אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אני לא רוצה ✔אולי אני לא רוצה כלום? איך לדעת מה אני רוצה? מה יעשה לי טוב? לא יודע מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו? 2 סוגים של לא רוצה כלום, כעט...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אולי אני לא רוצה כלום? איך לדעת מה אני רוצה? מה יעשה לי טוב? לא יודע מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו? 2 סוגים של לא רוצה כלום, כעט ביד הסופר, אולי אני כלום? אולי אין בחירה חופשית? אולי אין לי רצון? אולי אני דומם?
מה המשמעות של השאלה "מה אני רוצה"?

אחת השאלות הקיומיות ביותר שאנשים שואלים את עצמם היא: "מה אני רוצה?". בשאלה זו טמונה הנחה שיש משהו ספציפי שאמור לעשות לאדם טוב. כאשר אדם מנסה לברר את רצונותיו, הוא למעשה שואל: "מה אני חושב שיעשה לי טוב?". אך אליעד כהן מסביר שיש אפשרות אחרת, לא נפוצה, והיא שהאדם באמת לא רוצה שום דבר. אין מדובר במצב של ייאוש או של דיכאון שבו האדם "לא רוצה כלום" משום שהוא איבד דבר שחשוב לו, כמו אדם שנפרד מבת זוגו או אם שאיבדה את הילד שלה. במקרים כאלה, האדם למעשה רוצה משהו מאוד ספציפי ולכן מרגיש תחושה של חוסר משמעות, כי אין לו את אותו דבר שהוא רוצה.

לעומת זאת, אליעד מציע מצב שונה לחלוטין שבו האדם לא רוצה כלום באופן עמוק ואמיתי, מתוך תפיסה של אחדות עם המציאות. במצב זה, האדם אינו מוצא שום הבדל בין האפשרויות השונות ולכן אין לו העדפה ממשית, דבר או מצב ספציפי שיגרום לו להרגיש טוב יותר.

האם יש שני סוגים של "לא רוצה כלום"?

אליעד מסביר שישנם למעשה שני סוגים של מצב שבו אדם "לא רוצה כלום":
  1. הסוג הראשון הוא מצב רגשי שלילי שבו האדם אינו רוצה כלום כי הוא חש שהדברים שהוא רוצה אינם בהישג ידו. לדוגמה, אדם שעבר טראומה כמו פרידה מבן זוג או אובדן של אדם קרוב עשוי להרגיש שהוא לא רוצה כלום כי הדבר היחיד שרצה כבר אינו קיים עבורו.
  2. הסוג השני, שאותו אליעד מנסה להדגיש, הוא מצב פילוסופי שבו האדם מגיע להבנה עמוקה שאולי באמת אין שום דבר שצריך או כדאי לרצות, שאין באמת שום הבדל בין דבר אחד לשני, וכי כל האפשרויות שוות באותה המידה.
הסוג השני הוא מצב שבו האדם מתבונן במציאות מנקודת מבט שבה הוא חלק אינטגרלי מהמציאות עצמה, ללא העדפה, ללא רצון מוגדר, ופשוט חי את המציאות כפי שהיא מתרחשת.

מהו הדימוי של "האדם כאצבע" ואיך הוא קשור לרצון חופשי?

אליעד משתמש בדימוי של האדם כאצבע כדי להמחיש את הרעיון של חוסר רצון עצמאי. כשאנחנו רואים אצבע כותבת, אנחנו יכולים לשאול "מה האצבע רוצה?", והתשובה ברורה: האצבע לא רוצה כלום. היא פשוט מבצעת את רצון הגוף ששולט בה. באותה מידה, ייתכן שאנחנו בני האדם, בדומה לאותה אצבע, לא באמת רוצים שום דבר באופן עצמאי, אלא שאנחנו פשוט מבטאים פעולה או רצון של המציאות כולה.

במילים אחרות, יכול להיות שאנחנו רק חלק מתוך תהליך גדול, "נקודה במציאות", או ביטוי של מציאות רחבה יותר שמחליטה עבורנו מה אנחנו נעשה או נרצה. אם כך, אולי השאלה "מה אני רוצה?" אינה באמת השאלה הנכונה, אלא היא רק ביטוי לאשליה שיש לנו רצון עצמאי ונפרד מן המציאות שסביבנו.

האם הבחירות שלנו באמת חשובות או שהכל נקבע מראש?

בהמשך ההרצאה, אליעד מעלה את השאלה הפילוסופית לגבי משמעות הבחירה החופשית. האם הבחירות שאנחנו עושים הן אכן שלנו, או שהן פשוט ביטוי של תהליכים אוטומטיים שמתרחשים בתוך המציאות? יכול להיות שאנחנו חושבים שאנחנו בוחרים, אבל בפועל, כל מה שקורה כבר נקבע מראש, ואנחנו רק מתנהלים בתוך המציאות הזאת.

זו נקודה פילוסופית חשובה, מכיוון שהיא משפיעה על הדרך שבה אנחנו תופסים את החיים שלנו. אם אין באמת בחירה חופשית, ייתכן שגם הרצון שלנו אינו אמיתי ואוטונומי, אלא שהוא רק השתקפות של מה שקורה לנו במציאות, ללא שליטה אמיתית מצדנו.

האם בכלל ניתן לדעת מה אנחנו באמת רוצים?

אליעד כהן מציע גם את האפשרות שאולי אין בכלל משמעות לשאלה מה אנחנו רוצים, משום שאולי אין שום רצון אמיתי שהוא שלנו באופן עצמאי. הרצון שלנו יכול להיות פשוט ביטוי אוטומטי של תגובה למצב מסוים, לחוויה מסוימת או לגירוי סביבתי. במצב כזה, האדם ימצא עצמו תמיד מחפש אחר משהו שיגרום לו להרגיש טוב, אבל ייתכן שאין שום דבר ספציפי כזה, כי כל דבר שיעשה יהיה בדיוק אותו הדבר מבחינת ההשפעה שלו.

