אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אהבה אחרי מריבה ✔לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה
מהי הדרך לשכוח זיכרונות ואיך להתמודד עם טראומות?

האם יש דרך לשכוח זיכרונות? אליעד כהן עונה לשאלה זו ומסביר כי אין אפשרות לשכוח זיכרון באופן מוחלט. למעשה, הוא טוען כי המוח לא מסוגל להשמיד מחשבות או זיכרונות לחלוטין. אם אדם מבקש לשכוח משהו, הוא למעשה מבקש להפסיק לחשוב על משהו מסוים, אך המוח תמיד שומר את כל האפשרויות, גם אם לא נזכור אותן באופן מודע. כל מחשבה קיימת בתת - מודע, גם אם היא לא נמצאת במודע שלנו ברגע מסוים.

המוח, לפי אליעד, מסוגל לדמיין ולהכיל כל דבר, כולל דברים שלא קרו עדיין. לדוגמה, אם אדם עבר חוויית טראומה כמו תאונת דרכים וחש פחד לנסוע מאז, בתת - מודע שלו יש את היכולת לדמיין את כל האפשרויות הקיימות, כולל מצבים שלא קרו. כל זאת מצביע על כך שאין אפשרות לשכוח משהו באופן מוחלט, גם אם אדם מעדיף לא לחשוב עליו.

כאשר אדם מנסה לשכוח משהו, הוא למעשה מנסה להכניס במוחו מחשבות חזקות יותר שיתפוס את המקום של המחשבות הישנות. כל מחשבה קיימת בתת - מודע, אך יש מחשבות שמהן אנחנו מודעים יותר ויש כאלו שהן פחות חזקות במודעות שלנו. כדי לשכוח דבר מסוים, יש להכניס דבר אחר שיחליף אותו.

אליעד כהן מתאר גם את הדרך שבה המוח עובר דרך שלב ההתנסות והלמידה. אם אדם לא חווה טעם או מצב מסוים בחיים, במוחו עדיין קיימת היכולת להכיר את המצב הזה אם הוא היה נחשף אליו. הוא מביא את הדוגמה של השפה: כשאדם נולד, הוא נולד עם יכולת ללמוד כל שפה, וההחלטה באיזו שפה להשתמש תלויה בסביבה בה גדל.

בהמשך, אליעד מסביר כי אם אדם רוצה לשכוח משהו, הוא לא יכול לעשות זאת לחלוטין, אך אם יכניס למוחו מחשבות או רעיונות חזקים יותר, יוכל לשכוח את המחשבה הישנה באופן יחסי. הדגש כאן הוא על הכוח של המוח להחליף מחשבות, וזה מתאפשר על ידי הצפת המוח במידע חדש.

בנוגע לשאלה של טראומות והאם ניתן לשכוח את העבר, אליעד מציין כי לעיתים אפשר לשנות את התפיסה של טראומה על ידי שינוי...
כן מה אתה שואל?

ש: האם יש דרך כלשהי לשכוח זיכרונות.

אליעד: האם יש דרך לשכוח זיכרונות, האם אתה רוצה דרך לשכוח באופן מוחלט זיכרונות או לשכוח זיכרונות לשכוח באופן מוחלט אין אפשרות בדיוק כמו שאין אפשרות שלא תחשוב על הפילים שנמצאים פה, אתה הבנת מה אמרתי?

ש: שלא תחשוב.

אליעד: סתם בוא אני אסביר לך משהו תקשיב בא נסביר את מהות הדבר, הוא שואל האם יש דרך לשכוח את העבר או במילים אחרות אם יש לו טראומה האם הוא יכול לצאת מזה או אם הוא רגיל לחשוב משהו האם הוא יכול לצאת מזה וכו' זה הרעיון. נכון מה אתה רוצה להגיד?

ש: אני חושב שזה לא העניין לשכוח הוא לא רוצה שזה יפריע לו.

אליעד: בא נניח שהוא רוצה לשכוח, נניח שהוא רוצה לשכוח יש אפשרות לשכוח אוקי זה עובד ככה במוח שלך מלכתחילה בא נגיד שבגיל צעיר קרה לך איזה אסון והוא כל הזמן חוזר לך מהדהד אתה רוצה לשכוח אותו לא רוצה שהוא, עכשיו תראה מה שאתה אמרת זה גם היבט אבל בא נלך מסודר תראה במוח שלך בעיקרון יש לו אפשרות לחשוב על כל מה שיכול להיות כל מה שיכול להיות קיים וגם מה שלא יכול להיות קיים אתה יכול לחשוב עליו יכול.

זאת אומרת לו יצויר, אתה רוצה לתת דוגמה נגיד, נגיד שהייתה לך תאונת דרכים נגיד היית בתאונה ומאז אתה מפחד לנסוע בסדר נגיד דוגמה תאונה אתה מפחד לנסוע. עכשיו ברמת העיקרון במוח שלך יש אפשרות לדמיין יש למוח שלך את היכולת לדמיין את כל המצבים האפשריים ולכן לא משנה איך נסובב את הגלגל בסופו של דבר בתת מודע שלך אתה תמיד חושב על כל האופציות האפשריות או במילים אחרות אין שום אפשרות להשמיד אפשרות כלשהי באופן מוחלט.

זה הבנת מה אמרתי, תקשיב אתה אומר "אני רוצה לשכוח משהו" מה אתה בעצם אומר "אני רוצה שפה לא תהיה מחשבה מסוימת", עכשיו פה תמיד יש את כל המחשבות האפשריות תמיד אלא מה שיש מחשבות שהן יותר חזקות ויש מחשבות שהן יותר חלשות באופן יחסי אבל כל המחשבות קיימות בתוכך גם מה שלא קרה לך אתה חושב עליו לא רק שאתה לא יכול לשכוח באופן מוחלט משהו שקרה לך אתה גם לא יכול לשכוח משהו שעוד לא קרה לך כי בעיקרון אתה תמיד חושב על הכל.

אלא מה שבאופן יחסי יש דברים שאתה זוכר אותם יותר ויש דברים שאתה חושב עליהם פחות, לדוגמה אתה כרגע חושב יותר על הקיר וחושב פחות על הפיל שנמצא פה אבל מצד האמת בתת מודע שלך אתה רואה פה עכשיו גם פיל כמו שאתה רואה את הקיר בתת מודע שלך זה default אחר זה כאילו לפני הבריאה אתה רואה את הפיל רואה אתה הקיר רואה הכל, עכשיו באופן מודע יש דברים שאתה רואה יותר רואה פחות. עכשיו כדי לשכוח דברים כדי לשכוח דבר אחד צריך להכניס במקומו דבר אחר, ככל שתכניס דבר אחר יותר חזק ככה שהקודם ישכח.

ש: אבל אם נגיד לא טעמת מאכל מסוים כל החיים שלך.

אליעד: בתת מודע אתה מודע לטעם שלו גם אם לא טעמת אותו בעיקרון.

ש: איך אם לא חווית את זה אז איך?

אליעד: אם היית חווה אותו היית מסוגל לחוות אותו?

ש: כן.

אליעד: יש לך במנגנון את כל האופציות יש לך כאילו אתה יכול להתקין כל מערכת הפעלה שאתה רוצה על הזה אתה מבין הפוטנציאל הוא אינסופי.

ש: לא הבנתי.

אליעד: אני אומר בעיקרון במנגנון שלך יש מראש את כל האינפורמציה הקיימת אתה כשנולדת איזה שפה ידעת לדבר כשנולדת?

ש: כלום.

