אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך להתמודד עם חרדה כללית? ✔טיפול בחרדות לא ברורות, טיפול בדיכאון כרוני, איך להתמודד עם חרדה לא הגיונית? איך להתמודד עם חרדה מוכללת? איך להתמודד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:09טיפול בחרדות לא ברורות, טיפול בדיכאון כרוני, איך להתמודד עם חרדה לא הגיונית? איך להתמודד עם חרדה מוכללת? איך להתמודד עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה? איך לטפל בדיכאון? עצבות, למה אני בדיכאון? למה אני בחרדה?
איך להתמודד עם חרדה ודיכאון כשלא יודעים מה הסיבה?

אנשים רבים מתמודדים עם תחושות של חרדה כללית או דיכאון, אך לא תמיד מסוגלים לזהות או להבין את המקור לתחושות אלו. אליעד כהן מסביר את הגישה שלו לטיפול במצבים אלו, ומציג שיטה להתמודדות כאשר הסיבות לא ברורות או שהן מודחקות לחלוטין.

מה עושים כאשר סובלים מחרדה לא ברורה?

ישנם אנשים המתארים מצב שבו הם חווים חרדה או פחד חזק, אך אינם מסוגלים לציין במדויק ממה הם מפחדים. חרדה זו מופיעה ללא סיבה ברורה, ואינה קשורה לאירוע או גורם ספציפי, כמו פחד מחושך או פחד מפגיעה פיזית. אליעד מסביר שכאשר אדם אינו מצליח לזהות את המקור המדויק לחרדה, יש לו נטייה לומר: "אני מפחד, אבל אני לא יודע ממה", ולהישאר תקוע בנקודה הזו ללא פתרון.

הגישה הנפוצה והאינטואיטיבית אומרת שכדי לטפל בחרדה, חייבים למצוא את המקור שלה. אך מה עושים כאשר המקור הזה אינו ברור?

כיצד מטפלים בחרדות כשהמקור אינו ברור?

אליעד מציע גישה אחרת: במקום להתעקש על מציאת המקור המדויק של החרדה, הוא מציע להתחיל מהדברים הקטנים יותר, שאותם קל יותר לזהות. אם לאדם יש חרדה גדולה שהוא אינו מבין את מקורה, ודאי קיימות גם חרדות קטנות יותר שהוא כן מודע להן ויכול לטפל בהן. על ידי טיפול בפחדים או בחרדות הקטנות והברורות יותר, מתפתחת תחושת ביטחון ומסוגלות. הביטחון הזה מאפשר לאדם להתמודד בהדרגה עם החרדות היותר גדולות והלא - ברורות.

מה הקשר בין חרדות מודחקות לפחדים יומיומיים?

ההסבר הוא שהמוח נוטה להדחיק את החרדות הגדולות והלא ברורות, כי הוא מאמין שאין להן פתרון. במצב כזה, המוח מעדיף "לא לדעת" מה החרדה הגדולה, משום שהוא חושש שלא יוכל להתמודד איתה. כאשר מטפלים בבעיות קטנות יותר, שברור מה גורם להן, המוח צובר ביטחון ומתחיל לשחרר מהתת - מודע גם את החרדות והבעיות הגדולות והעמוקות יותר.

כיצד דוגמת המזגן עוזרת להבין את הטיפול בחרדות?

אליעד משתמש בדוגמה פשוטה של מזגן שלא פועל, אך הסיבה אינה ברורה. כאשר לא יודעים מה בדיוק מקולקל במזגן, הוא ממליץ לבדוק קודם כל את הדברים הפשוטים והברורים - למשל האם השקע מחובר כמו שצריך, האם הכבל תקין, או האם יש תקלה כלשהי שאפשר לתקן בקלות. טיפול בדברים הקטנים והברורים יאפשר להבין בהמשך מה בדיוק הבעיה הגדולה יותר, או אפילו לפתור את הבעיה כולה בלי לדעת באופן ישיר את מקור התקלה הראשית.

באותו אופן, בטיפול בחרדות ודיכאון, מומלץ להתחיל מהדברים הקטנים ביותר שידועים לנו, ורק בהמשך להגיע לטיפול בחרדות הלא ברורות.

איך מתמודדים עם דיכאון בלי סיבה ברורה?

במקביל לחרדה, אליעד מדבר גם על אנשים שסובלים מדיכאון, אבל אינם מצליחים להצביע על הסיבה המדויקת לתחושותיהם. הוא מסביר שגם כאן הגישה המומלצת היא לא להתעקש מיד לחשוף את הגורם העמוק ביותר. במקום זאת, עדיף לטפל קודם כל בתחושות קטנות יותר של עצבות, אי שביעות רצון, או דברים מדכדכים אחרים שהאדם יודע בדיוק מה הם.

הסיבה לכך היא שהמוח של האדם נוטה להדחיק טראומות או בעיות רגשיות גדולות, מתוך תחושה שהוא אינו יכול להתמודד איתן. על ידי התמודדות ראשונית עם הבעיות הקטנות יותר, האדם צובר אומץ וביטחון עצמי, ובסופו של דבר הוא מסוגל להתמודד גם עם הבעיות הגדולות, שהיו עד כה מודחקות.

מהו המסר המרכזי בטיפול בחרדות ודיכאון?

המסר המרכזי שאליעד מעביר הוא שאין צורך להתעקש על מציאת המקור העמוק ביותר של החרדה או הדיכאון לפני שמטפלים בהם. הדרך הנכונה והיעילה יותר היא לטפל קודם כל בבעיות הקטנות, הידועות והמוכרות. על ידי התמודדות מוצלחת עם הקשיים הקטנים, האדם רוכש כלים ויכולות להתמודד גם עם הבעיות הגדולות והמורכבות יותר בהמשך.

הגישה הזו מאפשרת התקדמות מדורגת, קלה יותר לניהול, ומפחיתה את תחושת חוסר האונים של האדם שסובל מחרדה או דיכאון ללא מקור ברור.
כיצד האיש מתאר את החרדות והדיכאונות שלו?

