אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה דמיונות ✔איך לשתול לעצמך מחשבות? איך ליצור התניה? יצירת התניה עצמית, אוטוסוגסטיה, השאה עצמית, שכנוע עצמי, איך לשכנע את עצמך? תכנות עצמי, תכנות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:55איך לשתול לעצמך מחשבות? איך ליצור התניה? יצירת התניה עצמית, אוטוסוגסטיה, השאה עצמית, שכנוע עצמי, איך לשכנע את עצמך? תכנות עצמי, תכנות התת מודע, שליטה בתת מודע, דמיון מודרך, היפנוט עצמי, היפנוזה עצמית
מהו היפנוט עצמי וכיצד להשתמש בו להתמודדות עם פחדים?

היפנוט עצמי הוא מצב שבו אדם משפיע על התודעה שלו ללא צורך במטפל חיצוני, באמצעות יצירת התניה עצמית שמטרתה לשנות הרגלים, מחשבות ותגובות. לפי אליעד כהן, הרעיון הוא שאדם יכול לשכנע את עצמו לפעול בצורה מסוימת או להימנע מפעולה, אפילו כשקיימים חששות או פחדים. הדרך לעשות זאת היא לבצע באופן הדרגתי פעולות דומות אך פשוטות יותר, או להימנע מפעולות קטנות שעלולות להוביל לפעולה לא רצויה.

איך להתמודד עם פחד מביצוע פעולות מסוימות?

כאשר אדם מפחד לבצע פעולה מסוימת, כמו להתחיל לדבר עם בחורה, הוא יכול לבצע פעולות קטנות וקלות יותר שדומות לפעולה הגדולה והמאיימת. לדוגמה, במקום להתחיל בשיחה מלאה, הוא יכול לשאול בחורה "מה השעה?", או לדבר עם מוכרת במכולת ולשאול שאלות פשוטות כגון "איפה החלב?", "כמה זה עולה?". ככל שהאדם מבצע יותר פעולות פשוטות מסוג זה, המוח מתחיל "להתבלבל" או להתרגל לכך שהפעולה היא לא מאיימת, ובכך נוצרת מעין "התניה עצמית" להפחתת הפחד מהפעולה הגדולה.

כיצד נמנעים מדפוסים לא רצויים באמצעות היפנוט עצמי?

הדרך ההפוכה לפעול היא שאם אדם מעוניין להימנע מפעולה מסוימת, עליו להתרחק גם מפעולות קטנות שדומות לה, כדי לא לעורר אצלו דפוס של פעולה שהוא אינו מעוניין בה. לדוגמה, אדם נשוי שרוצה להימנע מלפנות לבחורות יכול להימנע גם מפעולות פשוטות, כגון לא לשאול בחורה שאלות טריוויאליות, לא להסתכל על בחורות בכלל, ואף להשתמש באמצעים כמו משקפיים שמסתירים את העיניים כדי למנוע את ההתניה או הגירוי.

מדוע היפנוט עצמי עובד ואיך לשלב דמיון לא הגיוני כדי לשנות אמונות?

אליעד כהן מסביר כי המוח האנושי חושב בשני אופנים עיקריים: באמצעות היגיון ובאמצעות אמונה או הרגלים אוטומטיים. כדי לשנות הרגל ולהפוך אותו לאוטומטי, צריך לעקוף את החשיבה ההגיונית. כאשר פעולה הופכת לאמונה או התניה, היא יכולה להתבצע ללא צורך לחשוב או להחליט בכל פעם מחדש.

לדוגמה, אדם שרוצה להפסיק לעשן צריך להפוך את המשפט "אני לא מעשן" לאמונה מוחלטת ואוטומטית. זאת הוא עושה באמצעות דמיון מודרך של מצבים לא הגיוניים או מופרכים, למשל:
  • דמיין שחוצנים נוחתים בכדור הארץ ומציעים סיגריות לכולם, ואתה עדיין מסרב.
  • דמיין חתול שמדבר ומציע לך לעשן, ואתה עונה לו שאתה לא מעשן.
  • דמיין אדם מאיים עליך עם מסור, ואם לא תעשן הוא יחתוך לך את האוזן, ואתה עדיין מסרב לעשן.
  • דמיין שאתה רואה שטר של מאה שקלים מגולגל בצורת סיגריה ולא מרים אותו כי אתה "לא נוגע בסיגריות".
מטרת הדוגמאות הלא הגיוניות הללו היא להכניס למוח את המשפט "אני לא מעשן" ללא קשר להיגיון, כדי לייצר התניה חזקה ויציבה שמנטרלת את ההתלבטות ההגיונית והופכת את ההימנעות לאוטומטית.

כיצד להפוך התנהגות לרוטינה אוטומטית באמצעות דמיון?

באותו אופן, אם אדם רוצה ליצור הרגל חיובי של התעוררות מוקדמת, לדוגמה לקום בשעה שש בבוקר, עליו לדמיין מצבים חסרי היגיון בהם הוא מתעורר בשעה שש ללא שום סיבה מוצדקת. לדוגמה:
  • דמיין שאתה מתעורר בשש בבוקר גם אם אתה יודע שאתה עומד למות.
  • דמיין שאתה קם בשש בבוקר ביום ההלוויה שלך.
  • דמיין שאפילו אם אתה כבר קבור, אתה עדיין קם בשש בבוקר.
הרעיון הוא שברגע שהמשפט "אני קם בשש" מוטמע בדמיונות לא הגיוניים, המוח יקלוט את ההתניה הזאת כאמונה שאינה דורשת הסברים הגיוניים. באופן כזה ההרגל החדש יתקבע בצורה יציבה ואוטומטית, ללא תלות בנסיבות הרגעיות או במוטיבציה זמנית.

מדוע נדרש שימוש בדוגמאות קיצוניות ובלתי הגיוניות?

אליעד כהן מדגיש שדוגמאות לא הגיוניות אלו חיוניות כדי לשבור את ההרגל של המוח להתנות פעולות בהסברים רציונליים. כשפעולה מתבצעת מתוך אמונה פנימית עמוקה ולא מתוך הסבר הגיוני, היא הופכת לאוטומטית יותר ולכן גם יציבה יותר לאורך זמן. יצירת מצבים קיצוניים ודמיוניים מאפשרת השתלה עמוקה יותר של אמונות בתת המודע, וכך הופכות פעולות רצויות או בלתי רצויות לקלות יותר או קשות יותר לביצוע, בהתאמה.

סיכום שלבי השיטה ליצירת התניה עצמית:
  1. החלטה ברורה אם רוצים או לא רוצים לבצע פעולה מסוימת.
  2. אם רוצים - ביצוע פעולות קטנות ודומות באופן הדרגתי.
  3. אם לא רוצים - הימנעות מפעולות קטנות שיכולות להוביל לפעולה הגדולה.
  4. יצירת התניה אוטומטית על ידי שימוש בדמיון ובתרחישים בלתי הגיוניים לחלוטין.
החזרתיות והדמיון המכוון הם המפתח לשינוי עמוק ואמיתי של הרגלים, אמונות והתנהגויות בצורה שאינה תלויה בשיקולים הגיוניים רגעיים.
מהו הרעיון המרכזי של היפנוט עצמי וכיצד הוא קשור לפחד?

היפנוט עצמי הוא מצב שבו אפשר להשפיע על התודעה של האדם ללא מטפל חיצוני. יש טענה שלפיה קיימים חוקים שאוסרים על טיפול בהיפנוט, אך אם אדם מהפנט את עצמו, למעשה אין מי שיעצור אותו. ההסבר הוא שאפשר לנצל את הרעיון של היפנוט עצמי כדי לשכנע את עצמך לבצע או להימנע מביצוע פעולות, גם כשקיימים חששות או פחדים.

כיצד ניתן להתגבר על פחד באמצעות פעולות דומות?

אם אדם רוצה לעשות פעולה מסוימת אך מפחד לבצע אותה, ניתן להתחיל בפעולות שדומות לאותה פעולה. למשל, אם אדם מפחד להתחיל לדבר עם בחורה, הוא יכול לבצע קודם פעולות קטנות ופשוטות יותר, שקשורות לנושא אך לא מפחידות אותו באותה עוצמה.

לדוגמה, לשאול בחורה מה השעה, לדבר עם המוכרת במכולת ולשאול אותה שאלות קטנות (כמו היכן החלב או כמה עולה מוצר מסוים). כשעושים פעולות דומות אלו שוב ושוב, המוח מתחיל "להתרגל" ולעתים "מתבלבל" כך שהפחד מהפעולה הראשית (כמו להתחיל עם בחורה) פוחת. בכך למעשה נוצרת סוג של היפנוט עצמי שגורם לאדם להאמין שהוא כן מסוגל לבצע את מה שפחד ממנו קודם.

כיצד פועלים להפוך דפוס לא רצוי לפחות זמין?

