אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אישה מוכה ✔תסמונת האישה המוכה נפשית, האם אתה גבר מוכה? האם את אישה מוכה? אלימות במשפחה, למה מגיע לך להיות אישה מוכה? אופי של אישה מוכה, סימפטום...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
תסמונת האישה המוכה נפשית, האם אתה גבר מוכה? האם את אישה מוכה? אלימות במשפחה, למה מגיע לך להיות אישה מוכה? אופי של אישה מוכה, סימפטום האישה המוכה, אפקט האישה המוכה, מעגל האישה המוכה, מאפייני האישה המוכה, קורבנות אלימות
מהי תסמונת האישה המוכה וכיצד היא מתפתחת?

תסמונת האישה המוכה מתארת מצב בו אישה נותרת במערכת יחסים אלימה פיזית או נפשית, למרות שהיא חווה פגיעות רגשיות ופיזיות, ומתלוננת על כך שהיא סובלת. התסמונת אינה מסתכמת רק בכך שהיא מוכת פיזית, אלא מתייחסת גם לפגיעות רגשיות ומילוליות. אף על פי שהיא מבינה שזה מזיק לה מאוד, האישה נשארת במערכת הקשר הזו ואף לפעמים מאשימה את עצמה על כך שבן הזוג מכה אותה. היא מרגישה שמגיע לה את המכות, או שהיא "זכאית" להן משום שהיא לא עשתה משהו בצורה מסוימת.

מדוע נקרא לזה "תסמונת האישה המוכה" ולא "הגבר המוכה"?

הסיבה לכך שהתסמונת נקראת "האישה המוכה" ולא "הגבר המוכה" היא שבדרך כלל, גברים הם אלה שמפעילים אלימות כלפי נשים. סטטיסטית, גברים הרבה פעמים יותר חזקים פיזית, ולכן יש סיכוי גבוה יותר לנשים להיות מוכות פיזית. גם אם ישנם מקרים בהם גברים נפגעים פיזית, המקרים הללו פחות שכיחים באופן כללי.

מהם הגורמים השונים לתסמונת האישה המוכה?

הטקסט מציע מספר גורמים אפשריים שיכולים להוביל אישה להישאר במערכת יחסים אלימה:
  • תלות רגשית ופחד להיות לבד:

    האישה עשויה להרגיש שהיא אינה מסוגלת להסתדר בכוחות עצמה, חוששת שהיא לא תמצא זוגיות אחרת, ושאם תעזוב את הקשר, היא לא תוכל לשרוד כלכלית או רגשית.
  • האשמה עצמית:

    האישה עשויה להרגיש שמגיע לה להיענש, כי היא חושבת שהיא עשתה משהו לא בסדר. זה יכול להיות בגלל שהיא לא ריצתה את בן הזוג או לא אהבה אותו מספיק.
  • תפיסות דתיות או חינוכיות:

    האישה עשויה לראות את בן הזוג שלה כ"צדיק", כמו שמאמין אדם דתי שהאל תמיד צודק, בעוד שהיא רואה את עצמה כאחראית לסבל שלה. היא מאמינה שהיא סובלת בגלל חטאים שלה.
  • הפחד מעימות עם תחושות פנימיות של חוסר ערך עצמי:

    יש נשים שפוחדות להתמודד עם הפחדים והתחושות הפנימיות שלהן, שלפיהן הן לא טובות מספיק או לא יכולות להסתדר לבד, מה שמוביל אותן להישאר בקשר אלים מתוך תחושת תלות.
מה משמעות הטענה "אישה מוכה תמיד הכתה קודם"?

הטענה הזו עשויה להישמע מקוממת, כי איך אישה יכולה "להכות" את בן הזוג שלה כשאין היא לא עושה כלום? אך ההסבר הוא שהתוקף לא תמיד תוקף באופן פיזי. דוגמה לכך היא כאשר האישה לא עומדת בציפיות של הגבר, לא נותנת לו מספיק אהבה או לא מרצה אותו. מבחינת הגבר, הוא עשוי להרגיש נפגע או מאוכזב, ובמקום לדבר על רגשותיו, הוא מגיב באלימות.
  • ההכאה הרגשית:

    לדוגמה, אם האישה לא מספיק אוהבת, לא עונה לציפיות של בן הזוג, או לא מרצה אותו, הגבר רואה זאת כהכאה רגשית, ואז הוא מגיב בהכאה פיזית. הוא עשוי להרגיש שהיא "הכתה" אותו, מה שמעורר את האלימות מצידו.
  • הכאה נפשית עצמית:

    בנוסף לכך, האישה יכולה גם "להכות" את עצמה נפשית, כלומר, להחזיק בתפיסות שליליות על עצמה כמו "אני לא יכולה להסתדר לבד", "אני לא מספיק טובה", וכתוצאה מכך היא מרגישה שהיא שווה פחות ומתחילה להישאר בקשר אלים.
מה הקשר בין תסמונת האישה המוכה לבין תפיסות דתיות?

כפי שמסביר הטקסט, ישנה הקבלה בין מערכת יחסים דתית לבין מערכת יחסים אלימה. אדם דתי מאמין כי אלוהים תמיד צודק, ואם קורה לו רע, זה בגלל החטאים שלו. כך גם האישה המוכה, שמרגישה שלעולם לא תוכל להאשים את בן הזוג המכה, אלא מאשימה את עצמה על מה שקרה, ומצדיקה את התוקף. היא לא רואה את בן הזוג כגורם שמזיק לה, אלא מוצאת תירוצים לכך שהיא זכאית לעונש.

מהם הגורמים שהופכים אישה לקורבן המכה את עצמה?

הטקסט מציין שאישה עשויה להימצא במערכת יחסים אלימה משום שהיא פוחדת להתמודד עם תחושת חוסר ערך עצמי. נשים רבות מקטינות את עצמן, לא מאמינות ביכולותיהן, וחושבות שהן לא מספיק טובות או לא יכולות להסתדר בלי בן הזוג. תפיסות אלו מחזקות את התחושה שהן תלויות בגבר, וכאשר הן מתחברות עם תחושת תלות, הן שומרות את עצמן במערכת יחסים אלימה.