האיש מספר שהוא סובל מחרדות ודיכאונות ואינו יודע ממה הם נובעים. הוא מתאר שיש לו המון חרדות ואינו יודע את מקורן, ויש לו המון דיכאונות אך גם לגבי הדיכאונות אין לו מושג מה הסיבה להם. נוסף לכך, הוא מציין שיש לו המון דברים שמכעיסים אותו, המון תחושות של כעס, אך גם כאן הוא אינו יודע מה גורם לכעס. הוא אומר "אני סובל מחרדות, מה החרדות? לא יודע, אין לי מושג. אני מרגיש חרדה ולא יודע ממה".

האם באמת לא משנה מה מקור החרדה?

בשיחה עולה שאלה האם חשוב או לא חשוב לגלות את סיבת החרדה. מצד אחד, האיש טוען שאינו יודע ממה הוא מפחד, וטוען שהדבר לא חשוב לו. מצד שני, עולה רצון למצוא פתרון שיסלק את החרדה, ופתרון כזה לרוב דורש למצוא את המקור לה.

מה הפתרון הפשוט למציאת מקור החרדה?

יש גישה פשוטה שאומרת: כדי להפסיק את החרדה, כדאי לגלות ממה היא נובעת. אך האיש מתעקש שהוא כלל לא יודע ממה הוא חושש. הוא נשאל על ידי אדם אחר אם הוא מפחד להרים יד, מתברר שהוא לא מפחד, נשאל אם הוא מפחד ללכת לברז או לחושך - גם בזה אין לו פחד. השאלות נועדו לבדוק אילו פעולות כן מעוררות פחד כדי למצוא רמז למקור החרדה, אולם הוא משיב בכל פעם "לא יודע" או "לא מפחד".

כיצד מתמודדים כאשר לא מגלים את המקור לחרדה?

האיש מספר שהחרדה מופיעה ללא קשר לזמן מסוים - לפעמים אחרי העבודה, לפעמים לפני, לפעמים באמצע היום, והוא אינו מוצא שום סיבה ברורה. עולה הרעיון שחייבים לנסות למצוא את הגורם כדי לטפל בבעיה, אך הוא לא מצליח להצביע על שום גורם קונקרטי.

מה האלטרנטיבה לחיפוש סיבה שאיננה ידועה?

נאמר בשיחה שיש עוד פתרון: במקום להתעקש לחשוף את הסיבה הלא ידועה, אפשר לחפש חרדות קטנות או פחדים קטנים יותר שהאיש כן יודע מהן, ולטפל קודם בהם. אם יש חרדה בעוצמה גדולה מאוד שהאיש אינו מסוגל להבין את מקורה, סביר להניח שיש גם פחדים קטנים יותר, בעוצמה נמוכה יותר, שמקורם ברור יותר.

למה להתחיל בלטפל בפחדים הקטנים יותר?

ההסבר הוא שהמוח נוטה להדחיק את הדברים הגדולים והמפחידים יותר כי הוא סבור שאין להם פתרון, ולכן האדם "מעדיף" לא להיות מודע אליהם. ברגע שמטפלים בפחדים הקטנים שידועים לנו, מצטבר ביטחון שמאפשר לגשת בהמשך גם לפחדים הגדולים יותר.

כיצד דוגמת המזגן ממחישה זאת?

מובאת דוגמה למזגן שלא עובד, ואיש אינו יודע מה התקלה. רואים רק שהמזגן לא פועל, אך לא ברור מהי הבעיה. ההצעה היא לעבור על כל החלקים הקטנים והבסיסיים - לבדוק את החיבורים, את השקע, את הכבל וכל חלק אחר שאפשר לסדר. אם פותרים את מה שבטוח לא תקין ומסדרים את כל מה שכן אפשר לזהות, ייתכן שבסוף יתברר מקור התקלה הגדולה, או שהמזגן עצמו יתחיל לפעול בלי צורך בחיפוש מעמיק נוסף.

איך מתקשר הדבר לחרדות ולדיכאונות?

באותה צורה, מי שסובל מחרדה חמורה או דיכאון עמוק ואינו יודע מהו הגורם, מוזמן לבחון את הפחדים הקטנים והדברים המדכדכים הקטנים שכן ידועים לו. אם יטפל בהם, יתמלא באומץ ובתחושת מסוגלות שתסייע לו להעלות לפני השטח את השורשים העמוקים יותר של החרדה או הדיכאון, וכך לטפל גם בהם.

מהו המסר המרכזי?

כדאי למקד את האנרגיה בפחדים, תחושות או בעיות קטנות יותר, הזמינות לנו להבנה, במקום להיתקע בניסיון לפענח חרדה שאיננו מצליחים להגדיר או להבין. אם פותרים בהדרגה את הקשיים הקטנים, נוצר ביטחון ויכולת להתמודד גם עם הקשיים הגדולים והנסתרים יותר.
היו היה איש שסבל מחרדות ומה הוא עוד סבל מחרדות ודיכאונות אבל לא רק שהוא סבל מחרדות ודיכאונות הוא גם לא ידע ממה החרדות וממה הדיכאונות הוא לא ידע היו לו המון חרדות והוא לא ידע ממה החרדות היו לו המון דיכאונות והוא לא ידע ממה הדיכאונות, אותו איש גם היו לו המון דברים שהכעיסו אותו והיו לו המון תחושות של כעס והוא לא ידע מה ועכשיו אפשר לתת לו עשרה דברים שהיה לו והוא לא ידע מה נכון היה לו עצבים והוא לא ידע מה היה לו חרדות והוא לא ידע מה היה לו טראומות והוא לא ידע מה היה לו פחדים והוא לא ידע מה היה לו הרבה דברים שהוא לא ידע מה, הוא לא ידע מה הוא אומר "אני סובל מחרדות, מה החרדות? לא יודע אין לי מושג לא יודע אני מרגיש חרדה אני לא יודע ממה".

ש: מהי החרדה לא חשוב לי מה הסיבה.

אליעד: "לא יודע תחושת חרדה תחושה לא יודע מה לעשות" טוב מה הפתרון?

