אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לחיות בתחושת חלום ובמקביל לפעול בעולם? למה בן אדם מרגיש שהוא לא באמת חי? האם כל אחד יכול להבין לעומק כמו אליעד? מהו הקונפליקט בין רצון לבין חופש פנימי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨איך לחיות בתחושת חלום ובמקביל לפעול בעולם? למה בן אדם מרגיש שהוא לא באמת חי? האם כל אחד יכול להבין לעומק כמו אליעד? מהו הקונפליקט בין רצון לבין חופש פנימי? איך ניתן להגיע לתחושת חופש פנימית אמיתית? האם שינוי אמיתי הוא בזיכרון או בחוויה? מה הקשר בין הבנת אלוהים להבנת הרצון? למה יש כל כך הרבה פירושים לחיים? מה ההבדל בין שינוי זיכרון לשינוי חוויה?
למה בן אדם מרגיש שהוא לא באמת חי?

אחת השאלות המרכזיות שהעלה אליעד כהן היא מדוע אנשים מרגישים תחושה של חוסר חיים וחוסר סיפוק, גם אם לכאורה התנאים החיצוניים טובים. אליעד הסביר שהתחושה הזו מגיעה מהפער בין מה שהאדם מרגיש בפנים לבין מה שהוא חווה בחוץ. כשאדם רוצה משהו ולא מצליח להשיגו, או כשהוא מתקשה לתקשר עם אחרים או מרגיש שהם אינם מבינים אותו, נוצרת אצלו תחושת חלל פנימי, ריקנות וחוסר קיום אמיתי.

לדוגמה, אדם יכול לשבת בביתו, לכאורה ללא בעיה פיזית או חומרית, אך עדיין להרגיש חוסר סיפוק או ריקנות. גם חוויות חיוביות כמו הצלחה, הישג, או קשר חברתי, הן לרוב קצרות מועד, ולאחריהן חוזרת התחושה של אי שביעות רצון.

מהו הקונפליקט בין רצון לבין חופש פנימי?

אליעד מסביר כי הקונפליקט המרכזי נמצא בעצם קיומו של הרצון. מצד אחד, האדם חושק במשהו, אך מצד שני, הרצון עצמו הוא המקור למתח נפשי ולדאגה: "האם אצליח להשיג את זה?", "מה יקרה אם לא אצליח?" וכך הרצון הופך בעצמו למכשול בפני החופש הפנימי. האדם חש חופשי רק כשהרצון מתממש, ובכך נוצר דפוס של תלות בין תחושת החופש לבין ההצלחה החיצונית.

הדוגמה שניתנת היא אדם הרוצה זוגיות. אם הוא חוקר מדוע הוא רוצה זוגיות, ייתכן שיגלה שהרצון הזה נובע מתוך פחד מבדידות או רצון לקבל אישור מהסביבה. כך שהרצון אינו אותנטי ואמיתי, אלא נגוע במניעים חיצוניים ומלאכותיים.

איך ניתן להגיע לתחושת חופש פנימית אמיתית?

הפתרון לפי אליעד הוא להתחיל בחקירה עצמית יסודית. במקום לרדוף אחר הרצונות בצורה אוטומטית, יש לבדוק לעומק את המניעים: למה בכלל אני רוצה את זה? מה משמעות הדבר עבורי? האם באמת אני חייב את זה? החקירה העמוקה הזו מאפשרת לאדם להבין טוב יותר את עצמו ואת המניעים הפנימיים שלו, מה שמוביל בסופו של דבר לשחרור מהתלות ברצונות ולחופש פנימי אמיתי.

האם שינוי אמיתי הוא בזיכרון או בחוויה?

אליעד מדגיש ששינוי אמיתי אינו שינוי בזיכרון או שינון של רעיונות, אלא שינוי אמיתי בחוויה הרגשית והקיומית של האדם. הוא משווה את השכל לתוכנה - כשאתה חוקר ומטיל ספק, אתה יוצר שינוי אמיתי בחוויית הקיום שלך. גם אם לא תזכור את הדברים המדויקים, החוויה תשתנה ותתחדש באופן קבוע.

לדוגמה, אדם שחוקר באופן מתמיד את החוויות והרצונות שלו, אפילו בלי לזכור כל פרט, חווה שינוי עמוק וקבוע בחייו הפנימיים.

איך לחיות בתחושת חלום ובמקביל לפעול בעולם?

אליעד מציג את התפיסה שהמציאות היא סוג של חלום. כשאדם מבין זאת לעומק, הוא יכול לחיות את חייו מתוך תודעה כפולה: מצד אחד להתנהל בתוך העולם, מצד שני להבין שזהו רק משחק ולא לקחת את המציאות ברצינות יתרה.

הוא נותן דוגמה לאדם שנמצא בפגישה עסקית עם סכומים גדולים מאוד, אך באותו רגע מודע לכך שהכל הוא סוג של חלום. האדם אינו מתנתק מהמציאות אלא חי אותה בהבנה עמוקה יותר.

האם כל אחד יכול להבין לעומק כמו אליעד?

לשאלה "האם ניתן להבין את השכל של אליעד?", אליעד עונה בצורה חד - משמעית שכל אדם יכול להגיע להבנה עמוקה אם הוא יעבוד ויתאמן על כך מספיק זמן. הוא משווה זאת לפיתוח מסת שריר - כמו שבניית שרירים לא מתרחשת ביום אחד, גם הבנה עמוקה דורשת אימון מתמיד וסבלנות.

מהו ה"טופ לבל" של הבנה עצמית?

אליעד מסביר...
למה בן אדם מרגיש שהוא לא באמת חי?

אליעד כהן מסביר שחוויית חוסר החיות נובעת מהניגוד בין הרצון הפנימי לבין המציאות החיצונית. כשאדם נמצא במצבים שבהם הוא חווה את עצמו כנפרד - למשל, כשקשה לו לתקשר עם אחרים, או כשהוא מרגיש שהסביבה לא מבינה אותו - הוא חווה תחושת חלל וריקנות. התחושה הזו גוברת ככל שהפער בין הפנימיות לבין החוץ מתרחב.

אדם יכול לשבת לבד בבית ולחוות קיום ריקני גם אם כל התנאים הטכניים טובים, פשוט כי הרצונות שלו לא מתממשים. מצד שני, גם כשמשהו טוב כן מתרחש - למשל, חוויה מינית, הצלחה כלשהי או קשר חברתי - התחושה החיובית חולפת מהר והופכת שוב לחוסר סיפוק.

מהו הקונפליקט בין רצון לבין חופש?

אחת השאלות המרכזיות שעולות בשיחה היא מדוע בכלל האדם רוצה דברים. אליעד מצביע על כך שהרצון עצמו יוצר קונפליקט - מצד אחד האדם משתוקק, אך מצד שני הרצון גובה ממנו מחיר נפשי. כשיש רצון חזק, האדם נכנס לתחושת מתח וחוסר שקט, מתוך שאלה: "האם אצליח לממש את הרצון הזה?" או "מה יקרה אם לא?"

זה יוצר מבנה בעייתי שבו הרצון מגדיר את החופש - כלומר, אדם מרגיש חופשי רק כאשר הרצון מתממש. אך ברגע שהוא מתחיל לבדוק לעומק את מהות הרצונות שלו, הוא מגלה שחלקם כלל אינם מבוססים על צרכים אמיתיים אלא על פחדים, על רצון להיות אהוב או על דפוסי התנהגות שרכש בעבר.

איך אפשר להגיע לתחושת חופש פנימית אמיתית?

הפתרון שמציע אליעד מתחיל בזיהוי הכוונה שמאחורי הרצונות. במקום לרדוף אחרי כל רצון בצורה אוטומטית, יש לבדוק: למה בכלל אני רוצה את זה? לדוגמה, אדם שרוצה זוגיות עשוי לגלות שבעצם הוא רק רוצה לברוח מתחושת בדידות או לחפש אישור חיצוני. כשהוא מזהה את הכוונה, הוא יכול להתחיל להשתחרר מהשליטה של הרצונות בו.

בהמשך לכך, אליעד מדגיש את החשיבות של חקירה עצמית. כל פעם שמתעורר רצון, יש לשאול את עצמך: "מה הסיבה לכך?", "מה המשמעות של זה?", "האם באמת אני חייב את זה?" החקירה מובילה להבנה עמוקה, שבסופו של דבר משנה את החוויה הפנימית כלפי הרצונות.

מה ההבדל בין שינוי זיכרון לשינוי חוויה?

