אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לנתח רגש? ✔איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
5:13איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
איך לנתח רגשות ולהבין מה הסיבה לתחושות שלי?

כאשר אדם מרגיש שהוא מתגעגע למישהו או מרגיש רע בלעדיו, הוא נוטה לשאול שאלות כמו: "למה רע לי בלי האקסית?" ו"למה טוב לי איתה?". אליעד כהן מסביר ששתי שאלות אלו נראות דומות אבל למעשה הן שונות לגמרי. אדם שמנסה להבין את המקור לתחושותיו צריך לשאול את עצמו באופן ברור ונפרד את שתי השאלות האלו:
  • למה רע לי בלעדיה?
  • למה טוב לי איתה?
לדוגמה, אם אדם מגלה שרע לו בלעדיה כי הוא מרגיש חסר ערך עצמי, ואילו איתה הוא מרגיש בעל ערך עצמי, חשוב להמשיך ולשאול עוד שאלות מעמיקות יותר. השאלה הבאה תהיה להבין מדוע בלעדיה הוא מרגיש חסר ערך. השלב הזה הוא חיוני מכיוון שהוא מתחיל לחשוף את הסיבה האמיתית לתחושה הרעה.

כיצד להמשיך להעמיק בניתוח הרגש?

לאחר שנמצאת הסיבה הראשונית, האדם צריך לשאול שאלות נוספות כדי להעמיק בהבנתו:
  • למה אני מרגיש חסר ערך עצמי בלעדיה?
  • האם ההרגשה הזו היא הכרחית או שניתן לשנות אותה?
  • האם ייתכן שגם כשהיא תהיה איתי, עדיין לא ארגיש בעל ערך עצמי?
  • למה דווקא היא גורמת לי להרגיש בעל ערך עצמי?
אליעד מדגיש שהשאלות האלו מתאימות לא רק למקרים של זוגיות ופרידה, אלא גם לכל בעיה רגשית אחרת בחיים. לדוגמה:
  • למה רע לי לבד ולמה טוב לי עם חברים?
  • למה רע לי כשאני לא מעשן ולמה טוב לי כשאני כן מעשן?
  • למה רע לי כשאני רעב ולמה טוב לי כשאני אוכל?
הוא נותן דוגמה פרקטית: אדם מרגיש חוסר משמעות כשהוא לבד, ומרגיש משמעות כשיש לו חברים. במקום להסתפק בהבנה שטוב לו כי חבריו מעניקים לו משמעות, חשוב לשאול דווקא למה לבד הוא לא מרגיש משמעות, והאם באמת מוכרח להיות כך. בכך מתבצע תהליך של חקירה עמוקה יותר, המאפשר לאדם להבין את הבעיה בשורשה ולטפל בה בצורה יעילה יותר.

מדוע עדיף לחקור את תחושת ה"רע" ולא את תחושת ה"טוב"?

אליעד מסביר שהשאלה "למה רע לי בלעדיה?" היא החשובה ביותר, וזאת מכיוון שאם האדם יבין ויפתור את הסיבה לכך שרע לו בלעדיה, לא יהיה כבר צורך לבדוק את הצד השני של "למה טוב לי איתה". זאת משום שאם הבעיה הבסיסית תיפתר, תחושת הטוב שנובעת מהתלות באדם השני תאבד מחשיבותה.

לעומת זאת, אם האדם מתמקד רק בשאלה למה טוב לו עם מישהו או משהו, גם אם יבין את זה לעומק, עדיין הבעיה המקורית לא תיפתר, והתחושה הרעה עדיין תישאר כשהוא יהיה לבד. לדוגמה, אם אדם יבין שחבריו נותנים לו משמעות, הוא לא פותר את השאלה מה לעשות כשהם אינם, ולכן הבעיה תישאר בעינה.

מה הדרך המעשית ליישם את הניתוח הזה?

אליעד מציע דרך ברורה ליישום התהליך:
  1. לשאול במפורש את שתי השאלות: "למה רע לי בלי X?" ו"למה טוב לי עם X?".
  2. לנתח לעומק את התשובות ולשאול: "האם זה הכרחי? האם אפשר לשנות את זה?".
  3. להתמקד במיוחד בשאלה "למה רע לי?" כדי להגיע לפתרון השורשי.
הוא מסביר שהתהליך לא תמיד פשוט. בדרך כלל החקירה של השאלה "למה רע לי?" תהיה קשה ומורכבת יותר, אך דווקא היא זאת שתאפשר את השחרור האמיתי והיסודי ביותר מהבעיה הרגשית.

האם החקירה הזאת קלה או קשה?

אליעד מדגיש שמניסיונו, חקירת השאלה "למה רע לי?" היא בדרך כלל קשה יותר מחקירת השאלה "למה טוב לי?". עם זאת, הוא מציין שזו הדרך היעילה ביותר, מפני שרק בירור מעמיק ומדויק של הסיבה לרגש השלילי יוביל לפתרון אמיתי, יציב וארוך טווח.

לסיכום, הדרך האפקטיבית ביותר להיפטר מתחושות של געגוע, תלות רגשית, בדידות או חוסר משמעות, היא להעמיק ולהבין למה בדיוק רע לך בלעדי הדבר שאתה מתגעגע אליו, ולבדוק האם אפשר לשנות או לפתור את הסיבה הזו מהשורש.
איך לנתח רגש ולהבין את הסיבות לתחושות שלי?

כאשר אדם מנסה להבין מדוע הוא מתגעגע לאקסית, מדוע רע לו כשהוא לבד, או מדוע הוא מרגיש צורך שיאהבו אותו, עליו לשאול שתי שאלות מרכזיות:

1. למה רע לי בלעדיה?

