אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אתה מתאים לתפקיד ✔ראיון עבודה, שאלות ותשובות בראיון עבודה, מה לשאול בראיון עבודה? מה לענות בראיון עבודה? איך לראיין? איך להתראיין? האם אני מתאים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ראיון עבודה, שאלות ותשובות בראיון עבודה, מה לשאול בראיון עבודה? מה לענות בראיון עבודה? איך לראיין? איך להתראיין? האם אני מתאים לתפקיד? האם אתה מתאים לתפקיד? איך לדעת שמישהו מתאים לתפקיד? התאמה לתפקיד, גיוס עובדים, משאבי אנוש
איך לדעת האם המועמד באמת רוצה לעשות את העבודה?

כאשר אנחנו מראיינים מועמד לעבודה, חשוב לנו לבדוק שני דברים מרכזיים: האם הוא יודע לבצע את העבודה בפועל והאם הוא באמת רוצה לבצע אותה. אליעד מדגיש כי הרצון של המועמד לבצע את התפקיד הוא משמעותי לא פחות מהיכולת שלו לעשות את העבודה, ולעיתים הוא אף משמעותי יותר. מועמד שיש לו יכולת מקצועית גבוהה אך אין לו רצון או מוטיבציה לבצע את התפקיד, ייכשל בסופו של דבר בתפקידו.

מה כדאי לשאול כדי להבין את הרצון האמיתי של המועמד?

אליעד מציע לשאול את המועמד שאלות פתוחות ויצירתיות, למשל:

"אם זה היה תלוי בך, מה היית רוצה לעשות בחיים?"

השאלה הזו חושפת באופן טבעי ואותנטי את תחומי העניין האמיתיים של המועמד. אליעד מסביר שאפשר לחלק את השאלה לשני סוגים עיקריים:
  • שאלה כללית - "אם זה היה תלוי בך, מה היית רוצה לעשות בחיים?"
  • שאלה ממוקדת יותר - "אם זה היה תלוי בך, באיזה תפקיד בתוך הארגון הזה היית רוצה לעבוד?"
השאלה הכללית יכולה להוביל לתשובות שלא קשורות כלל לעבודה המוצעת. לדוגמה, אם אנחנו מראיינים מועמד למשרה של מנהל פרויקטים, והוא עונה שהיה רוצה להיות בכלל חשמלאי, הדבר מעיד שהוא לא באמת מחובר או אוהב את העבודה שאליה הוא מתראיין. חשוב לזכור שמועמדים עלולים להיזהר בשאלות כלליות כאלו, כיוון שהם מבינים שתשובה לא מתאימה עלולה לפגוע בסיכוייהם להתקבל לעבודה, ולכן לעיתים יענו בצורה לא אותנטית.

למה השאלה הממוקדת יעילה יותר?

לפי אליעד, השאלה "אם זה היה תלוי בך, באיזה תפקיד היית רוצה לעבוד בארגון הזה?" היא יעילה יותר, כי היא מעודדת את המועמד לענות באופן אותנטי ומדויק, כיוון שהתשובה שלו נתפסת כפחות מסוכנת עבורו. השאלה הזו מאפשרת למועמד לבחור מתוך מגוון אפשרויות בארגון ולחשוף את רצונו האמיתי, מבלי לחשוש מתגובה שלילית של המראיין.

אליעד מציין שאפשר גם לשאול את המועמד שאלה דומה, אך מזווית אחרת:

"אם זה היה תלוי בך, לאיזה תפקיד בארגון אתה חושב שאתה הכי מתאים?"

השאלה הזו משלבת בין הרצון של המועמד ליכולות שלו בפועל.

איך להבין יותר לעומק את ההעדפות והסלידה של המועמד?

דרך נוספת וחשובה מאוד שאליעד מציע היא לשאול את המועמד את השאלה ההפוכה - מה הוא לא רוצה לעשות. למשל לשאול: "איזה תפקידים לא היית רוצה לעשות בכלל, בלי קשר למשרה הזו?" התשובה לשאלה זו יכולה לחשוף מידע קריטי על אופיו של המועמד, ועל התאמתו לתפקידים ספציפיים.

