אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דיונים גם בקבוצה Facebook




🔻🔺2 תגובות פורסמו:
אליעד, קודם כל אני רוצה להודות לך על כל ההרצאות שלך. אתה ללא ספק בנאדם חכם ומההכרות המוגבלת שלי אתך דרך האתר, ניראה לי גם שאתה בנאדם טוב. אלא מה, בנושא בעלי החיים אין לי הסכמה אתך ולדעתי אתה טועה.

בעולם שלנו לא כל אחד אוכל את השני וגם לא כל החיות בטבע אוכלות חיות אחרות. יש בעלי חיים שכן אוכלים אחד את השני ולפעמים אף את בני מינם ומנגד יש לא מעט בעלי חיים צמחוניים, כולל בעלי חיים גדולים וכולל בעלי חיים נבונים וכולל חיות בטבע.

אתה שואל מה ההבדל בין צמח לחיה? כמובן שיש הרבה הבדלים אבל אחד החשובים ביניהם, לצורך העניין הוא שצמחים לא מנסים לברוח ממך או לצרוח ולבכות כאשר אתה קוטף אותם או אוכל אותם. נכון, הם כן מגיבים אבל באופן שונה מאתנו לחלוטין ולכן נתון לפרשנויות שונות.

בטבע (לפחות זה שאני מכירה) יש לכאב מטרה מאד ברורה ועיקרית והיא: לגרום למי שחש את הכאב לפעול למען שינוי מצבו, למען הצלת חייו ולמען הפסקת הכאב.

אם אתה נוגע באש, מטרת הכאב היא להציל אתך ולגרום לך להוציא את ידך מהאש כדי שלא תישרף.

אז אני שואלת אותך? מהי מטרת הכאב אצל צמחים, אם הם לא מסוגלים בשום מצב לברוח. אבולוציונית זה מיותר. ואם אתה מאמין בבורא עולם, אז סתם לחוש כאב מבלי שום יכולת לנסות להימנע ממנו או לפחות להביע אותו באופן ברור לזה שגורם לך אותו, זה לחלוטין סדיסטי.

לכן לדעתי האפשרות והסתברות שצמחים חשים כאב סתם כך או בשביל הכף של מישהו אחר היא די אפסית בזמן שההסתברות שבני אדם ובעלי חיים חשים כאב בזמן שהורגים אותם, קרובה ל - 100.

בני אדם ובעלי חיים הדומים לנו (ובמיוחד יונקים אך גם לדעתי ללא ספק כל שאר בעלי החיים) נולדים עם היכולת הטבעית לחוש כאב יחד עם היכולת הטבעית והספונטנית: לנסות להימלט ולהימנע מהכאב ולנסות לברוח ולהציל את נפשם.

לעולם הצומח אין את היכולת לנוס על נפשו ואין את היכולת הספונטנית להימלט מפני בע"ח הבא לאוכל אותו.

לכן לדעתי אין להם תחושת כאב מהסיבה הפשוטה שאין לה כל הצדקה. מה יועיל הכאב אם תמיד תמיד בשום פנים ואופן, הצמח לא יוכל לברוח או להימנע. לפי הבנתי, מטרתו העיקרית ואולי הבלעדית של הכאב, היא לגרום לך לשנות את המצב כאשר אתה בסיטואציה מזיקה לך.

על בעלי חיים המגודלים לשחיטה או כאלו שאתה צד, צריך להפעיל כוח פיזי רב בכדי להרוג אותם. צריך להיות חרש, עיוור ומחוסר תחושות / אטום בשביל לא לראות את הסבל שלהם כאשר שוחטים / צדים אותם ולא פעם גם כאשר מגדלים אותם. מבחינת הצמחים, צריך להיות בעל יכולת לא כ"כ טבעית או מצויה בשביל לדעת מה הם מרגישים.

להגיד שהצמחים הם יותר נחותים ולכן לא מסוגלים לברוח, זו טעות לדעתי.

