אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך להתרפא? ✔טיפול בסכיזופרניה, טעויות בטיפול בסכיזופרניה, גישות בטיפול בסכיזופרניה, אינטרסים בחיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה, לחפש את האמת בלי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בסכיזופרניה, טעויות בטיפול בסכיזופרניה, גישות בטיפול בסכיזופרניה, אינטרסים בחיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה, לחפש את האמת בלי אינטרסים בטיפול בסכיזופרניה, איך להפסיק לשמוע קולות? איך להתרפא מסכיזופרניה? טיפול פסיכיאטרי
מהם האתגרים בטיפול בסכיזופרניה וכיצד לגשת אליהם?

במהלך הרצאתו, אליעד כהן מתאר את הדרך בה יש לגשת לטיפול בסכיזופרניה, תוך שמירה על התמקדות באדם הסובל מההפרעה והצורך להימנע ממניפולציות אינטרסנטיות מצד המטפל. הכוונה כאן היא לשמור על גישה שמבוססת על חיפוש האמת, ללא ניסיון לשנות או להדחיק את מה שהמטופל מרגיש. להלן הסבר מפורט על הגישות המומלצות והטעויות הנפוצות בטיפול בסכיזופרניה.

איך מתבטאת הבקשה של הסכיזופרן לקבל עזרה?

הסכיזופרן, או כל אדם שסובל מהזיות ומחשבות שגויות, בדרך כלל פונה לטיפול כשהוא חווה סבל ממה שהוא שומע, רואה או מאמין. פעמים רבות הוא מתאר את חווייתו בכך שהוא שומע קולות או מאמין שהוא רודף אחריו שדים או שהוא המשיח. הסכיזופרן מבקש לעיתים להפסיק את הקולות שהוא שומע, מתוך הנחה שהם הגורם לסבלו.

מדוע לא כדאי לומר "אני אעזור לך להפסיק לשמוע קולות"?

כשהמטפל אומר את המשפט הזה, הוא למעשה מניח מראש כי הקולות אינם אמיתיים, ושהמטופל לא באמת שומע אותם. גישה כזו יכולה לעורר התנגדות רבה אצל הסכיזופרן, שכן הוא מרגיש שהמטפל מנסה לשכנע אותו להתעלם מהמציאות שהוא חווה. בנוסף, הסכיזופרן מפחד משקר עצמי: הוא חושש שאם הוא יתחיל להאמין שהקולות אינם אמיתיים, הוא יתעלם מהמציאות כפי שהוא תופס אותה.

כיצד בא לידי ביטוי הפחד "לשקר את עצמי"?

הפחד לשקר את עצמו הוא פחד מרכזי בסכיזופrenia, ואדם הסובל ממנה חושש שמה שהוא תופס כאמת, כמו שמיעת הקולות או האמונה שהוא רודף אחרי שדים, עשוי להיות אמיתי, ושאם יתעלם מזה, הוא יחיה בשקר. המטפל, אם כן, לא יכול לשאול את הסכיזופרן להפסיק לשמוע קולות מבלי לקחת בחשבון את הפחד העמוק הזה.

מה הבעיה בחיפוש אמת עם אינטרס?

כאשר המטפל מציב מטרה מראש - להוכיח שהסכיזופרן לא שומע קולות - הוא למעשה חותך את הדרך שמובילה לתובנה אמיתית. יש כאן אינטרס לסתור את החוויה של המטופל, דבר שיכול להוביל להתנגדות פנימית של הסכיזופרן. חשוב להימנע מגישה שבה מראש יש נחרצות בתוצאה של "אין קולות", במקום לבדוק את האמת יחד עם המטופל באופן פתוח.

כיצד נכון לגשת לאדם שחושב שהוא שומע קולות או שנרדף על ידי שדים?

הגישה הנכונה היא לשאול את המטופל על חוויותיו, מבלי להכחיש או להמעיט בערך החוויות שהוא מתאר. למשל, במקום להבטיח לו שהוא לא שומע קולות, יש לנסות להבין מהם הקולות, מה הם אומרים, ומי עומד מאחוריהם. התהליך הזה לא אמור להיות ניסיון לשכנע את המטופל לשנות את דעתו, אלא הזמנה לפתוח דיאלוג כנה על מה שהוא חווה.

מה הבעיה בהבטחת פתרון מהיר לבעיה?

הסכיזופרן, כשהוא מצהיר שהוא רוצה להפסיק לשמוע קולות, עשוי להיתקל בגישה טיפולית שמציעה פתרון מהיר. הבעיה כאן היא שברגע שמטפל מציע פתרון "פשוט" מידי, המטופל עשוי להרגיש שמנסים לשכנע אותו לשקר את עצמו או להדחיק את החוויה. יש לאפשר למטופל לבחון את המציאות ולהגיע לתובנה אודות מצבו בכוחות עצמו.

כיצד מיישמים את הגישה של "בוא נבדוק מה האמת"?

כשהמטפל ניגש לבעיה, עליו להציע לבדוק את מה שהסכיזופרן חווה צעד אחר צעד. על המטפל לא להתעקש על כך שהקולות אינם קיימים, אלא עליהם להתייחס לבעיה כפי שהיא, ולהיות מוכנים להעמיק ולבדוק אם יש מציאות מאחורי חוויותיו של המטופל. למשל, אם המטופל אומר שהוא שומע קולות, על המטפל לשאול: "מה הם אומרים? מי נמצא שם? מה אתה מרגיש כשאתה שומע אותם?" המטרה כאן היא לבדוק את האמת בשיתוף פעולה עם המטופל.

מה החשיבות של חוסר אינטרס בחיפוש האמת?

