אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות
מהן השיטות הטיפוליות ב - OCD ומהם הכלים להתמודד עם מחשבות טורדניות והתנהגויות כפייתיות?

הפרעה אובססיבית קומפולסיבית (OCD) כוללת התנהגויות חזרתיות וטקסים לא הגיוניים שהאדם מתקשה לשלוט בהם, וכוללת מחשבות טורדניות (פולשניות). אליעד כהן מציע גישה טיפולית שמבוססת על הבנת המניעים שמובילים את האדם לבצע פעולות מסוימות, גם כשאלו אינן הגיוניות. בהנחות אלו, הוא מציע איך לעזור למטופל להבין את מניעיו ולהתמודד עם התנהגויות לא רצויות.

כיצד מתחילים להתמודד עם התנהגות טורדנית או כפייתית? בשיחה עם אדם שיש לו התנהגות שאינה הגיונית, השאלה הראשונה היא למה הוא מבצע את ההתנהגות הזו. למשל, אדם שמעשן ורוצה להפסיק, אך לא מבין למה הוא מעשן, חשוב לשאול אותו על התועלת שהוא רואה בעישון. כאשר התשובה היא "לא יודע" או "בלי היגיון", אליעד מציע להסביר לו שאין פעולה שאין לה היגיון. כל פעולה, גם אם היא נתפסת כחסרת היגיון, נעשית מתוך מניע מסוים, אם מודע ואם לא מודע.

במקרה שמישהו טוען שהוא עושה משהו "בלי היגיון", אליעד מציע להציג לו את השאלה מה ההיגיון שמאחורי הפעולה. לדוגמה, אם אדם אומר "אני מעשן בלי היגיון", יש להדגים לו ששום פעולה לא נעשית בלי היגיון, ויש תמיד סיבה שמובילה להתנהגות. אם אין תשובה ברורה, אליעד ממליץ להראות איך הפעולה נשלטת על ידי מניע מנטלי או רגשי. במילים אחרות, יש להראות לאדם שהוא לא עושה את הדבר בלי סיבה, אלא כי הוא מאמין שזה טוב עבורו, גם אם הסיבה היא לא בהכרח הגיונית.

אם האדם לא מצליח להסביר את הסיבה, אליעד מציע לבחון את הסיבות הלא נכונות שהוא מביא, ולשלול אותן אחת אחרי השנייה. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא מפחד מג'וקים "בגלל איך שהם נראים", יש להראות לו שזה לא הגיוני כי ההופעה של הג'וק לא מסכנת אותו, ואז האדם מבין שהפחד הוא לא בגלל איך שהם נראים אלא ממניע אחר. כל שלב בתהליך כולל חקירה של כל תשובה שמביא המטופל עד שמצליחים לחשוף את המניע האמיתי.

שיטה נוספת שואל אליעד היא לשלול את הסיבות הלא נכונות ולהתמקד בסיבות שיכולות להיות נכונות. כל סיבה לא נכונה שנשללת מאפשרת לאדם להגיע לתשובה האמיתית, לפעמים מדובר בסיבות משניות, כמו התניה שנוצרה במוח בעקבות חוויות עבר.

אליעד מציין דוגמה של אדם שנכנס למקווה מתוך אמונה דתית כדי להיטהר, אבל כשהוא מאבד את האמונה הוא נשאר עם ההתנהגות הזו. לעיתים, התנהגויות כאלה מתקיימות לא מתוך אמונה אלא מתוך תחושת הרגל או תחושת תועלת משנית שנוצרה. כך, גם אם הפעולה אינה הגיונית או אינה תואמת את אמונתו החדשה, האדם ממשיך בה מתוך התניה מסוימת.

אליעד...
איך ניתן לטפל בהתנהגויות כפייתיות, טקסים לא הגיוניים ומחשבות טורדניות?

הסיפור שמציג אליעד כהן מתאר סיטואציות בהן אדם מבצע התנהגויות טורדניות או לא הגיוניות, אך לא תמיד יודע להסביר את מניעיהם. לדוגמה, אדם שמעשן אך אינו מבין את הסיבה לכך, או אדם שמרגיש צורך לפתח הרגלים שמנוגדים להיגיון. המפתח לפתרון הבעיה, לפי אליעד, הוא להבין שההתנהגויות של האדם לא נעשות "בלי היגיון". כל פעולה, גם אם נדמה שהיא נעשית בלי סיבה, נעשית מתוך מניע נסתר, ותפקיד המטפל הוא לחשוף את המניע הזה.

בהתחלה, אליעד מציע לשאול את האדם מדוע הוא עושה את הפעולה, ובמקרה שהוא אומר "בלי היגיון" או "לא יודע", יש להראות לו שאין פעולה שנעשית באמת ללא היגיון. ההיגיון הזה יכול להיות תוצאה של מניעים תת - הכרתיים שהוא לא מודע להם, ולכן כל פעילות, גם אם היא נראית אובססיבית או כפייתית, היא למעשה נשלטת על ידי מחשבה או רגש כלשהו.

