אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הפרעה פסיכיאטרית ✔טיפול בסכיזופרניה, טעויות בטיפול בסכיזופרניה, גישות בטיפול בסכיזופרניה, אינטרסים בחיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה, לחפש את האמת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בסכיזופרניה, טעויות בטיפול בסכיזופרניה, גישות בטיפול בסכיזופרניה, אינטרסים בחיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה, לחפש את האמת בלי אינטרסים בטיפול בסכיזופרניה, איך להפסיק לשמוע קולות? איך להתרפא מסכיזופרניה? טיפול פסיכיאטרי
מהם האתגרים בטיפול בסכיזופרניה וכיצד לגשת אליהם?

במהלך הרצאתו, אליעד כהן מתאר את הדרך בה יש לגשת לטיפול בסכיזופרניה, תוך שמירה על התמקדות באדם הסובל מההפרעה והצורך להימנע ממניפולציות אינטרסנטיות מצד המטפל. הכוונה כאן היא לשמור על גישה שמבוססת על חיפוש האמת, ללא ניסיון לשנות או להדחיק את מה שהמטופל מרגיש. להלן הסבר מפורט על הגישות המומלצות והטעויות הנפוצות בטיפול בסכיזופרניה.

איך מתבטאת הבקשה של הסכיזופרן לקבל עזרה?

הסכיזופרן, או כל אדם שסובל מהזיות ומחשבות שגויות, בדרך כלל פונה לטיפול כשהוא חווה סבל ממה שהוא שומע, רואה או מאמין. פעמים רבות הוא מתאר את חווייתו בכך שהוא שומע קולות או מאמין שהוא רודף אחריו שדים או שהוא המשיח. הסכיזופרן מבקש לעיתים להפסיק את הקולות שהוא שומע, מתוך הנחה שהם הגורם לסבלו.

מדוע לא כדאי לומר "אני אעזור לך להפסיק לשמוע קולות"?

כשהמטפל אומר את המשפט הזה, הוא למעשה מניח מראש כי הקולות אינם אמיתיים, ושהמטופל לא באמת שומע אותם. גישה כזו יכולה לעורר התנגדות רבה אצל הסכיזופרן, שכן הוא מרגיש שהמטפל מנסה לשכנע אותו להתעלם מהמציאות שהוא חווה. בנוסף, הסכיזופרן מפחד משקר עצמי: הוא חושש שאם הוא יתחיל להאמין שהקולות אינם אמיתיים, הוא יתעלם מהמציאות כפי שהוא תופס אותה.

כיצד בא לידי ביטוי הפחד "לשקר את עצמי"?

הפחד לשקר את עצמו הוא פחד מרכזי בסכיזופrenia, ואדם הסובל ממנה חושש שמה שהוא תופס כאמת, כמו שמיעת הקולות או האמונה שהוא רודף אחרי שדים, עשוי להיות אמיתי, ושאם יתעלם מזה, הוא יחיה בשקר. המטפל, אם כן, לא יכול לשאול את הסכיזופרן להפסיק לשמוע קולות מבלי לקחת בחשבון את הפחד העמוק הזה.

מה הבעיה בחיפוש אמת עם אינטרס?

כאשר המטפל מציב מטרה מראש - להוכיח שהסכיזופרן לא שומע קולות - הוא למעשה חותך את הדרך שמובילה לתובנה אמיתית. יש כאן אינטרס לסתור את החוויה של המטופל, דבר שיכול להוביל להתנגדות פנימית של הסכיזופרן. חשוב להימנע מגישה שבה מראש יש נחרצות בתוצאה של "אין קולות", במקום לבדוק את האמת יחד עם המטופל באופן פתוח.

כיצד נכון לגשת לאדם שחושב שהוא שומע קולות או שנרדף על ידי שדים?

הגישה הנכונה היא לשאול את המטופל על חוויותיו, מבלי להכחיש או להמעיט בערך החוויות שהוא מתאר. למשל, במקום להבטיח לו שהוא לא שומע קולות, יש לנסות להבין מהם הקולות, מה הם אומרים, ומי עומד מאחוריהם. התהליך הזה לא אמור להיות ניסיון לשכנע את המטופל לשנות את דעתו, אלא הזמנה לפתוח דיאלוג כנה על מה שהוא חווה.

