אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פרדוקס ✔שאלות פרדוקסאליות, הוכחות לוגיות, טענות לוגיות, לדעת מה האמת, הוכחה שכלית, דבר והיפוכו, רטוריקה, דיבייטינג ✔ למה לפעמים המוח קופץ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
5:23שאלות פרדוקסאליות, הוכחות לוגיות, טענות לוגיות, לדעת מה האמת, הוכחה שכלית, דבר והיפוכו, רטוריקה, דיבייטינג
למה לפעמים המוח קופץ בין מחשבות הפוכות?

אליעד כהן מסביר מצב שבו אדם מחזיק במחשבה מסוימת, לדוגמה, הוא חושב: "יש אור בחדר". מיד לאחר מכן מתעוררת אצלו שאלה פרדוקסאלית, "אם יש אור בחדר, למה אינני מצליח לראות את מה שנמצא לפניי?". השאלה הזו מובילה אותו להסיק דווקא את ההיפך: "כנראה שאין אור בחדר". המצב הזה מייצר ספק מתמיד ומתחיל מעגל של מחשבות הפוכות. כדי לבדוק מי צודק, הוא מנסה לבדוק פיזית, למשל, להסתכל על המנורה, אך זה לא תמיד עוזר, כי המחשבות ההפוכות ממשיכות להתחלף ביניהן שוב ושוב ללא פתרון אמיתי.

איך שאלות פרדוקסאליות מייצרות ספק תמידי?

אליעד מביא דוגמה נוספת: נניח אדם שמתעורר בחדר סגור, והוא חושב: "עכשיו יום". הוא משוכנע בכך לרגע, אך מיד מתעוררת אצלו השאלה, "אם עכשיו יום, למה יש שקט מוחלט בחוץ?". כתוצאה מכך הוא משנה את דעתו ואומר "כנראה עכשיו לילה". נראה לרגע כאילו השאלה נפתרה, אבל במהרה עולות שאלות חדשות, והמעגל חוזר להתחלה, שוב ושוב, בלי סוף ברור. זה בדיוק המנגנון שגורם למוח להסתובב בלופים מחשבתיים.

למה המוח חוזר שוב ושוב למחשבה הקודמת?

אליעד מתאר סיבה משמעותית נוספת לכך שהמוח חוזר שוב ושוב למחשבה הראשונה: לפעמים המוח מנסה לפתור שאלות או ספקות לגבי דעה מסוימת על ידי החלפתה בדעה ההפוכה. ההיפך הזה באמת פותר את כל השאלות הראשונות, אך באותה עת, הוא גם יוצר שאלות חדשות, שונות לחלוטין. הוא נותן דוגמה: אדם תוהה "למה הבחורה הזאת לא איתי?" ואז עונה לעצמו "כי היא פשוט לא חברה שלי". למרות שההסבר הזה פתר את השאלה המקורית באופן מושלם, המוח ממשיך לחזור לשאלה המקורית ולנסות להתמודד איתה שוב ושוב. כך האדם חוזר פעם אחר פעם לנקודת ההתחלה בלי יכולת להכריע.

מה הקושי עם הוכחות לוגיות מוחלטות?

אליעד מסביר שבמקרים רבים הוכחות לוגיות נראות מושלמות ויכולות לפתור את כל השאלות בנושא מסוים, אך זה לא אומר שההיפך אינו נכון. למשל, בנושא של בחירה חופשית, ייתכן שלאדם יש מאה הוכחות שאין לו בחירה חופשית. הוא משוכנע לחלוטין, וכל השאלות שהיו לו מתיישבות בצורה מושלמת. אולם, בשנייה שהוא מתחיל לקבל את ההנחה הזו, נוצרות שאלות חדשות. כך הוא בוחר להניח את ההפך, "יש לי בחירה חופשית", וכל השאלות המקוריות נפתרות מיד. אבל שוב מתעוררות שאלות חדשות על ההנחה החדשה. זה יוצר מצב של פינג - פונג מחשבתי, שבו האדם עובר מדעה לדעה ולא מצליח למצוא פתרון קבוע ומוחלט.

איך נוצרים לופים מחשבתיים?

אליעד נותן דוגמה נוספת הקשורה לרצון: אדם חושב שהוא רוצה דבר מסוים, ואז עולות לו שאלות שגורמות לו לחשוב שאולי הוא לא באמת רוצה אותו. כתוצאה מכך, הוא מחליט שלא לרצות את הדבר הזה. אבל גם ההחלטה הזו מעלה שאלות חדשות, ואז הוא חוזר שוב למחשבה המקורית שהוא כן רוצה את זה. התהליך הזה ממשיך במעגל אינסופי, מה שיוצר לופים מחשבתיים שבהם האדם לא מצליח להגיע להחלטה סופית וחד משמעית.

האם אפשר לסמוך על הוכחות שכליות?

אליעד מדגיש נקודה חשובה מאוד: אפילו אם יש לך מיליון הוכחות נגד דעה מסוימת, זה לא אומר באופן אוטומטי שההפך נכון. יכול להיות שגם לדעה הנגדית יש מיליון הוכחות שהיא לא נכונה. הוא מביא דוגמה: אם אתה בטוח שאדם מסוים אינו גנב, זה לא אומר שהאדם האחר בחדר הוא בהכרח הגנב, כי אולי גם הוא אינו גנב. זה ממחיש את המצב שבו ההוכחות הלוגיות אינן יכולות לספק ודאות מוחלטת. אליעד מציע לשאול "האם בכלל קיים הבדל אמיתי בין שתי האפשרויות?", כי רק הטלת ספק עמוקה יותר תוכל אולי לפתור את הספק המתמשך.

למה המוח בורח ממחשבות שנראות הגיוניות?

אליעד מסביר נקודה קריטית אחרונה: לפעמים ישנה מחשבה שנראית מאוד הגיונית ואף עושה לאדם טוב, אבל המוח בכל זאת בורח ממנה. למה? כי כל מחשבה חדשה שמאמצים, יכולה אמנם לפתור שאלות קיימות, אך היא גם עלולה להוליד שאלות חדשות לחלוטין. לכן תמיד נשאר ספק שמונע מהאדם להגיע לוודאות מוחלטת. כך המוח נמצא במצב של בריחה מתמדת בין מחשבה למחשבה, וכל ניסיון להיאחז בוודאות לוגית נדון מראש לכישלון, כי תמיד תהיה שאלה חדשה שתערער את אותה ודאות.
למה לפעמים המוח קופץ בין מחשבות הפוכות?

אליעד מסביר מצב שבו אדם חושב מחשבה מסוימת, למשל: "יש אור בחדר". ואז עולה בו שאלה סותרת: "אם יש אור, למה אינני יכול לראות את מה שלפני?". בעקבות השאלה הזו, האדם מסיק מסקנה הפוכה: "כנראה שאין אור בחדר". הוא מנסה להסתכל על המנורה או לבדוק פיזית אם אכן יש אור או לא, אך שוב חוזר לאותה התלבטות ראשונית. המצב הזה מתואר כמעין מעגל מחשבתי שמייצר אי ודאות מתמדת.

איך שאלות פרדוקסאליות מייצרות ספק תמידי?