כאשר אדם מציין שהוא עושה משהו "בלי היגיון", אליעד מציע לתקוף את התשובה הזאת מהזווית של הצגת מניעים נוספים. למשל, אם אדם אומר שהוא עושה את הפעולה כי "זה מה שעושים", יש להוכיח לו שגם התנהגות כזאת אינה אקראית, אלא יש לה סיבה שהיא קשורה למחשבה או תחושה מסוימת. אם לא מצליחים לחשוף את המניע המודע, יש להתחיל לבחון את המניעים הלא מודעים והלא נכונים שייתכן שהאדם מאמין בהם.

איך להתמודד עם סיבות לא נכונות שמובילות להתנהגות?

השלב הבא בטיפול הוא להבין שלפעמים האדם ימצא סיבות שקריות להתנהגותו. לדוגמה, אם אדם טוען שהוא מעשן "כדי להירגע", אך הוא לא באמת יודע למה הוא מעשן, יש לשאול אותו האם הוא חושב שזה באמת עוזר לו להירגע, ולגלות אם מדובר בהסבר שהוא המציא לעצמו כי הוא לא יודע לתת תשובה אחרת. אליעד מסביר שמטופל שיחשוב על הסיבות הלא נכונות ויבין שהן שקריות, יוכל להימנע מלהיעצר בתשובות השגויות הללו ולזכות בהבנה אמיתית של המניע ההתנהגותי.

בהמשך, הוא מספק דוגמה של אדם שמפחד מג'וקים. ראשית, האדם מציין כי הוא מפחד מהם "כי הם נראים ככה". אבל, כשבוחנים את המחשבה הזאת, נגלה שהיא לא הגיונית - למה צריך לפחד בדיוק מההופעה של ג'וק אם הוא לא מסוכן? ההיגיון שנמצא כאן הוא שהאדם לא מפחד רק מההופעה של הג'וק אלא שזאת אובססיה המובילה אותו להימנע ממגע עימם, אף שהפחד הזה לא בהכרח מבוסס על סיבה ממשית.

הסיבות המשניות להתנהגות אובססיבית

בהתנהגויות טורדניות כמו OCD, אליעד מסביר שהאדם לא תמיד עושה פעולה כיוון שהיא נראית לו הגיונית, אלא בגלל תועלת משנית שהתפתחה לאורך הזמן. לדוגמה, אדם דתי שנכנס למקווה מתוך אמונה כי הדבר יגרום לו להיטהר עשוי להמשיך לפקוד את המקום גם אם הוא כבר לא מאמין בדברים האלה. התועלת שהוא חווה מכך היא תחושת ניקיון או תחושה נפשית חיובית - תועלת שנוצרה משימוש חוזר במנהג, ולא מההיגיון הפנימי שבו התחיל אותו.

אליעד מדגים את התהליך עם דוגמה נוספת - אדם שעבר תקופה קשה ויום אחד צחצח שיניים בצורה שונה והצליח לאחר...
עכשיו יש מצבים שמישהו יש לו משהו שמטריד אותו ואז שואלים אותו למה זה מטריד אותך והוא לא יודע למה זה מטריד אותו יש לו איזה התנהגות משהו שהוא רוצה להפסיק נגיד הוא מעשן והוא רוצה להפסיק נגיד לעשן, אוקי ואז שואלים אותו למה אתה מעשן מה הטוב שיוצא לך מזה הוא אומר לא יודע אוקי.

ש: זה מטריד אותו.

אליעד: כן והוא רוצה להפסיק, "למה אתה מעשן? לא יודע בלי היגיון" אז קודם כל כשמישהו אומר בלי היגיון אומרים לו מסבירים לו "אתה רובוט לא רק רובוט עושה דברים בלי היגיון ואם באמת היית עושה בלי היגיון היית עושה עוד דברים אחרים בלי היגיון למה דווקא אתה עושה את זה בלי היגיון" אם בן אדם אומר "אני עושה דברים בלי היגיון" אומרים לו "אז למה דווקא את הפעולה הזאת אתה עושה בלי היגיון אין עוד פעולות נוספות" אז קודם כל משכנעים אותו שמה שהוא עושה זה עם היגיון.

ש: רגע לא הבנתי את זה.

אליעד: עכשיו אתה בא למישהו שעושה משהו אתה אומר לו למה אתה עושה את זה הוא אומר לך לא יודע אני עושה את זה בלי היגיון אז יש כמה דרכים להראות לו שהוא עושה את זה עם היגיון.

ש: איך זה עובד?

אליעד: אומרים לו דרך אחת מי עושה דברים בלי היגיון רובוט, עכשיו מי עוד עושה דברים בלי היגיון משוגע "אתה משוגע? לא אני לא משוגע" נגיד שהוא יגיד לך "אני משוגע בזה" נגיד "אוקי אז למה דווקא בזה בוא נמצא את ההיגיון למה אתה משוגע דווקא בזה" זה כמו לדחוף היגיון לאין היגיון נגיד לו "אם באמת היית פועל בלי היגיון אז למה דווקא את זה למה שאר הדברים אתה עושה בצורה הגיונית" ומצד האמת אף אחד בעולם לא עושה דברים בלי היגיון גם משוגע בבית משוגעים הוא לא עושה דברים בלי היגיון, הוכחה נניח שזאת הוכחה שעובדה שזה רק בתחום מסוים.