בצד ההפוך, אם יש משהו שאדם לא רוצה לעשות, עדיף להימנע מפעולות שדומות לדבר הזה. לדוגמה, אדם נשוי שרוצה לא להיקלע למצב של התחלה עם בחורות, יכול להימנע מראש מדיבור עם בחורות, לא לשאול שאלות קטנות כדי שלא יגיע בטעות לאותו מצב. זה יכול להתבטא בדרכים קיצוניות, כמו לא להסתכל על בחורות בכלל, לשים משקפיים אטומים ועוד. הרעיון הוא שאם לא מעוררים את הדפוס הקטן והמקדמי, יקטן הסיכוי להגיע למצב הגדול שלא רוצים בו.

מדוע מדובר בצורה של היפנוט עצמי?

כאשר אדם מבצע שוב ושוב פעולות שמקרבות אותו למה שהוא כן רוצה, או נמנע מפעולות שמזכירות לו מה שהוא לא רוצה - הוא למעשה "מהפנט" את עצמו. הוא מלמד את מוחו בצורה לא לגמרי מודעת, לכאן או לכאן. זהו סוג של לימוד עצמי, שבו אדם משדר לעצמו מסרים דרך מעשים קטנים עד שמתקבעת אצלו אמונה או נטייה לפעול באופן מסוים, כמעט אוטומטי.

מה ההבדל בין חשיבה בהיגיון לחשיבה באמונה וכיצד זה משפיע על שינוי הרגל?

המוח האנושי פועל בשני אופנים: בחלק מהזמן הוא חושב בצורה הגיונית, ובחלק מהזמן הוא פועל באמונה או הרגל אוטומטי. אם רוצים להפוך פעולה מסוימת לאוטומטית, או להפוך אותה לחלק מתפיסת המציאות (אמונה), יש צורך לעקוף את ההיגיון.

דוגמה לכך היא אדם שרוצה להפסיק לעשן. פעמים רבות העישון נתמך על ידי "היגיון רגעי" ("עכשיו אני לחוץ אז אעשן"), אך כדי לגרום לעצמך לא לעשן בצורה אוטומטית, צריך לשתול במוח אמונה של "אני לא מעשן" בלי לערב עודף היגיון.

איך משתמשים בדמיון מודרך ובסיטואציות לא הגיוניות כדי לשנות אמונה?

כדי להפוך משפט כמו "אני לא מעשן" או "אני קם בשש בבוקר" למשהו אוטומטי, כדאי לדמיין סיטואציות חסרות היגיון ולחזור בהן שוב ושוב על אותו משפט. הרעיון הוא ליצור התניה של "אני עושה או לא עושה את הדבר הזה" בלי סיבה הגיונית, וכך לעקוף את הדפוס ההגיוני שבגללו לפעמים נכשלים.

דוגמאות שהובאו:
  • דמיון של חוצנים הנוחתים ומציעים סיגריות, ועם זאת האדם לא מעשן.
  • דמיון של חתול מדבר שמציע לאדם לעשן, והאדם מסרב בתוקף.
  • דמיון של איום הזוי (מישהו עם מסור או מצב לא הגיוני אחר) אם לא תעשן - ובכל זאת לא מעשנים.
  • דמיון של אדם שקם תמיד בשעה שש, גם אם מדובר במקרים הזויים לחלוטין.
כל הדוגמאות הללו מראות כיצד חוזרים ומדמיינים פעולה או הימנעות באופן קבוע, ללא שימוש בהיגיון, במטרה שהמוח "יספוג" את זה כפקודה מוחלטת.

מה עומד מאחורי השיטה?

הרעיון הוא שחזרתיות על משפט או הרגל באופן שאינו מבוסס סיבה ושכל, גורמת לזה לחדור לרובד עמוק יותר בנפש ולהפוך להתניה. במקום להתווכח בהיגיון ("למה אני מעשן או לא מעשן?"), מנטרלים את שאלות ההיגיון ושותלים במוח אמונה: "אני לא מעשן, נקודה." כך גם על דברים אחרים שרוצים להפוך לאמונה פנימית.

האם יכולה להיות סתירה או תופעת לוואי?

נאמר שגם אם אדם נמנע לחלוטין מדבר מסוים כדי לא להתפתות, יכולה להיות תגובה הפוכה של נפילה גדולה ברגע האמת. עם זאת, הדברים נאמרו בכלליות, והדגש הושם יותר על הנקודה העקרונית שאם לא רוצים משהו - להימנע גם מהמקבילות הקטנות שלו, ואם כן רוצים משהו - להתחיל בפעולות פשוטות שדומות לו.

מדוע חוזרים פעמים רבות על רעיון השכל מול האמונה?

מכיוון שיש פעולות שבאופן טבעי אנו מבצעים בלי חשיבה הגיונית ארוכה (כמו לפתוח את הדלת או ללכת ברחוב), אז אפשר לרתום את המנגנון האוטומטי הזה גם להרגלים אחרים. ברגע שמשהו נכנס לתת - מודע כאמונה או התניה, הוא יכול להתבצע בלי התלבטות גדולה ובניגוד לנטיות הרגעיות (כמו הרצון בסיגריה או בחוסר חשק לקום מוקדם).

כיצד מסכמים את השיטה בקצרה?

1. להחליט אם רוצים או לא רוצים לעשות דבר מסוים.

2. אם רוצים לעשותו - להתחיל פעולות קטנות ודומות כדי "להרגיל" את המוח לכך.

3. אם לא רוצים לעשותו - להתרחק גם מפעולות דומות שעלולות לעודד את המעבר לאותו דבר.

4. להפוך את זה לעניין אוטומטי על ידי דמיון של תרחישים קיצוניים או לא הגיוניים, כך שהמוח מתרגל בלי הסבר רציונלי ומסתגל לאמונה הנדרשת.
עכשיו נדבר על היפנוט עצמי יש חוק שאומר שאסור לטפל בהיפנוט נכון אבל אם תהפנט את עצמך אז מה יכול לקרות מי יעצור אותך נכון, עכשיו בואו תראו בא נדבר על כזה דבר אם בן אדם רוצה לעשות משהו מסוים והוא מפחד לעשות את זה מה שהוא יכול לעשות זה לעשות דברים שדומים למה שהוא מפחד לעשות, הבנת מה אמרתי מה אתה הבנת נגיד שבן אדם מפחד.

ש: בן אדם מפחד לעשות דבר מסוים.

אליעד: מה לדוגמה נגיד?

ש: לטפס על הרים.

אליעד: הוא מפחד להתחיל עם בחורה נגיד לדוגמה מפחד להתחיל עם בחורה, עכשיו מה שאתה צריך לעשות זה לקחת את הבחורה נגיד תדמיין את עצמך מתחיל עם בחורה אתה לא מסוגל אוקי תיקח את הסיטואציה הזאת ותוריד ממנה חלקים נגיד במקום להתחיל עם בחורה להתחיל עם בחורה לשאול בחורה שאלות לדבר עם בחורה להציע לבחורה כוס קפה, לא יודע מה לעשות דברים אחרים שקשורים לבחורה.

ש: לדמיין.

אליעד: לא שנייה עכשיו אתה יכול לעשות את זה מהם אתה לא מפחד אז תעשה דברים שדומים למה שאתה רוצה לעשות, זאת אומרת אם אתה עוד פעם רוצה להתחיל עם בחורה ואתה מפחד אבל סתם נגיד לשאול בחורה מה השעה יש לך אומץ תשאל הרבה פעמים תשאל מה השעה זהו, עכשיו אתה יכול נגיד לדבר אם יש לך במכולת מוכרת תדבר איתה תשאל אותה שאלות איפה החלב כמה זה עולה תשאל תדבר איתה תדבר עם בחורה זאת אומרת תעשה דברים שדומים לדבר שאתה רוצה לעשות. עכשיו המוח יכול להתבלבל הוא מרגיש שזה בסדר ואז אתה כאילו מהפנט את עצמך שותל לעצמך במוח מחשבה שאתה לא מפחד לדבר עם בחורה ואז מכאן הדרך להתחיל עם בחורה היא הרבה יותר קצרה.

עכשיו אותו דבר הפוך אם יש משהו שאתה לא רוצה לעשות נגיד לדוגמה אתה לא רוצה להתחיל עם בחורה אתה לא רוצה אתה נגיד נשוי ואתה לא בטעות להתחיל עם בחורה ואתה יודע שיש לך פיתוי מאוד גדול להתחיל עם בחורות מה שאתה צריך לעשות לא לעשות דברים דומים למה שאתה לא רוצה לעשות אל תדבר עם בחורות אל תשאל בחורות מה השעה אל תיתקל בבחורות כמו דתיים, אל תסתכל על בחורות אל תזכור את המילה בחורות שים לך על העיניים משקפיים שלא תראה בחורות למה כדי שלא בטעות חס וחלילה חס ושלום.

בכל מקרה עוד פעם מה שאתה רוצה לעשות תעשה דברים דומים לזה מה שאתה לא רוצה לעשות אל תעשה דברים דומים, זאת אומרת אם אתה לא רוצה לעשות משהו אל תעשה דברים שדומים ברכיבים מסוימים למשהו שאתה לא רוצה לעשות אם אתה לא רוצה לדבר על משהו.

ש: כמו לעשן.

אליעד: כמו הרבה דברים עכשיו אוקי זה נושא אחד כן.

