אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אלימות נפשית ✔כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
מה יותר חמור: פגיעה נפשית או פגיעה פיזית?

כאשר אנו בוחנים את השאלה מה יותר חמור, פגיעה נפשית או פגיעה פיזית, עולה דיון פנימי בין אנשים, ובעיקר כאשר מדובר בפגיעות שמתרחשות במצבים שונים של חיים. לעיתים, כשישנה פגיעה פיזית, אנשים רואים אותה ככזו שתוכל להיות קלה יחסית בהשוואה לפגיעות נפשיות, שהן נוטות להימשך לאורך זמן ולהשאיר חותם עמוק. השאלה היא האם באמת ניתן לקבוע כי נזק נפשי חמור יותר מנזק פיזי, או אם ההשפעות של כל אחד מהם שונות ומעורבות.

מהו נזק פיזי ומהו נזק נפשי?

נזק פיזי הוא כל פגיעה שמתרחשת בגוף האדם - לדוגמה, שברים, קטיעות, עיוורון, נכות קבועה או מחלות. כל אלו משפיעים ישירות על היכולת של האדם לתפקד פיזית בחיים היומיומיים. מנגד, נזק נפשי מתייחס למצבים כמו דיכאון, חרדה, טראומות נפשיות, תחושת חוסר ערך, מחשבות אובדניות, ותחושת אומללות מתמשכת. שני סוגי הפגיעות הללו יכולים להיות חמורים מאוד, אך השאלה היא איזו מהן עשויה להטיל יותר סבל על חייו של האדם בטווח הארוך.

הוכחה לכך שנזק נפשי חמור יותר מנזק פיזי

על מנת להוכיח כי נזק נפשי עשוי להיות חמור יותר, יש לשאול את עצמנו: למה אדם לא רוצה להימנע מנזק נפשי? התשובה בדרך כלל היא כי נזק כזה גורם לו להרגיש רע. כששואלים אותו למה הוא לא רוצה נזק פיזי, גם התשובה היא כי זה יגרום לו להרגיש רע. משמעות הדבר היא שהאדם מונע את הנזק הפיזי מתוך חשש מההשלכות הנפשיות של הפגיעה, ולא בגלל הנזק הפיזי עצמו. אם נשאל את האדם איזו אופציה הוא יעדיף - להיות נכה פיזית אך מאושר לחלוטין, או בריא לחלוטין אך מדוכא ומסובך נפשית, התשובה כמעט תמיד תהיה לבחור בנכות פיזית עם אושר נפשי.

הקשר בין נזק פיזי לנזק נפשי

אנשים מפחדים מנזק פיזי לא רק בגלל הנזק הפיזי עצמו, אלא מההשלכות הנפשיות של אותו נזק. אדם שנעשה עיוור או נכה פיזית, בדרך כלל יתחיל להרגיש רגשות של אומללות, חוסר ערך וחרדה. אך אם ניתן לו ערבויות לאושר ולתחושת ערך, הפחד מהנכות פוחת. כלומר, הבעיה האמיתית איננה הנכות הפיזית אלא הקשר שלה לנזק נפשי שיכול להיווצר בעקבותיה.

מהי בחירה חופשית ביחס לפגיעות?

אדם עשוי להרגיש כי יש לו שליטה על מצבו הנפשי - כלומר, הוא יכול לבחור איך להגיב לפגיעות נפשיות. בניגוד לפגיעות פיזיות, שהן לרוב ללא שליטה, התפיסה הרווחת היא שלפגיעות נפשיות יש לאדם יותר שליטה עליהן. אדם יכול לבחור את הדרך בה הוא מפרש את מצבו, ולבצע שינוי גישה שיכול לעזור לו להתמודד עם טראומות או רגשות קשים.

