אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בעיות ✔מי אשם בזוגיות? גבר מכור לכדורגל על חשבון המשפחה, בגידות בזוגיות, מה קדם למה? איך לפתור בעיות בזוגיות? בעלי מכור לכדור, אשתי מכורה לפייסבוק...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:17מי אשם בזוגיות? גבר מכור לכדורגל על חשבון המשפחה, בגידות בזוגיות, מה קדם למה? איך לפתור בעיות בזוגיות? בעלי מכור לכדור, אשתי מכורה לפייסבוק, אשתי לא מכבדת אותי, בעלי לא שוכב איתי, בעלי מכור לפורנו, בעלי לא אוהב אותי
כיצד מתחילים משברים בזוגיות בעקבות בגידות והתמכרויות?

המשבר בין בני זוג מתחיל בדרך כלל כשהתנהגות של אחד הצדדים, כמו בגידה, יוצרת מעגל סגור של התנהגות הדדית שלילית. דוגמה מרכזית לכך היא זוג שבו הגבר נתפס כבוגדני. תחילה האשימו אותו בכך שהוא "רשע" ו"מנוול", אך חקירה מעמיקה יותר גילתה שהוא מרגיש חוסר סיפוק בזוגיות מכיוון שהאישה לא מקיימת איתו יחסי מין או מבקשת סקס בסגנון סאדו מאזו, שהוא לא מעוניין בו. הוא החל לחפש סיפוק במקום אחר, והאישה התרחקה כי הרגישה פגועה מהבגידות שלו. כך נוצר מעגל סגור של האשמות הדדיות והתרחקות.

מדוע הגבר מחפש סיפוק בכדורגל במקום בזוגיות?

בנוסף לבגידות, הגבר היה מכור לכדורגל. הכדורגל סיפק לו תחושות חיוביות כמו חופש, חברות ושחרור שלא קיבל מהזוגיות ומהמשפחה. עבורו, הכדורגל הפך לתרפיה ולבריחה מקשיי הזוגיות. במקביל, האישה לא הייתה מוכנה להשקיע או להיות נחמדה אליו כי היא הניחה שהוא לא אוהב אותה באמת ומעדיף את הכדורגל. כאן שוב נוצר מעגל שלילי: הוא בורח לכדורגל כי היא לא נחמדה, והיא לא נחמדה כי הוא בורח לכדורגל.

מהו המעגל השלילי של "הביצה והתרנגולת" בזוגיות?

המעגל של האשמות הדדיות חוזר על עצמו בזוגיות שוב ושוב: הוא בוגד כי לא טוב לו איתה, היא לא מתקרבת כי הוא בוגד, הוא בורח לכדורגל כי היא פוגעת בו, והיא פוגעת בו כי הוא בורח לכדורגל. לא ניתן לקבוע באופן חד - משמעי מי התחיל ראשון את המעגל השלילי הזה, ולכן כל צד רואה בעצמו את הצד הצודק ומפנה אצבע מאשימה לצד השני.

הוזכרו דוגמאות נוספות, כמו אדם שעובד שעות נוספות משום שאינו רוצה לבלות עם אשתו, ומנגד טוען שהסיבה היא שהיא לא מפרגנת לו. עוד דוגמה שהוזכרה היא גבר שאומר לאישה בבריכה שהיא "שמנה", וכך נוצרת תגובת שרשרת שלילית. תמיד קיימת נטייה להפנות את האחריות לאחר ולא לקחת אחריות אישית.

מהי החשיבות של לקיחת אחריות בזוגיות?

אליעד כהן מסביר שכדי לפתור מעגל סגור של התנהגויות שליליות בזוגיות, לפחות צד אחד חייב לקחת אחריות. הוא מדגיש שאנשים שבדרך כלל נכנסים ללופ כזה אינם בעלי מודעות עצמית גבוהה מספיק להבין את חלקם במצב. אם היו אנשים חכמים ומודעים, הם היו מסתדרים בעצמם מלכתחילה. לכן לפחות אחד מהם צריך להחליט לקחת אחריות ולהשתנות, מתוך תקווה שהשינוי שלו יניע שינוי חיובי גם בצד השני. אולם, הבעיה הנפוצה היא שאנשים מצפים לתוצאות מיידיות, ואם לא רואים שיפור מיידי מהצד השני, הם מתייאשים וחוזרים לנקודת ההתחלה של המעגל השלילי.

האם קיים פתרון מוחלט למעגלי אשמה בזוגיות?

אין פתרון מוחלט או חד - משמעי לשאלת "מי צודק" במעגל האשמות זוגי. האמת היא ששני הצדדים צודקים כל אחד מנקודת מבטו. כל צד יכול להביא סיבות מוצדקות מדוע ההתנהגות שלו היא תגובה להתנהגות הצד השני. בנוסף, אליעד הביא דוגמאות פילוסופיות מהתנהגות האדם הראשון ומההתנהגות של אלוהים, שתמיד מטילים את האחריות על גורם חיצוני: האדם מאשים את האישה, האישה את האדם, ואלוהים מאשים את האדם עצמו. כל אחד מנסה להראות מדוע הצד השני הוא האשם.

אליעד גם מזכיר את העצה של רבי נחמן לפיה יש "עצה שתלויה בעצה", כלומר, לפעמים שינוי אחד מוביל לשינוי נוסף וכן הלאה, במעגל חיובי. למשל, אם אדם ישפר את מצבו הכלכלי, הביטחון העצמי שלו יעלה, הוא יצליח יותר בזוגיות, ירגיש יותר טוב וכן הלאה.

מה הדרך הפרקטית לשבור את המעגל השלילי בזוגיות?

הדרך הפרקטית היחידה היא שכל צד יבין שהפתרון נמצא בידיו. במקום להמתין שהצד השני ישתנה, כל אדם צריך לבדוק כיצד הוא יכול לשנות ולהשתפר. אם האישה תהיה קצת יותר נחמדה, הגבר אולי יהפוך לקצת פחות גרוע, מה שיוביל אותה להיות עוד יותר נחמדה וכן הלאה. אנשים מתקשים בכך כי הם מצפים לתוצאות מיידיות ושינוי גדול מיד לאחר שינוי קטן מצידם. זו גישה לא מציאותית - כמו אדם שהתחיל להתאמן במכון כושר ומצפה להפוך לדוגמן מיד. חשוב להבין שכל שינוי אמיתי לוקח זמן והתמדה.

אליעד מציין גם שאין תשובה מוחלטת מי צודק, ואפילו נושאים חמורים כמו אלימות פיזית או מילולית תלויים בנורמות חברתיות, כך שמה שנחשב לחמור בתרבות אחת, יכול להיות פחות חמור בתרבות אחרת. כל זה מוביל למסקנה המרכזית שהמפתח לשינוי אמיתי הוא לקיחת אחריות אישית על הצד שלך בסיפור.
כיצד מתחיל המשבר בין בני הזוג סביב הבגידה?

התחיל סיפורם של בני זוג כאשר התגלה שהגבר בוגדני. האישה רצתה להפסיק את הזוגיות אם לא יחדל מבגידותיו. במבט ראשון הסבירו את הבגידה בכך שהגבר "רשע" או "מנוול", אך בהמשך התברר שהוא גם לא מקבל מהאישה את תשומת הלב או היחס שהוא מעוניין בהם. האישה טענה שהיא לא נהנית איתו כי הוא בוגד, והמצב הפך למעין משחק חתול ועכבר: הוא בוגד כי לא טוב לו איתה, והיא לא מתקרבת אליו כי הוא בוגדני.

מדוע יחסי המין והסאדו מאזו משפיעים על בגידות הגבר?

התברר שהגבר מחפש סיפוק מיני במקום אחר כי האישה, לטענתו, לא עושה איתו סקס כלל או רוצה רק סאדו מאזו שאינו מדבר אליו. הוא אמר לעצמו "אם היא לא מספקת לי את החוויה הרצויה, אלך לחפש אותה במקום אחר." מנקודת מבטה, היא טענה "איך יהיה לי כיף איתו אם הוא בוגדני?" וכך נוצרה סיבה הדדית להתרחקות.

מדוע הגבר מכור לכדורגל וכיצד זה קשור למשבר?

נוסף על הבגידות, הגבר היה מכור לכדורגל. הוא הרגיש שכדורגל נותן לו חופש, חברים ותחושות חיוביות שהוא לא מקבל בבית. מבחינתו, הכדורגל הפך לסוג של תרפיה ובריחה מקשיי הזוגיות. במקביל, האישה לא היתה מוכנה להיות נחמדה אליו או להשקיע בו כי חשבה שהוא ממילא עסוק בכדורגל ולא אוהב אותה באמת.

מהו מעגל "הביצה והתרנגולת" שמשפיע על ההתנהגות של שניהם?

המנגנון חוזר על עצמו: האישה פוגעת בו מפני שהוא בורח לכדורגל או לבגידות, והוא ממשיך לברוח מפני שהיא לא נחמדה אליו. קשה לדעת מי התחיל, וכל אחד מפנה אצבע מאשימה לאחר. דוגמה נוספת למעגל דומה הוזכרה סביב אדם שעובד שעות נוספות כי אינו רוצה לבלות עם אשתו, או דוגמה של מישהו שמעליב מישהי בבריכה וקורא לה "שמנה", ואז נוצרת תגובה חריפה וחוזר חלילה. בכל המקרים, יש חילופי האשמות: האחד טוען "את לא בסדר", והשני עונה "אתה לא בסדר".

