אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה קונפליקטים במערכות יחסים ✔מערכות יחסים, חושב שמנסים לעשות לך רע, קשיים במערכות יחסים, קונפליקטים במערכות יחסים, בעיות במערכות יחסים, התמודדות עם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:25מערכות יחסים, חושב שמנסים לעשות לך רע, קשיים במערכות יחסים, קונפליקטים במערכות יחסים, בעיות במערכות יחסים, התמודדות עם מערכות יחסים, להתמודד במערכות יחסים
איך להתמודד עם תחושה שמישהו מנסה להרע לך?

כאשר אדם נמצא במערכת יחסים - בין אם זו זוגיות, שותפות עסקית או מערכת יחסים חברתית - לעיתים קרובות עולה תחושה שהצד השני פועל מתוך כוונות רעות, למרות שהכוונות הן דווקא טובות. אליעד כהן מסביר שהתופעה הזאת מאוד נפוצה, במיוחד כאשר אתה מבצע פעולה שאתה מאמין שהיא מועילה לאדם אחר, אך אותו אדם מפרש את הפעולה שלך כניסיון לפגוע בו או להזיק לו בדרך כלשהי.

לדוגמה, כאשר אתה מעניק למישהו עזרה מתוך רצון כנה לסייע, הצד השני עלול לחשוב שאתה מנסה להרע לו או לעשות עליו מניפולציה. אליעד מדגיש שאין דרך לשכנע אדם אחר במאה אחוז שאתה לא מנסה להרע לו, מכיוון שהמחשבה הזו אינה בלתי אפשרית מבחינה שכלית. כל עוד אפשרי מבחינה לוגית שאתה מתכוון להרע למישהו, לא ניתן לבטל לחלוטין את האפשרות הזו אצל הצד השני.

למה קשה לשכנע אדם שאתה לא רוצה לפגוע בו?

הסיבה שאליעד כהן מסביר לכך היא, שקיימת אפשרות אמיתית, מבחינה שכלית, שאכן קיימות בך גם כוונות שליליות, גם אם אינך מודע לכך. לדבריו, בתת המודע של האדם קיימים כל ההפכים - כוונות טובות וגם רעות. למשל, למרות שאתה מאמין שאתה מתכוון רק לטובה, יכול להיות שבתת המודע יש בך רגשות שליליים, כמו קנאה או חוסר רצון שהאחר יצליח. תת המודע כולל הכל, ולכן האדם השני מרגיש את הסתירה הזאת ומניח שאתה מנסה לפגוע בו.

איך ניתן לשנות את התחושה של האדם השני שאתה רוצה להרע לו?

כדי לשנות תחושה זו, קודם כל עליך להבין למה האדם השני חושב כך. אליעד מציין מספר סיבות אפשריות:
  • האדם השני רוצה בעצמו להרע לך, ולכן הוא מניח שגם אתה מתכוון להרע לו. אם תצליח לגרום לו להפסיק לרצות להרע לך, ייתכן שגם תפיסתו אותך תשתנה.
  • ייתכן שהאדם השני מרגיש רע עם זה שהוא עצמו רוצה לפגוע בך, ולכן הוא מצדיק את זה בכך שגם אתה רוצה לפגוע בו. הוא מרגיע את עצמו באמונה ש"כולם רוצים לפגוע אחד בשני".
  • האדם השני מפחד שיש לו רע, וכדי להתמודד עם תחושת הסבל הוא מאשים אותך שאתה גורם לו רע. במקרה זה, מומלץ לנסות להבין מה הוא חושב שיעשה לו טוב, ולהראות לו שאתה מנסה לתת לו את הטוב הזה.
למשל, אליעד מביא דוגמה שבה אתה לא אומר לאדם "בוקר טוב", והוא מפרש זאת ככוונה לפגוע בו. במקרה כזה, אם תתחיל לומר לו "בוקר טוב", ייתכן שהוא ישנה את גישתו. אך אליעד מזהיר שיש גם אנשים שיפרשו כל דבר טוב שאתה עושה כניסיון מניפולציה, ולכן לא תמיד ניתן לשנות זאת.