כאשר המטפל מבצע את החיפוש אחר האמת ללא אינטרס, הוא לא רק משאיר את הדלת פתוחה לכל תוצאה אפשרית, אלא הוא גם מונע תחושת איום אצל המטופל. המטופל לא מרגיש שמטפלים בו מתוך רצון לשנות את חוויותיו או לשכנע אותו בתוצאה מסוימת. גישה כזו מייצרת תחושת ביטחון אצל המטופל, ויוצרת סביבה טיפולית שבה הוא יכול לשתף פעולה בצורה כנה.

כיצד מסייעים לאדם להתמודד עם הגישה הזו בפועל?

כדי ליישם את הגישה הזו, על המטפל להסביר למטופל, "אני לא בא לשנות אותך. אני רוצה לבדוק את המציאות שלך ביחד, ואנחנו נלך צעד אחרי צעד. אם זה אמיתי, ננסה להבין את זה יחד, ואם לא - נבחן את זה יחד גם כן." הדרך הזו מונעת התנגדות, ומאפשרת למטופל להבין שהוא לא נתון למניפולציות אלא מתנהל חיפוש משותף אחר האמת.

מהו המסר הכללי שצריך לזכור בטיפול בסכיזופrenia?

המסר המרכזי הוא שהטיפול בסכיזופרן צריך להיעשות מתוך הבנה עמוקה של מצבו הפנימי, ולהימנע מכל ניסיון לכפות על המטופל פתרונות או להוכיח לו שהוא טועה. במקום זאת, יש לנהל שיח כנה וגמיש שבו נבדוק את החוויות של המטופל צעד אחר צעד, וניתן לו את הכלים לבדוק את האמת בכוחות עצמו.
כיצד מתבטאת הבקשה של הסכיזופרן לקבל עזרה?

הרבה פעמים אדם עם סכיזופרניה בא ואומר שהוא רוצה עזרה. הוא מספר שהוא סובל, ושומע קולות, או מאמין שרודפים אותו שדים, או שהוא המשיח, או כל תסריט אחר שמפריע לו. הוא מבקש להפסיק לשמוע קולות או להיפטר מהמחשבות האלו, מתוך הנחה שהן לא אמורות להיות קיימות אצלו ושזה הגורם לסבל שלו.

מדוע לא כדאי לומר "אני אעזור לך להפסיק לשמוע קולות"?

כשהסכיזופרן אומר "אני שומע קולות", הוא בטוח שהוא באמת שומע אותם. המטפל, לעומת זאת, בטוח שהאדם לא באמת שומע קולות, ולכן הוא רוצה לעזור לו להפסיק "לשמוע" את אותם קולות. אבל אם המטפל ניגש ישירות ומבטיח "אני אעזור לך לא לשמוע קולות", אז בעיני האדם הסכיזופרן זה מרגיש כאילו המטפל מנסה לשכנע אותו להתעלם ממשהו שהוא תופס כאמיתי.

יש כאן גם פחד עמוק של האדם הסכיזופרן "לשקר" לעצמו. מצד אחד הוא אומר שהוא רוצה להיפטר ממה שהוא חושב או שומע, אך מצד שני הוא חושש שאולי זה באמת קורה, ושהמטפל עלול "להטעות" אותו כך שיפסיק לשים לב למשהו אמיתי.

כיצד בא לידי ביטוי הפחד "לשקר את עצמי"?

האדם הסכיזופרן, או כל מטופל שמאמין במשהו שמפריע לו, מפחד להגיע למצב שהוא יתעלם ממשהו אמיתי. למשל, הוא יכול לפחד שאשתו באמת בוגדת בו, והוא רק משכנע את עצמו שהיא לא בוגדת. כך גם עם הקולות שהוא שומע: הוא חושש שאולי הוא באמת שומע אותם, ואם הוא רק "ידחיק" אותם, אז הוא יחיה בשקר. לכן, גם אם הוא אומר "אני רוצה להפסיק לשמוע קולות", הוא לא רוצה לעשות זאת בדרך שתדרוש ממנו לכפות על עצמו שקר.

למה חיפוש אמת עם אינטרס הוא בעייתי?

אם המטפל אומר, "אני אעזור לך להפסיק לשמוע קולות", הוא מציב מראש מטרה: להוכיח למטופל שהוא לא שומע קולות ולהעלים אותם. זו גישה מוטה שמתעלמת מהאפשרות שהמטופל מרגיש שלפחות חלק מהחוויה אמיתית מבחינתו. במקום זאת, צריך לעזור לו "לבדוק מה האמת" בלי להחליט מראש מה יתגלה.

כיצד נכון לגשת לאדם שחושב שרודפים אותו או שהוא שומע קולות?

הדרך הנכונה היא להציע לו לבדוק יחד מה בדיוק קורה. במקום להבטיח לו ש"נעלים את הקולות", המטפל יכול לומר "בוא נבדוק ביחד מהם הקולות, מה הם אומרים, מי רודף אותך, האם באמת שדים שולטים בך, האם באמת אתה המשיח". צריך לגשת לנושא כאילו מדובר בבעיה מציאותית, ולהישאר פתוחים לכל אפשרות, גם אם המטפל עצמו בטוח שזו אשליה. כך האדם הסכיזופרן לא ירגיש שרוצים לכפות עליו לשקר או להדחיק משהו שאולי הוא סבור שהוא אמיתי.

מה הבעיה בהבטחת פתרון מהיר לבעיה?

אם אומרים לאדם הסכיזופרן "אנחנו נעזור לך להיפטר ממה שמטריד אותך" רק משום שהוא הצהיר שהוא רוצה בכך, שוכחים שיש בו חלק נוסף שמעדיף להמשיך להאמין למה שהוא שומע או רואה, או לכל הפחות לא רוצה להתכחש לכך בכוח. ברגע שהמטפל בא עם כוונה "לחסל" את האמונה בשמיעת הקולות, עולה התנגדות פנימית, כי האדם לא רוצה לוותר על משהו שבעיניו עשוי להיות אמיתי.