אליעד נותן דוגמה נוספת: אדם מתעורר בחדר סגור, חושב שעכשיו יום, אך אז שואל את עצמו "אם עכשיו יום, מדוע יש שקט מוחלט בחוץ?". בגלל השאלה הזו, האדם מסיק שכנראה עכשיו לילה. כך, השאלה הראשונה מקבלת תשובה הפוכה, ונראה שהשאלות נפתרות. למרות זאת, אחרי שהאדם מסיק שההפך נכון ("עכשיו לילה"), מתעוררות בו שאלות חדשות שגם הן יוצרות ספק, וכך נוצר מעגל אינסופי של שאלות.

למה המוח חוזר שוב ושוב למחשבה הקודמת?

אליעד מסביר נקודה חשובה: לפעמים כאשר אדם נתקל בשאלות או ספקות כלפי דעה מסוימת, הוא מסיק את ההיפך ממנה, וההיפך פותר באופן מלא את השאלות שהיו על הדעה המקורית. אך למרות זאת, המוח עדיין מתקשה להחזיק בדעה ההפוכה לאורך זמן, כי ההיפך הזה יוצר שאלות חדשות, שונות לחלוטין. זה בדיוק מה שמסביר מדוע המוח ממשיך לחזור למחשבה הראשונה שוב ושוב, למרות שהאדם כבר חשב שהוא פתר אותה.

לדוגמה, אליעד מציג מצב של מחשבה "למה היא לא איתי? כי היא פשוט לא חברה שלי". מחשבה זו פותרת את השאלות הקודמות, אך עדיין המחשבה הראשונה ("למה היא לא איתי?") שבה שוב ושוב ומטרידה את האדם. כך המוח חוזר כל הזמן לאחור ומעורר שוב את השאלה המקורית.

מה הקושי עם הוכחות לוגיות מוחלטות?

אליעד מתאר דוגמה של אדם שחושב על נושא של בחירה חופשית. נניח שלאדם יש מאה הוכחות לכך שאין בחירה חופשית. הוא משתכנע בכך, וכל השאלות שהיו לו בנושא נעלמות לחלוטין. אולם, ברגע שהוא מתחיל לחשוב על האפשרות הזו (שאין בחירה חופשית), עולות שאלות חדשות שקשורות להנחה שאין בחירה חופשית. ואז הוא מחליט להניח את ההיפך - שיש בחירה חופשית. שוב, כל השאלות הראשונות נפתרות, אך מיד מתעוררות שאלות חדשות, הפעם בכיוון ההפוך. המוח מתנהל כמשחק פינג פונג, נע הלוך ושוב בין שתי דעות מנוגדות.

איך נוצרים לופים מחשבתיים?

אליעד נותן דוגמה נוספת בנושא רצון. אדם חושב שהוא רוצה דבר מסוים, אך מתעוררות אצלו שאלות שמוכיחות לכאורה שהוא לא באמת רוצה זאת. כתוצאה מהשאלות הללו, הוא משנה את דעתו ומחליט שהוא לא רוצה את אותו דבר. ואז, גם ההחלטה הזו מעוררת שאלות חדשות, ולכן הוא חוזר למחשבה המקורית שהוא כן רוצה את זה. כך נוצר מצב מתמשך של ספק וקפיצות חוזרות בין שני מצבים הפוכים של "רוצה" ו"לא רוצה", ללא הכרעה חד משמעית.

האם אפשר לסמוך על הוכחות שכליות?

נקודה מרכזית שאליעד מדגיש היא שגם אם מחשבה מסוימת נראית נכונה לחלוטין, גם אם כל השאלות שהיו עליה נעלמו לגמרי, אין זה אומר שהמחשבה ההפוכה אינה נכונה. עצם זה שיש לנו מיליון הוכחות נגד דעה מסוימת, אינו מעיד באופן חד משמעי שהדעה ההפוכה נכונה. ייתכן וגם כלפי הדעה הנגדית יש מיליון הוכחות שהיא אינה נכונה. לדוגמה, אם אדם בטוח שמישהו ספציפי אינו גנב, אין זה אומר שהאדם השני שהיה בחדר הוא בהכרח הגנב, כי אולי גם הוא אינו הגנב. אליעד מסביר שאולי הפתרון הוא להטיל ספק בשאלה האם יש בכלל הבדל בין שתי האפשרויות, שכן עצם ההוכחה שדבר אחד אינו נכון לא מבטיח שהאפשרות ההפוכה נכונה.

למה המוח בורח ממחשבות שנראות הגיוניות?

לסיום, אליעד מדגיש תובנה חשובה נוספת: לפעמים אדם נתפס למחשבה מסוימת כי היא עושה לו טוב או שהיא נראית לו הגיונית יותר, אך עדיין המוח מתרחק ממנה. מדוע? כי בכל מחשבה חדשה יש פוטנציאל לשאלות חדשות, כך שאף פעם אי אפשר להגיע למצב של ודאות מוחלטת ומוחשית. תמיד יכול להיות מצב שבו המחשבה שפתרה כמה שאלות, יצרה שאלות אחרות, ולכן נוצרת בריחה אינסופית של המוח ממחשבה למחשבה הפוכה.
עכשיו השאלה היא כזאת נניח שבן אדם חושב משהו מסוים, מה נגיד הוא חושב שיש אור בחדר אוקי נגיד שזה מה שהוא חושב ואז המוח אומר לו "אוקי אבל אם יש אור בחדר למה אתה לא יכול לראות" נניח הוא אומר לו ככה "אם יש אור בחדר אז למה אתה לא רואה מה קורה מולך" ואז הוא אומר "טוב אז כנראה שאין אור בחדר". עכשיו שימו לב בא נניח בוא ננסח את זה אחרת נגיד אור בחדר ובן אדם אומר "אני אסתכל על המנורה אני אראה אם יש אור או אין אור".

בוא ניתן דוגמה אחרת נגיד אתה ישן באיזה חדר סגור ואז בראש שלך אתה אומר "טוב עכשיו כבר יום" ואז אתה אומר "רגע אבל אם עכשיו יום אז למה יש כל כך שקט בחוץ טוב בא נגיד שעכשיו לילה" ואז יש לך איזו הוכחה, אתה מביא הוכחות כאילו עוד פעם המוח מביא מחשבה נגיד "עכשיו יום יש אור בחדר, אני אצליח" לא משנה איזו מחשבה "הבית הזה שלי" כל מחשבה ואז נגיד ש המוח אומר "רגע אבל משהו פה לא מסתדר אם הבית הזה שלי אז איך יכול להיות ש... אם עכשיו יום אז איך יכול להיות ש... אם עכשיו לילה אז איך יכול להיות ש...".

שואל שאלה ואז המוח אומר "טוב אז בוא נסיק שההפך של זה נכון וואלה ואם ההפך של זה נכון אין שאלה כזאת" ומה שקורה, עד כאן הבנתם את התהליך? בן אדם חשב מחשבה המוח הקפיץ לו שאלות על המחשבה הזאת ואז הוא אמר "טוב אם אני אניח את ההפך" לדוגמה נגיד "למה היא לא איתי? היא פשוט לא חברה שלי, אוקי טוב סבבה פתרנו את הבעיה" אבל אף על פי כן יש מצב שבן אדם הייתה לו מחשבה היו לו שאלות על המחשבה מהשאלות האלו הוא הסיק את המחשבה הנגדית שפתרה לו את השאלות האלה ועדיין המחשבה שלו כל הזמן רצה אחורה למחשבה הקודמת.

