אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה האם הכל לטובה? ✔הכל לטובה ולרעה - מהו השקר הרע של הכל לטובה? ✔ האם החשיבה שהכל לטובה משיגה את מטרתה? הרעיון ש"הכל לטובה" הוא אחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:09הכל לטובה ולרעה - מהו השקר הרע של הכל לטובה?
האם החשיבה שהכל לטובה משיגה את מטרתה?

הרעיון ש"הכל לטובה" הוא אחד השקרים הנפוצים ביותר, ולפי אליעד כהן יש לו חסרונות משמעותיים מאוד. החיסרון המרכזי הוא שהגישה הזאת כלל לא מצליחה להשיג את המטרה שלה, שהיא לגרום לאדם להרגיש טוב יותר עם עצמו ועם המציאות.

מדוע לומר "הכל לטובה" גורם לאדם להרגיש רע?

אליעד מסביר, שאדם שאומר לעצמו "הכל לטובה", למעשה משקר לעצמו, והוא עושה זאת כי הוא רוצה להרגיש טוב יותר מול אירועים שנתפסים בעיניו כרעים. אך בפועל, האמירה הזו יוצרת את ההפך הגמור - היא גורמת לאדם להרגיש רע עוד יותר. איך זה קורה בדיוק?

כאשר אדם אומר על אירוע שהוא "לטובה", הוא בעצם מודה שהאירוע עצמו אינו טוב, ושהוא זקוק להצדקה חיצונית כדי להפוך אותו לטוב. לדוגמה, אם אדם מאבד כסף, ולאחר מכן מרוויח יותר, הוא אומר לעצמו שאיבוד הכסף הראשוני היה לטובה. אבל אליעד טוען שזו חשיבה טיפשית ושקרית. למה? כי האדם בעצם לא חושב שהאיבוד עצמו הוא טוב, אלא רק התוצאה העתידית ממנו. אם היה נשאר במצב שאיבד את הכסף ולא היה מרוויח בסוף יותר, הוא היה ממשיך לראות בכך משהו רע.

כלומר, כאשר אומרים על משהו שהוא "לטובה", באופן אוטומטי מגדירים אותו כרע בפני עצמו, ורק כתוצאה עתידית הוא טוב. דוגמה נוספת: לאדם חולה בבית חולים אומרים "לפחות אתה חי ונושם", ובעצם רומזים לו שמצבו עצמו (המחלה) הוא רע. הרי לאדם בריא לא אומרים "תשמח שאתה בריא ונושם". כך, כאשר אומרים "תשמח שאתה חי", האדם קולט את המסר הסמוי שהמחלה עצמה אינה דבר לשמוח עליו, והמסר הזה רק גורם לו לתחושת אומללות.

למה בכלל מניחים שהכל לטובה?

אליעד כהן מוסיף נקודת מבט חשובה: מי החליט שזה לטובה? ומי אמר שהמצב הבא יהיה טוב יותר מהמצב הנוכחי? האדם לא באמת יודע אם התוצאה הסופית של אירוע כלשהו היא טובה או רעה, ולכן הוא סתם מנחם את עצמו עם רעיון שאינו מבוסס. להגיד "הכל לטובה" ללא הבנה מעמיקה זו פשוט טיפשות.

מעבר לכך, גם אם נניח שהכל באמת לטובה - למה בכלל יש צורך ברע כדי להגיע לטוב? לפי החשיבה הפשוטה, אם המטרה היא שיהיה טוב, למה המציאות לא יכולה להיות טובה מלכתחילה, ללא שום צורך ברע?

אליעד מתאר זאת כך: אדם שמקבל את קיומו של הרע רק כדי להעריך את הטוב שאחריו, בעצם לא רוצה את הרע בכלל, הוא רוצה רק את הטוב שמגיע בעקבות הרע. אם היה אפשר להרגיש טוב בלי להרגיש רע קודם לכן, האדם היה מעדיף זאת. ולכן, התפיסה לפיה חייבים את הרע כדי להעריך טוב, היא חשיבה שטחית ולא נכונה.

האם חייבים את הרע כדי לחוות את הטוב?