כיצד נוגעת כאן שאלת הלקחת אחריות?

נאמר שכדי לצאת מלופ כזה, לפחות אחד מבני הזוג צריך לקחת אחריות. אם מדובר בשני אנשים חכמים מאוד, אולי הם היו מסתדרים מלכתחילה, אבל בדרך כלל גם המודעות העצמית אינה גבוהה, ואין להם יכולת אמיתית לראות את חלקם במצב. לכן אחד מהם צריך להחליט להשתנות קצת, בתקווה שהשינוי שלו יגרום לשני להשתפר גם כן, וכך המעגל יתהפך לחיובי. אלא שבמציאות, אם מישהו לא רואה שיפור מידי מהצד השני, הוא נוטה לוותר, ושוב המעגל חוזר לנקודת ההתחלה.

האם יש פתרון מוחלט או ששניהם צודקים?

אין פתרון מוחלט או תשובה אחידה לשאלת "מי צודק". אפשר לראות בכל אחד מבני הזוג צודק מנקודת המבט שלו, אך הדבר לא פותר את המעגל ההדדי. הוזכרו גם היבטים פילוסופיים, כמו הטענה שכל אחד מטיל את האחריות על מישהו אחר, ואפילו דוגמה על אלוהים כ"סדיסט" כביכול, המטיל את החטאים על האדם. מצטטים כאן גם את רבי נחמן המדבר על "עצה שתלויה בעצה": לפעמים יש צורך בשיפור אחד כדי להניע שיפור אחר, וחוזר חלילה. בפועל, כל צד צריך להכיר ברצון שלו לשנות את המצב, ולקחת אחריות על חלקו במעגל.

מה המסקנה הסופית לגבי שבירת הלופ?

בסופו של דבר, אין תשובה אחידה של "עשה כך והכל ייפתר". המציאות מראה שבמקום להמתין שהצד השני ישתנה, כל אחד צריך לבחון איך הוא יכול לשפר את חלקו ולנסות לגרום לגלגל לנוע בכיוון חיובי. אם אף אחד לא ירצה לשנות, אז או שימשיכו ללכת סחור סחור, או שיתגרשו, או שיגיעו למצבים קיצוניים ומזיקים לשניהם. ההבנה שכל אחד יכול להיות הסיבה לשינוי, גם אם קשה להודות בכך, היא הצעד היחיד שפותח פתח לשבירת המעגל.
היה היו בני זוג עד כאן הבנו ומה היה הדפקט של הגבר שהוא, בא נתחיל מהגבר הוא תמיד אשם מה הדפקט שלו שהוא בוגדני יפה ואז האישה חקרה חקרו למה הוא בוגדני אמרה "אני לא רוצה להישאר בזוגיות כזאת שהוא בוגדני" היא אמרה "אם אתה תפסיק לבגוד מוכנה להישאר בזוגיות אם לא לא" עד כאן הבנו. עכשיו ואז חקרו את הנושא למה הוא בוגדני מה התברר שהוא בוגדני בגלל שהוא מניאק הוא מנוול והוא רשע וזה לכן הוא בוגדני, אוקי ואז חקרו עוד קצת לעומק וגילו שהוא בוגדני בגלל שהיא לא עושה איתו סקס בכלל או היא ממרמרת אותו והוא לא רוצה.

ש: לא נותנת לו.

אליעד: בכלל מעבידה אותו היא אוהבת רק סאדו מאזו והוא לא בעניין אומר לה לא מעוניין הוא אומר לה לא רוצה סאדו מאזו בכלל הולך ועושה סקס עם אחרות עד כאן הבנו, עכשיו ואז שאלו אותה למה את כזאת אז היא אמרה "מה זה למה אני כזאת כי הוא גבר בוגדני איך יהיה לי כייף איתו אם הוא בוגדני" וככה זה נמשך חתול ועכבר. הגבר היה מכור לכדורגל למה הוא מכור לכדורגל כי לא כייף לו עם אשתו בכדורגל נגיד מה יש לבן אדם למה כייף בכדורגל יש לו חופש חברים שחרור יש הרבה דברים טובים בכדורגל בכדורגל יש איזה תחושות מסוימות שבן אדם מקבל אותן על המגרש בהתמכרות שלו בהתלהבות יש איזה משהו שהוא מקבל הוא לא מקבל את זה בזוגיות.

אם הוא היה מקבל את זה בזוגיות או במשפחה אז כנראה שהוא לא היה מכור לכדורגל ואז שואלים את האישה למה שלא תהיי יותר נחמדה זה וזה היא אומרת "מה פתאום מה אני אשקיע בבן אדם כזה הוא מכור לכדורגל והוא לא אוהב אותי" וכו' "ולמה אתה לא אוהב אותה? בגלל שהיא ככה והיא ככה", עכשיו בחלק גדול מהמקרים גם אף אחד לא יודע מה כאילו לא תמיד הבן אדם יודע שהוא מכור לכדורגל בגלל והאישה לא תמיד מבינה שהיא מתנהגת ככה בגלל אבל בהנחה שאנחנו פורסים את המפה אנחנו רואים את האמת והאמת היא שיש פה שני דברים שמזינים אחד את השני הוא מכור לכדורגל או למה שזה לא יהיה בגלל שלא טוב לו איתה הוא בורח מבחינתו זאת תרפיה והיא מתנהגת בצורה מגעילה כי הוא מכור לכדורגל לצורך העניין, השאלה איך פותרים לופ כזה מה עושים זאת השאלה.

ש: אני אמרתי שעדיף לקחת אחריות אחד מהם או שניהם.

אליעד: מה זה אומר?

ש: זה אומר שהם צריכים לעבוד על עצמם ושיהיה להם טוב בלי שום קשר אחד לשני ואז מזה לצאת מהלופ כי לא טוב להם בגלל שהם בעצם מסתכלים החוצה ואומרים ולא לוקחים אחריות.

אליעד: עכשיו תראי אם היה מדובר בשני אנשים חכמים כנראה שהם גם היו יודעים להסתדר לבד מלכתחילה נכון אם זה היה אנשים חכמים אז הם היו מבינים את עצמם ומוצאים פתרון גם כן איך להסתדר אבל הם חכמים עד רמה מסוימת כאילו זה נכון שבעולם אידיאלי עדיף שכל אחד יוכל להרגיש טוב לבד ואחר כך להיות בזוגיות למרות שהוא יכול להרגיש טוב לבד.

ש: אז זה שני אנשים שלא מודעים לעצמם.

אליעד: רוב האנשים שרבים אחד עם השני לא מודעים לעצמם רוב האנשים לא מודעים לעצמם ואלא שרבים אחד עם השני גם כן בדרך כלל לא מודעים לעצמם.

ש: ואף אחד לא לוקח אחריות.

אליעד: אז מה השאלה אם אף אחד לא לוקח אחריות שיתגרשו וזהו נכון או שיהרגו אחד את השני נכון, אז מה האמת.

ש: אולי גורם שלישי שיתערב.

אליעד: לא שנייה אז ככה אז קודם כל האמת היא שהבעיה היא נכונה יש פה באמת בעיה השאלה מה קדם למה אם האישה תהיה, תראו קחו את הגבר הכי מכור לכדורגל בעולם תמיד יש אישה שיכולה לעניין אותו יותר מכדורגל נכון, קחו את הגבר שהכי מכור לכסף בעולם תמיד תבוא האישה שתוכל לגרום לעזוב את העבודה נגיד שגבר כל היום עובד שעות נוספות האישה אומרת "תראה עובד שעות נוספות ועובד שעות נוספות" עובד שעות נוספות כי הוא לא רוצה להיות איתך בבית הרי בטוח שהייתה איזו מישהי שהייתה יכולה לגרום לו לא לעבוד שעות נוספות נכון, יפה ואותו דבר הוא אומר "אוקי למה אתה עובד שעות נוספות? כי אשתי היא לא מספיק מפרגנת לי" לך היא לא מפרגנת תביא לך עשרים גברים מאה גברים שהיא תפרגן להם היא לא מפרגנת לך כי אתה לא מציאה גדולה.

עכשיו זה כל אחד יעדיף להאשים את השני היא והוא זה כמו האדם הראשון מה אמר "האישה שנתת לי היא הביאה לי אתה הבאת לי הוא הביא" כולם אשמים כל הזמן מאשימים אף אחד לא אומר אני אשם.

ש: אף אחד לא יודה בחיים.

אליעד: ברור מי לוקח אחריות על הכל כביכול אלוהים ואת מי הוא מאשים אותך "אתה יודע למה רע לך כי עשית עבירות לא אני כי אני אלוהים בראתי אותך עם היצר הרע" הוא יגיד לא אתה עשית אתה אשם" מי הסדיסט הכי גדול בעולם אלוהים נגיד למה הוא עושה את כל הרע בעולם אבל מצד שני לא נעים לו להודות שהוא סדיסט אז מה הוא אומר הוא אומר "לא זה רק כפרת עוונות אני רק מנסה לטהר אותך על החטאים שלך" איזה חטאים אתה בראת את כל המשחק הזה יכולת לבחור משחק אחר מי הכריח אותך לבחור משחק עם חטאים ועם עבירות אתה יכול לבחור משחק אחר אתה סדיסט זאת האמת, באתי להגיד כל אחד זורק אחריות על מישהו אחר בסדר.