הישות היחידה בעולם שעושה דברים בלי היגיון זה רובוט רובוט פועל בלי שום היגיון הוא עושה כי ככה אמרו לו כי ככה נראה לו וזהו, כל בן אדם שיש לו בחירה יש לו איזה היגיון אוקי.

ש: גם אלוהים.

ש: לא אכפת לי עכשיו הלאה, אוקי עכשיו אז ככה אז כאשר רוצים לעזור למישהו שעושה התנהגות לא הגיונית לפעמים לא יודעים מה הסיבה שהוא עושה את זה מה הטוב שהוא חושב שיכול לצאת לו מזה וגם פה יש צריך לחדד יש מה הטוב שיוצא לו מזה ויש מה הטוב שהוא חושב שיכול לצאת לו מזה לפני שהוא עשה את זה, אם אתה שואל אותו "מה יוצא לך מזה טוב? כלום" מה הטוב שחשבת שיצא לך מזה לפני שעשית את זה זאת השאלה.

אוקי ואז מה שאני רוצה לחדש פה בעניין שאמרנו את זה הרבה מאוד פעמים ונגיד את זה בצורה שונה שלפעמים אם לא יודעים מה הסיבה שבגלל בן אדם עושה את מה שהוא עושה מה שצריך לעשות זה לעזור לו להבין מה בטוח לא הסיבה זה הכל, כאילו אחד הדברים שתוקעים את הבן אדם מלמצוא מה הסיבה האמיתית שבגללה הוא עושה את הדברים זה בגלל שבראש שלו יש לו סיבות שקריות למה הוא עושה את הדברים ואם אתה תשלול לו את השקריות והוא יהיה בטוח שהשקריות הן שקריות והוא לא יחשוב עליהן יותר אז יקפוץ לו האמיתי.

בן אדם יש לו התנהגות שהוא עושה "למה אתה עושה את זה" ואז הוא מביא תשובה לא נכונה, למה הוא מביא תשובה לא נכונה כי הוא לא יודע מה הנכונה אז הוא אומר "טוב אני חייב איזו תשובה בוא נביא איזו תשובה לא נכונה, אתה יודע אני עושה את זה בגלל x" וזה לא קשור ל - x. מה שאני מנסה לחדד או לחדש זה שחלק מהטיפול אם לא יודעים מה הסיבה האמיתית זה לשלול את כל הסיבות הלא אמיתיות ושהבן אדם יהיה בטוח שהסיבות האחרות הן לא אמיתיות עד שהוא יגיע למצב שהוא יגיד אני לא יודע כי אם הוא עדיין ממשיך לחשוב על הסיבות הלא אמיתיות שהן האמיתיות יש בעיה חייב לשלול את הסיבות הלא אמיתיות. אוקי עכשיו בוא נוסיף עוד משהו בנושא, זה הבנו את זה אתה הבנת את העניין?

ש: אפשר להמחיש את זה?

אליעד: כן מה אתה רוצה להגיד?

ש: לא אתה יכול להמחיש את זה.

אליעד: בן אדם מפחד מג'וקים.

ש: כי אני יכול לעלות על אלף סיבות כאילו.

אליעד: אתה פה הלאה, בן אדם מפחד מג'וקים "למה אתה מפחד מג'וקים? בגלל איך שהם נראים" עכשיו הוא באמת מאמין שהוא מפחד מג'וקים בגלל איך שהם נראים ואז אומרים לו "כן אבל מה זה משנה איך הם נראים" ואז הוא אומר "טוב אני לא יודע אם זה בגלל זה יכול להיות שזה לא בגלל זה, טוב אז מה הסיבה? לא יודע" למה כי בראש שלו הוא עדיין בורח "כן אבל אולי זה בגלל איך שהם נראים" אתה אומר שזה בגלל איך שהם נראים בא נבדוק אם זאת אמת או לא אמת וצריך או להיות בטוחים שזאת האמת או להיות בטוחים שזאת לא האמת או להיות בטוחים שזאת חצי אמת אבל אין מצב "אני לא יודע אם זה בגלל זה בוא נחפש סיבה אחרת".

כי אז המוח כל הזמן כשהוא אומר לא יודע מה התשובה "טוב זה בגלל איך שהם נראים" אתה אומר שזה בגלל איך שהם נראים תסביר מה הבעיה שלך באיך שהם נראים עד שתגיד תהיה בטוח שזה לא בגלל איך שהם נראים אתה צריך להיות בטוח שזה לא איך שהם נראים, חייב להיות בטוח שזה לא בגלל איך שהם נראים אוקי ואז הוא מביא תשובה אחרת "טוב כי הם חיים בביוב" אוקי אז אתה אומר לו "כן אבל אתה יודע גם עכברים חיים בביוב ואתה לא מפחד מעכברים במעבדה בבית הספר ליטפת אותם" ואז הוא אומר "טוב אז זה לא בגלל זה, אז בגלל מה זה? לא יודע" אבל בתת מודע הוא חוזר ל - "כן זה בגלל שהם חיים בביוב" אדוני חייבים לדעת מה האמת אין פה בערך.

