אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖶 איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
וכאן נסביר, איך לא לפחד מהמצב הבטחוני ואיך לא לפחד מאזעקות / טילים מאירן וכיו"ב. ואיך להתמודד עם התקפי חרדה בזמן התקפת טילים? ואיך להתמודד עם פחד מתרחישי קיצון? ונסביר האם כדאי להיכנס לממד? ועוד.

ויש בזה כל מיני היבטים והמון נקודות מבט. לדוגמה: יש את נקודת המבט של שום דבר לא משנה, שמה זה משנה מה יקרה וכולי. ויש את נקודת המבט של סיכוי סיכון, דהיינו, שהסיכוי למות בתאונת דרכים יותר גדול פי כמה וכמה, מאשר מהסיכוי להיפגע ממלחמת טילים, מהמון סיבות וכולי. אבל כאן ניתן עוד נקודת מבט חשובה שכדאי להתבונן בה.

והעניין הוא, שהסבל מתחלק ל 2 חלקים. הדבר הרע עצמו שקורה לאדם בפועל, זה חלק אחד. והחלק השני, זה הסבל שיש לאדם, מכך שהוא מפחד שהולך לקרות לו דבר רע, שזה חלק שני. לדוגמה: בן אדם שמפחד ממתקפת טילים, הוא סובל בראש ובראשונה מהפחד שיש לו להיפגע מהטילים. ובנוסף, הוא יכול לסבול או לא לסבול אם בפועל הוא יפגע מהטילים. ואלו 2 חלקים שונים של הסבל.

ואם טיל בפועל פוגע באדם, האם הגיוני שהאדם יסבול מכך? נניח שכן. אבל הפחד להיפגע מהטיל, האם האדם מחויב לסבול ממנו? תשובה: לא בהכרח.

ונזכיר את דבריי רבי נחמן מברסלב שאמר https://breslev.eip.co.il/?key=520 שיש שני סוגים של סבל וייסורים. יש את הייסורים שיש לאדם בגוף הפיזי שלו, שמהם יותר הגיוני לסבול. וגם איתם יש דרכים שונות איך להתמודד עם כאב פיזי וכולי. אבל יש גם את הייסורים שהם מחוץ לגוף, דהיינו, שהאדם סובל מדברים שקורים מחוץ לגוף שלו. שהם יותר נובעים מחיסרון הדעת שיש לאדם.

וכמובן שיש בזה המון היבטים. וכמובן שהחיים כאן ומשמעות החיים, מבוססת על פחד. ובלי פחד אין חיים. ומשמעות החיים נובעת מהרצון. והרצון יוצר פחד. ובלי שום פחד, אין שום רצון ואין שום משמעות לחיים וכולי. ולכן בהחלט כן הגיוני לפחד ברמה מסוימת, כי זאת משמעות החיים, הרצון שיוצר את הפחד.

ומצד האמת, עוצמת הסבל של האדם תלויה בעיקר בכמה הוא מזדהה עם הרצון שלו, בלי קשר לשאלה אם הסבל הוא בסוף הפיזי שלו או בנפש שלו. אבל זה עניין אחר.

אבל ברמת העיקרון ניתן להבין, כי יש את הסבל ממה שבאמת קורה בפועל באופן ממשי. ויש את הסבל מכך שהאדם מפחד ממה שיכול לקרות לו בעתיד. או שהוא סובל ממה שכבר קרה לו בעבר. וכמו שאמר מי שאמר "הציפיה למוות קשה מהמוות עצמו". דהיינו, הפחד שהאדם מפחד למות, הוא קשה יותר מאשר המוות עצמו.

וכאשר מישהו מרביץ לך, האם הגיוני שתנסה להתנגד לו? או שתתן לו להרביץ לך? כנראה שהגיוני שתתנגד לו. דהיינו, אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד בזמן אזעקה וכולי? כן, יש בזה היגיון, כמו שהגיוני להסתכל לצדדים לפני שעוברים את הכביש. לא בהכרח באותה הרמה, אבל כן, גם זה הגיוני. והגיוני לעבוד היום, כדי שיהיה לך אוכל מחר או בפנסיה בעוד הרבה שנים. הכל הגיוני ברמה כזו או אחרת.

אבל האם הגיוני שהבן אדם יהרוס לעצמו את החיים היום בעבודה קשה, כדי שבפנסיה החיים שלו לא יהרסו מעבודה קשה? זה כנראה פחות הגיוני.

