אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אובדן ✔איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:55איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה
מה ההבדל בין פחד להשתגע לבין פחד לעשות מעשים משוגעים?

קיימים שני סוגים עיקריים של פחד הקשורים לתחושת "שיגעון" או אובדן שליטה עצמית. הראשון הוא פחד להשתגע במובן הרחב, כלומר, החשש לאבד את השפיות לחלוטין, להגיע למצב שבו האדם אינו מודע למעשיו ופועל באופן לא הגיוני וללא שום שליטה. הסוג השני הוא פחד נקודתי וספציפי, שבו האדם חושש שיבצע פעולה לא הגיונית מאוד, פעולה שהוא עצמו תופס כפעולה משוגעת, אך מבלי לאבד את כל שפיותו.

לדוגמה, אדם שחושש שיפגע בילדיו ללא שום סיבה, או אדם שחושש שפתאום יוריד את בגדיו ויצעד עירום ברחוב, אינו בהכרח חושש שהוא יאבד שליטה מוחלטת על עצמו, אלא שהפעולה הבודדת והספציפית הזו תקרה לו. ההבדל כאן משמעותי: האדם מודע שהוא עשוי להצטער מיד לאחר ביצוע הפעולה, אך עצם החשש שיבצע את הפעולה המשוגעת מטריד אותו מאוד.

איך להתמודד עם פחד לבצע פעולות לא הגיוניות?

כאשר מתמודדים עם פחד מפני ביצוע פעולה לא הגיונית, אליעד כהן מסביר שצריך להתייחס לפחד מכמה זוויות אפשריות:
  • ראשית, לבדוק את ההסתברות לכך שהפעולה באמת תתבצע. פעמים רבות, כשבודקים באופן הגיוני, ניתן להיווכח שמדובר באירוע שהסיכוי שיתרחש הוא נמוך מאוד.
  • שנית, לבדוק מה יקרה אם הפעולה בכל זאת תתרחש. הכוונה היא לקבל את האפשרות שבתרחיש הקיצוני ביותר זה אכן יקרה, ולהבין מה ההשלכות. לעיתים קרובות ההשלכות לא יהיו חמורות כפי שהאדם חושש.
  • שלישית, לחפש דרכים להקטין את ההסתברות שהאירוע הלא הגיוני יתרחש, על ידי הגברת מודעות ושליטה עצמית, והימנעות מפעולות אימפולסיביות או חסרות היגיון.
איך ניתן להקטין את הסיכוי להשתגע ולבצע פעולות אימפולסיביות?

אליעד כהן מדגיש שכדי להקטין את הסיכון להשתגע, האדם חייב לפתח את החשיבה ההגיונית שלו ולהגביר את המודעות שלו לפעולות שהוא מבצע. ככל שאדם יותר חכם ומחושב, כך פוחת הסיכוי שלו לבצע פעולות לא הגיוניות ואימפולסיביות.

הוא מתאר שני סוגי גישות שאנשים נוקטים בהן ביחס לפעולותיהם:
  • הגישה הראשונה: אדם עושה כל פעולה שעולה בראשו, אלא אם כן מוכיחים לו שהפעולה אינה טובה. גישה זו מגדילה את הסיכון לפעולות אימפולסיביות וחסרות היגיון.
  • הגישה השנייה: האדם אינו מבצע שום פעולה, אלא אם כן הוא בטוח שהיא נחוצה, חיונית, ומועילה עבורו. גישה זו מפחיתה משמעותית את הסיכוי להשתגע, כי היא בנויה על מנגנון של שליטה עצמית ובדיקה מוקדמת של כל פעולה לפני ביצועה.
איזה הרגלים מגדילים את הסיכון לאיבוד שליטה עצמית?

אליעד מסביר שישנם הרגלים מסוימים, התנהגויות מסוימות, וגישות מסוימות, המגדילות את הסיכוי שהאדם יפעל בצורה אימפולסיבית ולא הגיונית:
  • פעולות שמתבצעות מתוך הרגל בלבד, בלי בדיקה של הסיבה להן, מעלות את הסיכון לאיבוד שליטה עצמית.
  • פעולות המבוצעות מתוך "אמונה עיוורת" או מתוך ציות לסביבה ("ככה אמרו לי", "ככה כולם עושים") הן חסרות היגיון ומסוכנות יותר, כי הן אינן מלוות בבדיקה הגיונית ובמחשבה מודעת.
  • כל פעולה שנעשית רק מתוך דחף רגעי ללא בחינה עמוקה ("כי בא לי"), מגבירה את האפשרות לאבד שליטה בעתיד, שכן האדם מתרגל לאימפולסיביות חסרת בקרה.
איך להגיע לאיזון בין שליטה עצמית לחופש פעולה?

לפי אליעד, האדם צריך למצוא איזון בין שליטה עצמית מוחלטת (כלומר לא לפעול כלל עד שברור לו שהפעולה מועילה) לבין חופש פעולה מוחלט (לעשות כל פעולה בלי בדיקה כלל). שני הקצוות האלו מסוכנים: הקצה הראשון גורם למגבלות רבות ומיותרות, ואילו הקצה השני מוביל לאיבוד שליטה מוחלט, משום שהאדם הופך לעבד של הדחפים והרצונות שלו.

המסקנה היא שהאדם צריך לייצר מנגנון מאוזן שבו הוא מודע לפעולותיו, חוקר אותן ובודק אותן, אבל לא מגביל את עצמו בצורה קיצונית.

איך להפחית את הפחד להשתגע בצורה מעשית?

אליעד כהן מסכם את ההסבר באמירה ברורה: אדם שחושש מלהשתגע צריך לפתח מודעות לפעולות שהוא עושה, לבדוק באופן עקבי מדוע הוא פועל כפי שהוא פועל, ולחזק את החשיבה ההגיונית והסיבתית שלו. הדרך לכך היא לא לבצע אף פעולה באופן אוטומטי, אלא רק לאחר שהובן מדוע היא חיונית. אמנם הוא ממליץ על כך בחצי חיוך ("אל תקום מהכיסא בבוקר בלי לדעת למה"), אבל המסר ברור: להימנע ככל האפשר מפעולות חסרות סיבה או מתוך הרגל בלבד.

ככל שהאדם מתרגל יותר חשיבה ביקורתית, וככל שהוא שואל את עצמו יותר פעמים "למה אני עושה את מה שאני עושה?", כך הוא מוריד משמעותית את הסיכוי לאיבוד שליטה ולביצוע פעולות לא הגיוניות או "משוגעות".
פחד להשתגע - ניתוח והבנה מעמיקה

קיים מצב שבו אדם מפחד להשתגע, אך יש להבחין בין שני סוגים של פחד זה.

שני סוגים של פחד להשתגע
  • יש אדם שחושש ממצב שבו הוא יאבד שליטה מוחלטת על עצמו, ייצא מדעתו, ולא יהיה מודע למעשיו. הוא חושש ממצב של התפרקות מנטלית מוחלטת, שבה הוא יהיה חסר כל בקרה עצמית ויפעל ללא שליטה או מודעות.
  • לעומת זאת, יש מי שלא חושש מהתפרקות כללית, אך כן מפחד לבצע מעשים ספציפיים הנתפסים כלא הגיוניים או "משוגעים". כלומר, הוא חושש שבעתיד תעלה בו דחף לבצע פעולה חריגה מאוד, כזו שבדרך כלל רק "משוגעים" עושים, אף שהוא מודע להשלכותיה.
דוגמאות לפחדים מסוג זה

דוגמה קלאסית היא הורה שחושש שהוא עלול יום אחד לפגוע בילדו ללא סיבה. הפחד כאן אינו בכך שהוא יהפוך למשוגע לחלוטין, אלא בכך שברגע מסוים תעלה בו מחשבה והוא יפעל לפיה באופן לא הגיוני. דוגמה נוספת היא אדם החושש שפתאום יוריד את בגדיו ויצעד עירום ברחוב. הוא לא מפחד מאובדן מוחלט של שפיותו, אלא שהוא ירגיש דחף פתאומי לבצע משהו לא הגיוני ויעשה זאת.