מהו פתרון אפשרי לתסמונת האישה המוכה?

הטקסט מציע פתרון פנימי: להפסיק להחזיק במחשבות שליליות על עצמך כמו "אני לא מספיק טובה" ו"ללא בן זוג אני לא שווה". בנוסף, יש לפתור את הבעיה החיצונית, כלומר, להבין את הסיבות לתלות ולשקול את האפשרות של עזיבת מערכת היחסים האלימה. חשוב לשפר את הערך העצמי וללמוד לאהוב את עצמך מבלי להיות תלוי באחרים.

האם כל קורבן אלימות הוא אשם במצבו?

הטקסט מבקש להבהיר שאין כוונה להצדיק את התוקף. כל תוקף הוא אשם במעשה האלימות, ואין שום הצדקה לשימוש באלימות. אולם, ברמה הפסיכולוגית, יש לקורבן חלק מסוים בלקיחת אחריות על מצבו, שכן הוא היה יכול לזהות את הדינמיקה במערכת הקשר ולפעול לעזוב או לשנות את המצב.
הסבר מלא ומעמיק על תסמונת האישה המוכה, על הגורמים שלה ועל ההקשרים האפשריים שלה

הטקסט המקורי מציג תיאור מפורט מאוד של תופעת "תסמונת האישה המוכה", ואף משווה אותה לתופעות דומות בתחומים אחרים, כגון מערכת היחסים של אדם דתי עם האל, או תפיסה עצמית של אדם כקורבן. להלן יוצג הסיכום באופן שבו כל רעיון, הסבר, דוגמה ומשפט מפורטים במלואם ללא השמטות, תוך הוספת הבהרות ודוגמאות נוספות, ושימוש במבנה מובנה של שאלות ותשובות, כדי להקל על ההבנה ולשמור על כל הפרטים שעלו בטקסט המקורי.

מהי תסמונת האישה המוכה?

מדובר במונח המתאר מצב שבו אישה נמצאת במערכת יחסים, והיא חווה בתוכה אלימות פיזית. כלומר, בן הזוג מכה אותה בפועל, באופן פיזי, וכן עשויות להיות צורות נוספות של פגיעה רגשית או מילולית. אף על פי שהיא מתלוננת על זה ומדברת על זה, וגם מבינה שזה מצב שמזיק לה מאוד, האישה נותרת בתוך מערכת היחסים הזו. פעמים רבות, היא אפילו מאשימה את עצמה בכך שבן הזוג שלה מכה אותה. היא מרגישה שזה "מגיע לה", או שהיא "זכאית למכות" משום שאולי לא עשתה משהו כמו שצריך.

שאלה: מדוע בכל זאת קוראים לזה "תסמונת האישה המוכה" ולא "הגבר המוכה"?

תשובה: משום שבדרך כלל, גברים הם אלה שמפעילים אלימות פיזית כלפי נשים, ולא להיפך, לפחות ברוב המקרים הסטטיסטיים. גברים אמנם עשויים להיות מוכים נפשית, אך בפועל, אצל נשים ניכרת יותר האלימות הפיזית כלפיהן.

הסבר מפורט על מקור התופעה

השאלה שמעלה הטקסט היא: מדוע שאישה תישאר במערכת יחסים שבה מכים אותה? מדוע היא לא קמה ועוזבת?

ישנם מספר הסברים אפשריים ומצטברים:
  • הסבר ראשון: תלות רגשית או פחד להיות לבד. האישה מאמינה שהיא אינה יכולה להסתדר בכוחות עצמה, חוששת שלא תמצא זוגיות אחרת, ושאם תעזוב לא תוכל לשרוד כלכלית או רגשית.
  • הסבר שני: האשמה עצמית. האישה חושבת שאם היא מוכת, כנראה עשתה משהו "לא בסדר". היא אולי לא ריצתה אותו מספיק, לא אהבה אותו מספיק, לא דאגה לו מספיק, ולכן היא מאשימה את עצמה וגוזרת מכך שמגיע לה להיענש.
  • הסבר שלישי: תפיסות דתיות או חינוכיות המושרשות בה. הטקסט מביא השוואה למערכת יחסים בין אדם דתי לאלוהים: כאשר לאדם קורית צרה, הוא מיד מאשים את עצמו ("החטאים שלי גרמו לי לסבול"), ואלוהים נותר תמיד "צדיק". כך גם האישה רואה את בן זוגה כצודק ומוצאת סיבות אישיות לכך שהיא ראויה למכות.
  • הסבר רביעי: הצורך להימנע מעימות עם הפחד העמוק שהיא לא באמת טובה ושאולי לא תוכל להצליח בלעדיו. הפחד הזה מחזק את התחושה שהיא תלויה בו, ולכן למרות האלימות היא ממשיכה לדבוק בקשר.
הטענה ש"אישה מוכה תמיד הכתה קודם"

זהו חלק שמתאר כיצד, בטקסט, נטען שלא קיימת אישה מוכה שלא "הכתה" קודם. בהתחלה, הדבר נשמע מקומם: הרי יש מצבים שבהם הבעל בא הביתה, מכה את אשתו ללא סיבה נראית לעין, ומה היא כבר עשתה? אך ההסבר של "להכות" כאן מתייחס לא רק למובן הפיזי, אלא גם להתנהלות רגשית או מילולית.

שאלה: איך אישה יכולה "להכות" רגשית?

תשובה: לדוגמה, אם האישה לא מספיק אוהבת, לא מספיק מרצה, לא מספיק דואגת, או לא עונה בצורה נעימה לציפיות של הגבר - בראשו של התוקף, זה נתפס כאילו היא עשתה לו רע. הוא מרגיש "נפגע" או "מאוכזב", והתגובה שלו היא להשתמש באלימות פיזית. במילים אחרות, מבחינתו, היא זו ש"הֵכָּתָה" קודם רגשית (או נפשית, או לא עמדה בציפיות), והוא רק מגיב.