2. למה טוב לי איתה?

שתי השאלות הללו נראות דומות, אך למעשה הן שונות בתכלית. לדוגמה, אדם יכול לגלות כי רע לו בלעדיה כי הוא מרגיש חסר ערך עצמי, אך טוב לו איתה כי היא מעניקה לו תחושת ערך. הבנת ההבדל בין שתי התשובות תסייע בחקירת המקור הרגשי של הבעיה.

כיצד להעמיק בניתוח הרגשי?

לאחר שמוצאים תשובה לשאלות הבסיסיות, יש להמשיך ולחקור לעומק:

- מדוע אני מרגיש חסר ערך עצמי בלעדיה?

- האם התחושה הזו הכרחית, או שניתן לשנות אותה?

- האם ייתכן שגם כשהיא איתי לא ארגיש ערך עצמי?

העיקרון הזה תקף לכל תחום רגשי בחיים:

- למה רע לי לבד? ולמה טוב לי עם חברים?

- למה רע לי כשאני לא מעשן? ולמה טוב לי כשאני כן מעשן?

- למה רע לי כשאני רעב? ולמה טוב לי כשאני אוכל?

למה חשוב יותר לחקור את תחושת הרע מאשר את תחושת הטוב?

כאשר רוצים לפתור בעיה רגשית ולצאת ממנה, עדיף להתמקד בשאלה "למה רע לי?" ולא בשאלה "למה טוב לי?". הסיבה לכך היא שאם נבין למה רע לנו, ונפתור את זה, הצורך בדבר שעושה לנו טוב כבר לא יהיה הכרחי.

לדוגמה, אם אדם מבין שרע לו כשהוא לבד כי הוא מרגיש חוסר משמעות, הוא יכול להתחיל לחקור האם זה מחויב שבלעדיות תגרום לו לחוסר משמעות, ואולי למצוא דרכים לחוות משמעות גם לבד.

לעומת זאת, אם יתמקד רק בשאלה "למה טוב לי עם חברים?", הוא עשוי לגלות שהם מעניקים לו משמעות, אך זה לא פותר את הבעיה הבסיסית - מה הוא עושה כשהם אינם.

איך ליישם את השיטה בפועל?

1. שואלים למה רע לי בלי משהו, ולמה טוב לי איתו.

2. מנתחים כל תשובה לעומק ושואלים: האם זה הכרחי? האם אפשר לשנות את זה?

3. מתמקדים בעיקר ב"למה רע לי?" כי זו השאלה שתעזור לנו לפתור את הבעיה מהשורש.

האם זה קל?

בדרך כלל, חקירה של "למה רע לי?" קשה יותר מחקירת "למה טוב לי?", אך היא הדרך היעילה ביותר להשתחרר מדפוסים רגשיים מגבילים ולהתקדם לעבר חופש רגשי אמיתי.
בהמשך לנושא הקודם על הנתיבים המעגליים עכשיו זה הולך ככה בן אדם מנסה להבין למה הוא מתגעגע לאקסית שלו או נגיד למה רע לו כשלא אוהבים אותו או למה רע לו כשהוא לבד אז בעצם מה השאלות שצריכות להישאל כאן, צריכות להישאל כאן שתי שאלות בא נגיד נלך על האקסית למה רע לי בלי האקסית אוקי צריך לשאול שתי שאלות שאלה ראשונה למה רע לי בלעדיה שאלה שנייה למה טוב לי איתה הבנתם את זה, כשבן אדם חוקר נושא כגון אקסית שהוא נפרד מהאקסית ורע לו או איזה משהו דומה והוא מנסה להבין הוא צריך לשאול שתי שאלות שאלה ראשונה למה כשאני בלי האקסית רע מה רע שאלה שנייה למה כשאני עם האקסית טוב לי זה לא בדיוק אותו דבר אוקי זה שני דברים שונים, עכשיו בא נניח שהוא מצא תשובה לשאלה.

ש: לאיזו שאלה?

אליעד: לשתי השאלות האלה הוא מצא תשובה כי בלעדיה אני מרגיש שאין לי ערך עצמי ואיתה אני מרגיש שיש לי ערך עצמי מה השלב הבא להתקדם השלב הבא להתקדם זה לשאול למה כשאני בלעדיה אני מרגיש חסר ערך עצמי והאם זה מחויב או לא מחויב אולי אני יכול להרגיש ערך עצמי גם בלעדיה אולי אני בכלל לא צריך להרגיש ערך עצמי זאת שאלה אחת, שאלה שנייה למה היא גורמת לי להרגיש ערך עצמי אולי יכול להיות שלמרות שהיא תהיה איתי אני לא ארגיש ערך עצמי אז בא נחזור על זה עוד פעם שתי שאלות אתה מתחיל מאפס שאלה ראשונה למה רע לי בלעדיה שאלה שניה למה טוב לי איתה, נלביש את זה על משהו אחר למה רע לי כשאני לבד למה טוב לי כשאני עם חברים זה שתי שאלות שונות זה לא בדיוק אותו דבר למה רע לי כשאני לא מעשן למה טוב לי כשאני כן מעשן למה רע לי כשאני לא אוכל למה טוב כשאני כן אוכל זה שאלות שונות.

למה רע כשאתה לא מעשן למה טוב לך כשאתה כן מעשן זאת לא אותה שאלה זה שאלות שונות שיכולות להוביל לתשובות שונות כמו למה רע לך כשאתה בלי מעיל למה קר לך כי משהו למה כשאתה עם מעיל טוב לך כי משהו זה מידע אחר אינפורמציה אחרת, עכשיו אחרי שמצאת את התשובה נגיד למה רע לי כשאני לבד כי אני מרגיש נגיד חוסר משמעות עכשיו למה עם חברים טוב לי כי איתם אני מרגיש משמעות עכשיו אנחנו צריכים להמשיך לשאול למה כשאתה לבד אתה מרגיש חוסר משמעות למה אתה מרגיש חוסר משמעות חייב שתרגיש חוסר משמעות לבד אז מה אם אתה לבד וגם מה רע בחוסר משמעות ודבר נוסף אוקי וכשאתה עם חברים למה אתה מרגיש משמעות.

