אז כידוע, רוב האנשים שונאים לעבוד במכירות ממגוון רחב של סיבות. חלק מהסיבות הן, בגלל שאיש המכירות לא אוהב את המוצר שהוא מוכר. או בגלל שהוא מרגיש שהוא צריך לשקר לגבי המוצר. או בגלל שהוא לא אוהב לקבל לא מלקוחות ולא רוצה להתמודד עם התנגדויות לקוחות וכיו"ב. או בגלל שהאדם מרגיש רע שהוא גורם לאנשים שהוא מנסה למכור להם, מסיבות שונות כאלו ואחרות.
אז איך בעצם אפשרי ליהנות מעבודה במכירות? ויש לכך כל מיני תשובות. וכמובן, שכסף, זאת לא תשובה. דהיינו, זה שבד"כ אנשים לא מוכשרים, יכולים לעשות כסף מהיר יחסית במכירות, בלי ללמוד כלום, זאת כמובן לא תשובה, כי לאורך זמן בד"כ זה לא עובד.
אז איך בעצם לאהוב לעבוד במכירות? ומה המיינדסט שצריך להיות לאיש מכירות?
ויש בזה כל מיני היבטים וזוויות אבל ניתן כאן כמה נקודות מבט.
כדי להצליח למכור, צריכים לחשוב בדרך הבאה. אני איש המכירות, בא לעשות טוב לאדם שאני רוצה למכור לו. לא בגלל שהמוצר שלי מושלם, ולא בגלל שהמוצר שלי בהכרח יפתור ללקוח את כל הבעיות שלו בחיים שלו, אלא בגלל שיש במוצר שלי יתרונות כלשהם, שעבור הלקוח שלי יכולים לעשות לו טוב.
במילים אחרות, אל תחפש מוחלט ואל תנסה לעשות טוב באופן מוחלט ללקוח שלך. אלא בדוק האם ומה התועלת היחסית שיכולה להיות ללקוח שלך מרכישת המוצר.
כמו כן, אל תיכנס בנעלי הלקוח שלך ואל תעשה את החישובים שלו כאילו אתה הוא. אלא תשאיר לו לקבל את ההחלטה שלו. לדוגמא, אל תחשוב שאם המוצר שאתה מוכר לא מתאים לך, אז בהכרח שהוא לא יתאים ללקוח שלך. כי הלקוח שלך הוא אדם אחר ממך ויש לו את השיקולים שלו, את התקציב שלו וכולי, שהם לא שלך. וכל אחד יעשה את החישובים שלו.
בטוח נכון זה, שהמוצר שלך יכול לעשות טוב ללקוח שלך, במצבים מסויימים. ותשאיר ללקוח שלך להחליט את זה בעצמו, גם אם אתה עצמך לא היית רוכש את המוצר.
נקודת מבט נוספת היא, אל תנסה למכור ללקוח שלך את המוצר שלך. כן תנסה לעשות את המקסימום שאתה יכול כדי שהוא יקנה, אבל אל תנסה למכור לו.
דהיינו, אל תנסה בהכרח להגיע למכירה, כי זה עשוי בסיכוי גבוה להוריד לך את החשק ואת הרצון לעבוד במכירות, בגלל כל ההתנגדויות שתקבל בדרך. כן תנסה לעשות את המקסימום שלך שאתה יכול כדי שתהיה מכירה, במה שכן תלוי בך? מבחינת תסריט השיחה וכולי. וכאן אתה כן יכול לחוות המון הצלחות, גם אם תקבל לא מהלקוח, וגם אם לא תהיה עסקה. כי אתה כן מצליח לנהל את המשא והמתן בצורה מאוד טובה במה שכן תלוי בך.
במילים אחרות, אל תנסה למכור בכח. אל תמדוד את עצמך לפי כמות המכירות שביצעת. כן בכח תכריח את עצמך לנסות להשתפר בתהליך המכירה שלך. וכן תמדוד את עצמך, לפי ניתוח שלך את תהליכי המכירה שאתה מבצע, בעיקר בטיפול בהתנגדויות הלקוח מכל ההיבטים השונים, אבל לא לפי התוצאה של שיחת המכירה, כי היא לא בהכרח תלויה בך.
לדוגמא, בדוק, האם וכמה טוב לדעתך טיפלת בהתנגדויות המכירה של הלקוח? כמה עשית את איתור צרכי הלקוח? וכולי. תן לעצמך ציון על מה שכן תלוי בך ולא על מה שלא תלוי בך. תמדוד את עצמך על איכות השיחה שלך ולא על התוצאה של השיחה, שהיא לא בהכרח תלויה בך.
כמו כן, נסה להתייחס לכל תהליך המכירה כסוג של משחק מחשבתי. משחק מוחות, דילמת האסיר, שחמט של מכירה. כאשר יש כאן משחק חשיבה, שבו האדם בצד השני אמור להסביר לך למה לא לקנות ואתה אמור להסביר לו למה כן לקנות, סוג של משחק. שבו אתה יכול לנצח, גם אם הלקוח לא קנה.
כי אם הלקוח קנה או לא, זה לא תמיד תלוי בך מסיבות שונות. אבל אתה יכול לשחק די טוב ולנצח במשחק, ועדיין הלקוח לא יקנה מסיבות שונות. כי אתה מציב לעצמך את הגבול כמה אתה מתעקש עם הלקוח והיכן הם גבולות הגזרה שלך, בלנסות לשכנע את הלקוח. כי המאמץ שלך לשכנע את הלקוח, הוא רק עד היכן שאתה בוחר להתאמץ מול הלקוח. ועד לאותה הנקודה, אתה בהחלט יכול להצליח, גם אם לא תהיה מכירה בפועל.
ועוד נוסיף ונעמיק: חשוב על הטוב היחסי שכן יכול לצאת ללקוח מהמוצר שלך. חשוב על זה שיש אפשרות...