עכשיו אז קודם כל צריך להבין שזאת בעיה אמיתית להבין שבאמת יש פה בעיה זה גם רבי נחמן אומר לפעמים יש עצה שתלויה בעצה אם נגיד יהיה לך יותר כסף יהיה לך יותר ביטחון יהיה לך יותר ביטחון אתה תשיג מישהי אתה תשיג מישהי תהיה יותר מאושר תהיה יותר מאושר תהיה לך יותר אמונה עצמית יותר אמונה עצמית תעשה עסקים יותר טוב ואז יהיה לך יותר כסף נגיד איזה מעגל כזה. עכשיו השאלה היא זה איך פותרים את זה והתשובה היא שבאמת אין לזה איזה פתרון מוחלט אין לשאלה הזאת פתרון מוחלט אין לזה איזו תשובה מוחלטת תעשה ככה וזה יפתר אין לזה כי כל אחד צודק שניהם צודקים, האישה צודקת שהיא לא מוכנה להשקיע בבעל כזה שהוא ככה וככה והבעל צודק שהוא לא מוכן שהוא ככה וככה והיא ככה וככה.

עכשיו גם אם הבעל יגיד "אני מכור לכדורגל כי אני מכור לכדורגל אני לא קשור אליה אני מכור לכדורגל פשוט" זאת לא האמת כי תמיד תבוא מישהי שתצליח להוציא אותו מההתמכרות לכדורגל אולי אף אחת לא תרצה להוציא אותו מההתמכרות לכדורגל כי הוא דפוק אבל בטוח שיש איזו מישהי או משהו בעולם שהיה יכול לשנות אותו להוציא אותו מהכדורגל הרי כדורגל זאת דרך להשיג רגש אם הוא ישיג את הרגש ממקום אחר הוא ילך למקום אחר ולכן הדרך לפתור את זה היא באמצעות זה שמבינים את זה כפי שזה צריך להבין את האמת האמת היא שיש פה ביצה ותרנגולת מה קדם למה לא ניתן לדעת.

ולכן בן אדם צריך לבחור או שאני לוקח אחריות על החלק שלי ואני מקווה שאנחנו נעשה גלגל הפוך כאילו אם הגלגל הולך מתגלגל להיות כדור שלג עכשיו נעשה את הגלגל לכיוון ההפוך או שלא, אם האישה תהיה קצת יותר נחמדה אז הגבר יהיה קצת פחות גרוע ואז היא תהיה קצת יותר נחמדה ואז הוא יהיה קצת פחות גרוע ואז היא קצת יותר נחמדה אבל גם זה אנשים מתעצלים הוא אומר "מה פתאום אני השתניתי קצת למה הוא לא השתנה הרבה אני השתניתי הרבה למה הוא השתנה" כמו בן אדם שרץ טיפה על ההליכון בחדר כושר והוא אומר "אני כבר עכשיו הייתי צריך להיות דוגמן" חכה רק התחלת לרוץ.

אבל עוד פעם להבין שאין לזה פתרון זה חלק מהפתרון זאת אומרת לא שאין לזה פתרון באופן כללי להבין שאין פה מי צודק שניכם צודקים באותה מידה, עכשיו מה האמת שיש אנשים שיגידו לא נכון כי אובייקטיבית הוא עושה דברים נגיד שלא מקובלים נגיד לדוגמה שהגבר הוא גבר אלים אלים פיזית עכשיו בחברה שאנחנו חיים מקובל שאלימות פיזית אסורה ואלימות מילולית נגיד מותרת או עקיצות מותרות נכון מותר על אלימות פיזית יכניסו מישהו לכלא אבל על עקיצות לא מכניסים מישהו לכלא, נכון אבל מצד שני בעולם נוריד רגע את חוקי החברה שלנו מי החליט שזה יהיה יותר טוב מזה או זה.