התמודדות עם הפחד

כאשר אדם מפחד מהאפשרות שיבצע פעולה חסרת היגיון, ניתן להתייחס לכך מכמה זוויות:
  • לשאול: "מה ההסתברות שזה יקרה?" ולהבין שמדובר באירוע נדיר מאוד.
  • לבדוק: "מה יקרה אם זה כן יקרה?" ולנסות להמעיט מחשיבות הפחד בכך שמקבלים את האפשרות שזה יקרה.
  • לבחון כיצד ניתן להקטין את הסיכוי שזה יקרה - האם יש דרכים להגביר שליטה עצמית ולהפחית דחפים אימפולסיביים?
הקשר בין רמת היגיון לשיגעון

באופן כללי, אדם יכול להקטין את הסיכוי שלו להשתגע על ידי כך שיהפוך לחכם יותר. אדם שחושב ומתנהל בהיגיון, מקטין משמעותית את הסיכוי לפעול באימפולסיביות חסרת פשר.

התנהגות והרגלים המשפיעים על הסיכוי להשתגע

כאן עולה שאלת נטל ההוכחה: האם אדם מחליט לבצע פעולה ורק אם יוכיחו לו שהיא לא טובה הוא יפסיק, או האם הוא נמנע מפעולה עד שיוכיחו לו שהיא נחוצה?
  • אם אדם נוהג לבצע כל פעולה שעולה על דעתו עד שיוכיחו לו שהיא מזיקה, יש לו סיכוי גבוה יותר לבצע דברים חסרי היגיון - כלומר, להשתגע.
  • לעומת זאת, אם אדם מתרגל לא לבצע שום פעולה עד שהוא בטוח שהיא הכרחית ומועילה, הסיכוי שלו לפעול באופן בלתי צפוי קטן משמעותית.
איך להפחית את הסיכון להשתגע?

כדי להקטין את הסיכוי לפעול ללא היגיון, כדאי להימנע מפעולות אוטומטיות או אימפולסיביות ללא בחינה מעמיקה של הסיבות והתועלת שבהן. כלומר:
  • להפסיק לפעול מתוך הרגלים עיוורים או כי "ככה עושים".
  • להימנע מלפעול מתוך אמונה עיוורת, אלא לבדוק כל פעולה לפני ביצועה.
  • לא לפעול סתם כי "בא לי", אלא לבדוק את ההשלכות של כל פעולה.
איזון בין שליטה מוחלטת לחופש פעולה

מצד אחד, אם אדם יחליט לא לעשות שום דבר עד שיוכיחו לו שזה מועיל, הוא עלול להיות מוגבל מאוד. מצד שני, אם הוא יעשה כל מה שבא לו מבלי לחשוב, הוא עלול להיכנס למצב שבו הוא שבוי בתשוקותיו ואינו מסוגל להתנגד לדחפים שלו. לכן, המטרה היא ליצור איזון בין חופש פעולה לבין שליטה מודעת בהחלטות.

המסקנה

אם אדם חושש שהוא עלול להשתגע, עליו לבדוק כיצד הוא מקבל החלטות ולוודא שהוא לא פועל מתוך דחפים בלתי מבוקרים. חיזוק החשיבה ההגיונית, הטלת ספק בפעולות אימפולסיביות, והימנעות מהרגלים חסרי היגיון - כל אלו יקטינו את הסיכון לפעול בטירוף רגעי ולבצע פעולות לא רצויות.
עכשיו יש בן אדם שמפחד להשתגע יכול להיות כזה דבר?

ש: כן.

אליעד: יכול להיות כזה דבר אוקי עכשיו בתוך הרובריקה של פחד להשתגע יש תת סעיף שנקרא פחד לעשות דברים משוגעים יש אחד שמפחד להשתגע לצאת מדעתו ויש אחד שמפחד שהוא יעשה דברים שהם עצמם משוגעים הוא לא מפחד להשתגע ואז להיות משוגע הוא מפחד שפתאום הוא יעשה דברים לא הגיוניים.

ש: אבל זה נחשב להשתגע.

אליעד: לא יש בן אדם שאומר "אני מפחד להשתגע" במובן של "אני מפחד שפתאום אני לא אהיה מודע לעצמי לא אשלוט בעצמי ואעשה דברים" ויש בן אדם שהוא לא מפחד מזה אבל זאת הסתעפות של זה הוא אומר "אני מפחד שפתאום אני בטעות אעשה x" וה - x הזה הוא x שרק משוגעים עושים אותו.

ש: אבל אז הוא יהפוך למשוגע.

אליעד: כן אבל זה x זה לא "יצאתי מדעתי ופתאום עשיתי דברים" אלא "עשיתי משהו ואפילו אחרי שנייה אני מצטער שעשיתי אותו".

ש: מה שאתה אומר לי זה כאילו מזכיר לי מה קדם לפני מה.

אליעד: לדוגמה נגיד אבא שמפחד שבטעות הוא יהרוג את הילד שלו סתם הוא אומר "אם פתאום אני אהרוג אותו" אוקי "ואם פתאום אני ארצה לפגוע בעצמי" יפה ואז נשאלת השאלה.

ש: אבל מבחינתו הוא חושב.

אליעד: לא אבל זה לא "אני אשגע" במובן של "אני פתאום לא שולט בעצמי ואני פתאום עושה דברים בלי היגיון" יש בן אדם שאומר "אני מפחד להשתגע" במובן של "אני מפחד שפתאום אני לא אשלוט בעצמי ופתאום אני אעשה דברים שמשוגע עושה ואני לא יודע מה עובר עלי ופתאום אני עושה פעולות" זה אחד זאת חרדה אחת יש חרדה אחרת שבן אדם לא מפחד מזה אבל הוא מפחד שפתאום הוא יעשה דבר שהוא משוגע לעשות אותו יש מלא דברים שבן אדם לא עושה אותם כי הם לא הגיוניים הוא מפחד שהוא יעשה אותם. מה אתה נגיד עושה לא הגיוני מה אתה לא עושה שהוא לא הגיוני?

ש: מה אני לא עושה דברים?

אליעד: כן נגיד אתה לא הולך יחף ברחוב הולך יחף ברחוב?

ש: כן עכשיו עלתה לי מחשבה לדוגמה פעם שהיה לי פחד כזה מוריד את הבגדים מתחיל להיות ברחוב.

אליעד: נכון סבבה.

ש: לדוגמה עברה לי מחשבה כזאת.

אליעד: יפה אז זה לא פחד להשתגע במובן שהשתגעת לגמרי השתגעת במובן מסוים, יפה עכשיו מה עושים עם זה.

ש: אומרים לו כן יש סיכוי.

אליעד: אז מה שאתה אומר זה אומרים לו יש סיכוי אז יש לנו סיכוי וסיכון הולכים על הסיכוי יש סיכון, שנייה אז אתה הולך על האופציה של הסיכון למה אתה מפחד שזה יקרה אז מה אם זה יקרה ואז מה אם זה יקרה נכון.

ש: מה ההסתברות.

אליעד: בסדר אתה אומר אוקי מה אתה מפחד שיקרה אז מה אם זה יקרה זה מה שאתה אומר אבל האם זאת כל האמת לא יש עוד אמת יש אמת שגם אפשר לשנות את המציאות אפשר לגרום להקטין את הסיכוי שזה יקרה השאלה היא איך בן אדם מקטין את הסיכוי שלו להשתגע באופן כללי ובאופן פרטי.

ש: כללי ופרטי לא הבנתי.

