אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תחושה ✔בעיות בזוגיות, רוצה לאהוב יותר, לא אוהב מספיק, לא מרגישה פרפרים, מחפשת את האחד, מחפת את האחת, איך למצוא את האחד? איך למצוא את האחת? משבר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
בעיות בזוגיות, רוצה לאהוב יותר, לא אוהב מספיק, לא מרגישה פרפרים, מחפשת את האחד, מחפת את האחת, איך למצוא את האחד? איך למצוא את האחת? משבר זוגי, האם הוא מתאים לי? האם היא מתאימה לי?
איך להתמודד עם התחושה שאין אהבה מספקת בזוגיות?

אליעד כהן מתייחס למצב נפוץ שבו אחד מבני הזוג מרגיש שהוא לא מצליח לאהוב את בן הזוג שלו במידה שהוא חושב שעליו לאהוב. למשל, בחורה יכולה לומר שהיא רואה עד כמה בן הזוג שלה מתאמץ ומשתדל למענה, אך עדיין אינה מצליחה להתאהב בו עד הסוף, והיא מתוסכלת ממחשבות שליליות שמופיעות אצלה. היא מביעה רצון להרגיש תחושה עוצמתית יותר, להרגיש שהוא "האחד".

אליעד מסביר שראשית, יש לשאול את אותה בחורה: "האם את מסוגלת לדמיין מצב שבו הוא יעשה משהו ספציפי שיגרום לך להרגיש שהוא האחד?" אם התשובה היא חיובית, אפשר לנסות ליצור את המצב הזה. אם אין לה שום תמונה כזו בראש, כלומר, היא לא מסוגלת לדמיין מצב כזה שיגרום לה להרגיש שהוא האחד, יש לבדוק האם קיים חשש פנימי המונע ממנה להתמסר לגמרי - אולי פחד מאובדן, פחד שאם היא תאהב אותו במאה אחוז הוא יעזוב אותה, והיא תיפגע מכך.

אליעד מבהיר כי הצורך להרגיש אהבה מושלמת כלפי בן הזוג הוא למעשה ביטוי של רצון פנימי יותר עמוק לאהוב את המציאות כולה באופן מוחלט או להרגיש שהמציאות אוהבת אותנו ללא תנאי. הוא מסביר שאם אדם היה מאוהב במציאות כולה באופן מלא, הוא לא היה יכול לאהוב מישהו ספציפי יותר מאחרים, כי הכל היה שווה בעיניו. למעשה, הרצון לאהוב מישהו במאה אחוז נובע מרצון פנימי להרגיש שהכל אוהב אותו, או שהוא אוהב את הכל.

מהו המכשול באהבה מושלמת בתוך זוגיות?

אליעד מסביר שהשאיפה לפרפקציוניזם, למאה אחוז, יוצרת בעיות משום שבמציאות יחסית לעולם אין מאה אחוז. מי שמצפה לאהוב את בן זוגו באופן מוחלט, בהכרח ירגיש אכזבה. אליעד נותן דוגמה לכך שכשמישהו רוצה לעזוב עבודה, ניתן לתקוע אותו אם אומרים לו: "אתה צריך לעזוב, אבל רק כשתמצא מקום שתהיה מרוצה ממנו במאה אחוז תמיד". מכיוון שזה לא אפשרי, האדם עלול להיתקע במקום הנוכחי שלו.

איך להגיע לאהבה שלמה יותר בזוגיות למרות שהמאה אחוז בלתי אפשרי?

אליעד אומר שכדי להשלים עם מצב שבו האדם לא אוהב את בן זוגו באופן מוחלט, עליו להבין שהמחשבה על "האחד" היא מחשבה שגויה. הוא מדגיש שהמוחלטות מנטרלת כל מצב אחר, כי שום דבר במציאות היחסית לא יכול להיות מוחלט לחלוטין. הפתרון טמון בהבנה שהאדם צריך לקבל את החסרונות וללמוד לחיות איתם. הוא יכול לשאוף לשלמות, אך צריך להבין שגם שלמות עצמה אינה מושלמת. מצד אחד, השאיפה לשלמות גורמת להשתפרות מתמדת בזוגיות, ומצד שני, הכרחי להבין שאין באמת מושלם, כי אחרת לא תהיה שביעות רצון לעולם.

אליעד משתמש בדוגמה נוספת: אדם שמוטרד מכך שהוא עומד להתחתן, אבל עדיין חושב על בחורות אחרות. מכאן הוא מסיק שאולי הוא לא אוהב את בת זוגו מספיק. אליעד מסביר שהציפייה...
עכשיו נגיד לדוגמה שיש זוג שמה שקורה הבעיה שם זה שאחד מהם רוצה לאהוב את השני אבל קשה לו לאהוב, עכשיו מה הסיפור של קשה לו לאהוב כי הבחורה לצורך העניין אומרת "אני כאילו צריכה לאהוב אותו" כאילו "אני רואה כמה הוא מתאמץ אני רואה כמה הוא משתדל אוקי ואני מבינה שעל פי ההיגיון הייתי צריכה להתאהב בו מכאן ועד הודעה חדשה אבל אני לא מצליחה להתאהב בו מכאן ועד הודעה חדשה ועדיין יש לי פה ושם עליו מחשבות שליליות כאלה ואחרות" ולכן זה מבאס את הבחורה ואז בגלל זה כאילו היא בבעיה היא לא יודעת אז אם זה זה זה לא זה זה כן זה מה לעשות כל העניין.

עכשיו ואז שואלים אותה "אוקי אז איך מתקדמים עכשיו מה את רוצה" היא אומרת "אני רוצה לאהוב אותו, אז מה הבעיה תאהבי אותו, לא אבל אני מחפשת להרגיש תחושה שהוא האחד או משהו כזה" זה מה שהיא מחפשת "אני רוצה לאהוב אותו הרבה יותר אני לא מצליחה" אז מה עושים.

ש: חסר לה קצת חיסרון אם היא יותר מדי מקבלת מה שהיא רוצה אז היא כבר לא מרגישה את ההרגשה המיוחדת הזאתי.

אליעד: אז אומרים לה "מה את רוצה את רוצה שהוא יתן לך פחות ואז תאהבי אותו יותר" היא אומרת לא כי זה גם לא פתרון אחרת זה לא יגמר לעולם.

ש: צריך להסביר לה אולי שהאחד זה רק אלוהים חוץ מזה אין אחד.

אליעד: מה?

ש: להסביר לה אם היא רוצה אחד יש רק את המציאות את אלוהים חוץ מזה אין רק האחד צריך להוריד לה את הקטע הזה.

אליעד: אוקי מה שאתה אומר זה נכון אבל מה יש לפני כן שואלים שאלה יותר בסיסית?

ש: צריך להקטין את השלילי.

אליעד: לא רגע משהו עוד יותר בסיסי, עוד פעם היא נמצאת איתו אומרים "לה מה הבעיה למה את לא זורמת" היא אומרת "כי אני רוצה להרגיש הרגשות יותר חזקות אני לא מצליחה להרגיש" זה מה שמפריע לה "למה אני לא אוהבת אותו כמו שאני אמורה לאהוב אותו" נגיד.

ש: צריך להגיד לה מה זה הרגשות מה בדיוק מה זה נקרא רגשות יותר חזקות.

אליעד: מה השאלה הבסיסית ששואלים משהו יותר פשוט.

ש: אני יודעת האם פעם הרגשת הרגשה כזאת.

