אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האם לפרק את הקשר? ✔להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:08להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי בזוגיות, מתי להתגרש? יעוץ זוגי, לקיחת אחריות בזוגיות
מדוע לחשוב על גירושין יכול לשפר את הזוגיות?

אליעד כהן מציג בהרצאה שלו רעיון פרדוקסלי, הטוען שאחת הדרכים היעילות ביותר להצליח בזוגיות היא דווקא לחשוב על האפשרות של גירושין. לא מדובר על להתגרש בפועל, אלא ליצור במוח מצב שבו אתה מדמיין שאתה כבר גרוש, וכך אין לך יותר אפשרות להאשים את בן או בת הזוג שלך בתחושות ובבעיות האישיות שלך. לפי אליעד, אנשים רבים נמצאים בזוגיות ומשתמשים בה כתירוץ לכל דבר רע שקורה להם בחיים, למשל: "רע לי כי בן הזוג לא אוהב אותי מספיק", או "אני לא מצליח כי הבת זוג מפריעה לי". ההרצאה מציעה להפסיק את המנהג הזה באמצעות תרגיל מחשבתי, שבו האדם מתבקש לדמיין מצב של "רווקות פנימית" ולקחת אחריות מלאה על האושר והמצב האישי שלו, ללא קשר לזוגיות.

איך העצה להתאבד קשורה להצלחה בחיים?

אליעד משתמש בדוגמה קיצונית אחרת להמחשת הנקודה, כשהוא אומר שאם אדם רוצה להיות בטוח במאה אחוז שהוא לעולם לא ייכשל, הוא יכול פשוט "להתאבד". הרעיון אינו המלצה אמיתית, אלא דוגמה להמחשת הטענה שכל ניסיון להימנע לחלוטין מסבל או מכישלון באמצעות פעולות קיצוניות, הוא למעשה פתרון מלאכותי ולא מציאותי. בצורה דומה, להתגרש באמת בשביל לפתור בעיות בזוגיות אינו פתרון אמיתי, אלא שהפתרון הוא שינוי חשיבה, שבו האדם כבר לא מאשים את בן הזוג בדברים הרעים שקורים לו, אלא לוקח אחריות אישית.

מה באמת גורם לתחושה שרע לנו בזוגיות?

הסיבה המרכזית שאליעד כהן מציין לכך שאנשים חווים תחושת חוסר שביעות רצון בזוגיות היא שהם מצפים מבן או בת הזוג שיספקו את כל הצרכים שלהם. ברגע שבן הזוג אינו עומד בציפיות, הם מאשימים אותו בכך שרע להם. למשל, "למה רע לי? כי בן הזוג לא מתייחס אליי מספיק". הבעיה, לפי אליעד, נעוצה בכך שאנשים אלו אינם מבינים שבן הזוג אינו אחראי בלעדי על אושרם האישי, ושהם עצמם צריכים להיות אחראים על תחושת האושר הפנימית שלהם.

איך לקחת אחריות על האושר שלי בתוך זוגיות?

הדרך המעשית שאליעד כהן מציע היא לשאול את עצמך: "מה הייתי עושה אם הייתי גרוש?" כלומר, אילו לא הייתה לך זוגיות, מה היית עושה כדי להרגיש טוב? המחשבה הזאת מאלצת אותך למצוא פתרונות אישיים ואמיתיים לסיפוק ואושר, מבלי לתלות אותם בזוגיות. ברגע שאתה מצליח לספק לעצמך את האושר שאתה מחפש, הזוגיות מפסיקה להיות תלותית. זה מאפשר לך ליהנות מזוגיות בריאה, שבה בן או בת הזוג הם מקור נוסף של שמחה, אך לא המקור היחיד והבלעדי.

האם עדיין צריך זוגיות כשאני טוב לבד?

אליעד כהן אומר שאם תצליח להגיע למצב שבו אתה טוב ושמח לבד לחלוטין, ייתכן שבאמת לא תזדקק לזוגיות. עם זאת, הוא מדגיש שאין בכך ניסיון לשכנע את האדם שלא צריך זוגיות. המטרה היא ללמד אותך להיות מסוגל ליהנות ולהיות מאושר בלי קשר לאדם השני. כשאתה מגיע למצב כזה, הזוגיות הופכת לבחירה אישית ולא לצורך הכרחי, דבר שמשחרר אותך מתלות ומתחושה תמידית שהאושר שלך תלוי באחר.

האם הזוגיות באמת מגבילה אותי?

לעיתים אנשים מרגישים שהזוגיות מגבילה אותם ואומרים: "בגלל הזוגיות אני לא יכול לעשות מה שבא לי". אליעד מדגיש שרוב ההגבלות שאדם חווה הן לא אמיתיות אלא מחשבתיות בלבד, כי עדיין קיימים דברים רבים שאדם יכול לעשות בזוגיות והוא אינו עושה אותם בפועל. לכן, אם יש מגבלה אמיתית וממשית, תמיד קיימת אפשרות לדבר עליה ולפתור אותה, אך מרבית הפעמים הבעיה נמצאת בתפיסת האדם שמאשימה את בן או בת הזוג במקום לקחת אחריות.

מה עושים במקרה של בגידה?

אליעד נותן דוגמה נוספת של אדם שטוען כי רע לו בזוגיות כי בן הזוג בוגד בו. למרות שבגידה אכן פוגעת ברמה החברתית והרגשית, הוא מסביר שכאשר האדם מדמיין מצב של גירושין אמיתיים, עדיין תהיה בו פגיעה, אך לא תהיה לו עוד אפשרות להאשים את בן הזוג בכל הקשיים שהוא חווה, כי לא תהיה שום התחייבות. לכן, המצב מאלץ את האדם לבדוק לעומק מדוע הוא פגוע כל כך ולהתמודד עם הרגשות שלו בעצמו.

איך אפשר לסכם את הדרך להצלחה בזוגיות לפי אליעד כהן?

