אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לשתול לעצמך מחשבות? איך ליצור התניה? יצירת התניה עצמית, אוטוסוגסטיה, השאה עצמית, שכנוע עצמי, איך לשכנע את עצמך? תכנות עצמי, תכנות התת מודע, שליטה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:55איך לשתול לעצמך מחשבות? איך ליצור התניה? יצירת התניה עצמית, אוטוסוגסטיה, השאה עצמית, שכנוע עצמי, איך לשכנע את עצמך? תכנות עצמי, תכנות התת מודע, שליטה בתת מודע, דמיון מודרך, היפנוט עצמי, היפנוזה עצמית
מהו היפנוט עצמי וכיצד להשתמש בו להתמודדות עם פחדים?

היפנוט עצמי הוא מצב שבו אדם משפיע על התודעה שלו ללא צורך במטפל חיצוני, באמצעות יצירת התניה עצמית שמטרתה לשנות הרגלים, מחשבות ותגובות. לפי אליעד כהן, הרעיון הוא שאדם יכול לשכנע את עצמו לפעול בצורה מסוימת או להימנע מפעולה, אפילו כשקיימים חששות או פחדים. הדרך לעשות זאת היא לבצע באופן הדרגתי פעולות דומות אך פשוטות יותר, או להימנע מפעולות קטנות שעלולות להוביל לפעולה לא רצויה.

איך להתמודד עם פחד מביצוע פעולות מסוימות?

כאשר אדם מפחד לבצע פעולה מסוימת, כמו להתחיל לדבר עם בחורה, הוא יכול לבצע פעולות קטנות וקלות יותר שדומות לפעולה הגדולה והמאיימת. לדוגמה, במקום להתחיל בשיחה מלאה, הוא יכול לשאול בחורה "מה השעה?", או לדבר עם מוכרת במכולת ולשאול שאלות פשוטות כגון "איפה החלב?", "כמה זה עולה?". ככל שהאדם מבצע יותר פעולות פשוטות מסוג זה, המוח מתחיל "להתבלבל" או להתרגל לכך שהפעולה היא לא מאיימת, ובכך נוצרת מעין "התניה עצמית" להפחתת הפחד מהפעולה הגדולה.

כיצד נמנעים מדפוסים לא רצויים באמצעות היפנוט עצמי?

הדרך ההפוכה לפעול היא שאם אדם מעוניין להימנע מפעולה מסוימת, עליו להתרחק גם מפעולות קטנות שדומות לה, כדי לא לעורר אצלו דפוס של פעולה שהוא אינו מעוניין בה. לדוגמה, אדם נשוי שרוצה להימנע מלפנות לבחורות יכול להימנע גם מפעולות פשוטות, כגון לא לשאול בחורה שאלות טריוויאליות, לא להסתכל על בחורות בכלל, ואף להשתמש באמצעים כמו משקפיים שמסתירים את העיניים כדי למנוע את ההתניה או הגירוי.

מדוע היפנוט עצמי עובד ואיך לשלב דמיון לא הגיוני כדי לשנות אמונות?

אליעד כהן מסביר כי המוח האנושי חושב בשני אופנים עיקריים: באמצעות היגיון ובאמצעות אמונה או הרגלים אוטומטיים. כדי לשנות הרגל ולהפוך אותו לאוטומטי, צריך לעקוף את החשיבה ההגיונית. כאשר פעולה הופכת לאמונה או התניה, היא יכולה להתבצע ללא צורך לחשוב או להחליט בכל פעם מחדש.

לדוגמה, אדם שרוצה להפסיק לעשן צריך להפוך את המשפט "אני לא מעשן" לאמונה מוחלטת ואוטומטית. זאת הוא עושה באמצעות דמיון מודרך של מצבים לא הגיוניים או מופרכים, למשל:
  • דמיין שחוצנים נוחתים בכדור הארץ ומציעים סיגריות לכולם, ואתה עדיין מסרב.
  • דמיין חתול שמדבר ומציע לך לעשן, ואתה עונה לו שאתה לא מעשן.
  • דמיין אדם מאיים עליך עם מסור, ואם לא תעשן הוא יחתוך לך את האוזן, ואתה עדיין מסרב לעשן.
  • דמיין שאתה רואה שטר של מאה שקלים מגולגל בצורת סיגריה ולא מרים אותו כי אתה "לא נוגע בסיגריות".
מטרת הדוגמאות הלא הגיוניות הללו היא להכניס למוח את המשפט "אני לא מעשן" ללא קשר להיגיון, כדי לייצר התניה חזקה ויציבה שמנטרלת את ההתלבטות ההגיונית והופכת את ההימנעות לאוטומטית.

כיצד להפוך התנהגות לרוטינה אוטומטית באמצעות דמיון?

באותו אופן, אם אדם רוצה ליצור הרגל חיובי של התעוררות מוקדמת, לדוגמה לקום בשעה שש בבוקר, עליו לדמיין מצבים חסרי היגיון בהם הוא מתעורר בשעה שש ללא שום סיבה מוצדקת. לדוגמה:
  • דמיין שאתה מתעורר בשש בבוקר גם אם אתה יודע שאתה עומד למות.
  • דמיין שאתה קם בשש בבוקר ביום ההלוויה שלך.
  • דמיין שאפילו אם אתה כבר קבור, אתה עדיין קם בשש בבוקר.
הרעיון הוא שברגע שהמשפט "אני קם בשש" מוטמע בדמיונות לא הגיוניים, המוח יקלוט את ההתניה הזאת כאמונה שאינה דורשת הסברים הגיוניים. באופן כזה ההרגל החדש יתקבע בצורה יציבה ואוטומטית, ללא תלות בנסיבות הרגעיות או במוטיבציה זמנית.

מדוע נדרש שימוש בדוגמאות קיצוניות ובלתי הגיוניות?

אליעד כהן מדגיש שדוגמאות לא הגיוניות אלו חיוניות כדי לשבור את ההרגל של המוח להתנות פעולות בהסברים רציונליים. כשפעולה מתבצעת מתוך אמונה פנימית עמוקה ולא מתוך הסבר הגיוני, היא הופכת לאוטומטית יותר ולכן גם יציבה יותר לאורך זמן. יצירת מצבים קיצוניים ודמיוניים מאפשרת השתלה עמוקה יותר של אמונות בתת המודע, וכך הופכות פעולות רצויות או בלתי רצויות לקלות יותר או קשות יותר לביצוע, בהתאמה.

סיכום שלבי השיטה ליצירת התניה עצמית:
  1. החלטה ברורה אם רוצים או לא רוצים לבצע פעולה מסוימת.
  2. אם רוצים - ביצוע פעולות קטנות ודומות באופן הדרגתי.
  3. אם לא רוצים - הימנעות מפעולות קטנות שיכולות להוביל לפעולה הגדולה.
  4. יצירת התניה אוטומטית על ידי שימוש בדמיון ובתרחישים בלתי הגיוניים לחלוטין.
החזרתיות והדמיון המכוון הם המפתח לשינוי עמוק ואמיתי של הרגלים, אמונות והתנהגויות בצורה שאינה תלויה בשיקולים הגיוניים רגעיים.
מהו הרעיון המרכזי של היפנוט עצמי וכיצד הוא קשור לפחד?

היפנוט עצמי הוא מצב שבו אפשר להשפיע על התודעה של האדם ללא מטפל חיצוני. יש טענה שלפיה קיימים חוקים שאוסרים על טיפול בהיפנוט, אך אם אדם מהפנט את עצמו, למעשה אין מי שיעצור אותו. ההסבר הוא שאפשר לנצל את הרעיון של היפנוט עצמי כדי לשכנע את עצמך לבצע או להימנע מביצוע פעולות, גם כשקיימים חששות או פחדים.

כיצד ניתן להתגבר על פחד באמצעות פעולות דומות?

אם אדם רוצה לעשות פעולה מסוימת אך מפחד לבצע אותה, ניתן להתחיל בפעולות שדומות לאותה פעולה. למשל, אם אדם מפחד להתחיל לדבר עם בחורה, הוא יכול לבצע קודם פעולות קטנות ופשוטות יותר, שקשורות לנושא אך לא מפחידות אותו באותה עוצמה.