מה קורה כשהאדם השני מפרש הכל ככוונה רעה?

אליעד מסביר שיש מצבים שבהם האדם השני כל כך משוכנע שאתה פועל מתוך כוונה רעה, עד שכל פעולה שלך נתפסת בעיניו כמזיקה או מניפולטיבית. במקרים כאלה, אין דרך מוחלטת לשנות את תפיסתו. במקרה זה, אליעד מציע מספר פתרונות אפשריים:
  • להחליט לקבל את העובדה שהאדם השני חושב כך, ולהפסיק לנסות לשנות את דעתו.
  • להפסיק להיות בקשר איתו, אם המחיר של מערכת היחסים איתו גבוה מדי עבורך.
  • להפסיק לתת חשיבות למחשבות שלו כלפיך, ולאפשר לו להמשיך להאמין בכך מבלי שזה יטריד אותך.
לדוגמה, אליעד אומר שאם האדם השני בטוח שאתה מנסה להרע לו באופן עקבי, גם כאשר אתה מנסה לעזור, ייתכן שהוא מעדיף להמשיך להאמין בכך, כדי לא להתמודד עם המחשבה שהוא סתם סבל כל הזמן ללא סיבה אמיתית.

מה לעשות אם האדם השני מצפה ליותר ממה שאתה נותן?

לפעמים התחושה שאתה רוצה להרע מגיעה דווקא מציפיות גבוהות מדי של האדם השני. למשל, כאשר אתה נותן עזרה לאדם, אך הוא ציפה למשהו משמעותי יותר, הוא עשוי לפרש את המעשה שלך כלא מספיק טוב ולכן כמזיק או בלתי - כנה.

במקרה כזה, אליעד מציע לבדוק מהן הציפיות האמיתיות של אותו אדם, ולהבהיר לו שאתה מנסה לתת לו בדיוק את מה שהוא מצפה. עם זאת, אליעד מזהיר שגם במקרה זה לא תמיד ניתן לשנות את דעתו של האדם השני לחלוטין, כי לפעמים הוא פשוט מעדיף להישאר בתחושה של קורבן או תחושת פגיעה, מאשר להודות שסתם סבל ללא סיבה ממשית.

האם אפשר לשכנע מישהו באופן מוחלט שאתה לא מנסה לפגוע בו?

התשובה של אליעד לשאלה זו ברורה: לא תמיד. לפעמים אדם יעדיף להמשיך לחשוב שאתה מזיק לו כדי לא להתמודד עם סבלו האמיתי. הדרך היחידה במקרים קיצוניים כאלה היא לקבל את המצב כפי שהוא, לוותר על הניסיון לשנות את התפיסה שלו, או לנתק קשר אם המחיר הרגשי גבוה מדי עבורך.

בסיכומו של דבר, אליעד מציין שכדאי לך להתמקד בכוונותיך האישיות, להבין למה האדם השני חושב שאתה רוצה להרע לו, ואם אפשר - לשנות זאת. אם לא ניתן לשנות את מחשבותיו, מומלץ ללמוד לקבל את המצב ולהפסיק להתעסק בכך.
איך להתמודד עם תחושת "הם מנסים לעשות לי רע" במערכות יחסים?

כאשר אדם נמצא במערכת יחסים, בין אם מדובר בזוגיות, שותפות עסקית או מערכת יחסים חברתית, לפעמים הוא עלול להרגיש כי הצד השני מנסה להרע לו, למרות שכוונותיו הן לטובתו. תחושות אלו נפוצות במיוחד כאשר אדם עושה טוב למישהו אחר, אך הצד השני תופס זאת כזדון או מזיק. בשיחה הזו, אליעד מסביר איך להתמודד עם תחושות אלו ולהבין מה עומד מאחוריהן.

התחושה הזו עשויה להיווצר כאשר אדם עושה טובה או פעולה שנועדה להועיל למישהו, אך אותו אדם מפרש את המעשה כמשהו מזיק, לא נכון או מניפולטיבי. אליעד משתמש בדוגמה של אדם שנותן טובה למישהו, והאדם השני מפרש זאת כניסיון להרע לו. הוא מסביר שאין דרך לשכנע מישהו במאה אחוז שאתה לא מתכוון להרע לו, שכן זה לא מחויב מצד השכל. המשמעות היא שזו לא תיאוריה ששום אדם לא יכול לחשוב שהיא אפשרית, גם אם אתה מתכוון רק לטובתו.