במקביל, עולה רעיון נוסף לפיו האישה המוכה גם "מכָּה את עצמה" קודם. כלומר, היא מחזיקה בתפיסה שלילית על עצמה, מחזקת מחשבות כמו "אני לא יכולה לבד", "אני לא מספיק טובה", "אני חייבת שהוא יאהב אותי", "אני תלויה בו". ברגע שהיא מחזיקה בתפיסות האלו, היא הופכת את עצמה לפגיעה, היא "מרביצה לעצמה" נפשית, ואז נכנסת למערכת יחסים אלימה.

הקבלה למערכות יחסים דתיות - אלוהים והחטאים

הטקסט מעלה גם השוואה לתפיסה הדתית, שבה האדם משוכנע שאלוהים הוא תמיד טוב, ואם קרה לו רע, זה בטוח בגללו: בגלל חטאיו, בגלל שהוא לא בסדר, בגלל שהוא אשם. אין אפשרות להאשים את אלוהים או לראות בו מקור פגום. בדיוק כך, האישה אומרת: "אני האשמה, אני לא בסדר, הוא צודק".

שאלה: למה אנשים דתיים נשאבים לתפיסה הזו?

תשובה: כי הם מחפשים הסבר לסבלם, וכיון שלימדו אותם שאלוהים הוא תמיד טוב, הם מעדיפים להאשים את עצמם מאשר להטיל ספק בטוב המוחלט של אלוהים. כך הם משמרים מערכת יחסים בלתי שוויונית, שבה האל חזק והם חלשים, ובדיוק כך האישה רואה את הגבר כחזק והיא את עצמה כחסרת כוח.

קורבן שמאשים את עצמו - מדוע זה קורה?

הטקסט מסביר שבמצבים של אלימות, הקורבן מעדיף לעתים להישאר עם תודעה של "אני אשם" ולא לנסות לברוח, מפני שבריחה או עזיבה דורשות לקיחת אחריות עצמית גבוהה עוד יותר. לדוגמה:
  • אישה שחושבת על עזיבת הגבר האלים צריכה להתמודד עם חשש: "איך אסתדר לבד?", "איך אממן את עצמי?", "מה יקרה אם אפחד להישאר לבד?".
  • כשאדם דתי מפסיק להאשים את עצמו, זה אומר שעליו לשקול אפשרות שאלוהים לא לגמרי 'צדיק' - וזה מערער את כל הבסיס האמוני שלו.
לכן, קל יותר להאשים את עצמי ולדבוק במערכת היחסים האלימה, מאשר להתמודד עם אפשרות שאולי הצד השני (הגבר או האל) איננו הטוב המושלם, ושעליי לקחת צעדים דרמטיים כגון עזיבה או שינוי אמונה.

תסמונת שטוקהולם והקבלה ל"תסמונת האישה המוכה"

במסגרת הטקסט הוזכר גם הקשר לתסמונת שטוקהולם: מצב שבו אדם נחטף, אך מזדהה עם החוטפים שלו. הוא מעדיף לתמוך בהם ולהסביר את מעשיהם מאשר להטיל עליהם אחריות. באותו אופן, האישה המוכה רואה בבן הזוג המכה "בחור טוב", חושבת "הוא פשוט במצוקה, אני זאת שלא הבנתי אותו", ו"אני צריכה לעשות עוד מאמץ כדי לשפר את המצב".

ההבדל בין הסבר לאחריות

עוד הודגש בטקסט שאין כאן כוונה להצדיק את התוקף. אין בשום אופן הצדקה לאלימות או הבנה מוסרית של התנהגות אלימה. התוקף טועה, אסור לו להרים יד או לנקוט אלימות מכל סוג, וזה לא משנה כמה הוא נפגע רגשית, או כמה אהבה הוא ביקש ולא קיבל. עם זאת, בו - בזמן, על הקורבן לקחת אחריות במקום שהוא יכול - כלפי עצמו. לא אחריות במובן שמצדיקים את התוקף, אלא אחריות לצאת מהמצב, להפסיק לנציח את התלות, לבדוק היכן מראש נוצרה הדינמיקה שהובילה לקשר האלים.

דוגמאות לקורבנות שלא יכלו לעשות כלום

הטקסט מזכיר שיש מקרים נדירים שבהם באמת הקורבן לכאורה לא יכול היה למנוע את האלימות: ילד שנחטף, אזרח במדינה שבה קבוצה קיצונית (כמו דאע"ש) תוקפת. במקרים כאלו, לא תמיד הוא יכול היה "לא להיכנס למערכת יחסים" או "לצאת ממנה". אך בשאר המצבים (99% מהמקרים), האדם איכשהו בחר, גם אם לא במודע, להיות במערכת היחסים, או חשב שהוא זקוק לה, או לא האמין שהוא שווה מספיק כדי לעזוב.

הרחבה על תלות והערכה עצמית

חלק מרכזי בטיעון הוא שכל קורבן אלימות במערכת יחסים הגיע למצב הזה מפני שהוא הקטין את עצמו. הוא לא האמין שהוא יכול להסתדר לבד. הוא האמין שהוא חייב להיתמך, חייב להיות נאהב, חייב אישור חיצוני. ברגע שמאמינים בכך, מכניסים את עצמנו למצב פגיע. לעומת זאת, אם אדם לומד לאהוב את עצמו, להעריך את עצמו ולחיות עם עצמו בשלום גם בלי תלות באישורים חיצוניים - קטן בהרבה הסיכוי שייכנס למערכת יחסים רעה או יישאר בה אם היא מתדרדרת.

הקבלה לאלוהים ולתפיסה הדתית בעומק רב יותר

הטקסט מסביר שברגע שאדם מפסיק להאמין שהוא חייב משהו חיצוני - אפילו אם אותו גורם חיצוני נקרא "אלוהים" - הוא יכול להשתחרר מתחושת הקורבן. במקום "אלוהים תמיד צודק ואנחנו רק חוטאים", אפשר להבין שביחסי גומלין בריאים לא אמור להיות מישהו שאליו אני משועבד לחלוטין ושהוא תמיד מושלם.

