אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בחירה מאושרת, הססנות, איך להחליט? להיות שלם עם החלטה, להיות שלם עם עצמך, איך לבחור? איך לקבל החלטה? החלטה בלב שלם, בחירה חופשית, חופש הבחירה, בחירה מושלמת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
בחירה מאושרת, הססנות, איך להחליט? להיות שלם עם החלטה, להיות שלם עם עצמך, איך לבחור? איך לקבל החלטה? החלטה בלב שלם, בחירה חופשית, חופש הבחירה, בחירה מושלמת, בחירה בלב שלם
איך לקבל החלטות ולהיות שלם איתן?

הנושא העיקרי שמועלה בהרצאה הוא איך להתמודד עם קבלת החלטות, ולהיות שלם עם הבחירה שנעשית, למרות שמאחורי כל בחירה מסתתרת חיסרון כלשהו. אליעד מסביר על המאבק הפנימי של אדם שמתלבט בין אפשרויות שונות, כל אחת מהן מכילה יתרונות וחסרונות, ובסופו של דבר, נדרש להרגיש שלם עם ההחלטה, לא משנה מה היא.

מהי מהות השאלה "איך לבחור"?

שאלה נפוצה שמועלה בהקשרים של בחירה היא "איך לבחור?", כשאליעד מסביר כי מהות השאלה אינה "איך לבחור", אלא איך להתמודד עם תחושת החיסרון שנמצאת בכל בחירה. אחרי שהאדם מבין שכל בחירה כרוכה בחיסרון, הוא מוצא את עצמו מבולבל ומתקשה לקבל החלטה. אליעד מציין שלמעשה, אדם לא מתלונן על כך שהוא לא יודע איך לבחור, אלא על כך שהוא לא יודע איך להתמודד עם תחושת החיסרון הקיימת בכל אפשרות.

האם יש תשובה מוחלטת לשאלה איך לבחור?

במענה לשאלה "איך לבחור?", אליעד מסביר כי אין תשובה מוחלטת. בכל החלטה יש חיסרון, וזו אמת שמובילה רבים להתבלבל ולחוות תחושת תסכול. ישנם כלים שונים, כמו רשימת יתרונות וחסרונות, אך למעשה אין שום דרך להימנע מהמימד של החיסרון בכל בחירה. לכן, אליעד מציע לאדם לשאול את עצמו לא "איך לבחור", אלא איך להגיע למצב שבו לא משנה לו מה הוא בוחר.

בחירות והתחושות הקשורות להן

הדוגמה שנתן אליעד היא על הבחירה בתחום העבודה, כאשר יש לאדם כמה הצעות עבודה, והוא לא יודע מה לבחור. המצב דומה גם בתחום הזוגיות, כשבני הזוג הם בעלי יתרונות וחסרונות שונים. בשני המקרים, לכל בחירה יש חיסרון, ואליעד מסביר שכדי להיות שלם עם הבחירה, על האדם ללמוד לא להיות תלוי בבחירה עצמה. הוא צריך להגיע למקום שבו תחושת החיסרון לא משנה לו.

מה זה בעצם "בחירה"?

אליעד מפרק את המושג "בחירה", ומסביר ש"בחירה" היא מצב שבו יש חיסרון, וצריך לבחור בין אפשרויות שונות שממלאות את החיסרון. אך אם אין חיסרון, אין צורך בבחירה כלל. דוגמת אליעד לכך היא אם אדם מרגיש בודד, ואז הוא יכול לבחור בין חפצים שונים שימלאו לו את החיסרון (כמו חברים, בת זוג, סרט או שינה), אבל אם הוא לא מרגיש חיסרון בתוכו, הבחירה לא תהיה רלוונטית, כי הוא לא צריך למלא שום חיסרון.

החיסרון הוא פנימי ולא חיצוני

כדי להימנע מתחושת תסכול תמידית, אליעד מסביר כי יש למלא את החיסרון מתוך עצמך ולא לחפש פתרונות חיצוניים. ברגע שאדם מבין שאין בחירה שתמלא אותו באופן מוחלט מבחוץ, הוא מתחיל להבין שאין חיסרון אמיתי, ואיך שהוא יבחר - זה לא משנה. זהו חלק ממעבר...
עכשיו הנושא הוא כזה אם מישהו בא אליך, בתור מה הוא בא אליך? בתור בן אדם, הוא רואה מולו בן אדם, הוא הולך במדבר רואה בן אדם בקיצור הוא שואל אותך שאלה כזאת, הוא אומר לך, הוא נמצא בספקות והוא לא יודע איך לבחור, מה אתה אומר לו ואז אתה נותן לו הרצאה שלמה שבעצם בכל בחירה שהוא לא יעשה יש חיסרון והוא אומר לך "טוב אז אני לא יודע איך לבחור", מה אתה אומר לו אתה? תחשוב בהיגיון בן אדם בא יש פה שכל מאחורי השאלה מאחורי מאחורי התשובה, בן אדם בא ואומר לך "תקשיב, איך לבחור?" הוא בא להתייעץ על משהו ואתה אומר "תראה פה יש יתרונות וחסרונות ופה יש" ואז הוא מתחיל להתחרפן אומר לך "אז איך אני אבחר?", מה אתה אומר לו?