למה קשה לשכנע מישהו שאתה לא מנסה להרע לו?

אליעד מסביר את הסיבה לכך בצורה מעמיקה: אם היה מדובר במשהו מחויב מבחינה שכלית, אפשר היה לשכנע במאה אחוז, אבל מכיוון שזה לא מחויב, זה נשאר בגדר אפשרות ולא וודאות. לכן, יהיה קשה לשכנע מישהו לחלוטין שכוונתך היא טובה, כי מבחינה לוגית זה לא מחויב בשכלו של האדם.

מעבר לכך, יש גם את העניין של תת המודע. אליעד מסביר שייתכן שלמרות שאתה לא מודע לכך, בתת המודע שלך עשויות להיות גם כוונות שליליות כלפי האדם השני. למשל, אתה עשוי לא לרצות שהוא יצליח או להרגיש קנאה כלשהי, וזה יכול להוביל לתפיסות מוטעות של הצד השני. התת מודע כולל את כל ההפכים האפשריים, וזה יכול לגרום לאדם להרגיש שאתה לא בהכרח מתכוון להועיל לו.

מה עושים כדי לשנות את התפיסות של הצד השני?

כאשר אדם מאמין שהשני מנסה להרע לו, הדרך הראשונה היא להבין למה הוא חושב כך. לפעמים, אם האדם השני רוצה להרע לך, הוא משדר את זה באופן לא מודע, ולכן הוא עשוי לחשוב שגם אתה רוצה להרע לו. אליעד מציין שזו יכולה להיות דרך להוציא את עצמו מהתסכול שהוא מרגיש: "אם אני רוצה להרע לך, אז אני יכול להצדיק את זה בכך שגם אתה רוצה להרע לי". זו דרך להגיד לעצמו שהוא לא עושה משהו רע אם הוא מאמין גם שהצד השני עושה רע.

עוד סיבה אפשרית לכך שהאדם השני חושב כך היא פחד. אליעד מביא את הדוגמה שבה אדם חושש שהוא סובל בגלל משהו, ואז הוא מאשים את האדם השני בכך שהוא גורם לו לרע, כדי להפחית את תחושת הסבל שלו. במקרה כזה, אליעד מציע לבדוק מה אותו אדם רוצה וצריך כדי להרגיש טוב, ולהתמקד בהבנת הציפיות שלו.

האם יש דרך לשכנע אדם שדיברנו על כוונות טובות?

לפעמים אדם כל כך משוכנע שכוונתך רעה שהוא יפרש כל פעולה בתור מניפולציה או ניסיון להרע לו, גם אם כוונתך הייתה טובה. במקרה כזה, לא תמיד אפשר לשנות את דעתו, אבל אפשר להתמקד בהבנה של מצבו הפנימי ובמה שהוא צריך כדי להרגיש טוב יותר.

אם אותו אדם חושב כל הזמן שאתה מנסה להרע לו, גם כאשר אתה מנסה לעזור לו, הדבר הראשון שצריך לבדוק הוא מה הציפיות שלו. יכול להיות שאתה מנסה לעשות משהו טוב, אך הוא מצפה למשהו יותר גדול או משמעותי. לדוגמה, אם אתה מגיש לו עזרה בצורה מסוימת, הוא עשוי לחשוב שזה לא מספיק טוב עבורו, ולכן יחשוב שאתה לא מתכוון לעזור באמת. אליעד מציע לחפש מה עשוי לשפר את תחושותיו ולהבין את הציפיות הפנימיות שלו.

מה קורה אם כל מה שאתה עושה נתפס כזדוני?

במקרים בהם האדם כל כך משוכנע בכוונות רעות מצדך, ייתכן שאתה לא תוכל לשנות את דעתו גם אם תעשה כל מה שצריך כדי להראות שאתה מתכוון לטובתו. אליעד מציע, שבמקרים כאלה, הדרך היא לקבל את המצב כפי שהוא ולהבין שאתה לא תמיד יכול לשנות את דעתו של האדם השני. לפעמים כדאי לשחרר את הצורך לשנות את המחשבות שלו ולהתמקד בכוונותיך האישיות שלך.