אלימות רגשית סמויה

בנוסף, הטקסט מדגיש שאלימות לא חייבת להיות רק פיזית כדי להיות חמורה. יש גם סוגי אלימות נפשית המתבטאים ב"עקיצות", "מחמאות פוגעות", "דברי שבח כפולים" - שבהם האדם לכאורה מחמיא, אבל למעשה משפיל. לעיתים, פגיעה כזו חמורה אפילו יותר מאלימות פיזית, כי היא גורמת לאדם להרגיש מבולבל, חסר אונים וחסר יכולת להתגונן.

שאלה: איך ייתכן שאישה שאומרת לבעלה משפט בנאלי כמו "בוא לאכול" תפגע בו?

תשובה: ייתכן שהטון, הניסוח, ההקשר או מסרים קודמים טמונים מאחורי המילים. היא אולי משדרת לו שהיא מזלזלת בו או לא מעריכה אותו דיו. כמובן, שום דבר מזה לא מצדיק אלימות מצד הגבר, אך ההסבר הוא שבמקרים רבים יש דינמיקה הדדית מורכבת יותר מאשר רק "הוא פתאום החליט סתם להרביץ".

השאלה הגדולה - איך לצאת מזה?

כדי שאישה לא תהפוך לאישה מוכה, וכדי שגבר או אישה לא יישארו במערכות יחסים אלימות, הטקסט מציע את העקרון של "להפסיק להכות את עצמך". יש לזה שני מישורים:
  • מישור פנימי:

    להפסיק להחזיק במחשבות של "אני לא מספיק טובה", "אני לא מסוגלת לבד", "אני חייבת שהוא יאהב אותי".
  • מישור חיצוני:

    ברגע שמזהים שהמערכת היחסים הופכת אלימה ולא בריאה, לעצור ולשאול: "למה אני נשארת כאן? האם מתוך פחד? האם אני יכולה להסתדר לבד?"
הפתרון המוצע הוא ללמוד איך להרגיש טוב עם עצמך גם בלי תנאים חיצוניים, בין אם זה בן זוג מכה או אפילו תלות באלוהים (במובן שאתה מוותר על אחריות עצמית בשם הדת).

מדוע אנשים מסרבים לעזוב מערכות יחסים רעות?

כי זה מאפשר להם לא להודות באמת יותר כואבת - שאולי הם יצטרכו להתמודד עם חוסר ביטחון עצמי לבד. לפעמים עדיף להם לשכנע את עצמם שאולי "מגיע" להם העונש, מאשר להתמודד עם מציאות שבה עליהם להכיר בערך עצמם באופן מלא ולקחת החלטה אמיצה של פרידה.

הקבלה לסבל כללי בחיים

הטקסט גם חורג מהנושא של זוגיות אלימה ומציין שכל מקום שבו אדם חווה רע, הוא בעצם סוג של "אישה מוכה". גם אם זה מול המציאות עצמה: אם אדם חולה במחלה, הוא יכול להאשים את עצמו בלי לקבל טיפול או בלי לשנות גישה, ולהישאר קורבן. אם אדם סובל בעבודה, הוא יכול להאשים רק את עצמו, או להאשים רק את הבוס, אך לא לנקוט פעולה של עזיבה וחיפוש משהו אחר.

אחריות ללא הצדקה מוסרית

בטקסט חוזר שוב ושוב שהעובדה שיש אחריות כלשהי של הקורבן כלפי מצבו לא מצדיקה בשום אופן את התוקף. חשוב להדגיש: אין לגיטימציה לאלימות. אבל אם הקורבן רוצה לצאת מזה, עליו להסתכל גם על החלק שלו. במישור החוקי והמוסרי, הגבר המכה אשם ב - 100%. במישור הפסיכולוגי או הנפשי, האישה יכולה לשאול את עצמה כיצד היא תרמה למצב בכך שהקטינה את עצמה או בחרה להישאר תלויה בו.

דוגמאות נוספות להבהרה

הטקסט מדגיש שיש נשים שמתלוננות: "אני נותנת לו הכל, אני מבשלת לו, אני דואגת לו, איך אפשר להגיד שאני מכָּה אותו?". אבל לפעמים הן נותנות ומבשלות, תוך שהן משדרות זלזול או ציניות סמויה. או שבמקום מסוים יש להן חוסר אהבה עצמי שגורם להן להקרין מסרים סותרים. גם אם אין כל ציניות, עצם העובדה שהן אינן עוזבות מעידה על כך שהן אומרות לעצמן: "אני לא שווה מספיק כדי להפסיק את המצב".

הרחבת רעיון האחריות האישית

אם אדם באמת רוצה לשנות, עליו לחקור את עצמו ולבדוק: "איפה בתוכי חשבתי שאני חייב את האלימות הזו? איפה בתוכי החלטתי להישאר, אולי מתוך פחד, אולי מתוך קושי להודות שאני צריך לשנות את חיי מהיסוד?". הטקסט מציע להיכנס לאתר ולהעמיק בנושאים כמו "איך להרגיש טוב בלי תנאים", "איך להעריך את עצמי", "איך לא לפחד להיות לבד", וכך הלאה.

