אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יעוץ מיני, שפיכה מוקדמת, גמירה מוקדמת, סקס, מיניות, יחסי מין, גמירה מהירה, אורגזמה מהירה, ריגוש מיני, משיכה מינית, גירוי מיני, גומר מהר, טיפול מיני, אובססיה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
יעוץ מיני, שפיכה מוקדמת, גמירה מוקדמת, סקס, מיניות, יחסי מין, גמירה מהירה, אורגזמה מהירה, ריגוש מיני, משיכה מינית, גירוי מיני, גומר מהר, טיפול מיני, אובססיה מינית, איך לא לגמור מהר?
מה עושים כשאיבוד השליטה קורה בזמן מיני?

במהלך השיחה, נדונה בעיה של איבוד שליטה במהלך יחסי מין, תופעה שכיחה הנגרמת כתוצאה מהתלהבות מיידית או רצון חזק להרגיש ריגוש. המשתמש שתיאר את הבעיה שלו מסביר כי לאחר תקופה ארוכה שבה לא היו לו יחסי מין והוא עוסק במדיטציה, מצא את עצמו מתרגש באופן עז כאשר הוא פוגש אישה שמושכת אותו. זה גרם לו לאבד שליטה במהירות במהלך המפגש המיני, כשלא היה ביכולתו להימנע מגמירה מוקדמת. הוא חיפש פתרונות או טריקים שיכולים לעזור לו לשלוט ברגש ולהימנע מהתרגשות מוקדמת.

אליעד התייחס לשאלה הזו באופן יסודי והסביר מספר אסטרטגיות לשיפור המצב.
  • תשובה אחת הייתה להוריד את האובססיה: ככל שתמלא את האובססיה שלך יותר פעמים, כך היא תתפוגג והרגישות שלך יירד. הכוונה היא לכך שלעיתים, כאשר אדם משיג משהו שהוא רוצה מאוד, זה גורם לו לתחושת אובדן שליטה בגלל המהירות של השגת הרצון.
  • דימוי נוסף היה שימוש במטפורה של אדם רעב מאוד שנכנס למסעדה. ככל שהוא רעב יותר, הוא לא נהנה מהטעמים כי הוא מלא ברצון לסיים את הארוחה. הפתרון לכך הוא לאכול יותר ולהפחית את תחושת הרעב, כך שיהיה ניתן להרגיש יותר את הטעמים. אותו הדבר קורה עם תשוקה - ככל שתמלא את הרצון יותר פעמים, הוא יתפוגג וההתרגשות תחזור להיות טבעית.
  • אם ניקח דוגמה מציאותית, כאשר מישהו מתעניין בבחורה עם עיניים ירוקות מאוד, הוא ירגיש התרגשות כאשר הוא מוצא מישהי כזו. אך אם הוא יפגוש יותר נשים עם עיניים ירוקות, הוא יפסיק להתלהב מהתכונה הזו, ובסופו של דבר לא ירגיש את אותה התרגשות כפי שהרגיש בהתחלה.
בהמשך השיחה, הוצע גם פתרון נוסף. אם אדם יפסיק להיות כל כך אובססיבי או יתמודד עם האובססיה בדרכים שונות, הוא יכול להימנע מהתרגשות מיותרת ולחוות ריגושים במינון בריא יותר.

עוד נוסיף ונעמיק, אליעד ציין כי כל זה...
ש: עוד שאלה בקשר לנושא, תסתכל הרבה זמן לא היה לי יחסי מין זה חסר ובמקביל אני הרבה זמן עושה מדיטציה ודברים כאלה ונורא נפתח ונהיה רגיש לכל דבר בכל פיפס קטן שעובר ואיכשהו הבנתי שהייתה לי רתיעה כאילו הרבה פחדים רגשות נחיתות, מה היא תחשוב עלי מה אני ככה איך אני אגש וזה שבגללם לא ניסיתי למצוא בת זוג ליחסי מין או יזיזה או משהו כזה. עכשיו הבנתי בוא הנה אני הולך, אני רוצה מין ואני רוצה להיות טוטאלית לאבד שליטה מה שיקרה יקרה כאילו כמו אדם וחווה לא משנה ומה שקורה זה שעם הזמן מהעבודה במדיטציה והדברים האלה שאני בא נגיד רואה בחורה, אוקי וואלה באמת יש איתה סיכוי היא מושכת היא מדהימה, יש לה את החלק גוף הזה מה שאמרנו מקודם ומה שקורה שברגע שאני רואה אותה אני מתחיל לחוש איבוד שליטה כבר בלי.

אליעד: מקום שאתה רוצה, אה אוקי.

ש: בלי משחקים מקדימים בלי מיטה כאילו במקום אפשר להחזיק ידיים להגיע לאורגזמות וזהו לסיים מהנוכחות.

אליעד: אז?

ש: ומה שאני לשאול זה אם אפשר כאילו, אם יש איזשהו טריק שאני יכול לעצור את זה ברגע כאילו את האיבוד שליטה.

אליעד: התשובה, אני הבנתי אתה לא תאמין אני הבנתי מה אתה שואל, כן תשובה אתה צריך להוריד את האובססיה בדיוק כמו התשובה לשאלה שקודם עכשיו פה אני יכול לתת לך עוד זווית נוספת, ככל שיותר פעמים תמלא את האובססיה שלך ככה מעצמו היא תרד. אתה הבנת מה אמרתי, האם הבנת מה אמרתי?

ש: אני מבין אבל אפילו.

אליעד: ככל שיותר פעמים תגיע, אתה יש משהו שאתה מאוד רוצה אותו כשאתה מגיע אליו אתה מגיע לאורגזמה וגומר מעצם ההשגה של הדבר.

ש: לא אני מתחיל לאבד שליטה ממש ריגוש פה לגמרי.

אליעד: בסדר אבל מה שכן זה כבר דופק לך את ההנאה שבדרך זה כמו בן אדם לדוגמה שהוא מאוד רעב והוא מגיע למסעדה אז מרוב שהוא רעב הוא לא נהנה מהטעם כי הוא פשוט היה כבר כל כך רעב אז הוא אכל והוא נהנה מזה שהוא שבע ולא מהטעם של האוכל אז מה עושים, אומרים לו "תקשיב תאכל עוד ועוד ואז תהיה פחות רעב ואז תוכל ליהנות מהטעם ולא רק מזה שאתה רעב". אתה הבנת את הכוונה זאת אומרת יש כמה תשובות, אחד התשובה שעניתי לך קודם באופן כללי תוריד את האובססיה שלך, איך עושים את זה על ידי אלטרנטיבות על ידי שאתה נפטר מהרצון וכו' דבר שני ככל שיותר פעמים תמלא את הרצון ככה זה כבר לא ירגש אותך ככה זה ירגש אותך פחות ואז זה ירגש אותך פחות ותתרגש פחות ואז תהנה יותר מהאוכל.