הנקודה המרכזית בהרצאה של אליעד כהן היא לקחת אחריות מלאה על התחושות שלך ועל חייך בתוך הזוגיות. אין להפוך את בן הזוג לאחראי הבלעדי על מצב הרוח וההרגשה שלך. אליעד מדגיש שהיכולת לחיות בשלווה ובשמחה מגיעה קודם כל מהיכולת שלך להרגיש טוב לבד, ללא קשר לתפקודו של בן הזוג. ברגע שתפנים ותיישם את הרעיון של "להתגרש בראש" ולקחת אחריות אישית על חייך, תוכל ליהנות מזוגיות מוצלחת ובריאה יותר, שבה האושר שלך אינו תלוי לחלוטין באחר אלא קודם כל בעצמך.
למה העצה "להתגרש" יכולה לעזור להצליח בזוגיות?

אחת הדרכים להבין איך להצליח בזוגיות היא דווקא דרך הטענה הקיצונית שאם רוצים להצליח בזוגיות, "צריך להתגרש". הרעיון הוא לא להתגרש בפועל, אלא לדמיין שאתה רווק או גרוש כדי שלא תוכל להאשים יותר את הצד השני בכל דבר רע שקורה לך. אם אין לך בן או בת זוג, לא תוכל לטעון "רע לי בגלל הבן או הבת זוג". כך לומדים לקחת אחריות על הטוב שלך, במקום לצפות שבן הזוג יהיה זה שתמיד מספק לך אותו.

איך זה מתקשר לרעיון "אם אתה לא רוצה להיכשל, תתאבד"?

נאמר בהקצנה שאם מישהו רוצה להצליח בחיים באופן מוחלט ולא להיכשל לעולם, הוא יכול "להתאבד". כמובן שאין זה פתרון אמיתי, אבל הרעיון הוא להמחיש שאם מנסים להימנע מכל אי נוחות באמצעות פעולה קיצונית (כמו להתגרש בפועל או להתאבד), אנחנו כביכול פותרים את הבעיה באופן מלאכותי. בפועל, במקום פעולות קצה כאלה, אפשר לאמץ את המחשבה של "להיות רווק בראש" או "להיות עצמאי בראש", ולראות איך לוקחים אחריות על עצמך בלי להאשים כוחות חיצוניים.

מדוע אנשים מאשימים את הזוגיות שלהם בכל דבר רע שקורה להם?

אנשים רבים משתמשים בזוגיות כתירוץ לקושי או לתחושת חוסר הצלחה: "למה רע לי? כי הבן זוג לא אוהב אותי. למה משעמם לי? כי הבת זוג לא מעניינת אותי. למה אני לא מצליח בעבודה? כי בן הזוג מפריע לי." באופן דומה, יש גם בדוגמאות חברתיות או פוליטיות הממחישות הטלת אחריות על גורמים אחרים (למשל, הטענה שראש ממשלה מאשים את השמאל מלפני שנים בכל בעיה נוכחית). ברגע שאדם מתרגל להאשים רק את הצד השני, הוא לא בוחן מה באחריותו, והזוגיות הופכת לשק חבטות נוח להאשמות.

איך ליישם בפרקטיקה את הרעיון של "להתגרש בראש" ולקחת אחריות?

הרעיון הפרקטי הוא: אם אתה מרגיש שרע לך בזוגיות בגלל שבן הזוג לא מספק את רצונותיך, דמיין לרגע שהתגרשת ואין בכלל מישהו שאפשר להאשים. עכשיו שאל את עצמך: "מה הייתי עושה כדי להרגיש טוב, אם לא היתה לי זוגיות?" התשובה לכך תראה לך כיצד לנהל את החיים שלך גם כשאתה כן בזוגיות. אם אתה מסוגל לספק לעצמך את הטוב שאתה מחפש, הזוגיות כבר לא הופכת לתלות מוחלטת באדם השני.

האם באמת צריך זוגיות אם אפשר להיות טוב לבד?

יש כאלה שישאלו: "בשביל מה לי זוגיות אם אני יכול לדאוג לעצמי לבד?" התשובה היא שאם אתה באמת מסוגל להגיע למצב שאתה לגמרי שמח וטוב לך לגמרי לבד, ייתכן שלא תצטרך בן או בת זוג. יחד עם זאת, רבים כן מעוניינים בזוגיות מתוך סיבות כמו חוויה משותפת, אהבה ויתרונות נוספים. אך חשוב לא להפוך את הזוגיות לתירוץ לכך שאתה לא לוקח אחריות על מצבך.

מה עושים כשהתחושה היא שהזוגיות מגבילה אותי?

חלק מהאנשים יטענו: "בגלל שאני בזוגיות, אני לא יכול לעשות מה שבא לי, ואני מרגיש מוגבל." אבל בפועל, יש המון דברים שאתה כן יכול לעשות גם במצב זוגי, ואתה לא עושה אותם רק כי נוח להמשיך להאשים את הצד השני. אם באמת יש הגבלה אובייקטיבית, האדם תמיד יכול לבחור להיפרד בפועל או להתאים ציפיות, אבל לא כל הגבלה נובעת מהזוגיות. לעתים זו רק מחשבה או תירוץ שמעכבים אותך מלממש את מה שאתה יכול בכל זאת לעשות.

כיצד להתייחס למצב של בגידה בזוגיות?

דוגמה נוספת היא מצב שבעל או אישה מתלוננים: "רע לי כי בן הזוג בוגד בי, זה משפיל אותי." כמובן שבגידה פוגעת רגשית, אבל אם נניח שהייתם מתגרשים בפועל, האם עדיין היית נפגע באותה צורה? סביר להניח שכן, אבל כבר לא היית יכול להאשים את בן הזוג כגורם מיידי לכל קושי, כי לא היתה לך התחייבות מצדו. במילים אחרות, גם במקרה קיצוני של בגידה, כדאי לבדוק מה בתוכך נותר כואב, ואיך אתה לוקח אחריות על הרגשות שלך.