ש: אבל רגע אם לפעמים בן אדם עוצר את עצמו מלעשות דברים דומים כדי שלא יתפתה זה יכול אבל לגרום לו לנפילה בדיוק הפוך.

אליעד: הכל יכול להיות לא דיברתי על זה אתה צודק אם נגיד הוא יגיד לעצמו באופן מודע עכשיו "אני מעכשיו לא מדבר יותר עם בחורות בכלל" רק כשהוא ישמע את המילה בחורה הוא יתבלבל, אני אומר דיברתי באופן עקרוני אם אתה לא רוצה נגיד לדוגמה לבקר מישהו אל תיסע לעיר שלו אם אתה לא רוצה לריב עם מישהו אל תדבר איתו אל תעשה דברים שדומים לדברים שאתה לא רוצה לעשות. עכשיו זה סוג של היפנוט כזה אתה מהפנט את עצמך אתה כאילו מלמד את עצמך לא לעשות דברים שדומים למה שאתה לא רוצה כן לעשות דברים שדומים למה שאתה כן רוצה לעשות.

עכשיו יש עוד דבר עכשיו אם לדוגמה המוח יש לו שתי צורות איך הוא חושב צורה אחת הוא חושב בהיגיון צורה שנייה הוא חושב באמונה חלק מהדברים שאתה עושה אתה חושב אם זה הגיוני או לא וחלק מהדברים שאתה עושה אתה עושה באוטומט אתה פותח את הדלת אתה לא חושב איך אני אמור לפתוח את הדלת אתה פותח את הדלת לא חושב נכון, עכשיו לפעמים יש דברים שבן אדם רוצה לעשות אותם בצורה אוטומטית בלי לחשוב עכשיו השאלה היא איך אתה יכול לגרום לעצמך להפוך משהו לאמונה.

ש: לעשות אותו הרבה.

אליעד: אז אפשרות לעשות אותו הרבה מה עוד אבל בא נגיד שאתה רוצה ליצור לעצמך rule חוק בראש שאומר נגיד "אני לא מעשן" בא נגיד נלך על עישון אם אתה אומר "אני רוצה להפסיק לעשן" מה שאתה צריך לעשות, עכשיו שימו לב למה אתה מעשן כי אתה חושב בהיגיון ואתה אומר הגיוני לי לעשן עכשיו את היד אתה לא מכניס לאש נכון יד לאש לא נכנס לא בודק אתה לא חושב אתה לא מכניס את היד לאש לעומת זאת לעשן אתה מתלבט "אני אעשן אני לא אעשן" ואתה מעשן, מה שאתה צריך לעשות זה לקחת את המחשבה שאומרת "אני לא מעשן" ולהפוך אותה לפקודה להתניה אוטומטית.

עכשיו איך אתה הופך אותה להתניה אוטומטית באמצעות דמיון מודרך באמצעות זה שאתה עכשיו מתחיל לדמיין סיטואציות דמיוניות לגמרי ואתה אומר "אוקי ואני לא מעשן ואני לא מעשן" סתם תמציא, עכשיו מה לדוגמה נגיד עכשיו בוא ניתן לכם מה פירוש המילים סתם להמציא סתם להמציא פירושו גם מקרים לא הגיוניים לדוגמה אוקי נגיד שאתה רוצה להפסיק לעשן ואתה אומר אוקי עכשיו אני רוצה לקחת את המשפט שאומר אני לא מעשן ולהפוך אותו להתניה אוטומטית, אוקי אז תעצום את העיניים תדמיין חוצנים דמיין שהם נוחתים דמיין שהם באים לכדור הארץ מציעים לכולם סיגריות כולם מעשנים מה אתה עושה לא מעשן הלאה, עכשיו תדמיין שפוגש אותך ברחוב חתול והחתול אומר לך רוצה לעשן איתי אומר לו לא מעשן.

עכשיו מה נגיד שמישהו בא אליך עם מסור אומר לך אני חותך לך את האוזן אם אתה לא מעשן ומה אתה עושה לא מעשן. זאת אומרת תמציא סיפורים סתם סיפורים תמציא סיפורים דמיין את הסיפורים.

ש: שהם לא הגיוניים.

אליעד: לא דמיין גם את הלא הגיוניים, לא אני אסביר לך מה הבעיה בהגיוניים שבהגיוניים זה עוד הגיוני אתה רוצה לתת למוח פקודה "אני לא מעשן לא הגיוני כן הגיוני אין הגיוני לא מכיר מי זה הגיוני, אני לעשן זה שני הפכים לא קשור אלי אני לא מעשן נקודה אין פה הגיוני בכלל" כשאתה חושב רק בצורה הגיונית אתה עדיין כל הזמן בהיגיון "הגיוני כי אם ככה אז אני לא אעשן אם ככה אני לא אעשן" חלש, תביא מאה מקרים לא הגיוניים שלא יכולים לקרות סתם תמציא מקרים מהחלל החיצון ותדמיין אותם ואתה אומר "אני לא מעשן ואני לא מעשן" שכאילו שהלא מעשן יהיה בלי סיבה כי אם אתה תדמיין "אוקי מציעים לי סיגריה ואז אני מסרב, למה סירבת? כי..." אז זה חלש זה לא התניה אוטומטית.

אתה צריך לדמיין מקרים ביזארים לחלוטין "אני הולך ברחוב ואני רואה שטר של מאה שקלים הוא מגולגל בצורה של סיגריה לא מרים אותו לא נוגע בסיגריה, אני נמצא בכלא ועכשיו המפתח בצורה של סיגריה לא נוגע במפתח זה מה יש אין אני בסיגריה לא נוגע" הכוונה דמיין דברים שהם לא הגיוניים תיקח את המשפט "אני לא מעשן אני לא נוגע בסיגריה" ותדחוף אותו למשפטים לא הגיוניים כדי להגיד למוח שלך "אני לא נוגע בסיגריה בלי היגיון בלי שכל "אין בזה היגיון ככה אני לא נוגע בסיגריה".

אותו דבר כמובן הפוך נגיד שאתה רוצה לזכור כל בוקר לקום בשעה שש דמיין מקרים לא הגיוניים "אני קם מתי אני קם בשש ואם אני עומד למות אני קם בשש, ואם בבוקר יש לי הלוויה אבל שלי מתי אני קם בשש ואם אני כבר קבור מחר מתי אני קם בשש" לא משנה מה דמיין שאתה קם בשש בלי היגיון, אם יש היגיון זה לא יעבוד לך תדמיין בלי היגיון תיקח את הפקודה שאתה רוצה לשתול לעצמך במוח ותדמיין אותה בלי היגיון.

ש: איזה שכל יש מאחורי זה כאילו איך הגעת לזה?

אליעד: זה הגיוני לך מה שאמרתי אתה צריך לקחת את המשפט הזה ולהפוך אותו משכל לאמונה אמונה פירושו בלי היגיון אז תיקח דברים לא הגיוניים ותוסיף להם את המשפט הזה ותחזור על זה בתוך משפטים.

ש: כאילו בדרך כלל אתה אומר רבי נחמן היה זה וזה השכל כזה וכזה ומזה אנחנו מבינים את זה.

אליעד: שמה?

ש: סתם לא אני אומר אני מנסה להבין איך חיברת.