וכאשר הטרור מנהל מלחמה נגד האויב, ובמקרה הזה האויב הוא אנחנו תושבי מדינת ישראל, הרי שהמלחמה נגדנו היא בכמה רמות. יש את הרמה הפיזית, שבפועל יורים עלינו טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, כמו שמסופר במגילת אסתר "להשמיד להרוג ולאבד את כל היהודים ביום אחד". אז האם הגיוני להיכנס לממד ברגע שיש אזעקה וכולי? כן, ברמה מסוימת כנ"ל.

אבל זאת לא כל האמת. כי כל האמת היא, שהטרור רוצה לפגוע בנו, לא רק באמצעות פגיעה פיזית, אלא גם באמצעות פגיעה נפשית. והטרור יורה טילים, כדי לפגוע בנו פיזית, אבל גם נפשית. באמצעות הפחדה של תושבי מדינת ישראל. ולפעמים, הטרור יורים עלינו טילים לאזורים לא מיושבים, בכוונה, כדי לא לפגוע בנו פיזית, אלא רק כדי לפגוע בנו נפשית. כי הם יודעים שאם הם יפגעו בנו פיזית, אז נהיה חייבים להגיב וכולי. אבל על פגיעה נפשית, מדינת ישראל פחות מגיבה, גם בגלל כיפת ברזל וכולי.

ונשאל שוב, אם מישהו מרביץ לך, האם הגיוני להתגונן ממנו? אם מישהו יורה עליך טילים, האם הגיוני להיכנס לממד כדי להתגונן מכך? נניח שכן. אבל אם מישהו מנסה לפגוע בך נפשית ולגרום לך לפגיעה נפשית, לגרום לך לסבול מפחד מטילים, לגרום לך לפחד מהתקפת טילים, האם הגיוני להתגונן גם מהפגיעה הנפשית הזאת? או שהגיוני להתגונן רק מפגיעה פיזית של טילים, אבל לא משנה אם תיפגע מהפחד להיפגע מטילים?!

והרעיון הוא, שצריכים להבין, שיש על אזרחי מדינת ישראל, שני איומים. איום אחד הוא פיזי, ואיום שני הוא נפשי. והפגיעה יכולה להיות פיזית, מטילים. אבל היא גם יכולה להיות נפשית, מהפחד להיפגע מהטילים. כי הפחד גורם לנזקים, קשים, נפשיים וגם פיזיים. הפחד פוגע באדם גם ברמה הפיזית, כידוע. והאדם מביא על עצמו מחלות פיזיות ונפשיות קשות, בגלל הפחד והלחץ שיש לו. ובהתקפה של אירן / חיזבאללה / חמאס וכיו"ב, אפשרי גם להיפגע פיזית אבל גם להיפגע נפשית, מהפחד, לחץ, טראומה, חרדה וכולי.

כך שצריכים להתגונן, גם מפני הפגיעה הפיזית מהטילים, אבל גם מהפגיעה הנפשית מהפחד מהטילים, גם ממנה צריכים להתגונן. ואני מזכיר, שהפגיעה הנפשית מהפחד מטילים, גורמת גם לפגיעה פיזית, בטווח הזמן הבינוני והארוך. ואנשים מביאים על עצמם מחלות פיזיות ונפשיות, בגלל הפחדים שיש להם.

ולדוגמה, ליהנות מזוגיות, זה טוב. אבל לפחד לאבד את הזוגיות, זה רע. וליהנות מהחיים זה טוב, אבל לפחד למות זה רע. וההנאה מהחיים, באה עם מחיר של הפחד לאבד את החיים והפחד למות. ומי שיותר מידי נהנה מהחיים, הוא סובל יותר מידי מהפחד למות. והרעיון הוא, שלפעמים ההנאה מהחיים, עולה יותר מאשר המחיר של הפחד לאבד את החיים. ולפעמים, הסבל לאבד את הדבר, יותר גדול מההנאה שהדבר עצמו מביא. כמו פחד לאבד ילדים, פחד לאבד הורים וכיו"ב, שזה פחד שהסבל שלו, יכול להיות יותר גדול מההנאה שהאדם מקבל מההורים / ילדים שלו וכיו"ב.

וכאשר האדם שומע אזעקה, או התראה על התקפת טילים וכיו"ב, עליו לדעת שהוא יכול גם להיפגע נפשית ולא רק פיזית. ועליו להתגונן גם נפשית ולא רק פיזית. ואם הטיל לא פגע בך, אבל הפחד מהטיל פגע בך, הרי שאתה נפגעת במלחמה. ובדיוק כמו שצריכים להילחם בטילים עצמם, כך צריכים להילחם בפחד מהטילים.