מצב זה מביא לתובנה שאולי כל השאלות על "מה אני רוצה?" אינן באמת רלוונטיות, כי הן מבוססות על הנחה מוטעית שהרצון שלנו הוא בעל משמעות נפרדת ומוגדרת באופן עצמאי.

מה ההבדל בין לרצות משהו לבין פשוט לחוות אותו?

אליעד מוסיף שאם האדם אכן מבין שאין לו רצון עצמאי, הוא עשוי פשוט לחוות את המציאות בלי צורך להחליט אם הוא רוצה את מה שקורה או לא. במצב כזה, אין מאבק פנימי, אין ניסיון לשנות או לשלוט במה שקורה, אלא קבלה פשוטה של המציאות כפי שהיא.

זוהי הבנה עמוקה יותר של החיים: במקום לשאול כל הזמן "מה אני רוצה?", האדם יכול פשוט לחוות את הדברים כפי שהם, ללא התנגדות וללא ניסיון לשלוט במציאות. במצב כזה, אין משמעות מיוחדת לשאלה אם יש לו רצון או אין לו, משום שהוא חי את החיים באופן ישיר יותר, ללא מחיצות או הגדרות.
איך לדעת מה אני רוצה? האם יש לי רצון בכלל?

ההרצאה עוסקת בשאלות קיומיות על הרצון האנושי והיכולת להבין מה אנחנו באמת רוצים. פעמים רבות, אנשים שואלים את עצמם: "מה אני רוצה?", מנסים להבין את הרצון האמיתי שלהם, ואם הם באמת יודעים מה יגרום להם אושר. התשובה היא לא תמיד ברורה, ולפעמים התהליך עצמו יכול להוביל למבוי סתום של חוסר רצון.

מה קורה כשאני לא יודע מה אני רוצה?

בהרצאה, נדונה האפשרות של אדם שאינו יודע מה הוא רוצה. הוא עשוי לשאול את עצמו שאלות כמו: "מה אני רוצה?" ו"מה יעשה לי טוב?", אך תגובתו היא חיפוש מתמיד אחר תשובה שתשביע את רצונו. אולם, יש גם אפשרות שבן אדם יגיע למסקנה שהוא בעצם לא רוצה כלום. כשאדם שואל את עצמו מה הוא רוצה, הוא מניח שיש משהו שצריך לרצות, משהו שיגרום לו להרגיש טוב. אך מה אם אין שום דבר כזה? מה אם כל הבחירות לא באמת משנה?

האם אפשר להגיע למקום של לא רוצה כלום?

לא מדובר בחוסר רצון של "אני מיואש ולא רוצה כלום", אלא בפרספקטיבה אחרת: האם באמת יש משהו שאני אמור לרצות? לדוגמה, אדם שנמצא במצב של אובדן או שברון לב, יכול לחשוב שהוא לא רוצה כלום. זה לא אומר שהוא לא רוצה משהו ספציפי, אלא שהוא לא מוצא משמעות או רצון במציאות כולה. ייתכן שהוא פשוט חווה אובדן ולא מצליח למצוא כיוון לרצון חדש.

איך זה קשור לרצון של אצבע?

בהרצאה מוצגת דימוי של אדם שהוא כמו אצבע במציאות. כשאתה שואל את עצמך "מה אני רוצה?", האם באמת יש לך רצון עצמאי? אולי אתה לא יותר מאצבע שמבצעת פעולה שנקבעה על ידי המציאות שסובבת אותך. האצבע לא רוצה כלום, היא פשוט מבצעת את מה שגוף האדם מחליט בשבילה. אולי גם אנחנו, במובן מסוים, לא רוצים כלום - אנחנו פשוט חלק מהמציאות, מבטאים משהו אחר, ללא רצון עצמאי.

האם הרצון שלנו הוא רק ביטוי של משהו חיצוני?