הבהרה חשובה שמובאת בשיחה היא ששינוי אמיתי אינו בזיכרון - כלומר, זה לא עניין של לשנן רעיונות פילוסופיים - אלא שינוי בחוויה הרגשית והקיום. אליעד אומר שכשהמוח פועל נכון, הוא מביא אותך לתובנות שחודרות לחיים עצמם. כך, גם אם תזכור את הדברים פחות, החוויה תשתנה.

הוא מסביר שהשכל הוא כמו תוכנה: ברגע שאתה מפעיל את המוח בצורה חקרנית ומטיל ספק בכל דבר שאתה חווה - אתה מתחיל לראות את הדברים בצורה שונה, וזה משנה את החוויה עצמה. גם בלי לשבת ולזכור רעיונות מסוימים, עצם העבודה המנטלית משפיעה.

איך לחיות בתחושת חלום ועם זאת לפעול בעולם?

אחד הדימויים המרכזיים של אליעד הוא חוויית החיים כחלום. הוא אומר שכאשר אדם מתחיל להבין שכל המציאות היא סוג של חלום, הוא מרגיש שהוא גם בתוך המשחק וגם מחוץ לו. מצד אחד הוא חי ופועל בעולם, אך מצד שני הוא לא לוקח את הדברים ברצינות מוגזמת.

לדוגמה, אליעד מספר על סיטואציה שבה אדם יושב בפגישה של מיליוני שקלים, ובו זמנית מרגיש שהוא בתוך חלום. הוא לא מתנתק מהמציאות - הוא עדיין מתפקד - אך הוא מבין שהמציאות היא בסך הכל סיפור.

האם ניתן להבין את השכל של אליעד או של אחרים?

הועלתה טענה במהלך השיחה ש"לי אין את השכל שלך, אני לא יכול להבין את מה שאתה מבין", ואליעד מפריך את זה. הוא מסביר שכל אדם יכול להגיע להבנה עמוקה, אבל זה דורש עבודה, מאמץ ואימון. הוא מדמה את זה למישהו שמפתח מסת שריר - זה לא קורה ביום אחד, אבל אם מתאמנים, מגיעים לשם.

מהו "הטופ לבל" של הבנה פנימית?

"Top level" הוא המצב שבו אדם לא רק חוקר רצון מסוים, אלא את כל חוויית הרצון שלו. הוא לא מתעסק יותר בשאלות כמו "למה אני רוצה פיצה", אלא שואל: "למה בכלל אני חווה רצון?", או "איך נוצרת בי החוויה של חוסר סיפוק?" מדובר בשלב שבו האדם מחפש לשנות את המערכת כולה - את הדרך שבה הוא חווה את הרצון באופן כללי.

אליעד מציע שהדרך להגיע לשם היא פשוט דרך חקירה. ככל שאתה יותר שואל, יותר מנתח, יותר מטיל ספק - אתה מתחיל להגיע להבנות שגורמות לשינוי חווייתי.

מה הקשר בין הבנת אלוהים לבין הבנת הרצון?

בהקשרים רוחניים יותר, אליעד מדגיש את ההקבלה בין הבנת הרצון לבין הבנת אלוהים. הוא מזכיר את רבי נחמן שאומר...
מהו חופש פנימי ומהו חופש חיצוני?

ההרצאה עוסקת במושג החופש, המבחינים בין חופש פנימי לחופש חיצוני, ושואל את השאלה, איך נוכל להיות באמת חופשיים. אחד האתגרים המרכזיים שהוצגו הוא כיצד להתמודד עם האי - נפרדות של האדם בעולם, כלומר, איך להרגיש שלם עם עצמך כאשר אתה פועל בתנאים של חיים שבהם אתה מרגיש מחובר לנפרדות - חופש פנימי מול חופש חיצוני.

אליעד כהן מציין את הקושי בתיאום בין הרצון הפנימי שלנו לבין העולם החיצוני שמקיף אותנו. לדוגמה, הוא מתאר את האתגר שבקיום חיים שמכילים את הרצונות שלנו, את התשוקות וההעדפות האישיות, בשעה שהמציאות החיצונית לא תמיד מספקת לנו את מה שאנחנו רוצים.

מהם היתרונות והחסרונות של לקיחת חופש?

אליעד עוסק גם בניתוח היתרונות והחסרונות של לקחת חופש. מצד אחד, חופש נחשב לדבר חיובי שמביא לתחושת רווחה, אך מצד שני, יש את הקושי בניהול הזמן ובתחושת ההשפעה על השגרה והחיים האישיים. הוא מדבר על כך שלפעמים אנו עשויים להרגיש כי החופש שנראה לנו כמשהו חיובי, יכול בעצם להוביל אותנו לתחושות של פער או ניתוק.

איך להתמודד עם האי - נפרדות שלנו ולהרגיש חופשי?

