אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה שקרים של מאמנים ✔התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ
האם התחייבות לתוצאות תמיד אמיתית?

הרצאה של אליעד כהן עוסקת בסוגיה של התחייבות לתוצאות במסגרת ייעוץ או טיפול, במיוחד בתחום הייעוץ העסקי, הבריאותי או הנפשי. מדובר בשאלה האם ניתן להסתמך על התחייבות לתוצאה או האם מדובר בהבטחות שקריות.

ככלל, רבים מעדיפים לקבל ייעוץ ממישהו שמתחייב לתוצאות, כיוון שזה מעניק להם תחושת ביטחון. לעיתים קרובות, יועצים, מאמנים או מטפלים מציעים "הצלחה מובטחת" כדי למשוך לקוחות. אולם, אליעד טוען שזו פעמים רבות מניפולציה, כיוון שתוצאות רבות, במיוחד בתחומים כמו ייעוץ עסקי, לא תלויות רק במטפל או יועץ אלא גם בלקוח עצמו ובנסיבות חיצוניות.

כיצד מתחייבים לתוצאה?

אליעד מסביר שהתחייבות לתוצאה יכולה להיות בעייתית כאשר תוצאה מסוימת תלויה במשהו שאינו בשליטת היועץ בלבד. לדוגמה, יועץ עסקי יכול להתחייב שהכנסות של בעל עסק יוכפלו, אך זה תלוי במגוון גורמים כמו מצב השוק, התנאים החיצוניים ויכולת הלקוח. הוא מחדד את ההבדל בין התחייבות על תוצאה הנמצאת בשליטת היועץ לבין התחייבות על תוצאה המושפעת גם מהלקוח.

האם התחייבות לתוצאות היא רמאות?

כאשר יועץ או מטפל מתחייב לתוצאה שלא תלויה רק בו, אליעד טוען באופן חד משמעי שזו רמאות. לדוגמה, אם יועץ מתחייב שתהיה לך הצלחה בעסק, אך לא יכול לשלוט על כל הגורמים החיצוניים והפנימיים, אז מדובר בהבטחה מופרזת. אליעד מציין שמצב כזה יכול להיווצר כאשר היועץ לוקח כסף מראש, אך לא מסוגל להבטיח את התוצאה הנדרשת.

תוצאות ואחריות אישית

לפי אליעד, הדרך הנכונה היא לקחת אחריות אישית ולזכור שבסופו של דבר, כל תוצאה, בין אם מדובר בשיפור בריאותי או הצלחה עסקית, תלוית גם במקבל הייעוץ, לא רק במטפל או יועץ. אליעד ממליץ להימנע מהתחייבויות שקריות ולהעדיף יועץ שדוגל בכנות ובקביעת ציפיות ריאליות.

ההונאה שבקביעת "הצלחה ב - 100%"

אליעד מתאר מצב שבו יועץ טוען שהשיטה שלו מצליחה ב - 100%, אך למעשה הוא לא יכול להתחייב שהלקוח יבצע את כל ההנחיות כראוי. תוצאה לא תלויה רק במטפל, אלא גם בתשומת הלב, ההבנה והמעש של מקבל הייעוץ. הוא מביא את הדוגמה של הכנת חביתה - אם תעשה בדיוק את מה שנאמר לך, תקבל חביתה. אך במקרים כמו טיפול בבעיות נפשיות, לא ניתן להבטיח 100% הצלחה כי ישנם הרבה משתנים בלתי צפויים, כמו מוטיבציה או רצון פנימי של האדם.

מה לעשות כדי להימנע מהטעיה?

אליעד ממליץ להיות מודע לשקרים אפשריים ולהימנע מהתחייבויות למתן תוצאות שאינן תלויות לחלוטין ביועץ. הוא מציע לבחון את המצב ולהבין האם ההצלחה תלויה אך ורק ביועץ או אם היא תלויה גם במקבל הייעוץ. יועץ שמתחייב על תוצאה שניתן לשלוט בה אך ורק הוא, הוא יועץ שניתן לבחון את התחייבותו בצורה מדויקת יותר.

סיכום

בסופו של דבר, אליעד מציין כי לא ניתן להסתמך על התחייבויות לתוצאה מלאה או מיידית, במיוחד אם התוצאה תלויה גם במקבל הייעוץ. אם יועץ מתחייב לתוצאה כזו, חשוב להיות ערני ולהבין שההבטחה עשויה להיות רמאות. כדי להימנע מטעויות, כדאי לבחור יועץ שמדבר בכנות ומבצע תחזית ריאלית על סמך יכולותיו והנסיבות.
האם לקבל ייעוץ ממי שמתחייב לתוצאות או ממי שלא מתחייב לתוצאות?

הפעם נדבר על נושא של אנשים שמקבלים ייעוץ מגורמים שונים, כמו תזונאי או יועץ עסקי, שמתחייבים להם לתוצאות. עולה השאלה: מה עדיף, לקבל ייעוץ ממי שמתחייב לתוצאות או ממי שלא מתחייב לתוצאות? מצד אחד, טבעי להעדיף לקבל ייעוץ ממישהו שמבטיח הצלחה. מצד שני, יש חשיבות גדולה לשאלה האם אותו אדם פשוט משקר, או שהוא באמת מסוגל להבטיח את מה שהוא אומר.

למה אנשים מעדיפים התחייבות לתוצאות?

הרעיון הוא שכאשר היועץ מבטיח תוצאות, זה נותן למקבל הייעוץ ביטחון. רבים מעדיפים יועץ שמבטיח הצלחה על פני יועץ כנה שאומר שאינו מתחייב לדבר. אבל בפועל, הרצון הזה עלול לגרום לכך שירמו אותך. כדי שהיועץ יענה על הדרישה "להבטיח תוצאות", הוא עשוי להציג את הדברים בצורה מופרזת או שקרית, וכך אנשים לפעמים נופלים בפח.

האם התחייבות לתוצאות תמיד אמיתית?

כאשר מישהו מתחייב לך על תוצאה, יש לבחון אם התוצאה תלויה רק בו או גם בך. אם זה דבר שלא תלוי בו בכלל - כמו לזכות בלוטו, להיכנס להיריון באופן טבעי, או כל מקרה אחר שלא נמצא בשליטתו המלאה - אין שום דרך הגיונית שהוא באמת יוכל להבטיח זאת. הוא עשוי לקחת תשלום או לקבל רווח כלשהו, אבל לא באמת לשלוט בתוצאה. לכן, אם היועץ מתחייב למשהו שלא תלוי רק בו, זו בהכרח רמאות.

דוגמה נוספת היא ייעוץ עסקי שבו היועץ מתחייב להכפיל את הרווח החודשי של בעל העסק, אף על פי שהמאמץ להשיג זאת תלוי גם במקבל הייעוץ, בשוק, בנסיבות חיצוניות ועוד. יועץ כזה עשוי לדרוש תשלום מראש או לבקש תשלום רק על סמך הצלחה שתושג, אך אין הבטחה אמיתית שהתוצאות אכן יתממשו כפי שהבטיח.

מה לגבי אדם שטוען שיש לו שיטה שעובדת ב - 100%?

יש הטוענים: "אם תעשה בדיוק מה שאני אומר לך, השיטה תצליח ב - 100%". במקרים מסוימים, הטענה עשויה להיות נכונה ברמה העקרונית - לדוגמה, אם מסבירים לך שלב אחר שלב כיצד להכין חביתה, ובאמת תקיים זאת במדויק, רוב הסיכויים שתקבל חביתה בהצלחה. אבל היועץ אינו יכול להתחייב שאתה אכן תבצע את כל השלבים ב - 100%.