לדוגמה, לשאול בחורה מה השעה, לדבר עם המוכרת במכולת ולשאול אותה שאלות קטנות (כמו היכן החלב או כמה עולה מוצר מסוים). כשעושים פעולות דומות אלו שוב ושוב, המוח מתחיל "להתרגל" ולעתים "מתבלבל" כך שהפחד מהפעולה הראשית (כמו להתחיל עם בחורה) פוחת. בכך למעשה נוצרת סוג של היפנוט עצמי שגורם לאדם להאמין שהוא כן מסוגל לבצע את מה שפחד ממנו קודם.

כיצד פועלים להפוך דפוס לא רצוי לפחות זמין?

בצד ההפוך, אם יש משהו שאדם לא רוצה לעשות, עדיף להימנע מפעולות שדומות לדבר הזה. לדוגמה, אדם נשוי שרוצה לא להיקלע למצב של התחלה עם בחורות, יכול להימנע מראש מדיבור עם בחורות, לא לשאול שאלות קטנות כדי שלא יגיע בטעות לאותו מצב. זה יכול להתבטא בדרכים קיצוניות, כמו לא להסתכל על בחורות בכלל, לשים משקפיים אטומים ועוד. הרעיון הוא שאם לא מעוררים את הדפוס הקטן והמקדמי, יקטן הסיכוי להגיע למצב הגדול שלא רוצים בו.

מדוע מדובר בצורה של היפנוט עצמי?

כאשר אדם מבצע שוב ושוב פעולות שמקרבות אותו למה שהוא כן רוצה, או נמנע מפעולות שמזכירות לו מה שהוא לא רוצה - הוא למעשה "מהפנט" את עצמו. הוא מלמד את מוחו בצורה לא לגמרי מודעת, לכאן או לכאן. זהו סוג של לימוד עצמי, שבו אדם משדר לעצמו מסרים דרך מעשים קטנים עד שמתקבעת אצלו אמונה או נטייה לפעול באופן מסוים, כמעט אוטומטי.

מה ההבדל בין חשיבה בהיגיון לחשיבה באמונה וכיצד זה משפיע על שינוי הרגל?

המוח האנושי פועל בשני אופנים: בחלק מהזמן הוא חושב בצורה הגיונית, ובחלק מהזמן הוא פועל באמונה או הרגל אוטומטי. אם רוצים להפוך פעולה מסוימת לאוטומטית, או להפוך אותה לחלק מתפיסת המציאות (אמונה), יש צורך לעקוף את ההיגיון.

דוגמה לכך היא אדם שרוצה להפסיק לעשן. פעמים רבות העישון נתמך על ידי "היגיון רגעי" ("עכשיו אני לחוץ אז אעשן"), אך כדי לגרום לעצמך לא לעשן בצורה אוטומטית, צריך לשתול במוח אמונה של "אני לא מעשן" בלי לערב עודף היגיון.

איך משתמשים בדמיון מודרך ובסיטואציות לא הגיוניות כדי לשנות אמונה?

כדי להפוך משפט כמו "אני לא מעשן" או "אני קם בשש בבוקר" למשהו אוטומטי, כדאי לדמיין סיטואציות חסרות היגיון ולחזור בהן שוב ושוב על אותו משפט. הרעיון הוא ליצור התניה של "אני עושה או לא עושה את הדבר הזה" בלי סיבה הגיונית, וכך לעקוף את הדפוס ההגיוני שבגללו לפעמים נכשלים.

דוגמאות שהובאו:
  • דמיון של חוצנים הנוחתים ומציעים סיגריות, ועם זאת האדם לא מעשן.
  • דמיון של חתול מדבר שמציע לאדם לעשן, והאדם מסרב בתוקף.
  • דמיון של איום הזוי (מישהו עם מסור או מצב לא הגיוני אחר) אם לא תעשן - ובכל זאת לא מעשנים.
  • דמיון של אדם שקם תמיד בשעה שש, גם אם מדובר במקרים הזויים לחלוטין.
כל הדוגמאות הללו מראות כיצד חוזרים ומדמיינים פעולה או הימנעות באופן קבוע, ללא שימוש בהיגיון, במטרה שהמוח "יספוג" את זה כפקודה מוחלטת.

מה עומד מאחורי השיטה?

הרעיון הוא שחזרתיות על משפט או הרגל באופן שאינו מבוסס סיבה ושכל, גורמת לזה לחדור לרובד עמוק יותר בנפש ולהפוך להתניה. במקום להתווכח בהיגיון ("למה אני מעשן או לא מעשן?"), מנטרלים את שאלות ההיגיון ושותלים במוח אמונה: "אני לא מעשן, נקודה." כך גם על דברים אחרים שרוצים להפוך לאמונה פנימית.

האם יכולה להיות סתירה או תופעת לוואי?

נאמר שגם אם אדם נמנע לחלוטין מדבר מסוים כדי לא להתפתות, יכולה להיות תגובה הפוכה של נפילה גדולה ברגע האמת. עם זאת, הדברים נאמרו בכלליות, והדגש הושם יותר על הנקודה העקרונית שאם לא רוצים משהו - להימנע גם מהמקבילות הקטנות שלו, ואם כן רוצים משהו - להתחיל בפעולות פשוטות שדומות לו.

מדוע חוזרים פעמים רבות על רעיון השכל מול האמונה?

מכיוון שיש פעולות שבאופן טבעי אנו מבצעים בלי חשיבה הגיונית ארוכה (כמו לפתוח את הדלת או ללכת ברחוב), אז אפשר לרתום את המנגנון האוטומטי הזה גם להרגלים אחרים. ברגע שמשהו נכנס לתת - מודע כאמונה או התניה, הוא יכול להתבצע בלי התלבטות גדולה ובניגוד לנטיות הרגעיות (כמו הרצון בסיגריה או בחוסר חשק לקום מוקדם).

כיצד מסכמים את השיטה בקצרה?

1. להחליט אם רוצים או לא רוצים לעשות דבר מסוים.

2. אם רוצים לעשותו - להתחיל פעולות קטנות ודומות כדי "להרגיל" את המוח לכך.

3. אם לא רוצים לעשותו - להתרחק גם מפעולות דומות שעלולות לעודד את המעבר לאותו דבר.

4. להפוך את זה לעניין אוטומטי על ידי דמיון של תרחישים קיצוניים או לא הגיוניים, כך שהמוח מתרגל בלי הסבר רציונלי ומסתגל לאמונה הנדרשת.
עכשיו נדבר על היפנוט עצמי יש חוק שאומר שאסור לטפל בהיפנוט נכון אבל אם תהפנט את עצמך אז מה יכול לקרות מי יעצור אותך נכון, עכשיו בואו תראו בא נדבר על כזה דבר אם בן אדם רוצה לעשות משהו מסוים והוא מפחד לעשות את זה מה שהוא יכול לעשות זה לעשות דברים שדומים למה שהוא מפחד לעשות, הבנת מה אמרתי מה אתה הבנת נגיד שבן אדם מפחד.

ש: בן אדם מפחד לעשות דבר מסוים.

אליעד: מה לדוגמה נגיד?

ש: לטפס על הרים.

אליעד: הוא מפחד להתחיל עם בחורה נגיד לדוגמה מפחד להתחיל עם בחורה, עכשיו מה שאתה צריך לעשות זה לקחת את הבחורה נגיד תדמיין את עצמך מתחיל עם בחורה אתה לא מסוגל אוקי תיקח את הסיטואציה הזאת ותוריד ממנה חלקים נגיד במקום להתחיל עם בחורה להתחיל עם בחורה לשאול בחורה שאלות לדבר עם בחורה להציע לבחורה כוס קפה, לא יודע מה לעשות דברים אחרים שקשורים לבחורה.

ש: לדמיין.

אליעד: לא שנייה עכשיו אתה יכול לעשות את זה מהם אתה לא מפחד אז תעשה דברים שדומים למה שאתה רוצה לעשות, זאת אומרת אם אתה עוד פעם רוצה להתחיל עם בחורה ואתה מפחד אבל סתם נגיד לשאול בחורה מה השעה יש לך אומץ תשאל הרבה פעמים תשאל מה השעה זהו, עכשיו אתה יכול נגיד לדבר אם יש לך במכולת מוכרת תדבר איתה תשאל אותה שאלות איפה החלב כמה זה עולה תשאל תדבר איתה תדבר עם בחורה זאת אומרת תעשה דברים שדומים לדבר שאתה רוצה לעשות. עכשיו המוח יכול להתבלבל הוא מרגיש שזה בסדר ואז אתה כאילו מהפנט את עצמך שותל לעצמך במוח מחשבה שאתה לא מפחד לדבר עם בחורה ואז מכאן הדרך להתחיל עם בחורה היא הרבה יותר קצרה.

