוב בפני עצמו ויש בו טוב עצמי שהוא הסיבה האמיתית שלו. זא האירוע עצמו, כל אירוע יש בו טוב עצמי שאינו תלוי בשום דבר אחר, והוא הסיבה של עצמו. כאשר האדם מחפש סיבות מדוע הדבר קרה, הוא בעצם גורם לעצמו לחשוב כאילו הטוב של האירוע נמצא במקום אחר שהוא לא האירוע עצמו. כאשר האדם מחפש סיבות, הוא בעצם יוצר מחשבה שכאילו הדבר עצמו לא מספיק טוב בפני עצמו, וכאילו צריך סיבה חיצונית לדבר כדי שתהיה לו זכות קיום. מצד האמת, כל דבר טוב בפני עצמו כפי שהוא בלי שום סיבה נוספת. ולכן, חיפוש הסיבות גורם לאדם להרגיש רע, כי הוא משדר לאדם כאילו הדבר עצמו לא ... האדם ששתיהן מובילות לאותה התוצאה. אפשרות 1 - לא לחפש סיבה עבור שום דבר. לא משנה מה קורה, לשתוק, לומר תודה, להיות שמח ולהמשיך הלאה. לא לחפש סיבה = לא לחפש שום סיבה עבור שום דבר משום סוג. אפשרות 2 - לחפש את הסיבה של כל דבר. דהיינו, לא להשאיר שום דבר שהסיבה שלו לא ידועה. על האדם לחקור ולגלות את הסיבה של כל דבר שקורה. לגלות את הסיבה של הסיבה וכולי. כל אחת מ 2 האפשרויות הנל מובילה לאותה הנקודה. ...
NLP למתקדמים / לימוד NLP - סיבה ותוצאה - איך משפיעה כמות הסיבות והנימוקים שאתה נותן, על כושר השכנוע שלך? ואיך משפיע המיקום של הנימוקים שלך בתוך הטענות שלך, על יכולת השכנוע שלך? איך ליצור הסכמה? איך לשכנע?
... למתקדמים לימוד NLP - סיבה ותוצאה - איך משפיעה כמות הסיבות והנימוקים שאתה נותן, על כושר השכנוע שלך? ואיך משפיע המיקום של הנימוקים שלך בתוך הטענות שלך, על יכולת השכנוע שלך? איך ליצור הסכמה? איך לשכנע? וכאן אבאר עוד נושא בתורת השכנוע ובסודות השכנוע. והנושא הוא, ההשפעה של כמות הנימוקים והסיבות שאתה נותן לטענה שלך, על רמת ההסכמה של השומע עם הטענה שלך. וגם, ההשפעה של מיקום הנימוקים שלך ביחס לטענה שלך, על כושר השכנוע שלך. ואבאר גם, מה היתרונות והחסרונות שיש בהוספת סיבות ונימוקים לטענה שלך? וכמה סיבות להוסיף לטענה שלך? ובאיזה חלק של המשפט למקם את הסיבות לטענה שלך? ואיך באפשרותך לעשות מניפולציה שכאילו מחזקת רעיון כלשהו, כדי להחליש אותו? ועוד. לדוגמא: באפשרותך לומר למישהו אני רוצה שתעשה פעולה כלשהי וזהו בלי להוסיף שום דבר נוסף כנימוק למה שהוא יעשה את זה. ובאפשרותך גם לומר למישהו בגלל סיבה כלשהי, אני רוצה שתעשה פעולה כלשהי או במבנה אחר אני רוצה שתעשה פעולה כלשהי, בגלל סיבה כלשהי שבעצם אתה גם מנמק את הסיבה שבגללה אתה רוצה שהוא יעשה את הפעולה. וכמובן שאפשר גם לנמק את מה שאתה אומר, עם כמה סיבות שונות ולא רק עם סיבה אחת. ואפשר גם להזכיר את הסיבות האלו, גם לפני וגם אחרי שאתה אומר את המסקנה שלך מהסיבות האלו. לדוגמא: בגלל סיבה כלשהי, אני רוצה שתעשה פעולה כלשהי, כאן הסיבה מגיעה לפני התוצאה. וכאן לעומת זאת אני רוצה שתעשה פעולה כלשהי, בגלל סיבה כלשהי, הסיבה מגיעה אחרי התוצאה. וכאן לדוגמא בגלל סיבה כלשהי, אני רוצה שתעשה פעולה כלשהי, כדי להשיג תוצאה כלשהי, שכאן הסיבה תוחמת משני הצדדים את התוצאה הרצויה. והשאלה היא, כיצד והאם כמות