מה לעשות אם הבן אדם מצפה לטוב יותר?

לפי אליעד, כאשר אדם מצפה לטוב יותר, הוא עשוי להרגיש מאוכזב אם הוא לא מקבל בדיוק את מה שהוא רוצה, גם אם הכוונות שלך טובות. אם אתה מציע לו עזרה, הוא עשוי להרגיש שזה לא מספק את הציפיות שלו. ייתכן גם שהוא מרגיש שהוא סבל הרבה זמן בגלל זה, ואם תסביר לו את כוונותיך, הוא עלול להרגיש רע עם עצמו על כך שבמשך זמן רב סבל מבלי סיבה.

אליעד מציין שלפעמים האדם השני מעדיף להיאחז בתפיסה שהוא סבל בגללך, כי זה מאפשר לו להימנע מההבנה שהוא פשוט סבל כי כך הוא בחר. השאלה היא אם כדאי לך לשנות את דעותיו, או פשוט לקבל את העובדה שאתה לא יכול לשנות את מחשבותיו.

האם יש פתרון לפתרון כזה?

אם אדם לא מוכן לקבל את כוונותיך או את עזרותיך, יש לך את הזכות להפסיק את הקשר או לפחות להפסיק להתאמץ לשנות את מחשבותיו. אליעד מציע גם אפשרות נוספת, שהיא לקבל את המצב כפי שהוא. אם אתה מוכן לקבל שהוא חושב שאתה מנסה להרע לו, אין צורך לשנות את דעתו. אתה יכול להמשיך לחיות את חייך ולהתמקד בכוונותיך האישיות.
כן מה השאלה?

ש: השאלה היא ש...

אליעד: איזה?

ש: השאלה שלי.

אליעד: אוקי כבר נלחצתי אמרת שיש שאלה, כן?

ש: ממה זה נובע ואיך לטפל בזוג או בת זוג.

אליעד: בן אדם שאתה נמצא איתו במערכת יחסים כלשהי, נגיד שותף עסקי בחברה או בעסק.

ש: כן, הוא חושב על הדברים שאתה אומר ועושה, הוא אומר לך שאתה מתכנן וזומם להרע לו בו בזמן שאתה מרגיש שכוונותיך ומחשבותיך ותוכניותיך אחרות לגמרי אפילו לטובתו, לפעמים זה לטובתו.

אליעד: אז מה השאלה בעצם, למה הוא חושב את זה?

ש: אתה עושה נגיד טובה למישהו והוא אומר לך, בא נגיד הוא חושב אני לא יודע מה הוא חושב.

אליעד: לדוגמה בא נגיד.

ש: הוא אומר לך שאתה עושה את זה כדי להרע לו.

אליעד: בא נדבר נגיד עליך לדוגמה, נגיד אתה המציאות עושה לך משהו היא מנסה לעשות לך טוב ואתה חושב שהמציאות באה לעשות לך רע נגיד לדוגמה, כן יכול להיות, אתה נמצא במערכת יחסים במציאות?

ש: כן.

אליעד: גם המציאות אומרת "אני באה, אני עושה לו טובה, נותנת לו לחיות, נותנת לו זה, יוצרת לו עניין, עושה הכל והוא מתלונן, אני עושה לו רע, אני דופקת אותו", סתם באתי להראות לך, הבנת? שזה קשור גם אליך אבל מה השאלה בעצם, למה הבן אדם חושב את זה?

ש: שתי שאלות, שאלה ראשונה.

אליעד: בוא אני אתן לך תשובה לשאלה השנייה, התשובה היא כזאת, אין שום דרך בעולם לשכנע מישהו במאה אחוז שאתה לא מתכוון להרע לו, אין דרך למה? כמה סיבות, קודם כל כי אין דרך לגרום למישהו להיות בטוח במשהו במאה אחוז, למה? כי זה לא מחויב מצד השכל, האם זה מחויב מצד השכל שאתה לא מתכוון להרע לאותו אדם? לא, זה לא מחויב מצד השכל זה אפשרי, זה לא מחויב ולכן מאחר "שאני לא מתכוון להרע לך" זה אפשרי ולא מחויב, לכן אי אפשר לשכנע את זה במאה אחוז את הבן אדם.