ש: יש לי תשובה מראש כאילו בדרך כלל אני אומר לבדוק, לרשום את היתרונות והחסרונות.

אליעד: הוא רשם, הוא ראה שזה שווה והוא מתוסכל משני הצדדים מה לעשות, הוא שואל אותך "איך לבחור, אני לא יודע איך לבחור אז איך בוחרים אז איך אדע מה לעשות?".

ש: צריך לבחור איכשהו.

אליעד: לא, אבל הוא לא שואל איך לבחור הוא אומר לך "אז איך אני אדע איך לבחור?", מה עושים?

ש: תחושת בטן.

אליעד: אבל בא תבין את מהות השאלה, מהות השאלה זה לא איך לבחור זה לא "אני לא יודע איך לבחור" זה במובן של "אני מתוסכל מזה שאני מבין שלא משנה מה אני אבחר אני בחיסרון".

ש: מה עם המחויב והאפשרי, מה אם לדרג את זה למחויב ואפשרי יש בזה משהו?

אליעד: טוב אתה הולך לכיוון הלא נכון בעיניי כרגע אוקי, לא כי יש כיוון אחר אני מנסה לכוון את זה לכיוון אחר.

ש: פחות חסרונות.

אליעד: הוא בשניהם רואה חיסרון אתם נותנים את התשובה הלא נכונה, יש לך תשובה אחרת?

ש: שיבין מה הדבר הכי חשוב לו בחיים.

אליעד: לא, מה הוא שאל הבן אדם?

ש: מה לבחור, איך לבחור.

אליעד: לא, הוא לא שאל מה לבחור, "אז איך אני אדע מה לבחור?".

ש: יש לדעת איך לבחור?

אליעד: מה מהות השאלה, לא איך לבחור מה מהות השאלה, השאלה איך לבחור הרי בכל דבר יש חיסרון ויתרון מה מהותה, מה מהות השאלה, יש לך רעיון אחר לתת לבן אדם תשובה?

ש: הייתי אומר לו אולי שזה לא חשוב מה הוא יבחר.

אליעד: הוא אומר לך "אבל איך לבחור?".

ש: לא משנה.

אליעד: אבל זה כן משנה, איך לבחור מה אתה אומר לו?

ש: לא, אם הוא אומר אם בשניהם יש חיסרון אז מה זה משנה מה תבחר.

אליעד: ואז אתה מסביר לו שזה לא משנה ואז הוא אומר לך "אז עכשיו אני עוד יותר מסובך כי עכשיו אני עוד יותר לא יודע איך לבחור. הוא שואל אותך איך לבחור ואז אתה מסביר לו שזה לא משנה ואז הוא אומר לך "הבנתי אותך אז עכשיו אני בבעיה יותר קשה אני לא יודע אז איך לבחור כי זה לא משנה אז אני לא יודע מה להחליט", מה אתה אומר לו?

ש: תראה אם זה לא משנה מה אכפת לך.

אליעד: הוא אומר לך "נכון" אבל עכשיו הוא בבעיה, הוא אומר "אז אני לא יודע איך להחליט כי אני מבין שזה לא משנה אז אני לא יודע איך להחליט".

ש: אבל אם הוא רואה שזה לא משנה אז זה לא משנה.

אליעד: אוקי הכיוון שלך נכון והכיוון שלך נכון אני אסביר משהו, בן אדם אומר "אני לא יודע איך לבחור" אוקי, הוא בעצם מתלונן אחרי שכבר הסברת לו את כל המנגנון מהסיפור הוא בעצם לא מתלונן על זה שהוא לא יודע איך לבחור, הוא מתלונן על זה שהוא לא יודע איך להתמודד עם תחושת החיסרון שיש בכל אחת מהבחירות שלו. כשבן אדם אומר "אני לא יודע איך לבחור" אחרי שהוא כבר הבין את כל הסיפור אוקי, התלונה שלו היא לא על שהוא באמת לא יודע איך לבחור כי את זה כבר הסבירו לו, אין תשובה מוחלטת לשאלה איך לבחור כי בכל דבר יש לך איזה יתרון וחיסרון.

הוא בעצם מתלונן על זה שהוא לא יודע להתמודד עם תחושת החיסרון שיש בכל אחת מהבחירות שלו ולכן התשובה לשאלה הזאת היא הדרך שלך להתמודד, עכשיו אם אתה נותן לו תשובה איך לבחור נפלת במלכודת כי הוא אומר לך "יש לי חיסרון כי כל בחירה שאני לא אבחר יהיה בה חיסרון" ואתה עכשיו משתף איתו פעולה, אתה מתחיל להסביר לו "טוב אז בוא אני אסביר לך איך לבחור", אין תשובה מוחלטת לשאלה איך לבחור. עכשיו מה שכן אם אתה מסתכל על מהות השאלה בן אדם אמר "אז איך אני אבחר?" מה הוא בעצם אמר? הוא אמר "רע לי כי בכל אחד מהצדדים אני לא שלם" אז התשובה אומרת לו במקום לשאול את עצמך איך לבחור תשאל את עצמך איך אני מגיע למצב שלא ישנה לי מה אני בוחר.