הנימוקים והסיבות שאתה מביא לטענה שלך, כיצד היא משפיעה על יכולת השכנוע ועל כושר השכנוע שלך. וכיצד המיקום של הנימוקים שלך, ביחס לטענה המרכזית שלך, כיצד המיקום משפיע על ... את ארוחת הצהריים. וכאשר אתה מנמק ומסביר למישהו, למה לעשות כך או אחרת, המטרה האמיתית של זה שאתה אומר לו את הסיבות, היא רק כדי לוודא שהוא באמת ישתכנע לעשות את מה שאתה רוצה שהוא יעשה. ואם היית יכול לדעת בוודאות של מאה אחוז, שהוא יעשה את מה שתגיד לו (גם לאורך זמן, אם ... לעשות כך או אחרת, בוודאי שהיית חוסך את המאמץ להסביר לו את הנימוקים למה שהוא יעשה כך או אחרת. והרעיון הוא, שיש סיבה ויש תוצאה. ויש סיבות ויש תוצאה שנובעת מהן. והתוצאה הרצויה, היא מה שאתה רוצה שיקרה בסופו של דבר. וכאשר אתה לא יודע איך להשיג את התוצאה הזאת בצורה ישירה ומהירה, אז אתה צריך להתחיל לנמק לאדם את הסיבות שבגללן אתה רוצה שהוא יעשה כך או אחרת. כך שבעצם את משפט שאומר תאכל את האוכל שלך, כדי שתהיה בריא או את המשפט שאומר כדי שתצליח במבחן, תעשה שיעורי בית, את המשפטים האלו ניתן לפרק ל 2 חלקים של סיבה ושל תוצאה. כאשר התוצאה הרצויה היא שהילד יאכל ושיעשה שעורי בית. והסיבה המוצהרת לכך היא, כדי שהוא יהיה בריא וכדי שהוא יצליח במבחן. איך הוספת והצגת סיבות שמובילות לתוצאה הרצויה, כיצד הן מחזקות מחלישות את הרצון של האדם השני להשתכנע ולהסכים איתך. ולכאורה נראה, שככל שתציג לאדם השני יותר סיבות למה שהוא יעשה כך או אחרת, כך זה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא יעשה כך או אחרת. וככל שיש יותר סיבות , כך לכאורה נראה שהתוצאה יותר מחוייבת מתוך הסיבות האלו. אך באמת, מי שהוא מספיק חכם, הוא יודע שלפעמים, כאשר אתה נותן
חיים ומוות, למה לחיות? למה למות? התאבדות, לחיות או למות, רצון לחיות, רצון למות, סיבות לחיות, סיבות למות, להתאבד, למה העולם קיים? למה אלוהים ברא את העולם? רוצה לחיות, רוצה למות
חיים ומוות, למה לחיות? למה למות? התאבדות, לחיות או למות, רצון לחיות, רצון למות, סיבות לחיות, סיבות למות, להתאבד, למה העולם קיים? למה אלוהים ברא את העולם? רוצה לחיות, רוצה למות
... לחיות? למה למות? התאבדות, לחיות או למות, רצון לחיות, רצון למות, סיבות לחיות, סיבות למות, להתאבד, למה העולם קיים? למה אלוהים ברא את העולם? רוצה לחיות, רוצה למות למה אנשים מעדיפים לחיות ולא למות? אליעד כהן פתח את הדיון בשאלה מדוע אנשים מעדיפים לחיות ולא ... אליעד, אם השכל מזהה יתרונות ברורים בחיים לעומת המוות, אז זו הסיבה להעדפת החיים. אך אם השכל לא מצליח להבחין בהבדל, אז עולה השאלה, למה הרצון נוטה דווקא לחיות ולא למות? הוא טוען שההעדפה לחיים נובעת מהשאלה הגדולה יותר של נפרדות המציאות. ... על מנת להבין באמת למה יש רצון לחיות ולא למות, יש להבין את הסיבה לקיום המציאות ולנפרדות שבה. השאלה המרכזית היא מדוע העולם קיים? ברגע שנבין את הסיבה לקיום העולם, נוכל להבין גם את הרצון לחיות. אליעד הציע שאלות בסיסיות כמו למה יש שמש? ולמה יש שמיים? כדי להתחיל