זאת אומרת הייתה לו מחשבה x הוא חשב x היו לו על ה - x הזה שאלות, באה מחשבה z נניח שזה ההפך של x שכביכול זה נותן תשובה לכל השאלות שהיו לו על x נעלמו ואף על פי כן קשה לו לחשוב על z, אף על פי כן המחשבה שכל הזמן קופצת "אבל אולי זה x ואולי זה x" ואז הוא אומר "מה אולי זה x אבל הנה אמרו לי היה x היו שאלות העפנו את השאלות הגענו למסקנה z מה המוח כל הזמן מקפיץ לי את x חזרה". איך זה יכול להיות מה ההיגיון בזה?

ש: וה - z פותר את כל.

אליעד: כל השאלות שהיו נעלמו אחת אחת מאה אחוז נעלמו השאלות האלה, אתה לא שם לב מה המניפולציה שעשיתי נחזור על המניפולציה עוד פעם 100% זה פותר את כל.

ש: בטוח שיש משהו שנשאר.

אליעד: לא ולא נשארת שום שאלה מהשאלות שהיו.

ש: שאלות אחרות שלא היו.

אליעד: יפה זה מה שרציתי אני בכוונה דחפתי לו את המאה אחוז אמרתי לו מהשאלות האלה, מה זה אומר יכול להיות שבן אדם יש לו דעה x ויש לו עליה שאלות ואז הוא אומר טוב אז בא נניח ההפך אבל כשהוא מניח את ההפך כל השאלות נעלמו אבל מה לעשות שכשאתה מניח את ההפך אז יש גם שאלות ולכן המוח חוזר עוד פעם ל - x הראשון. הבנתם?

ש: כן.

אליעד: לדוגמה בוא ניתן דוגמה נגיד בחירה חופשית בן אדם נגיד שיש לו מאה הוכחות שאין לו בחירה חופשית, אוקי אבל למרות שיש לו מאה הוכחות שאין לו בחירה חופשית כל הזמן המוח מקפיץ ואם הוא יגיד שאין לו בחירה חופשית כל המאה הוכחות האלה כאילו מסתדרות פרפקט אין שאלות אבל מצד שני גם כשהוא חושב שאין לו בחירה חופשית גם אז יש לו שאלות אחרות אז הוא אומר "טוב בא נגיד שיש לי בחירה חופשית" ואז המוח שלו קופץ פינג פונג "מיש לי לאין לי, אין לי בחירה חופשית יש לי בחירה חופשית".

אותו דבר נגיד רצון בן אדם נגיד אומר "אוקי אני רוצה את זה או לא רוצה את זה" ואז נגיד יש לו איזה הוכחות שהוא לא רוצה משהו הוכחות הוא אומר "טוב אז הנה אני לא רוצה את זה" אבל אז כשהוא לא רוצה את זה מתעוררות שאלות אחרות ואז הוא אומר "טוב אז אני כן רוצה את זה" ואז הוא אומר "רגע אבל יש לי שאלות אז בא נגיד שאני לא רוצה את זה" ואז הוא נתקע בלופ וזה החלל הפנוי כשבן אדם יש לו הוכחות ואז צריך לשאול "האם אני בכלל בטוח שיש הבדל בין שתי האפשרויות".

אבל הבנתם שימו לב עוד פעם זה, תתרכזו זה שדעה מסוימת כשחושבים אותה זה מתרץ מיליון שאלות ואין שום שאלה יש מיליון שאלות, נגיד שיש דעה ויש מיליון הוכחות שהיא לא נכונה אז זה לא אומר שהדעה הנגדית נכונה כי יכול להיות שגם הדעה הנגדית יש מיליון הוכחות שהיא לא נכונה זה כל החידוש שבדבר, זה שאתה בטוח שמישהו מסוים הוא לא גנב זה לא אומר שהבן אדם השני שהיה בחדר הוא הגנב יכול להיות שגם זה לא הגיוני ואז תגיד לא יודע אבל כאילו.

ש: זה הנחות יסוד זה עניין של הנחות יסוד שהוא לא בדק.