כמו עכשיו אלה בבריכה הוא אמר לה שמנה ואלה רצו להרוג אותו אז אומרים מה יותר גרוע עכשיו רוב הסיכויים שהיא שמנה בגלל שההורים שלה כאלה אלימים כנראה הרי איך היא הפכה להיות שמנה בגלל שההורים שלה אלימים כאילו אם היא בכזאת תרבות כאילו זה שהוא אמר לה בבריכה שמנה זאת הצרה הקטנה שלה אם איך שהם התנהגו כנראה שיש לה עוד הרבה טראומות יותר מזה שמה שהמציל אמר בבריכה, אוקי אבל אין פה תשובה מוחלטת אתה צריך להבין שכל אחד צריך לקחת אחריות על החלק שלו וזהו ואם אתה רוצה לקחת אחריות על החלק שלך יש פתרון אתה לא רוצה אז זהו זאת האמת אבל צריך לדעת שאין כאן מה קדם למה. הבנו?
אליעד תקווה מסקנה להעלות ביטחון עצמי משפחה מוחלטות לעשות סקס ללא תשובה מאזו תרפיה גמילה מהתמכרות facebook אהבה אובססיה מינית אובססיות מיניות אוהב אותי איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור בעיות בזוגיות אשם אשמה אשתי לא מכבדת אשתי לא מכבדת אותי אשתי מכורה אשתי מכורה לפייסבוק בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות בגידות בזוגיות בזוגיות בעיה בעיות בעיות בזוגיות בעלי לא אוהב בעלי לא אוהב אותי בעלי לא שוכב בעלי לא שוכב איתי בעלי מכור בעלי מכור לכדור בעלי מכור לפורנו גבר גבר מכור גבר מכור לכדורגל על חשבון המשפחה גמילה גמילה מאוננות גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות גמילה מהתמכרות למין גמילה מהתמכרות לסקס גמילה מהתמכרות לפורנו גמילה מזונות גמילה מינית גמילה ממין גמילה מסקס גמילה מפורנו גמילה משירותי מין דחף מיני בלתי נשלט דחף מיני גבוה דיכוי דחף מיני דיכוי חשק מיני דיכוי יצר מיני התמודדות עם בגידה התמכרויות התמכרות התמכרות לאוננות התמכרות לזונות התמכרות למין התמכרות לסקס התמכרות לפורנו התמכרות לשירותי מין התמכרות מינית התנזרות מאוננות התנזרות מינית התנזרות ממין התנזרות מסקס התנזרות מפורנו זוגיות חושב על סקס חשבון חשק מיני גבוה חשק מיני מוגבר חשק מיני מוגזם חשק מיני עז טיפול בבגידה טיפול בדחף המיני טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות כבוד כדורגל לא אוהב אותי לא מכבדת אותי לא שוכב איתי להאשים להיגמל להיגמל מאוננות להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיגמל מהתמכרות למין להיגמל מהתמכרות לסקס להיגמל מהתמכרות לפורנו להיגמל מזונות להיגמל מינית להיגמל ממין להיגמל מסקס להיגמל מפורנו להיגמל משירותי מין להתגבר על בגידה להתמודד עם בגידה לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור בעיות בזוגיות מה קדם למה מחשבות מיניות מחשבות על סקס מי אשם מי אשם בזוגיות מכבדת אותי מכור מכור לאוננות מכור לזונות מכור לכדור מכור לכדורגל מכור לכדורגל על חשבון המשפחה מכור למין מכור לסקס מכור לפורנו מכור לשירותי מין מכורה לפייסבוק משבר בגידה משיכה מינית מטורפת משיכה מינית עזה משפחה עודף חשק מיני עוררות מינית מוגברת עוררות מינית מתמדת עוררות מינית קבועה עוררות מינית תמידית על חשבון המשפחה עליה בחשק המיני פורנו פייסבוק פנטזיה מינית פנטזיות מיניות פתירת בעיות פתרון בעיות רגשות אשם שוכב איתי
בעיות, חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות
בעיות, חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות
... חיפוש בעיות, ליצור בעיות, התגוננות, להתגונן, לא להתגונן, רע כל הזמן, הכל רע, פתרון בעיות, הכל בעיות למה אנשים מחפשים בעיות כל הזמן? אנשים כל הזמן עסוקים בחיפוש בעיות או ביצירת בעיות חדשות. אליעד מסביר שהסיבה לכך נובעת מכך שיש באדם מקום שמחפש בעיות באופן יזום, אפילו אם נדמה שאין באמת בעיה ממשית. אנשים לפעמים מרגישים שמשהו מפריע להם, גם כאשר הם לא יכולים להסביר למה זה מפריע להם באמת. אליעד מדגים זאת בדוגמה פשוטה: אם מישהו מוטרד מכך שיש שולחן בחדר, הוא לא מוטרד מהשולחן עצמו, אלא מהרעיון שהוא חושב עליו. כלומר, הבעיה היא לא השולחן, אלא המחשבה שהשולחן לא צריך להיות שם, או שזה לא תקין שיש שם שולחן. האדם למעשה יוצר לעצמו בעיה יש מאין. מה גורם לאדם ליצור לעצמו בעיות? הסיבה המרכזית שאנשים יוצרים לעצמם בעיות היא כי הם מתמקדים בדברים יחסיים במקום להתבונן בדברים בצורה מוחלטת. אליעד מסביר שכאשר האדם חושב בצורה יחסית, הוא תמיד ישווה את המצב הנוכחי למשהו טוב יותר או גרוע יותר. לכן, תמיד יהיו לו בעיות חדשות, כי תמיד ירגיש שהוא יכול להשיג משהו טוב יותר ממה שיש לו כרגע. אדם יכול לחיות חיים מושלמים, אך ברגע שיחשוב שיש משהו טוב יותר, הוא יתחיל להרגיש רע, כי ... לסבל אינסופי. מדוע אנחנו עסוקים כל הזמן בהתגוננות? אנשים עסוקים בהתגוננות מתמדת מפני בעיות שהם יוצרים לעצמם. אליעד מדגים כיצד האדם מתגונן אפילו מפני דברים שאינם דורשים התגוננות. האדם מתגונן מפני רגשות לא נעימים, מתגונן מפני דאגות, מתגונן מפני כל ... שלנו, ובצורה מתמדת אנשים מחפשים דרכים להגן על עצמם ממשהו שהם בעצמם המציאו. מה הבעיה בחיפוש בעיות? אליעד מסביר שהחיפוש אחרי בעיות מייצר בעצמו סבל. אנשים חושבים שהם צריכים למצוא את הבעיות כדי לפתור אותן, אבל עצם החיפוש אחר הבעיות הופך לבעיה חדשה, חמורה יותר. אדם שמחפש בעיות ימצא אותן תמיד, משום שהחיפוש עצמו הוא מה שגורם לבעיה להופיע. אליעד נותן דוגמה של מישהי שטוענת שהיא חייבת למצוא מה הבעיות שלה כדי לפתור אותן, אבל הוא מבהיר לה שאולי אין לה בכלל בעיות אמיתיות, אלא עצם החיפוש שלה יוצר בעיות שלא היו קיימות מלכתחילה. אליעד ממליץ להפסיק לחפש בעיות ופשוט להתקדם קדימה ללא צורך לחפש וליצור בעיות. האם באמת רע לנו כל הזמן? אליעד טוען שאם יש לך שכל, אתה מבין שכל הזמן רע לך. ככל שהאדם מבין יותר את המציאות, כך הוא מבין עד כמה רע לו באופן תמידי. הטענה הזו ... לא תשנה עבורו משמעותית את מצבו. מי שרואה באופן מוחלט שהכל רע, מפסיק להיות מוטרד מבעיות יחסיות. אבל ברגע שאדם מתחיל לחשוב שיש אפשרות שיהיה לו טוב יותר, הוא מאבד את השלווה ומתחיל לרדוף אחרי הטוב יותר הזה, שממילא לעולם לא יספיק. האם יש דרך להפסיק את מעגל החיפוש וההתגוננות? הדרך לעצור את מעגל החיפוש המתמיד אחרי בעיות וההתגוננות מהן היא לעבור לחשיבה מוחלטת. אליעד מסביר שהחשיבה היחסית גורמת לאדם להיות עסוק כל הזמן בשיפור והתגוננות. אך ברגע שהאדם מתבונן במציאות בצורה מוחלטת, ...
איך לפתור בעיות בחיים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? מדוע אנשים חוששים לפתור את הבעיה המרכזית שלהם? מה המשמעות של חוסר מוטיבציה לעבוד? כיצד יוצאים מדיכאון וחוסר משמעות? האם עבודה פותרת דיכאון וחרדות? כיצד מתמודדים עם בעיות זוגיות שהורסות את החיים? למה אנשים לא פותרים בעיות זוגיות? איך להציב מטרות חדשות בחיים? למה אין לי מוטיבציה לעבוד? איך לפתור בעיות רגשיות? מה עושים כשהחיים תקועים?