לחקור את התשובות העמוקות יותר על המציאות והסיבה לקיום החיים. למה אלוהים ברא את העולם? בסוף השיחה, אליעד העביר את הדיון לשאלה מדוע אלוהים ברא את העולם. לדעתו, התשובה לשאלה זו תוכל לעזור להבין את הרצון לחיות. הוא ציין שההבנה של הסיבה לבריאת העולם יכולה להוביל אותנו להבין את כל השאלות הנלוות לכך. אליעד הדגיש שזו שאלה שיש לחקור אותה באופן ישיר, ולשאול שאלות פשוטות כמו למה יש שמש? על מנת להגיע לתשובות ... מקור הרצון לחיות. השאלה למה לחיות ולא למות? מחייבת להבין את הסיבה לנפרדות במציאות. הרצון משפיע על השכל והשכל משפיע על הרצון, והם יוצרים קשר מעגלי. הבנת הסיבה לקיום העולם תוביל להבנת הרצון לחיות. האם יש משמעות לחיים? איך להתמודד עם מחשבות על מוות? האם יש הבדל אמיתי בין חיים למוות? איך למצוא משמעות בחיים? מהו הרצון ואיך הוא ... שאם השכל מצביע על כך שיש יותר יתרונות בחיים מאשר במוות, אז זו הסיבה להעדפה לחיות. אך אם אין יתרון ברור לחיים על פני המוות מבחינה שכלית, השאלה הופכת להיות מדוע הרצון נוטה לצד החיים ולא לצד המוות. התשובה לכך, לפי אליעד, היא שזה נובע מאותה סיבה שבגללה קיימת בכלל נפרדות במציאות. בדיוק כפי שניתן לשאול מדוע יש ניגודיות בין דברים, ניתן גם לשאול מדוע קיימת ההעדפה לחיות על פני המוות. האם השכל שולט ברצון או שהרצון ... את הדיון לשאלה מדוע אלוהים ברא את העולם, מתוך הבנה שאם נדע את הסיבה לבריאת העולם, נוכל להבין גם את הרצון לחיות. הוא ממליץ לשאול שאלות בסיסיות כמו למה יש שמש? ולמה יש שמיים? כדי להגיע לתשובות עמוקות יותר על המציאות. סיכום - אם השכל רואה יותר יתרונות לחיים - זו הסיבה לרצון לחיות. - אם השכל לא מבחין בהבדל משמעותי בין חיים למוות - יש צורך להבין את הסיבה לנפרדות במציאות. - יש קשר מעגלי בין השכל לרצון - הרצון משפיע על השכל והשכל משפיע על הרצון. - כדי להבין את הרצון לחיות, יש לחקור את השאלה הבסיסית יותר - מדוע העולם קיים ... תתרכז יש רק שתי אפשרויות או שתגיד לי שאתה חושב שבשכל יש יותר סיבות לחיות מאשר למות ואז התשובה היא שזאת הסיבה שאתה רוצה לחיות ולא למות או שתגיד לי לא, בשכל יש לחיות ולמות אותן סיבות ואז תשאל אותי אם יש אותן סיבות אז למה אני רוצה לחיות ולא למות, תשובה אותה סיבה שיש נפרדות. זה כמו לשאול אם הכל אחד אז איך זה שאני רואה שתיים זאת אותה שאלה אם המהות היא אותה מהות אז איך זה שנהיו שתי צורות שונות זאת בדיוק אותה שאלה. ש: איך זה אם ... ולא למות. נגיד אתה לא רוצה למות כי אתה רוצה לדבר איתי זאת גם סיבה לא? למה אתה רוצה לחיות כי אתה מכיר אותי. ש: כן אבל אם אני הייתי מת אולי הייתי מדבר איתך יותר כי אני רוצה לדבר איתך יותר נגיד. אליעד: יותר, אני לא מדבר עם מי שמת לא ... צריך לבדוק מה היה לפני כן, להתקשר אה למה הוא ברא את העולם מאיזה סיבה בא ננסה להגיד למה, אני לא מתווכח העולם נברא לפי בראשית אבל למה זה לא כתוב בבראשית למה. ש: יש כל מיני ספרים שכותבים למה אבל. אליעד: אתה יש לך את התשובה? ש: לא אין לי את ...