בהמשך ההרצאה, אליעד מציין כי האתגר האמיתי הוא לא לחפש את החופש החיצוני בלבד, אלא לפתח את היכולת להרגיש חופשי גם כשאנחנו לא מסופקים מהמציאות החיצונית. כאן נכנסת השאלה הגדולה - האם אנחנו יכולים להיות חופשיים מתוך עצמנו, מתוך החוויות הפנימיות שלנו, מבלי...
שיטת eip סיבה לרצות להבין שרירים הרגשה של חוסר צריך לזכור להיות יותר חכם אותנטיות הבהרה איך לשפר את החשיבה אתגרים איך לחיות אלוהות אלוהים אליעד אמת בן אדם האם כל אחד יכול הבדל הבדלה הבדלים הבנת אלוהים הבנת הרצון הרגשה הרגשה של חופש הרגשת חופש הרצון זיכרון זיכרונות חוויית חלום חופש חופש פנימי חיים חלום חלומות יכולת כיצד לחיות כל אחד יכול להבדיל להבין להבין לעומק להגיע להגיע להרגשת להגיע לחוויה לחיות לחיות בהרגשה למה בן אדם לפעול מה בן אדם מה ההבדל בין עומק פירוש פירושים פנימיות קונפליקט קונפליקט בין רצונות קונפליקטים רגש רגשות רצון שינה חלומות שינוי שינוי אמיתי שינוי חוויה שינוי רגש שינוי רגשות שינוי תחושה שינויים תחושה תחושה של חופש תחושות תחושת חופש
הבנה עמוקה, איך להבין לעומק, איך להבין יותר, איך להעמיק את ההבנה, איך ללמוד, לימוד נכון
הבנה עמוקה, איך להבין לעומק, איך להבין יותר, איך להעמיק את ההבנה, איך ללמוד, לימוד נכון
... עמוקה, איך להבין לעומק, איך להבין יותר, איך להעמיק את ההבנה, איך ללמוד, לימוד נכון איך להעמיק את ההבנה מעבר להבנה הנוכחית? כאשר אדם מצליח להבין רעיון מסוים, לעיתים קרובות הוא מוצא את עצמו תקוע בניסיון להבין רעיון עמוק יותר. אליעד מסביר שהפתרון לכך הוא להעמיק עוד יותר בהבנה של השלב שבו האדם נמצא כעת. ככל שהאדם מעמיק יותר בשלב הנוכחי, הוא למעשה מכין את הקרקע להבנה של הרעיון המורכב הבא. אליעד מדגים זאת באמצעות דימוי של שכבות בטון: אדם מצליח לעבור את השכבה החיצונית, אך מתקשה לחדור לשכבה הפנימית. העצה שאליעד נותן היא לא לקפוץ מיד לשכבה הפנימית, אלא להשלים תחילה בצורה מלאה ויסודית את ההבנה של השכבה הראשונה. ככל שההבנה בשכבה הראשונה תתבסס טוב יותר, כך יהיה לאדם קל יותר להיכנס לעומק השכבה השנייה. האדם מתבקש לחפור, להרחיב ולבסס את מה שכבר הבין לפני שהוא מנסה להתקדם הלאה. איך להתגבר על הקושי בהבנת רעיון עמוק יותר? הדוגמה המרכזית שאליעד מתייחס אליה היא שאלת האחדות והנפרדות. התלמידה אומרת שהיא מצליחה להבין שהיא כלום, כלומר, שאין הבדל בין אני לאין אני. עם זאת, היא לא מצליחה להבין את השלב העמוק יותר, שבו לא רק שאין הבדל בין אני לאין אני, אלא שגם אין הבדל בין אחדות לנפרדות עצמה. במילים אחרות, היא כבר מצליחה להבין שאין הפרדה בינה לבין המציאות, אבל היא מתקשה להבין את השלב הבא שבו המציאות עצמה אינה מפרידה בין מושג האחדות לנפרדות. אליעד מבהיר שהתשובה לבעיה זו היא פשוטה: לחזור ולבסס בצורה יסודית עוד יותר את ההבנה שכבר הושגה. ... כך גם בהבנה רוחנית: אי אפשר להבין את הרעיונות העמוקים יותר מבלי לשלוט שליטה מלאה ברעיונות הבסיסיים יותר. מה לעשות כאשר אני מרגיש תקוע בהבנה שלי? אליעד מציע גישה מעשית וברורה: אם אדם מרגיש תקוע ואינו מצליח להתקדם לשלב הבא, עליו לא לחפש הבנות ... להבין רעיונות עמוקים ומורכבים יותר. המסר הוא שאם אדם אינו מצליח להבין משהו, סימן שהוא עדיין לא השלים לגמרי את ההבנה הקודמת. לפיכך, ההנחיה של אליעד היא ברורה: קודם כל השלימו את ההבנה הנוכחית בצורה מוחלטת, ורק אחר כך התקדמו לשלב הבא. אליעד מדגיש שזה לא תהליך חד - פעמי אלא תהליך מתמשך של העמקה חוזרת באותו רעיון שוב ושוב, עד להגעה להבנה מלאה ומוחלטת של כל פרט ופרט. למה ההבנה הנוכחית היא המפתח להבנת השלב הבא? אליעד משתמש שוב בדימוי הלימודי: אדם שלומד חשבון חייב להבין לחלוטין את פעולות החיבור והחיסור לפני שהוא עובר לפעולות מסובכות יותר כגון כפל וחילוק. באותה מידה, אדם שרוצה להבין מושגים רוחניים מורכבים חייב קודם כל להבין את המושגים הפשוטים יותר לעומק, ללא ספקות וללא נקודות שאינן ברורות לו. כל נקודה בלתי מובנת ברמה הנוכחית תחסום את האפשרות להבין את הרמה הבאה. לכן, הדגש העיקרי שאליעד מעביר הוא על החשיבות של סגירת פינות והעמקה מלאה בכל שלב ושלב בתהליך הלימוד. רק כאשר ההבנה בכל שלב היא מלאה ויציבה לחלוטין, האדם יכול להמשיך לשלב הבא ולהגיע להבנה עמוקה ומדויקת עוד יותר. איך להבין לעומק? איך להתגבר על תקיעות בהבנה? מה הקשר בין אחדות לנפרדות? איך ללמוד נכון? למה חשוב להעמיק את ...
חופש פנימי, לרקוד, ריקודים, להרגיש חופשי, להשתחרר, שחרור פנימי, להיות חופשי, להתנהג כמו אלוהים, החופש של אלוהים
חופש פנימי, לרקוד, ריקודים, להרגיש חופשי, להשתחרר, שחרור פנימי, להיות חופשי, להתנהג כמו אלוהים, החופש של אלוהים
חופש פנימי, לרקוד, ריקודים, להרגיש חופשי, להשתחרר, שחרור פנימי, להיות חופשי, להתנהג כמו אלוהים, החופש של אלוהים למה ... שהוא רוצה לרקוד, לא באמת מחפש רק את התנועה או המוזיקה, אלא את ההרגשה הפנימית של חופש, של זרימה מוחלטת. לדוגמה, כשמישהו יושב ... וחושב על כך שהוא רוצה לצאת לרקוד, הוא למעשה מרגיש שמשהו חסר לו - חוויה פנימית של שחרור מוחלט שהוא מדמיין שתהיה לו רק אם יצא לרקוד. אבל אם אותו אדם יבדוק טוב יותר, יגלה שזה לא התנועה עצמה שחסרה לו. אליעד מסביר שאם היה מדובר רק בתנועה, היה אפשר פשוט לזוז ... האדם יכול היה להאזין לה בכל מקום. אבל באמת מה שחסר לו הוא התחושה הפנימית של חופש מוחלט שמגיעה עם ריקוד חופשי, שבו האדם יכול לנוע לפי רצונו בלי לחשוב, בלי לשפוט, ובלי להיות מודע להגבלות של הגוף או של העולם החיצוני. האם חופש אמיתי אפשרי בכלל? אליעד מסביר שאנשים מחפשים את תחושת החופש האולטימטיבית - זו ... כלל, ובה כל רצון מתממש מיד ובאופן מוחלט. הוא נותן דוגמה לכך: גם אם אדם יכול לרקוד בצורה מושלמת ולחוות תחושת שחרור בזמן הריקוד, ברגע ... החיים הרגילה שלו, שיש בה הגבלות. למעשה, כל עוד האדם קיים כישות מוגבלת (בן אדם), תמיד יהיה בו רצון שלא מתממש באופן מלא, ולכן תמיד ירגיש תחושה מסוימת של חוסר חופש. אליעד מדגים זאת דרך משל של אדם בכלא. אותו אדם מבקש מזגן כדי ... משנה כמה הוא ישפר את התנאים בתוך הכלא, הוא עדיין נמצא בתוך הגבלה - הוא לא יכול לצאת לחופשי באמת. המשל מדגיש את הנקודה המרכזית: כל עוד קיימת הגבלה כלשהי, תחושת חופש מוחלט היא בלתי אפשרית. למה אנשים רוצים להרגיש חופשיים כמו אלוהים? הרצון האמיתי של האדם, לפי אליעד, הוא לחוות את המציאות כפי שחווה אותה אלוהים - חופש מוחלט ללא שום