המקרה מודגם כאשר מדובר על הפרעות נפשיות כמו חרדה או סכיזופרניה. יכול להיות שיועץ מסוים בטוח שהשיטה שלו פועלת ב - 100% אם מבצעים אותה כראוי, אבל הוא לא יכול להבטיח שמקבל הייעוץ יבין אותו נכון, יתמיד בשיטה, או לא יפעל בניגוד להנחיות מתוך בחירה חופשית או שגיאה כלשהי. לכן לא ניתן לקחת אחריות על תוצאות שאינן תלויות במטפל בלבד.

איך רמאות פועלת בתחום הזה?

יש מטפלים או יועצים שמתחייבים לפתרון בעיה נפשית או בריאותית תוך מספר פגישות, או מתחייבים לשיפור מיידי ומדיד. בפועל, הם לא יכולים להבטיח בוודאות שכל אדם יקיים את כל הדרוש להצלחה, או שהתנאים החיצוניים יאפשרו זאת. לא פעם הם משתמשים בהגדרה מעורפלת של "שיפור", כך שקל להם לומר שהתוצאות הגיעו, גם אם מבחינה אובייקטיבית לא ממש השתנה דבר.

נוסף לכך, יש כאלה שמתחייבים להחזר כספי אם לא תהיה הצלחה, אבל את הכסף הם בכל זאת גובים בהתחלה, או שמציעים מבנה תשלומים אחר שבפועל אינו באמת מגן על הלקוח. יש גם "נותני ברכות" למיניהם שמבטיחים הישגים כמו כניסה להיריון או החלמה ממחלה, רק כדי לדרוש תשלום אם הדבר קרה מעצמו או מסיבות טבעיות.

מדוע אי אפשר פשוט להאמין להבטחה?

התוצאות בהצלחה אישית, רפואית, עסקית או כל תחום אחר כמעט תמיד תלויות לא רק ביועץ, אלא גם בלקוח, בנסיבות חיצוניות, ולעיתים בגורמי סיכון או מזל. לכן אי אפשר להבטיח מראש ב - 100% שהלקוח ישיג את היעד. אם ההצלחה לא תלויה ביועץ בלבד, הרי שאין לו יכולת לשלוט בה.

מה חשוב להבין לגבי אחריות אישית והתחייבויות?

אם אדם רוצה מישהו "שיציל" אותו, הוא עלול ליפול בקלות למלכודת של יועצים שמבטיחים התחייבות כוזבת. חשוב לקחת אחריות על המציאות שלך ולא לצפות שאחרים יפתרו את הכל עבורך. כשמזהים התחייבות על תוצאה שלא תלויה לחלוטין ביועץ, צריך לחשוד שמדובר בהטעיה. מצד שני, אם יש תחום שבו היועץ כן שולט בפעולות במאת האחוזים, אפשר לבדוק את ההתחייבות לגופה.

מומלץ לשים לב לפרטים ולהגדיר מהם המדדים האמיתיים להצלחה. כך אפשר למנוע מצב שבו מבטיחים "שיפור" לא מדיד או לא מוגדר.

לסיכום, כדאי לזכור שגם אם היועץ הוא מומחה אדיר או בעל שיטה מושלמת, בסופו של דבר הרבה תלוי במקבל הייעוץ עצמו ובהרבה גורמים נוספים. מי שמבטיח לך באופן נחרץ הצלחה בדברים שאינם תלויים רק בו, כנראה משתמש במניפולציות כדי לשכנע אותך.