אליעד: היו היה איש שהוא רצה לזכור משהו הוא רצה לזכור ולא היה לו כוח כל הזמן לחשב מחדש אמר "אני רוצה לזכור ככה וזהו אין לי כוח לעשות חישוב" איך נזכור הוא היה צריך לזכור איך נזכור אמר בוא נדמיין, עכשיו מה הבעיה מה זה לזכור לזכור פירושו בלי סיבה שמונה כפול שמונה אתה זוכר אין היגיון ככה זה אתה זוכר שככה זאת התשובה זה לא אין בזה היגיון אתה לא סופר אתה אומר זה מה שאני זוכר איך אתה זוכר כי חזרת על זה בצורה לא הגיונית, אז תיקח את המשפט ההגיוני ותחזור עליו אלף אלפי פעמים בסיטואציות לא הגיוניות עד שהוא יהיה לך הגיוני לכשעצמו. הבנו?
חשש תת המודע יש ואין איך להיות יותר חכם שכנוע עצמי קבלת החלטה לשפר יכולות שכליות לפתח את המוח איך לפתח חשיבה יכולת שכלית הצלחה אוטוסוגסטיה איך לגרום לעצמי איך לגרום לעצמך איך ליצור איך ליצור התניה איך לשכנע איך לשכנע את עצמי איך לשכנע את עצמך איך לשתול איך לשתול לעצמך איך לשתול לעצמך מחשבות דמיון דמיון מודרך דמיונות היפנוזה היפנוזה עצמית היפנוט היפנוט עצמי השאה עצמית התניה התניה עצמית התניות התת מודע יצירת התניה יצירת התניה עצמית לגרום לעצמי לגרום לעצמך ליצור ליצור התניה לשכנע לשכנע את עצמי לשכנע את עצמך לשתול לשתול לעצמך לשתול לעצמך מחשבות מודעות מחשבות סוגסטיה סוגסטיות שכנוע שכנוע עצמי שליטה שליטה בתת מודע תכנות תכנות התת מודע תכנות עצמי תת מודע
האם כדאי לעשות דמיון מודרך? יתרונות וחסרונות בדמיון מודרך, מה רע בדמיון מודרך? דמיונות טובים, פנטזיות טובות, דמיונות רעים, איך נוצרים פחדים לא הגיוניים? להאמין בעצמך, להיות בטוח בעצמך, סרטי פורנו, נזקים מצפייה בסרטי סקס
... כדאי לעשות דמיון מודרך? יתרונות וחסרונות בדמיון מודרך, מה רע בדמיון מודרך? דמיונות טובים, פנטזיות טובות, דמיונות רעים, איך נוצרים פחדים לא הגיוניים? להאמין בעצמך, להיות בטוח בעצמך, סרטי פורנו, נזקים מצפייה בסרטי סקס האם כדאי לעשות דמיון מודרך? דמיון מודרך נתפס פעמים רבות ככלי יעיל לשיפור איכות החיים ולהתמודדות עם מצבים קשים, אבל הוא מגיע גם עם יתרונות וגם עם חסרונות משמעותיים. אליעד כהן מסביר לעומק את התועלת והסכנות הכרוכות בשימוש בדמיונות ובפנטזיות, כאשר הוא מדגיש את החשיבות של הבנת ההשלכות של התרגול בדמיון מודרך. מה הם היתרונות בדמיונות ובפנטזיות חיוביות? לדברי אליעד כהן, היתרונות בדמיונות חיוביים ברורים מאוד. הוא נותן דוגמאות להמחשת הנושא: אדם שנמצא בבית כלא יכול לדמיין שהוא ... מבדידות מדמיין זוגיות או חברים, וכך הוא מצליח להקל על תחושת הבדידות. אדם שאין לו ילדים ומדמיין שיש לו ילדים, מרגיש טוב יותר בזכות הדמיון הזה. אליעד מדגיש כי למרות שהדמיונות אינם משנים את המציאות עצמה, הם בכל זאת משפרים את ההרגשה של האדם, וכך משפרים את איכות החיים שלו. דמיונות חיוביים מאפשרים לאדם לחוות תחושה טובה יותר מבלי שיצטרך לשנות בפועל את המציאות שבה הוא נמצא. מה הם החסרונות בשימוש בדמיונות ובפנטזיות? לצד היתרונות, אליעד מסביר שקיים גם מחיר משמעותי לשימוש בדמיונות ובפנטזיות. כשהאדם מתרגל יותר מדי את יכולתו לדמיין, הוא למעשה מאמן את המוח שלו לא להבחין בצורה טובה בין דמיון למציאות. התרגול הזה גורם לכך שבסופו של דבר האדם עשוי להתחיל לדמיין גם דברים רעים, באופן בלתי נשלט. לדוגמה, אדם שהתרגל לדמיין מצב בו הוא מצליח, בו הוא מוקף חברים או שיש לו כסף, עשוי לפתח גם דמיונות שליליים, כגון פחדים וחרדות לא הגיוניים. אדם כזה יכול למצוא את עצמו פתאום חושש מדברים שלא באמת קיימים, או חווה תחושות אימה ופרנויה באופן בלתי הגיוני. למעשה, ככל שהמוח מתרגל לדמיונות החיוביים, כך עולה הסיכון להופעתם של דמיונות שליליים. איך דמיונות טובים מובילים לפחדים לא הגיוניים? אליעד כהן מדגיש את הקשר הישיר בין דמיונות טובים לבין התפתחות של פחדים לא הגיוניים. הוא מסביר שברגע שהמוח מתרגל ליצור מציאות חלופית, נוצר מצב שבו הוא כבר לא מבדיל בצורה ברורה בין דמיון למציאות, ואז כל מחשבה יכולה להפוך לאמיתית מספיק כדי להפחיד את האדם. לכן אנשים שמאוד נוטים לדמיונות חיוביים נמצאים בקבוצת סיכון גדולה יותר לפיתוח פחדים לא מציאותיים. איך ניתן לצאת מהמעגל של דמיונות ופחדים? אליעד מסביר שיש כאן מעגל סגור ובעייתי: ככל שלאדם רע יותר, כך הוא נוטה יותר להשתמש בדמיונות חיוביים כדי להקל על עצמו, אך ככל שהוא משתמש בדמיונות יותר, כך מתפתחים אצלו גם דמיונות שליליים ופחדים לא הגיוניים. הדרך היחידה לשבור את המעגל הזה היא להפסיק לחלוטין להשתמש בדמיון כדי לשפר או לשנות את המציאות. אליעד מציע לאדם לחיות את החיים כפי שהם, בלי לדמיין דברים טובים ובלי לדמיין דברים רעים. אם אדם נוקט בגישה זו, הוא ימצא את עצמו פחות סובל מדמיונות רעים, אך המחיר לכך הוא שגם התחושות הטובות הנובעות מ
דמיונות / פוביות - איך להתמודד עם פוביות / מחשבות טורדניות / דמיונות מציקים?
דמיונות פוביות - איך להתמודד עם פוביות מחשבות טורדניות דמיונות מציקים? לפעמים יש לאדם מחשבות שמציקות לו. ולפעמים המחשבות האלו, הן דמיונות. דהיינו, שהאדם יודע שמה שמציק לו הוא דמיון, ובכל זאת הדמיון מציק לו. והשאלה היא, איך להתמודד כאשר הדמיון מציק לאדם? תשובה: באפשרותו של האדם להתמודד עם דמיונות שמציקים לו, באמצעות ההפך של הדמיונות. כי מי שיתבונן בעניין יראה, כי כל המהות של הדמיונות היא, שהם ההפך של השכל ושל האמת. כי האמת היא אמת, והשכל הוא שכל, אך הדמיון, הוא לא בהכרח האמת ולא בהכרח מתאים לשכל. נמצא אם כן, כי הכוח הנגדי לדמיון הוא השכל והאמת. והשכל והאמת, הם ההפך של הדמיון. וזה בעצם אומר, שאם דמיונות מציקים לך, באפשרותך לנטרל אותם ממך, על ידי זה שתחזק אצל ... לאדם כנכון, שהוא אכן האמת. ולכן, הדבר החשוב ביותר שצריך להיאחז בו, הוא העניין של האמת. והאמת, משחררת את האדם מכל מיני דמיונות לא אמיתיים שמציקים לו. ואם מציקים לאדם דמיונות שונים, באפשרותו לחזק אצל עצמו את מידת האמת בחייו בכלל, ולגבי הדמיונות הספציפיים בפרט. וכאשר האדם מחזק את עצמו בעניין ראיית האמת בכל התחומים בחייו, על ידי זה הוא גורם לדמיונות הטורדניים להיעלם מעצמם. כי הדמיונות הם ההפך של האמת. ועל ידי זה שהאדם מחזק את עצמו עם האמת, על ידי זה הדמיונות נעלמים. ומה זה אומר בפועל לחזק את האמת? בפועל זה אומר, שעל ... אל מה שנראה לו כאמת, ובאופן כללי, להתייחס יותר אל האמת. וככל שהאדם מתייחס יותר אל האמת, כך הכוח של האמת, גורם לכל הדמיונות המציקים להיעלם. ...
דמיון מודרך, דמיון רע, דמיון טוב, כוח המחשבה, להיצמד לעובדות, עובדות ופירושים, דמיון או מציאות, אין דבר העומד בפני הרצון, כוח הרצון, דמיונות רעים, דמיונות טובים, הסוד, כוח המשיכה
דמיון מודרך, דמיון רע, דמיון טוב, כוח המחשבה, להיצמד לעובדות, עובדות ופירושים, דמיון או מציאות, אין דבר העומד בפני הרצון, כוח הרצון, דמיונות רעים, דמיונות טובים, הסוד, כוח המשיכה