איך מסכמים את הכל כדי להצליח בזוגיות?

בסיכומו של דבר, הרעיון המרכזי הוא לקחת אחריות אישית על התחושות שלך בתוך הזוגיות. אסור להפוך את בן או בת הזוג לאשמים הבלעדיים בכל מצב. גם אם הצד השני אכן טועה לפעמים, הכוח האמיתי לשינוי ולפתרון נמצא גם אצלך. אם באמת תראה את עצמך "גרוש בראש" (או "רווק בראש"), לא תוכל עוד לגלגל כל אשמה על הצד השני, ותלמד להיות אחראי לטוב ולסיפוק העצמי שלך.
עכשיו יש עצה איך להצליח בזוגיות מה העצה או איך להצליח בחיים אם נרצה אחר כך לקחת את זה ליותר פנימי כי גם חיים זה זוגיות שלך עם המציאות אבל בא נדבר על זוגיות איך להצליח בזוגיות העצה אומרת כזה דבר אם אתה רוצה להצליח בזוגיות אתה צריך מה לעשות אתה צריך להתגרש, כן אם אתה רוצה להצליח בחיים שלא תוכל להיכשל אף פעם תתאבד אם אתה מתאבד אתה לא יכול לקרות לך שום דבר רע נכון, עכשיו אוקי עכשיו בא נדבר פרקטית.

ש: שלא יהיה אכפת לך להתגרש.

אליעד: לא תתגרש, עכשיו מה זה אומר פרקטית בא נדבר בפרקטיקה הפרקטיקה אחת הסיבות שאנשים לא טוב להם בזוגיות זה לא נכון במאה אחוז מהמקרים זה נכון בחלק גדול מהמקרים אחת הסיבות שאנשים לא טוב להם בזוגיות זה בגלל שהבן או הבת זוג שלהם לא מספיק טוב עבורם מה זה אומר הוא לא מספיק טוב עבורי זה אומר הוא לא ממלא לי את הרצונות שלי, עכשיו הרבה אנשים משתמשים בזוגיות כתירוץ ללמה רע להם "למה אני רע לי כי הבן זוג שלי לא אוהב אותי למה משעמם לי כי הבן זוג שלי לא מעניין אותי למה אני לא מצליח בעבודה כי הבן זוג שלי למה זה כי הבן זוג שלי" כל הזמן הבן זוג הבת זוג והבת זוג והבן זוג.

ואז מה שקורה שהבן אדם רע לו בזוגיות ומה שצריך לעשות בן אדם כזה שרע לו בזוגיות הוא צריך להתגרש תקשיב מה שאתה צריך לעשות, עכשיו זה לא הכוונה בפועל להתגרש הכוונה תחשוב שהתגרשת אין בעיה יודע מה התגרשת מה עכשיו את מי תאשים בזה שאתה בודד את מי תאשים בזה שאתה לא מצליח את מי תאשים אין יותר את מי להאשים עכשיו על עצמך הרי אם לדוגמה נגיד היית בנימין נתניהו, עוד פעם זה לא בהכרח לא נכון אבל אף על פי כן כדוגמה זה טוב נגיד שיש איזו בעיה במדינה הוא אומר זה בגלל השמאל שפעם היה ראש ממשלה בימי אנטיוכוס פעם לפני הרבה שנים הייתה ממשלת שמאל ואז הוא אומר לך כל מה שקורה היום זה בגלל מה שפעם.

עכשיו אולי זה נכון כן ברמה הלוגית אולי זה נכון אבל כדימוי בן אדם נגיד אומרים לך אין בעיה עכשיו עזבת את הזוגיות מה הלאה עכשיו ועדיין כל הזמן כל חייך תאשים אין לי חברים בגלל הבת זוג שלי היא כבר עזבה אותך אין לך אתה בודד בגלל זה אתה מוזנח בגלל זה מה, אתה לא יכול כל הזמן להאשים את הבן זוג כי אתה כבר לא בזוגיות ולכן הרעיון הוא שמי שרוצה להצליח בזוגיות צריך לדמיין את עצמו רווק ולהתחיל לקחת אחריות להתחיל לקחת אחריות על הטוב שלך לא כל דבר הבן אדם שאיתך יחליט שיהיה לך טוב.

כי עוד פעם המחשבה הרבה פעמים אומרת אני איתו הוא צריך לעשות לי טוב אני איתה היא צריכה לעשות לי טוב ומה לעשות שהבן אדם השני לא עובד אצלך לא בהכרח חייב לך לא בהכרח זמין עבורך לא בהכרח נותן לך את מה שאתה רוצה איך שאתה רוצה מתי שאתה רוצה ולכן הפתרון הוא תיפרד, עכשיו אתה לא צריך להיפרד לגמרי אתה צריך בראש שלך להיפרד אתה צריך בזוגיות שיהיה שניים יש אותך אינדיבידואל ויש אותך בזוגיות יש פה שני אנשים אתה נמצא בשני משחקים אתה לא יכול להיות במשחק רק בתפקיד בן זוג או בת זוג אתה צריך להיות גם בתפקיד אינדיבידואלי וגם בתפקיד זוגיות.

כי אם אתה נמצא רק בתפקיד הבן זוג או הבת זוג אם אתה רק בזוגיות ואין בתוכך גם אינדיבידואל אז כל הטוב והרע שלך תלוי בבן אדם השני אז זה יכול ליצור בעיה רצינית לעומת זאת אם אתה אומר אני בזוגיות זה אני גם לבד וגם בזוגיות זה קודם כל אני אחר כך זוגיות, לא במובן שאתה מזלזל בזוגיות במובן שאתה גם לוקח אחריות גם אתה אחראי שיהיה לך טוב לא רק מי שאיתך אחראי שיהיה לך טוב, אם הבן אדם מתגרש מהמובן של לוקח אחריות שאני אחראי שיהיה לי טוב לא הבן זוג שלי אחראי אז הוא עושה לעצמו טוב אתה עושה לעצמך טוב עכשיו הרבה יותר קל להיות בזוגיות כי עכשיו אתה יכול להחליט "אני רוצה שזה יבוא מפה יבוא משם".

