אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ביקורתיות ✔מעריצים של אליעד כהן, למה לא להעריץ את אליעד כהן? להעריץ רק את עצמך, ביקורת על אליעד כהן, מעריצים מתוסבכים, אליעד כהן ופוליטיקה, בעיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מעריצים של אליעד כהן, למה לא להעריץ את אליעד כהן? להעריץ רק את עצמך, ביקורת על אליעד כהן, מעריצים מתוסבכים, אליעד כהן ופוליטיקה, בעיות של מעריצים, למה מעריצים את אליעד כהן? למה מעריצים מישהו? איך נוצרת הערצה למישהו?
מה גורם לאנשים להעריץ את אליעד כהן?

הרצאה זו עוסקת בהבנת התופעה של הערצת דמויות ציבוריות, ובמקרה זה, הערצה של אליעד כהן. אליעד כהן מבצע ניתוח פסיכולוגי על התהליכים שמובילים את המעריצים ליצור דימוי של גורו, ומדוע פעמים רבות ההערצה נתקלת בקונפליקטים פנימיים כאשר הדעות שמביע הגורו לא תואמות את האמונות של המעריצים.

למה אנשים מתעצבנים כשמביעים דעה פוליטית שונה?

הסיבה לכך שמפריע לאנשים שמעריצים את אליעד כהן כאשר הוא מביע דעה פוליטית שונה משלהם, היא כי הם לא בטוחים בעצמם במאה אחוז. פעמים רבות אנשים אשר לא שלמים עם דעותיהם, מחפשים אישור לדעותיהם, ומשום כך כשהם נתקלים בדעה מנוגדת לדעותיהם ממישהו שהם מעריצים, הם חווים קונפליקט פנימי. במקום לשאול את עצמם אם הרעיון נכון, הם נוטים להאמין שהדעות של הגורו תמיד נכונות.

הערצה: איך היא נוצרת ומה מפריע לה?

הערצה נוצרת כאשר אדם פוגש דמות שנראית לו חכמה ומוצאת את רעיונותיה כעדיוניים ונכונים. במקרים רבים, אם אדם שומע רעיונות שמאוד מתאימים לו, הוא יתחיל להעריך את הדמות ולהאמין שהיא חכמה. הערצה מחזקת את תחושת הביטחון של המעריץ, והדמות המוערצת הופכת לאוטוריטה שמספקת אישור לדעות האישיות של המעריץ. אולם ברגע שדעה של המוערץ לא מתאימה למעריץ, לדוגמה, במקרים של דעות פוליטיות או דתיות מנוגדות, הוא חווה קונפליקט שמערער את תחושת הביטחון שהייתה לו קודם.

למה אנשים לא יכולים להאמין במישהו אם הוא לא חושב בדיוק כמוהם?

אדם שמעריץ את אליעד כהן, לדוגמה, חפש לא רק חכמה, אלא גם אישור לדעותיו האישיות. הוא לא יעריץ מישהו אם הוא לא ימצא בו את אותן דעות שהוא עצמו מאמין בהן. הערצה נבנית כאשר רעיונותיו של הגורו תואמים למה שהמעריץ כבר חושב. אך כאשר הגורו אומר משהו שאינו תואם את מה שהמעריץ רוצה להאמין בו, נוצר קונפליקט פנימי. המעריץ מרגיש כאילו האמונה שלו נשברת, וההערצה הפכה לאיום על הביטחון האישי.

מה קורה כאשר המעריצים לא בודקים את מה שהגורו אומר?

הבעיה מתחילה כאשר אדם בוחר להאמין לגורו בצורה עיוורת, מבלי לבדוק את הרעיונות באופן עצמאי. הוא בונה את אמונתו על המילים של הגורו, מבלי להטיל ספק במה שנאמר. כאשר הגורו אומר משהו שלא מתאים לדעותיו, האדם נלחץ ויוצר תירוצים או נלחם בכדי להימנע מהתמודדות עם המידע החדש. כך, המעריץ נשאר בתוך "בועת ההערצה" מבלי לחקור את האמת בעצמו.

האם כדאי להאמין בגורו או לבדוק את הדברים בעצמנו?

ההרצאה ממליצה לא להאמין לגורו באופן מוחלט, אלא לפתח את השכל האישי ולהטיל ספק בכל מה שנאמר. אליעד כהן מציע למעריציו לא להסתמך על דמות חיצונית, אלא ללמוד לפתח מחשבה עצמאית, לבדוק כל רעיון לגופו, ולהתעקש על חיפוש אחר האמת האישית של כל אדם. כאשר אדם עוסק בחקירה פנימית, הוא לא פוחד לשמוע רעיונות שיכולים להיראות לו שונים, ובמקום להיכנס לקונפליקטים פנימיים, הוא יודע להטיל ספק ולהגיע למסקנותיו האישיות.

מה קורה כשמעריצים לא בודקים את מה שנאמר?