... לפתור בעיות בחיים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? מדוע אנשים חוששים לפתור את הבעיה המרכזית שלהם? מה המשמעות של חוסר מוטיבציה לעבוד? כיצד יוצאים מדיכאון וחוסר משמעות? האם עבודה פותרת דיכאון וחרדות? כיצד מתמודדים עם בעיות זוגיות שהורסות את החיים? למה אנשים לא פותרים בעיות זוגיות? איך להציב מטרות חדשות בחיים? למה אין לי מוטיבציה לעבוד? איך לפתור בעיות רגשיות? מה עושים כשהחיים תקועים? מה גורם לאדם להימנע מלפתור את הבעיות בחייו? אליעד כהן מסביר באופן מפורט, מדוע אנשים נמנעים לפתור בעיות מרכזיות בחייהם, גם כשהם יודעים כיצד לפתור אותן. הוא מתמקד בשאלה מדוע אדם עשוי לא לפתור את הבעיה הכי משמעותית עבורו, למרות המודעות ... עם עבודה יומיומית רגילה. אליעד מבהיר שמצבו הכלכלי של האדם יציב באופן בסיסי, אך חסר לו את הביטחון ואת החופש הכלכלי המוחלט שהוא היה רוצה. איך בעיות רגשיות משפיעות על ההתנהלות הכלכלית? אליעד כהן מדגים כי לבעיות רגשיות יש השפעה ישירה על ההתנהלות הכלכלית ועל היכולת לפתח את עצמך כלכלית ואישית. הדוגמה שהוא נותן היא של אדם שעסק בעבר בנדלן ובמסעדנות, ועכשיו, בגלל בעיות רגשיות, הוא לא עובד בכלל. אותו אדם מסביר שהוא מדוכא רגשית ואינו מסוגל לעבוד, והסיבה לכך נעוצה בכך שהוא תקוע בבעיה זוגית קשה שאותה הוא לא מצליח לפתור. אליעד מסביר את הרעיון שהמוח של האדם זקוק לבעיות כדי להתעסק בהן. אם לאדם אין בעיות אמיתיות לפתור, המוח עלול ליצור בעיות רגשיות כמו דיכאון או חרדה כדי לספק ... עניין. הוא נותן את הדוגמה של להוציא את האוויר מהחדר, ומסביר שהדרך היחידה להוציא את האוויר לחלוטין מהחדר היא למלא אותו במשהו אחר, כלומר, להחליף בעיה אחת באחרת. המשמעות היא שבן אדם שמרגיש תקוע בחייו צריך להציב מטרה או בעיה אחרת להתמודד איתה, במקום הבעיה שאותה הוא מתקשה לפתור. מדוע אנשים חוששים לפתור את הבעיה המרכזית שלהם? אליעד מדגיש את הפחד של אנשים לפתור את הבעיה העיקרית בחייהם, כי אז הם יישארו ללא משמעות וללא מטרה אחרת. הדוגמה שהוא נותן היא של אדם שנמצא בבעיה זוגית קשה, ואם יפתור אותה, הוא חושש שיישאר ללא תכלית אמיתית בחיים. הפחד הזה משתק אותו וגורם לו לא לפתור את הבעיה בכלל. אליעד משתמש בדוגמה של אדם שמעדיף לא לפתור בעיות ביחסים, כי אם הבעיה תיפתר, הוא ירגיש שהוא גמור ואין לו יותר מה לעשות בחייו. זו הסיבה שבגללה אנשים רבים מעדיפים להישאר תקועים במצב בעייתי. למה אנשים חייבים מטרות חדשות כל ... וכלכלית היא להציב מטרה חדשה וברורה, משהו שממלא את האדם בהתלהבות. הוא אומר שהמוח תמיד זקוק למטרות כדי להרגיש משמעות, ובמקרה שאין מטרות, המוח יוצר בעיות רגשיות כדי למלא את החלל הזה. אליעד ... אותן. מה המשמעות של חוסר מוטיבציה לעבוד? אליעד מתייחס בהרחבה לנושא המוטיבציה לעבודה. הוא מסביר שאדם עשוי לומר שאין לו מוטיבציה לעבוד משום שיש לו בעיות רגשיות או שהוא רוצה לצאת לפנסיה ... שאין לו שאיפות אמיתיות או שהוא הציב לעצמו מטרה קשה מדי וכעת הוא מרגיש חסר סיכוי להשיג אותה. הוא מסביר שאנשים חייבים להרגיש התקדמות, והמוח זקוק לבעיות חדשות כדי להרגיש חי. כשהמוח מרגיש ...
למה קשה להיות מאושר? למה יש בעיות בחיים? למה כל הזמן רע לי? למה אני מרגיש רע כל הזמן? למה החיים קשים? למה תמיד יש בעיות בחיים? למה החיים כל כך קשים? למה המוח מייצר בעיות? למה אני כל הזמן סובל? למה אני לא מצליח להיות מאושר?
למה קשה להיות מאושר? למה יש בעיות בחיים? למה כל הזמן רע לי? למה אני מרגיש רע כל הזמן? למה החיים קשים? למה תמיד יש בעיות בחיים? למה החיים כל כך קשים? למה המוח מייצר בעיות? למה אני כל הזמן סובל? למה אני לא מצליח להיות מאושר?
... קשה להיות מאושר? למה יש בעיות בחיים? למה כל הזמן רע לי? למה אני מרגיש רע כל הזמן? למה החיים קשים? למה תמיד יש בעיות בחיים? למה החיים כל כך קשים? למה המוח מייצר בעיות? למה אני כל הזמן סובל? למה אני לא מצליח להיות מאושר? למה קשה להיות מאושר? איך להתמודד עם בעיות בחיים? כאשר אדם חווה סבל או קושי בחיים, ישנן שתי גישות עיקריות שניתן לנקוט בהן כדי להבין את שורש הסבל ולמצוא פתרון. הגישות הללו מבוססות על הבנת הבעיות בצורה שונה, והן מציעות דרכים שונות להתמודדות. מהי הגישה הראשונה להסתכל על בעיות בחיים? הגישה הראשונה מתמקדת בניתוח פרטני של הבעיה. כלומר, כאשר אדם חווה סבל, למשל, בעקבות מחלה או בדידות, הוא שואל את עצמו מדוע הוא סובל. אם אדם מרגיש בדידות, עליו לשאול: למה רע לי ... בגישה זו, האדם עוסק בזיהוי הבעיה הספציפית ומחפש פתרון ישיר לה. אם מדובר בעבודה, למשל, ולא מרוצה ממנה, האדם ינסה להבין מהם הגורמים לכך. כך, הבעיה מנותחת באופן פרטני והאדם מנסה להתמודד איתה ישירות. מהי הגישה השנייה להסתכל על בעיות? הגישה השנייה נראית באופן יותר כוללני ומחפשת את המכנה המשותף בין כמה בעיות. במקום להתמקד בבעיה אחת, אפשר לנסות להבין מהו השורש המרכזי של הסבל. ניתן לזהות שני סוגים של מכנים משותפים: המכנה המשותף הפסיכולוגי: ייתכן שכל הבעיות של האדם נובעות מפחד מסוים, כמו פחד מדחייה, פחד מכישלון או חוסר ביטחון עצמי. המכנה המשותף העמוק ביותר: כאן, הבעיה המרכזית היא חוסר התאמה בין רצונות האדם לבין המציאות. כלומר, הסבל לא נובע מהמצב הספציפי, אלא מהפער בין מה שהאדם רוצה לבין מה שקורה ... הזה מראה שעל אף שהאדם פותר בעיה אחת, הבעיה לא נפתרת באמת, כי היא שורשית ולא פתירה על ידי פתרון נקודתי. כך קורה בחיים - אם אדם מחליף מקום עבודה או מערכת זוגית בלי לפתור את דפוסי ההתנהגות האישיים שלו, אותן בעיות ימשיכו להופיע. מהו המנגנון הפנימי שמייצר בעיות בחיים? אחת התובנות המרכזיות של אליעד כהן היא שהמוח האנושי תמיד יוצר בעיות חדשות. גם אם אדם יפתור את כל בעיותיו הקיימות, בעיות חדשות תמיד יופיעו. כדי להמחיש זאת, אליעד כהן מציע ניסוי מחשבתי: רשום את כל הבעיות שלך בחיים. דמיין שכל הבעיות הללו נפתרו לחלוטין. שאל את עצמך: האם אתה מרגיש שלמות מוחלטת? האם המוח שלך לא יתחיל לייצר בעיות חדשות? תשובתו של רוב האנשים היא שבסופו של דבר בעיות חדשות צצות. המוח לא יכול להתקיים ללא בעיות, שכן תפקודו מבוסס על ניגוד בין הרצון לבין המציאות. מה אפשר לעשות עם המידע הזה? במידה ואדם מבין שהמוח תמיד ייצור בעיות, יש שתי דרכים להתמודד עם המידע הזה: בחירת הבעיות: אדם יכול לבחור מטרות ויעדים שיאתגרו אותו ויובילו אותו להתקדמות חיובית. אם הוא לא יבחר את מטרותיו בעצמו, המציאות תכתיב לו מטרות שהוא ... לחקור למה המוח שלהם מייצר בעיות, ואם ישנה אפשרות לחיות בהרמוניה עם המציאות מבלי להרגיש התנגדות מתמדת. סיכום: איך להתמודד עם הבעיות ולמצוא אושר? הסבל בחיים נובע לעיתים מכך שהאדם אינו מסכים עם המציאות כפי שהיא. במקום להתמקד רק בפתרון
יצירת אמון עם שותפים עסקיים, פגישת היכרות עם שותפים, הסכם ממון לפני החתונה, הצפת בעיות עתידיות, איך להציף בעיות עתידיות? איך לבחור שותף לעסקים? איך לשדר אמון? איך לגרום למישהו לסמוך עליך? בעיות אפשריות בעתיד, ניסוח הסכמים
יצירת אמון עם שותפים עסקיים, פגישת היכרות עם שותפים, הסכם ממון לפני החתונה, הצפת בעיות עתידיות, איך להציף בעיות עתידיות? איך לבחור שותף לעסקים? איך לשדר אמון? איך לגרום למישהו לסמוך עליך? בעיות אפשריות בעתיד, ניסוח הסכמים