ובנוסף, יש כמובן את כלי התקשורת / כלי התשקורת, שיש לחלק אינטרס להפחיד את האנשים, מהמון סיבות. החל מסיבות של רייטינג, כי זה מעלה את הרייטינג ואנשים מרותקים למסך, כאשר הם מפחדים. ובנוסף יש להם גם אינטרס מוצדק או שלא, להפיל את הממשלה וככל שאנשים יותר יפחדו, ככה יש יותר סיכוי שהם יצליחו להפיל את הממשלה, בצדק או שלא, שזה כמובן נושא אחר (האם ביבי אשם).

בשורה התחתונה, כמו שהאדם מבין שיש מולו סכנה להיפגע מטילים, הוא צריך להבין שיש מולו גם סכנה להיפגע מהפחד מהתקפת טילים. וצריכים להתגונן גם מפני הפחד עצמו. ונכון, שבמובן מסוים, ככל שהאדם פחות מפחד מהטילים, ככה יש יותר סיכוי שהוא יפגע מהם, אבל עדיין, מי שעושה הכל כדי לא להיפגע מהטילים, אומנם הוא לא ניפגע מהטילים, אבל הוא נפגע מהפחד מהטילים וגם זאת פגיעה נפשית וגם פיזית כנ"ל.

ואפשרי להרוס לאדם את החיים, לא רק באמצעות לפגוע בו בטילים, אלא גם באמצעות להרוס לו את החיים, שהוא לא יישן בלילה, כי הוא מפחד מאזעקה וכיו"ב.

ואחרי שמבינים שיש כאן 2 סכנות, עכשיו צריך למצוא נקודת איזון. שהיא לדוגמה, להיכנס למרחב מוגן וכיו"ב, אבל לנסות להירגע. לעשות את ההשתדלות שלא להיפגע אבל לא לאכול סרטים מלהיפגע, כי מה הסיכוי שניפגע ואם ניפגע אז מה?! ומי שלא אכפת לו להיפגע, לא יסבול אם הוא יפגע. במובן שאי אפשר להכריח את הבן אדם לסבול מפגיעה מטילים, אם הוא יחשוב שלא אכפת לו להיפגע מהם.

וברמת העיקרון, איך אפשרי לפחד פחות מטילים? תשובה: זה גם על ידי שהאדם לומד להבדיל בין עובדה לפירוש. כי הפחד מהטיל, הוא על הפירוש, שאולי תיפגע. אתה סובל בגלל הפירוש שיש אפשרות שתיפגע. אבל אתה לא נפגע כרגע בפועל פיזית. ואלו ייסורים מחוץ לגוף כנ"ל.

ונקודת האיזון היא, להפריד בין עניין ההשתדלות המעשית, לבין הסטרס הנפשי שיש מהטילים עצמם. שהוא לא מחויב. ואפשרי להתגונן מטילים, גם בלי להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים.

ובהיבט הדתי, למי שמאמין לא מפחד, יש את ההשתדלות הפיזית ההשתדלות הגשמית, להיכנס לממד ויש את הפחד הנפשי, שהוא נובע מחוסר אמונה ומחוסר ביטחון, שהכל טוב ושהכל לטובה והכל בהשגחה פרטית ומה שצריך לקרות יקרה וכולי (ע"ע ביטחון והשתדלות).

ויש בזה עוד עניינים, שהאדם צריך להבין שהוא זה שבוחר לפחד. כי האדם בוחר את הרצון שלו. והאדם בוחר לרצות לא להיפגע מהטילים וכולי. שזה כמובן עוד עניין אחר.

ויש גם את העניין של התבואה המשוגעת שסיפר רבי נחמן מברסלב https://breslev.eip.co.il/?key=2562 שהאדם צריך לזכור שהוא בתוך בית משוגעים. ויש גם את העניין של https://breslev.eip.co.il/?key=2207 "אֶת זֶה תְּקַבְּלוּ מֵאִתִּי שֶׁלּא לְהַנִּיחַ עַצְמוֹ לְהָעוֹלָם לְהַטְעוֹת, שֶׁלּא יַטְעֶה אוֹתוֹ הָעוֹלָם... מֵאַחַר שֶׁאֵין הָעוֹלָם הַזֶּה כְּלוּם" וגם כאן https://breslev.eip.co.il/?key=69 "כָּל הַצָּרוֹת וְהַיִּסּוּרִים וְהַגָּלוּת, אֵינוֹ אֶלָּא לְפִי עֵרֶךְ חֶסְרוֹן הַדַּעַת. וּכְשֶׁנִּשְׁלָם הַדַּעַת, אֲזַי נִשְׁלָם כָּל הַחֶסְרוֹנוֹת" וכיו"ב בעוד מקומות.