אליעד: כן בא נגיד שכן נגיד שכן נגיד שלא מה זה משנה בוא נזרום על הכן "כן הרגשתי אליו פעם לפני שנה".

ש: הנחות היסוד מי אמר שאת צריכה להרגיש.

אליעד: נכון אבל מה שואלים לפני כן זה נכון אבל מה שואלים לפני כן?

ש: מה יגרום לך להרגיש ככה.

אליעד: נכון שואלים האם יש מצב שאת יכולה לדמיין שהוא עושה משהו שכשהוא יעשה את המשהו את תרגישי את זה כלפיו בא נתחיל מהפשוט קודם כל היא אומר "אני לא מרגיש כלפיו שהוא האחד" שואלים אותה שאלה "האם את מסוגלת לדמיין בראש מציאות שבה הוא עושה דברים מסוימים וקורים דברים מסוימים שאז את מרגישה שהוא האחד שלך" קודם כל מתחילים משם יכול להיות שהיא תגיד "כן אני מדמיינת שאם הוא יעשה את זה ואת זה אני מדמיינת אותו שהוא עושה את זה ואת זה ואז אני מרגישה שהוא האחד שלי" אם זה מה שהיא אומרת אז במקרה כזה אפשר או שהוא ישתנה במשהו או שהיא תלמד לקבל אותו איך שהוא אוקי אבל קודם כל לראות אולי יש משהו שיש לה בראש איזו תמונה "שאם יהיה את זה ואת זה אז אני אוכל לאוהב אותו במוחלטות" אולי זה בגלל משהו שחסר לה לא תמיד צריך לגלגל את זה עליה.

עכשיו אם נגיד אותה אחת אומרת "לא אין משהו אני לא מצליחה לדמיין משהו שהוא עושה ושאני מרגישה שהוא האחד" מה עושים בכזה מקרה ממה ממשיכים?

ש: אפשר לבאס לה את המחויב הזה שהיא חייבת להרגיש שזה מושלם.

אליעד: נכון זה מה שהוא אמר אבל מה עושים לפני כן?

ש: צריך לשאול אותה כמו ששאלנו מקודם האם פעם הרגשת ולמה הרגשת.

אליעד: לא אבל לשאול האם הרגשת פעם זאת הקדמה לשאלה מה השתנה מפעם להיום כדי שזה בדיוק מה שאני אמרתי במילים אחרות לשאול אותה האם יש משהו שאם הוא יקרה את תרגישי שהוא האחד שזה בעצם זאת המהות של העניין, בהנחה שהיא אומרת "לא אין שום דבר שהוא יכול לעשות לגרום לזה" אין בראש image היא אומרת "אני פשוט לא מרגישה את זה לא יודעת לא מרגישה את זה" אז מה שואלים לפני שמורידים אותה מהרצון להרגיש את זה מה שואלים?

ש: מה ההפך אולי.

אליעד: לא משהו אחר.

ש: מרחיבים את השנייה.

אליעד: רגע שנייה אז מה אמרנו אז קודם כל אמרנו שלב ראשון האם יש משהו שאם הוא יהיה את חושבת שתרגישי שהוא האחד קודם כל אולי יש משהו "לא אין משהו כזה, אתה בטוחה שאין משהו כזה תדמייני משהו כזה, אין משהו כזה".

ש: אז איך היא יודעת את זה?

אליעד: אבל זה מה שהיא רוצה להרגיש.

ש: לא אבל איך היא יודעת שמרגישים דבר כזה?

אליעד: כי היא הרגישה את זה פעם לשלושה רגעים.

ש: מה גרם לה אז להרגיש.

אליעד: היא לא יודעת אין לה מושג לא משנה משהו שהיה והיא רוצה להרגיש את זה שוב עכשיו, עכשיו רגע אז לפני שהולכים איתה לכיוון של "את לא חייבת להרגיש שהוא האחד" מה יש לפני כן "האם באמת את רוצה להרגיש שהוא האחד אולי את מפחדת להרגיש שהוא האחד כי אם תרגישי שהוא האחד את תפחדי שהוא יעזוב אותך" נגיד נכון או לא נכון הרי היא יכולה להגיד שהיא רוצה להרגיש שהוא האחד אבל יכול להיות שבתוך תוכה היא מפחדת לאהוב אותו כי אם היא תרגיש שהוא האחד היא מסתכנת כי אז היא מסתכנת שהוא יעזוב אותה מסתכנת להיפגע, זה סיפור שלם האם באמת את רוצה לאהוב אותו כל כך את לא מפחדת מזה שאם תאהבי אחר כך תוכלי להיפגע והוא לא ירצה אותך כל מיני סיפורים.

ש: איך הגעת לזה?

אליעד: כי היא אומרת אני רוצה את זה האם באמת היא רוצה את זה יש הרי גם חיסרון כשהיא אומרת אני רוצה את זה היא רוצה משהו שיש בו חיסרון אז אולי היא לא רוצה את זה בגלל שיש בזה חיסרון.

ש: אז למה היא רצתה את זה עם אחרים למשל?

אליעד: מי אמר שהיא רצתה את זה זה הכל סיפורי אלף לילה ולילה מה זה משנה מה היה עם אחרים היא עכשיו עומדת מולו אומרת אני רוצה להרגיש רגש.

ש: אבל אם היא הרגישה את זה פעם.

אליעד: לא יודע פעם היא הייתה מכושפת מה זה משנה עם מי היא הייתה פעם עכשיו עובדה היא אומרת אני רוצה להרגיש משהו לא בטוח שהיא רוצה להרגיש את זה זה הכל זה כל מה שאמרתי, לא ידוע מה זה משנה מה היה פעם היא אומרת "שלום אני רוצה להרגיש רגש מסוים" הרגש הזה להרגיש אותו יש עלות זה הכל אולי היא לא באמת רוצה את זה בגלל העלות ואז בהנחה שהיא בכל זאת רוצה את זה אז מה האמת היא אומרת "לא אני רוצה את זה למרות העלות" ונניח שהיא באמת רוצה את זה למרות העלות ונניח שאין שום דבר אחר שאם הוא יעשה זה יגרום לה להרגיש את זה אז שואלים מה האמת לדוגמה קודם מה הציפייה שלה. אז אוקי אז איך מתקדמים מה שואלים ממה ממשיכים?

ש: כאילו מה זה האחד בשבילה לא?

אליעד: נכון שואלים הרגש הזה מה אומר הרגש הזה "אולי את מרגישה את זה ואת לא יודעת שאת מרגישה את זה" כאילו "איך את יודעת שאת לא מרגישה את זה".

ש: כי היא הרגישה את זה בעבר אם היא הרגישה אז היא יודעת מה היא הרגישה.

אליעד: סבבה איך זה מתבטא זה שאת לא מרגישה את זה ממה זה בא לידי ביטוי "אוקי את לא מרגישה את זה סבבה איך זה מתבטא איך את יודעת שאת לא מרגישה את זה נגיד איך את יודעת".

ש: "אני לא מרגישה כמו שהרגשתי בעבר".

אליעד: "אז מה את כן מרגישה" אין בעיה "אז מה את כן מרגישה" אין בעיה אז בוא נהפוך את זה למחשבות מה זה מרגישה מחשבות.

ש: שמשעמם לה.

אליעד: מה שמשעמם לה?

ש: כשהיא הרגישה את זה היו לה פרפרים והיא חשבה על זה המון והיום משעמם לה.