ש: מה הפתרון מה רוצים ממנו.

אליעד: אז רוצים שלא תהיה לו חרדה מה לעשות?

ש: והוא רוצה שלא תהיה לו חרדה?

אליעד: והוא רוצה שלא תהיה לו חרדה מה הפתרון אז הפתרון הפשוט אומר בוא נמצא ממה החרדה.

ש: לא ממה הוא חרד בכלל מה הסיבה.

אליעד: הוא לא יודע הוא מרגיש תחושה של חרדה והוא לא יודע ממה.

ש: תרים את היד.

אליעד: מרים את היד.

ש: הוא הרים את היד זאת אומרת הוא לא פוחד להרים את היד.

אליעד: לא פוחד להרים את היד.

ש: אוקי לך לברז עכשיו.

אליעד: לא פוחד לא מפחד.

ש: אוקי לך לחושך.

אליעד: לא מפחד.

ש: אוקי מה אני מנסה פה לראות לגלות ממה הוא פוחד.

אליעד: גם הוא לא יודע זאת תחושה אקראית הוא מפחד הוא לא יודע ממה הוא מפחד.

ש: "אם מה יקרה לך?".

אליעד: "לא יודע".

ש: הוא חרד אבל לא יודע מה יקרה לו.

אליעד: לא הוא לא יודע.

ש: "אתה מפחד שיפלו השמיים עליך מה?".

אליעד: "לא יודע אין לי מושג לא יודע".

ש: "מתי זה בא לך מתי זה קורה?".

אליעד: זה כבר לא משנה כל היום חצי יום אחרי העבודה לפני לא משנה בא מתישהו, אוקי אז הפתרון האינטואיטיבי אומר אנחנו חייבים למצוא ממה אתה מפחד כדי לטפל אם לא נמצא ממה אתה מפחד איך נטפל נכון וכמובן שיש עוד הרבה פתרונות למצב הזה אבל יש עוד פתרון למצב הזה, הפתרון אומר ככה בוודאות של מאה אחוז אם אתה אומר אני סובל מחרדות ולא יודע ממה בוודאות של מאה אחוז שיש חרדה כלשהי קטנה הכי קטנה שאתה יודע מה היא במאה אחוז, אם אתה יש לך חרדות שאתה לא יודע ממה הן ואתה רוצה לטפל בהם תמצא את החרדות שאתה יודע מה הן ותטפל בהן ככה אתה תוכל לחשוף גם את החרדות שאתה לא יודע מה הן.

ש: אבל אמרת שהוא לא ידע כלום הוא לא ידע ממה הוא חרד הוא לא יודע כלום.

אליעד: הוא אומר שהוא לא יודע כלום.

ש: אוקי.

אליעד: אוקי מה אוקי אז הוא אומר "אני לא יודע כלום לא יודע אין לי מושג", מה שבאתי להגיד מה החידוש פה החידוש פה זה שבמקום לשים את הפוקוס לנסות להבין ממה הוא מפחד הוא אומר "אני מפחד ככה, אוקי מפחד ככה למה אתה מפחד ככה? עוצמה מסוימת אני מפחד בעוצמה שמונים וואלה מפחד בעוצמה שמונים, בסדר ממה אתה מפחד? לא יודע אין לי מושג לא יודע" אין לו מושג הדחיק את הסיבה שהוא מפחד יש לו רק את הסימפטומים ואנחנו לא יודעים מה יש בשורש אבל מה שאני אומר במקום לנסות לפרוץ להבין מה יש מאחורי השמונים האלה במקום זה מה שצריך לעשות זה לחפש עד לרמה שמונים איזה חרדות יש לו שהוא יודע מה זה.

יש לך חרדות בעוצמה שבעים שישים חמישים ארבעים שתיים שאתה יודע מה הן בוא נטפל בהן, מה שאני אומר אל תנסה לפרוץ את הסיבה של השמונים תנסה לטפל בדברים היותר קטנים הידועים לנו. עכשיו נגיד שיש לך איזו מערכת שאתה מנסה לתקן אותה יש בה איזו תקלה ואתה לא יודע מה התקלה ואין לך מושג מה התקלה אתה אומר "אוקי בא נראה קודם כל בתוך כל מה שיש פה" נגיד המזגן לא עובד בסדר המזגן לא עובד ואין לך מושג למה המזגן לא עובד בדקת פירקת לא יודע למה הוא לא עובד אין לך מושג יש לך את הסימפטום אתה רואה שהוא לא עובד אין לך מושג למה הוא לא עובד.

אומרים לך "אוקי בא נתחיל לעבור על הכל מההתחלה ונראה שקודם כל חוץ מזה שהמזגן לא עובד בוא נעזוב את זה רגע אחד בא ניקח את כל שאר הרכיבים ודברים בתהליך האם הם תקינים במאה אחוז האם השקע מחובר נכון האם הכבל מתוח נכון האם זה מחובר נכון, הכל מושלם חוץ מזה הכל כבר פתור לא נכון תתחיל לסדר את האחרים ונראה בסוף אם הכל מושלם ולזה באמת בסוף יש בעיה ואין לה פתרון אין פתרון נראה מה לעשות" ודרך אגב גם לזה יש פתרון לכל דבר יש פתרון אבל מה האמת האמת היא שכשבן אדם אומר "יש לי חרדות ואני לא יודע מה הן" בוודאות שיש לו פחדים שהם פחות מחרדות שהוא יודע מה הם והוא לא מטפל בהם.

כשבן אדם אומר "אני בדיכאון קשה ואני לא יודע ממה ואני לא יודע מה לעשות" בוודאות שיש דברים שעושים אותו עצוב לא דיכאון פחות מדיכאון דברים מדכדכים כאלה קטנים שהוא יודע מה הם והוא לא מטפל בהם, תתחיל בלטפל בדברים הקטנים למה כי הרבה פעמים המוח מדחיק את הדברים הגדולים כי הוא לא יודע לטפל בהם המוח מפחד להודות מה הבעיה כי הוא אומר "אין מצב שאני אמצא פתרון בשביל מה לי להגיד מה הבעיה" ולכן אם אתה תצליח לטפל בדברים הקטנים זה יצבור לך אומץ להודות על הדברים הגדולים.