עוד פעם אם זה היה דבר שמחויב מצד השכל אתה יכול לשכנע במאה אחוז אבל אם זה לא מחויב מצד השכל אתה לא יכול לשכנע במאה אחוז זה קודם כל דבר ראשון. עכשיו דבר שני הסיבה שאתה לא יכול לשכנע במאה אחוז שאתה לא מתכוון להרע לבן אדם זה בגלל שמצד האמת אתה גם מתכוון להרע לבן אדם למרות שאני לא חושב על זה, אתה לא חושב על זה באופן מודע, בתת מודע אתה גם רוצה לעשות לו רע, למה? כי בתת מודע יש הכל, יש את כל ההפכים הכל יש, בתת מודע מצד האמת אתה גם רוצה להרע לבן אדם.

אלא מה איך אתה משכנע את הבן אדם השני שאתה לא רוצה להרע לו, אז מה עושים כשרוצים לשכנע מישהו במשהו? דבר ראשון שואלים למה הוא חושב את מה שהוא חושב ולמה הוא חושב שאתה רוצה להרע לו? מהרבה סיבות, סיבה ראשונה אולי כי הוא רוצה להרע לך אז הוא חושב שאתה רוצה להרע לו ולכן לדוגמה אם תגרום לו לא לרצות להרע לך בדרך כלשהי אז אולי זה גם יגרום לו להפסיק לחשוב שאתה רוצה להרע לו, דבר שני נגיד שמישהו רוצה לעשות לך רע ולא נעים לו שהוא רוצה לעשות לך רע אז הוא צריך להצדיק את עצמו שהוא רוצה לעשות לך רע אז הוא אומר "אה אבל גם אתה רוצה לעשות לי רע אבל אני לא עשיתי לך רע", אתה מבין לפעמים הוא רוצה להצדיק את עצמו שהוא עושה לך רע בזה שהוא אומר "גם אתה עושה לי רע" לדוגמה.

עכשיו יכול להיות עוד סיבה, עכשיו מה האמת באמת או מה כנראה היה בסיפור? הבן אדם מפחד שיש לו רע, הבן אדם מרגיש שרע לו ואז הוא מפיל את זה עליך זה כל הסיפור זאת אומרת שמצד האמת תבדוק מה הוא חושב שיעשה לו טוב ותגרום לו לחשוב שאתה תיתן לו את הטוב הזה אבל זה לא תמיד אפשרי והוא לא תמיד רוצה את זה, בכל מקרה זה הולך לכיוון הזה "למה הוא חושב את זה" ואתה צריך לטפל "בלמה הוא חושב את זה", "למה הוא חושב את זה? כי בבוקר לא אמרתי לו בוקר טוב, אה אולי אם אני אתחיל להגיד לו בוקר טוב אז אולי זה".

אלא מה יש בן אדם שאם אתה תתחיל להגיד לו "בוקר טוב" הוא יגיד "אה למה הוא אומר לי בוקר טוב? הוא מנסה לעשות עלי מניפולציה" וגם אם אתה תגיד לו "טוב מה אתה רוצה? תרשום בנייר מה אתה רוצה הנה קח", "לא יכול להיות הוא כנראה מתכוון להרע לי" כאילו כל מה שתגיד לו הוא יחשוב שאתה מנסה להרע לו, יש בן אדם שהוא כל כך נכנס לאמונה ולמחשבה שאתה מנסה להרע לו שעכשיו הוא כמו סם האחראי וסם העובד יש לו בחירה הוא בוחר לשתות את סם המעביד, אני אומר יש מצב כזה לא תמיד זה המצב אבל יש מצב שגם אם אתה תהיה הכי בסדר "אה למה הוא בסדר? כי הוא מנסה לעשות עלי מניפולציה, למה זה? כי הוא מנסה להרע לי", אוקי תשובה אדוני יש לך בחירה תסבול.