אליעד: יפה "אז את לא חושבת עליו המון נגיד" אוקי סבבה, עכשיו אז קודם כל מוצאים את הדבר ואז מנסים ואומרים אוקי זאת אומרת בעצם בסוף מה שאנחנו נמצא זה שיש מחשבות בראש שלה שרצות שהיא לא רוצה את המחשבות האלה כי להגיד הוא האחד זה כמו להגיד "אני לא חושבת עליו שום מחשבה שלילית" זאת בעצם המהות של האחד "שטוב לי איתו במאה אחוז" ואז בעצם במהות של "אני לא מרגישה שהוא האחד" בעצם מה שיושב שם זה "יש לי מחשבות שכשאני חושבת אותן אני לא מרוצה מהמחשבות האלה אני לא אמורה לחשוב את המחשבות האלה" כאילו.

או לדוגמה נגיד שניים שרצו להתחתן ולפני שהם התחתנו נגיד הבחור הפריע לו חושב גם על בחורות אחרות ואז הוא אמר "אם אני הולך להתחתן איתה ואני חושב על בחורות אחרות אז אולי אני לא באמת אוהב אותה אולי אני לא באמת רוצה אותה" לדוגמה, עכשיו איך פותרים את זה אז מה האמת אז מה שאתה אמרת אז האמת היא שהציפייה מלכתחילה לחשוב שהוא האחד זאת ציפייה לא נכונה זה כאילו הרף עצמו לא נכון. עכשיו יש פה את העיקרון של מוחלטות מה זה אומר מוחלטות מוחלטות מבטלת כל דבר אם מישהו טוען טענה ואנחנו רוצים להוכיח לו שהטענה שלו לא נכונה אנחנו כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לשאול אותו האם זה נכון במאה אחוז ואז זה לא יהיה נכון.

כל טענה נגיד מישהו אומר יש פה קיר "האם במאה אחוז יש פה קיר" אם נביא את זה לרף של מאה אחוז אתה לא יכול לדעת שיש פה קיר עכשיו באופן יחסי אתה בטוח שיש פה קיר ולכן קשה לך להבין את זה אבל אם אנחנו ניקח דברים יותר קלים מישהו טוען טענה נגיד מה הוא נגיד טוען "ביבי טוב" נגיד אוקי "לא משנה מה הוא יעשה הוא טוב בכל מחיר גם אם הוא יוציא את כולנו להורג? לא, יפה אז זה כן משנה מה הוא עושה אז בא נבדוק מה הוא עושה" לא משנה או נגיד מישהו אומר "ביבי רע, לא משנה מה הוא עושה הוא רע הוא לא עשה שום דבר טוב אף פעם? לא, אז הוא כן אז הוא עשה גם דברים טובים נכון" כל טענה שאתה לוקח אותה ואתה תקצין אותה היא תיפול.

עכשיו הרעיון הוא שהמאה אחוז מבטל דברים אם אתה לוקח משהו ואתה שם לידו "האם זה במאה אחוז" זה תמיד נופל לא משנה מה זה יהיה "האם אתה בטוח במאה אחוז שאתה רוצה לחיות? לא, האם אתה בטוח במאה אחוז שאתה רוצה למות? לא" אין מאה אחוז, עכשיו ברגע שהיא אומרת לעצמה "האם אני אוהבת אותו במאה אחוז" אז התשובה תהיה תמיד לא אין אפשרות לקבל תשובה כן עכשיו גם אם התשובה תהיה כן תהיה תשובה כן לשנייה ואחר כך זה יעלם אין כן במאה אחוז, עכשיו אם בראש הציפייה שלה מעצמה נגיד זה לאהוב אותו במאה אחוז ויש לה בראש מחשבה "אם אני לא אוהבת אותו במאה אחוז אז אני לא באמת אוהבת אותו" אז היא בעצם שוטפת לעצמה את המוח שהיא לא אוהבת אותו.

למה כי היא העלתה את הרף למאה אחוז זאת אומרת אתה מצפה, עכשיו אם נגיד לדוגמה רוצים לסנדל לתקוע אותו ואיך אפשר לתקוע אותו נגיד לו "תעשה את זה אבל שזה יהיה טוב במאה אחוז" לדוגמה נגיד מישהו רוצה לעזוב את העבודה ואנחנו לא רוצים נגיד שהוא יעזוב את העבודה אז אפשר להגיד לו "נכון אתה צריך לעזוב את העבודה באמת הגיע הזמן שתעזוב את העבודה אבל כדאי שתחפש מקום, נכון שאתה לא כל הזמן רוצה לעזוב עבודה אז כדאי שתחפש מקום שכשאתה זה שאתה תהיה בטוח במאה אחוז שהוא מתאים לך ושאתה תדע שאתה תמיד תהיה שם ושתדע שתמיד תהיה מרוצה ממנו ושתדע" פשוט מעלים את הרף אין מקום כזה אז הוא מחפש, עכשיו ככל שהוא יותר ישאף למאה אחוז ככה הוא יותר יתקע.

נגיד בן אדם רוצה לעשות ספורט ואז הוא אומר לעצמו "טוב עכשיו אני צריך לדעת שאני מספיק ערני מספיק יש לי זמן מספיק זה ומספיק זה" אז הסיכוי שתגיע לזה הוא הרבה יותר קטן ככל שמעלים את הרף ככה יש פחות סיכוי שתגיע זאת אומרת המאה אחוז תוקע דברים לשני הצדדים זה גם טוב זה גם רע אם שמים את נטל ההוכחה נגיד שהמוח אומר לך "אל תעשה משהו כי משהו מסוים" ואתה רוצה לנטרל את ה - "כי" אתה שם אתה המאה אחוז הזה אתה אומר "האם זה במאה אחוז ככה האם זה במאה אחוז משנה" אתה שם את נטל ההוכחה על מה שאתה רוצה להחליש ואז הוא נחלש אבל בכל מקרה ברכיב שלנו של הזוגיות אם אותה אחת אומרת "אני רוצה לאהוב אותו במאה אחוז ואם לא אני לא מרוצה מהזוגיות שלי" אז היא לא יכולה להיות מרוצה מהזוגיות שלה אף פעם.

ש: זה מה שאמרת לה?

אליעד: כן את זה במילים אחרות לא משנה אותו רעיון. עכשיו אלא מה שהרצון שהיא תאהב אותו אז מה עושים בכל זאת אז מה צריך לעשות אז מה הפתרון אז מה אומרים לה "אין בעיה את צריכה לקבל את זה שיש לך לפעמים גם את לא אוהבת אותו במאה אחוז גם זה בסדר מי אמר שצריך מאה אחוז" אבל מה החיסרון בתשובה הזאת כי אז המוח אומר כ - popup "אבל אני כן רוצה לאהוב אותו במאה אחוז אז מה אני אעשה עם זה שאני רוצה לאהוב אותו במאה אחוז".

ש: לחזק את החיובי ולהחליש את השלילי אצלו.

אליעד: אבל אין אפשרות זה משחק שאין אפשרות לנצח בו כי לא משנה מה היא תעשה אבל תמיד יהיה בו איזה חיסרון היא לא יכולה לאהוב אותו במאה אחוז נכון אז מה נעשה.

ש: תשעים אחוז שמונים אחוז.