מבחינתי להתמקד בלשלול את האפשרות הלא נכונה זה לא פחות חשוב מלמצוא את האפשרות הנכונה ורק כששוללים הרבה פעמים רק כששוללים את הלא נכון רק אז קופץ הנכון וכמו שאמר רבי נחמן אם תדע מה זה לא אז בסוף תדע מה זה כן מעצמו, כשיש לך בעיה אם תשלול את כל האופציות הלא נכונות יקפוץ לך הנכון.

ש: הלא נכון אתה מוותר הלא נכון אתה שולל אותו.

אליעד: כן עכשיו עוד דבר לנושא של טיפול ב - OCD בהתנהגות כפייתית לא הגיונית עוד דבר הרבה פעמים בן אדם עושה פעולה שהוא חושב שהיא לא הגיונית כי היא מביאה לו תועלת משנית בדרך עקיפה מה לדוגמה נגיד בן אדם נניח דתי, לא בוא ניתן דוגמה אחרת נגיד אחר כך נביא עוד דוגמאות נגיד בן אדם נגיד דתי אוקי שכל שבוע נגיד.

ש: הולך למקווה.

אליעד: הלך למקווה אוקי סבבה ואז יום אחד הוא מפסיק להאמין בדת והוא עדיין מרגיש צורך ללכת למקווה אומרים לו "כן אבל אתה לא דתי למה אתה הולך למקווה", עכשיו נניח נגיד שהוא חווה את זה כמשהו שמציק לו והוא רוצה לטפל בזה בסדר בהנחה שזה המקרה ואז מנסים להבין רגע אבל הוא הלך למקווה בהתחלה כי הוא חשב שיש לו עבירות והוא צריך להיטהר או רוח רע או משהו כזה עכשיו ברגע שאתה מבין שאין בזה היגיון אז למה אתה עושה דבר בלי היגיון הרי אתה לא מאמין.

ש: הוא עדיין מאמין.

אליעד: לא והוא באמת לא מאמין שיש רוחות רעות הוא לא מאמין שיש רוחות רעות.

ש: סתם עשה לו הרגשה טובה זה עשה לו הרגשה טובה והוא ממשיך בה.

אליעד: אבל למה זה עשה לך הרגשה טובה כי חשבת שאתה מגרש רוחות רעות אבל אין עכשיו רוחות רעות.

ש: אסתטיקה לא יודע ניקיון.

אליעד: הוא הלך בפעם הראשונה למקווה כי הוא חשב שזה יגרש רוחות רעות ככה הוא עשה עשר שנים ועכשיו הוא לא מאמין בזה למה הוא ממשיך ללכת זה כמו אנשים נגיד שחזרו "בשאלה" שהם עדיין נשארו דתיים בראש שרים שירי שבת עושים קידוש כל מיני כאלה מה אתה לא מאמין בזה הכל זה דמיון למה שלא תחגוג עוד חגים דמיוניים.

ש: הרגלים דברים מורכבים.

אליעד: לא יש בעיה עם משהו אחר כן.

ש: זה נתן לו יותר מאשר רק הרוחות רעות.

אליעד: אז מה שקורה זה משהו כזה הבן אדם הלך למקווה בפעם הראשונה כדי לגרש את הרוחות רעות ואז באותו יום שהוא הלך למקווה או באותה תקופה הוא האמין שהוא מגרש את הרוחות רעות ואז זה נגיד נתן לו באותו יום נגיד אנרגיה לעבוד להצליח דברים כאלה, אנרגיה להצליח הוא האמין בעצמו שעכשיו יהיה לו טוב זה וזה עשה לו תחושה טובה ואז נצרב לו במוח שללכת למקווה זאת תחושה טובה בלי קשר כבר לרוחות הרעות ולכן הוא המשיך ללכת למקווה גם כשאין רוחות רעות לא בגלל שהוא חשב שיש רוחות רעות אלא בגלל התועלת המשנית.

מה שקורה הרבה פעמים בן אדם לדוגמה, אני אתן דוגמה נגיד בן אדם נגיד הייתה לו תקופה קשה אוקי ויום אחד נגיד בבוקר הוא צחצח שיניים באופן אקראי הוא צחצח בצורה שונה מביום רגיל ואז באותו יום הצליח לו טוב, אוקי ואז הוא אומר לעצמו "רגע מה קרה היום שהצלחתי לא יודע אני חייב לשחזר את זה, לא יודע מה טוב המשחת שיניים" אוקי ואז למחרת הוא אומר "אוקי בא ננסה את זה" ואז זה עבד. עכשיו למה זה עבד מאוד סיבה גם כי הוא האמין שהוא יצליח ואז זה מגדיל את הסיכוי שהוא יצליח כי אז הוא מתאמץ יותר הוא פחות מתייאש וכו' והוא מדבר עם לקוח ובראש כבר יש לו מחשבה שאומרת "הלקוח ירצה כי צחצחתי שיניים וזה אמור להשפיע" ואז זה עובד לו.