עכשיו אותו דבר הפוך אם יש משהו שאתה לא רוצה לעשות נגיד לדוגמה אתה לא רוצה להתחיל עם בחורה אתה לא רוצה אתה נגיד נשוי ואתה לא בטעות להתחיל עם בחורה ואתה יודע שיש לך פיתוי מאוד גדול להתחיל עם בחורות מה שאתה צריך לעשות לא לעשות דברים דומים למה שאתה לא רוצה לעשות אל תדבר עם בחורות אל תשאל בחורות מה השעה אל תיתקל בבחורות כמו דתיים, אל תסתכל על בחורות אל תזכור את המילה בחורות שים לך על העיניים משקפיים שלא תראה בחורות למה כדי שלא בטעות חס וחלילה חס ושלום.

בכל מקרה עוד פעם מה שאתה רוצה לעשות תעשה דברים דומים לזה מה שאתה לא רוצה לעשות אל תעשה דברים דומים, זאת אומרת אם אתה לא רוצה לעשות משהו אל תעשה דברים שדומים ברכיבים מסוימים למשהו שאתה לא רוצה לעשות אם אתה לא רוצה לדבר על משהו.

ש: כמו לעשן.

אליעד: כמו הרבה דברים עכשיו אוקי זה נושא אחד כן.

ש: אבל רגע אם לפעמים בן אדם עוצר את עצמו מלעשות דברים דומים כדי שלא יתפתה זה יכול אבל לגרום לו לנפילה בדיוק הפוך.

אליעד: הכל יכול להיות לא דיברתי על זה אתה צודק אם נגיד הוא יגיד לעצמו באופן מודע עכשיו "אני מעכשיו לא מדבר יותר עם בחורות בכלל" רק כשהוא ישמע את המילה בחורה הוא יתבלבל, אני אומר דיברתי באופן עקרוני אם אתה לא רוצה נגיד לדוגמה לבקר מישהו אל תיסע לעיר שלו אם אתה לא רוצה לריב עם מישהו אל תדבר איתו אל תעשה דברים שדומים לדברים שאתה לא רוצה לעשות. עכשיו זה סוג של היפנוט כזה אתה מהפנט את עצמך אתה כאילו מלמד את עצמך לא לעשות דברים שדומים למה שאתה לא רוצה כן לעשות דברים שדומים למה שאתה כן רוצה לעשות.

עכשיו יש עוד דבר עכשיו אם לדוגמה המוח יש לו שתי צורות איך הוא חושב צורה אחת הוא חושב בהיגיון צורה שנייה הוא חושב באמונה חלק מהדברים שאתה עושה אתה חושב אם זה הגיוני או לא וחלק מהדברים שאתה עושה אתה עושה באוטומט אתה פותח את הדלת אתה לא חושב איך אני אמור לפתוח את הדלת אתה פותח את הדלת לא חושב נכון, עכשיו לפעמים יש דברים שבן אדם רוצה לעשות אותם בצורה אוטומטית בלי לחשוב עכשיו השאלה היא איך אתה יכול לגרום לעצמך להפוך משהו לאמונה.

ש: לעשות אותו הרבה.

אליעד: אז אפשרות לעשות אותו הרבה מה עוד אבל בא נגיד שאתה רוצה ליצור לעצמך rule חוק בראש שאומר נגיד "אני לא מעשן" בא נגיד נלך על עישון אם אתה אומר "אני רוצה להפסיק לעשן" מה שאתה צריך לעשות, עכשיו שימו לב למה אתה מעשן כי אתה חושב בהיגיון ואתה אומר הגיוני לי לעשן עכשיו את היד אתה לא מכניס לאש נכון יד לאש לא נכנס לא בודק אתה לא חושב אתה לא מכניס את היד לאש לעומת זאת לעשן אתה מתלבט "אני אעשן אני לא אעשן" ואתה מעשן, מה שאתה צריך לעשות זה לקחת את המחשבה שאומרת "אני לא מעשן" ולהפוך אותה לפקודה להתניה אוטומטית.

עכשיו איך אתה הופך אותה להתניה אוטומטית באמצעות דמיון מודרך באמצעות זה שאתה עכשיו מתחיל לדמיין סיטואציות דמיוניות לגמרי ואתה אומר "אוקי ואני לא מעשן ואני לא מעשן" סתם תמציא, עכשיו מה לדוגמה נגיד עכשיו בוא ניתן לכם מה פירוש המילים סתם להמציא סתם להמציא פירושו גם מקרים לא הגיוניים לדוגמה אוקי נגיד שאתה רוצה להפסיק לעשן ואתה אומר אוקי עכשיו אני רוצה לקחת את המשפט שאומר אני לא מעשן ולהפוך אותו להתניה אוטומטית, אוקי אז תעצום את העיניים תדמיין חוצנים דמיין שהם נוחתים דמיין שהם באים לכדור הארץ מציעים לכולם סיגריות כולם מעשנים מה אתה עושה לא מעשן הלאה, עכשיו תדמיין שפוגש אותך ברחוב חתול והחתול אומר לך רוצה לעשן איתי אומר לו לא מעשן.

עכשיו מה נגיד שמישהו בא אליך עם מסור אומר לך אני חותך לך את האוזן אם אתה לא מעשן ומה אתה עושה לא מעשן. זאת אומרת תמציא סיפורים סתם סיפורים תמציא סיפורים דמיין את הסיפורים.

ש: שהם לא הגיוניים.

אליעד: לא דמיין גם את הלא הגיוניים, לא אני אסביר לך מה הבעיה בהגיוניים שבהגיוניים זה עוד הגיוני אתה רוצה לתת למוח פקודה "אני לא מעשן לא הגיוני כן הגיוני אין הגיוני לא מכיר מי זה הגיוני, אני לעשן זה שני הפכים לא קשור אלי אני לא מעשן נקודה אין פה הגיוני בכלל" כשאתה חושב רק בצורה הגיונית אתה עדיין כל הזמן בהיגיון "הגיוני כי אם ככה אז אני לא אעשן אם ככה אני לא אעשן" חלש, תביא מאה מקרים לא הגיוניים שלא יכולים לקרות סתם תמציא מקרים מהחלל החיצון ותדמיין אותם ואתה אומר "אני לא מעשן ואני לא מעשן" שכאילו שהלא מעשן יהיה בלי סיבה כי אם אתה תדמיין "אוקי מציעים לי סיגריה ואז אני מסרב, למה סירבת? כי..." אז זה חלש זה לא התניה אוטומטית.

אתה צריך לדמיין מקרים ביזארים לחלוטין "אני הולך ברחוב ואני רואה שטר של מאה שקלים הוא מגולגל בצורה של סיגריה לא מרים אותו לא נוגע בסיגריה, אני נמצא בכלא ועכשיו המפתח בצורה של סיגריה לא נוגע במפתח זה מה יש אין אני בסיגריה לא נוגע" הכוונה דמיין דברים שהם לא הגיוניים תיקח את המשפט "אני לא מעשן אני לא נוגע בסיגריה" ותדחוף אותו למשפטים לא הגיוניים כדי להגיד למוח שלך "אני לא נוגע בסיגריה בלי היגיון בלי שכל "אין בזה היגיון ככה אני לא נוגע בסיגריה".

אותו דבר כמובן הפוך נגיד שאתה רוצה לזכור כל בוקר לקום בשעה שש דמיין מקרים לא הגיוניים "אני קם מתי אני קם בשש ואם אני עומד למות אני קם בשש, ואם בבוקר יש לי הלוויה אבל שלי מתי אני קם בשש ואם אני כבר קבור מחר מתי אני קם בשש" לא משנה מה דמיין שאתה קם בשש בלי היגיון, אם יש היגיון זה לא יעבוד לך תדמיין בלי היגיון תיקח את הפקודה שאתה רוצה לשתול לעצמך במוח ותדמיין אותה בלי היגיון.