לדוגמה נגיד בתחום של עבודה יש לך כמה מקומות עבודה ואתה לא יודע איפה להחליט מה לעבוד "אני לא יודע אני אחליט ללכת ללימודים האלה, או ללימודים האלה" או נגיד בזוגיות את מפעיל את המוח שלך ואתה מגלה שבכל בת זוג בן זוג יש יתרון וחיסרון כלשהו ואין מה לעשות אם היא תהיה יותר חכמה זה יתרון ואם היא תהיה יותר טיפשה זה יתרון כאילו אין לזה משהו מוחלט שאתה אומר "זה עדיף" אין. אז אתה אומר "טוב אז איך אני אבחר?" אז התשובה אומרת במקום להתעסק באיך לבחור תתעסק באיך להביא את עצמך למצב שלא ישנה לך מה אתה בוחר, שתהיה שלם עם עצמך בכל אחת מהבחירות.

זאת אומרת אם אתה מסתכל על הצורה של השאלה הוא שאל "איך לבחור", אתה נותן לו תשובה איך לבחור אבל אם אתה מסתכל על המהות של השאלה הוא בעצם אמר "רע לי מזה שבכל אחת מהבחירות שיש חיסרון", התשובה לשאלה הזאת היא תמלא את החיסרון מתוכך לא על ידי בחירה.

אני אחדד את זה עוד טיפה, בעיקרון מה זה בחירה? בחירה זה מצב שיש לך חיסרון ויש לך כמה אופציות שימלאו לך את החיסרון ובכל אחת מהאופציות יש גם חיסרון, זאת אומרת יש לך חיסרון אם אין לך שום חיסרון אתה לא צריך לבחור בעיקרון כי אתה לא צריך שום דבר, יש לך חיסרון ואז יש לך כמה אופציות לבחור מה אתה רוצה שימלא לך את החיסרון.

לדוגמה אתה מרגיש בודד ואז אתה אומר "מה אני מעדיף שימלא לי את החיסרון חברים, בת זוג, סרט?" נניח או לישון ואז אתה חושב ואתה רואה שבכל אחד מהפתרונות יש חיסרון, ואתה אומר "אז איך אני אדע מה לבחור?" אבל מה בעצם המשמעות היא שאתה לא ממלא את החיסרון מתוכך כי אם היית אומר "אוקי אני מרגיש בודד" הפתרון האופטימלי זה שאתה צריך לא את זה ולא את זה, אין לך חיסרון מתוכך ועכשיו "מה לבחור" זה כבר לא אכפת לך מה לבחור מה שיבחר יבחר, מי יבחר לא אכפת לך, איך זה יבחר לא אכפת לך, איך זה קורה לא מעניין אותך אתה תוודא שאתה לא תהיה תלוי מהבחירה של עצמך. זאת אומרת אני אסביר עוד פעם, שאתה לא תהיה תלוי בבחירה שלך, שמילוי החיסרון שלך לא יהיה תלוי בבחירה שעשית או לא עשית.