עכשיו יש הרבה אנשים שהם ישמעו את זה הם יגידו כן אבל אז בשביל מה אני בזוגיות אם אני עושה לעצמי טוב בשביל מה אני בזוגיות בכלל, עכשיו מה האמת האמת שאם אתה תעשה לעצמך טוב במאה אחוז אתה באמת לא תצטרך זוגיות זאת באמת האמת אלא מה הפואנטה פה אני לא מנסה לומר לך תעשה לעצמך טוב ואל תצטרך זוגיות זאת לא הפואנטה, הפואנטה היא אתה לעצמך מסוגל לעשות טוב עכשיו נניח שאין זוגיות הבן זוג או הבת זוג שלך מתו אין יותר אתה יהיה לך טוב עכשיו אין אינם יותר אתה לא יכול להגיד "רע לי כי הוא כי היא" אין יותר אתה יהיה לך טוב עם עצמך.

אם התשובה היא כן אוקי עכשיו אתה רוצה להיות בזוגיות תהיה אתה לא רוצה אל תהיה הכל בסדר אבל אם התשובה היא לא "לא אם הייתי לבד לא היה לי טוב" אז תיקח אחריות על החלק שלך, עכשיו מישהו יכול להתחכם ולהגיד כן אז אני אעדיף להיות עם מישהו אחר אז תהיה עם מישהו אחר אתה חושב שאתה מעדיף להיות עם מישהו אחר אז תהיה עם מישהו אחר אז למה דווקא איתה למה דווקא איתו כי יש בזה יתרונות כלשהם נכון אחרת לא היית פה בכלל אבל המהות היא מה שאני אומר זה לא למאה אחוז מהמקרים כי יש כל מיני היבטים אבל בגדול יש את המקום שהבן אדם זורק את האחריות על השני ולכן אם הוא יתגרש יגיד "מעכשיו אני גרוש אם הייתי גרוש מה הייתי עושה הייתי מתנהג ככה, יפה מעכשיו אני מתנהג ככה" תתחיל לקחת אחריות.

עכשיו יבוא בן אדם ויגיד "אבל הזוגיות שלי מגבילה אותי בהתנהגויות מסוימות כן אבל בגלל שאני בזוגיות אני לא יכול לעשות מה שבא לי" נכון קודם כל זאת לא כל האמת למה כי עדיין יש הרבה דברים שאתה יכול לעשות וגם אותם אתה לא עושה לא כל דבר שהיית עושה כרווק אתה לא יכול לעשות בזוגיות יש הרבה דברים שהיית יכול לעשות אותם כרווק שאתה כן יכול לעשות אותם בזוגיות וגם אותם אתה לא עושה.

ש: תכף הוא יגיד אני דווקא רוצה את זה.

אליעד: בסדר אז בא לך סבבה אז אל תתלונן שרע לך כי אתה שם "הוא אחראי שיהיה לי טוב" למה "הוא אחראי שיהיה לי טוב" למה, עוד פעם אני לא מנסה להתנגד לרעיון של הזוגיות אני מנסה להסביר שגם לך יש אחריות שלך יהיה טוב שלי קשר לבן זוג שלך הבן זוג שלך זאת אפשרות זאת עוד אופציה "אני יכול לעשות לעצמי טוב ככה יש אפשרות שהבת זוג תעשה לי טוב ככה" אבל זה לא במקום שאתה יכול לעשות טוב לעצמך כי הרבה אנשים משתמשים בזוגיות כתירוץ ללמה לא טוב להם הם פשוט מצאו קורבן יכול להיות שהבן זוג לא בסדר אבל יש להם תירוץ יש לו תירוץ טוב.

הבנו לכן הפתרון מי שלא תלוי בזוגיות להתגרש בראש שלו בראש שלו הוא צריך להגיד "אני מתגרש" ומה היית עושה אם היית גרוש תתחיל לעשות את זה או חלק מהדברים לפחות קח אחריות על החלק שלך.

ש: יש דוגמה כלשהי?

אליעד: לא צריך דוגמה תביא אתה דוגמה מישהי נגיד מתלוננת מישהו מתלונן מה הוא מתלונן?

ש: אשתו בוגדת בו ולכן הוא בוגד.

אליעד: מה זה קשור לעניין הוא אומר "רע לי כי".

ש: "רע לי כי אשתי בוגדת בי".

אליעד: אוקי עכשיו במשחק החברתי שלנו בגידה לא מקובלת כפורמלית נכון כאילו בגידה לא מקובלת כמשהו תקין אבל בא נניח שזה תקין נניח הוא אומר "אשתי בוגדת בי, אז מה אם היא בוגדת בך אוקי אז היא בגדה בך למה זה מפריע לך כי?".

ש: "כי זה פוגע בי".

אליעד: "למה זה פוגע בך?".

ש: "כי זה משפיל אותי".

אליעד: אתה צודק בוא נעצור פה עכשיו בא נניח שהייתם גרושים מה היא בגדה בך עם מי היא בגדה עם השכן, בא נניח שהתגרשתם ובא לה להיות עם השכן עדיין היית נפגע מזה.

ש: כן.

אליעד: התגרשתם אוקי היית נפגע מזה והיא אחראית על זה אם התגרשתם היא חייבת לך משהו, אוקי אם התגרשתם ואתה רוצה להיות עם השכנה מותר לך או אסור לך התגרשתם היא יכולה להגיד לך אל תהיה עם השכנה התגרשתם היא לא חייבת לך כלום יותר נכון אתה לא חייב לה כלום, יפה עכשיו אם התגרשתם אתה יכול להגיד לה אל תהיי עם השכן?