השאלה המרכזית שעולה בהרצאה היא אם הרצון שלנו הוא באמת שלנו, או שהוא רק ביטוי של משהו חיצוני, משהו שקרה לנו או שנכפה עלינו. אם כל מה שקורה, קורה בצורה אוטומטית, אולי אנחנו לא באמת בוחרים, אולי אנחנו רק חלק מהמציאות הגדולה שסובבת אותנו.
חופש טראומה מרגיש תחושה רצון אמיתי ללא שליטה עצמאות עצמאי מבצעים יכול לחשוב לשלוט במה שקורה למחוק מישהו מהראש 2 סוגים של לא רוצה 2 סוגים של לא רוצה כלום אולי אין בחירה חופשית אולי אין לי רצון אולי אני דומם אולי אני כלום אולי אני לא רוצה כלום איך לדעת איך לדעת מה אני איך לדעת מה אני רוצה אין בחירה חופשית אין לי רצון אין לי רצונות אני דומם אני כלום אני לא רוצה אני לא רוצה כלום אני רוצה משהו בחירה בחירה חופשית דומם האם אין בחירה חופשית האם אני רוצה האם אני רוצה משהו חופש חופשית יודע מה אני רוצה כלום כעט ביד הסופר לא יודע מה אני רוצה לא רוצה כלום לדעת מה אני לדעת מה אני רוצה למה אין בחירה חופשית למה אני לא רוצה למה אני לא רוצה כלום מה אני רוצה מה יעשה לי טוב סוגים סוגים של לא רוצה רוצה משהו רצון
בחורה לא רוצה אותי, אוהב אותה אבל היא לא רוצה, אני רוצה אותה אבל היא לא רוצה אותי, הוא לא רוצה אותי, הוא לא רוצה אותך, היא לא רוצה אותך, שכנוע, זוגיות, לגרום לבחורה לרצות אותך
בחורה לא רוצה אותי, אוהב אותה אבל היא לא רוצה, אני רוצה אותה אבל היא לא רוצה אותי, הוא לא רוצה אותי, הוא לא רוצה אותך, היא לא רוצה אותך, שכנוע, זוגיות, לגרום לבחורה לרצות אותך
... לגרום לבחורה לרצות אותך האם ניתן לשנות את דעתו של אדם שאומר אני לא רוצה? כאשר אדם מביע התנגדות ואומר אני לא רוצה, עולה שאלה חשובה: האם אפשרי לשנות את דעתו, או שמדובר בעמדה סופית ומוחלטת? אליעד כהן מסביר ... של מה עומד מאחורי אותה התנגדות. אנשים רבים טועים לחשוב שהביטוי אני לא רוצה הוא סופי. מדוע הם טועים? כי הם עצמם, כאשר הם אומרים אני לא רוצה, לא תמיד מנתחים את הסיבות העמוקות שמאחורי ההרגשה הזאת. לכן, כשהם שומעים מישהו אחר שאומר אני לא רוצה אותך, הם מניחים שגם אצלו אין סיבה נראית לעין, ומקבלים זאת כמוחלט. האמת היא, לפי אליעד, שכאשר מישהו אומר אני לא רוצה אותך, כמעט תמיד יש סיבה. לא מדובר בסירוב אקראי. מאחורי המשפט הזה מסתתרת הנחה של האדם שאומר ... טוב, או שהערך שאתה יכול לספק לו אינו מספיק עבורו. לכן, האמירה אני לא רוצה היא בעצם אמירה התלויה במצב מסוים, כלומר, האדם לא רוצה אותך במצב הנתון, אבל יכול להיות שירצה אם המצב ישתנה. לדוגמה: אישה שאומרת לגבר אני לא רוצה אותך כי אתה לא יציב כלכלית, למעשה אומרת שאם הוא יהפוך להיות יציב כלכלית - ייתכן שתשנה את ... שלו ישתנה גם הוא. מדוע אנשים מתקשים לקבל את הרעיון שאפשר לשנות אני לא רוצה? אליעד מסביר שאנשים מתקשים לקבל את הרעיון הזה משום שכאשר הם עצמם לא רוצים משהו, הם נוטים ... לרצונות שלהם כאילו היו חסרי סיבה, ולכן כאשר מישהו אחר אומר אני לא רוצה, הם מפרשים זאת כעמדה מוחלטת וחסרת סיבה. אם אדם יתחיל לבדוק עם עצמו למה הוא לא רוצה משהו, ... לא רוצה - יש לכך סיבה. הבנה זו תאפשר לו להבין שגם האחר שאומר אני לא רוצה, בעצם מבטא התנגדות עם סיבה, וכך יוכל לשנות אותה. לדוגמה, אדם שלא רוצה לעמוד בפקק עשוי ... בזבוז זמן או אי נוחות. כשהוא יבין זאת, הוא יבין שגם כשאחר אומר אני לא רוצה, יש לכך סיבות שאפשר לשנות. האם אני לא רוצה יכול להיות אמיתי ומוחלט לגמרי? אליעד מבהיר שהאמירה אני לא רוצה אותך יכולה להיות גם בעלת היבט מוחלט, כלומר, האדם באמת לא רוצה בלי קשר למה שישתנה, אבל זו האפשרות הפחות שכיחה. במרבית המקרים, מדובר על אני לא רוצה מותנה במצב מסוים. גם כאשר אדם חושב שהרצון שלו הוא מוחלט, יש בדרך כלל מקום לשינוי אם התנאים ... את ההבנה הזאת, עליו להתחיל עם עצמו. בכל פעם שהוא עצמו אומר אני לא רוצה, עליו לבדוק למה הוא לא רוצה את הדבר. אם הוא ילמד להכיר את הסיבות של עצמו, יהיה לו קל יותר ... מההבנה הזו? המסקנה המרכזית של אליעד היא שאין לקבל אמירה של אני לא רוצה כאמירה מוחלטת וסופית. במקום זאת, עלינו לחפש את הסיבות מאחורי ההתנגדות ולהבין שכאשר נשנה ... יחסים או בשכנוע לקנות מוצר. לסיכום, אליעד מדגיש כי אמירות כמו אני לא רוצה אותך אינן סופיות או מוחלטות. כל התנגדות היא תלוית מצב, וברגע שמשתנה המצב - ניתן לשנות גם ... להתמודד עם דחייה? פסיכולוגיה של קבלת החלטות שכנוע כאשר אדם אומר אני לא רוצה כאשר מישהו מנסה לשכנע אדם אחר לעשות משהו, כמו לקנות מוצר, והוא מקבל תגובה שלילית בסגנון אני לא רוצה לקנות את זה, עולה השאלה האם באמת ניתן לשנות את דעתו. בהקשר הרומנטי, כאשר גבר מחזר אחרי אישה והיא דוחה אותו באמירה אני לא רוצה אותך, עולה אותה שאלה - האם באמת ניתן לשנות את המצב, או שמדובר במשהו סופי ומוחלט. האם ניתן לשנות את