מגבלה. אליעד מסביר שאנשים רוצים להיות אלוהים במובן של לחיות בלי הגבלה, לקבל את כל מה שהם רוצים, מתי ואיך שהם ... הוא למעשה אומר שהוא רוצה להיות חופשי לחלוטין - כלומר, להיות אלוהים, מי שיכול לממש את כל רצונותיו ללא עיכוב או מגבלה. לדוגמה, אדם שרוקד וחווה תחושת חופש במהלך הריקוד, למעשה חווה משהו שמזכיר לו את החופש המוחלט של אלוהים, אבל זו חוויה זמנית בלבד. החופש הזה לא יכול להיות קבוע כי תמיד קיימת המציאות, שתמיד תציב מגבלות כלשהן. מהו המפתח לחופש אמיתי? אליעד מסביר שהפתרון האמיתי לחוויה של חופש פנימי מוחלט הוא להבין שאתה בעצם אלוהים. מה ... האדם לא חווה חסרונות או מגבלות, כי הוא לא תופס את עצמו כנפרד מהמציאות. כדי להגיע למצב כזה, על האדם להתחיל לחשוב ולהתנהג כמו אלוהים - כלומר, לראות את הדברים באופן מוחלט וסופי, בלי ספק ובלי תנאים. אליעד מציע לבדוק כל מחשבה או רצון לעומק, ולראות האם היא נכונה באופן מוחלט. לדוגמה, במקום ... ללא הגבלה, תמיד. האם אפשר להשתחרר מהתחושה שחסר לך משהו? הנקודה האחרונה שאליעד מבהיר היא שכדי להרגיש חופש אמיתי, האדם צריך להפסיק ... צריך לראות ולהבין שאין באמת אפשרות להיות חופשי כל עוד קיימת תחושת נפרדות. אליעד מדגים זאת על ידי ההבנה הפשוטה שאפילו אם אדם ישיג את ... ימצא משהו נוסף שחסר לו. לכן, הדרך האמיתית להשתחרר מתחושת החסר ולהשיג חופש פנימי היא להפסיק להגדיר את עצמך על ידי מה שחסר לך, ולהתחיל לחוות את המציאות מתוך תפיסת אחדות מוחלטת. בסיכום הדברים, אליעד מדגיש כי הרצון לרקוד או כל פעולה אחרת שמטרתה להרגיש ... העמוק יותר - להיות אלוהים, או לחוות חופש מוחלט ללא תנאים. הדרך היחידה להגיע לחופש הזה היא להבין את המהות של החופש, להפסיק לחפש פתרונות חלקיים, ולראות את הדברים בצורה המוחלטת ביותר האפשרית. איך להרגיש חופש פנימי? למה אנשים רוצים לרקוד? מה זה שחרור
החופש של אלוהים, הדרך של החתול, הרוב הדומם, כעס, איך לא לכעוס, מה באמת אתה רוצה, קריירה, מה חשוב לך, חופש פנימי
החופש של אלוהים, הדרך של החתול, הרוב הדומם, כעס, איך לא לכעוס, מה באמת אתה רוצה, קריירה, מה חשוב לך, חופש פנימי
... של אלוהים, הדרך של החתול, הרוב הדומם, כעס, איך לא לכעוס, מה באמת אתה רוצה, קריירה, מה חשוב לך, חופש פנימי מדוע אי אפשר לחוות חופש מוחלט? אליעד מסביר שבמציאות שלנו, אי אפשר באמת להגיע למצב של חופש מוחלט. כדי להסביר את הרעיון הזה, הוא נותן דוגמה פשוטה: אם אתה מסתכל על בקבוק ומזהה אותו כבקבוק, אתה מוגבל מכיוון שאתה לא יכול לראות אותו כמשהו אחר. מצד שני, אם אינך מסוגל לזהות אותו כבקבוק כלל, אתה מוגבל גם כן, כי אינך יכול לראות בו בקבוק. כלומר, עצם זה שיש לך תודעה של אני - מצב שבו אתה קיים כישות נפרדת - כבר ... להיות חופשי לחלוטין. כדי לחוות חופש מוחלט, היית צריך להיות כל האפשרויות בו זמנית, וזה אומר שלא הייתה יכולה להיות שום תנועה, שום פעולה, שום הבדל בין מצב למצב, כי הכל היה אחד. במילים אחרות, עצם הקיום שלך כישות נפרדת הוא זה שמאפשר את ... גם זה שמגביל את החופש המוחלט. מה מאפשר לנו את חוויית החיים בעולם? החוסר בחופש מוחלט הוא בדיוק מה שמאפשר את הקיום ואת החיים בעולם. אם היית יכול להיות בכל מצב בו זמנית, לא הייתה משמעות לתנועה או לשינוי. לדוגמה, אליעד אומר שאם הוא היה יכול להיות במקום אחר לחלוטין בכל רגע נתון, לא היה מתאפשר לו בכלל לדבר או לתקשר עם אחרים, משום ... הייתה חסרת משמעות. דווקא המגבלות, התחושה שאנחנו לא חופשיים, הן שיוצרות את החוויות שלנו ומאפשרות לנו ליהנות ולהעריך דברים שונים בחיים. כיצד להגיע לחופש פנימי מרבי? אליעד מדגיש שהדרך להגיע לחופש פנימי מרבי היא להיצמד באופן מוחלט לאמת שלך. הכוונה בלהיצמד לאמת שלך אינה ... מאמין שהכסף יביא לו. אם הוא יהיה מחובר לאמת הזו באמת עד הסוף, הכעס יתפוגג כי לא תהיה סיבה לכעוס מלכתחילה. מה הקשר בין כעס לבין אמירת האמת? אליעד מתעמק בנושא הכעס, ומסביר שכעס נובע אך ורק משקר עצמי. לדוגמה, אדם שנעלב או נפגע מכך שלא קיבל משהו שרצה, מתעלם מהאמת העמוקה - שהדבר החיצוני, כמו הכסף, העבודה או ההצלחה, אינו באמת מה שהוא רוצה. הוא רוצה את ההרגשה הטובה, את השקט הפנימי, וכשהוא שוכח את זה ונצמד לרצון החיצוני, הוא מייצר בעצמו קונפליקט פנימי שגורם לכעס. לכן, הדרך להשתחרר מכעס היא לחזור ולשאול בכנות מוחלטת: מה באמת אני רוצה? מה באמת חשוב לי? כיצד לדייק את הרצונות שלנו ולבחור נכון? אליעד מסביר שתהליך הדיוק של הרצונות שלך נעשה באמצעות חקירה כנה מאוד של מה שאתה רוצה להשיג. ... מבלי באמת לברר אם הדבר חשוב להם או לא. לכן, צריך להעמיק ולשאול את עצמך שוב ושוב - האם אני באמת רוצה את זה? האם אני באמת מבין שזה טוב עבורי? אליעד מבהיר שלא מספיק לדעת זאת ב - 99%, אלא יש להיות אמיתי ב - 100%. למה קשה לך להתמסר לדברים בחיים? אליעד מתייחס לתחושה הרווחת שאנשים רבים לא מצליחים להתמסר לעבודה, לקריירה או לזוגיות בגלל פחד לאבד את החופש שלהם. הוא מסביר שהסיבה האמיתית לכך היא תחושה פנימית של חוסר חופש. אנשים לא מתמסרים כי הם פוחדים שההתמסרות תיקח להם משהו, תפגע בפרטיות שלהם או תגביל אותם. אולם, הסיבה שהם מרגישים כך מלכתחילה היא שאין להם חופש פנימי. מי שיש לו חופש פנימי אמיתי, יכול להתמסר בקלות כי הוא יודע ששום דבר חיצוני לא יכול באמת לקחת ממנו את תחושת החופש. מהו המצב האידיאלי שאליו עליך לשאוף? המצב האידיאלי שאליעד מצביע עליו הוא מצב של חופש פנימי מלא. מצב שבו אתה מבין באופן עמוק שלא משנה מה תעשה או לא תעשה - טוב לך תמיד. מהמקום הזה, ... שהפעולה לא באמת לוקחת ממך את החופש, אלא מאפשרת לך ליהנות מחוויות החיים באופן מלא יותר. כיצד התבוננות בדרך של החתול והרוב הדומם עוזרת לחופש הפנימי? אליעד נותן דוגמה מעניינת בהסתכלות על בעלי חיים, כגון החתול, ועל הרוב הדומם - שהוא רוב היקום, שבו יש רק דומם. בעלי החיים והדומם אינם עסוקים כל הזמן בתנועה ובהשגת מטרות, אלא פשוט קיימים בצורה טבעית, ללא מתח פנימי, ללא מאבק פנימי. הסתכלות זו מלמדת אותנו שגם אנחנו יכולים ללמוד את השלווה הזאת, את חוסר הלחץ וחוסר התלות ברצונות חיצוניים, ובכך לחוות חופש פנימי עמוק יותר. איך להפסיק את המרדף אחרי המטרות ולהתחיל
הצבת גבולות, להגדיר הגדרות, להציב גבולות, חופש אישי, מסגרות בחיים, שחרור רגשי, חופש פנימי