כאשר מעריץ לא בודק את מה שנאמר על ידי הגורו, הוא פשוט חוסך מאמץ ועושה "שקט זמני" במחשבותיו. הוא לא צריך להתמודד עם המורכבות שבדיקת רעיונות חדשים. אבל ברגע שהגורו מציע רעיונות מנוגדים לדעות האישיות של המעריץ, הקונפליקט מתחיל. חלק מהמעריצים עשויים להמציא תירוצים או לברוח, אחרים יישארו במתח פנימי ויתקשו להמשיך להאמין בצורה מוחלטת בגורו.

מה המסקנה הסופית?

המסקנה העיקרית שמעלה אליעד כהן היא שלא כדאי להאמין לאף אחד באופן מוחלט. כל אחד צריך לפתח את השכל האישי שלו, לחקור רעיונות ולבדוק אם הם מתאימים לו. לא להסתמך על שום דמות חיצונית וללא קשר לכמה שהיא חכמה או נערצת. רק כך אפשר להשיג אמונה פנימית אמיתית ולא להישאר תלויים במישהו אחר כדי להרגיש בטוחים.
מדוע אנשים מתעצבנים כשמביעים מולם דעה פוליטית שונה?

הסיבה קשורה לעובדה שיש אנשים שאינם בטוחים בעצמם במאה אחוז. הם זקוקים לגורו שיאמר דברים מסוימים שבהם הם רוצים להאמין. כשהדמות המוערצת מבטאת דעה המנוגדת לשלהם, זה מערער את תחושת הביטחון שלהם ויוצר קונפליקט פנימי. במקום לבדוק בעצמם את אמיתות הרעיונות, הם בונים על כך ש"אם אליעד אמר", אז זה בהכרח נכון, ולכן כל דעה הסותרת את האמונה שלהם מערערת את הביטחון ו"פוגעת" ביכולת שלהם להמשיך להאמין בגורו בצורה מוחלטת.

למה חלק מהאנשים מחפשים מישהו להאמין בו?

אנשים שעדיין לא בטוחים בדעותיהם או בזהותם, מעדיפים להישען על מישהו "חכם" או "צודק" לכאורה, כדי לקבל אישור לאמונות שהם מעוניינים להחזיק בהן. הם רוצים להאמין בדברים שעושים להם טוב, אך אינם שלמים איתם במאה אחוז. הערצת הדמות החיצונית מאפשרת להם לומר לעצמם, "אם אליעד אמר זאת, סימן שזה נכון, " וכך הם נמנעים מהמאמץ של בדיקה וחקירה עצמאית.

כיצד נוצרת הערצה ומדוע היא מתנפצת?

הערצה נוצרת כאשר אדם שומע סדרה של אמירות התואמות חלק גדול מדעותיו. הוא מתרשם שהגורו אומר "דברים נכונים" ולכן נותן בו אמון. תוך כדי כך, הגורו עשוי להביע גם רעיונות שהאדם אינו בטוח בהם, אך רוצה להאמין בהם. כך מתבססת הערצה, כי "אם הגורו צודק בהרבה דברים, כנראה שהוא צודק גם בשאר הנושאים שאני מקווה שהם נכונים."

אולם ברגע שהגורו מבטא דעה חריגה או מנוגדת בתכלית לרעיון מרכזי של המעריץ (לדוגמה בנושא פוליטי, דתי, אכילת בשר, דעה על ביבי או על מחבלים), נוצר קונפליקט פנימי: "איך אפשר להמשיך להעריץ מישהו שחושב כך?" הקונפליקט הזה מערער את תחושת הביטחון שלהם ומקשה עליהם להמשיך לסמוך עליו כאוטוריטה בלעדית.

מדוע אנשים נלחצים מאמירה שנוגדת את דעותיהם?

האדם שקשר עצמו לדמות המוערצת, משתמש ברעיונות שלה כאישור לצורת החשיבה שלו. כשמופיעה דעה מנוגדת, זה "דופק" את הפנטזיה של הערצה שלמה. הוא כבר לא יכול פשוט לומר לעצמו "אליעד אמר אז זה בטוח נכון, " כי הנה פתאום ישנה דעה אחרת שמעוררת בו התנגדות חזקה. התחושה שלו היא שדעה כזאת מאיימת על ביטחון האמונה שהוא בנה באמצעות ההערצה.

האם כדאי "להאמין בגורו" או עדיף לבדוק בעצמכם?

המלצת הטקסט היא לא להאמין אוטומטית באף אחד ולהפעיל תמיד את השכל העצמאי. במקום להסתמך על "הוא אמר, " עדיף לחקור בכל פעם מה באמת נכון עבורכם. כך, גם אם מתגלה דעה שלא נראית לכם, אין בכך איום על שאר הדברים, כי אתם לא בונים את הביטחון שלכם על עצם העובדה ש"מישהו חכם אמר זאת, " אלא על בדיקה וחיפוש אמת פנימית.