לדוגמה, אם התפקיד שאנו מציעים כולל עבודה עם אנשים ויכולות מכירה, והמועמד אומר שהוא לא אוהב עבודה בתחום המכירות, זה יכול להעיד שהוא לא יתאים לתפקיד, גם אם יש לו יכולות מקצועיות גבוהות. כך בעצם השאלה הזו עוזרת לנו להבין מה האדם באמת אוהב או לא אוהב לעשות בפועל.

איך להפוך את השאלות למתוחכמות ומדויקות יותר?

אליעד מציין שניתן לשפר את האפקטיביות של כל השאלות שהוזכרו באמצעות שאלה נוספת פשוטה מאוד - "למה?". כאשר המועמד מציין תפקיד מסוים שהוא היה רוצה לעשות, צריך לשאול אותו למה דווקא התפקיד הזה מושך אותו.

לדוגמה, אם מועמד אומר: "הייתי רוצה להיות מנהל פרויקטים", נשאל אותו - "למה דווקא מנהל פרויקטים? מה בדיוק מושך אותך בזה?"

השאלה הזו חושפת את המוטיבציות הפנימיות, השיקולים הלא - מודעים, ואת ההתאמה האמיתית של המועמד לאופי התפקיד.

גם אם הוא אומר שהוא לא היה רוצה לעשות תפקיד מסוים, חשוב לשאול - "למה לא?", וכך לגלות מידע נוסף שיסייע לנו להבין האם המועמד באמת יתאים לאופי העבודה או לא.

מה לעשות אם אתה המרואיין?

אליעד נותן דוגמה ברורה למצב שבו אתם אלו שמתראיינים לתפקיד מסוים, למשל לתפקיד מנהל מכירות. במקרה כזה, אם שואלים אתכם מה התפקיד שהייתם רוצים לעשות, התשובה חייבת להיות "מנהל מכירות". כשישאלו למה, חשוב מאוד שתכינו מראש סיפור קצר והגיוני שיסביר מדוע אתם מתאימים לתפקיד ולמה אתם רוצים אותו.

בנוסף, אם שואלים אתכם איזה תפקיד לא הייתם רוצים לעשות, חשוב לענות בצורה שתדגיש דווקא את ההתאמה שלכם לתפקיד הנוכחי. לדוגמה, מועמד למשרת מנהל מכירות צריך לומר: "לא הייתי רוצה לעבוד בתפקיד שדורש ישיבה מול מחשב ללא תקשורת עם אנשים". כך המראיין יבין שאתם אכן אוהבים לדבר עם אנשים, תכונה שמתאימה למשרת מנהל מכירות.

אליעד מציין כי יש אנשים שנהנים מאוד מהתפקיד שלהם ויש אנשים שנהנים ממנו פחות, ולכן השאלות האלה הן מהותיות להצלחת הראיון וההתאמה למשרה.

לסיכום, שאלות אלו עוזרות לכם לבדוק לעומק האם המועמד מתאים לתפקיד מבחינת אופי, רצון ומוטיבציה, מעבר ליכולת מקצועית טכנית. מצד המרואיין, התשובות צריכות להיות תואמות ומדויקות לתפקיד הרצוי, וכדאי תמיד להכין מראש סיפור אותנטי ומשכנע מדוע התפקיד הזה מתאים לכם בדיוק.
שלום חברים,

כאשר אנו מראיינים מישהו לתפקיד, בין אם אנו רוצים לקבלו לעבודה או שמישהו מראיין אותנו במטרה לבדוק את התאמתנו למשרה, חשוב להבין האם המועמד באמת מתאים לתפקיד. ההתאמה אינה מסתכמת רק ביכולות לבצע את העבודה, אלא גם ברצון שלו לבצע אותה.