דמיון מודרך, דמיון רע, דמיון טוב, כוח המחשבה, להיצמד לעובדות, עובדות ופירושים, דמיון או מציאות, אין דבר העומד בפני הרצון, כוח הרצון, דמיונות רעים, דמיונות טובים, הסוד, כוח המשיכה מה ההבדל בין עובדות לפירושים במחשבה? אליעד כהן ... לא נכון? על ידי הטלת ספק זו, האדם יכול להשתחרר בהדרגה מהיצמדות לפירושים ולחוות את המציאות בצורה נקייה יותר, עם פחות סבל רגשי. האם דמיון יכול באמת להשפיע על המציאות? אליעד מתייחס לרעיון של דמיון מודרך, המציע כי באמצעות הדמיון אפשר לשנות את המציאות. לטענתו, דמיון כשלעצמו אינו יכול לשנות מציאות אובייקטיבית. הוא מביא כדוגמה מצב שבו אדם יכול לדמיין שיש לו מיליון שקלים בבנק, אך המציאות לא תשתנה רק בגלל דמיונו. בפועל, אדם שדמיין הצלחה מסוימת והצליח בכך, הצליח לא בזכות הדמיון, אלא מפני שהוא באמת היה יכול להצליח בפועל. כלומר, הדמיון רק עזר לו להתגבר על חסמי מחשבה או פחד, אבל אם הוא לא יכול באמת, גם דמיון לא יעזור. האם כוח המשיכה והמחשבה החיובית עובדים באמת? אליעד מתייחס לתפיסה ... שהוא לא יכול להרים משקל מסוים, ודמיין שהוא כן יכול, אכן יצליח רק אם באמת היה יכול מלכתחילה. לעומת זאת, אם בפועל הוא לא מסוגל, שום דמיון לא יגרום לכך להצליח, והדמיון אף עלול לגרום לנזק. למה אנשים נמשכים לדמיון ולפנטזיה? אליעד מסביר שאנשים נמשכים לדמיון כי הוא נותן להם תחושה טובה מידית, למרות שהדמיון עצמו לא באמת משנה את המציאות. לדוגמה, אדם חולה שמדמיין שהוא מבריא אכן יחוש טוב באותו רגע, אבל הדמיון לא ירפא אותו בפועל. אליעד מדגיש שהדרך היחידה והיעילה להתמודדות עם המציאות היא להיצמד לעובדות ולהכיר במגבלות וביכולות האמיתיות שלך. הדמיון הוא לכל היותר כלי פסיכולוגי, ולא מנגנון לשינוי מציאות אובייקטיבית. האם קיימת הוכחה לכך שדמיון משפיע על הבריאות או המציאות הפיזית? אליעד מתעקש שלא קיימת שום הוכחה לכך שדמיון משפיע ישירות על הבריאות או על מציאות פיזית מעבר לגבולות האפשרי. לדוגמה, הוא ... אנשים ינסו לדמיין שפיל נכנס לחור של מחט, זה לעולם לא יקרה, כי זה נוגד את חוקי הפיזיקה והמציאות. הוא מסביר שאנשים לעיתים מרגישים שהדמיון השפיע כי במקרים מסוימים הם הצליחו לעשות משהו שבכל מקרה היו מסוגלים לעשות, רק לא היו מודעים לכך קודם. מה זה בעצם דמיון מודרך ומה מטרתו האמיתית? אליעד מבהיר שדמיון מודרך הוא פשוט מיקוד של האדם במטרה מסוימת באופן מנטלי. הוא אומר שכל אדם מדמיין כל הזמן, כך שדמיון מודרך הוא בסך הכל בחירה מודעת של האדם להתמקד בתוצאה הרצויה לו, ובכך לחזק את הרצון להשיג את המטרה. מטרתו של הדמיון המודרך היא חיזוק הרצון והמיקוד, אך לא יצירת מציאות חדשה שלא הייתה אפשרית קודם לכן. כיצד להשתמש בדמיון בדרך הנכונה? לפי אליעד, הדרך הנכונה להשתמש בדמיון היא להכיר בכך שזהו רק כלי לחיזוק הרצון, ולא שיטה ליצור מציאות חדשה לחלוטין. ...
איך לטפל בחרדה כללית / תחושה רעה כללית במשך היום? ממה נובעת תחושת חרדה כללית ואיך אפשר להתמודד איתה? האם החרדה היא תוצאה של פחדים מוגזמים או שיש לה בסיס מציאותי? האם החרדה מוגזמת? האם חרדה יכולה להוביל לשיגעון? האם דמיונות ופנטזיות יכולים להוביל לשיגעון? למה לא מספיק רק להבין בשכל את החרדה? איך להבדיל בין פחד רציונלי לבין פחד מוגזם? איך להתמודד עם דמיונות אובססיביים? למה ידיעה שכלית לא מספיקה לשינוי רגשי? איך להתמודד עם פחד שהוא מציאותי ולא מוגזם
... חרדה כללית ואיך אפשר להתמודד איתה? האם החרדה היא תוצאה של פחדים מוגזמים או שיש לה בסיס מציאותי? האם החרדה מוגזמת? האם חרדה יכולה להוביל לשיגעון? האם דמיונות ופנטזיות יכולים להוביל לשיגעון? למה לא מספיק רק להבין בשכל את החרדה? איך להבדיל בין פחד רציונלי לבין פחד מוגזם? איך להתמודד עם דמיונות אובססיביים? למה ידיעה שכלית לא ... חרדה יכולה להוביל לשיגעון? בהמשך השיחה עולה גם החשש של האדם שהוא עלול להשתגע מרוב לחץ וחרדה. אליעד מסביר לו שבפועל, אנשים משתגעים כאשר הם מתחילים להאמין בדמיונות באופן מוחלט ומאבדים קשר עם המציאות. כאשר האדם מודה שהוא נוטה לברוח לדמיונות, למשל דמיונות על נשים, אליעד מזהיר אותו שזו פעילות שמחזקת את הנטייה לאבד שליטה על המציאות, ולכן עלולה באמת להגביר את הסיכון להשתגע. אליעד ממליץ להפחית את הדמיונות ככל האפשר ולהתחבר יותר למציאות, כי אז הנטייה לחרדה ולשיגעון תפחת באופן משמעותי. הדמיונות יוצרים מצב שבו השכל נדחק הצידה והאדם מתחיל לאבד את היכולת להבחין בין דמיון למציאות, וזו סכנה אמיתית למצב ... - אם הפחד הגיוני, לקבל אותו ולהתמודד איתו. אם הוא מוגזם, להבין מדוע מפרשים את המצב בצורה קיצונית ולהפחית את המשמעות שניתנת לו. שלישית, להימנע ככל האפשר מדמיונות מופרזים שמנותקים מהמציאות, מכיוון ... הופכת לבעיה כאשר האדם אינו יודע להבדיל בין פחד רציונלי לבין פחד מוגזם. לכן המפתח לטיפול בחרדה הוא הבנה עמוקה ומפורטת של הפחדים, בידול ברור בין מציאות לדמיון, והפסקת הבריחה לדמיונות שמנתקים את האדם מהמציאות. איך להיפטר מתחושת חרדה? מה מקור החרדות? איך להבדיל בין פחד אמיתי לדמיוני? איך להתמודד עם דמיונות אובססיביים? האם חרדה יכולה לגרום ... האדם: לפעמים יש לי תחושה שאני עלול להשתגע מרוב לחץ. אליעד כהן: ממה לדעתך נובע הפחד הזה? האדם: אני חושב שאולי מהנטייה שלי לדמיין דברים. אני הרבה בורח לדמיונות על נשים למשל, וזה אולי גורם לי לאבד שליטה על המחשבות. אליעד כהן: נכון, כשאתה מדמיין יותר מדי, אתה מתרגל לתת לדמיון לשלוט בך. בסוף אתה יכול לאבד את ההבחנה בין דמיון למציאות. זה מה שיכול באמת להוביל לתחושת איבוד שליטה או אפילו לשיגעון. האדם: אז להפסיק לגמרי עם הדמיונות? אליעד כהן: ככל שתפחית את הדמיונות, כך תחזק את החיבור שלך למציאות, וזה יפחית משמעותית את הסיכון לחרדה ולהרגשת שיגעון. אתה חייב לחזק את השכל שלך ולא את הדמיון. למה ידיעה שכלית לא מספיקה לטפל ... ראשית, תרשום את כל הפחדים שלך בצורה מפורטת ומדויקת. לא לפחד מהמילה חרדה, אלא לרדת לפרטי פרטים - ממה בדיוק אתה מפחד. שנית, תבדוק אם הפחדים הם הגיוניים או דמיוניים. אם הם הגיוניים, תקבל אותם כחלק מהחיים ותמצא דרכים להתמודד איתם באופן מעשי. אם הם דמיוניים, תבין למה אתה נותן להם חשיבות מוגזמת ותלמד איך להפחית את המשמעות שלהם. שלישית, תפחית ככל האפשר את הדמיונות והבריחות שלך למצבים דמיוניים, כי זה מחליש את השכל וגורם לאובדן ... מדגיש שוב ושוב כי הדרך להתמודדות עם החרדה אינה באמצעות פתרונות קסם או תשובות שטחיות, אלא בתהליך חקירה יסודי של כל פחד ומחשבה, הבדלה בין פחד מציאותי לפחד דמיוני, והפחתת הבריחה לדמיונות לא ריאליים שמרחיקים את האדם מהשכל ומהמציאות. איך מתמודדים עם חרדה באופן מעשי? ממה נובע הפחד להשתגע? האם הפחדים שלי מציאותיים או דמיוניים? איך מפסיקים לחשוב מחשבות דמיוניות? מה ההבדל בין ידיעה שכלית לידיעה ...
