אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אובדן שפיות ✔איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:55איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה
מה ההבדל בין פחד להשתגע לבין פחד לעשות מעשים משוגעים?

קיימים שני סוגים עיקריים של פחד הקשורים לתחושת "שיגעון" או אובדן שליטה עצמית. הראשון הוא פחד להשתגע במובן הרחב, כלומר, החשש לאבד את השפיות לחלוטין, להגיע למצב שבו האדם אינו מודע למעשיו ופועל באופן לא הגיוני וללא שום שליטה. הסוג השני הוא פחד נקודתי וספציפי, שבו האדם חושש שיבצע פעולה לא הגיונית מאוד, פעולה שהוא עצמו תופס כפעולה משוגעת, אך מבלי לאבד את כל שפיותו.

לדוגמה, אדם שחושש שיפגע בילדיו ללא שום סיבה, או אדם שחושש שפתאום יוריד את בגדיו ויצעד עירום ברחוב, אינו בהכרח חושש שהוא יאבד שליטה מוחלטת על עצמו, אלא שהפעולה הבודדת והספציפית הזו תקרה לו. ההבדל כאן משמעותי: האדם מודע שהוא עשוי להצטער מיד לאחר ביצוע הפעולה, אך עצם החשש שיבצע את הפעולה המשוגעת מטריד אותו מאוד.

איך להתמודד עם פחד לבצע פעולות לא הגיוניות?

כאשר מתמודדים עם פחד מפני ביצוע פעולה לא הגיונית, אליעד כהן מסביר שצריך להתייחס לפחד מכמה זוויות אפשריות:
  • ראשית, לבדוק את ההסתברות לכך שהפעולה באמת תתבצע. פעמים רבות, כשבודקים באופן הגיוני, ניתן להיווכח שמדובר באירוע שהסיכוי שיתרחש הוא נמוך מאוד.
  • שנית, לבדוק מה יקרה אם הפעולה בכל זאת תתרחש. הכוונה היא לקבל את האפשרות שבתרחיש הקיצוני ביותר זה אכן יקרה, ולהבין מה ההשלכות. לעיתים קרובות ההשלכות לא יהיו חמורות כפי שהאדם חושש.
  • שלישית, לחפש דרכים להקטין את ההסתברות שהאירוע הלא הגיוני יתרחש, על ידי הגברת מודעות ושליטה עצמית, והימנעות מפעולות אימפולסיביות או חסרות היגיון.
איך ניתן להקטין את הסיכוי להשתגע ולבצע פעולות אימפולסיביות?

אליעד כהן מדגיש שכדי להקטין את הסיכון להשתגע, האדם חייב לפתח את החשיבה ההגיונית שלו ולהגביר את המודעות שלו לפעולות שהוא מבצע. ככל שאדם יותר חכם ומחושב, כך פוחת הסיכוי שלו לבצע פעולות לא הגיוניות ואימפולסיביות.

הוא מתאר שני סוגי גישות שאנשים נוקטים בהן ביחס לפעולותיהם:
  • הגישה הראשונה: אדם עושה כל פעולה שעולה בראשו, אלא אם כן מוכיחים לו שהפעולה אינה טובה. גישה זו מגדילה את הסיכון לפעולות אימפולסיביות וחסרות היגיון.
  • הגישה השנייה: האדם אינו מבצע שום פעולה, אלא אם כן הוא בטוח שהיא נחוצה, חיונית, ומועילה עבורו. גישה זו מפחיתה משמעותית את הסיכוי להשתגע, כי היא בנויה על מנגנון של שליטה עצמית ובדיקה מוקדמת של כל פעולה לפני ביצועה.
איזה הרגלים מגדילים את הסיכון לאיבוד שליטה עצמית?

אליעד מסביר שישנם הרגלים מסוימים, התנהגויות מסוימות, וגישות מסוימות, המגדילות את הסיכוי שהאדם יפעל בצורה אימפולסיבית ולא הגיונית:
  • פעולות שמתבצעות מתוך הרגל בלבד, בלי בדיקה של הסיבה להן, מעלות את הסיכון לאיבוד שליטה עצמית.
  • פעולות המבוצעות מתוך "אמונה עיוורת" או מתוך ציות לסביבה ("ככה אמרו לי", "ככה כולם עושים") הן חסרות היגיון ומסוכנות יותר, כי הן אינן מלוות בבדיקה הגיונית ובמחשבה מודעת.
  • כל פעולה שנעשית רק מתוך דחף רגעי ללא בחינה עמוקה ("כי בא לי"), מגבירה את האפשרות לאבד שליטה בעתיד, שכן האדם מתרגל לאימפולסיביות חסרת בקרה.
איך להגיע לאיזון בין שליטה עצמית לחופש פעולה?

לפי אליעד, האדם צריך למצוא איזון בין שליטה עצמית מוחלטת (כלומר לא לפעול כלל עד שברור לו שהפעולה מועילה) לבין חופש פעולה מוחלט (לעשות כל פעולה בלי בדיקה כלל). שני הקצוות האלו מסוכנים: הקצה הראשון גורם למגבלות רבות ומיותרות, ואילו הקצה השני מוביל לאיבוד שליטה מוחלט, משום שהאדם הופך לעבד של הדחפים והרצונות שלו.