מה הבעיה בהבטחת פתרון מהיר לבעיה?

הסכיזופרן, כשהוא מצהיר שהוא רוצה להפסיק לשמוע קולות, עשוי להיתקל בגישה טיפולית שמציעה פתרון מהיר. הבעיה כאן היא שברגע שמטפל מציע פתרון "פשוט" מידי, המטופל עשוי להרגיש שמנסים לשכנע אותו לשקר את עצמו או להדחיק את החוויה. יש לאפשר למטופל לבחון את המציאות ולהגיע לתובנה אודות מצבו בכוחות עצמו.

כיצד מיישמים את הגישה של "בוא נבדוק מה האמת"?

כשהמטפל ניגש לבעיה, עליו להציע לבדוק את מה שהסכיזופרן חווה צעד אחר צעד. על המטפל לא להתעקש על כך שהקולות אינם קיימים, אלא עליהם להתייחס לבעיה כפי שהיא, ולהיות מוכנים להעמיק ולבדוק אם יש מציאות מאחורי חוויותיו של המטופל. למשל, אם המטופל אומר שהוא שומע קולות, על המטפל לשאול: "מה הם אומרים? מי נמצא שם? מה אתה מרגיש כשאתה שומע אותם?" המטרה כאן היא לבדוק את האמת בשיתוף פעולה עם המטופל.

מה החשיבות של חוסר אינטרס בחיפוש האמת?

כאשר המטפל מבצע את החיפוש אחר האמת ללא אינטרס, הוא לא רק משאיר את הדלת פתוחה לכל תוצאה אפשרית, אלא הוא גם מונע תחושת איום אצל המטופל. המטופל לא מרגיש שמטפלים בו מתוך רצון לשנות את חוויותיו או לשכנע אותו בתוצאה מסוימת. גישה כזו מייצרת תחושת ביטחון אצל המטופל, ויוצרת סביבה טיפולית שבה הוא יכול לשתף פעולה בצורה כנה.

כיצד מסייעים לאדם להתמודד עם הגישה הזו בפועל?

כדי ליישם את הגישה הזו, על המטפל להסביר למטופל, "אני לא בא לשנות אותך. אני רוצה לבדוק את המציאות שלך ביחד, ואנחנו נלך צעד אחרי צעד. אם זה אמיתי, ננסה להבין את זה יחד, ואם לא - נבחן את זה יחד גם כן." הדרך הזו מונעת התנגדות, ומאפשרת למטופל להבין שהוא לא נתון למניפולציות אלא מתנהל חיפוש משותף אחר האמת.

מהו המסר הכללי שצריך לזכור בטיפול בסכיזופrenia?

המסר המרכזי הוא שהטיפול בסכיזופרן צריך להיעשות מתוך הבנה עמוקה של מצבו הפנימי, ולהימנע מכל ניסיון לכפות על המטופל פתרונות או להוכיח לו שהוא טועה. במקום זאת, יש לנהל שיח כנה וגמיש שבו נבדוק את החוויות של המטופל צעד אחר צעד, וניתן לו את הכלים לבדוק את האמת בכוחות עצמו.
כיצד מתבטאת הבקשה של הסכיזופרן לקבל עזרה?

הרבה פעמים אדם עם סכיזופרניה בא ואומר שהוא רוצה עזרה. הוא מספר שהוא סובל, ושומע קולות, או מאמין שרודפים אותו שדים, או שהוא המשיח, או כל תסריט אחר שמפריע לו. הוא מבקש להפסיק לשמוע קולות או להיפטר מהמחשבות האלו, מתוך הנחה שהן לא אמורות להיות קיימות אצלו ושזה הגורם לסבל שלו.

מדוע לא כדאי לומר "אני אעזור לך להפסיק לשמוע קולות"?