שיהיה בהצלחה. תודה רבה.
מיוחד הרגשה בחירה חופשית מטופלים להגדיר טעות בעיה נפשית לשכנע בעיות נפשיות מסגרות טענה אחוז הצלחה אימון אימונים בחירה בחירת יועץ בחירת מאמן בחירת מטפל בחירת מנטור הצלחה התחייבות ללקוח לתוצאה התחייבות ללקוח על התוצאה התחייבות לתוצאה התחייבות לתוצאות התחייבות על התוצאה טיפול טיפולי טיפולים יועץ יועצים יעוץ כמה טיפולים כמה טיפולים צריך כמה פגישות כמה פגישות צריך לבחור לבחור יועץ להצליח להתאמן להתחייב ללקוח על התוצאה להתחייב לתוצאות להתחייב על התוצאה לפי תוצאות בלבד לשקר מאה אחוז מאה אחוז הצלחה מאמן מאמן אישי מאמנים מטופל מטופלים מטפל מטפלים מי מתחייב לתוצאות מנטור מנטורים מנטורינג פגישה פגישות פגישות צריך שקר שקרים שקרים של יועצים שקרים של מאמנים שקרים של מטפלים שקרים של מנטורים שקרנים תוצאות
איך לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים
איך לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים
... לבחור יועץ מקצועי? איך לזהות יועץ מקצועי? איך לזהות מטפל טוב? איך לזהות מנטור טוב? איך לזהות איש מקצוע? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור קאוצר? שקרים של מנטורים, שקרים של יועצים, שקרים של מאמנים, מניפולציות של מנטורים איך לבחור יועץ מקצועי או מטפל טוב? ההבנה כיצד לבחור יועץ מקצועי או ...
איך לבחור מטפל מקצועי? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכיאטר? איך לבחור פסיכותרפיסט? איך לבחור טיפול? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור יועץ? איזה טיפול נפשי מתאים לי? בחירת פסיכולוג, בחירת מטפל, איזה טיפול הכי טוב?
איך לבחור מטפל מקצועי? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכיאטר? איך לבחור פסיכותרפיסט? איך לבחור טיפול? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור יועץ? איזה טיפול נפשי מתאים לי? בחירת פסיכולוג, בחירת מטפל, איזה טיפול הכי טוב?
... לבחור מטפל מקצועי? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור פסיכיאטר? איך לבחור פסיכותרפיסט? איך לבחור טיפול? איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור יועץ? איזה טיפול נפשי מתאים לי? בחירת פסיכולוג, בחירת מטפל, איזה טיפול הכי טוב? הבחירה במטפל מקצועי היא משימה קריטית עבור כל אדם שפונה לטיפול נפשי, ולא מדובר רק במציאת פתרון למצב הרגשי הנוכחי, אלא גם בהבנה שההשלכות של הטיפול יכולות להיות משמעותיות לטווח הארוך. השאלה המרכזית היא איך להימנע מהפניות למטפלים שיכולים להזיק או לא להיות מקצועיים מספיק, ולוודא שהמטפל שנבחר הוא באמת איש מקצוע ולא שרלטן. מהו שרלטן בטיפול נפשי? שרלטן הוא אדם שמתחייב לתת תוצאה שהוא לא מסוגל להבטיח או להוציא לפועל. במילים אחרות, הוא עשוי להציע פתרונות שבסופו של דבר אינם פותרים את הבעיה, או שמצד שני, עלולים לגרום נזק למטופל. כאשר ... להיות טיפול בחרדה שמוביל לדיכאון או לקשיים חברתיים חדשים. מה הבעיה בהסתמכות על מטפל שאינו מקצועי? כאשר אדם פונה לטיפול בבעיות רגשיות כמו חרדה, דיכאון או בעיות זוגיות, הוא פגיע מאוד ולכן חשוב שהמטפל יהיה מסוגל להתמודד עם המורכבות של הבעיה מבלי להחמיר אותה. למשל, טיפול שפותר חרדה על ידי שינוי קיצוני, כמו הפיכת אדם לפסיבי או בלתי פעיל באופן קיצוני, לא רק ... מזיקים בטווח הארוך. כך למשל, טיפול שמפחית חרדה באופן מיידי על ידי סמים או טיפולים חיצוניים אחרים עשוי להביא לנזק נוסף, כמו התמכרות או פגיעות גופניות שיתגלו בהמשך. הסיכון בהסתמכות על פתרונות קצרי טווח שיטות טיפול שיכולות להיות מועילות לטווח ... עלולים להוביל לבעיות נפשיות חדשות או להחמיר את המצב הקיים. כיצד נוכל לדעת אם מטפל באמת יעזור ולא יגרום נזק? השאלה המרכזית היא איך ניתן לדעת אם מטפל אכן יוכל לעזור מבלי לגרום נזק, שכן בטיפול נפשי אין דרך חד - משמעית לדעת מראש מה יהיו התוצאות. קיימת אפשרות שהמטפל לא יבצע את מה שהוא הבטיח או שמה שכביכול נראה כפתרון יוצר נזקים אחר כך. דוגמה לכך יכולה להיות מצב שבו טיפול בהסתגלות עצמית בצורה קיצונית יביא לאובדן משמעות החיים. האם תעודות והסמכות מספיקות? בהסתמך על תעודות או הסמכות פורמאליות של מטפל, קשה להבטיח כי מדובר במטפל מקצועי. תעודות מבוססות על מוסדות שאולי לא בהכרח מבטיחים את איכות ההכשרה או ההתמחות של המטפל. למעשה, גם אם למטפל יש הסמכות, עדיין אין דרך לדעת אם המטפל מבין לעומק את הבעיות של המטופל ויכול לעזור לו בצורה המועילה ביותר. גם הארגונים שמספקים את ההסמכות לא תמיד יכולים להבטיח את רמת המקצועיות של כל מטפל. מה לגבי המלצות אישיות? המלצות ממטופלים אחרים עשויות להיראות כדבר חיובי, אך הן לא תמיד מספקות תמונה מלאה. מה שנראה כאילו הצלחה עבור אחד, עשוי להוביל לכישלון ... לפגיעות בלתי נראות שבאות לידי ביטוי רק לאחר זמן. האם אחריות על התהליך נמצאת על המטפל או על המטופל? למרות שהמטפל הוא זה שמנחה את הטיפול, הרבה מאוד תלוי במטופל עצמו ובבחירותיו במהלך התהליך. אם המטופל לא מבצע את ההנחיות בצורה נכונה או אם הוא משנה את תהליך הטיפול, זה יכול להוביל לתוצאות שונות ממה שהתכוון המטפל. על המטופל לקחת אחריות על תהליך הטיפול, לבדוק אם ההסברים הגיוניים בעיניו ולבצע את הפעולות בצורה שתועיל לו, תוך שמירה על דיוק והבנה מלאה של התהליך. איך לבחור מטפל טוב? הדבר החשוב ביותר הוא להבין שהאחריות האישית מוטלת על המטופל עצמו.
האם ואיך לבחור מטפל אמפתי? אמפתיה של מטפל כלפי מטופל, אמפתיה טיפולית, אמפתיה בתהליך טיפולי, יועץ זוגי אמפתי, אמפתיה בתהליך יעוץ זוגי, תכונות של מטפל מומלץ, אמפתיה של אליעד כהן, בחירת מטפל
האם ואיך לבחור מטפל אמפתי? אמפתיה של מטפל כלפי מטופל, אמפתיה טיפולית, אמפתיה בתהליך טיפולי, יועץ זוגי אמפתי, אמפתיה בתהליך יעוץ זוגי, תכונות של מטפל מומלץ, אמפתיה של אליעד כהן, בחירת מטפל