עכשיו מה ההבדל בין שתי השאלות האלה איזה שאלה יותר חשובה משתי השאלות האלה כשאנחנו חוקרים איזו שאלה יותר חשובה אז ככה כשאתה מנסה לחקור עדיף שתחקור הכל עדיף שתנסה להבין למה רע לך בלעדיה ועדיף שתנסה להבין למה טוב לך איתה עדיף שתנסה להבין את זה המידע של למה טוב לי כשאני איתה יכול לעזור לך להבין איך להרגיש טוב גם בלעדיה או יכול לעזור לך לא להתגעגע יכול להיות מלא דברים אבל עדיין יש פרט יותר חשוב יותר חשוב להבין למה רע לי בלעדיה מאשר להבין למה טוב לי איתה, למה כי אם אתה הולך על למה רע לי בלעדיה ואתה תוקף את זה אם תפתור את זה זה לא משנה למה טוב לי איתה אין לזה משמעות כבר ללמה טוב לי איתה או לא טוב לי איתה אין לזה משמעות.

לעומת זאת אם אתה תגלה למה טוב לך איתה זה לא פתר לך את זה שרע לך בלעדיה איפה אתה יכול יותר מהר לפרוץ החוצה אז עוד פעם כשאתה חוקר תחקור הכל תבדוק הכל את זה מפה משם תשליך מפה על פה ומפה לפה אבל מאיפה עדיף להתחיל לחקור מה יוביל אותך אם אתה צריך להמר על שאלה אחת מאחת אתה רוצה לצאת החוצה מה עדיף עדיף כשאתה אומר למה רע לי בלעדיה כי אם תפתור את זה זה כבר לא רלוונטי למה טוב לך איתה בסדר טוב לי איתה כי ככה וככה או לא יכול להיות שטוב לך כי משהו וזה לא רלוונטי יכול להיות שתגלה שבכלל לא טוב לך איתה וזה גם לא רלוונטי כי כבר פתרת את זה כי לא רע לך בלעדיה, לעומת זאת אם אתה תחקור את למה טוב לי איתה יכול להיות שתגלה שטוב לך איתה מסיבה מסוימת יכול להיות שתגלה שבכלל איתה לא טוב לך אבל זה לא פתר את זה שרע לך בלעדיה.

ולכן צריך לשים לב שזה שתי שאלות שונות יש למה רע לי בלי זה ויש למה טוב לי עם זה יש למה רע לי בלי לעשן ויש למה טוב לי עם לעשן זה לא אותה שאלה זה שאלות שונות ועדיף להתמקד בשאלה למה רע לי בלי לעשן כי אם תפתור את זה אז זה כבר לא רלוונטי למה טוב לך עם לעשן. מה הבנת?

ש: שצריך לבדוק את שני הצדדים אבל אם אני רוצה לפרוץ אז עדיף ללכת לכיוון הרע כי אם נלך לכיוון הטוב ונבין למה טוב זה לא יעזור.

אליעד: עכשיו בוא נהמר מה יותר קשה כנראה?

ש: לבדוק את הרע.