ש: מה זה תמלא את הרצון, מה אם היא לא רוצה אותו אז אתה אובססי.

אליעד: בואי נדבר עליו ספציפית, רגע עכשיו אני אסביר ספציפית הוא נגיד מחפש בחורה שיש לה עיניים ירוקות נניח הוא רק רואה אותה הוא מתרגש וזהו הוא כבר לא יכול לפתח איתה מערכת יחסים מעבר. תשובה ככל שתכיר יותר בחורות כאלה ככה זה כבר אתה תחוש פחות התרגשות מכך שמצאת את זה כי כבר אתה לא מתרגש כי כבר מצאת את זה כמה פעמים, זאת אומרת אם נגיד רצית משהו עשרים שנה ולא קיבלת אותו אתה מוצא אותו אתה הכי מתרגש אבל תמצא אותו עוד פעם ועוד פעם אז בפעם השנייה אתה אולי מתרגש אפילו עוד יותר אבל אחרי כמה פעמים אתה כבר פחות מתרגש אז בגלל שאתה פחות מתרגש אז את עכשיו יכול להתרגש יותר זמן.

ש: זה אני מבין אבל זה כאילו ההתרגשות היא לא רק מהרעיון, ההתרגשות היא גם מהנוכחות של הבן אדם שאתה נהיה כבר ככה.

אליעד: אני מבין נכון אבל אני אומר לך שגם זה ככל שזה יקרה לך יותר פעמים ככה אתה פחות תתרגש מזה עד כדי כך שאתה תגיע למצב שאתה תשנא את זה בכלל.

ש: אפשר להגיד משהו?

אליעד: כן.

ש: אני חושב אני מבין את האופציה הזאתי אבל זאת אופציה שהיא כביכול זה כמו לדוגמה שאתה נותן.

אליעד: תזוז טיפה לשם.

ש: כשאני אומר לעצמי אוקי אני הולך למלאות לבדוק את הרצון שלי לכן אני מתחיל לבדוק את כל הצורות.

אליעד: למה זה לא כל הצורות.

ש: הסתברותית.

אליעד: למה כל הצורות, הוא בצורה ספציפית ברמה העובדתית ככל שהוא ישיג את זה יותר פעמים ככה הוא פחות ירצה את זה ואז הוא פחות יתרגש מזה.

ש: הבנתי את זה אבל הסתברותית בגלל הדרך שהוא מתנהג נניח כיום הסתברותית שאם יהיה לו יותר קשה להשיג את זה לכן אני חושב שהפתרון הזה סטטיסטית נראה לי עדיף אולי שהוא יוריד את האובססיה שלו אז יהיה לו הסתברותית להגיע למקומות האחרים כי הוא עוד בגלל שהוא כל כך באובססיה אז הוא לא מצליח להגיע לספק את הרצונות האלה כמו שאתה אומר ברמת הצורה.

אליעד: עכשיו בעצם אתה סוג של מייעץ לי מה לייעץ לו נכון?

ש: וואלה.

אליעד: זה מה שאתה עושה בעצם.

ש: כרגע.

אליעד: יפה עכשיו בוא נייעץ לך למה מה שייעצתי לו זה יותר טוב ממה שאתה אומר לי לייעץ לו, אני אגיד לך למה כי מה שאתה אומר עכשיו להגיד לו הרי אמרתי לו קודם נכון?

ש: אמרת לו קודם?

אליעד: ברור בלפני כמה דקות שדיברנו הרי אמרתי לו במאושר הוא אמר לי "יש לי אובססיה", מה אמרתי לו או שתמלא אותה בדרכים אחרות או שתפטר ממנה או שתקבל את זה שאתה סובל מזה שאתה לא ממלא אותה. זאת אומרת שהתפיסה שאומרת "תקשיב תמלא את האובססיות בצורות אחרות או תפטר מהאובססיה" כבר הוא יודע אותה וזה לא מספק אותו אז למה לי לחזור על זה עוד פעם, הוא רצה לשמוע תשובה אחרת.

ש: כי סטטיסטית אנחנו עדיין אני חושב.

אליעד: תקשיב אני נותן לו את התשובה שהוא ירצה לשמוע הוא רצה לשמוע תשובה אחרת.

ש: איזו תשובה הוא רוצה לשמוע?

אליעד: הוא רצה את התשובה שאני נתתי לו.

ש: אבל זאת התשובה שנתת לו.

אליעד: דרך אגב אם אתה תקשיב אפילו לוידאו הספציפי הזה לפני שאמרתי לו את התשובה הזאת כבר אמרתי לו "תקשיב הפתרון זה מה שאמרתי לך קודם תפטר מהאובססיה".

ש: כן אני זוכר את זה.

אליעד: אמרנו את זה בהתחלה כבר.

ש: תשמע הייתי רוצה להתנסות בכמה שיותר.