לפי נקודת המבט של אליעד, מהפרספקטיבה של הנפרדות, האדם חייב לחוות את הרע כדי להעריך את הטוב. אבל מנקודת מבט גבוהה יותר - מנקודת מבט של אחדות מוחלטת - אין צורך ברע כדי לחוות טוב. במצב של אחדות, הכל הוא טוב מוחלט ואין כלל רע. הטוב הוא מוחלט ושלם בעצמו, ללא צורך ברע לצורך השוואה או ניגוד.

איך להגיע למצב של טוב מוחלט ללא רע?

אליעד מסביר שכדי להגיע למצב של טוב מוחלט, האדם חייב להבין באופן עמוק מדוע בכלל קיימים טוב ורע מלכתחילה. ברגע שאדם מתבונן לעומק בשאלה למה יש בכלל רע בעולם, ולמה לא קיים רק טוב מוחלט, הוא יוכל להגיע להבנה גבוהה יותר של המציאות. אז הוא יראה שהדברים עצמם טובים כפי שהם, ללא קשר אם הם נתפסים כטובים או כרעים, כי הסיבה האמיתית לקיומם נמצאת מעבר לטוב ולרע.

האדם שמגיע לנקודת מבט כזאת מבין את "הסיבה הראשונה", שהיא מקור המציאות עצמה, ואז הוא מגלה שכל המציאות - כולל מה שנתפס כ"רע" - היא טובה באופן מוחלט, לא בגלל התוצאה העתידית שלה, אלא בגלל עצמה. זו הרמה הגבוהה ביותר של הבנה, וכאשר האדם מגיע אליה, הוא יכול לחיות חיים טובים באמת, ללא הבדל בין טוב ורע.

האם ניתן לחיות חיים ללא הבדל בין טוב לרע?

בסיכום דבריו, אליעד כהן מאחל לכולם לחיות חיים שבהם אין הבדל בין טוב לרע, חיים של הבנה עמוקה והכלה מוחלטת של המציאות. אלו הם חיים בהם הטוב הוא מוחלט ואינו תלוי בשום גורם חיצוני.
הפעם אני רוצה לדבר על השקר הנפוץ ביותר, של הכל לטובה

בחשיבה שהכל לטובה יש הרבה מאד חסרונות, והחיסרון המרכזי של הכל לטובה

זה שהוא לא מספיק, משיג את התכלית שלו.

לאדם קורה משהו רע ומלמדים אותו להגיד שזה לטובה, ותאמין שהכל לטובה

למה אומרים לו לחשוב שהכל לטובה, למה שהאדם ישקר את עצמו שהכל לטובה? למה?

למה מדמיין האדם שזה לטובה, כי הוא רוצה להרגיש טוב.

ועצם האמירה שהכל לטובה, גורמת לאדם להרגיש רע.

לא רק שהיא לא מביאה אותו להרגיש טוב, זה גם גורם לו רע.

והדבר יוסבר וזה פשוט יותר ממה שנדמה.

יש מציאויות רעות, ויש מציאויות טובות, והאדם רוצה שיהיה לו טוב.

ועל האדם לא לשאול אם זה לטובה!! אלא לבדוק אם הדבר הזה בעצמו הוא טוב

למשל אדם מאבד כסף, ומכך בסופו של דבר יוצא איכשהו שהוא מקבל יותר כסף

ואז הוא אומר, "אה!! בגלל שאיבדתי את הכסף קודם, עכשיו הרווחתי יותר

אז זה היה לטובה"!

אבל הבן אדם הזה הוא טיפש, למה? כי לו יצוייר שאיבדת כסף והיו משאירים לך לנצח את הדבר, לא היה יכול הדבר עצמו להיות לטובה, אתה אומר שהדבר עצמו לא מספיק טוב.

כי על דבר טוב לא אומרים שזה לטובה, אלא על דבר רע אומרים הדבר לטובה

בעצם אומרים לו שהדבר עצמו הוא רע, וזה יוביל למשהו טוב, אז נותנים לו לחשוב שזה רע וזה טוב.