איך נוכל לדעת אם המועמד רוצה לעשות את העבודה?

אחת הדרכים לבדוק זאת היא באמצעות שאלה פתוחה. אפשר לשאול: "אם זה היה תלוי בך, מה היית רוצה לעשות בחיים?"

ניתן לפרק את השאלה הזו לשני חלקים:
  • שאלה כללית: "אם זה היה תלוי בך, מה היית רוצה לעשות בחיים?" - אם התשובה אינה קשורה לתפקיד, זה עשוי להעיד שהוא לא באמת אוהב את העבודה.
  • שאלה ממוקדת: "אם זה היה תלוי בך, באיזה תפקיד בארגון הזה היית רוצה לעבוד?" - כך אפשר לקבל תשובה יותר אותנטית על רצונו האמיתי בתוך הארגון.
כאשר אנו שואלים את המועמד לגבי התפקיד הרצוי לו בתוך הארגון, יש סיכוי גבוה יותר שנקבל תשובה אמיתית, מכיוון שהוא לא ירגיש שהוא צריך "לרצות" אותנו. אפשר גם לשאול: "אם זה היה תלוי בך, איזה תפקיד בארגון הזה אתה חושב שאתה הכי מתאים לו?"

בנוסף, ניתן לשאול שאלה הפוכה:

איזה תפקיד אינך רוצה לעשות?

שאלה זו יכולה לחשוף דברים נוספים על המועמד. לדוגמה, אם מדובר במשרה הדורשת אינטראקציה עם אנשים, והמועמד משיב שהוא לא אוהב תפקידים בתחום המכירות - ייתכן שהוא לא יתאים לתפקיד הדורש כישורי מכירה.

איך להפוך את השאלה למתוחכמת יותר?

אפשר להוסיף לשאלות הקודמות גם את השאלה "למה?". לדוגמה:
  • "איזה תפקיד היית רוצה לעשות בארגון?"
  • תשובת המועמד: "אני רוצה להיות מנהל פרויקטים."
  • שאלה נוספת: "למה אתה רוצה להיות מנהל פרויקטים?"
כאשר אנחנו שואלים "למה?", אנו מגלים מידע נוסף על השיקולים הפנימיים של המועמד, מה שמאפשר להבין האם הוא באמת מתאים לתפקיד.

מה לעשות כשאתה בצד המרואיין?

אם אתה זה שעובר ראיון עבודה, כאשר שואלים אותך "איזה תפקיד היית רוצה לעשות?", כדאי להשיב בתפקיד שאליו אתה מתראיין. לדוגמה, אם אתה מתראיין לתפקיד מנהל מכירות, התשובה שלך צריכה להיות "מנהל מכירות".

בנוסף, אם שואלים אותך "איזה תפקיד אינך רוצה לעשות?", כדאי לתת תשובה המתאימה לכישורים של התפקיד שאתה מתראיין אליו. אם, לדוגמה, אתה מתראיין לתפקיד מכירות, תוכל לומר: "אני פחות מתאים לתפקידים שדורשים עבודה שקטה מול מחשב ללא אינטראקציה עם אנשים."

לסיכום,

תהליך הראיון אינו רק בדיקה של כישורי עבודה, אלא גם של רצון והתאמה לתפקיד. בין אם אתה המראיין או המרואיין, חשוב לשים לב לא רק למה שנאמר, אלא גם למה שעומד מאחורי התשובות.