... גבולות, להגדיר הגדרות, להציב גבולות, חופש אישי, מסגרות בחיים, שחרור רגשי, חופש פנימי ובו יתבאר היבט נוסף של עניין הצבת גבולות והגדרת הגדרות. וכפי שכבר ביארתי, ההגדרות שהאדם מגדיר, הן בעצם חומות, גדרות וגבולות שמפרידות, בין ... טוב. כי בלי שום רע, גם אין שום טוב. וההגדרה, היא זו שמאפשרת לאדם להרגיש טוב ורע, לפי העניין. ומי שמתבונן בעניין הזה לעומקו, לפעמים הדבר הזה גורם לו, לרצות לא להגדיר יותר שום דבר בחיים שלו. או לרצות להגדיר כמה שפחות דברים בחיים שלו. כי האדם מבין, שככל שהוא ... בעצם הגדרה. כי לפעמים המציאות היא, שהאדם מגדיר הגדרות, ולפעמים המציאות היא שהאדם לא מגדיר הגדרות. ובדיוק כמו שהאדם יכול להגדיר הגדרות, בדיוק באותה המידה הוא יכול לא להגדיר הגדרות. וזה לא מחויב המציאות שהאדם לא יגדיר או כן יגדיר הגדרות. אלא זה רק אפשרי המציאות בלבד, שהאדם יגדיר או לא יגדיר הגדרות. ... ושהוא לא רוצה להגדיר הגדרות, הרי שבעצם בכך, האדם הגדיר לעצמו שוב פעם, עוד הגדרה חדשה. ואז ממילא, האדם מכניס את עצמו לקונפליקט חדש. כי מי שמגדיר שהוא לא רוצה להגדיר הגדרות, אז הוא ירגיש רע, כאשר הוא יגדיר הגדרות. אבל מצד שני, מי שלא יגדיר שהוא לא רוצה להגדיר ... עצמו למצב, שבו, מעצמו, בלי מאמץ שלו, הוא יהיה במצב שבו הוא לא מגדיר שום דבר, בלי שהוא צריך לרצות לא להגדיר שום דבר. פירוש: כי יש שני מצבים. מצב ראשון, שבו האדם מתאמץ לא להגדיר שום דבר. ומצב שני, שבו האדם לא מגדיר שום דבר, כאילו בלי שום בחירה חופשית. דהיינו, ... וכיצד הדבר הזה אפשרי? והעניין הוא, שיש כוח, שהוא שולט באדם. ואם האדם יתקשר בצורה נכונה עם הכוח שמפעיל אותו, האדם יכול לגרום לכוח שמפעיל אותו, להפעיל אותו בצורה כלשהי, כרצונו. דהיינו, האדם יכול לגרום למציאות לגרום לו, לא להגדיר שום דבר, בלי שהוא יצטרך להתאמץ לא להגדיר שום דבר. וכיצד אפשר לעשות זאת? תשובה: על ידי הבנה. כי ההבנה של ... מאשר דבר אחר, הדבר הזה גורם לאדם להרגיש שהוא מוכרח להגדיר שהוא רוצה את הדבר הטוב יותר. אבל כאשר השכל של האדם, לא מבדיל בין דבר אחד לבין דבר אחר, אז האדם מעצמו, כבר לא מרגיש את הצורך להגדיר שהמציאות תהיה כך או אחרת. והרעיון הוא, שמי שרוצה לזרום עם החיים, ... מגבלות כלשהן. ונקודת המבט של המציאות, היא נקודת המבט הנייטרלית ביותר שיש. והרעיון הוא, שמי שרוצה לזרום עם המציאות, ולחיות את החיים שלו בצורה הטובה ביותר, עליו להביא את עצמו למצב, שבו תהיה לו נקודת מבט על המציאות, שממנה כל הדברים יראו בעיניו כשווים באותה המידה ממש. דהיינו, נקודת מבט, שממנה אי אפשר להבדיל בין טוב לבין רע, ובין דבר לבין היפוכו. ואז, כאשר האדם מצליח להביא את עצמו לנקודת מבט, שהשכל של האדם מבין, שאין הבדל בין שום דבר לבין שום דבר אחר, אז ממילא האדם מעצמו כבר לא מגדיר שום דבר. כי התודעה של האדם, פועלת לפי השכל של האדם. ואם השכל של האדם מבין, שאין הבדל בין מצב כלשהו לבין מצב אחר, אז האדם לא צריך להתאמץ לחשוב שאין הבדל בין הדבר לבין היפוכו, כי התודעה מעצמה לא מרגישה בכלל הבדל בין דבר לבין היפוכו. ונחדד: לא להבדיל בין דבר לבין היפוכו, אין פירושו שהאדם רק לא מבדיל בין דבר לבין היפוכו, כגון לא מבדיל בין טוב לבין רע. אלא הכוונה היא, שהאדם מגיע לנקודת מבט, שממנה הוא לא מבדיל, בין מצב שבו, הוא כן מבדיל בין טוב לבין רע, לבין מצב שבו, הוא לא מבדיל בין טוב לבין רע. דהיינו, נקודת מבט, שבה כבר אין הבדל, בין להבדיל לבין לא להבדיל. ואז כאשר האדם נמצא בנקודת המבט הזו, אז לפעמים האדם מגדיר הגדרות ולפעמים הוא לא מגדיר הגדרות. אבל שני המצבים שווים בעיניו באותה המידה ממש. והוא לא מנסה לשנות את המצב שלו למצב אחר, כי שני המצבים מושלמים בעיניו באותה המידה ממש. וכיצד אפשר להגיע לנקודת מבט שכזו? תשובה: כל הדברים מתאחדים בשורשם. דהיינו, מי שייקח כל דבר טוב או רע, ויברר עם עצמו, עד הסוף האחרון, האם באמת הדבר הזה הוא ... אל תוך המקום שממנו הוא חושב שדבר כלשהו הוא טוב יותר או פחות מכל דבר אחר, על ידי זה האדם בסוף מגלה, שבאמת אין הבדל בין טוב לבין רע. ואם האדם מעמיק עוד יותר, אז הוא מגלה, שגם אין הבדל, בין מצב שבו אין הבדל בין טוב לבין רע, לבין מצב שבו כן יש הבדל בין טוב לבין רע. שזוהי השלמות. שאז האדם מעצמו, דהיינו, בזכות ההבנה שלו, אז בלי מאמץ, האינסטינקט הבסיסי של האדם, הוא לחשוב בדיוק כמו ...
חופש אישי, להגדיר הגדרות, להציב גבולות, חופש נפשי, חופש רוחני, הצבת גבולות, לצאת לחופש, חופש פנימי
... הגדרות, להציב גבולות, חופש נפשי, חופש רוחני, הצבת גבולות, לצאת לחופש, חופש פנימי ובו יתבאר עניין החופש האישי והחופש הנפשי של האדם. ויתבאר, מה צריך האדם לעשות, כדי לצאת לחופש רוחני וכדי לצאת לחופש פנימי, מכל הלחצים שיש לו בחיים? ויתבאר, כיצד האדם לוקח לעצמו את החופש, ומכניס את עצמו לבית כלא, מרצונו החופשי? ויתבאר גם העניין של הגדרת הגדרות ושל להציב ... בחיים, יש לאדם את האפשרות, להגדיר אותו או לא להגדיר אותו. ולהגדיר משהו, פירושו, למצוא הבדלים, בינו לבין דבר אחר. כי כאשר אין שום הבדל בין דבר כלשהו לבין דבר אחר, הרי שלא ניתן להגדיר את הדברים. וכאשר רוצים להגדיר משהו, צריך שהוא יהיה שונה ושיהיו בו הבדלים ושינויים, משאר הדברים שסביבו. וההגדרה, היא לוקחת את החופש של הדבר. כי כאשר הדבר אינו מוגדר, כגון לדוגמה, כאשר האדם לא מגדיר מה הוא רוצה לאכול, אז הוא ... חומות גבוהות יותר. כי ההגדרות שהאדם מגדיר בחיים שלו, הן לא מאפשרות לאדם לחיות בהרמוניה ובזרימה מוחלטת עם המציאות. כי מי שהוא לא מגדיר שום הגדרה בכלל, אז הוא חי בהרמוניה מוחלטת עם המציאות, ממש כמו עלה ברוח, ממש כמו כלום, שאינו ... כלשהי, והוא כן צריך שיהיה לו רצון מוגדר כלשהו. כי כאשר האדם עיוור, הוא לא יכול ליהנות משום צבע. וכאשר האדם אין לו שום רצון מוגדר, הוא גם לא יכול ליהנות משום מילוי של הרצון שלו. ונכון שהוא לא יכול לסבול מכך שהמציאות לא תהיה כרצונו, אבל הוא גם לא יכול ליהנות מכך שהמציאות היא כרצונו. וכאשר האדם לא מגדיר מה הוא רוצה לאכול, אז הוא יכול ליהנות מכל אוכל שהוא, רק אם הוא כן מגדיר, שהוא כן רוצה לאכול. אבל אם האדם לא יגדיר מה הוא רוצה לאכול, והוא גם לא יגדיר שהוא בכלל רוצה לאכול, אז הוא ... זהות עצמית, זה לא בהכרח רע עבורו. כי מי שאין לו שום רצון מוגדר, אז הוא לא יכול להרגיש רע, מכך שאין לו שום רצון מוגדר. אבל מי שכן יש לו רצון מוגדר כלשהו, אז הוא דווקא כן יכול להרגיש רע, מכך שאין לו מספיק רצונות מוגדרים. כמו אדם שמרגיש רע, מכך שהוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות בחיים. ולכאורה, אם הוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות ... יודע, שהוא לא רוצה להמשיך לעשות את מה שהוא עושה כרגע. ולא לקבל החלטה, זה יכול לגרום לאדם נזק, רק אם יש לו מטרה כלשהי להשיג. שאז האדם נלחץ ומרגיש תלוש וכיוב, כאשר הוא לא יודע מה הוא רוצה. וזה רק משום שזה מתנגש לו עם מה שהוא כן ... של האדם בחיים כנל. אבל מי שהוא מלך אמיתי, שהוא מרגיש חופש רוחני אמיתי וחופש פנימי בתוכו, הוא, יש לו את החופש הרגשי שלו, שהוא כן יכול להגדיר לעצמו שהוא רוצה דבר כזה או אחר, ועדיין להישאר חופשי ברמה הרגשית, להמשיך להרגיש שהוא מלך. והרעיון הוא, שככל שיש לאדם יותר חופש פנימי, כך הוא יותר חופשי להציב גבולות ולהגדיר הגדרות של טוב ורע בחיים שלו. והצבת גבולות, היא לוקחת לאדם את החופש האישי שלו. אבל מי שמרגיש חופשי באמת, הוא ... בהרמוניה עם המציאות תמיד. ואחכ, אחרי שהאדם מרגיש מספיק חופשי, עכשיו הוא יכול להגדיר לעצמו הגדרות, והוא יכול להשתתף במשחק החיים הטובים, ועדיין להמשיך להרגיש חופשי באמת. ולסיכום: אל תגדיר ואל תוגדר. דהיינו, אל תגדיר הגדרות, ואל תגדיר ואל תגביל את עצמך, בתוך ...
חופש פנימי - צריך או רוצה, חייב או רוצה, מחויב או אפשרי, מלך או עבד - דיבור פנימי - שעבוד עצמי
חופש פנימי - צריך או רוצה, חייב או רוצה, מחויב או אפשרי, מלך או עבד - דיבור פנימי - שעבוד עצמי ובו יתבאר, כיצד האדם משעבד את עצמו בשעבוד עצמי. דהיינו, כיצד האדם גורם לעצמו להרגיש שהוא עבד, במקום לגרום לעצמו להרגיש שהוא מלך. כי האדם יכול להרגיש שהוא מלך, והוא גם יכול לגרום לעצמו להרגיש שהוא עבד. והאדם, במו פיו, יוצר לעצמו שעבוד עצמי, וגורם לעצמו להרגיש שהוא עבד, במקום לגרום לעצמו להרגיש שהוא מלך. והדברים אמורים, כלפי זה שהאדם הופך את האפשרי ... אלא הוא יכול והוא רוצה והוא בוחר בבחירה חופשית, לעשות כרצונו. אבל המלך, לא חייב לעשות כרצונו, אלא הוא רק יכול לעשות כרצונו. ולעומת זאת, העבד, שהוא לא בוחר בבחירה חופשית לעשות כרצונו, והוא לא יכול לעשות כרצונו, והוא בהחלט כן חייב לעשות כפי מה שאומרים לו, והוא מוכרח והוא צריך לעשות דבר כזה או אחר. דהיינו, המלך עושה את מה שהוא רוצה, והעבד עושה את מה שהוא צריך לעשות. והדגש ... עושה, זה רק אפשרי בלבד. כי הוא לא מוכרח לעשות כך או אחרת, אלא רק אפשרי בלבד, שהוא יעשה כך או אחרת. והמלך יכול לעשות את מה שהוא רוצה, בלי שהוא יהיה צריך לעשות את זה. והאדם, יכול להרגיש שהוא מלך ויכול להרגיש שהוא עבד. והמלך מרגיש שהוא לא חייב לעשות שום דבר, אלא הוא יכול לעשות כרצונו. והעבד מרגיש שהוא חייב לעשות דברים כאלו ואחרים. והנה, מה שמשעבד את האדם, זאת התפישה שלו, את הרצונות שלו. דהיינו, שלאדם יש רצונות כאלו ואחרים. וכאן יש שתי נקודות ... ונקודת מבט אחת היא, שהאדם מרגיש, שהוא חייב מוכרח צריך, לעשות את מה שהוא רוצה. ונקודת מבט אחרת אומרת, שהאדם יכול לעשות את מה שהוא רוצה, אבל הוא לא מוכרח לעשות את מה שהוא רוצה. ונחדד: ברגע שיש לאדם רצון כלשהו, הרי שיש רק שתי אפשרויות בלבד. והאפשרות האחת היא, שהאדם הופך להיות עבד ומשועבד ... וכמובן, שהחשוב מכל, הוא לא הדיבור החיצוני של האדם כלפי הסביבה שלו, אלא הדיבור החשוב מכל, הוא דווקא הדיבור הפנימי והדיבור העצמי של האדם אל עצמו. כי האדם מדבר אל עצמו 24 שעות ביממה. כי כל מחשבה שיש בראש של האדם, היא סוג של דיבור עצמי. וברגע שהאדם חושב לעצמו, שצריך חייב מוכרח שדבר כלשהו ... שהמציאות תהיה כך או אחרת, על ידי זה האדם נשאר מלך. ונחדד את העניין, בצורה מעמיקה יותר, ונסביר, כיצד האדם יכול להגיע לשחרור רגשי מוחלט, ואיך האדם יכול להביא את עצמו למצב שבו הוא יחווה שהרצון העצמי שלו, הוא רק אפשרות, אך הוא לא מחויב המציאות כלל. והדרך לכך, היא מעמיקה יותר. והיא, על ידי זה שהאדם נצמד תמיד אל האמת המחויבת ולא ... בצורה סובייקטיבית. ועל האדם להתרגל להיות כמה שיותר אובייקטיבי, בכל תחום שהוא. ולהיות אובייקטיבי באמת, פירושו, שעל האדם להתרגל להיות נייטרלי, ולא לנקוט עמדה ולא לבחור צד, אלא לבוא מתוך מקום נקי לגמרי מכל הזדהות שהיא. מקום, שאין בו שיקולים אישיים של טוב או רע, אלא רק של בירור האמת ... באופן מוחלט, האם באמת הדבר הזה, האם הוא נכון באופן מוחלט, דהיינו, האם מוכרח שהדבר הוא נכון, או שאולי רק יכול להיות שהדבר הוא נכון. כי מי שהופך את האפשרי למחויב, דהיינו, מי שחושב על דבר שרק אפשרי שהוא נכון, מי שחושב שמחויב שהוא נכון, על ידי זה הוא גורם לעצמו להיות עבד. שהוא חושב, ...
כסף ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי
כסף ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי
... ואושר, להשיג חופש אישי, תלות בכסף, חופש במקום העבודה, חייב להשיג כסף, לחיות כמו הומלס, למצוא חופש רגשי, טיפול בחרדה, מפחד לגור ברחוב, ביטחון כלכלי, להרגיש חופש פנימי מהו הקשר בין כסף, אושר וחופש אישי? ההרצאה עוסקת במושגים של כסף, אושר, חופש אישי, ביטחון כלכלי וחרדות, תוך עיסוק בשאלות של תלות בכסף ובחופש הפנימי. אליעד מציע גישה מעמיקה שמטרתה להבין את הקשרים בין הרצון לחופש, תחושת נוחות ומחויבות פנימית לעבודה ולהשגת כסף. מהו חופש אישי וכיצד נוכל להשיג אותו? אליעד מסביר כי אנשים פעמים רבות מרגישים מחויבים או משועבדים לכסף, מבלי להבחין בכך שהכפיפות לכסף נובעת מתוך פחדים או חששות פנימיים. הוא מדגיש את הרעיון שמי שמרגיש צורך תמידי להשיג כסף כדי לשמור על רמת חיים או ביטחון כלכלי, למעשה משועבד למערכת של רגשות פחד. הוא מציע לחשוב על החיים בצורה בה אפשר להרגיש חופש פנימי גם אם לא יש לנו כל מה שאנחנו חושבים שאנחנו צריכים. מהי תחושת תלות בכסף והאם אנחנו באמת חייבים כסף כדי לחיות? במהלך ההרצאה, עולה נושא של תלות בכסף, ושאלת היסוד היא: האם אנו באמת צריכים כסף כדי לחיות? אליעד טוען כי פעמים רבות אנשים מצדיקים את הצורך בכסף כדרך לשמירה על הביטחון האישי, אך הוא מציע לחשוב האם הכסף עצמו הוא מה שגורם לנו לשקט נפשי, או שמא מדובר בתחושת נוחות שקשורה יותר לדימוי עצמנו ולמטרות שאנו מכתיבים לעצמנו. השאלה המרכזית היא האם אנחנו צריכים כסף כדי לחיות כפי שאנחנו חיים עכשיו, או אם זהו פחד מהשינוי שגורם לנו להיתלות במחשבה הזאת. איך להתגבר על פחדים ולחוות חופש פנימי? אליעד מדבר גם על הפחדים שמובילים אנשים להימנע משינויים משמעותיים בחיים. הוא מציין את הפחד מלגור ברחוב, את הפחד מהכישלון, את הפחד מאיבוד ביטחון