המסקנה היא שהאדם צריך לייצר מנגנון מאוזן שבו הוא מודע לפעולותיו, חוקר אותן ובודק אותן, אבל לא מגביל את עצמו בצורה קיצונית.

איך להפחית את הפחד להשתגע בצורה מעשית?

אליעד כהן מסכם את ההסבר באמירה ברורה: אדם שחושש להשתגע צריך לפתח מודעות לפעולות שהוא עושה, לבדוק באופן עקבי מדוע הוא פועל כפי שהוא פועל, ולחזק את החשיבה ההגיונית והסיבתית שלו. הדרך לכך היא לא לבצע אף פעולה באופן אוטומטי, אלא רק לאחר שהובן מדוע היא חיונית. אמנם הוא ממליץ על כך בחצי חיוך ("אל תקום מהכיסא בבוקר בלי לדעת למה"), אבל המסר ברור: להימנע ככל האפשר מפעולות חסרות סיבה או מתוך הרגל בלבד.

ככל שהאדם מתרגל יותר חשיבה ביקורתית, וככל שהוא שואל את עצמו יותר פעמים "למה אני עושה את מה שאני עושה?", כך הוא מוריד משמעותית את הסיכוי לאיבוד שליטה ולביצוע פעולות לא הגיוניות או "משוגעות".
פחד להשתגע - ניתוח והבנה מעמיקה

קיים מצב שבו אדם מפחד להשתגע, אך יש להבחין בין שני סוגים של פחד זה.

שני סוגים של פחד להשתגע
  • יש אדם שחושש ממצב שבו הוא יאבד שליטה מוחלטת על עצמו, ייצא מדעתו, ולא יהיה מודע למעשיו. הוא חושש ממצב של התפרקות מנטלית מוחלטת, שבה הוא יהיה חסר כל בקרה עצמית ויפעל ללא שליטה או מודעות.
  • לעומת זאת, יש מי שלא חושש מהתפרקות כללית, אך כן מפחד לבצע מעשים ספציפיים הנתפסים כלא הגיוניים או "משוגעים". כלומר, הוא חושש שבעתיד תעלה בו דחף לבצע פעולה חריגה מאוד, כזו שבדרך כלל רק "משוגעים" עושים, אף שהוא מודע להשלכותיה.
דוגמאות לפחדים מסוג זה

דוגמה קלאסית היא הורה שחושש שהוא עלול יום אחד לפגוע בילדו ללא סיבה. הפחד כאן אינו בכך שהוא יהפוך למשוגע לחלוטין, אלא בכך שברגע מסוים תעלה בו מחשבה והוא יפעל לפיה באופן לא הגיוני. דוגמה נוספת היא אדם החושש שפתאום יוריד את בגדיו ויצעד עירום ברחוב. הוא לא מפחד מאובדן מוחלט של שפיותו, אלא שהוא ירגיש דחף פתאומי לבצע משהו לא הגיוני ויעשה זאת.

התמודדות עם הפחד

כאשר אדם מפחד מהאפשרות שיבצע פעולה חסרת היגיון, ניתן להתייחס לכך מכמה זוויות:
  • לשאול: "מה ההסתברות שזה יקרה?" ולהבין שמדובר באירוע נדיר מאוד.
  • לבדוק: "מה יקרה אם זה כן יקרה?" ולנסות להמעיט מחשיבות הפחד בכך שמקבלים את האפשרות שזה יקרה.
  • לבחון כיצד ניתן להקטין את הסיכוי שזה יקרה - האם יש דרכים להגביר שליטה עצמית ולהפחית דחפים אימפולסיביים?
הקשר בין רמת היגיון לשיגעון

באופן כללי, אדם יכול להקטין את הסיכוי שלו להשתגע על ידי כך שיהפוך לחכם יותר. אדם שחושב ומתנהל בהיגיון, מקטין משמעותית את הסיכוי לפעול באימפולסיביות חסרת פשר.

התנהגות והרגלים המשפיעים על הסיכוי להשתגע

כאן עולה שאלת נטל ההוכחה: האם אדם מחליט לבצע פעולה ורק אם יוכיחו לו שהיא לא טובה הוא יפסיק, או האם הוא נמנע מפעולה עד שיוכיחו לו שהיא נחוצה?
  • אם אדם נוהג לבצע כל פעולה שעולה על דעתו עד שיוכיחו לו שהיא מזיקה, יש לו סיכוי גבוה יותר לבצע דברים חסרי היגיון - כלומר, להשתגע.
  • לעומת זאת, אם אדם מתרגל לא לבצע שום פעולה עד שהוא בטוח שהיא הכרחית ומועילה, הסיכוי שלו לפעול באופן בלתי צפוי קטן משמעותית.
איך להפחית את הסיכון להשתגע?