... עם שותפים, הסכם ממון לפני החתונה, הצפת בעיות עתידיות, איך להציף בעיות עתידיות? איך לבחור שותף לעסקים? איך לשדר אמון? איך לגרום למישהו לסמוך עליך? בעיות אפשריות בעתיד, ניסוח הסכמים למה כדאי להציף בעיות אפשריות לפני כניסה לשותפות עסקית? כאשר רוצים לבנות מערכת יחסים המבוססת על אמון, בין אם מדובר בשותפות ... אחת הפעולות החשובות ביותר היא להציף מראש בעיות פוטנציאליות שעלולות להתגלות בעתיד. רוב האנשים נמנעים משיחה גלויה על בעיות אפשריות, מחשש שהשיח הזה יפגע בשותפות או יגרום לצד השני לפחד, אך למעשה, ההימנעות הזו היא טעות שעלולה ... בעתיד. מדוע אנשים נמנעים מלדבר מראש על בעיות עתידיות? בדרך כלל, אנשים נמנעים מלשאול שאלות כמו: מה יקרה אם לא נסתדר?, איפה יכולות להתעורר בעיות בינינו?, למה אתה חושב שאולי לא נסתדר?, מה גורם לך לחשוש ממני?, או אילו נקודות עשויות להיות בעייתיות בינינו בעתיד?. אנשים גם חוששים מחתימה על הסכם ממון לפני חתונה, מתוך תחושה שאם מדברים מראש על ... מעצמו, למרות שברור לכולם שיכולות להתעורר בעיות בהמשך. מהם היתרונות בהצפת בעיות עתידיות מראש? כאשר מדברים בגלוי מראש על בעיות עתידיות, משדרים אמינות ורצינות, ומפחיתים משמעותית את הסיכון לבעיות גדולות יותר בעתיד. לדוגמה, אדם שנוהג ברכב ולא חושב שיש סיכוי שיתרחשו תאונות - למעשה מגדיל את הסיכוי ... גם בשותפויות: כאשר שני הצדדים מדברים על הבעיות האפשריות, הם נעשים מודעים מראש לבעיות ומוצאים דרכים למנוע או לטפל בהן אם יתעוררו. אם שותף מסוים מסרב לדבר על בעיות עתידיות או להכניס סעיפים בהסכם שיגנו עליו, יש רק שתי אפשרויות: או שהוא אינו מודע לסכנות ואינו מבין ... ולכן לא אכפת לו מההשלכות. איך נכון להציף בעיות בלי להרתיע את הצד השני? למרות החשיבות של הצפת בעיות , חשוב להקפיד לעשות זאת בצורה מאוזנת וחכמה. אם תגזימו ותעלו יותר מדי בעיות, אתם עלולים להכניס את השותף הפוטנציאלי לחרדות, ולגרום לו להירתע משיתוף פעולה איתכם. לכן, הצפת הבעיות צריכה להיעשות באופן מתון וממוקד, תוך כדי יצירת שיח פתוח וכנה, בלי להלחיץ את הצד השני. אילו שאלות כדאי ... שאלות כמו: איפה לדעתך עלולות להתעורר בעיות בינינו בעתיד? אילו בעיות היו לך בעבר עם שותפים או לקוחות אחרים? מה יכול לגרום לך לא להסתדר איתי לדעתך? ממה אתה חושש בשותפות ... מדוע אנשים לא אמינים נמנעים מהצפת בעיות? אליעד מסביר שכאשר אדם נמנע לחלוטין מלהעלות שאלות הנוגעות לבעיות עתידיות, הוא בדרך כלל או טיפש, או שקרן המתכוון להפר את ההסכם בכל מקרה. אנשים לא אמינים יעדיפו לסגור ... טוב וברור לכולם. מה המסקנה לגבי שיחות על בעיות פוטנציאליות? אליעד מציע לאמץ גישה מפוכחת, שבה בעת יצירת אמון עם שותפים עסקיים או כל סוג של שותפות אחרת, לא לחשוש להציף בעיות עתידיות. זוהי לא המלצה מוחלטת, אבל בהחלט עצה שצריך לשקול ברצינות: לחשוב כמה, איך ולמה כדאי להציף את הבעיות הללו כבר בשלב הראשוני של ההיכרות. בסופו של דבר, הצפת בעיות מראש לא מעידה על חוסר אמון, אלא להפך - היא מראה על רצינות, אמינות ושקיפות, ומגבירה את הסיכוי לשותפות ארוכת טווח ומוצלחת. איך להציף בעיות עתידיות בשותפות? כיצד ליצור אמון עם שותפים עסקיים? האם כדאי לחתום על הסכם ממון לפני חתונה? איך לבחור ... המרכזי כרגע הוא זה: צריך להציף מראש את הבעיות שאתה חושב שיכולות לצוץ בהמשך הדרך. אני אסביר: כששני אנשים נפגשים כדי לבדוק אם הם מתאימים לשותפות - אם ...
פתרון בעיות, רעש מהשכנים, להתמודד עם בעיות, איך להפסיק לסבול, שחרור מהסבל, למה אתה סובל, התמודדות עם בעיות, בעיות נפשיות, סבל נפשי, להיות מאושר, מהו אושר, יצירת בעיות
פתרון בעיות, רעש מהשכנים, להתמודד עם בעיות, איך להפסיק לסבול, שחרור מהסבל, למה אתה סובל, התמודדות עם בעיות, בעיות נפשיות, סבל נפשי, להיות מאושר, מהו אושר, יצירת בעיות למה אתה סובל מרעש מהשכנים? אליעד מסביר כיצד להתמודד עם תחושת סבל שנוצרת כתוצאה מרעש של שכנים. האדם שסובל מהרעש חושב שהבעיה היא הרעש עצמו, אבל אליעד מציע דרך אחרת להבין את הבעיה. אליעד אומר שאם האדם סובל, הוא צריך לחקור לעומק למה בדיוק הוא סובל. הוא נותן דוגמה לרעש של השכנים, ואומר שהשאלה שצריך לשאול היא לא איך אני נפטר ... לו להתרכז. אליעד שואל אותו אם הוא בטוח שזו הסיבה האמיתית, או שאולי הרעש מפריע לו מסיבות אחרות לגמרי. הוא מדריך את האדם לבדוק האם הרעש עצמו הוא מה שמפריע, או שהבעיה נעוצה ברצון שלו להתרכז, או בתחושת חוסר שליטה. האם אפשר להשתחרר מסבל מוחלט? האדם שואל אם אפשר לשחרר את המחשבה שאין שחרור מוחלט מסבל. אליעד מסביר ... קונקרטי ולא מופשט. כשהאדם מדבר על רעש באופן כללי או על תחושה של חיסרון מופשט, אליעד מתעקש שייתן דוגמאות ברורות ופרקטיות. הוא אומר שהרבה פעמים האדם מייצר לעצמו בעיות מופשטות כדי לא להתמודד באמת עם הבעיה שלו. לדוגמה, כשאליעד מבקש דוגמה לסבל, האדם מתקשה לתת דוגמה ספציפית, ואליעד מבהיר לו שכאן טמונה הבעיה - אי ההגדרה המדויקת של מה שמפריע לו. איך אדם מייצר לעצמו סבל? אליעד אומר שלעיתים האדם עצמו מייצר את הבעיות שלו. הוא נותן דוגמה לכך שכאשר האדם פותר בעיה אחת, הוא מיד עובר לבעיה אחרת או מייצר בעיה חדשה. הוא מכנה זאת מחלקת שימור בעיות. האדם כביכול מתרחק מפתרון הבעיות על ידי מעבר לבעיות מופשטות יותר במקום להתמקד בבעיה הספציפית שממנה הוא סובל כרגע. לדוגמה, האדם אומר שהוא לא מבין מי הוא באמת וזו בעיה גדולה עבורו. אליעד שואל אותו אם באמת חשוב לו לדעת מי הוא, או שזו רק דרך להתרחק מבעיה מוחשית יותר שהוא לא מצליח להגדיר. האדם מודה שלפעמים הוא לא באמת מבין למה הבעיות המופשטות האלה מפריעות לו, ואליעד מראה לו שזו הדרך שבה הוא משמר את תחושת הסבל. האם הסבל נובע מחוסר הבנה? האדם טוען שהוא סובל מכיוון שהוא לא מבין את המציאות או מי הוא באמת. אליעד בודק איתו האם חוסר ההבנה הזה חייב לגרום לו לסבל. הוא שואל אם עצם העובדה שהוא לא יודע הכל על עצמו או על המציאות חייבת להיות בעיה בפני עצמה. האדם מבין שזה לא בהכרח חייב לגרום לסבל, אך הוא עדיין מתקשה לקבל זאת באופן מלא. איך להשתחרר מהסבל בצורה פרקטית? אליעד מציע דרך פרקטית ... ברורות וממוקדות כמו מה בדיוק מפריע לי עכשיו?, איפה נמצא הסבל?, מה בדיוק התחושה שמפריעה לי?. כשהאדם בודק את הדברים בצורה מאוד מפורטת, הוא עשוי לגלות שאין באמת בעיה אמיתית, ושהסבל היה רק במחשבה שלו. לדוגמה, אליעד מציע לאדם לבדוק אם הבעיה היא באמת ברעש או במשהו אחר. הוא אומר שאם האדם יבדוק ויגדיר את הבעיה שלו בצורה מדויקת מאוד, הוא יראה שהבעיה לא קיימת באמת, והסבל יעלם. למה אנשים לא רוצים לפתור את הבעיות שלהם? אליעד מסביר שלפעמים אנשים דווקא רוצים בעיות, כי בעיות נותנות להם תחושה של משמעות או שליטה. הוא מתאר אנשים שמייצרים בעיות חדשות בכל פעם שהם עומדים לפתור את ה
מאיפה להתחיל לפתור בעיות? איזו שאלה הכי חשובה? מאיזו שאלה להתחיל, איזו בעיה לפתור קודם? יחסי מטופל ומטפל, הדרכת מטפלים, מכנה משותף בין שאלות, מכנה משותף בין בעיות, איך לפתור בעיה? מהי השאלה הכי חשובה? בעיות חופפות, בעיות קשורות
מאיפה להתחיל לפתור בעיות? איזו שאלה הכי חשובה? מאיזו שאלה להתחיל, איזו בעיה לפתור קודם? יחסי מטופל ומטפל, הדרכת מטפלים, מכנה משותף בין שאלות, מכנה משותף בין בעיות, איך לפתור בעיה? מהי השאלה הכי חשובה? בעיות חופפות, בעיות קשורות