אם אתה אומר "אני מצפה שהחיסרון שלי...
מחויב בכוחות עצמי לא מוצא את עצמי מאמינים מחויב ואפשרי בכוחות עצמך מבולבל קשה לקבל החלטה החלטות מה שאתה רוצה הרגשה של תסכול אושר איך לבחור איך להחליט איך לקבל איך לקבל החלטה איך לקבל החלטות בחירה בחירה בלב שלם בחירה חופשית בחירה מאושרת בחירה מושלמת בלב שלם הבחירה החלטה החלטה בלב שלם החלטות החלטיות הססן הססנות חופש חופש בחירה חופש הבחירה חופשית כיצד להחליט כיצד לקבל החלטות לא שלם עם החלטה לבחור להחליט להיות שלם להיות שלם עם החלטה להיות שלם עם עצמי להיות שלם עם עצמך לקבל החלטה לקבל החלטה בלב שלם לקבל החלטות מאושרים מושלם מושלמת קבלת החלטה קבלת החלטות שלם עם החלטה שלם עם עצמי שלמות שלמות עצמית
שלמות / אושר מושלם - מהו התענוג של השלמות? איך להגיע להנאה של אושר מושלם?
... אושר מושלם - מהו התענוג של השלמות? איך להגיע להנאה של אושר מושלם? תענוג. שלמות. מהי העוצמה הרגשית של האושר של השלמות? תשובה: השלמות אינה חסרה דבר. השלמות אינה חסרה לא רק את מה שהאדם יודע ... של כל הטוב שיש בעולם. שלמות = אהבה אין סופית. הטוב של השלמות שונה בדבר אחד מרכזי מכל שאר הטוב שבעולם. במה? בכך שהוא מושלם . השלמות אינה משתווה לדבר אחר בעולם. השלמות היא התחושה היחידה של טוב אמיתי. השלמות חזקה יותר מאשר השילוב של כל הטוב שקיים בעולם ...
רע מושלם - מהו רע מושלם? מהו הרע הגדול ביותר? וכיצד הוא מתהפך לטובה?
... מושלם - מהו רע מושלם? מהו הרע הגדול ביותר? וכיצד הוא מתהפך לטובה? רע מושלם. מהו רע מושלם? ומדוע אינו יכול להיות קיים? בטרם נבין מהו רע מושלם, נבין מהו רע. רע = התנגשות של רצונות. רצון האדם שונה מ: רצון של המציאות = התנגשות רצון = רע. כשהולך לאדם נגד רצונו = רע. רצון = חיסרון = רע. ... לו כאילו בלי סיבה. זא הוא אינו רוצה שום דבר סתם כך בלי סיבה. לאן יוביל מצב כזה? תשובה: מצב כזה יוביל לייאוש מוחלט ומושלם = חוסר רצון להיות קיים. ולאן מוביל יאוש מושלם = לאושר מושלם . הרע נובע או משום שיש משהו שהאדם אינו רוצה, או משום שהוא רוצה את מה שאין. כאשר האדם חושב שהכל רע באותה המידה, ממילא הוא מפסיק לרצות לשנות את ... = פירוד = ריחוק מאחדות. מאחר שהאחדות היא נקודת המרכז של המציאות = המהות של כל דבר, ממילא לא יכול להיות העדר מוחלט שלה. כי כאשר ההעדר נהיה מוחלט, שוב פעם מגיעים אל האחדות והכל טוב. כנל, שכאשר הכל רע ממש בלי שום דבר שיותר טוב מדבר אחר, הרי שבאותו הרגע הכל הופך לטוב. ...
אושר מושלם - מהו הדבר ה*יחיד* שעליך לעשות כדי להיות מאושר בשלמות?
... מושלם - מהו הדבר היחיד שעליך לעשות כדי להיות מאושר בשלמות? כידוע, כל אחד רוצה להיות מאושר. והנה יש רמות שונות של אושר. כי יש מי שהוא מאושר יותר ומי שהוא מאושר פחות. והאושר של האדם הוא לא יציב. כי בכל רגע ורגע רמת האושר של האדם משתנה והיא בעוצמה אחרת. וכל אדם ואדם משקיע את מירב המאמצים שלו בלהיות מאושר. כי מי שיתבונן היטב על מה שהוא עושה במשך כל היום, הוא יראה שהסיבה שבגללה האדם עושה את כל הפעולות שלו בכל דבר ... טוב. וכפי שאמרנו יש רמות שונות של אושר, והאדם שואף כל הזמן להיות מאושר ולהרגיש טוב כמה שיותר. והשאלה הנשאלת היא, מהו הדבר האחד והיחיד שבו ורק בו תלוי האם ועד כמה האדם יגיע וישיג את האושר שלו? כי יש בעולם כל מיני עצות איך להיות מאושר. וחלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות. אבל לא תמיד קל לאדם לקיים את העצות של איך להיות מאושר. והשאלה היא, מהו בעצם הדבר היחיד שמשפיע על אם ועד כמה האדם יהיה מאושר? כי מי שיודע את הסוד הזה של מהו הדבר היחיד שבו ורק בו תלוי האם באמת ועד כמה האדם יהיה מאושר, אז הוא משקיע את כל המאמצים שלו בדבר הזה. והעניין הוא, כי מי שרוצה להיות מאושר בשלמות, עליו לעשות את הדבר הפשוט ביותר, שהוא לרצות להיות מאושר בשלמות. כי כל אדם רוצה להיות מאושר. וכל אחד רוצה להיות מאושר כמה