כמו אדם חולה בבית חולים ואומרים לו תשמח מכך לפחות שאתה חי או נושם

ובעצם מאמללים אותו, כי לאדם בריא לא אומרים תשמח מזה שאתה בריא ומכך שאתה לפחות נושם!!

אבל לאדם חולה אומרים זה יהיה לטובה, לא אומרים לו תשמח שאתה חולה וכו'

כי שוללים את הדבר הטוב של הדבר, של המחלה, הדבר טוב ללא הסיבות שתלויות במה שיהיה.

ואתן עוד נקודת מבט, מי אמר בכלל שהדבר לטובה? מי החליט שזה לטובה?

אולי זה בכלל לרעה? אותו טובה שאתה חושה שתהיה מי אמר שזה לטובה?

אתה סתם כמו כסיל אומר שזה לטובה?

ולמה אתה אומר על דבר טוב שהוא לטובה?

ואין שום דבר טוב בכך שיחש משהו לטובה, כי זה להגיד שדבר רע מוביל לטוב

ולמה אי אפשר לעשות שהכל כבר טוב, ונניח שהכל לטובה, והמטרה שיהיה טוב, אז תעשה שהכל יהיה כבר טוב, הטיפשים חושבים שהרע קיים כדי שיהיחה טוב, כי הוא מוביל לדבר טוב, הם בעצם רוצים את הטוב שהרע מוביל אליו, אז אם תאורטית הוא יכול להרגיש טוב בלע להרגיש רע

ומצד הנפרדות, אתה כביכול אמור להרגיש רע וטוב כדי לרצות, אבל מהפרספקטיבה של האחדות הכל אחד והכל טוב ומי שיחווה זאת יחווה טוב.

והאם הדבר היה לרעה היית רוצה את הדבר? לא לא היית רוצה את הדבר, אז גם להפך, אתה לא רוצה את הדבר?

ולמה הדבר הרע קיים? אדם משקר לעצמו, זה לא לטובה, זה הטוב בעצמו, כמו שיש טוב ורע, היה יכול להיות רק טוב, או רק רע ואז ממילא לא מחפשים טוב, כשהוא מסתכל על הסיבה הראשונה, הוא רואה שבאמת הכל טוב, והוא חי חיים טובים באמת, שהם טובים לרעה, בדיוק כמו שהם טובים לטובה.