לסיכום: בזמן מלחמה, יש 2 סכנות. יש סכנה להיפגע מהטילים, סכנה פיזית, להיפגע פגיעה פיזית, מה שנקרא מלחמה קונבנציונלית. אבל יש גם מלחמה תודעתית, מלחמה לא קונבנציונלית, לוחמה פסיכולוגית, לוחמה בלתי קונבנציונלית, שבה יש איום וסכנה שהאדם יפגע מהפחד להיפגע מטילים. שגם ממנה צריכים להתגונן.

ובמובן מסוים, המאמר הזה מגדיל את רמת הסטרס של האדם. כי עכשיו האדם מבין שהוא נתון גם תחת סכנה של הפחד להיפגע, שגם זו סכנה בפני עצמה. אבל זאת האמת. כי המטרה היא שהאדם יבין שיש כאן 2 אויבים. והוא חוטף מכות של פחד, והוא יכול להתמודד גם עם הפחד, גם תוך כדי זה שהוא נכנס לממד.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפגיעה מטילים, ונותן לפחד לפגוע בו. דהיינו, הוא ימשיך לפחד בצורה קיצונית ובתמורה, יקטין את הסיכוי שלו להיפגע מטילים. כי הוא יעבור לגור בבונקר, כמו שנסראללה חי בו, לפני שהוא מת בבונקר שלו.

ויש מי שיקצין ויאמר, שהוא בוחר להתמודד רק עם הפחד להיפגע מהטילים, והוא בוחר להתעלם מאזעקות וכיו"ב, ולא אכפת לו להיפגע משום דבר. וזה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא יפגע מהטילים עצמם, אבל הוא כנראה לא יפגע מהסבל שיש מהפחד להיפגע מהטילים.

דהיינו, שיש כאן 2 סכנות וכל אחד בוחר את האיזון שהוא רוצה איך לאזן את ההתמודדות שלו עם 2 הסכנות. כי יש אנשים שלא מבינים שגם הפחד להיפגע מהטילים, גם הוא עצמו פגיעה נפשית בפני עצמה. ולכן חשוב להבהיר שיש כאן גם סכנה של הפחד להיפגע ולא רק של הפגיעה עצמה.

ואיך לפחד פחות להיפגע מטילים? ואיך לא לפחד בכלל להיפגע מטילים? זה עניין אחר בפני עצמו, איך להתמודד עם פחדים בכללי https://anxiety-treatment.eip.co.il וזה עניין אחר.

ומה רמת האיזון המומלצת, איך לאזן בין הרצון לא להיפגע פיזית, לבין הרצון לא לפחד להיפגע פיזית? זה כמובן עוד עניין. אבל המסר כאן הוא, לזכור, שצריכים ללמוד לפחד פחות, ללמוד לא לפחד, להבין שלפחד זה נזק כמו שלהיפגע ממשהו זה נזק. להיות עני, זה סבל. אבל גם לפחד להיות עני, זה סבל. ולהיות חולה, זה סבל. אבל גם לפחד להיות חולה, זה סבל וכולי.