כיצד מיישמים את הגישה של "בוא נבדוק מה האמת"?

היישום מעשי מאוד: כאשר האדם מספר שהוא שומע קולות או מפחד משדים, המטפל מתייחס לזה בדיוק כפי שהיה מתייחס למישהו שמתלונן על רעש מהשכן. שואלים: "מה שמעת? מי הרעיש? כיצד אתה יודע שיש רעש? בא נבדוק יחד". במקום לשכנע אותו שזה לא קיים, בודקים שלב אחר שלב האם הדבר אמיתי, מה פשרו, ומה אפשר לעשות לגביו.

האם המטפל באמת בטוח שהקולות לא קיימים?

מבחינת המציאות "הרגילה", ייתכן שהמטפל משוכנע שאין קולות אמיתיים. אבל כלפי האדם הסכיזופרן, צריך להציג את הגישה: "יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שיש קולות. בא נראה יחד". לא דוחפים אותו להתחיל לחשוב שהוא משקר או מדמיין, ולא מנסים להצהיר מראש שאכן אין קולות. מדגישים לו שרק רוצים לברר את האמת צעד - אחר - צעד, כי אם היא באמת כזאת - גם הוא יגיע אליה בסופו של דבר.

מה החשיבות של חוסר האינטרס בחיפוש האמת?

כשבאים עם גישה נייטרלית, האדם לא מרגיש איום. הוא לא חושב "רוצים לשנות אותי בכוח" או "רוצים לגרום לי לשקר את עצמי". חיפוש אמת ללא אינטרס מייצר ביטחון למטופל, גם כי הוא לא חושש שיפספס משהו אמיתי, וגם כי הוא מבין שלא קובעים מראש שהמסקנה חייבת להיות שהוא "הוזה".

כיצד מסייעים לאדם להתמודד עם הגישה הזו בפועל?

אומרים לו: "אני רוצה לבדוק איתך אם באמת אתה שומע קולות, מה הם אומרים, איך הם מזיקים לך, האם הם באמת קיימים. אני לא מנסה לגרום לך להתעלם מהם או להפסיק לשמוע אותם בכוח. אני רוצה לבדוק אתך יחד את האמת, ואם נגלה שבעצם אין שם כלום - גם אתה תגיע לזה, ואם נגלה שכן יש משהו - אז נטפל בו בדרך שתתאים למצב האמיתי".

מהו המסר הכללי שצריך לזכור?

צריך להבהיר לאדם הסכיזופרן שלא באים להכריח אותו להפסיק לשמוע קולות. במקום זאת, בודקים איתו צעד - אחר - צעד את מה שקורה, כדי להבין אם באמת יש קולות או לא. גישה זו מונעת את ההתנגדות שלו מפני "שקר עצמי" ומאפשרת לו לסמוך על המטפל ולשתף פעולה.

כיצד ניתן להעמיק עוד בנושא?

