אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך להתרכז? ✔איך לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים? איך ללמד ילד עם הפרעות קשב וריכוז קשות? מה לעשות אם לילד קשה להתרכז בלימודים?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
15:01איך לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים? איך ללמד ילד עם הפרעות קשב וריכוז קשות? מה לעשות אם לילד קשה להתרכז בלימודים? איך אפשר לפתח את השכל מכל דבר? איך אפשר להתפתח רוחנית באמצעות שאיפה למצוינות בכל תחום?
איך לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים?

כדי לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים, אליעד כהן מסביר שישנן שתי דרכים עיקריות שנפוצות מאוד אך אינן הדרך האופטימלית. הדרך הראשונה היא באמצעות הפחדה וענישה, כלומר, להעניש את הילד כשהוא לא מתרכז, כך שהפחד יגרום לו להקשיב. הדרך השנייה היא לתגמל אותו באמצעות פרס על הקשבה וריכוז, כך שימשך לשיעור מתוך מוטיבציה לקבל את התגמול. אפשר גם לשלב את שתי הדרכים: להעניש אותו כשהוא לא מרוכז, ואז להציע לו פרס או הצלה כתגובה חיובית להקשבה.

אליעד כהן מציין כי שיטות אלו יעילות באופן זמני בלבד ולמטרה ספציפית מאוד, כמו להציל ילד מסכנה רגעית. אך הן אינן תורמות להתפתחותו השכלית לטווח הארוך, כי הילד לא ילמד לחשוב בעצמו אלא יפעל מתוך פחד או רצון לתגמול בלבד.

הדרך הנכונה והטובה ביותר לעזור לילד להצליח היא להתייחס למה שמעניין אותו כרגע ולעזור לו לפתח את השכל דרך אותו תחום עניין. למשל, אם הילד מתעניין בכדורגל, אז במקום להכריח אותו ללמוד מתמטיקה או היסטוריה, אפשר ללמד אותו לחשוב דרך כדורגל: איך הכי נכון לבעוט בכדור, מה הזווית האופטימלית לשער, מהן הטכניקות הטובות ביותר. הילד יתחיל לחשוב לעומק, ובכך יפתח את השכל שלו בדרך שהכי מעניינת אותו.

איך לגרום לילד עם הפרעות קשב ללמוד בלי כפייה?

אליעד מדגיש כי צריך לגשת אל הילד כחבר ולא כמי שמנסה לשלוט בו בכוח. אם הילד מרגיש שמישהו מנסה להכריח אותו, הוא יפתח התנגדות ויחסום את עצמו. לעומת זאת, אם האדם שמנסה ללמד אותו מגיע בגישה חברית אמיתית, ללא לחץ, הילד ייפתח ויספר אפילו דברים שהוא מפחד לומר לעצמו.

כדי להשיג זאת, חשוב לתת לילד להוביל את הדרך, לשאול אותו מה באמת מעניין אותו לעשות. אפילו אם הילד לא אומר במפורש מה מעניין אותו, עדיין אפשר להתבונן בו, לראות במה הוא מתעסק או במה הוא מתעניין באופן טבעי, ולהתחיל משם. הרעיון הוא להפוך את התחביב או את התחום שהילד אוהב למשהו שדרכו הוא יוכל לפתח את השכל וללמוד מיומנויות למידה וחשיבה.

למה לא צריכה להיות סתירה בין התפתחות רוחנית ועבודה יומיומית?

אליעד כהן מדבר על כך שאנשים לעיתים חושבים שיש סתירה בין הפעולות הגשמיות שהם עושים בחיים, כמו ניקיון הבית או עבודה רגילה, לבין התפתחות רוחנית וחקירה עצמית. אך לדבריו, אין באמת סתירה. הסיבה שאנשים רואים סתירה היא מפני שהם מבצעים את הפעולות שלהם בלי לחשוב עליהן לעומק, בצורה אוטומטית, בלי לשאול שאלות או לבדוק האם הם עושים את הדברים בדרך הטובה והיעילה ביותר.

לעומת זאת, הדרך הנכונה היא להפוך כל פעולה למעין מדיטציה והתבוננות רוחנית, בכך שהאדם שואל את עצמו תמיד איך הוא יכול לבצע את הפעולה באופן הכי טוב שאפשר. למשל, כשמנקים את הבית אפשר לשאול: "האם אני בטוח שזו הדרך הכי טובה לנקות? אולי יש דרך יעילה יותר? אולי אני יכול לבצע את זה בפחות מאמץ או בזמן קצר יותר?" כך האדם לא רק מנקה את הבית, אלא גם מפעיל את השכל ומפתח אותו תוך כדי הפעולה.

איך אפשר לפתח את השכל מכל דבר קטן?

אליעד מסביר שכל מטרה וכל פעולה יכולה לשמש כאמצעי לפיתוח השכל, אם האדם מתייחס אליה נכון. המטרה עצמה לא משנה, בין אם זו למידה לבחינה, ניקוי הבית, בישול, או אפילו פעולות פנאי פשוטות. מה שמשנה זה שהאדם מתייחס אליה כאל אתגר שכלי ושואל את עצמו כל הזמן איך אפשר לשפר, להתייעל ולהגיע לשלמות המקסימלית האפשרית. ברגע שהאדם מתרגל גישה זו, הוא ימצא עניין בכל דבר שהוא עושה, והשכל שלו יתפתח כל הזמן.

איך להתפתח רוחנית באמצעות שאיפה למצוינות?

ההתפתחות הרוחנית, על פי אליעד כהן, מגיעה מתוך שאיפה מתמדת להיות הכי טוב במה שעושים. כשאדם מתאמץ להיות הטוב ביותר בכל דבר, הוא למעשה מחויב לשאול את עצמו שאלות, לבדוק ולחקור דרכים חדשות. השאיפה למצוינות בכל פעולה ובכל תחום, בין אם מדובר בעבודה, תחביב או מטלה שגרתית, מאלצת את האדם לחשוב, להטיל ספק, ולהיות מודע למעשים שלו.

כל פעולה קטנה הופכת להזדמנות לחקירה ולשיפור. בדרך זו האדם לא רק משיג את המטרות שלו בצורה יעילה יותר, אלא גם מרוויח התפתחות רוחנית משמעותית. הפעולה עצמה הופכת לתירוץ בלבד כדי להפעיל את החשיבה ולהתקרב לאמת ולתובנות עמוקות יותר.

איך לעזור לילד להיות הכי חכם באמצעות התחביבים שלו?

אליעד ממליץ לגשת אל התחביבים של הילד כנקודת מוצא לפיתוח השכל והחשיבה שלו. במקום להתעקש שהילד ילמד דברים שלא מעניינים אותו, עדיף לקחת את מה שמושך את הילד ולהשתמש בזה ככלי לימודי. כך למשל, ילד שמתעניין בציור או בכדורגל יוכל ללמוד הרבה מיומנויות חשיבה מתוחכמות על ידי חקירה של התחביב האהוב עליו, בתנאי שהמבוגר מכוון אותו לחשוב על דרכים חדשות ומקוריות לבצע את אותו תחביב.