התמודדות עם פגיעות פיזיות לעומת פגיעות נפשיות

ישנה גישה שמציעה גם כי כאב פיזי יכול להימנע או לפחות להקל על ידי שליטה נפשית. אדם שסובל מפציעה פיזית חמורה עשוי למצוא דרכים לנטרל את הכאב הפיזי ולהמשיך לתפקד בחייו, בעוד שמי שסובל מנזק נפשי עלול לחוות תחושת אובדן מוחלט של רצון לחיות, גם אם גופו בריא לחלוטין.

סיכום

לסיכום, ניתן לקבוע כי הנזק הנפשי לעיתים חמור יותר מהנזק הפיזי, משום שהוא האחראי העיקרי לסבל של האדם. אנשים לא רוצים לסבול מנזק פיזי משום שהם חוששים מההשלכות הנפשיות של הפגיעה. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי על הנפש יש לאדם שליטה מלאה, בעוד שהגוף לא תמיד נמצא בשליטתו המוחלטת. על פי גישה זו, התעללות פיזית נחשבת חמורה יותר כי היא כופה על האדם מציאות שאין לו שליטה עליה, בעוד שהפגיעה הנפשית ניתנת לשליטה במידה רבה על ידי שינוי החשיבה והתודעה.
פגיעה נפשית או פגיעה פיזית - מה יותר חמור?

השאלה מה יותר חמור - פגיעה פיזית או נפשית - היא שאלה שעולה פעמים רבות, במיוחד כאשר אדם נפגע בדרך מסוימת ומנסה להבין את עומק הפגיעה שהוא חווה. לעיתים, כאשר אדם חווה פגיעה פיזית, הוא או סביבתו יטענו שהפגיעה הנפשית היא למעשה הגרועה יותר, משום שהיא מותירה חותם עמוק יותר ולטווח הארוך. השאלה היא האם באמת ניתן לטעון שפגיעה נפשית חמורה יותר מפגיעה פיזית? ואם כן, איך ניתן להוכיח זאת?

מהו נזק פיזי ומהו נזק נפשי?

נזק פיזי הוא כל פגיעה בגוף של האדם - שבר ביד, רגל קטועה, עיוורון, נכויות שונות, מחלות קשות וכדומה. לעומת זאת, נזק נפשי כולל בתוכו מצבים כמו דיכאון, חרדות, טראומות נפשיות, תחושת חוסר ערך, מחשבות אובדניות, אומללות מתמשכת ועוד. שתי הצורות של הפגיעות הללו יכולות להיות חמורות מאוד, אך השאלה היא איזו מהן יש לה השפעה גדולה יותר על חיי האדם?

הוכחה לכך שנזק נפשי חמור יותר מנזק פיזי

אם שואלים אדם מדוע הוא לא רוצה שיהיה לו נזק נפשי, התשובה תהיה שזה יגרום לו להרגיש רע. ואם נשאל מדוע הוא לא רוצה נזק פיזי, גם כאן התשובה תהיה שזה יגרום לו להרגיש רע. כלומר, כל נזק שאדם מנסה להימנע ממנו, הסיבה העמוקה לכך היא לא הנזק עצמו, אלא התחושות הנפשיות שהוא יגרום.

אם נציע לאדם שתי אופציות - להיות נכה פיזית אך מאושר לחלוטין, או להיות בריא לחלוטין אך מדוכא וסובל נפשית, רוב האנשים יעדיפו להיות נכים אך מאושרים. זה מעיד על כך שהמטרה העיקרית של האדם היא לא לשמור על הגוף שלו, אלא להיות מאושר. ולכן, אם הנזק הפיזי אינו גורם לנזק נפשי, הרי שהוא פחות משמעותי.

הקשר בין נזק פיזי לנזק נפשי

אנשים חוששים מנזק פיזי, אך לא בגלל הנזק עצמו, אלא בשל ההשלכות הנפשיות שהוא עשוי להביא עימו. אדם שנעשה עיוור או נכה, לרוב יסבול רגשית מהמצב, אך אם מובטח לו שהוא יישאר מאושר לגמרי - הפחד מהנכות קטן משמעותית. כלומר, הבעיה האמיתית היא לא הנכות הפיזית אלא ההשלכות הנפשיות שלה.