ואז מתישהו הוא מבין שזה לא קשור בכלל לצחצוח שיניים והוא עדיין מרגיש צורך לצחצח את השיניים ככה, למה לא בגלל שהוא חושב שהצחצוח שיניים בצורה הספציפית הזאת יעזור לו אלא בגלל שנוצרה לו התניה במוח שכשהוא מצחצח שיניים יש לו יום יותר טוב. אוקי או נגיד כשבן אדם נגיד יש לו איזו אמונה תפלה נגיד שהוא קורא תהילים והוא חושב שזה יעזור לו, בסדר ואז יום אחד אומרים שזה לא נותן כלום והוא עדיין ממשיך לקרוא תהילים למה כי יש לו בראש התניה שכשהוא קורא תהילים ככה זה כאילו זה עושה טוב בלי קשר לסיבה המקורית.

ולכן מה שצריך לעשות הרבה פעמים למצוא לא רק, לפעמים כאילו אומרים אוקי למה בן אדם קורא תהילים כי אלוהים יעזור לו אבל אתה לא מאמין באלוהים אז למה אתה קורא תהילים אבל לפעמים זה בגלל תועלת משנית שיכול להיות שנוצרה לך התניה שכשקוראים תהילים זה יותר טוב, במקור זה היה בגלל שחשבת שאלוהים יעזור לך עכשיו כבר בלי העזרה אתה קורא תהילים מסיבה אחרת. עכשיו גם יש את הדברים האלה גם הפוך נגיד לדוגמה בן אדם היה באיזה בית לא אכל בבוקר ארוחת בוקר חטף סחרחורת באותו בית פעם ראשונה שהוא חטף סחרחורת נכנס להתקף חרדה מזה והייתה לו חרדה יכול להיות, יכול להיות לא אכל נהייתה לו סחרחורת נהיה בלחץ מהסחרחורת חטף התקף חרדה ואז הוא היה בחרדה מהחרדה ואז היה מצב גרוע.

אחר כך מה שקרה הבן אדם אמר "אוקי" הוא לא הבין מה קרה פה בדיוק אז הוא אמר "אוקי אני לא יודע מה קרה מה שאני יודע ששמה חטפתי חרדה" ואז נכנסה לו בראש מחשבה "שמה יש חרדה" ואז מה שקורה עכשיו פעם הבאה שהוא נכנס לאותו בית הוא כבר אומר "רגע זה הולך לקרות לי החרדה" ואז מה שקורה עובדתית שכשהוא נכנס לאותה דלת הוא פותח את הדלת הוא מתחיל לחשוב על להיכנס לבית ומתחילים לו תסמיני חרדה, למה כי הוא מדמיין את מה שקרה לו פעם קודמת הוא אומר "זה הולך לקרות לי עוד פעם כי עובדה שזה קרה שם" ואז מה האמת שהוא באמת מתחיל להרגיש תסמיני חרדה ואז הוא אומר "הנה אתה רואה הוכחה עכשיו אני פה בבית הזה ויש לי תסמיני חרדה".

או בן אדם לדוגמה נגיד בכביש יום אחד נגיד הוא לא היה מרוכז בכביש נגיד הוא כמעט עשה תאונה עכשיו כל פעם כשהוא נוסע באותו כביש יש לו בראש מחשבה "רגע אני הולך לעשות תאונה" ואז הוא בגלל המחשבה עצמה שהוא הולך לעשות תאונה הוא מתחיל לא להתרכז בכביש ואז הוא מרגיש סחרחורת ומה שזה לא יהיה הוא אומר "הנה אני הולך לעשות תאונה" ואז הוא עוד יותר מפחד אחרי כמה פעמים כבר יש לו כבר הוכחה שבכל פעם שהוא היה בכביש יש לו כבר כאילו הוכחות שהוא הולך לעשות תאונה ואז הוא עוד יותר מפחד וכו' והכל התחיל בכלל ממשהו שלא קשור כאילו באופן אקראי קרה איזה משהו ועכשיו זה בכלל בגלל התועלת המשנית או הנזק המשני.

ואיך יוצאים מזה ומה זה אומר חוץ מזה זה אומר עוד דבר זה אומר הבן אדם צריך לחבר את הפעולה שהוא עושה לתכלית הסופית שלה ולא לפעול מתוך הרגל יש שני דברים, איך המוח עובד המוח עושה פעולות ולמוח אין כוח לחשוב כל הזמן מה טוב ומה רע אז הוא אומר "אני כבר רגיל שזה טוב עושים את זה" לא כל הזמן בודק מה טוב ומה רע הוא עושה דברים מתוך הרגל, בן אדם שרוצה לצאת מדבר כזה הוא צריך להגיד "אני לא עושה דברים יותר מתוך הרגל" או "מנסה לא לעשות דברים מתוך הרגל כל פעולה אני רוצה להיות בטוח מה התוצאה שהיא מביאה לי" ואז ממילא זה מנתק את הדברים שבן אדם עושה בגלל תועלות שבעבר הגיעו מסיבות מסוימות.