בן אדם שמדחיק איזה טראומה ואומר "אין יש לי טראומה לא מצליח לטפל בה וגם לא יודע מה הטראומה לא יודע מה היה" תתחיל לטפל בדברים הקטנים יותר אם תטפל בדברים הקטנים זה יצבור לך ביטחון להיות מסוגל לטפל בדברים הגדולים ואז הם יצופו לך מהתת מודע החוצה, אז החידוד הוא במקום לנסות להבין את השורש של הבעיה קח בעיות יותר קטנות ותנסה לפתור אותן. הבנו?
עצבנות לטפל בחרדות לזהות יש ואין עצבות טיפול בחרדות דיכאון קשה החזרת ביטחון עצמי חוסר ביטחון עצמי לטפל להרגיש הרגשה איך להתמודד איך להתמודד עם איך להתמודד עם חרדה איך להתמודד עם חרדה כללית איך להתמודד עם חרדה לא הגיונית איך להתמודד עם חרדה מוכללת איך להתמודד עם חרדות איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל בדיכאון איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות אני בדיכאון אני בחרדה דיכאון דיכאון כרוני דיכאונות הגיוני היגיון התמודדות התמודדות עם התמודדות עם חרדה התמודדות עם חרדה כללית התמודדות עם חרדה לא הגיונית התמודדות עם חרדה מוכללת התמודדות עם חרדות התמודדות עם חרדות כלליות התמודדות עם חרדות לא הגיוניות חרדה חרדה כללית חרדה לא הגיונית חרדה לא רציונאלית חרדה לא רציונלית חרדה מ חרדה מוכללת חרדות חרדות כלליות חרדות לא ברורות חרדות לא הגיוניות חרדות לא רציונאליות חרדות לא רציונליות חרדות מ טיפול טיפול ב טיפול בדיכאון טיפול בדיכאון כרוני טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בחרדות לא ברורות טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות כיצד להתמודד עם כללית לא ברור לא הגיוני להתמודד להתמודד עם להתמודד עם חרדה להתמודד עם חרדה כללית להתמודד עם חרדה לא הגיונית להתמודד עם חרדה מוכללת להתמודד עם חרדות להתמודד עם חרדות כלליות לטפל לטפל בדיכאון לטפל בחרדה לטפל בחרדות למה אני למה אני בדיכאון למה אני בחרדה מטופל מטופלים מטפל עצב עצבות פחד לא הגיוני פחד לא רציונאלי פחד לא רציונלי פחדים לא הגיוניים פחדים לא רציונאליים פחדים לא רציונליים
איך להתמודד עם...? התמודדות עם... - רשימת נושאים להתמודדות בחיים, רשימה של נושאים להתמודדות בחיים - עם מה אתה מתמודד? איך להתמודד עם כל דבר בחיים?
... איך להתמודד עם חלומות מפחידים? איך להתמודד עם חסרונות בבן זוג? איך להתמודד עם חקירה? איך להתמודד עם חרדה? איך להתמודד עם חרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדה חברתית קשה? איך להתמודד עם חרדה כללית? איך להתמודד עם חרדה לא הגיונית? איך להתמודד עם חרדה מוכללת? איך ...
פחד מתחושה רעה ללא סיבה, חרדה כללית, פחד מסבל נצחי, פחד מגיהנום, פחד מלהרגיש רע בלי סיבה, פחד לסבול לנצח, פחד מחוסר אונים, פחד מרגש רע בלי סיבה, לכל רע יש סיבה, להטיל ספק ברצון להרגיש טוב, לא לפחד להרגיש רע
פחד מתחושה רעה ללא סיבה, חרדה כללית, פחד מסבל נצחי, פחד מגיהנום, פחד מלהרגיש רע בלי סיבה, פחד לסבול לנצח, פחד מחוסר אונים, פחד מרגש רע בלי סיבה, לכל רע יש סיבה, להטיל ספק ברצון להרגיש טוב, לא לפחד להרגיש רע
... האלה מסייעת להפיג את הפחד מפני סבל בלתי פתיר ומחזקת את תחושת הביטחון של האדם. איך להתגבר על פחד מלהרגיש רע? למה אנשים מפחדים מסבל נצחי? איך להתמודד עם חרדה כללית? איך להפסיק לפחד מרגשות שליליים? למה לכל רע יש סיבה? ... שאדם מבין שלרע יש סיבה ושאין דבר כזה סבל אינסופי חסר פתרון, הפחד מתחיל להתפוגג. איך להתגבר על פחד מלהרגיש רע? למה אנשים מפחדים מסבל נצחי? איך להתמודד עם חרדה כללית? איך להפסיק לפחד מרגשות שליליים? למה לכל רע יש סיבה? ...
מהי חרדה כללית? הפרעת חרדה מוכללת, פחד כללי, איך מתמודדים עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה כללית? סימפטומים של חרדה מוכללת, איך מטפלים בחרדה? איך להתמודד עם חרדה? טיפול בחרדה
מהי חרדה כללית? הפרעת חרדה מוכללת, פחד כללי, איך מתמודדים עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה כללית? סימפטומים של חרדה מוכללת, איך מטפלים בחרדה? איך להתמודד עם חרדה? טיפול בחרדה
... בדיוק מה הם. לדוגמה, אדם יכול להרגיש פחד מבלי לדעת מה בדיוק מאיים עליו - הוא פשוט מפחד שיקרה משהו רע. כיצד להתמודד עם חרדה כללית? השלב הראשון בטיפול בחרדה כללית הוא לנסות להבין את מהות החרדה. יש לעזור למטופל לזהות את התחושות שלו ולבדוק מה בדיוק ...