מהי בחירה חופשית ביחס לפגיעות?

קיימת תפיסה שלפיה לאדם יש שליטה חלקית על מצבו הפיזי, אך שליטה מלאה על מצבו הנפשי. כלומר, אם מישהו תוקף אותך פיזית - אין לך שליטה על כך, אך אם מישהו מנסה לפגוע בך נפשית, יש לך בחירה חופשית כיצד להגיב לכך. אדם יכול לבחור כיצד לפרש את המציאות שלו, ולכן ניתן ללמוד להתמודד עם פגיעות נפשיות באמצעות שינוי הגישה והחשיבה.

התמודדות עם פגיעות פיזיות לעומת פגיעות נפשיות

ישנן גישות שמדברות על כך שגם כאב פיזי ניתן לנטרל על ידי תרגול מנטלי מסוים, מה שמוכיח כי שליטה נפשית מסייעת גם בהתמודדות עם סבל פיזי. אדם שעובר פגיעה פיזית חמורה יוכל במקרים מסוימים להתגבר עליה ולהמשיך לחיות חיים מאושרים, בעוד שאדם הסובל מנזק נפשי עמוק עלול לאבד את הרצון לחיות לחלוטין, גם אם הוא בריא לחלוטין מבחינה גופנית.

סיכום

נזק נפשי חמור יותר מנזק פיזי, משום שהוא הגורם האמיתי לסבל של האדם. אנשים לא רוצים להיפגע פיזית משום שהם חוששים מההשפעות הנפשיות של הפגיעה, ולכן ניתן לקבוע שהנזק הנפשי הוא העיקרי. עם זאת, חשוב לזכור שעל הנפש יש לנו שליטה מלאה, ואילו על הגוף אין לנו שליטה מוחלטת. המשמעות היא שכאשר מדובר בהתעללות, פגיעה פיזית נחשבת חמורה יותר משום שהיא כופה על הקורבן מציאות שאין לו שליטה עליה, בעוד שפגיעה נפשית היא אמנם קשה אך ניתנת לשליטה על ידי שינוי החשיבה והתודעה.
מה יותר גרוע? מה יותר חמור? נפשי או פיזי, נכות רגשית, נכות גופנית, פגיעה גופנית, פגיעה רגשית, מחלה גופנית, מגבלה נפשית, עזרה רגשית, עזרה פיזית, עזרה גופנית, עזרה נפשית, אלימות רגשית, אלימות פיזית, אלימות גופנית, אלימות נפשית, פגיעה פיזית, פגיעה נפשית, מחלה רגשית, בריאות רגשית, כאב רגשי, כאב גופני, בריאות גופנית, נזק רגשי, נזק פיזי, נזק גופני, נזק נפשי, חולשה רגשית, חולשה פיזית, חולשה גופנית, חולשה נפשית, צער רגשי, צער פיזי, צער גופני, צער נפשי, סבל רגשי, סבל פיזי, סבל גופני, סבל נפשי, טראומה רגשית, טראומה פיזית, טראומה גופנית, טראומה נפשית, לקות רגשית, לקות פיזית, מצוקה רגשית, מצוקה פיזית, מצוקה גופנית, מצוקה נפשית, סחיטה רגשית, סחיטה פיזית, סחיטה גופנית, סחיטה נפשית, קריסה רגשית, קריסה פיזית, קריסה גופנית, קריסה נפשית, תלות רגשית, תלות פיזית, תלות גופנית, תלות נפשית, הטרדה נפשית, התעללות גופנית, התעללות פיזית, אלימות מילולית, התעללות מילולית, הזנחה רגשית, בחירה חופשית חלקית, בחירה חופשית רגשית, בחירה חופשית פיזית, ייסורים בגוף, ייסורים מחוץ לגוף, 2 סוגים של סבל, 2 סוגים של כאב, 2 סוגים של צרות, מגבלה רגשית, מגבלה גופנית, מגבלה פיזית, התעללות נפשית, פיזי או נפשי, מה חמור יותר? מה גרוע יותר?