מה קורה כאשר מתעצלים לחקור?

אדם שמעדיף להמשיך להאמין בצורה עיוורת בגורו, למעשה קונה לעצמו "שקט זמני" וחוסך מאמץ. אבל ברגע שהגורו אומר משהו הנוגד את תפיסת עולמו, הוא נכנס ללחץ. חלק מהאנשים בורחים וממציאים תירוצים, וחלק נותרים בקונפליקט מתמשך.

מה המסקנה הסופית?

לא כדאי להאמין לאף אחד באופן מוחלט. מוטב לפתח את השכל האישי, לבחון כל רעיון לגופו, ולאפשר לעצמכם להטיל ספק גם בגורו הנערץ ביותר. אמונה עיוורת עשויה להתנפץ בשנייה שבה תיתקלו בדעה שלא תואמת את הציפיות שלכם.
דמות המנטור הנערץ, דמות הגורו הנערץ, לשמור על הסטטוס קוו, תסביכים של מעריצים, דעות פוליטיות של אליעד כהן, הבעת דעה פוליטית, קושיות על אליעד כהן, דעה שלא בקונצנזוס, דעות שנויות במחלוקת, מעריצים של אליעד כהן, השיטה של אליעד כהן, למה לא להאמין לאליעד כהן? שאלות על אליעד כהן, ההסמכה של אליעד כהן, הכת של אליעד כהן, מעריצים וקונצנזוס, הבעת דעות שלא בקונצנזוס, הבעת דעות שאין עליהן הסכמה כללית, הבעת דעות שאינן בקונצנזוס, אליעד כהן דתי, אליעד כהן חילוני, אליעד כהן מאמין באלוהים, אליעד כהן צמחוני, אליעד כהן אוכל בשר, אליעד כהן קרניבור, כל אחד והמחויב שלו
שיטות לפיתוח המוח שאלה לפתח להרגיש ביטחון עצמי צמחונים קונפליקטים פנימיים לשאול את עצמך שיטות לפיתוח השכל להתמודד להתמודד עם המוות לפתח את הביטחון העצמי איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת הערצה איך נוצרת הערצה למישהו אליעד אליעד כהן אליעד כהן ופוליטיקה אליעד כהן מנהל כת אליעד כהן נוכל אליעד כהן רמאי אליעד כהן שקרן אליעד כהן שרלטן ביקורת ביקורת על אליעד ביקורת על אליעד כהן ביקורתיות בעיה בעיות בעיות של מעריצים הערצה כיצד נוצרות לא להעריץ את אליעד כהן להעריץ להעריץ את אליעד כהן להעריץ רק את עצמך למה לא להעריץ את אליעד כהן למה מעריצים את אליעד כהן למה מעריצים מישהו מעריץ מעריצות מעריצים מעריצים מתוסבכים מעריצים של אליעד כהן מתוסבך נוצר נוצרת הערצה נוצרת הערצה למישהו פוליטי פוליטיקה קושיות על אליעד קושיות על אליעד כהן שאלות על אליעד שאלות על אליעד כהן תלונות על אליעד תלונות על אליעד כהן
להעביר ביקורת, NLP, חינוך ילדים, העברת ביקורת בונה והורסת, מהי ביקורת בונה? ביקורת הורסת, ביקורת הרסנית, ביקורתיות עצמית, ביקורתיות בזוגיות, ביקורתיות במערכת יחסים, ביקורתיות כלפי עצמי
להעביר ביקורת, NLP, חינוך ילדים, העברת ביקורת בונה והורסת, מהי ביקורת בונה? ביקורת הורסת, ביקורת הרסנית, ביקורתיות עצמית, ביקורתיות בזוגיות, ביקורתיות במערכת יחסים, ביקורתיות כלפי עצמי
... ביקורת, NLP, חינוך ילדים, העברת ביקורת בונה והורסת, מהי ביקורת בונה? ביקורת הורסת, ביקורת הרסנית, ביקורתיות עצמית, ביקורתיות בזוגיות, ביקורתיות במערכת יחסים, ביקורתיות כלפי עצמי מהי ביקורת בונה ומהי ביקורת הרסנית? ביקורת היא אחד הכלים המשמעותיים בחיינו, אך יש להפעיל אותה בצורה חכמה ומבוססת על ההבנה שיש לה גם צדדים חיוביים וגם שליליים. בשיחה הזו, אליעד מדבר על מהי ביקורת בונה ומהי ביקורת הרסנית, ומדגיש את ההבדלים בין השניים. ביקורת בונה היא כשאתה מציין לאדם את החסרונות שבמעשיו, אבל בצורה כזו שמאפשרת לו להבין אותם ולהשתפר. ביקורת כזו משדרגת את היכולת של האדם לשפר את ההתנהגות או הפעולה שהוא עוסק בה. במילים אחרות, ביקורת בונה אינה מתמקדת רק במה