מוטיבציה להשגת מטרות, מוטיבציה להשגת יעדים, מוטיבציה להתמודדות עם קשיים, איך להתמודד עם קושי? איך להתמודד עם פחד? איך להתמודד עם בעיות? הצלחה בחיים, להשיג מטרות, מוטיבציה להתמדה
מוטיבציה להשגת מטרות, מוטיבציה להשגת יעדים, מוטיבציה להתמודדות עם קשיים, איך להתמודד עם קושי? איך להתמודד עם פחד? איך להתמודד עם בעיות? הצלחה בחיים, להשיג מטרות, מוטיבציה להתמדה
... להשגת מטרות, מוטיבציה להשגת יעדים, מוטיבציה להתמודדות עם קשיים, איך להתמודד עם קושי? איך להתמודד עם פחד? איך להתמודד עם בעיות? הצלחה בחיים, להשיג מטרות, מוטיבציה להתמדה מה לעשות כשנתקלים בקושי בדרך למטרה? ... צעד קטן לכיוונה, אפילו אם הוא לא רואה את סוף הדרך מראש. מוטיבציה להשגת מטרות איך להתמודד עם פחד? הצלחה בחיים התמודדות עם קשיים הישגיות והתמדה מה לעשות כשנתקלים בקושי בדרך ... אם תתנסה, תלמד ותתמודד, תוכל גם להתגבר על הפחדים שלך. מוטיבציה להשגת מטרות איך להתמודד עם פחד הצלחה בחיים התמודדות עם קשיים הישגיות והתמדה עכשיו יש נושא של השגת מטרות, ...
בעיות התנהגות אצל ילדים, מרגיש שכולם נגדו, איך לחנך ילדים? איך להבין ילדים? איך לטפל בפחדים? איך לטפל בפוביות? פחד מליצנים, טיפול בפחדים, הפרעת התנהגות, בעיה התנהגותית
בעיות התנהגות אצל ילדים, מרגיש שכולם נגדו, איך לחנך ילדים? איך להבין ילדים? איך לטפל בפחדים? איך לטפל בפוביות? פחד מליצנים, טיפול בפחדים, הפרעת התנהגות, בעיה התנהגותית
... נגדו, איך לחנך ילדים? איך להבין ילדים? איך לטפל בפחדים? איך לטפל בפוביות? פחד מליצנים, טיפול בפחדים, הפרעת התנהגות, בעיה התנהגותית למה ילדים מרגישים שכל העולם נגדם? כאשר ילד מרגיש ... מה לעשות כשילד פוחד או סובל מפוביות, כמו פחד מליצנים? כאשר ילד פוחד מליצנים, יש לנסות להבין את המשמעות העמוקה שהילד מעניק לליצן. לדוגמה, ילד עשוי לפחד מליצן כי הוא מייצג עבורו משהו מאיים כמו הומור כפוי או תחושה של איום נסתר. יכול להיות שהליצן מייצג ... העובדה שהוא מנסה להצחיק בכוח. אם הילד מפחד ממי שמנסה להצחיק אותו בכוח, ייתכן שהילד חושש מכך שינסו לכפות עליו משהו, ואז הליצן מייצג איום ... לראות את הסביבה כמקור של איום מתמיד. איך להתמודד עם פחדים אצל ילדים? למה הילד חושב שכולם נגדו? פחד מליצנים טיפול איך להבין ילד עם בעיית התנהגות? כיצד להתמודד עם פוביות של ילדים? ...
טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית
טיפול בחשיפה, טיפול קוגניטיבי, שיטות טיפול, אימון למטפלים, לימודי אימון אישי, טיפול בפחדים, פחד טיסה, פחד מגוקים, טיפול בהתמכרות, איך לטפל בפחד? פחד קהל, חרדה חברתית מה זה טיפול בחשיפה ואיך הוא עובד? טיפול בחשיפה הוא שיטת טיפול נפוצה המבוססת על ההנחה שכאשר אדם מתמודד באופן ישיר עם הדבר שמפחיד אותו, הוא מגלה בהדרגה שהמציאות ... מאיימת כפי שדמיין. לדוגמה, אדם הסובל מחרדה חברתית יתחיל את הטיפול בחשיפה בכך שהוא מדבר מול קהל מצומצם, ולאט - לאט יגדיל את מספר האנשים שהוא עומד מולם. באופן ... בהדרגה למקומות גבוהים יותר, עד שהחרדה פוחתת באופן משמעותי. האם טיפול בחשיפה תמיד מצליח? למרות שטיפול בחשיפה יכול להיות יעיל מאוד, הוא אינו מצליח תמיד. לדוגמה, במקרים של פחד טיסה קשה לבצע חשיפה ... עם המצב השלם, דבר שעלול להגביר את החרדה וליצור התנגדות מוגברת לטיפול. למשל, אדם שיחווה חוויה שלילית בזמן טיסה עלול לפתח סלידה חזקה עוד יותר, ואף יסרב לטוס שוב, מתוך ... החרדה הייתה אמיתית ומוצדקת. מדוע החשיפה בלבד אינה מספיקה בטיפול בפחד? חשיפה לבדה עשויה שלא להספיק, ולכן חשוב להוסיף לטיפול אלמנט של התבוננות והבנה. אדם הסובל מפחד קהל לא רק צריך לדבר מול אנשים שוב ושוב, אלא גם לבחון את ... שבבסיס החרדה. כיצד דוגמת התפוז המכני ממחישה את מגבלות הטיפול בחשיפה? בסרט התפוז המכני מוצגת דוגמה לכך שחשיפה בלבד לא בהכרח יוצרת שינוי רגשי אמיתי. גם ... סיטואציה מסוימת, זה לא תמיד יגרום לו לאהוב אותה או להפסיק לפחד ממנה. כדי שהטיפול יהיה יעיל באמת, יש צורך לשלב חשיפה עם הבנה פנימית עמוקה של מקור הרגשות והמחשבות. איך מטפלים בפחדים ספציפיים כמו פחד מגוקים או מים? במקרה של פחד מגוקים, אפשר להציע לאדם להתקרב לגוק באופן הדרגתי כדי לראות שלא קורה דבר רע. אבל חשוב גם לשאול שאלות ... יקפוץ עליך? ואם הוא יקפוץ עליך, מה יקרה?. בדומה לכך, במקרה של פחד מים, אפשר להתחיל בשפיכת מעט מים על האדם