דבר ראשון, לא הייתי אומרת בכלל שהם יותר נחותים. מי יודע? אולי הם הרבה יותר נעלים? אולי יכולת ההשפעה שלהם או ההבנה שלהם יותר גבוהה משלי, אבל לא בתחום ההבנה שלי או בתחום הנראה? אבל זה שיש לצמחים תודעה, זה לא אומר שהם חשים כמונו סבל פיזי. וזה שהם לא חשים סבל פיזי, לא אומר שהם יותר נחותים מאתנו.

תינוק אנושי נמצא מבחינת התגוננות ברמה יותר נמוכה (וכל תינוק / גור של בעל חיים אחר). כשמכאיבים לו, הוא בפרוש בוכה, בפרוש מאותת על מצוקה וככל שהוא מתפתח הוא משכלל את שיטות ההימלטות / הימנעות מכאב.

אז שוב פעם: ההבדל בין אדם ובעלי חיים לצמחים הוא שהאדם ובעלי החיים מנסים ומתוכנתים להימנע מכאב. מטרת הכאב אצלם היא להמריץ אותם לפעול למען הפסקתו.

תינוקות וגורים שהם קצת יותר נחותים מהבחינה הזו, מביעים כאב באופן ברור ומנסים כמיטב יכולתם להימנע ממנו: מנסים לברוח או לזוז כמיטב יכולתם ובוכים על מנת שהוריהם / קרוביהם / חבריהם ידעו על מצוקתם ויפעלו להפסיקה ועם הזמן ככל שהם גדלים, משכללים את יכולת הימלטותם / הפסקת הכאב.

כאב אינו משרת שום תגובה אצל הצמחים. בשביל מה שהם יחושו בו? צריך להיות בורא עולם סדיסטי וגם מבחינה אבולוציונית זה חסר משמעות.

מבחינת בני אדם ובעלי חיים זה ברור שיש סבל כאשר שוחטים אותם. אך מבחינת צמחים זו רק אפשרות תאורטית כמו עוד מיליוני אפשרויות שהסבירות שלה לפי ההיגיון שלי יותר נמוכה מהאפשרות שהם לא סובלים מהסיבות שהסברתי קודם.

לדעתי, מאחר שלא כמו האריה והנמר בטבע, לנו בני האדם יש את אפשרות הבחירה. אנחנו יכולים לחיות ולתפקד היטב מבלי לאכל את בני משפחתנו, מבלי לאכל את שכננו ואת שאר בני האדם ומבלי לאכל אף את בעלי החיים. יש לנו גם את יכולת ההבנה וההזדהות להבין ולהרגיש את סבלם בשעה שאנחנו כן עושים זאת. לנמר בטבע אין את יכולת הבחירה. אם הוא יאכל רק צמחים אז הוא ימות.

מצד שני גם נמרים ואריות בטבע לרוב לא טורפים אם הם לא רעבים והם אפילו לא טורפים יומיום ובטח לא טורפים סתם בשביל הגרגרנות.

לעומת זאת, לגבי הצמחים, אין לנו באופן מוחלט את יכולת הבחירה להתנזר מהם לחלוטין בעולם הזה וכמו כן אין לנו יכולת לחוש ולהזדהות עם סבלם וכאבם. פה גם נגמרת יכולת הבחירה שלנו, אך כמו שהסברתי קודם, לדעתי הם גם לא סובלים (אם כי בטוח שהם מרגישים) כי אין משמעות לסבל שלהם.

אז זהו, זה העיקרון וההיגיון בלהיות צמחוני. איך זה שדווקא אתה לא מבין אותו?





קבל את הספרים המומלצים עבורך שיביאו גם לך הצלחה ואושר אמיתיים בכל תחומי החיים!
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך להעריך את עצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לימודים, מאמן אישי להפרעות קשב, מאמן מנטלי ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1250 שניות - עכשיו 01_09_2025 השעה 07:13:09 - wesi1