אליעד: עכשיו כשנולדת ידעת לדבר סינית אתה יודע לדבר סינית, אוקי כשנולדת ידעת לדבר יותר סינית או יותר עברית?

ש: אותו דבר.

אליעד: אוקי ואם היית גודל בסין היית יודע לדבר סינית רוב הסיכויים שכן נכון, נולדת בישראל אתה יודע לדבר עברית. עכשיו מה זה אומר כשנולדת עם האופציה לדעת עברית או סינית, בתת מודע שלך אתה יודע לדבר פורטוגזית אתה גם יודע לדבר הכל אלא מה שלא מימשת את האופציה הזאת אמת או לא אמת?

ש: אמת.

אליעד: אתה לא יכול להגיד "לא נכון אני יודע לדבר רק עברית" לא נכון כשנולדת ידעת לדבר יותר עברית מסינית.

ש: אבל אני רוצה את המהלך ההפוך נגיד אתה למדת כבר סינית אתה רוצה לשכוח את הסינית, אתה מבין זה מפריע לך כמו שהוא אמר זה מפריע לך אתה רוצה לשכוח את זה.

אליעד: אני מסביר לך אבל פה אני מחדד לך את הדבר לשכוח באופן מוחלט אין אפשרות, למה כי לא רק שאתה לא יכול לשכוח באופן מוחלט אפילו דברים שעוד לא קראו אתה לא יכול לא לחשוב עליהם באופן מוחלט, לא רק שמשהו שקרה או משהו שהתרגלת לחשוב אתה לא יכול להתנתק ממנו באופן מוחלט אלא אם כן אתה הולך "לאין שכל" בסדר שמה זה משהו אחר אבל לא רק שאתה לא יכול משהו שאתה רגיל לחשוב אותו להתנתק ממנו באופן מוחלט אלא אפילו משהו שאתה לא חשבת אותו אתה רק חושב שאתה לא חושב אותו אבל בתת מודע שלך אתה גם חושב את מה שאתה עוד לא חושב.

אלא מה שעכשיו באופן יחסי יש דברים שאתה רגיל לעשות ויש דברים שאתה לא רגיל לעשות, יש דברים שאתה אוהב ויש דברים שאתה שונא וזה באופן יחסי ברמה החיצונית וברמה החיצונית איך מנווטים בין דבר לדבר על ידי שמעצימים את הצד ההפוך באופן יחסי יותר האם זה באופן מוחלט לא, האם זה באופן יחסי כן. זאת אומרת אם יש משהו שאתה רוצה לשכוח אותו אתה פשוט צריך לחפור לעצמך את ההפך שלו, זה משהו כמותי אם יש בתוך הכוס מיץ ואתה רוצה שיהיה בה משהו אחר תכניס הרבה משהו אחר לא יהיה מיץ האם כשתכניס את המשהו האחר זה יגרום לכך שלא תוכל יותר להכניס מיץ לא אתה תמיד יכול עוד פעם להכניס את המיץ.

אבל אף על פי כן אם אתה רוצה שברגע נתון לא יהיה מיץ פשוט תכניס הרבה משהו אחר. אתה מבין את הכוונה, זאת אומרת אתה תמיד תוכל להמשיך לחזור לחשוב כמו שחשבת פעם אבל אם אתה רוצה ברגע נתון לא לחשוב כמו פעם אתה צריך באופן אינטנסיבי להכניס לראש שלך את ההפך של מה שאתה חושב. אתה מבין?

ש: כן אבל לא לכל דבר יש הפך.

אליעד: ברור אתה צודק הלך עליך למה מה אמרת, אמרת לא לכל דבר יש הפך איזו אמירה זאת בכלל תגיד "אני כרגע לא רואה את ההפך של מה שאני רוצה לחשוב", מה זה לא לכל דבר יש הפך בטח שלכל דבר יש הפך אני מתכוון לומר שאתה לא יודע איך להתחבר להפך של מה שאתה חושב. אמת או לא אמת?

ש: נגיד חוויית נגיד טראומה מדמות מסוימת בסדר?

אליעד: כן אז באופן אובייקטיבי לא חוויית טראומה כי באופן אובייקטיבי קרה אירוע אתה מפרש אותו בצורה שלילית ולכן זה נתפס עבורך כטראומה, לו יצויר שתפרש אותו בצורה חיובית אז זה בכלל אפילו מה שקרה לך בעבר אתה בכלל תאהב את זה. היה מישהו שהרביצו לו ואז אמרו לו "אתה יודע בזכות זה שהרביצו לך בכלל החיים שלך ניצלו כי אם לא היינו מרביצים לך היו מחסלים אותך לכן הרבצנו לך בשביל להציל אותך ממשהו אחר", "וואו איך אני מודה לך".

ש: בשביל חינוך.

אליעד: איזה חינוך לא חינוך אני מסביר לך שאפילו משהו שקרה לך בעבר טראומה אם פתאום הסבירו לך שזה היה יותר טוב מרע אתה אומר "וואו אני בכלל מודה לך שעשית את זה" וההפך יכול להיות שמישהו אתה חושב שהוא הציל אותך ואז אתה מודה לו ואז פתאום מתברר לך "מה הוא לא הציל אותי בכלל זה דפק אותי, הוא בכלל שם לי את המלכודת מלכתחילה בכלל בשביל לנצל אותי" ואז אתה חווה טראומה ממשהו שבכלל חשבת שהוא טוב. זאת אומרת שיש "מה קרה" יותר נכון יש מה אתה חושב וזוכר מה קרה ויש מה אתה כרגע מפרש את מה שקרה בעבר, אם אתה כרגע תפרש אחרת שזה מתחבר למשהו ואם אתה כרגע תפרש אחרת מה שקרה אז השתחררת מהטראומה.

זאת אומרת שאם נגיד הייתה דמות מסוימת בעבר שכשהיית איתה באינטראקציה היה לך מאוד רע ועכשיו כל פעם שאתה רואה דמות דומה לזה זה עושה לך רע בגלל העבר לו יצויר שאתה תמצא יתרונות שיש בדמות ההיא אז עוד יכול לגרום לך לשנות את התפיסה ביחס לדמות ההיא ואז כשאתה תיתקל בדמות אתה עוד תאהב אותה בגלל שהן מזכירות לך את הדמות ההיא. אתה הבנת מה אתה מבין?

ש: זה תלוי איך אני מפרש את מה שמפריע לי את הזיכרון אם זה משהו כאילו אם אני מסתכל על זה בצורה חיובית למשל במקום בצורה שלילית.

אליעד: בא נגיד בחורה שנאנסה נניח אוקי יש לה טראומה איך יכול להיות מצב שהיא בכלל תחווה את זה כטוב שהיא עוד תחווה את זה כטוב כמשהו טוב שקרה לה אם היא נגיד תבדוק מה יצא לה מזה טוב, נגיד יכול להיות שבחורה אומרת בגלל שהיא נאנסה היא יותר לא נותנת אמון באנשים יכול להיות שהיא תגיד "הדבר הכי טוב שקרה לי שאנסו אותי אז כי אז מגיל צעיר כבר ידעתי לא לתת אמון באנשים" ואז היא תגיד "זה היה לי גם מכוון בכלל בזכות זה ניצלו חיי אחר כך כי אם לא היה קורה לי את זה בהתחלה הייתי נותנת אמון באנשים והייתי כל כך סובלת שכבר עדיף שמהתחלה זה קרה בשביל שאני לא אתן אמון באף אחד".