דעתו של אדם שאומר אני לא רוצה? התשובה היא שכן, ניתן לשנות את דעתו של אדם, אך השאלה היא כיצד. הנטייה של רבים היא לפרש את האמירה אני לא רוצה כאמירה מוחלטת, אך האמת היא שיש כאן מקום לחקירה מעמיקה יותר. יש הבדל בין אמירה של אני לא רוצה אותך כי... לבין אמירה של אני לא רוצה אותך בשום צורה, בשום מצב. מדוע אנשים נוטים לחשוב שאי אפשר לשנות את דעתו של מישהו שאומר לא? כאשר מישהו אומר אני לא רוצה, יש נטייה לחשוב שזו אמירה מוחלטת שאין לה סיבה עמוקה. זאת משום שכאשר אדם עצמו אומר אני לא רוצה משהו, הוא לא תמיד מנתח מדוע. הוא פשוט מרגיש שהוא לא רוצה, ולפעמים זה נראה לו כאילו אין סיבה מאחורי זה. לכן, כאשר מישהו אחר אומר לו אני לא רוצה אותך, הוא מניח שגם שם אין סיבה נסתרת, וזה מוביל אותו למסקנה שאין טעם לנסות לשנות את דעתו. האמת שמסתתרת מאחורי אני לא רוצה במציאות, כאשר אדם אומר אני לא רוצה, בדרך כלל מסתתרת מאחורי זה סיבה. לדוגמה: אישה שאומרת
אושר, לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך להיות מאושר? התמודדות עם כאב, להרגיש טוב
אושר, לא רוצה לסבול, לשאול מעומק הלב, התאמה בין הבנה לחוויה, למה אתה לא רוצה לסבול? מהו סבל מוחלט? לא רוצה להרגיש רע, אושר אמיתי, איך להיות מאושר? התמודדות עם כאב, להרגיש טוב
... ולעיתים הוא רוצה לשנות אותה. הגישה כאן היא לחקור את מקור הסבל ולהבין מה באמת גורם לו, כדי לשחרר את המחשבות שגורמות לכאב. מהי המחשבה שגורמת לנו לסבול? כיצד מחשבה של אני לא רוצה לסבול בעצם יוצרת סבל נוסף? הסיבה המרכזית לסבל טמונה במחשבה אני לא רוצה לסבול. אליעד כהן הציע כי המחשבה הזו משמשת כאויב פנימי, שגורם לסבל מיותר. המחשבה הזו לא רק מביאה את האדם למצב של התנגדות למציאות, אלא היא עצמה אחראית לכאב שהוא חווה. הכוונה לא הייתה לשחרר את המחשבה הזו, אלא לחקור אותה לעומק, להבין את מקורה ולראות מה היא מייצגת. השאלה למה אני לא רוצה לסבול? היא שאלה שמניעה את האדם לחקור את שורש הכאב, ולפעמים התשובה שתתגלם עשויה להוביל לשחרור מהסבל. האם ניתן לשחרר את המחשבה על הסבל או יש צורך להבין אותה? מהו התהליך שבו ניתן להילחם במחשבה שמובילה לסבל? אליעד כהן הציע שתי דרכים להתייחס למחשבה אני לא רוצה לסבול: 1. זלזול מוחלט - אם אתה זולל את המחשבה ומפסיק להתייחס אליה, הסבל ייעלם. 2. כבוד מוחלט - אם אתה מכבד את המחשבה ומבין את השורש שלה, תוכל להבין את מטרת הסבל ... בלהרגיש רע?. עולה בעיה: יש כאב, אז מה טוב בזה, ומה רע בזה? בהמשך מתברר שהקושי נובע מכך שהאדם מרגיש מגבלה, לא נהנה מהדברים, ולא רוצה את המציאות כפי שהיא. כיצד המחשבה אני לא רוצה לסבול הופכת לאויב העיקרי? יש דוגמה של אדם שמישהו מרביץ לו. אם הוא שואל את המרביץ למה אתה מרביץ לי?, ונתקל בתשובה של לא יודע, ברור שזה לא מתקבל על הדעת. באותה צורה, יש מישהו בתוכך (המחשבה שאומרת אני לא רוצה לסבול) שמכאיב לך. אם לא היתה המחשבה הזאת, לא היה כאב. למעשה, המחשבה אני לא רוצה לסבול היא כמו אויב שמרביץ לך, כי היא יוצרת התנגדות למציאות. כאשר היא מופיעה, נוצר סבל. אם תמחק את המחשבה הזאת, לא תוכל יותר לסבול. למה לא תמיד אפשר פשוט לשחרר את המחשבה? האדם מבקש לשחרר את המחשבה הזאת של אני לא רוצה לסבול. אבל לפי ההסבר, המטרה אינה לבטל אותה ישירות, אלא לחקור אותה לעומק. חשוב להתייחס בכובד ראש לשאלה למה אני לא רוצה לסבול?. יש שתי אפשרויות התייחסות למחשבה אני לא רוצה לסבול: זלזול מוחלט: אם באמת מזלזלים בה עד הסוף, אז לא נוצרת שום התנגדות, והסבל איננו. כבוד מוחלט: אם כבר מכבדים את המחשבה אני לא רוצה לסבול, צריך לחקור אותה לעומק, להבין מי שלח אותה, למה היא שם, מה השורש שלה. בשני המקרים, יש לנקוט גישה קיצונית באחד הכיוונים כדי לראות תוצאות ממשיות. למה דווקא שאלה כמו למה אני לא רוצה לסבול היא אחת השאלות הרציניות ביותר? השואל מתאר תחושת בלבול ולא יודע לתת הסבר מדויק לסיבה שהוא לא רוצה לסבול. מוצע לו לקחת את השאלה הזאת ברצינות עצומה, כי היא ... הוא שיוצר את הרע, כי אם לא היה טוב, לא היה רע. וכאשר הסבל מאוד גדול, האדם מגיע למקום שבו שום דבר לא מספק אותו. דווקא במצב הזה, האדם עלול להתעקש ולחקור את השאלה למה אני לא רוצה לסבול? עד הסוף. מי שמסוגל לסבול כמה שהוא רוצה ומתי שהוא רוצה, יכול להגיע למצב שבו הוא אלוהים מבחינת חוויה, משום שהוא חופשי מהתלות ברצון שלא לסבול. לכן, סבל גדול עשוי להיות מנוע רב עוצמה לחקירה פנימית. כיצד ניתן לחקור בצורה מעשית את השאלה למה אני לא רוצה לסבול? ישנה הצעה מעשית: לרשום על דף את כל הדברים שגורמים לך להרגיש רע באמת. להתבונן בהם ולשאול: למה אני לא רוצה לסבול את הדבר הזה?. להרגיש את הסבל תוך כדי השאלה, ולא להסתפק בתשובה אינטלקטואלית שטחית. אפשר גם לבצע פעולה פיזית כמו לנכש עשבים, ובזמן