אליעד: כללי הכוונה שהוא לא פתאום השתגע לגמרי ופרטי הכוונה איך אנחנו נקטין את הסיכוי שתעשה פעולות של משוגעים אז איך בן אדם יכול להקטין את הסיכוי שלו להשתגע תשובה על ידי שהוא יהיה יותר חכם ככל שתהיה יותר חכם ככה יש יותר סיכוי שלא תשתגע כחכם והמשוגע משני הקצוות זה א' תשובה גנרית כללית אוקי אבל יש פה עוד שכל השכל בעוד רמה נוספת, אוקי תסתכלו בעיקרון יש נטל ההוכחה על מי הוא מוטל על מי נטולה חובת ההוכחה עכשיו כשבן אדם רוצה לעשות פעולה יש בן אדם שאומר כזה דבר "אני רוצה לעשות פעולה אני עושה אותה למה אני עושה אותה כי זה עושה לי טוב מה עושה לי טוב כי אני רוצה לעשות אותה ואת זה שאני רוצה לעשות אותה זאת הסיבה שאני עושה את הפעולה ואני בעצם כל דבר שאני רוצה לעשות אני עושה אלא אם כן יוכיחו לי שזה רע".

יש בן אדם שאצלו זה הולך הפוך הוא אומר "אני שם את נטל ההוכחה על לעשות" הראשון אמר "אני שם נטל ההוכחה על לא לעשות זאת אומרת אני עושה הכל אלא אם כן יוכיחו לי לא לעשות" יש אחד שאומר "אני לא עושה שום דבר אלא אם כן יגידו לי שאני חייב לעשות אני לא עושה כלום משום דבר לא יצא לי שום דבר אני לא עושה שום דבר בשום נושא אני לא אעשה משהו אלא אם כן אני אהיה חייב לעשות אותו", עכשיו למי יש יותר סיכוי להשתגע להוא שמרגיל את עצמו לעשות כל דבר אלא אם כן מוכיחים לו שלא דהיינו, הוא שם את נטל ההוכחה על הלא לעשות או ההוא שאומר "אני לא עושה שום דבר אלא אם כן אני מוכיח לעצמי שאני חייב לעשות אותו ומוכרח לעשות אותו ואם לא אני לא עושה אותו".

ש: הראשון יחסית.

אליעד: הראשון יש יותר סיכוי להשתגע כי מה זה להשתגע להשתגע זה בעצם לעשות דבר שלא מביא לך תועלת מה זה משוגע מישהו שעושה פעולות לא הגיוניות מה הופך פעולה ללא הגיונית שהיא לא מביאה לך תועלת זאת אומרת אז למה עשית אותה כי רצית זאת אומרת שעשית כי רצית למרות שהיא לא מביאה לך תועלת, זאת אומרת שאם אתה מפחד להשתגע מה שאתה צריך לעשות זה ללכת לכיוון השני תרגיל את עצמך לא לעשות פעולות סתם כי בא לך אם בן אדם עושה פעולות סתם כי בא לו זה מגדיל את הסיכוי שיום אחד הוא יעשה סתם כי בא לו משהו שידפוק אותו.

לעומת זאת אם בן אדם מרגיל את עצמו לא שום דבר סתם כי בא לו אלא רק אחרי שיש חמש סיבות למה לעשות ורק אחרי שהוא בטוח שזה טוב ורק אחרי שהוא בדק מאה בדיקות יש פחות סיכוי שהוא ישתגע, מה זה אומר לענייננו אנו איך מחדדים את זה בן אדם לדוגמה פועל מתוך הרגל זאת פעולה שהיא לא כל כך סיבתית למה אתה עושה את הפעולה כי אתה עכשיו רוצה לעשות אותה כי אתה עכשיו יש לך חיסרון ואתה חושב שאם תעשה את זה זה יביא לך תועלת או כי אתה רגיל אם בן אדם עושה דברים כי הוא רגיל זה בעצם נקרא לפעול בלי סיבה, אם בן אדם נגיד עושה דברים "כי ככה אמרו לי" זה בלי סיבה אם בן אדם עושה דברים כי ככה הוא מאמין זה בלי סיבה אם הוא עושה כי אשתו אמרה לו זה בלי סיבה.

ככל שהבן אדם מרגיל יותר ויותר לעשות דברים בלי לחקור למה הוא עושה אותם זה מגדיל את הסיכוי שלו להשתגע זאת באמת האמת בן אדם שעושה דברים בלי חוש בקרה "ולמה אני עושה אני חייב לעשות לא צריך לעשות מה ההיגיון בזה מה יצא לי מזה זה טוב זה לא טוב מי אמר שזה טוב, אז מה אם בא לי אולי זה לא טוב אולי אני לא צריך" מי שלא עושה את זה זה באמת מגדיל את הסיכוי שלו להשתגע ולכן צריך לעשות פרסה לכיוון ההפוך לנסוע מעכשיו אתה לא עושה דברים בלי להבין אתה לא עושה כלום שב על הכיסא אל תקום בבוקר בלי שאתה מבין למה, לקחתי את זה להקצנה לכיוון השני.

ש: לגמרי לקחת את זה רחוק.

אליעד: אז מה.

ש: כולנו בערך לא מכוון לזה.

אליעד: אז מה זאת המטרה שלא תקומי מהכיסא שיהיו כבישים פנויים. אוקי עכשיו עוד פעם מה האמת שבן אדם שיגיד "אני לא עושה כלום אלא אם כן שיוכיחו לי שזה טוב" גם זאת בעיה אז הוא גם לא יעשה כלום יש פה כל מיני בעיות זה פעם לפני כמה וכמה פגישות נתתי איזה תרגיל פה לשיעורי בית לבדוק מי ידפק יותר ההוא שאומר "אני עושה כל דבר אלא אם כן יוכיחו לי למה לא" זוכרים שהיה סיפור כזה או שגם השאלה נשכחה, בכל מקרה הייתה פעם שאלה כזאת מי יסבול יותר ההוא שאומר "אני לא עושה כלום עד שלא מוכיחים לי למה כן" ההוא שאומר "אני עושה כל דבר עד שיגידו לי למה לא" שניהם יסבלו שניהם ישתגעו בן אדם צריך את שני המנגנונים.

אם בן אדם יגיד לעצמו "אני עושה כל דבר אלא אם כן יוכיחו לי למה לא" בעיקרון הוא יכול לעשות כל דבר ואף פעם אי אפשר להוכיח לו שלא כל דבר שיוכיחו לו שלא הוא יגיד למה לא ולמה לא ואז הוא ירגיש רע כי אז הוא ירגיש שהוא מחויב לרצון שלו כי המחשבה שאומרת "למה לי לעשות את זה תוכיח לי שאני צריך לעשות את זה" היא מגנה על הבן אדם מהשעבוד להשתעבד לרצון שלו לעשות כל מה שבא לו בזכות זה שאתה לא מאפשר לעצמך לעשות מה שבא לך בזכות זה אתה חופשי לא להיות משועבד לעשות מה שבא לך כי אם בן אדם אומר "מעכשיו אני עושה מה שבא לי וזהו" אז זה מגניב מצד שני אתה עכשיו לא יכול לא לעשות משהו שבא לך אתה כל הזמן צריך לעשות את מה שבא לך וזאת גם צרה צרורה בא לך תעשה ובא לך תעשה אתה לא יכול להתנגד אתה אומר "בא לי אני צריך לעשות".