למידע נוסף על ראיונות עבודה, איך להתראיין נכון, איך לשאול שאלות בריאיון ואיך לענות על שאלות - בקרו באתר האינטרנט EIP.co.il. בהצלחה!
איך להכיר את האופי של העובד? איך לראיין עובדים? חוסר התאמה לתפקיד, האם מישהו מתאים לתפקיד? הכנה לראיון עבודה, שאלות לראיון עבודה, תשובות לראיון עבודה, איזה תפקיד בא לך לעשות? מה אתה אוהב לעשות? איזה תפקיד תרצה לעשות? איזה תפקיד אתה רוצה לעשות? מה התחביבים שלך בראיון עבודה?
האם אתה מתאים לתפקיד לגלות מה התחביבים שלך להבין יותר ראיונות לרצות חשוב לזכור אופי של עובד הוא לא אוהב יעילות בראיון עבודה איך לדעת איך לדעת שמישהו מתאים לתפקיד איך להתראיין איך לראיין אני מתאים אני מתאים לתפקיד אתה מתאים לתפקיד בראיון בראיון עבודה גיוס גיוס עובד גיוס עובדים האם אני מתאים האם אני מתאים לתפקיד האם אתה מתאים לתפקיד התאמה התאמה לתפקיד לגייס עובדים לדעת לדעת שמישהו מתאים לתפקיד להתראיין לענות לענות בראיון לענות בראיון עבודה לראיין לראיין עובד לראיין עובדים לשאול לשאול בראיון לשאול בראיון עבודה לשאול שאלות מה לענות בראיון מה לענות בראיון עבודה מה לשאול מה לשאול בראיון מה לשאול בראיון עבודה מישהו מתאים לתפקיד משאבי אנוש מתאים לתפקיד עבודה עובד עובדים ראיון ראיון עבודה ראיון עבודה שאלות ראיונות שאלה שאלות שאלות ותשובות שאלות ותשובות בראיון עבודה תפקיד תשובות תשובות בראיון תשובות בראיון עבודה
איך לראיין עובדים? מה לשאול בראיון עבודה? מה יכול לגרום לך להיכשל בתפקיד? האם העובד מבין את התפקיד? האם העובד מתאים לתפקיד? בדיקת התאמה לתפקיד, איך לראיין עובדים בכירים? איך לראיין מנהל? שאלות לראיון עבודה, הכנה לראיון עבודה
איך לראיין עובדים? מה לשאול בראיון עבודה? מה יכול לגרום לך להיכשל בתפקיד? האם העובד מבין את התפקיד? האם העובד מתאים לתפקיד? בדיקת התאמה לתפקיד, איך לראיין עובדים בכירים? איך לראיין מנהל? שאלות לראיון עבודה, הכנה לראיון עבודה
... של התפקיד שאליו הוא מועמד. בדרך כלל, בראיון עבודה, שואלים שאלות רגילות ומוכרות כמו ספר לי על עצמך, מה החוזקות שלך?, למה אתה מתאים לתפקיד?, למה שניקח דווקא אותך? וכדומה. שאלות אלו מאפשרות למועמד להציג תשובות מוכנות מראש, תשובות שלרוב אינן מספקות מידע מספיק על ... ולשדר מקצועיות. למה השאלה הזו טובה יותר מהשאלות הרגילות? בדרך כלל, בריאיון עבודה שואלים את המועמד: ספר לי על עצמך, למה אתה מתאים לתפקיד?, במה אתה טוב?, למה שנבחר דווקא בך? שאלות אלו נותנות למועמד הזדמנות לחזור על תשובות מוכנות מראש, מבלי לחשוף מידע משמעותי ...
ביטחון עצמי בראיון עבודה - מתי זה רע? מתי ביטחון עצמי בראיון עבודה יהרוס לך את הריאיון עבודה? האם לשדר ביטחון עצמי בראיון עבודה? איך להתקבל לעבודה? גיוס עובדים, איך להתראיין? עודף ביטחון עצמי, ביטחון עצמי שקרי, איך לשדר מקצועיות בראיון עבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתקבל לעבודה? מי מראיין אותך? איך לראיין עובדים? יעוץ קריירה