כשהסכיזופרן אומר "אני שומע קולות", הוא בטוח שהוא באמת שומע אותם. המטפל, לעומת זאת, בטוח שהאדם לא באמת שומע קולות, ולכן הוא רוצה לעזור לו להפסיק "לשמוע" את אותם קולות. אבל אם המטפל ניגש ישירות ומבטיח "אני אעזור לך לא לשמוע קולות", אז בעיני האדם הסכיזופרן זה מרגיש כאילו המטפל מנסה לשכנע אותו להתעלם ממשהו שהוא תופס כאמיתי.

יש כאן גם פחד עמוק של האדם הסכיזופרן "לשקר" לעצמו. מצד אחד הוא אומר שהוא רוצה להיפטר ממה שהוא חושב או שומע, אך מצד שני הוא חושש שאולי זה באמת קורה, ושהמטפל עלול "להטעות" אותו כך שיפסיק לשים לב למשהו אמיתי.

כיצד בא לידי ביטוי הפחד "לשקר את עצמי"?

האדם הסכיזופרן, או כל מטופל שמאמין במשהו שמפריע לו, מפחד להגיע למצב שהוא יתעלם ממשהו אמיתי. למשל, הוא יכול לפחד שאשתו באמת בוגדת בו, והוא רק משכנע את עצמו שהיא לא בוגדת. כך גם עם הקולות שהוא שומע: הוא חושש שאולי הוא באמת שומע אותם, ואם הוא רק "ידחיק" אותם, אז הוא יחיה בשקר. לכן, גם אם הוא אומר "אני רוצה להפסיק לשמוע קולות", הוא לא רוצה לעשות זאת בדרך שתדרוש ממנו לכפות על עצמו שקר.

למה חיפוש אמת עם אינטרס הוא בעייתי?

אם המטפל אומר, "אני אעזור לך להפסיק לשמוע קולות", הוא מציב מראש מטרה: להוכיח למטופל שהוא לא שומע קולות ולהעלים אותם. זו גישה מוטה שמתעלמת מהאפשרות שהמטופל מרגיש שלפחות חלק מהחוויה אמיתית מבחינתו. במקום זאת, צריך לעזור לו "לבדוק מה האמת" בלי להחליט מראש מה יתגלה.

כיצד נכון לגשת לאדם שחושב שרודפים אותו או שהוא שומע קולות?

הדרך הנכונה היא להציע לו לבדוק יחד מה בדיוק קורה. במקום להבטיח לו ש"נעלים את הקולות", המטפל יכול לומר "בוא נבדוק ביחד מהם הקולות, מה הם אומרים, מי רודף אותך, האם באמת שדים שולטים בך, האם באמת אתה המשיח". צריך לגשת לנושא כאילו מדובר בבעיה מציאותית, ולהישאר פתוחים לכל אפשרות, גם אם המטפל עצמו בטוח שזו אשליה. כך האדם הסכיזופרן לא ירגיש שרוצים לכפות עליו לשקר או להדחיק משהו שאולי הוא סבור שהוא אמיתי.

מה הבעיה בהבטחת פתרון מהיר לבעיה?

אם אומרים לאדם הסכיזופרן "אנחנו נעזור לך להיפטר ממה שמטריד אותך" רק משום שהוא הצהיר שהוא רוצה בכך, שוכחים שיש בו חלק נוסף שמעדיף להמשיך להאמין למה שהוא שומע או רואה, או לכל הפחות לא רוצה להתכחש לכך בכוח. ברגע שהמטפל בא עם כוונה "לחסל" את האמונה בשמיעת הקולות, עולה התנגדות פנימית, כי האדם לא רוצה לוותר על משהו שבעיניו עשוי להיות אמיתי.

כיצד מיישמים את הגישה של "בוא נבדוק מה האמת"?

היישום מעשי מאוד: כאשר האדם מספר שהוא שומע קולות או מפחד משדים, המטפל מתייחס לזה בדיוק כפי שהיה מתייחס למישהו שמתלונן על רעש מהשכן. שואלים: "מה שמעת? מי הרעיש? כיצד אתה יודע שיש רעש? בא נבדוק יחד". במקום לשכנע אותו שזה לא קיים, בודקים שלב אחר שלב האם הדבר אמיתי, מה פשרו, ומה אפשר לעשות לגביו.