שיותר. אבל לא כולם רוצים להיות מאושרים באותה עוצמה. לדוגמה, כאשר האדם כועס על איזה דבר, הרי שבאותו הרגע האדם יותר רוצה לכעוס מאשר להיות מאושר. כי אילו האדם היה רוצה להיות מאושר יותר מאשר לכעוס, הרי שהאדם לא היה כועס. כי הכעס הופך את האדם לפחות מאושר. ואם נתבונן נראה, כי הדבר הקל ביותר לעשות בעולם בכל תחום, הוא לרצות. כי לרצות זה דבר שלא כרוך בשום פעולה כלשהי. ... בזה רק האדם עצמו שולט. כי האדם יכול לרצות כל דבר. ומי שרוצה להיות מאושר בשלמות, עליו פשוט להתחיל לרצות להיות מאושר בשלמות. וככל שהאדם רוצה יותר להיות מאושר בשלמות, כך הוא מושך אליו את האושר בשלמות. ולמרות שלפעמים נדמה לאדם שהרצון שלו להיות מאושר בשלמות מרחיק אותו מאושר בשלמות, הרי שאף על פי כן, ככל שהאדם ירצה יותר להיות מאושר בשלמות, הרי שהאדם אך ורק מתקרב אל אושר בשלמות. והאדם מגיע לאושר בשלמות, רק אחרי שהוא בשלמות רוצה להיות מאושר בשלמות. כי יש בעולם שלנו שלמות. אבל יש תנאי אחד ויחיד שבו תלוי האם האדם ישיג או לא ישיג, ועד כמה מהר האדם ישיג את ... עליו לרצות אותה בשלמות. וכל זמן שהאדם רוצה עוד דבר חוץ מאשר להיות מאושר. דהיינו, כל זמן שהאדם רוצה לדוגמה כבוד, או כסף, או כל דבר אחר, שהוא לא האושר עצמו, הרי שהאדם עדיין לא ראוי להיות מאושר. כי האושר מגיע, אך ורק למי שרוצה אותו בשלמות. כי האושר הוא השלמות עצמה. ותנאי הקבלה ההכרחי להיות מאושר דהיינו, להרגיש שלמות, הוא על ידי זה שהאדם אכן רוצה בשלמות אך ורק להיות מאושר. ומצד האמת כולם כל הזמן רוצים להיות
אלוהים - חלק 1 - מושלם / אינו חסר דבר?!
... - חלק 1 - מושלם אינו חסר דבר?! במאמר זה נעלה שאלות לגבי היבטים שונים של אלוהים. יש לשים לב לכך, כי ניתן ... אלוהים). טיעון: אלוהים הוא מושלם והוא אינו חסר דבר. סוף טיעון. הפרכה: אלוהים אינו מושלם. אילו אלוהים היה מושלם הוא לא היה בורא את העולם. לומר שאלוהים ברא את העולם, פירושו לומר שאלוהים רצה לברוא את ... ומכאן ניתן להבין שאלוהים אינו מושלם.
רצון אנושי / רצון מושלם - מהו רצון אנושי חסר? מהו רצון אמיתי מושלם ללא חיסרון?
... אנושי רצון מושלם - מהו רצון אנושי חסר? מהו רצון אמיתי מושלם ללא חיסרון? פילוסופיה. מהו רצון אנושי חסר? מהו רצון אמיתי מושלם? כפי שכבר ביארתי מספר פעמים, הרצון של האדם הוא המעביד ... אינו חסר דבר. אדם ללא רצון חסר, יכול להיות במצב של דומם ושתיקה ולהגיש טוב בדיוק כמו בכל מצב אחר. רצון של שלמות הוא רצון שבו האדם מרגיש אחדות מושלמת עם המציאות, הרמוניה מושלמת, שהכל טוב תמיד באותה המידה. רצון שבו אפשר רק להיות ולא צריך לעשות דבר. רק אדם שיש לו רצון של שלמות, רק לו יש באמת בחירה חופשית באמת. אדם שיש לו רצון חסר, אין לו בחירה חופשית, משום שהוא מוכרח לעשות את מה שהוא רוצה, הוא לא יכול לעשות אחרת. כל זמן שלרצון יש סיבה כלשהי, הרי שהסיבה מכריחה את האדם לעשות את רצונו והרי שאין לו בחירה חופשית. כאשר האדם אינו חסר דבר, כפי שהמציאות אינה חסרה דבר, ... ולא שום דבר אחר. אז האדם מבין שהתכלית של כל דבר היא הדבר עצמו ולא שום דבר אחר. אז האדם מבין שהכל טוב באותה המידה. ואז האדם אינו חסר דבר, ויש לו בחירה חופשית אמיתית לעשות כרצונו באמת... כאשר יש לאדם שכל אמיתי = ...
הכל כבר מושלם באמת - והאדם חווה את השלמות, כפי כמה שהוא רוצה לחוות אותה
... כבר מושלם באמת - והאדם חווה את השלמות, כפי כמה שהוא רוצה לחוות אותה כי לאדם יש שאלות רבות, וכל התשובות כולן וכל ההבנה כולה ... את עוצמת התשובה ואת השכל של השלמות, כפי כמה שהוא באמת רוצה לחוות אותם. כי האמת המוחלטת היא, שהכל מושלם. והאדם חווה את האמת המוחלטת הזאת, כפי כמה שהוא רוצה לחוות, את המוחלטות. והאדם חווה ספקות, רק משום שהוא רוצה ספקות. כי אם האדם באמת לא ירצה שום ספקות, הוא תמיד יהיה באמת המוחלטת. ובשורה התחתונה, הכל כבר מושלם ממש, והאדם כבר יודע את הכל וכולי, אלא שהאדם חווה את השלמות הזאת, רק ובדיוק כפי כמה שהוא רוצה לחוות אותה. ...
