אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לשנות דפוס התנהגות? ✔איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:16איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
למה קשה כל כך לשנות התנהגות חיצונית בלבד?

אנשים רבים רוצים ליצור שינוי אמיתי בחיים שלהם - להצליח יותר בעבודה, לרדת במשקל, להפסיק לעשן או להימנע מאיחורים. בדרך כלל הם חושבים שהדרך לשינוי מתחילה בשינוי ההתנהגות החיצונית בלבד. למשל, אדם שרוצה לרדת במשקל מחליט שיקנה פחות מתוקים ויתחיל לאכול אחרת, ואדם שמאחר לעבודה מחליט שמעכשיו ייצא חצי שעה מוקדם יותר. ההיגיון הפשוט אומר שזה אמור לעבוד, אבל במציאות, לרוב זה נכשל. הסיבה היא ששינוי התנהגותי חיצוני, ללא טיפול בשורש הרגשי והמחשבתי, נדון כמעט תמיד לכישלון חוזר ונשנה.

מהן הבעיות בהתמקדות בשינוי חיצוני בלבד?

כשמתמקדים רק בשינוי חיצוני של ההתנהגות, הבעיות האמיתיות שמניעות את ההתנהגות אינן נפתרות. למשל, אדם שמרגיש רע עם עצמו ואוכל יותר מדי, עושה זאת לא מתוך רעב פיזי, אלא מתוך צורך רגשי או מחשבתי - כמו פחד, בדידות או דיכאון. אם הוא יתמקד רק באכילה, אולי יצליח באופן זמני לשנות את ההרגל, אך בסופו של דבר, ברגעי משבר, הכאב הרגשי יחזור וידחוף אותו שוב לאכילה רגשית.

דוגמה נוספת היא אדם שיש לו פחד מכישלון עקב טראומה בילדות, כמו כישלון במבחן חשוב בבית הספר. אותו אדם מחליט שמעכשיו הוא יהיה אמיץ יותר ויעז יותר, אבל כיוון שהאמונה הפנימית שהוא ייכשל עדיין קיימת, הפחד שלו יחזור בדרכים אחרות וימשיך להשפיע עליו בחיים. הדבר דומה למי שחולה במחלה, מטפל בסימפטומים החיצוניים, אבל לא בשורש המחלה - מה שגורם למחלה להישאר ולצוץ שוב ושוב בצורות שונות.

איך האמונות והדפוסים הפנימיים משפיעים על ההתנהגות?

כל התנהגות חיצונית נובעת מדפוסי חשיבה פנימיים. אם רוצים ליצור שינוי יציב, יש לחקור ולגלות את הדפוסים האלה. לדוגמה, אדם שמנסה להפסיק לעשן ואומר לעצמו "מעכשיו אפסיק", לא באמת יצליח אלא אם כן יבין למה הוא מעשן - אולי זו הדרך שלו להרגיע את עצמו או להתמודד עם חרדה. אם לא יטפל בסיבה האמיתית, הוא תמיד יהיה "מעשן לשעבר" שיחזור לסיגריות ברגע של לחץ. אבל אם הוא יזהה את הסיבה ויטפל בה, הוא יהפוך לאדם שבאמת אין לו צורך בעישון יותר.

מדוע חשוב לטפל בשורש המחשבה השלילית ולא בסימפטומים?

כשאדם מרגיש רע, זה תמיד נובע מכך שהוא לא מקבל את המציאות כפי שהיא. הוא מציב תנאים למצב הרצוי, וכשהמציאות לא עומדת בתנאים האלו, הוא מתוסכל וסובל. אפשר לנסות למצוא פתרונות חיצוניים כמו להחליף עבודה או למצוא זוגיות חדשה, אבל הסבל האמיתי ימשיך כי האדם לא פתר את הבעיה בשורש. הפתרון הוא לשאול את עצמך: "למה אני מרגיש רע? מה התנאים שאני מציב למציאות? איך אני יכול ללמוד לקבל את המציאות ללא תנאים?". פתרון כזה יוביל לשינוי רגשי אמיתי ועמוק.

האם קבלת המציאות ללא תנאים פירושה ויתור על שינויים ושיפורים?

יש מי שחושב שאם הוא יקבל את המציאות כפי שהיא ללא תנאים, הוא בעצם מוותר על כל ניסיון לשיפור או לשינוי. בפועל, ההיפך הוא הנכון - קבלה ללא תנאי של המציאות פירושה לזהות את השורש הרגשי של הבעיה. במקום לברוח מהכאב הרגשי באמצעות שינוי חיצוני, האדם מטפל בשורש הבעיה עצמה. זה לא אומר שאסור לשנות הרגלים או לחפש עבודה אחרת, אלא שהשינוי יבוא מתוך בהירות פנימית, ולא מתוך בריחה או פחד.

איך ליצור שינוי התנהגותי יציב ואמיתי לאורך זמן?