לא טוב, אלא גם מציעה דרך לשיפור, מדברת על הדברים בצורה חיובית, ומדגישה את האפשרות להתקדם ולשפר את המצב. ביקורת הרסנית, לעומת זאת, אינה מתמקדת במתן כלים לשיפור או בהבנה של האדם את המצב. היא בדרך כלל מציינת את החסרונות של האדם או המצב בצורה שאינה מקדמת שום שינוי, ויכולה לגרום לאדם להרגיש רע יותר, מבלי שהוזכרו דרכים לשיפור. ביקורת כזו עלולה לעיתים להוביל לניכור או לרגשות של חוסר ערך אצל האדם שמקבל אותה. איך להעביר ביקורת בצורה שלא תזיק? בכדי להעביר ביקורת בצורה שלא תפגע במישהו, חשוב לדעת איך לנסח את הדברים בצורה שתהיה קלה לעיכול. ביקורת תמיד כוללת את הצבעה על חיסרון כלשהו, אך השאלה היא איך להגיש את החיסרון הזה בצורה פחות פוגענית. הדרך הראשונה היא להבין כי כל שינוי שמציעים הוא סוג של ביקורת. השאלה היא איך לשלב את הצגת החיסרון בצורה שתעודד את האדם לקבל את השינוי בצורה חיובית. אליעד מציין כי הדרך בה אנו מנסחים את הביקורת היא קריטית. במקום לומר אתה לא בסדר, כדאי לומר נראה לי שאתה יכול להיות יותר טוב, או אני חושב שאולי כדאי לשקול אפשרות אחרת. בכך אנו משדרים מסר של פוטנציאל לשיפור ולא חיסרון מוחלט. הרעיון הוא להקל על האדם את קבלת הביקורת, ולהפוך אותה להזדמנות לצמיחה אישית, ולא למכה. האם הביקורת היא תמיד שלילית? לא בהכרח. אליעד מסביר שלמעשה כל ביקורת, גם אם היא מציינת חיסרון או צורך בשינוי, יכולה להיות גם בונה. כל שינוי חיובי, אפילו קטן, מצריך שלב של זיהוי בעיה או חיסרון במצב הקיים. ביקורת למעשה מדברת על המצב הנוכחי ומצביעה על האפשרות לשיפור. כשאנחנו מציינים לאדם מה ניתן לשנות במעשיו, אנחנו בעצם פותחים בפניו את הדלת לשיפור ולקידום. ביקורת בהחלט יכולה להיתפס בצורה חיובית אם היא נעשית מתוך רצון לשיפור, ולא מתוך רצון להשפיל או להמעיט בערך האדם. איך להתמודד עם ביקורת עצמית? ה
ניתוח מקרה טיפולי, השמצת יתר, התקפה כהתגוננות, אימון למנהלים, יעוץ לשותפים, אימון עסקי, ביקורתיות יתר, הסרת אחריות, לקיחת אחריות
ניתוח מקרה טיפולי, השמצת יתר, התקפה כהתגוננות, אימון למנהלים, יעוץ לשותפים, אימון עסקי, ביקורתיות יתר, הסרת אחריות, לקיחת אחריות
... מקרה טיפולי, השמצת יתר, התקפה כהתגוננות, אימון למנהלים, יעוץ לשותפים, אימון עסקי, ביקורתיות יתר, הסרת אחריות, לקיחת אחריות למה אנשים מקטרים על אחרים בעבודה? אנשים רבים נוהגים לקטר ולהתלונן על ... ישיר וברור. רק כך האדם יכול להתקדם ולהשתפר באופן אמיתי ולא להמשיך להיתקע במעגל שלילי של השמצות ובריחה מאחריות. למה אנשים משמיצים עובדים? איך להתמודד עם תלונות בעבודה? מהי ביקורתיות יתר? איך לקחת אחריות בעסקים? מהו אימון עסקי למנהלים? כיצד להימנע מהתקפה כהתגוננות? איך להפסיק להתלונן ...
ביקורתיות, ביקורת מוצלחת, איך לגרום למישהו להקשיב לך? איך לגרום למישהו לקבל ביקורת? NLP, איך לשכנע אנשים? ביקורת בונה, ביקורת הורסת, ביקורת אפקטיבית, ניהול עובדים, השפעה על אנשים
ביקורתיות, ביקורת מוצלחת, איך לגרום למישהו להקשיב לך? איך לגרום למישהו לקבל ביקורת? NLP, איך לשכנע אנשים? ביקורת בונה, ביקורת הורסת, ביקורת אפקטיבית, ניהול עובדים, השפעה על אנשים