לכן איך מנטרלים את זה אומרים "רגע אבל למה שאני אעשה את זה מה יצא לי מזה" זה כמו להגיד "אני לא עושה עד שאני לא מבין מה יצא לי מזה" נטל ההוכחה הוא "אני לא עושה עד שאני לא אבין מה יצא לי מזה" ואז הבן אדם יכול להגיד "טוב אני לא צריך לעשות" מצד שני עכשיו זה מגביל אותך "מה אני לא יכול לעשות סתם כי בא לי מה אני כל דבר חייב שיצא מזה משהו אני רוצה לעשות מה שבא לי מה עכשיו אני צריך לראות מה יצא לי מזה" ולכן בסוף צריך איזון ולכן לענייננו אנו אם בן אדם מפחד להשתגע שישאל את עצמו מה מאפיין משוגע משוגע מאפיין שהוא עושה דברים ללא היגיון אתה רוצה להקטין את הסיכוי שתשתגע תתחיל לפעול בהיגיון לא בא לך לפעול בהיגיון אתה כבר משוגע כרגע חכה שגם השיגעון הזה יעלה לך בעוד הרבה נזקים. הבנו את הסיפור?
ליצור איזון אופציות הסיכוי שזה יקרה לפגוע בילדים מיומנויות קוגניטיביות התפתחות החשיבה טעות לשאול שאלות יכול להיות אובדן הולך יחף אובדן אובדן שליטה אובדן שפיות איבוד איבוד שליטה איבוד שליטה עצמית איך לא לאבד שליטה איך לא להשתגע אני מתחיל לאבד שליטה בלי היגיון היגיון הרגשה הרגשה של אובדן שליטה הרגשת הרגשת אובדן שליטה חוויה חוויות חווית חרד להשתגע חרד משיגעון חרדה חרדה לאבד חרדה לאבד שליטה חרדה להשתגע חרדה מ חרדה מאובדן שליטה חרדה מאיבוד שליטה חרדה מפני חרדה מפני איבוד שליטה חרדה משגעון חרדות חרדות מ טיפש לא לאבד שליטה לא להשתגע לאבד לאבד את השפיות לאבד שליטה להשתגע ללא היגיון לפחד לאבד לפחד להשתגע לפעול לפעול בלי היגיון מפחד לאבד מפחד לאבד שליטה מפחד להשתגע מפחד מאובדן שליטה פחד פחד ל פחד לאבד פחד לאבד שליטה פחד להשתגע פחד מ פחד מאובדן שליטה פחד מאיבוד פחד מאיבוד שליטה פחד מפני פחד מפני איבוד פחד מפני איבוד שליטה פחד משגעון פחד משיגעון פחדים רגש רגשות שיגעון שליטה שליטה עצמית תחושה תחושה של אובדן שליטה תחושות תחושת תחושת אובדן תחושת אובדן שליטה
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות איך להתמודד עם שכול ואובדן? אובדן ושכול הם חלקים טבעיים מחיי האדם, אך הם מציבים אתגרים רגשיים עמוקים. התמודדות עם אובדן, בין אם מדובר במוות של אדם אהוב, פרידה זוגית, פיטורים, או אובדן בריאות, דורשת גישה מורכבת ורגישה. אליעד כהן מסביר את הדרך להתמודד עם הכאב העמוק הזה, תוך שהוא מציע דרכי התמודדות שנראות על פני השטח כלא פשוטות. האם יש הבדל בין אובדן של הורה לאובדן של ילד? אליעד מציין את העובדה כי כאשר הורים מאבדים את ילדיהם, התחושה קשה בהרבה, מאשר אובדן הורים, שכן המוות של הורים נתפס כדרך הטבע. לעומת זאת, מותו של ילד הוא אירוע שמערער את תחושת הסדר, שכן זה לא מצופה להיות כך. זה מעורר את השאלה - האם באמת האהבה ... אנחנו אוהבים את אדם אחר כי הוא עונה על צורך פנימי שלנו? למה אמפתיה מקלה אך אינה פותרת את הכאב? אחת הדרכים הנפוצות ביותר שבהן מישהו מנסה להתמודד עם אובדן היא על ידי קבלת אמפתיה מהסובלים. השיחה עם חברים או בני משפחה שמבינים את הכאב יכולה להקל במידה מסוימת, שכן תחושת ההבנה היא צעד חשוב בתהליך הריפוי. עם זאת, למרות שהאמפתיה מקלה על הכאב, היא אינה פותרת את תחושת החיסרון העמוק שנוצר בעקבות האובדן. עדיין קיימת תחושת געגוע, תחושת חוסר והזדהות עם האובדן. מהם הנוכלים המתקשרים ומדוע הם מציעים פתרונות דמיוניים? אליעד מציין גם את התופעה של מתקשרים או נוכלים, אשר מציעים לאבלים ליצור קשר עם אהוביהם שנפטרו, ולעיתים מוכרים להם מסרים חיוביים כמו הילד שלך חי במקום אחר, והוא שמח. נוכלים אלו מציעים אשליה שהאובדן לא מוחלט ומנסים למכור תחושת נוחות לאדם, כשהם מציינים שהאהוב לא באמת נעלם. הכוונה כאן היא למכור שקר שייתן לאדם תחושת רוגע ואשליה שהוא עדיין נמצא בקשר עם הקרוב שנפטר. האם אפשר לחוות את האדם שאבד כאילו הוא עדיין חי? ישנם ניסיונות שונים להחיות את זכרו של אדם שנפטר, אך כאלו אינם מבטלים את האובדן. אחת הגישות היא לומר כי הערכים שהאדם הזה ייצג חיים איתך, או שמורשתו חיה בקרבך. כמו כן, לעיתים מנסים ליצור הנצחה או אתר זיכרון לאדם שנפטר, מתוך מטרה ליצור תחושת קשר עמו. אך גם גישה זו לא יכולה להחזיר את התחושה הממשית של הימצאות האדם בחיים. מהי התשובה העמוקה יותר להתמודד עם אובדן? אליעד מציע פתרון עמוק יותר להתמודדות עם אובדן. לדעתו, כשאדם מתאבל על אדם שנפטר, הוא לא מתגעגע רק לאדם עצמו, אלא לתחושות הרגשיות שהוא קיבל ממנו - כמו אהבה, ביטחון, תחושת שייכות וכו. המפתח, לדבריו, הוא ... עצמנו איך אפשר להשיג את אותן תחושות בעצמנו, מבלי להיות תלויים בגורם חיצוני. תהליך זה אמנם קשה ומאתגר, אך זו הדרך למצוא את העוצמה הפנימית ולהתגבר על האובדן. למה הצעה זו מעוררת התנגדות? הצעה זו עשויה לעורר התנגדות קשה, משום שהיא מציגה את האובדן כמשהו שניתן להתמודד איתו, ולא כתחושת חוסר מוחלטת. כאשר אדם מאבד מישהו אהוב, הוא עלול להרגיש שההוראה לראות את האובדן כהזדמנות צמיחה ומילוי פנימי מערערת את תחושת האבל והכאב. אך לדעת אליעד, זוהי הדרך להתמודדות האמיתית והעוצמתית ביותר. האם אובדן הוא תמיד הזדמנות לצמיחה? לפי אליעד, אובדן, למרות היותו כואב מאוד, עשוי להיות הדבר הכי טוב שקרה לך בחיים, משום שהוא מאלץ את האדם למצוא את האושר שהיה תלוי במישהו אחר, מתוך עצמו. הוא מסביר שלפעמים דווקא בעטיין של האובדן, האדם מוצא דרכים חדשות ומעמיקות לחוות אהבה ושמחה פנימיים, מה שמוביל אותו להתפתחות וצמיחה אישית. האם אפשר ליישם את העקרונות גם באובדן בריאות או פיטורים? אליעד טוען שמדובר באותו העיקרון גם כאשר מדובר באובדן של עבודה, בריאות, או פיטורים. גם כאן על האדם למצוא פתרון פנימי שיחליף את הפונקציה החסרה וימלא את הצרכים הרגשיים שצמחו בעקבות האובדן. המפתח הוא להבין איך להשיג את תחושת הביטחון והיציבות מבפנים, במקום להיות תלוי בגורם החיצוני. מהי הדרך הנכונה להתמודד עם אובדן? הדרך הנכונה להתמודד עם אובדן היא להבין שהתשובות לא נמצאות באחרים או בזיכרונותיהם, אלא פנימה, בתוך עצמך. יש ללמוד לזהות את התחושות שהייתה לך בעטיין של האדם שאיבדת, ולמצוא דרכים להשיג את ... עם שכול? איך להתמודד עם פרידה? איך לאהוב את עצמך בלי תלות חיצונית? איך להרגיש שמחה ומשמעות מבפנים? איך להתגבר על צער וכאב? איך אפשר להתבונן בשאלה של אובדן ושכול? התמודדות עם שכול ואובדן, כמו