מהי בחירה מחשבות שליליות מהי בחירה חופשית להתמודד עם סבל הוכחות לא מצליחה לשכוח אותו רוצה לחשוש הפרעה נפשית טועה להפסיק לאהוב בן אדם בעיה בעיה גופנית בעיה נפשית בעיה נפשית או בעיה פיזית בעיה פיזית בעיה רגשית בעיה רגשית או בעיה גופנית בעיות בעיות נפשיות בעיות פיזיות בעיות רגשיות בריא בריאות בריאות נפשית בריאות נפשית או בריאות פיזית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הרגשה הרגשת חולה נפש חולי נפש טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח כאב כאב נפשי כאב נפשי או כאב פיזי כאב פיזי כאבים לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לקות גופנית לקות גופנית או לקות נפשית לקות נפשית מחלה מחלה נפשית מחלה נפשית או מחלה פיזית מחלה פיזית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח נכות נכות נפשית נכות נפשית או נכות פיזית נכות פיזית נפש נפשית סבל סבל גופני סבל נפשי סבל נפשי או סבל גופני סבל פיזי סבל רגשי סבל רגשי או סבל פיזי פסיכיאטר פסיכיאטריה רגש רגשות רגשיות תחושה תחושות תחושת
העצמה אישית, העצמה נשית, נשים מוכות, נפגעי כתות, ניצול נשים על ידי גברים, מעמד האישה, ניצול נשים בחברה, מניעת אלימות נגד נשים, שוויון בין נשים לגברים, מוטיבציה לנשים, נשים המין החלש, למה נשים נרצחות? רצח נשים על ידי גברים
העצמה אישית, העצמה נשית, נשים מוכות, נפגעי כתות, ניצול נשים על ידי גברים, מעמד האישה, ניצול נשים בחברה, מניעת אלימות נגד נשים, שוויון בין נשים לגברים, מוטיבציה לנשים, נשים המין החלש, למה נשים נרצחות? רצח נשים על ידי גברים
... אלא בכך שהיא בוחרת לוותר על הכוחות האישיים שלה מתוך תחושת תלות בחוזק או ביכולת של הגבר. ההבדל בין אלימות פיזית לאלימות נפשית נוגע ליכולת הבחירה של הקורבן. כאשר אדם חזק יותר כופה את עצמו על אדם חלש, כמו אונס ... כדי להצליח או להיות מאושרת, למעשה מאבדת את העצמאות הנפשית שלה ומאפשרת לו לשלוט בה. זו הסיבה לכך שנשים שנמצאות תחת אלימות נפשית, כמו אלו שמצויות במערכות יחסים אלימות פיזיות אך לא עוזבות את בן הזוג הפוגע, הן נשים ... הסכימה לוותר על הכוחות האישיים שלה, מתוך מחשבה שהיא חלשה או תלויה בגבר. האבחנה המרכזית היא ההבדל בין אלימות פיזית לאלימות נפשית. כשאדם חזק יותר כופה עצמו על חלש ממנו (כמו אונס פיזי), אין לקורבן לרוב ברירה ממשית. ... להיתלות באחרים ובכך לא לאפשר לאף אחד לשלוט בהן. תודה רבה. ניצול מנטלי וכתות חיזוק דימוי עצמי אצל נשים התמודדות עם אלימות נפשית בזוגיות פיתוח עצמאות רגשית והעצמה אישית הדרכים להשגת ביטחון עצמי אמיתי שעבוד נפשי, ...
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 3
האם להתגרש? זוגיות בכל מחיר, זוגיות לא בכל מחיר, להילחם על הזוגיות, להישאר בזוגיות, להילחם על הקשר, מתי להתגרש? כדאי להתגרש, צריך להתגרש, להיפרד או להישאר, להישאר ביחד, אלימות במשפחה, גבר מכה, חלק 3