אליעד: נכון זאת התשובה שהוא רצה לשמוע זה מה שהוא...
עקשנות בריא תחושה של הרע אובססיות מיניות מוחלטות לשמוע מכור למין כמה טיפול באובססיה חרדה מאובדן שליטה מכור לסקס אובססיביות אובססיה אובססיה מינית אובססיות אובססיות מיניות אורגזמה אורגזמה מהירה איך לא לגמור איך לא לגמור מהר גומר מהר גירוי מיני גמילה מאוננות גמילה מהתמכרות למין גמילה מהתמכרות לסקס גמילה מהתמכרות לפורנו גמילה מזונות גמילה מינית גמילה ממין גמילה מסקס גמילה מפורנו גמילה משירותי מין גמירה מהירה גמירה מוקדמת דחף מיני דחף מיני בלתי נשלט דחף מיני גבוה דחפים מיניים דיכוי דחף מיני דיכוי חשק מיני דיכוי יצר מיני הנאה מינית התמכרות לאוננות התמכרות לזונות התמכרות למין התמכרות לסקס התמכרות לפורנו התמכרות לשירותי מין התמכרות מינית התנזרות מאוננות התנזרות מינית התנזרות ממין התנזרות מסקס התנזרות מפורנו התרגשות מינית חושב על סקס חרמנות חשק מיני חשק מיני גבוה חשק מיני מוגבר חשק מיני מוגזם חשק מיני עז טיפול טיפול בדחף המיני טיפול מיני טיפולים יועץ יחסי מין יחסים מיניים יעוץ יעוץ מיני יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים לא לגמור לא לגמור מהר לגמור לגמור מהר להיגמל מאוננות להיגמל מהתמכרות למין להיגמל מהתמכרות לסקס להיגמל מהתמכרות לפורנו להיגמל מזונות להיגמל מינית להיגמל ממין להיגמל מסקס להיגמל מפורנו להיגמל משירותי מין לעשות סקס לרצות סקס מחשבות מיניות מחשבות על סקס מטופל מטופלים מטפל מין מיניות מכור לאוננות מכור לזונות מכור למין מכור לסקס מכור לפורנו מכור לשירותי מין משיכה משיכה מינית משיכה מינית מטורפת משיכה מינית עזה סיפוק מיני סקס עודף חשק מיני עוררות מינית עוררות מינית מוגברת עוררות מינית מתמדת עוררות מינית קבועה עוררות מינית תמידית עליה בחשק המיני פנטזיה מינית פנטזיות מיניות פעילויות מיניות פעילות מינית קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים ריגוש ריגוש מיני ריגושים רצון למין רצון לסקס שפיכה שפיכה מוקדמת תשוקה מינית
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד. אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, שהאדם חוזר עליה פעם אחרי פעם, בלי להבין את הסיבה שבגללה הוא חוזר על הפעולה הזאת. ובנוסף, האדם חושב שהפעולה הזאת היא מיותרת, גוזלת ממנו משאבים מיותרים, ואפילו גורמת לו נזק. ולזה האדם קורה אובססיה. ונחדד שוב פעם. אובססיה היא התנהגות כלשהי של האדם. זא כל התנהגות של האדם באשר היא, יכולה להיחשב בעיני האדם לאובססיה. והכל תלוי ביחס של האדם לאותה התנהגות ספציפית שלו. כי אם האדם מרוצה מאותה התנהגות שלו, אז האדם לא יתלונן עליה. ואדרבה, האדם יהיה מרוצה מכך שיש לו אינסטינקטים טובים, וטבע שני טוב וכיוב. אבל ברגע שהאדם לא מרוצה מאותה התנהגות, אז היא כבר יכולה להיחשב לאובססיה. זא, ההתנהגות בפני עצמה, היא אינה אובססיבית או לא אובססיבית. התנהגות בפני עצמה, היא רק התנהגות בפני עצמה. השאלה היא, כיצד האדם תופש ומפרש את ההתנהגות שלו. האם הוא מפרש אותה כהתנהגות הכרחית למטרת הישרדות? האם הוא חושב ... לו לנזק? וכיוב. כי כל התנהגות באשר היא, היא בפני עצמה, היא אינה טובה או רעה. אלא היא הופכת להיות התמכרות הפרעת התנהגות אובססיה וכיוב, רק בגלל הפרשנות של האדם, את מה שהוא עושה. ובנוסף, יש כאן עוד היבט. והוא, עד כמה האדם חושב, שהוא בוחר בבחירה חופשית, לעשות את אותו דבר שהוא רגיל ... בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת ... וכיוב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה. כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו. כי אם לדוגמה האדם היה מקבל את עצמו, בלי שום תנאים אוהב את עצמו, בלי שום תנאים וכיוב, הרי שהאדם היה אולי מודע לכך שיש לו אובססיות וכיוב, אך הוא לא היה סובל מהן, אלא היה מקבל אותן באהבה. כך שעיקר הבעיה האמיתית של האדם שסובל מאובססיה, היא בכך שהוא לא מקבל את האובססיה שלו באשר היא. כי האהבה העצמית, צריכה להיות בלי שום תנאים באשר הם. ועכשיו ננסה להבין, למה בעצם יש אובססיות התמכרויות, ואיך הן נוצרות. והעניין הוא, די פשוט. והוא, כי האדם עושה, את מה שהוא רוצה לעשות. זא כל עשייה של האדם, מתחילה ונובעת ותלויה, ברצון של האדם. ולא ... לעשות איזה דבר, הוא בעצם הרצון העצמי שלו עצמו. ומי שחושב שהרצון העצמי שלו, משרת את המטרות שלו, הוא לא יתלונן על אובססיות התמכרויות וכיוב. אבל מי שחושב שהרצון העצמי שלו, לא משרת את המטרות שלו. דהיינו, מי שמרגיש, שהדברים שאותם הוא רוצה ועושה, לא משרתים את מה שהוא באמת רוצה, ... שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיוב. זא, האדם תמיד עושה רק את מה שהוא רוצה. ואם האדם לדוגמה תולש לעצמו את השיער באובססיביות, הרי שהוא עושה זאת, רק משום שהוא עצמו רוצה לעשות זאת. אלא, שבו זמנית, האדם גם רוצה עוד רצונות אחרים. כגון לדוגמה להישאר עם שערות על הראש. ואז כאשר יש ... לרצון הזה האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי התנהגות כפייתית