כדי להקטין את הסיכוי לפעול ללא היגיון, כדאי להימנע מפעולות אוטומטיות או אימפולסיביות ללא בחינה מעמיקה של הסיבות והתועלת שבהן. כלומר:
  • להפסיק לפעול מתוך הרגלים עיוורים או כי "ככה עושים".
  • להימנע מלפעול מתוך אמונה עיוורת, אלא לבדוק כל פעולה לפני ביצועה.
  • לא לפעול סתם כי "בא לי", אלא לבדוק את ההשלכות של כל פעולה.
איזון בין שליטה מוחלטת לחופש פעולה

מצד אחד, אם אדם יחליט לא לעשות שום דבר עד שיוכיחו לו שזה מועיל, הוא עלול להיות מוגבל מאוד. מצד שני, אם הוא יעשה כל מה שבא לו מבלי לחשוב, הוא עלול להיכנס למצב שבו הוא שבוי בתשוקותיו ואינו מסוגל להתנגד לדחפים שלו. לכן, המטרה היא ליצור איזון בין חופש פעולה לבין שליטה מודעת בהחלטות.

המסקנה

אם אדם חושש שהוא עלול להשתגע, עליו לבדוק כיצד הוא מקבל החלטות ולוודא שהוא לא פועל מתוך דחפים בלתי מבוקרים. חיזוק החשיבה ההגיונית, הטלת ספק בפעולות אימפולסיביות, והימנעות מהרגלים חסרי היגיון - כל אלו יקטינו את הסיכון לפעול בטירוף רגעי ולבצע פעולות לא רצויות.
עכשיו יש בן אדם שמפחד להשתגע יכול להיות כזה דבר?

ש: כן.

אליעד: יכול להיות כזה דבר אוקי עכשיו בתוך הרובריקה של פחד להשתגע יש תת סעיף שנקרא פחד לעשות דברים משוגעים יש אחד שמפחד להשתגע לצאת מדעתו ויש אחד שמפחד שהוא יעשה דברים שהם עצמם משוגעים הוא לא מפחד להשתגע ואז להיות משוגע הוא מפחד שפתאום הוא יעשה דברים לא הגיוניים.

ש: אבל זה נחשב להשתגע.

אליעד: לא יש בן אדם שאומר "אני מפחד להשתגע" במובן של "אני מפחד שפתאום אני לא אהיה מודע לעצמי לא אשלוט בעצמי ואעשה דברים" ויש בן אדם שהוא לא מפחד מזה אבל זאת הסתעפות של זה הוא אומר "אני מפחד שפתאום אני בטעות אעשה x" וה - x הזה הוא x שרק משוגעים עושים אותו.

ש: אבל אז הוא יהפוך למשוגע.

אליעד: כן אבל זה x זה לא "יצאתי מדעתי ופתאום עשיתי דברים" אלא "עשיתי משהו ואפילו אחרי שנייה אני מצטער שעשיתי אותו".

ש: מה שאתה אומר לי זה כאילו מזכיר לי מה קדם לפני מה.

אליעד: לדוגמה נגיד אבא שמפחד שבטעות הוא יהרוג את הילד שלו סתם הוא אומר "אם פתאום אני אהרוג אותו" אוקי "ואם פתאום אני ארצה לפגוע בעצמי" יפה ואז נשאלת השאלה.

ש: אבל מבחינתו הוא חושב.

אליעד: לא אבל זה לא "אני אשגע" במובן של "אני פתאום לא שולט בעצמי ואני פתאום עושה דברים בלי היגיון" יש בן אדם שאומר "אני מפחד להשתגע" במובן של "אני מפחד שפתאום אני לא אשלוט בעצמי ופתאום אני אעשה דברים שמשוגע עושה ואני לא יודע מה עובר עלי ופתאום אני עושה פעולות" זה אחד זאת חרדה אחת יש חרדה אחרת שבן אדם לא מפחד מזה אבל הוא מפחד שפתאום הוא יעשה דבר שהוא משוגע לעשות אותו יש מלא דברים שבן אדם לא עושה אותם כי הם לא הגיוניים הוא מפחד שהוא יעשה אותם. מה אתה נגיד עושה לא הגיוני מה אתה לא עושה שהוא לא הגיוני?

ש: מה אני לא עושה דברים?

אליעד: כן נגיד אתה לא הולך יחף ברחוב הולך יחף ברחוב?

ש: כן עכשיו עלתה לי מחשבה לדוגמה פעם שהיה לי פחד כזה מוריד את הבגדים מתחיל להיות ברחוב.

אליעד: נכון סבבה.

ש: לדוגמה עברה לי מחשבה כזאת.

אליעד: יפה אז זה לא פחד להשתגע במובן שהשתגעת לגמרי השתגעת במובן מסוים, יפה עכשיו מה עושים עם זה.

ש: אומרים לו כן יש סיכוי.

אליעד: אז מה שאתה אומר זה אומרים לו יש סיכוי אז יש לנו סיכוי וסיכון הולכים על הסיכוי יש סיכון, שנייה אז אתה הולך על האופציה של הסיכון למה אתה מפחד שזה יקרה אז מה אם זה יקרה ואז מה אם זה יקרה נכון.