ביקורתיות, ביקורת מוצלחת, איך לגרום למישהו להקשיב לך? איך לגרום למישהו לקבל ביקורת? NLP, איך לשכנע אנשים? ביקורת בונה, ביקורת הורסת, ביקורת אפקטיבית, ניהול עובדים, השפעה על אנשים איך להעביר ביקורת בצורה שיקשיבו לה? אחת השאלות החשובות שעולות בתחום השכנוע והתקשורת בין אנשים היא: איך אפשר להעביר ביקורת בצורה כזו שהאדם ששומע אותה באמת יקשיב ויקבל אותה, ולא יתנגד או ידחה אותה? אליעד כהן מציג גישה מעמיקה לסוגיה זו ומפרק אותה למרכיבים בסיסיים שמסייעים להבין מדוע אנשים מקבלים או דוחים ביקורת. מדוע השאלה איך להעביר ביקורת זהה לאיך לגרום למישהו לפעול? אליעד מסביר כי השאלה כיצד להעביר ביקורת באופן אפקטיבי היא למעשה אותה השאלה של איך לגרום למישהו לעשות משהו?. כדי שמישהו יפעל, הוא צריך להאמין שהפעולה תוביל אותו למצב טוב יותר ... וחד משמעי שטוב לו יותר במקום החדש מאשר במקום שבו הוא נמצא כרגע. מהם שני סוגי הביקורת, ואיך הם משפיעים על ההקשבה? אליעד מחלק את הביקורת לשני סוגים מרכזיים: ביקורת מחויבת: זו ביקורת שנאמרת בצורה חד - משמעית וחזקה, למשל: אתה חייב להשתנות, אתה הכי גרוע בעולם! ביקורת אפשרית: זו ביקורת רכה יותר, לא מחייבת, כמו אתה אולי יכול להשתפר, אבל לא בטוח שאתה לגמרי טועה. לכאורה, ביקורת מחויבת יוצרת לחץ גדול יותר לשינוי, משום שהיא מדגישה עד כמה האדם אינו בסדר. אך דווקא עוצמה זו יוצרת פרדוקס בעייתי. מדוע ביקורת מחויבת יוצרת פרדוקס? הפרדוקס הוא שכאשר הביקורת נאמרת בצורה מוחלטת (אתה רע במאה אחוז!), האדם אמנם מרגיש לחץ גדול להשתנות, אך בו - זמנית עשוי לבחור להתגונן ולא להאמין לביקורת בכלל, כדי לא להרגיש את תחושת הרע הקשה הנובעת ממנה. כלומר, הביקורת המחויבת יכולה להוביל לכך שהוא בכלל לא יקשיב, כי הוא יעדיף לא להאמין שאתה צודק לגביו. מדוע ביקורת אפשרית לא תמיד יעילה? מנגד, ביקורת אפשרית (אולי אתה יכול לשנות) עשויה להישמע חלשה מדי, ולכן האדם יכול בקלות להתעלם ממנה. הוא לא מרגיש שהמצב הנוכחי כל כך רע, ולכן הוא לא מרגיש דחף חזק לשינוי. ביקורת כזו אינה מעוררת בו מספיק מוטיבציה, וכך היא לא מביאה לשינוי הרצוי. איך קשורה דילמת הביקורת לשינוי הרגלים? הנושא של ביקורת מתקשר באופן ישיר לשינוי הרגלים עצמיים. למשל, אם אדם רוצה להפסיק לעשן, הוא מבקר את עצמו (העישון שלי רע). אם הביקורת תהיה חזקה מדי (אני ממש גרוע כי אני מעשן), האדם ירגיש רע עם עצמו ולכן ידחה את המחשבה שהוא חייב להפסיק לעשן. מצד שני, אם הביקורת תהיה חלשה מדי (זה לא כל כך נורא לעשן), לא תהיה לו סיבה מספיק חזקה להפסיק. זהו פרדוקס שנמצא גם בביקורת עצמית. האם יש דרך מוחלטת להעביר
להתמודד עם העברת ביקורת, לנצח בויכוח, להתגונן מול ביקורת, ביקורתיות, להפוך מחויב לאפשרי, התמודדות עם ביקורת, להדוף ביקורת, לחסום ביקורת, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת, הדיפת ביקורת
להתמודד עם העברת ביקורת, לנצח בויכוח, להתגונן מול ביקורת, ביקורתיות, להפוך מחויב לאפשרי, התמודדות עם ביקורת, להדוף ביקורת, לחסום ביקורת, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת, הדיפת ביקורת