הגישה הנכונה היא תמיד לשאול את הילד שאלות מכוונות כמו "למה אתה עושה כך? האם זו הדרך הטובה ביותר? מה יכול להיות טוב יותר?" וכך הילד מתרגל להפעיל את החשיבה העצמית שלו, מפתח יכולות למידה, ובעיקר מצליח ליהנות מהלימוד ומהעשייה.
האם צריך להתפטר מהעבודה כדי להתבודד ולעשות עבודה עצמית עם עצמך כדי להתקדם רוחנית? איך לגרום לילד שלך להצליח בחיים גם אם לא בא לו ללמוד שום דבר? איך לעזור לילד שלא מצליח להתרכז בלימודים ושהלימודים לא מעניינים אותו? למה אין סתירה בין עבודה גשמית ומרדף אחרי מטרות גשמיות לבין מרדף אחרי שכל והתפתחות רוחנית? איך לעבוד בצורה נכונה בלי ליפול למלכודת גשמית שתרחיק אותך מההתפתחות השכלית שלך? איך ולמה לשאוף כל הזמן להיות כמה שיותר חכם בכל תחום? למה לשאוף כל הזמן להיות הכי טוב במה שאתה עושה? איך לעשות דברים בצורה הכי יעילה? למה לשאוף כל הזמן להתייעלות? איך אפשרי לפתח את השכל שלך ולמצוא עניין בכל דבר כגון בלנקות את הבית? איך להסתכל בשכל שיש בכל דבר? איך נכון לחנך ילד שלא רוצה ללמוד ושלא מעניינים אותו הלימודים? איך לגרום לילד שלך להיות הכי חכם ולעזור לו בחיים באמצעות פיתוח החשיבה שלו דרך התחביבים של הילד?
איך לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים תרגילים לפיתוח החשיבה ליפול מחנכים לילד קשה להתקדם רוחנית איך נכון לחנך ילד שלא רוצה ללמוד פיטורים ילד שלא רוצה ללמוד אפשרי לחשוב עלי adhd איך אפשר להתפתח רוחנית איך אפשר לפתח את השכל מכל דבר איך לאמן את החשיבה איך לאמן את המוח איך להיות גאון איך להיות חכם איך להיות יותר חכם איך להצליח איך להצליח בלימודים איך להתפתח איך להתפתח רוחנית איך להתרכז איך לחשוב בהיגיון איך ללמד איך ללמד ילד עם הפרעות קשב וריכוז קשות איך ללמד ילדים איך לעזור איך לעזור לילד איך לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים איך לפתח את החשיבה איך לפתח את המוח איך לפתח את השכל איך לפתח את השכל מכל דבר איך לפתח חשיבה איך לפתח יכולת חשיבה איך לשפר את החשיבה איך לשפר את המוח איך לשפר את השכל איך לשפר יכולות חשיבה איך לשפר יכולות שכליות אימון המוח אימון קוגניטיבי בכל תחום בעיות קשב בעיות קשב וריכוז בעיית קשב בעיית קשב וריכוז האם אפשר לפתח את השכל האם לעזור לילד הפרעה הפרעות הפרעות קשב הפרעות קשב וריכוז הפרעות קשב וריכוז קשות הפרעת קשב הפרעת קשב וריכוז הצלחה הצלחה בלימוד הצלחה בלימודים הקשבה השכל התפתחות החשיבה התפתחות רוחנית התפתחות שכלית חשיבה הגיונית יכולות חשיבה יכולות קוגניטיביות יכולות שכליות יכולת חשיבה יכולת קוגניטיבית יכולת שכלית ילד ילד עם בעיות ילד עם הפרעות קשב וריכוז קשות ילדה ילדים כיצד לעזור לילדים כישורי חשיבה כישורים קוגניטיביים כישורים שכליים לאמן את החשיבה לאמן את המוח לאמן את השכל להיות גאון להיות חכם להיות יותר חכם להצליח להצליח בלימוד להצליח בלימודים להתפתח להתפתח רוחנית להתרכז להתרכז בלימודים לחשוב בהיגיון לילד קשה לילד קשה להתרכז בלימודים לימוד לימודים ללמד ללמד ילד ללמד ילד עם הפרעות קשב וריכוז קשות ללמד ילדים למה לילד קשה למה לפתח את המוח למה לפתח את השכל למידה לעזור לעזור לילד לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים לפתח לפתח את החשיבה לפתח את המוח לפתח את השכל לפתח את השכל מכל דבר לפתח חשיבה לפתח יכולות חשיבה לפתח יכולות קוגניטיביות לפתח יכולות שכליות לפתח יכולת חשיבה לפתח יכולת קוגניטיבית לפתח יכולת שכלית לשפר את החשיבה לשפר את המוח לשפר את השכל לשפר יכולות חשיבה לשפר יכולות קוגניטיביות לשפר יכולות שכליות לשפר יכולת חשיבה לשפר יכולת קוגניטיבית לשפר יכולת שכלית מיומנויות חשיבה מיומנויות קוגניטיביות מיומנויות שכליות מיומנות חשיבה מיומנות קוגניטיבית מיומנות שכלית מצוינות פיתוח פיתוח החשיבה פיתוח המוח פיתוח השכל פיתוח חשיבה פיתוח יכולות חשיבה פיתוח יכולות קוגניטיביות פיתוח יכולות שכליות פיתוח יכולת חשיבה פיתוח יכולת קוגניטיבית פיתוח יכולת שכלית קושי קשב קשב וריכוז קשה להתרכז קשה להתרכז בלימודים קשיים רוחני רוחניות ריכוז ריכוז וקשב שאיפה למצוינות שאיפה למצוינות בכל תחום שאיפות שיטות לפיתוח החשיבה שיטות לפיתוח המוח שיטות לפיתוח השכל שיטות לפיתוח חשיבה שיפור החשיבה שיפור המוח שיפור השכל שיפור יכולות חשיבה שיפור יכולות קוגניטיביות שיפור יכולות שכליות שיפור יכולת חשיבה שיפור יכולת קוגניטיבית שיפור יכולת שכלית שכל תרגול קוגניטיבי תרגילים לפיתוח החשיבה תרגילים לפיתוח המוח תרגילים לפיתוח השכל תרגילים לפיתוח חשיבה
איך לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי להתרכז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז
איך לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי להתרכז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז
איך לשפר ריכוז? איך לשמור על ריכוז? איך להתרכז? יכולת ריכוז גבוהה, שיפור יכולת ריכוז, ריכוז בזמן למידה, להצליח להתרכז, בעיות ריכוז, קושי להתרכז, הפרעת קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז האם אפשר לשפר את יכולת הריכוז או שהיא קבועה מראש? אליעד כהן פותח את הדיון בשאלה האם ניתן לשפר ... עלתה דוגמה של אדם שהיה מטופל בריטלין עד כיתה ז, ואחרי שהחליט להפסיק לקחת את התרופה, בתחילה לא הצליח להתרכז כלל, אך בהמשך הצליח ללמוד לשלוט בזה בהדרגה. מכאן עולה הטענה שאולי כן ניתן לשפר את הריכוז עם הזמן. ... לדוגמה, אדם יכול לחשוב שהוא מרוכז כשהוא בכלל לא מרוכז או להיפך. מהי בעצם בעיית ריכוז ומדוע אנשים מתקשים להתרכז? אנשים מתארים את בעיית הריכוז שלהם למשל בכך שהם יושבים בכיתה ומרגישים חוסר יכולת להקשיב, מתחממים ומאבדים סבלנות במהרה. ... בנושא המשעמם או בחוסר העניין שיש לאותו אדם. אילו הנושא היה מעניין ומושך במיוחד, אותו אדם כנראה היה מצליח להתרכז ללא בעיה. הוא נותן דוגמה של תלמיד שלא מצליח להתרכז בשיעור, אבל יכול לשבת שעות ולהתרכז במשחק מחשב. מכאן ברור שלעיתים ההגדרה הפרעת קשב וריכוז איננה תמיד מדויקת, ולעיתים הבעיה היא פשוט שהנושא לא מעניין ... מכאן עולה השאלה האם באמת מדובר בבעיה או שמדובר רק בפער בין הציפייה של הסביבה לבין מה שהאדם מעוניין להתרכז בו באופן טבעי. מה קובע במה האדם יבחר להתרכז? אליעד מסביר עיקרון פשוט: אדם תמיד יתרכז במה שהוא חושב שיביא לו יותר תועלת ופחות סבל. אם הילד חושב ... הריכוז בפועל? אליעד כהן מציע ארבעה צעדים מרכזיים לשיפור הריכוז: להבין ולהמחיש את הערך והתועלת שיש בדבר שאליו רוצים להתרכז, או להראות מה יקרה אם לא יתרכזו בו. להפחית את הקשיים הקוגניטיביים, למשל על ידי למידה יעילה יותר ושיטות להבנת החומר. לטפל בגורמים פיזיים ורגשיים כמו רעב, עייפות, או חוסר ביטחון וחרדות, המונעים מהאדם להתרכז. לפתח ולחזק את השכל הכללי, וכך להוריד את עלות ההבנה של נושאים חדשים ומורכבים. האם תרופות כמו ריטלין הן ... אחד סיפר על חווייתו האישית עם ריטלין עד כיתה ז. לאחר שהפסיק לקחת ריטלין, הוא הרגיש שבהתחלה לא הצליח להתרכז כלל, אבל עם הזמן למד לשלוט בזה בהדרגה. הוא רואה בכך ראיה לכך שאפשר לשפר את יכולת הריכוז. מצד ... לעיתים חשב בטעות שהוא כן מרוכז, או להפך - אדם שהיה מרוכז מאוד, אבל חשב בטעות שהוא לא מצליח להתרכז. מה פירוש בעיית ריכוז ולמה בעצם אנשים טוענים שיש להם קושי להתרכז? יש מי שמספר שהקושי מתבטא בכך שהוא יושב בכיתה, מתוסכל מכך שהוא לא מצליח להקשיב, חם לו, והוא פשוט ... ייתכן שמה שמכונה הפרעת קשב וריכוז לפעמים הוא בעצם חוסר עניין אמיתי בחומר הנלמד, ולאו דווקא חוסר יכולת טכנית להתרכז. האם באמת הכל בראש או שיש כאן אבחון אובייקטיבי? הועלתה הטענה שבעצם כולם מרוכזים כל הזמן במשהו, רק לא ... על משחק מחשב שהוא אוהב. מנקודת המבט של המורה או של המאבחנים, אומרים על אותו תלמיד שהוא אינו מצליח להתרכז. אבל האמת היא שהוא כן מרוכז - רק בנושא אחר. הרעיון המרכזי הוא שאדם נוטה להפנות את הריכוז שלו לכיוון שהוא מאמין שיביא לו יותר טוב ופחות רע. איך פועלת הבחירה שלנו במה להתרכז? הוסבר עיקרון: בכל רגע נתון, האדם מתמקד בעניין שנראה לו מועיל יותר או מספק יותר ביחס לאלטרנטיבה. אם ילד ... יתפס בעיניו כמאוד משמעותי, חשוב ואפילו קריטי (נניח שזו הזדמנות משמעותית להצליח במשהו שיקר לו) - הוא ממילא יבחר להתרכז. דוגמה קיצונית לכך היא מצב של סכנה אמיתית: אם רודף אחריו אריה, האדם מיד נהיה מרוכז בלברוח ובשמירה על ... שיטות לימוד יעילות, או שהוא עייף ורעב - אפשר לפעול להפחתת הקשיים. ברגע שההרגשה שזה קשה מדי יורדת, החשק להתרכז עולה. לפעמים זו בדיוק הנקודה שמסבירה למה יש אנשים שנראים בעלי פוטנציאל לא מנוצל: בפועל, הם לא יודעים מאיפה ... הרועשת, או בהפרעות פנימיות כמו חששות, חרדות, תחושת חוסר ביטחון וכדומה. כשטפלים בגורם הרגשי, מגלים פתאום שיש יכולת ללמוד ולהתרכז מצוין. 4. חיזוק השכל באופן כללי ככל שהאדם מתרגל יותר הבנה וחשיבה רחבה, כך העלות של לימוד נושאים חדשים ... התבלבל הוא חשב בטעות שהוא לא מרוכז. ש: אז אני אגיד לך אני לפני זה לא יכולתי לשבת בכיתה ולהתרכז יותר מדי זמן במה מדברים במה מלמדים. אליעד: תסתכל אתה מכיר מישהו שסובל מבעית ריכוז? ש: אני. אליעד: מה לדוגמה מה זה אומר ריכוז, מה זה אומר בעיית ריכוז לא מצליח להתרכז מה זה אומר? ש: אני מפרש בעיית ריכוז אצלי שאני יושב ואני לא מצליח להקשיב ונהיה לי חם ואני ... נגיד משחק שעות במה? ש: משחק מחשב. אליעד: נגיד משחק מחשב עכשיו נגיד תבקש מאלה ויכולת לשחק עליו שעות להתרכז בו שעות אבל תבקש מאלה שעשו לך את הפרעת הקשב והריכוז את האבחון לשחק שעות במשחק הזה תראה גם הם לא מצליחים להתרכז יש לך בעיה להתרכז הפרעת קשב וריכוז אתה לא מצליח להתרכז במשחק, מה אז מה זה אומר שאולי להם יש בעיית קשב וריכוז כי הם לא מצליחים להתרכז במשחק. ש: תמיד מרוכזים השאלה במה. אליעד: יפה אז מההתחלה אז קודם כל כולם מרוכזים כל הזמן במשהו השאלה ... מרוכז במשהו אין דבר כזה בעיית ריכוז אתה תמיד מרוכז במשהו. השאלה היא האם ניתן לשפר את המיומנות שלך להתרכז במשהו מוגדר, תשובה מה התשובה? ש: כן. אליעד: כן ולא, סתם מה כן? ש: אבל למה להאמין למה כן. ... אחוז מהמקרים מתרכז במה שהוא חושב שיעשה לו יותר טוב מרע, מאה אחוז בן אדם לדוגמה עייף לא מצליח להתרכז באיזה ספר למה כי הוא חושב שהתועלת שתהיה לו מלישון גדולה מהתועלת שיבוא לו מהבנת הספר אבל אם לדוגמה ... ש: אם המחשבה הזאת לא נותנת לך שום תועלת. אליעד: לא, בסדר מה האמת שגם כשאתה אומר אני רוצה להתרכז בלימודים אתה לא באמת רוצה להתרכז כי אם היית רוצה היית מתרכז אתה רוצה להגיד שאתה רוצה ועדיין להתרכז במשהו אחר. ש: זאת אומרת שאתה חושב שהלימודים הם לא טובים בשבילך אז אל תלמד. אליעד: אתה לא חושב ... מה דיברנו בן אדם מתרכז במה שהוא חושב שיעשה לו יותר טוב מרע, נכון זאת אומרת שכדי לגרום לך להתרכז במשהו צריך שתחשוב שלהתרכז בו יעשה לך יותר טוב מרע. עכשיו איך עושים את זה אפשרות אחת על ידי גורמים לך להבין כמה ... לך אם לא תתרכז בדבר זאת אפשרות אחת, אפשרות שנייה היא שגורמים לכך שכשתתרכז בדבר יהיה לך פחות רע מלהתרכז שיהיה לך פחות רע להתרכז. בשביל לגרום לך להתרכז ב - x או שנשכנע אותך שאם תתרכז בזה יהיה לך מאוד טוב או שנשכנע אותך שאם לא תתרכז בזה יהיה לך מאוד רע זה צד אחד ויש עוד צד למשוואה, מה העלות שלך להתרכז מה הקושי שלך להתרכז. אחת מהסיבות שבן אדם קשה לו להתרכז זה כי הוא לא מבין מה מדברים איתו כי הוא לא יודע ...
הפרעות קשב וריכוז, ADHD, קושי להתרכז, בעיות ריכוז, איך להתרכז? הפרעות התנהגות אצל ילדים, אלימות אצל ילדים, ילדים אלימים, איך לחנך ילדים? חינוך ילדים, בעיות התנהגות של ילדים
הפרעות קשב וריכוז, ADHD, קושי להתרכז, בעיות ריכוז, איך להתרכז? הפרעות התנהגות אצל ילדים, אלימות אצל ילדים, ילדים אלימים, איך לחנך ילדים? חינוך ילדים, בעיות התנהגות של ילדים
הפרעות קשב וריכוז, ADHD, קושי להתרכז, בעיות ריכוז, איך להתרכז? הפרעות התנהגות אצל ילדים, אלימות אצל ילדים, ילדים אלימים, איך לחנך ילדים? חינוך ילדים, בעיות התנהגות של ילדים איך ... עניין או חשיבות למטלה, קשה להתמקד בה. לדוגמה, כשאדם צריך ללמוד נושא שהוא לא מוצא בו עניין, הוא יתקשה להתרכז בו. מצד שני, כשמשהו חשוב לו, הוא יוכל להתמקד בזה ללא קושי. הוא גם מציין כי לעיתים קרובות, כשאנשים מגלים שהן לא מצליחים להתרכז במשהו, הם נוטים לחפש הסברים חיצוניים, כמו קיומן של בעיות ריכוז, במקום להבין שזה פשוט עניין של חוסר עניין או חוסר חשיבות. מה הסיבה לקושי להתרכז? המרצה מציין שאנשים בדרך כלל לא מצליחים להתרכז במשהו אם הם לא מאמינים שזו משימה חשובה. כשמשהו לא חשוב להם, הם פשוט לא מצליחים להתרכז בזה. לדוגמה, אם אדם שואל את עצמו מה אכפת לו אם לא מתרכז בעבודה מסוימת, התשובה שמתקבלת היא שהתשובה פשוט לא חשובה לו מספיק. אם לאדם יש את ההבנה הזאת, הוא יכול לשחרר את הדאגות ולהתרכז במטלות אחרות. כיצד עונים על הבעיה? אליעד מדבר על הדרך לשפר את הריכוז, למשל, באמצעות שינוי הגישה או צורת ... מתוך רצון פנימי ולא מתוך חובת ביצוע. הוא מציין כי לעיתים, אנשים שואלים את עצמם אם הם לא מצליחים להתרכז דווקא במצבים שהן לא באמת מעוניינים בהם. האם באמת יש בעיה בריכוז? אליעד מציין שמצבים כמו קשיים בהתרכזות לא בהכרח מעידים על בעיה או מחלה. הוא טוען שבמקרים רבים, קשה לאנשים להתרכז במטלות מסוימות בגלל שהם פשוט לא מוצאים בהם עניין, ולא בגלל שיש להם בעיה פיזיולוגית או נפשית. הוא מסביר ... קשר בין ריכוז לאלימות אצל ילדים נושא נוסף שנדון היה הקשר בין ריכוז לאלימות אצל ילדים. אם ילד מתקשה להתרכז, הוא עשוי להימנע מהמטלות שהוא לא מוצא בהן עניין, ובמצב כזה, ישנם ילדים שפונים להתנהגויות אלימות מתוך תחושת חוסר שליטה או עימות עם הסביבה. לדוגמה, אם ילד לא מצליח להתרכז בגלל שהוא לא מעוניין במטלה מסוימת, הוא עשוי להפגין אלימות בתגובה לסיטואציות שהוא לא שולט בהן. איך להתמודד עם ... וקשיים בהתנהגות? כחלק מהתמודדות עם אלימות וקשיים בהתנהגות אצל ילדים, אליעד מציין שלעיתים קרובות, הבעיה היא לא חוסר יכולת להתרכז, אלא חוסר גמישות או קבלה של המסגרת החינוכית והסביבה שבה הילד נמצא. אם הילד לא מוצא את הערך במטלה ...
זיכרון, ריכוז, איך לזכור? איך להתרכז? הפרעות קשב וריכוז, חוסר ריכוז, איך לא לשכוח? ניהול זמן, לנהל את הזמן, זיכרון לטווח קצר, שיטות לזיכרון לטווח ארוך, שיטות ריכוז, שיפור הזיכרון, ADHD
זיכרון, ריכוז, איך לזכור? איך להתרכז? הפרעות קשב וריכוז, חוסר ריכוז, איך לא לשכוח? ניהול זמן, לנהל את הזמן, זיכרון לטווח קצר, שיטות לזיכרון לטווח ארוך, שיטות ריכוז, שיפור הזיכרון, ADHD