אליעד: נכון בדרך כלל הדברים הזה יותר קשים. הבנו?
מתגברים על אהבה לשכוח מישהי שאתה אוהב להוציא את האקס מהראש רגשיות שאלות צורה יעילה למחוק את האקס מהראש להפסיק לאהוב מישהו מרגיש חסר ערך מתגעגע אלי למה מישהו אוהב משהו אהבה איך להבין איך להבין למה אני איך להבין למה אני רוצה משהו איך להוציא איך להוציא מישהו מהראש איך להפסיק איך להפסיק לרצות איך להפסיק לרצות משהו איך לנתח איך לנתח רגש איך לנתח רגשות איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אני מתגעגע אני מתגעגע אליה אני רוצה משהו אני רוצה שיאהבו אותי גמילה מעישון געגוע דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה הפסקת עישון הרגשה הרגשת התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות עם פרידה התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון חוויה חוויות חווית יוצאים מאהבה כיצד לנתח לא להתגעגע לא לעשן לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להבין להבין למה אני להבין למה אני רוצה משהו להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להיפרד מאהבה להפסיק להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להפסיק לעשן להפסיק לרצות להפסיק לרצות משהו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתגעגע להתגעגע אליה להתמודד עם פרידה למה אני אוהב משהו למה אני אוהבת משהו למה אני מתגעגע למה אני מתגעגע אליה למה אני רוצה למה אני רוצה משהו למה אני רוצה שיאהבו אותי למה אתה אוהב משהו למה אתה רוצה משהו למה מישהו אוהב משהו למה מישהו רוצה משהו למה סיגריות עושות לי טוב למה רע לי למה רע לי בלי לעשן למה רע לי בלעדיה למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לנתח לנתח רגש לנתח רגשות לעשן לצאת מאהבה לרצות לרצות משהו לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מה אני רוצה מהראש מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון מתגברים על אהבה מתגעגע אלי מתגעגע אליה מתגעגע אליך מתגעגעת אלי מתגעגעת אליו מתגעגעת אליך נפרדים מאהבה סיגריה סיגריות סיגריות עושות לי טוב עישון עישון סיגריות רגש רגשות רוצה רוצה משהו רוצה שיאהבו אותי רע לי רע לי בלי לעשן רע לי בלעדיה רצון שברון לב תחושה תחושות תחושת
אסוציאציה טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות?
אסוציאציה טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות?
... טראומטית, זיכרון רע, איך המוח חושב? מחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות שווא, מחשבות פרנואידיות, OCD, התנהגות כפייתית, איך לנתח רגשות? מהי אסוציאציה טראומטית וכיצד היא גורמת למחשבה טורדנית? אליעד כהן מסביר מהי אסוציאציה טראומטית וכיצד ...
דוגמה לניתוח רגשי, ניתוח העדפה אישית, ניתוח רצון עצמי, ניתוח העדפה רגשית, לא לברוח מהאמת, להסתכל לאמת בעיניים, איך להבין את עצמך? התבוננות עצמית, חקירה עצמית, מודעות עצמית
דוגמה לניתוח רגשי, ניתוח העדפה אישית, ניתוח רצון עצמי, ניתוח העדפה רגשית, לא לברוח מהאמת, להסתכל לאמת בעיניים, איך להבין את עצמך? התבוננות עצמית, חקירה עצמית, מודעות עצמית
... עצמית וחקירה עצמית מובילים להבנה עמוקה יותר של הרצון העצמי, ומאפשרים לאדם להבין טוב יותר את ההעדפות הרגשיות שלו. למה אוכל של אחרים טעים יותר? איך לנתח רגשות? התבוננות עצמית וחקירה עצמית מהי מודעות עצמית? למה אנשים מעדיפים לברוח מהאמת? האם לדעת את האמת זה טוב? ...
פחד גישה, למה אני מפחד להתחיל איתה? איך לא לפחד להתחיל איתה? איך לא לפחד לגשת לבחורה? ניתוח רגשי, רוצה ערך חברתי, חסר ביטחון עצמי להתחיל עם בחורה, מפחד לגשת אליה, אומנות הפיתוי, הצלחה עם נשים, ערך עצמי
פחד גישה, למה אני מפחד להתחיל איתה? איך לא לפחד להתחיל איתה? איך לא לפחד לגשת לבחורה? ניתוח רגשי, רוצה ערך חברתי, חסר ביטחון עצמי להתחיל עם בחורה, מפחד לגשת אליה, אומנות הפיתוי, הצלחה עם נשים, ערך עצמי
... איך לא לפחד לגשת לבחורה? פחד מדחייה איך להעלות ביטחון עצמי? מה לחשוב כשבחורה מסרבת? איך להשתחרר מדעות של אחרים? פחד להתחיל עם נשים כיצד לפרש סירוב? שבו איש תחתיו, אל יצא איש ממקומו, פחד מדחייה, ניתוח תהליך רגשי, איך לנתח רגשות? איך להבין את עצמי? מודעות עצמית, פחד מנשים, פחד ...
הפסקת עישון, לגרום למישהו לא לעשן, לגרום למישהו להפסיק לעשן, לשכנע מישהו לא לעשן, לשכנע את עצמך לא לעשן, איך להפסיק לעשן? שיטות להפסקת עישון, דרכים לא לעשן
הפסקת עישון, לגרום למישהו לא לעשן, לגרום למישהו להפסיק לעשן, לשכנע מישהו לא לעשן, לשכנע את עצמך לא לעשן, איך להפסיק לעשן? שיטות להפסקת עישון, דרכים לא לעשן