שינוי אמיתי בהתנהגות מגיע רק מתוך שינוי פנימי עמוק. במקום לנסות להתנהג "כמו רובוט" ולהגיד לעצמך "מעכשיו אעשה כך וכך", צריך לחקור מה בראש שלך גורם לך להתנהגות הזו. אדם שלא רוצה לאכול מתוקים לא צריך להסתמך רק על טכניקות של שליטה עצמית, אלא לשאול את עצמו "מה מושך אותי כל כך למתוקים? מה אני מנסה למלא או לפצות?". כשאדם מבין את השורש הזה, הוא מפסיק להזדקק לאותה התנהגות, והשינוי מגיע באופן טבעי, ללא מאבק מתמיד.

מהו העיקרון המרכזי להצלחה בשינוי התנהגות?

העיקרון המרכזי הוא שבכל פעם שרוצים לשנות התנהגות לא רצויה - כגון התמכרות, פחדים, דיכאון, או איחורים - צריך להתחיל תמיד בשאלה "למה בכלל אני עושה את זה?". יש לטפל בשורש הרגשי, לשנות את האמונות וההנחות הפנימיות, ואז ההתנהגות משתנה מעצמה. ללא טיפול בשורש הבעיה, האדם יחזור שוב ושוב לאותה נקודה.

איך ניתן ליישם בפועל שינוי אמיתי בהתנהגות ובחשיבה?

השינוי המעשי ביותר מגיע משינוי פנימי של החשיבה והאמונות ולא מפעולות חיצוניות בלבד. במקום להישען על פתרונות חיצוניים כמו להכיר אדם עשיר או להסתמך על חבר חזק, יש ליצור חוזק פנימי אמיתי. הפתרון האמיתי הוא לעבור ממקום של "להתחפש" למישהו חזק או מצליח - אל המקום שבו אתה באמת הופך להיות חזק ומצליח בעצמך. זוהי הדרך היעילה והאמיתית לשינוי ארוך טווח, ללא מאמץ תמידי לשמור על ההתנהגות החדשה.
למה אנשים מנסים קודם כל לשנות את ההתנהגות החיצונית שלהם?

אנשים רבים רוצים להצליח יותר בתחום מסוים, או לשנות התנהגות שהם לא אוהבים בעצמם. לדוגמה, מי שאוכל יותר מדי מחליט "אני אקנה פחות מתוקים ואעשה דיאטה". או מישהו שרוצה להפסיק לאחר לעבודה מחליט "מעכשיו אצא חצי שעה מוקדם יותר מהבית". במבט ראשון, נראה הגיוני להת רק בשינוי ההתנהגות: לשנות הרגלים, לאמץ פעולות חדשות או להציב לעצמם כללי התנהגות חדשים.

מה הטעות בהתמקדות בשינוי התנהגותי בלבד?

הבעיה בשינוי חיצוני בלבד היא שאם לא מטפלים בשורש הרגשי או המחשבתי שגרם להתנהגות מלכתחילה, ההתנהגות השלילית יכולה לחזור. לדוגמה, אדם שפוחד מכישלון בגלל טראומה מבית הספר עשוי להחליט "מעכשיו אפסיק לפחד ואעיז יותר". אבל אם האמונה הפנימית שהוא עלול להיכשל נשארת בעינה, הפחד עלול למצוא דרכים אחרות להתבטא. זה דומה למי שחולה במחלה פנימית ומטפל רק בסימפטום חיצוני אחד. ייתכן שישנם אזורים או חלקים נוספים בגוף שנפגעו, ואותם לא ריפאו כלל.

איך שורשי המחשבה משפיעים על ההתנהגות?

כל התנהגות חיצונית היא ביטוי של אמונות, דפוסי חשיבה והנחות יסוד עמוקות. אם מגלים את המקור לדפוס, אפשר לשנות את האמונה עצמה ולא רק את הביטוי החיצוני. מי שרוצה להפחית אכילה, לדוגמה, צריך לשאול את עצמו "מה גורם לי לרצות לאכול יותר מדי?", "איזה צורך פנימי או פחד אני מנסה למלא על ידי אכילה?". אם מוצאים את הגורם הרגשי או המחשבתי לכך, הרבה יותר קל ליצור שינוי יציב לטווח ארוך.

איך זה קשור להרגלים כמו עישון?

אדם שרוצה להפסיק לעשן יכול לומר לעצמו "מעכשיו אפסיק לעשן", אך אם לא יבין לעומק למה הוא מעשן, הוא נשאר בעצם "מעשן שמפסיק לעשן לזמן מה". ברגע של לחץ או משבר, הוא עלול לחזור לסיגריות. לעומת זאת, אם הוא יזהה את הסיבות הרגשיות או המחשבתיות שמובילות אותו לעשן - למשל צורך בהרגעה עצמית או פחד שלא הצליח לפתור - ויטפל בסיבות הללו, הוא יהפוך לאדם שבאמת אינו זקוק לעישון יותר.