אני נותן לך היפוך סתם אני נותן לך דוגמה, עוד פעם השאלה איך אתה חווה את הדבר האם אתה חווה אותו כרק רע איך תתנתק אבל אם אתה רואה אותו "לא זה בכלל קרה דבר טוב", זאת אומרת את העובדה אתה לא יכול לשכוח את הפירוש אתה יכול לשנות למרות שעקרונית גם את העובדה אתה יכול לשכוח אם המוח שלך יוצף בהרבה עובדות חדשות אתה גם תשכח את העובדות הישנות, אם אתה כל הזמן תהיה חשוף לסינית אתה בסוף גם תשכח לדבר בעברית, עובדתית לא משנה מה התרגלת גם אם אתה מדבר עברית אם עכשיו יכניסו אותך למקום של סינים כל יום כל היום סינית אתה בסוף תתבלבל לדבר בעברית ואם זה יהיה מספיק זמן אתה גם לא תדע לדבר בעברית.

זאת אומרת אפילו ברמת עובדות, אני אסביר לכם משהו אם נגיד היו זוג שרבו ועכשיו אומרים איך אנחנו יכולים להמשיך רבנו כל כך הרבה יש פה שתי דרכי מילוט 1. בוא תנסו לפרש שונה את המריבות של העבר כאילו במקום שזה יהיה זיכרון רע תפשרו שזה יהיה טוב "למה רבנו כי אהבנו בכלל", כל פעם שיקפוץ לכם "כן אבל רבנו, לא בכלל היה מרוב אהבה רבנו" אבל דבר נוסף ככל שיהיה ביניכם יותר שלום ככה המוח ישכח את המריבות. זאת אומרת יש פה שתי שיטות 1...
טיפול בטראומות רצון להתנתק טיפול בטראומה להמשיך אפשרות לחשוב מאבק אהבה תעדוף תיעדוף משחק obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול אהבה אהבה אחרי אהבה אחרי מריבה או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אחרי משבר אחרי משבר זוגי הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התאהבות התמודדות התמודדות עם טראומה התמודדות עם טראומות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית זוגיות זוגיות אחרי זוגיות אחרי משבר זוגיות אחרי משבר זוגי זיכרון זיכרונות זיכרונות מהעבר זיכרונות מטרידים חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפולים טירדה טראומה טראומות טרדות טרוד להיפטר מהתנהגות טורדנית להתאהב להתאהב מחדש להתמודד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם טראומה להתמודד עם טראומות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית למחוק למחוק זיכרון למחוק זיכרון טראומטי למחוק זיכרון מהמוח למחוק זיכרון מהראש למחוק זיכרונות למחוק זיכרונות טראומטיים למחוק זיכרונות מהמוח למחוק זיכרונות מהראש למחוק זיכרונות רעים למחוק טראומה למחוק טראומות למחוק מחשבה למחוק מחשבות לשכוח לשכוח את העבר לשכוח טראומה מאבק מהעבר מוטרד מחיקת מחיקת זיכרון מחיקת זיכרון טראומטי מחיקת זיכרון מהמוח מחיקת זיכרון מהראש מחיקת זיכרונות מחיקת זיכרונות טראומטיים מחיקת זיכרונות מהמוח מחיקת זיכרונות מהראש מחיקת זיכרונות רעים מחיקת טראומה מחיקת טראומות מחיקת מחשבה מחיקת מחשבות מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מריבה משבר משבר זוגי משבר זוגיות סובל מהפרעה טורדנית עבר שכחה
אהבה / לאהוב / להתאהב / התאהבות / שנאה / לשנוא - הכל כולל הכל על אהבה / לאהוב / להתאהב / התאהבות / שנאה / לשנוא - רשימת כל הנושאים
... אהבה אגואיסטית אהבה או אינטרס אהבה או הרגל אהבה או שנאה אהבה אובססיבית אהבה אחרי אהבה אחרי מריבה אהבה אחרת אהבה אין סופית אהבה אינטרסנטית אהבה אלוהית אהבה אמיתית אהבה אמיתית ונצחית אהבה אמיתית לעולם אהבה אמיתית עצמית אהבה אפלטונית אהבה בוגרת אהבה בזוגיות אהבה בחיים אהבה ...
איך להתאהב מחדש? אהבה ראשונה, מפחד להיפגע, פחד מבגידה, מפחד להיפגע, לאהוב שוב, לא רוצה להיפגע, פחד מזוגיות, פחד מאינטימיות, פחד להיפרד מבן זוג, פחד מפרידה, טראומה מפרידה
איך להתאהב מחדש? אהבה ראשונה, מפחד להיפגע, פחד מבגידה, מפחד להיפגע, לאהוב שוב, לא רוצה להיפגע, פחד מזוגיות, פחד מאינטימיות, פחד להיפרד מבן זוג, פחד מפרידה, טראומה מפרידה
... להתאהב מחדש? אהבה ראשונה, מפחד להיפגע, פחד מבגידה, מפחד להיפגע, לאהוב שוב, לא רוצה להיפגע, פחד מזוגיות, פחד מאינטימיות, פחד להיפרד מבן זוג, פחד מפרידה, טראומה מפרידה איך אפשר להתאהב שוב אחרי שנפגעים? אנשים רבים חווים קשיים במערכות יחסים בגלל פחד להיפגע, פחד מבגידה, או אובדן של אהבה קודמת. אליעד כהן מסביר איך בכל זאת אפשר להתמודד עם הטראומות האלה ולהצליח להתאהב מחדש. המצב הוא שבן אדם חווה כישלון במערכת יחסים או אפילו כישלון עסקי, והוא לא מוכן להסתכן שוב. למשל, אם אדם חווה בגידה, הוא ... רוצה להימנע מכאב או כישלון נוסף, אבל מצד שני, הוא רוצה להרגיש שוב את האהבה וההתלהבות שהייתה לו בעבר. מהי הסיבה שקשה להתאהב מחדש לאחר פגיעה? הסיבה העיקרית לקושי להתאהב מחדש היא הטראומה מהכאב שחווינו בעבר . אליעד מביא דוגמה של אהבה ראשונה: אדם שחווה אהבה ראשונה היה מאושר מאוד, אך לרוב האהבה הראשונה מסתיימת בכאב, בפרידה או בבגידה. הכאב הזה יוצר טראומה ואכזבה, ושובר את החלום שהאהבה הזאת יכולה להימשך לנצח. אותו אדם מבטיח לעצמו לא לעבור זאת שוב, ולכן נמנע מלהתאהב שוב. אותו עיקרון פועל גם בתחומים אחרים: אדם שפתח עסק ונכשל, יחשוש לנסות לפתוח עסק שוב, כי הוא מפחד להיכשל שוב. האם אפשר ... לשחק כי הוא מפחד להיפצע שוב. הוא מפסיד את ההנאה והחוויה. כיצד ניתן לפתור את הקונפליקט בין הרצון להתאהב לפחד להיפגע? אליעד מציע שני פתרונות עיקריים: שינוי המשמעות של הכאב והכישלון: במקום לראות פגיעה או כישלון כמשהו נורא ואיום, ... את הסיכון להיפגע, הוא יוכל לקבל החלטה מודעת האם הוא מוכן לשלם את המחיר הזה או לא. מדוע אנשים שוכחים את הטראומה