זיכרון, ריכוז, איך לזכור? איך להתרכז? הפרעות קשב וריכוז, חוסר ריכוז, איך לא לשכוח? ניהול זמן, לנהל את הזמן, זיכרון לטווח קצר, שיטות לזיכרון לטווח ... באותו רגע. כלומר, יכולת הריכוז שלנו נקבעת על ידי הפער בין החשיבות שאנחנו מייחסים לפעולה או למשימה שאנחנו רוצים להתרכז בה, לבין החשיבות שאנחנו מייחסים לכל שאר הדברים סביבנו. איך אפשר לשפר את יכולת הריכוז? כדי לשפר את יכולת הריכוז יש צורך ליצור פער משמעותי בין הדבר שבו רוצים להתרכז לבין דברים אחרים. ככל שהפער גדול יותר, כך הריכוז גבוה יותר. כדי לעשות זאת, אליעד מציע לשאול שאלות מכוונות ... מדי דברים חשובים בבת אחת? כאשר יש כמה דברים שנתפסים בעינינו כחשובים באותה מידה, המוח נכנס לבלבול ואינו מצליח להתרכז באף אחד מהם כראוי. במצב כזה, יש לייצר סדר עדיפויות ברור. הדרך שאליעד ממליץ עליה היא לשאול: מה הכי ... באופן קבוע, כך אנחנו משפרים את הזיכרון שלנו, את יכולת הריכוז, ואת היכולת לנהל את הזמן בצורה יעילה. איך להתרכז בעבודה? איך לשפר את הזיכרון לטווח ארוך? איך לנהל זמן נכון? מה לעשות כשיש עומס משימות? איך לזכור מידע ...
הפרעת קשב וריכוז, למה אני לא מצליח להתרכז? למה קשה לי להתרכז? דחיינות, דוחה משימות שדורשות ריכוז, קושי להתרכז, לא מצליחה להתרכז, בעיית ריכוז, מאמץ מחשבתי, הפרעת ריכוז
הפרעת קשב וריכוז, למה אני לא מצליח להתרכז? למה קשה לי להתרכז? דחיינות, דוחה משימות שדורשות ריכוז, קושי להתרכז, לא מצליחה להתרכז, בעיית ריכוז, מאמץ מחשבתי, הפרעת ריכוז
הפרעת קשב וריכוז, למה אני לא מצליח להתרכז? למה קשה לי להתרכז? דחיינות, דוחה משימות שדורשות ריכוז, קושי להתרכז, לא מצליחה להתרכז, בעיית ריכוז, מאמץ מחשבתי, הפרעת ריכוז למה קשה לי להתרכז ואיך להתמודד עם דחיינות? אליעד כהן מסביר למה כל כך קשה לנו להתרכז במשימות מסוימות ואיך להתמודד עם דחיינות שנובעת מחוסר ריכוז. הוא מתייחס לתופעה הנפוצה של אנשים שמתקשים להתמקד במשימה אחת לאורך זמן, במיוחד כשמדובר במשימה שמחייבת אותם להתרכז במאה אחוז, ללא הסחות דעת או אפשרות לחשוב על דברים נוספים במקביל. הסיבה העיקרית שקשה לנו להתרכז, על פי אליעד, היא התחושה שאנחנו חייבים לעשות את הדבר הזה, תחושה שמייצרת אצלנו התנגדות פנימית. ברגע שאנחנו מרגישים ... לעשות כשמשימה דורשת ריכוז מוחלט וקשה לי להתחיל אותה? אליעד ממליץ להתחיל מלזהות את המחשבות והרגשות שעולים בזמן שמנסים להתרכז. במקום לברוח מהם, כדאי לתת להם הגדרות מדויקות יותר ולהבין לעומק מה בדיוק מפריע. למשל, במקום לומר באופן כללי ... אני מרגיש שאני מפספס דברים אחרים או אני מרגיש מוגבל. דוגמה שאליעד נותן היא אדם שיושב ליד המחשב וצריך להתרכז במשימה אחת בלבד, אבל הוא חש תחושת החמצה על דברים אחרים שהיה יכול לעשות באותו הזמן. אליעד מסביר שזה ... אפילו שהפעולה עצמה זהה. איך לפתח מיומנות של ריכוז לאורך זמן? דרך אחת שאליעד מציע כדי להתמודד עם הקושי להתרכז היא תרגול הדרגתי. הוא ממליץ להתחיל עם פעולות שדורשות ריכוז מלא למשך פרקי זמן קצרים, ולהגדיל בהדרגה את פרקי ... הצלילה בהדרגה ל - 11, 12 שניות וכך הלאה, עד שיגיע למטרה. העיקרון דומה במשימות שדורשות ריכוז. אם קשה להתרכז לאורך זמן ארוך, יש להתחיל בקטן - כמה דקות ביום של ריכוז מוחלט, ולהאריך את הזמנים בהדרגה. זו דרך ... דווקא משימה שדורשת ריכוז מלא יכולה להסיט את תשומת הלב מהמחשבות השליליות. לסיכום, אליעד מדגיש שכדי להתגבר על קושי להתרכז ודחיינות, עלינו קודם כל להבין את המקור האמיתי של הבעיה - תחושת הכפייה וההכרח - ולפעול בהתאם בשתי דרכים ... תרגול הדרגתי של משימות ריכוז, ושינוי הפרספקטיבה שלנו לגבי חובות כדי שנוכל לבחור במשימות מרצוננו האישי. למה קשה לי להתרכז? איך להתמודד עם דחיינות? איך להפסיק לדחות משימות? מה לעשות כשלא מצליחים להתרכז? איך לפתח מיומנות ריכוז? האם הפרעת קשב היא בעיה של תחושת חובה?
OCD של מחשבה טורדנית, קושי להתרכז, בעיית קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז במה שקורא, מנסה להבין איך אני מבין את מה שאני קורא, איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? איך להצליח להתרכז במה שאני רוצה?
OCD של מחשבה טורדנית, קושי להתרכז, בעיית קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז במה שקורא, מנסה להבין איך אני מבין את מה שאני קורא, איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? איך להצליח להתרכז במה שאני רוצה?
OCD של מחשבה טורדנית, קושי להתרכז, בעיית קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז במה שקורא, מנסה להבין איך אני מבין את מה שאני קורא, איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? איך להצליח להתרכז במה שאני רוצה? למה מופיעה מחשבה טורדנית בזמן קריאת ספר? אליעד כהן מסביר שכאשר בן אדם עוסק בפעולה שדורשת ריכוז, כמו קריאת ספר, לעיתים קרובות הוא נתקף במחשבות טורדניות שמונעות ממנו להתרכז. אחת הדוגמאות המרכזיות שאליעד נותן בהרצאה היא על אדם שמנסה לקרוא ספר, ובזמן שהוא קורא הוא מתחיל לחשוב מחשבות ... הזו היא למעשה סוג של הפרעה טורדנית (OCD של מחשבה), למרות שנראה שזו שאלה טבעית והגיונית. האדם לא מצליח להתרכז במה שהוא קורא כי הוא עסוק בשאלה עצמה של תהליך ההבנה, וזה מסיח את דעתו מהטקסט. מה הגורם האמיתי ... לחשוש יום אחד שהוא יאבד את היכולת הזו, ולכן מופיעות אצלו המחשבות הטורדניות. איך אפשר להשתחרר מהמחשבה הטורדנית ולחזור להתרכז? כדי להשתחרר מהמחשבה הטורדנית ולהצליח להתרכז במה שרוצים, אליעד כהן ממליץ על הדרך הבאה: לקבל את האפשרות שאין לך שליטה מוחלטת, ושייתכן יום אחד שלא ... אליעד מדגיש שההבנה השלמה של התהליך הזה יכולה לעזור לאדם להיפטר ממחשבות טורדניות באופן כללי, ולהחזיר לעצמו את היכולת להתרכז בדברים שחשובים לו באמת. איך להתמודד עם OCD של מחשבה? איך להפסיק מחשבות טורדניות? איך להצליח להתרכז בקריאה? מה הסיבה למחשבה טורדנית? איך לשלוט במחשבות טורדניות? מה הקשר בין חרדה לשליטה? איך לקבל חוסר ודאות?