... להתחיל לפתור בעיות? איזו שאלה הכי חשובה? מאיזו שאלה להתחיל, איזו בעיה לפתור קודם? יחסי מטופל ומטפל, הדרכת מטפלים, מכנה משותף בין שאלות, מכנה משותף בין בעיות , איך לפתור בעיה? מהי השאלה הכי חשובה? בעיות חופפות, בעיות קשורות איך להחליט מאיזו בעיה להתחיל לטפל? כאשר יש לאדם כמה בעיות שונות, בין אם מדובר בטיפול פסיכולוגי, אימון אישי או אפילו בעיה רפואית, עולה השאלה: באיזו בעיה להתחיל לטפל קודם? אליעד כהן מדגיש שיש לגשת לנושא דרך הסתכלות רחבה יותר, להבחין בקשרים הקיימים בין הבעיות ולהגדיר את סדר הטיפול על פי כך. הרעיון המרכזי הוא לא לגשת לכל בעיה בנפרד באופן שטחי, אלא לחפש מכנה משותף בין הבעיות ולהגיע לבעיה שורשית שתוכל להשפיע על כל היתר. מהם השיקולים בבחירת הבעיה הראשונה לטיפול? אליעד כהן מתאר כמה שיקולים חשובים שיש לקחת בחשבון כאשר מחליטים מאיפה להתחיל לפתור בעיות: הבעיה הכי מציקה למטופל - ניתן לשאול את האדם ישירות מה הדבר שהכי מציק לו, ובהתאם לכך להתחיל לטפל. יעילות הטיפול - לבדוק איזו בעיה ניתן לפתור בקלות או במהירות, והאם פתרונה יסייע לפתרון בעיות נוספות. התועלת הכוללת - לשקול איזו בעיה תביא הכי הרבה תועלת אם היא תיפתר קודם, ואיך זה ישפיע על איכות החיים הכוללת של המטופל. יכולת המטופל להכיל את הטיפול - עד כמה האדם מסוגל להתמודד כרגע עם הטיפול, כמה הוא ... את ההכוונה. הסיכוי לטפל בבעיה באופן מלא ומוחלט - לעיתים יש בעיות שניתן לפתור חלקית בלבד, אך הפתרון החלקי עשוי להיות משמעותי בפני עצמו. מדוע חשוב למצוא את המכנה המשותף בין בעיות? לפי אליעד כהן, חשוב במיוחד למצוא את המכנה המשותף או את הבעיה השורשית בין הבעיות, כי אז ניתן לפתור כמה בעיות במקביל. לדוגמה, אם למטופל יש בעיה של דיכאון ובעיה של ביטחון עצמי נמוך, ייתכן שהדיכאון הוא תוצאה של הביטחון העצמי הנמוך. במקרה כזה, טיפול בביטחון העצמי עשוי לפתור או להקל על הדיכאון. כהן מדגיש שהיתרון הגדול של גישה זו ... נקודתי. איך לדעת מהי הבעיה השורשית? הדרך לדעת מהי הבעיה השורשית היא על ידי חקירה לעומק של הבעיות שהאדם מציג. אליעד כהן מסביר שיש להסתכל על מכלול
פתרון בעיות ללא פתרון, למה כשאין פתרון אין בעיה? האם יש בעיות ללא פתרון? להיות בטוח שאין פתרון, להרגיש טוב בלי רע, איך לפתור בעיות בלי פתרון? מה לעשות כשאין פתרון לבעיה? התמודדות עם בעיות קשות ללא פתרון
פתרון בעיות ללא פתרון, למה כשאין פתרון אין בעיה? האם יש בעיות ללא פתרון? להיות בטוח שאין פתרון, להרגיש טוב בלי רע, איך לפתור בעיות בלי פתרון? מה לעשות כשאין פתרון לבעיה? התמודדות עם בעיות קשות ללא פתרון
פתרון בעיות ללא פתרון, למה כשאין פתרון אין בעיה? האם יש בעיות ללא פתרון? להיות בטוח שאין פתרון, להרגיש טוב בלי רע, איך לפתור בעיות בלי פתרון? מה לעשות כשאין פתרון לבעיה? התמודדות עם בעיות קשות ללא פתרון למה כשאין פתרון, אין בעיה? כאשר אדם מתמודד עם בעיה בחייו, הוא בדרך כלל רוצה למצוא לה פתרון. לדוגמה, אם אדם רעב, הוא מרגיש שיש לו בעיה כי הוא רוצה לאכול, ואם הוא בודד, הוא סובל כי הוא לא רוצה להיות לבד. הסבל, לפי אליעד כהן, קיים רק כל עוד האדם מאמין שיש פתרון אפשרי לבעיה. אם אדם היה בטוח לחלוטין שאין פתרון לבעיה, הוא לא היה מרגיש רע בגללה. סבל קיים רק כאשר האדם חושב שיש שינוי אפשרי, ושהבעיה ניתנת לפתרון. מה קורה כשאנחנו חושבים שאולי יש פתרון? לרוב, כאשר אנשים פוגשים בעיה שאין לה פתרון ברור, הם ... ימצא פתרון בהמשך, לעיתים מתוך אמונה שמישהו יכול לעזור להם או שיקרה נס. לדוגמה, אדם שמאמין שאולי אלוהים יעזור לו, רואה את הבעיה ככזו שיכולה להיפתר, וממשיך לסבול ממנה בגלל שהיא לא פתורה. מה לעשות כשאין פתרון לבעיה? אם יש בעיה שאין לה פתרון או אם לא נמצא לה פתרון, הפתרון עשוי להיות פשוט להפסיק לנסות לפתור אותה. אם אדם יצליח לשכנע את עצמו שאין פתרון, הבעיה תפסיק להטריד אותו. אדם מפסיק לרצות לשנות את המציאות אם הוא בטוח שאין פתרון לבעיה, ואז הבעיה לא תציק לו. אליעד כהן מציין כי הבעיה עצמה נובעת מהרצון לשנות את המציאות, וכשאדם מבין שאין פתרון, הוא משחרר את עצמו מהמאבק והבעיה נעלמת. איך כל בעיה בעולם ניתנת להמרה לבעיה שאין לה פתרון? אליעד כהן מביא דוגמה לאדם רעב - יש לו בעיה, הוא רעב ויכול לאכול כדי לפתור את הבעיה. אולם, ברגע שיבוא רעב נוסף אחרי האוכל, הבעיה לא נפתרה באמת. כך גם אם אדם חולה ויכול להחלים, אחרי ההחלמה עשויה להופיע מחלה אחרת. כלומר, אין פתרון מוחלט לכל בעיה, כי כל פתרון מביא איתו בעיה חדשה. לדוגמה, אדם שמבין שלבסוף אין פתרון למאבק המתמיד להרגיש טוב בלי רע, יפסיק להיאבק בזה. האם באמת אין פתרון לשום בעיה? למעשה, אליעד כהן טוען ... לא אומר שהפתרון לא קיים. אם אדם מבין שהוא לא חייב להאמין למגבלות של השכל, הוא יכול להגיע לשחרור מוחלט. במצב כזה, הוא מבין שאין בעיות אמיתיות, כי מחוץ לשכל ...
האם לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? האם יכול להיות פתרון קשה לבעיה קלה? איך לא לפחד מבעיות? איך להתמודד עם בעיות קשות? אולי יש פתרון קל לבעיה קשה? איך לפתור בעיות? מוטיבציה לפתור בעיות קשות, לא להתייאש לפתור בעיות קשות
האם לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? האם יכול להיות פתרון קשה לבעיה קלה? איך לא לפחד מבעיות? איך להתמודד עם בעיות קשות? אולי יש פתרון קל לבעיה קשה? איך לפתור בעיות? מוטיבציה לפתור בעיות קשות, לא להתייאש לפתור בעיות קשות
... לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? האם יכול להיות פתרון קשה לבעיה קלה? איך לא לפחד מבעיות? איך להתמודד עם בעיות קשות? אולי יש פתרון קל לבעיה קשה? איך לפתור בעיות? מוטיבציה לפתור בעיות קשות, לא להתייאש לפתור בעיות קשות האם לבעיה קשה יכול להיות פתרון קל? איך לא לפחד מבעיות? לפעמים אנשים חווים בעיות שהם סבורים שהן קטנות ויש להן פתרונות פשוטים, אך לעיתים ישנן בעיות שמלוות את האדם לאורך זמן, מרגישות כאילו הן מסובכות או מקשות עליו בצורה משמעותית. אליעד כהן מציין כי יש מקרים בהם בעיה שנראית מאוד קשה, למעשה יש לה פתרון פשוט וקל, וכך גם להיפך - בעיה שנראית קלה יכולה להימשך לנצח בלי פתרון ברור. הוא מתחיל בהסבר על הצורך להבדיל בין מה שנראה כבעיה קטנה לבין היכולת להתמודד איתה. לדוגמה, אדם נכנס לחדר חשוך ולא מצליח למצוא את האור. הוא יכול להיתקל בקירות, להיתקל במכשולים, אך הפתרון ... הדלקת האור. אם הוא יודע איפה נמצא האור, הבעיה נפתרת בקלות. זו דוגמה לבעיה שנראית כקשה, אך הפתרון שלה מאוד פשוט. ההסבר של אליעד כהן מתאר גם כיצד בעיות נפשיות, כמו פחדים או חרדות, עשויות להיראות כבעיות קשות או לא פתירות, אך עם הבנה נכונה וידע על הפתרונות האפשריים, גם בעיות כאלה עשויות למצוא פתרון פשוט. הוא מדגיש שבמקרים כאלה, אנשים עשויים להמליץ על טיפול תרופתי או על ייעוץ מקצועי, אך לעיתים הפתרון טמון ... או להפסיק את הסבל. מהן הסיבות לא להתייאש מבעיות קשות? בהמשך, אליעד כהן מדבר על החשיבות של לא להתייאש כאשר פוגשים בעיות קשות. גם אם בעיה נראית בלתי פתירה, חשוב להמשיך לחפש אחר הפתרון. הוא מציין שלעיתים חיפוש ארוך אחרי פתרון לא בהכרח אומר שאין פתרון - ייתכן שהפתרון פשוט ... כי יש סיכוי גדול שניתן למצוא פתרון פשוט לבעיה שנראתה גדולה ומסובכת. האם יש פתרון לבעיות קטנות שלא נמצא? מצד שני, הוא מציין גם את האפשרות שבעיה שנראית קטנה ונשקלת ככאלה, עשויה להיות בעיה שאין לה פתרון כלל. המקרה הזה הוא ההפך הגמור, שבו לא משנה כמה תחשוב על הפתרון, ייתכן כי אין כזה. על פי אליעד, בעיה כזו יכולה להיות מאתגרת מאוד, אבל יש לדעת להבחין בין בעיות שאכן יש להן פתרון ובין כאלו שאין להן. לסיכום, אליעד כהן מציין כי הדרך הנכונה להתמודד עם בעיות, קטנות כגדולות, היא להימנע מהתמקדות בתפיסה המובילה לפחד או לדאגה מיותרת. בכל
איך לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך לפתור בעיות קשות? איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לפתח את יכולת החשיבה, איך למצוא פתרון לבעיות בלי פיתרון? איך לפתור בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות בחיים?
איך לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך לפתור בעיות קשות? איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לפתח את יכולת החשיבה, איך למצוא פתרון לבעיות בלי פיתרון? איך לפתור בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות בחיים?