כשמנסים "למכור" למישהו רעיון טיפולי באופן ישיר מדי, ובפרט כאשר האדם מפחד לשקר לעצמו, נוצרת הרגשה של חיפוש אמת עם אינטרס. הדבר עלול ליצור בעיות רבות ומציף התנגדויות פנימיות. לכן, במקום למכור את הרעיון ש"נעלים לך את ההזיות", עדיף להציג את זה כ"חיפוש משותף אחרי האמת" באופן כנה.
לנהל להאמין שהוא להישאר מרגיש ש תלונה מחשבות גדלות בלי אינטרסים תובנה סובל מ לגרום להביא הוכחות איך להפסיק איך להפסיק לשמוע קולות איך להתרפא איך להתרפא מסכיזופרניה אינטרס אינטרסים אינטרסים בחיפוש אינטרסים בחיפוש האמת אינטרסים בחיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה אינטרסים בטיפול בסכיזופרניה אמת אמת בלי אינטרסים אמת ללא אינטרס בחיפוש האמת בלי אינטרסים בעיה נפשית בעיות נפשיות גישות גישות בטיפול בסכיזופרניה האמת בלי אינטרס האמת בלי אינטרסים הזיות שמיעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות חולה נפש חולי נפש חיפוש אמת חיפוש האמת חיפוש האמת ב טיפול טיפול ב טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול בסכיזופרניה טיפול פסיכיאטרי טיפולים טעויות טעויות ב טעויות בטיפול טעויות בטיפול בסכיזופרניה לדעת את האמת להפסיק להפסיק לשמוע קולות להתרפא להתרפא מסכיזופרניה לחפש לחפש את האמת לחפש את האמת בלי אינטרס לחפש את האמת בלי אינטרסים לחפש את האמת בלי אינטרסים בטיפול בסכיזופרניה לחפש את האמת ללא אינטרסים לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לשמוע לשמוע קולות מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטופלים מטפל סכיזופרן סכיזופרניה פסיכיאטר פסיכיאטריה פסיכיאטרים קולות קולות בראש שומע קולות שמיעת קולות שמיעת קולות בראש
יעוץ / עצות - מה הופך עצה לטובה? מה הן עצות טובות?
... מנקודת מבט נמוכה של חוסר שלמות. דהיינו, החולה מנסה לייעץ לשאר החולים, איך להתרפא מהמחלה שהוא עצמו נמצא בה וכולי. ...
טיפול פסיכיאטרי, תרופות פסיכיאטריות, כדורים פסיכיאטרים, פסיכוסומאטיות, דופמין, סרוטונין, תרופות פסיכולוגיות, תרופות נגד דיכאון, תרופות נגד חרדה, כדורים נגד דיכאון, כדורים נגד חרדה, גוף נפש
טיפול פסיכיאטרי, תרופות פסיכיאטריות, כדורים פסיכיאטרים, פסיכוסומאטיות, דופמין, סרוטונין, תרופות פסיכולוגיות, תרופות נגד דיכאון, תרופות נגד חרדה, כדורים נגד דיכאון, כדורים נגד חרדה, גוף נפש
טיפול פסיכיאטרי, תרופות פסיכיאטריות, כדורים פסיכיאטרים, פסיכוסומאטיות, דופמין, סרוטונין, תרופות פסיכולוגיות, תרופות נגד דיכאון, תרופות נגד חרדה, כדורים נגד דיכאון, כדורים נגד חרדה, גוף נפש האם התרופות הפסיכיאטריות באמת פותרות את הבעיות הנפשיות? אליעד כהן פותח בדיון מעמיק על השאלה האם טיפול פסיכיאטרי, תרופות פסיכיאטריות וכדורים פסיכיאטריים באמת מסוגלים לפתור בעיות נפשיות, דיכאון וחרדות באופן מוחלט או רק חלקי וזמני. אליעד כהן מסביר כי טיפול פסיכיאטרי מבוסס בעיקר על הנחה שבעיות נפשיות נובעות מחוסר איזון כימי במוח, כמו מחסור בחומרים מסוימים (דופמין, סרוטונין וכו), ולכן התרופות מנסות לשנות את הרכב החומרים הללו במטרה ליצור תחושה טובה יותר. עם זאת, אליעד מסביר שבמציאות, הטיפול הפסיכיאטרי אינו פותר את השורש האמיתי של הבעיה, אלא רק משפיע על סימפטומים חיצוניים. הוא מדגים זאת על ידי השוואה לתחושה פיזית של רעב: כשאדם רעב, ... נפשי, עצם הפתרון החיצוני (למשל, תרופה או כדור) לא יכול לפתור באופן עמוק ויסודי את מקור הבעיה הנפשית. אליעד מביא דוגמה נוספת: אם אדם מרגיש רע בגלל שאיבד את כל כספו בבורסה או נפרד מבן זוג, לקיחת כדור לא יכולה באמת לפתור לו את הבעיה. ... משבר נוסף, הכדור לא יוכל למנוע את התחושה הרעה. האם השינוי הכימי במוח יכול באמת לפתור את בעיות הנפש? אליעד מתייחס לתהליך פסיכולוגי וקוגניטיבי שהוא מציע כפתרון עמוק יותר לבעיות נפשיות. הוא מסביר שהסבל הנפשי, אפילו במצבים הקשים ביותר, קשור בסופו של דבר לאופן שבו האדם חושב על המציאות ולא בכימיה של המוח בלבד. הוא ... אדם ששבר את האצבע: כשמיישרים אותה, הבעיה נפתרת כי הבעיה הייתה פיזית בלבד. אבל במקרה של בעיה נפשית, לא ניתן לטעון בביטחון מלא שכאשר הבעיה הפיזית תיפתר, גם הבעיה הנפשית תיפתר לחלוטין. הנפש לא תמיד תלויה באופן מוחלט במצב הגופני. האם תמיד אפשר לפתור את הבעיה הנפשית דרך ההבנה השכלית? אליעד מדגיש שקיימת דרך עמוקה ויסודית יותר לפתור את הבעיות הנפשיות, והיא באמצעות ההבנה השכלית הפנימית והעמוקה של האדם. הוא מסביר שכל אדם יכול, דרך התבוננות והטלת ספק במחשבות שלו, להגיע לתובנות עמוקות