כלכלי, ומסביר כיצד פחדים אלו מגבילים אותנו להרגיש חופשיים. אליעד מציע לגשת למקום שבו נשאלת השאלה מה באמת חסר לי? ולנסות להבין את הדינמיקה האישית של כל אחד בנוגע לכסף ותחושת חופש. אם נוכל להתגבר על הפחדים האלו, נוכל להרגיש חופש פנימי. מהי משמעות הכסף בעינינו? כסף נתפס בעיני רבים כמשהו שאנחנו חייבים לשאוף אליו כדי להרגיש שלמים, אך בהרצאה מציע אליעד להתבונן מחדש על משמעות הכסף. הוא מציע להתבונן בכסף לא רק כאל אמצעי להישרדות, אלא כאל כלי שבאמצעותו אנו קובעים את איכות החיים שלנו. הוא שואל את השאלה, האם אנחנו רוצים כסף בגלל הצורך האמיתי בו, או משום שזה הפך לחלק מההגדרה שלנו כאנשים מצליחים. כיצד התפיסות שלנו על חופש פנימי וכסף משפיעות עלינו? ההבנה של מהו חופש פנימי מתחילה משאלה אחת בסיסית: האם אני חופשי באמת? אליעד מציע להסתכל על כל הבחירות שלנו בעיניים חדשות ולהבין אילו מהם מבוססות על פחד ואילו מבוססות על רצון חופשי אמיתי. חופש פנימי טמון בהבנה של אני בוחר במקום אני חייב. אליעד מדבר על הצורך להפוך את התפיסות שלנו על כסף ועל חופש לפשוטות יותר ולהבין שבסופו של דבר, חופש אמיתי לא קשור לכסף, אלא להבנה פנימית של מה אנחנו באמת רוצים. איך אפשר למנוע את הפחדים שלנו מהשפיע על חופשנו הפנימי? לסיום, אליעד מציע דרך לחשוב על פחדים שמגבילים אותנו. אם אנחנו מבינים את המקורות לפחדים אלו ומבינים שהם תוצאה של מחשבות שגויות או תפיסות מעוותות, נוכל לשחרר את עצמנו מהכבלים האלו ולהרגיש חופש פנימי אמיתי. האם כסף יכול להביא אושר? כיצד ניתן להשיג חופש פנימי? מה המשמעות של חופש אישי? האם אנחנו באמת חייבים כסף כדי לחיות? כיצד להתגבר על פחדים שקשורים לכסף? מהו הקשר בין ביטחון כלכלי לחופש פנימי? כיצד להתמודד עם פחדים מ
חופש אישי, להרגיש חופשי, להשתחרר, להרגיש משוחרר, מהו חופש אמיתי? מהו אושר אמיתי? מהו שחרור אמיתי? מה באמת אתה רוצה? המהות של הכלום, המהות של האין, להיות חופשי, חופש פנימי, חופש רוחני
חופש אישי, להרגיש חופשי, להשתחרר, להרגיש משוחרר, מהו חופש אמיתי? מהו אושר אמיתי? מהו שחרור אמיתי? מה באמת אתה רוצה? המהות של הכלום, המהות של האין, להיות חופשי, חופש פנימי, חופש רוחני
... אושר אמיתי? מהו שחרור אמיתי? מה באמת אתה רוצה? המהות של הכלום, המהות של האין, להיות חופשי, חופש פנימי, חופש רוחני מהו חופש אמיתי? בהרצאה זו, אליעד מדבר על המהות של החופש האישי, השחרור הפנימי וההבנה של הרצון האמיתי. הוא מסביר את המושגים של חופש פנימי, חופש רוחני, מהות הכלום והאין, ומדבר על איך אדם יכול להרגיש חופשי באמת. איך חופש פנימי קשור לרצון? אליעד מתאר את הרעיון של חופש פנימי כמצב שבו לאדם יש אפשרות לבחור את רצונותיו בצורה חופשית, בלי להיות משועבד לרצון מסוים. הוא מציין שאם אדם עושה פעולה שנראית לו רע, כמו שתיית מיץ למרות שהוא יודע שזה מזיק לו, זה יכול להצביע על כך שהאדם משועבד לרצון אחר, ולא לחופש האמיתי. החופש האמיתי הוא היכולת לבחור אם לרצות משהו או לא, ואם הרצון הזה הוא באמת חיוני או לא. האם חופש הוא היעדר רצון? אליעד מבקש להדגיש שחופש אמיתי לא מגיע מתוך היעדר רצון, אלא מתוך היכולת לבחור אם לרצות משהו או לא. הוא מסביר כי ישנם אנשים המאמינים כי אם הם יגיעו למצב שבו הם לא ירצו ... אז הם יהיו חופשיים, אך זו לא הגישה הנכונה. אם אדם לא מרגיש רצון בכלל, הוא לא פועל, ולכן לא יכול להיות חופשי. החופש האמיתי הוא כאשר יש לאדם את הבחירה אם לרצות משהו או לא, כלומר, הבחירה אם לפעול או לא לפעול. מהי מהות הכלום? במהלך ההרצאה, אליעד עוסק במהות הכלום והאין, ומסביר כי יש המפרשים את המהות הזו בצורה לא נכונה. הוא מציין כי הכלום הזה אינו מציין חוסר רצון או היעדרות, אלא הוא מהות שכוללת את כל האפשרויות. החופש האמיתי הוא בהבנה שאין הבדל בין אם אתה רוצה או לא רוצה, כי הכל אחד - הכל שווה. אליעד מסביר כי המהות האמיתית היא מקום שבו אין הבדל בין רצון ללא רצון, ואין צמצום של עצמו או של החיים. כיצד חופש אמיתי משפיע על החיים? חופש אמיתי לא מוביל לכך שלא נבצע פעולות או לא נפעל, אלא בדיוק להפך - הוא מוביל אותנו לפעול מתוך רצון אמיתי ולא מתוך אילוץ או צמצום. אם אדם מחובר למקום פנימי שבו אין הבדל בין רצון ולא רצון, הוא יכול לבחור בצורה חופשית את פעולותיו, ולהיות חופשי באופן אמיתי. האלטרנטיבה לכך היא חיים בהם כל פעולה נעשית ... שיתממש יביא לנו אושר, אך בפועל, כל רצון שלא מצליח להתממש עלול להוביל לתחושת חוסר, צמצום וכאב. אליעד מציין כי אם אנו מצליחים להבין שהרצון האמיתי הוא לא מה שאנחנו חייבים להשיג, אלא המקום שבו אנחנו לא ... האם באמת צריך להתאמץ כדי להיות חופשי? שאלה נוספת שנוגעת לנושא החופש היא אם באמת יש צורך במאמץ להגיע אליו. אליעד מסביר שהחופש לא טמון במאמץ או בהימנעות, אלא בהבנה ובבחירה. החופש הוא המקום שבו האדם מבין שהוא יכול לבחור אם לרצות משהו או לא, וההבנה הזאת היא שמביאה לשחרור אמיתי. חופש פנימי חופש רוחני מהות הכלום האם אושר אמיתי אפשרי? מהו שחרור אמיתי? מהו רצון אמיתי? ...
כסף ואושר, חופש פנימי, ליהנות מהעבודה, למצוא את הטוב שברע, לתת צדקה, מעלת הצדקה, השלמות שבחיסרון, לעשות כסף בקלות, להתעשר בקלות, אושר פנימי, עבודה מאושרת, חיים מאושרים
כסף ואושר, חופש פנימי, ליהנות מהעבודה, למצוא את הטוב שברע, לתת צדקה, מעלת הצדקה, השלמות שבחיסרון, לעשות כסף בקלות, להתעשר בקלות, אושר פנימי, עבודה מאושרת, חיים מאושרים
... ואושר, חופש פנימי, ליהנות מהעבודה, למצוא את הטוב שברע, לתת צדקה, מעלת הצדקה, השלמות שבחיסרון, לעשות כסף בקלות, להתעשר בקלות, אושר פנימי, עבודה מאושרת, חיים מאושרים האם ניתן להשיג חופש מוחלט לצד יציבות ומשמעות? בדרך כלל, בני האדם חיים בתוך סתירה פנימית גדולה: מצד אחד הם רוצים חופש מוחלט, ומצד שני רוצים יציבות ומשמעות. אליעד כהן מסביר שבני אדם נמצאים כל הזמן במאבק בין שני קצוות - בין הרצון בחופש אינסופי לבין הצורך בגבולות ... ללא שום מגבלה, כמו להרוויח כסף בלי לעבוד, לקבל כל דבר ללא מאמץ, להיות חופשי מרגשות רעים, ואף להיות מסוגל לעבור דרך קירות או להיכנס לאש ללא פגיעה. אך במצב כזה, לפי אליעד, אין שום משמעות לחיים. בלי גבולות אין תחושת הישג או סיפוק, ואין הבדל בין טוב לרע, בין אושר לסבל. לדוגמה, אם אדם יהיה חופשי מרגשות רעים לחלוטים, הוא יאבד גם את התחושה של ... כי הטוב והרע תלויים זה בזה. לכן, דווקא קיומם של גבולות ושל חסרונות מאפשרים לאדם