נגיד לדוגמה אנשים נגיד בחרו ביבי פעם ראשונה כי חשבו נגיד שיהיה להם טוב אוקי עכשיו הם בוחרים ביבי כי הם רגילים לבחור...
להביא הוכחות לתת תשובות התקפים משוגעים בפעם הראשונה זמן ללא מקום איך לעזור תגובות כפירה באלוהים הפרעה כפייתית טוב אמיתי obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיביות אובססיבית אובססיבית קומפולסיבית אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אובססיות אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להפסיק איך להפסיק לעשן איך להתמודד עם ocd איך להתמודד עם טורדנות איך לטפל איך לטפל ב ocd איך לטפל בהתנהגות טורדנית איך לטפל בהתנהגות כפייתית גמילה מעישון הגיוני היגיון הפסקת עישון הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעות הפרעת התנהגות כפייתית התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול במחשבות טיפול במחשבות טורדניות טיפולי טיפולים טירדה טקסים טקסים לא הגיוניים טרדות טרוד כפייתיות להיפטר מהתנהגות טורדנית להפסיק לעשן להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לעשן מוטרד מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבות פולשניות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון סובל מהפרעה טורדנית סיגריה סיגריות עישון עישון סיגריות שיטות שיטות טיפול שיטות טיפוליות שיטות טיפוליות ב ocd
פסיכולוגיה הפוכה / אימון אישי - מהי פסיכולוגיה הפוכה? ואיך להשתמש בה כשיטה טיפולית? איך לשכנע אנשים? שיטות מניפולציה? איך לגרום למישהו לחשוב משהו? איך לעשות פסיכולוגיה הפוכה?
...וכאשר רוצים לעזור לאדם, לראות את הדרך הנכונה, אז בשלב הראשון יש לנסות להבין את צורת המחשבה שלו, ואת הסיבה שבגללה הוא חושב, שאכן המחשבה שלו אמיתית ונכונה. ובשלב השני, אחרי שמצליחים להבין את נקודת האחיזה במציאות, של הטעות. דהיינו, את נקודת האמת שיש בתוך הטעות, שבגללה הטעות קיימת, עכשיו אפשר לנסות להראות לאדם הטועה, את נקודת האמת שיש בתוך המחשבה שלו. דהיינו, במקום לנסות להסביר לאדם שטועה שהוא טועה, במקום זה לנסות להסביר לו, למה הוא חושב שהוא צודק! והפעולה הזאת של, להראות לאדם שטועה, את הסיבה שבגללה...
טיפול פסיכולוגי בחרדה, שיטות לטיפול בחרדה ודיכאון, פסיכולוגים, טיפולים פסיכולוגיים, חשיבה חיובית, טיפול בהפרעות חרדה
...מי שלא מצליח להאמין באמונות שקר, כי להאמין שתצליח, זאת כמובן אמונת שקר. כי לא בטוח שתצליח. ומי שלא מצליח להאמין באמונות שקר, הוא ממשיך לסבול מהפרעות החרדה שלו. והפסיכולוגים, לא ממש מצליחים לעזור לו. ואז הם מגדירים שיש לו הפרעת אישיות, ונותנים כל מיני שמות שונים ומשונים להפרעת החרדה שלו, ומציעים לו טיפול תרופתי נגד חרדה וכולי. ונמצא אם כן, כי אחרי טיפול פסיכולוגי בחרדה, האדם סובל עכשיו בתת המודע שלו, משתי חרדות. 1 - החרדה הראשונה, שבגללה הוא הגיע לטיפול הפסיכולוגי. שהיא רק הודחקה, אך לא באמת טופלה...
למה ללמוד NLP? NLP זה שקר, ללמוד לשקר אנשים, ללמוד איך לרמות אנשים, למה ללמוד לשכנע? יתרונות לימוד NLP, חסרונות ללמוד NLP, ללמוד לעשות מניפולציות, NLP טיפולי, NLP שכנועי, לשתול מחשבות
למה ללמוד NLP? NLP זה שקר, ללמוד לשקר אנשים, ללמוד איך לרמות אנשים, למה ללמוד לשכנע? יתרונות לימוד NLP, חסרונות ללמוד NLP, ללמוד לעשות מניפולציות, NLP טיפולי, NLP שכנועי, לשתול מחשבות
...על ידי אמירת משפטים כמו אם אתה חכם תעשה כך וכך, אתה יכול להשתמש בדיוק באותו היגיון על עצמך, ולהיות מודע יותר לאופן שבו אתה משכנע או מרמה את עצמך בכל פעולה ובכל החלטה שאתה עושה. האם יש הבדל בין שקר במודע לשקר לא מודע? אליעד מסביר שקיים הבדל בין שקר בשוגג לשקר במודע (במזיד). שקר בשוגג הוא כשאתה חושב שאתה אומר את האמת אבל בעצם טועה, בעוד ששקר במזיד הוא כשאתה מודע לכך שאתה משקר. למרות ששקר במזיד נשמע גרוע יותר, למעשה, שקר במזיד יכול להפוך אותך ליותר מודע ומדויק, כי אתה מודע לתהליך של השקר עצמו. לכן...