האם המטפל באמת בטוח שהקולות לא קיימים?

מבחינת המציאות "הרגילה", ייתכן שהמטפל משוכנע שאין קולות אמיתיים. אבל כלפי האדם הסכיזופרן, צריך להציג את הגישה: "יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שיש קולות. בא נראה יחד". לא דוחפים אותו להתחיל לחשוב שהוא משקר או מדמיין, ולא מנסים להצהיר מראש שאכן אין קולות. מדגישים לו שרק רוצים לברר את האמת צעד - אחר - צעד, כי אם היא באמת כזאת - גם הוא יגיע אליה בסופו של דבר.

מה החשיבות של חוסר האינטרס בחיפוש האמת?

כשבאים עם גישה נייטרלית, האדם לא מרגיש איום. הוא לא חושב "רוצים לשנות אותי בכוח" או "רוצים לגרום לי לשקר את עצמי". חיפוש אמת ללא אינטרס מייצר ביטחון למטופל, גם כי הוא לא חושש שיפספס משהו אמיתי, וגם כי הוא מבין שלא קובעים מראש שהמסקנה חייבת להיות שהוא "הוזה".

כיצד מסייעים לאדם להתמודד עם הגישה הזו בפועל?

אומרים לו: "אני רוצה לבדוק איתך אם באמת אתה שומע קולות, מה הם אומרים, איך הם מזיקים לך, האם הם באמת קיימים. אני לא מנסה לגרום לך להתעלם מהם או להפסיק לשמוע אותם בכוח. אני רוצה לבדוק אתך יחד את האמת, ואם נגלה שבעצם אין שם כלום - גם אתה תגיע לזה, ואם נגלה שכן יש משהו - אז נטפל בו בדרך שתתאים למצב האמיתי".

מהו המסר הכללי שצריך לזכור?

צריך להבהיר לאדם הסכיזופרן שלא באים להכריח אותו להפסיק לשמוע קולות. במקום זאת, בודקים איתו צעד - אחר - צעד את מה שקורה, כדי להבין אם באמת יש קולות או לא. גישה זו מונעת את ההתנגדות שלו מפני "שקר עצמי" ומאפשרת לו לסמוך על המטפל ולשתף פעולה.

כיצד ניתן להעמיק עוד בנושא?