ש: לא.

אליעד: לא אין אפשרות זה מה יש לא משנה התגרשתם היא רוצה להיות עם השכן זה מה שבא לה, עכשיו תקשיב אם הייתם מתגרשים והיא הייתה עם השכן מה היית עושה איך היית מתמודד עם זה היית מוצא דרך להתמודד עם זה נכון תמצא את הדרך הזאת עכשיו מה היית מוצא היית גם הולך עם השכנה לך עם השכנה לא משנה קח אחריות על החלק שלך אתה לא יכול להחליט אני רע לי בגללה, אתה יכול להחליט את זה אבל אתה מבין שיש גם אחריות עליך או הכל השני אשם השני לא אשם לך בהכל לא בהכל אחראים עליך.

הרעיון הוא שבזוגיות בן אדם צריך להגיע למצב שהוא אומר "אני יכול להרגיש טוב בעצמי ואני בוחר שהטוב הזה יבוא מבחוץ" עכשיו סבבה עכשיו תשחק עם זה כמה מבחוץ כמה מתוכך אבל אם אתה לא יכול לספק את הטוב הזה לעצמך אל תאשים את השני.
פרקטיקה להתאים בן זוג ניסיון פתירת בעיות לזלזל הקצנה דימויים לטפל באובדנות הצלחה בחיים להבין אחריות אחריות אישית אחריות אישית בזוגיות אחריות בזוגיות איך להצליח איך להצליח בזוגיות אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אני אני בזוגיות בזוגיות גירושים גירושין גישור זוגי גישור לזוגות האם להתגרש האם לפרק את הקשר האני הסרת אחריות הסרת אחריות אישית בזוגיות הצלחה הצלחה בזוגיות זוגיות טוב בזוגיות טוב לי טוב לי בזוגיות טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות יעוץ יעוץ זוגי יעוץ זוגיות כדי להצליח כדי להצליח בזוגיות לא טוב בזוגיות לא טוב לי לא טוב לי בזוגיות להסיר אחריות להצליח להצליח בזוגיות להתגרש להתגרש כדי להצליח להתגרש כדי להצליח בזוגיות לעשות כשלא טוב לעשות כשלא טוב בזוגיות לפרק לפרק את הקשר לקחת אחריות לקחת אחריות בזוגיות לקיחת אחריות לקיחת אחריות בזוגיות לשמור לשמור על האני לשמור על האני בזוגיות מאמן זוגי מגשר זוגי מה לעשות מה לעשות כשלא טוב מה לעשות כשלא טוב בזוגיות מטפל זוגי מתי להתגרש רע לי רע לי בזוגיות
טיפול בחרדה, טיפול בפחדים, תרופות לחרדות, תרופות לפחדים, הפרעות חרדה - לפרק את הרצון!
... בחרדה, טיפול בפחדים, תרופות לחרדות, תרופות לפחדים, הפרעות חרדה - לפרק את הרצון! ובו יתבאר, מהו הטיפול בחרדה הטוב ביותר בעולם? ומהי התרופה לחרדה הטובה ביותר בעולם? ואיך להתמודד עם הפרעות חרדה באשר הן? ... ופחדים, שמא המציאות תהיה נגד רצונך. אבל, יש דרך עמוקה יותר, להרגיע גם את תת המודע עצמו מהחרדות והפחדים שיש לו. והיא, על ידי פירוק הרצון בשורשו. ולפרק את הרצון, פירושו, שהאדם יצליח לחוות את הרצון שלו, מנקודת מבט של: לפני שהוא רצה, שהמציאות תהיה דווקא כך או אחרת. וכיצד אפשר לפרק את הרצון? תשובה: על ידי התבוננות פנימית עמוקה של האדם, אל תוך הרצון העצמי שלו. והתבוננות פנימית עמוקה פירושה, לגלות, מהיכן מגיע הרצון ...
חוקי המוטיבציה, מוטיבציה מוחלטת, מוטיבציה יחסית, יחסי ומוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת, יצירת מוטיבציה, איך להחליש רצון? איך לחזק רצון? איך להאמין לרצון? איך לפרק מחשבה?
חוקי המוטיבציה, מוטיבציה מוחלטת, מוטיבציה יחסית, יחסי ומוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת, יצירת מוטיבציה, איך להחליש רצון? איך לחזק רצון? איך להאמין לרצון? איך לפרק מחשבה?
... יחסי ומוחלט, חשיבה יחסית, חשיבה מוחלטת, יצירת מוטיבציה, איך להחליש רצון? איך לחזק רצון? איך להאמין לרצון? איך לפרק מחשבה? מה ההבדל בין מוטיבציה יחסית למוטיבציה מוחלטת? כדי להבין מהי מוטיבציה, אליעד כהן מסביר שיש שני סוגים של חשיבה ותפיסה לגבי ... לחזק את הרצונות והאמונות או להחליש אותם לפי בחירה. איך להחליש רצון? כיצד ליצור מוטיבציה? מהי חשיבה יחסית? איך לפרק מחשבות שליליות? מהי חשיבה מוחלטת? ...
הסקה מילולית, שאלות חשיבה מילולית, הכנה לפסיכומטרי, חשיבה לוגית, ההבדל בין כל לבין רק, ניתוח הנחות יסוד, מה ניתן להסיק? תרגול חשיבה מילולית, הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי, תרגול הבנה והסקה, פסיכומטרי מילולי
הסקה מילולית, שאלות חשיבה מילולית, הכנה לפסיכומטרי, חשיבה לוגית, ההבדל בין כל לבין רק, ניתוח הנחות יסוד, מה ניתן להסיק? תרגול חשיבה מילולית, הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי, תרגול הבנה והסקה, פסיכומטרי מילולי