... עם העברת ביקורת, לנצח בויכוח, להתגונן מול ביקורת, ביקורתיות, להפוך מחויב לאפשרי, התמודדות עם ביקורת, להדוף ביקורת, לחסום ביקורת, התנהגות ילדותית, התנהגות לא בוגרת, הדיפת ביקורת איך להגיב לביקורת שמישהו מעביר עליך? כאשר אדם מעביר עליך ביקורת שלדעתו היא נכונה, בעוד שאתה בטוח שהיא אינה מוצדקת, אליעד כהן מסביר שדרך יעילה להתגונן מפניה היא להפוך את הביקורת ליחסית ולא למוחלטת. במקום לקבל את הטענה כעובדה מוחלטת, אפשר לענות באופן כזה שיהפוך את הטענה שלו לסובייקטיבית בלבד. לדוגמה, אם האדם אומר לך אתה ... להקצין את ההתגוננות ולומר בצורה חד - משמעית שהביקורת שלו היא בלתי אפשרית, ולהציג את מעשיך כדבר הכי טוב בעולם. ככל שתהיה מיומן יותר בכך, יהיה לך קל יותר להפוך כל טענה של הצד השני ללא הגיונית ולסדר ... לטובתך. איך להתמודד כשמישהו מגייס את דעת הרוב לביקורת שלו? כאשר המבקר אומר לך שהביקורת שלו היא לא רק דעתו האישית, אלא גם דעתם של אנשים נוספים, אליעד כהן מציע שתי דרכי תגובה: דרך קיצונית: תאמר לו אתה מספיק טיפש לחשוב שאנשים אחרים ... אנשים האלו הם שיכורים. תגובה זו הופכת את הביקורת למשהו חסר משמעות, אבסורדי ומגוחך. עוד דרך שאליעד מציע היא לשאול בחזרה: ומה רע בלהיות שיכור? נכון, אני שיכור, וככה בא לי, מה הבעיה שלך עם זה? אם לא מתאים לך, תקפוץ מהגג. כך הביקורת הופכת ללא רלוונטית מבחינתך. איך להוציא את המבקר אידיוט באמצעות הביקורת שלו עצמו? אליעד כהן מסביר כיצד להפוך את הביקורת של האדם נגד עצמו. הרעיון הוא להראות לו שאם אתה אכן תקשיב לביקורת שלו, אתה תעשה בדיוק את ההפך ממה שהוא רוצה שתעשה. למשל, אם מישהו מאשים אותך בהתנהגות ילדותית, תוכל לענות לו: אתה בעצמך ילדותי שאתה בכלל חושב ... יותר לראות את ההפך בכל טענה, ובכך להגן על עצמו מביקורת. אדם כזה יכול בקלות להסביר למה התנהגות שנתפסת כילדותית יכולה להיות דווקא בוגרת, ולהפך. אדם בעל שכל כזה יכול להגיד נכון ולהוכיח את הצד שלו, או ... היה במובן מסוים בוגר יותר כי לא היה אכפת לו מביקורת של אחרים עליו. לעומת זאת, המבוגר שנהיה רגיש לביקורת ומוטרדת ממנה, דווקא הוא התדרדר והפך לילדותי. הנקודה החשובה היא שאין שום דבר מוחלט בטוב וברע של ילדותיות או בגרות, ולכן אפשר להשתמש בהיגיון הזה כדי להגן על עצמך מכל ביקורת שינסו להטיח בך. ביקורת עצמית שכל ומודעות התמודדות עם אנשים טכניקות חשיבה הבנת טוב ורע איך נפתחה השיחה בנושא ביקורת? ש: עכשיו כשמעבירים עליך ביקורת. אליעד: כן, מי מעביר עליך ביקורת? ש: מישהו במעביר באופן. אליעד: מישהו או אתה על עצמך ביקורת? ש: לא, מישהו בא אליך ומטיח בך ביקורת . אליעד: ואם אתה מעביר על עצמך ביקורת ואם אתה מטיח על עצמך ביקורת? ש: זאת שאלה אחרת. אליעד: מה זה שונה? ש: שאתה רוצה להתמודד נגיד עם... אליעד: אני בעצם נתתי לך את התשובה לפני ששאלת אבל לא משנה בא תשאל את השאלה עכשיו. מה קורה אם מישהו מטיח בך ביקורת שהוא חושב שהיא אמיתית? ש: אוקי אז אם מישהו מטיח בך
איך לא להיפגע? איך לא להיות רגיש? שיפוטיות כלפי אחרים, רגשי נחיתות, דימוי עצמי נמוך, ביקורתיות עצמית, נפגע מאחרים, חרדה חברתית, ביישנות חברתית, מה חושבים עליך? איך לאהוב את עצמי? איך לקבל את עצמי?
איך לא להיפגע? איך לא להיות רגיש? שיפוטיות כלפי אחרים, רגשי נחיתות, דימוי עצמי נמוך, ביקורתיות עצמית, נפגע מאחרים, חרדה חברתית, ביישנות חברתית, מה חושבים עליך? איך לאהוב את עצמי? איך לקבל את עצמי?