שיפתרו לו את הסבל הפנימי, גם ללא תלות בחומרים חיצוניים או בכדורים פסיכיאטריים. הוא מדגיש שהפתרון שהוא מציע לא תלוי בזיכרונות, בידע ספציפי או במאמץ שכלי מתמיד, אלא רק בידיעה בסיסית אחת - לשאול האם אני באמת ... בהבנה, וכך עלה גם הסרוטונין במוח, ולא כי הסרוטונין עלה קודם. מדוע יש אנשים שתרופות פסיכיאטריות אינן עוזרות להם? אליעד מסביר שאנשים שתרופות אינן עוזרות להם הם כאלה שהסבל שלהם עמוק מאוד, ומקורו בעצם הקיום שלהם, ולא בסיטואציה ... הזו לא תלויה בשום חומר חיצוני, ובכך היא נותנת פתרון מוחלט ועמוק. אליעד מתייחס לכך שפסיכיאטרים לרוב לא מכירים את התהליכים הנפשיים הפנימיים באמת, ולכן מציעים פתרונות תרופתיים שטובים בעיקר למקרים שטחיים ולא למקרים עמוקים ... הדבר מוכיח שהבעיה העמוקה ביותר היא תמיד פנימית ושכלית. כיצד ניתן להגיע לפתרון מוחלט של בעיות נפשיות? אליעד מציע שיטה המבוססת על חקירה עצמית עמוקה ויסודית של מחשבות, רצונות ותחושות. הוא אומר שבכל פעם שהאדם מרגיש רע, עליו לשאול את ... במקרים עמוקים, רק השכל, ההבנה והחקירה העצמית יכולים לפתור את הבעיה לחלוטין. האם תרופות פסיכיאטריות באמת עוזרות? האם דיכאון הוא בעיה כימית? איך עובד הקשר בין גוף לנפש? איך לפתור חרדות ודיכאון ללא תרופות? מה הקשר בין סרוטונין ...
כדורים נגד חרדה, כדורים נגד דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, כדורים פסיכיאטרים, טיפול פסיכיאטרי, מדיטציה, דופמין, סרוטונין, טיפול פסיכולוגי, טיפול בחרדה, טיפול בדיכאון, נוסחה לאושר, מהו אושר?
כדורים נגד חרדה, כדורים נגד דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, כדורים פסיכיאטרים, טיפול פסיכיאטרי, מדיטציה, דופמין, סרוטונין, טיפול פסיכולוגי, טיפול בחרדה, טיפול בדיכאון, נוסחה לאושר, מהו אושר?
... נגד חרדה, כדורים נגד דיכאון, תרופות פסיכיאטריות, כדורים פסיכיאטרים, טיפול פסיכיאטרי, מדיטציה, דופמין, סרוטונין, טיפול פסיכולוגי, טיפול בחרדה, טיפול בדיכאון, נוסחה לאושר, מהו אושר? מה עדיף - כדורים פסיכיאטריים או מדיטציה לטיפול בחרדה ובדיכאון? אנשים רבים שואלים את עצמם מה הדרך היעילה יותר להתמודד עם חרדה ודיכאון - האם עדיף לקחת כדורים פסיכיאטריים או לבצע מדיטציה? לפי אליעד כהן, השאלה המרכזית לא צריכה להיות מה עדיף מבין השניים, אלא מדוע כל אחת מהשיטות הללו עובדת ואיך בדיוק הן משפיעות על האדם. האם מדיטציה או תרופות פסיכיאטריות באמת עובדות? לפי אליעד, אם אדם עשה מדיטציה או לקח כדורים פסיכיאטריים והרגיש טוב יותר, לא מדובר בקסם, אלא בשינוי פנימי שמתחולל במחשבה או ברצון של האדם. כל תחושת אושר או סבל של האדם תלויה בשני דברים בסיסיים בלבד: מה האדם חושב שקורה. מה ... מרגיש כך משום שהוא מאמין שהמציאות היא לא מה שהוא רוצה. לכן, מדיטציה או תרופות פסיכיאטריות יכולות לעזור אך ורק משום שהן משפיעות על אחת מהנקודות הללו - או שהן משנות את מה שהאדם חושב שקורה, או שהן משנות את מה שהאדם חושב שהוא רוצה. איך בדיוק מדיטציה משפיעה על ... לו לשנות את הגישה כלפי החרדה או כלפי מה שהוא רוצה. איך בדיוק משפיעים כדורים פסיכיאטריים על ההרגשה? בדומה למדיטציה, גם כדורים פסיכיאטריים אינם משפיעים בכוח קסם. למשל, אם אדם חווה לחץ ולקח כדור, והלחץ נעלם, זה לא בגלל הכדור אלא משום שהכדור גרם לו לחשוב פחות על המציאות השלילית או לשנות את מה שהוא חושב ... יכולה להבטיח לאדם אושר אם האדם חושב שהמציאות לא כרצונו. מה קורה כשהשפעת הכדור הפסיכיאטרי או המדיטציה נגמרת? אחד החסרונות המרכזיים של מדיטציה וכדורים פסיכיאטריים, לפי אליעד, הוא שההשפעה שלהם זמנית. כאשר השפעת המדיטציה או הכדור מסתיימת, האדם חוזר למצב הקודם שלו, ולפעמים אף במצב גרוע יותר. לדוגמה, אדם יוצא לסוף שבוע רגוע בחופשה ... הרעה חוזרת לפעמים בעוצמה רבה יותר. האם יש פתרון קבוע לחרדה ולדיכאון ללא תלות בטיפול פסיכיאטרי? אליעד מציע גישה אחרת לטיפול בחרדה ובדיכאון: להיכנס פנימה ולהבין לעומק למה האדם חושב שהוא רוצה את מה שהוא רוצה, ולמה הוא חושב שהמציאות צריכה להיות כפי שהוא חושב. באמצעות גישה ישירה למנגנון ... כלים זמניים ואינם יכולים להבטיח פתרון קבוע לבעיית החרדה והדיכאון. האם אפשר לשלב טיפול תרופתי או מדיטציה יחד עם עבודה פנימית? אליעד אומר שאכן אפשר לשלב בין טיפול תרופתי או מדיטציה לבין עבודה פנימית, אבל מסביר שאם האדם מבצע עבודה פנימית נכונה ועמוקה, התרופות או המדיטציה הופכות למיותרות. אם האדם לא עושה עבודה פנימית, התרופות או ... לשנות את הרצון שלך ואת תפיסת המציאות בצורה