לאבד כל תקווה, המהות של הטוב והרע, להתייאש, אין שום ייאוש, ייאוש מושלם, תקווה, תפישת הטוב והרע
לאבד כל תקווה, המהות של הטוב והרע, להתייאש, אין שום ייאוש, ייאוש מושלם, תקווה, תפישת הטוב והרע
... כל תקווה, המהות של הטוב והרע, להתייאש, אין שום ייאוש, ייאוש מושלם, תקווה, תפישת הטוב והרע האם אפשר באמת להתייאש באופן מוחלט? הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא מושג הייאוש המוחלט, ההבדל בין ייאוש חלקי לבין ייאוש מלא, והקשר שלהם לתפישת הטוב והרע. אנשים רבים חושבים שהם התייאשו, אבל אליעד מסביר שהרבה פעמים מדובר בייאוש חלקי בלבד, וייאוש מוחלט הוא מצב שבו אין שום הבדל בין הטוב לרע. לדוגמה, אם אדם אומר שהוא ... שפעם חשב שהוא מיואש לחלוטין, אך כשהתחיל לכאוב לו הראש, אמר לעצמו שהוא סובל יותר כעת, ולכן הבין שאינו באמת מיואש, כי עדיין היה מצב שהוא העדיף לעומת אחר. ייאוש אמיתי מוחלט הוא מצב שבו כל הסיטואציות נתפסות כרעות באותה מידה בדיוק, ואין ... כרעים. ברגע שיש תפיסה של טוב ורע, יש גם רצון לשפר את המצב ולהשיג משהו טוב יותר, וכאן טמונה הבעיה, כי השאיפה הזאת יוצרת מתח וסבל. לדברי אליעד, מי שמסוגל להתייאש באופן מוחלט הוא למעשה אדם שאין עבורו משמעות לטוב ולרע יותר, מכיוון שכל ... בתקווה שמשהו ישתפר. אם הוא היה מיואש לגמרי, לא היה אכפת לו כלל מהכאב, כי בעיניו הכל כבר רע באותה מידה, ואין לו למה לצפות או לקוות. מה ההבדל בין ייאוש חלקי לייאוש מוחלט? ייאוש חלקי, לפי ההסבר של אליעד, הוא כאשר אדם מאבד אמונה בשינוי ספציפי אבל עדיין שומר על האמונה הבסיסית שהמצב יכול להיות טוב יותר. זה ייאוש לא מוחלט , מכיוון שהאדם עדיין מרגיש שיש לו מה להפסיד או להרוויח. לדוגמה, אדם ... לא היה מתנגד לה או נמנע ממנה. לכן, רק אדם שבאמת התייאש לגמרי לא יחוש הבדל כלשהו בין אירועים שונים, ומבחינתו כל האפשרויות יהיו שוות לחלוטין. זהו המצב היחיד של ייאוש מוחלט, וכמעט אף אדם לא נמצא במצב זה בפועל. האם אפשרי בכלל להגיע לייאוש מוחלט? לדברי אליעד, המצב של ייאוש מוחלט הוא נדיר מאוד, מאחר ולמעשה מדובר במצב שבו האדם באמת לא עושה שום הבחנה בין טוב לרע. זה מצב תודעתי יוצא דופן, משום שההכרה האנושית רגילה להפריד בין טוב לרע ולשאוף לטוב. הוא מציין שרוב האנשים לא יכולים להגיע לייאוש מוחלט, מאחר שהם תמיד יישארו עם תקווה כלשהי, ולו הקטנה ביותר, למצב טוב יותר. כדי להגיע לייאוש מוחלט באמת, האדם צריך לשנות את ההבנה שלו לגבי מהות הטוב והרע, כך שיבין ... שום הבדל אמיתי בין האפשרויות השונות. כל עוד האדם עדיין מתנגד או מנסה להימנע מכאב או קושי מסוים, הוא עדיין נמצא בתפיסת הטוב והרע, ועדיין אינו מיואש באמת. מהו ייאוש מוחלט? איך להיפטר מהתקווה? מה הקשר בין תקווה וסבל? האם יש טוב ורע באמת? למה אנחנו סובלים? האם אפשר להתייאש לחלוטין? איך להגיע לאדישות מוחלטת?
הכל טוב מוחלט, גם לטעות זה טוב ומושלם, גם לא לטעות זה מושלם, גם לא טוב זה טוב, גם לשאול זה טוב
הכל טוב מוחלט, גם לטעות זה טוב ומושלם, גם לא לטעות זה מושלם, גם לא טוב זה טוב, גם לשאול זה טוב
... טוב מוחלט, גם לטעות זה טוב ומושלם, גם לא לטעות זה מושלם, גם לא טוב זה טוב, גם לשאול זה טוב מה המשמעות של הכל טוב מוחלט לפי אליעד כהן? אליעד כהן מציג בהרצאה את הרעיון של הכל טוב מוחלט, ומסביר בצורה עמוקה ומפורטת את משמעותו. לדבריו, טוב מוחלט הוא מצב שבו אין שום תנאי או ספק, הכל טוב באופן מוחלט וללא שום סייגים או הסתייגויות. אליעד מדגיש באופן חד משמעי שגם מה שנראה לנו רע, טעות או כישלון - כל אלו טובים ומושלמים באותה מידה כמו הדברים שנתפסים בעינינו כהצלחה, נכונים או חיוביים. הוא מסביר שהטוב המוחלט הוא נקודת מבט שבה אין הבדל בין טוב לרע, בין הצלחה לטעות, בין הבנה לחוסר הבנה. הכל נמצא באותו מישור של שלמות מוחלטת. אפילו