... מילולית, שאלות חשיבה מילולית, הכנה לפסיכומטרי, חשיבה לוגית, ההבדל בין כל לבין רק, ניתוח הנחות יסוד, מה ניתן להסיק? תרגול חשיבה מילולית, הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי, תרגול הבנה והסקה, פסיכומטרי ... שבו מוצגות טענות מחויבות (אמיתות ודאיות) וטענות אפשריות, ועל הנבחן לזהות איזו מסקנה ניתן או לא ניתן להסיק מתוך הטענות. אליעד מחדד שהבסיס להצלחה בשאלות אלו הוא בהבחנה ברורה בין טענות מוחלטות ... בשאלות הסקה מילולית? אליעד כהן מדגים כיצד לנתח משפטים מורכבים בשאלות הסקה, דרך ניתוח מסודר של מושגים וקבוצות. הוא מציע דרך פעולה מעשית ופשוטה - לפרק את המשפט לגורמים בסיסיים ואז לשאול שאלות ממוקדות ... עליהן נכון יש לבצע ניתוח לוגי מדוקדק ולא להניח הנחות שאינן מוכחות חד - משמעית. הבדל בין כל לרק מה זה הסקה מילולית? איך לתרגל חשיבה מילולית? הכנה לפרק המילולי בפסיכומטרי מה ניתן להסיק בוודאות? שאלות ...
מה זה אינטלקטואל? דוגמה לפירוק בעיה לגורמים, איך לנתח בעיה לגורמים? איך לפרק שאלה לתתי שאלות? איך להפוך שאלה מורכבת לשאלה פשוטה? איך לפרק לגורמים שאלה? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? פתרון בעיות מסובכות
מה זה אינטלקטואל? דוגמה לפירוק בעיה לגורמים, איך לנתח בעיה לגורמים? איך לפרק שאלה לתתי שאלות? איך להפוך שאלה מורכבת לשאלה פשוטה? איך לפרק לגורמים שאלה? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? פתרון בעיות מסובכות
... זה אינטלקטואל? דוגמה לפירוק בעיה לגורמים, איך לנתח בעיה לגורמים? איך לפרק שאלה לתתי שאלות? איך להפוך שאלה מורכבת לשאלה פשוטה? איך לפרק לגורמים שאלה? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? פתרון בעיות מסובכות מה זה אינטלקטואל? במהלך ההרצאה, אליעד כהן מציג שאלה שנשאלת על ידי אדם שאינו ... כיצד להתמודד עם שאלות מסוג זה. השאלה מה זה אינטלקטואל? היא לא פשוטה, כי לא מדובר רק בהגדרה בסיסית, אלא בשאלה שדורשת התעמקות ויכולת לפרק אותה לגורמים. אליעד מסביר שברגע שנשאלת שאלה כזו, צריך לשאול קודם כל: מה זה אינטלקט? מה המשמעות של המילה הזו? מהי הקשר בין אינטלקט לבין אינטלקטואל? החשיבות כאן היא להבין את המילים שבשאלה. אינטלקט הוא לא רק המובן הרגיל של שכל, אלא מושג שדורש הבנה עמוקה יותר, וצריך לפרק את השאלה כך שנוכל לנתח את כל הרכיבים שלה. איך לפרק בעיה לגורמים? אליעד מציין שלפני שניתן תשובה לשאלה מהו אינטלקטואל, חשוב לפתח את היכולת לפרק את הבעיה לגורמים. אם לא מבינים את המונח או את השאלה, השלב הראשון הוא לבדוק אם אפשר לפרק את המילה או את המושג לגורמים. לדוגמה, אם נשאלת השאלה מה זה אינטלקטואל?, לפני שניתן תשובה יש להבין את המילים המרכיבות את המילה אינטלקטואל - מה ... שניתן מענה מדויק. המטרה היא לא רק לקבל תשובה שטחית, אלא להבין את התהליכים שמובילים לפתרון בצורה מעמיקה ומסודרת. מהו אינטלקט? איך לפרק שאלה לגורמים? מהו אינטלקטואל? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? פתרון בעיות מסובכות שיטות לפירוק בעיה לגורמים ...
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפתור בעיות קשות? איך לפרק לגורמים בעיה? מה זה פירוק לגורמים? איך למצוא את הנחות היסוד של השאלה? איך לפתור בעיות מסובכות? איך לפרק בעיה לגורמים?
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפתור בעיות קשות? איך לפרק לגורמים בעיה? מה זה פירוק לגורמים? איך למצוא את הנחות היסוד של השאלה? איך לפתור בעיות מסובכות? איך לפרק בעיה לגורמים?
... לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפתור בעיות קשות? איך לפרק לגורמים בעיה? מה זה פירוק לגורמים? איך למצוא את הנחות היסוד של השאלה? איך לפתור בעיות מסובכות? איך לפרק בעיה לגורמים? איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא תשובות לשאלות מורכבות? איך לפרק בעיה לגורמים? ההרצאה עוסקת ... השאלות לגורמים. פירוק שאלה אחת לשאלות פשוטות יותר במקום להתמודד עם שאלה רחבה ומורכבת, כדאי לשאול האם ניתן לפרק אותה לשאלות פשוטות יותר. ... סין, שנמצאים בו אנשים ושיש תופעה שנקראת תוחלת חיים. שאלות רבות תלויות בהנחות יסוד שאותן חשוב להבהיר. האם ניתן לפרק שאלה מורכבת לגורמים? כאשר יש ...
ניהול דיונים, איך לנתח דברים? איך לברר מה האמת? מה לעשות כשלא מסכימים? איך ליצור הסכמה? על מה כן מסכימים? על מה בטוח מסכימים? לא לשאול שאלות מורכבות, לשאול שאלות פשוטות, לפרק שאלה לגורמים, להסכים על העובדות, להתווכח על הפירושים