... לפתור בעיות שאין להן פתרון? איך לפתור בעיות קשות? איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? לפתח את השכל, לפתח את החשיבה, לפתח את יכולת החשיבה, איך למצוא פתרון לבעיות בלי פיתרון? איך לפתור בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות בחיים? איך להתמודד עם בעיות קשות שאין להן פתרון? כאשר אדם נתקל בבעיה בחיים, ולא משנה כמה הוא מתאמץ, חושב ומנסה למצוא לה פתרון, הוא עדיין לא מצליח לפתור אותה. יכול להיות שהוא משקיע זמן רב בלנתח את שורש הבעיה, בודק מה המקור שלה ומחפש כל אפשרות אפשרית לפתרון, אך בסופו של דבר הוא נשאר ללא מענה. השאלה היא, מה עליו לעשות במצב כזה? איך אפשר לפתור בעיה שנראית כבעיה ללא פתרון? האם באמת קיימת בעיה שאין לה פתרון? אליעד כהן מסביר כי אם אדם היה בטוח במאה אחוז שאין פתרון לבעיה מסוימת, באותו רגע הבעיה הייתה נעלמת. כלומר, ההבנה המוחלטת שאין פתרון - מבטלת את תחושת הבעיה עצמה. אליעד אינו נכנס בשלב זה לבדוק האם הטענה הזאת מדויקת או לא, משום שזהו נושא נפרד. אך הוא מציין את הנקודה החשובה הזאת כדי להבהיר דבר אחד: עצם קיום הבעיה נובע מההנחה שיש פתרון אפשרי כלשהו שאדם עדיין לא הצליח למצוא. למה חשוב לפתח את השכל כדי לפתור בעיות? אליעד מסביר בפירוט שאם אדם מנסה לפתור בעיה ואינו מצליח, התשובה לכך היא פשוטה מאוד: עליו להמשיך ולפתח את השכל שלו. לדבריו, הפתרון הוא להגדיל את ... החשיבה הכללית, משום שככל שהשכל מתפתח ומתחזק, גדל הסיכוי שהאדם יצליח לראות את הבעיה מזווית אחרת או למצוא פתרון שהיה נסתר ממנו קודם לכן. מה הקשר בין פיתוח השכל להרמת משקולות? אליעד מביא ... עוד ועוד את השרירים שלו. אותו עיקרון בדיוק נכון לגבי שכל האדם. אם הוא נתקל בבעיה, מנסה לפתור אותה ואינו מצליח, התשובה היא שעליו להמשיך לפתח ולחזק את יכולות החשיבה שלו, כדי שיוכל להתמודד טוב יותר עם בעיות עתידיות. בדיוק כמו בשרירים, אין גבול להתפתחות ולחיזוק השכל. תמיד אפשר להמשיך ולפתח אותו, ולכן אם האדם לא מוצא פתרון לבעיה - עליו פשוט להשקיע בפיתוח החשיבה. איך בדיוק מפתחים את השכל כדי לפתור בעיות? אליעד כהן מבהיר כי פיתוח השכל משמעותו לבצע תרגילי חשיבה, לפתור חידות, לחשוב על דברים בצורה יצירתית, לנתח בעיות מזוויות שונות ולנסות להתבונן בדברים בצורה חדשה. לדבריו, ככל שהאדם יעסוק יותר בפעילויות המפתחות את החשיבה, כך הוא יצליח להתמודד טוב יותר עם הבעיות שלו. כמו בדוגמת המשקולות, ככל שהשכל מתפתח יותר - האדם מגיע עם שכל חזק יותר להתמודדות מול הבעיה. זה מגדיל משמעותית את הסיכוי שהפתרון המיוחל יופיע באופן טבעי וברור. מה קורה כאשר אדם בטוח ב - 100% שאין ... שאין דרך נוספת לפתח עוד את החשיבה שלו, ואם הוא בטוח לחלוטין שהוא חקר את הבעיה מכל כיוון אפשרי ועדיין לא מצא פתרון - במקרה כזה הבעיה באמת נעלמת. ההסבר לכך הוא שעצם הוודאות המוחלטת שאין פתרון מבטלת לחלוטין את ההרגשה של קיום הבעיה. אך הוא מדגיש כי בפועל, כמעט תמיד יש מקום נוסף לפתח את השכל, ולכן כמעט תמיד קיימת אפשרות לפתרון כלשהו שעדיין לא התגלה. מכאן יוצא שרוב הבעיות הן פתירות אם רק ממשיכים לפתח את השכל. מהו הפתרון הסופי
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא פתרונות? מה בטוח נכון? מה אני בטוח יודע? במה אני בטוח, איך לקבל החלטות? חשיבה יצירתית, מודל פתרון בעיות מסובכות, תהליך פתרון בעיות קשות, אסטרטגיות לפתרון בעיות
איך לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא פתרונות? מה בטוח נכון? מה אני בטוח יודע? במה אני בטוח, איך לקבל החלטות? חשיבה יצירתית, מודל פתרון בעיות מסובכות, תהליך פתרון בעיות קשות, אסטרטגיות לפתרון בעיות
... לפתור בעיות מורכבות? איך למצוא פתרונות? מה בטוח נכון? מה אני בטוח יודע? במה אני בטוח, איך לקבל החלטות? חשיבה יצירתית, מודל פתרון בעיות מסובכות, תהליך פתרון בעיות קשות, אסטרטגיות לפתרון בעיות איך לפתור בעיות מורכבות בצורה נכונה? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד לגשת לפתרון בעיות מורכבות, כאשר אחת השיטות המרכזיות היא להבין קודם כל מה הדבר שאנו יודעים בוודאות. לדבריו, בעיות מורכבות יוצרות תחושת עומס וחוסר אונים בגלל שיש בהן הרבה מאוד פרטים ונתונים. לפעמים לא ברור כיצד לחלק את הבעיה למרכיבים, כי לא תמיד ניתן להבין מה קשור למה, ולא תמיד ברור מהיכן להתחיל. למשל, כאשר אדם עומד מול בעיה סבוכה מאוד, עם מאות פרטים אפשריים ואין לו מושג מאיפה להתחיל, ההמלצה של אליעד היא פשוט לשאול: מה אני בטוח יודע? מה ודאי לי במצב הזה? גם אם הכל נראה ... בטוחים בנכונותם במאה אחוז. מה עושים כאשר לא ברור בכלל מאיפה להתחיל לפתור? אליעד מדגיש שיש לפעמים מקרים שבהם הבעיה כל כך מורכבת ולא ברור בכלל מה צריך להיות הסוף שלה. הוא נותן דוגמה של אדם שרוצה לקנות דירה ולא בטוח איזו דירה לבחור או איך להחליט. קודם כל, אותו אדם צריך ... ומה להוציא ממנו קודם. ברגע שמחליטים על הדבר הראשון שברור בוודאות, אפשר להתקדם הלאה לשלב הבא. מה עושים כאשר החלוקה לבעיות קטנות לא מספיקה? למרות שהשיטה של חלוקה לבעיות קטנות יכולה לעזור, אליעד מבהיר שלפעמים הבעיה מורכבת מדי, והחלוקה הזו לא נותנת פתרון. במקרה כזה, אליעד ממליץ להשתמש בשיטה נוספת, שהיא צמצום מספר האפשרויות על ידי בירור מה ודאי ומה לא. לדוגמה, אם אדם ... בטוח, מזה הוא יכול לגזור ולהגיע למסקנות חדשות ולהתקדם לפתרון הכולל. איך הגישה של ודאות עוזרת לצאת מתקיעות בפתרון בעיות? אליעד מציין שלעתים אנשים נתקעים בלולאה אינסופית של ספקות, כאשר כל דבר שנראה וודאי מתברר לאחר מכן כלא ודאי, מה שיוצר בלבול מוחלט. במקרה כזה, אליעד ממליץ ... קטן מאוד. עצם החזרה הזו, לדבריו, עוזרת למקד את המחשבה ולהוציא את האדם מלופ של ספקות אינסופיים. הוא נותן דוגמה של בעיה מתמטית: אדם לא יודע מאיפה להתחיל את הפתרון, ולכן עליו לרשום תחילה את כל הדברים שהוא יודע בוודאות. לאחר מכן, מתוך הדברים הבטוחים, הוא צריך לנסות להסיק ... על ההנחה שהבחירה האקראית מבוססת על משהו שנראה יחסית יותר נכון מהאחרים. המסר המרכזי של אליעד הוא שללא קשר למורכבות הבעיה, הדרך הטובה ביותר לגשת לפתרון היא להתחיל דווקא מהדברים הוודאיים. גם אם אין ודאות מלאה לגבי הפתרון, הגישה של להתחיל ממה שאתה בטוח יכולה להביא לבהירות, להקטנת ספקות, ובסופו של דבר למצוא פתרונות מעשיים. איך לפתור בעיות מסובכות? איך לקבל החלטה נכונה? איך להתחיל לפתור בעיות מורכבות? אסטרטגיות לפתרון בעיות קשות מה לעשות כשאין לי מושג מאיפה להתחיל? מה אני בטוח יודע? מה לעשות כשלא ברור מה הפתרון? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מי אשם בזוגיות? גבר מכור לכדורגל על חשבון המשפחה, בגידות בזוגיות, מה קדם למה? איך לפתור בעיות בזוגיות? בעלי מכור לכדור, אשתי מכורה לפייסבוק, אשתי לא מכבדת אותי, בעלי לא שוכב איתי, בעלי מכור לפורנו, בעלי לא אוהב אותי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בעיות, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בעיות, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בסקייפ, אימון אישי לדיאטה, אימון אישי לחיים בתחום בעיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5156 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 07:35:04 - wesi1