אליעד: נכון יש פה עוד רכיב כי ברגע שאתה תגיד לה ברגע נגיד שיבואו לבן אדם ויגידו לו "תקשיב אתה לא חייב שזה יהיה במאה אחוז טוב" הוא מבין את זה שזה הגיוני אבל עדיין התשובה לא תשב לו עד הסוף למה כי הצורך לאהוב אותו במאה אחוז זה בכלל ביטוי של רצון אחר להרגיש שהאהבה במאה אחוז לעצמה בכלל בסוף או להרגיש שהאהבה למציאות בכלל במאה אחוז זאת אומרת זה נכון שבהיגיון לא צריך לאהוב אותו במאה אחוז גם לאהוב אותו, עכשיו מה האמת הוא האחד שלך ביחס לאחרים ביחס לאחרים הוא האחד שלך הוא האחד שלך בהרבה רובריקות ביחס לאחרים הוא לא חייב להיות האחד באופן מוחלט.

עכשיו אבל מה שכן אבל כן צריך לתת מענה לרצון שלה לחוש אהבה במאה אחוז וזה משהו של בן אדם עם עצמו אתה רוצה מאה אחוז שלך עם עצמך תאהב את עצמך במאה אחוז תטיל ספק תעשה תאריך עם עצמך שאתה אוהב את עצמך שאתה אוהב את החיים אבל בדברים יחסיים אל תצפה למאה אחוז אם ציפית למאה אחוז נתקעת, עכשיו אני חוזר ואומר עוד פעם בן אדם שהוא לוקח בעולם היחסי דבר מטרה יחסית והוא אומר "אני צריך שזה יהיה מושלם במאה אחוז" באותו רגע הוא מתחיל "ואם לא אז זה לא טוב זה לא זה וזה לא זה" אז הוא נדפק עכשיו זה סוג של כאילו חשיבה שלילית שכאילו נובעת מחשיבה חיובית כאילו אתה כל כך רוצה שלמות שאז אתה מתחיל להיות שלילי אתה מתחיל להגיד "רע לי לא טוב לי".