ושיהיה לכולם המשך יום טוב מוחלט שאין בו הבדל בין טוב לרע.
איך להשיג את המטרה סיבה למה אתה לא רוצה סיבות חיצוניות סיבה ראשונה נפרדות בריא לחיות האם הכל לטובה איך להפסיק לשקר איך הכל לטובה האם הכל לטובה הכל לטובה למה הכל לטובה שקר שקרים שקרנים
הכל לטובה, חשיבה חיובית, גישה חיובית, האם הכל לטובה? האם באמת הכל לטובה? תחשוב טוב יהיה טוב, הכל זה לטובה, הכל קורה לטובה, השגחה פרטית, לחשוב טוב, מה שצריך לקרות קורה?
הכל לטובה, חשיבה חיובית, גישה חיובית, האם הכל לטובה? האם באמת הכל לטובה? תחשוב טוב יהיה טוב, הכל זה לטובה, הכל קורה לטובה, השגחה פרטית, לחשוב טוב, מה שצריך לקרות קורה?
הכל לטובה, חשיבה חיובית, גישה חיובית, האם הכל לטובה? האם באמת הכל לטובה? תחשוב טוב יהיה טוב, הכל זה לטובה, הכל קורה לטובה, השגחה פרטית, לחשוב טוב, מה שצריך לקרות קורה? האם באמת הכל לטובה, או שמדובר באשליה? אליעד כהן פותח בשאלה האם הגישה שאומרת הכל לטובה היא גישה אמיתית ונכונה, או שהיא מסתירה תפיסות לא מדויקות. אנשים רבים, כשנתקלים במצבים קשים, מנסים להרגיע את עצמם בכך שהכל קורה מסיבה כלשהי טובה ונסתרת, ושבהמשך הדברים יסתדרו לטובה. אך אליעד מחדד ואומר שכאשר מישהו טוען שהכל לטובה, הוא למעשה מניח שיש טוב ויש רע, ושישנה סיבה נסתרת מאחורי מה שקורה. זוהי כבר הנחה ראשונית שאינה בהכרח מדויקת. כי אם באמת קיים רק טוב, לא היה צורך לומר הכל לטובה, ומנגד אם הדברים סתם קורים בלי סיבה, אין גם טוב ורע מוגדרים. האם האמונה בהכל לטובה באמת עוזרת להתמודד עם המציאות? אליעד מסביר שאמונה זו יוצרת ציפייה עתידית לטובה שעוד תגיע. למשל, אדם שאיבד את ... את הטוב באירוע עצמו. אליעד טוען שאנשים רבים מתקשים לקבל את המצב הנוכחי כפי שהוא, ולכן בורחים למחשבה של הכל לטובה שתצדיק עבורם את הסבל הנוכחי, בהבטחה עתידית של משהו טוב יותר שיגיע בהמשך. האם אלוהים חייב לגרום לך סבל ... ומסוגל לעשות הכל, הוא היה אמור לעשות לך טוב ישירות, בלי העונש או הכאב המוקדם, מה שהופך את הטענה הכל לטובה לקשה להבנה ולהצדקה. האם אפשר להפוך כל אירוע רע להזדמנות חיובית? אליעד כהן מסכים שיש גישה חיובית יותר, שאומרת ... החיים. גם אם שום דבר טוב לא יצמח מהאירוע, עצם הקבלה וההשלמה עם מה שקרה הוא הדבר החשוב ביותר. האם הכל לטובה? גישה חיובית חשיבה חיובית השגחה פרטית, אמת או אשליה? האם יש מטרה נסתרת לסבל? איך להתמודד עם דברים רעים? ...
הכל לטובה עושה רע, מה רע בכך שהכל לטובה? למה לא לומר שהכל לטובה? האם המציאות רעה או טובה? האם הכל לטובה? למה קורים דברים רעים? איך להתמודד עם דברים רעים? מה שלא הורג מחשל? איך לא להרגיש רע? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, להרגיש טוב
הכל לטובה עושה רע, מה רע בכך שהכל לטובה? למה לא לומר שהכל לטובה? האם המציאות רעה או טובה? האם הכל לטובה? למה קורים דברים רעים? איך להתמודד עם דברים רעים? מה שלא הורג מחשל? איך לא להרגיש רע? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, להרגיש טוב