העבודה להתרכז בשאלה למה אני לא רוצה לסבול?, מתוך הרגשת הסבל עצמה. כך אפשר להגיע לתובנות עמוקות יותר. ככל שמתעמקים בשאלה, היא הופכת משמעותית יותר, והתשובה שמתגלה יכולה להיות משנה חיים, לטוב או לרע. ... לשאול מה האמת? או בטוח או לא בטוח?. שאלות אלו יכולות לדחוף את האדם לעומק הסבל וגם לעומק החקירה, עד שנחשפות התשובות העמוקות ביותר. כיצד מסכמים את המסר המרכזי? המחשבה אני לא רוצה לסבול היא שורש הכאב, כי היא יוצרת התנגדות למציאות. מומלץ לחקור בכנות וביסודיות מדוע לא רוצים לסבול, בלי לפחד מהאפשרות לגלות סיבה טובה מאוד או לגלות שזו רק מחשבה ... באופן שעשוי להעצים אותו. כך או כך, החקירה פותחת אפשרות לחיים שונים בתכלית. חיפוש האמת והקשר לרצון שלא לסבול טכניקות להתבוננות פנימית בעת חוויית כאב היפוך המחשבות: אני לא רוצה לסבול לעומת אני רוצה לסבול התמודדות עם סבל כזרז להתפתחות אישית הקשר בין סבל, אמת וחופש רגשי שאלה: אני רוצה לעשות סימולציה של היפוכים, טוב ורע, ובסוף להגיע לשאלה, מה טוב בלהרגיש רע? הבעיה היא שכואב לי, מה טוב בזה, ומה רע בזה? אליעד: מה רע בזה? שאלה: זה מגביל אותי, שאני לא נהנה מהם. אליעד: ומה רע בזה, ובסוף מה הבעיה? שאלה: אני לא רוצה את זה. אליעד: ומה הבעיה בזה? שאלה: אני רוצה שיהיה אחרת. אליעד: אז מה הבעיה, האם חייב להיות מה שאתה רוצה? שאלה: רצוי. אליעד: אז הנה המציאות עושה לך הפוך. האם ... אותו, למה אתה מרביץ לי? והוא עונה שהוא לא יודע. האם היית מקבל את זה. יש בתוכך כוח שאומר שהוא לא רוצה לסבול. עכשיו, הלא רוצה לסבול, זה כאילו להגיד לך, תיסבול. להגיד, אני לא רוצה לסבול, זה כאילו להרביץ לך. המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, היא מרביצה לך, כי אם היא לא הייתה, לא היה כואב לך. כשאתה אומר, אני לא רוצה לסבול, המחשבה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול, היא עצמה מרביצה לך. אתה יודע מי מרביץ לך? רק המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול. כי אם אני הורג את המחשבה שאומרת שאני לא רוצה לסבול אתה לא יכול יותר לסבול. אז מי האויב המרכזי שלך? המחשבה, התפיסה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול. יש מישהו בתוכך, המחשבה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול, היא אחראית לכל הסבל שהיה לך אי פעם, ואם אי פעם תסבול, זה יהיה רק בגללה. תבין שזה סוג של אויב שהוא השורש של הסבל. שאלה: מה שהבנתי, שכאשר אני אומר שאני לא רוצה לסבול, למעשה אני כבר מתנגד, אני מתנגד למציאות. אז איך אני משחרר את המחשבה הזאת? אליעד: אי אפשר. המטרה כאן היא לא לשחרר את המחשבה, אלא המטרה שלי היא לגרום לך ... אתה לא רוצה לסבול? את עונה לי שאתה לא יודע. אני רוצה שתקח ברצינות את השאלה הזאת, ותחקור אותה ותפצח אותה, זאת שאלה רצינית ביותר, אם יש שאלות רציניות, זאת אחת מהם. למה אני לא רוצה לסבול? זוהי שאלת מפתח. ואתה לא מתיחס ברצינות למחשבה הזאת. אם באמת לא היה אכפת לך מהשאלה הזאת, והיית מתייחס אליה בזלזול, זה טוב מאוד. למשל מרביצים לך, ובאה מחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, אז אתה מזלזל במחשבה, אין לך כוח אליה, לזלזל במחשבה עד הסוף. אבל אתה, אם מרביצים לך, והיא אומרת שהיא לא רוצה לסבול, אתה מתייחס למחשבה בכבוד, כן נכון, אני לא רוצה לסבול, זה לא טוב שאני סובל. אז אם אתה מתיחס למחשבה בכבוד, אז תכבד אותה יותר, תבין למה היא פה, מה היא עושה פה, איך הגיע לפה? אבל אתה מזלזל, לא אכפת לך. אל תזלזל, זוהי מחשבה רצינית. אם אין לך כוח לבדוק, אז זלזל בה, אבל עד הסוף. אם אתה מוחק את המחשבה שאומרת, אני לא רוצה לסבול, באותה שנייה אתה אלוהים. אתה לא צריך יותר לעשות כלום. בשנייה שאתה אומר, לא אכפת לי מהמחשבה שאומרת שהיא לא רוצה לסבול, אז אין לך יותר שום חסרונות, שום בעיות, שום שאלות, שום דבר. ולכן צריך לגלות מי שלח את המחשבה הזאת אליך. האם במקום לחשוב, אני לא רוצה לסבול, - האם אתה יכול להגיד, אני רוצה לסבול. קרה פעם שאמרת, למה שאני לא ארצה לסבול, אני רוצה לסבול, בה לי לסבול היום, לא סובל מספיק. הסבל טוב. אני רוצה להביא ...
למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית
למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית
... רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית למה אני רוצה להרגיש טוב או להימנע מהרגשה רעה? אליעד כהן פותח ... את הטוב ואת הרע. אם אדם אומר אני לא רוצה משהו הוא בעצם אומר שזה רע עבורו, ולהפך. האם לא רוצה ורע הם אותו הדבר? אליעד מחדד את ההבנה שהמונחים רע ואני לא רוצה הם למעשה מילים נרדפות. אם אדם אומר זה רע לי, זה זהה לכך שהוא אומר אני לא רוצה את זה. לפיכך, הוא מסביר שאין משמעות לשאלה למה אני לא רוצה את זה?, אם התשובה תהיה פשוט כי זה רע לי. לפי אליעד, זו אינה תשובה אמיתית, אלא חזרה על ההנחה הראשונית: ... חסרת תוכן. באותו אופן, השאלה למה אני לא רוצה את זה? והתשובה כי זה רע לי היא חסרת משמעות אמיתית. הוא מדגיש שהמפתח להבנה הוא לשבור את המעגל הזה, ולא ... כמו למה אני רוצה משהו? או למה אני לא רוצה משהו? חייבים לפרק את השאלה לשאלות קטנות וברורות יותר. לדוגמה, כשאדם שואל את עצמו: למה אני לא רוצה שיכאב לי? הוא צריך קודם כל לשאול שאלות בסיסיות יותר כמו: האם באמת אני לא רוצה שיכאב לי? מה בדיוק המשמעות של כאב עבורי? האם יש סיבה לכך שאני לא רוצה להרגיש כאב? האם יש בכלל דבר כזה רצון או אי - רצון אובייקטיבי? איך אני מזהה את הרגש שלי או את הרצון ... בין הדברים שאני רוצה ובין אלה שאני לא רוצה, או שזה רק עניין של תחושה רגעית? לפי אליעד, ההבנה כיצד לזהות את הרצונות והרגשות היא הכרחית כדי להגיע ...
למה היא לא רוצה אותי? האם יש אפשרות לחזור? האם אפשרי לחזור לאקסית? למה היא רוצה אותו ולא אותי? סיבות למה היא לא רוצה אותך, סימנים שהיא רוצה שתחזרו, היא לא רוצה אותי בלי סיבה, איך לגרום לאקסית לרצות אותך?
למה היא לא רוצה אותי? האם יש אפשרות לחזור? האם אפשרי לחזור לאקסית? למה היא רוצה אותו ולא אותי? סיבות למה היא לא רוצה אותך, סימנים שהיא רוצה שתחזרו, היא לא רוצה אותי בלי סיבה, איך לגרום לאקסית לרצות אותך?
... ומה לעשות כדי שתרצה אותך שוב? כאשר בחורה אומרת לבחור אני לא רוצה אותך, יכול להיות שהבחורה תסביר את הסיבה לכך, ויכול ... זה בעצם פתח למשא ומתן ולשינוי. לדוגמה, אם הבחורה אומרת אני לא רוצה אותך כי אתה שמן, הכוונה שלה היא שאם תהיה רזה, ייתכן ... זאת, במצב שבו הבחורה לא נותנת שום סיבה, אלא רק אומרת אני לא רוצה, המצב יכול להיות יותר בעייתי, כיוון שאין נקודת התחלה ... להבין את הסיבה האמיתית? במקרים שבהם בחורה אומרת לבחור אני לא רוצה אותך, ישנם שני סוגים של מצבים: אחד שבו היא מסבירה את ... לראות בכך פתח למשא ומתן. כלומר, אם היא אומרת למשל, אני לא רוצה אותך כי אתה שמן, היא בעצם משאירה מקום לשינוי, ומביאה ... על כך שהיא לא רוצה אותך. לדוגמה, אם הבחורה אומרת אני לא רוצה אותך כי אתה עצבני או אני לא רוצה אותך כי אתה לא מתאים לי במידה כלשהי, יש לה פתח להרגיש אחרת אם תשתנה. מצד שני, כשמישהו אומר אני לא רוצה אותך בלי סיבה, המצב הופך להיות הרבה יותר קשה. בהיעדר ... לה לרצות אותך שוב? עכשיו היו הייתה מישהי שאמרה למישהו אני לא רוצה אותך עד כאן הבנו הבנו תמיד מביאים את הדוגמה הזאת אפשר ... נכון יש הרבה מצבים בעולם יש מצבים שבהם מישהו מפרט לך אני לא רוצה אותך כי משהו עכשיו ברוב ככל המקרים כשמישהו מפרט לך אני לא רוצה אותך כי... זה בעצם אומר שבראש שלו הוא עוד לא סגור על ... במאה אחוז כי כשלא רוצים מישהו במאה אחוז לא אומרים כי אני לא רוצה וזהו. אם מישהו אומר לך אני לא רוצה אותך כי אתה אלים כי אתה עצבני כי אתה שמן כי אתה רזה ... אם תשתנה אני ארצה אותך אם מישהו אומר אני כועס עליך כי אני לא רוצה לדבר איתך כי אני לא רוצה שתעבוד פה כי משהו לא משנה מה אם הוא אמר לך כי אז זה ... זה היה הפוך הייתי רוצה זה כמו להגיד יש על מה לדבר נגיד אני לא רוצה שתעבוד פה כי גנבת אותנו אם הוא נתן סיבה זה כמו להגיד ... יש לנו מצב של סיבות ומצב של אין סיבות אם מישהו אומר לך אני לא רוצה בלי סיבה המצב יותר בעייתי אם הוא אומר לך אני לא רוצה עם סיבה יש לנו עכשיו פתח לנהל דו שיח, עכשיו יש גם את ההפך שאם מישהו אומר אני לא רוצה אותך בלי סיבה אז לפעמים אתה יכול להגיד לו כן אבל אני ... רוצה אותך לפעמים בלי סיבה זה יותר חלש אם מישהו אומר אני לא רוצה משהו, למה אתה לא רוצה? בלי סיבה, טוב אז תרצה את זה, ... עכשיו בא נדבר על הממוצע בממוצע כשמישהו אומר לך תקשיב אני לא רוצה אותך לא פה לא שם אז אם זה עם סיבה אז עוד מצבך טוב יש ... השאלה, אני אתן דוגמה בוא ניתן דוגמה בחורה אמרה למישהו אני לא רוצה אותך כי אתה שמן בסדר הוא נהיה רזה והיא לא רוצה אותו ... אבל אנשים לא משתגעים אנשים גם כשהוא אומר לך לא יודע אני לא רוצה כי אני לא רוצה יש סיבה, עכשיו בואו אני אתן לכם עוד דוגמה בא נגיד ... שהיא לא רוצה אף אחד היא רוצה מישהו אחר אשתך לא אמרה לך אני לא רוצה אף אחד היא אמרה אני לא רוצה אותך אני רוצה מישהו אחר, רוצה מישהו אחר פירושו אם ...
איך לא לפחד מהחיים? איך לא לפחד להרגיש רע? איך לא לפחד לסבול? למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני לא רוצה לסבול? מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות? איך לא לפחד מהדבר הגרוע ביותר? איך להיות מאושר? איך להרגיש שהחיים הם משחק? איך לא לפחד משום דבר? פחד להרגיש חוסר אונים, פחד להרגיש סבל נצחי, חרדה מוכללת, חרדה כללית, פחד כללי מהחיים, הכל כרצונך תמיד, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה להרגיש רק טוב? איך להפסיק לסבול?
... טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני לא רוצה לסבול? מה הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות? איך לא לפחד מהדבר הגרוע ביותר? איך להיות מאושר? ... טוב ולא רע? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני לא רוצה לסבול? מה אכפת לי מה אני רוצה? למה אני רוצה שהמציאות תהיה דווקא מה שאני רוצה? מה זה משנה ... אני מרגיש רע? למה אני לא רוצה את התחושה של הסבל? למה אני לא רוצה שיקרה משהו שונה ממה שאני רוצה? ונכון שאלו שאלות אולי מוזרות, אולי לא ברורות, אבל הן בהחלט ...
רגש ורצון, למה משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? איך משהו גורם לי להרגיש? איזה רגש יש לי ממשהו? מה אני רוצה להרגיש? למה משהו עושה לי רע? למה אני לא רוצה משהו? מה אני לא רוצה להרגיש? איך לחקור רצון? איך להבין רצון?
רגש ורצון, למה משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? איך משהו גורם לי להרגיש? איזה רגש יש לי ממשהו? מה אני רוצה להרגיש? למה משהו עושה לי רע? למה אני לא רוצה משהו? מה אני לא רוצה להרגיש? איך לחקור רצון? איך להבין רצון?
... ורצון, למה משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? איך משהו גורם לי להרגיש? איזה רגש יש לי ממשהו? מה אני רוצה להרגיש? למה משהו עושה לי רע? למה אני לא רוצה משהו? מה אני לא רוצה להרגיש? איך לחקור רצון? איך להבין ... אנשים מעשנים, לדוגמה, כי העישון גורם להם להרגיש רגועים ופחות לחוצים. כלומר, המצב הקודם היה של לחץ וחוסר רוגע, וכאשר אתה מעשן, אתה עובר למצב רגוע. למה אני לא רוצה דברים מסוימים? כמו שיש סיבות ... רצונות ורגשות, אליעד כהן ממליץ להיכנס לאתר ולחפש מידע נוסף על שאלות כגון: איך לדעת מה אני מרגיש? למה אני רוצה משהו מסוים? איך לחקור את הרצונות שלי? למה אני לא רוצה משהו מסוים? איך נוצר הרצון שלי? איך להבין את הרגשות שלי? למה משהו עושה לי טוב? איך לחקור רצון ורגשות? איך להפסיק להרגיש רע? למה אני לא רוצה משהו? האם אפשר לשלוט ברגשות? איך ...
איך לחקור רצון? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה אני לא רוצה למות? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה חברים? למה אני מפחד למות? למה אני רוצה משהו? איך חוקרים רצון? מודעות עצמית
איך לחקור רצון? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה אני לא רוצה למות? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה חברים? למה אני מפחד למות? למה אני רוצה משהו? איך חוקרים רצון? מודעות עצמית
... לחקור רצון? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה אני לא רוצה למות? למה אני רוצה אהבה? למה אני רוצה חברים? למה אני מפחד למות? למה אני רוצה משהו? איך חוקרים רצון? ... תוצאה של אמונה עמוקה שיש ערך מיוחד לחיים ושיש משהו רע במוות. כאשר אתה אומר אני לא רוצה למות, אתה בעצם מאמין שלחיים יש ערך מוחלט והמוות הוא שלילי. הפחד למות הוא חלק מהפחד לאבד משהו בעל ...
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך
... עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך איך להטיל ספק ברצונות ובמחשבות שלך? השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה, היא איך אדם יכול להטיל ספק באופן ... שהם נעצרים בשאלות לא נכונות או בשאלות חלשות מדי. כאשר אדם רוצה לברר עם עצמו מדוע הוא רוצה או לא רוצה דבר מסוים, בדרך כלל הוא מתחיל בשאלה: למה אני רוצה את זה? או למה אני לא רוצה את זה?. למרות ששאלות אלה נשמעות נכונות, בפועל הן מניחות מראש שהרצון קיים, ולכן הן לא מצליחות לשנות אותו, אלא להפך - הן עלולות אף לחזק אותו. מדוע שאלת למה אני רוצה לא תמיד עוזרת? אליעד מסביר שכאשר אדם שואל את עצמו שוב ושוב למה אני לא רוצה כאב?, הוא למעשה מחזק במוחו את האמונה שהוא אכן לא רוצה כאב, גם אם לא הצליח למצוא לכך סיבה הגיונית. כלומר, ככל שהאדם חוזר יותר פעמים על השאלה למה אני לא רוצה את זה?, הוא רק מעמיק את השכנוע הפנימי שלו שבאמת הוא לא רוצה את הדבר הזה, והספק לא מתערער כלל. לדוגמה, אם אדם אומר אני לא רוצה כאב, ושואל את עצמו מאות פעמים למה אני לא רוצה כאב?, הוא לכאורה מנסה להחליש את הרצון להימנע מכאב. אך בפועל, בכל פעם שהוא שואל את השאלה, הוא חוזר ואומר לעצמו שהוא אכן לא רוצה כאב, ומחזק בתת - המודע את התפיסה הזאת. ... את השאלה למה? בשאלה עמוקה יותר: האם אני באמת לא רוצה את זה?. בשאלה כזו, במקום להניח מראש את קיום הרצון, האדם מתחיל להטיל ספק בעצם קיומו של הרצון עצמו. כלומר, לא למה אני לא רוצה כאב, אלא האם בכלל נכון שאני לא רוצה כאב? לדוגמה, לאחר שאדם חזר שוב ושוב על השאלה למה אני לא רוצה כאב? ולא הצליח למצוא תשובה מספקת, עליו לעבור לשאלה חדשה וחזקה יותר: האם אני באמת לא רוצה כאב?. כך, במקום לחזק את ההנחה שהוא לא רוצה כאב, הוא פותח פתח אמיתי לספק ולבחינה מחודשת של הרצון שלו. איך שותלים מחשבה חדשה בתודעה באמצעות שאלות? אליעד מסביר כיצד הניסוח של השאלה האם אני לא רוצה את זה, ואם כן, אז למה? הוא בעצם סוג של שתילת מחשבה בתודעה. כשאדם אומר לעצמו אם אני באמת לא רוצה את זה, אז חייבת להיות לכך סיבה, הוא למעשה שותל במוחו מחשבה שתהיה לו ...