אליעד: כן אבל אני אומר עוד פעם זה לפעמים המוח קופץ כאילו יש איזו מחשבה שעושה לך טוב או נראית לך יותר הגיונית ואתה עדיין המוח בורח ממנה כי יש שאלות גם על הדעה החדשה. זה שתשובה עונה לכמה שאלות זה לא אומר שהיא לא יצרה שאלות חדשות לצורך העניין. הבנו את זה אתה הבנת את זה? אתה אמור להבין את זה הבנו.
ודאות מוחלטת רטוריקה בוודאות גורמים היאחזות כישלונות סיבה שינה חלומות הוכחה שכלית ספק הוכחה אמת דבר והיפוכו דיבייט דיבייטינג הוכחה הוכחה שכלית הוכחות הוכחות לוגיות היפוך היפוכים טענה טענות טענות לוגיות לדעת מה האמת להביא הוכחות להוכיח לוגיקה לשאול לשאול שאלות מה האמת פרדוקס פרדוקסאלי פרדוקסאליות פרדוקסים רטוריקה שאלה שאלות שאלות פרדוקסאליות
פרדוקס הבחירה החופשית, לאלוהים אין בחירה, לאלוהים יש בחירה, פרדוקס הצמצום, פרדוקס החלל הפנוי, מהות או צורה, פרדוקס המהות הראשונה, איך נברא העולם? האם יש בחירה? למה יש רצון להרגיש טוב?
פרדוקס הבחירה החופשית, לאלוהים אין בחירה, לאלוהים יש בחירה, פרדוקס הצמצום, פרדוקס החלל הפנוי, מהות או צורה, פרדוקס המהות הראשונה, איך נברא העולם? האם יש בחירה? למה יש רצון להרגיש טוב?
פרדוקס הבחירה החופשית, לאלוהים אין בחירה, לאלוהים יש בחירה, פרדוקס הצמצום, פרדוקס החלל הפנוי, מהות או צורה, פרדוקס המהות הראשונה, איך נברא העולם? האם יש בחירה? למה יש רצון להרגיש טוב? מהו פרדוקס הבחירה החופשית, ואיך הוא מתקשר למהות ולצורה? אליעד כהן מסביר באריכות ובפירוט על פרדוקס הבחירה החופשית, תוך כדי דיון על שאלות פילוסופיות עמוקות בנוגע ... הבסיס, התוכן הפנימי שממלא את כל הצורות. למשל, הרצון להרגיש טוב הוא מהות פנימית, ואילו הרצונות הספציפיים (כסף, זוגיות, אוכל) הן צורות של אותה מהות. אך כאן מתעורר פרדוקס: אם הייתה קיימת רק המהות, כלומר, רק רצון להרגיש טוב, לא היו ... מסתפק במהות בלבד, נוצרות צורות שונות של רצונות. וכך, האדם נמצא תמיד במתח שבין המהות האחת, המוחלטת (הרצון להרגיש טוב), לבין הצורות השונות והמשתנות של הרצון. איך פרדוקס הצמצום מסביר את בריאת העולם? אליעד משתמש במושג פרדוקס הצמצום או פרדוקס החלל הפנוי כדי להסביר איך העולם נברא. הוא מסביר שבראשית הייתה ... חלל פנוי, שבו אין מהות מוחלטת. אך למעשה, אליעד מסביר שגם בחלל הזה עדיין יש מהות מסוימת, אחרת שום דבר לא יכול היה להתקיים שם מלכתחילה. כך, העולם נברא מתוך מצב פרדוקסלי של יש ואין - בו זמנית. מדוע אנחנו מתקשים להבין מה באמת אנחנו ... הוא רוצה אותו, הוא לא מסוגל להגיע לסיבה אמיתית וברורה, כי תמיד יש סיבה נוספת עמוקה יותר (המהות), ובו זמנית ישנם רצונות נוספים (צורות אחרות). התסכול הזה נובע מפרדוקס המהות והצורה. מהו פרדוקס המהות הראשונה? פרדוקס המהות הראשונה הוא הרעיון שאם כל דבר עשוי ממשהו אחר, בסופו של דבר ... בלתי מוגדר. המהות הזאת, בסופו של דבר, אינה באמת ניתנת להבנה או להפרדה, ולכן לעולם לא ניתן יהיה להבין את הקיום עד סופו. מכאן עולה ההכרה שאנחנו נמצאים במציאות שהיא פרדוקסלית מיסודה. למה יש לנו רצון להרגיש טוב, ואיך זה משפיע עלינו? אליעד ... שונות של טוב, כמו זוגיות, כסף, או הצלחה. האדם נע בין המהות לצורה באופן קבוע, וזה יוצר את כל המורכבות והסבל שבקיום האנושי. לסיכום, אליעד מציג לנו תמונה רחבה של פרדוקס הבחירה החופשית, המהות והצורה, ופרדוקס הצמצום. האדם מוצא את עצמו תקוע תמידית בין הרצון הבסיסי להרגיש טוב (מהות), לבין אינסוף רצונות ספציפיים (צורה), וזו הסיבה לכך שקשה לו להגיע לסיפוק מלא או להבנה מוחלטת של עצמו ושל העולם. האם יש בחירה חופשית? מהו פרדוקס הצמצום? מה ההבדל בין מהות לצורה? איך נברא העולם לפי הקבלה? האם הרצון להרגיש טוב הוא הסיבה לכל הרצונות? למה אנחנו לא יודעים מה אנחנו רוצים? מהו פרדוקס המהות הראשונה? ...
פרדוקס הטוב והרע, פרדוקס היש והאין, למה יש טוב בלי רע? למה אין טוב בלי רע? האם אין טוב בלי רע? פרדוקס המהות והצורה, איך לצאת מהשכל? פרדוקס לוגי, לא לדעת כלום
פרדוקס הטוב והרע, פרדוקס היש והאין, למה יש טוב בלי רע? למה אין טוב בלי רע? האם אין טוב בלי רע? פרדוקס המהות והצורה, איך לצאת מהשכל? פרדוקס לוגי, לא לדעת כלום
פרדוקס הטוב והרע, פרדוקס היש והאין, למה יש טוב בלי רע? למה אין טוב בלי רע? האם אין טוב בלי רע? פרדוקס המהות והצורה, איך לצאת מהשכל? פרדוקס לוגי, לא לדעת כלום מהו פרדוקס הטוב והרע? הרצאה זו עוסקת בפרדוקס המעניין בין טוב לרע ובמהות השאלות שמזמינות אותנו להתמודד עם מושגים כמו יש ו - אין. אליעד מציין כי מושג הטוב לא יכול להתקיים בלי רע, כי הם שני צדדים של ... שלנו תמיד יש קשר למה שאין אותו. בלי ההכרה במציאות של היעדר, אין ערך למושג יש. כל רעיון או תפיסה מצריך את קיומו של ההפך. מהו פרדוקס המהות והצורה? הפרדוקס הזה עוסק בשאלה אם אפשר להבדיל באמת בין מהות לצורה. המהות היא העיקר, בעוד הצורה היא מה שמפשט את המהות לכדי תמונה מובנת. אליעד מעלה את השאלה אם אדם יכול ... כל ניסיון לשלוט בידע או בתפיסת העולם יוביל אותנו בסופו של דבר אל חוסר יכולת להבחין בין מה שאנחנו יודעים לבין מה שאנו לא יודעים. פרדוקס הטוב והרע? מהות וצורה האם אפשר לחשוב טוב בלי רע? הפרדוקס של היש והאין האם אפשר לצאת מהשכל? מהו פרדוקס הטוב והרע? הרצאה זו עוסקת בפרדוקס הטוב והרע, ובמהות השאלות שמזמינות אותנו להתמודד עם מושגים כמו יש ו - אין. אחד הנושאים המרכזיים בהרצאה הוא השאלה האם אפשר להבין את טוב בלי רע, ואם קיום אחד ... אין ערך למושג יש. למעשה, כל רעיון או תפיסה שלנו תמיד מצריך את קיומו של ההפך, אחרת הוא לא היה מקבל את המשמעות שנגזר ממנו. מהו פרדוקס המהות והצורה? הפרדוקס הזה עוסק בשאלה אם אפשר באמת להבדיל בין מהות לבין צורה. המהות, על פי אליעד, היא העיקר, בעוד הצורה היא מה שמפשט את המהות לכדי תמונה שמובנת לנו. בהמשך, אליעד ... של דבר אל חוסר יכולת להבחין בין מה שאנחנו יודעים לבין מה שאנו לא יודעים. השאלה המרכזית היא לא לדעת, אלא לשחרר את הצורך לדעת. פרדוקס הטוב והרע? מהות וצורה האם אפשר לחשוב טוב בלי רע? הפרדוקס של היש והאין האם אפשר לצאת מהשכל? ...