... חיים טובה יותר בכל התחומים, כיוון שהיא מחזירה לאדם את תחושת השליטה על חייו. איך להתמודד עם גבר אלים? איך להתמודד עם אלימות נפשית בזוגיות? האם כדאי להיפרד בעקבות אלימות בזוגיות? מתי הזמן הנכון להתגרש? איך לקחת אחריות אישית בזוגיות? האם להתגרש או ... להתמודד עם אלימות במשפחה? איך להתמודד עם גבר אלים? איך להתמודד עם גבר מתעלל? איך לטפל באישה מוכה? איך לטפל בגבר מוכה? אלימות נפשית בזוגיות, בעל אלים מילולית, התמודדות עם אישה אלימה, התמודדות עם גבר אלים. איך יודעים מתי צריך להיפרד? איך יודעים מתי ...
תסמונת האישה המוכה נפשית, האם אתה גבר מוכה? האם את אישה מוכה? אלימות במשפחה, למה מגיע לך להיות אישה מוכה? אופי של אישה מוכה, סימפטום האישה המוכה, אפקט האישה המוכה, מעגל האישה המוכה, מאפייני האישה המוכה, קורבנות אלימות
תסמונת האישה המוכה נפשית, האם אתה גבר מוכה? האם את אישה מוכה? אלימות במשפחה, למה מגיע לך להיות אישה מוכה? אופי של אישה מוכה, סימפטום האישה המוכה, אפקט האישה המוכה, מעגל האישה המוכה, מאפייני האישה המוכה, קורבנות אלימות
... להבין שביחסי גומלין בריאים לא אמור להיות מישהו שאליו אני משועבד לחלוטין ושהוא תמיד מושלם. אלימות רגשית סמויה בנוסף, הטקסט מדגיש שאלימות לא חייבת להיות רק פיזית כדי להיות חמורה. יש גם סוגי אלימות נפשית המתבטאים בעקיצות, מחמאות פוגעות, דברי שבח כפולים - שבהם האדם לכאורה מחמיא, אבל למעשה משפיל. לעיתים, פגיעה כזו חמורה אפילו יותר מאלימות ...
העצמה נשית, מניעת אלימות נגד נשים, איך לגרום לגבר לכבד אותך? למה גברים לא מכבדים נשים? מעמד האישה, כבוד האישה, זכויות האישה, מיכל סלה, יעוד האישה, פמיניזם, שוביניזם ביהדות, שוויון זכויות נשים, שוויון בין נשים לגברים, אישה חזקה
העצמה נשית, מניעת אלימות נגד נשים, איך לגרום לגבר לכבד אותך? למה גברים לא מכבדים נשים? מעמד האישה, כבוד האישה, זכויות האישה, מיכל סלה, יעוד האישה, פמיניזם, שוביניזם ביהדות, שוויון זכויות נשים, שוויון בין נשים לגברים, אישה חזקה
... הגדי ולא להפך. מאותה סיבה, כאשר גבר ואישה מתמודדים, יש סיכוי גדול יותר שהגבר יפעיל אלימות פיזית כנגד האישה. אולם אליעד מדגיש שאלימות איננה תכונה גברית בלבד, אלא קיימת בשני הצדדים ובדרכים שונות ומגוונות, כמו אלימות נפשית, מילולית וכלכלית. מהי הסיבה העמוקה לאלימות נגד נשים? לדברי אליעד, הסיבה האמיתית לאלימות נגד נשים נובעת מתפיסת הנשים את עצמן כחלשות וכפחות טובות ...
השכל של שיחת החולין של החכם האמיתי - מהו?