וכיוב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון של האדם לתלוש את השערות מהראש, האדם קורא לו רצון חולני. וכנל, הכל תלוי ... רב. ואם האדם לא היה מפיק כל הנאה שהיא מההתמכרות שלו, הרי שהוא לא היה עושה אותה. ואם באותו הרגע שהאדם רוצה לפעול בצורה אובססיבית, אם באותו הרגע האדם באמת היה חושב, שהדבר שאותו הוא רוצה לעשות, הוא מביא לו יותר נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא היה עושה אותו. זא, האדם עושה תמיד, את מה ... לו יותר תועלת מאשר נזק. ולא שהוא לא יודע שההתנהגות תביא לו נזק. אלא שהוא חושב, שביחס למה שהוא רוצה באותו הרגע, אותה התנהגות אובססיבית, תביא לו יותר תועלת מיידית, מאשר נזק בטווח הרחוק וכיוב. כך שבכל מקרה, האדם תמיד עושה, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב באותו הרגע. אלא, שאחכ ... האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית התנהגות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה לעשות אותה, מאשר שהוא רצה לא לעשות אותה. ומי שיעמיק עוד יבין, כי האדם אובססיבי בצורה כמעט מוחלטת, לכך שהרצון שלו יתמלא תמיד. זא האדם אובססיבי לכך שהוא תמיד ירגיש טוב, כמה שיותר טוב. ושהמציאות תהיה כפי מה שהוא רוצה, בכל רגע ורגע, לפי מה שהוא רוצה באותו הרגע. וכל בני האדם בעולם, כולם אובססיביים לכך, שהם ירגישו טוב, שהמציאות תהיה כרצונם, שהם לא יסבלו וכולי. ולאדם יש את הרצון הבסיסי שלו, שהוא הרצון להרגיש טוב. ובנוסף, יש לאדם רצונות שונים, שהאדם ...
כבאים באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה
כבאים באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה
... באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה מדוע משפחות הכבאים דורשות להכיר ביקיריהן כחללים? בהרצאה של אליעד כהן עולה לדיון סוגיה הקשורה לטרגדיה של הכבאים ... להשבית את שירותי הכבאות אם לא יכירו ביקיריהם כחללים - היא בעייתית. לדבריו, זוהי אסטרטגיה אלימה. הוא מסביר שאסטרטגיה זו דומה לתופעה פסיכולוגית נפוצה: אובססיה. אדם אובססיבי אומר לעצמו שאם לא ישיג משהו ספציפי שהוא רוצה, הוא יוותר על הכל. למשל, אדם עלול להגיד לעצמו שאם לא ישיג מטרה ... להניח לדברים לעבור לסדר היום. המשמעות היא לתת משקל לדברים החשובים, לא להתעלם מהם, אבל גם לא לנקוט בגישה קיצונית שפוגעת בך או בסביבתך. איך להתמודד נכון עם אובססיה או צורך משמעותי? בסופו של דבר, אליעד כהן מציע איזון. הוא טוען שכאשר אדם מזהה בתוכו אובססיה כלפי מטרה מסוימת, עליו לבדוק היטב מדוע הוא אוחז בה בעקשנות כזו. עליו לשקול מה יקרה אם לא ישיג אותה, להבין את המחיר שהוא משלם על המאבק האובססיבי הזה, ולבחון דרכים אלטרנטיביות להשגת אותה המטרה בלי לגרום נזק עצמי או סביבתי. הוא קורא להתבונן בדברים בצורה עמוקה, להבין את הדינמיקה הפנימית של האובססיה ולנסות למצוא את הפתרון שימנע את המלחמה הפנימית המיותרת. מצד אחד, להכיר בחשיבות של הדברים ולהתעקש עליהם, ומצד שני לעשות זאת בצורה שלא גורמת לפגיעה עצמית או לסביבה. אסון הכרמל כבאים הכרה בחללי מערכות ישראל אובססיה לפגיעה עצמית למה אנחנו פוגעים בעצמנו? איך להתמודד עם אובססיה? דרכים להימנע מפגיעה עצמית ...
פרפקציוניזם ילדים, התנהגות כפייתית אצל ילדים, ocd אצל ילדים, הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, הפרעת התנהגות של ילדים, אובססיה טורדנית כפייתית אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים
... כפייתית אצל ילדים, הפרעת התנהגות של ילדים, אובססיה טורדנית כפייתית אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים וכאן יתבאר, כיצד ואיך צריך להתמודד עם הפרעה ... הילד עושה פעולות שנראות לא הגיוניות, מתוך סוג של אובססיה וכיוב. והשאלה היא, מה עושים במקרים כאלו? והתשובה לכך היא, שראשית כל יש להבין, שמאחורי כל הפרעת ... לאדם להתנהגות כפייתית וכיוב. שהאדם מתחיל להתנהג באובססיה לגבי איזה דבר, כאילו מתוך רצון שהדבר יהיה מושלם. כגון לדוגמה, ילד שחוזר על המשפטים שלו, פעם אחרי ... הוא לא סגר את הדלת מספיק טוב. או אדם שסובל מאובססיה של שטיפת ידיים אובססיבית, שבה הוא בכל פעם שוטף את הידיים שלו פעם אחרי פעם. וגם זה נובע מתוך המקום שהוא רוצה להיות מושלם, ... ומצד שני צריך לדעת, שהיא לעולם לא תגיע. והדרך לטפל בהפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, היא על ידי זה שגורמים לילד להבין את ההיגיון ואת השכל ואת החוכמה, ... אכן עושה פעולה שהיא לא רק הגיונית. אבל בהחלט, כל אובססיה שהיא וכל הפרעה טורדנית שהיא, היא בהחלט גם הגיונית מהיבט כלשהו. וכל שיגעון, יש בו היגיון כלשהו, למי ... חוזרת של הידיים. ונוסיף, כי בכל פעם שהילד פועל בצורה אובססיבית ולא הגיונית, צריך לנסות לוודא ולראות, שהוא בכלל מבין את הסיבה שהוא עושה את הדברים בפעם ... על עצמו, כדי להיות בטוח בעצמו. וגם אז מומלץ ללכת לטפל בביטחון העצמי של הילד באופן כללי, וממילא תיפטר ההתנהגות הטורדנית שלו. והדבר הטוב ביותר לעשות, זה ...