גמגום, טיפול בגמגום, הפרעות בדיבור, ללמוד לדבר, מהות הגמגום, הפרעה בדיבור, קלינאות תקשורת, שטף דיבור, טיפולי דיבור, בעיות דיבור, לטפל בגמגום, להפסיק לגמגם, הפסקת גמגום, גורמים לגמגום
גמגום, טיפול בגמגום, הפרעות בדיבור, ללמוד לדבר, מהות הגמגום, הפרעה בדיבור, קלינאות תקשורת, שטף דיבור, טיפולי דיבור, בעיות דיבור, לטפל בגמגום, להפסיק לגמגם, הפסקת גמגום, גורמים לגמגום
...לשלב שבו הוא כבר רוצה להגיד את כל המילים בנפרד, בלי לעשות את הצעדים הקטנים שנחוצים. איך ניתן לטפל בגמגום? לפי אליעד, הטיפול בגמגום חייב להתחיל בתהליך של חזרה על תנועות דיבור קטנות. יש להתחיל מלמידה של כל הברה בנפרד, ואז לחבר אותן יחד בצורה מסודרת. למשל, אם אדם רוצה להגיד את המילה תפוח, עליו להתחיל להגיד כל חלק מהמילה בצורה נפרדת, תפ, ו, ח. רק כאשר כל הברה נאמרת בצורה נכונה, ניתן לחבר את כל התנועות ולומר את המילה בשלמותה. לאחר מכן, ניתן להתחיל לתרגל חיבור מילים, ומאוחר יותר גם חיבור משפטים. כל פעולה...
איך לשכנע טרנסגנדר? ניתוח שיטת שכנוע, טרנסקסואליות, הומוסקסואליות, שינוי נטייה מינית, נטיות הפוכות, טיפולי המרה, העדפה מינית, דו מיניות, קוקסינל, זהות מגדרית, זהות מינית
...הוכחה שמביא האדם אינה באמת מחויבת, אלא רק אפשרית. שום דבר אינו חד - משמעי, ולכן גם התחושה שהוא אישה איננה מחויבת, אלא אפשרית בלבד. כיצד מתבצעת הפרכת הטענות של האדם? לאחר שמזהים את ההוכחות ואת האינטרסים, השלב הבא בשכנוע הוא להראות שכל טענה כזאת אינה הכרחית. למשל, אם אדם אומר: הייתי ילד שאהב בובות, ולכן אני אישה, אפשר להראות לו שגם גברים אוהבים בובות, וזה לא מחייב שהוא אישה. מטרת השלב הזה היא לגרום לאדם להבין שכל מה שהוא חושב על עצמו כאמת מוחלטת, אינו בהכרח כך. אליעד מדגיש שאסור לומר לאדם בצורה ישירה...
טרנסקסואליות, הומוסקסואליות, שינוי נטייה מינית, לסביות, נטיות הפוכות, טיפולי המרה, העדפה מינית, הטרוסקסואליות, ביסקסואליות, דו מיניות, קוקסינל, הפרעת זהות מגדרית, זהות מינית, שכנוע, טרנסגנדר
...מרגיש בנוח עם גופו הנוכחי. אליעד אומר שאותו אדם צריך קודם להבין שהוא לא חייב לבצע את השינוי כדי להרגיש טוב. לדבריו, כל תחושה של חוסר סיפוק, כמו אישה שמבצעת ניתוח להסרת משקפיים כי היא לא רואה טוב, היא בעצם ביטוי של חוסר סיפוק רגשי. אם נפתור את החוסר הרגשי, האדם עשוי לגלות שהוא לא באמת זקוק לשינוי פיזי. האם התנגדות חברתית יכולה לחזק את הרצון לשינוי נטייה או זהות? אליעד טוען שדווקא ההתנגדות של הסביבה - למשל הורים שלא מאפשרים לילד לשחק בבובות או ללבוש בגדים של בנות - יכולה לחזק את הרצון לבצע שינוי קיצוני...
טיפול בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול קוגניטיבי, כלים טיפוליים, לימודי אימון אישי, טיפול נפשי
טיפול בהצפה רגשית, טיפול בדמיון מודרך, שחזור טראומה, טיפול בטראומה, שחזור בדמיון מודרך, דמיון מודרך ככלי טיפולי, פסיכותרפיה, טיפול קוגניטיבי, כלים טיפוליים, לימודי אימון אישי, טיפול נפשי
...ולנסות לטפל בפחד הזה על ידי שינוי התפיסות שלו לגבי האירוע המדומיין. מה המסקנה העיקרית של השיטה הטיפולית הזו? המסקנה המרכזית בטיפול בשיטת הדמיון המודרך והצפת הזיכרונות היא שהעלאת פרטים רבים ככל האפשר מאפשרת למטופל לחוות מחדש את התחושות המקוריות, ומכאן להתחיל לפרש אותן מחדש. ההתמודדות הישירה עם הרגשות והזיכרונות היא המפתח להפחתת סבל נפשי מטראומות ופחדים. טיפול בטראומה כיצד משנים תפיסות רגשיות? שיטות להפחתת חרדות ופחדים כיצד להתמודד עם זיכרונות קשים? פסיכולוגיה של טראומה טיפול בטראומה: הבנת התהליך...