... כלפי אחרים, רגשי נחיתות, דימוי עצמי נמוך, ביקורתיות עצמית, נפגע מאחרים, חרדה חברתית, ביישנות חברתית, מה חושבים עליך? איך לאהוב את עצמי? איך לקבל ... שלו באותו התחום, הוא לא היה נפגע בכלל מביקורת על התחום הזה. לדוגמה, אליעד מציג מצב שבו אדם נפגע מכך שאומרים לו שאינו יודע לבשל. כאשר שואלים את ... זה לא משנה. למרות זאת, הוא עדיין נפגע מביקורת שמופנית כלפיו. אליעד מראה כי הסיבה האמיתית לפגיעה היא שבתוך ליבו, האדם הזה כן חושב שידיעה בבישול ... של שיפוטיות כלפי אחרים. איך להפסיק להיפגע מביקורת ומהעלבות של אחרים? הפתרון שאליעד כהן מציע הוא מאוד פשוט אך דורש שינוי תודעתי עמוק: להפסיק להתנשא ... טוב או רע בתחום מסוים, הוא לא ייפגע יותר מביקורת של אחרים כלפיו באותו תחום. אם האדם מקבל את כולם במלואם, לא משנה מי חכם או טיפש, מי יפה או מכוער, ... כשישפטו אותו באותה הצורה. לסיכום, מדוע הביקורת העצמית גורמת לפגיעה רגשית? הסיבה לפגיעה רגשית היא לא הביקורת החיצונית, אלא העובדה שאנחנו בתוכנו שופטים ומתנשאים על אחרים באותו תחום שבו נפגענו. ברגע שאדם ... והשיפוטיות, הוא גם משתחרר מהפגיעה הרגשית מביקורת של אחרים. אליעד כהן מדגיש שהשליטה נמצאת תמיד בידיים שלנו: אם אנחנו מפסיקים לשפוט אחרים ולהתנשא עליהם, אנחנו לא נפגעים יותר מביקורת כלפינו. איך לא להיפגע מאחרים? איך לשפר דימוי עצמי נמוך? איך להתמודד עם ביקורת? מה לעשות כשצוחקים עליך? איך לקבל את עצמי? למה אני נפגע מביקורת? איך להפסיק לשפוט אנשים? עכשיו יש עוד תופעה שלפעמים בן אדם מרגיש נגיד רגשי נחיתות ונגיד נפגע ...
פחד להיות מושפע, להרחיק את השונה ממך, שיטת השקר, תורת הקבלה, נוכלות רוחנית, אמונה בשקר
פחד להיות מושפע, להרחיק את השונה ממך, שיטת השקר, תורת הקבלה, נוכלות רוחנית, אמונה בשקר
... שמכונה מקובל, יש סיבה טובה עוד יותר לפקפק בדברים. הסיבה לכך, לפי אליעד, היא שמי שהקדיש את חייו ללימוד תורת הקבלה בלי לחשוב בצורה ביקורתית, כנראה לא שאל את השאלות החשובות באמת. האם הקבלה היא מדע או נוכלות ... אדם לא יצטרך להאמין לאף אחד, אפילו לא לאליעד עצמו. מדוע אליעד ממליץ לא להאמין לו אלא לבדוק לבד? אליעד מדגיש את החשיבות של חשיבה ביקורתית ובדיקה עצמאית, ומבהיר שלעולם לא מספיק לקבל תשובות רק מפני שמישהו מסוים ... ברור לבדוק את הדברים לעומק, לשאול שאלות נוקבות, ולא להסתפק בתשובות עמומות כמו כי המקובל אמר כך. הדרך לאמת עוברת דרך שאלות, ספקות וביקורתיות, ולא דרך אמונה עיוורת במישהו אחר. איך לזהות נוכלות רוחנית? מהי שיטת השקר בקבלה? מדוע אנשים מפחדים מדעות שונות? האם תורת הקבלה היא מדע? כיצד להתמודד עם אמונה עיוורת? איך לשאול שאלות ביקורתיות? מיהו מקובל אמיתי? אנחנו נמשיך משהו ממש קצר על משהו שדיברו פה בהפסקה על ...
חיפוש האמת, מודעות עצמית, מהי האמת? איך למצוא את האמת? איך לחפש את האמת? איך לדעת מה האמת? אמת אוניברסאלית, אמת אובייקטיבית, אמת מוחלטת, חיפוש עצמי, אמת אמיתית
חיפוש האמת, מודעות עצמית, מהי האמת? איך למצוא את האמת? איך לחפש את האמת? איך לדעת מה האמת? אמת אוניברסאלית, אמת אובייקטיבית, אמת מוחלטת, חיפוש עצמי, אמת אמיתית
... בהם אנחנו חושבים שראינו דבר אחד ובפועל היה דבר אחר. איך אפשר לדעת אם אנחנו מחזיקים באמת? אליעד מדגיש שבשביל לדעת האם אנחנו באמת מחזיקים באמת, יש לשאול שאלות ביקורתיות. הוא אומר שעל האדם לבדוק כל רעיון לעומק על ידי ... כל החיפוש אחר האמת יהפוך לחסר תוחלת. לכן השלב הראשון בחיפוש האמת הוא תמיד להגדיר לעצמך בצורה ברורה מהו הדבר שאותו אתה מחפש. רק לאחר מכן ניתן להתחיל בתהליך הביקורתי והספקני של בדיקת הרעיונות. מה הקושי העיקרי ... אינה תשובה סופית, אלא תהליך תמידי של התקרבות הדרגתית אליה. לסיכום, אליעד כהן מתאר את תהליך חיפוש האמת כתהליך מורכב, בו האדם חייב לשאול את עצמו שאלות קשות וביקורתיות, להיות מוכן להטיל ספק בכל דבר, אפילו בחשיבה ...