אובססיה בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה
אובססיה בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה
אובססיה בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה מהי אהבה בריאה ומהי אהבה אובססיבית? אהבה יכולה להיות חוויה של רגש חיובי או שלילי, בהתאם למידת האובססיה והתלות שנוצרת בתוכה. אליעד מסביר כי אהבה אובססיבית היא למעשה אהבה שכרוכה בפחד מתמיד לאבד את מושא האהבה, בשל תלות רגשית חזקה. למשל, אם מישהו מאוד אוהב ... יותר מכל תוכנית אחרת, הוא יהנה ממנה במיוחד, אך הוא גם יחשוש באופן תמידי שמא לא יוכל לצפות בה, או שתבוטל. לעומת זאת, קיימת אהבה בריאה לכאורה, שהיא אהבה ללא אובססיה, בה האדם אוהב באופן שווה את כל הדברים בעולם. זוהי אהבה אוניברסלית, לא ממוקדת בדבר אחד בלבד, ולכן אין בה ... להחמיץ אף אחת מהן, אך מצד שני גם לא יוכל להרגיש הנאה מיוחדת מתוכנית ספציפית, כיוון שאין עדיפות של דבר אחד על פני אחר. מדוע אהבה מחייבת העדפה ואיך זה יוצר אובססיה? אליעד מדגיש שאהבה בעולם שלנו תמיד מבוססת על העדפה. לומר אני אוהב משהו משמעותו היא שאני אוהב אותו יותר ... את ידו, למשל, כנראה לא באמת אוהב אותה או שהיא גורמת לו נזק. הוא מביא דוגמה נוספת: אם אדם אוהב את כל המאכלים בתפריט במסעדה באופן שווה, הוא לא יתלבט ולא יהיה אובססיבי לגבי הבחירה, אבל הוא גם לא ייהנה במיוחד משום דבר. במציאות היומיומית, אהבה חייבת להיות חלקית, מבוססת על העדפה של דבר אחד על פני האחר, ולכן היא כרוכה באובססיה ובפחד לאבד את אותו הדבר המועדף. האם אפשר לאזן בין אהבה אוניברסלית לאהבה פרטית? לדברי אליעד, הדרך היחידה ... עם ההכרה הפנימית שכל מצב הוא טוב וראוי לאהבה. באופן זה, גם אם יאבד משהו, הוא יוכל למצוא סיפוק פנימי ואושר בדברים אחרים או בעצמו. מה גורם לאנשים להיות תלויים ואובססיביים בזוגיות? אנשים נעשים תלויים ואובססיביים בזוגיות בעיקר כאשר חסרה להם תחושת ביטחון עצמי פנימי. כאשר אדם לא מסוגל להעניק לעצמו תחושה של ערך, אישור ... בה עדיין לא הייתה הבחנה בין טוב לרע, ולא הייתה תחושה של חיסרון פנימי. כשאדם מצליח לחזור לתפיסה כזו ברמת המודעות, הוא משתחרר מהצורך התלותי והופך לפחות אובססיבי כלפי בן הזוג. כיצד נוצרת תחושת החיסרון והאובססיה באדם? אליעד מפרט כיצד מגיל צעיר האדם מתחיל ללמוד מהסביבה שדברים מסוימים הם טובים ואחרים רעים. תפיסות אלו ... ומשפיעות על האופן בו האדם חווה את המציאות. כשהאדם חושב שהוא מוצלח, או שיש לו ערך בזכות הזוגיות, הוא נהיה תלוי לחלוטין באישורים מהסביבה, וכתוצאה מכך נוצר פחד ואובססיה שמא לא יקבל את האישור או האהבה הרצויה. הוא מדגים זאת בכך שתינוק שרק נולד לא מבחין בין טוב לרע, בין הצלחה ... האדם מתחיל לייחס משמעות לדברים מסוימים ולהעדיף אותם. התהליך הזה מוביל לכך שאדם מבוגר תלוי לחלוטין במערכות יחסים ואישורים חיצוניים. האם ניתן להתגבר על אובססיה בזוגיות וכיצד? אליעד טוען שהדרך היחידה לשחרור מאובססיה בזוגיות היא עבודה עצמית פנימית. האדם צריך לבדוק ולנתח את האמונות והציפיות שמניעות אותו ולהבין מדוע הוא ... כל כך בזוגיות. עליו להגיע להבנה שכל תחושת ערך אמיתית חייבת להגיע מבפנים, ולא מהסביבה החיצונית. כאשר האדם מצליח לפתח תחושת ערך פנימי בלתי תלויה, הוא משתחרר מהאובססיה ומהפחד לאבד את הזוגיות. לדוגמה, אם אדם מסוגל לומר לעצמו: גם אם אני לבד או גם אם אאבד את הזוגיות, אני עדיין שלם ושווה, הוא כבר לא יהיה תלוי ולא יהיה אובססיבי כלפי בן הזוג. מצב כזה מאפשר לו ליהנות מהזוגיות בצורה בריאה, ללא פחד וחרדה מתמדת. האם קיימת אהבה בריאה לחלוטין? אליעד מציין כי בעולם הפרקטי שלנו, כל אהבה תמיד תכלול מידה מסוימת של אובססיה. אף אהבה אינה יכולה להיות בריאה לחלוטין, כיוון שתמיד קיימת העדפה שמובילה לתלות ופחד. עם זאת, הוא מדגיש כי ניתן לאזן זאת באמצעות הבנת העיקרון הפנימי, ולהשיג מצב של אהבה מאוזנת, בה התלות והאובססיה קיימות במידה מועטה בלבד, כשהאדם מודע למניעים שלו ושולט בהם. איך משתחררים מאובססיה בזוגיות? מהי אהבה בריאה? אהבה ללא תלות האם אהבה אובססיבית היא אהבה אמיתית? תלות רגשית בזוגיות כיצד לפתח ביטחון עצמי בזוגיות? האם אפשר לאהוב בלי פחד לאבד? ...
אהבה אובססיבית, אובססיה לגבר, אובססיה לאישה, אובססיה לאהבה, אובססיה לבחורה, OCD קשה, אובססיה לאדם, אובססיה לאקסית, אובססיה לבן זוג, אובססיה למין, אובססיה על גבר
אהבה אובססיבית, אובססיה לגבר, אובססיה לאישה, אובססיה לאהבה, אובססיה לבחורה, OCD קשה, אובססיה לאדם, אובססיה לאקסית, אובססיה לבן זוג, אובססיה למין, אובססיה על גבר