ש: איזה שכל יש מאחורי זה כאילו איך הגעת לזה?

אליעד: זה הגיוני לך מה שאמרתי אתה צריך לקחת את המשפט הזה ולהפוך אותו משכל לאמונה אמונה פירושו בלי היגיון אז תיקח דברים לא הגיוניים ותוסיף להם את המשפט הזה ותחזור על זה בתוך משפטים.

ש: כאילו בדרך כלל אתה אומר רבי נחמן היה זה וזה השכל כזה וכזה ומזה אנחנו מבינים את זה.

אליעד: שמה?

ש: סתם לא אני אומר אני מנסה להבין איך חיברת.

אליעד: היו היה איש שהוא רצה לזכור משהו הוא רצה לזכור ולא היה לו כוח כל הזמן לחשב מחדש אמר "אני רוצה לזכור ככה וזהו אין לי כוח לעשות חישוב" איך נזכור הוא היה צריך לזכור איך נזכור אמר בוא נדמיין, עכשיו מה הבעיה מה זה לזכור לזכור פירושו בלי סיבה שמונה כפול שמונה אתה זוכר אין היגיון ככה זה אתה זוכר שככה זאת התשובה זה לא אין בזה היגיון אתה לא סופר אתה אומר זה מה שאני זוכר איך אתה זוכר כי חזרת על זה בצורה לא הגיונית, אז תיקח את המשפט ההגיוני ותחזור עליו אלף אלפי פעמים בסיטואציות לא הגיוניות עד שהוא יהיה לך הגיוני לכשעצמו. הבנו?
לריב לשאול שאלות פשוטות קיצוני התנהגות צריך לזכור הבדל מה שאתה רוצה פיתוח החשיבה להתחיל עם בנות להסתכל על מישהי התלבטות אוטוסוגסטיה איך לגרום לעצמי איך לגרום לעצמך איך ליצור איך ליצור התניה איך לשכנע איך לשכנע את עצמי איך לשכנע את עצמך איך לשתול איך לשתול לעצמך איך לשתול לעצמך מחשבות בתת מודע דמיון דמיון מודרך דמיונות היפנוזה היפנוזה עצמית היפנוט היפנוט עצמי השאה עצמית התניה התניה עצמית התניות התת מודע יצירת התניה יצירת התניה עצמית לגרום לעצמי לגרום לעצמך ליצור ליצור התניה לשכנע לשכנע את עצמי לשכנע את עצמך לשתול לשתול לעצמך לשתול לעצמך מחשבות מודעות מחשבות סוגסטיה סוגסטיות שכנוע שכנוע עצמי שליטה שליטה בתת מודע תכנות תכנות התת מודע תכנות עצמי תת מודע תת מודע דמיון מודרך
איך לשתול מחשבות בצורה מניפולטיבית? איך עושים שטיפת מוח? איך יוצרים שכנוע עצמי? איך ליצור אוטוסוגסטיה? איך לגרום למישהו לרצות להסכים איתך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך?
איך לשתול מחשבות בצורה מניפולטיבית? איך עושים שטיפת מוח? איך יוצרים שכנוע עצמי? איך ליצור אוטוסוגסטיה? איך לגרום למישהו לרצות להסכים איתך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? וכאן אבאר עוד דרך ושיטה, איך באפשרותך לגרום למישהו להרגיש את מה שאתה רוצה שהוא ירגיש ביחס לדבר כלשהו, באמצעות סוגסטיה ושתילת מחשבות בצורה מתוחכמת שעובדת ברמות העמוקות של תת המודע של האדם. ובין השאר יתבאר גם: איך לגרום למישהו לאהוב אותך ולהתאהב בך? ואיך לגרום למישהו, לשנוא אדם אחר? ואיך האדם מקבל החלטות? ואיך לגרום למישהו לאהוב או לשנוא ... על איך האדם חושב ואיך המוח עובד? ואיך להשתמש בכל זה, כדי להשפיע על תת המודע של האדם? ועוד... והדרך לכך היא, על ידי זה שאתה יוצר ומכניס את האדם השני לסיטואציה שלא נוחה לו, ושהדרך שלו להתמודד איתה, תהיה על ידי זה שהוא יחשוב את מה שאתה רוצה ... עם אותו רעיון X, כדי להשתמש ביתרונות היחסיים של אותו הרעיון, כדי לגרום לעצמו להרגיש יותר טוב באותה הסיטואציה. ובכך בעצם הרגלת את אותו האדם, לחשוב איך שאתה רוצה שהוא יחשוב. ובכך בעצם אתה גורם לאדם השני, גם לאהוב את הרעיון שאתה רוצה שהוא ... השני לחשוב את מה שאתה רוצה שהוא יחשוב. אבל בנוסף, אתה גם יוצר אצלו התניה סמויה חיובית, שגורמת לו לאהוב את הרעיון שאתה רוצה שהוא יאהב. לדוגמה: נניח שאתה רוצה לגרום למישהו לאהוב אותך. לשם כך תיצור סיטואציה, שבה, הוא ירגיש רע. ושהדרך שלו ... חייב לתת לך משהו וחייב להתאמץ במשהו למענך, במצב כזה לדוגמה, הדרך שלו לגרום לעצמו להרגיש יותר טוב עם הנתינה שלו עבורך ועם המאמץ שלו עבורך, תהיה על ידי זה שהוא ישכנע את עצמו, שהוא אוהב אותך. כדי שחווית הנתינה והמאמץ שלו עבורך, תהיה קלה יותר עבורו. ולכן, באפשרותך להכניס את האדם לסיטואציה, שבה הוא יעשה ויתאמץ במשהו עבורך. ותוך כדי שהוא עושה זאת, אפשר יותר בקלות לשתול לו את המחשבה ולחזק אצלו את המחשבה שאומרת שהוא אוהב אותך. כי בנקודה הזאת, הוא בעצם משוחד ויש לו אינטרס להסכים עם המחשבה הזאת. כי היא תקל עליו את חווית הנתינה והמאמץ ... גורמים להם להתחיל לחשוב שהם שונאים את אותם בני האדם אחרים. וזה נעשה בתת המודע, כדי לגרום לעצמם להרגיש יותר טוב עם עצמם, בגלל מה שהם עושים. ובני אדם מתאהבים ונקשרים רגשית, בצורה הרבה יותר חזקה, אחרי שהם נותנים מעצמם למען האדם האחר. כי הדרך של האדם להתמודד עם הרע שהוא מרגיש ממסירות הנפש שלו למען האדם האחר, היא על ידי זה שהוא משכנע את עצמו בשכנוע עצמי שהוא בעצם אוטוסוגסטיה בתת מודע, שהוא בעצם אוהב את האדם השני ככ, ושלכן הוא מתאמץ ככ למען האדם השני. והרעיון הוא, שעליך ליצור עבור האדם השני סיטואציה, שבה הוא ירגיש יותר בנוח להסכים עם מה שאתה ... מתאמץ לעשות שעורי בית. ולפעמים זה משיג את התוצאה ההפוכה. שהילד מבין בתת המודע שלו, שהלגיטימציה למאמץ שלו לעשות שעורי בית, נובעת מהמחשבה שאומרת ששעורי בית זה חשוב. ושאם הוא רק ישתחווה ויסכים עם אותה המחשבה, יהיה לו יותר טוב. ואז אדרבה, לפעמים ...
איך למצוא ריגושים? אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, איך להתרגש מדברים? איך ליצור ריגושים? למה ללמוד NLP? לימוד NLP, מבוא ל NLP, ללמוד שכנוע, תורת השכנוע, לשכנע את עצמך, מה יוצר ריגושים?
איך למצוא ריגושים? אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, איך להתרגש מדברים? איך ליצור ריגושים? למה ללמוד NLP? לימוד NLP, מבוא ל NLP, ללמוד שכנוע, תורת השכנוע, לשכנע את עצמך, מה יוצר ריגושים?