הפרעות קשב וריכוז, ADHD, הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים, הפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, חוסר ריכוז, חינוך ילדים
... שונות בחייו. כאשר אצל ילדים, בעיית קשב וריכוז, יוצרת גם לקות למידה, שמפריעה לילד במהלך הלימודים שלו, ומפריעה לילד להתרכז בלימודים שלו וכולי. והשאלה הנשאלת היא, ממה נובעות הפרעות קשב וריכוז, וכיצד אפשר לטפל בהפרעות קשב וריכוז? וראשית כל, ... ומיד את העניין. ועוד נאמר בצורה ברורה, שזה שחלק מהפסיכולוגים / פסיכיאטרים וכיוב, לא מבינים למה הילד לא מצליח להתרכז בלימודים, וזה שחלק מהפסיכולוגים / פסיכיאטרים וכיוב, לא מצליחים להבין למה הילד לא מקשיב בלימודים, זה עדיין לא אומר ... הפרעת קשב וריכוז, אז ממילא אותם פסיכולוגים וכיוב, לא היו מרגישים בנוח, מכך שהם אינם יודעים איך לגרום לילד להתרכז בלימודים. כי הם אפילו לא מבינים, למה באמת הילד לא מצליח להתרכז בלימודים. וכל שכן, שהם אינם יודעים איך לעזור לילד להתרכז בלימודים. ולכן, הם מאבחנים את הילד (אבחון ילדים), כמי שסובל מהפרעת קשב וריכוז של ילדים. ואז ממילא הם מסירים ... וריכוז, יש לה הסבר מאוד פשוט, וממילא, גם יש לה פתרון כדלקמן. והפרעות קשב וריכוז פירושה, שהאדם מתקשה להקשיב ולהתרכז בדבר כלשהו. דהיינו, האדם מנסה להתרכז בדבר מוגדר כלשהו, והאדם חווה שיש משהו שמפריע לו להתרכז באותו דבר מוגדר, שבו הוא מנסה להתרכז. ומצב כזה, מוגדר כהפרעת קשב וריכוז. דהיינו, שיש משהו שמפריע לאדם, להקשיב ולהתרכז בדבר כלשהו. ומי שמתבונן בעין אמיתית על העניין, רואה מיד, שלהגדיר מישהו, שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז, בגלל שהוא לא מצליח להתרכז ולהקשיב לדבר מסוים, זהו כמובן פשע אנושי. שבו, מגדירים אדם שהוא סובל מבעיה כלשהי, כאשר, הוא לא באמת סובל משום בעיה. זא, ילד שלא מצליח להתרכז בלימודים שלו, אולי יהיה נכון לומר, שיש לו בעיית קשב וריכוז בלימודים שלו. אבל לא יהיה נכון לומר שיש לו בעיית קשב וריכוז באופן כללי, כי זהו שקר גדול ביותר. ואדם שלא מצליח להתרכז בדבר כלשהו, אולי יהיה נכון לומר, שיש לו הפרעת קשב וריכוז, להתרכז באותו דבר ספציפי. אבל לא יהיה נכון לומר, שיש לו הפרעת קשב וריכוז באופן כללי. כי הפרעת קשב וריכוז פירושה, שיש לאדם הפרעה וקושי להתרכז באופן כללי. וזה כמובן שקר גדול ביותר. כי אין שום בן אדם בעולם, שיש לו הפרעת קשב וריכוז כללית. ... רק כלפי משהו ספציפי, או אפילו כלפי הרבה דברים. אבל לאף אחד בעולם, אין בעיה כזאת, שהוא לא מסוגל להתרכז בשום דבר. כי האדם, ב 100% מהזמן, הוא תמיד מרוכז באיזה משהו. וגם אם האדם לא זוכר על מה ... תמיד בדבר כלשהו, גם אם הוא לא מסוגל להגדיר על מה הוא חושב ובמה הוא מרוכז. והילד, שלא מצליח להתרכז בלימודים, או האדם הבוגר, שלא מצליח להתרכז בדבר כזה או אחר, זה רק משום, שבאותו הרגע הוא מרוכז במשהו אחר. שבתת המודע שלו, נראה לו שאותו ... מודעים אליהם. ומי שמחליט לאדם על מה הוא יחשוב ברגע כלשהו, זה תת המודע שלו. ואם לדוגמה הילד מנסה להתרכז בלימודים, והוא לא מצליח להתרכז בלימודים, זה רק משום, שבאותו הרגע, תת המודע של הילד, לא מאפשר לו להתרכז בלימודים. משום שתת המודע של הילד, רוצה שהילד יתרכז בדבר אחר. שעבור תת המודע של הילד, הדבר האחר הזה, נראה חשוב יותר. וגם אם האדם לא ממש יודע להגדיר, על מה בדיוק הוא חושב, כאשר הוא לא מצליח להתרכז, הרי שתמיד האדם חושב על משהו, ותמיד האדם מרוכז במשהו, בכל מקרה שהוא. והדברים שמפריעים לאדם להתרכז בדבר כזה או אחר, הם בעיקר בעיות רגשיות ובעיות נפשיות, שאותן האדם מדחיק. או, שהאדם באופן מודע, כמעט ולא ... וכיוב). ולפעמים, תת המודע של האדם, לא נותן לו להדחיק את מה שמציק לו. ואז, הוא לא נותן לו להתרכז בדבר כזה או אחר. אלא, הוא רוצה שהאדם יתרכז, במה שמציק לו בתת המודע שלו. כי הנפש של האדם, ... שאחראיות, לכך שנראה כאילו יש לאדם בעיית קשב וריכוז. ומי שיתבונן היטב יראה, שאין אף אחד בעולם, שלא מצליח להתרכז בשום דבר כלשהו. אלא, לכל אחד, יש דברים כלשהם, שבהם הוא כן מצליח להתרכז, ויש דברים אחרים, שבהם הוא לא מצליח להתרכז. והאדם מצליח להתרכז, במה שהוא חושב שיביא לו הכי הרבה תועלת ברגע הזה (והאדם עובד בשביל המחשבה שיש לו בהווה, ולא בשביל העתיד וכולי). ומי שלא מצליח להתרכז בשום דבר, זה רק משום שהוא מרוכז באיזה דבר אחר, שהוא עדיין לא יודע להגדיר אותו במדויק. אבל תמיד ... שבזמן הלימודים, הילד כן מרוכז בדברים אחרים, שהם מעניינים אותו, יותר מאשר הלימודים. כי