למה אתה אומר ככה כי זה לא במאה אחוז אבל אתה כביכול פרפקציוניסט כביכול אתה שואף לשלמות ואז זה שאתה שואף לשלמות יוצרת לך עוד יותר תחושה של רע, עכשיו מה האמת שאם היית שואף לשלמות באמת אז אתה גם לא היית מצפה בכלל ממשהו להיות טוב לך במאה אחוז היית מתוכך...
בעיות להרגיש רגשות אוהבת אותו סתירות אז מה איך יוצאים מציאות זאת האמת להעלים את לאורך זמן למצוא את האחת אהבה אוהב איך למצוא איך למצוא את איך למצוא את האחד איך למצוא את האחת אם הוא מתאים לי אם היא מתאימה לי בזוגיות בעיה בעיות בעיות בזוגיות האם הוא מתאים לי האם היא האם היא מתאימה לי הוא מתאים לי היא מתאימה לי הרגשה זוגי זוגיות חוויה חוויות לא אוהב מספיק לא מרגיש לא מרגישה פרפרים לאהוב לאהוב יותר למצוא למצוא את האחד למצוא את האחת מחפשת את האחד מחפת את האחת מרגיש משבר משבר זוגי משבר זוגיות פרפר פרפרים רגישות רגש רגשות רוצה רוצה לאהוב רוצה לאהוב יותר רצון תחושה תחושות
איך לשחזר תחושה עילאית? איך לשחזר הרגשה? איך לשחזר תחושה? איך לשחזר התנוצצות רוחנית? איך לחזור לעבר? איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? איך לשחזר הארה רוחנית? נוסטלגיה, איך להפסיק להתגעגע לעבר? איך לשחזר רגע של הארה רוחנית? שחזור תחושה
... לשחזר תחושה עילאית? איך לשחזר הרגשה? איך לשחזר תחושה? איך לשחזר התנוצצות רוחנית? איך לחזור לעבר? איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? איך לשחזר הארה רוחנית? ... איך לשחזר רגע של הארה רוחנית? שחזור תחושה איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? אליעד כהן מסביר שכדי לשחזר תחושה טובה שהייתה בעבר ונעלמה, צריך קודם כל להבין מה בדיוק הרגשנו באותו רגע מיוחד. אנשים רבים חווים לעיתים תחושות עילאיות, רגעים של הארה רוחנית, תחושת אהבה עמוקה, או חוויות רגשיות אחרות שנחרטו בזיכרונם. תחושות אלו עשויות להופיע בעקבות מפגשים ... עם האקס או האקסית. בשלב מסוים התחושות האלו נעלמות, ואנשים מרגישים צורך עז לחזור ולחוות אותן שוב. כדי להצליח לשחזר את אותה תחושה טובה, אליעד מסביר שצריך לקחת דף ולכתוב בצורה מפורטת ומדויקת מה בדיוק הרגשנו באותו רגע שבו התחושה הייתה הכי חזקה. לדוגמה, נניח שברגע המיוחד ההוא הרגשת שאתה מושלם בדיוק כמו שאתה, או שהרגשת שהכל אהבה, או שהכל מושלם ... האם זאת באמת האמת? כלומר, אם רשמת הרגשתי שאני מושלם כמו שאני, השאלה ... כמו שאני?. מדוע חשוב לבדוק אם מה שהרגשנו הוא אמת? אליעד כהן מדגיש שכדי שהתחושה הטובה תישאר לאורך זמן ולא תיעלם שוב, התחושה חייבת להיות מבוססת על אמת מוחלטת ... אם הבדיקה העצמית הזאת תוביל להבנה שהתחושה שחווינו היא באמת נכונה ... לתמיד. לעומת זאת, אם הבדיקה תגלה שהתחושה הטובה שחווינו הייתה אשליה או שקר, אליעד מסביר ... יפחת משמעותית, כיוון שברגע שמבינים שהתחושה הייתה שקרית, אין טעם להתגעגע או לנסות לשחזר אותה. למעשה, התובנה שהתחושה הייתה אשליה מבטלת את המשיכה ...
התנוצצות שכלית, איך לשחזר תובנה? איך לשמור על התובנה שלא תיעלם? איך לשמר תחושה? איך לשמר הבנה? איך לשמור על תחושה? איך להקפיא תחושה? רגרסיה בהבנה, לשמור על ההתנוצצות, איך לשמור על האסימון שנפל? לשמור על הארה שנעלמת
התנוצצות שכלית, איך לשחזר תובנה? איך לשמור על התובנה שלא תיעלם? איך לשמר תחושה? איך לשמר הבנה? איך לשמור על תחושה? איך להקפיא תחושה? רגרסיה בהבנה, לשמור על ההתנוצצות, איך לשמור על האסימון שנפל? לשמור על הארה שנעלמת
... התובנה שלא תיעלם? איך לשמר תחושה? איך לשמר הבנה? איך לשמור על תחושה? איך להקפיא תחושה? רגרסיה בהבנה, לשמור על ההתנוצצות, איך לשמור על האסימון שנפל? לשמור על הארה שנעלמת למה תובנות ותחושות נעלמות עם הזמן? אנשים רבים חווים לעיתים תובנה חזקה או תחושה עמוקה שמגיעה בעקבות למידה, חקירה או התנסות, אך לאחר פרק זמן מסוים התחושה והתובנה נחלשות ולפעמים אף נעלמות לחלוטין. אליעד כהן מסביר שתהליך זה מתרחש באופן טבעי משום שהתובנה ... משנה מה, ייתכן שבהתחלה הוא מרגיש שמחה ואושר רב מההבנה הזו, אך לאחר שבוע, חודש או שנה, ההבנה הזאת מתחילה לדעוך. הסיבה לכך נעוצה בעובדה ... איך ניתן לשחזר תובנות ותחושות שנעלמו? אליעד כהן מסביר שישנן כמה דרכים אפשריות לשחזר תובנות או תחושות שנעלמו, אך הוא מדגיש שישנה דרך אחת שעובדת תמיד באופן מוחלט. דרך נפוצה לשחזור תובנות היא לנסות לחזור על ... ושלמה, היא תחזור בוודאות, והתחושה תחזור גם היא במלואה. אם התובנה הייתה חלקית או לא נכונה לגמרי, התהליך הזה יחשוף זאת והתובנה לא תחזור. ... אדם מגיע לתובנה חדשה, הוא מרגיש תחושת הארה או שמחה משום שהוא מגלה חלק מהאמת שהוא לא ראה קודם. אבל כיוון שזו אינה כל האמת, ... ככל שהמוח ימשיך לעבוד, התחושה תדעך בהכרח, ותידרש בדיקה מחודשת ויסודית של אמיתות התובנה. מה לעשות כאשר התובנה לא חוזרת למרות הניסיון ... יותר. לסיכום, איך לשמר תחושה או תובנה לאורך זמן? לפי אליעד כהן, הדרך היחידה לשמר באמת תחושה או תובנה לאורך זמן היא להגיע לתובנה שלמה ואמיתית לחלוטין, ללא שום פשרות או חלקיות. כל תובנה חלקית תיעלם ... להתפתח. הדרך לשמר ולשחזר תחושות או הבנות היא הטלת ספק עמוקה ושיטתית באמיתות שלהן, תהליך שיכול להוביל או לחיזוק מלא של התובנה, או לשחרור ... ועמוקות יותר. איך לשחזר תחושות ותובנות? איך לשמור על הארה? למה הבנה נעלמת עם הזמן? איך לשמר הבנות לאורך זמן? מה לעשות כשהתובנה נעלמת? ... לשכוח הבנה? איך לשמור על הרגש? איך לשמור על ההארה? ...
איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר
איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר
... לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלה כיצד לא להרגיש רע בדרך המהירה ביותר, ומסביר את עקרונות הגישה הזו ... מאושרים, אלא רק לא להרגיש רע. כאשר אדם נמצא במצב של סבל, הוא ינסה לעשות כמעט כל ... איך אפשר להפסיק להרגיש רע בדרך המהירה ביותר, תוך השקעת מינימום מאמץ? ההשפעה של ... הנדרשת כדי להפסיק להרגיש רע דורשת יותר מאמץ, כך ייקח יותר זמן לעבור מהמצב הרע ... אכן יכול להפסיק את תחושת הרע . האם מספיק פשוט לשבת ולא להגיב כשמרגישים רע? אם אדם מרגיש רע, לדוגמה בגלל כאב פיזי או נפשי, ומחליט להישאר פסיבי, ... ראשון הוא ימשיך להרגיש רע. עם זאת, אם הוא באמת לא עושה שום דבר בראשו, כלומר, ... ולא נלחם בכאב או בתחושת הרע, הוא לא ישדר שום התנגדות פנימית, ולא יצריך ... הסבל. האם הרצון לא להרגיש רע מגביר את הרגשת הרע? הרצון להפסיק להרגיש רע הוא הגורם המרכזי שמחמיר את תחושת הרע. כאשר אדם לא רוצה להרגיש רע, הוא משקיע מחשבה ואנרגיה במאבק נגד תחושת הרע, דבר שמוביל לסבל נוסף. אליעד מסביר כי אם אדם ... היה כל כך אכפת לו להרגיש רע, הוא היה פשוט מקבל את המצב ולא היה סובל. כלומר, הרגשת הרע נובעת מהמחשבה אני לא רוצה להרגיש רע ולא מהמצב עצמו. כיצד ניתן ליישם את לא לעשות כלום ... של אי עשייה בזמן שמרגישים רע, חשוב להכין את הקרקע מראש. אליעד ממליץ לעסוק ... הוא כל כך רוצה להרגיש טוב ומדוע הוא כל כך לא רוצה להרגיש רע. ככל שהאדם ישאל את עצמו את השאלות האלה לעומק, כך הוא ... מקור הרצון להימנע מתחושת הרע, וכאשר ירגיש רע, יוכל פשוט להתעלם מה