פרדוקס רגשי, פרדוקס שכלי, טאוטולוגיה, מתוך שלא לשמה בא לשמה, קונפליקט רגשי, קונפליקט שכלי, מהו פרדוקס? נגד השכל, לחץ נפשי, מבוי סתום, מודעות עצמית, הנחות יסוד, סתירה עצמית
פרדוקס רגשי, פרדוקס שכלי, טאוטולוגיה, מתוך שלא לשמה בא לשמה, קונפליקט רגשי, קונפליקט שכלי, מהו פרדוקס? נגד השכל, לחץ נפשי, מבוי סתום, מודעות עצמית, הנחות יסוד, סתירה עצמית
פרדוקס רגשי, פרדוקס שכלי, טאוטולוגיה, מתוך שלא לשמה בא לשמה, קונפליקט רגשי, קונפליקט שכלי, מהו פרדוקס? נגד השכל, לחץ נפשי, מבוי סתום, מודעות עצמית, הנחות יסוד, סתירה עצמית מהו פרדוקס רגשי ושכלי? ההגדרה של פרדוקס נוגעת למצב שבו שתי רעיונות או עקרונות, שנראים לכאורה סותרים, קיימים בו זמנית ומובילים למבוי סתום או לקונפליקט פנימי. אליעד כהן מסביר בפרדוקס רגשי ושכלי את הקונפליקטים הנוצרים כאשר יש חוסר איזון בין ההיגיון לרגשות. הוא מציין כי כאשר האדם מוצא את עצמו מנסה ... עצמית. מהו קשר בין פרדוקס רגשי לפרדוקס שכלי? הפרדוקס הרגשי קשור לרגשות המנוגדים שמתרקמים בתוך הנפש. לדוגמה, אם אדם פוחד להיכשל אך יודע שהוא חייב לקחת סיכון כדי להצליח, הוא מתמודד עם פרדוקס רגשי. הוא יודע שהפחד הוא לא בהכרח הגיוני, אך לא מצליח להשתחרר ממנו. לעומת זאת, פרדוקס שכלי הוא כאשר ההיגיון מציע פתרון שמנוגד לרגש או להתנהגות. לדוגמה, כאשר אדם יודע באופן אינטליגנטי שהוא לא אמור לפחד, ... וכיצד הוא עוזר לפתור פרדוקסים? מודעות עצמית היא הכרה פנימית במצבים הרגשיים והשכליים של עצמנו. אליעד כהן טוען כי כאשר אדם מתחיל להבין את הדפוסים ... מהו מבוי סתום ופרדוקס שבור? כאשר אדם נתקל במבוי סתום רגשי או שכלי, הוא נמצא במצב שבו הוא לא מצליח למצוא פתרון או לצאת מהסיטואציה שבה הוא ... הסתום ולפתור את הפרדוקס. מהו תפקיד ההיגיון בתהליך ההתמודדות עם פרדוקסים? ההיגיון חשוב מאוד בתהליך ההתמודדות עם פרדוקסים, אך לעיתים הוא לא מספיק. כאשר אדם מנסה להתמודד עם פחד או קונפליקט רגשי בעזרת ההיגיון בלבד, הוא עשוי להיתקל בקשיים. ... ההיגיון באופן בלעדי. פרדוקס רגשי פרדוקס שכלי מודעות עצמית קונפליקט רגשי מתוך שלא לשמה בא לשמה מבוי סתום לחץ נפשי ...
השגת מטרות ויעדים, יצירת מוטיבציה להצלחה, הצלחה מוחלטת, הצלחה יחסית, אושר יחסי, אושר מוחלט, פרדוקס החלל הפנוי, פרדוקס הצמצום, פרדוקס המהות והצורה, איך נוצר העולם? סוד הצמצום
השגת מטרות ויעדים, יצירת מוטיבציה להצלחה, הצלחה מוחלטת, הצלחה יחסית, אושר יחסי, אושר מוחלט, פרדוקס החלל הפנוי, פרדוקס הצמצום, פרדוקס המהות והצורה, איך נוצר העולם? סוד הצמצום
... להצלחה, הצלחה מוחלטת, הצלחה יחסית, אושר יחסי, אושר מוחלט, פרדוקס החלל הפנוי, פרדוקס הצמצום, פרדוקס המהות והצורה, איך נוצר העולם? סוד הצמצום מה ההבדל בין הצלחה יחסית להצלחה מוחלטת? הצלחה יחסית היא כאשר האדם משיג חלק מהמטרה שהציב לעצמו, למשל, אם ... יהיה פתוח או סגור, כי הוא אינו תלוי בשום תנאי חיצוני. מהו פרדוקס החלל הפנוי וסוד הצמצום? אליעד כהן מסביר את פרדוקס החלל הפנוי, אשר קשור בתפיסה הרוחנית של בריאת העולם וסוד הצמצום, מושגים שמקורם בקבלה ובתורתו של רבי נחמן. לפי הרעיון של החלל הפנוי, אלוהים או ... ולכן אין שום אפשרות שיתקיים משהו נוסף מלבד האלוהים עצמו. הפרדוקס הוא כיצד בכל זאת קיימים דברים נוספים בעולם, כמו חפצים או בני אדם, שהם כביכול לא האלוהים עצמו? אליעד מסביר שהבעיה היא שכדי שיתקיים דבר נוסף, ... וממלאת הכל, היא לא יכולה ליצור מקום פנוי מעצמה. כיצד פותרים את פרדוקס המהות והצורה? הסבר נוסף שאליעד מציג הוא ההבדל בין מהות לצורה. המהות היא המציאות הבסיסית שממלאת את הכל, והצורה היא הביטוי שלה במציאות, למשל, כיסא ... ממלאת את הכל ועדיין קיימות צורות שונות של מציאות. הדרך לצאת מהפרדוקס הזה, לפי אליעד, היא להבין שבעומק הדברים, כאשר האדם אינו מבדיל יותר בין מהות לצורה, בין רצון לחוסר רצון, בין משמעות לחוסר משמעות, אזי הוא כבר לא רואה את הפרדוקס. כי במקום העמוק ביותר של התודעה, הכל הופך להיות אחד. מהי המשמעות המעשית של פרדוקסים אלו לחיי האדם? אליעד מדגיש כי להבנת הפרדוקסים הללו יש משמעות מעשית ברורה. לדוגמה, אם האדם רוצה להגיע להצלחה מוחלטת, עליו להבין את הדינמיקה של הרצון שלו, מדוע הוא רוצה את מה שהוא רוצה, ... כל ההתמודדויות של האדם עם רצונות, חוסר שביעות רצון, ספקות ופרדוקסים, נובעות מהעובדה שהוא תופס הבדל בין מה שהוא רוצה לבין מה שיש לו בפועל. כאשר האדם מבין בצורה העמוקה ביותר שהכל הוא אחד, שכל הבדל בין יש לאין הוא ... ובכך בעצם נמצא במצב האולטימטיבי של קבלה ושלווה מוחלטת. מהו פרדוקס הצמצום? איך מגיעים לאושר מוחלט? האם קיימת הצלחה מוחלטת? מה ההבדל בין מהות לצורה? איך להפסיק לרצות דברים? האם אפשר להשיג שלמות? כיצד לפתור פרדוקסים רוחניים? ...
מהו פרדוקס השקרן מכרתים? הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים, הכל בידי שמיים חוץ מצינים ופחים, הכל צפוי והרשות נתונה, פרדוקס הבחירה החופשית, שאלת הבחירה והידיעה, פרדוקס לוגי, רלטיביזם
מהו פרדוקס השקרן מכרתים? הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים, הכל בידי שמיים חוץ מצינים ופחים, הכל צפוי והרשות נתונה, פרדוקס הבחירה החופשית, שאלת הבחירה והידיעה, פרדוקס לוגי, רלטיביזם