הכל לטובה עושה רע, מה רע בכך שהכל לטובה? למה לא לומר שהכל לטובה? האם המציאות רעה או טובה? האם הכל לטובה? למה קורים דברים רעים? איך להתמודד עם דברים רעים? מה שלא הורג מחשל? איך לא להרגיש רע? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, להרגיש טוב מה רע במחשבה שהכל לטובה? הרבה אנשים מאמצים את המחשבה שהכל לטובה מתוך כוונה להרגיש טוב יותר עם עצמם, בעיקר כשקורים דברים רעים או לא נעימים בחיים. אליעד כהן מסביר שהתפיסה ... לגרום לו יותר נזק מאשר תועלת. אליעד מתאר מצב שבו אדם חווה אירוע רע, ומיד אומר לעצמו משפטים כמו הכל לטובה, מה שלא הורג מחשל, או מהלימון נעשה לימונדה. המשפטים האלה אמורים להרגיע אותו ולעזור לו לא להרגיש רע. אלא ... יכולה דווקא ליצור נזק נפשי משמעותי יותר. איך מחשבה חיובית יכולה דווקא להזיק? אליעד מסביר שכאשר אדם אומר לעצמו שהכל לטובה, הוא למעשה שותל בראשו את ההנחה שחייב להיות לו טוב, או במילים אחרות: שאסור שיהיה רע. ככל שאדם משכנע ... הוא פשוט אירוע. האדם עצמו מחליט האם האירוע הוא טוב או רע בהתאם לרצונותיו ולתפיסותיו. כאשר האדם אומר לעצמו שהכל לטובה, הוא מתעקש לנסות להתאים את המציאות לרצונות שלו במקום לקבל את המציאות כפי שהיא. אליעד מדגיש שאם האדם יקבל ... שהוא לא יפתח תלות בציפייה לתוצאה חיובית, ולכן גם לא יתאכזב אם היא לא תגיע. מה עדיף לחשוב במקום הכל לטובה? אליעד מציע חלופה למחשבה שהכל לטובה: במקום לנסות לשכנע את עצמך שהרע הוא בעצם טוב, עדיף לשאול שאלות כמו מי אמר שזה רע?, מי אמר ... מה באמת צריך לעשות כשהמציאות קשה? אליעד כהן מסביר שהדבר הנכון לעשות כאשר המציאות קשה הוא לא להיאחז באמירה הכל לטובה, אלא להכיר בכך שהמציאות מורכבת, שיש דברים רעים ודברים טובים, ושבסופו של דבר כל ניסיון להפוך רע לטוב רק ... הדברים כפי שהם, בלי לנסות לתקן או לשנות אותם בכוח. הגישה הזאת מפחיתה באופן משמעותי את תחושת האכזבה והסבל. האם הכל לטובה? איך להתמודד עם דברים רעים? האם חשיבה חיובית תמיד מועילה? מה רע באמונה שהכל לטובה? איך לא להיפגע מציפיות? מהי הדרך הנכונה להתמודד עם משבר?
האם תחשוב טוב יהיה טוב? האם יהיה טוב או יהיה רע? אל תדאג יהיה טוב, האם הכל טוב? האם יהיה טוב? האם יהיה בסדר? האם הכל לטובה? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? איך לעשות למישהו טוב? איך לא לעשות טוב?
האם תחשוב טוב יהיה טוב? האם יהיה טוב או יהיה רע? אל תדאג יהיה טוב, האם הכל טוב? האם יהיה טוב? האם יהיה בסדר? האם הכל לטובה? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? איך לעשות למישהו טוב? איך לא לעשות טוב?
... האם יהיה טוב או יהיה רע? אל תדאג יהיה טוב, האם הכל טוב? האם יהיה טוב? האם יהיה בסדר? האם הכל לטובה? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? איך לעשות למישהו טוב? איך לא לעשות טוב? האם המשפט אל תדאג יהיה טוב ... לקרות, וכך להגן על האדם מפני אכזבה ופגיעה נוספת. האם תחשוב טוב יהיה טוב? איך לגרום למישהו להרגיש טוב? האם הכל לטובה? האם צריך להתכונן לגרוע ביותר? מתי כדאי לומר יהיה טוב? האם חיובי לחשוב חיובי? להגיד למישהו אל תדאג יהיה בסדר זה עושה יותר טוב או פחות טוב, יהיה טוב הכל לטובה יהיה טוב אתה תראה יהיה טוב אתה תצא מזה. ש: תלוי מי אומר את זה גם. אליעד: אלוהים אומר ...
טוב ורע, האם הכל טוב? האם הכל לטובה? הבחירה של אלוהים, האם הכל רע? האם הכל לרעה? האם אלוהים טוב? האם אלוהים רע? אלוהים הוא טוב כל הזמן, אלוהים הוא רע כל הזמן, החיים רעים, החיים טובים