כשמנסים "למכור" למישהו רעיון טיפולי באופן ישיר מדי, ובפרט כאשר האדם מפחד לשקר לעצמו, נוצרת הרגשה של חיפוש אמת עם אינטרס. הדבר עלול ליצור בעיות רבות ומציף התנגדויות פנימיות. לכן, במקום למכור את הרעיון ש"נעלים לך את ההזיות", עדיף להציג את זה כ"חיפוש משותף אחרי האמת" באופן כנה.
רגשות טירדה רוצה לבדוק זיהוי אמונות לטפל בהפרעות נפשיות להתמודד עם פחדים רגש התנגדויות תחושת ביטחון לעזור אינטרסים בחיפוש האמת איך אינטרסים בחיפוש האמת איך להפסיק איך להפסיק לשמוע קולות איך להתרפא איך להתרפא מסכיזופרניה איך לחפש את האמת איך לחפש את האמת בלי אינטרס איך לחפש את האמת בלי אינטרסים איך לחפש את האמת ללא אינטרסים אינטרס אינטרסים אינטרסים בחיפוש אינטרסים בחיפוש האמת אינטרסים בחיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה אינטרסים בטיפול בסכיזופרניה אמת אמת בלי אינטרסים אמת ללא אינטרס בלי אינטרסים בעיה נפשית בעיות נפשיות גישות גישות בטיפול בסכיזופרניה האמת בלי אינטרס הזיות שמיעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות חולה נפש חולי נפש חיפוש אמת חיפוש האמת טיפול טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול בסכיזופרניה טיפול פסיכיאטרי טיפולים טעויות טעויות בטיפול טעויות בטיפול בסכיזופרניה טעות לדעת את האמת להפסיק להפסיק לשמוע קולות להתרפא להתרפא מסכיזופרניה לחפש לחפש את האמת לחפש את האמת בלי אינטרס לחפש את האמת בלי אינטרסים לחפש את האמת בלי אינטרסים בטיפול בסכיזופרניה לחפש את האמת ללא אינטרסים לטעות לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח למה לחפש את האמת למה לחפש את האמת בלי אינטרס לשמוע לשמוע קולות מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטופלים מטפל סכיזופרן סכיזופרניה פסיכיאטר פסיכיאטריה פסיכיאטרים קולות קולות בראש שומע קולות שמיעת קולות שמיעת קולות בראש
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות
מחלות נפש וחולי נפש, חרדה חברתית בגלל מחלת נפש, מפחד שצוחקים עלי שאני חולה נפש, מרגיש רע מכך שחושבים עלי שאני חולה נפש, מהי מחלת נפש? האם אפשר להתרפא מכל מחלת נפש? טיפול במחלות נפש קשות, מניעת התאבדות איך להתמודד עם הפחד שצוחקים עלי בגלל מחלת נפש? אחת הסוגיות המורכבות שאליעד כהן הציג עוסקת בפחד ובחרדה חברתית שנובעים ממחלת נפש, ובמיוחד מהחשש שאחרים צוחקים על האדם או לועגים לו בגלל שהוא מאובחן כחולה נפש, נוטל כדורים פסיכיאטריים או אושפז בעבר בבית חולים פסיכיאטרי. אליעד כהן מסביר שההתמודדות עם פחדים מסוג זה מתבססת על שתי גישות מרכזיות, אותן הוא מפרט בצורה יסודית: הגישה הראשונה מתמקדת בבירור ... הוא לעבוד על היחס העצמי והדימוי העצמי - להבין שמה שאחרים חושבים עליך לא חייב להשפיע על ההרגשה שלך. מה ההיגיון שעומד מאחורי מחלות נפש? אליעד כהן מסביר שמחלת נפש אינה רק בעיה או הפרעה פסיכיאטרית סתמית, אלא שיש בה היגיון ושכל אמיתי. כל מחלה נפשית משקפת פרספקטיבה אחרת על המציאות, פרספקטיבה שלא מובנת לרוב האנשים ולכן נתפסת כמשוגעת או לא נורמלית. אליעד מסביר זאת באמצעות דוגמאות ... בשלב כלשהו את השאלה הזאת - אולי באמת מדברים עליך? אולי אתה מפספס משהו? אולי המציאות מורכבת יותר ממה שאתה מאמין? לדבריו, כל הפרעה נפשית מבטאת פרספקטיבה של אמת מסוימת, גם אם היא חריגה ולא מקובלת חברתית. אליעד מסביר כי החכמים ביותר הם אלו שיכולים להבין לעומק את ההיגיון שמאחורי כל שיגעון ולהכיל אותו כחלק