... פרדוקס השקרן מכרתים? הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים, הכל בידי שמיים חוץ מצינים ופחים, הכל צפוי והרשות נתונה, פרדוקס הבחירה החופשית, שאלת הבחירה והידיעה, פרדוקס לוגי, רלטיביזם מהו פרדוקס השקרן מכרתים? ההרצאה מתמקדת בפרדוקס השקרן, אשר מקורו בטענה של אדם שאומר אני תמיד משקר. על פי ההגדרה הזו, אם הוא משקר ... זה אפשרי באופן לוגי לעמוד על האמת במשפט כזה, במיוחד כאשר האדם מצהיר שהכל מה שהוא אומר הוא שקר. הפרדוקס יוצא מתוך דיאלוג שבו שאלות וטעויות רווחות: מהו שקר? האם ניתן לאבחן את המשמעות של ... במצבים שבהם האדם מרגיש כי כל מה שעשה נקבע מראש, גם אם הוא ראה את עצמו כמי שבחר. מה ההשלכות של פרדוקסים לוגיים בחיי היום - יום? במהלך ההרצאה, עולות שאלות נוספות המעסיקות את המאזין ... השאלה האם באמת יש לנו יכולת לדעת את כל האמת, או שהאמת היא דבר יחסי ותלוי בהבנה האישית של כל אחד. פרדוקס השקרן מכרתים האם יש בחירה חופשית? הקשר בין ידיעה לבחירה חופשית האם אפשר להאמין ...
פרדוקס האבן / פרדוקס הכל יכול / טיעון התכונות הסותרות - מהו הפרדוקס? ומהי האמת?
פרדוקס האבן פרדוקס הכל יכול טיעון התכונות הסותרות - מהו הפרדוקס? ומהי האמת? פרדוקס האבן. פרדוקס הכל יכול. טיעון התכונות הסותרות. פרדוקס תאולוגי. לוגיקה. תורת הצמצום. אומניפוטנטיות. אלוהים. פילוסופיה. מהו שורשו של פרדוקס האבן? ומהי התשובה האמיתית? פרדוקס האבן בגרסתו המקורית הוא: האם ישות שהיא כל יכולה, יכולה ליצור אבן שאותה היא לא תוכל להרים? לשאלה הזאת סגנונות שונים, כגון: האם מישהו שהוא כל יכול, ... יהיה בשני מקומות בו זמנית (סופרפוזיציה) ואף על פי כן הוא יהיה אותו הדבר ממש ולא שתי ישויות שונות? מי שהבין את השאלות הנל, הבין ממילא גם את התשובה לשאלת פרדוקס האבן. השאלה היא התשובה של עצמה. עצם זה שקיימת שאלה כלשהי בעולם, זה עצמו התשובה לשאלה על פרדוקס האבן. התשובה כמובן היא, שכל השאלה של פרדוקס האבן, קיימת רק בתוך שכלו האנושי המצומצם של האדם, שאינו מסוגל להבין ששני דברים שנראים כשונים זה מזה, הם בכלל מהות אחת. לא רק שפרדוקס האבן אפשרי, אלא שהוא קיים ממש בכל רגע מחדש. בכל רגע ורגע המציאות עצמה יוצרת אבן שהיא לא יכולה להרים אותה. עצם זה שהמהות האין סופית של המציאות מהווה ויוצרת שכל ככ קטן שחושב שיש לו שאלה גדולה כמו פרדוקס האבן, זה בעצמו התשובה לפרדוקס האבן. ונסביר: המהות של המציאות היא אין סופית. היא חסרת צורה. חסרת זמן. וחסרת מקום. המהות של המציאות, דהיינו, הדבר שנמצא ומחייה כל דבר, המהות הזאת ... עצמה, דהיינו, המציאות הצליחה כאילו להעלים את טבעה האמיתי ואת מי שהיא באמת. אך תוך כדי זה היא כמובן קיימת ומהווה את כל מה שקיים. לסיכום: עצם קיומו של פרדוקס האבן, הוא בכלל התשובה לפרדוקס עצמו. השכל של האדם ככ קטן, שהוא בכלל לא מבין שהשאלה שלו היא עצמה התשובה על השאלה שלו. עצם זה שהמהות האין סופית של המציאות, יצרה אפשרות של הפכים קונפליקטים שינויים סתירות פרדוקסים לכאורה וכולי, ואת כל זה היא יצרה ממהות אחת, זה עצמו פרדוקס האבן בהתגלמותו. מצד ההיגיון האנושי, זה נראה כלא הגיוני שמהות אחת תהווה דברים שונים שיראו כשונים זה מזה, אך זו המציאות. מצד ההיגיון האנושי, לא ...
פרדוקס שכלי, אושר מוחלט, קצה השכל האנושי, מעל השכל האנושי, יש או אין, החלל הפנוי, השגת אלוהות, מודעות עצמית, הארה רוחנית, חוקי הלוגיקה, חיפוש רוחני
פרדוקס שכלי, אושר מוחלט, קצה השכל האנושי, מעל השכל האנושי, יש או אין, החלל הפנוי, השגת אלוהות, מודעות עצמית, הארה רוחנית, חוקי הלוגיקה, חיפוש רוחני
פרדוקס שכלי, אושר מוחלט, קצה השכל האנושי, מעל השכל האנושי, יש או אין, החלל הפנוי, השגת אלוהות, מודעות עצמית, הארה רוחנית, חוקי הלוגיקה, חיפוש רוחני כיצד פרדוקס שכלי יכול להוביל לאין שכל? אליעד כהן מציין כי ישנה דרך ספציפית ... זה את זה, הוא מגיע למצב של אין שכל. כל ידיעה שאנו מחזיקים בה מבוססת על אכסיומות בסיסיות, ובחינה מעמיקה שלהן יכולה להוביל לפרדוקס שבו השכל עצמו לא מצליח לבחור צד אחד. פרדוקס זה מביא לתחושת אין שכל, שהיא למעשה השגת אושר מוחלט, מעבר לשכל ... של יש מול אין, מבוססת על אכסיומות בסיסיות. לרוב, איננו מטילים ספק בהן. אך אם אדם בודק את בסיסן לעומק, הוא יכול למצוא פרדוקסים שסותרים את עצמם. כאשר בודקים את כל מה שאנחנו יודעים, ניתן ... לרעיון של החלל הפנוי, שמוזכר על ידי רבי נחמן, שבו חייבים להודות בקיום בו - זמני של שני צדדים סותרים, כמו יש ואין. זהו פרדוקס שעל פי אליעד לא ניתן לפתור בעזרת השכל, משום שהוא דורש קבלה של שני עקרונות סותרים, מה שהשכל האנושי דוחה. למה תהליך החיפוש הרוחני איננו קצר ופשוט? אליעד מציין כי אם היה ניתן לגלות את הפרדוקס הזה בקלות, כולם היו מגיעים לאורח חיים של אחדות באופן מיידי, ... כרגיל? אליעד מציג דוגמה היתולית בה הוא שואל אם יתכן שהוא רובוט או כפיל, והאם אליעד המקורי הלך לנצח. הוא מציין כי זהו פרדוקס נוסף שבו האדם יכול להחזיק בשתי נקודות מבט בו - זמנית, ולהיות משוכנע גם בקיום ההבדלים, וגם שאין בכלל הבדל. למה פרדוקס עמוק כל כך סוגר את כל השאלות? אליעד מסביר שפרדוקס אמיתי הוא כאשר מצליחים להוכיח בשכל שני טיעונים הפוכים, ששניהם ... הגיע להבנה עצמית מלאה. אליעד מרגיש שזהו תפקידו לעזור לאחרים לעבור את הדרך, גם אם זה דורש לעיתים הריסת חוויות החיפוש שלהם. פרדוקס שכלי וההיגיון האנושי החלל הפנוי של רבי נחמן טכניקות להטלת ספק ... עצמית והתחושה הפנימית של אני קיים הארה רוחנית והגעה לחוויה של אחדות הקשר בין חוויית אושר מוחלט לחוקי הלוגיקה כיצד יכול פרדוקס שכלי להוביל לאין שכל? הנקודה המרכזית כאן היא הטענה שלאליעד שיש ... את זה לחלוטין, הוא מגיע למצב של אין שכל. אליעד מסביר שכל ידיעה שלנו מבוססת על אכסיומות בסיסיות, ואם נבדוק אותן לעומק נאתר פרדוקס אמיתי, שבו השכל עצמו אינו מסוגל לבחור צד אחד בלבד. זה מוביל ... להיפוך אותם, למשל אם זה פה, אז זה פה. ההסבר הוא שיש ידיעות בסיסיות ושורשיות שנראות לנו כבלתי הפיכות בשכל, ודווקא שם