מדוע חשוב לזהות את שורש הרעיון שגורם לרגשות שליליים?

בן אדם מרגיש רע כי הוא לא מקבל את המציאות כפי שהיא. הוא מציב לעצמו תנאים: "אני רוצה שהמציאות תהיה בצורה מסוימת". אם התנאי לא מתממש, נוצר תסכול ודיכאון. אפשר לחפש פתרון חיצוני, כמו להחליף עבודה או למצוא תחביב חדש, אבל הסיבה האמיתית לכך שרע לו לא נעלמת. מי שמזהה ש"אני מרגיש רע כי אני לא רוצה את המציאות כמו שהיא" יכול לשאול "איך אני משנה את החשיבה שלי כך שאוכל לרצות את המציאות בלי תנאים?".

האם לקבל את המציאות בלי תנאים אומר לא לשנות דבר?

יש הטועים לחשוב שאם מקבלים את המציאות כמו שהיא, אין סיבה לשפר או לשנות שום דבר. בפועל, מדובר בהבנת הליבה הרגשית שמאחורי הדפוס, ולא בהחלטה "לוותר על כל שינוי". אפשר להמשיך לשנות הרגלים, אך במקביל לחקור מה באמת מניע אותנו. אם רוצים לשנות עבודה, אפשר לחקור מהן האמונות שמפריעות לנו להצליח בעבודה הקיימת, ואז להחליט אם עוזבים או לא, אבל ממקום של בהירות פנימית ולא מתוך בריחה מרגשות שליליים.

איך שינוי פנימי מוליד שינוי התנהגותי אמיתי?

שינוי אמיתי פירושו שלא רק "מתחפשים" להתנהגות חדשה אלא משנים את שורש החשיבה שממנו ההתנהגות נובעת. במקום להגיד "יש לי חבר חזק ואני מסתמך עליו בכל דבר", עדיף לפתח חוזק פנימי משל עצמך. במקום להגיד "אשתמש בתחבולה חיצונית כדי לא לאכול מתוקים", עדיף להבין למה מתוקים מושכים אותך כל כך. אם פותרים את הבעיה מבפנים, השינוי החיצוני מגיע מעצמו, בלי להרגיש מאולצים לשמור עליו בכוח.

מה העיקרון המנחה בכל הנוגע לשינוי התנהגות?

בכל פעם שרוצים לשנות דפוס התנהגות - אכילה, פחד מכישלון, התמכרות, איחורים או דיכאון - כדאי לשאול "למה בכלל אני עושה את זה?". לא להסתפק בפתרון חיצוני ("אגיד לעצמי להתעורר מוקדם יותר"), אלא להבין את השורש הפנימי. מי שבוחר לטפל בדפוסי חשיבה יגלה שההתנהגות משתנה מעצמה לאורך זמן, ונחסכת ממנו החזרה המתסכלת לאותו הרגל ישן.
עכשיו בהמשך של הנושא הקודם יש פה היבט הרבה פעמים אנשים רוצים להצליח יותר, אוקי רוצים להצליח באיזה תחום ואז הם אומרים לעצמם "אוקי מה יגרום לי להצליח? אם אני אעשה ככה וככה זה יגרום לי להצליח" ואז הם מתמקדים בעצם באיך לשנות את ההתנהגות שלהם, הרבה פעמים בן אדם יש לו התנהגות שהוא לא אוהב אותה והוא מנסה לשנות את ההתנהגות זה יכול להיות במיליון ואחד תחומים.

בן אדם לא אוהב את זה שהוא אוכל יותר מדי אז הוא אומר לעצמו "טוב איך גורם לעצמי לאכול פחות? אוקי אני אקנה פחות מתוקים אני אעשה ככה ואני אעשה ככה" כל מיני כאלה מתמקד בשינוי התנהגותי.

ש: בעצמו.

אליעד: בדיוק ואין ספור פעמים אתה יכול למצוא מישהו שלא רוצה לעשות משהו נגיד והוא מנסה לחשוב "טוב איך אני משנה את ההתנהגות שלי" בצורות חיצוניות "אני אעשה ככה ואני אעשה ככה, טוב מעכשיו אני אתחיל להגיד ככה מעכשיו אני אגיד ככה מעכשיו אני אגיב ככה, מעכשיו אני לא אעשה ככה" וזאת כמובן טעות. למה זאת כמובן טעות כי בן אדם צריך להסתכל על השורש אם אתה רוצה לשנות התנהגות אל תתמקד באיך לשנות את ההתנהגות.

תתמקד בלהבין למה אתה מתנהג ככה מה בראש שלך גורם לך להתנהג ככה, איזה תסביכים איזה בעיות איזה אמונות גורמים לך להתנהג ככה ותשאל את עצמך "איך אני משנה את האמונות האלה", אם אתה תשנה את האמונות האלה ממילא ישתנו ההתנהגויות שלך ואם לא תשנה את ההתנהגויות האלה חבל לך על הזמן.