סיכום ודרכי פעולה

בסופו של דבר, הטקסט מסכם שכל אדם, גבר או אישה, דתי או חילוני, עלול למצוא את עצמו בתסמונת "האישה המוכה" - להיות קורבן למצב שהוא מרגיש שאין לו שליטה עליו, ולהאשים את עצמו בזה שהוא סובל, במקום לשנות את המציאות או לצאת ממנה. ההמלצה היא ללמוד לאהוב את עצמך, לפתח ביטחון עצמי ולקחת אחריות על חייך, כך שתוכל לומר: "אני לא חייב לסבול, אני לא חייב להיות קורבן, ואם אני מזהה מציאות אלימה - אני יכול לצאת ממנה או לשנות אותה".
תסביך האישה המוכה, איך לזהות אישה מוכה? תסמינים של אישה מוכה, סינדרום אישה מוכה, מה זה אישה מוכה? נשים מוכות, אלימות במשפחה, סינדרום האישה המוכה, תסמונת שטוקהולם נשים מוכות, 2 סיבות למה מישהו חושב משהו, תסמונת סטוקהולם, התעללות נפשית, התעללות רגשית, התעללות בילדים, התעללות בחסרי ישע, התעללות במשפחה, התעללות בנשים, אלימות מצד הגבר, אלימות מילולית, אלימות פיזית, אלימות נשים, אלימות נגד נשים, גבר מתעלל נפשית, גברים מתעללים נפשית, אלימות גברים, גברים אלימים, למה גבר מכה? תסמינים של גבר מכה, סימנים של גבר מכה, מאפיינים של גבר מכה, גבר אלים נפשית, מאפיינים של גבר אלים, סימנים של גבר אלים, תסמינים של גבר אלים, אלימות פסיכולוגית, סוגים של אלימות, מחמאות משפילות, מחמאות עוקצניות, מחמאות פוגעניות, מחמאות פוגעות, צביעות רגשית, השפלה במסווה של מחמאה, מכות מתחת לחגורה, מכה מתחת לחגורה, עוקצנות, איך לא להיות אישה מוכה? איך לטפל באישה מוכה? למה זה מגיע לי? למה מגיע לי שרע לי? צדיק ורע לו רשע וטוב לו, אלוהים תמיד טוב, הכל לטובה, נסתרות דרכי האל, חרדה דתית, מערכת יחסים עם אלוהים, פחד מאלוהים, חרדות של דתיים, חרדה מאלוהים, אמונה באלוהים, למה מאמינים באלוהים? איך להפסיק להאמין באלוהים? אינטרס להאמין באלוהים, אלוהים כגבר מכה, למה את אישה מוכה? למה הוא מכה אותך? למה הוא מתעלל בך? מערכת יחסים הרסנית, מערכות יחסים רעות, קשרים רעים, מכה את עצמך, שנאה עצמית, חוסר הערכה עצמית, חוסר אהבה עצמית, הזדהות עם דמות הקורבן, נגד אלימות, הזדהות עם התוקף, למה להאשים את עצמך? לקיחת אחריות בזוגיות, למה לא לתקוף? אחריות רגשית, אין שום הצדקה לאלימות, למה לא להיות אלים? למה גבר מתעלל? למה גבר אלים? למה גבר תוקף? למה הוא משפיל אותך? למה הוא לא אוהב אותך? למה היא משפילה אותך? למה היא לא אוהבת אותך? השפלה מילולית, השפלה רגשית, השפלה מצד האישה, השפלה מצד הגבר, תסביך הגבר המוכה, איך לזהות גבר מוכה? תסמינים של גבר מוכה, סינדרום גבר מוכה, מה זה גבר מוכה? גברים מוכים, סינדרום הגבר המוכה, תסמונת שטוקהולם גברים מוכים, התעללות בגברים, אלימות מצד האישה, אלימות נגד גברים, אישה מתעללת נפשית, נשים מתעללות נפשית, נשים אלימות, למה אישה מכה? תסמינים של אישה מכה, סימנים של אישה מכה, מאפיינים של אישה מכה, אישה אלימה נפשית, מאפיינים של אישה אלימה, סימנים של אישה אלימה, תסמינים של אישה אלימה, איך לא להיות גבר מוכה? איך לטפל בגבר מוכה? למה אתה גבר מוכה? למה היא מכה אותך? למה היא מתעללת בך? למה אישה מתעללת? למה אישה אלימה? למה אישה תוקפת? להאשים את התוקף, להאשים את הקורבן, הזדהות עם התוקפן, הפרעות נפשיות, הזדהות הקורבן עם התוקף, אישה מוכה, גבר מוכה, מנגנוני הגנה, Stockholm syndrome
אמונה באל למה לא להיות אלים להסתכל הסרת אחריות אישית בזוגיות אלימות פסיכולוגית רוצה לשנות אני דואג להגדיל את הביטחון העצמי מה זה גבר מוכה הערכה עצמית חיובית לזהות אישה מוכה אופי אופי של אישה אופי של אישה מוכה אופי של בחורה אופי של נשים אישה אישה מוכה אישה מוכה נפשית אלימות אלימות במשפחה אפקט האישה המוכה בחורה בחורה מוכה בחורה מוכה נפשית בחורות במשפחה גבר גבר מוכה האישה המוכה האישה המוכה נפשית האם את אישה מוכה האם אתה גבר מוכה להיות אישה מוכה למה את אישה מוכה למה אתה גבר מוכה למה מגיע לך להיות אישה מוכה מאפייני האישה המוכה מגיע לך להיות אישה מוכה מוכה נפשית מעגל האישה המוכה משפחה נפש נפשית נשים נשים אלימות סימפטום סימפטום האישה המוכה סימפטומים קורבן קורבנות אלימות תסמונת תסמונת אישה מוכה תסמונת האישה המוכה תסמונת האישה המוכה נפשית
האם אתה אישה מוכה? האם האופי שלך הוא אופי של אישה מוכה? מהו אופי של אישה מוכה? תכונות של אישה מוכה, תסמונת שטוקהולם אצל נשים מוכות, אישה מוכה נפשית, תסמונת האישה המוכה, סינדרום האישה המוכה, למה אישה מוכה? תסמונת סטוקהולם
האם אתה אישה מוכה? האם האופי שלך הוא אופי של אישה מוכה? מהו אופי של אישה מוכה? תכונות של אישה מוכה, תסמונת שטוקהולם אצל נשים מוכות, אישה מוכה נפשית, תסמונת האישה המוכה, סינדרום האישה המוכה, למה אישה מוכה? תסמונת סטוקהולם