ישירה. לסיכום, מה הגישה הטובה ביותר לטיפול בחרדה ובדיכאון לפי אליעד כהן? הגישה הטובה ביותר לטיפול בחרדה ובדיכאון, לפי אליעד כהן, היא עבודה פנימית ישירה - חקירת הרצונות ותפיסת המציאות באופן מודע ויסודי. רק באמצעות הבנה של המנגנון הנפשי הפנימי, האדם יכול לפתור את ... בכדורים, במדיטציה או בכל כלי חיצוני אחר. איך להתמודד עם חרדה ודיכאון? כדורים פסיכיאטריים או מדיטציה? מהו אושר אמיתי? איך לשנות את המחשבות שלי? האם אפשר להפסיק לסבול לגמרי? טיפול בחרדות ללא כדורים השאלה שאני שאלתי היא כזאת מה יותר טוב לעשות מדיטציה או לקחת כדורים פסיכיאטריים, מה יותר טוב אם אומרים לך או זה או זה מה אתה לוקח? ש: אי אפשר ביחד? אליעד: אתה אישית אבל אתה מחשיד את עצמך. ש: אני לא לוקח כדורים בטוח הייתי לוקח מדיטציה הייתי הולך ... לך להיות. אליעד: אני אומר לך אני שמעתי על מישהו שהיו לו חרדות והוא לקח כדורים פסיכיאטריים והפסיק לו החרדות, שמעתי גם על עוד מישהו שהיו לו חרדות הוא עשה מדיטציה והפסיק לו החרדות ככה שמעתי, אני אומר לך מה שמעתי לא פגשתי את הבן אדם אבל שמעתי על זה. סתם עכשיו ... חושב שקורה זה הכל וההבדל בין מה שאני מסביר פה למדיטציה לאמונה באלוהים, לכדורים פסיכיאטריים לספורט לזה לשם ופה פשוט כל הדברים מנסים בצורה עקיפה או לשכנע אותך לוותר על הרצון שלך או לשכנע אותך שהמציאות זה מה שאתה רוצה אין דרך אחרת לא משנה כמה יספרו על החומרים ... נגד הדבר אני רק אומר נגיד אתה לוקח כדורים, אני אתן דוגמה נגיד אתה לוקח כדורים פסיכיאטריים וטוב לך אל תהיה טיפש ותגיד הנה לקחתי כדורים הכדורים עוזרים לי לא, תשאל את עצמך למה טוב לי עכשיו מה השתנה כי עכשיו אני פחות חושב על זה אוקי אז בא נראה איך אתה יכול ...
תסביך נפשי, משנה או לא משנה, החלל הפנוי, הפרעות נפשיות, טיפול נפשי, בעיה נפשית, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי
תסביך נפשי, משנה או לא משנה, החלל הפנוי, הפרעות נפשיות, טיפול נפשי, בעיה נפשית, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי
... נפשי, משנה או לא משנה, החלל הפנוי, הפרעות נפשיות, טיפול נפשי, בעיה נפשית, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי האם עדיף להרגיש שמשהו משנה או לא משנה? אליעד כהן פותח את הדיון בשאלה האם כדאי לאדם לחשוב שמשהו משנה או לא משנה, ... האמיתית היא הבחירה בין יש לאין? אליעד כהן ממשיך ומסביר שהבסיס לכל הבעיות הנפשיות, הקשיים והתסביכים, הוא קיומם של שני הפכים בו זמנית. לדוגמה, אדם יכול לשאול את עצמו: יש לי בחירה או אין לי בחירה?, משהו משנה או לא ... נובעים בדיוק מאותו ספק ומאותו מאבק פנימי בלתי פתור. האם יש טיפול אמיתי לבעיות נפשיות שמקורן בקונפליקט הזה? אליעד כהן מתייחס גם לנושא הטיפול הנפשי והפסיכולוגי. הוא טוען כי רוב הטיפולים הפסיכולוגיים או הפסיכיאטריים אינם מצליחים לפתור באמת את השורש הפנימי של הבעיה. לדבריו, פסיכולוגים ופסיכיאטרים נוטים להתייחס רק לתסמינים החיצוניים ולבעיות הגלויות לעין, ולא תמיד מבינים את שורש הקונפליקט הפנימי. כך, במקום לעזור לאדם להבין ... להבין או להכיל את המצב הפרדוקסלי הזה, הם סובלים מאוד, ומערכות הטיפול המסורתיות אינן יודעות להתמודד עם מצב מורכב שכזה. האם אפשר לחיות בשלום עם שני ההפכים? לדברי אליעד כהן, הדרך היחידה לפתרון אמיתי ... היא המפתח לשחרור מסבל נפשי אמיתי. במקום לחפש פתרונות שטחיים או טיפול פסיכולוגי שרק יקלו על התסמינים, יש צורך להבין לעומק את שורש הבעיה - שהוא הפרדוקס הקיומי עצמו. איך מתמודדים עם קונפליקט פנימי? טיפול נפשי אמיתי - מהו? למה אנשים מסתבכים בשאלות קיומיות? האם משהו באמת משנה? יש משמעות לחיים או שאין משמעות? האם יש לי בחירה חופשית? איך ...
סרוטונין במח, תרופות פסיכיאטריות, טיפול תרופתי, רמות סרוטונין, כדורים פסיכיאטרים, חוסר סרוטונין, טיפול פסיכיאטרי, תרופות נגד דיכאון, תרופות נגד חרדה, תרופות נגד עצבים, דופמין, הפרעות חרדה
סרוטונין במח, תרופות פסיכיאטריות, טיפול תרופתי, רמות סרוטונין, כדורים פסיכיאטרים, חוסר סרוטונין, טיפול פסיכיאטרי, תרופות נגד דיכאון, תרופות נגד חרדה, תרופות נגד עצבים, דופמין, הפרעות חרדה