... אובססיבית, אובססיה לגבר, אובססיה לאישה, אובססיה לאהבה, אובססיה לבחורה, OCD קשה, אובססיה לאדם, אובססיה לאקסית, אובססיה לבן זוג, אובססיה למין, אובססיה על גבר מהן האובססיות לאהבה ואיך הן משפיעות על תחושת הערך העצמי שלנו? האובססיה לאהבה היא תחושה של תלות יתר והרגשת דחיפות בהשגת קשר זוגי, ולעיתים אף הופכת לבעיה קשה ומטרידה. המקרה שנדון בהרצאה מתאר את האובססיה למערכת יחסים עם גבר או אישה, ואת ההתפתחות שלה לכדי תחושת ערך עצמי שנבנית אך ורק על פי הקשר הזוגי. לעיתים האובססיה אינה כלפי האדם הספציפי אלא כלפי התחושות שנובעות מהקשר הזוגי עצמו. כיצד ניתן לזהות אובססיה לאדם ומהם הגורמים לה? האובססיה לאדם מתחילה לעיתים ממחשבה ... גבר או אישה עשויים להרגיש שהאהבה של הצד השני היא זו שמעניקה להם ערך עצמי, וכאשר התחושות הללו אינן מקבלות ביטוי, מתחילים להופיע דימויים של אובססיה. התוצאה היא תחושת תלות, חוסר יציבות וחרדה כאשר הקשר לא מתקדם או לא נראה שהוא מתפתח כפי שהאדם מצפה. איך ניתן לשבור את המעגל האובססיבי ולחזור לשגרה בריאה? המפתח לפתרון נמצא בהבנה שהאובססיה אינה כלפי האדם עצמו אלא ... אליעד מדבר על הצורך להבין שהתחושות הטובות שאדם מחפש נובעות מהתמורה שהוא מקבל בקשר, ולא מהאדם הספציפי עצמו. ברגע שמבינים זאת, הדרך להתגבר על האובססיה היא להפסיק לחפש את תחושת האושר בתלות באדם אחר ולהתחיל לפתח את תחושת הסיפוק האישית מבלי להיות תלויים באחרים. כיצד להתמודד עם חרדות מנטליות ולפוגג את האובססיה? השלב הראשון להתמודדות עם האובססיה הוא להבין שאין באמת צורך ... למצב שבו האדם מרגיש שהוא שלם עם עצמו, לא מפחד להיות לבד ומפסיק לחפש אישור מבחוץ כדי להרגיש טוב. מהי הדרך האפקטיבית ביותר לשבור את המעגל האובססיבי? ההמלצה של אליעד היא ... עם אחרים. כל אדם יכול להגיע למצב שבו לא יפחד להיות לבד, גם אם יש לו קשרים זוגיים או אם הוא נמצא בתקופות שבהן אין לו קשר. הדרך לשחרר את האובססיה היא להבין שהאדם לא זקוק לאהבתו של אחר כדי להרגיש טוב עם עצמו. אהבה אובססיבית אובססיה לזוגיות חרדות ממערכות יחסים איך להתגבר על אובססיה? תחושת ערך עצמי OCD ...
סודות המשיכה, לא רוצה את מי שרוצה, רוצה את מי שלא רוצה, זוגיות, מערכות יחסים, אתגר זוגי, משיכה אובססיבית, אובססיה בזוגיות, איך נוצרת משיכה? איך נוצרת אהבה? לגרום למישהו לאהוב אותך
סודות המשיכה, לא רוצה את מי שרוצה, רוצה את מי שלא רוצה, זוגיות, מערכות יחסים, אתגר זוגי, משיכה אובססיבית, אובססיה בזוגיות, איך נוצרת משיכה? איך נוצרת אהבה? לגרום למישהו לאהוב אותך
... המשיכה, לא רוצה את מי שרוצה, רוצה את מי שלא רוצה, זוגיות, מערכות יחסים, אתגר זוגי, משיכה אובססיבית, אובססיה בזוגיות, איך נוצרת משיכה? איך נוצרת אהבה? לגרום למישהו לאהוב אותך למה אנשים רוצים דווקא את מי שלא רוצה אותם? הסיבה המרכזית לכך שאנשים מגלים אובססיה למישהו שלא רוצה אותם נובעת מהרצון הפנימי של האדם למלא את הצורך להרגיש טוב עם עצמו. לפי אליעד כהן, האדם אובססיבי בעיקר לרצון שלו להרגיש טוב, וכאשר הוא נתקל באדם שלא מעוניין בו, הדבר יוצר עבורו הזדמנות מיוחדת להרגיש ... אם מישהו שלא רצה אותי בעבר ירצה אותי פתאום, זה יהיה סימן לכך שאני באמת נחשק וראוי לאהבה. מה עומד מאחורי המשיכה למי שמסרב לנו? המשיכה למי שלא מעוניין בנו מתחזקת כאשר האדם מפרש את השינוי ברצונו של האחר כהוכחה חזקה לערך העצמי שלו. למשל, כאשר ... בעל ערך רב הרבה יותר. האם מדובר על אתגר או על צורך עמוק יותר? לדברי אליעד כהן, למרות שהרבה אנשים מפרשים את המשיכה הזאת כאתגר, הסיבה האמיתית והעמוקה יותר אינה האתגר אלא הצורך הפנימי העמוק באישור עצמי. האדם, בתת מודע, מפרש ... ולתחושת הערך שלך, וזה גורם לך להרגיש את האהבה בצורה הרבה יותר אינטנסיבית. מה התפקיד של חוסר השלמות העצמית במשיכה לאחר? נקודה נוספת שאליעד כהן מסביר היא שהמשיכה למי שלא רוצה אותך משקפת לרוב חוסר שלמות פנימית שלך עם עצמך. התאהבות או משיכה אובססיבית מעידה על כך שהאדם אינו שלם בתוכו, והוא משתמש במשיכה לאדם שלא מעוניין בו כדרך למלא את הריק הפנימי ולהשלים את חוסר השלמות הזאת. כלומר, מי שרודף אחרי מי שלא רוצה אותו, למעשה מנהל מאבק פנימי שמטרתו להשיג אישור מבחוץ לערך עצמי פנימי חסר. איך נוצרות אובססיות בזוגיות? לסיכום הנקודה הזו, אליעד כהן מציין שהאובססיה נוצרת משום שהאדם חושב שרק במצב של חוסר עניין ראשוני מהצד השני, הוא יכול להשיג אישור לערכו העצמי. אם מראש ... הראשון אין בכך את אותו הערך המיוחד, כי הוא לא היה צריך לעבור תהליך של הוכחה ושל התמודדות עם דחייה. לכן המשיכה האובססיבית מתבטאת במיוחד במקרים בהם האדם דחה אותך קודם, או לא היה מעוניין מלכתחילה. האם האובססיה באמת עושה טוב או רק רע? אליעד כהן מבהיר כי למרות שהאנשים המעורבים מתלוננים שהאובססיה עושה להם רע, למעשה בתוכם קיימת גם תחושה חזקה של טוב. האדם, באופן בלתי מודע, מאמין שהרדיפה אחרי מישהו שאינו מעוניין בו בסופו של דבר תעשה לו טוב, ולכן הוא ממשיך להיות אובססיבי. כך נוצרת דינמיקה של טוב ורע במקביל, כאשר האדם רודף אחרי מה שמכאיב לו, מתוך תקווה לאישור סופי וחיזוק הערך העצמי. למה רוצים את מי שלא רוצה אותי? איך נוצרת משיכה אובססיבית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? מהי אובססיה בזוגיות? למה אני רוצה דווקא מי שלא רוצה אותי? איך להתמודד עם דחייה בזוגיות? מה גורם לאנשים להיות אובססיביים? ש: מה עומד מאחורי העניין שמישהי מתארת תופעה שהיא פאסיבית כלפי גבר וזה קורה לה רק כשלא רוצים אותה. זה קורה לה הרבה תמיד כשלא רוצים אותה. אליעד: למה יש אנשים שנהיים אובססיביים דווקא למי שלא רוצה אותם. אם המחזור כולל אותך הבן אדם אובססיבי למלא את רצונו, הבן אדם אובססיבי להרגיש טוב ויש דברים שעושים לך טוב דווקא כשאתה רוצה את מי שלא רוצה אותך. לדוגמה כי אז אתה מרגיש אתגר, כי ... במקומות שלא כדי להשלים את האטימה הזאתי. משהו כזה. אליעד: תקשיב, אנשים רוצים את מה שעושה להם טוב. אנשים אובססיביים למה שהם חושבים שיעשה להם טוב. אוקי? אם מישהי אומרת כשככה וככה אז אני נהיית אובססיבית, אוקי בואי נבין למה רק אז עושה לך טוב, איך אז זה ממלא לך את רצונך. זה הכל. ש: זה לא עושה לה טוב. אליעד: ...