ש: מה ההסתברות.

אליעד: בסדר אתה אומר אוקי מה אתה מפחד שיקרה אז מה אם זה יקרה זה מה שאתה אומר אבל האם זאת כל האמת לא יש עוד אמת יש אמת שגם אפשר לשנות את המציאות אפשר לגרום להקטין את הסיכוי שזה יקרה השאלה היא איך בן אדם מקטין את הסיכוי שלו להשתגע באופן כללי ובאופן פרטי.

ש: כללי ופרטי לא הבנתי.

אליעד: כללי הכוונה שהוא לא פתאום השתגע לגמרי ופרטי הכוונה איך אנחנו נקטין את הסיכוי שתעשה פעולות של משוגעים אז איך בן אדם יכול להקטין את הסיכוי שלו להשתגע תשובה על ידי שהוא יהיה יותר חכם ככל שתהיה יותר חכם ככה יש יותר סיכוי שלא תשתגע כחכם והמשוגע משני הקצוות זה א' תשובה גנרית כללית אוקי אבל יש פה עוד שכל השכל בעוד רמה נוספת, אוקי תסתכלו בעיקרון יש נטל ההוכחה על מי הוא מוטל על מי נטולה חובת ההוכחה עכשיו כשבן אדם רוצה לעשות פעולה יש בן אדם שאומר כזה דבר "אני רוצה לעשות פעולה אני עושה אותה למה אני עושה אותה כי זה עושה לי טוב מה עושה לי טוב כי אני רוצה לעשות אותה ואת זה שאני רוצה לעשות אותה זאת הסיבה שאני עושה את הפעולה ואני בעצם כל דבר שאני רוצה לעשות אני עושה אלא אם כן יוכיחו לי שזה רע".

יש בן אדם שאצלו זה הולך הפוך הוא אומר "אני שם את נטל ההוכחה על לעשות" הראשון אמר "אני שם נטל ההוכחה על לא לעשות זאת אומרת אני עושה הכל אלא אם כן יוכיחו לי לא לעשות" יש אחד שאומר "אני לא עושה שום דבר אלא אם כן יגידו לי שאני חייב לעשות אני לא עושה כלום משום דבר לא יצא לי שום דבר אני לא עושה שום דבר בשום נושא אני לא אעשה משהו אלא אם כן אני אהיה חייב לעשות אותו", עכשיו למי יש יותר סיכוי להשתגע להוא שמרגיל את עצמו לעשות כל דבר אלא אם כן מוכיחים לו שלא דהיינו, הוא שם את נטל ההוכחה על הלא לעשות או ההוא שאומר "אני לא עושה שום דבר אלא אם כן אני מוכיח לעצמי שאני חייב לעשות אותו ומוכרח לעשות אותו ואם לא אני לא עושה אותו".

ש: הראשון יחסית.

אליעד: הראשון יש יותר סיכוי להשתגע כי מה זה להשתגע להשתגע זה בעצם לעשות דבר שלא מביא לך תועלת מה זה משוגע מישהו שעושה פעולות לא הגיוניות מה הופך פעולה ללא הגיונית שהיא לא מביאה לך תועלת זאת אומרת אז למה עשית אותה כי רצית זאת אומרת שעשית כי רצית למרות שהיא לא מביאה לך תועלת, זאת אומרת שאם אתה מפחד להשתגע מה שאתה צריך לעשות זה ללכת לכיוון השני תרגיל את עצמך לא לעשות פעולות סתם כי בא לך אם בן אדם עושה פעולות סתם כי בא לו זה מגדיל את הסיכוי שיום אחד הוא יעשה סתם כי בא לו משהו שידפוק אותו.

לעומת זאת אם בן אדם מרגיל את עצמו לא שום דבר סתם כי בא לו אלא רק אחרי שיש חמש סיבות למה לעשות ורק אחרי שהוא בטוח שזה טוב ורק אחרי שהוא בדק מאה בדיקות יש פחות סיכוי שהוא ישתגע, מה זה אומר לענייננו אנו איך מחדדים את זה בן אדם לדוגמה פועל מתוך הרגל זאת פעולה שהיא לא כל כך סיבתית למה אתה עושה את הפעולה כי אתה עכשיו רוצה לעשות אותה כי אתה עכשיו יש לך חיסרון ואתה חושב שאם תעשה את זה זה יביא לך תועלת או כי אתה רגיל אם בן אדם עושה דברים כי הוא רגיל זה בעצם נקרא לפעול בלי סיבה, אם בן אדם נגיד עושה דברים "כי ככה אמרו לי" זה בלי סיבה אם בן אדם עושה דברים כי ככה הוא מאמין זה בלי סיבה אם הוא עושה כי אשתו אמרה לו זה בלי סיבה.