... אתה אישה מוכה? האם האופי שלך הוא אופי של אישה מוכה? מהו אופי של אישה מוכה? תכונות של אישה מוכה, תסמונת שטוקהולם אצל נשים מוכות, אישה מוכה נפשית, תסמונת האישה המוכה, סינדרום האישה המוכה, למה אישה מוכה? תסמונת סטוקהולם האם אתה אישה מוכה? מהו אופי של אישה מוכה? ההרצאה עוסקת בשאלה האם אופי של אישה מוכה הוא חלק מהתסמונת אותה היא חווה. אליעד כהן מציין שהרבה אנשים לא מודעים לכך שהם נמצאים במערכת יחסים רעה, ולעיתים יש להם אופי שמתאים לסיטואציה של אישה מוכה, מבלי שהם בכלל מודעים לכך. הוא מסביר שהאופי של אישה מוכה לא מתייחס רק למי שמוכה פיזית, אלא גם למי שסובלת באופן נפשי. אליעד מציין כי אדם שנמצא במערכת רעה, ובמיוחד אישה, שיכולה להימצא במערכת ... יותר. מהי צורת החשיבה של אישה מוכה? אליעד מציין שיש שני סוגי חשיבה: האחד הוא אדם שמאמין שיכולה להיות שיפור, והאחר הוא כזה שמתנחם בכך שהמצב לא גרוע יותר. הוא מסביר שהאישה המוכה היא כזו שמאמינה שהמצב שלה יכול היה להיות הרבה יותר גרוע, ולכן היא נשארת במצב רע. למשל, היא תאמר הוא לא רוצח אותי או המצב יכול היה להיות ... תסמונת שטוקהולם ואופי אישה מוכה? תסמונת שטוקהולם מתארת את התופעה בה אדם מפתח סימפטיה למי שמתעלל בו. אליעד מציין שאישה מוכה לעיתים יכולה לפתח תחושת הזדהות עם המתעלל בה, כי היא מזדהה עם התחושה שהמצב לא יכול להיות גרוע יותר. הוא מציין שזה חלק מהתסמונת שטוקהולם, ... לשפר אותו. מהו ההבדל בין אישה מוכה לאישה שאינה מוכה? ההבדל הוא בצורת החשיבה. אישה מוכה שמאמינה שהמצב יכול להיות גרוע יותר, לא תעשה שינוי במצבה. לעומת זאת, אישה שתשאל את עצמה למה המצב שלה לא טוב יותר, תמצא דרכים להשתפר ... של סבל. מהו אופי של אישה מוכה? תסמונת שטוקהולם האם ניתן לשפר את המצב? האם כל אדם שמרגיש מוכה הוא אכן מוכה? האם אפשר להימנע להיות אישה עמוקה? ...
אישה מוכה, מהי המהות של אישה מוכה? הרגלים רעים, הרגלים שליליים, למה יש לך אופי של אישה מוכה? האם יש לך אופי של אישה מוכה? למה קל להיות אישה מוכה? מה הופך אישה לאישה מוכה? התמכרות למתוק, התמכרות לסמים, התמכרות לזוגיות שלילית
אישה מוכה, מהי המהות של אישה מוכה? הרגלים רעים, הרגלים שליליים, למה יש לך אופי של אישה מוכה? האם יש לך אופי של אישה מוכה? למה קל להיות אישה מוכה? מה הופך אישה לאישה מוכה? התמכרות למתוק, התמכרות לסמים, התמכרות לזוגיות שלילית
אישה מוכה, מהי המהות של אישה מוכה? הרגלים רעים, הרגלים שליליים, למה יש לך אופי של אישה מוכה? האם יש לך אופי של אישה מוכה? למה קל להיות אישה מוכה? מה הופך אישה לאישה מוכה? התמכרות למתוק, התמכרות לסמים, התמכרות לזוגיות שלילית מהי המהות האמיתית של אישה מוכה? אליעד כהן מסביר כי אישה מוכה היא אישה שנמצאת במערכת יחסים שבה בן הזוג מתעלל בה פיזית, כגון הכאות, אונס, דקירות ועוד, ולמרות הפגיעה הפיזית והרגשית, האישה נשארת בזוגיות. ההנחה הפשוטה של אנשים היא שאם האישה ... אליעד טוען כי זה פשטני מדי לחשוב ככה, כיוון שהסיבה שאישה מוכה נשארת במערכת יחסים אלימה היא עמוקה יותר. למה אישה מוכה לא עוזבת את הזוגיות האלימה? אליעד כהן מסביר שהסיבה שאישה נשארת בקשר אלים היא שהיא מקבלת משהו טוב מבן הזוג או ממערכת היחסים, והיא מפחדת לאבד את הטוב הזה. למרות המחיר הכבד של ... הם סוג של נשים מוכות? אליעד כהן לוקח את הדוגמה של אישה מוכה ומשווה אותה לכל בן אדם שיש לו הרגלים רעים או התמכרויות. הוא טוען שכל אדם בעולם הוא סוג של אישה מוכה, כיוון שלכל אחד יש הרגל או התמכרות למשהו שמזיק לו, ובכל זאת הוא ממשיך איתו, כי הוא מקבל ממנו משהו טוב. לדוגמה, אליעד מזכיר אדם שמעשן סיגריות. האדם יודע שסיגריות מזיקות לו, שהן ... הרגשי או הפסיכולוגי שממלא ההרגל הרע. למה קל להפוך לאישה מוכה בכל תחום בחיים? אליעד כהן מדגיש שזה קל מאוד להפוך לאישה מוכה בכל תחום בחיים, כי כל אדם נמצא בסיכון להתמכר לדבר שעושה לו טוב, ובהמשך להתפשר על המחירים וההשלכות השליליות. למשל, אדם שמקבל משכורת בעבודה אך סובל מהתעללות של הבוס ימשיך לעבוד ... לא בריאה כי הוא מפחד מהבדידות. איך באמת לעזור לאישה מוכה או לאדם מכור? אליעד כהן מסביר שהדרך הנכונה לעזור לנשים מוכות או לאנשים מכורים היא לא רק להגיד להם תעזבי אותו או תפסיק עם ההרגל הרע, אלא להבין לעומק מה הם מקבלים מאותו קשר או ... אחרת, ללא הפגיעה העצמית. לדוגמה, במקום להגיד לאישה מוכה פשוט לעזוב את בן הזוג, צריך לבדוק מה היא מקבלת מהקשר - ביטחון, תחושת ערך עצמי, אהבה - ואז לעזור