פרידות, 3 סיבות למה קשה לשכוח מישהו, 3 סיבות למה קשה לשכוח את האקסית, איך להכיר מישהו אחר? איך להתאהב מחדש? למה קשה להתאהב מחדש? למה קשה לאהוב שוב? איך לשכוח אותו? איך לשכוח אותה? האקסית המיתולוגית, האקס המיתולוגי, קשר חדש
פרידות, 3 סיבות למה קשה לשכוח מישהו, 3 סיבות למה קשה לשכוח את האקסית, איך להכיר מישהו אחר? איך להתאהב מחדש? למה קשה להתאהב מחדש? למה קשה לאהוב שוב? איך לשכוח אותו? איך לשכוח אותה? האקסית המיתולוגית, האקס המיתולוגי, קשר חדש
... 3 סיבות למה קשה לשכוח מישהו, 3 סיבות למה קשה לשכוח את האקסית, איך להכיר מישהו אחר? איך להתאהב מחדש? למה קשה להתאהב מחדש? למה קשה לאהוב שוב? איך לשכוח אותו? איך לשכוח אותה? האקסית המיתולוגית, האקס המיתולוגי, קשר חדש למה קשה לשכוח מישהו אחרי פרידה? כדי להבין מדוע אנשים מתקשים לשכוח את האקס או האקסית, חשוב להכיר שלוש סיבות מרכזיות לתופעה. אדם שמנסה להכיר מישהו חדש, אך מתקשה להשתחרר מזיכרון העבר, חווה זאת מסיבות שונות שכל אחת מהן משפיעה על הקושי להתאהב מחדש או ליצור קשרים חדשים. סיבה ראשונה - יש בו משהו ייחודי שלא מצאת באף אחד אחר? הסיבה הראשונה והנפוצה לכך שאנשים לא מצליחים לשכוח את האקס או האקסית, היא שהאדם הזה היה בו משהו מאוד מיוחד, משהו משמעותי במיוחד, שאותו לא מצאת באף ... לכן, קשה מאוד ליצור קשר חדש או להצליח להתאהב מחדש, כיוון שההשוואה המתמדת בין האקס לבין אנשים חדשים יוצרת תחושה של חוסר סיפוק תמידי, וכך הזיכרון ממשיך להציף אותך. סיבה שנייה - הפנטזיה עליו טובה יותר מהמציאות של קשרים חדשים? הסיבה השנייה לקושי לשכוח את האקס אינה בהכרח תכונה ייחודית שהייתה בו, אלא דווקא משהו אחר לגמרי - הדמיון או הפנטזיה על מה שהיה יכול להיות איתו. במצב ... בגלל זה את מתקשה להכיר מישהו חדש ולהתאהב בו. כך, הפער בין הדמיון האידיאלי לבין המציאות מונע ממך לשחרר את האקס, ובמקביל מונע ממך לתת צאנס אמיתי לקשרים חדשים ואפשריים. סיבה שלישית - האם קשה לשכוח כי זה ייחשב כישלון אישי? הסיבה השלישית והאחרונה אינה קשורה בכלל לאיכות האדם שאינך מצליחה לשכוח או לפנטזיה שלך עליו. מדובר דווקא בתפיסה האישית שלך לגבי עצמך ולגבי המציאות אם ... אותו יאלץ אותך להתמודד עם תחושות לא נעימות לגבי עצמך, לגבי בחירות העבר שלך ולגבי המציאות באופן כללי. איך אפשר להתגבר ולהצליח להתאהב מחדש? חשוב להבין שלכל אדם יש סיבה אחרת שגורמת לו להיאחז בזיכרונות ובקשרים מן העבר. אם את או אתה מזהים איזו