הפסקת עישון, לגרום למישהו לא לעשן, לגרום למישהו להפסיק לעשן, לשכנע מישהו לא לעשן, לשכנע את עצמך לא לעשן, איך להפסיק לעשן? שיטות להפסקת עישון, דרכים לא לעשן למה אנשים לא מצליחים להפסיק לעשן למרות שהם רוצים? הסיבה המרכזית שאנשים לא מצליחים להפסיק לעשן, למרות שהם מצהירים שהם רוצים בכך, היא בגלל שהם לא מוכנים להתמודד עם המחירים או החסרונות הכרוכים בהפסקת העישון. אליעד כהן מסביר זאת באמצעות דוגמאות פשוטות מחיי היומיום, כמו למשל אדם שרוצה לעבוד אבל לא מוכן ... האם אנשים באמת רוצים לעשן או שהם רק מפחדים מהמחיר של הפסקה? לדעתו של אליעד כהן, אנשים לא תמיד מבינים שהסיבה לכך שהם ממשיכים לעשן היא שהם מעוניינים להימנע מתחושות שליליות מסוימות. לדוגמה, אם אדם מעשן כדי להימנע מתחושת בדידות או ... אומר שבפועל הוא כן רוצה לעשן כי העישון עוזר לו לא להרגיש בודד או משועמם. הוא מדגים זאת בעזרת דוגמה נוספת: אדם שמכריחים אותו לעמוד על הראש ... אמנם לא בהכרח נהנה מהעישון, אך הוא רוצה לעשן כדי להימנע מחוויות שליליות כמו בדידות, שיעמום או תסכול. איך לשכנע אדם להבין למה הוא באמת ממשיך לעשן? אליעד מציע שלוש דרכים עיקריות לשכנע אדם לראות את האמת לגבי המוטיבציה שלו לעישון, וכך לסייע לו להפסיק לעשן בפועל: להראות לו שהמחירים (העלויות) של העישון גדולים יותר מהמחירים של ההפסקה. להוכיח לו שהעישון לא באמת פותר את הבעיות שהוא חושב שהוא פותר. להציע לו דרכים חלופיות להתמודד עם הבעיות הללו, כך שלא יזדקק לעישון כפתרון. לדוגמה, אם מישהי מעשנת כי היא מרגישה בודדה, אליעד כהן מציע לפנות אליה בשלוש גישות: להסביר לה ... לאו דווקא באמצעות עישון. להסביר לה שהעישון לא באמת פותר את תחושת הבדידות. להראות לה שאמנם העישון מפחית זמנית את הבדידות, אך בפועל הוא יוצר בעיות גדולות יותר, כמו פגיעה בבריאות שלה. מה הבעיה כאשר הרצון להפסקת עישון הוא מותנה? הרבה אנשים אומרים שהם רוצים להפסיק לעשן רק אם ההפסקה לא תהיה קשה או שלא יהיו בה חסרונות. אליעד כהן מבהיר שהגישה הזו דומה מאוד לאדם שאומר שהוא רוצה משהו, רק בתנאי שלא יהיו בו חסרונות כלל. למשל, אדם רוצה לעבוד 16 שעות ביום רק אם הוא יכול גם לישון 8 שעות ... עם אדם שהרצון שלו להפסקת עישון מותנה בכך שלא יהיה קשה? כאשר מישהי אומרת אני רוצה לה
סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול
סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול
... של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול האם יש הבדל בין שכנוע אדם שרוצה עזרה לאדם שמתנגד לעזרה? כאשר רוצים לעזור לאדם להתמודד עם בעיה כלשהי, בין אם מדובר בהפסקת עישון או טיפול בהפרעות אכילה, השאלה שעולה היא האם יש הבדל בשיטות ... לדברי אליעד כהן, אדם שמגיע ומביע רצון ברור בשינוי, למשל, מישהו שאומר אני רוצה להפסיק לעשן, כבר מכיל בתוכו רכיב מסוים של רצון לשינוי. כלומר, כבר קיימת בתוכו ההכרה כי עישון הוא פעולה שלילית עבורו. למרות הרצון שלו, הוא עדיין ממשיך לעשן בפועל, כנראה משום שהרצון לעשן חזק יותר מהרצון להפסיק לעשן. למשל, ייתכן שיש לו 80% רצון להמשיך לעשן ורק 20% רצון להפסיק. כדי לעזור לאדם כזה, השיטה של אליעד היא להחליש את הרצון הדומיננטי, במקרה הזה את ה - 80% שרוצים להמשיך לעשן. עושים זאת באמצעות הטלת ספק ברצון לעשן עצמו - שואלים את האדם שאלות כמו: למה אתה באמת רוצה לעשן? האם זה באמת משנה לך? האם אתה בטוח שזה חשוב לך? כשהאדם מתחיל לפקפק בסיבות שלו להמשיך לעשן, הרצון לעשן נחלש. מכיוון שהרצון להפסיק לעשן כבר קיים אצלו, ברגע שמחלישים את הרצון הנגדי, הוא באופן טבעי נוטה ... שום רצון להשתנות ואינו רואה בעיה בהתנהגות שלו - למשל, הוא מעשן ואין לו רצון כלל להפסיק לעשן - האסטרטגיה של אליעד היא שונה ומורכבת יותר. במקרה כזה, לא מספיק רק להחליש את הסיבות שמניעות אותו לעשן, משום שגם אם הוא יפסיק להאמין בסיבות האלה, עדיין אין לו סיבה אמיתית להפסיק לעשן, מכיוון שלא היה לו מלכתחילה רצון כזה. במקרה כזה, אליעד מסביר ... תהליכים במקביל: ראשית, להטיל ספק בסיבות של האדם להמשיך בהתנהגות הנוכחית שלו (למשל, לעשן). שנית, לייצר ולהעצים אצלו את הרצון האלטרנטיבי - למשל, לרצות להפסיק לעשן - ולגרום לו להרגיש שזה רצון מחויב ואמיתי. לדוגמה, אדם שמרעיב את ... הוא מעשן או מרעיב את עצמו, אליעד מציע להטיל ספק, אבל על הסיבות שיגרמו לו לרצות להפסיק לעשן או לאכול - חייבים לחזק ולבנות לו אמונה מלאה, אפילו אם היא ... לא רק שונה אלא גם מאתגרת ומורכבת הרבה יותר. מדוע