טוב ורע, האם הכל טוב? האם הכל לטובה? הבחירה של אלוהים, האם הכל רע? האם הכל לרעה? האם אלוהים טוב? האם אלוהים רע? אלוהים הוא טוב כל הזמן, אלוהים הוא רע כל הזמן, החיים רעים, החיים טובים
טוב ורע, האם הכל טוב? האם הכל לטובה? הבחירה של אלוהים, האם הכל רע? האם הכל לרעה? האם אלוהים טוב? האם אלוהים רע? אלוהים הוא טוב כל ... לשאול מדוע יש טוב ורע בעולם, והאם זהו רצון או מצב של דברים שאין לנו תשובה עליו. טוב ורע האם הכל לטובה? האם אלוהים טוב? הבחירה של אלוהים האם החיים טובים? האם הכל לרעה?
האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? האם הכל לטובה? האם הכל טוב? האם המציאות מושלמת? האם החיים טובים? למה יש רע? מה טוב ברע? האם הרע הוא רע? האם החיים רעים? למה יש רצח?
האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? האם הכל לטובה? האם הכל טוב? האם המציאות מושלמת? האם החיים טובים? למה יש רע? מה טוב ברע? האם הרע הוא רע? האם החיים רעים? למה יש רצח?
האם המציאות טובה? האם המציאות רעה? האם הכל לטובה? האם הכל טוב? האם המציאות מושלמת? האם החיים טובים? למה יש רע? מה טוב ברע? האם הרע הוא רע? ... לעומק מה הוא באמת מאמין, ולפתור את הקונפליקט הפנימי שלו. האם המציאות טובה או רעה? למה יש רע בעולם? האם הכל לטובה? האם המציאות מושלמת? מה הטוב שברע? איך להתמודד עם סתירות פנימיות? למה אנשים רוצחים?
איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? איך לראות את הטוב שיש בכל דבר? האם הכל לטובה? האם הכל לרעה? איך לחשוב חיובי? איך למצוא מה טוב? איך להסתכל על חצי הכוס המלאה? איך לאהוב את מה שיש? איך לרצות את מה שיש? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? איך לראות את הטוב שיש בכל דבר? האם הכל לטובה? האם הכל לרעה? איך לחשוב חיובי? איך למצוא מה טוב? איך להסתכל על חצי הכוס המלאה? איך לאהוב את מה שיש? איך לרצות את מה שיש? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית
איך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? איך לראות את הטוב שיש בכל דבר? האם הכל לטובה? האם הכל לרעה? איך לחשוב חיובי? איך למצוא מה טוב? איך להסתכל על חצי הכוס המלאה? איך לאהוב את ... חיובית, והיא כלי שעוזר לאדם להתמודד טוב יותר עם קשיים ומצבים לא נעימים. איך חשיבה חיובית קשורה לרעיונות כמו הכל לטובה או הכל לרעה? הכל לטובה הוא ביטוי של בחירה לראות את הצד הטוב בכל סיטואציה, והכל לרעה מייצג את הבחירה ההפוכה. בפועל, אליעד מסביר ... בשני הכיוונים. לכן, ההחלטה אם לראות מצב מסוים כטוב או רע תלויה בגישה האישית של כל אדם. הבחירה לחשוב הכל לטובה היא בחירה מודעת שעוזרת להתמודד עם סבל וליצור תחושה של משמעות ותקווה. איך ליישם את החיפוש אחר הטוב בפועל? ... חיובית יותר לחיים, שנועדה לעזור לאדם להתמודד עם מצבים קשים מתוך נקודת מבט מעצימה. איך קשורה חשיבה חיובית לרעיון שהכל לטובה או הכל לרעה? האמירה הכל לטובה מבטאת את השאיפה למצוא נקודות אור בכל מצב, בעוד הכל לרעה מייצגת את ההיפך. בפועל, כל דבר בעולם יכול להתפרש בשני הכיוונים. לכן, הכל לטובה היא בחירה בגישה חיובית, שהמטרה שלה לעזור לאדם להתמודד טוב יותר, גם כאשר המצב נראה רע. מדוע בכל זאת ...
הכל לטובה או לרעה? מה האמת?
הכל לטובה או לרעה? מה האמת?