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1
... עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 1 איך להתמודד עם אובדן של בן משפחה? הרצאה זו עוסקת בתהליכי ההתמודדות עם אובדן של בן משפחה, בין אם מדובר בפטירה של הורה, פרידה מבן זוג, או אובדן של ילד. אליעד מציע כלים להתמודד עם התחושות המורכבות של עצב, בידוד, ושאלות על המשמעות לאחר אובדן. לאורך ההרצאה, נידונות שאלות רבות הקשורות לשכול, לבחירה כיצד להתמודד עם כאב האובדן, והקשרים בין האדם הסובל לאנשים סביבו. כיצד נוודא שלא נשארים בת ערובה של העבר? האם אפשר להרגיש שמחה לאחר אובדן? מהי הדרך הנכונה להתמודד עם בדידות לאחר אובדן? כיצד אנו יכולים לשנות את הגישה שלנו לעצב ולמצוא משמעות חדשה? האם כדאי להסתכל על המציאות בעיניים שונות אחרי אובדן? אליעד מציין כי על מנת להתמודד עם אובדן, יש להגדיר את הסבל ולראות אותו בצורה ברורה. הוא מציין כי תחושות של שכול ועצב עשויות להוביל אותנו למקום שבו אנחנו בוחנים מחדש את כל תחומי החיים שלנו. ... עם המוות של בן זוג, כולל השאלות של אם כדאי להמשיך הלאה או לא. אחד הנושאים המרכזיים הוא ההתמודדות עם הבדידות שבאה לאחר האובדן. אליעד מסביר שתחושת הבדידות היא לא רק תוצאה של היעדרות של האדם שנפטר, אלא גם נובעת מההתרגלות שלנו לחיות יחד עם מישהו אחר. הוא מציין כי כל אדם עשוי ... בצורה שונה עם תחושת הבדידות, וחשוב להכיר את התחושות הללו. עוד נושא שעלה בהרצאה היה איך להימנע מלחיות בעצב אינסופי אחרי האובדן. אליעד מעלה את השאלה אם כדאי לאדם שנפגע לא לשוב למצבו הקודם, אלא לחפש דרך חדשה לגמרי להרגיש טוב, למרות הכאב. הוא מציע שחשוב להבין שהכאב, למרות שהוא ... את עצמנו מה אני רוצה? אנחנו יכולים להבין את הקשר בין הכאב לבין הדרך שבה אנו מתמודדים איתו. הוא מציין כי יש אנשים שהכאב של אובדן משאירן בבת ערובה - הם לא מצליחים להפסיק להתעסק בזיכרונות, במקום להמשיך הלאה. אליעד מציע לא להיתקע במעגל של סבל ולהתמקד בכך שכולנו מסוגלים לבחור להתמודד עם הכאב בדרך שיכולה להוביל אותנו לצמיחה אישית. כיצד להתמודד עם אובדן ילד? באופן כללי, ההתמודדות עם אובדן ילד נתפסת כאובדן הקשה ביותר, ובמהלך ההרצאה אליעד מדגיש את הצורך להתמודד עם העצב בצורה ברורה. הוא מציין שצריך להבין את תהליך השכול בצורה מאוד כנה, ולשאול את עצמנו איך נוכל להמשיך הלאה, גם כאשר נרצה להימנע מלהחלים מהמכה הקשה. הדרך האפקטיבית היא להבין את תחושת האובדן, ואז לבחור איך להתייחס אליה כך שהיא לא תחסום אותנו. איך לשנות את המחשבות על האובדן? אליעד מציין שתהליך ההתמודדות צריך לכלול גם את השאלה איך נוכל לשנות את הגישה שלנו כלפי האובדן. האם אנחנו רוצים להיתקע בתפיסות הישנות שלנו או לחפש דרכים חדשות להתמודד ולהרגיש טוב יותר עם מה שקרה? במהלך ההרצאה, הוא מסביר כי לכל אחד יש את האפשרות לבחור לא רק איך להתמודד עם המצב, אלא גם איך לחשוב על המצב. איך להתמודד עם אובדן? מהו תהליך ההתמודדות עם מוות של בן זוג? מהי הדרך להתמודד עם אובדן ילד? איך לשנות את המחשבות על אובדן? כיצד להתמודד עם מוות של הורה? ...
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 2
התמודדות עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 2
... עם אובדן של בן משפחה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם פרידה מבן זוג, התמודדות עם פטירת בעל, התמודדות עם פטירת אשה, התמודדות עם אובדן ילד, חלק 2 איך להתמודד עם אובדן של בן משפחה? ההרצאה עוסקת בהתמודדות עם אובדן של בני משפחה, לרבות התמודדות עם מוות של הורה, פטירה של בעל או אשה, וכן אובדן של ילד. הנושא המרכזי של ההרצאה הוא כיצד להתמודד עם אובדן קשה ובמיוחד, כיצד למנוע את הפגיעה הרגשית הנמשכת ולהתמודד עם הצער והבדידות. מהן הדרכים להתמודדות עם אובדן של בן זוג? במהלך ההרצאה, אליעד דיבר על האתגרים הרגשיים הנובעים מפטירת בן זוג. הוא הציע שדרך אחת להתמודד היא לא לשקוע רק בזיכרונות. הוא הוסיף שעלינו לפתח את היכולת להתרכז ... זה יכול להקל על ההתמודדות. האם ניתן להתחיל חיים חדשים לאחר אובדן? אליעד נתן דוגמה חזקה כדי להמחיש את רעיון ההתמקדות בעתיד: דיבר על אנשים שעברו את השואה ואיבדו את משפחתם ורכושם. הוא הסביר כי למרות האובדן העצום, אנשים אלה הצליחו לפתוח דף חדש ולהתחיל חיים חדשים. אליעד הציע למי שמתמודד עם אובדן להתמקד בפרויקט אישי חדש, תחביב או יעד שיביא עימו תועלת ושמחה בעתיד. מהי הדרך להתגבר על הבדידות אחרי פטירת בן הזוג? ההצעה המרכזית של אליעד הייתה לא להתמקד רק בבכי ... הלאה ולמצוא את הדרכים להתמודד עם הכאב. מהי ההתמודדות הרגשית עם אובדן ילד? ההרצאה גם מתמקדת בהתמודדות עם אובדן של ילד, שהיא אחת ההתמודדויות הקשות ביותר. אליעד הדגיש את הצורך בהבנה שכולנו חווים חוויות קשות בחיים, אבל יש צורך להפיק מהם גם כוח לשינוי ולהתפתחות. ההתמודדות עם אובדן הילד היא אישית מאוד, אך כל אדם יכול לבחור כיצד להסתכל על העתיד ולא להיתקע רק במציאות הנוכחית. התמודדות עם אובדן איך להתמודד עם אובדן ילד? איך להתחיל חיים חדשים אחרי אובדן? האם אפשר להתגבר על געגועים? התמודדות עם מוות של בן זוג תהליך ההתמודדות עם מוות ...
הורים שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל
הורים שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל
... שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל איך אפשר ליהנות מהסבל של אובדן ילד? כאשר אדם מתמודד עם אובדן של ילד, באופן טבעי הוא חווה כאב וסבל קשים. לפי הגישה של אליעד כהן, עצם הכאב אינו טמון בעובדת המוות עצמה, אלא בפירוש שהאדם מעניק לאותה עובדה. המוות עצמו הוא אירוע ... הוא עובדה, והעובדה לכשעצמה איננה דבר טוב או רע. הבעיה היא בכך שהאדם מפרש את מות הילד כאירוע שלילי בלבד. הוא מסביר שהסבל נובע לא מעצם האובדן, אלא מכך שנלקחה מאותו אדם הנאה מסוימת שהילד סיפק לו. במילים אחרות, האדם הוא זה שהתרגל לקבל מהילד תחושות של משמעות, אושר, סיבה לקום בבוקר. כשאותה הנאה, אותה תחושת משמעות, ... את הנקודה, אליעד מסביר שאם האדם יסתכל על עצמו ויכיר בכך שהכאב שהוא מרגיש נובע מכך שלקחו ממנו משהו שהוא אהב, הוא יוכל להתחיל לתפוס את האובדן בצורה שונה. אליעד נותן דוגמה של אנשים שהתרגלו כל כך לכאב, שכאשר אין להם כאב הם מתחילים לסבול מהיעדר הכאב, וכדי לחוות משמעות או עניין בחיים הם אפילו יוצרים לעצמם כאב מלאכותי. מדוע האהבה לילד יוצרת סבל בעת אובדנו? אליעד כהן מדגיש את נקודת האגואיזם שבקשר האנושי. הוא טוען שבמקרה של אובדן ילד, האב סובל כי הילד סיפק לו תחושה של חשיבות, משמעות, סיבה לחיים. האהבה לילד היא למעשה גם תלות רגשית: כשאדם אוהב משהו בצורה חזקה מאוד ומפיק מכך תועלת רגשית משמעותית, הרי שברגע שאותו דבר יילקח ממנו, הוא יחווה סבל חזק בהתאם. ככל שהאהבה גדולה יותר, כך גם הסבל שנובע מאובדן הדבר האהוב יהיה גדול יותר. אליעד מדגים זאת בכך שאומר שאם אדם לא היה מפתח כלות רגשית, הוא לא היה סובל מכך שנלקח ממנו משהו. אך מאחר והאדם יצר קשר רגשי חזק, הוא גם נקשר מבחינה רגשית ולכן סובל. מה טוב בכך שלוקחים מאדם את ההנאה? נקודה חשובה נוספת שאליעד מעלה היא שקיימת גם זווית חיובית בעצם האובדן, כי בכך שהמציאות לוקחת ממך משהו שהסבת ממנו הנאה, היא בעצם מאלצת אותך ללמוד ליהנות מהדברים לא מתוך תלות ספציפית ומוגדרת בדבר מסוים. אליעד מכנה זאת כמעבר מפרספקטיבה של ... מוגדר, כי הכל שווה בעיניך. זהו מצב של אחדות מוחלטת שבו כל ההבחנות בין טוב לרע מתבטלות, ומכאן שאין סבל או הנאה מוגדרים. כיצד מתמודדים עם אובדן של אדם קרוב בפועל? ברמה הפרקטית, אליעד מסביר שברגע האובדן האדם צריך לקחת צעד אחורה, לזהות שהרגש השלילי שהוא חווה נובע רק מפירוש שהוא עצמו מעניק לאירוע ולא מעצם האירוע. בשלב הבא, האדם צריך לתרגל חשיבה מתוך הפרדה ברורה בין עובדה לפירוש. הוא צריך להבין שמה שקרה הוא עובדה, אך הפרשנות שלו לאותה עובדה היא זו שמייצרת את הסבל. כשהאדם מסוגל לראות בצורה ברורה כי האובדן הוא עובדה בלבד, הוא יכול לבחור בפרשנות אחרת, פרשנות פחות שלילית ואפילו חיובית במידה מסוימת. אליעד מדגיש שהאדם תמיד יכול למצוא צד חיובי גם באובדן הנורא ביותר, אם רק ילמד להפריד בצורה מוחלטת בין עובדות לבין פרשנויות. איך מפתחים את התודעה לשתי הפרספקטיבות - אחדות ונפרדות? אליעד כהן מציג שתי פרספקטיבות עיקריות בהן ... הזו אפשר לפתח על ידי תרגול והתבוננות פנימית לאורך זמן. האדם מתאמן על הפרדת עובדות מפירושים, עד שבסופו של דבר, ברגעי האמת (כגון בזמן אובדן), הוא מצליח להכיל בתוכו את שתי נקודות המבט. בפועל הוא יוכל לבחור אם לשחק בתוך העולם של נפרדות ולחוש רגשות עזים, אך בליבו תמיד יהיה מסוגל לזכור שבפרספקטיבה של אחדות, הכל תמיד שווה וכל סבל או הנאה הם בסך הכל פרשנויות אישיות. איך להתמודד עם אובדן ילד? האם אפשר ליהנות מהסבל? משמעות החיים לאחר אובדן איך להפסיק לסבול ממות ילד? הבדל בין עובדה לפירוש פרספקטיבה של אחדות מול נפרדות למה אהבה יוצרת סבל? ...
פחד לאבד שליטה, אובדן שפיות, אובדן שליטה, פחד להשתגע, חרדה מפני איבוד שליטה
... לאבד שליטה, אובדן שפיות, אובדן שליטה, פחד להשתגע, חרדה מפני איבוד שליטה ובו יתבאר, מהו שורש הפחד והחרדה של האדם, מפני אובדן שפיות ואיבוד שליטה. כי האדם מפחד להשתגע, ומפחד לאבד את השפיות שלו, ומפחד להגיע למצב של אובדן שליטה, שבו הוא יאבד את השליטה על עצמו, ואולי יקרו לו דברים רעים וכולי. וכאן יתבאר שורש הפחד הזה, וכיצד צריך להתמודד איתו. והסיבה לכך שהאדם מפחד ... כך שהאדם יכול להשתגע בכל רגע ורגע, ולאבד שליטה לגמרי וכולי. והדרך להתמודד עם הפחד הזה ועם החרדה הזאת להשתגע ולהגיע לאובדן שליטה, היא על ידי אמת. דהיינו, על ידי זה שהאדם מבין את האמת. שהאמת היא, שאכן הדבר הזה יכול לקרות, ושאי אפשר לעשות שום דבר נגד זה. ואלו חוקי המשחק ...
תחושת בדידות, מרגיש בודד בעולם, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם שכול, מרגיש לבד, להתמודד עם בדידות רגשית, הרגשת בדידות חברתית, בדידות בזקנה, מרגיש ממש בודד, דיכאון, עצבות
תחושת בדידות, מרגיש בודד בעולם, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם שכול, מרגיש לבד, להתמודד עם בדידות רגשית, הרגשת בדידות חברתית, בדידות בזקנה, מרגיש ממש בודד, דיכאון, עצבות
... בדידות, מרגיש בודד בעולם, התמודדות עם אובדן , התמודדות עם שכול, מרגיש לבד, להתמודד עם בדידות רגשית, הרגשת בדידות חברתית, בדידות בזקנה, מרגיש ממש בודד, דיכאון, עצבות מהי תחושת הבדידות וכיצד ניתן ... ממגוון סיבות, אך לעיתים לא מדובר בהרגשה של לבד עצמו אלא בתחושות של אובדן ורגשות נוספים, כמו תחושת ניכור או חוסר אהבה. תחושת הבדידות היא לעיתים תוצאה של תחושות פנימיות שמקורן באי היכולת להתמודד עם רגשות של אובדן, כגון אובדן בן זוג או אדם קרוב. מה עושים כשאדם מרגיש בודד לאחר אובדן משמעותי? אליעד מציע כי אחד הפתרונות להתמודד עם תחושת הבדידות הוא להבין מהו החיסרון הספציפי שגורם לאדם להרגיש כך. לדוגמה, אם אדם מרגיש בודד כי הוא לא ... לא יודעים איך למלא את החיסרון הפנימי. בנוגע לאנשים שהפכו אלמנים או חוו אובדן של בן זוג, אליעד מציין כי האפשרות לשנות את התחושות של הבדידות היא על ידי עבודה פנימית, שבה אדם לומד לאהוב את עצמו מחדש ולהבין שהוא לא חייב להימצא ... קשר לבני אדם אחרים. האם יש פתרונות ממשיים שיכולים לעזור לאנשים שחווים אובדן? אם אדם מתמודד עם אובדן, במיוחד אובדן של בן זוג, אליעד מציע להבין האם הקשר שהיה לו עם אותו אדם היה באמת ממצה את הצרכים הרגשיים שלו. במקרים כאלה, אם מדובר בחוויה רגשית שלא היתה שלמה מלכתחילה, פתרון עשוי להיות חיפוש אחר דרכים למלא את החיסרון שיצר אובדן זה. ההמלצה של אליעד היא למצוא תחליפים או אפשרויות אחרות שיכולות להקל על תחושת הבדידות, גם אם הם לא קשורים בהכרח לאנשים חדשים. פתרונות כמו מציאת אהבה ... כשמרגישים לבד? מה זה בדידות רגשית? האם הבדידות היא פתרון? איך להתמודד עם אובדן?