הפרעת אכילה מורכבת יותר מדוגמת העישון? אליעד מדגיש שהדוגמה של עישון היא יחסית פשוטה, משום שאם האדם מגיע למסקנה שעישון מיותר, הוא פשוט יפסיק. לעומת זאת, בהפרעת אכילה, המצב מורכב יותר. אדם ... בשינוי מלכתחילה או שיש צורך לבנות אצלו את הרצון הזה מהיסוד. איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? שכנוע אדם שמסרב לקבל עזרה איך לטפל בהפרעת אכילה? מהי אסטרטגיית ... זה ההבדל. ש: זה ההבדלים אחד רוצה יותר שם הוא פחות רוצה. אליעד: בוא ניתן דוגמה נגיד הפסקת עישון, אחד אומר שלום תעזור לי להפסיק לעשן והשני אתה צריך לגרום לו לרצות להפסיק לעשן למרות שהוא לא רוצה להפסיק לעשן, האם זה יהיה אותו תהליך? ש: כן אני אומר שכן. אליעד: אותו דבר אין ...
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל?
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל?
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל? מהם המפתחות להצלחה בהפסקת עישון? ההרצאה עוסקת בתהליך הפסקת עישון, כולל גמילה מעישון והתמודדות עם תסמיני גמילה. נושא ... נוגע לא רק להיבטים הפיזיים של הגמילה, אלא גם לעבודה הרגשית והנפשית שכרוכה בתהליך. אליעד כהן מציע שלב אחרי שלב את הדרך לגמילה מעישון, כולל איך לזהות את הרגשות שמובילים להתמכרות לעישון ואיך להחליף את הסיגריות בהרגלים בריאים יותר. מהם האתגרים המרכזיים במאבק להפסיק לעשן? האתגר הראשון במאבק להפסיק לעשן הוא ההבנה שהעישון הוא לא רק פעולה פיזית אלא גם ... רבים מעשנים כדרך להתמודד עם תחושות רגשיות קשות או חוויות טראומטיות, וזה מה שמקשה עליהם להפסיק. אליעד מציין כי לעיתים התמכרות לעישון היא לא רק לגוף, אלא לרגש, ושהגמילה מעישון היא יותר מאשר הפסקת עישון - מדובר בשינוי פנימי עמוק. איך להתמודד עם תסמיני הגמילה מעישון? תסמיני הגמילה יכולים לכלול כאבי ראש, עצבנות, חוסר ריכוז, ולעיתים דיכאון קל. אליעד כהן מדבר על כך שחשוב מאוד להבין מה המניע הרגשי שמסתתר מאחורי הרצון לעשן, ומתי נוצר הצורך הזה. לפי אליעד, הדרך להתמודד עם התסמינים היא לא לברוח מהם, אלא להבין אותם ולהכיר בהם כחלק מהתהליך. הוא ממליץ לתעד את התחושות ואת הסיבות לעישון, כדי להיתקל בהם מחדש ולהתמודד עימם בצורה בונה. מהו הפתרון הרגשי להפסיק לעשן? לפי אליעד כהן, הפתרון האמיתי להפסיק לעשן הוא למצוא דרך אחרת להתמודד עם רגשות מבלי להסתמך על סיגריה. הצעד הראשון הוא להכיר בכך שלעישון יש תפקיד רגשי מסוים בחיים, כגון ... עם לחץ בצורה אחרת. אליעד מציין כי על המעשנים למצוא חלופות שיגרמו להם להרגיש טוב, תחושות דומות לאלה שהיו מקבלים מהסיגריה, אך מבלי לחזור לעישון. האם תחליפים ל
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות
עישון סיגריות, גמילה מעישון, הפסקת סיגריות, לא לעשן או כן לעשן, להפסיק לעשן, גלגול נשמות למה אנשים סובלים מהעישון וגם מהגמילה? אליעד כהן מסביר שהבעיה המרכזית בעישון סיגריות ובגמילה מעישון היא סבל שנובע מתוך תחושת חוסר. אם אדם מעשן, הוא סובל מכך שהוא מעשן ומעוניין להפסיק, ואם הוא אינו מעשן, הוא סובל מהחיסרון של הסיגריה. בשני המקרים מדובר באותו עיקרון של סבל, רק בצורה שונה. לדוגמה, אדם שמעשן אומר לעצמו למה אני לא יכול פשוט להפסיק לעשן? ואדם שלא מעשן שואל למה אני לא יכול ליהנות מסיגריה?. בשני המצבים, מדובר בתחושה של חסר וקונפליקט פנימי. אליעד מציין שגם הרצון להפסיק לעשן הוא בעצמו סוג של חוסר: למה אני חייב להיגמל מסיגריות? למה אני לא בסדר כמו שאני? זהו למעשה עוד ביטוי לחוסר פנימי ותחושת אי שלמות. גם כשאדם מנסה לטפל בחוסר זה על ידי הפסקת העישון, הוא בעצם רק מחליף חוסר אחד בחוסר אחר. אליעד מדגיש שאין שום מצב שיפתור לחלוטין את תחושת החוסר הזו כל עוד לא מטפלים בשורש שלה. איך קשורה תאוות הסיגריות לגלגול נשמות? אליעד כהן מביא דוגמה מורכבת יותר כדי להסביר את הקשר בין התלות הרגשית בסיגריה לבין התופעה של גלגול נשמות. אליעד מסביר, שאם אדם נפטר ויש לו עדיין רצון לסיגריה, אותה תלות רגשית עשויה לגרום לו לחזור לעולם, כלומר, להתגלגל מחדש, רק כדי לחוות שוב את תחושת העישון. אליעד מסביר זאת באמצעות דוגמה מפורטת: נניח שיש לך בחירה חופשית לאחר המוות אם לחזור לעולם או לא. רוב האנשים יטענו שהם לא היו חוזרים לעולם אחרי ... הם אומרים משפטים כמו ראיתי את האור, דאגתי למשפחה, יש לי שליחות. אבל אליעד טוען שמאחורי ההחלטה הזו לחזור, עומדת לרוב תלות רגשית כלשהי, כמו התשוקה לסיגריה. הוא מסביר שאם לאחר המוות נשאר לאדם רצון רגשי לעשן, זה יוצר אצלו מצוקה נפשית חזקה. לאחר המוות, מכיוון