עם הזמן ומנסים שוב? אליעד מסביר שהמוח האנושי מתוכנת לרצות תמיד את ההפך ממה שיש לו. אם האדם נפגע, והוא יהיה לבד במשך זמן ... שלו יתחיל להשתעמם מהבדידות וירצה לנסות שוב מערכת יחסים חדשה, למרות הסיכון שיפגע שוב. הזמן גורם לשכחת הטראומה, כי האדם עסוק בדברים אחרים, והזיכרון השלילי של הפגיעה נדחק הצידה. אליעד מביא דוגמה של אדם שבחר מנהיג פוליטי מאכזב, ואחרי כמה שנים שוכח את האכזבה ומנסה שוב להצביע לו, כי אולי הפעם יהיה אחרת. מהו היתרון והחיסרון בשכחת הטראומה? היתרון בשכחת הטראומה הוא שהאדם יכול להתנסות שוב בלי לפחד. הוא נותן לעצמו הזדמנות נוספת לאושר, אהבה והצלחה. החיסרון בשכחת הטראומה הוא שלעיתים האדם לא לומד מניסיונו, חוזר על אותן טעויות שוב ושוב, ומגיע לאותם הכישלונות בדיוק כמו בעבר. למשל, מי שהיה מכור לעישון עלול לחשוב שהפעם הוא יוכל לעשן בלי להתמכר, ויחזור שוב לטעות. האם אפשרי להשיג את שני הרצונות בו זמנית? אליעד מסביר שזה בלתי אפשרי להשיג גם ביטחון מלא שלא תיפגע וגם את האפשרות להתאהב או להצליח מחדש. תמיד יהיה סיכון. כאשר האדם יבין את העובדה הזו, הוא יוכל לקבל החלטה מודעת: האם הוא מוכן לשלם את מחיר הסיכון ... הרצון של האדם לחוות תמיד משהו חדש או אחר, ולכן הוא ממשיך לנסות שוב ושוב למרות הכאב והסיכון. איך להתאהב שוב בלי לפחד להיפגע? איך להתמודד עם בגידה במערכת יחסים? כיצד לשחזר את האהבה הראשונה? מה לעשות כדי להתגבר על פחד מאינטימיות? איך להתמודד עם טראומה מפרידה? איך להתגבר על פחד מזוגיות? איך אפשר לתת אמון מחדש אחרי בגידה? עכשיו השאלה היא כזאת אוקי איך בן אדם ... אמון מחדש או נגיד שבן אדם היה במערכת יחסים ואז הוא נפרד נגיד והוא איבד אמון באהבה והוא רוצה להתאהב מחדש זאת בעצם השאלה איך זה אפשרי, האם זה אפשרי איך זה אפשרי. עוד פעם מה שאני מחדד עוד פעם אני אתן דוגמה, נגיד בן אדם בגדו בו ... שהשני מת ואז הוא הבטיח לעצמו אני לא רוצה יותר להרגיש רע מאובדן. האם בן אדם כזה קיימת לו אפשרות להתאהב עוד פעם, עכשיו אז אני הלבשתי את זה גם בדוגמה נגיד בן אדם נגיד הקים והוא נכשל והוא נכנס לחובות ולא יודע מה והוא אמר אני ... יותר להיפגע עכשיו איך בן אדם כזה יכול, עכשיו מה האמת שהוא גם לא רוצה להיפגע אבל הוא גם רוצה להתאהב מחדש הוא גם רוצה לנסות מחדש, הוא גם רוצה לנסות שוב פעם. ש: אוקי צריך לחשוב ממשהו. אליעד: כן מה אתה אומר? ש: צריך להחזיר אותו ... פותרים את הקונפליקט הזה? 1. הוא אומר אני לא מוכן יותר להיפגע מזה שבגדו בי 2. הוא אומר אני רוצה להתאהב מחדש ולא לפחד שיבגדו בי. ש: אוקי בא נדבר על העסק מבחינת העסק תבין מה קרה שמה למה פשטת את הרגל?. אליעד: מסיבות שלא היו ידועות ... ההגדרה של האירוע, לפרש את האירוע בצורה של אין מילה כזאת להיפגע יש הכל נגיד ללמוד להתפתח מניסיון העבר ולראות רק את הטוב שבדבר ולא לראות את החיסרון אז יש אפשרות כזאת, אחרת אין אפשרות כזאת לדעתי. אליעד: תקשיב כן אבל זה מאבד ...
זוגיות אחרי זוגיות טראומטית, זוגיות אחרי טראומה זוגית, איך להמשיך אחרי טראומה זוגית? איך להתאהב מחדש? איך לתת אמון מחדש? איך להצליח בזוגיות חדשה? פוסט טראומה זוגית, זוגיות אחרי גירושין, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי פרידה
זוגיות אחרי זוגיות טראומטית, זוגיות אחרי טראומה זוגית, איך להמשיך אחרי טראומה זוגית? איך להתאהב מחדש? איך לתת אמון מחדש? איך להצליח בזוגיות חדשה? פוסט טראומה זוגית, זוגיות אחרי גירושין, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי פרידה
זוגיות אחרי זוגיות טראומטית, זוגיות אחרי טראומה זוגית, איך להמשיך אחרי טראומה זוגית? איך להתאהב מחדש? איך לתת אמון מחדש? איך להצליח בזוגיות חדשה? פוסט טראומה זוגית, זוגיות אחרי גירושין, זוגיות אחרי בגידה, זוגיות אחרי פרידה איך אפשר להמשיך לזוגיות חדשה אחרי טראומה זוגית? אנשים רבים מתמודדים עם אתגר משמעותי של כניסה לזוגיות חדשה לאחר שעברו טראומה זוגית. טראומה זוגית יכולה להיווצר מסיבות שונות: בגידה, שליטה, התעללות, פרידה כואבת, גירושין ועוד. אדם שעבר חוויה שלילית כזו, עלול לסבול מפוסט טראומה זוגית, שמלווה אותו לתוך הזוגיות הבאה ומקשה עליו ליצור קשר יציב, לתת אמון מחדש או להתאהב שוב באמת. לדוגמה, גבר שהיה בזוגיות שבה בת זוגו בגדה בו, עשוי למצוא את עצמו חושש שכל בת זוג חדשה תנהג בצורה דומה. כך, בכל פעם שבת זוגו הנוכחית ... הזוגיות הקודמת ממשיכה לרדוף את האדם ולשבש את הזוגיות החדשה, אפילו שנים לאחר מכן. אז כיצד אפשר להתגבר על הטראומה הזוגית ולהתחיל מחדש? איך אפשר להתגבר על הפחד מהזוגיות הקודמת? אליעד כהן מציג שתי דרכים עיקריות להתמודד עם פוסט טראומה בזוגיות ולהצליח ביצירת זוגיות חדשה ובריאה יותר: דרך ראשונה - להבין לעומק שהזוגיות החדשה אינה דומה לזו הקודמת. דרך שנייה - להקטין את החשש מהאפשרות שהעבר יחזור על עצמו. איך הבנה שהזוגיות החדשה שונה מהקודמת יכולה לעזור? כאשר האדם מצליח להבין באופן אמיתי ועמוק שבן או בת הזוג החדשים הם אנשים שונים לחלוטין מאלו שפגעו בו בעבר, הוא מתחיל להשתחרר מהפחד. לדוגמה, אם בעבר הבת זוג בגדה, וכעת האדם מבין שהבת זוג הנוכחית שונה במהותה, נאמנה ואמינה יותר, החרדה והחשש שלו יפחתו משמעותית. דוגמה נוספת: אם אישה חוותה ... בזוגיות ללא החרדות שיפגעו בה שוב. המהות של דרך זו היא להבהיר לעצמך באופן שכלי, רגשי ומוחשי שמה שהיה בעבר אינו מחייב את מה שיהיה