ניהול דיונים, איך לנתח דברים? איך לברר מה האמת? מה לעשות כשלא מסכימים? איך ליצור הסכמה? על מה כן מסכימים? על מה בטוח מסכימים? לא לשאול שאלות מורכבות, לשאול שאלות פשוטות, לפרק שאלה לגורמים, להסכים על העובדות, להתווכח על הפירושים
... דיונים, איך לנתח דברים? איך לברר מה האמת? מה לעשות כשלא מסכימים? איך ליצור הסכמה? על מה כן מסכימים? על מה בטוח מסכימים? לא לשאול שאלות מורכבות, לשאול שאלות פשוטות, לפרק שאלה לגורמים, להסכים על העובדות, להתווכח על הפירושים איך לנהל דיון ... המושג הזה. כיצד לנהל ויכוח עם עצמך? אליעד מבהיר שהעיקרון הזה נכון גם כשאדם מנהל דיון פנימי עם עצמו. אם מישהו שואל את עצמו האם אני רוצה להתחתן או להתגרש?, עליו ליצור מחלוקת פנימית ולשאול שאלות פשוטות וברורות יותר ... או מה זה בכלל טוב?. אליעד טוען שאנשים רצים קדימה בלי לעצור ולשאול שאלות בסיסיות אלה, מה שמוביל אותם לתשובות לא מדויקות ולא מועילות. מדוע חשוב לפרק שאלות מורכבות לשאלות פשוטות? אחד העקרונות החשובים שאליעד מדגיש הוא להימנע משאלות מורכבות ולפרק כל שאלה לגורמים פשוטים. הוא נותן דוגמה של אדם ששואל למה אני מתגעגע אליה?. זו שאלה מורכבת המכילה הנחות רבות, ולכן כדאי לפרק אותה לשאלות פשוטות יותר כמו האם אני בכלל מרגיש געגוע?, מה גורם לגעגוע הזה? והאם הגעגוע קשור אליה או למשהו אחר?. עוד דוגמה שאליעד מביא היא של ויכוח בין בני זוג על הילד שלהם. לפני שנכנסים לויכוח על מה טוב לילד, קודם כל צריך ... יותר. לסיכום, מהם הכללים לדיון מוצלח? לסיכום ההרצאה, אליעד מספק מספר כללים בסיסיים לניהול דיונים יעילים וברורים: לשאול שאלות פשוטות ולא מורכבות. לפרק כל שאלה לחלקים פשוטים וברורים. לוודא תחילה הסכמה מלאה על העובדות. ... להפשיט שאלות מורכבות עד לרמת הבסיס. לוודא שכל המשתתפים בדיון מפרשים את הטענה באותו אופן. איך לנהל דיון נכון? איך לבדוק אם טענה נכונה? למה חשוב לפרק שאלות לגורמים? איך ליצור הסכמה בדיון? איך להימנע מטעויות בדיונים? ...
איך לגרום למישהו להסכים איתך? ניהול דיונים, איך ליצור הסכמה? איך יוצרים הסכמה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לפרק לגורמים רעיון מורכב? לא מסכימים על שום דבר, איך לגרום לה להסכים איתך? איך לגרום לו להסכים איתך? איך להסביר את עצמי?
איך לגרום למישהו להסכים איתך? ניהול דיונים, איך ליצור הסכמה? איך יוצרים הסכמה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לפרק לגורמים רעיון מורכב? לא מסכימים על שום דבר, איך לגרום לה להסכים איתך? איך לגרום לו להסכים איתך? איך להסביר את עצמי?
... ליצור הסכמה? איך יוצרים הסכמה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לפרק לגורמים רעיון מורכב? לא מסכימים על שום דבר, איך לגרום לה להסכים איתך? איך ... הוא חושב את המחשבה הזו. לדבריו, כדי שמישהו יסכים איתך, אתה צריך לפרק את הרעיון שלך לחלקים קטנים ככל הניתן, ולהגיע להסכמה על כל אחד מהחלקים בנפרד. ... אומר כאן ולמה אתה חושב כך. אתה צריך לקחת את הטענה יש פה שולחן ולפרק אותה לחלקים קטנים. אפשר להתחיל בלמה אני חושב שיש פה שולחן? - אולי מפני שאני ... עד שמוצאים נקודה משותפת שממנה אפשר להתקדם. מדוע אנשים לא אוהבים לפרק רעיונות לחלקים? אליעד מסביר שרוב האנשים נמנעים מלפרק את הטענות שלהם לחלקים קטנים משום שזה חושף אותם. אם הטענה שלך נכונה באופן מוחלט וברור לך איך אתה יודע אותה, אז יהיה לך קל לפרק אותה לחלקים ולהסביר. אבל אם אינך בטוח בעצמך או אינך יודע איך אתה יודע את הטענה שלך, אתה תעדיף לא לפרק, כי אז אתה חושף את החולשה בטענה שלך. לדוגמה, אם הטענה שלך היא אני יודע שיש ... שלך איך הגעת אליו. רק מי שמבין לגמרי איך הוא יודע משהו, יוכל לפרק את זה ולהסביר את זה לאחרים. אם יש שלב שלא ברור לך, אתה לא תוכל להסביר אותו ... או שהוא לא הבין את הכוונה שלהן. אחרי שהבהרתם את זה, אפשר להמשיך לפרק את הרעיון לחלקים קטנים יותר. מה הקשר בין סיבתיות לטיפול בהפרעות נפשיות? ... נקודת הסכמה אחת, אפילו קטנה מאוד. ברגע שמוצאים נקודה כזו, ניתן לפרק את חוסר ההסכמה בצורה שיטתית, ולמצוא בדיוק איפה הנקודה שהאדם אינו מסכים עליה. ... המוטעות או השונות ולהגיע להבנה טובה יותר. לסיום, אליעד מדגיש שכדי להצליח בכל התהליך הזה, אדם צריך לתרגל באופן קבוע ניתוח סיבתיות עם עצמו - כך הוא יידע טוב יותר להסביר לאחרים ולפרק רעיונות בצורה ברורה ופשוטה. איך לגרום למישהו להסכים איתי? איך להסביר רעיון ... איך לטפל בחוסר הבנה בדיון? איך לא להתווכח? איך לנהל דיון? מה לעשות כשלא מסכימים? התבטאות בכתב, התבטאות בעל פה, יכולות הבעה, איך להסביר את עצמי? ...