אהבה מהי? לאהוב, להתאהב - מהי אהבה? ההגדרה של אהבה? רגש של אהבה, תחושה של אהבה
... - מהי אהבה? ההגדרה של אהבה? רגש של אהבה, תחושה של אהבה ובו יתבאר, מהי אהבה? ונחדד: כי רבים וטובים דנו בשאלה מהי אהבה, וספרים רבים ... אהבה? ואיך תדע שאתה אוהב? והאם רגש כלשהו הוא נחשב לאהבה? וכיוב. וכאשר רוצים להבין מהי אהבה, צריך להתמקד בהגדרה הפשוטה ... אהבה מתבטאת? וכמה טובה או רעה תחושת האהבה וכיוב. אלא רק נגדיר מהי אהבה בלבד. ובפשיטות נאמר, כי אהבה, היא מילה, שמבטאת מצב רגשי כלשהו. כי במציאות שלנו יש טווח של רגשות כאלו ואחרים. והאדם בכל רגע ורגע, חווה שילוב אחר של רגשות כאלו ואחרים. ויש רגש מסוים, שהאדם קורא לרגש הזה, אהבה. דהיינו, אהבה היא סוג של תחושה ושל הרגשה שיש לאדם. והשאלה הנשאלת היא, מהו השורש של רגש האהבה, וכיצד ניתן להגדיר טוב יותר, את סוג הרגש של האהבה? ומי שיתבונן בעניין המנגנון הרגשי של האדם, יראה, כי כל טווח הרגשות של האדם, מושתת ומבוסס על שני רגשות מנוגדים מאוד בסיסיים, שעל בסיסם נוצרים כל שאר הרגשות הקיימים. ושני הרגשות הבסיסיים ביותר, הם כמובן טוב ורע. כי בתודעה של האדם, יש מודעות לתחושה של טוב ויש מודעות לתחושה של רע. דהיינו, יש דברים כלשהם, שגורמים לאדם להרגיש טוב, ויש דברים שגורמים לאדם להרגיש רע. וכל הרגשות שבעולם, ניתן לחלק אותם ולהגדיר אותם, לפי קנה מידה של טוב או רע. ובנוסף, בתודעה של ... מאוד, שאומרת לו שהוא רוצה להרגיש טוב. וכמה שיותר טוב, טוב יותר. והאדם לעולם לא מרגיש טוב בשלמות, אלא תמיד האדם מרגיש, גם טוב וגם רע בעוצמות כלשהן. והאדם חווה שהוא תמיד רוצה להרגיש כמה שיותר טוב. והתחושות של הטוב והרע, הן עצמן נובעות ותלויות ב
מהו פרדוקס הרצון הטוב והרע? מה זה להרגיש רע? מה זה תחושה רעה? מה קדם למה הרצון או התחושה? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצר רגש? מה זה רגש? איך לצאת מהחלל הפנוי? איך נוצר רצון? מהו שורש הרצון?
מהו פרדוקס הרצון הטוב והרע? מה זה להרגיש רע? מה זה תחושה רעה? מה קדם למה הרצון או התחושה? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצר רגש? מה זה רגש? איך לצאת מהחלל הפנוי? איך נוצר רצון? מהו שורש הרצון?
... פרדוקס הרצון הטוב והרע? מה זה להרגיש רע? מה זה תחושה רעה? מה קדם למה הרצון או התחושה? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצר רגש? מה זה רגש? איך לצאת מהחלל הפנוי? איך נוצר רצון? מהו שורש הרצון? מה זה ... והרע? אליעד כהן מציג בהרצאה את המושג פרדוקס הרצון הטוב והרע, ומתחיל בשאלה המרכזית - מה קדם למה, האם הרצון קדם לתחושה רעה או שהתחושה הרעה היא שיצרה את הרצון? על פי אליעד, השאלה הזו היא מאוד משמעותית ומכילה עומק פילוסופי רב. אליעד מדגיש את החשיבות של ההבנה האם הרצון לפתור בעיה מגיע בעקבות תחושה של רע או שהתחושה הרעה נוצרת מכך שהאדם חושב שקיים מצב טוב יותר. האם התחושה הרעה יוצרת את הרצון? אליעד כהן נותן דוגמה ספציפית לשאלה: אדם רוצה להיות בזוגיות עם מישהי כי הוא חושב שזה מצב טוב יותר. השאלה היא, האם קודם הייתה לו תחושה של בדידות ורק לאחר מכן הוא חשב שזוגיות היא טובה יותר, או להפך - הוא חשב שזוגיות טובה ולכן הרגיש רע מכך שאין לו אותה? אליעד מציין שאם לא הייתה לאדם מחשבה שזוגיות היא טובה, לא הייתה נוצרת תחושת בדידות. לכן עולה השאלה, מה קדם למה? אליעד אומר כי למעשה אין ... פתיר. לדבריו, הדרך היחידה להגיע לתשובה האמיתית לשאלה הזאת היא להעמיק בה, עד כדי כך שהיא תטריד את האדם ותגרום לו לחוות סבל רב כל כך עד שהוא כבר לא ירצה לחיות, ולכן בפועל הוא כבר לא ... לפתור את השאלה באופן רגיל, אלא רק על ידי חקירה פנימית מעמיקה ביותר. הוא מציע לבחון את ההנחות שעומדות מאחורי התחושות שלנו , לדוגמה, האם התחושה של רע בהכרח נובעת מזה שאנחנו לא רוצים את המצב הנוכחי? או שאולי הרצון והתחושה הרעה מגיעים יחד, בו זמנית, ואין קשר של סיבה ותוצאה ביניהם? אליעד מסביר שאין באמת תשובה מוחלטת לכך, כי אולי הרצון והתחושה הרעה מגיעים כיחידה אחת. הוא נותן דוגמה: אדם שחושב שכסף יפתור את התחושה הרעה שלו. האם הוא באמת קודם מרגיש רע ואז חושב שכסף יעזור לו, או שההרגשה הרעה והאמונה שכסף יפתור את זה מגיעות ביחד? גם אם נדמה ... ותוצאה. לדברי אליעד, רק חקירה פנימית ועמוקה יותר יכולה להוביל להבנה מהותית בנושא. האם אפשר להבין באמת מה זה להרגיש רע? אליעד כהן מציין שהשאלה היותר פנימית היא מה זה להרגיש רע? ולא למה אני מרגיש רע?. למה זו שאלה שחוזרת אחורה בזמן ומחפשת סיבה, אך מה זה להרגיש רע? זו שאלה שחודרת לעצם החוויה. אליעד מדגיש כי התחושה הרעה נוצרת רק מתוך השוואה למצב אחר שאנחנו תופסים כטוב. הוא טוען שאם לא הייתה השוואה בין טוב לרע, לא הייתה נוצרת תחושה רעה כלל. למשל, אליעד מסביר שאם האדם רוצה כסף, אז הוא מניח שמצב שבו יש לו כסף טוב יותר מהמצב הנוכחי שלו. אך השאלה הפנימית יותר היא להבין מדוע בכלל נוצרת תחושה של רע, מה זה לה
איך להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם
איך להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם
... להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם איך להתמודד עם תחושות רעות ולמה הן קיימות? הדרך שאליעד כהן מציע להתמודד עם תחושות רעות היא באמצעות הבנה מעמיקה ופשוטה: תחושה רעה היא למעשה סוג של תשלום שאדם משלם עבור תחושות טובות שחווה בעבר, חווה כעת או יחווה בעתיד. כלומר, כל תחושה שלילית או חוויה לא נעימה יכולה להיתפס כתמורה הכרחית לטוב שמגיע עמה. בדיוק כפי שאנשים מוכנים לשלם כסף עבור מוצרים או שירותים, כך גם מבחינה רגשית ונפשית, כל הרע שנחווה הוא למעשה מחיר בלתי נמנע לטוב בחיינו. למה אנשים משלימים עם תחושות שליליות מסוימות? כדי להמחיש כיצד בני אדם מתמודדים עם רע מתוך הבנה שהוא תשלום עבור טוב, אליעד נותן דוגמאות מחיי היום - יום שכולנו חווים: כאשר אדם הולך לעבודה, הוא לא תמיד נהנה מזה. רוב האנשים, אילו היה להם ... כי ברור להם שבתמורה לכסף הם מקבלים משהו בעל ערך גבוה - המזון שהם צריכים ורוצים. איך ליישם את העיקרון הזה על תחושות רעות בחיים? כשאדם חווה תחושה רעה כלשהי, בין אם זה עצב, בדידות, תסכול או כאב נפשי כלשהו, הוא יכול להקל על עצמו על ידי הבנה שהתשלום שהוא משלם כעת (התחושה הרעה) קשור ישירות לטוב שחווה או יחווה בעתיד. התחושה הרעה היא למעשה התשלום שמגיע בעקבות הרצון או השאיפה לחוות תחושה טובה. אליעד נותן דוגמאות ברורות: אם אדם מרגיש רע בגלל בדידות, זוהי תחושה שמתעוררת משום שהוא מעריך ומכיר בטוב שבחברה ובקשר אנושי. הבדידות היא מחיר על כך שבעבר הוא חווה חברות נעימה, או שהיא תשלום על כך שבעתיד הוא ישיג חברה ויהיה לו טוב. כך הבדידות אינה סתם תחושה שלילית - אלא תוצאה של רצון חיובי לחברה. אם מישהו חש עצב כי אינו אהוב, הסבל נובע מכך שיש לו רצון שיאהבו אותו. אילו הוא לא היה רוצה שיאהבו אותו, הוא לא היה מרגיש רע כשאינו נאהב, אבל הוא גם לא היה מסוגל ליהנות כאשר יאהבו אותו בעתיד. הרצון ...
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
... למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע איך למצוא את שורש התחושה הרעה? כאשר אדם חווה תחושה רעה, הוא נוטה לרוב לנסות להילחם בה ישירות, לדוגמה, אדם שמרגיש פחד ינסה להפסיק לפחד, ואדם שמרגיש בדידות ינסה להפסיק להרגיש בודד. אך בדרך כלל גישה זו יעילה רק עד שלב מסוים, ולעיתים אינה פותרת את הבעיה מהשורש. במקום להתמודד עם התחושה הרעה ישירות, על האדם להבין מהו הגורם שיוצר אותה. איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? במקום להילחם בצורה ישירה ברגש הרע, הדרך היעילה יותר היא להילחם בדבר שגורם לרגש הרע. זאת ניתן להבין בצורה של השוואה: אם מישהו מרביץ לך עם מקל, במקום להילחם במקל עצמו, תילחם במי שמחזיק בו. כלומר, במקום להילחם בתוצאה (התחושה הרעה), יש לטפל בגורם שמייצר אותה. מה הקשר בין רגש טוב לרגש רע? לרוב תחושות רעות נובעות מרגשות טובות שמקדימות אותן. לדוגמה, אדם שמפחד שהילדים שלו ימותו, הסיבה לפחד היא האהבה הרבה שהוא מרגיש כלפיהם. אם הוא לא היה אוהב אותם כל כך, לא היה מפחד לאבד אותם. כלומר, הרגש הרע (הפחד) נובע מתוך רגש טוב (אהבה). כך, הרגש הרע לא קיים לבד, אלא תוצאה של רגש טוב שמזין אותו. איך לזהות את השורש של הפחד, הדיכאון, הבדידות והחרדה? כדי להבין את השורש של רגשות רעות, על האדם לשאול את עצמו: מהו הדבר הטוב שמזין את הרגש הרע? לדוגמה: - פחד מפרידה: נובע מאהבה חזקה לבן הזוג. - חרדת נטישה: נובעת מהתלות הרגשית במישהו שעושה לך טוב. - בדידות: נובעת מהצורך בחברה שמעניקה תחושת ביטחון. איך להפחית את הרגשות הרעים? במקום לנסות להעלים את ה
מקום וזמן, זמן בלי מקום, מקום בלי זמן, תחושה של זמן, תחושה של מקום, מימד זמן, מימד מקום, מרחב המקום, מרחב הזמן, מה זה זמן? מה זה מקום? תחושת זמן, תחושת מקום
מקום וזמן, זמן בלי מקום, מקום בלי זמן, תחושה של זמן, תחושה של מקום, מימד זמן, מימד מקום, מרחב המקום, מרחב הזמן, מה זה זמן? מה זה מקום? תחושת זמן, תחושת מקום
... וזמן, זמן בלי מקום, מקום בלי זמן, תחושה של זמן, תחושה של מקום, מימד זמן, מימד מקום, מרחב המקום, מרחב הזמן, מה זה זמן? מה זה מקום? תחושת זמן, תחושת מקום האם אפשר לחוות זמן ללא מקום או מקום ללא זמן? אליעד כהן מסביר על האפשרות לחוות זמן ומקום כמרכיבים נפרדים או בלתי תלויים זה בזה. הוא מתחיל בכך שההפרדה ביניהם בחוויה הרגשית או התודעתית היא נושא שמצריך בירור עמוק, כי במבט ראשון נראה שהשניים בלתי נפרדים. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם מישהו אומר בוא ניפגש בשעה שבע, בלי לומר איפה, השאלה מיד תהיה אבל איפה?. באותה מידה, להגיד רק את המקום בלי זמן, גם הוא ייצור תחושת חסר: ניפגש בחיפה - אבל מתי? משמע שהמוח והחוויה תופסים זמן ומקום כקשורים זה בזה, אך עדיין קיימת השאלה האם בכל זאת ניתן לחוות רק אחד מהם. מה זה לחוות רק מקום או רק זמן? אליעד כהן ממשיך ומפרט את הנושא לעומקו. הוא מציע לבדוק את השאלה בדרך פשוטה: האם ניתן לחוות באופן מוחלט רק זמן בלי שום תחושת מקום, או רק מקום בלי שום תחושת זמן? אליעד עונה באופן ברור שבצורה מוחלטת וחד - משמעית זה בלתי אפשרי. הוא מסביר זאת דרך דוגמה: אם נשאל אדם מה קרה בפיגוע מסוים, הוא יחשוב מיד על המקום שבו התרחש הפיגוע, לדוגמה בירושלים. כלומר, האירוע עצמו מחבר מיד תחושת זמן לתחושת מקום. אין משמעות לאירוע או לזיכרון בלי שניהם יחד. מה ההבדל בין רק זמן לרק מקום באופן יחסי? אליעד כהן מסביר שהחוויה האנושית לעולם אינה מופרדת לגמרי בין זמן ומקום, אך מבחינה יחסית אפשר לומר שלפעמים החוויה מתמקדת יותר באחד מהם ופחות בשני. לדוגמה, אם אדם נמצא באירוע טראומטי, יתכן ויזכור יותר את הזמן המדויק של האירוע מאשר את המקום, או להיפך. אליעד מציין שכאשר שואלים אדם על משהו שקרה לו, לעיתים ייזכר יותר במקום ופחות בזמן, ולעיתים ההיפך. מכאן שהחוויה של זמן ומקום יכולה להיות מודגשת יותר או פחות, אבל לעולם אינה יכולה להיות מנותקת באופן מוחלט. מה הקשר בין אני ... בלי זמן או לזמן בלי מקום. הוא מדגים זאת במחשבה פשוטה: כשאדם חושב על אני הוא מיד מבחין בעצמו לעומת כל מה שאינו הוא, וזה דומה לקשר בין זמן למקום. אי אפשר באמת לחוות רק אני בלי המושג של לא אני, ובאותה צורה אי אפשר באמת לחוות רק זמן או רק מקום בלי המושג המשלים. האם אפשר להרגיש טוב בלי רע או רע בלי טוב? אליעד כהן מביא דוגמה נוספת שמבהירה את הרעיון, דרך מושג הטוב והרע. הוא אומר שאדם שחווה רגע של אושר, מודע לרגע הזה בעיקר משום שהוא מכיר גם את התחושה ההפוכה של סבל או של חוסר. אם האדם מעולם לא חווה רע, הוא לא היה מסוגל להבין או לחוות טוב באמת. גם כאן, אליעד מדגיש שמבחינה מוחלטת בלתי אפשרי לחוות רק טוב או רק רע, בדיוק כפי שאי אפשר לחוות רק זמן או רק מקום. למה המוח האנושי לא יכול להפריד באמת בין זמן למקום? אליעד כהן מסביר מדוע המוח לא מסוגל להפריד בין ... שהדבר מוביל למעגל אינסופי ולסתירות פנימיות. הרצון לשלוט ברצון הוא בעצמו רצון, ולכן בלתי אפשרי לשלוט בו בצורה מוחלטת. אליעד מסיים את ההרצאה עם המסקנה הברורה שהחוויה האנושית תמיד מערבת יחד מושגים שמשלימים אחד את השני, ואין להפריד ביניהם באופן מוחלט. זמן ומקום, טוב ורע, אני ...