נגיד לדוגמה בן אדם נגיד מגלה שיש לו איזה טראומה מהעבר שמנהלת אותו כרגע נגיד בבית הספר הוא נכשל ולכן הוא תמיד מפחד מכישלון ואז הוא אומר לעצמו "טוב מעכשיו אני לא אפחד מכישלון אני אעיז לעשות דברים" אבל זה לא נכון אתה צריך לראות איך אתה נפטר, עכשיו למה זה לכאורה זה נכון כאילו הוא מנסה כמה דברים אבל מה שהוא לא יודע שלפעמים המחשבה השגויה שנמצאת בתוכו עוד מחלחלת לעוד מקומות שהוא לא מודע אליהם.

כמו נגיד בן אדם שחולה באיזה מחלה ואז נגיד מרפאים איזה חלק בגוף אבל עדיין השורש של המחלה נמצא בעוד אזורים בגוף רדומים או שהוא לא מודע אליהם בכלל, הכי טוב הכי אידיאל זה תמצא מה גורם להתנהגות הזו מלכתחילה תשנה את התפיסה שלך הכל יסתדר מעצמו, אם לא תשנה את התפיסה שלך ותנסה לקמבן את המערכת כמו רובוט "טוב מעכשיו אני כל פעם יגיד ככה, מעכשיו אני כל פעם אעשה ככה".

נכון אתה מאשר? אז אני אומר ככה עוד פעם אם בן אדם יתייחס לעצמו כמו לרובוט ויגיד לעצמו "טוב מעכשיו כל בוקר אני אעשה ריצה, מעכשיו כל בוקר אני לא אעשה x, אני אגיע לעבודה בזמן" לא יעבוד לך אתה צריך לבדוק למה אתה עושה את ההתנהגות שאתה רוצה להפסיק אותה, לשנות את הנחות היסוד לשנות את האמונות ואז ממילא ההתנהגות שלך תשתנה.

ש: אבל אני עוד למדנו שטוב שלא נשמר אבל נשמר, זאת אומרת לעשות איזשהו משהו.

אליעד: מעולם לא למדנו את זה.

ש: משהו דומה שאם אתה עושה איזשהו דבר ובסוף אתה מגלה את התשובה שלך.

אליעד: למדנו משהו אחר למדנו שאתה יכול לשנות את ההתנהגות שלך ותוך כדי זה להתבונן על מה שאתה עושה ולשנות את החשיבה שלך, זה נכון אבל בסוף אתה צריך לשנות את החשיבה שלך לא את ההתנהגות שלך.

ש: לא זה ברור.

אליעד: שום דבר לא ברור אני אומר שמהות היא אם אתה רוצה לשנות התנהגות תבדוק מה שורש החשיבה שיוצרת את ההתנהגות תשנה אותו ויסתדר מעצמו, אם לא תעשה את זה ההתנהגות כנראה תחזור וזה כמו בן אדם נגיד שאומר "טוב מעכשיו אני אפסיק לעשן" תפסיק לעשן עוד חודש תחזור לעשן פתאום תהיה עצבני עוד חודשיים תחזור לעשן, אתה מתישהו תחזור לעשן כנראה.

אתה רוצה להפסיק לעשן צריך לבדוק "למה אני מעשן" לפתור את הסיבות בתוכך ואז ממילא אתה לא תעשן, לא תפתור את הסיבות בתוכך אתה יכול לנסות לחשוב שאתה הפסקת לעשן אבל לא באמת הפסקת לעשן אתה עדיין באופי שלך בן אדם מעשן, אתה בן אדם מעשן שכרגע לא מעשן. בא נגיד זה שאתה פתאום הפסקת לעשן זה כמו בן אדם שלא מעשן כי אין לו סיגריות אבל זה לא שאתה באמת באופי שלך השתנית.

צריך לשנות את האופי את הגישה את החשיבה, רוב האנשים לא מתעסקים בזה רוב האנשים מנסים לשנות את ההתנהגות לא מנסים לשנות את החשיבה.

ש: כי הם אולי לא מוצאים מה הסיבה באמת האמיתית שזה.

אליעד: נכון ומתישהו הם ינסו ויכשלו וינסו ויכשלו ואז הם יגידו "טוב מה הסיבה?" אז כל מה שאני אומר מראש תחשוב מה הסיבה. מה המהות של זה בן אדם מרגיש רע הוא מנסה לפתור את זה ואז זה לא עובד לא עוד פעם הוא מרגיש רע ואז הוא מנסה לפתור את זה ואז עוד פעם הוא מרגיש רע, מנסה לפתור את זה אם הוא ישאל את עצמו "מה הסיבה שאני מרגיש רע? כי אני לא רוצה את המציאות, איך אני גורם לעצמי לרצות את המציאות".