לה למצוא דרך חלופית לקבל את הדברים האלה, שלא תהיה תלויה באדם שפוגע בה. אליעד מדגיש שהמהות של אישה מוכה היא התמכרות לכל דבר, ולכן הטיפול בה חייב להיות כמו טיפול בהתמכרות לכל דבר אחר, בין אם זה עישון, סמים, אוכל או כל הרגל רע אחר. סיכום הגישה של אליעד כהן בנושא אישה מוכה והתמכרויות: אליעד כהן טוען שכל אדם הוא סוג של אישה מוכה, כי לכל אחד יש משהו שמזיק לו אך הוא ממשיך בו מתוך הרגל או התמכרות. הפתרון היחיד האמיתי הוא זיהוי הצורך הנפשי שההרגל ממלא, ומציאת תחליף חיובי ולא מזיק שיספק את אותו צורך. זו ... באמת להשתחרר ולהתגבר על מעגל הפגיעה העצמית. למה אישה מוכה לא עוזבת? איך נגמלים מזוגיות הרסנית? מהי התמכרות לזוגיות שלילית? איך להפסיק הרגלים רעים? מה הקשר בין התמכרות לזוגיות לבין התמכרות לסיגריות? האם גם אתה אישה מוכה? איך לעזור לאישה מוכה? התמכרות לזוגיות רעה, גמילה מזוגיות רעה, איך להפסיק זוגיות שלילית? איך להיגמל ממערכת יחסים הרסנית? איך לעזור לנשים מוכות? גמילה מהתמכרויות, הפסקת עישון, שינוי הרגלים, למה קל להיות אישה מוכה? התמכרות של אישה מוכה, התמכרות זוגית של אישה מוכה
זוגיות מלכותית, אופי של אישה מוכה, זוגיות של מלך ומלכה, למה מישהו מזלזל בך? למה מישהו משפיל אותך? אלימות כלפי נשים מוכות, למה לא מכבדים אותך? איך לגרום למישהו לכבד אותך? האביר על הסוס הלבן, שעבוד נשים, התאמה זוגית
זוגיות מלכותית, אופי של אישה מוכה, זוגיות של מלך ומלכה, למה מישהו מזלזל בך? למה מישהו משפיל אותך? אלימות כלפי נשים מוכות, למה לא מכבדים אותך? איך לגרום למישהו לכבד אותך? האביר על הסוס הלבן, שעבוד נשים, התאמה זוגית
... מלכותית, אופי של אישה מוכה, זוגיות של מלך ומלכה, למה מישהו ... או נתון לשליטה. אליעד כהן מסביר שהתופעה המכונה תסמונת אישה מוכה אינה מתייחסת רק לאלימות פיזית, ... כזה שרואה אתכם כשווים, ולא בשפחה שמעריצה אותו. תסמונת אישה מוכה איך לזהות מערכת יחסים כוחנית? איך ... סוגים של מלך בזוגיות איך להכיר מלך אמיתי? תסמונת אישה מוכה - הבנת הדינמיקה והשלכותיה מהי תסמונת אישה מוכה? מדובר בתופעה רחבה יותר מסיטואציה ... הדפוסים האלו יכולה לעזור להימנע מהמלכודת בעתיד. תסמונת אישה מוכה איך לזהות מערכת יחסים כוחנית איך ...
מניעת אלימות נגד נשים, נשים מוכות, אופי של אישה מוכה, שוויון זכויות בין נשים לגברים, פמיניזם, יעוד האישה בעולם, אישה צריכה להביא ילדים, זכויות האישה, מעמד האישה, נשים עגונות, נשים דתיות במגזר הדתי, אפליית נשים
מניעת אלימות נגד נשים, נשים מוכות, אופי של אישה מוכה, שוויון זכויות בין נשים לגברים, פמיניזם, יעוד האישה בעולם, אישה צריכה להביא ילדים, זכויות האישה, מעמד האישה, נשים עגונות, נשים דתיות במגזר הדתי, אפליית נשים
... אלימות נגד נשים, נשים מוכות, אופי של אישה מוכה, שוויון זכויות בין נשים לגברים, ... בשום אופן את האלימות, אך זה מאפשר להבין איך נוצרת הסביבה בה אלימות יכולה להתקיים ולהימשך. הוא מציג דוגמה מפורטת של אישה מוכה בזוגיות, ושואל למה היא לא עוזבת? ... בזוגיות אלימה כי היא חושבת שאין לה אלטרנטיבה. למה נשים נשארות במערכת יחסים אלימה? אליעד כהן מדגים דרך המקרה של אישה מוכה ומסביר כי אישה שנשארת במערכת ... התעלמות - והיא נשארת בזוגיות הזו כי היא לא מאמינה שהיא יכולה להסתדר בעצמה. לדבריו, אישה זו לוקחת על עצמה את דמות האישה המוכה, שהיא דמות של חולשה ותלות מוחלטת. ...
תסמונת סטוקהולם, תסמונת שטוקהולם, הזדהות עם התוקפן, קרבה רגשית בשבי, הפרעות נפשיות, הזדהות עם השובה, הזדהות הקורבן עם התוקף, אישה מוכה, גבר מוכה, נשים מוכות, גברים מוכים, מנגנוני הגנה, תסמונת בני ערובה, Stockholm syndrome
תסמונת סטוקהולם, תסמונת שטוקהולם, הזדהות עם התוקפן, קרבה רגשית בשבי, הפרעות נפשיות, הזדהות עם השובה, הזדהות הקורבן עם התוקף, אישה מוכה, גבר מוכה, נשים מוכות, גברים מוכים, מנגנוני הגנה, תסמונת בני ערובה, Stockholm syndrome
... שטוקהולם, הזדהות עם התוקפן, קרבה רגשית בשבי, הפרעות נפשיות, הזדהות עם השובה, הזדהות הקורבן עם התוקף, אישה מוכה, גבר מוכה, נשים מוכות, גברים מוכים, מנגנוני הגנה, תסמונת ... שבי, מהי תסמונת סטוקהולם? מדוע מתרחשת תסמונת סטוקהולם? הפרעה פוסט טראומטית, טראומת שבי, תסמונת האישה המוכה, סינדרום האישה המוכה, אפקט האישה המוכה, אלימות במשפחה, תסמונת הגבר המוכה, סינדרום הגבר המוכה, אפקט הגבר המוכה, תסמונת האישה המוכה נפשית, אופי של אישה מוכה, תסמונת הגבר המוכה נפשית, אופי של גבר מוכה, מהו סינדרום ...