מה הבעיה הקשה? שאתה מחובר לאותו בן אדם, ולמה? כי אתה קודם בחרת להיות מחובר לאותו בן אדם, אוקי עכשיו אתה בוחר לבחור ואתה לא מוכן לשלם את המחיר של "לא להיות מחובר" כי יש לך גם אופציה אתה יכול להגיד לאותו בן אדם "תקשיב אתה חושב שאני עושה לך רע? יפה, אנחנו לא נמצאים יותר בקשר ותעשה מה שאתה רוצה, אני מוכן לתרום לך כסף לקנות רעל" נגיד, "אם אתה חושב שאני עושה לך כל כך רע אני מוכן לעזור לך לתרום את הכסף שלי, שתה רעל" נגיד לא מעבר לזה, או במילים אחרות "תקשיב אתה לא מעניין אותי יותר ותעזוב אותי" אלא מה שאתה לא מוכן לשלם את המחיר שאתה תצטרך לשלם מזה שהוא לא יציק לך אז אתה לא מוכן לשלם את המחיר, אתה עכשיו מסבך את עצמך בבעיה ואתה מתלונן על מישהו אחר.

ויש עוד פתרון, מה הפתרון? שאתה פשוט מחליט שלא אכפת לך שמישהו חושב שאתה מנסה לעשות לו רע זאת גם אופציה, "הוא חושב שאני מנסה לעשות לו רע וזה בסדר, ככה הוא חושב זה בסדר גמור" לא חייב לשנות שימשיך לחשוב את זה, מה אכפת לך שהוא חושב על זה. אתה הבנת?

ש: כן, רגע זה גם כלול נגיד אני חשבתי, הוא גם מבין שיכול להיות או שאפילו מבין שהכוונה שלו היא טובה והוא רוצה לעשות טוב אבל בגלל שהוא מצפה ממנו לטוב יותר גדול אז יחסית למה שהוא מצפה ממנו הוא משדר לו "שאת זה אני לא רוצה בכלל".

אליעד: על מה שאתה מדבר זה על המקרים הטובים השאלה אם הבן אדם באמת חושב שמנסים לעשות לו רע ואם אתה תעשה ככה וככה הוא יגיד "כן אתה מנסה לעשות לי טוב" אבל אני כבר אמרתי לך שלא תמיד זה עובד, לפעמים יש מצבים שגם אם אתה תעשה טוב הוא יגיד לך "לא נכון אתה מנסה לעשות לי רע".

ש: יש איזה טוב כלשהו שהוא כן מקבל לא?