ולהגדיל בהדרגה את החשיפה. לעומת זאת, במצבים בינאריים כמו ... לראות את חוסר הרציונליות של הפחד ולנטרל את המקור שלו. כיצד טיפול בחשיפה מתקשר להתמכרויות ולרצונות חזקים? העיקרון של טיפול בחשיפה עובד גם בצורה הפוכה: אם חשיפה מפחיתה פחד, אז מניעה (התנזרות) יכולה להחליש התמכרות או ... תאווה או פחד? רבי נחמן מברסלב הסביר שכאשר שוברים תאווה או פחד מבלי להבין את השורש האמיתי שלהם, בדרך כלל יופיעו תאוות או פחדים אחרים, לפעמים אפילו חזקים יותר. לדוגמה, אדם שנדמה לו שנפטר מפחד מסוים עשוי לפתח פחד חדש, כי הבעיה העמוקה לא נפתרה. אותו עיקרון נכון לגבי תאוות או רצונות חזקים: אם לא מטפלים בשורש, הרצון פשוט יופיע בצורה אחרת. מכאן עולה החשיבות הגדולה של ההתבוננות הפנימית, בנוסף ... או להימנעות עצמן. למה שילוב בין חשיפה להתבוננות הוא הכרחי בטיפול? החשיפה יוצרת מידע חדש על המציאות, המאתגר את התפיסות הקודמות של האדם. ההתבוננות הפנימית שבאה לאחר ...
התמודדות עם פחד, איך לטפל בפחד? איך לטפל בבעיה? לבדוק מה האמת, אינטרסים בחיפוש האמת, חיפוש האמת ללא אינטרסים, שוחד עצמי, מה הכי נכון לעשות? איך לדעת מה לעשות?
התמודדות עם פחד, איך לטפל בפחד? איך לטפל בבעיה? לבדוק מה האמת, אינטרסים בחיפוש האמת, חיפוש האמת ללא אינטרסים, שוחד עצמי, מה הכי נכון לעשות? איך לדעת מה לעשות?
... עם פחד, איך לטפל בפחד? איך לטפל בבעיה? לבדוק מה האמת, אינטרסים בחיפוש האמת, חיפוש האמת ללא אינטרסים, שוחד עצמי, מה הכי נכון לעשות? איך לדעת מה לעשות? איך להתמודד עם פחד ולבדוק את האמת? ההתחלה של ... אמיתי - אם לא, אז הפחד הוא חסר בסיס ואין סיבה להמשיך לפחד. הכוונה כאן היא לוודא שלא מתמודדים עם פחד מדמיון. מצד שני, כאשר הפחד אמיתי, יש להכיר בו ולטפל בו בדרך שתוביל לשחרור מהפחד, ולא ... אחד מהם מציין שהתשובה לא בהכרח טמונה בפתרון מידי של הפחד, אלא בהבנתו. תשובות לשאלות פנימיות: איך להתמודד עם פחד? בהמשך השיחה יש דגש על ... הפנימיות, כגון: מה האמת לגבי הפחד שלי? במקום לשאול אם הפחד אמיתי או לא. השאלה האמיתית היא מה הפחד מייצג, איזה השפעה יש לו על החיים ...
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
איזה טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי
... טיפול לבחור? טיפול התנהגותי, טיפול קוגניטיבי, טיפול cbt, איך לבחור מטפל? איזה טיפול הכי מומלץ? איזה טיפול הכי טוב? איך לטפל בפחדים? טיפול ממוקד שינוי, טיפול ב ocd, טיפול הכרתי, טיפול תת הכרתי מה ההבדל בין טיפול קוגניטיבי לטיפול התנהגותי? אליעד כהן מציג בהרצאה זו שלושה סוגים של טיפול מרכזיים - טיפול קוגניטיבי, טיפול התנהגותי, וטיפול משולב הנקרא CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי). הוא מסביר כי טיפול קוגניטיבי מתמקד בשינוי צורת החשיבה של האדם, מתוך ההנחה שאם ישנה את תפיסתו לגבי ... להיגמל מעישון ינסה להבין לעומק מדוע הוא מעשן, מה העישון נותן לו, ואם יצליח לשכנע את עצמו בצורה עמוקה שהעישון אינו מועיל לו, הוא פשוט יפסיק לעשן מעצמו. לעומת זאת, טיפול התנהגותי עובד דרך שינוי ישיר של הרגלים. לפי גישה זו, אם אדם יתחיל בפועל לשנות את ... לגבי ההרגל תשתנה בהדרגה. לדוגמה, מעשן שיפסיק לעשן באופן יזום ויתמודד עם הקושי שבכך, יתחיל לפתח מחשבות חדשות ותובנות חדשות, וכך תשתנה גם תפיסתו לגבי העישון עצמו. מהו טיפול CBT ואיך הוא משלב את שתי השיטות? טיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי) משלב את שתי השיטות: הוא כולל גם שינוי התנהגותי בפועל וגם בחינה וניתוח של מחשבות ורגשות שעולים תוך כדי השינוי. כך, בטיפול לגמילה מעישון, המטופל מתבקש להפסיק לעשן, אך במקביל עליו לעקוב אחרי המחשבות והרגשות שמתעוררים אצלו תוך כדי ... מאחוריהן ומה המשמעות הרגשית של הסיגריה עבורו. הגישה המשולבת היא אידיאלית כיוון שהיא מטפלת בבעיה הן ברמת החשיבה והן ברמת ההתנהגות, ומאפשרת להתמודד עם בעיות שייתכן שהמטופל לא היה מודע אליהן מראש. עם זאת, אליעד כהן מדגיש כי השינוי המהותי ביותר הוא תמיד השינוי ... לדוגמה, אדם שסובל מהתמכרות לסמים יכול לעבור גמילה התנהגותית בה הוא מפסיק להשתמש בסמים, אך אם החשיבה שלו לא השתנתה באופן מהותי והסיבות שהובילו אותו לשימוש בסמים לא טופלו, הוא עלול לחזור להשתמש בסמים בשלב מאוחר יותר. לפיכך, ללא שינוי מחשבתי עמוק ומקיף, ... אדם