ככל שהבן אדם מרגיל יותר ויותר לעשות דברים בלי לחקור למה הוא עושה אותם זה מגדיל את הסיכוי שלו להשתגע זאת באמת האמת בן אדם שעושה דברים בלי חוש בקרה "ולמה אני עושה אני חייב לעשות לא צריך לעשות מה ההיגיון בזה מה יצא לי מזה זה טוב זה לא טוב מי אמר שזה טוב, אז מה אם בא לי אולי זה לא טוב אולי אני לא צריך" מי שלא עושה את זה זה באמת מגדיל את הסיכוי שלו להשתגע ולכן צריך לעשות פרסה לכיוון ההפוך לנסוע מעכשיו אתה לא עושה דברים בלי להבין אתה לא עושה כלום שב על הכיסא אל תקום בבוקר בלי שאתה מבין למה, לקחתי את זה להקצנה לכיוון השני.

ש: לגמרי לקחת את זה רחוק.

אליעד: אז מה.

ש: כולנו בערך לא מכוון לזה.

אליעד: אז מה זאת המטרה שלא תקומי מהכיסא שיהיו כבישים פנויים. אוקי עכשיו עוד פעם מה האמת שבן אדם שיגיד "אני לא עושה כלום אלא אם כן שיוכיחו לי שזה טוב" גם זאת בעיה אז הוא גם לא יעשה כלום יש פה כל מיני בעיות זה פעם לפני כמה וכמה פגישות נתתי איזה תרגיל פה לשיעורי בית לבדוק מי ידפק יותר ההוא שאומר "אני עושה כל דבר אלא אם כן יוכיחו לי למה לא" זוכרים שהיה סיפור כזה או שגם השאלה נשכחה, בכל מקרה הייתה פעם שאלה כזאת מי יסבול יותר ההוא שאומר "אני לא עושה כלום עד שלא מוכיחים לי למה כן" ההוא שאומר "אני עושה כל דבר עד שיגידו לי למה לא" שניהם יסבלו שניהם ישתגעו בן אדם צריך את שני המנגנונים.

אם בן אדם יגיד לעצמו "אני עושה כל דבר אלא אם כן יוכיחו לי למה לא" בעיקרון הוא יכול לעשות כל דבר ואף פעם אי אפשר להוכיח לו שלא כל דבר שיוכיחו לו שלא הוא יגיד למה לא ולמה לא ואז הוא ירגיש רע כי אז הוא ירגיש שהוא מחויב לרצון שלו כי המחשבה שאומרת "למה לי לעשות את זה תוכיח לי שאני צריך לעשות את זה" היא מגנה על הבן אדם מהשעבוד להשתעבד לרצון שלו לעשות כל מה שבא לו בזכות זה שאתה לא מאפשר לעצמך לעשות מה שבא לך בזכות זה אתה חופשי לא להיות משועבד לעשות מה שבא לך כי אם בן אדם אומר "מעכשיו אני עושה מה שבא לי וזהו" אז זה מגניב מצד שני אתה עכשיו לא יכול לא לעשות משהו שבא לך אתה כל הזמן צריך לעשות את מה שבא לך וזאת גם צרה צרורה בא לך תעשה ובא לך תעשה אתה לא יכול להתנגד אתה אומר "בא לי אני צריך לעשות".