הכל לטובה או לרעה? מה האמת? האם באמת הכל לטובה או הכל לרעה? השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה היא האם הכל שקורה לנו בחיים הוא אכן לטובה, כפי ... האנשים נוטים להגיד, או שאולי הדברים שקורים לנו הם דווקא לרעה, בניגוד לתפיסה האופטימית הרווחת. אליעד מסביר כי האמירה הכל לטובה נשמעת אולי מעודדת, אך מסתירה מאחוריה מציאות לא פשוטה: אם הכל תמיד לטובה, הרי שאף פעם לא באמת טוב ... נשאר משהו לא מספק, איזושהי תקווה עתידית שמשהו טוב יותר עוד עתיד לקרות. איך דוגמת הטיסה שהתרסקה מסבירה אם הכל לטובה? אליעד כהן מביא דוגמה להמחיש את הסוגיה בצורה בהירה ומדויקת. הוא מתאר אדם שהיה אמור לטוס בטיסה מסוימת, אך ... במה שקורה אחר כך. אדם יכול לקבל בשורה טובה שמתבררת בהמשך כרעה, ולהיפך. לכן, אומר אליעד, כדי להבין אם הכל לטובה או לרעה, צריך להבין קודם כל מה התכלית הסופית של כל האירועים במציאות. האם למציאות יש תכלית, ומה המשמעות שלה? אליעד מסביר כי כדי לקבוע אם הכל לטובה או לרעה, עלינו לחקור מהי התכלית הסופית של המציאות. אם המציאות מתרחשת באופן אקראי לחלוטין, אז אין משמעות כלל ... לחיים שלנו? אליעד כהן מדגיש כי מי שמבין לעומק את האחדות של הטוב והרע, לא יתנחם יותר מדי מהידיעה שהכל לטובה, וגם לא ישקע יותר מדי בדיכאון מהידיעה שהכל לרעה. הוא יוכל לראות שהכוח שמנהל את העולם הוא טוב ורע ... הזו מאפשרת לנו לשחרר את התלות שלנו באירועים החיצוניים, ולחיות מתוך הכרה עמוקה יותר של המציאות. מה התשובה הסופית: הכל לטובה או לרעה? התשובה שאליעד נותן לשאלה האם הכל לטובה או לרעה? היא מורכבת: הכל לטובה מוחלטת וגם לרעה מוחלטת. אי אפשר באמת להפריד בין השניים. כל אירוע שקורה לנו מכיל בתוכו גם את הטוב וגם את הרע, והם מאוחדים בשורש אחד. ההבנה של האחדות הזו מביאה אותנו להפסיק לשאול אם הכל לטובה או לרעה, ובמקום זאת לראות את המציאות כישות אחת שלמה ומאוחדת של טוב ורע יחד. האם הכל לטובה? מה התכלית של המציאות? טוב ורע כישות אחת איך להפסיק לסבול? מי קובע מה טוב ומה רע? האם יש משמעות לסבל? הפעם אני רוצה לענות על שאלה שנשאלתי, האם באמת הכל לטובה? כי כולם, או רובם, תמיד אומרים הכל הוא לטובה, תהיה אופטימי, זה לטובתך והאם באמת כך? וגם אם הכל לטובה זה עצמו אומר שהמציאות גרועה ביותר. כי אם הכל לטובה, אז אף פעם לא טוב עכשיו. ומי שרוצה להבין, עליו להבין מה התכלית הסופית של כל הדברים כולם. נאמר ... שהיא רק טוב או נקודה סופית שהכל רע. או גם טוב וגם רע לנצח, ואז אין שום משמעות להגיד שהכל לטובה. ועל האדם לבדוק את השורש מה התכלית, האם הכל אקראי, אז אין שאלה ואם יש תכלית, אז לבדוק מה ... בין כך ובין כך להבין אם הכל טוב או רע, אתה צריך להבין את המציאות הזאת. והתשובה לשאלה אם הכל לטובה, אז הכל גם לטובה באופן מוחלט, וגם לרעה באופן מוחלט. גל כל דבר אפשר להגיד גם את ההפך, כי ... מאד טוב, הוא יכול להכנס לדיכאון ממש כשם שקורה לו משהו רע, כי הכל מאותה התכלית, כי בדיוק כמו שהכל לטובה, ממש כך הוא בדיוק לרעה. כאשר מגבירים את העוצמה של הגיהינום, מגיעים לשורש האחד ששם גם הכל טוב כי ... לך רע, הכי רע בעולם, אבל זה יוביל אותך למקום שהטוב והרע הם ישות אחת ואז אתה תבין באמת, האם הכל לטובה.