... ואיך לבחור מטפל אמפתי? אמפתיה של מטפל כלפי מטופל, אמפתיה טיפולית, אמפתיה בתהליך טיפולי, יועץ זוגי אמפתי, אמפתיה בתהליך יעוץ זוגי, תכונות של מטפל מומלץ, אמפתיה של אליעד כהן, בחירת מטפל איך לבחור מטפל אמפתי ומהי הסכנה באמפתיה מופרזת? כאשר אנשים מחפשים מטפל, אחת התכונות החשובות ביותר שהם מחפשים היא אמפתיה. לפי אליעד כהן, מטפל אמפתי הוא כזה שמגלה הבנה עמוקה למטופל, מזדהה עם תחושותיו, ומסוגל לגרום לו להרגיש מובן ונתמך. עם זאת, לאמפתיה יש שני צדדים, ואליעד כהן מדגיש את הסיכון הגדול שקיים כשבוחרים מטפל שהוא אמפתי מדי. מדוע אמפתיה היא תכונה חיונית למטפל? אמפתיה נתפסת כתכונה שמאפשרת חיבור משמעותי בין מטפל למטופל. כאשר מטפל מביע אמפתיה, הוא נותן תחושה שהוא מבין את המטופל באופן עמוק, שהוא ממש נמצא בנעליו. לדוגמה, כאשר אדם מספר למטפל שהייתה לו ילדות קשה או שהוא מרגיש דחוי, מטפל אמפתי יבטא הזדהות ואישור לרגשותיו. אדם שרוצה לקבל טיפול, בדרך כלל מחפש בדיוק את התחושה הזו של ההבנה והאמפתיה, וזה מה שגורם לו להעדיף מטפל אחד על פני אחר. אך על פי אליעד, האמפתיה עצמה, למרות שהיא תכונה חשובה מאוד, יכולה להיות גם בעייתית מאוד כאשר היא מופרזת. מתי אמפתיה יכולה להפוך לתכונה שלילית אצל המטפל? אליעד כהן מסביר שבמקרים רבים, אמפתיה מוגזמת עלולה דווקא להזיק למטופל. הוא מביא דוגמה לכך שאם מטפל יהיה אמפתי מדי כלפי אדם שמתלונן על בעיותיו, הוא עלול פשוט לאשר את התלונות שלו בלי לעזור לו למצוא פתרון אמיתי. למשל, אם אדם מתלונן על כך שעזבו אותו או שהתייחסו אליו לא יפה, המטפל האמפתי מדי יכול להגיב בהבנה ואישור יתר, כמו אתה צודק, לא מגיע לך יחס כזה, באמת קשה לך, אך בכך הוא רק מאשר את הבעיה בלי להוביל את המטופל אל הפתרון. אליעד מוסיף שהמצב ... במיוחד כאשר מדובר על טיפול זוגי או במערכות יחסים. במצבים כאלה, כאשר אדם מתאר בעיה שיש לו עם בן או בת הזוג, והמטפל מפגין אמפתיה יתרה, הוא עלול לתמוך רק בצד של המטופל שמולו, ובכך להחמיר את הבעיה. לדוגמה, אם מישהו יספר למטפל שהבת זוג שלו פגעה בו או התייחסה אליו לא יפה, מטפל אמפתי מאוד עלול להזדהות עם המטופל מיד ולהאשים באופן חד - צדדי את הצד השני. זה עלול להוביל להחמרה במערכת היחסים ולפגיעה נוספת בקשר. מהי האכזריות הנדרשת ממטפל ולמה היא חשובה? אליעד כהן מסביר שמטפל טוב, לעיתים קרובות, צריך להיות גם אכזרי במובן מסוים. האכזריות כאן איננה שלילית אלא דווקא רחמנות עמוקה יותר, משום שלעיתים האכזריות היא הדרך הטובה ביותר לעזור למטופל להשתחרר מבעיותיו. למשל, אם אדם מתלונן שהרכב שלו מתקלקל כל הזמן, מטפל אמפתי מדי יציע לו לתקן את הרכב, בעוד שמטפל נכון ואמיתי יותר יאמר לו בכנות אתה פשוט נוהג בפראות ולכן הרכב מתקלקל. אמירה כזו נשמעת אכזרית, אך היא למעשה עוזרת למטופל להבין שהבעיה היא אצלו, ומובילה אותו לפתרון אמיתי וארוך טווח. דוגמה נוספת לאכזריות החיונית הזו היא במצב שבו אדם סובל מבעיה רגשית או טראומה. אם מטפל יהיה רק אמפתי וירחם על המטופל, הוא עלול רק לחזק את התחושה של הקורבנות ולא לעזור לו לצאת ממנה. במצב כזה, דווקא המטפל האכזרי, שיגיד למטופל שהוא צריך לקחת אחריות על חייו ולא להמשיך להאשים את העבר או אחרים בבעיותיו, הוא זה שבסופו של דבר יעזור למטופל להשתחרר מהבעיה. מדוע מטפל אידיאלי הוא שילוב של אמפתיה ואכזריות? המטפל האידיאלי, לפי אליעד, הוא
מומחה בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב?
מומחה בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב?
... בתחומו, ממי לקבל עצות בכל תחום? טעויות בבחירת יועץ, ממי לא לקבל עצות? שיקולים בבחירת יועץ, טעויות של יועצים, טעויות בקבלת עצות, באיזה תחום אתה מומחה? לקבל יעוץ ממומחה, איך לבחור יועץ? איך בוחרים יועץ טוב? ממי כדאי לקבל ייעוץ בכל תחום? כאשר אדם זקוק לייעוץ בנושא מסוים, השאלה המרכזית ... או שמתמחה בתחום רפואי אחר. אילו טעויות עושים אנשים בבחירת יועץ? אחת הטעויות הנפוצות ביותר היא שאנשים חושבים שאם אדם הוא מומחה בתחום מסוים, הוא ... פשוט לא נכון, ולפעמים אפילו עלול להיות מסוכן. איך לבחור נכון את היועץ שלך? הדרך הנכונה לבחור יועץ טוב, לפי אליעד, היא קודם כל לוודא באופן יסודי שהיועץ אכן מתמחה בדיוק בתחום שבו אתה מבקש ייעוץ. בנוסף, תמיד כדאי להפעיל את החשיבה העצמאית ... עליך להיות זהיר ומודע מאוד לגבי התחום הספציפי שבו היועץ מתמחה, ולא להניח שהצלחה בתחום אחד מצביעה על הצלחה אוטומטית בכל תחום אחר. טעויות בבחירת יועץ איך לבחור יועץ טוב? ייעוץ רפואי - למה לפנות למומחים הטעויות הנפוצות בקבלת עצות מתי לא לפנות למומחה איך לבחור יועץ טוב ומומחה בתחום? אם אתה רוצה לקבל ייעוץ על נושא מסוים, השאלה הראשונה שצריכה לעלות ... כל תחום מצריך ידע, הבנה ויכולת ספציפית, ולכן חשוב לבחור את המומחה הנכון שיתאים בדיוק לבעיה שאתה נתקל בה. לסיכום, כשאתה פונה לקבל ייעוץ, תמיד ... שלך ולבדוק את המידע לפני שמקבלים החלטה. טעויות בבחירת יועץ איך לבחור יועץ טוב? ייעוץ רפואי - למה לפנות למומחים הטעויות הנפוצות בקבלת עצות מתי לא לפנות למומחה ...
האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
האם אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי
... אני לוקח אחריות? הזדהות עם דמות הקורבן, אמפתיה טיפולית, להאשים מישהו אחר, הזדהות עם הקורבן, אמפתיה בטיפול, איך לדעת מי אשם? להאשים את עצמך, לקחת אחריות, אני תמיד אשם, הזדהות עם החלש, לקחת אחריות, בחירת מטפל זוגי האם אני לוקח אחריות? כיצד אני יכול לדעת אם ... או חצי סיפור. הוא מביא את הדוגמה של ארגונים כמו חמאס שמציגים את עצמם כקורבנות, אך לעיתים הסיפור שהם מציגים הוא לא שלם או אפילו מוטעה. מטפלים שמזדהים יותר מדי עם המטופל הם מטפלים גרועים בזמן טיפול, אליעד מציין שמטפל טוב לא יזדהה מיד עם המטופל ויאמר אתה מסכן. מטפל טוב יבדוק תמיד את האחריות של המטופל במצב שבו הוא נמצא. הוא ישאל את המטופל: האם יש לך חלק בבעיה הזו? או מה אתה יכול ללמוד מזה?. אם מטפל מזדהה מיד עם הקורבן ומפגין אמפתיה חסרת גבולות, אז ... אנחנו שומעים סיפור של עוול, אם אנחנו ישר מזדהים עם הקורבן, זה סימן שאנחנו מסירים אחריות. לעומת זאת, אם נבדוק את עצמנו, נשאל אם יש לנו חלק בתוצאה, אז נוכל לשלוט טוב יותר בחיינו ולצמוח. לסיכום: ... שאתה שואל שאלות כמו: האם הוא מספר את האמת? האם ייתכן שהוא משקר? האם ייתכן שהסיפור הפוך לגמרי? אולי הוא בעצמו ביצע פשע והוא פשוט מאשים אחרים? מטפלים שמזדהים עם המטופל יותר מדי הם מטפלים גרועים אם תלך לטיפול ותספר למטפל שהחיים שלך קשים, שהבן או בת הזוג שלך גרועים, שהעבודה שלך נוראית ושכל העולם נגדך - ככל שהמטפל יזדהה איתך מהר יותר ויגיד אתה מסכן, החיים שלך קשים - כך הוא מטפל גרוע יותר. מטפל טוב לא מזדהה אוטומטית אלא שואל: האם אתה חלק מהבעיה? מה האחריות שלך במצב הזה? אם המטפל שלך לא שואל זאת, הוא לא מחפש את האמת. הסכנה ... בשליטה אמיתית על חייך. לקיחת אחריות דמות הקורבן אמפתיה בטיפול האמת מול קורבנות מדומים פסול לך, הפסולת תהיה שלך, למה לא להאשים אחרים? הדרכת מטפלים זוגיים ...
בחירת יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור
בחירת יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור
בחירת יועץ עסקי, האם חשובה כימיה בין אישית עם היועץ העסקי? האם חשוב האופי של המאמן העסקי? איך לבחור יועץ עסקי? ממי לקבל יעוץ עסקי? האם חשובה תקשורת אישית עם היועץ העסקי? התחברות אישית עם היועץ העסקי, ממי לקבל עצות? אופי של מנטור האם חשוב להתחבר אישית ליועץ העסקי שלך? אחת השאלות המרכזיות בבחירת יועץ עסקי היא עד כמה חשובה הכימיה הבין - אישית והאופי של היועץ, והאם נכון לבחור יועץ שתוכל לראות בו חבר טוב. אליעד כהן מסביר שמצד אחד, כאשר אתה מתחבר ליועץ באופן אישי, התקשורת ביניכם יכולה להיות פשוטה, קלה ונוחה יותר, מה שעשוי להקל על תהליך קבלת הייעוץ. אך מצד שני, התחברות אישית יכולה להוות מכשול ואף לגרום לנזק ממשי. מדוע התחברות אישית ליועץ עלולה להזיק לך? כאשר אתה מתחבר בקלות לאדם מסוים, זה בדרך כלל אומר שיש ביניכם דמיון באופי ובצורת החשיבה. אך דווקא הדמיון הזה יכול להיות הבעיה העיקרית שלך. אליעד מסביר שאם אתה מתחבר ליועץ שלך כי הוא דומה לך באופי, הרי שזה בדיוק האופי שהוביל אותך למצב שבו אתה זקוק לעזרה. לפיכך, אם אתה בוחר יועץ עסקי רק על סמך התחברות אישית, קיים סיכוי גבוה שהוא סובל מאותן בעיות בדיוק כמו שלך, ולכן לא באמת יוכל לעזור לך ואף יכול להחריף את הבעיות שלך. לדוגמה, אם אתה מתקשה להצליח בעסקים כי אתה סובל מאופי הססני או פסיבי, ותחפש יועץ שתוכל להתחבר אליו ושיהיה דומה לך באופיו, ייתכן שתבחר בטעות ביועץ שגם הוא סובל מאותן בעיות. במקרה כזה, במקום לעזור לך לפרוץ את הגבולות, היועץ עלול לחזק את הבעיות שלך, משום שהוא בעצמו סובל מאותם דפוסי חשיבה והתנהגות. כיצד לבחור נכון את היועץ העסקי? אליעד כהן מבהיר שהשיקול המרכזי בבחירת יועץ עסקי צריך להיות רמת המקצועיות שלו ולא האופי או הכימיה האישית ביניכם. הוא מביא מספר דוגמאות להמחשת הרעיון: כאשר אתה ... כולם רצו לקנות ממנו מרק פשוט כי הוא היה הכי טעים. כך גם בבחירת איש מקצוע: המקצועיות עולה בחשיבותה על הנחמדות. חברת נאסא, כאשר היא צריכה לבחור אדם שיבנה חללית, תחפש את האדם הכי מקצועי ולא בהכרח את האדם הכי חברתי או נחמד. פעמים רבות האנשים המקצועיים ביותר הם אלה שאינם מצטיינים ביחסים חברתיים, אך דווקא אליהם פונים כשנדרשת מומחיות אמיתית. האם אין בכלל משמעות לתקשורת אישית עם היועץ העסקי? אליעד מדגיש שלמרות שתקשורת אישית טובה יכולה לעזור לך להבין בקלות את הייעוץ, התקשורת היא רק כלי ולא המטרה הסופית. המטרה היא לקבל את הייעוץ הטוב ביותר שיסייע לך בפועל. הוא נותן כדוגמה מצב שבו היועץ מדבר בשפה זרה, כמו סינית, ואז ממליץ למצוא מתורגמן מקצועי שיתרגם עבורך. גם אם התקשורת הישירה קשה, עדיף לקבל את העצה הטובה ביותר ולהיעזר באדם נוסף שיסייע לך להבין אותה, מאשר לבחור יועץ נוח שקל לתקשר איתו, אך לא באמת יעזור לך. הוא מבהיר שהעדיפות הראשונה שלך צריכה להיות המקצועיות. תוכל תמיד למצוא דרכים יצירתיות להתגבר על מגבלות התקשורת אם היועץ באמת יכול לספק לך את התובנות הכי טובות בתחום שאתה זקוק לעזרה בו. מה לגבי אמפתיה בתהליך הייעוץ? אליעד מסביר שגם אמפתיה של יועץ עסקי או מטפל כלפיך, שלכאורה נראית כמו דבר חיובי, יכולה לגרום לנזק. כאשר המטפל או היועץ אמפתי מדי כלפיך, הוא עלול להיסחף אל תוך הבעיה שלך, לרחם עליך או להזדהות עמוקות עם הקשיים שלך. במצב כזה, שניכם הופכים לקורבנות של אותה בעיה, והיועץ מאבד את היכולת לתת לך פתרון אובייקטיבי ואפקטיבי. לכן, אמפתיה מוגזמת יכולה להיות מכשול נוסף בדרך לפתרון הבעיה. מהן ...
לבחור מטפל מוסמך, הסמכה טיפולית, משוגע מוסמך, חשיבות ההסמכה של המטפל, האם חשוב שיהיה מטפל מוסמך? איך לבחור מטפל מוסמך? מה ההסמכה של אליעד כהן? בחירת מטפל מוסמך, איך לבחור מאמן? איך לבחור יועץ? מהי השיטה של אליעד כהן?
לבחור מטפל מוסמך, הסמכה טיפולית, משוגע מוסמך, חשיבות ההסמכה של המטפל, האם חשוב שיהיה מטפל מוסמך? איך לבחור מטפל מוסמך? מה ההסמכה של אליעד כהן? בחירת מטפל מוסמך, איך לבחור מאמן? איך לבחור יועץ? מהי השיטה של אליעד כהן?