משלוש הסיבות האלה רלוונטית לכם, אפשר להתחיל לעבוד על הבעיה בהתאם לסיבה הספציפית שלכם: אם הסיבה היא משהו ייחודי שהיה באדם אחר, כדאי להבין האם באמת אי אפשר למצוא את התכונה הזו אצל אחרים, או אולי להעריך מחדש האם זה באמת עד כדי כך נדיר וייחודי. אם הסיבה היא פנטזיה, חשוב לזכור את ההבדל בין הדמיון לבין המציאות. בדקו אם הפנטזיה אכן ריאלית ואם כדאי להמשיך ולהאמין בה, או לחילופין לתת הזדמנות לקשרים אמיתיים, גם אם הם פחות מושלמים לכאורה. אם הסיבה היא פחד להודות בכישלון, צריך לזכור שכל אדם עושה טעויות וזה חלק טבעי מתהליך הצמיחה. ההחלטה לשכוח ולהמשיך הלאה אינה הודאה בכישלון אלא דווקא צעד של אומץ וצמיחה אישית. ברגע שמבינים בדיוק מה הסיבה לקושי, אפשר להתחיל לפתור אותה ולבנות קשרים חדשים ומספקים יותר. איך לשכוח את האקס? למה אני לא מצליחה להתאהב מחדש? איך לשחרר מישהו מהראש? מה ... מישהו או משהו גורם לנו להרגיש טוב, קשה לנו לוותר עליו. במקרה של קשרים רומנטיים, זה מתבטא בכך שאנשים לא מצליחים לשכוח אקסים, כי הם מחפשים את אותו הרגש הטוב שהם חוו. סיבה ראשונה - יש בו משהו שאין באחרים אחת הסיבות לכך שאינך מצליחה לשכוח את האקס ולא מצליחה להכיר גברים אחרים, היא כי היה בו משהו ייחודי שמאוד רצית, ואינך מוצאת זאת אצל אחרים. לדוגמה, אולי ... לא הצלחת למצוא את אותו הדבר אצל אנשים אחרים, המוח נוטה להיאחז באדם שהיה בו אותו מרכיב חשוב עבורך. כך, הזיכרון שלו ממשיך להתקיים, והחיפוש אחר גבר אחר נכשל שוב ושוב. סיבה שנייה - הפנטזיה הייתה טובה יותר מהמציאות לפעמים לא מדובר בכך שהאדם באמת היה טוב יותר מכל השאר, אלא בכך שהדמיון שלך עליו היה חיובי במיוחד. ... נבחן במציאות, לא ניתן להפריך אותו, ולכן קשה לשכוח אותו. לעומת זאת, קשרים אחרים שאת יכולה לממש בפועל - נראים פחות מרגשים, כי הם מתמודדים עם המציאות ולא רק עם הדמיון. סיבה שלישית - הקושי להודות בכישלון ישנה אפשרות נוספת - אינך רוצה לשכוח את האקס לא כי היה בו משהו מיוחד או כי הפנטזיה עליו מושכת, אלא כי מבחינתך זה ... עם רגשות כמו אכזבה, חרטה או פחד מטעויות עתידיות. כלומר, האדם לא נשאר בזיכרון כי הוא באמת טוב יותר, אלא כי קשה לך לשחרר את מה שהוא מסמל עבורך. איך להתמודד עם זה? יש סיבות רבות לכך שקשה לשכוח מישהו, וצריך לזהות מה הסיבה הרלוונטית לך. האם זה בגלל משהו טוב שהיה בו? בגלל סיפור שיצרת בראש? או בגלל שאת לא רוצה להודות במשהו מסוים? ברגע שמבינים את המקור לבעיה, אפשר ...