הילד, כמו אדם בוגר, מעדיף להתרכז במה שמביא לו הכי הרבה תועלת. והילד, שלא ממש מבין את התועלת שהלימודים מביאים לו, ובפרט, כאשר הילד לא אוהב את הלימודים שלו, כי הם מגבילים לו את החופש האישי שלו, אז ברור לגמרי, שהילד יתקשה להתרכז בלימודים. וילדים, לא מצליחים להתרכז בלימודים, לא בגלל שיש הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים. אלא, רק בגלל שיש הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים, דווקא ... בזמן הלימודים. שזה בעצם שולל מהילד, את החופש שלו לעשות כרצונו. וכאשר הילד נמצא בלימודים, אז לפעמים קשה לו להתרכז בלימודים. משום, שהלימודים גורמים לו להרגיש רע. כי הלימודים בבית הספר, שהילד צריך ללמוד דבר מסוים, בצורה מסוימת, בזמן ... הדבר הזה, הוא חוויה, שבה לוקחים לילד את החופש האישי שלו. וזה בעיקר הדבר שגורם לכך, שהילד לא יצליח להתרכז בלימודים. ויש גם בעיות אחרות שניתן לאבחן אותן, אבל זה הדבר המרכזי ביותר. וכיוב ממש אצל אדם מבוגר. שיש לו בתת המודע שלו, כל מיני מחשבות שמציקות לו. והמחשבות האלו, גורמות לו להתרכז בהן, גם אם הוא לא מסוגל להסביר להיכן בדיוק בורחות המחשבות שלו. והן גורמות לאדם לחשוב עליהן, במקום להתרכז בדבר כזה או אחר. והמסר הוא פשוט, והוא, שכל בעיית קשב וריכוז, היא תמיד, רק ביחס לדבר כלשהו, שהאדם ... לזהות באמת, את מה שקורה בתת המודע של האדם, שהוא זה שגורם לכך שהאדם יתרכז בדבר אחד, ולא יצליח להתרכז בדברים אחרים. ועל האדם לזהות, מהו הדבר שמונע ממנו להתרכז, בדבר שבו הוא רוצה להתרכז. ועל האדם לדעת לספק מענה אמיתי, לאותו הדבר שמציק לו בתת המודע שלו. ואז, רק כאשר האדם מזהה את הדבר שמציק לו בתת המודע שלו + מספק לו מענה אמיתי, אז יש לאדם ראש שקט ושקט נפשי, להתרכז ולהקשיב למה שהוא רוצה.
הצלחה וסדר וארגון, למה חשוב להיות מסודר כדי להצליח? איך להצליח בגדול באמצעות סדר וארגון? למה חשוב לסדר את סביבת העבודה שלך? איך להתייעל ולהצליח? איך לא לבזבז משאבים? איך להצליח להתרכז? למה אני לא מצליח להתרכז? קושי להתרכז
הצלחה וסדר וארגון, למה חשוב להיות מסודר כדי להצליח? איך להצליח בגדול באמצעות סדר וארגון? למה חשוב לסדר את סביבת העבודה שלך? איך להתייעל ולהצליח? איך לא לבזבז משאבים? איך להצליח להתרכז? למה אני לא מצליח להתרכז? קושי להתרכז
... באמצעות סדר וארגון? למה חשוב לסדר את סביבת העבודה שלך? איך להתייעל ולהצליח? איך לא לבזבז משאבים? איך להצליח להתרכז? למה אני לא מצליח להתרכז? קושי להתרכז למה סדר וארגון הם תנאי הכרחי להצלחה בחיים? כדי להבין מדוע סדר וארגון מהווים תנאי הכרחי להצלחה, חשוב קודם ... היטב. כשהשרוכים לא קשורים טוב, המוח נאלץ להשקיע חלק מהמשאבים שלו בבדיקת תחושת אי - הנוחות, וכך פוחתת היכולת להתרכז בפעולה העיקרית. אדם שלא מסדר את סביבת העבודה שלו מבזבז משאבים רבים על חיפוש אייקונים, קבצים או פריטים שונים, ... קריאת ספר: לאדם יש את היכולת לקרוא ולהבין, אבל רעש או טרדה חיצונית (כמו יתוש מזמזם) עלולים למנוע ממנו להתרכז. בכל פעם שהמוח צריך לבדוק האם הדבר שמציק לי כרגע מסוכן או דורש פעולה?, הוא מבזבז אנרגיה יקרה. למה ...
התת תת מודע, לא מצליח להתרכז, מחשבה מוסחת, חוסר ריכוז, הפרעת קשב וריכוז, טיפול בתת מודע, תת הכרה, הדחקת מחשבות, מחשבות מודחקות, הפרעת ריכוז, בעיית ריכוז, קושי להתרכז
התת תת מודע, לא מצליח להתרכז, מחשבה מוסחת, חוסר ריכוז, הפרעת קשב וריכוז, טיפול בתת מודע, תת הכרה, הדחקת מחשבות, מחשבות מודחקות, הפרעת ריכוז, בעיית ריכוז, קושי להתרכז
התת תת מודע, לא מצליח להתרכז, מחשבה מוסחת, חוסר ריכוז, הפרעת קשב וריכוז, טיפול בתת מודע, תת הכרה, הדחקת מחשבות, מחשבות מודחקות, הפרעת ריכוז, בעיית ריכוז, קושי להתרכז מהו הקשר בין מחשבות מסיחות לבין חוסר ריכוז? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק בתופעת חוסר הריכוז, שהיא תוצאה של ... לפי עקרון החשיבות? על אף שהמוח בדרך כלל יתמקד במה שהוא תופס כחשוב, ישנם מצבים שבהם אדם לא מצליח להתרכז במטלה מסוימת, גם אם הוא מעוניין בכך. לדוגמה, אדם יכול להרגיש שאין לו רצון או יכולת להתרכז בעבודה או בלימודים, וייתכן שזה לא נובע ממחסור ברצון או במוטיבציה, אלא מתוך פחד או מתח שמטריד אותו. אליעד מביא דוגמה של אדם שחושב על פחדיו או בעיות אישיות שמפריעות לו להתרכז. השאלה היא האם אדם יכול להתרגל להתרכז במשהו פחות חשוב רק כדי להימנע מהתמודדות עם בעיה יותר קשה או מורכבת. מה קורה כאשר חוסר הריכוז נמשך? ... לפתור את בעיית חוסר הריכוז, אליעד מציע לטפל במחשבות המטרידות או במתח הפסיכולוגי שמפריע לריכוז. אם אדם לא מצליח להתרכז בעבודה כי הוא מוטרד מחשבה מסוימת, הוא עשוי להצליח להתרכז אם יצליח להתמודד עם המחשבה המטרידה או לדחות אותה בצורה אפקטיבית. אחת הדרכים להתמודד עם חוסר הריכוז היא על ידי זיהוי המחשבות שמסיחות את הדעת ולטפל בהן, מה שיכול להוביל לכך שהאדם יחזור להתרכז במטלה שעליו לבצע. האם המחשבות המוסחות באמת פחות חשובות? אליעד שואל האם המחשבות המוסחות באמת פחות חשובות. הוא מציע ... המחשבות המוסחות, ולא בהסחת דעת מוחלטת. אם אדם יוכל לשחרר את עצמו מהמחשבות שמסיחות את הדעת, הוא יוכל לשוב להתרכז במה שהוא עושה. הדבר המרכזי הוא לדעת מה מפריע לריכוז ולנסות להתמודד עם ההפרעות הללו בצורה ישירה. חוסר ריכוז ...