זה השורש אם אתה לא תרצה את המציאות לא תלמד איך רוצים את המציאות איך שהיא בלי תנאים אתה מתישהו לא תרצה אותה, בן אדם צריך למצוא את הדרך "איך אני מצליח לרצות את המציאות בלי תנאים, איך אני מצליח לגרום לעצמי שלא משנה מה קורה אני רוצה את זה" אם תעשה את זה פתרת את הבעיה שרע לך לפעמים, אם לא תעשה את זה אתה תגיד "טוב רע לי אני ננסה ככה, רע לי אני אעשה ככה".

ש: הוא יכול לשנות גם את עצמו.

אליעד: כן זה אותו דבר, עכשיו זה נכון שבסופו של דבר יש משחק במשחק משחקים משנים רצונות זה נכון אבל המהות של הרעיון היא תנסה לשנות את שורשי המחשבה שלך לא את דפוסי החשיבה, לא את דפוסי ההתנהגות דפוסי ההתנהגות הם תוצאה של דפוסי חשיבה. מה רצית להגיד?

ש: כאילו זה לא כאילו כללי מדי?

אליעד: מה כללי מדי?

ש: לרצות את המציאות כאילו לרצות את כל מה שקורה בלי תנאים אמרת? בלי תנאים.

אליעד: באתי להגיד בהנחה שבן אדם בדיכאון נגיד, הוא אומר "איך אני אפתור את זה? טוב אני אתחיל לעשות פעילות כזאת וכזאת אני אפתור את זה, איך אני אפתור את זה? אני אכיר מישהו אני אפתור את זה" אבל הוא לא פתר את השורש של הבעיה של הדיכאון. כל מה שאני אומר זה תבדוק בתוכך מה מתסכל אותך ותנסה לפתור את זה לא ישר לרוץ לפתרון חיצוני.

ש: אז אתה אומר שהשורש זה.

אליעד: לא אמרתי כלום השורש של הרע זה כי אתה לא רוצה את המציאות, למה אתה לא רוצה את המציאות כי אתה מאמין שזה חייב להיות ככה או אחרת.

ש: וכשאמרת כאילו תרצה אותה בלי תנאים מה הכוונה בלי תנאים מה זאת אומרת?

אליעד: שלא משנה מה קורה את לא מתלוננת.

ש: וזה הבלי תנאים, למשל אם אני רוצה להיפטר מאיזה דפוס מסוים.

אליעד: התנהגות?

ש: נניח אז כאילו מה אני אמורה לעשות לקבל את זה?

אליעד: אז עוד פעם אם יש לך התנהגות.

ש: לקבל כאילו לא לנסות להילחם בזה?

אליעד: אז לכאורה הסוף סותר את ההתחלה, לא תלוי מה רוצים את אומרת "טוב אז אם אני מקבלת את המציאות איך שהיא אז אני גם אין לי טעם להשתנות בשום דבר".

ש: נכון.

אליעד: זה גם נכון השאלה מה רוצים, השאלה מה המטרה שהוגדרה כרגע אבל המהות של מה שאני מנסה להגיד זה אל תנסה לעשות שינוי חיצוני תנסה לעשות שינוי פנימי, אל תתחפש לחזק תהיה חזק אל תכירי מישהו עשיר תהיי עשירה. הבנת?

ש: כן.

אליעד: אל תגידי "איזה כייף שיש לי חבר חזק" תהיי את חזקה זאת הכוונה תהיי את חכמה. הבנת?