משיכה בין אישית, מערכות יחסים, זוגיות, למה נשים נמשכות לגברים רעים? אישה מוכה נפשית, למה נשים אוהבות גברים רעים? משיכה רומנטית, משיכה זוגית, מהי אהבה אמיתית? לאהוב בלי תנאים
משיכה בין אישית, מערכות יחסים, זוגיות, למה נשים נמשכות לגברים רעים? אישה מוכה נפשית, למה נשים אוהבות גברים רעים? משיכה רומנטית, משיכה זוגית, מהי אהבה אמיתית? לאהוב בלי תנאים
... בין אישית, מערכות יחסים, זוגיות, למה נשים נמשכות לגברים רעים? אישה מוכה נפשית, למה נשים אוהבות גברים רעים? משיכה רומנטית, משיכה זוגית, מהי אהבה אמיתית? לאהוב בלי תנאים למה אנשים זוכרים יותר חוויות שליליות ...
למה מישהו אוהב משהו שעושה לו רע? חינוך ילדים, עונשים לילדים, התאהבות לא הגיונית, שכנוע עצמי, אוהב את מה שעושה לך רע, אישה מוכה, מערכות יחסים, זוגיות בעייתית, להעניש ילדים, ענישה כחינוך, אהבה לא הגיונית
... מישהו אוהב משהו שעושה לו רע? חינוך ילדים, עונשים לילדים, התאהבות לא הגיונית, שכנוע עצמי, אוהב את מה שעושה לך רע, אישה מוכה, מערכות יחסים, זוגיות בעייתית, ...
יחסי ציבור, להתמודד עם ביקורות שליליות בתקשורת, לשון הרע באינטרנט, שיימינג באינטרנט, השמצות ברשת, לקוחות ממליצים, לקוחות מתלוננים, הוצאת שם רע באינטרנט, משמיצים אותי, דירוג בגוגל, דירוג בפייסבוק, ביקורות גוגל, ביקורות פייסבוק
יחסי ציבור, להתמודד עם ביקורות שליליות בתקשורת, לשון הרע באינטרנט, שיימינג באינטרנט, השמצות ברשת, לקוחות ממליצים, לקוחות מתלוננים, הוצאת שם רע באינטרנט, משמיצים אותי, דירוג בגוגל, דירוג בפייסבוק, ביקורות גוגל, ביקורות פייסבוק
... הלקוחות יעדיפו להמשיך אתכם, כי התועלת שהם מקבלים גדולה יותר מההפסד האפשרי. למה אנשים נשארים במערכות יחסים פוגעניות? אליעד נותן דוגמה נוספת לגבי אישה מוכה שלא עוזבת את בן הזוג שלה. למה היא נשארת למרות שהוא פוגע בה? כי היא מרגישה שלמרות הנזק שהיא סופגת, יש לה תועלת כללית גדולה יותר להישאר איתו. זה נכון לגבי כל התמכרות ... ביותר להתמודד עם ביקורות שליליות, השמצות, שיימינג, והכפשות ברשת ובכל מקום אחר. איך להתמודד עם השמצות? ביקורות שליליות בגוגל איך למכור ללקוחות? למה אישה מוכה לא עוזבת? המלצות של לקוחות לתת ללקוח להמליץ עליך לעצמו שיימינג בפייסבוק איך להתמודד עם השמצות? שלום חברים, איך מתמודדים עם השמצות? נניח שיש לכם עסק ומשמיצים אתכם, ... ביקורת שלילית באינטרנט, ביקורות של לקוחות, הכפשות של לקוחות, להתנסות במוצר בחינם, לתת ללקוח להמליץ עליך לעצמו, איך להתמודד עם השמצות? איך חושבת אישה מוכה? למה אישה מוכה לא עוזבת? למה אישה מוכה לא מתלוננת? התמודדות עם שיימינג, ביקורת שלילית, ביקורות חיוביות, ביקורת חיובית, המלצה עצמית, ביקורות שליליות בגוגל, מחיקת ביקורת בגוגל, דירוג אתר בגוגל, ביקורות ...
מוסריות מהי, מהי התנהגות מוסרית? האם זה מוסרי או לא מוסרי? נשותיו של גואל רצון, האם לספר או לא לספר? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, איך לחנך אוטיסט? איך ללמד מישהו להתנהג? כללי התנהגות בחברה
מוסריות מהי, מהי התנהגות מוסרית? האם זה מוסרי או לא מוסרי? נשותיו של גואל רצון, האם לספר או לא לספר? מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך? ואהבת לרעך כמוך, איך לחנך אוטיסט? איך ללמד מישהו להתנהג? כללי התנהגות בחברה
... אחד מסייעים לו לשפר את מצבו, אך מצד שני מטילים עליו עול חדש של מאמץ, לחץ וציפיות שלא היו לו קודם. זה מעלה את השאלה האם אכן פעלנו בצורה מוסרית. אליעד נותן דוגמה נוספת של אישה מוכה, שחווה סוג של תסמונת סטוקהולם ומזדהה עם התוקף שלה. כאשר ... להפסיק להיות הומלס ולהצליח בחיים, אולי עוזרים לו לשנות את מצבו, אך באותו זמן כופים עליו מאמץ גדול ושינוי באורח חייו, מה שעלול לגרום לו גם לסבל וללחץ חדשים. כיצד דוגמאות של אישה מוכה או אדם שנאנס ממחישות את הדילמה? נידונה דוגמה של אישה מוכה הסובלת מתסמונת דומה לתסמונת סטוקהולם: היא מזדהה עם מי ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תסמונת האישה המוכה נפשית, האם אתה גבר מוכה? האם את אישה מוכה? אלימות במשפחה, למה מגיע לך להיות אישה מוכה? אופי של אישה מוכה, סימפטום האישה המוכה, אפקט האישה המוכה, מעגל האישה המוכה, מאפייני האישה המוכה, קורבנות אלימות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אישה מוכה, איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אישה מוכה, דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא הדרכה, מאמן אישי טלפוני, מאמן אישי לעסקים בתחום אישה מוכה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 02:00:57 - wesi1