לכן איך מנטרלים את זה אומרים "רגע אבל למה שאני אעשה את זה מה יצא לי מזה" זה כמו להגיד "אני לא עושה עד שאני לא מבין מה יצא לי מזה" נטל ההוכחה הוא "אני לא עושה עד שאני לא אבין מה יצא לי מזה" ואז הבן אדם יכול להגיד "טוב אני לא צריך לעשות" מצד שני עכשיו זה מגביל אותך "מה אני לא יכול לעשות סתם כי בא לי מה אני כל דבר חייב שיצא מזה משהו אני רוצה לעשות מה שבא לי מה עכשיו אני צריך לראות מה יצא לי מזה" ולכן בסוף צריך איזון ולכן לענייננו אנו אם בן אדם מפחד להשתגע שישאל את עצמו מה מאפיין משוגע משוגע מאפיין שהוא עושה דברים ללא היגיון אתה רוצה להקטין את הסיכוי שתשתגע תתחיל לפעול בהיגיון לא בא לך לפעול בהיגיון אתה כבר משוגע כרגע חכה שגם השיגעון הזה יעלה לך בעוד הרבה נזקים. הבנו את הסיפור?
פעולות אוטומטיות וודאות להרגיש רע מגדיל את הסיכוי איך לשפר את השכל לייצר מיומנות שכלית להיות יותר חכם להגיע אפשר לגרום שיפור השכל אובדן אובדן שליטה אובדן שפיות איבוד איבוד שליטה איבוד שליטה עצמית איך לא לאבד איך לא לאבד שליטה איך לא להשתגע אני מתחיל לאבד שליטה בלי היגיון היגיון הרגשה הרגשה של אובדן שליטה הרגשת הרגשת אובדן שליטה חוויה חוויות חווית חרד להשתגע חרד משיגעון חרדה חרדה לאבד חרדה לאבד שליטה חרדה להשתגע חרדה מאובדן שליטה חרדה מאיבוד שליטה חרדה מפני חרדה מפני איבוד שליטה חרדה משגעון חרדות טיפש לא לאבד שליטה לא להשתגע לאבד לאבד את השפיות לאבד שליטה להשתגע ללא היגיון לפחד לאבד לפחד להשתגע לפעול לפעול בלי היגיון מפחד לאבד מפחד לאבד שליטה מפחד להשתגע מפחד מאובדן שליטה פחד פחד לאבד פחד לאבד שליטה פחד להשתגע פחד מאובדן שליטה פחד מאיבוד פחד מאיבוד שליטה פחד מלאבד פחד מפני פחד מפני איבוד פחד מפני איבוד שליטה פחד משגעון פחד משיגעון פחדים רגש רגשות שיגעון שליטה שליטה עצמית תחושה תחושה של אובדן שליטה תחושות תחושת תחושת אובדן תחושת אובדן שליטה
פחד לאבד שליטה, אובדן שפיות, אובדן שליטה, פחד להשתגע, חרדה מפני איבוד שליטה
פחד לאבד שליטה, אובדן שפיות, אובדן שליטה, פחד להשתגע, חרדה מפני איבוד שליטה ובו יתבאר, מהו שורש הפחד והחרדה של האדם, מפני אובדן שפיות ואיבוד שליטה. כי האדם מפחד להשתגע, ומפחד לאבד את השפיות שלו, ומפחד להגיע למצב של אובדן שליטה, שבו הוא יאבד את השליטה על עצמו, ואולי יקרו לו דברים רעים וכולי. וכאן יתבאר שורש הפחד הזה, וכיצד צריך להתמודד איתו. והסיבה לכך שהאדם מפחד לאבד שליטה, היא משום, שבתת המודע של האדם, הוא מרגיש ויודע, ... של מישהו אחר או יד המקרה וכיוב, שלא בטוח שטובתו של האדם, עומדת בראש סדר העדיפויות, של המנגנון שמחליט מה יקרה לאדם. והאדם מפחד להשתגע ולאבד שליטה, משום שהאדם מבין, שזה יכול להביא אותו למצב, שבו המציאות ... כלשהי, לנסות להתאים את המציאות לרצון שלו או להפך. כי האדם חווה, שהוא זה שאחראי לתחושת הטוב והרע שלו. והאדם מפחד, שאם הוא יאבד את השפיות שלו לגמרי, אז הוא יאבד שליטה לגמרי, והוא לא יוכל לגרום, לכך שהמציאות תהיה כרצונו. והפחד של האדם להשתגע ולאבד שליטה, הוא פחד מוצדק מנקודת מבט מסוימת. כי מנקודת מבט מסוימת, ... מנהלת אותו. כי המציאות מחליטה, כיצד השכל עצמו יחשוב. ולא השכל מחליט, מה בדיוק הוא יחשוב. כך שהאדם יכול להשתגע בכל רגע ורגע, ולאבד שליטה לגמרי וכולי. והדרך להתמודד עם הפחד הזה ועם החרדה הזאת להשתגע ולהגיע לאובדן שליטה, היא על ידי אמת. דהיינו, על ידי זה שהאדם מבין את האמת. שהאמת ... הרצון שלו, והאדם בוחר בבחירה חופשית מלאה, את כל מה שקורה במציאות. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקומות אחרים. ובסיכומו של דבר, החרדה מפני איבוד שליטה, היא חרדה מוצדקת מהיבט מסוים. כי אכן האדם לא ממש שולט ...
חוסר אונים, מרגיש חסר אונים, תחושת מצוקה רגשית, חוסר שליטה, איבוד שליטה, התאבדות, חוסר בחירה חופשית, מרגישה חסרת אונים, ייאוש, לאבד שליטה, חרדה קיומית, אובדן שפיות
חוסר אונים, מרגיש חסר אונים, תחושת מצוקה רגשית, חוסר שליטה, איבוד שליטה, התאבדות, חוסר בחירה חופשית, מרגישה חסרת אונים, ייאוש, לאבד שליטה, חרדה קיומית, אובדן שפיות