ש: אני מבינה מה אתה אומר.
לשאול למה סימפטום שינוי הרגלים מבחן איך לקבל את זה ליצור שינוי עצבנות עישון סיגריות ניהול לגרום לבחור בן זוג איך לשנות התנהגות דפוס התנהגות דפוס התנהגות חוזר דפוסי התנהגות דפוסי חשיבה הרגל הרגלי חשיבה הרגלים התנהגות חשיבה טיפול טיפול בדפוסי התנהגות טיפולים לשנות לשנות את החשיבה לשנות הרגלים לשנות התנהגות מטופל מטופלים מטפל צורת חשיבה שינוי שינוי דפוס התנהגות חוזר שינוי הרגל שינוי הרגלי חשיבה שינוי הרגלים שינוי התנהגות שינוי התנהגותי שינוי חשיבה שינוי צורות שינוי צורת חשיבה שינוי תבניות חשיבה שינויים תבניות תבניות חשיבה תהליך תהליכי חשיבה תהליכים
לחוות התחדשות - על ידי מרידה בהרגלים / אסור להיות זקן!
... התחדשות - על ידי מרידה בהרגלים אסור להיות זקן! כי האדם, חי בתחושת שעמום ובית הקברות, של ... זקן. והכוונה היא, שאסור לאדם לעשות שום דבר בעולם, מתוך הרגל. ולא משנה מהו ההרגל, אסור לעשות שום דבר בעולם מתוך הרגל . אלא, אם אכן נכון לעשות את הדבר הזה ברגע הזה, אז יש לעשות ... לא, אז לא. אבל אסור לאדם באיסור חמור, לעשות את מעשיו, מתוך הרגל כלשהו. ואפילו הרגל מחשבתי, אסור. כי אסור לאדם להיצמד לשום דבר, שהוא אינו אמת ... שבו האמונה השקרית, גם היא אמת), או שמא הן לא יותר מאשר הרגל מחשבתי. ועל האדם לחקור ולשאול תמיד על כל דבר, למה הדבר הוא ... הוא הנכון? וכך על האדם להמשיך לשאול שאלות, ולעקור את כל ההרגלים המחשבתיים שלו, שגורמים לו להיות זקן, וגורמים לו גם ... רואה גם, שאין שום התחדשות כלל, כי אין שום זמן כלל ואין שום שינוי כלל, כי הכל אחד ממש. ואז האני של האדם נעלם לגמרי, אל תוך ...
אימון לחיים, אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה לקום בבוקר, איך לקום מוקדם בבוקר? לנצל את הזמן, לנצל את החיים, מימוש עצמי, עייפות במהלך היום, ללכת לישון מוקדם
אימון לחיים, אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה לקום בבוקר, איך לקום מוקדם בבוקר? לנצל את הזמן, לנצל את החיים, מימוש עצמי, עייפות במהלך היום, ללכת לישון מוקדם
... לחיים, אימון להרגלי חיים בריאים, מאמן אישי לחיים, קשה ... ההמלצה המעשית של אליעד היא לשנות את צורת החשיבה היומיומית של האדם על ידי הטלת ספק ... להתמודד עם חרדה חברתית קשה? שיטות טיפול בחרדה חברתית איך לשפר דימוי ...
אושר ללא מאמץ, אושר אינסטינקטיבי, אושר מתוך הרגל, להטיל ספק, אינסטינקט רוחני, אמת אינסטינקטיבית, טבע שני, להיצמד לאמת, מודעות עצמית
אושר ללא מאמץ, אושר אינסטינקטיבי, אושר מתוך הרגל, להטיל ספק, אינסטינקט רוחני, אמת אינסטינקטיבית, טבע שני, להיצמד לאמת, מודעות עצמית
... ללא מאמץ, אושר אינסטינקטיבי, אושר מתוך הרגל, להטיל ספק, אינסטינקט רוחני, אמת ... נפרד מחוויית החיים היומיומית. לדוגמה, כשאדם מתרגל חשיבה ספקנית על פחדיו או כעסיו באופן קבוע, הוא ... להשתחרר מתחושות שליליות במהירות ובקלות. איך מתרגלים חשיבה ספקנית באופן אינסטינקטיבי? הדרך לתרגל חשיבה ספקנית היא באמצעות יישום קבוע של שאלות ... עצמו: מי אמר שכישלון הוא דבר רע? ככל שהוא יתרגל את ההרגל הזה, התודעה שלו תתרגל לפעול בצורה ... הדרך לשלב הבנה רוחנית בחיי היומיום היא להפוך אותה להרגל יומיומי. אליעד מדגים זאת בעזרת דוגמה ... בבוקר, מניח ליד מיטתו כוס מים וכך הופך את הפעולה להרגל טבעי. באותה הדרך, ניתן לתרגל את ההבנה שהכל טוב באמצעות חשיבה ספקנית שגרתית לגבי מחשבות ואמונות מגבילות. כשהתרגול הופך להרגל, האדם יגלה שתחושת השלווה והאושר מתעוררת ... אליעד מסביר כי ניתן להגיע לאושר מתוך אינסטינקט והרגל, כלומר, באופן טבעי וללא מאמץ מודע. השאלה ... את עצמו: מי אמר שזה נכון?. עצם הטלת הספק יוצרת שינוי בפרספקטיבה, המאפשר לאדם להשתחרר מהאמונה ... וכך להפוך אותה לחלק מהחוויה היומיומית. איך מתרגלים חשיבה ספקנית באופן אינסטינקטיבי? לפי אליעד, תרגול חשיבה ספקנית מתבצע על ידי יישום מתמשך של השאלה ... האינסטינקטיבית היא האמת שהאדם חווה מבלי להזדקק לחשיבה רציונלית. למשל, אדם אינו צריך להזכיר ... הוא יכול להניח כוס מים ליד מיטתו, כך שהפעולה תהפוך להרגל. באותו אופן, ניתן להחדיר לתודעה את ההבנה ...