לבחור מטפל מוסמך, הסמכה טיפולית, משוגע מוסמך, חשיבות ההסמכה של המטפל, האם חשוב שיהיה מטפל מוסמך? איך לבחור מטפל מוסמך? מה ההסמכה של אליעד כהן? בחירת מטפל מוסמך, איך לבחור מאמן? איך לבחור יועץ? מהי השיטה של אליעד כהן? האם עדיף לבחור מטפל מוסמך או שאין משמעות להסמכה? אנשים רבים חושבים שאם הרכב שלהם ... שכשיש להם בעיה בבית, הם יעדיפו להזמין חשמלאי או קבלן מוסמך. ההיגיון הפשוט אומר שכאשר רוצים לפתור בעיה כלשהי, חשוב שהאיש שמטפל בה יהיה מוסמך ובעל הסמכה רשמית. לכן נשאלת השאלה אם נכון להשתמש באותה אנלוגיה גם בטיפול נפשי. כלומר, האם כדאי לבחור מטפל מוסמך בלבד, או שאולי הסמכה במקרה של טיפול בנפש איננה משמעותית? מדוע אי אפשר לסמוך על תעודות הסמכה כשמדובר בנפש? אליעד מסביר שלמרות שכביכול הגיוני לפנות למטפל מוסמך, המציאות שונה לחלוטין כשמדובר בנפש. בתחום הטכני כמו מוסך ... גם אם האדם מוסמך, עדיין ייתכן שיטעה, יזייף, לא יעבוד לפי הפרוטוקול, ואפילו ירמה. תעודת ההסמכה שלו לא יכולה להבטיח ב - 100% שהוא לא יפגע בך, בשוגג או במזיד. אבל כאשר מדובר בטיפול בנפש, זהו תחום עדין כל כך, שאפילו הטעות הכי קטנה של מטפל יכולה לגרום לנזק אדיר. האדם אינו מוכן לקחת סיכונים כשמדובר בנפשו, ולכן אי אפשר לסמוך אפילו על מיליון תעודות והסמכות. אפילו אם למטפל יש 5,000 תעודות, עדיין אתה לא יכול להיות בטוח שהוא באמת יעזור לך ... לחלוטין כי תמיד ייתכן שמשהו בדרך השתבש - או שהבנת לא נכון, או שההסבר היה לא מדויק. מהי הבעיה העיקרית בהסתמכות על תעודות של מטפל נפשי? הבעיה המרכזית בהסתמכות על תעודות של מטפלים היא שבסופו של דבר האחריות נמצאת תמיד אצלך. הנפש שלך היא הדבר היחיד שעליו אסור לך לקחת שום סיכון. לכן, שום תעודה לא יכולה להיות ערובה לכך שהעצות של המטפל יהיו נכונות עבורך. התפקיד שלך הוא לבדוק בעצמך כל עצה שאתה מקבל, ... המלא לכל בעיה נפשית הוא בעצם שילוב של כל הדעות והעצות האפשריות. הוא מסביר שהפתרון אינו נמצא אצל פרופסור מוסמך אחד, ולא אצל מטפל מומחה אחד, אלא בשילוב של כל נקודות האמת מכל הרעיונות השונים - מהמטפל המוסמך ועד המשוגע המוחלט. אם פספסת אפילו דעה אחת ולא בחנת אותה, לא הגעת לפתרון האמיתי והמלא לבעיה שלך. מה הדרך הנכונה לבדוק עצות של מטפל? הדרך לבדוק עצות היא להתייחס לכל הצעה שאתה שומע כאילו היא מגיעה ... האדם בודק בעצמו ומחליט עבור עצמו, לאחר שבחן את הדברים לעומק ובשכלו שלו בלבד. בסופו של דבר, ההמלצה של אליעד ברורה: אל תחפש מטפל מוסמך עם תעודות, אלא חפש מישהו שיכול להציע לך רעיון חדש, לשאול שאלות שיאתגרו אותך, ולהוביל אותך לבדוק את האמת שלך בעצמך. מי הסמיך את אליעד כהן? האם חשובה הסמכה טיפולית? למה לא לסמוך על אף אחד? נקודת האמת שיש בכל דבר לקבל עצה ממשוגע ... מוסמך או משוגע מוסמך? איך לבדוק שהעצה נכונה? האם נכון לחפש הסמכה רשמית במוסכים, חשמלאים או קבלנים, ולהשליך זאת גם על בחירת מטפל בנפש? שאלה: מהי האנלוגיה הראשונית שהועלתה? תשובה: בתחילת הדברים ... מקצוע מוסמך כדי להפחית סיכון ולהיות בטוח שיקבל שירות יעיל - הרי בעניינים נפשיים הדבר מובן מאליו, כביכול צריך גם שם לחפש מטפל בעל תעודה. מהו ההבדל המשמעותי בין תיקון טכני לבין טיפול נפשי? שאלה: מדוע בכל זאת יש הבדל בין להשיג תעודה במוסך לבין לסמוך על מטפל נפשי מוסמך? תשובה: גם אם הולכים למוסך מורשה, עלולים ליפול על מכונאי שיבצע טעות, או ירמה, או לא יעבוד לפי הפרוטוקולים הנדרשים. תעודה לא מבטיחה ב - 100 אחוז שלא תהיה טעות. אבל כשזה קורה במכונית או בבנייה, אפשר להתפשר או ... אף אחד לא רוצה לקחת סיכון שישחקו לו בראש. לכן דווקא במקום העדין ביותר, אין ערובה לכך שתעודה מקצועית תציל את האדם, והעובדה שהמטפל קיבל הסמכה לא מבטיחה שלא יגרום נזק. מדוע אי אפשר לסמוך גם על אלוהים? שאלה: איך קשור אלוהים לעניין של חוסר יכולת לסמוך על מטפל? תשובה: הדובר מתאר משל קיצוני - גם אם אלוהים עצמו היה מופיע ... לא נאמרו. יוצא שגם על מה שמגיע ממקור מוסמך כביכול אי אפשר לסמוך בעיניים עצומות, בייחוד בענייני נפש. מהי המשמעות של אל תחפש מטפל מוסמך, חפש
עצות לכסף, עצות לאושר, מנטורים לכסף, מנטורים לאושר, מנטורים להצלחה, לבחור מנטור, לבחור יועץ, לבחור מאמן, עשיר שמח בחלקו, ממי לקבל עצות? סוגים של יועצים, להיות שבע רצון, גורואים, מורה רוחני מאושר, הסנדלר הולך יחף, בחירת יועץ
עצות לכסף, עצות לאושר, מנטורים לכסף, מנטורים לאושר, מנטורים להצלחה, לבחור מנטור, לבחור יועץ, לבחור מאמן, עשיר שמח בחלקו, ממי לקבל עצות? סוגים של יועצים, להיות שבע רצון, גורואים, מורה רוחני מאושר, הסנדלר הולך יחף, בחירת יועץ
... לכסף, עצות לאושר, מנטורים לכסף, מנטורים לאושר, מנטורים להצלחה, לבחור מנטור, לבחור יועץ, לבחור מאמן, עשיר שמח בחלקו, ממי לקבל עצות? סוגים של יועצים, להיות שבע רצון, גורואים, מורה רוחני מאושר, הסנדלר הולך יחף, בחירת יועץ ממי כדאי לקבל עצות להצלחה וכסף? השאלה המרכזית שאליעד כהן דן בה היא ממי באמת כדאי לקבל עצות בנושאים כמו כסף, זוגיות ואושר וכיצד לזהות ... אז העצה הזאת בעצם רק פגעה בך, ולא עזרה. ממי באמת כדאי לקבל עצות? העצה החשובה ביותר של אליעד היא שכאשר מחפשים יועץ, מאמן או מנטור, יש לבדוק עד כמה הוא עצמו הגיע למצב שבו אין לו רצון מתמיד וחוסר בלתי פוסק בתחום שבו הוא מייעץ. אם מדובר בכסף, הוא צריך להיות במקום שבו ... אם זהו אושר, האדם שנותן את העצה צריך להיות במצב שבו הוא אינו מפחד לאבד את אושרו. אליעד מדגיש שוב ושוב שרוב היועצים והמנטורים הם בעצם תלמידים בעצמם. הם נמצאים במסע לחיפוש דרכים למלא את רצונם שלהם, ולכן העצות שלהם עלולות לשקף את הרעב הפנימי ... הוא להגיע לשובע מוחלט שבו אין עוד תחושת חוסר. בפועל, אליעד ממליץ למי שמחפש עצות להקפיד לבדוק את רמת השובע של היועץ, ולהיזהר מיועצים שעדיין רודפים אחרי אותו דבר שהם מלמדים עליו, כי עצותיהם עלולות דווקא להגביר את תחושת החוסר שלך. איך להתמודד עם רצון שלא נפסק? הקשר בין ... שמעבירה את התלמיד למצב של רצון מוגבר, במקום לחוות פחות חוסר. כיצד בודקים אם נותן העצה הוא מורה או תלמיד? רוב היועצים הם בעצם תלמידים בתהליך למידה משל עצמם. הם עדיין ממלאים את רצונותיהם ולכן ממשיכים לרדוף אחר אותם דברים שהם מלמדים עליהם. אם הם לא הגיעו למקום שבו אין להם רצון חזק בדבר, המשמעות היא שייתכן שיעבירו למי שמקשיב להם את אותה תחושת חוסר. לדוגמה, יועץ כסף שמחפש באופן אובססיבי עוד כסף, או מורה לאושר שעדיין נאבק להיות מאושר בעצמו. מדוע חשוב לשים לב למחיר של העצה? אם מישהו מבטיח ללמד דרך ...