... חסר אונים, תחושת מצוקה רגשית, חוסר שליטה, איבוד שליטה , התאבדות, חוסר בחירה חופשית, מרגישה חסרת אונים, ייאוש, לאבד שליטה, חרדה קיומית, אובדן שפיות מה זה חוסר אונים לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר שחוסר אונים הוא מצב שבו אדם מרגיש שאין לו כוח או יכולת לשנות את ... מפני שהם מפרשים אותו כרע מוחלט. האדם פוחד לאבד את השליטה על חייו ולהגיע למצב שבו אין לו כל אפשרות בחירה, מצב שבו הזהות והקיום שלו עומדים בסכנה. אליעד מציין שאנשים מפחדים ... מעצמה. מה הקשר בין חוסר אונים לחרדה קיומית ואובדן שפיות? אליעד מסביר שחוסר אונים עמוק יכול להוביל לפחד קיומי, לאובדן שפיות ואפילו למחשבות אובדניות, כי האדם פוחד לאבד את מי שהוא. עם זאת, הוא מבהיר שהדרך להשתחרר מחרדות אלו היא דווקא לוותר על השליטה באופן מוחלט. האדם שלא מפחד לאבד את השליטה, שכבר אינו מתנגד למציאות, לא יחשוש יותר מאובדן שפיות או מתחושות קיומיות קשות. איך היכולת להכיל הפכים פותרת את בעיית חוסר האונים? אליעד מדגיש שהיכולת להכיל בו זמנית שני ... קיצוני? איך להשתחרר מחרדה קיומית? מה הקשר בין אובדן שליטה לחרדה? איך להכיל רגשות סותרים? איך להפסיק לפחד מאובדן שפיות? מה זה חוסר אונים לפי אליעד כהן? לפי ההסבר של אליעד כהן, חוסר אונים הוא מצב שבו אדם מרגיש שאין לו כוח, יכולת, ... המשמעות של הקיום, פחד להפסיק להיות אני, ולחוות אובדן שליטה מוחלט. מה הקשר בין חוסר אונים לאובדן שליטה? אליעד מסביר שהשורש של תחושת חוסר האונים הוא בדיוק באובדן השליטה. כאשר אדם מרגיש שאין לו שום יכולת להשפיע על המציאות, הוא נכנס למצוקה רגשית עמוקה. אליעד נותן דוגמה: אם קושרים לך ... שליטה כדי להרגיש טוב. מה הקשר בין חוסר אונים לאובדן שפיות וחרדה קיומית? אליעד מסביר שחוסר אונים עמוק עלול להוביל לחרדה קיומית, פחד מאיבוד שפיות ואף למחשבות אובדניות. האדם חושש לאבד שליטה על מי שהוא ומה שהוא, ולמעשה לפחד הזה אין סוף. אולם, הדרך להשתחרר מחרדה זו, לפי אליעד, היא להיות מוכן לוותר ... קיצוני? איך להשתחרר מחרדה קיומית? מה הקשר בין אובדן שליטה לחרדה? איך להכיל רגשות סותרים? איך להפסיק לפחד מאובדן שפיות? ...
חרדות בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות
חרדות בזוגיות, חרדת נטישה, חרדת בגידה, חרדת פרידה, קנאות בזוגיות, אובססיביות בזוגיות, מחשבות טורדניות בזוגיות, בעיות בזוגיות, דיכאון בזוגיות, ביטחון בזוגיות, אמון בזוגיות, יחסי תלות בזוגיות, משבר בזוגיות, מריבות בזוגיות
... מיד משתוללות: הוא לא אוהב אותי יותר, היא בטוח חסמה אותי, הוא בטח בוגד בי עכשיו. כל אירוע קטן הופך למשבר גדול, ומציף את האדם בתחושה של אובדן שליטה מוחלט. מהי חרדת בגידה ולמה היא גורמת? חרדת בגידה מתבטאת בחשדנות קיצונית כלפי בן הזוג, ללא סיבה ממשית. ... קיצוניים, זה מגיע לרמה שבה האדם מאמין שהשני בוגד בו גם במחשבותיו, גם אם הוא עצמו אינו מודע לכך. קנאות ורכושנות קנאות אובססיבית מובילה לאובדן שפיות במערכת היחסים. אדם קנאי עשוי לכעוס אם בן הזוג רק מדבר עם מישהו אחר, לחפש סימני בגידה בכל מקום, לחטט בטלפון, ...
פחד להשתגע / פחד מפני שיגעון. מה הפתרון? איך לא להשתגע מרוב לחץ?
פחד להשתגע פחד מפני שיגעון. מה הפתרון? איך לא להשתגע מרוב לחץ? להשתגע. שיגעון. לפעמים האדם מרוב לחץ ומסיבות שונות מפחד להשתגע. האדם מפחד להגיע למצב שבו הוא יהיה משוגע. האדם אינו מפחד מכך שהוא יאבד את המודעות העצמית לגמרי, כי אז הוא גם ...
פיצול אישיות - מהי המהות הרוחנית של פיצול אישיות? מה השורש של פיצול אישיות?
... מפיצול אישיות, משום שהוא מודע לרובד החיצוני של האדם. אך כאשר הרובד החיצוני של האני של האדם אינו מודע לרובד הפנימי של האדם, הרי שהאדם חווה פיצול אישיות. לפעמים האדם מרוב לחץ מפחד להשתגע. הפחד להשתגע שורשו בכך שיש בתוך האדם המון דעות מנוגדות שמנהלות בתוך האדם את מלחמת העולם השלישית (גוג ומגוג). כל המלחמה הפנימית שבתוך האדם מקורה ושורשה בכך ...
לחץ נפשי / פחד להשתגע / איזון נפשי - איך להתמודד עם לחץ ועם פחד להשתגע?