שאין לו גוף הוא לא יכול לעשן, אבל הרצון ממשיך להציק לו. ואז הוא עשוי להגיע למצב שבו הוא מחליט לחזור לעולם - להתגלגל שוב - רק בשביל לעשן סיגריה. כלומר, התלות הרגשית והרצון להרגיש שוב את ההנאה מסיגריה גורמים לו לחזור לגלגול נוסף. אליעד מוסיף שזה נכון לא רק לגבי סיגריות, אלא גם לגבי כל התמכרות או תלות רגשית אחרת. האם תלות רגשית קשורה רק לסיגריות? אליעד מדגיש שהבעיה אינה רק בסיגריות, אלא בכל סוג של תלות רגשית. הוא נותן דוגמה נוספת: אדם שמאוד אוהב לצפות בסרטים, אם הוא יאבד את ראייתו, הוא ייכנס לדיכאון. כלומר, כל דבר שיש בו ... הוא סוג של שלמות, הוא כבר לא סובל מהתחושה של חוסר או חיסרון. אליעד מדגיש שזהו בדיוק התהליך של הבנת המציאות לעומק: להבין שכל הצמצומים, כולל הצמצום של הסיגריה או של הרצון להיגמל מסיגריות, הם ביטוי של אותה שלמות מוחלטת. אם אדם מגיע להבנה הזו, הוא יכול לעשן או לא
למה אני לא מצליח להבין למה אני רוצה משהו? למה אני לא מצליח להטיל ספק ברצון? למה אני לא מצליח להבין את עצמי? למה הרצון שלך להבין משהו מונע ממך להבין אותו? למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? חיפוש האמת בלי אינטרס
למה אני לא מצליח להבין למה אני רוצה משהו? למה אני לא מצליח להטיל ספק ברצון? למה אני לא מצליח להבין את עצמי? למה הרצון שלך להבין משהו מונע ממך להבין אותו? למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? חיפוש האמת בלי אינטרס
... אני לא מצליח להבין למה אני רוצה משהו? למה אני לא מצליח להטיל ספק ברצון? למה אני לא ... מונע ממך להבין אותו? למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? חיפוש האמת בלי אינטרס למה אינטרס בחיפוש האמת מונע ממך ... מפורטת מדוע אדם מתקשה להבין למה הוא רוצה משהו, מדוע הוא לא מצליח להטיל ספק ברצון שלו, ומדוע הרצון שלו להבין ... שתתאים לאינטרס שלו. למשל, אם אדם רוצה להפסיק לעשן, והוא שואל את עצמו למה אני מעשן?, אך השאלה הזו נובעת מהרצון שלו להפסיק לעשן, אז באופן אוטומטי הוא לא באמת מחפש את האמת בצורה ... אליעד מדגיש שכאשר אדם רוצה להבין למה הוא רוצה משהו, עליו לעשות זאת ללא אינטרס להגיע לתוצאה כלשהי, אלא מתוך סקרנות ... אליעד נותן דוגמה מפורטת לאדם שרצה להפסיק לעשן סיגריות. אותו אדם התחיל לחקור את עצמו ולשאול שאלות כמו למה אני רוצה לעשן? והאם אני חייב לעשן?. למרות שהוא חקר את הנושא הרבה מאוד זמן, הוא לא הצליח להפסיק לעשן. כאשר הוא פנה לאליעד כהן, התברר שהסיבה לכישלון הייתה שהוא חקר את הנושא מתוך אינטרס ברור להפסיק לעשן. בכך, למעשה, הוא מנע מעצמו לקבל תשובות שלא מתאימות למטרה שלו. אליעד מדגיש כי עצם הרצון להפסיק לעשן מנע ממנו להבין באמת מדוע הוא מעשן, כי המוח שלו סינן מראש ... רוצה אותה יותר מדי. אותו אדם התחיל לחקור למה אני רוצה אותה?, אך שוב, חקר מתוך אינטרס ברור להחליש את הרצון הזה, ... ללא קשר לתוצאה. לדוגמה, אדם שרוצה להפסיק לעשן, צריך לחקור את עצמו ולשאול למה אני מעשן? אך לומר לעצמו ... הוא מוכן גם לגלות סיבה שתגרום לו להמשיך לעשן כל חייו, ואפילו שהוא מוכן לסבול מכך. כשאדם בא מתוך עמדה כזו של ... זאת כדי להשיג משהו, למשל להרגיש טוב, להפסיק לעשן, או להיפטר ממשהו, אז אתה יודע שאתה חוקר עם אינטרס, מה ... עצמך מפני האמת המלאה. למה אני לא מצליח להפסיק לעשן? איך לחקור את הרצון בצורה נכונה? למה אינטרסים מונעים הבנת האמת? איך להבין למה אני רוצה משהו? מהי חקירה ללא אינטרס? איך להטיל ספק ... מצליח להשתחרר מהרצון? למה אני לא מצליח להבין למה אני רוצה משהו? איך לגלות למה אני רוצה משהו? איך הרצון שלך להבין משהו מונע ממך להבין אותו? למה ...
איך לצאת מלופ רגשי? איך לצאת מלופ מחשבתי? מהו טיעון מעגלי? למה רע לי לבד? למה רע בלי זוגיות? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה אותה? איך להוציא מישהו מהראש? געגועים לאקסית, הסבר מעגלי, טיעון מעגלי, הנחת המבוקש
איך לצאת מלופ רגשי? איך לצאת מלופ מחשבתי? מהו טיעון מעגלי? למה רע לי לבד? למה רע בלי זוגיות? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה אותה? איך להוציא מישהו מהראש? געגועים לאקסית, הסבר מעגלי, טיעון מעגלי, הנחת המבוקש