לחוות משמעות, הנאה והצלחה. אם המשחק הוא ללא חוקים, הוא מאבד משמעות. דוגמה פשוטה שאליעד מביא היא משחק כדורגל - אם אין כללים ברורים לאן מותר לבעוט את הכדור ולאן אסור, המשחק הופך לחסר טעם. מה הקונפליקט הפנימי שבין חופש לצמצום? אליעד מסביר כי האדם כל הזמן שרוי בקונפליקט פנימי בין הרצון בחופש מוחלט לבין הצורך בגבולות ובצמצומים. הרצון לחופש מוחלט מוביל לכך ... לעשות הכל ללא הגבלה, אך למעשה זה מוביל לחוסר משמעות. מנגד, הרצון ביציבות ובמשמעות גורם לאדם להציב לעצמו חוקים ומטרות מוגדרות, אך זה מוביל לתחושת מוגבלות וצמצום. הקונפליקט הפנימי הזה נובע מהשכל של האדם, והוא הסיבה לכך שאנשים לעיתים חשים חוסר סיפוק מתמיד. אליעד טוען שהפתרון לקונפליקט נמצא מעבר לשכל. לדעתו, כאשר האדם מצליח לתפוס שבאמת אין הבדל מהותי בין מצב של חופש מוחלט לבין מצב של צמצום מוחלט, הוא משתחרר מהצורך להיות חופשי באופן אובססיבי, וגם משתחרר מהצורך לחיות בתוך גבולות נוקשים. ההבנה העמוקה הזו מובילה לתחושה אמיתית של חופש פנימי. למעשה, האדם כבר לא מתוסכל מכך שהוא מוגבל, וגם לא מתוסכל מכך שהוא חופשי יתר על המידה. אליעד מדגיש שאין הכוונה שהאדם יחוש בשני המצבים טוב או רע, אלא שיגיע להבנה עמוקה שבה באמת לא משנה באיזה מצב הוא נמצא. איך אפשר להרוויח יותר כסף באמצעות חופש פנימי? אליעד מסביר כי הדרך להשיג כסף בקלות היא דווקא להפסיק לראות את הכסף כמטרה המרכזית של העבודה. מי שרודף אחרי הכסף בצורה אובססיבית, למעשה מצמצם את עצמו ונהיה משועבד לכסף. במקום זאת, אדם שמבין שהמהות שלו אינה תלויה בכסף, יכול להתחבר אל תחושת שלמות פנימית שאינה תלויה בשום דבר חיצוני. במצב כזה, הכסף בא בקלות ובשפע גדול יותר. אליעד נותן דוגמה על אדם שעובד מתוך פחד שלא יהיה לו כסף. אדם זה חושב שהכסף יביא לו חופש, אבל בפועל הוא משועבד לצורך להרוויח עוד ועוד. לעומת זאת, אדם שמצליח ליהנות מהעבודה מתוך תחושת חופש פנימי אמיתי, כבר לא עובד מתוך פחד אלא מתוך תחושה טובה ושלמה. במצב כזה הוא מרוויח יותר כסף, משום שהוא משוחרר מלחץ פנימי, מה שמאפשר לו יצירתיות ויעילות בעבודה. מדוע הצדקה מביאה לשפע כלכלי ורוחני? אליעד כהן מדבר בהרחבה על מעלת הצדקה ועל היכולת שלה לשחרר את האדם מתלות בכסף. הוא מסביר שכאשר האדם נותן צדקה, הוא למעשה משדר למוחו שהוא אינו תלוי בכסף. הצדקה מלמדת את האדם להתחבר לתחושה הפנימית העמוקה שאינה תלויה בשום דבר חיצוני, וכך הוא מפסיק להיות משועבד לצורך בכסף. אליעד מביא את ההסבר של רבי נחמן מברסלב לגבי הצדקה: כשאדם נותן צדקה, הוא הופך את האכזריות שלו לרחמנות. ... לאחרים, הוא הופך את ההשתוקקות הטבעית לצבור ולשמור רק לעצמו, לתחושה של נתינה וחיבור לאחר. כתוצאה מכך, האדם זוכה לשפע כלכלי ורוחני, משום שהוא מחובר לתחושת שלמות פנימית אמיתית, שהיא המקור לשפע בלתי מוגבל. איך להגיע לתחושה של שלמות בתוך החיסרון? נקודה נוספת שאליעד מדגיש היא ה
מהו חופש? איך לצאת לחופש? למה לא לצאת לחופשה? לאיפה מומלץ לצאת לחופש, איזה חופש הכי מומלץ? חופש פנימי, חופש חיצוני, לאהוב את עצמך בלי תנאים, לקבל את עצמך, חופש רגשי, שחרור רגשי, למה לצאת לחופש?
מהו חופש? איך לצאת לחופש? למה לא לצאת לחופשה? לאיפה מומלץ לצאת לחופש, איזה חופש הכי מומלץ? חופש פנימי, חופש חיצוני, לאהוב את עצמך בלי תנאים, לקבל את עצמך, חופש רגשי, שחרור רגשי, למה לצאת לחופש?
... איזה חופש הכי מומלץ? חופש פנימי, חופש חיצוני, לאהוב את עצמך בלי תנאים, לקבל את עצמך, חופש רגשי, שחרור רגשי, ... שבכך הם ירגישו משוחררים. אליעד כהן מציין כדוגמה מטפורית שאלוהים יצא לחופש ביום השביעי אחרי שיצר את העולם, וכך ... המהות האמיתית של החופש לפי אליעד כהן? החופש האמיתי אינו רק היעדר עבודה פיזית, אלא חופש מהתחושה המנטלית של משנה ... עצמית ללא תנאי וללא צורך בשינויים מתמידים. אליעד כהן מדגים זאת במטפורה של חלום: כאשר מתעוררים מחלום, מבינים שהחלום הוא חסר משמעות ביחס למציאות. באופן דומה, כאשר אדם מתעורר מהתחושה שהוא חייב להצליח, הוא חווה חופש פנימי ואינו כבול עוד לרצונותיו. איך ניתן להתחבר לחופש פנימי ולתחושת הלא משנה? אליעד מציין כי החיבור לתחושת חופש פנימי מתאפשר על ידי התבוננות פנימית בשאלות כמו: האם באמת יש הבדל בין דבר אחד לאחר?, מי קבע שאני חייב להצליח או להימנע מכישלון?. הבנת השאלות ... לחופש? גם אם לא מצליחים להגיע לחופש מוחלט, ניתן ליהנות ממנו באופן חלקי. אפילו כמה דקות ביום שבהן אדם מרגיש לא משנה לי מספקות לו מנוחה פנימית משמעותית. לדוגמה, אם אדם מוטרד מרצון למצוא את עצמו, חמש דקות שבהן הוא ... מכל חופשה פיזית. עם זאת, אליעד מדגיש כי חופש חלקי עדיין לא מספק לגמרי, מכיוון שברגע שבו אדם מנסה להיאחז ... מרגיש אני לא יודע אם יש הבדל, אולי כן ואולי לא - מקום פנימי ועמוק של חוסר ודאות שמספק שחרור טבעי. כיצד אפשר לחוות חופש מלא במהלך עשייה? ... בעולם אך אינו מחויב לדבר ויכול להפסיק בכל רגע. אדם שחווה שלמות פנימית וחש שהחיים מושלמים יכול לפעול בעולם מתוך מקום של שקט, בלי להרגיש מחויב לכך שהכל יהיה מושלם. זהו מצב ... בתוך עשייה, אבל בהרגשה פנימית של חופש ושלמות. האם אפשר להשתחרר מהחשש להרגיש רע? אליעד מציע לאתגר את התפיסה שלהרגיש רע זה רע בהכרח. אם אדם מצליח להרגיש שלא בהכרח רע ... זה שלב נוסף בחוויית החופש הפנימי, המאפשר לאדם לחוות את המציאות בצורה פחות כפייתית. מהי המסקנה המרכזית מההרצאה? המסקנה המרכזית שאליעד כהן מדגיש היא שחופש אמיתי הוא תהליך רגשי ופנימי ולא רק יציאה פיזית לחופשה או נסיעה לחול. אדם צריך לקחת אחריות פנימית, ולבחון לעומק את המחויבויות שלו ולשאול את עצמו באומץ האם אני באמת חייב את הדברים שאני חושב ... לחופש רגשי אמיתי ולשלווה פנימית. מהו
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לחיות בתחושת חלום ובמקביל לפעול בעולם? למה בן אדם מרגיש שהוא לא באמת חי? האם כל אחד יכול להבין לעומק כמו אליעד? מהו הקונפליקט בין רצון לבין חופש פנימי? איך ניתן להגיע לתחושת חופש פנימית אמיתית? האם שינוי אמיתי הוא בזיכרון או בחוויה? מה הקשר בין הבנת אלוהים להבנת הרצון? למה יש כל כך הרבה פירושים לחיים? מה ההבדל בין שינוי זיכרון לשינוי חוויה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון עסקי, קואצ'ר אישי, מאמן אישי למציאת זוגיות ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1094 שניות - עכשיו 06_07_2025 השעה 20:59:29 - wesi1