... למצוא ריגושים? אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, איך להתרגש מדברים? איך ליצור ריגושים? למה ללמוד NLP? לימוד NLP, מבוא ל NLP, ללמוד שכנוע, תורת השכנוע, לשכנע את עצמך, מה יוצר ריגושים? איך ליצור ריגושים ולהתרגש באופן קבוע? אנשים רבים שואלים כיצד אפשר ליצור ריגושים בחיים, כיצד להתרגש מחדש מדברים, ואיך ניתן להתרגש שוב ושוב מדבר ... חווה יותר סיכונים ומתגבר עליהם, הוא מרגיש יותר שייכות למציאות ופחות מוגבל על ידה. איך לשכנע את עצמך להתרגש מדברים? אליעד מבהיר שלשכנע את עצמך להתרגש ממשהו, זה בדיוק כמו לשכנע אדם אחר לרצות משהו. הבסיס לשכנוע, בין אם של עצמך או של אחרים, הוא תמיד אותו דבר - הבנה מעמיקה של המנגנון של הרצונות. אם תבין איך עובד מנגנון הרצון והחשיבה, תוכל לשלוט בתחושותיך וברגשות שלך כלפי כל דבר. למשל, כדי לשכנע את עצמך להתרגש מאופנוע, אתה שואל את עצמך: מה אני הכי רוצה להרגיש בחיים? לאחר מכן אתה מוצא כיצד הדבר (האופנוע במקרה הזה) מביא אותך לתחושה ... לעומק ולמהות של מה שאתה רוצה, כך תוכל להתרגש באמת מהדבר לאורך זמן. מה הקשר בין NLP, אוטוסוגסטיה ויצירת ריגושים? אליעד מתייחס ללימודי NLP ולשכנוע עצמי, ומסביר שלימוד NLP או תורת השכנוע יכול לעזור לאדם להבין איך עובד המוח ואיך נוצרים רצונות ותחושות. כאשר אדם מבין את המבנה הבסיסי של החשיבה ... את מה שהוא בוחר לחוות, ולא להיות תלוי בנסיבות חיצוניות בלבד. הוא מדגים שהיכולת לשכנע את עצמך היא כמו היכולת לשכנע אדם אחר. הוא מתאר זאת בצורה ברורה: שאל את עצמך מה אתה הכי רוצה בחיים, ואז בדוק איך הדבר שיש לך או שאתה רוצה להתרגש ממנו מתקשר לתחושות ... המהות מאפשרת לחוות התרגשות מתמדת, מכיוון שכל דבר יזכיר לך את השלמות שאתה מחפש. איך ליצור ריגושים? מה גורם לאנשים להתרגש? איך לשכנע את עצמי להתרגש? למה אנשים מחפשים סכנות וריגושים קיצוניים? מה הקשר בין שכנוע עצמי ל - NLP? איך לחוות תחושת שלמות? ...
חשיבה חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי
חשיבה חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי
... חיובית, fake it till you make it, דמיון מודרך, מחשבות חיוביות, לחשוב חיובי, אוטוסוגסטיה, אושר מזוייף, אושר אמיתי, חשיבה שלילית, לחשוב שלילי האם חשיבה ... איך עובד התהליך של Fake it till you make it מבחינה פסיכולוגית? הסיבה שפעולות חיצוניות משפיעות לפעמים על ההרגשה הפנימית נעוצה בכך שהמוח האנושי מתפקד לפי התניות ואמונות פנימיות. לדוגמה, אם אדם רוצה לחוש כמו חתול, הוא יכול להתנהג ... שהוא מנסה להציג החוצה, רק מדגיש לו את תחושת הכאב. לעומת זאת, אם מצב הרוח שלו הוא נייטרלי יחסית, ההתנהגות החיובית המזויפת עשויה לשפר את הרגשתו בפועל. האם דמיון מודרך וחשיבה חיובית מספיקים להשגת אושר אמיתי? אליעד מתייחס גם לשיטות כגון דמיון מודרך ואוטוסוגסטיה (שכנוע עצמי חיובי). הוא מסביר כי שיטות אלו פועלות דרך חזרה על מחשבות חיוביות ... היא הופכת למציאותית יותר עבורו. אך חשוב להבין שגם כאן יש מגבלות: אמונה אינה יכולה לשנות את המציאות באופן מוחלט. ככל שהאדם ינסה לחזור על מחשבה חיובית או דמיון מסוים, עדיין יישאר פער בין המציאות לבין התפיסה שלו, וזה עלול לגרום לתחושה של זיוף פנימי, לאושר שטחי, או לתחושה זמנית בלבד. מהי הדרך הנכונה להשתמש בחשיבה חיובית ובדמיון מודרך? הדרך הנכונה לפי אליעד להשתמש בשיטות אלו היא להשתמש בהן ... השימוש המועיל ביותר בשיטות אלו הוא כאשר האדם מודע היטב לכך שהוא משתמש בטכניקה, ולא מתכחש למציאות הפנימית שלו. לסיכום, אליעד כהן מציג כי חשיבה חיובית, דמיון מודרך, ואפילו Fake it till you make it יכולים להיות יעילים ... הפנימית תמיד נוכחת ברקע, ולא ניתן להתכחש לה לחלוטין רק על ידי פעולות או מחשבות חיצוניות. האם חשיבה חיובית עובדת באמת? איך עובד fake it till you make it? דמיון מודרך ואושר אמיתי ההבדל בין אושר מזויף לאושר אמיתי למה חשיבה ...
מהות וצורה בשכנוע, למכור בצורה מסתורית, איך להסביר ללקוח? איך לשכנע לקוח? איך למכור ללקוח? עולם המושגים של הלקוח, להסביר בצורה משכנעת, לשכנע את עצמך, אוטוסוגסטיה, ללמוד למכור
מהות וצורה בשכנוע, למכור בצורה מסתורית, איך להסביר ללקוח? איך לשכנע לקוח? איך למכור ללקוח? עולם המושגים של הלקוח, להסביר בצורה משכנעת, לשכנע את עצמך, אוטוסוגסטיה, ללמוד למכור
... וצורה בשכנוע, למכור בצורה מסתורית, איך להסביר ללקוח? איך לשכנע לקוח? איך למכור ללקוח? עולם המושגים של הלקוח, להסביר בצורה משכנעת, לשכנע את עצמך, אוטוסוגסטיה, ללמוד למכור איך לשכנע לקוח באמצעות מהות וצורה? כדי להצליח בשכנוע ומכירות, אליעד כהן מסביר על מבנה מהות וצורה. המהות היא הבסיס הפנימי, הצורך האמיתי, הרצון הפשוט ביותר. הצורה היא הדרך שבה מציגים את המהות הזאת ללקוח. חשוב להבחין ביניהן כדי לדעת כיצד נכון לשכנע לקוח. לדוגמה, כאשר אדם רוצה לקנות רהיטים חדשים, הרהיטים הם הצורה שמבטאת מהות של ... להרחיק מישהו. לדוגמה, אם מישהו שואל אם הוא יכול להצטרף לטיול, אפשר להסביר לו על הטיול במושגים שהוא לא מכיר, וכך הוא ירגיש לא בנוח ויעדיף לוותר על ההשתתפות. איך עובד שכנוע עצמי באמצעות מהות וצורה? אליעד מסביר את העיקרון גם על שכנוע עצמי (אוטוסוגסטיה). אם אדם רוצה להפסיק לעשן, עדיף לו להתמקד במהות של הרצון, כלומר, להיות בריא, ולא לומר לעצמו רק אני לא רוצה לעשן סיגריה. כשאדם מתמקד במהות הרצון האמיתי (אני רוצה להיות בריא), יהיה לו קל יותר לשכנע את עצמו. אך אם הוא דווקא כן רוצה לעשן, הוא צריך להימנע להסתכל על המהות (להיות בריא) ... לעשן סיגריה). כך הוא יוכל להתעלם מהסיבה העמוקה שמפריעה לו לעשן, ולעשן למרות ההתנגדות הפנימית. בנוסף, לפעמים המהות של דבר מסוים נראית חסרת משמעות. במקרה כזה, אפשר לשכנע את עצמך באמצעות הצגה של הדבר בצורה מגניבה או מושכת, למשל, להגיד לעצמך אני רוצה חיים ... לעומק מה עומד מאחורי המילים האלה. כך אפשר ליצור מוטיבציה חזקה יותר, רק מתוך הצורה המושכת של ההגדרה, בלי לנתח את המהות. כיצד ליישם את המהות והצורה בשכנוע לקוחות ובשכנוע עצמי? לסיכום, לפי