בעתיד. כך, ניתן ליצור חיץ ברור בין העבר להווה, ולהפסיק לראות בבן או בת הזוג החדשים כהשתקפות של אלו שפגעו בעבר. כיצד להקטין את החשש שהעבר יחזור על עצמו? הדרך השנייה לטיפול בפחדים מפני זוגיות טראומטית מתמקדת דווקא בהקטנת החשש מהאפשרות שהאירועים הקשים יתרחשו שוב. בשיטה זו, האדם לא מנסה לשכנע את עצמו שהמצב הנוכחי שונה, אלא לומד לחזק את ... שגם אם הדבר הנורא ביותר יקרה, הוא יצליח לעמוד בכך. כלומר, הנזק שיגרם לו (הסיכון) יהיה קטן יותר ממה שהיה בעבר. שתי הדרכים הן לגיטימיות ויעילות, ולכל אדם מתאימה דרך אחרת או שילוב של שתיהן. מה שחשוב הוא להבין את שורש הפחד, ולהתמודד איתו מתוך הבנה עמוקה של מנגנון הפחד והחרדה. ברגע שמבינים כיצד נוצר הפחד, קל יותר להקטין אותו ולהמשיך הלאה. לסיכום - כיצד להצליח בזוגיות אחרי זוגיות טראומטית? ההצלחה בזוגיות חדשה אחרי טראומה תלויה בשני דברים עיקריים: בהבנה שהעבר אינו חייב לחזור על עצמו, וביכולת לפתח חוסן רגשי שגם אם יקרה משהו דומה בעתיד, אפשר יהיה להתמודד איתו טוב יותר. בדרך זו ניתן להשתחרר מהעבר, לתת אמון מחדש, ולהיפתח שוב לזוגיות יציבה ואמיתית. איך לתת אמון מחדש? איך לה
פרידות, 3 סיבות למה קשה לשכוח מישהו, 3 סיבות למה קשה לשכוח את האקסית, איך להכיר מישהו אחר? איך להתאהב מחדש? למה קשה להתאהב מחדש? למה קשה לאהוב שוב? איך לשכוח אותו? איך לשכוח אותה? האקסית המיתולוגית, האקס המיתולוגי, קשר חדש
פרידות, 3 סיבות למה קשה לשכוח מישהו, 3 סיבות למה קשה לשכוח את האקסית, איך להכיר מישהו אחר? איך להתאהב מחדש? למה קשה להתאהב מחדש? למה קשה לאהוב שוב? איך לשכוח אותו? איך לשכוח אותה? האקסית המיתולוגית, האקס המיתולוגי, קשר חדש
... 3 סיבות למה קשה לשכוח מישהו, 3 סיבות למה קשה לשכוח את האקסית, איך להכיר מישהו אחר? איך להתאהב מחדש? למה קשה להתאהב מחדש? למה קשה לאהוב שוב? איך לשכוח אותו? איך לשכוח אותה? האקסית המיתולוגית, האקס המיתולוגי, קשר חדש למה קשה לשכוח מישהו אחרי פרידה? כדי להבין מדוע אנשים מתקשים לשכוח את האקס או האקסית, חשוב להכיר שלוש סיבות מרכזיות לתופעה. אדם שמנסה להכיר מישהו חדש, אך מתקשה להשתחרר מזיכרון העבר, חווה זאת מסיבות שונות שכל אחת מהן משפיעה על הקושי להתאהב מחדש או ליצור קשרים חדשים. סיבה ראשונה - יש בו משהו ייחודי שלא מצאת באף אחד אחר? הסיבה הראשונה והנפוצה לכך שאנשים לא מצליחים לשכוח את האקס או האקסית, היא שהאדם הזה היה בו משהו מאוד מיוחד, משהו משמעותי במיוחד, שאותו לא מצאת באף אחד ... בעינייך כייחודית ונדירה. כל עוד לא תפגשי אדם נוסף שיש לו את אותו מאפיין ייחודי, יהיה לך קשה מאוד לשכוח את האדם הקודם. לכן, קשה מאוד ליצור קשר חדש או להצליח להתאהב מחדש, כיוון שההשוואה המתמדת בין האקס לבין אנשים חדשים יוצרת תחושה של חוסר סיפוק תמידי, וכך הזיכרון ממשיך להציף אותך. סיבה שנייה - הפנטזיה עליו טובה יותר מהמציאות של קשרים חדשים? הסיבה השנייה לקושי לשכוח את האקס אינה בהכרח תכונה ייחודית שהייתה בו, אלא דווקא משהו אחר לגמרי - הדמיון או הפנטזיה על מה שהיה ... נשארת נאמנה לסיפור הבלתי מושג, לפנטזיה הבלתי ניתנת להגשמה, ודווקא בגלל זה את מתקשה להכיר מישהו חדש ולהתאהב בו. כך, הפער בין הדמיון האידיאלי לבין המציאות מונע ממך לשחרר את האקס, ובמקביל מונע ממך לתת צאנס אמיתי לקשרים חדשים ואפשריים. סיבה שלישית - האם קשה לשכוח כי זה ייחשב כישלון אישי? הסיבה השלישית והאחרונה אינה קשורה בכלל לאיכות האדם שאינך מצליחה לשכוח או לפנטזיה שלך עליו. מדובר דווקא בתפיסה האישית שלך לגבי עצמך ולגבי המציאות אם תחליטי לשכוח ולהתקדם הלאה. יש אנשים שנאחזים באקס או באקסית כי מבחינתם לשכוח את הקשר זה בעצם להודות בכישלון אישי, בזבוז זמן או בהפסד רגשי. האדם אומר לעצמו דברים כמו: אם אשכח אותו, זה אומר שאני לא מספיק טובה, זה אומר שבחרתי לא נכון, זה אומר שהייתי תמימה והייתי צריכה לראות את האמת קודם. הפחד להודות בתחושות של אכזבה, חרטה או כישלון הופך להיות כל כך גדול, עד שהוא יוצר היצמדות לזיכרון, גם אם אותו אדם אינו באמת ייחודי או טוב יותר מאחרים. כך בעצם האדם לא נשאר בזיכרון בגלל שהוא מיוחד, אלא כי לשכוח אותו יאלץ אותך להתמודד עם תחושות לא נעימות לגבי עצמך, לגבי בחירות העבר שלך ולגבי המציאות באופן כללי. איך אפשר להתגבר ולהצליח להתאהב מחדש? חשוב להבין שלכל אדם יש סיבה אחרת שגורמת לו להיאחז בזיכרונות ובקשרים מן העבר. אם את או אתה מזהים איזו משלוש הסיבות האלה רלוונטית לכם, אפשר להתחיל לעבוד על הבעיה בהתאם לסיבה ... אם הסיבה היא פחד להודות בכישלון, צריך לזכור שכל אדם עושה טעויות וזה חלק טבעי מתהליך הצמיחה. ההחלטה לשכוח ולהמשיך הלאה אינה הודאה בכישלון אלא דווקא צעד של אומץ וצמיחה אישית. ברגע שמבינים בדיוק מה הסיבה לקושי, אפשר להתחיל לפתור אותה ולבנות קשרים חדשים ומספקים יותר. איך לשכוח את האקס? למה אני לא מצליחה לה
פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס
פחד פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס