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה מה גורם להתנהגות אובססיבית בכניסה לוואטסאפ? אליעד כהן מסביר על התנהגות כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של בחורה שהרבתה להיכנס לוואטסאפ באופן אובססיבי אחרי כל שיחה עם בחור, אף על פי שלא היה לה מה להגיד לו. ההתנהגות הזו לא הייתה חד - פעמית, אלא חזרה על עצמה לעיתים תכופות. ... שאדם שלא מוכן לבצע פעולה ישירה כמו לפתח קשר במציאות, עשוי לברוח לפעולות חסרות תכלית הנראות אובססיביות, רק כדי להזין את הפנטזיה שלו. האדם בוחר במציאות מדומה על פני התמודדות אמיתית. מדוע אנשים חוזרים שוב ושוב על פעולות ... מזוכיזם) קשורה להתנהגות כפייתית? אליעד כהן נותן דוגמה של גבר שאוהב סאדו ורוצה להבין למה הוא נמשך לשליטה על בת זוג. התובנה שאליה הגיע אליעד היא שהרצון לשלוט באחר הוא למעשה ביטוי עקיף של רצון לא מודע להשתחרר משליטה עצמית ... - להיות בחוסר שליטה מוחלט. גם כאן האדם בוחר בפנטזיה על פני מציאות ישירה. לסיכום, ההתנהגות האובססיבית והכפייתית נובעת מהעדפת אשליה ופנטזיה על פני התמודדות ישירה ואמיתית עם החיסרון או הרצון הפנימי. הפתרון טמון בהכרת שורש הבעיה ובבחירה מודעת בין מימוש הרצון בפועל לבין שחרור מוחלט של הפנטזיה. טיפול ב - OCD מדוע אנשים מבצעים פעולות חסרות תכלית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? למה אנשים מכורים לוואטסאפ? מה גורם לאובססיה לבדוק לייקים בפייסבוק? מה מסתתר מאחורי הרצון לשלוט באחרים? ...
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית
מחשבה טורדנית, מחשבה מציקה, להשתחרר ממחשבה, מחשבה רודפת, מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית
... מחשבות רעות, מחשבות מפחידות, מחשבות כפייתיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd קשה, אובססיה, מחשבה אובססיבית איך להתמודד עם מחשבות טורדניות ... עצמם מתמודדים עם מחשבות טורדניות, למשל, חשש לפגוע בילדים שלהם או מחשבות מטרידות הקשורות למיניות או אלימות. לפעמים זה קורה בעקבות צפייה ... שחלה במחלה קשה ומתחיל לחשוש שגם הוא יחלה בה, למרות שאין שום סימן לכך. כיצד מחשבה הופכת לאובססיה כפייתית? אליעד כהן מדגיש שהבעיה ... לבדוק בכנות ובאומץ את האמת הפנימית. אם התשובה היא שבאמת יש בו רצון אמיתי כזה, אז אפשר לטפל בכך ישירות, להבין את המניע ולנטרל ... שאין לו באמת רצון לפגוע, הוא יכול להרגיע את עצמו שזה רק פחד ולא מציאות, וכך להפחית את האובססיה. מדוע לפעמים אנחנו דווקא רוצים לחשוב ... אך היא אינה מחויבת להתגשם בפועל. דווקא ההכרה הזאת תשחרר את האדם מההתעסקות החוזרת והאובססיבית במחשבה הטורדנית. המסקנה של אליעד ... מה לעשות עם מחשבות כפייתיות? האם מחשבה רעה משקפת את הרצון האמיתי שלי? איך להתמודד עם התנהגות אובססיבית? מדוע אני לא מפסיק לחשוב על ...
נתינה אובססיבית, רחמנות יתר, נתינת יתר, כעס יתר, ותרנות יתר, טיפול בטראומה, רחמנות עצמית, רחמים עצמיים, הענקת יתר, אהבת הורים לילדים, טיפול באובססיה, אכזריות יתר
נתינה אובססיבית, רחמנות יתר, נתינת יתר, כעס יתר, ותרנות יתר, טיפול בטראומה, רחמנות עצמית, רחמים עצמיים, הענקת יתר, אהבת הורים לילדים, טיפול באובססיה, אכזריות יתר
... אובססיבית, רחמנות יתר, נתינת יתר, כעס יתר, ותרנות יתר, טיפול בטראומה, רחמנות עצמית, רחמים עצמיים, הענקת יתר, אהבת הורים לילדים, טיפול באובססיה, אכזריות יתר מה גורם לאדם לנתינה אובססיבית ורחמנות יתר? נתינה אובססיבית, רחמנות יתר ונתינת יתר הן התנהגויות שאדם יכול לחוות כאשר הוא מנסה באופן בלתי מודע להתמודד ... ולא מסוגל לשים גבולות בריאים. אליעד כהן מתאר מציאות בה אדם מגיע למצב שהוא כל כך אובססיבי בנתינה וברחמנות, שאם הייתה תחרות מי האדם הכי נחמד בעולם, האדם הזה היה זוכה במקום הראשון. ... התנהגות זו אמנם נראית כמעשה של חסד, אך מקורה בכאב נפשי עמוק. מדוע אדם הופך להיות אובססיבי לרחם ולעזור לאחרים? ההסבר שאליעד נותן לכך הוא כי מדובר בהשלכה נפשית. האדם למעשה מרחם על ... שנובעת מרחמנות עצמית בלתי מודעת, יכולה לפגוע קשות ביכולת של הילד להסתדר בעתיד. איך מטפלים בהתנהגות של נתינה אובססיבית ורחמנות יתר? אליעד כהן מדגיש שהדרך להתמודד עם נתינה אובססיבית היא קודם כל להבין את המקור העמוק שלה. האדם צריך לזהות ולהכיר בכך שהרחמנות היתרה שלו כלפי אחרים היא למעשה ביטוי של רחמים עצמיים בלתי פתורים. הטיפול נעשה על ידי לימוד האדם לקבל ולהכיל את הכאב שלו מבלי לברוח לנתינה כפייתית כלפי אחרים. לדוגמה, ... אך הוא למעשה פוגע בו ומעמיק את הסבל הרגשי לאורך זמן. מה הפתרון לסבל שנוצר מנתינה אובססיבית ורחמים עצמיים? הפתרון, לפי אליעד כהן, הוא לקבל את האמת לגבי עצמך. להכיר בכך שאתה מרחם על ... לאחרים מתוך בחירה ורצון אמיתי ולא מתוך כפייתיות בלתי נשלטת. איך מתמודדים עם נתינה אובססיבית? מה הסיבה לרחמנות יתר? כיצד לטפל בטראומה שגורמת לנתינת יתר? מדוע אני מרחם על אחרים? כיצד לעצור רחמים עצמיים? למה אני לא מסוגל ...