אליעד כהן, כדי למכור או לשכנע טוב יותר, יש לזכור: לדבר במושגים מעולם הלקוח כדי שיהיה לו נוח וברור מה מוכרים לו. להשתמש במושגים לא מוכרים כאשר רוצים להוסיף תחושת תחכום, אבל במינון נכון. להתמקד במהות כדי ליצור מוטיבציה פנימית חזקה לשכנוע עצמי. להתמקד בצורת הדברים בלבד כאשר רוצים להתעלם מהסיבה האמיתית שמפריעה לעשות משהו. להשתמש בצורות מושכות כשמהות הדברים לא מספיק משכנעת. איך לשכנע לקוח? שכנוע עצמי אוטוסוגסטיה טיפים למכירות שימוש נכון במושגים הבדל בין מהות וצורה איך למכור ביעילות? ... את עצמו מה המהות שלהם מה הפרינציפ פה, מה הפואנטה פה מה הרעיון הפנימי שאני מנסה להעביר אותו במלל הזה?. אוקי ולדבר על המהות לא לדבר על הצורה לא להתווכח או לא לנסות לשכנע בצורה שלא בהכרח ברורה בכלל לצד השני. אוקי אז מה בעצם הסבנו פה מההתחלה, יש דבר ... זה שמוכר לו כי אם זה שמוכר לו יצעק עליו ויקלל אותו, ישנא אותו יכול להיות שהוא יגיד רגע אם הוא שונא אותי כנראה שהוא רוצה לעשות לי רע אז כנראה שגם המוצר הזה רע, אוקי בתת מודע. עכשיו ברגע שמדברים ללקוח במושגים שהוא לא מבין זה גם גורם לו להרגיש לא בנוח ... מה המוצר עושה והוא לא יכול לקנות את המוצר גם אם המוצר מתאים לו אלא שזה גם גורם לו להרגיש רע, ברגע שזה גורם לו להרגיש רע הוא מתחיל לשנוא את הסיטואציה האווירה אצלו בתת מודע שלו כי הוא לא מכיר את המושגים, ברגע שהוא לא מכיר את המושגים מתחיל להרגיש רע ... כאלו כן כדאי להשתמש במושגים שהוא לא מכיר כדי ליצור תחושת תחכום או כדי דווקא להרחיק אותו מהמוצר ולתת לו תחושה של חוסר נעימות. עכשיו כל הדברים האלה נכונים גם בנושא של אוטוסוגסטיה שכנוע עצמי כאשר בן אדם מנסה לשכנע את עצמו, בן אדם רוצה לשכנע את עצמו לעשות משהו הרבה פעמים הבן אדם לא מצליח לשכנע את עצמו לעשות משהו כי הוא חושב בצורה של צורה ולא של מהות, לדוגמה הבן אדם נגיד רוצה לשכנע את עצמו לא לעשן את הסיגריה ואז הוא אומר לעצמו אני לא רוצה לעשן את הסיגריה והוא לא מצליח לשכנע את עצמו שהוא לא רוצה לעשן את הסיגריה, למה? כי הוא דיבר עם עצמו עם התת מודע שלו עם עצמו במושגים של צורה לא במושגים של מהות. מה זאת אומרת? אם הבן אדם היה ... זה רע אבל אם הבן אדם היה אומר לעצמו אני רוצה להיות בריא ולכן אני לא אעשן את הסיגריה, אני רוצה לא להיות חולה ולכן אני לא אעשן את הסיגריה יש יותר סיכוי שהוא היה מצליח לגרום לעצמו לא לעשן את הסיגריה מאשר אם הוא אומר לעצמו אני לא רוצה לעשן את הסיגריה כי לא רוצה ... לא במהות, המהות היא שאתה רוצה להיות בריא. תחפור לעצמך בראש אני רוצה להיות בריא ולא לעשות שום דבר שיגרום לי להיות חולה ולכן אני לא רוצה לעשן את הסיגריה, זאת אומרת בשכנוע עצמי גם שם הבן אדם צריך לשים לב שהוא מוכר לעצמו את המהות ולא את הצורה, זאת אומרת תבדוק ... שהיא אני רוצה להיות בריא למחוק את המהות ולהשאיר את הצורה. ואז להגיד למה שאני לא אעשן סיגריה מה הבעיה? לא אני בסדר אין שום בעיה בוא נעשן סיגריה, זה בגדול בנושא של שכנוע עצמי שאם בן אדם נגיד רוצה להתנגד למשהו שהמוח אומר לו לא להסתכל על המהות של זה, נגיד ...
תהליכי מכירה, תהליכי שכנוע, לשכנע ולמכור, למה ללמוד למכור? למה ללמוד שכנוע? למה ללמוד לשכנע? קורס לשכנוע, ללמוד מכירות, ללמוד NLP, כושר שכנוע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך
תהליכי מכירה, תהליכי שכנוע, לשכנע ולמכור, למה ללמוד למכור? למה ללמוד שכנוע? למה ללמוד לשכנע? קורס לשכנוע, ללמוד מכירות, ללמוד NLP, כושר שכנוע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך
... מכירה, תהליכי שכנוע, לשכנע ולמכור, למה ללמוד למכור? למה ללמוד שכנוע? למה ללמוד לשכנע? קורס לשכנוע, ללמוד מכירות, ללמוד NLP, כושר שכנוע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך מדוע כל אדם חייב ללמוד את ... לו במציאות החיצונית, אך התפיסה הזאת חלקית בלבד. במציאות, התחושות של טוב ורע תלויות בעיקר בפרשנות שהאדם נותן לאירועים שהוא חווה. זה אומר שהשכנוע החשוב ביותר הוא שכנוע עצמי שבו האדם לומד כיצד לשכנע את עצמו שטוב לו וכיצד לא להשתכנע שרע לו. כיצד המוח שלנו משכנע אותנו כל הזמן? המוח האנושי נמצא באופן מתמיד בתהליך של שכנוע עצמי. לדוגמה, המוח משכנע אותנו שמשהו ... עליו לשאול את עצמו למה אני חושב שזה נכון? אולי זה לא נכון?. דרך ההתבוננות הזו והחקירה הפנימית, אדם יוכל לגלות את כל הטריקים והשיטות שהמוח שלו משתמש בהן כדי לשכנע אותו. איך שכנוע עצמי עוזר להתמודד עם רגשות שליליים? ... זיהוי תהליך השכנוע שהוביל לתחושה הרעה, אפשר לפרק אותו ולהפסיק להשתכנע שזה רע, ובכך להקטין את הסבל. באותו אופן, כאשר אדם רוצה להרגיש טוב מדבר מסוים, עליו לדעת איך לשכנע את עצמו שזה טוב, באמצעות הבנת ... השאלות החשובות הן למה האדם רוצה דברים מסוימים, למה הוא חושב שדברים מסוימים טובים ואחרים רעים, וכיצד הוא משתכנע בכך. מי שמבין את העקרונות הללו לעומק, מבין לא רק כיצד לשכנע אחרים, אלא גם כיצד להגן על ... לשפר מודעות עצמית ואיכות חיים? אליעד מדגיש שכל נושא השכנוע אינו רק כלי מכירתי או תקשורתי, אלא הוא דרך להבנת עצמי ומודעות עצמית גבוהה יותר. כאשר אדם מבין איך הוא שכנע את עצמו לרצות משהו, להאמין במשהו או ... האישית, להיות מאושר יותר, לסבול פחות, ולקבל שליטה על המחשבות והרגשות. זהו כלי חיוני לכל מי שמעוניין לשפר את חייו ולהגיע להבנה עמוקה של עצמו ושל המציאות סביבו. איך לשכנע את עצמך להרגיש טוב? הקשר בין ... זה ואינם רואים בכך עניין אישי. אך למעשה, הבנה עמוקה של עקרונות השכנוע חיונית לכל אדם, ללא קשר למקצוע או לתחום העיסוק שלו. השכנוע אינו רק אמצעי למכור מוצרים או לשכנע אחרים - הוא בראש ובראשונה הכלי שבאמצעותו האדם משכנע את עצמו לגבי המציאות, לגבי טוב ורע ולגבי ... מגלים שהחוויה הרגשית של האדם תלויה רבות בדרך שבה הוא מפרש את האירועים