ולכן צריכים ללמוד לראות בפחד מפגיעה מטילים אויב בפני עצמו, כמו שרואים בפגיעה עצמה אויב בפני עצמה. בהצלחה!
לבחור מפחד להיפגע למידה ביבי השתדלות להילחם ייסורים להתמודד עם פחדים פחד מהמצב הבטחוני להתבונן לדעת אופי קיצוני אזעקה איך לא להיכנס איך לא להיכנס לפחד איך לא להיכנס לפחד מהמוות איך לא לפחד איך לא לפחד באזעקה איך לא לפחד בממד איך לא לפחד להיפגע איך לא לפחד להיפגע מטילים איך לא לפחד מהמצב איך לא לפחד מהמצב הבטחוני איך לא לפחד מטילים איך לא לפחד ממלחמה איך לא לפחד ממתקפת טילים אישיות קיצונית בזמן אזעקה בחירה ביטחון ה 7 באוקטובר הגזמה המוות המצב הבטחוני הקצנה השביעי באוקטובר השביעי לאוקטובר התגוננות התקף התקף חרדה התקפי התקפי חרדה התקפי חרדה קיצונית התקפים התקפת התקפת חרדה התקפת טילים התראה על התקפת טילים חייב חרבות ברזל חרדה חרדה קיצונית חרדות חרדות קיצוניות חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית טרור טרור נפשי טרור פסיכולוגי כמה לא חייב לפחד לא להיכנס לא להיכנס לפחד לא להיכנס לפחד מהמוות לא לפחד לא לפחד באזעקה לא לפחד בממד לא לפחד להיפגע לא לפחד להיפגע מטילים לא לפחד מהמצב לא לפחד מהמצב הבטחוני לא לפחד מטילים לא לפחד ממלחמה לא לפחד ממתקפת טילים לבחור לבחור כמה לפחד להגזים להוציא מפרופורציה להיכנס להיכנס לממד להיכנס לממד בזמן אזעקה להיכנס לפאניקה להיכנס לפאניקה להיפגע להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים להיפגע להיפגע מטילים להקצין להתגונן להתגונן מטילים לוחמה פסיכולוגית לוחמה תודעתית לפחד לפחד להיפגע לפחד מהמוות מוות מחדל ה 7 באוקטובר מחדל ה 7 לאוקטובר מחדל השביעי באוקטובר מחדל השביעי לאוקטובר מלחמה מלחמה בטרור מלחמות ממתקים מפחד להיפגע מפחד מהמוות מתקפת טילים נפש נפשית פאניקה פגיעה פגיעה מטילים פגיעה נפשית פגיעה פיזית פחד פחד באזעקה פחד בממד פחד להיפגע פחד להיפגע מטילים פחד מהמוות פחד מהמצב פחד מהמצב הבטחוני פחד מוות פחד מטילים פחד ממלחמה פחד ממתקפת טילים פחדים פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים פסיכולוגית קיצוני קיצוניות תודעה
ניתוח מקרה טיפולי, השמצת יתר, התקפה כהתגוננות, אימון למנהלים, יעוץ לשותפים, אימון עסקי, ביקורתיות יתר, הסרת אחריות, לקיחת אחריות
ניתוח מקרה טיפולי, השמצת יתר, התקפה כהתגוננות, אימון למנהלים, יעוץ לשותפים, אימון עסקי, ביקורתיות יתר, הסרת אחריות, לקיחת אחריות
... מקרה טיפולי, השמצת יתר, התקפה כהתגוננות, אימון למנהלים, יעוץ לשותפים, אימון עסקי, ביקורתיות יתר, הסרת אחריות, לקיחת אחריות ... מדובר בעובדים, ספקים, לקוחות או שותפים עסקיים. לפי אליעד כהן, כאשר אדם מגיע עם תלונות רבות על אנשים אחרים, למשל לקטר על עובד או לקוח, יש לכך סיבה פסיכולוגית עמוקה שמניעה אותו לפעול כך, גם אם האדם עצמו לא מודע לכך באופן מלא. אליעד מציג ... השותף העסקי, ומציג אותו באור שלילי מאוד, אף מעבר למצב בפועל. מה קורה כשאדם מנפח את התלונה שלו? אליעד מסביר שכאשר אדם בוחר לנפח את התלונות, למשל להגזים ולומר שהעובד שלו בן אדם בעייתי, מניאק וכדומה, אף על פי שאולי המציאות אינה כזו קיצונית, זה סימן שהוא מנסה להרוויח משהו