דמיונות / פוביות / מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים?
דמיונות פוביות מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים? איך מתמודדים עם דמיון שקרי ורע שמציק לאדם? הדמיון של האדם מתעתע באדם. הדמיון של האדם משקר את השכל של האדם. הדמיון של האדם מסתיר מהאדם את האמת. הדמיון של האדם גורם לאדם להרגיש רע. השאלה היא, איך בדיוק אמורים להתמודד עם הדמיון הרע שיש לאדם? תשובה: על ידי עימות חזיתי ועקירה מהשורש. פירוש: מי שברצונו לגרום לכל הדמיונות הרעים שלו להניח לו באופן סופי ושלא יחזרו אליו יותר לעולם, ... לעקור אותם מהשורש ולא רק להשתיק אותם באופן זמני. לעקור את הדמיונות מהשורש = להגיע אל הסיבה שמשם באים הדמיונות ולנטרל את הסיבה עצמה. מהו שורש הדמיונות? ואיך עוקרים אותו? תשובה: שורש הדמיון הוא השקר. דמיון = שקר. אם זו האמת, זה אינו דמיון אלא המציאות האמיתית. השורש של הדמיונות הרעים הוא השקר. כאשר האדם רחוק מהאמת, על ידי זה השקר מאפשר לדמיונות הרעים להתגבר עליו. כדי לנטרל את השורש של הדמיונות באופן סופי, על האדם לעקור את השקר מהשורש. לעקור את השקר = להיצמד אל האמת. כדי לגרום לכל הדמיונות הרעים להיעלם, על האדם לחזק בעצמו את האמת. כאשר האמת מתחזקת, השקר נחלש, הדמיון נחלש, השכל מתגבר = המחשבות הופכות להיות טובות וחיוביות. מה ... המחשבה שלו לאמיתית, על ידי זה השקר נעלם ואיתו נעלמים גם כל דמיונות הרעים. וכאשר האמת מתגלה בשלמות, אז האדם גם הופך להיות ...
לשכנע משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון
לשכנע משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון
... משוגע, דמיונות שווא, סכיזופרניה פרנואידית, חרדות, פחדים, מחשבות שווא, פרנויות, לטפל בפרנויה, לטפל בחרדה, לטפל בשיגעון, לטפל במשוגע, לטפל בהפרעה נפשית, לטפל בשיגעון איך אפשר לטפל באדם שסובל מפרנויות ומחשבות שווא? כאשר מישהו סובל מפרנויות, פחדים, דמיונות שווא, או אפילו סכיזופרניה פרנואידית, המטרה הראשונית והמרכזית בטיפול היא לעזור לאותו אדם להפסיק לסבול מהמחשבות שמטרידות אותו. אליעד כהן מסביר שהבעיה של אדם הסובל מדמיונות ופרנויות היא בעיקר בעיה של חשיבה שגויה ושל פרשנות שגויה למציאות, ושהפתרון חייב ... כמו למצוא עבודה או ליצור מערכות יחסים חדשות. כל אלו הם פתרונות חיצוניים בלבד. המהות האמיתית של הטיפול היא לעזור לו להתמודד עם המחשבות המטרידות, הדמיונות והפרנויות עצמן. לדוגמה, אם מישהו חושב שעוקבים אחריו, הפתרון אינו רק להוכיח לו בצורה מוחלטת שאין עוקבים אחריו, אלא לגרום לו להתחיל להטיל ספק בפרשנות שלו, ולהתחיל לראות שהמחשבות האלו אינן בהכרח נכונות. איך לעזור לאדם הסובל מפרנויות ודמיונות להתחיל להטיל ספק במחשבותיו? אליעד מציע שיטה מאוד ברורה ופשוטה, שמתבצעת בשני שלבים ... האם אתה בטוח? או מה בדיוק רמזו לך?. כאן המטרה היא לגרום לו לראות את חוסר ההיגיון במחשבות שלו. מהי החשיבות של היצמדות לאמת בתהליך הטיפול בפרנויות ודמיונות שווא? אליעד מדגיש שהכלי המרכזי והחשוב ביותר בטיפול בפרנויות, דמיונות שווא וסכיזופרניה הוא היצמדות לאמת. לא מדובר רק על האמת הפילוסופית או המוחלטת, אלא ... בלבד. ככל שהאדם מתרגל להבדיל בין עובדות לפרשנויות במצבים פשוטים ויומיומיים, כך יהיה לו קל יותר לעשות זאת במצבים מורכבים יותר הקשורים לפרנויות ודמיונות שווא. מה החשיבות של שימוש בדרך עקיפה לטיפול בפרנויות? אליעד מסביר שדרך נוספת ויעילה מאוד לעזור לאדם להתגבר על דמיונות שווא ופרנויות היא בצורה עקיפה. זה אומר שבמקום לדבר ישירות על הדמיון או הפרנויה שלו, מדברים איתו על נושאים רגילים ופשוטים שבהם הוא יכול לתרגל חשיבה נכונה, ... שהרבה מהדברים הם סובייקטיביים או לא חד - משמעיים. זה מסייע לו להבין שלא כל דבר שהוא חושב הוא נכון בהכרח, ובכך מחליש את האמונה הבלתי מתפשרת שלו בדמיונות שווא שלו. אליעד גם מבהיר שהסביבה הקרובה חייבת להיות מודל של היצמדות לאמת. אם האנשים סביבו אינם מקפידים על דיוק ועל אמת בדבריהם ובמעשיהם, זה יקשה עליו לפתח את היכולת הזו בעצמו. מה הקשר בין פרנויות, דמיונות שווא לבין הצורך להרגיש חשוב? אליעד מסביר נקודה חשובה נוספת: לעיתים, הסיבה שהאדם דבק בדמיונות שלו היא משום שהם מספקים לו תחושת חשיבות וערך. אם האדם מרגיש שאחרים עוקבים אחריו או מתעניינים בו באופן מיוחד, הוא חווה את עצמו כחשוב ומיוחד. לכן, יש לחקור גם את האינטרס שלו להאמין בדמיונות הללו. אפשר לעזור לו למצוא דרכים חלופיות ולגיטימיות יותר להרגיש חשוב, וכך להפחית את התלות שלו במחשבות השווא. לסיכום, אליעד כהן מדגיש שהדרך לטפל בפרנויות ובדמיונות שווא היא בראש ובראשונה לגרום לאדם להטיל ספק במחשבותיו, להבדיל בין עובדות לפרשנויות, ... לטפל בסכיזופרניה פרנואידית? איך להטיל ספק בפרנויות? טיפול במחשבות שווא איך להתמודד עם פרנויות? איך להבדיל בין עובדות לפרשנויות? למה אנשים סובלים מדמיונות שווא? ...
הזיות, מחשבות שווא, דמיונות שווא, למה מישהו חושב שקורה משהו שלא קורה? למה מישהו הוזה הזיות? למה מישהו חושב מחשבות שווא? למה מישהו פרנואיד? מחלת הרדיפה, איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת פסיכוזה? טיפול בפסיכוזה, הפרעות נפשיות
... מחשבות שווא, דמיונות שווא, למה מישהו חושב שקורה משהו שלא קורה? למה מישהו הוזה הזיות? למה מישהו חושב מחשבות שווא? למה מישהו פרנואיד? מחלת הרדיפה, איך ... בעוד שבמציאות הדבר כלל אינו קורה. תופעה זו, המכונה גם מחשבות שווא, הזיות או דמיונות שווא, יכולה להתבטא באופנים שונים - חיוביים או שליליים. אליעד מפרט שישנן שתי סיבות עיקריות שיכולות לעמוד בבסיס התופעה: מה הקשר בין רצון חזק להופעת דמיונות שווא? אליעד כהן מציין כי לעיתים אדם מתחיל לדמיין שמשהו קורה פשוט כי הוא מאוד רוצה שהדבר יקרה בפועל. במצב זה, האדם נכנס למעין אשליה ... הוא עלול להתחיל לדמיין שההצלחה כבר מתרחשת, אף שהיא אינה מתקיימת במציאות. הדמיון במקרה זה מספק לו תחושת סיפוק זמנית ותחושה כאילו הוא כבר השיג את מטרתו. מנגד, קיימת גם התופעה ההפוכה, שבה אדם חושש או מפחד מאוד שמשהו ... ובתגובה לכך מתחיל לדמיין באופן כפייתי שהדבר אכן מתרחש. אליעד מדגיש כי במצב כזה הדמיון הוא מעין מנגנון הגנה או ניסיון התמודדות עם החשש עצמו. למשל, אדם שחושש מאוד שיפגעו בו או שירדפו אחריו, עשוי להתחיל להאמין באופן פרנואידי שהדבר כבר מתרחש, למרות שבמציאות אין לכך בסיס. הדמיון הזה מאפשר לו כביכול להתמודד מראש עם הפחד, ובכך לתת לעצמו תחושה של שליטה או היערכות מוקדמת לתרחיש השלילי. כיצד דמיון מוגזם קשור למחשבות שווא ופרנויה? אליעד כהן מוסיף ומסביר כי פרנויה ומחשבות שווא רבות נוצרות בשל פחדים מודחקים או רצונות עזים ובלתי ... למציאות חלופית שבה הוא חי