כסף, מנטורים לכסף, ממה עשית את הכסף שלך? מניפולציות של מנטורים לעסקים, בחירת יועץ עסקי, איך עשית את הכסף שלך? מה הניסיון העסקי שלך? איך לבחור מנטור? סנדלר לא הולך יחף, קורסים באינטרנט, לעשות כסף באינטרנט, לחלק עצות לאחרים
כסף, מנטורים לכסף, ממה עשית את הכסף שלך? מניפולציות של מנטורים לעסקים, בחירת יועץ עסקי, איך עשית את הכסף שלך? מה הניסיון העסקי שלך? איך לבחור מנטור? סנדלר לא הולך יחף, קורסים באינטרנט, לעשות כסף באינטרנט, לחלק עצות לאחרים
... מנטורים לכסף, ממה עשית את הכסף שלך? מניפולציות של מנטורים לעסקים, בחירת יועץ עסקי, איך עשית את הכסף שלך? מה הניסיון העסקי שלך? איך לבחור מנטור? סנדלר לא הולך יחף, קורסים באינטרנט, לעשות כסף באינטרנט, לחלק עצות לאחרים איך לבחור מנטור עסקי להצלחה אמיתית? אנשים רבים שרוצים להצליח בתחום העסקים, להרוויח כסף ולהיות מיליונרים פונים כיום לעזרת מנטורים שונים באינטרנט, שמבטיחים ללמד אותם כיצד לעשות זאת. אליעד כהן מסביר באופן מפורט כיצד לבדוק אם מנטור כזה אכן ראוי ללמוד ממנו. הוא מציג שאלות חשובות שצריך לשאול, וכן מסביר למה יש להיזהר במיוחד ממנטורים שמלמדים אותך לעשות כסף על ידי עצם מכירת הרעיון איך לעשות כסף. האם הסנדלר לא הולך יחף הוא כלל ברזל בבחירת מנטור? לפי אליעד כהן, כלל הברזל המוכר שאומר הסנדלר לא הולך יחף אינו בהכרח תמיד נכון. מנטור לכסף יכול להיות אדם שגם אם הוא עצמו לא התעשר, עדיין יוכל ללמד אחרים כיצד לעשות כסף. לדוגמה, יכול להיות קבצן ברחוב שיוכל ללמד אדם אחר כיצד להרוויח ... ממה בדיוק הוא עשה את הכסף שלו. למה חשוב לדעת ממה המנטור שלך הרוויח את הכסף שלו? אליעד כהן מדגיש את החשיבות לשאול את המנטור את השאלה המרכזית: את הכסף שלך, ממה עשית אותו? מאיזה סוג עסק בדיוק הרווחת אותו? לפי אליעד כהן, מנטורים רבים לא באמת בנו עסק אמיתי, לא סיפקו מוצר אמיתי או שירות אמיתי ללקוחות אמיתיים, אלא הרוויחו את כל כספם רק מלימוד אנשים אחרים כיצד לעשות כסף. ... גם את תלמידיהם למכור אשליה. לכן חיוני מאוד לבדוק האם המנטור שלך הצליח ליצור הכנסות ממקור אמיתי ומוחשי או שהוא רק מלמד אחרים לעשות כסף מהאוויר. איך מנטורים יוצרים תרמית של לעשות כסף באינטרנט? אליעד כהן מתאר כיצד מנטורים רבים באינטרנט למעשה פועלים בצורה דומה לתרמית של פירמידה. לדוגמה, אדם מפרסם קורס על איך לעשות כסף באינטרנט והדרך היחידה שבה התלמידים שלו מרוויחים ... ולכן זה חסר בסיס ממשי. מה השאלות החשובות שיש לשאול מנטור עסקי? כדי לוודא שאתם בוחרים במנטור אמיתי ואיכותי, אליעד כהן מציע לשאול מספר שאלות יסודיות: האם אתה אישית התעשרת והצלחת במה שאתה מלמד אותי? ממה בדיוק עשית את הכסף שלך? איזה עסקים ... עצות לאחרים איך לעשות כסף? אם התשובות מצביעות על כך שהמנטור עשה כסף רק ממכירת עצות לאחרים, מומלץ לחפש מישהו אחר שיוכל ללמד אתכם איך לעשות כסף ממוצר אמיתי ומשירות אמיתי. לפי אליעד כהן, רק כך תוכלו ללמוד באמת ... העסקים. מה אפשר ללמוד מביל גייטס ודונלד טראמפ על מנטורים? אליעד כהן מביא דוגמאות מפורסמות: ביל גייטס הרוויח כסף מתוכנה ואז כתב ספרים, דונלד טראמפ התעשר מהקמת עסקים בתחומים שונים ורק אז לימד אחרים. שניהם דוגמאות למנטורים שהצליחו קודם כל בעסק אמיתי ואחר כך לימדו אחרים. לכן הם אמינים יותר ממנטורים רבים שמסתובבים כיום ברשת, שלמעשה לא בנו שום עסק אמיתי ומרוויחים את הכסף רק מלחלק עצות. לסיכום, איך לבחור נכון מנטור אמיתי לעסקים ולהצלחה? בסופו של דבר, אליעד כהן ממליץ לבחור מנטור עסקי על פי העיקרון הבא: ודאו שהמנטור שלכם יצר ערך אמיתי בשוק אמיתי. חפשו מנטורים שהצליחו ביצירת מוצר אמיתי, שירות אמיתי, או פתרון אמיתי שנתן ערך ברור ללקוחותיהם, ולא רק מנטורים שהפכו לעשירים על ידי מכירת החלום של איך לעשות כסף. רק מנטורים שעברו דרך אמיתית לעושר יכולים ללמד אתכם להצליח באמת. איך לבחור מנטור עסקי?
2 סוגים של עצות ללא אחריות, לתת אחריות על עצות, 2 סוגים של יועצים, איך לייעץ למישהו מה לעשות? איך לייעץ עצות טובות? איך לתת עצות טובות? לתת אפשרויות בחירה, אחריות של יועץ, בחירת יועץ, להגיד למישהו מה לעשות, לכל דבר יש מחיר
2 סוגים של עצות ללא אחריות, לתת אחריות על עצות, 2 סוגים של יועצים, איך לייעץ למישהו מה לעשות? איך לייעץ עצות טובות? איך לתת עצות טובות? לתת אפשרויות בחירה, אחריות של יועץ, בחירת יועץ, להגיד למישהו מה לעשות, לכל דבר יש מחיר
... סוגים של עצות ללא אחריות, לתת אחריות על עצות, 2 סוגים של יועצים, איך לייעץ למישהו מה לעשות? איך לייעץ עצות טובות? איך לתת עצות טובות? לתת אפשרויות בחירה, אחריות של יועץ, בחירת יועץ, להגיד למישהו מה לעשות, לכל דבר יש מחיר מהם שני סוגי העצות ללא אחריות וכיצד ניתן לתת עצות טובות? כאשר אנו נותנים או מקבלים עצות, חשוב להבין את ... מישהו מציע לנו להתגרש או להתפטר מעבודתנו מבלי לפרט את כל היתרונות והחסרונות של כל אחת מהאפשרויות. הסוג השני הוא כאשר היועץ מציג בפנינו את כל האפשרויות, מציין את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן, ואז מאפשר לנו לבחור את הדרך המתאימה ביותר לנו. לדוגמה, יועץ יכול להסביר לאדם את היתרונות והחסרונות של נשארות בעבודה או התפטרות, אך לא להכתיב לו את ההחלטה. מהם היתרונות והחסרונות של כל סוגי העצות? כמו כל החלטה בחיים, גם לכל עצה יש יתרונות וגם חסרונות. כאשר יועץ נותן