אליעד: תלוי מה האינטרס שלו אני אתן לך דוגמה, נגיד שבן אדם אומר לך שאתה מנסה לעשות לו רע נניח ורע לו עם זה עכשיו הוא מפחד שאם הוא יגלה את האמת שאתה לא מנסה לעשות לו רע אז הוא יגיד "רגע סתם סבלתי כל הזמן? אז כבר עדיף לי להגיד שהוא מנסה לעשות לי רע בשביל לא לסבול מזה שסתם התלוננתי קודם", אם נגיד תגיד לו "אבל לא מנסה לעשות לך הנה תראה", "מה עכשיו אני צריך להגיד את האמת שסתם שיקרתי את עצמי וזה, אני ארגיש כל כך רע עם זה שכבר עדיף לי להמשיך להגיד לו לא הוא מנסה לעשות לי רע". בני האדם יש להם בחירה עכשיו אתה צריך להסתכל למה אותו בן אדם עושה את מה שהוא עושה ולנסות לשנות את ההנחות יסוד שלו, "למה זה ככה?" ודרך זה לנסות לשנות, יכולות להיות הרבה סיבות.
להרגיע את עצמי באופן מוחלט להוציא אותו מהראש בן זוג הימנעות האם אפשר להיפרד מאהבה מה לעשות כסף לפרש השכל במערכות יחסים בעיה בעיות בעיות במערכות יחסים התמודדות התמודדות עם התמודדות עם מערכות יחסים חושב ש חושב שמנסים לעשות לך רע יחסים להתמודד להתמודד במערכות יחסים מנסים לעשות לך רע מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים עם מערכות יחסים קונפליקט קונפליקטים קונפליקטים במערכות יחסים קושי קשיים קשיים במערכות יחסים
איך לנהל דיון? איך מנהלים דיון? מערכות יחסים, לברר הנחות יסוד, סיעור מוחות, ניהול קונפליקטים, לפתור קונפליקטים
איך לנהל דיון? איך מנהלים דיון? מערכות יחסים, לברר הנחות יסוד, סיעור מוחות, ניהול קונפליקטים, לפתור קונפליקטים
... שעליהן אנחנו מתבססים. רק כך אפשר להגיע לתובנות אמיתיות ופתרונות ברורים. מי שלא עושה זאת מסתכן בהמשך דיונים חסרי משמעות גם בתוכו וגם מול אחרים. איך לנהל דיון בצורה יעילה? למה חשוב להגדיר מושגים בדיון? ניהול קונפליקטים במערכות יחסים מהו דיון חסר משמעות? איך מבררים הנחות יסוד? כיצד לפתור סכסוכים? ...
גישור זוגי, להצליח בזוגיות, בעיות בזוגיות, בעיות בתקשורת, תקשורת טובה, תקשורת בין אישית, מריבה זוגית, בעיה זוגית, תקשורת זוגית, להבין אחד את השני, הבנה בזוגיות, זוגיות טובה, אהבה בזוגיות
גישור זוגי, להצליח בזוגיות, בעיות בזוגיות, בעיות בתקשורת, תקשורת טובה, תקשורת בין אישית, מריבה זוגית, בעיה זוגית, תקשורת זוגית, להבין אחד את השני, הבנה בזוגיות, זוגיות טובה, אהבה בזוגיות
... או לריב. איך לשפר תקשורת בין אישית? דרכים למניעת קונפליקטים במערכות יחסים גישור אישי ומשפחתי בחיי היומיום הבנת הנחות יסוד לפני פתרון בעיות הקשר שבין תפיסת המציאות לוויכוחים איך ... בפתרון. איך לשפר תקשורת בין אישית דרכים למניעת קונפליקטים במערכות יחסים גישור אישי ומשפחתי בחיי היומיום הבנת הנחות יסוד לפני פתרון בעיות הקשר שבין תפיסת המציאות לוויכוחים אוקי ...
פתרון סכסוכים, פתרון קונפליקטים, שינוי חשיבה, לשנות חשיבה, לשכנע אנשים, להשפיע על אנשים, קונפליקטים בזוגיות, מערכות יחסים, פסימיות, אופטימיות, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית
פתרון סכסוכים, פתרון קונפליקטים, שינוי חשיבה, לשנות חשיבה, לשכנע אנשים, להשפיע על אנשים, קונפליקטים בזוגיות, מערכות יחסים, פסימיות, אופטימיות, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית
... לשנות חשיבה, לשכנע אנשים, להשפיע על אנשים, קונפליקטים בזוגיות, מערכות יחסים, פסימיות, אופטימיות, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית כיצד אפשר לפתור סכסוכים וקונפליקטים במערכות יחסים? כדי לפתור סכסוכים וקונפליקטים בין אנשים, כגון קונפליקטים בזוגיות או קונפליקטים בין חברים, אליעד ...
טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