אם האדם מרגיש שהוא טועה, מבין לא נכון או שואל שאלה שאולי נראית לו מיותרת - עדיין הכל טוב באותה המידה. האם טעויות הן באמת מושלמות? אליעד מדגים את תפיסתו דרך דוגמה ברורה: אם אדם עושה את כל הטעויות האפשריות, הוא עדיין במצב של שלמות מוחלטת. מדוע? כי המושג מוחלט לא מאפשר שום חריגה או יוצא מן הכלל. אם הכל טוב מוחלט, אין אפשרות שמשהו יהיה לא טוב או פחות טוב. גם אם אדם חושב שמה שנאמר בהרצאה הוא טעות מוחלטת או חוסר הבנה, גם מצב זה הוא מושלם וטוב לחלוטין. אין אפשרות אחרת. לכן אליעד טוען שבמציאות שבה הכל טוב מוחלט, אין באמת הבדל בין עשיית טעויות או עשייה נכונה. ההבדל הוא רק בעיני המתבונן, שרואה הבדל בין טוב ורע, בין טעות לנכונות. אבל מנקודת המבט המוחלטת של המציאות - אין הבדל כלל, הכל זהה במידת שלמותו. מדוע לשאול שאלות זה טוב מוחלט? אליעד מתייחס לכך שגם הפעולה של שאילת שאלות עצמה, היא טובה מוחלטת. הוא מסביר שגם אם השאלה נראית לא הגיונית, או שנדמה שהשואל לא באמת מבין את הדברים, גם זה טוב מושלם. הסיבה לכך היא שכאשר הכל מוחלט, גם עצם קיומה של השאלה, עצם הביטוי של ספק או חוסר הבנה, הם חלק בלתי נפרד מהטוב המוחלט. בעצם, אליעד מראה כי כל סיטואציה בה האדם שואל, מתלבט, חושב או אפילו לא מבין, היא שלמות בפני עצמה. אין צורך להגיע להבנה מוחלטת, כי גם חוסר ההבנה הוא כבר שלמות מוחלטת בפני עצמו. המשמעות היא שאין שום פעולה או מחשבה שיכולה לגרוע מהשלמות - כי אין באמת אפשרות שהשלמות תהיה חסרה או פגומה. כיצד להבין שהכל טוב מוחלט בפועל? אליעד מציין שיש הבדל משמעותי בין הבנה תיאורטית לבין החוויה בפועל. כאשר האדם שואל שאלה, הוא מראה שעדיין לא חווה לחלוטין את המצב הזה של הכל טוב מוחלט. אם הוא היה באמת חווה זאת, לא הייתה לו סיבה להמשיך ולשאול שאלות, כי היה ברור לו לחלוטין ... צורך בהן. כל עוד קיימת שאלה, יש מקום שבו האדם עדיין חושב שאולי יש הבדל בין טוב לרע, בין הבנה לאי - הבנה, בין טעות לנכונות. עם זאת, אליעד מדגיש שדווקא בגלל שהכל טוב מוחלט, זה בסדר לשאול. הוא אינו מבקר את השואל ואינו טוען שהשאלה אינה במקום. להיפך, הוא אומר שגם לשאול זה מושלם וטוב. דווקא ההבנה הזאת היא שמאפשרת לאדם להירגע ולהפסיק לחשוש מטעויות או ממצבים שנראים לא טובים. האם אפשר לטעות בהבנת הרעיון של הכל טוב מוחלט? נקודה נוספת שמדגיש אליעד היא שגם אם האדם אינו מבין נכון את הרעיון, גם אם הוא מפרש את ...
הספר להיות אלוהים - בירור האמת, בכלי הפגום של השכל - כיצד אפשרי הדבר, שכל מושלם אם משתמשים בו עד סופו
הספר להיות אלוהים - בירור האמת, בכלי הפגום של השכל - כיצד אפשרי הדבר, שכל מושלם אם משתמשים בו עד סופו
... להיות אלוהים - בירור האמת, בכלי הפגום של השכל - כיצד אפשרי הדבר, שכל מושלם אם משתמשים בו עד סופו האם אפשר לגלות את האמת באמצעות שכל פגום? השאלה המרכזית שאליעד כהן מעלה היא כיצד ניתן להגיע אל האמת המוחלטת בעזרת כלי פגום לכאורה, שהוא השכל האנושי. ... כפי שאנחנו מכירים אותו, נראה פגום ומוגבל, ולכן נשאלת השאלה כיצד ייתכן למצוא דרכו את האמת המוחלטת, שאמורה להיות בלתי מוגבלת ולא מצומצמת. ... כלל. המגבלות והסתירות בשכל הן תוצאה של שימוש לא נכון או חלקי בו. השכל עצמו, במהותו, הוא מושלם, אך האדם אינו משתמש בו עד תום ולכן מרגיש ... חושב במושגים של אמת ושקר כי יש לו נקודת מבט מוגבלת שמפרידה בין יש לאין. אך בעומק האמת המוחלטת, ההפרדה הזאת לא קיימת. בסופו של דבר, כל דבר מוגדר הוא מוגבל ולא מושלם. כך גם המושגים של אמת ושקר. כאשר אדם מגיע לתובנה המוחלטת, הוא מגלה שהאמת והשקר מאוחדים, ולכן אין טעם בחיפוש אחר האמת כשלעצמו, כי בשורש הכל אחד. כיצד ניתן להגיע לתובנה המוחלטת הזו? כדי להגיע לתובנה הזו, על האדם להשתמש ... דומה לקילוף קליפות, וככל שאדם ממשיך לברר ולהסיר את השכבות החיצוניות של החשיבה, כך האמת המוחלטת, שכבר קיימת בתוכו, נחשפת. התהליך