טמון הפרדוקס העמוק ביותר. מדוע חשוב לזהות את האכסיומות היסודיות של השכל? ... של שני הפכים בו - זמנית? רבי נחמן דיבר על החלל הפנוי בתור המקום שבו מוכרחים לומר שני הפכים: יש ואין. אליעד מסביר שזהו פרדוקס עליון שאי אפשר לפתור אותו בשכל, כיוון שהוא מכריח אותנו להודות ... השכל האנושי, ושם מתגלה מה שאליעד מכנה אין שכל. מדוע תהליך החיפוש הרוחני אינו קצר ופשוט? אליעד טוען שאם היה קל לגלות את הפרדוקס הזה, כולם היו מגיעים מיידית לסוף החיפוש הרוחני, וכך לא היתה ... - לחוות את הנפרדות ולנהל את חייו. רק מי שמתעקש ומוכן לוותר אפילו על ודאויות כמו החושים והרגשות, יגיע לעומק ההבנה שיש פרדוקס ממשי, ושם יושג מה שנקרא האחדות או השגת אלוהות מעל השכל. האם ... שהגיע לסתירה הסופית בשכל יכול להחזיק בו - זמנית בשתי נקודות מבט: גם רואה את ההבדלים בעולם וגם אינו מבחין ביניהם כלל. מדוע פרדוקס עמוק כל כך סוגר את כל השאלות? פרדוקס אמיתי פירושו שמצליחים להוכיח בשכל שני טיעונים הפוכים לגמרי, ... על ידי הריסת החיפוש שלהם, כי מתן כיוון ברור מצמצם להם אולי את הדרך, אבל בסופו של דבר מוביל אותם ביתר דיוק למצוא בעצמם את הפרדוקס ואת ההבנה שיכולה לספק אותם באמת. פרדוקס שכלי וההיגיון האנושי החלל הפנוי של רבי נחמן טכניקות להטלת ספק ... את כל מה שאתה יודע, ותראה על מה הוא מבוסס, ואז תגיע לשני דברים שסותרים זה את זה. תראה שהדברים שאתה הכי בטוח בהם יש בתוכם פרדוקס. ואז אם תראה את זה תגיע לאין שכל. אם אתה חוקר אתה מגיע להבנה ... הבדל בין פה לשם, ואני גם בטוח שאין הבדל בין שני אלו. שאלה: למה שני הניגודים האלו מביאים לסוף החיפוש? אליעד: אתה לא חוויית פרדוקסים עמוקים. בסוף זה מתנקז לשניים. או שאלות שבאות מהחלל הפנוי, או שאלות שלא באות מהחלל הפנוי. לפעמים יש פרדוקסים שזה רק נראה לך פרדוקס, ויש פרדוקס שהוא ביטוי של הפרדוקס הראשון. פרדוקס זה שאתה מוכיח שני דברים סותרים, שלא יכולים להיות בו זמנית. זה ...
פרדוקס האושר, מה קדם למה? פרדוקס הביצה והתרנגולת, למה אתה רוצה להרגיש טוב? למה אתה לא רוצה להרגיש רע? למה אתה רוצה משהו? למה אתה לא רוצה משהו? להבדיל בין טוב לרע, שאלת הביצה והתרנגולת
פרדוקס האושר, מה קדם למה? פרדוקס הביצה והתרנגולת, למה אתה רוצה להרגיש טוב? למה אתה לא רוצה להרגיש רע? למה אתה רוצה משהו? למה אתה לא רוצה משהו? להבדיל בין טוב לרע, שאלת הביצה והתרנגולת
פרדוקס האושר, מה קדם למה? פרדוקס הביצה והתרנגולת, למה אתה רוצה להרגיש טוב? למה אתה לא רוצה להרגיש רע? למה אתה רוצה משהו? למה אתה לא רוצה משהו? להבדיל בין טוב לרע, שאלת הביצה והתרנגולת מה קדם למה - פרדוקס האושר והביצה והתרנגולת? במהלך ההרצאה, אליעד מתעמק בפרדוקס האושר, תוך שהוא מעלה את השאלות הבסיסיות: למה אנחנו רוצים להרגיש טוב? למה אנחנו לא רוצים להרגיש רע? מה גורם לנו לרצות משהו או לא לרצות אותו? שאלות אלו מובילות אותו להתמודד עם אחד הפרדוקסים המרכזיים - פרדוקס הביצה והתרנגולת. האם אנחנו רוצים דברים כי הם טובים לנו או כי אנחנו חושבים שהם טובים? במהלך ההרצאה, אליעד מסביר את הקשר בין רצון לתפיסת טוב ... למעשה בונים את הדימויים הללו בתוך עצמנו. הפרדוקס של השלם בהמשך, אליעד עובר לפרדוקס נוסף - פרדוקס השלם. הוא מדבר על זה שאנחנו תמיד שואפים לשלמות, אך השאיפה לשלמות בעצם יוצרת את חוויית חוסר השלמות. כשאני מחפש משהו מושלם, זה אומר שאני ... שלנו, ואנו תמיד מוצאים את עצמנו מתמודדים עם פרדוקס זה. לסיכום אליעד מסיים את ההרצאה בהבהרה שמהות השאלות הללו לא בהכרח נועדה למצוא תשובות ברורות, אלא לגרום לנו להבין את התהליכים הפנימיים ... או אובייקטיבית לשאלות הללו. מה קדם למה בפרדוקס האושר? האם הרצון יוצר טוב? מה המהות של טוב ורע? מהי שלמות בפרדוקס האושר? הבדלה בין יתרונות לחסרונות פרדוקס הביצה והתרנגולת ...
אלוהים והאבן, פרדוקס האבן, האם אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? האם ה יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? האם אלוהים הוא כל יכול? האם אלוהים הוא אין סופי? האם יש אלוהים? מה זה אלוהים? פרדוקס הכל יכול, האם אלוהים קיים?
אלוהים והאבן, פרדוקס האבן, האם אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? האם ה יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? האם אלוהים הוא כל יכול? האם אלוהים הוא אין סופי? האם יש אלוהים? מה זה אלוהים? פרדוקס הכל יכול, האם אלוהים קיים?
... והאבן, פרדוקס האבן, האם אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? האם ה יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? האם אלוהים הוא כל יכול? האם אלוהים הוא אין סופי? האם יש אלוהים? מה זה אלוהים? פרדוקס הכל יכול, האם אלוהים קיים? מהו הבסיס לשאלה האם אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים אותה? השאלה האם אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים אותה? היא פרדוקס תאולוגי שמטרתו להטיל ספק בטענה שאלוהים הוא כל יכול. מצד אחד, אם אלוהים לא יכול לברוא אבן כזאת, הרי שהוא לא כל יכול, שכן חסרה לו היכולת לברוא את האבן. מצד שני, אם ... פעולה שהוא לא יכול לבצע. השאלה מציבה אתגר תאולוגי ופרדוקס לוגי: האם באמת יש יישות שיכולה להיות כל יכולה, בעלת יכולת בלתי מוגבלת בכל תחום? האם השאלה מעלה את הספק בטענה שאלוהים כל יכול או האם היא מציבה בעיה למושג כל יכול? ... להיות בעלת יכולות אינסופיות, מה שיכול להפוך את הפרדוקס לשולי או חסר ערך. מהו הקשר בין רעיון לא כל יכול לרעיון של כל יכול? הבנה של מהות המוגבלות עשויה להוביל אותנו להבין את האפשרות של כל יכול. מבחינה פילוסופית, אם ישנן ... רחבות יותר. יש בה הרבה יותר ממה שמצטייר כפרדוקס פשוט: היא עוסקת בקיום, במגבלותיו, ובסיבות האמיתיות שמניעות את ההבנה שלנו את