יכול לחשוב ולדבר באופן תיאורטי על הסיבות שלו לעשן, אך רק כשהוא ינסה להפסיק לעשן, הוא יגלה פחדים, רגשות ותובנות חדשות שיצופו בו תוך כדי ההתמודדות המעשית. איך לשלב טיפול התנהגותי וקוגניטיבי בצורה נכונה? ההמלצה של אליעד כהן היא להתחיל בטיפול שמשלב את שני ההיבטים במקביל: לשנות בפועל את ההרגל (למשל, להפסיק לעשן בפועל). לבצע ... נוחות, הוא צריך לשאול את עצמו מדוע בדיוק הוא מרגיש כך, ומה באמת חסר לו באותו רגע. זהו תהליך של חקירה עמוקה שמוביל גם לשינוי התנהגותי וגם לשינוי מחשבתי. איך לבחור את הטיפול המתאים ביותר? לסיכום, אליעד כהן מציין שאין תשובה חד משמעית מוחלטת לשאלה מהו ה
משמעות פרטית, משמעות כללית, להבין את המשמעות הפרטית אחרי הכללית
משמעות פרטית, משמעות כללית, להבין את המשמעות הפרטית אחרי הכללית
... פרטית, משמעות כללית, להבין את המשמעות הפרטית אחרי הכללית מה ההבדל בין משמעות פרטית למשמעות כללית? אליעד כהן מסביר שיש שני סוגים של משמעות: משמעות פרטית ומשמעות כללית. המשמעות הכללית מתייחסת להבנה הכוללת, הרחבה והאוניברסלית של המציאות. המשמעות הפרטית, לעומתה, היא הדרך שבה המשמעות הכללית באה לידי ביטוי באופן ספציפי בכל פרט ופרט במציאות. למשל, כשאדם שואל את עצמו מה המשמעות שלי?, הוא בעצם מנסה למצוא משמעות פרטית, משמעות ספציפית עבורו, בתוך המשמעות הכללית והאוניברסלית שכבר ידועה לו. השאלה הזו מתעוררת כאשר האדם כבר מבין שיש משמעות כוללת לחיים, אבל עדיין לא ברור לו למה הוא ספציפית קיים בצורה שהוא קיים בה, ולמה חייו מתנהלים בצורה מסוימת ולא אחרת. למה קשה להבין את המשמעות הפרטית גם כשהכללית ברורה? אליעד מסביר כי המשמעות הכללית קשורה להבנה המוחלטת של המציאות, ולכן היא אחת וברורה. אך כאשר יורדים לפרטים ולצמצומים, כל פרט הוא בעצם ביטוי מצומצם של המשמעות הכללית. לדוגמה, כשאומרים שהכל אחד, המשמעות הכללית הזו ברורה ופשוטה יחסית להבנה. לעומת זאת, כשמנסים להבין למה פרט מסוים מתרחש בצורה ספציפית דווקא ולא אחרת, זה כבר יותר קשה. הצמצום הוא בעצם הבחנה מסוימת, הפרדה של פרט מסוים משאר הפרטים, ובתוך ההפרדה הזאת קשה יותר לזהות את המשמעות הכללית. מהם צמצומים ואיך הם מקשים על הבנת המשמעות? אליעד כהן משתמש במושג צמצומים כדי לתאר את האופן שבו המציאות הכללית מתגלה בצורה ספציפית, מוגבלת ופרטית. הצמצום יוצר שאלות: למה דווקא ככה ולא אחרת?. לדוגמה, אם הכל אחד, למה אני דווקא האדם הספציפי הזה, בזמן הספציפי הזה, במצב הספציפי הזה? אלו שאלות על משמעות פרטית, שהן תוצאה של צמצומים. הקושי נובע מכך שהמשמעות הכללית - שהכל אחד - אינה מסבירה באופן ברור ומידי למה פרט מסוים התרחש באופן ספציפי. זה מחייב לחפש תשובות מפורטות יותר ומוגבלות יותר, הממוקדות בצמצום עצמו. האדם צריך להבין גם את הפרספקטיבה של האחדות וגם את הפרספקטיבה המצומצמת כדי למצוא תשובות מלאות. מדוע חייבים להבין את המשמעות הכללית לפני הפרטית? לפי אליעד, אי אפשר באמת להבין את המשמעות הפרטית לעומק בלי להבין קודם כל את המשמעות הכללית. כאשר האדם מבין שהכל אחד, ברור לו שבסופו של דבר כל המשמעויות הפרטיות הן רק ביטויים שונים של אותה משמעות כללית. כך, אם המשמעות הכללית אינה מובנת תחילה, המשמעות הפרטית לעולם לא תהיה מובנת במלואה, כיוון שהאדם ינסה להבין משהו מוגבל מתוך ראייה מוגבלת של המציאות. כלומר, יש צורך בהבנה של השלמות כדי להבין את החלקים שלה בצורה נכונה ושלמה. מה גורם לאדם לחפש משמעות פרטית למרות שכבר הבין את הכללית? גם לאחר שאדם מבין שהכל אחד, הוא עדיין יחפש להבין את המשמעות הפרטית, כי הוא חווה את עצמו כישות נפרדת שחיה חיים ספציפיים וייחודיים. הוא לא מסתפק בהבנת האחדות כי הוא עדיין לא רואה באופן מלא כיצד חייו הפרטיים משתלבים בתוך האחדות הזאת. החיפוש אחרי משמעות פרטית הוא בעצם ניסיון לגשר על הפער בין ההבנה של המשמעות הכללית לבין חוויית החיים האישית של האדם. החיפוש הזה יוצר מתח מסוים: מצד אחד, האדם יודע שהכל בסופו של דבר אחדות, ומצד שני הוא עדיין לא מרגיש שלם עם התשובה ... הבדל בין הפרטים השונים, מצד שני, פרספקטיבת הצמצום - להבין את המשמעות והסיבה לכל פרט בנפרד. המטרה היא להבין את האחדות שבתוך הצמצום, להבין איך כל פרט מבטא את המשמעות הכללית באופן מיוחד לו. ההבנה הזו דורשת תהליך עמוק של התבוננות עצמית, הבנת סיבתיות, ויכולת לראות מעבר לפרטים אל תוך האחדות. מדובר בתהליך מתמיד של הרחבת המודעות, המשלב את שתי נקודות המבט בו זמנית. מהי משמעות פרטית? איך להבין את המשמעות הכללית? למה קשה להבין צמצומים? מה הקשר בין משמעות פרטית לאחדות? איך למצוא משמעות אישית בחיים? ...