... את הריאיון עבודה. אז כעיקרון, כדי לעבור את הריאיון עבודה, עליך לשכנע את המראיין ואת המגייס, שאתה מתאים לתפקיד. ולכאורה, הדרך הטובה ביותר לשכנע את המראיין שאתה מתאים לתפקיד , היא, אם תשדר ביטחון עצמי במה שאתה אומר וביכולת המקצועית שלך. כי ככל שתשדר יותר ביטחון עצמי בראיון ובמה שאתה אומר בו, ככה זה מגדיל את הסיכוי שהמראיין שלך ישתכנע שאתה מתאים לתפקיד . אבל האם זאת האמת? אז התשובה היא כך: אם המראיין שלך טיפש, אז כן, ככל שתשדר יותר ביטחון עצמי בראיון עבודה שלך, כך יש סיכוי יותר גדול שיחשבו שאתה מתאים לתפקיד. אבל אם המראיין שלך חכם, אז כנראה שהמראיין שלך מחפש איש מקצוע והמראיין שלך רוצה לדעת שאתה מקצועי. ומקצועיות, לא מתבטאת בביטחון עצמי, אלא היא כן מתבטאת ברמת דיוק ...
גיוס עובדים, איך לדעת אם העובד מתאים לתפקיד? איך לבדוק התאמה לתפקיד? איך לראיין עובד? ניתוח אופי של מרואיין, איך לנהל ראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איך לבדוק עובדים? האם מישהו מתאים לתפקיד? משאבי אנוש, כוח אדם, לגייס עובדים
גיוס עובדים, איך לדעת אם העובד מתאים לתפקיד? איך לבדוק התאמה לתפקיד? איך לראיין עובד? ניתוח אופי של מרואיין, איך לנהל ראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איך לבדוק עובדים? האם מישהו מתאים לתפקיד? משאבי אנוש, כוח אדם, לגייס עובדים
... אתה מועמד? מה לדעתך התפקיד דורש? באילו תחומים התפקיד יכול להיות מאתגר או קשה? למה אתה חושב שאתה מתאים לתפקיד הזה? מטרת השאלות הללו היא לבדוק האם המועמד באמת מנסה להבין את התפקיד, או שהוא רק מנסה לשכנע ... מה ידוע לך על התפקיד? מה לדעתך התפקיד דורש? אילו אתגרים עשויים להיות בתפקיד? מדוע אתה חושב שאתה מתאים לתפקיד? באמצעות שאלות אלו, ניתן להבחין אם המועמד מנסה באמת להבין את התפקיד ולהעריך את התאמתו, או ...
יזמות ושותפויות, שותפים עסקיים, קבלני משנה, outsourcing, מיקור חוץ, האם כדאי לעבוד עם שותף? לחסוך בעלויות, להגדיל רווחים, לפטר עובדים, לגייס עובדים, גיוס עובדים, טעויות של יזמים, הדרכת מנהלים, מנטורינג למנהלים, יעוץ עסקי
יזמות ושותפויות, שותפים עסקיים, קבלני משנה, outsourcing, מיקור חוץ, האם כדאי לעבוד עם שותף? לחסוך בעלויות, להגדיל רווחים, לפטר עובדים, לגייס עובדים, גיוס עובדים, טעויות של יזמים, הדרכת מנהלים, מנטורינג למנהלים, יעוץ עסקי