טוב בלי רע, איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים
טוב בלי רע, איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים
... איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים האם אפשר לחיות חיים טובים בלי להרגיש רע בכלל? אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו את השאלה: האם אפשרי שיהיו לאדם חיים טובים ללא תחושות רעות בכלל? לכאורה, נדמה שהתשובה חיובית, הרי מה יכול למנוע מאדם שיש לו כל מה שהוא רוצה להיות ... מבהיר שהתשובה מורכבת יותר: כן, אפשר שיהיו לאדם חיים טובים בלי שהוא ירגיש רע, אך אי אפשר שאותו אדם גם ייהנה מזה באופן מלא. כדי להסביר זאת, אליעד משתמש בדוגמאות מפורטות ... בלוטו לא תמיד מביאה רק אושר? כדי להמחיש את המנגנון הפסיכולוגי שיוצר תחושות טובות ורעות, אליעד נותן את הדוגמה של אדם שזוכה בלוטו. לכאורה, זכייה בלוטו אמורה להביא רק ... שלושה סוגי בעיות מיד לאחר הזכייה: בעיה מהעבר - האדם מתמלא בצער או בתחושת החמצה: למה לא זכיתי קודם? או איזה חבל שלא היו לי הכסף והאפשרויות האלו כשעוד הייתי צעיר ... לחיות חיים טובים ללא רע מהעבר, ההווה או העתיד, אבל הוא לעולם לא יוכל להרגיש הנאה אמיתית ושלמה, בלי להרגיש גם רע. ההנאה תמיד תלויה בתחושה של מילוי חיסרון. מדוע אנחנו לא נהנים מדברים שיש לנו באופן קבוע? כדי להסביר מדוע הנאה ... מכאן, אליעד מסביר שהנאה מתרחשת רק כאשר רצון כלשהו מתמלא. איך נוצרת תחושת רע ואיך נוצרת תחושת טוב? תחושת רע נוצרת כאשר יש לאדם רצון שאינו מתממש. אדם הסובל ממחלה מרגיש רע כי הוא משווה את מצבו הנוכחי למצב אחר שבו הוא היה בריא יותר. מנגד, תחושת טוב נוצרת כאשר ישנו חיסרון שמתמלא. לדוגמה, אדם רעב נהנה מאוכל כי הוא קודם חווה תחושת רעב - כלומר, חיסרון. אם הוא היה שבע מלכתחילה, לא היה נהנה מהאוכל. האם אפשר ליהנות בלי לסבול בכלל? אליעד מדגיש שהנאה אינה אפשרית בלי לסבול או לחוות רע קודם לכן. הטוב יכול להתקיים רק ביחס לרע, ולהפך. אדם שאינו חש חיסרון כלל, לא יחווה הנאה אפילו מדברים שנחשבים טובים באופן מוחלט. למה אין טעם לקנא או לרחם על אחרים? אליעד מחדד שאין ... אדם מת שאינו נהנה מכלום. או שהוא אכן נהנה, אך כדי ליהנות הוא חייב גם להרגיש חיסרון או פחד לאבד את מה שיש לו, ולכן גם הוא חווה רע כלשהו. אותו עיקרון נכון גם לגבי רחמים על אחרים - אדם שסובל, סובל רק משום שהוא מדמיין מצב טוב ... אם לא היה לו דימוי כזה בראש, לא היה יכול לסבול כלל. איך בכל זאת אפשר להרגיש טוב בלי להרגיש רע? מבחינה לוגית, אליעד מדגיש שאי אפשר להרגיש טוב בלי רע, כי הטוב תמיד תלוי בחיסרון שמתמלא. אבל הוא מציין שישנה אפשרות להגיע למצב תודעתי שבו האדם משתחרר לחלוטין מהמנגנון הזה של רצון וחיסרון. במצב כזה האדם לא מרגיש טוב וגם לא רע - הוא פשוט מתקיים באופן נייטרלי, ללא חוויות של קיצוניות רגשית. האם אפשר להרגיש רע מוחלט בלי שום טוב? אליעד מסביר שגם רע מוחלט לא יכול להתקיים בלי איזושהי תחושת טוב. לדוגמה, אדם שסובל מאוד מכאב או ממחלה, סובל רק כי הוא זוכר מצבים טובים יותר או מדמיין ...
מה המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? מה הופך תחושה למרגשת? האם אפשר לבחור מה להרגיש? איך לפרק תחושות לגורמים? איך לשחק את משחק החיים? איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? איך אפשר לחוות חופש במשחק החיים? מהם עקרונות הבחירה והתחושות בעולם של משחקים? האם אנחנו באמת בוחרים את הבחירות שלנו?
... המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? מה הופך תחושה למרגשת? האם אפשר לבחור מה להרגיש? איך לפרק תחושות לגורמים? איך לשחק את משחק החיים? איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? איך אפשר לחוות חופש במשחק החיים? מהם עקרונות הבחירה והתחושות בעולם של משחקים? האם אנחנו באמת בוחרים את הבחירות שלנו? מה הקשר בין דמויות שהאדם משחק לתחושות שהוא רוצה להרגיש? אליעד כהן פותח את השיחה בהסבר מרכזי: האדם לא חווה תחושות באופן מקרי, אלא מנסה כל הזמן לחוות תחושות ספציפיות. הדרך שבה האדם משיג את התחושות הללו היא באמצעות דמויות שהוא משחק במהלך חייו. לדוגמה, אדם הרוצה להרגיש שהוא מושך או יפה, יאמץ דמות של אדם מושך ויפה. מי שרוצה להרגיש חכם, ישחק את דמות החכם. הנקודה החשובה היא שהדמות איננה חשובה בפני עצמה, אלא היא אמצעי בלבד. האדם מחפש את התחושה מאחורי הדמות, כלומר, את ההרגשה שהדמות מאפשרת לו להרגיש. למה אנשים מתקשים להיות הדמות שהם בחרו? לעיתים קרובות אנשים חשים שהם לא באמת משחקים את הדמות מתוך בחירה אמיתית שלהם. הם חווים כאילו גורמים חיצוניים, כמו החברה, המשפחה או התרבות, כפו עליהם את הדמות שהם משחקים. מצב זה יוצר ניכור פנימי ותחושה של זיוף. אפילו אם האדם הוא זה שבחר בדמות, הוא עלול להרגיש כבול אליה, כאילו הוא חייב להיות הדמות הזו, ואז נוצרת תחושה של חוסר חופש פנימי. אליעד מדגיש את החשיבות של לחוות את הדמות מתוך תחושת חופש ולא מתוך מחויבות. ההבנה כי מדובר בבחירה מאפשרת שחרור מתחושת הכפייה והזיוף. האם יש רמות של משחק בדמויות? אליעד מסביר שקיימות רמות שונות של משחק. יש אנשים המשחקים משחק פשוט, כמו ... אדם רוחני, להציל את העולם או להבין את מהות המציאות. עם זאת, כל האנשים משחקים, בין אם מדובר בפרופסור שרוצה להציל את כדור הארץ או בבחורה שרוצה להרגיש יפה - כולם נמצאים במשחק כלשהו. איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? הבנה אמיתית של החיים כמשחק מובילה לתפיסת חיים אחרת. כאשר האדם מבין שכל מה שהוא עושה הוא סוג של משחק, הוא מתחיל לקחת פחות ברצינות את ההתרחשויות והתחושות שלו. הוא מבין שכל הדמויות, התפקידים והתחושות שהוא חווה הן פרי בחירתו, ומתחיל לראות שהכל מתרחש בתוך התודעה שלו. אליעד מדגיש כי מדובר בהבנה חווייתית ולא רק שכלית. אדם שמצליח לחוות בזמן אמת שהוא משחק, חווה חופש אמיתי ו
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בעיות בזוגיות, רוצה לאהוב יותר, לא אוהב מספיק, לא מרגישה פרפרים, מחפשת את האחד, מחפת את האחת, איך למצוא את האחד? איך למצוא את האחת? משבר זוגי, האם הוא מתאים לי? האם היא מתאימה לי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תחושה, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושה, איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לפרישה, מאמן רוחני, קואצינג מומלץ בתחום תחושה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 09:32:09 - wesi1