לא יוצר ... מדגיש שאין מדובר ביצירת יש מאין אלא בגילוי והיזכרות במצב המקורי שבו האדם כבר מצוי באחדות מוחלטת עם כל המציאות. מה תפקיד השכל בחיפוש האמת? ... לא הגיע לשלמות מלאה של הבירור, השכל עדיין נתון לשגיאות ולטעויות. כלומר, למרות שהשכל הוא מושלם במהותו, האדם עדיין משתמש בו בצורה לא מלאה ... שהוא טוב אמיתי פירושו גם לצמצם אותו ביחס לטוב באופן כללי. כך שבכל פעם שמוגדר משהו באופן מוחלט , ההגדרה עצמה יוצרת צמצום. האמת המוחלטת היא מצב שבו כל ההגדרות נעלמות ואין הפרדות ... עמוקה שהוא האמת עצמה, לא רק יודע את האמת, אלא שהוא האמת בעצמו. אליעד מבהיר שהאדם הוא כבר מושלם בפנימיותו, אך עליו לזכור שעדיין בתהליך ... מה המשמעות של להיות אלוהים? האם יש הפרדה בין אמת לשקר? מהו הטוב האמיתי? האם השכל האנושי הוא מושלם? איך מבררים את האמת המוחלטת?
ניהול עצמי, השגת מטרות, תכליתיות, תכלית החיים, חיסרון הוא שלמות, מושלם כפי מה שהוא, הכל קורה מעצמו, לחיות כמו אלוהים
ניהול עצמי, השגת מטרות, תכליתיות, תכלית החיים, חיסרון הוא שלמות, מושלם כפי מה שהוא, הכל קורה מעצמו, לחיות כמו אלוהים
... עצמי, השגת מטרות, תכליתיות, תכלית החיים, חיסרון הוא שלמות, מושלם כפי מה שהוא, הכל קורה מעצמו, לחיות כמו אלוהים איך להשיג מטרות ... השלמות בתוך החיסרון עצמו. בהרצאה מודגש הרעיון שהחיים, למרות החיסרון שבהם, הם למעשה מצב של שלמות, והמציאות מושלמת בדיוק כפי שהיא קיימת. אליעד מסביר באופן מפורט ויסודי ... אך אליעד מסביר שהשלמות נמצאת בעצם החוויה של הרעב והחיסרון, כי דווקא התחושה הזו של החוסר היא המצב המדויק והמושלם שבו האדם נמצא ברגע זה. הוא מדגיש שהחוויה של החוסר היא לא פחות ... חוסר. האם החיים שלנו מתרחשים מעצמם? בהרצאה מסביר אליעד בהרחבה את הרעיון שהכל קורה מעצמו. האדם חושב שהוא מחליט מה לעשות, לאן ללכת, או מה להשיג, אך למעשה המציאות מתרחשת מעצמה ללא בחירה אמיתית של האדם. הוא מביא דוגמאות מפורטות לכך שהאדם איננו באמת שולט בהחלטותיו באופן מוחלט, אלא הכל מתנהל על פי סדר מסוים שמתרחש מעצמו. אליעד מתייחס לשאלה מי מחליט מה קורה עכשיו? ומסביר שלמעשה אין החלטה מודעת של האדם, אלא שהמציאות עצמה פועלת ללא שליטה אמיתית ... אליעד מדגים זאת בכך שהוא אומר לאדם: אתה רוצה לאכול? תאכל. לא רוצה לאכול? אל תאכל. אך הוא מדגיש שלא משנה איזו החלטה האדם ייקח, בין אם יאכל או לא, זה בדיוק המצב הנכון והשלם, ... וטובה, משום שהיא עצמה המניעה לפעולה ולשיפור. הוא מציע לאדם להתחיל לשאול שאלות נכונות יותר במקום לשאול מי מחליט?, ולשאול איך אוכל לייעל את עצמי?. בכך הוא נותן דגש על שאלות אפקטיביות, שמובילות לפעולה מעשית. סיכום ההרצאה והמסר העיקרי של אליעד המסר המרכזי של ההרצאה הוא שהחיים מושלמים בדיוק כפי שהם, למרות החסרונות, והמציאות מתרחשת מעצמה ללא ... רוצה לבין מה שקיים בפועל, ושהדרך לחיות בשלמות היא לחוות את החיים ללא התנגדות, מתוך הבנה עמוקה שהמציאות תמיד מושלמת כפי שהיא, ברגע זה ממש. איך להשיג מטרות בחיים? מה תכלית ... האם המציאות מתרחשת מעצמה? איך להרגיש שלמות בחיסרון? מה המשמעות של לחיות כמו אלוהים? איך לייעל את עצמי באמת? איך לקבל את המציאות כפי שהיא? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בחירה מאושרת, הססנות, איך להחליט? להיות שלם עם החלטה, להיות שלם עם עצמך, איך לבחור? איך לקבל החלטה? החלטה בלב שלם, בחירה חופשית, חופש הבחירה, בחירה מושלמת, בחירה בלב שלם
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: שלם עם..., איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: שלם עם..., איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לאורח חיים בריא, מאמן עסקי מומלץ, מאמן אישי למציאת זוגיות בנושא שלם עם - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1719 שניות - עכשיו 26_05_2025 השעה 07:35:26 - wesi1