... ושותפויות, שותפים עסקיים, קבלני משנה, outsourcing, מיקור חוץ, האם כדאי לעבוד עם שותף? לחסוך בעלויות, להגדיל רווחים, לפטר עובדים, לגייס עובדים, גיוס עובדים, טעויות של יזמים, הדרכת ... וכך תוביל לגידול ברווחים. אף על פי שכל אחד יקבל שליש מהרווח, הסכום הכולל שהעסק ירוויח יהיה גדול בהרבה מאשר לו כל אחד מהם היה מנסה לבצע את שלושת התפקידים לבד. לעומת זאת, אם מומחה בשיפוצים ... יוצרת יתרון תחרותי ברור ומגדילה את הרווחיות הכללית של העסק. האם לפטר את השותף? האם להשתמש במיקור חוץ? איך להגדיל רווחיות? הדרכה עסקית למנהלים גיוס או פיטורי עובדים שימוש בקבלני משנה ... מפסיד לקוחות כאשר אתה מתעקש לחסוך תשלום למשווק מקצועי. כך אתה עלול להרוויח פחות בטווח הארוך, גם אם לכאורה אתה חוסך עלות של שותף או עובד. כיצד חלוקת התפקידים יכולה למקסם רווחים? דמיין שיש ... איכותי וממוקד יותר ממך. ככל שהעסק גדול יותר, יש יתרון בהאצלת סמכויות כדי שכל תחום יטופל בצורה המקצועית ביותר. שותפים בעסקים הדרכה עסקית ניהול עסקי גיוס או פיטורי עובדים אאוטסורסינג לעסקים ... את השותפות? פירוק שותפות, הגדלת רווחיות, חיסכון בעלויות, האם לפטר את השותף? האם להשתמש במיקור חוץ? שימוש בקבלני משנה, קבלן משנה, האם לפטר עובד? האם לגייס עובד? האם לגייס מנהל? האם לפטר את המנהל? ...
הגדלת רווחים בעסק באמצעות קבלני משנה, איך להגדיל את הכנסות העסק באמצעות אאוטסורסינג? הגדלת הכנסות בעסק, איך להגדיל את כמות הלקוחות? איך להגדיל את העסק? הגדלת רווחיות העסק, גיוס עובדים, איך להגדיל את הרווחיות העסקית? יעוץ עסקי
הגדלת רווחים בעסק באמצעות קבלני משנה, איך להגדיל את הכנסות העסק באמצעות אאוטסורסינג? הגדלת הכנסות בעסק, איך להגדיל את כמות הלקוחות? איך להגדיל את העסק? הגדלת רווחיות העסק, גיוס עובדים, איך להגדיל את הרווחיות העסקית? יעוץ עסקי
... בעסק, איך להגדיל את כמות הלקוחות? איך להגדיל את העסק? הגדלת רווחיות העסק, גיוס עובדים, איך להגדיל את הרווחיות העסקית? יעוץ עסקי איך ... חיצוני בתמורה לעמלה. השארת הניהול אצלך, אך העברת הביצוע בפועל לקבלן משנה. גיוס עובדים שיבצעו עבורך את העבודה. כיצד עסקים גדולים ... איך להגדיל את רווחיות העסק? מתי להשתמש בקבלני משנה? האם כדאי לגייס עובדים? איך לטפל בלידים של לקוחות? איך לעמוד בביקושים גבוהים? ... עמלה על הליד. להשאיר את הניהול אצלך, אך להעביר את הביצוע לקבלן משנה. לגייס עובדים שיבצעו את העבודות עבורך. הרעיון הוא להבין שכל לקוח שפונה ... לעסקים, איך לעמוד בעומס מכירות? איך לעמוד בעומס לקוחות? קבלנות משנה, מתי לגייס עובד? כדאיות גיוס עובדים, כדאיות שימוש במיקור חוץ, כדאיות שימוש ב outsourcing, האם להשתמש ב outsourcing? האם כדאי לגייס עובדים? האם לשכור חברה חיצונית? האם להיעזר בחברה חיצונית? איך ... עסקי, האם להשתמש במיקור חוץ? האם להשתמש באאוטסורסינג? outsourcing, האם לגייס עובדים? האם לגייס איש מכירות? האם להשתמש בקבלן משנה? הגדלת ...
גיוס עובדים, מי יראיין את העובד החדש? תהליך גיוס עובד לארגון, מי צריך לראיין את העובד החדש? כוח אדם, איך לגייס עובד חדש? איך לבנות צוות עובדים? איך לראיין עובד חדש? תהליך גיוס עובדים, יעוץ ארגוני, איך לראיין עובדים חדשים? מבנה ארגוני