טיפול בהתנגדויות מכירה, טיפים לזוגיות מוצלחת, איך ליצור הסכמה? איך למכור נכון? טיפים למערכות יחסים, איך להימנע מקונפליקט? איך ליצור אוירה נעימה? איך ליצור הרמוניה? איך למכור ללקוח?
... אי נוחות של קונפליקט, אך בפועל עדיין תהיה בעיה מתחת לפני השטח. איך להתמודד עם התנגדויות במכירות? איך ליצור אווירה נעימה בשיחה? איך להימנע מקונפליקטים במערכות יחסים? איך לשכנע לקוח בצורה אפקטיבית? איך ליצור תחושת אמון עם לקוח? ...
עצלנות - ממה נובעת עצלות? ואיך מתמודדים עם עצלנות וכבדות?
...ככל שהוא מרגיש שהוא קרוב יותר אל התכלית, כך הוא מרגיש יותר עירני. לעומת זאת, ככל שהאדם מרגיש שהוא רחוק יותר מלהשיג את התכלית, כך הוא מרגיש יותר תחושה של עייפות כבדות עצלנות וכולי. עצלנות מבטאת את זה שהאדם מרגיש שהוא אינו מתקדם לשום מקום שאליו הוא רוצה להתקדם. גם אם כולם עושים X, אם האדם אינו מרגיש הנאה מעשיית X, הוא ירגיש חוסר חשק וחוסר רצון ומוטיבציה לעשות את אותו הדבר. עצלנות נובעת מחוסר הנאה. התכלית הסופית של כל התכליות, היא שהאדם מרגיש טוב אמיתי...
שעמום - איך אדם חכם מתמודד עם שעמום? איך לא להשתעמם?
...ועניין כלשהו בכל דבר, משום שמאחר שהוא מסתכל על התמונה המלאה בכללותה, ממילא יש לו נקודת חיבור לכל אחד מהחלקים השונים שבתוכה, ועל ידי זה הוא יכול להבין כל דבר וליצור נקודת חיבור כלשהי איתו. אך מהצד השני מאחר שהחכם רואה את התמונה המלאה, דהיינו, מבין גם את ההפך של כל דבר ויודע כיצד כל דבר הוא רק חלק מהתמונה המלאה, על ידי זה נוצרת אצלו סוג של חוסר הבנה כלפי כל דבר, משום שהוא מבין שכל דבר הוא רק צד אחד של המטבע, כי החכם הרי רואה תמיד גם את הדעה ההפוכה...
קנאה רכושנות צרות עין חוסר פרגון - איך מתמודדים?
קנאה רכושנות צרות עין חוסר פרגון - איך מתמודדים?
... עין? אליעד כהן מסביר שהרגשות של קנאה, רכושנות, צרות עין וחוסר היכולת לפרגן הם למעשה תולדה של חוסר אהבה עצמית. לדבריו, כאשר האדם חש קנאה או רכושנות כלפי הזולת, בין אם במערכות יחסים זוגיות ובין אם ביחסים עסקיים או חברתיים אחרים, מדובר ... כמו קנאה ורכושנות, אליעד מסביר כי האדם חייב לבסס את תחושת הערך העצמי שלו מתוך עצמו, בלי להיות תלוי באישור או בהצלחה של אחרים. אם האדם יצליח להרגיש טוב מבפנים ללא תלות במערכת היחסים או בהצלחה בעסקים, אז ורק אז הוא יוכל באמת ליהנות גם בתוך הזוגיות ...
פרנויות / מחשבות שווא / סכיזופרניה / מחשבות רדיפה / דלוזיות / פוביות / חרדות / פחדים - איך מתמודדים?
...ואכן הכל יכול לקרות. ומה שיקרה יקרה. והקו הנגדי, הוא הקו של בירור האמת והפעלת השכל של המטופל הסכיזופרן הפרנואיד, שמנסים לגרום לו להפעיל את השכל שלו, ולהתבונן על הבעיה שלו, בצורה יותר הגיונית. כדי שהוא יוכל להתייחס אליה בצורה הגיונית, עפ חוקי ההיגיון שלו. וכל מה שנכתב כאן, אלו הכל כיווני חשיבה בלבד, עבור המטפל פסיכולוג פסיכיאטר עבור האדם הסכיזופרן פרנואיד, שרוצה לטפל בעצמו. והבנת שורשי הדברים ומהות הדברים, תאפשר להתאים את הדברים בצורה טובה יותר, לכל...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מערכות יחסים, חושב שמנסים לעשות לך רע, קשיים במערכות יחסים, קונפליקטים במערכות יחסים, בעיות במערכות יחסים, התמודדות עם מערכות יחסים, להתמודד במערכות יחסים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: קונפליקטים במערכות יחסים, בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: קונפליקטים במערכות יחסים, כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להרזייה, אימון אישי לעסקים, רטוריקה בנושא קונפליקטים במערכות יחסים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4844 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 08:52:17 - wesi1