מהמצב. במילים אחרות, האדם שמקטר מאמין באופן לא ... ממשיך ומסביר שישנן שאלות שחשוב לשאול כאשר מנתחים מקרה כזה: למה האדם בוחר לקטר דווקא בפני השותף ולא בפני העובד עצמו? למה הוא מנפח את התלונות בצורה מוגזמת ולא מספר פשוט את העובדות? מה המטרה הסמויה שלו בהצגת העובד באור כל כך שלילי? האם תלונה היא בעצם דרך להגן על הדימוי העצמי? לפי אליעד כהן, במקרים רבים התלונות המוגזמות נועדו לשמש מנגנון הגנה על האגו של האדם שמקטר. כאשר האדם נתקל במצב בעייתי עם עובד ... עולה אצלו תחושה של חוסר מסוגלות או של חולשה. במקום להודות שאולי הוא אינו יודע כיצד להתמודד עם הבעיה, הוא פונה לשותף העסקי שלו ומתלונן בפניו באופן מוגזם. כך, הוא מנסה להעביר את האחריות למישהו אחר, וגם להציג את העובד או הלקוח כאשם עיקרי. ... מראש מנסה להצדיק את חוסר יכולתו להתמודד לבד. כלומר, בתוך תוכו, הוא חושש שהשותף העסקי יחשוב עליו שהוא לא מקצועי או לא מסוגל להתמודד לבד, ולכן הוא מתגונן מראש ומציג את הצד השני כאשם וכבעיה המרכזית. מה באמת האדם רוצה כאשר הוא מקטר? אליעד מדגיש נקודה חשובה מאוד: כשאדם משמיץ עובד או לקוח בצורה מוגזמת בפני שותף, הוא מחפש הסכמה וחיזוק לעמדתו. אם האדם היה בטוח לחלוטין שהעובד הוא אכן ... שיכולה ליצור רק נזק לטווח ארוך, משום שהאדם אינו פותר את הבעיות האמיתיות אלא רק דוחה את ההתמודדות איתן. הפתרון האמיתי הוא להפסיק להשתמש בתלונות מוגזמות כהגנה, לקחת אחריות ולהתמודד עם בעיות באופן ישיר וברור. רק כך האדם יכול להתקדם ... למה אנשים משמיצים עובדים? איך להתמודד עם תלונות בעבודה? מהי ביקורתיות יתר? איך לקחת אחריות בעסקים? מהו אימון עסקי למנהלים? כיצד להימנע מהתקפה כהתגוננות? איך להפסיק להתלונן ולהתחיל להתמודד? ...
מפחד לקבל התקף לב, התקפי חרדה, התקף פאניקה, הפרעות חרדה, פחד למות, דפיקות לב, כאב בחזה, תסמינים של חרדה, תסמינים של התקף לב, טיפול בהתקף חרדה, תרופה נגד חרדה, פחד מוות
מפחד לקבל התקף לב, התקפי חרדה, התקף פאניקה, הפרעות חרדה, פחד למות, דפיקות לב, כאב בחזה, תסמינים של חרדה, תסמינים של התקף לב, טיפול בהתקף חרדה, תרופה נגד חרדה, פחד מוות
... לקבל התקף לב, התקפי חרדה, התקף פאניקה, הפרעות חרדה, פחד למות, דפיקות לב, כאב בחזה, תסמינים של חרדה, תסמינים של התקף לב, טיפול בהתקף חרדה, תרופה נגד חרדה, פחד מוות למה אנשים מפחדים לקבל התקף לב? אנשים רבים חווים פחד קיצוני מלקבל התקף לב, אשר מלווה לעיתים קרובות בסימפטומים דומים להתקפי חרדה או התקפי פאניקה. אליעד כהן מסביר, שכשאדם מרגיש סימפטומים של התקף לב כמו דפיקות לב חזקות, כאב בחזה או סחרחורת, הוא מיד נכנס ללחץ מכיוון שהוא מניח שהסימפטומים האלה הם סימן ודאי לכך שהוא עומד לקבל התקף לב ושהדבר יביא למותו או יגרום לו סבל גדול. המחשבה המיידית והלא מבוקרת הזו, היא זו שמחמירה את התחושות ומכניסה אותו למעגל של פחד וסבל. איך לפרק את הפחד לקבל התקף לב? אליעד מציע ... בו לעומק, לשאול שאלות ולנסות להבין את השורש האמיתי שלו. הוא מציע לעשות תהליך מסודר הכולל את השלבים הבאים: זיהוי מדויק של הפחד (למשל, פחד ממוות, פחד מסבל, פחד מכאב פיזי, פחד מחוסר אונים או מפגיעה באיכות