התאהבות לאורך זמן, לשמור על האהבה בזוגיות, אהבה מתמשכת בזוגיות, אהבה לאורך שנים, כמה זמן יחזיק הקשר? למה אני איתו? האם אני אוהב אותה? למה התאהבתי בו? האם אני עדיין אוהבת אותו? אהבה או הרגל
התאהבות לאורך זמן, לשמור על האהבה בזוגיות, אהבה מתמשכת בזוגיות, אהבה לאורך שנים, כמה זמן יחזיק הקשר? למה אני איתו? האם אני אוהב אותה? למה התאהבתי בו? האם אני עדיין אוהבת אותו? אהבה או הרגל
... אותה? למה התאהבתי בו? האם אני עדיין אוהבת אותו? אהבה או הרגל האם אהבה יכולה להימשך לאורך זמן בזוגיות? השאלה המרכזית שאליה מתייחס אליעד כהן היא, האם אהבה בין בני זוג יכולה להחזיק מעמד לאורך שנים רבות, גם לאחר ... האם אהבה יכולה להיגמר? למה התאהבתי דווקא בו? אהבה או הרגל בקשר זוגי? כיצד מתפתחת אהבה לאורך זמן? מה ההבדל בין התאהבות לאהבה מתמשכת? כן מה השאלה? ש: אמרנו שאדם מתאהב כאילו באדם שמשלים לו משהו שאין לו. אליעד: ...
סקוואט / דד ליפט, האם הם תרגילים מסוכנים לגב / תרגילים מסוכנים לברכיים? האם הם מומלצים לכל אחד? האם הם אידיאלים לפיתוח שרירי הרגליים / שרירי גב? [כאבי ברכיים / כאבי גב]
... הם תרגילים מסוכנים לגב תרגילים מסוכנים לברכיים? האם הם מומלצים לכל אחד? האם הם אידיאלים לפיתוח שרירי הרגליים שרירי גב? (כאבי ברכיים כאבי גב) אז ככה, בעיקרון, התרגיל סקוואט והתרגיל דד ליפט, אינם שונים מכל ... שרירים, באופן יחסי לשאר התרגילים המורכבים. ובנוסף הם מערבים גם שרירים גדולים, שהם שרירי הגב ושרירי הרגליים. ובנוסף, ניתן להרים בהם הכי הרבה משקל, יותר מאשר כל שאר התרגילים במשקלים החופשיים, שבחדר הכושר. ... הברך. ובתרגיל דד ליפט, החשש הוא בעיקר מעומס על מפרק האגן עמוד השדרה. כי בדד ליפט, באופן יחסי יש יותר שינוי זווית של מפרק האגן, מאשר בסקוואט ובסקוואט יש יותר שינוי במפרק הברך. וזה בעצם אומר, שכשעושים את התרגילים האלו, צריך לעשות יותר חימום לפניהם. צריך יותר לשים ... האלו, ממילא צריך לשים יותר לב, לעייפות של חלק מהשרירים שמעורבים בתרגילים האלו. כגון שלדוגמה שרירי הרגליים שלך יכולים לא להיות עייפים, אבל שרירי זוקפי הגב שלך יהיו עייפים, ואז ממילא אתה מגדיל את הסיכוי ...
מתמטיקה, מוטיבציה ללימודי מתמטיקה, ללמוד מתמטיקה לבד, מורה פרטי למתמטיקה, לפתח את השכל באמצעות מתמטיקה, ללמוד חשבון, איך ללמוד לבד? איך ללמוד מתמטיקה? למה ללמוד מתמטיקה? איך להבין דברים? הרגלי לימוד, שיטות לימוד
מתמטיקה, מוטיבציה ללימודי מתמטיקה, ללמוד מתמטיקה לבד, מורה פרטי למתמטיקה, לפתח את השכל באמצעות מתמטיקה, ללמוד חשבון, איך ללמוד לבד? איך ללמוד מתמטיקה? למה ללמוד מתמטיקה? איך להבין דברים? הרגלי לימוד, שיטות לימוד
... לפתח את השכל באמצעות מתמטיקה, ללמוד חשבון, איך ללמוד לבד? איך ללמוד מתמטיקה? למה ללמוד מתמטיקה? איך להבין דברים? הרגלי לימוד, שיטות לימוד מהי הדרך הטובה ביותר לפתח את השכל ולנהל חרדות נפשיות? כאשר אדם מתמודד עם חרדות או לחצים נפשיים, הוא לעיתים עשוי להרגיש כאילו הוא לכוד ... הדבר עלול להוביל לבלבול ולתחושות לא נעימות. עם זאת, המתמטיקה לא רק מקנה ידע, אלא גם מחייבת את המוח לפתח כישורי חשיבה קריטיים, להתמודד עם בעיות בצורה עקבית ולשפר את יכולת עיבוד המידע. איך ללמוד מתמטיקה בצורה נכונה? לימוד מתמטיקה כדי לפתח את השכל שונה מלימוד לצורך הכנה לבחינות. כאן המטרה היא לא להצליח במבחנים אלא לפתח את החשיבה. הדרך המומלצת היא להתחיל מהבסיס: ללמוד את חומר המתמטיקה כמו תלמיד בכיתה א ולהתקדם בשלבים בצורה