... של שיחת החולין של החכם האמיתי - מהו? כי החכם האמיתי ככ אוהב את האחדות של המציאות, עד שהוא לא יכול ... של החכם האמת, הם כולם, רק על האחדות של המציאות. אלא, שבכל פעם אחדות המציאות, מולבשת אצלו בצורות שונות. והחכם האמיתי, הוא לעולם לא משוחח שום שיחת חולין, וכל שיחות החולין שלו, מלובש בהן שכל של האחדות. כי הדבר האחרון שמעניין את החכם האמת, זה הלבוש החיצוני של שיחת החולין. וכאשר החכם האמיתי, מדבר עם האדם איזו שיחת חולין, הוא מלביש לו שם שכל ודרך חשיבה, שבאמצעותם האדם מתקרב אל האחדות והשלמות של המציאות. ולכן, כאשר האדם שומע את החכם האמיתי משוחח בשיחת חולין כלשהי, עליו להקשיב היטב היטב, לשכל הפנימי של שיחת החולין, ולראות את צורת החשיבה של החכם האמיתי, שמלובשת בתוך שיחת החולין, וממנה לקבל עצות, איך להתקרב אל האחדות של המציאות. כי הטועים, נדמה להם ששיחות החולין של החכם האמיתי, הן שיחות חולין. והם עד כדי כך טועים, עד שלפעמים הם מעדיפים לשמוע דיבורים שנראים כחוכמה, ממי שאינו חכם אמיתי, יותר מאשר לשמוע שיחת חולין, של החכם האמיתי. ועל האדם לדעת, שהתכלית הסופית, נמצאת מחוץ לכל הדיבורים כולם ומחוץ לכל המחשבות כולן. והשכל שמלובש בשיחת החולין של מי שהוא חכם אמיתי, הוא כולו עצות של אמת עבור האדם, איך להבין את מה שיש מעבר לשכל. ... האדם צריך לחשוב, כדי לראות את האמת שהכל אחד. והכל אלו רק הקדמות אל התכלית הזאת. ועל האדם להתבונן היטב על פנימיות השכל שיש בכל דבר, ובפרט בתוך שיחת החולין של החכם האמת, שהאדם מוכרח לחקור ולהבין את דרך החשיבה של החכם האמיתי. והאדם לא צריך ...
פחד ממחלות, להתעוור, חוסר שליטה בחיים, פחדים, חרדות, פוטנציאל של רע, פוטנציאל של טוב, פוטנציאל של נפרדות
פחד ממחלות, להתעוור, חוסר שליטה בחיים, פחדים, חרדות, פוטנציאל של רע, פוטנציאל של טוב, פוטנציאל של נפרדות
... ממחלות, להתעוור, חוסר שליטה בחיים, פחדים, חרדות, פוטנציאל של רע, ... הבעיה האמיתית אינה השליטה, אלא חוסר ההסכמה של האדם עם המציאות שהוא חווה באותו רגע. מהו השורש העמוק של הפחדים מפני מחלות, להתעוור ולסבול? אליעד מעמיק להסביר את השורש לפחדים מפני דברים כמו מחלות , להתעוור, או כל אירוע אחר שנתפס כשלילי. הוא מסביר שהפחד ... עצמו, אלא קיומו של הפוטנציאל להתרחשות של האירוע הזה. לדוגמה, אדם שמפחד ממחלת הסרטן אינו מפחד בהכרח משום שהוא חולה כרגע, אלא משום שקיימת אפשרות שהוא יהיה חולה בעתיד. הפוטנציאל הזה, האפשרות עצמה, היא זו שגורמת לסבל ... ואף אחד מהם אינו מחויב במציאות. כאשר האדם הופך את האפשרי למחויב, כלומר, כשהוא מתייחס לפחד שלו כדבר מוחלט (להיות חולה זה רע מוחלט), הוא מתחיל לסבול. לעומת זאת, כשהוא מבין שזה רק אפשרי (להיות חולה זו רק אפשרות אחת מתוך אינסוף אפשרויות), הוא יכול לראות ... היא רק אופציה, ולכן אין צורך לסבול מעצם קיומה. ברגע שאדם באמת מבין שכל מצב הוא רק אפשרות, הוא משתחרר מהאחיזה הנפשית שמייצרת את הסבל. מדוע כל עוד האדם חי, תמיד יהיה לו ... מוחלט, אלא להבין שזה רק אפשרי ולא מחויב, ובכך להשתחרר מהסבל שנגרם עקב הפחד מהאפשרויות השליליות. איך להפסיק לפחד ממחלות? מה גורם לתחושת חוסר שליטה בחיים? האם אפשר להרגיש טוב בלי ...