שקורים לו. מכאן נגזרת אחת המסקנות החשובות ביותר - אם האדם רוצה לחיות טוב יותר, עליו ללמוד כיצד לשכנע את עצמו שטוב לו, וכיצד לא להשתכנע שכאשר קורה משהו מסוים, הוא בהכרח רע עבורו. השכנוע החשוב ביותר שאדם יכול לעשות אינו רק כלפי אחרים, אלא כלפי עצמו. שכנוע עצמי - המפתח לרוגע נפשי רבים בעולם עוסקים בשכנוע חיצוני - כלומר, כיצד לשכנע אחרים. אך השאלה הקריטית היא: האם הם מסוגלים לשכנע את עצמם? האם הם יודעים כיצד לשכנע את עצמם שטוב להם? האם הם מסוגלים לשכנע את עצמם שלא רע להם? האם הם יכולים לשכנע את עצמם להפסיק לסבול ולהתחיל לקבל את המציאות כפי שהיא? האדם כל הזמן נמצא בתהליך של שכנוע עצמי. המוח שלנו מנסה לשכנע אותנו: שדברים מסוימים הם טובים. ... שזה נכון? אולי זה לא נכון? מי שכנע אותי שזה נכון? על סמך מה אני מאמין בזה? מי שיעשה זאת מספיק זמן ובעומק, יוכל להבין את כל הטריקים והשיטות שבהן משתמש המוח כדי לשכנע אותו בדברים מסוימים. תהליך זה יאפשר לו להבין: כיצד אנשים משתכנעים. כיצד ניתן לשכנע אחרים . כיצד ניתן להגן על עצמך ... תהליך השכנוע שהוביל אותו להרגיש רע, הוא יוכל להפסיק להשתכנע שזה רע ובכך להפחית את הסבל שלו. באותו אופן, כאשר אדם רוצה להרגיש טוב, אך לא מצליח בכך, עליו ללמוד כיצד לשכנע את עצמו להרגיש טוב. מי שמבין את עקרונות השכנוע יכול לשכנע את עצמו לא רק שהמציאות אינה רעה, ... עמוקה יותר. כאשר אדם לומד כיצד המוח שלו משכנע אותו, הוא מתחיל להבין טוב יותר את עצמו, את רגשותיו ואת מנגנוני החשיבה שלו. כאשר אדם רוצה משהו, עליו לבדוק: כיצד שכנע את עצמו לרצות זאת. כיצד הגיע לאמונה זו. ...
הפסקת עישון, לשנוא עישון, להפסיק לעשן, לגרום לעצמך לשנוא, לגרום לעצמך לאהוב, לגרום לעצמך לרצות, לגרום לעצמך לא לרצות, אוטוסוגסטיה, שכנוע, יצירת עוגן, התניה, שיטות שכנוע, NLP
הפסקת עישון, לשנוא עישון, להפסיק לעשן, לגרום לעצמך לשנוא, לגרום לעצמך לאהוב, לגרום לעצמך לרצות, לגרום לעצמך לא לרצות, אוטוסוגסטיה, שכנוע, יצירת עוגן, התניה, שיטות שכנוע, NLP
... עישון, לשנוא עישון, להפסיק לעשן, לגרום לעצמך לשנוא, לגרום לעצמך לאהוב, לגרום לעצמך לרצות, לגרום לעצמך לא לרצות, אוטוסוגסטיה, שכנוע, יצירת עוגן, התניה, שיטות שכנוע, NLP איך להפסיק לעשן בעזרת התניה ואוטוסוגסטיה? כדי להפסיק לעשן, אליעד כהן מסביר שיטות שונות מעולם השכנוע וה - NLP. השיטה הראשונה נקראת הקצנה של הפעולה: הרעיון הוא לעשן יותר ויותר סיגריות, עד שהפעולה עצמה הופכת ... את הסבל? אליעד מסביר שעצם האמירה לעשן זה טוב, כאשר בפועל העישון אינו גורם להנאה, יוצרת מתח פנימי. כאשר האדם מבצע פעולה שגורמת לו סבל אך מנסה לשכנע את עצמו שהיא חיובית, הדבר יוצר תחושת תסכול עמוקה ואי - נעימות פסיכולוגית. מצב זה מעצים את חוסר ההנאה מהעישון, עד שהמוח מקשר באופן אוטומטי את העישון עם סבל וחוסר שביעות רצון. ... חוסר הסיפוק לבין הפעולה שהוא מבצע במקום האוכל (במקרה הזה, עישון). התוצאה תהיה זיכרון שלילי לעישון שיגרום לאדם לסלוד ממנו עוד יותר. איך להשתמש בהתניה לשכנוע עצמי להפסיק לעשן? אליעד מציע לייצר התניה פסיכולוגית חזקה, על ידי שילוב של פעולת העישון עם מצבים של סבל או חוסר סיפוק. הרעיון הוא לנצל את העובדה שהמוח עובד על אסוציאציות ויצירת עוגנים פסיכולוגיים. כאשר אדם חוזר שוב ושוב על התניה כזו, בסופו של דבר, כאשר הוא יחשוב בעתיד על עישון, הוא ייזכר באסוציאציות השליליות שנוצרו וירגיש חוסר רצון לעשן. הטכניקה מבוססת על כך שאם אדם ימשיך לומר לעצמו זה טוב לעשן תוך כדי ... שהוא לא משיג, הוא עשוי להמשיך לרצות דווקא את אותו חלק קטן שלא הושג עדיין. אליעד מסכם בכך שהטכניקות שהוא מציג כאן מבוססות על יצירת אסוציאציות, התניות פסיכולוגיות, ושכנוע עצמי מודע , שמאפשרות לאדם לשלוט ברצונותיו, להפסיק פעולות מזיקות, או להתחיל ליהנות מדברים שבעבר לא רצה. איך להפסיק לעשן בעזרת NLP? שיטות שכנוע עצמי להפסיק לעשן מה זה אוטוסוגסטיה? איך יוצרים התניה שלילית? איך למחוק זיכרונות טובים מעישון? איך להפוך הרגל למאוס? למה שונאים משהו שאוהבים? ...
סודות המוטיבציה, יצירת מוטיבציה, מוטיבציה מוחלטת, הנעה אישית, מוטיבציה בלי סיבה, השגת מטרות, אוטוסוגסטיה, איך ליצור מוטיבציה? איך לגרום למוטיבציה? השגת יעדים, מהי מוטיבציה? מוטיבציה פנימית
סודות המוטיבציה, יצירת מוטיבציה, מוטיבציה מוחלטת, הנעה אישית, מוטיבציה בלי סיבה, השגת מטרות, אוטוסוגסטיה, איך ליצור מוטיבציה? איך לגרום למוטיבציה? השגת יעדים, מהי מוטיבציה? מוטיבציה פנימית
... המוטיבציה, יצירת מוטיבציה, מוטיבציה מוחלטת, הנעה אישית, מוטיבציה בלי סיבה, השגת מטרות, אוטוסוגסטיה, איך ליצור מוטיבציה? איך לגרום למוטיבציה? השגת יעדים, מהי מוטיבציה? מוטיבציה פנימית מהן הדרכים ליצירת מוטיבציה באמצעות סיבות? אליעד כהן מסביר כי ... מטרות, ומסביר כיצד לשלב ביניהם באופן מיטבי על מנת ליצור מוטיבציה חזקה, יציבה ומאוזנת שתשרת את האדם לאורך זמן. איך ליצור מוטיבציה חזקה? יצירת מוטיבציה ללא סיבה האם אפשר ליצור מוטיבציה מוחלטת? יתרונות וחסרונות של יצירת מוטיבציה איך להניע את עצמי לפעולה? איך ...
איך להרגיש טוב בלי רע? להרגיש רק טוב, לא להרגיש רע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך, לשקר את עצמך, לגרום לעצמך להרגיש טוב, להטיל ספק בשכל, לא להאמין לשכל, חוסר היגיון
איך להרגיש טוב בלי רע? להרגיש רק טוב, לא להרגיש רע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך, לשקר את עצמך, לגרום לעצמך להרגיש טוב, להטיל ספק בשכל, לא להאמין לשכל, חוסר היגיון