... נפשי פחד להשתגע איזון נפשי - איך להתמודד עם לחץ ועם פחד להשתגע? ובו יתבאר העניין של הפחד של האדם להשתגע והפחד של האדם לאבד שליטה. ומי שיתבונן יראה, כי לפעמים, ישנם מצבים שבהם האדם מרגיש לחץ נפשי מאוד גדול, ממחשבות שונות שמטרידות ...
הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 2
... שלו שמאפשר לו לכעוס ולא להיות מרוצה ממה שיש לו. וכל השיטות שיש בעולם של כל חכמי החכמים בעולם, אף אחת מהן לא יכולה לגרום לאדם להפוך להיות מה שהוא לא. ואף אחת מהן לא יכולה להעלים לאדם את הפוטנציאל שלו לאבד שליטה ולכעוס. ויש לדוגמה גם את עניין הפחד. כי באמת מטבעו האנושי מוטבעת גם האפשרות לחוות פחד. וכל שיטות החשיבה ...
חיפוש עצמי - אובדן זהות ודרך - איך לחפש ולמצוא את עצמך? איך למצוא את עצמך? את מה לחפש?
חיפוש עצמי - אובדן זהות ודרך - איך לחפש ולמצוא את עצמך? איך למצוא את עצמך? את מה לחפש?
... היא לא עם המציאות, אלא עם ההתנגדות לה. הפתרון נמצא בלרצות את המציאות. וכיצד? מילת המפתח היא אמת. הרעיון הוא שברגע שאדם מגיע לאבדן דרך מוחלט, מצב של איבוד שליטה , זה האדם שבו חיפוש האמת תעזור לו. לקחת את הקשיים ולבדוק האם הם אמיתיים או לא. זה הפתרון לעזור לאדם בכל ...
פחד להשתגע - מה לעשות?
פחד להשתגע - מה לעשות?
פחד להשתגע - מה לעשות? למה אנשים מפחדים להשתגע ומה הפתרון לכך? פחד להשתגע הוא פחד נפוץ שבו האדם חושש מאובדן מוחלט של השפיות והשליטה על חייו. אליעד כהן מסביר בהרחבה את מקור הפחד וכיצד להתמודד איתו לעומק, תוך מתן הסברים ודוגמאות מפורטות שמטרתן להבהיר את הדרך להתמודדות מוצלחת עם פחד מפני שיגעון. מהי הבעיה האמיתית כשאדם מפחד להשתגע? אליעד כהן מדגיש כי הפחד מהשיגעון נובע בעיקר מהתחושה של האדם שהוא תקוע באמצע - לא לגמרי משוגע ולא לגמרי חכם. מצב ... והפחד נמצאים דווקא במצב ביניים שבו האדם מודע מספיק כדי לדעת שהוא משוגע, אך אינו שלם עם מצבו, מה שיוצר אצלו לחץ פנימי עצום. מה גורם לאדם לפחד שהוא עומד להשתגע? הפחד להשתגע קשור באופן ישיר ללחץ נפשי. אליעד מסביר שלחץ נפשי מופיע כשהאדם אינו מסוגל להכיל תחושה של רע. מדובר בתחושה רעה ... אינו מבחין יותר בין טוב ורע בגלל שהכל נראה לו טוב. עיקר הלחץ מופיע בגלל תחושה של רע, כי הרע מייצר אצל האדם אי - יכולת הכלה, וכך נוצרת תחושה פנימית של חוסר יציבות ופחד משיגעון. מדוע הספק הוא הגורם העיקרי ללחץ נפשי ופחד להשתגע? המקור ללחץ הנפשי הוא הספק, כלומר, חוסר הוודאות. אליעד כהן נותן דוגמה מפורטת כדי להסביר זאת: אם יגידו לאדם בוודאות ... אם ודאות של טוב או של רע. האדם תמיד מפחד מהאפשרויות השונות שהעתיד עשוי להביא, והלחץ הנפשי נובע מחוסר היכולת להכיל את האי - וודאות הזאת. איך להתמודד בצורה יעילה עם הפחד להשתגע? ההתמודדות עם הפחד להשתגע מתחילה בזיהוי הגורם ללחץ. האדם חייב לזהות מהו הדבר שמלחיץ אותו ברמה כזו שגורמת לו לחשוש משיגעון. אליעד ממליץ לאדם ... כאשר האדם מתחבר לאמת הפנימית שלו ברמה הזאת, אין יותר ספק ואין יותר לחץ. האדם מגיע לשלווה עמוקה ולשפיות אמיתית, שבה הוא מסוגל להתמודד עם כל מצב ללא חשש להשתגע. פחד להשתגע איך מתמודדים עם לחץ נפשי? מה עושים כשמרגישים שעומדים להשתגע? מהי וודאות פנימית? איך להתגבר על פחד מאי - וודאות? ... היכולת להכיל את הרע. שהרי מן הטוב אינך משתגע בדכ. מכאן שהשורש לפחד מפני שיגעון נובע מחוסר היכולת של האדם להכיל את המציאות באופן רגשי. וכמובן נחדד שלו יצויר שהאדם יאבד את השפיות, מה אכפת לך אם אתה משוגע או לא? הבעיה היא כשאר האדם יודע שהוא משוגע, דהיינו, לא השתגע בשלמות. מה שהאדם צריך לעשות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אובדן שפיות, איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אובדן שפיות, דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מי ברא את אלוהים? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי למנהלים, רטוריקה, מגשר בתחום אובדן שפיות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4375 שניות - עכשיו 28_05_2025 השעה 03:57:07 - wesi1