געגועים קשים, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? 2 שיטות איך לא להתגעגע, למה פרידה קשה ממוות? איך להתמודד עם געגועים קשים? איך להתמודד עם געגוע לאקס? איך להתמודד עם בן משפחה שנפטר? איך להתמודד עם אובדן של אדם אהוב? טיפול בגעגוע
געגועים קשים, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? 2 שיטות איך לא להתגעגע, למה פרידה קשה ממוות? איך להתמודד עם געגועים קשים? איך להתמודד עם געגוע לאקס? איך להתמודד עם בן משפחה שנפטר? איך להתמודד עם אובדן של אדם אהוב? טיפול בגעגוע
... להתמודד עם געגועים קשים? איך להתמודד עם געגוע לאקס? איך להתמודד עם בן משפחה שנפטר? איך להתמודד עם אובדן של אדם אהוב? טיפול בגעגוע מהם געגועים וכיצד להתמודד איתם? הגעגוע הוא אחת התחושות הקשות ביותר שיש לאדם, מכיוון שהוא מרגיש כמו אובדן של גן עדן זמני - תחושת אהבה או התאהבות עזה, אשר נלקחת ממנו בפתאומיות. הרגשה זו גורמת לירידה חדה במצב הרגשי, ממצב של טוב ורגוע למצב של כאב ... תחושות שממלאות את החיים שלו. כאשר מערכת היחסים מסתיימת, תחושות אלו נעלמות, והוא נשאר עם תחושת אובדן עמוקה. הדבר גורם לגעגועים, כיוון שהאדם חווה תחושות חיוביות תוך כדי הקשר, אולם לאחר מכן אין לו את כלים להתמודד עם תחושת החסר. האם לפני הזוגיות ... שבו התחושות החיוביות שנוצרו בזוגיות או בקשר נשארות איתנו גם כשאנחנו לבד. מה כדאי להבין על פרידות ואובדן? פרידה, אובדן של אדם קרוב או בגידה, מעוררים חוויות דומות של געגוע, משום שכולם סוגים של אובדן. במקום לברוח מהגעגועים או לנסות לשכוח את האדם שאיבדנו, כדאי להתמקד בהבנת התחושות הטובות שהיו לנו כשאותו אדם היה בחיינו, ולשאול איך אפשר להמשיך ... להתגעגע? איך להוציא מישהו מהראש? איך להרגיש טוב לבד? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? איך להתמודד עם אובדן של בן משפחה? מהו געגוע? מדוע תחושת הגעגוע אחרי פרידה היא כל כך קשה? התחושה של געגוע נחשבת לאחת התחושות הקשות ביותר משום שהיא מזכירה לאדם שהיה ... מה כדאי להבין על פרידות באופן כללי? חשוב לזכור שפרידה, מוות של אדם קרוב, או בגידה - כולם סוגים של אובדן, שמעוררים חוויה דומה של געגוע לדבר שכבר איננו. במקום לברוח או לנסות לשכוח, ניתן להעמיק בחוויה ולהתמקד בשאלה: אילו רגשות טובים התעוררו בי כשאותו ... משבר אחרי פרידה? איך להתמודד עם עצבות אחרי פרידה? איך להתמודד עם חרדה אחרי פרידה? איך להתמודד עם אובדן של בן משפחה? איך להתמודד עם מוות של אדם קרוב? איך להתמודד עם מוות של בן משפחה? איך להתמודד עם מוות של ילד? איך להתמודד עם אובדן של ילד? למה אובדן כל כך קשה? למה געגועים כל כך קשים? למה להרגיש טוב לבד בלי כלום? למה לא לשכוח את האקסית המיתולוגית? למה לא להוציא את האקסית מהראש? למה לא לשכוח מישהו? למה לא להוציא מישהו מהראש? איך להתמודד עם פרידה זוגית? אובדן רגשי, למה להמשיך להתגעגע? למה לא להפסיק להתגעגע? למה פרידה זה טוב? למה פרידה זה רע? למה זה טוב שבגדו בך? למה זה רע שבגדו בך? הגירוש מגן עדן, ... אותה מהראש? למה אני לא מצליחה להוציא אותו מהראש? 2 שיטות להוציא מישהו מהראש, 2 שיטות לשכוח מישהו, אובדן זוגי, התאוות מלובש בהן חסד השם יתברך, למה געגוע זה טוב? למה געגוע זה רע? איך להפסיק להתגעגע למישהו? איך להוציא אותו מהראש? איך להוציא מישהו ...
סיבה לחיות, משמעות החיים, איך משהו הופך לסיבה לחיות? איך משהו הופך למשמעות החיים? איך נוצרת התאהבות? איך מישהו הופך לסיבת החיים? התמודדות עם פרידה, התמודדות עם שכול, התמודדות עם אובדן, אין לי טעם בחיים, אני לא מוצא טעם לחיות
סיבה לחיות, משמעות החיים, איך משהו הופך לסיבה לחיות? איך משהו הופך למשמעות החיים? איך נוצרת התאהבות? איך מישהו הופך לסיבת החיים? התמודדות עם פרידה, התמודדות עם שכול, התמודדות עם אובדן, אין לי טעם בחיים, אני לא מוצא טעם לחיות
... עם שכול, התמודדות עם אובדן, אין לי טעם בחיים, אני לא מוצא טעם לחיות למה מישהו הופך להיות הסיבה שלך לחיות? אליעד מסביר בהרצאה כיצד אדם מגיע למצב שבו הוא מרגיש שמישהו ... סיבה לחיות. האם פרידה או אובדן באמת לוקחים את משמעות החיים? אליעד מדגיש נקודה חשובה לגבי התמודדות עם פרידה, שכול או אובדן. הוא מסביר שבמקרים אלו, האדם מרגיש שאין לו סיבה להמשיך לחיות, כי הוא מאמין שהאדם שאבד היה משמעות החיים שלו. אבל בפועל, זה לא מדויק. האדם ... עם פרידה, גירושין, שכול או אובדן , ולמצוא משמעות בחיים גם בלעדיהם. הרעיון המרכזי הוא להבין שהסיבה לחיות קיימת בתוך החוויה של הטוב ולא באדם או באובייקט עצמו. איך להמשיך אחרי ... חיים בלעדיך איך להתמודד עם אובדן? למה הוא משמעות החיים שלי? אני חי בשביל הילדים מה הסיבה לחיות? איך להמשיך הלאה? איך להמשיך אחרי אובדן? איך להמשיך אחרי פרידה? אני חי בשבילה, אני חיה בשבילו, אני חי בשבילם, לחיות בשביל הילדים, את משמעות החיים שלי, אתה משמעות החיים שלי, אין ... זה שמחה? איך להתמודד עם אובדן? איך להתמודד עם פרידה? איך להתמודד עם שכול? אני לא רוצה לחיות, אני רוצה למות, אין לי משמעות בחיים, למה אין לי חיים בלעדיו? למה אין לי חיים ...
הנצחת נפטרים, אסון הכרמל, כבוד המת, למות למען מטרה, התמודדות עם אובדן, משמעות הסבל, משמעות החיים
הנצחת נפטרים, אסון הכרמל, כבוד המת, למות למען מטרה, התמודדות עם אובדן, משמעות הסבל, משמעות החיים