... להרגיש טוב בלי רע? להרגיש רק טוב, לא להרגיש רע, אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי, לשכנע את עצמך, לשקר את עצמך, לגרום לעצמך להרגיש טוב, להטיל ספק בשכל, לא להאמין לשכל, חוסר היגיון איך אפשר להרגיש טוב בלבד, בלי להרגיש רע בכלל? אליעד כהן מציג שאלה יסודית ... לזהות אותו כטוב בכלל. משמעות הטוב נגזרת מהשוואה למצב שלילי, ולכן אם לא קיימת תחושה שלילית כלל, לכאורה לא ניתן ליהנות באמת מהתחושה החיובית. איך ניתן לשכנע את עצמך שאתה תמיד מרוצה? אליעד כהן ממשיך לדון בשאלה כיצד אפשרי בכל זאת להרגיש רק טוב בלי רע. הוא מעלה אפשרות של שכנוע עצמי ואוטוסוגסטיה, תהליך שבו האדם אומר לעצמו שבכל מצב הוא מרוצה וששום דבר לא מפריע לו. הוא מדגים את העניין עם סיטואציות פשוטות כמו טמפרטורת ... הגיוניות, לכן כאשר אדם טוען שמשהו לא משנה לו, המוח מיד מתריס מולו - רגע, אבל לפני רגע היה לך מאוד אכפת מהמצב הזה. אליעד מסביר שכדי להצליח בתהליך השכנוע העצמי, האדם חייב לתרגל ולהטיל ספק באופן קבוע בכל ההנחות הבסיסיות וההיגיון הבסיסי שלו. רק כשאדם מתרגל להטיל ספק בדברים הכי ברורים ומוחלטים עבורו, הוא יכול להגיע למצב שבו הוא מסוגל לשכנע את עצמו באמת בכך שלא משנה לו מה קורה. איך אפשר ליהנות מהפקקים בדרך בדיוק כמו מתנועה זורמת? דוגמה נוספת שאליעד מביא היא נהיגה בכביש: כאשר ... או לא, הרי שגם כשהכביש ישתחרר, לא תהיה לו תחושת הנאה מיוחדת, כי הוא כלל לא סבל לפני כן. מצב כזה מאתגר את ההיגיון של האדם, ולכן האדם חייב להיות מיומן בשכנוע עצמי חזק מאוד, כדי להחזיק בהרגשה הזו לאורך זמן. האם אפשר לא להאמין בכלל להיגיון? הנושא המרכזי שאליעד חוזר עליו במהלך השיחה הוא להטיל ספק ... חייב להיות גם רע, ולהפך. לכן, המפתח לאושר מוחלט הוא ביכולת של האדם לומר לעצמו משפטים חסרי היגיון לכאורה, כמו אני רוצה את המצב וגם לא אכפת לי מהמצב, ולשכנע את עצמו באמת ובתמים שזה נכון. אליעד נותן דוגמה קיצונית עוד יותר: אם האדם מאבד סכום כסף משמעותי, ההיגיון אומר שהוא חייב להיות אומלל בגלל ההפסד. אבל אם האדם יכול לשכנע את עצמו שגם ההפסד לא משנה לו, הוא למעשה יכול לחוות אושר באופן תמידי. אלא שברור שזה יוצר סתירה פנימית, כי אם לא אכפת לו שהוא הפסיד, מדוע ... שמח כל כך כשהרוויח קודם? כאן שוב, הוא מדגיש את הנקודה הקריטית של הטלת ספק בהיגיון. לדבריו, מי שלא מתרגל הטלת ספק קבועה בהיגיון של עצמו, לעולם לא יוכל לשכנע את עצמו בשקר הזה, אבל מי שמתרגל את הטלת הספק, יכול ליצור בתודעתו מציאות פנימית שבה כל הסתירות הגיוניות ואמיתיות בו - זמנית. כיצד אפשר להפוך את הסתירה לאמת פנימית מוחלטת? אליעד מציע שבשביל לשכנע את עצמך באמת, יש להתייחס לכל רגע בחיים כאילו הוא יקום נפרד בפני עצמו. בכל רגע שהאדם חווה משהו חיובי הוא יתייחס לכך כאילו זה בדיוק רצונו, וברגע הבא שבו יקרה משהו הפוך לחלוטין, האדם יתייחס לכך כאילו זו שוב המציאות הרצויה בדיוק. כך, למרות הסתירה לכאורה, האדם מסוגל לשכנע את עצמו באמת ששני המצבים מנוגדים אכן רצויים לו באותה מידה. האדם צריך לחלק את התודעה שלו לשני חלקים - כל רגע הוא אדם שונה לחלוטין, שאינו ... לסבול ומצליח לחוות רק תחושה חיובית. הפתרון המוצע של אליעד הוא אימון תמידי של התודעה, שמטרתו להטיל ספק מתמיד בשכל ובהיגיון, וכך ליצור יכולת אמיתית לשכנוע עצמי, עד כדי מצב של חוסר היגיון מוחלט שיכול להוביל לאושר תמידי ללא סבל. איך לשכנע את עצמי להיות מאושר? מהי אוטוסוגסטיה וכיצד היא פועלת? האם אפשר להרגיש טוב בלי רע בכלל? איך להטיל ספק בשכל ובהיגיון? כיצד להפוך סבל להנאה? האם אפשר לשקר לעצמך ...
אוטוסוגסטיה, להשתכנע מאחרים, השפעת הסביבה על האדם, סביבה רעה, סביבה טובה, ללמוד מאחרים, לחקות אחרים, שיטות שכנוע, טיפול בחשיפה, איך להשפיע על עצמך? איך לא להיות מושפע?
אוטוסוגסטיה, להשתכנע מאחרים, השפעת הסביבה על האדם, סביבה רעה, סביבה טובה, ללמוד מאחרים, לחקות אחרים, שיטות שכנוע, טיפול בחשיפה, איך להשפיע על עצמך? איך לא להיות מושפע?
אוטוסוגסטיה, להשתכנע מאחרים, השפעת הסביבה על האדם, סביבה רעה, סביבה טובה, ללמוד מאחרים, ... שאחת הדרכים להגן על עצמך מפני השפעות הסביבה היא להכיר את שיטות השכנוע שהסביבה מפעילה. כאשר האדם מבין איך בדיוק מנסים לשכנע אותו , הוא יכול להיות מודע לכך ולבחור בצורה יותר מודעת אם לקבל או לדחות את ההשפעה הזאת. ... היריב. כך גם בשכנוע: ככל שהאדם מבין טוב יותר איך עובדים עליו, הוא פחות יהיה מושפע בקלות מהסביבה. לדוגמה, אם מישהו ינסה לשכנע אותו שדבר מסוים הוא טוב, האדם יוכל לזהות שזהו רק ניסיון להשפיע עליו ולא דבר מחויב ... אנשים אלימים. ההימנעות מהחשיפה עצמה מפחיתה את הסיכון להיות מושפע באופן לא מודע. איך הסביבה משפיעה על הרצונות שלנו? מהי אוטוסוגסטיה וכיצד להשתמש בה? איך להתמודד עם השפעות שליליות מהסביבה? מהן שיטות השכנוע וכיצד ...
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך
... עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך איך להטיל ספק ברצונות ובמחשבות שלך? השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה, היא איך אדם יכול להטיל ספק באופן אמיתי ועמוק ... מגבילות. איך להטיל ספק ברצון שלי? מה זה סוגסטיה עצמית? איך לשתול מחשבה בתת מודע? איך להשתחרר מרצונות מגבילים? מהי מודעות עצמית גבוהה? למה אני רוצה משהו מסוים? האם בכלל יש הבדל בין כאב להנאה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשתול לעצמך מחשבות? איך ליצור התניה? יצירת התניה עצמית, אוטוסוגסטיה, השאה עצמית, שכנוע עצמי, איך לשכנע את עצמך? תכנות עצמי, תכנות התת מודע, שליטה בתת מודע, דמיון מודרך, היפנוט עצמי, היפנוזה עצמית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: השאה עצמית, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: השאה עצמית, איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי טלפוני, מאמן אישי לירידה במשקל, אימון אישי לבני נוער בנושאי השאה עצמית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע+ ב 0.9375 שניות - עכשיו 28_05_2025 השעה 03:27:32 - wesi1