מדורגת, תוך כדי התמקדות בהבנה מלאה של כל שלב לפני שמתקדמים ... לימוד עצמי דורש מהאדם לחשוב ולהתאמץ למצוא את הפתרון בעצמו. המטרה היא לא להסתמך על אחרים אלא לפתח את כישורי החשיבה באופן עצמאי. איך להתמודד עם קשיים בלימוד? אם אדם נתקל בקשיים במהלך לימוד המתמטיקה, חשוב שלא לוותר. אליעד מציע לקחת את הבעיה ולפרק אותה לחלקים קטנים יותר, ... הלומד להתמודד עם הקשיים בכוחות עצמו ולחשוב בצורה מעמיקה על כל נושא. זהו תהליך איטי ומאתגר, אך זהו גם תהליך שמפתח חשיבה חזקה ומובילה להצלחה אישית. כל קושי הוא הזדמנות ללמוד ולחזק את השכל. סיכום: לסיכום, אליעד מציע שלב אחד חשוב מאוד בדרך לפיתוח השכל: ללמוד מתמטיקה. הלימוד העצמאי של מתמטיקה לא רק עוזר לפתח את יכולת החשיבה הלוגית וההבנה, אלא גם מסייע בהבנת התהליכים המנטליים והרגשיים שמתרחשים במוח, ויכול לסייע לאדם להתמודד בצורה טובה יותר עם חרדות ולחצים נפשיים. שיטות איך לפתח את השכל למה ללמוד לבד בלי מורה פרטי? כיצד לפתח את החשיבה הלוגית? מהי הדרך הנכונה להתמודד עם חרדות? האם לימוד עצמי עדיף על לימוד עם מורה? איך להתמודד עם קשיים בלימוד מתמטיקה? מה הקשר בין הפרעות נפשיות לחשיבה מסודרת? פיתוח השכל כדרך להתמודדות עם חרדות ולחצים נפשיים כאשר אדם חווה חרדות, לחצים נפשיים, או אפילו נמצא במצב של הפרעות נפשיות, ייתכן שהוא מרגיש לכוד ... ישנן דרכים רבות לפיתוח השכל, אך אחת ההמלצות החזקות ביותר היא לימוד מתמטיקה. מתמטיקה אינה רק מקצוע טכני, אלא תרגול חשיבה לוגית ומובנית. כאשר אדם מתרגל מתמטיקה, הוא בעצם מאמן את מוחו בחשיבה שיטתית, בדקדוק בפרטים ובהסקת מסקנות מדויקות. מדוע דווקא מתמטיקה? רבים מהאנשים הסובלים מהפרעות נפשיות מתקשים בחשיבה לוגית. חוסר חשיבה מסודרת ולוגית יכול להוביל לבלבול ולמחשבות חסרות סדר, שבסופו של דבר מחמירות את ההפרעה הרגשית. לעומת זאת, מתמטיקה מחייבת את המוח לחשוב בצורה מסודרת: כל ... למה ללמוד לבד? כאשר מורה מלמד אותך, הוא בדרך כלל נותן לך קיצורי דרך, מסביר לך ישירות מה צריך לעשות, ומקל על תהליך החשיבה שלך. אבל כאשר אתה לומד לבד, אתה נאלץ לחשוב בעצמך, לחפש את ההיגיון בכל בעיה ולהתמודד עם הקושי. המאמץ הזה הוא מה שמפתח את השכל שלך. חשוב להבין שהמטרה היא ... ג, והקושי ילך ויצטבר. לכן, אם אתה נתקע - חזור אחורה, עד שתבין את כל מה שנדרש כדי להתקדם. לימוד עצמי כתרגול לפיתוח החשיבה לימוד עצמי אינו רק אמצעי לרכישת ידע אלא כלי לפיתוח יכולת החשיבה . כאשר אתה מלמד את עצמך, אתה מחייב את המוח שלך לעבוד קשה, להפעיל שיקול דעת ולבצע חישובים לוגיים. תרגול זה מחדד את השכל, גורם לך להבין דברים טוב יותר, ... מבין טוב יותר את עצמו, כך קל לו יותר לצאת ממצבים רגשיים קשים ולהתקדם לעבר חיים מאוזנים ובריאים יותר. כיצד לפתח את החשיבה הלוגית? מהי הדרך הנכונה להתמודד עם חרדות? האם לימוד עצמי עדיף על לימוד עם מורה? איך להתמודד עם קשיים בלימוד מתמטיקה? מה הקשר בין הפרעות נפשיות לחשיבה מסודרת? שיטות איך לפתח את השכל, למה ללמוד לבד בלי מורה פרטי? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לשנות התנהגות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה, שינוי התנהגותי, שינוי דפוס התנהגות חוזר, טיפול בדפוסי התנהגות, שינוי הרגלי חשיבה, שינוי תבניות חשיבה, שינוי צורת חשיבה, תהליכי חשיבה, דפוסי חשיבה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשנות דפוס התנהגות?, איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לשנות דפוס התנהגות?, איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן למציאת עבודה, מאמן אישי לעסקים, אימון אישי טלפוני בנושאי איך לשנות דפוס התנהגות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.0938 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 21:39:59 - wesi1