... לצאת מלופ רגשי? איך לצאת מלופ מחשבתי? מהו טיעון מעגלי? למה רע לי לבד? למה רע בלי זוגיות? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה אותה? איך להוציא מישהו מהראש? געגועים לאקסית, הסבר מעגלי, טיעון מעגלי, הנחת המבוקש ... ללופ רגשי? טיעון מעגלי הוא מצב שבו התוצאה הופכת להיות הסיבה של עצמה. לדוגמה, אדם שטוען רע לי כי אני לבד וכששואלים אותו למה להיות לבד זה רע, ... האדם מתחיל להטיל ספק בטיעון המעגלי שבו הוא לכוד. במקום לקבל את הטיעון המעגלי כמובן מאליו (רע לי כי אין לי זוגיות), יש לבחון סיבות עמוקות יותר כמו אולי רע לי כי אני חושב שאני לא שווה מספיק, בלי קשר לזוגיות. ... ההבדל בין סיבה אמיתית לבין טיעון מעגלי - הדוגמה של מעיל בחורף אליעד מבהיר שכשאדם אומר רע לי כי אני לבד או קר לי כי אין לי מעיל, הוא מחמיץ את ... אותן באמונות בריאות יותר, וכך לצאת מהלופ אחת ולתמיד. איך לצאת מלופ רגשי? מהו טיעון מעגלי? למה רע לי בלי זוגיות? איך להוציא מישהו מהראש? למה אני מרגיש רע לבד? הנחת המבוקש וטיעון מעגלי געגועים לאקסית ...
ניתוח רצון, איך להבין למה אני רוצה משהו? מהן השאלות הנכונות? מהן התשובות הלא נכונות? לפחות שתי הנחות יסוד, כמה סיבות לחפש? למה אני רוצה לעשן? למה משהו עושה לי טוב? איך להבין את הרצון? כמה הנחות יסוד לחפש?
ניתוח רצון, איך להבין למה אני רוצה משהו? מהן השאלות הנכונות? מהן התשובות הלא נכונות? לפחות שתי הנחות יסוד, כמה סיבות לחפש? למה אני רוצה לעשן? למה משהו עושה לי טוב? איך להבין את הרצון? כמה הנחות יסוד לחפש?
... רצון, איך להבין למה אני רוצה משהו? מהן השאלות הנכונות? מהן התשובות הלא נכונות? לפחות שתי הנחות יסוד, כמה סיבות לחפש? למה אני רוצה לעשן? למה משהו עושה לי טוב? איך להבין את הרצון? כמה הנחות יסוד לחפש? איך לנתח את הרצון ולהבין למה אני רוצה משהו? כאשר אדם שואל את עצמו למה הוא רוצה דבר מסוים, קיימות שתי שאלות מרכזיות שעליו לשאול את עצמו. לפי אליעד כהן, כל רצון שיש לאדם מורכב תמיד משתי הנחות יסוד לפחות. ... מנת שהתשובה תהיה שלמה ונכונה, היא חייבת לכלול שתי סיבות לפחות: הראשונה, שהאדם רוצה להרגיש רגוע, והשנייה, שהוא מאמין שסיגריה אכן מרגיעה אותו. הסיבה הראשונה, אני רוצה להרגיש רגוע, מבוססת על ההנחה שהאדם במצב של אי - רוגע ומעוניין לשנות את המצב הזה למצב של רוגע. הסיבה השנייה היא שהוא מאמין באופן מסוים שסיגריה יכולה לספק לו את הרוגע שהוא מחפש. שתי הנחות היסוד הללו חייבות להופיע יחד כדי ליצור תשובה נכונה ושלמה לשאלה למה אני רוצה לעשן? מה הן ארבע האפשרויות שקיימות בניתוח רצון? אליעד כהן מציג שיטת ניתוח נוספת לרצונות, המבוססת על פירוק הנחות יסוד לתת - הנחות. לדוגמה, הרצון לעשן יכול להתחלק לשתי שאלות, שכל אחת מהן יוצרת שתי אפשרויות: אני רוצה להירגע או לא רוצה להירגע. אני חושב שסיגריה מרגיעה אותי או לא חושב שסיגריה מרגיעה אותי. כאשר משלבים את שתי השאלות הללו, נוצרים ארבעה מצבים אפשריים: אני רוצה להירגע וחושב שסיגריה מרגיעה אותי (אעשן). אני רוצה להירגע ולא חושב שסיגריה מרגיעה אותי (לא אעשן). אני לא רוצה להירגע אבל חושב שסיגריה מרגיעה אותי (כנראה שלא אעשן). אני לא רוצה להירגע ולא חושב שסיגריה מרגיעה אותי (לא אעשן). ניתוח מדויק זה מאפשר לאדם להבין טוב יותר את הסיבות שמניעות את הרצונות שלו, ואת התנאים שחייבים להתקיים כדי שהרצון יצא לפועל. למה חשוב לשאול את השאלות ... הפעולה לא תתבצע. מהי הטעות העיקרית בחקר הרצון לפי אליעד כהן? הטעות המרכזית היא לנסות לתת תשובה אחת ויחידה לשאלה למה אני רוצה משהו?. תשובה נכונה חייבת להיות מורכבת תמיד לפחות משני מרכיבים, שהם הסיבה האישית של האדם לפעולה, והאמונה שלו שהפעולה תביא לתוצאה הרצויה. אם אדם לא מזהה את שני הגורמים הללו ... איך שואלים נכון על הרצון? כדי להבין את הרצון האמיתי, על האדם לשאול את עצמו שתי שאלות יסודיות בצורה מפורשת וברורה: למה אני רוצה את התוצאה הזו? למה אני חושב שהפעולה הזאת תשיג את התוצאה? רק כאשר יינתנו תשובות מלאות לשתי השאלות האלה, ניתן יהיה להבין באופן אמיתי למה הרצון קיים ואיך הוא בנוי. כאשר שתי ... או ממהרות, כי הדבר סוגר את האפשרות לגלות את התשובה הנכונה והאמיתית. עדיף להודות בחוסר ידיעה מאשר לומר תשובות שגויות. איך להבין את הרצון שלי? למה אני רוצה לעשן? איך לנתח את הרצון שלי? מהן הנחות היסוד של הרצון? איך למצוא את הסיבה האמיתית לרצון? למה משהו עושה לי טוב? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך לנתח רגש?, האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם הכל אפשרי? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לנתח רגש?, איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למנהלים, רטוריקה, מאמן זוגי בנושא איך לנתח רגש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 3.8281 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 13:07:07 - wesi1