... נפטרים, אסון הכרמל, כבוד המת, למות למען מטרה, התמודדות עם אובדן, משמעות הסבל, משמעות החיים מדוע חשוב למשפחות הנפטרים שהשם יופיע ביד לבנים? אחת השאלות העיקריות שאליעד מעלה בשיחה היא מדוע משפחות הנפטרים מתעקשות כל כך ששמות יקיריהן ... בפירוט כי עבור המשפחות עצמן ההנצחה משמשת כמנגנון התמודדות משמעותי עם אובדן. עבור בני המשפחה, הנצחת יקיריהם יוצרת תחושה של משמעות, של כבוד ושל סטטוס חברתי גבוה יותר. המשפחה יכולה לומר לעצמה ולאחרים שהאדם הקרוב אליהם לא מת סתם, אלא הקריב את חייו ... אסון הכרמל או במקרים של נפילה בשירות המדינה, המשפחה חווה את המוות כאובדן כפול - הן של האדם עצמו והן של כל ההשקעה שהשקיעו בו במשך שנים רבות. זו תחושה של אובדן ושל פשיעה מצד המציאות כלפיהם. ההנצחה נועדה לתת משמעות לאובדן ולסבל הזה, ולהפוך את המוות ממקריות חסרת משמעות למשהו בעל ערך גדול יותר. לדוגמה, אם אדם נפטר בשריפה כמו באסון הכרמל, והמשפחה חווה תחושת כאב גדולה, עצם הידיעה שהוא מת ... שלו חסרי משמעות. כיצד הנצחת הנפטר עוזרת להתמודד עם הסבל והכאב של האובדן? אליעד מסביר שההנצחה מעניקה משמעות עמוקה לסבל האנושי. כאשר אנשים חווים סבל רב בעקבות אובדן של אדם אהוב, ההנצחה מסייעת להם להפחית את תחושת חוסר הצדק של המוות. אנשים אומרים לעצמם שהמוות לא היה חסר תכלית לחלוטין אלא שירת מטרה חשובה כלשהי, ובכך הם מקלים על עצמם ... שנוצרת על ידי ההנצחה מאפשרת למשפחות לא רק לחיות בשלום יחסי עם האובדן אלא גם להתמודד עם השאלות הקיומיות הגדולות שעולות בעקבותיו, כמו למה בכלל אנו חיים אם בסוף מתים? ומה משמעות החיים?. מה הקשר בין ההנצחה לבין הצורך האנושי במשמעות החיים? ... של הנצחת נפטרים? למה אנשים צריכים משמעות לחיים? כיצד מתמודדים עם אובדן של אדם קרוב? מה הקשר בין הנצחה למשמעות הסבל? למה חשוב לאנשים להנציח את יקיריהם? האם יש משמעות למוות? איך אסון הכרמל משפיע על תפיסת החיים? ...
חוסר אונים, מרגיש חסר אונים, תחושת מצוקה רגשית, חוסר שליטה, איבוד שליטה, התאבדות, חוסר בחירה חופשית, מרגישה חסרת אונים, ייאוש, לאבד שליטה, חרדה קיומית, אובדן שפיות
חוסר אונים, מרגיש חסר אונים, תחושת מצוקה רגשית, חוסר שליטה, איבוד שליטה, התאבדות, חוסר בחירה חופשית, מרגישה חסרת אונים, ייאוש, לאבד שליטה, חרדה קיומית, אובדן שפיות
... חוסר שליטה, איבוד שליטה, התאבדות, חוסר בחירה חופשית, מרגישה חסרת אונים, ייאוש, לאבד שליטה, חרדה קיומית, אובדן שפיות מה זה חוסר אונים לפי אליעד כהן? אליעד כהן מסביר שחוסר אונים הוא מצב שבו אדם מרגיש שאין לו כוח או יכולת לשנות את המציאות, שהוא חסר שליטה לחלוטין. לדבריו, תחושת ... מצב שבו הזהות והקיום שלו עומדים בסכנה. אליעד מציין שאנשים מפחדים לא רק מעצם תחושת חוסר האונים, אלא בעיקר מאובדן המשמעות שנובע מחוסר היכולת לשלוט או להשפיע על חייהם. מה הקשר בין חוסר אונים לחוסר בחירה חופשית? אליעד מסביר שהשורש של תחושת חוסר האונים הוא בהיעדר חופש בחירה. ... לקבל את המציאות כפי שהיא, ללא התנגדות, וכך לפתח גישה שלווה ועמוקה יותר כלפי החיים. איך שליטה מוחלטת מובילה לאובדן משמעות? אליעד מדגיש שאם אדם היה שולט במציאות לחלוטין, כלומר, אם כל מה שהוא רוצה היה מתממש מיד ובקלות, חייו היו חסרי משמעות לגמרי. המשמעות והעניין של החיים נוצרים ... כשהאדם אינו זקוק לשליטה כדי להרגיש טוב, תחושת חוסר האונים נעלמת מעצמה. מה הקשר בין חוסר אונים לחרדה קיומית ואובדן שפיות? אליעד מסביר שחוסר אונים עמוק יכול להוביל לפחד קיומי, לאובדן שפיות ואפילו למחשבות אובדניות, כי האדם פוחד לאבד את מי שהוא. עם זאת, הוא מבהיר שהדרך להשתחרר מחרדות אלו היא דווקא לוותר על השליטה באופן מוחלט. האדם שלא מפחד לאבד את השליטה, שכבר אינו מתנגד למציאות, לא יחשוש יותר מאובדן שפיות או מתחושות קיומיות קשות. איך היכולת להכיל הפכים פותרת את בעיית חוסר האונים? אליעד מדגיש שהיכולת להכיל בו זמנית שני הפכים - גם טוב וגם רע, גם שליטה וגם חוסר ... אונים? איך להתמודד עם תחושת חוסר שליטה? מה לעשות במצבי ייאוש קיצוני? איך להשתחרר מחרדה קיומית? מה הקשר בין אובדן שליטה לחרדה? איך להכיל רגשות סותרים? איך להפסיק לפחד מאובדן שפיות? מה זה חוסר אונים לפי אליעד כהן? לפי ההסבר של אליעד כהן, חוסר אונים הוא מצב שבו אדם מרגיש שאין לו כוח, יכולת, או חיות לשנות את המציאות. האדם חש שאין לו שום ... מסוגל לפעול לפי רצונו. הפחד מחוסר אונים הוא למעשה פחד לאבד את המשמעות של הקיום, פחד להפסיק להיות אני, ולחוות אובדן שליטה מוחלט. מה הקשר בין חוסר אונים לאובדן שליטה? אליעד מסביר שהשורש של תחושת חוסר האונים הוא בדיוק באובדן השליטה. כאשר אדם מרגיש שאין לו שום יכולת להשפיע על המציאות, הוא נכנס למצוקה רגשית עמוקה. אליעד נותן דוגמה: אם קושרים לך את הידיים, אתה תחוש מיד חוסר אונים כי נמנעת ... לאדם ללמוד לקבל את המציאות כפי שהיא, ולפתח גישה יותר עמוקה של קבלה ושלווה. איך שליטה מוחלטת במציאות גורמת לאובדן משמעות? אליעד מסביר שאילו אדם היה שולט בכל פרט ופרט של המציאות, כלומר, אילו כל מה שהאדם רוצה היה מתממש מיד וללא מאמץ, החיים היו מאבדים משמעות לגמרי. כל המשמעות של ... במצב הזה, תחושת חוסר האונים פשוט נעלמת, כי האדם כבר לא צריך שליטה כדי להרגיש טוב. מה הקשר בין חוסר אונים לאובדן שפיות וחרדה קיומית? אליעד מסביר שחוסר אונים עמוק עלול להוביל לחרדה קיומית, פחד מאיבוד שפיות ואף למחשבות אובדניות . האדם חושש לאבד שליטה על מי שהוא ומה שהוא, ולמעשה לפחד הזה אין סוף. אולם, הדרך להשתחרר מחרדה זו, לפי אליעד, היא להיות מוכן לוותר לחלוטין על השליטה. מי שמסכים ... אונים? איך להתמודד עם תחושת חוסר שליטה? מה לעשות במצבי ייאוש קיצוני? איך להשתחרר מחרדה קיומית? מה הקשר בין אובדן שליטה לחרדה? איך להכיל רגשות סותרים? איך להפסיק לפחד מאובדן שפיות? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא להשתגע? איך לא לאבד שליטה? פחד להשתגע, פחד לאבד שליטה, לפעול בלי היגיון, אני מתחיל לאבד שליטה, פחד מאיבוד שליטה, איבוד שליטה עצמית, חרדה מפני איבוד שליטה, תחושת אובדן שליטה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אובדן, איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אובדן, איך לחנך ילדים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ פילוסופי, גישור, מאמן לכלכלת המשפחה בתחום אובדן - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 23:54:16 - wesi1