ריכוז / הפרעת קשב וריכוז - מהו ריכוז? וכיצד להתמודד עם הפרעת קשב וריכוז?
... חושבת רק על נושא אחד מוגדר, שאז אפשר לומר שהאדם מתרכז באותו הנושא. ולפעמים נתקל האדם במצבים של קושי להתרכז באיזה דבר. והשאלה היא מה עושים עם חוסר הריכוז, ואיך מצליחים להתרכז ולחשוב על מה שרוצים? ומי שיתבונן בעניין הזה יראה, כי באמת, גם כאשר נדמה לאדם שהוא סובל מקשיי ריכוז, ... קורה זה, שהאדם מרוכז בדבר כלשהו, במקום לחשוב על מה שהוא רוצה לחשוב. דהיינו, האדם כן מרוכז וכן מצליח להתרכז, אבל לא במה שהוא רוצה. וכאשר האדם מנסה לחשוב על משהו אחד, והמחשבה שלו כל הזמן חושבת על משהו ... ספר, אך הוא חושב על הזבוב שמציק לו, הרי שהוא בעצם כן מרוכז במה שמפריע לו, אך לא מצליח להתרכז במה שהוא כן רוצה להתרכז. וגם אם המחשבה של האדם מתפזרת לכל מיני נושאים שונים, במקום להתרכז בדבר אחד, הרי שבעצם האדם כן מרוכז, בכך שהוא לא רוצה לחשוב על הנושא המסוים. ולא משנה מה האדם ... על העניין הזה, גם זה יוצר אצל האדם בעיות ריכוז. וגם אם האדם לא ממש מבין מדוע קשה לו להתרכז, וגם אם נדמה לאדם שאין לו יכולת ריכוז, הרי שבוודאי שהמחשבה של האדם תמיד חושבת על איזה משהו. וכאשר האדם לא מסוגל להתרכז באיזה עניין, הרי שבוודאי שבאותו הזמן הוא כן חושב על איזה דבר אחר. וגם אם האדם לא יודע, מהו ... וריכוז / קשיי ריכוז וכיוב, משמעותם היא, שקשה לאדם לחשוב על נושא ספציפי. אך לכל אדם יש את היכולת להתרכז. ועובדה היא, שכאשר האדם אוהב משהו, הרי שקל לו להתרכז בו. וגם אם האדם לא מוצא את עצמו ולא מצליח להתחבר לשום דבר ולהתרכז בשום דבר, הרי שבעצם הוא כן מתרכז בלנסות למצוא משהו שאותו הוא יאהב. כך שתמיד האדם כן מרוכז במשהו. אז איך מתמודדים עם קשיי ריכוז? תשובה: כאשר האדם רוצה להתרכז במשהו ולא מצליח, עליו להבין שיש איזו מחשבה אחרת שמציקה לו ושמסיחה את דעתו. וכדי להתמודד עם בעיית ריכוז, על האדם לנסות בשלב הראשון להבין, על מה הוא כן חושב, כאשר הוא לא מצליח להתרכז. ונחדד, במקום לחשוב על איך אתה מצליח להתרכז במה שאתה רוצה להתרכז, במקום זה תנסה להבין טוב יותר, מה מסיח את דעתך, ועל מה אתה כן חושב, שמונע ממך להתרכז. וכאשר האדם מבין מה בעצם מקשה עליו להתרכז, עכשיו על האדם לנסות לתת מענה כלשהו, לדבר שמקשה עליו להתרכז. בין אם זה מענה זמני ובין אם זה מענה יסודי. ולפעמים, המענה שאותו יכול האדם לתת לדבר שמסיח את דעתו, הוא להבין, שכרגע אין לו פתרון. ולהבין, שכרגע למרות הכל, הוא מעוניין להתרכז בדבר אחר. זא, האדם לא חייב למצוא באופן מיידי פתרון למחשבה האחרת שמטרידה אותו. אבל הוא כן צריך להתייחס ... אז, גם אם הוא לא יודע איך לפתור כרגע את הבעיה, הרי שהוא יכול לבחור לחשוב על דבר אחר, ולהתרכז בדבר אחר בצורה מודעת. וניתן דוגמה: אדם שיש לו חרדת בחינות, ושקשה לו להתרכז וללמוד למבחן, בגלל החששות שלו מהבחינה. במקרה כזה על האדם לא להדחיק את החשש שלו מהבחינה, אלא פשוט להבין ... שצריך לקחת את הכל בפרופורציה הנכונה. ועל ידי זה שהאדם נותן מענה ללחץ מהבחינה, על ידי זה הוא מסוגל להתרכז בלימוד לבחינה. דוגמה נוספת: ילד שקשה לו להתרכז בשיעור, בגלל שהדבר היחיד שהוא מרוכז בו, זה מה הוא יעשה בהפסקה. במקרה כזה, צריך לנסות לתת מענה לצורך ... ידי זה הוא לא ממש מסוגל להחליט להקשיב בשיעור. אבל כאשר הדברים יותר ברורים, וברור לתלמיד מה מפריע לו להתרכז, על ידי זה הוא מסוגל לקחת אחריות ולהתרכז. לסיכום: קושי להתרכז, נובע מכך שהאדם מתרכז במשהו אחר. על האדם לנסות להבין על מה הוא כן חושב, ופשוט להתייחס בצורה כלשהי למחשבה האחרת שעליה הוא חושב. ועל ידי זה שמתייחסים למחשבה האחרת, על ידי זה אפשר להתרכז ולחשוב על מה שכן רוצים. ונוסיף, כי כל הנל נכון, לא רק לגבי עניין של קושי להתרכז מבחינה מחשבתית, אלא גם כאשר האדם מנסה להתמיד באיזה עניין, ויש דברים שמפריעים לו להתרכז ולהתמיד בדרך, גם זה סוג של קושי להתרכז. וגם כאן על האדם לנסות להבין מה מפריע לו וכולי כנל.
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לעזור לילד עם בעיות קשב וריכוז להצליח בלימודים? איך ללמד ילד עם הפרעות קשב וריכוז קשות? מה לעשות אם לילד קשה להתרכז בלימודים? איך אפשר לפתח את השכל מכל דבר? איך אפשר להתפתח רוחנית באמצעות שאיפה למצוינות בכל תחום?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להתרכז?, איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מהי תכלית ומשמעות החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתרכז?, דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לנוער, מאמן מכירות, מנטור בתחום איך להתרכז - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 21_08_2025 השעה 12:54:46 - wesi1