סגר הקורונה, 5 סיבות למה הישראלים מזלזלים בסגר הקורונה, 5 סיבות לזלזול בסגר הקורונה, למה הקורונה הגיעה לארץ? העברת מסרים, האם ביבי רצה שיהיה את משבר הקורונה? מחדלי משבר הקורונה, העברת מסרים סותרים, דוגמא אישית
סגר הקורונה, 5 סיבות למה הישראלים מזלזלים בסגר הקורונה, 5 סיבות לזלזול בסגר הקורונה, למה הקורונה הגיעה לארץ? העברת מסרים, האם ביבי רצה שיהיה את משבר הקורונה? מחדלי משבר הקורונה, העברת מסרים סותרים, דוגמא אישית
... הקורונה, 5 סיבות למה הישראלים מזלזלים בסגר הקורונה, 5 סיבות לזלזול בסגר הקורונה, למה הקורונה הגיעה לארץ? העברת מסרים, האם ביבי רצה שיהיה את משבר הקורונה? מחדלי משבר הקורונה, העברת מסרים סותרים, ... מזלזלים בסגר הקורונה? ההרצאה עוסקת בשאלת הזלזול של הציבור בסגר הקורונה, תוך הצגת חמש סיבות עיקריות לכך. אליעד כהן מתחיל בניתוח כללי של המצב, ומסביר כי ישנם מספר גורמים שמובילים לכך שהישראלים לא נוהגים לפי ההנחיות. בהמשך הוא מחדד כל סיבה ומסביר את ההשלכות שלה. הסיבה הראשונה היא כי הישראלים מטומטמים. אליעד כהן מציין כי למרות שהישראלים חושבים את עצמם לחכמים במיוחד, הם לא תמיד מבינים את משמעות הסגר ונהגים בהפקרות כלפיו. הסיבה השנייה היא חוסר בהירות לגבי אורך הסגר. כהן מציין כי כאשר לא יודעים עד מתי הסגר יימשך, הציבור לא יודע על מה להיאחז. אנשים רוצים לדעת ... מתי יוכלו לחזור לשגרה, ובמדינת ישראל כל הודעה על הסגר אינה כוללת תאריך סיום ברור. הסיבה השלישית היא שאנשים חושבים שהסגר לא הגיוני. כהן מציין כי רבים טוענים שהסגר פוגע בכלכלה יותר משהוא תורם לבריאות, ומבקרים את הכוונה ... שכל שנה ישנם אלפי מיתות, ושהקורונה רק מזרזת את המוות של אנשים שבכל מקרה היו בסיכון. הסיבה הרביעית היא זלזול בהוראות מצד הציבור. כהן טוען כי הציבור לא מוכן לקבל את ההוראות ברצינות כשהם רואים שהממשלה עצמה לא נוקטת בצעדים ... מה שגרם לאנשים להזמין תחבורה ציבורית בדרך הביתה, ובכך להדביק את הסובלים אחרים. הסיבה החמישית והאחרונה היא שהציבור חושד שההחלטות שהתקבלו נובעות מאינטרסים פוליטיים של ראשי הממשלה ולא מתוך מחשבה על טובת הציבור. כהן מביא ...
מהי משמעות החיים לילדים? האם יש מטרה לחיים? תכלית החיים, מהי מטרת החיים? למה לחיות בכלל? סיבות לחיות, סיבות לא להתאבד, למה להמשיך לחיות? למה שווה לחיות? אין לי בשביל מה לחיות, אין לי למה לקום בבוקר
מהי משמעות החיים לילדים? האם יש מטרה לחיים? תכלית החיים, מהי מטרת החיים? למה לחיות בכלל? סיבות לחיות, סיבות לא להתאבד, למה להמשיך לחיות? למה שווה לחיות? אין לי בשביל מה לחיות, אין לי למה לקום בבוקר
... משמעות החיים לילדים? האם יש מטרה לחיים? תכלית החיים, מהי מטרת החיים? למה לחיות בכלל? סיבות לחיות, סיבות לא להתאבד, למה להמשיך לחיות? למה שווה לחיות? אין לי בשביל מה לחיות, אין ... לפי אליעד כהן? אליעד כהן דן בשאלה מהי משמעות החיים? ומדגיש שזו שאלה נפוצה ומגוונת, הנשאלת על ידי אנשים שונים ומסיבות שונות: החל מאדם שרוצה להתאבד, דרך רב שרוצה להחזיר אנשים בתשובה, ועד ... להתאבד ושואלים מה משמעות החיים, וטוען שחשוב מאוד להבין את נקודת המבט שלהם. אם מישהו חושב שאין משמעות לחיים ושזו סיבה להתאבד, אפשר לשאול אותו אם לדעתו חוסר המשמעות מאפשר לו לפגוע באחרים או ... החיים לילדים? איך להתמודד עם רצון להתאבד? האם יש מטרה אחת לחיים? למה אנשים שואלים מה משמעות החיים? איך למצוא סיבה לקום בבוקר? כיצד ליהנות ממה שיש? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוח סיבתיות, מה הסוד של אליעד כהן? איך לפתור כל בעיה? 4 שאלות לניתוח בעיות, ניתוח קשר סיבה ותוצאה, איך להחליש רצון? איך לפתור פחד? איך לפתור בעיות? נוסחא לפתרון בעיות, איך לנתח סיבה ותוצאה? 4 שאלות של ניתוח סיבתיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: סיבות, איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: סיבות, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רוחני, מומחה, מאמן אישי להרזיה בתחום סיבות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3132 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 00:58:14 - wesi1