... במח, תרופות פסיכיאטריות, טיפול תרופתי, רמות סרוטונין, כדורים פסיכיאטרים, חוסר סרוטונין, טיפול פסיכיאטרי, תרופות נגד דיכאון, תרופות נגד חרדה, תרופות נגד עצבים, דופמין, הפרעות חרדה האם תרופות פסיכיאטריות באמת פותרות בעיות חרדה ודיכאון? אליעד כהן פותח את הדיון בנושא התרופות הפסיכיאטריות והשפעתן על חרדה ודיכאון, תוך כדי בחינת הנושא של שינוי חשיבה והשפעתו על רמות הסרוטונין במוח. באופן כללי, רבים תוהים לגבי יעילותן של תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון ותרופות פסיכיאטריות בכלל, בהשוואה לשינוי חשיבה פנימי, או טיפול פסיכולוגי, אשר מתמקד בשינוי תפיסתי, במחשבות ובאמונות. מה הקשר בין סרוטונין וחרדה לבין שינוי חשיבה? אליעד מסביר את הקשר בין רמות סרוטונין במוח לבין חוויית החרדה או ... מראה לעיתים קרובות רמות נמוכות יותר של סרוטונין. כאשר אותו אדם מקבל תרופה פסיכיאטרית, התרופה לכאורה מצליחה להעלות את רמות הסרוטונין ולשפר את מצב הרוח או להקל על החרדה. אך אליעד מדגיש נקודה חשובה מאוד: אם תרופות אלו היו פותרות לחלוטין את בעיות ... מאוד שהחרדה, שמקורה בחשיבה, היא הגורמת לירידה ברמות הסרוטונין. לכן, הגישה הטיפולית של שינוי חשיבה יכולה להשפיע ישירות על רמות הסרוטונין, ללא צורך בתרופות פסיכיאטריות או כדורים נגד דיכאון וחרדה. אליעד חוזר ומדגיש שאין סתירה בין העובדה שכאשר אין סרוטונין האדם יחווה חרדה, וכאשר יש רמות נורמליות של סרוטונין, הוא לא יחווה חרדה. אך ... על הביוכימיה של המוח, ועל כך הוא ממליץ להתמקד. לסיכום, מה יותר משפיע - טיפול תרופתי או שינוי חשיבה? הנקודה המרכזית שמעלה אליעד כהן היא ששינוי חשיבה הוא כלי עוצמתי, ואף קריטי, בהתמודדות עם הפרעות חרדה, דיכאון ובעיות נפשיות נוספות. התרופות אומנם משפיעות על הכימיה במוח באופן זמני, אך ללא שינוי חשיבה אמיתי, הן לא יביאו לפתרון יסודי וקבוע. האם תרופות נגד דיכאון באמת עוזרות? מה הקשר בין סרוטונין לחרדה? איך שינוי חשיבה משפיע על המוח? טיפול תרופתי לעומת טיפול פסיכולוגי? האם חרדה נגרמת מחוסר סרוטונין? עכשיו מה שהוא דיבר לגבי תרופות פסיכיאטריות, עכשיו השאלה היא כזאת נניח מצד אחד יש את מה שאנחנו כאילו מלמדים לומדים לגבי נושא של שינוי חשיבה אבל עובדתית מחקרים מראים כל בן אדם שסובל מחרדה נניח שבודקים ...
שימוש בתרופות פסיכיאטריות, תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בכדורים, כדורים נגד דיכאון, כדורים נגד חרדה, גמילה מכדורים, נוגדי דיכאון, נוגדי חרדה
שימוש בתרופות פסיכיאטריות, תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בכדורים, כדורים נגד דיכאון, כדורים נגד חרדה, גמילה מכדורים, נוגדי דיכאון, נוגדי חרדה
... בתרופות פסיכיאטריות, תרופות נגד חרדה, תרופות נגד דיכאון, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, שימוש בכדורים, כדורים נגד דיכאון, כדורים נגד חרדה, גמילה מכדורים, נוגדי דיכאון, נוגדי חרדה למה פסיכולוגים שולחים מטופלים לקחת תרופות פסיכיאטריות? אליעד כהן מסביר לעומק את ההיגיון מאחורי ההמלצה של פסיכולוגים או מטפלים להפנות מטופלים לטיפול תרופתי, כאשר הם עצמם אינם יכולים לעזור להם באופן מלא. כאשר פסיכולוג אומר למטופל אני לא יכול לעזור לך, לך תיקח כדורים, הוא למעשה מודה בחוסר יכולתו לעזור, אך בו זמנית מעביר את האחריות לחוסר ההצלחה אל המטופל עצמו או אל גורם חיצוני. האם הפניה לתרופות מצביעה על מגבלה של המטפל או של המטופל? לדברי אליעד, כאשר הפסיכולוג מפנה את המטופל לנטילת תרופות, הוא בעצם רומז באופן עקיף שהבעיה אינה נמצאת בידיו של המטפל, אלא היא נובעת מתוך מגבלותיו של המטופל. כך, במקום להכיר בכך שהמטפל אינו יודע כיצד לפתור את הבעיה, הוא למעשה קובע שהבעיה היא בלתי ניתנת לפתרון בדרכים הפסיכולוגיות המקובלות. מה משמעות השימוש במונח אין בחירה חופשית בהקשר זה? אליעד מתאר כי הטענה לפיה המטופל זקוק לתרופות כי אין לו בחירה חופשית היא בעצם קביעה שהבעיה אינה ניתנת לפתרון באמצעות שיחות או טיפול פסיכולוגי, אלא רק באמצעות התערבות כימית. הפסיכולוג שאומר זאת יוצר לגיטימציה לכך שהבעיה של המטופל היא כה עמוקה ויסודית, שאין דרך לשנותה אלא בעזרת תרופות שיחליפו את הרצון או התפקוד הרגשי הטבעי של האדם. מדוע מטפלים מעדיפים לשלב תרופות עם טיפול פסיכולוגי? אליעד מסביר כי רוב המטפלים מעדיפים להמליץ על שילוב של טיפול פסיכולוגי ותרופתי כדי לא להודות שהם עצמם חסרי יכולת. לדבריו, כשמטפל ממליץ לשלב טיפול עם כדורים, הוא מנסה להימנע מלהודות באופן מלא בכך שהוא מיותר לחלוטין בתהליך הטיפולי. בצורה זו, הוא עדיין נתפס כבעל ערך מסוים בתהליך השיפור של המטופל, למרות שההסתמכות על התרופות מעידה בעקיפין כי לא ניתן היה לפתור את הבעיה באופן פסיכולוגי בלבד. מה האינטרס של הפסיכולוג בהמלצה על תרופות פסיכיאטריות? אליעד מדגיש את הנקודה שהאינטרס המרכזי של הפסיכולוג או המטפל הוא להגן