... פוסט טראומטי, טיפול בפחד טיסה, טיפול בטראומה, שיטות לטיפול בפחדים, לטפל בטראומה, התמודדות עם פוסט טראומה, לטפל בפחד מטיסות, להתמודד עם טראומה, מפחד לטוס, לא מפחד לטוס מהם שיטות טיפול בפחדים ובפוסט - טראומה? ההרצאה עוסקת בטיפול בפחדים ובפוסט - טראומה, עם דגש על פחד מטיסה. אליעד מסביר את הדרך בה אנו יכולים להתמודד עם פחדים, במיוחד פחדים כמו פחד מטיסות, בעזרת שיטות ... מייצר סיפור פנימי שמגביר את הפחד. אליעד מציין שגם אם ישנו טיפול שמפחית את הפחד באופן זמני, לפעמים הפחד יעלה מחדש אם האדם יפנה לאותם סיטואציות רגשיות מבעבר. איך אפשר לטפל בפחדים בצורה יעילה? הטיפול בפחדים מתחיל בהבנה מהו הפחד, מהיכן הוא נובע, ואיך הוא משפיע על האדם. אליעד מציין ... מספיק, ולעיתים יש צורך בשיטות נוספות. מדוע טיפול רגיל לפחדים לפעמים לא מצליח? לא תמיד טיפול שטחי יספיק. אליעד מסביר שבחלק מהמקרים, הפחדים קשורים לטראומות עבר, כמו חוויות טראומטיות מילדות. לדוגמה, אם אדם מפחד לטוס, הפחד יכול להיות קשור לזיכרון מוקדם שבו הוא חווה סיטואציה של פחד בילדות, כמו להישאר סגור בחדר. במקרים כאלה, חשוב להתרכז לא רק בפחד הנוכחי אלא גם בזיכרונות או חוויות ישנות שעשויות להיות קשורות לפחד הזה. מהם הצעדים בטיפול עמוק וממוקד? כדי לטפל בצורה יסודית, אליעד מציין כי יש ... וחזק, אליעד מציין שיש צורך בטיפול עמוק יותר, שכולל עבודה עם מחשבות ורגשות במטרה להבין את שורש הפחד. לפעמים, טיפול שטחי לא מצליח כי הפחד משולב עם טראומות פסיכולוגיות נוספות, ולכן יש צורך בטיפול שיפנה גם לרבדים אלה. אליעד מדגיש שהפחדים עשויים להיעלם אם המטופל מבין את המקור ... מבקש פתרון, יש להבין את מהותו של הפחד, ולא להסתפק רק בטיפול שטחי, אלא לגשת לשורש הבעיה - להיפרד מהמחשבות הפחדניות ולהתמודד עם הפחד בצורה עמוקה. פוסט טראומה פחד מטיסה טיפול בטראומה טיפול בפחדים טיפול דמיון מודרך שיטות לטיפול בפחדים מהו הפתרון לפחד מטיסה, איך ניתן להתמודד עם טראומה? הרצאה זו עוסקת בטיפול בפחדים ובפוסט - טראומה, תוך התמקדות בטיפול בפחד מטיסות, ובהסברים על שיטות שונות להתמודדות עם פחדים. הנושא המרכזי הוא איך להתמודד עם פחדים, במיוחד ... למוח בצורה עמוקה יותר. מהן הסיבות לכך שטיפול בפחדים לא תמיד מצליח? המרצה מתאר מקרים בהם הטיפול הפשטני לא מספיק כדי להתמודד עם הפחד. לעיתים הפחד טמון בזיכרונות מוקדמים, כמו טראומה מילדות, ואפילו אם אדם מקבל טיפול על פני השטח, עדיין ייתכן שהפחד יתעורר מחדש. לדוגמה, במקרים של פחד מטיסה, המחשבה על הטיסה עשויה להזכיר למטופל תחושות שהיו לו בעבר, כמו פחד או חוויות לא נעימות, למשל סיטואציה בה היה סגור בחדר כילד. טיפול כזה מצריך התמקדות לא רק בטיפול בפחד הנוכחי, אלא גם בטיפול בזיכרונות או חוויות שהיו קשורות לפחד הזה. מהם שלבי טיפול עמוק וממוקד בטראומה? כדי לשחרר אדם מפחד כזה או אחר, חשוב להבין את השורש שלו. מדובר בתהליך שבו המטופל לא רק מדבר על פחדו, אלא חווה אותו בצורה ... יותר? המרצה מציין כי במקרים מסוימים, כאשר אדם חווה פחד בצורה חזקת או ממושכת, יש צורך לגשת לפתרונות עמוקים יותר. ישנם מקרים בהם הפחדים משולבים עם טראומות פסיכולוגיות נוספות, כך שהמענה האידיאלי לא תמיד יהיה פשוט או מהיר. החשיבה וההבנה של הפחד לעיתים עוזרת למטופל לשחרר את עצמו ... אלא גם באופן תודעתי ורגשי, הוא אדם שמבקש פתרון עמוק יותר. זהו לא רק פתרון טכני, אלא פתרון שמחייב הבנה עמוקה של מה שנמצא בתת - מודע של המטופל. פוסט טראומה פחד מטיסה טיפול בטראומה טיפול בפחדים טיפול דמיון מודרך שיטות לטיפול בפחדים ...
פחד מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה
פחד מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה
... מנפצים, פחד מרעשים חזקים, פחד מכלבים, טיפול בהלם קרב, טיפול בטראומה, נפגעי הלם קרב, התמודדות עם טראומה, להתמודד עם טראומה, פוסט טראומה, הפרעת דחק פוסט טראומטית, הפרעת חרדה מהן הדרכים להתמודד עם פחדים וחרדות מפיצוצים ורעשים? הסיפור ... מזוהה מיידית, כמו למשל כשהיא שומעת פיצוץ אך לא יודעת אם מדובר בטיל או בנפץ. ההסבר של אליעד על פחדים מפיצוצים מבוסס על איך הפיצוץ נתפס כזיכרון מאסונות קודמים. מהי הדרך להתמודד עם פחד מפיצוצים? אליעד מסביר שכאשר אדם ... לא יכול לפגוע בו ובכך להתמודד עם הפחד על ידי היגיון קר. השנייה היא הגישה שהפחד נשאר על אף הידיעה שזה לא מזיק, וצריך ללמוד לא להתמקד בזיכרונות של אסונות ולתפקד גם כשיש פחד. ההסבר מציע גישה מעשית להסתכל על הפיצוץ כעל דבר שאינו מסוכן, וזאת למרות התחושות המטרידות שהוא מעורר. כיצד אסוציאציות משפיעות על פחדים? אליעד נותן דוגמה להבדל בין ... רעה. פעמים רבות היא חוותה פיצוצים בסיטואציות כיפיות, כמו ימי הולדת, אך גם כאן הפחד משאיר את חותמו, כי היא מקשרת את הפיצוצים גם למקרים של טראומה. האם יש סיבה שהפיצוצים מפחידים יותר? אליעד מסביר שהפיצוץ נתפס כסכנה משום ... שעומד מאחורי הפחדים יכולה לעזור להתמודד עם רגשות אלו בצורה טובה יותר. האם יש דרך לשנות את אסוציאציות הפחד? ההסבר כולל את הצורך להבין את זיכרונות הפחדים ולנסות לשנות את האסוציאציות שנוצרו עם הזמן. אם אדם יודע מה הפיצוץ ... לפחד עשויה להימנע כאשר אדם מפסיק לדמיין את הסכנה ומקבל את המצב כפי שהוא. איך אפשר להתמודד עם פחדים בתנאים קשים כמו הלם קרב? במצב של טראומה, כמו הלם קרב, אליעד מציע שאדם שממשיך לשמוע רעשים הקשורים למלחמה או ... כי על האדם להבין את מקור פחדיו, האם הם מבוססים על סיבות חיצוניות או שהוא רק מדמיין את האסון האפשרי. פחד מרעשים חזקים? טיפול בהלם קרב? התמודדות עם טראומה? פוסט טראומה אסוציאציות רגשיות לפחדים הפרעת חרדה כן. ש: לי יש איזשהו פחד מפיצוצים ... זה ההקשרים שאת נזכרת בהם כשאת שומעת את הבום הזה, נכון? יפה