גיוס עובדים, מי יראיין את העובד החדש? תהליך גיוס עובד לארגון, מי צריך לראיין את העובד החדש? כוח אדם, איך לגייס עובד חדש? איך לבנות צוות עובדים? איך לראיין עובד חדש? תהליך גיוס עובדים, יעוץ ארגוני, איך לראיין עובדים חדשים? מבנה ארגוני
גיוס עובדים, מי יראיין את העובד החדש? תהליך גיוס עובד לארגון, מי צריך לראיין את העובד החדש? כוח אדם, איך לגייס עובד חדש? איך לבנות צוות עובדים? איך לראיין עובד חדש? תהליך גיוס עובדים, יעוץ ארגוני, איך לראיין עובדים חדשים? מבנה ארגוני מי אמור לראיין עובד חדש בארגון? כאשר ארגון מחפש לגייס עובד חדש, נשאלת השאלה מי בדיוק אמור להיות המראיין של העובד. בארגונים קטנים, שבהם יש מנהל אחד ועובדים תחתיו, ברור שהמנהל עצמו יהיה זה שיבצע את הריאיון, מכיוון שאין מישהו אחר שיכול לעשות זאת. אבל מה קורה בארגונים גדולים עם כמה רמות ניהול ומבנה ארגוני מורכב? מי באמת צריך לראיין את העובד החדש? מדוע המנהל הישיר חייב לראיין את העובד החדש? הכלל הראשון הוא שהמנהל הישיר, כלומר, האדם שינהל את העובד באופן יומיומי, חייב להיות זה שמראיין את העובד. לדוגמה, אם מדובר בתהליך גיוס של איש מכירות, הראשון שיראיין את איש המכירות הוא מנהל המכירות שאצלו העובד יעבוד. למה חשוב להקפיד על זה? הסיבה פשוטה ומעשית: עובד חדש הוא בעצם כלי עבודה בידיו של המנהל. בדיוק כמו שאיש מקצוע בוחר לעצמו את כלי העבודה שלו, כך גם מנהל חייב לבחור את העובדים שלו. אם לדוגמה מגיע מועמד לתפקיד מכירות, ומישהו אחר בארגון, שאינו המנהל הישיר, מראיין ומקבל אותו לעבודה, ייתכן מצב בעייתי מאוד: כאשר העובד יעשה טעויות או ייכשל במשימותיו, המנהל הישיר עשוי לטעון שלא הוא בחר אותו, ולכן אין זו אשמתו. זה יוצר בעיית אחריות ברורה. לעומת זאת, אם המנהל הישיר הוא זה שבחר, ראיין ואישר את העובד, הוא נושא באחריות מלאה כלפי ההצלחה או הכישלון של העובד. דוגמת המקדחה: מי אחראי על הכלי שהתקלקל? כדי להמחיש את ... בלי שהוא מעורב בבחירתה, הוא תמיד יוכל להגיד שהמקדחה לא מתאימה או לא תקינה, והוא יסיר מעצמו אחריות. בדיוק באותו אופן עובד התהליך של גיוס עובדים: מי שמנהל ישירות את העובד חייב להיות אחראי לבחירת העובד, בדיוק כמו שכל בעל מקצוע אחראי על בחירת כלי העבודה שלו. ... העובדים מלמטה למעלה? כדי שהתהליך יהיה אפקטיבי וברור, הוא צריך להתבצע בצורה מדורגת, תמיד מלמטה כלפי מעלה. ראשית, המנהל הישיר צריך לראיין ולסנן את המועמדים הפוטנציאליים. רק לאחר שהמנהל הישיר בחר מספר מועמדים מתאימים, הוא מעביר את אותם מועמדים לראיון נוסף אצל המנהל שמעליו, וכך הלאה במעלה המבנה הארגוני. לדוגמה, אם אנו רוצים לגייס איש מכירות זוטר, המנהל הישיר שלו (מנהל מכירות זוטר) יראיין תחילה . לאחר מכן, את המועמדים שהוא סימן כמתאימים יראיין המנהל שלו (מנהל מכירות בכיר יותר), ואולי אף מנהל נוסף בדרגה גבוהה יותר אם מדובר