אחדות פרטית, אחדות כללית, אחדות בכלליות, אחדות בפרטיות, חיזוק חווית האחדות, אחדות מוחלטת, אחדות יחסית, אחדות בכל דבר
אחדות פרטית, אחדות כללית, אחדות בכלליות, אחדות בפרטיות, חיזוק חווית האחדות, אחדות מוחלטת, אחדות יחסית, אחדות בכל דבר
... פרטית, אחדות כללית, אחדות בכלליות, אחדות בפרטיות, חיזוק חווית האחדות, אחדות מוחלטת, אחדות יחסית, אחדות בכל דבר מה ההבדל בין אחדות כללית לאחדות פרטית? אליעד כהן מסביר שישנן שתי חוויות מרכזיות של אחדות - אחדות כללית ואחדות פרטית. ההבדל ביניהן טמון ברמת העומק שבו האדם חווה ומבין את המציאות כאחדות אחת שלמה. מצד אחד, ישנה אחדות כללית, בה האדם מבין באופן כללי ומופשט שכל הדברים זהים במהותם, ללא הבחנה ספציפית בין האירועים והמצבים. מצד שני, ישנה אחדות ... וזהים בערכם ממש ברגע שבו הם מתרחשים. אליעד מדגים זאת דרך מספר דוגמאות: האדם שרוצה לאכול עוגה ומתלבט האם לאכול אותה או לא. ברמה הכללית, הוא יודע שלא משנה אם יאכל או לא יאכל כי הכל אחד, אבל עדיין הוא מתלבט. זה סימן לכך שהאחדות שלו עדיין לא פרטית. באחדות ... ספר ממדף מסוים, אם תוך כדי הוא מודע לכך שזה לא משנה אם החבר יביא לו את הספר או לא, הוא נמצא באחדות פרטית. כלומר, ההבנה אינה נשארת כללית ומופשטת אלא מלווה את הפעולה הספציפית באופן מלא. אדם שנמצא בדיאטה ומתחיל להתלבט האם לאכול מאכל מסוים. באחדות כללית הוא אומר לעצמו: באופן כללי זה לא משנה. אך באחדות פרטית, הוא יבין בצורה מלאה, מדויקת וספציפית למה לאכול או לא לאכול זה בדיוק אותו דבר, ללא שום הבדל ערכי. מהי המשמעות של לחוות אחדות בכלליות לעומת פרטיות? אליעד מסביר כי אחדות כללית היא מעין תובנה מופשטת - הכל אחד, אבל זו הבנה כללית ושטחית. זהו שלב ראשוני שבו האדם מצליח לחוות אחדות אך ורק ברמה הכללית והפילוסופית, מבלי להצליח ליישם אותה בכל רגע ורגע בחיי היום יום. לעומת זאת, לחוות אחדות בפרטיות זו חוויה עמוקה ומדויקת ... נתון, למה המצב שהוא חווה כרגע הוא בדיוק באותה מידה אחד, טוב ומושלם כמו ההיפך שלו. מדוע חוויית אחדות פרטית חשובה יותר מחוויית אחדות כללית? החשיבות של אחדות פרטית לפי אליעד היא בכך שהאדם לא רק מדקלם לעצמו שהכל אחד, אלא ממש מבין את זה באופן מעשי, מדויק, ופרטני בחיים. אדם שחווה רק את האחדות הכללית יהיה נתון כל הזמן לספקות, התלבטויות, וחוסר ביטחון פנימי. לעומת זאת, אדם שהגיע לחוויית אחדות פרטית לא יתלבט יותר לעולם, ... בחיים הרגילים בצורה נורמטיבית. דווקא כדי שאדם יוכל להמשיך להתנהל בעולם, עליו לשמור על רמה מסוימת של אי - ידיעה או של התבוננות יותר כללית, משום שהבנה פרטית מדי של האחדות עלולה לגרום לו לאבד עניין טוטאלי בכל עשייה או פעילות. כיצד מפתחים את חוויית האחדות בפרטיות ובכלליות? כדי לפתח את חוויית האחדות, אליעד מציע שתי דרכים מרכזיות: הדרך הראשונה (כללית): האדם צריך להזכיר לעצמו כל הזמן שהכל אחד, מעין זיכרון כללי שמלווה את כל פעולותיו ומחשבותיו. הדרך השנייה (פרטית): האדם ... לפרדוקס עצמו. לסיכום, מהי הדרך הנכונה לחזק את חוויית האחדות? הדרך הנכונה לחיזוק חוויית האחדות לפי אליעד היא שילוב חכם בין ההבנה הכללית של האחדות לבין ההבנה הפרטית שלה. על האדם לזכור באופן כללי שהכל אחד, אך גם לעבוד במקביל על הבנת הפרטים הספציפיים של ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בחרדות לא ברורות, טיפול בדיכאון כרוני, איך להתמודד עם חרדה לא הגיונית? איך להתמודד עם חרדה מוכללת? איך להתמודד עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה? איך לטפל בדיכאון? עצבות, למה אני בדיכאון? למה אני בחרדה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להתמודד עם חרדה כללית?, למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם חרדה כללית?, דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לימודים, מאמן למציאת עבודה, אימון אישי לתזונה נכונה בתחום איך להתמודד עם חרדה כללית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5469 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 02:49:52 - wesi1