אקסים, האקסית לא רוצה אותי, האם לחזור לאקסית? אבל היא לא רוצה אותי, האקסית רוצה מישהו אחר, האם לחזור לאקסית או לא? האם לא לחזור לאקסית? האקסית לא רוצה לחזור, איך לחזור לאקסית? לשכוח את האקסית
אקסים, האקסית לא רוצה אותי, האם לחזור לאקסית? אבל היא לא רוצה אותי, האקסית רוצה מישהו אחר, האם לחזור לאקסית או לא? האם לא לחזור לאקסית? האקסית לא רוצה לחזור, איך לחזור לאקסית? לשכוח את האקסית
... האם זה צריך שישנה לו האם היא רוצה אותו או לא רוצה אותו זאת השאלה היא אומרת לו לא אני לא רוצה אותך לא מעוניינת שנחזור והוא רוצה אבל הוא מתלבט השאלה האם בהתלבטות ... הוא רוצה נכון? אליעד: עלתה בו מחשבה לנסות לחזור אליה. ש: הבנתי. אליעד: והיא אמרה לו אני לא רוצה לחזור אליך עכשיו הוא מתלבט האם להחזיר את האקסית שלו או לא זאת אומרת ... לא רוצה אותו אומרת לו אם תפסיק לעשן אני איתך לא תפסיק לעשן אני לא איתך אומרת לו אני לא רוצה אותך והוא מעשן במקרה כזה יש לו כמה אפשרויות אפשרות אחת להגיד אוקי אני ... אם אני אני יודע שהיא תאהב אותי איך שאני לדוגמה ואם היא לא אוהבת אותי כי אני מעשן אז אני לא רוצה אותה. ולכן כאשר בחורה אומרת לך אני לא רוצה אותך ואתה אומר לעצמך האם לחזור אליה או לא צריך לשאול את עצמך עד כמה ... איתה כי בא לך להיות איתה בלי קשר לזה שהיא תרצה אותך כמו שאתה כי היא כרגע אומרת לך אני לא רוצה אותך כמו שאתה, עכשיו אם אתה אומר חשוב לי שהיא תרצה אותי כמו שאני אז ... למה זאת תשובה לא מדויקת כי לפעמים זה לא נכון לפעמים זה אומר אם היא לא רוצה אותי אז אני לא רוצה את מי שלא רוצה אותי כי אתה יכול להחליט אחד הדברים המהותיים עבורי אם ... זה סתם סיסמאות זה לא שמישהו באמת. ש: אבל זה השכל שמאחורי הסיסמה שמי שלא רוצה אותי אני לא רוצה אותו. אליעד: עוד פעם יש הרבה מילים יפות שאומרים השאלה מה האמת. ש: למה שמישהו יחשוב יהיה לו מחויב כזה מי שלא רוצה אותי אני לא רוצה אותו. אליעד: קודם כל זה מה שהוא אמר זה לא אומר שזה מה שהוא חושב נכון ... לקבל אותך כמו שאתה להיות איתך ולבקש ממך להשתנות נכון לא להגיד לך אם אתה לא ככה אני לא רוצה אותך יותר נכון, באתי להגיד כזה דבר אם יש מולך קיר ואתה לא יכול לעבור ... דבר לגבי אקסית אם אתה לא רוצה אותה כי אמרת פקודה אם היא לא רוצה אותי כמו שאני כרגע אני לא רוצה אותה אתה לא מוכן להשתנות בכלום אתה אומר אם היא לא אוהבת אותי כמו שאני כרגע בלי תנאים אני לא רוצה אותה זאת האמת שלך סבבה אז לא צריך אותה אבל אם אתה אומר לא אני רוצה ... אז אל תתאמץ ואם אתה לא רוצה כי אתה מפחד חושש לא יודע איך וזה תתאמץ. אם אתה אומר אני לא רוצה לחזור לאקסית שלי כי אם היא לא אוהבת אותי כמו שאני אני לא רוצה לא מעוניין להיות איתה אם היא לא אוהבת אותי כמו שאני אני לא רוצה אותה סבבה אז אתה לא רוצה אל תתאמץ הכל בסדר אבל אם אתה אומר אני לא רוצה להתאמץ כי אני מפחד להיכשל כי אין לי כוח כי אין לי עצבים כי אני מפחד ... לא ירצו אותך כפי שאתה אז הבן אדם יודע את זה שהוא אומר אם היא לא רוצה אותי כפי שאני אני לא רוצה אותה. אליעד: יודע זה הכל באופן יחסי עוד פעם בזוגיות אף פעם לא רוצים ... כל הזמן משתנה במשהו אבל באופן יחסי בן אדם לא מתאבד נכון מתי בן אדם מתאבד כשהוא אומר אני לא רוצה את עצמי כמו שאני וזהו אבל כל האנשים שמשנים את עצמם הם לא רוצים את ... בזוגיות אף אחד לא ירצה אותך כמו שאת אבל הוא יגיד לך להשתנות אבל זה לא שהוא יגיד לך אני לא רוצה אותך בכלל כאילו יש רמה של לאהוב אותך כמו שאתה. הבנו את הסיפור הבנו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אולי אני לא רוצה כלום? איך לדעת מה אני רוצה? מה יעשה לי טוב? לא יודע מה אני רוצה, האם אני רוצה משהו? 2 סוגים של לא רוצה כלום, כעט ביד הסופר, אולי אני כלום? אולי אין בחירה חופשית? אולי אין לי רצון? אולי אני דומם?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אני לא רוצה, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אני לא רוצה, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, קואצ'ינג אישי, קואצ'ינג לילדים בתחום אני לא רוצה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 21:22:36 - wesi1