בתפקיד בעל חשיבות גבוהה. ככל שהתפקיד בארגון בכיר יותר וקריטי יותר, כך נדרשת מעורבות גדולה יותר של מנהלים בכירים בריאיון. חשוב להדגיש כי אין חובה שהמנהל הבכיר ביותר בארגון יראיין כל עובד זוטר שמגויס לתפקיד נמוך בהיררכיה. למשל, מנכל הארגון בדרך כלל לא יראיין איש מכירות זוטר, אלא אם כן מדובר בתפקיד אסטרטגי או ייחודי מאוד. מה החשיבות של תהליך ריאיון הדרגתי? תהליך הריאיון המדורג יוצר מחויבות ואחריות ברורה כלפי העובד החדש. ...
לפטר עובד לא מקצועי, האם לפטר עובד גרוע? גיוס עובדים, פיטורי עובדים, האם לגייס עובד חדש? איך לבדוק ביצועים של עובד? ביצועים של עובדים, יעוץ ארגוני, ניהול עובדים, בקרה על עובדים, ביצועי עובדים, גיוס עובד חדש, צוואר בקבוק, פיטורי עובד, להשוות תפוחים לתפוחים, השוואת ביצועי עובדים, דירוג עובדים, איזה עובד לפטר? האם כדאי לפטר את העובד? יעוץ למנהלים, הכשרה לעובד, הדרכת עובדים
... עובד לא מקצועי, האם לפטר עובד גרוע? גיוס עובדים, פיטורי עובדים, האם לגייס עובד חדש? איך לבדוק ביצועים של עובד? ביצועים של עובדים, יעוץ ארגוני, ניהול עובדים, בקרה על עובדים, ביצועי עובדים, גיוס עובד חדש, צוואר בקבוק, פיטורי עובד, להשוות תפוחים לתפוחים, השוואת ביצועי עובדים, דירוג עובדים, איזה עובד לפטר? האם כדאי לפטר את העובד? יעוץ ... התשובה הפשוטה ביותר, היא, שכן לפטר את העובד שלא מצליח למלא את תפקידו בהצלחה. אבל כמובן שזאת לא כל האמת כמו שתכף נסביר. נניח לצורך העניין שאנחנו רוצים לקדוח חור בקיר. ונניח שאנחנו משתמשים במקדח מסוים והמקדח לא מצליח ... העובד? האם אחרי שנפטר אותו נפסיק לנסות להשיג את המשימה? האם ננסה לגייס עובד אחר , שאולי יביא ביצועים טובים יותר? למה שעם עובד חדש זה יעבוד יותר טוב? למה לדעתנו שגיוס עובד חדש יעזור? למה שהעובד החדש יצליח במקום שבו נכשל העובד הקיים? כי אם החלטנו להפסיק לנסות להשיג את המטרה, אז הגיוני לפטר את העובד, גם אם אין ... עובד לא מצליח? מה האלטרנטיבות שלנו? הכשרה לעובד? הדרכת העובד? גיוס עובד חדש? וכולי. בשורה התחתונה, כמשהו לא עובד, צריכים להבין למה הוא לא עובד, לפני שמנסים להחליף את העובד. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ראיון עבודה, שאלות ותשובות בראיון עבודה, מה לשאול בראיון עבודה? מה לענות בראיון עבודה? איך לראיין? איך להתראיין? האם אני מתאים לתפקיד? האם אתה מתאים לתפקיד? איך לדעת שמישהו מתאים לתפקיד? התאמה לתפקיד, גיוס עובדים, משאבי אנוש
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אתה מתאים לתפקיד, איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אתה מתאים לתפקיד, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למתבגרים, קואצ'ינג לילדים, מאמן אישי לחיים בתחום אתה מתאים לתפקיד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 21:22:15 - wesi1