סיבתיות רעה, סיבתיות טובה, סיבה טובה ותוצאה רעה, סיבה רעה ותוצאה טובה, הכל לטובה, הכל לרעה, איך טוב הופך לרע? איך רע הופך לטוב? השפעת התוצאה על הסיבה, השפעת הסיבה על התוצאה, פירוש ועובדה, טוב ורע, האם זה טוב או רע?
סיבתיות רעה, סיבתיות טובה, סיבה טובה ותוצאה רעה, סיבה רעה ותוצאה טובה, הכל לטובה, הכל לרעה, איך טוב הופך לרע? איך רע הופך לטוב? השפעת התוצאה על הסיבה, השפעת הסיבה על התוצאה, פירוש ... חיובי ביותר, האדם עשוי להתחיל להאמין שכל האירוע, כולל החלק השלילי, הוא טוב. במצב כזה האדם יכול להגיע למסקנה הכל לטובה, כלומר, האירוע השלילי הופך בעצמו לטוב, פשוט בגלל שהתוצאה הסופית חיובית. מצד שני, יכול להיווצר מצב הפוך שבו הסיבה ... שקרו לו, ואלה משפיעים באופן עמוק על האופן שבו הוא מפרש את המציאות כטובה או רעה. מה משמעות הביטוי הכל לטובה על פי אליעד כהן? אליעד מבהיר כי הביטוי הכל לטובה הוא למעשה ביטוי לפרשנות אישית שהאדם מעניק לאירועים. האדם נתקל באירוע שלילי, אך התוצאה הסופית של האירוע היא חיובית, ... קשר ישיר ביניהם. היכולת להסתכל על המציאות מנקודות מבט שונות מדגישה את המורכבות ואת הסובייקטיביות של המושגים טוב ורע. האם הכל לטובה או לרעה? איך דבר טוב הופך לרע? מה ההבדל בין סיבה לתוצאה? האם התוצאה קובעת אם הסיבה טובה? איך המוח מפרש אירועים שליליים וחיוביים? מה המשמעות של הכל לטובה? כיצד סיבתיות משפיעה על פרשנות המציאות?
הכל לטובה - מהי המשמעות האמיתית של הכל לטובה? ולמה מחר *לא* יהיה יותר טוב?
הכל לטובה - מהי המשמעות האמיתית של הכל לטובה? ולמה מחר לא יהיה יותר טוב? הכל לטובה. מהי המשמעות האמיתית של הכל לטובה? ולמה מחר לא יהיה יותר טוב? הכל לטובה = הכל נעשה כדי לעשות לאדם טוב ברגע הזה. הכל לטובה = הכל כדי ליצור טוב ברגע הזה ממש. על האדם לדעת כי הטוב אינו קיים רק בעתיד הרחוק אלא ...
הכל לטובה - מה טוב יותר מאשר הכל לטובה? איך לחיות את הרגע?
הכל לטובה - מה טוב יותר מאשר הכל לטובה? איך לחיות את הרגע? הפירוש המקובל למושג הכל לטובה הוא, כי כל מה שקורה לאדם, בסופו של דבר מוביל את האדם למצב טוב כלשהו. וגם אם קורה לאדם משהו נגד רצונו כרגע, הרי שהכל לטובה משמעותו היא להבין, שזה לטובתך וכדי לעשות לך טוב. ובסופו של דבר, גם אתה תבין מדוע כל מה שקורה לך זה לטובה. יחד עם זאת, יש משהו שהוא יותר טוב מאשר הכל לטובה בעתיד. והוא: הכל כבר טוב / הכל טוב כרגע. הכל לטובה עוזר לאדם להרגיש טוב יותר בהווה, על סמך האמונה שלו שבעתיד יצא לו משהו טוב ממה שקורה לו כרגע. ... טוב יותר, והוא כאשר האדם מבין, מה טוב כרגע ברגע הזה, בלי קשר למה שיקרה בעתיד. או במילים אחרות, הכל לטובה פירושו הוא, הכל זה כדי לעשות לך טוב כרגע. באפשרותו של האדם לנסות להבין ולמצוא את מה שטוב ברגע ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הכל לטובה ולרעה - מהו השקר הרע של הכל לטובה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: האם הכל לטובה?, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: האם הכל לטובה?, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לירידה במשקל, אימון אישי, קואצ'ינג לילדים בנושאי האם הכל לטובה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5156 שניות - עכשיו 15_08_2025 השעה 15:29:21 - wesi1