את הפחדים שלו באופן ממשי. אליעד מדגיש כי חשוב להבין שהדמיון הוא ביטוי של צורך פנימי. הוא יכול להיות תוצאה של רצון חזק מאוד שמשהו יקרה או פחד גדול שמשהו יקרה. שני המקרים יכולים להוביל לאדם לחשוב בטעות שמשהו מתרחש בפועל. איך מטפלים במחשבות שווא ובהזיות? לפי אליעד כהן, הטיפול בדמיונות שווא ובהפרעות כמו פסיכוזה או סכיזופרניה מבוסס על הבנת הגורם לדמיונות האלו. אם מתברר כי הדמיון נובע מתוך רצון עז שהדבר אכן יקרה, יש צורך לעבוד עם האדם על הפחתת החשיבות של אותו רצון. ככל שהאדם פחות ירצה את הדבר, כך הוא פחות ידמיין שהוא קורה במציאות. אם, לעומת זאת, מדובר בדמיון שנובע מתוך פחד גדול שמשהו יתרחש, על המטפל לעבוד עם האדם כדי להוריד את רמת הפחד ואת עוצמת החששות. ברגע שהאדם פחות מפחד מהתרחיש השלילי, ... בפועל. כך, ההתמודדות עם הפחד או הרצון עצמו היא למעשה הדרך לטפל במחשבות השווא ובדמיונות המטרידים. איך לזהות האם אדם מדמיין מתוך פחד או רצון חזק? אליעד כהן ממליץ שכאשר פוגשים אדם המאמין או מדמיין שמשהו קורה, יש לברר האם ... ולא רק בסימפטום שלה. ההבחנה הזו היא המפתח להבנת התהליך הפסיכולוגי שעומד מאחורי דמיונות השווא. לסיכום, מחשבות שווא, הזיות ופסיכוזה, על פי ההסבר של אליעד כהן, אינן נוצרות יש מאין. הן נובעות מצורך עמוק, פחד גדול או רצון ... במציאות. אדם כזה יכול לחשוב שקורים לו דברים טובים או רעים שלא באמת קורים. הדמיונות האלה נגרמים בדרך כלל מתוך אחת משתי סיבות מרכזיות. איך הרצון העז למשהו יכול ליצור הזיות ומחשבות שווא? סיבה ראשונה להופעת דמיונות או הזיות היא רצון חזק מאוד של האדם שמשהו מסוים יקרה. כשאדם רוצה משהו מאוד, באופן טבעי הוא מתחיל לדמיין שהדבר הזה אכן קורה. למשל, אם ... מתייחס אליו, גם אם בפועל זה לא נכון בכלל. אליעד מסביר שהתהליך הזה קורה כי עצם הדמיון עושה לאדם תחושה טובה, כאילו המציאות כבר מתאימה לרצונות שלו. מדוע הפחד שמשהו יקרה עלול לגרום להזיות או למחשבות שווא? הסיבה השנייה ... שהוא כבר חולה בה, למרות שאין שום עדות מציאותית לכך. אליעד מציין שבמקרה הזה הדמיון פועל מתוך מנגנון הגנה פסיכולוגי: האדם רוצה להיערך לגרוע מכל, ולכן הוא מתחיל להאמין שהדבר הרע כבר קורה, כדי שיוכל להתמודד איתו מיידית. ... מדמיין שמשהו קורה למרות שבמציאות זה לא קורה, חשוב לעצור ולשאול מה עומד מאחורי הדמיונות האלה. האם אותו אדם מאוד רוצה שהאירוע הזה יתרחש, ולכן מדמיין אותו כמתרחש, או שמא האדם מאוד חושש או מפחד מהתרחשות אותו אירוע, ולכן ...
סכיזופרניה, טיפול בסכיזופרניה ללא תרופות, איך אפשר להתרפא ממחלות נפשיות ללא כדורים? להבריא מסכיזופרניה ללא טיפול תרופתי, החלמה מסכיזופרניה, טיפול במחלות נפש, דמיונות שווא, שמיעת קולות, מחלת הרדיפה, משחקי חשיבה
סכיזופרניה, טיפול בסכיזופרניה ללא תרופות, איך אפשר להתרפא ממחלות נפשיות ללא כדורים? להבריא מסכיזופרניה ללא טיפול תרופתי, החלמה מסכיזופרניה, טיפול במחלות נפש, דמיונות שווא, שמיעת קולות, מחלת הרדיפה, משחקי חשיבה
... ללא תרופות, איך אפשר להתרפא ממחלות נפשיות ללא כדורים? להבריא מסכיזופרניה ללא טיפול תרופתי, החלמה מסכיזופרניה, טיפול במחלות נפש, דמיונות שווא, שמיעת קולות, מחלת הרדיפה, משחקי חשיבה מהי ... למרות שבמציאות אין אף אחד שמדבר. רבים חושבים שסכיזופרניה היא פיצול אישיות, אך זו טעות, בפועל מדובר במצב שבו האדם מתקשה מאוד להבחין בין דמיון למציאות. עבור הסכיזופרן, ההזיה היא אמיתית לחלוטין. לדוגמה, אדם יכול לראות אריות דמיוניים שרודפים אחריו ומתחיל לברוח, או שהוא יכול להאמין ... מציג גישה של טיפול בסכיזופרניה ללא תרופות, המבוססת על משחקי חשיבה. הטענה היא שמשחקים אלו יכולים לשפר באופן משמעותי את יכולת ההבחנה בין דמיון למציאות אצל האדם. למה משחקי חשיבה עוזרים לטיפול בסכיזופרניה? המהות של סכיזופרניה היא חוסר יכולת להבחין בין דמיון למציאות. משחקי חשיבה, כמו פאזלים או סודוקו, מאלצים ... לדוגמה, במשחק פאזל האדם יכול לחשוב שחלק מסוים מתאים לפינה מסוימת, אבל במציאות הוא מגלה שהחלק לא מתאים. ככל שהאדם מתרגל לחשוב ולהבין מה דמיון ומה באמת עובד במציאות, כך משתפרת היכולת שלו לזהות מציאות אמיתית מול דמיון בלבד. מה החשיבות של גיוון במשחקי חשיבה? חשוב לגוון ... זיכרון ולא מתוך חשיבה אמיתית. אם נגוון במשחקים או נעלה את רמת הקושי, האדם תמיד יידרש לחשוב מחדש, וכך באמת ישפר את יכולתו להבדיל בין דמיון למציאות. איך סכיזופרניה קשורה לחיי היומיום של כולנו? למעשה, אליעד כהן טוען שכל אדם חווה מצבים של דמיון שלא תואמים למציאות. לדוגמה, כאשר אדם אומר לנו בוקר ... סיטואציות חברתיות. משחקי חשיבה יכולים לעזור גם כאן, אם כי לא תמיד בצורה ישירה כמו בסכיזופרניה. בכל מצב שבו יש קושי בהבחנה בין מציאות לדמיון, תרגול משחקים אלה יכול לעזור לשפר את התפיסה ... זה קשור לתורת רבי נחמן ולרעיונות של עבודה פנימית? לפי רעיונות המופיעים בתורת רבי נחמן, האדם אמור לצאת מכוח המדמה, כלומר, להפסיק לחיות בדמיונות ובאשליות, ולנסות לברר מהי האמת האמיתית. ככל שהאדם יוצא מהדמיון ומגיע לשכל אמיתי, הוא מקבל שכל גבוה יותר. אליעד כהן מסביר שהדבר דומה לטיפול בסכיזופרניה - כאשר האדם לומד לברר את המציאות האמיתית, הוא משתחרר מדמיונות שווא ומתקרב לשכל אמיתי ומדויק יותר. איך אפשר להגיע להחלמה מלאה מסכיזופרניה? אליעד כהן מסכם את הטיפול בכך שצריך לתרגל שוב ושוב את ההבחנה בין דמיון למציאות, באמצעות משחקי חשיבה. הטיפול הקוגניטיבי - התנהגותי בסכיזופרניה מבוסס על אותו עיקרון בדיוק - להראות לאדם שוב ושוב את ההבדל בין דמיון לבין מציאות, עד שהוא מצליח להשתחרר מההזיות לגמרי, ללא צורך בתרופות. טיפול קוגניטיבי התנהגותי בסכיזופרניה איך אפשר להבריא מסכיזופרניה ללא תרופות? הבדלה בין דמיון למציאות כטיפול בסכיזופרניה משחקי חשיבה לחיזוק התפיסה והיציאה מדמיונות האם אפשר להחלים מסכיזופרניה באופן מלא? מהי ... יש שטועים לחשוב שסכיזופרניה היא פיצול אישיות, אך בפועל מדובר במשהו שונה לגמרי. הדגש הוא על כך שהאדם אינו מצליח להבדיל בין מציאות לדמיון - מבחינתו, הוא רואה ושומע באמת דברים שאנשים אחרים ... אם מישהו אחר טוען שהוא רב קדוש, מאמינים לו שהוא אכן רואה דברים על - טבעיים. אך באופן פשוט יותר, סכיזופרניה פירושה שאדם קולט גירויים דמיוניים, ומגיב אליהם כאילו הם ממשיים לגמרי. איך אדם מגיע ... הם אמיתיים ב - 100 אחוז, בדיוק כפי שאתה בטוח ב - 100 אחוז בכך שאין כל סכין בסביבה. השאלה היא כיצד אפשר להביא אותו להבחין בין מציאות לדמיון. יש הרבה תשובות וגישות שונות בעולם הפסיכולוגיה ... אך כאן מודגשת תשובה פשוטה מאוד: להעניק לו משחקי חשיבה מגוונים. הרעיון הוא שאם האדם ישחק באופן עקבי במשחקים שמצריכים הבחנה בין דמיון ומציאות, ושבהם יש צורך לברר מה נכון ומה לא נכון, היכולת שלו