עצה ישירה, היתרון הוא שהעצה ברורה וחדה, אבל החיסרון הוא שלעיתים ייתכן שלא נבין את כל ההשלכות של הצעד שאנחנו נוקטים בו. במקרה שבו היועץ מציג את האפשרויות השונות ומסביר את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן, היתרון הוא שנקבל מידע מקיף ומגוון, אך החיסרון יכול להיות בלבול או קושי בבחירה. איך לקחת אחריות על העצות שניתנות? אליעד מציין כי לרוב, היועץ לא ייקח אחריות על הנזק שעלול להיגרם בעקבות העצה שהוא נתן. כאשר אנו נותנים עצה, עלינו להבין שיכולות להיות לכך תוצאות לא צפויות, ולכן יש להימנע מלהבטיח תוצאות חד משמעיות. הדרך הטובה ביותר לייעוץ היא להציג בפני האדם את כל האפשרויות בצורה כנה ושקופה, כך שיוכל לקבל החלטה מושכלת ולהיות מודע לסיכון שבכל בחירה. מהי הדרך ... הדרך המומלצת ביותר לייעוץ היא להציג את כל האפשרויות, להסביר את היתרונות והחסרונות של כל אחת, ולתת לאדם את האפשרות לבחור את הדרך המתאימה ביותר לו. כאשר אנחנו מאפשרים למישהו לבחור בעצמו, הוא מרגיש יותר טוב עם ההחלטה ומבין את ההשלכות של כל צעד שהוא בוחר. איך לייעץ למישהו שלא יודע מה לעשות? במקרים בהם האדם לא יודע מה האפשרויות שלו, יש להסביר לו את ... החלטה כרוכה במחיר, ולכן כדאי לשקול את היתרונות והחסרונות של כל החלטה ולהבין את המחיר שהיא עלולה להחייב. האם יש אחריות ליועץ על ההמלצות שהוא נותן? לסיכום, אליעד מציין שכל עצה נושאת עמה יתרונות וחסרונות, ולכן יש להציג את כל האפשרויות בצורה שקופה וברורה. על היועץ להיות מודע לכך שלא תמיד ניתן לצפות את כל התוצאות של העצה, ולכן הדרך הטובה ביותר היא להנחות את האדם בתהליך קבלת ההחלטות ולא להכתיב לו החלטה חד משמעית. ייעוץ טוב היתרונות והחסרונות של כל עצה אחריות על עצות איך ... של כל אחת מהן. לדוגמה, כאשר מישהו מציע לנו להתגרש או להתפטר מעבודתנו מבלי להסביר את כל האפשרויות. במקרה כזה, היועץ לא לוקח אחריות על ההשלכות של העצה שניתנה, ומעשיו יכולים לגרום לנזקים שיחזרו אליו כבומרנג במקרה שהעצה לא תצלח. בכל עצה יש גם חסרונות, וכל פעולה שאנחנו נוקטים בה יכולה ... אדם שמציע לנו לקחת תרופה להצלת חיים, אך ייתכן שלתרופה יהיו תופעות לוואי או נזקים לא צפויים. 2. הסוג השני - במקרה זה, היועץ לא מציע לנו ישירות מה לעשות, אלא מציג בפנינו את כל האפשרויות, היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, ואז מאפשר לנו לבחור את הדרך שמתאימה לנו ביותר. לדוגמה, אם אדם שוקל אם להתפטר או להישאר בעבודתו, היועץ יסביר לו את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהאפשרויות, ויאפשר לו להחליט בעצמו מה לעשות. הגישה הזו נותנת יותר אחריות למי שמקבל את העצה, משום שהיא מציגה את כל האפשרויות באופן שקוף ומאפשרת בחירה חופשית. כך, לא ניתן להאשים את היועץ אם לא הצלחנו בעקבות ההמלצה שנתן, כי הוא רק הציג את האפשרויות, ולא הכתיב לנו מה לעשות. מהן החסרונות והיתרונות של כל סוגי העצות? כמו כל דבר בחיים, לכל עצה יש גם יתרונות ... כיוון לפעול. אך החיסרון הוא שלעיתים אנחנו לא מודעים לכל ההשלכות האפשריות של הצעד שאנחנו נוקטים בו. במקרה השני, כאשר היועץ מציג את כל האפשרויות ומסביר את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן, היתרון הוא שאנחנו מקבלים מידע מקיף ומגוונים, אך החיסרון יכול להיות בלבול או קושי לבחור את האפשרות הנכונה לנו. איך לקחת אחריות על העצות שניתנות? האם יש על היועץ אחריות על ההשלכות של העצה? אליעד מציין שברוב המקרים היועץ לא ייקח אחריות על הנזק שיכול להיגרם בעקבות העצה שהוא נתן. כאשר אנחנו נותנים עצה, חשוב לקחת בחשבון שיכולות להיות לכך תוצאות לא צפויות או לא רצויות, ולכן יש להימנע מלהבטיח באופן מוחלט שהתוצאה תהיה טובה. תהליך נתינת העצה צריך לכלול הצגת כל האפשרויות בצורה כנה ושקופה, כך שהאדם המקבל את העצה יכול לקבל החלטה מושכלת ולהיות מודע לסיכון שבכל בחירה. מהי הדרך הטובה ... לייעוץ היא להציג בפני האדם את כל האפשרויות האפשריות, להסביר את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן, ולתת לו את האפשרות לבחור את הדרך שמתאימה לו. יש להימנע מלהכתיב לו החלטות ישירות, אלא להנחות אותו בתהליך קבלת ההחלטות. כל אדם יכול להרגיש טוב יותר עם החלטות שהוא בחר בעצמו, ואם הוא מבין את כל ... להתפטר או מה עליו לעשות כדי להישאר בעבודה. גם כאן, נציג את כל היתרונות והחסרונות של כל אפשרות בצורה שקופה, ונאפשר לו לבחור את הדרך שמתאימה לו ביותר. מהו המחיר של כל החלטה? אליעד מדגיש כי כל החלטה נושאת עמה מחיר. לדוגמה, אדם שמחליט להפסיק לכעוס עשוי להפסיד את היתרונות שמגיעים יחד עם הכעס, ... החלטה כרוכה במחיר, ולכן כדאי לשקול את היתרונות והחסרונות של כל החלטה ולהבין את המחיר שהיא עלולה להחייב. האם יש אחריות ליועץ על ההמלצות שהוא נותן? לסיכום, כאשר אנחנו נותנים עצות, חשוב לקחת בחשבון שלכל עצה יש יתרונות וחסרונות, ולוודא שאנחנו מסבירים את כל האפשרויות לפני שמישהו מקבל החלטה. על היועץ להבין כי הוא לא תמיד יכול לצפות את כל ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על התחייבות לתוצאות, מי מתחייב לתוצאות? מאה אחוז הצלחה, כמה פגישות צריך? כמה טיפולים צריך? שקרים של יועצים, שקרים של מטפלים, שקרים של מנטורים, שקרים של מאמנים, בחירת יועץ, בחירת מטפל, בחירת מאמן, בחירת מנטור, לבחור יועץ
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: שקרים של מאמנים, האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: שקרים של מאמנים, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לחיים, אימון אישי להרזייה, ייעוץ נפשי מומלץ בתחום שקרים של מאמנים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5781 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 13:35:51 - wesi1