על דימויו העצמי ועל מעמדו המקצועי. המטפל שומר על תפיסתו כאילו הוא יודע הכל, ולכן אם הוא ... היא שרק תרופות מסוגלות להתמודד עם אותה בעיה ספציפית. בכך הוא מגן על עצמו מפני ביקורת ומפני תחושת חוסר מסוגלות אישית. מדוע מטפל מפנה מטופל לפסיכיאטר במקום לתת תרופות בעצמו? אליעד מסביר כי כאשר הפסיכולוג שולח את המטופל לפסיכיאטר לקבלת תרופות, הוא לכאורה מעביר את האחריות הלאה, אך למעשה הוא קובע שגם המטפל האחר אינו באמת פותר את הבעיה אלא רק מספק פתרון תרופתי. זהו למעשה מסר עקיף, שאין מישהו שיכול לפתור את הבעיה בצורה פסיכולוגית אמיתית. מה משתמע מהסכמה של המטופל לקחת תרופות? לפי אליעד, כאשר המטופל מסכים ליטול תרופות בעקבות המלצת הפסיכולוג, הוא מאשר בעצמו כי אף אחד לא יכול לעזור לי. הוא מחזק את הטענה כי הבעיה בלתי פתירה בדרכים ...
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף
שיטות טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף
... טיפוליות, ללכת לטיפול אחר במקביל, טיפולים סותרים, טיפול רגשי, טיפול NLP, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכותרפיה, טיפולי נפשי, טיפול תרופתי, שימוש בסמים, להיות מטפל, בית ספר לטיפול, הסנדלר הולך יחף למה מטפלים מסוימים אוסרים ללכת לטיפול מקביל? אליעד כהן מסביר שישנן שיטות טיפוליות רבות שבהן המטפלים מבקשים מהמטופל שלא להשתתף בטיפול אחר במקביל. הסיבה לכך נעוצה בעיקר באמונות שמטפלים מנסים להחדיר למטופל כחלק מהטיפול שלהם. לדוגמה, מטפל פסיכולוגי עשוי לומר שאסור במקביל ללכת לטיפול פסיכיאטרי או לטיפול NLP, כי זה יפריע לתהליך הטיפול. הסיבה האמיתית לכך, מסביר אליעד, היא שטיפול מסוג אחד עשוי להתבסס על אמונה מסוימת, וכאשר המטופל הולך לטיפול נוסף שמבוסס על אמונה הפוכה, נוצרת סתירה שפוגעת בתהליך הטיפולי המקורי. לדוגמה, אם אדם הולך לטיפול פסיכולוגי שבו מלמדים אותו להאמין בעצמו, ובטיפול אחר מלמדים אותו דווקא להטיל ספק בעצמו ולבדוק את עצמו, ייתכן שתיווצר סתירה בין שני הטיפולים. במקרה כזה, האמונה מה
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2 איך מטפלים במחשבות פרנואידיות ובהפרעות נפשיות מורכבות? אליעד כהן מסביר כיצד ניתן לטפל באופן יעיל בסכיזופרניה פרנואידית, מחשבות רדיפה, והפרעות נפשיות מורכבות, כמו סכיזופרניה, OCD, פיצול אישיות והפרעת אישיות גבולית. לפי אליעד כהן, הגישה המרכזית לטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות צריכה להתמקד בהבנת ההיגיון הפנימי שמאחורי המחשבות המוזרות של האדם, ולא להתייחס אליהן כאל סתם חוסר איזון או מחלה שצריך רק לתקן בעזרת תרופות פסיכיאטריות. ההסבר של אליעד מתחיל בכך שהוא מדגים כיצד עובד הטיפול הנפוץ כיום בבתי חולים פסיכיאטריים, שם נהוג להגדיר כל מחשבה מוזרה או התנהגות לא נורמטיבית כמחלה, ואז פשוט לתת לאדם תרופות שמטרתן לשנות את צורת החשיבה שלו ... את המחשבה הזו מלכתחילה, אלא רק מטשטשת או מסתירה את הבעיה האמיתית. מדוע הטיפול התרופתי לא תמיד מספק פתרון אמיתי לבעיה? אליעד מסביר שהרופאים בבית החולים לא תמיד מודעים או מעוניינים לטפל לעומק בשורש הבעיה. לרופאים קל יותר לטעון שאין פתרון אמיתי או שהבעיה היא גנטית, משום שזה מסיר מהם אחריות על חוסר היכולת שלהם להבין את המטופל ולהתחבר אליו רגשית. קל יותר להאשים את המערכת או את הגנטיקה מאשר להודות בחוסר היכולת של הרופא או של המערכת הרפואית להבין לעומק את המניעים הרגשיים או הפסיכולוגיים של המטופל. אליעד כהן נותן דוגמה לכך מתוכנית הטלוויזיה יצאת צדיק, בה בעלי מקצוע נוכלים ממליצים על החלפת כל המערכת בבית במקום תיקון פשוט של מתג, כי זה יותר קל ונוח להם מאשר להודות שהם לא יודעים לטפל בבעיה הספציפית. באותה מידה, גם ברפואה ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בסכיזופרניה, טעויות בטיפול בסכיזופרניה, גישות בטיפול בסכיזופרניה, אינטרסים בחיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה, לחפש את האמת בלי אינטרסים בטיפול בסכיזופרניה, איך להפסיק לשמוע קולות? איך להתרפא מסכיזופרניה? טיפול פסיכיאטרי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להתרפא?, איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתרפא?, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להנות בחיים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לקשב וריכוז, ייעוץ נפשי מומלץ, מאמן אישי קשב וריכוז בתחום איך להתרפא - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 18:30:28 - wesi1