שיטות לטיפול בחרדה, גישות טיפוליות בפחד, לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, סיכוי או סיכון, מה הסיכוי שיקרה? מה הסיכון שיקרה? ניתוח מקרה חרדה, ניתוח מקרה טיפולי, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה?
שיטות לטיפול בחרדה, גישות טיפוליות בפחד, לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, סיכוי או סיכון, מה הסיכוי שיקרה? מה הסיכון שיקרה? ניתוח מקרה חרדה, ניתוח מקרה טיפולי, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה?
...שאם האדם יפסיק לפחד לגמרי מהתוצאה השלילית, הוא עלול להתנהל בחוסר אחריות ולגרום בעצמו לאותו אירוע שלילי, למשל לזלזל בעבודתו עד שיפוטר באמת. מהי הגישה האופטימלית לטיפול בחרדה על פי אליעד כהן? אליעד ממליץ לשלב בין שתי הגישות, כלומר, לטפל גם בסיכוי וגם בסיכון. מצד אחד, לבחון את הסיכוי להתרחשות האירוע השלילי, ומצד שני לבחון את המשמעות האמיתית של האירוע. כך האדם מגיע למצב של שלווה מוחלטת. גישה זו יוצרת איזון ומאפשרת להתמודד עם החרדה בצורה מלאה. מהי החשיבות של בחינת האמת בטיפול בחרדה? אליעד מדגיש כי הדרך...
גישות טיפוליות, איך לשנות התנהגות? הפרעת התנהגות, שינוי התנהגותי, קלפטומניה, הפרעת אישיות, בעיות נפשיות, יעוץ למאמנים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? שיטות לטיפול
גישות טיפוליות, איך לשנות התנהגות? הפרעת התנהגות, שינוי התנהגותי, קלפטומניה, הפרעת אישיות, בעיות נפשיות, יעוץ למאמנים, יעוץ לפסיכולוגים, יעוץ לפסיכיאטרים, איך לטפל באנשים? שיטות לטיפול
...יש סיבה באמצעות שאלות כגון: אילו תחושות רעות נעלמו לאחר שעשית את הפעולה? אילו תחושות חיוביות התווספו לאחר שעשית אותה? כך אפשר להוביל את האדם להבנה שההתנהגות שלו אכן משרתת מטרה כלשהי, אפילו אם המטרה היא רגשית ולא מודעת באופן מלא. מה הקשר לסיפור בן המלך שהשתגע וחשב שהוא תרנגול? אליעד מתייחס לסיפור הידוע על בן המלך שהשתגע וחשב שהוא תרנגול, ומסביר את עומקו הפסיכולוגי. הוא מראה שרוב האנשים נלחצים מהתנהגות מוזרה או בלתי רציונלית כי היא מאיימת על תחושת ההיגיון שהם מנסים לשמר אצל עצמם. לטענתו, דווקא החכם...
הומופוביה דתית, למה שונאים הומואים? הומוסקסואליות, משיכה מינית, מצעד הגאווה, נטייה מינית, טיפולי המרה, שנאה דתית, הומואים דתיים, מצוות פרו ורבו, שמירת מצוות, משכב זכר, יהדות, צביעות דתית
...היא מקור הנאה עוצמתי מאוד, אך דווקא בשל כך היא גם גורם סבל משמעותי. הוא משתמש בדוגמה של אדם שנמצא בכלא: מצד אחד, הכלא רע לו, אך מצד שני, דווקא ההנאה שהוא חווה בכלא מונעת ממנו לפעול בצורה אמיתית לשחרורו. כך, לדבריו, ההנאה המינית עלולה לכבול את האדם למציאות מוגבלת ולמנוע ממנו לחפש הנאות עמוקות יותר או התפתחות רוחנית. בנוסף, הוא מתייחס לכך שרבנים ואנשים דתיים שמפגינים באופן חריף כנגד הומואים בעצם מעידים כי עדיין קיימת בתוכם משיכה מינית עוצמתית שממנה הם חוששים. לדעתו, אילו באמת היו משוחררים לחלוטין...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שיטות טיפוליות ב OCD, איך לטפל בהתנהגות טורדנית? איך לטפל בהתנהגות כפייתית? איך להפסיק לעשן? טקסים לא הגיוניים, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טיפול במחשבות טורדניות, מחשבות פולשניות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תסמינים של הפרעת חרדה, דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תסמינים של הפרעת חרדה, איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? איך להנות בחיים? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן עסקי, מאמן אישי בתל אביב, מטפל קוגניטיבי התנהגותי בתחום תסמינים של הפרעת חרדה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.5156 שניות - עכשיו 21_08_2025 השעה 11:37:03 - wesi1