החיים). העלאת שאלות מפורטות על הפחד הזה, כגון: למה אני מפחד למות?, למה אני לא רוצה לחוות כאב?, למה אני מפחד להרגיש חסר אונים?. לפרק כל פחד לפרטים קטנים וברורים ולבדוק אותם בצורה אובייקטיבית: למשל, אם הפחד הוא מכאב, אפשר ... האם אנשים אחרים עברו אותו ושרדו, וכדומה. לבחון לעומק מה יקרה בפועל אם החשש יתממש: למשל, האם באמת אדם יאבד את כל ההנאה בחיים, או שאולי מדובר בהגזמה שכלית שלא בהכרח תתממש. מה גורם לפחד מהתקף לב להיות חזק כל כך? הפחד מהתקף לב נשען על שתי אמונות מרכזיות שאליעד מתאר: האמונה שהתקף לב אכן יקרה בוודאות בעקבות הסימפטומים המורגשים. האמונה שאם ... שנדמה כרגע. לפי אליעד, הדרך העמוקה ביותר להתמודד עם הפחד היא דווקא ללכת לתוך הפחד ולא לברוח ממנו. כיצד להשתמש בדוגמת המערבולת כדי להתמודד עם פחד מוות? אליעד משתמש בדוגמה מוחשית מאוד של מערבולת בים: כאשר אדם נתפס במערבולת ומנסה להילחם בה, הוא מתעייף וטובע. אבל אם האדם פשוט ירפה, יתמסר לזרם ולא ילחם בו, בסופו של דבר המערבולת תפלוט אותו החוצה. בדומה לכך, אם אדם ירשה לעצמו לצלול לתוך הפחד העמוק שלו מפני התקף הלב או מפני מוות, הוא עשוי לגלות שהחוויה פחות מפחידה ממה שנדמה לו, וכך יוכל להשתחרר ממנה. למה אנשים ממשיכים לפחד גם אם הם יודעים שהסימפטומים אינם מסוכנים? אליעד מדגיש שיש הבדל גדול בין להבין משהו שכלית לבין לחוות אותו בפועל. אנשים רבים יודעים היטב שהסימפטומים שלהם אינם באמת מסוכנים, אך הם עדיין ממשיכים לפחד. הסיבה לכך היא שהם טרם השתכנעו ברמה החווייתית שאין מה לפחד. השכנוע השכלי אינו מספיק, ודרושה חוויה רגשית חזקה שתוכיח להם שבפועל אין שום דבר נורא במצב הזה. מהי המשמעות של שלוש כוסות הפרספקטיבה שאליעד מציע? אליעד ... רע, הוא יוכל לאט לאט לעבור לפרספקטיבה האמצעית - שבה זה לא משנה - ובסופו של דבר אולי אפילו יצליח להגיע לתחושה שהתקף לב הוא טוב. כך הפחד והחרדה שלו ייעלמו או לפחות יפחתו בצורה משמעותית. למה אליעד טוען שהסבל מבוסס על שני דברים בלבד? אליעד מסביר שהסבל מבוסס על שתי מחשבות עיקריות: ידיעה ברורה ... לקחת דף ולכתוב בצורה מסודרת את כל הסיבות שמטרידות את האדם לגבי האפשרות של התקף לב. לאחר מכן, הוא מציע לבחור את הסיבה הכי משמעותית (למשל פחד ממוות או פחד מכאב), ולחקור אותה לעומק. החקירה הזו תוביל בהדרגה לשחרור מהפחד, מאחר והיא תאפשר לאדם לראות את חוסר ההיגיון, או את ההגזמה שהוא יצר במחשבתו לגבי הסיבה שמטרידה אותו. לסיום, חשוב לדעת שהדרך לשחרור מפחד כרוכה בהתמודדות אמיתית עם הפחד, ולא בבריחה ממנו. רק כשאדם מעז להתבונן בפחד שלו בצורה אובייקטיבית ובלי פשרות, הוא יוכל לחוות שחרור אמיתי ולהגיע לחוויה של ביטחון פנימי ושלווה נפשית. איך להתמודד עם פחד מהתקף לב? תסמינים של התקף חרדה למה אני מפחד למות? איך להפסיק לפחד מכאבים? טיפול טבעי בהתקפי פאניקה איך להשתחרר מ
התקף נפשי של: חרדה, פאניקה, דיכאון, כעס, עצבים, לחץ, אימה, בכי, זעם, סכיזופרניה, פסיכוטי, פרנויה