אז בואי תגידי לי מה מזכיר לך הרעש של הבום. ש: לא יודעת. אליעד: אין לך שום זיכרונות? ש: זה מדהים אתה חושב שאני יכולה להעלות את זה מהר ככה. אליעד: לא אני לא ... את איתנו? ש: כן. אליעד: אבל ראית הרבה סרטי קולנוע, הרבה פה הרבה שם, בדרך כלל בום מגיע מאסונות, בום מגיע מחדשות במלחמות, בפיצוצים ובטראומות עכשיו השאלה היא מה בן אדם יכול לעשות ברגע שהוא שומע בום, נגיד אחד שיש לו ... יש אנשים שסובלים מזה שעברו מלחמה וכל פעם שהם שומעים בום אפילו דלת נטרקת הוא לא נרדם בלילות מדלת שנטרקת, את מכירה את הסיפורים האלה? אחד עבר מלחמה והוא אומר אני שומע את היריות ואת החברים שלי מתים לידי כל שאר הסיפורים ... רעבה והייתה יכולה לאכול אותי היא הייתה אוכלת אותי, זה בדיוק מאותה סיבה אני אוכל אותה אבל זאת שאלה אחרת. בואו נסביר עוד פעם בן אדם יש לו טראומה, נכון? טראומה הלאה, תקשיב מאיפה אני מביא את התשובות? תקשיב אני קורא מהטקסט לפי זה אני מביא לך את התשובות, עכשיו התשובות נכתבות לפי השאלה כאילו התשובה נכתבת ואני מביא לך את התשובה. בכל מקרה זה עובד ככה אם יש לך טראומה יש שתי דרכים לטפל בטראומה אחד על ידי שאתה אומר אוקי הכלב קשור נגיד שכלב נשך אותך, דוגמה כלב נשך ... יפה ומה הפתרון השלישי? ראית איך זה היה קשור, הנה סתם דוגמה יומיומית פעם קרה לך לא אתה מפחד. הפתרון השלישי להגיד נכון אני אמשיך לסבול מהטראומה הזאת, למה? כי בתמורה לזה יש לי יתרונות. הרי למה אני מפחד מהנפצים? בגלל ... אני אומר בתמורה לזה שאתה מפחד מהנפצים בתמורה לזה אתה מקבל בונוס שאם אין נפצים זה מאוד טוב לך, אוקי אני מוכן לסבול, אני מוכן להישאר עם הטראומה הזאת, מוכן להמשיך לפחד כי בתמורה לזה אני מקבל הנאה שאין אותה לאחרים. בן אדם נגיד כשהוא ישן בלילה ויש שקט בסדר יש שקט לא צריך לשמוח שיש שקט אבל בן אדם שיש לו טראומה הוא אומר וואי איזה לילה שקט היה הלילה, יפה אז זאת אומרת שבגלל הטראומה שלו הוא נהנה יותר כשאין את הדבר שמפחיד אותו זה כל הסיפור. אז מה ... לי מאחרים כשאין את הרעש הזה, אם כל שנה שמגיע פורים את סובלת מסקנה כל שנה כשעובר פורים את שמחה נכון? שאר האנשים כשעובר פורים אומרים בסדר עבר פורים לא קרה כלום ואת איזה כייף עבר פורים, יש לך בונוס אומנם את מקבלת עונש בפורים אבל את מקבלת בונוס אחרי פורים זה פתרון אחד. פתרון שני אומר מה את לחוצה מפורים? זה רק פורים זה לא אמיתי, זה רק פורים בסדר. פתרון שלישי אומר תטפלי בטראומה, תגידי לעצמך תבדקי למה אני מפחדת מבומים? כי זה מזכיר לי שאולי יקרה לי ...
אימון לזוגיות - התמודדות עם מחשבות מפחידות, מפחד להתחיל עם בחורה, חרדה חברתית, ביישנות, מחשבות טורדניות, הכרויות, התמודדות עם טראומה, פחדים בתת מודע
אימון לזוגיות - התמודדות עם מחשבות מפחידות, מפחד להתחיל עם בחורה, חרדה חברתית, ביישנות, מחשבות טורדניות, הכרויות, התמודדות עם טראומה, פחדים בתת מודע
... לזוגיות - התמודדות עם מחשבות מפחידות, מפחד להתחיל עם בחורה, חרדה חברתית, ביישנות, מחשבות טורדניות, הכרויות, התמודדות עם טראומה, פחדים בתת מודע למה קשה לנו ... כבר יודעים? אנשים רבים שמחפשים פתרון לבעיות חברתיות, פחד מזוגיות, חרדות חברתיות או מחשבות טורדניות, יודעים כבר המון ... בראש שלנו ללא סיבה. מה הקשר בין פחדים לתת - מודע שלנו? אליעד מסביר שפחדים עמוקים או טראומות שנמצאות בתת - מודע משפיעים מאוד על ... אליעד מדגיש שלמרות שזה תהליך קשה, הוא הכרחי לפתרון בעיות של פחדים, חרדות חברתיות ומחשבות טורדניות. איך להתמודד עם חרדה חברתית? למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? התמודדות עם מחשבות טורדניות איך למצוא מוטיבציה? איך ...
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי
התמודדות עם טראומה מהעבר, מחשבה טורדנית, רעש מהשכנים, הצד השני של המטבע, למה רע לך, למה אתה סובל, מוזיקה רעה, מוזיקה טובה, טראומות, זיכרון טראומטי למה רעש של השכנים מפריע לך באמת? כאשר השכן עושה מסיבה ומשמיע מוזיקה רועשת בשעות הלילה המאוחרות, נוטים לחשוב שהבעיה היא בעצם הרעש. אליעד ... חסרי משמעות, אך ברגע שהיא מתחברת לזיכרונות מסוימים או לתחושות מהעבר, האדם חש הפרעה או סבל. למשל, אם בזמן שהאדם היה ילד, הוא חווה חוויה שלילית כמו אלימות או תחושת השפלה בזמן ששמע את אותה מוזיקה, כל פעם שהוא ישמע את המוזיקה הזאת שוב, הזיכרון השלילי יצוץ, ויגרום לתחושת אי נוחות או אפילו סבל. אליעד מציע תהליך ברור להתמודד עם התחושה הזאת: ראשית, להבין שהבעיה אינה נעוצה ברעש, אלא במה שהרעש או ... עבורך. שנית, להיכנס פנימה אל תוך הזיכרון או המחשבה הטורדנית , ולשאול מדוע הדבר הזה רע לך. אם למשל, המוזיקה מזכירה טראומה ישנה, צריך לשאול מה רע לי בטראומה? ולהעמיק פנימה עוד ועוד בשאלות אלו. שלישית, להעמיק ולפרק את הזיכרון לרכיבים מדויקים, לבדוק את המשמעות והפרשנות האישית שנותנים לכל חוויה ולכל תחושה, ולהבין שגם התחושות הרעות אינן מוחלטות, אלא יש בהן גם צדדים חיוביים. כיצד להתמודד עם טראומות וזיכרונות טראומטיים? אליעד מסביר שתהליך ההתמודדות עם טראומות צריך לכלול התבוננות עמוקה ואמיצה לתוך התחושות והרגשות שעולות בעקבות הטראומה. לדוגמה, אם כילד שפכו עליך מים קרים או חוויית חוויה משפילה, הדבר שמפריע לך כיום הוא לא הזיכרון כשלעצמו, אלא תחושת ההווה שאתה חווה מחדש כשאתה נזכר. הבעיה אינה עצם מה שהיה אז, אלא שאתה חווה כאילו זה קורה עכשיו שוב. התהליך