מתפיסת המציאות השלמה. האם אפשר להירפא מכל מחלת נפש? אליעד כהן מציין שכל מחלת נפש יכולה להיות מובנת וניתנת לטיפול, בתנאי שמבינים את השורש האמיתי שלה. הטיפול הנכון הוא לא בהכרח לשנות את ההבנה שהאדם חולה נפש, אלא לעזור לו לראות את המצב מפרספקטיבות נוספות. המטרה היא להביא את האדם למצב שבו הוא מחזיק בשתי פרספקטיבות במקביל - מבין את ההיגיון של ... על הקבצנים, שהם לכאורה משוגעים או חריגים, אבל למעשה הם האנשים החכמים ביותר. איך להתמודד עם חרדה חברתית? האם אפשר להירפא ממחלת נפש? איך לעזור לאדם שרוצה להתאבד? איך לעזור לילד שלא רוצה לעשות שיעורים? מי נחשב חולה נפש? איך לא להיפגע ממה שחושבים עליי? האם משוגע הוא חכם יותר? מה לעשות אם אני חושב שאנשים צוחקים עלי ושאנשים לועגים לי מכך שאני מאובחן כחולה נפש או מכך שאובחנתי כחולה נפש בעבר ואף אושפזתי מכך? מה לעשות אם אנשים לועגים לי על זה שאושפזתי בגלל מחלת נפש בעבר? מה לעשות אם אני מפחד שיגלו שאני חולה נפש או שיגלו שיש לי הפרעה נפשית או הפרעה פסיכיאטרית? מה לעשות אם אני מפחד שיגלו שאני לוקח כדורים פסיכיאטרים או שיגלו שבעבר לקחתי כדורים פסיכיאטרים ל
רשימת הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש
... הפרעות נפשיות - רשימת הפרעות אישיות - רשימת מחלות נפש - רשימה של הפרעות נפשיות - רשימה של הפרעות אישיות - רשימה של מחלות נפש הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה בדיבור הפרעה ... הפרעה מינית הפרעה מרדנית מתנגדת הפרעה מתנגדת הפרעה נפשית הפרעה נפשית אצל ילדים הפרעה נפשית אצל מבוגרים הפרעה נפשית בגלל הפרעה נפשית בגלל אמונות מיסטיות הפרעה נפשית בגלל אמונות תפלות הפרעה נפשית בגלל חוסר משמעות בחיים הפרעה נפשית בגלל חיפוש משמעות בחיים הפרעה נפשית בגלל לימוד תורה הפרעה נפשית בגלל לימודי יהדות הפרעה נפשית בגלל מיסטיקה הפרעה נפשית במשפחה הפרעה נפשית בעקבות הפרעה נפשית בעקבות הטלת ספק הפרעה נפשית בעקבות חיפוש האמת הפרעה נפשית בעקבות לימוד ברסלב הפרעה נפשית בעקבות לימוד קבלה הפרעה נפשית בעקבות לימוד תורה הפרעה נפשית גבולית הפרעה נפשית דו קוטבית הפרעה נפשית דרכי טיפול הפרעה נפשית היא גנטית הפרעה נפשית ואחדות שקרית הפרעה נפשית כפייתית הפרעה נפשית כתוצאה מגמילה מעישון סמים
אנשים רגישים מאוד לרעשים, מיסופוניה, למה אני מאוד רגיש לרעשים? רעשי לעיסה, רעשי אכילה, רעשי נשימה, מיזופוניה, סלידה מרעשים, אדם רגיש מאוד לרעשים, סף רגישות נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה
אנשים רגישים מאוד לרעשים, מיסופוניה, למה אני מאוד רגיש לרעשים? רעשי לעיסה, רעשי אכילה, רעשי נשימה, מיזופוניה, סלידה מרעשים, אדם רגיש מאוד לרעשים, סף רגישות נמוך לרעשים, הפרעה בוויסות החושי מסוג רגישות יתר לרעשים, גורמים למיזופוניה
... איך לדעת אם יש לי מיסופוניה? איך להתמודד עם מיזופוניה? איך לטפל במיזופוניה? איך לקחת דברים בצורה פרופורציונאלית? דרכי התמודדות עם מיסופוניה, הדחקה רגשית ומיזופוניה, הפרעה נוירופסיכיאטרית, הפרעה פסיכוסומאטית, הפרעה פסיכיאטרית, הפרעות בוויסות החושי, השלכה רגשית, השתקפות רגשית, התמודדות עם מיזופוניה, התקפת עצבים לא הגיונית, חרדה מרעש, טיפול במיזופוניה, ילד רגיש מאוד לרעש, ילדים ...
בעיות נפשיות / לחץ / מתח נפשי - ממה נובעים לחץ ומתח נפשי? איך להתמודד איתם?
בעיות נפשיות לחץ מתח נפשי - ממה נובעים לחץ ומתח נפשי? איך להתמודד איתם? לחץ ...