להשתחרר מאובססיה, טיפול באובססיה, הפסקת עישון, להפסיק לעשן, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית
להשתחרר מאובססיה, טיפול באובססיה, הפסקת עישון, להפסיק לעשן, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית
... מאובססיה, טיפול באובססיה, הפסקת עישון, להפסיק לעשן, שינוי הרגלים, לשנות הרגלים, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית האם להבין את מקור האובססיה מספיק כדי להשתחרר ממנה? אליעד כהן מסביר שלא תמיד מספיק להבין שההתנהגות היא אובססיבית על מנת להפסיק אותה. אנשים נוטים לחשוב שאם יבינו למה הם עושים פעולה מסוימת בצורה כפייתית או אובססיבית , זה לבד יביא להפסקת הפעולה. למשל, אם בן אדם יודע שהוא מעשן בגלל לחץ או פחד מסוים, הוא חושב שהמודעות לסיבה הזאת אמורה להפסיק את העישון. בפועל, יש מקרים שבהם ההבנה הזאת אכן מסייעת, אך במקרים רבים אחרים היא לא מספיקה. איך אפשר להשתחרר באמת מאובססיה או הרגל מזיק? אליעד טוען שבכדי להיפטר מאובססיה, חובה להגיע להבנה עמוקה של המניעים האמיתיים מאחורי הפעולה. לא מדובר רק במודעות שטחית לכך שהפעולה היא כפייתית, ... נושם אוויר נקי ולא עשן. בכך הוא מדגיש שהסיבה הגוף רגיל היא לא האמת השלמה, אלא נובעת מסיבה עמוקה יותר. מה באמת עומד מאחורי ההתנהגות האובססיבית של האדם? אליעד מסביר שכל פעולה, גם האובססיבית ביותר, באה למלא חיסרון מסוים. למשל, העישון יכול להיות ניסיון של האדם להפיג את הלחץ או הכעס שהוא חווה. אם האדם יבין לעומק איך בדיוק העישון ממלא לו את החיסרון, מה הוא משיג ברמה הפסיכולוגית או הרגשית, הוא יוכל להיפטר מהצורך באובססיה על ידי פתרון החיסרון בדרך אחרת או על ידי הבנה שייתכן שהחיסרון בכלל אינו אמיתי או הכרחי. הוא מדגים זאת על אדם דתי עם אובססיה להימנע מגזל. אותו אדם חושב שהסיבה שהוא עושה דברים מסוימים, כמו להחזיר כסף על מנת להימנע מגזל, נובעת מתוך אמונה דתית. אבל אם אותו אדם יבין באמת, שבעצם מדובר באובססיה שבאה מתוך פחד כלשהו או רצון פנימי אחר, ולא מתוך המצווה עצמה, זה עשוי לשחרר אותו. עם זאת, גם במקרה כזה, יש אנשים שימשיכו עם ההתנהגות האובססיבית למרות ההבנה, כי לא הגיעו באמת לשורש הפנימי ביותר. למה לא תמיד מספיק להבין שפעולה היא אובססיבית? אליעד מדגיש שאם אדם מגיע רק להבנה אינפורמטיבית או שטחית, זה לא בהכרח יפסיק את הפעולה. למשל, אדם יכול להבין ... עד שההבנה השטחית בלבד לא מועילה. כדי שההבנה תהיה אפקטיבית, חייבים לרדת עד לשורש של הדבר, לסיבה המקורית של כל המחשבות וההתניות הקשורות לאובססיה. מהי הדרך המעשית להשתחרר מאובססיה או הרגל רע? לפי אליעד, הדרך היא לשאול שוב ושוב למה אני עושה את זה?, ולבדוק כל תשובה שעולה בראש. אדם שרוצה ... באמת את כל שרשרת ההתניות שלו, הוא יוכל לבחור האם להמשיך או להפסיק. ללא התהליך הזה, כל ניסיון לשינוי יהיה חלקי ולא שלם. מה הקשר בין אובססיה לבין רצון הקיום? אליעד מציין דוגמה רחבה יותר, שכולנו במובן מסוים אובססיביים. הרצון לחיות או הרצון להיות קיים הוא סוג של אובססיה טבעית שיש לכולם. כלומר, אובססיה איננה בהכרח שלילית. אם אדם חי טוב עם האובססיה שלו ולא מפריעה לו, אז אין בעיה. אבל אם הוא סובל ממנה, עליו לבדוק אותה עד לשורש, ולבחון האם הסיבות שלו לעשות ... כמו הגוף רגיל. הנקודה המרכזית של אליעד היא שרק בדיקה פנימית אמיתית ויסודית עד לסיבות הכי עמוקות יכולה להביא לשינוי אמיתי ולשחרור מלא מאובססיות או הרגלים מזיקים. איך להשתחרר מאובססיה? האם הבנת האובססיה עוזרת להפסיק לעשן? איך לשנות הרגלים מזיקים? טיפול בהתנהגות כפייתית למה אנשים מתקשים להפסיק לעשן? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעוץ מיני, שפיכה מוקדמת, גמירה מוקדמת, סקס, מיניות, יחסי מין, גמירה מהירה, אורגזמה מהירה, ריגוש מיני, משיכה מינית, גירוי מיני, גומר מהר, טיפול מיני, אובססיה מינית, איך לא לגמור מהר?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תחושות, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושות, איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול אישי מומלץ, גישור, מאמן אישי להרזיה בנושא תחושות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4849 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 01:18:11 - wesi1