להבדיל בין מציאות לדמיון תשתפר. וככל שיכולת ההבחנה הזו תתחדד, כך הוא יתרפא ... או נכשלת באמת. בכל פעם שהאדם מוצא התאמה נכונה, הוא מוכיח לעצמו שהבדיקה במציאות הובילה למסקנה אחת נכונה, ואילו רעיונות אחרים היו רק דמיון שגוי. האם זה פועל באופן מיידי או צריך גיוון? כדי ... כך הוא לא נשען רק על זיכרון מכני של איזה חלק מתחבר איפה, אלא חייב בכל פעם לברר מחדש מה באמת מתאים. הדבר הזה משפר את כושר ההבחנה שלו בין דמיון (ניסיון לדחוף את החלק אם רק נדמה שזה מתאים) לבין ... והצורה). מה הקשר בין סכיזופרניה לדרך שבה רוב האנשים מבינים דברים? ישנה השוואה מעניינת לכך שלמעשה רובנו סובלים לעיתים מרמה מסוימת של דמיון ביחס למה שקורה סביבנו. לדוגמה, מישהו אמר לך בוקר ... או באחרים, מגדירים זאת כסכיזופרניה קלינית. ומה לגבי אוטיזם או בעיות נוספות? יש בעיות שלא בהכרח קשורות ישירות לאבחנה של איבוד ההבחנה בין דמיון למציאות. למשל, אוטיסט יכול להתקשות להבין סיטואציות ... נמצא רק במחשבות. הדבר עשוי לעזור בצורה עקיפה, גם אם לא באותו אופן ישיר כמו בסכיזופרניה. כיצד זה מתחבר לרעיון של עבודה פנימית ושל לצאת מהדמיונות? קיימת תפיסה (למשל בתורת רבי נחמן) הגורסת שכל ... שכלית גבוהה יותר. בסופו של דבר, לפי התפיסה הזו, המטרה היא לבדוק את המחשבות שלנו שוב ושוב, להטיל ספק, ולברר האם משהו הוא באמת נכון או רק דמיון. ומי שמגיע לכך באופן מלא, מסירים ממנו את הגבולות של השכל הרגיל, ונפתח לו שכל נוסף גבוה יותר. לסיכום, איך אפשר להבריא מסכיזופרניה? הרעיון הוא פשוט: לתרגל שוב ושוב את היכולת להבדיל בין דמיון למציאות. אחד הכלים הוא משחקי חשיבה שונים, שמאלצים את האדם לנסות ולבדוק עד כמה הפתרונות שהוא רואה באמת תואמים למציאות. כך עוברים ממצב של דמיון ללא אבחנה למצב שבו מפתחים רגישות לשאלה: האם זה ...
פוביה, פוביות, פחד לא רציונאלי, חרדה לא רציונלית, דמיונות שווא, התקפי חרדה, הפרעת חרדה קיצונית, פרנויות, חרדה משתקת
... פוביות, פחד לא רציונאלי, חרדה לא רציונלית, דמיונות שווא, התקפי חרדה, הפרעת חרדה ... ומשתגע ברמה הפנימית שלו לגמרי, לגבי היחס שלו כלפי הדבר שמפחיד אותו. והכוונה היא, שכל פוביה, היא תוצאה של רצון. שהאדם ככ לא רוצה שיקרה לו איזה דבר, עד כדי כך שיש לו פרנויות דמיונות שווא, והפרעת חרדה קיצונית והתקפי ...
דמיונות, כוח המדמה, איך המוח מדמיין? איך הדמיון עובד? איך להפסיק לדמיין? איך המוח חושב? איך עובד המוח? איך עובד הדמיון? אמונות, הנחות יסוד, חוקי הפיזיקה, החוקיות של המוח
דמיונות, כוח המדמה, איך המוח מדמיין? איך הדמיון עובד? איך להפסיק לדמיין? איך המוח חושב? איך עובד המוח? איך עובד הדמיון? אמונות, הנחות יסוד, חוקי הפיזיקה, החוקיות של המוח
דמיונות, כוח המדמה, איך המוח מדמיין? איך הדמיון עובד? איך להפסיק לדמיין? איך המוח חושב? איך עובד המוח? איך עובד הדמיון? אמונות, הנחות יסוד, חוקי הפיזיקה, החוקיות של המוח מהו דמיון וכיצד הוא משפיע על הדרך בה אנו תופסים את העולם? אליעד מתחיל את ההרצאה בכך שהוא מציין כי הדמיון הוא כוח מאוד חזק במוח, וכולנו פועלים לפיו, לעיתים מבלי להיות מודעים לכך. הוא מבצע ניתוח מקרה מתוך חוויה אישית בתחנה המרכזית בתל אביב, שם הוא היה עד לאירוע שבו ראה ... עליהם, הוא שואל את השאלות שמנסות להבין איך המוח מתפקד כאשר אנו פוגשים אנשים, ומה השפעת הדמיון על הדרך בה אנחנו מעריכים אחרים. כיצד אנחנו מייחסים דמיון בין דברים? אליעד מציין שמה שהמוח עושה בעצם זה לא רק לנתח מצבים אמיתיים, אלא גם להפעיל דמיון: הוא משווה בין תרחישים דומים ומניח שהדברים יתנהגו בצורה דומה. הוא נותן דוגמה שבה הוא מתאר מצב שבו הוא ראה זוג באותה תחנה, ואז הוא מציין כי הדמיון בין שני אנשים במצבים דומים עשוי להוביל למסקנות על האופן שבו הם יתנהגו. כלומר, כאשר אנחנו רואים שני אנשים שמזוהים כזוג, המוח שלנו מניח שיהיו להם מטרות דומות או שהם ... דומה. מהו תהליך ההשוואה במוח? כאשר אנחנו בונים השוואות בין פרטים, המוח מייצר קישורים של דמיון. אליעד מסביר כי ברוב המקרים, כאשר אנחנו פוגשים מישהו או שומעים סיפור, המוח שלנו בודק האם יש קשר דמיון או חפיפות בין פרטים שהיו לנו בעבר ובכך יוצר תחושת ביטחון או חוסר ביטחון. זהו כוח הדמיון שמניע את ההבנות שלנו. המוח, בתור מנגנון שמתבסס על השוואות, עוזר לנו לנחש את ההתנהלות של אחרים. האם דמיון יכול לשבש את התפיסה שלנו? אליעד מדבר גם על איך לפעמים אנו נופלים במלכודת של דמיון ומניחים דברים שמבוססים על הנחות שגויות. הוא משתמש בהשוואה בין מצבים קודמים, כדוגמת ראיית אדם במצבים דומים, כדי להסביר איך הדמיון לא בהכרח מציאותי. כלומר, כאשר אנחנו רואים משהו שנראה דומה למשהו שקרה לנו בעבר, אנחנו עשויים להסיק מסקנות שגויות, ואפילו להאמין בהם ללא בסיס. זהו גם התהליך של איך אנחנו מרמים את עצמנו, כי הדמיון עוזר לנו לבנות מציאות חדשה שלא תמיד תואמת את האמת. מהו כוחה של האמונה במוח? לפי אליעד, האמונה ביכולת לדמיין ולהשוות היא חלק בלתי נפרד ממה שמניע אותנו. אנחנו נוטים ... נכון, זה יאפשר לנו לראות את הדברים בצורה חדשה ואובייקטיבית יותר. כך המוח יפסיק להפעיל את הדמיון בכל רגע. האם הדמיון משדר לנו את כל האופציות האפשריות? אליעד מסביר שבמקרים רבים, אנחנו סבורים כי יש אופציה אחת בלבד, מה שגורם לנו לפספס את שאר האפשרויות. זהו חלק מהתהליך של הדמיון - כאשר הוא מפעיל את ההשערות שלנו על בסיס השוואות בין דברים דומים. ככל שהדמיון שלנו מפותח יותר, אנחנו יכולים להניח שיש סיכוי גדול יותר להתנהגות מסוימת במצבים דומים, אולם אם נעצור ונבחן את האפשרויות השונות בצורה רחבה, אנחנו יכולים לחשוף את כל ... לנו נכון או טבעי, אנחנו מסוגלים לראות את כל האפשרויות שיכולות להיות - זו דרך ללמוד להפעיל דמיון באופן יותר אובייקטיבי ומציאותי. השאיפה היא להבין את כל האפשרויות מבלי להיתפס לדימוי אחד. כיצד הדמיון משפיע על ההתנהגות שלנו? האם ניתן להפסיק לדמיין? איך המוח חושב? מהי השפעת האמונות על המחשבה? כיצד להבין את כל האפשרויות בסיטואציה? מהו כוח הדמיון במוח? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשתול לעצמך מחשבות? איך ליצור התניה? יצירת התניה עצמית, אוטוסוגסטיה, השאה עצמית, שכנוע עצמי, איך לשכנע את עצמך? תכנות עצמי, תכנות התת מודע, שליטה בתת מודע, דמיון מודרך, היפנוט עצמי, היפנוזה עצמית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: דמיונות, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: דמיונות, איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע בעולם? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ נפשי מומלץ, אימון אישי לירידה במשקל, ייעוץ אישי מומלץ בתחום דמיונות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 16:29:36 - wesi1