משיכה מינית, משיכה בין אישית, התאהבות, זוגיות, להתאהב, אסוציאציות, אהבה חולה, אהבה חולנית, געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, למה צריך זוגיות
משיכה מינית, משיכה בין אישית, התאהבות, זוגיות, להתאהב, אסוציאציות, אהבה חולה, אהבה חולנית, געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, למה צריך זוגיות
... מינית, משיכה בין אישית, התאהבות, זוגיות, להתאהב, אסוציאציות, אהבה חולה, אהבה חולנית, געגועים לאקסית, מתגעגע לאקסית, למה צריך זוגיות למה אתה נמשך דווקא לאדם מסוים ולא לאחר? הסיבה שאתה נמשך לאדם מסוים ולא לאחר קשורה לאופן שבו המוח ... - המודע שלך אתה מקבל מזה תחושת עונג סמויה. הזיכרון שלך עליה נותן לך תחושה מדומה של טוב, כי אתה מדמיין מצב שבו אתה נמצא איתה, מה שגורם לך לתחושת סיפוק פנימית. לכן, למרות שהמחשבה על האקסית שלך במודע מכאיבה לך, בתת - מודע שלך אתה חווה הנאה ולכן אתה נמשך שוב ושוב לזיכרונות האלה. האם באמת קיים הבדל בין מי שאתה נמשך אליו לבין מי שלא? אליעד טוען שבעומק הדברים, אין ...
פחד ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד
פחד ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד
... ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד למה יש פחד כל כך חזק ממחלות כמו סרטן ואוטיזם? אנשים רבים מתמודדים עם פחדים וחרדות בכל הקשור למחלות קשות, כמו סרטן, או לקשיים מנטליים והתפתחותיים כמו אוטיזם. הסיבה המרכזית לפחדים האלו נעוצה בכך שהם מזכירים לנו את הפגיעות וחוסר השליטה שלנו על החיים. כשאנו רואים אדם חולה סרטן, לעיתים עולה מחשבה מפחידה שדבר כזה עלול לקרות גם לנו או למשפחה שלנו, וזה מעורר תחושה כבדה של דאגה וחרדה. האם אפשר להפסיק לפחד ממחלות קשות? אליעד מסביר כי אין אפשרות פשוט להפסיק לפחד, כי הפחד עצמו הוא אמיתי ומבוסס על מציאות קיימת. אדם באמת יכול לחלות בסרטן או למצוא את עצמו במצב דומה למי שהוא רואה בבית החולים. לכן הפתרון לא נמצא בהתעלמות מהמציאות או בבריחה ממנה, אלא בהתמודדות ישירה עם האמת. איך להתמודד עם הפחד כשנפגשים עם חולי סרטן? הדוגמה שניתנה הייתה של אחות שעובדת בבית חולים , וכאשר היא נפגשת עם חולי סרטן, הדבר גורם לה לתחושות קשות של פחד ומועקה. אליעד הסביר לה שהפחד שהיא מרגישה הוא תוצאה של זה שהיא נזכרת שהמשפחה שלה או היא עצמה יכולים לחלות במחלה הזו. הוא הדגיש כי אלו עובדות אמיתיות שאין אפשרות לברוח מהן, אך יש שתי אפשרויות מרכזיות ... יכול לעבוד באופן זמני, והוא דורש תרגול אינטנסיבי. הוא נתן דוגמה, שכמו שאדם יכול לראות חתול גוסס ולהגיד לי זה לא יקרה, כך אפשר לנסות להתייחס גם לאנשים חולים סרטן ולנתק את הקשר הרגשי והחרדתי שהאדם מרגיש כלפיהם. אך השיטה הזאת