אפתיות / נרקיסיזם / אכפתיות / אמפתיה / התחשבות בזולת / מעורבות חברתית - מהן?
... את הטוב, אלא לראות רק את הטוב עצמו. כך שלפעמים צריך גם להיות מסוגל להתמקד רק בדבר אחד ולהתעלם מכל שאר הדברים. ועל פי הנל יובן גם הדבר החיובי שיש ב: הפרעת אישיות נרקיסיסטית (נרקיסיזם). שהוא מצב שבו האדם מאוהב בעצמו יותר מידי, עד שהוא לא מסוגל לגלות שום רגש של התחשבות בזולת, ובפרט לא רגשות של אמפתיה. והצד החיובי של ...
תעלת בלאומילך - מהי המשמעות הרוחנית של תעלת בלאומילך?
... בלי שום סיבה. ותוך כדי הסיפור מגלה אחד מהפקידים את האמת, שכל החפירות במרכז העיר, הן בכלל תוצאה של משוגע חולה נפש . אבל אף אחד לא מוכן להקשיב לו, כי זה יפגע באגו ובכבוד של אותם מנהלים, שלא הבינו זאת בעצמם. ובינתיים ...
נדודי שינה - בעיות שינה
נדודי שינה - בעיות שינה
... ובעיות בשינה היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר. אדם שלא מצליח להירדם סובל מחוסר מנוחה ומחרדות. כשמישהו לא מצליח להירדם בלילה, לעיתים הוא פונה לפסיכולוג או פסיכיאטר לקבל כדורי שינה. אבל למעשה, הפתרון הזה אינו פותר את שורש הבעיה אלא נותן רק פתרון זמני ושטחי. ... שינה ובעיות שינה. איך להתמודד? ועוד. הפעם נדבר על הנושא של נדודי שינה, האדם מנסה להירדם בלילה ולא מצליח, ומה עושה האדם שאינו מצליח לישון בשקט, הולך לפסיכיאטר, לרופא, ומקבל כדורי שינה. גם אלו שישנים רוצים להגיע למצב שינה שלווה, שנת ישרים כמו תינוק שישן ...
חוסר שקט נפשי - מה לעשות?
חוסר שקט נפשי - מה לעשות?
... אמיתי ומלא? אליעד כהן מסביר בהרצאה כיצד אדם שחווה חוסר שקט נפשי יכול להגיע לשקט נפשי מוחלט. הדרך היחידה לפתור את בעיית חוסר השקט הנפשי היא על ידי בירור השורש של הבעיה. כל בעיה נפשית , כולל חוסר שקט, פחד, לחץ וחרדה, נובעת מסיבה אחת עמוקה: הפחד של האדם שמשהו רע יקרה לו. כאשר אדם מתבונן ומברר לעומק, הוא מגלה שחוסר השקט הנפשי שלו אינו מחויב ...
חרדות פחדים ופסיכולוגים - האם טיפול פסיכולוגי מועיל באמת?
חרדות פחדים ופסיכולוגים - האם טיפול פסיכולוגי מועיל באמת?
... האם טיפול פסיכולוגי מועיל? הפעם אשיב לשאלה, האם אפשר לצאת מחרדות? בן אדם סבל מחרדות, הלך לפסיכולוגים, פסיכיאטריים, ויצא מהחרדות. האם החרדות יכולות לחזור? ואם האדם שואל האדם החרדות יכולות לחזור, ...
ייאוש מאושר - איך לא להתייאש נגד כל הסיכויים?
ייאוש מאושר - איך לא להתייאש נגד כל הסיכויים?
... להבין למה הוא חי ומהם השורשים של הרצונות שלו. אם האדם אינו רוצה להבין את עצמו, עליו להיות כן עם עצמו ולהכיר בכך שאינו מעוניין להבין יותר שום דבר. לפי אליעד, כל בעיה נפשית , כמו חרדות או פחדים, מקורה בהפרדה המחשבתית בין טוב לרע, והפתרון להן הוא לגלות מה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בסכיזופרניה, טעויות בטיפול בסכיזופרניה, גישות בטיפול בסכיזופרניה, אינטרסים בחיפוש האמת בטיפול בסכיזופרניה, לחפש את האמת בלי אינטרסים בטיפול בסכיזופרניה, איך להפסיק לשמוע קולות? איך להתרפא מסכיזופרניה? טיפול פסיכיאטרי
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הפרעה פסיכיאטרית, כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הפרעה פסיכיאטרית, איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול אישי, קואצינג, אימון אישי למנהלים בנושאי הפרעה פסיכיאטרית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2813 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 18:46:23 - wesi1