אלוהים ואת רעיון האינסוף. מה ניתן ללמוד מתוך שאלת אבן שאלוהים לא יכול להרים? הדיון ... עיון עמוק יותר ודיון אינסופי. האם יש אלוהים? פרדוקס האבן אחדות ההפכים סיבה ותוצאה כל יכול צמצום ואינסוף מהי השאלה המרכזית? שאלה: מהו הבסיס לשאלה האם אלוהים יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים אותה? תשובה: השאלה הזאת ... את האבן) שהוא לא יכול לבצע. מכאן מתעוררת שאלה פרדוקסלית לכאורה: האם ייתכן משהו או מישהו שבאמת יש לו יכולת בלתי מוגבלת בכל תחום? האם הטענה היא שאלוהים לא כל יכול או שהמושג כל יכול אינו קיים? שאלה: מה עומד מאחורי הקושיה ... אינסופיות, ואם אינסוף אכן אפשרי, הוא עשוי לטעון שהפרדוקס מתפוגג. כיצד קשור רעיון הלא כל יכול לקיום כל יכול? שאלה: אם אנו יודעים שיש אנשים או דברים שהם לא כל יכולים, האם בהכרח שקיים גם דבר שהוא כל יכול? תשובה: לפי ההסתכלות ... מישהו שהוא אינסופי לא יכול להיות סופי. באופן פרדוקסלי, עצם הניסיון להגדיר את האינסוף מקטין אותו לכדי הגדרה מסוימת. כך אפשר לטעון: אלוהים לא יכול ליצור אבן שהוא לא יכול להרים, בדיוק מפני שהוא כל יכול והגדרה זו לא ... לא מוגבל, האם בכך נפתרות כל הקושיות, או שמא נוצרים פרדוקסים אחרים? תשובה: גם אם נניח שיש ישות לא מוגבלת, נוכל לשאול מי הגביל אותה להיות רק לא מוגבלת? שהרי עצם היותה מוגדרת לא מוגבלת הוא סוג של הגבלה. מי אמר שהיא לא יכולה ... הדיון מביא אותנו לבדוק האם אנו רק מתלוצצים עם שאלה פרדוקסלית, או באמת רוצים לפתח חשיבה מעמיקה על טיבו של אלוהים, על מושגים כמו סיבה ותוצאה, צמצום, אינסוף, וקיום. הוא גם מציף את הנקודה שלפעמים הכינוי כל יכול נובע מהרצון ... שאלוהים לא יכול להרים בהרחבה? שאלה: איך לסכם את הפרדוקס ואת עומק הנושא? תשובה: השאלה עצמה נועדה לעורר מחשבה. מי שרוצה להעמיק ירצה להבין לעומק את ההגדרות: מה זה אלוהים, מה זה כל יכול, מה זה זמן ומקום, מה זה סיבה ותוצאה, ... מי שיבחן את הדברים לעומק עשוי לגלות שישנה שורה של פרדוקסים דומים: האם אלוהים יכול להגביל את עצמו?, האם אינסוף יכול להיות סופי?, האם יש מציאות שהיא גם כן כל יכולה וגם לא כל יכולה?. בכל מקרה, עצם העיסוק בשאלות אלה מפתח את ... לחקור נושא זה? שאלה: אם רוצים ללמוד יותר על הפרדוקס, על אחדות ההפכים ועל שאלת קיום אלוהים, איך ממשיכים? תשובה: אפשר לחפש עוד נקודות מבט על הפרדוקס של האבן או על שאלות כמו האם יש אלוהים, מהי סיבת הסיבות, האם אלוהים יכול לצמצם את עצמו, סיבתיות ואחדות ההפכים, ועוד. בכל אחד מן הנושאים ניתן להעמיק ולנתח איך מתקיים ... המגע בין רציונליות לאמונה, ועוד. האם יש אלוהים? פרדוקס האבן אחדות ההפכים סיבה ותוצאה כל יכול צמצום ואינסוף האם אלוהים יכול לצמצם את עצמו? לכל מוגבל יש מגביל, יכולת אין סופית, חסר כל יכולת, גם רק, דבר והיפוכו זו זמנית, פרדוקס פילוסופי, האם אלוהים כל יכול? האם אלוהים קיים? האם אלוהים אין סופי? מושג הכל יכול, מהי יכולת בלתי מוגבלת? מושג האין סוף, למה האין סוף מוגבל? מהו הסוף של האין סוף? טיעון התכונות הסותרות, פרדוקס תאולוגי, לוגיקה, תורת הצמצום, אומניפוטנטיות, אלוהים הכל יכול, הוכחות לאלוהים, הוכחות שיש אלוהים, הוכחות שאין אלוהים ...
רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, דבר בשם עצמך, כולם רובוטים, לא רוצה להיות מאושר, רוצה לסבול, פרדוקס האושר, פרדוקס הסבל, למה רוצה להיות מאושר? למה אני לא רוצה לסבול?
רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, דבר בשם עצמך, כולם רובוטים, לא רוצה להיות מאושר, רוצה לסבול, פרדוקס האושר, פרדוקס הסבל, למה רוצה להיות מאושר? למה אני לא רוצה לסבול?
... להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, דבר בשם עצמך, כולם רובוטים, לא רוצה להיות מאושר, רוצה לסבול, פרדוקס האושר, פרדוקס הסבל, למה רוצה להיות מאושר? למה אני לא רוצה לסבול? למה אנשים רוצים להרגיש טוב ולא מוכנים לסבול בכלל? אליעד כהן מסביר את המנגנון הפסיכולוגי ... של אדם שמוכן לסבול כאב זמני כדי לזכות בהנאה עתידית גדולה, כמו במצבים שבהם הוא מוכן להיכנס לתוך אש כדי להינצל ממוות. למה אנשים רוצים לסבול? מהו פרדוקס האושר והסבל? למה אנחנו לא רוצים רק אושר מוחלט? האם אנשים אחרים מרגישים כמוני? האם כולנו רובוטים? מה זה אומר להרגיש רע? ההרצאה עוסקת בשאלת ... מציג את הרעיון שניתן לרצות לסבול ולחוות רע, מתוך ההבנה שהסבל הוא חלק מהחוויה האנושית ואי אפשר להימנע ממנו לגמרי. אחד הנושאים המרכזיים בהרצאה הוא פרדוקס האושר והסבל, שבו אליעד מציין שלפעמים אנשים רוצים להימנע מהרגשות רעים, אבל בעצם הרצון הזה יכול להוביל לכך שהם סובלים עוד יותר. מהו פרדוקס האושר והסבל? הפרדוקס שאליעד מדבר עליו הוא שהאדם שמאוד רוצה להיות מאושר, בעצם פועל באופן שמוביל אותו להרגיש רע יותר. כאשר אדם מתמקד רק בשאיפה לאושר, הוא יכול ... לחוות את החיים באופן מלא. אם אנחנו לא מוכנים להרגיש את כל ההיבטים של המציאות, אנחנו לא יכולים באמת להבין את המשמעות של מה שאנחנו חווים. מה זה פרדוקס האושר? מה המשמעות של נפרדות? האם אנחנו רובוטים? למה לא רוצים לסבול? איך מקבלים את הסבל? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על שאלות פרדוקסאליות, הוכחות לוגיות, טענות לוגיות, לדעת מה האמת, הוכחה שכלית, דבר והיפוכו, רטוריקה, דיבייטינג
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: פרדוקס, מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פרדוקס, איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לא להישחק בעבודה? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא יועץ פילוסופי, מאמן אישי להפרעות קשב, אימון אישי קשב וריכוז בתחום פרדוקס - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 17:23:28 - wesi1