מוגבלת כי היא לא מטפלת בשורש הפחד. איך אפשר לקבל את העובדה שאנשים חולים ואף מתים? אליעד טוען שהדרך להתמודדות אמיתית ועמוקה יותר עם פחדים וחרדות היא להבין ולקבל את המציאות כמו שהיא. לא מדובר רק בהכרה השטחית של האפשרות למחלות ולמוות, אלא בקבלה עמוקה ואמיתית של הרעיון שהחיים אינם מושלמים ושהם כוללים גם מחלות, סבל ומוות. ההכרה הזו, למרות הקושי שלה, מאפשרת לאדם להמשיך לחיות בצורה שלמה יותר. מדוע קשה לנו לקבל את המציאות כפי שהיא? הקושי לקבל את המציאות נובע מכך שההכרה במחלות , מוות או מצבים קשים אחרים גורמת לנו לאבד תחושה של שליטה ומשמעות בחיים. כשאנחנו מתנגדים ... ולבחון אותן באופן מודע. כאשר האדם מבין למה הוא מרגיש כך, הוא יכול להחליט לקבל את המציאות או לפחות להפחית את המועקה שבה. כיצד לעבוד בסביבה מלחיצה כמו בית חולים בלי לחוש מועקה מתמדת? עבור מי שעובד בסביבה רפואית, אחת האפשרויות שאליעד הציע היא לעבוד בצורה טכנית וקרה כמו רובוט, מבלי להזדהות או להרגיש אמפתיה מוגזמת למצבם של החולים. הוא הבהיר שאמפתיה והזדהות עלולות לגרום להרגשת מצוקה ומועקה קבועה, ולכן העובד צריך למצוא את האיזון בין אמפתיה לבין יכולת להישאר מרוחק רגשית מספיק כדי לשמור על עצמו. האם ההתנגדות למציאות יכולה להיות חיובית? אליעד מסביר שההתנגדות למציאות השלילית של מחלות, מוות וכאב, היא דווקא חיובית במובן שהיא נותנת לנו את הרצון והכוח לפעול בעולם. כלומר, הרצון לשנות, לעזור ... לא מוכנים להשלים עם המציאות כמו שהיא. מי שמקבל את הכל ללא התנגדות, יכול לאבד עניין ומשמעות, ולהפוך אדיש או פאסיבי מדי. כיצד לסכם את ההתמודדות עם פחדים ומחלות? הסיכום שאליעד נותן להתמודדות עם פחדים וחרדות סביב מחלות כמו סרטן, ילדים אוטיסטים או פחד ממוות, הוא פשוט אך עמוק: להכיר במציאות, להבין אותה ולקבל אותה ... לטווח הארוך. איך להתמודד עם פחד מסרטן? טיפול בחרדות ופחדים התגברות על פחדים וחרדות האם לי זה לא יקרה? איך להתגבר על פחד מילדים אוטיסטים? איך להפסיק לפחד ממחלות? קבלת המציאות כמו שהיא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כאב נפשי או כאב פיזי, סבל נפשי או סבל גופני, סבל רגשי או סבל פיזי, נכות נפשית או נכות פיזית, בעיה נפשית או בעיה פיזית, מחלה נפשית או מחלה פיזית, לקות גופנית או לקות נפשית, בעיה רגשית או בעיה גופנית, בריאות נפשית או בריאות פיזית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אלימות נפשית, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אלימות נפשית, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לחיים, מאמן אישי לירידה במשקל, טיפול הוליסטי בתחום אלימות נפשית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2031 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 20:24:17 - wesi1