רומן זוגי, האם להתגרש בגלל רומן מוצלח? השוואה בין רומן לבין זוגיות, האם לפרק את המשפחה? האם להתגרש עבורה? לנהל רומן, בגידות וגירושים, איך להשוות בין זוגיות לבין רומן? האם המאהבת יותר טובה מאשתי? יעוץ בגידות, יעוץ אחרי בגידה
רומן זוגי, האם להתגרש בגלל רומן מוצלח? השוואה בין רומן לבין זוגיות, האם לפרק את המשפחה? האם להתגרש עבורה? לנהל רומן, בגידות וגירושים, איך להשוות בין זוגיות לבין רומן? האם המאהבת יותר טובה מאשתי? יעוץ בגידות, יעוץ אחרי בגידה
... זוגי, האם להתגרש בגלל רומן מוצלח? השוואה בין רומן לבין זוגיות, האם לפרק את המשפחה? האם להתגרש עבורה? לנהל רומן, בגידות וגירושים, איך להשוות בין זוגיות לבין רומן? האם המאהבת יותר טובה מאשתי? יעוץ בגידות, יעוץ אחרי בגידה למה רומן נראה טוב יותר מזוגיות קיימת? אנשים שנמצאים במערכת זוגית ומתחילים לנהל רומן, חווים בדרך כלל ריגוש גדול מאוד, התרגשות, פרפרים בבטן ותחושת חידוש משמעותית. התחושות האלה גורמות להם להרגיש שהרומן טוב יותר מהזוגיות שיש להם בבית. הם מתחילים לתהות למה בן הזוג שלהם לא מתייחס אליהם באותו אופן נעים, אוהב ומפנק כמו האדם שאיתו הם מנהלים את הרומן. למשל, אישה שנמצאת בזוגיות ומתחילה רומן עם גבר אחר, מרגישה שהמאהב שלה נותן לה יחס טוב בהרבה מזה שהיא מקבלת מבעלה, וכתוצאה מכך מתחילה לחשוב אולי עדיף לה להתגרש. אך אליעד כהן מדגיש נקודה קריטית: מדובר באשליה, מאחר שרומן הוא סיטואציה שונה לחלוטין מזוגיות יומיומית וארוכת טווח. ברומן אין כמעט ציפיות ודרישות, ואנשים בדרך כלל נפגשים רק כשהם בשיאם, ללא הלחצים ... קל מאוד להראות נחמד, אוהב ומקסים כשאין צורך להתמודד עם קשיי היום - יום, ולכן ברוב המקרים הרומן נראה מושך ומוצלח יותר מהזוגיות. האם הרומן באמת טוב יותר מהזוגיות? כדי לבדוק האם הרומן באמת טוב יותר מהזוגיות הנוכחית שלך, יש דרך מאוד פשוטה: התנהג לאדם שאיתו אתה מנהל רומן בדיוק כפי שאתה מתנהג לבן הזוג שלך. למשל, אם אישה מרגישה שהמאהב שלה טוב יותר מבעלה, עליה להתחיל להתייחס אליו בדיוק כפי שהיא מתייחסת לבעלה. היא ... אוהב, מכיל וסבלני, ייתכן שהוא באמת אופציה טובה יותר. אך בדרך כלל, כשהאדם שאיתו מנהלים רומן נתקל באותם קשיים וציפיות כמו בזוגיות אמיתית, הקסם נעלם והיחס החם משתנה. הנקודה החשובה שאליעד כהן מדגיש כאן, היא שאין טעם להשוות ישירות בין רומן לבין זוגיות, משום שמדובר בשני סוגי יחסים שונים לגמרי. הרומן הוא קצר, ממוקד הנאה, חסר לחצים משמעותיים, בעוד שהזוגיות כוללת חיי יומיום מלאים, הכוללים גם לחצים, קשיים וציפיות הדדיות. זו הסיבה שהרומן נראה תמיד טוב יותר, אך זו אשליה שעלולה להטעות את מי שמחליט להתגרש בעקבותיה. למה לא נכון להשוות בין זוגיות לרומן? ההשוואה בין רומן לזוגיות דומה להשוואה בין חופשה קצרה בבית מלון לבין מגורים קבועים בביתך. בזמן החופשה, הכל נראה מושלם, נוצץ ומהנה, ... בטווח הקצר אינם בהכרח טובים בטווח הארוך. הרומן נראה מושלם בדיוק מאותה סיבה - מפגשים נדירים, ריגושים ותנאים נוחים. כאשר בן הזוג שאיתו אתה מנהל רומן עייף או עצבני, הוא יכול פשוט לסרב להיפגש. בן הזוג שבבית לא יכול לעשות זאת, משום שאתם חיים יחד ונמצאים באותו בית כל הזמן. הרומן הוא מצב זמני שבו כל צד מציג רק את הצד הטוב ביותר שלו. בזוגיות, לעומת זאת, בני הזוג פוגשים זה את זה בכל המצבים האפשריים - עייפות, עצבים, לחצים ועוד. מה אפשר ללמוד מהרומן על ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על להתגרש כדי להצליח בזוגיות, לשמור על האני בזוגיות, איך להצליח בזוגיות? מה לעשות כשלא טוב בזוגיות? האם להתגרש? האם לפרק את הקשר? רע לי בזוגיות, לא טוב לי בזוגיות, מתי להתגרש? יעוץ זוגי, לקיחת אחריות בזוגיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לפרק את הקשר?, מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? איך להנות בחיים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: האם לפרק את הקשר?, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן לזוגיות, מאמן אישי למתבגרים, מורה רוחני מומלץ בתחום האם לפרק את הקשר - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3447 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 03:58:47 - wesi1