כוחות על טבעיים, מיסטיקה, חשיבה חדה, גיימס רנדי, תקשור, מיסטיקנים, מיסטיקה, גרפולוגיה, אסטרולוגיה, נומרולוגיה, תופעות על טבעיות, תופעות על חושיות, אורי גלר, הגדת עתידות, טלפתיה, מדע
... טבעיים דרך התייחסות מעמיקה לביקורת המדעית ולספקנות שמבטא הספר חשיבה חדה של גלעד דיאמנט, ולפעילות של גיימס רנדי, המציע פרס כספי למי שיצליח להוכיח ... לא קיים. מהן המגבלות של חשיבה ביקורתית כפי שמציג הספר חשיבה חדה? אליעד מדגיש כי הספר מעודד ביקורתיות וחשיבה חדה כלפי תופעות מיסטיות או על טבעיות, אך מגביל את הביקורתיות רק עד רמה מסוימת. הוא אינו נכנס מספיק לעומק ההטלת ספק באמיתות הכי בסיסיות, כמו חוקי הלוגיקה או אמינות החושים ... הפיזיקה מחויבים? מהי חשיבה ביקורתית? כיצד להטיל ספק בהנחות יסוד? זה סימן שאתה הולך לשקר, אתה מתרגש. ש: אוקי מה אני אומר קראתי ספר שכותב הספר מוכיח. ...
האר"י הקדוש, תורת הקבלה, חכמת הקבלה, רבי יצחק לוריא, ויחכם מכל אדם, שלמה המלך, רבי חיים ויטאל, תורת הגלגולים, גלגול נשמות, יוסף הצדיק, פרעה, איזה גלגול אתה, גלגולי נשמות, שער הגלגולים, כתבי האר"י
האר"י הקדוש, תורת הקבלה, חכמת הקבלה, רבי יצחק לוריא, ויחכם מכל אדם, שלמה המלך, רבי חיים ויטאל, תורת הגלגולים, גלגול נשמות, יוסף הצדיק, פרעה, איזה גלגול אתה, גלגולי נשמות, שער הגלגולים, כתבי האר"י
... על אמונה עיוורת. אליעד מסכם ואומר, שכל מי שעוסק בנושאים של קבלה, גלגולי נשמות, או חכמת הארי, חייב לחפש בעצמו את ההוכחות וההסברים, ולא להסתפק בטענות ללא בסיס עובדתי ברור. יש תמיד לחקור ולשאול שאלות ביקורתיות כדי להגיע להבנה שלמה וברורה יותר של המציאות הרוחנית. ...
רבי נחמן דתי, רבי נחמן חילוני, שמירת מצוות, שמירת הלכה, יהדות, רבי נחמן מברסלב, חסידות ברסלב, חסידי ברסלב, שמירת התורה, אמונה באלוהים, אמונה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה
רבי נחמן דתי, רבי נחמן חילוני, שמירת מצוות, שמירת הלכה, יהדות, רבי נחמן מברסלב, חסידות ברסלב, חסידי ברסלב, שמירת התורה, אמונה באלוהים, אמונה דתית, חזרה בתשובה, חזרה בשאלה
... רוחנית גבוהה כל כך ובכל זאת בחר לשמר את המסגרת הדתית. אילו רמזים מעידים שרבי נחמן היה חילוני בפנימיותו? אליעד מביא מספר דוגמאות שממחישות כי רבי נחמן ביטא עמדות ביקורתיות כלפי היהדות והמסורת. אחרי שחזר מארץ ישראל, רבי נחמן החל לדבר בגלוי על רעיונות שהמערכת הדתית ראתה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מעריצים של אליעד כהן, למה לא להעריץ את אליעד כהן? להעריץ רק את עצמך, ביקורת על אליעד כהן, מעריצים מתוסבכים, אליעד כהן ופוליטיקה, בעיות של מעריצים, למה מעריצים את אליעד כהן? למה מעריצים מישהו? איך נוצרת הערצה למישהו?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: ביקורתיות, האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: ביקורתיות, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לנוער, מאמן אישי למתבגרים, אימון אישי להרזיה בנושא ביקורתיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 12:37:41 - wesi1