כולל מספר שלבים ברורים: לדמיין את החוויה הטראומטית ולבדוק מדוע היא מפריעה לך כעת, כאילו היא מתרחשת כרגע שוב. להתבונן לעומק מדוע זה מרגיש לך רע - למשל, האם התחושה הזו גורמת לך להרגיש חסר ערך, מושפל, לא ... חקירה יסודית של החוויות הרעות מהעבר אפשר להגיע להבנה ברורה של שורש הסבל. כאשר האדם חוקר ומעמיק במשמעות שהוא נותן לחוויות שליליות, הוא יכול לגלות את האמת המלאה - שהחוויה אינה מוחלטת, אינה רק ... הרחבים והעמוקים של התחושות והזיכרונות. באמצעות התהליך שהוצג, האדם יכול להפסיק להרגיש רע לגבי זיכרונות טראומטיים ולהתחיל לראות את החוויה בשלמותה - גם הטוב, גם הרע, וגם מה שביניהם. כאשר האדם רואה את המצב בצורה שלמה וברורה, הוא יכול להשתחרר מתחושת הכאב או הסבל המלווה את הזיכרון הטראומטי. למה רעש מפריע לי? איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? האם רעש הוא באמת רע? איך להפוך טראומה לחוויה חיובית? הצד השני של המטבע איך לשנות תחושה של סבל? למה יש לי מחשבה טורדנית? ...
הרגלים, טראומה, לשנות הרגלים, הרגל מחשבתי, לא להאמין בעצמך, התמודדות עם טראומה, אמונות רעות, אמונות טובות
הרגלים, טראומה, לשנות הרגלים, הרגל מחשבתי, לא להאמין בעצמך, התמודדות עם טראומה, אמונות רעות, אמונות טובות
... טראומה, לשנות הרגלים, הרגל מחשבתי, לא להאמין בעצמך, התמודדות עם טראומה, אמונות רעות, אמונות טובות מה זה הרגל וכיצד נוצרים הרגלים? הרגל הוא פעולה שאנחנו עושים באופן אוטומטי, ללא מחשבה מודעת. אליעד ... חייב לעבוד כבר הפכה להרגל אוטומטי שמפעיל אותו כמו רובוט. במצב זה, האדם אינו נמצא במצב של בחירה מודעת, אלא מופעל אוטומטית מתוך אמונה מושרשת. כיצד טראומות משפיעות על יצירת הרגלים? טראומה היא אירוע שלילי שחווינו, שבעקבותיו אנחנו מפתחים הרגלים אוטומטיים מתוך פחד. לדוגמה, אדם שחווה טראומה מכלב גדול ומסוכן עשוי לפתח פחד אוטומטי מכל הכלבים, ללא הבחנה בין כלב קטן לגדול. גם אם האדם יודע בשכל שאין סכנה ממשית, הרגש ממשיך לפעול על סמך האמונה הישנה - שהכלב מסוכן. כך נוצרים הרגלים רגשיים שמנהלים את התגובות שלנו גם שנים לאחר האירוע הטראומטי. למה קשה לשנות הרגלים שנוצרו בעקבות טראומה? לפי אליעד, הקושי לשנות הרגלים בעקבות טראומה נובע מכך שיש בתוכנו אמונה מודחקת חזקה מאוד, שלא נבדקה לעומק אלא התקבלה כמובן מאליו. האמונה הזו מתבטאת בתגובה אוטומטית שאנחנו מרגישים ואיננו מצליחים להשתחרר ממנה. לדוגמה, אם מישהו צעק עלינו פעם אחת וזו היתה טראומה, אנו עלולים לפתח הרגל אוטומטי של פחד או הימנעות מכל סיטואציה שמזכירה לנו את אותה הטראומה. גם אם הסיטואציה בהווה אינה באמת מאיימת, אנחנו מגיבים מתוך הרגל שנובע מהאמונה הישנה והלא בדוקה שלנו. איך להשתחרר מהרגלים וטראומות באופן מעשי? כדי להשתחרר מהרגל או טראומה, אליעד מסביר שצריך להפסיק להאמין בכל דבר. הוא מציע שלא להאמין שאנחנו יכולים להתמודד וגם לא להאמין שאנחנו לא יכולים להתמודד. במקום זאת, בכל פעם שעולה מחשבה שקשורה לטראומה, יש לעצור ולשאול שאלה אחת: מה האמת? במקום להגיב אוטומטית מתוך אמונה ישנה, יש לבדוק באופן מעשי מה נכון כרגע במציאות. לדוגמה, אם עולה פחד בעקבות טראומה קודמת, לא להגיד לעצמנו אני מאמין שאצליח להתמודד, כי זה יגרור מחשבות הפוכות (אני לא יכול להתמודד). במקום זאת, צריך לבדוק: האם באמת יש פה סכנה או לא? האם הסיטואציה הנוכחית באמת מאיימת כמו בעבר, או שמדובר במחשבה אוטומטית בלבד? מה התפקיד של שאילת שאלות בשינוי אמונות והרגלים? אליעד מדגיש כי ההבדל המרכזי בין שכל לבין אמונה הוא ... להאמין בעצמך? אליעד טוען שאמונה עצמית היא בעייתית כי היא מבוססת על אשליה. ברגע שאנחנו מאמינים בעצמנו, אנחנו יוצרים תלות באמונה זו - ואז ברגע של משבר, אם האמונה העצמית נפגעת, אנחנו קורסים. במקום להאמין בעצמנו, עלינו לחפש את האמת באופן אובייקטיבי ומעשי. לדוגמה, אם אנחנו חוששים מכישלון, ... עלינו להסיר את הדבק - כלומר, להפסיק להאמין במחשבות האוטומטיות שעולות בנו, ולהתחיל לבדוק כל מחשבה מול המציאות. כיצד מתמודדים עם מצבים של לחץ וטראומה בזמן אמת? הדרך המעשית שאליעד מציע להתמודדות עם מצבי לחץ וטראומה היא לא לברוח ולא להתגונן. ברגע שעולה המחשבה המפחידה, לעצור במקום, לא לנסות להאמין שיהיה טוב, וגם לא להאמין שיהיה רע. פשוט להסתכל באופן ... באופן ברור: מה האמת כאן ועכשיו? אליעד טוען שבגישה זו אפשר לנתק את הכוח של האמונות הישנות, ולפעול מתוך בחירה חופשית ואמיתית, ללא אוטומטיות שנובעת מהעבר . איך לשנות הרגלים? איך להתמודד עם טראומה? מה זה הרגל מחשבתי? למה לא להאמין בעצמך? כיצד להשתחרר מאמונות שליליות? איך אמונות משפיעות על התנהגות? מה ההבדל בין שכל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על לשכוח את העבר, להתאהב מחדש, אהבה אחרי מריבה, למחוק זיכרונות, זוגיות אחרי משבר זוגי, זיכרונות מהעבר, זיכרונות מטרידים, מחשבות טורדניות, טיפול בטראומה, לשכוח טראומה, התמודדות עם טראומה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אהבה אחרי מריבה, איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אהבה אחרי מריבה, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל אישי, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, מאמן אישי לתזונה נכונה בתחום אהבה אחרי מריבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 19:11:21 - wesi1