... נפשי של: חרדה, פאניקה, דיכאון, כעס, עצבים, לחץ, אימה, בכי, זעם, סכיזופרניה, פסיכוטי, פרנויה ובו יתבארו סוגי התקפים של בעיות נפשיות שונות. למה וכיצד מופיעים ... האלו? ובתוך ההפרעות הנפשיות וההתקפים הנפשיים, ניתן למצוא סוגים רבים ושונים של התקפים נפשיים. כגון לדוגמה: התקפי חרדה התקפי פאניקה - האדם חווה התקף חרדה חזקה התקף פאניקה ופחד פתאומי, עד כדי כך שמופיעים אצל האדם, תסמינים של חרדה וכולי. התקפי זעם התקפי כעס התקפי עצבים - האדם חווה התקף עצבים התקף כעס התקף זעם, על דברים ספציפיים בחיים שלו בכלל, ועל המציאות באופן ... חזקה. התקפי פרנויה התקפי סכיזופרניה התקפי פסיכוזה - האדם חווה התקף פרנויה, שיכול לנבוע מעצמו בלי שום הפרעה נפשית. או יכול לנבוע גם בגלל התקף סכיזופרניה התקף פסיכוזה וכיוב. התקפי בכי התקפי דיכאון - האדם נכנס להתקף דיכאון ועצבות מאוד גדולה ועמוקה, שיכול ... להבין מהיכן ההתקף הזה נובע. התקפי לחץ - האדם חווה התקף לחץ נפשי ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי מצד אחד (חלק מהפסיכולוגים פסיכיאטרים וכיוב), ניתן להגדיר ולסווג את כל אחד ואחד מההתקפים האלו, בפני עצמו. ולכל סוג של התקף, ניתן להגדיר אותו בפני עצמו, לאפיין ... בסופו של דבר וגם בתחילתו של דבר, אך ורק מחוסר התאמה, בין הרצון העצמי של האדם, לבין המציאות. כגון לדוגמה: התקף של חרדה התקף של פאניקה - שהוא נובע, מכך שהאדם מפחד וחושש בצורה עוצמתית ביותר, מכך שאולי המציאות לא תהיה כרצונו. כי אם האדם לא היה חושש מכך שהמציאות לא תהיה כרצונו, ממילא הוא לא היה נכנס להתקפת חרדה התקפת פאניקה וכיוב. והרצון העצמי של האדם, לא מוכן לקבל את זה, שבמציאות קיימת אפשרות, שהיא תהיה נגד רצונו. והרצון של האדם רוצה, שהמציאות תהיה בלי אפשרות להיות נגד רצונו. אבל המציאות היא, שקיימת אפשרות, שהמציאות תהיה נגד רצונו של האדם. והאדם חווה התקף חרדה התקף פאניקה, כאשר הוא חווה עימות, עם זה שהמציאות מכילה בתוכה את האפשרות, שהיא תהיה נגד רצונו. או לדוגמה: התקף של זעם התקף של כעס התקף של עצבים - שהוא ... כך או אחרת. ואז יש לאדם גם איזה דמיון, שהמציאות תהיה לפי הדמיון שלו נגד רצונו, ואז האדם נכנס להתקפת פרנויה ופאניקה. אבל זה רק בגלל שיש לאדם רצון עצמי מוגדר כלשהו, ושהוא נכנס להתקפת פאניקה, שאולי המציאות תהיה נגד רצונו. או לדוגמה: התקף של דיכאון התקף של בכי - ששניהם כמובן נובעים מתחושות מועקה מאוד גדולות שיש לאדם, לגבי זה ... שבתת המודע של האדם, יש המון כעסים והמון תסכול מהמציאות. מה שיוצר אצל האדם התפרצויות, כמו של הר געש, של כעס חרדה תסכול דיכאון בכי וכיוב. ומי שרוצה להתמודד עם ההתקפים הנפשיים שלו, עליו לדעת את האמת, שיש פתרון קסמים לכל התקף נפשי באשר הוא. אבל, ... מהמציאות. עמוק, עד שהאדם יחיה בהרמוניה עם המציאות. והטיפול הנפשי שאותו אמור האדם לעבור, הוא לא בהכרח מול פסיכולוג פסיכיאטר מאמן אישי מטפל נפשי וכיוב. כי אלו, לא בהכרח יודעים איך להביא את האדם למצב, שבו, הרצון העצמי שלו, יהיה תמיד בהתאמה מול ... הנפשיים, ולכל ההפרעות הנפשיות, להכל, יש את אותו שורש ממש. והכל נובע מאותה הסיבה ממש. שזה אך ורק בגלל המלחמה שיש, בין הרצון של האדם, לבין המציאות. ומי שרוצה טיפול נפשי אמיתי, אמור להתבונן אל תוכו (גם באמצעות סיוע, של אדם חכם מאוד, שכן מכיר את ... הוא לא ידחיק תסכולים בתת המודע שלו, וממילא הוא ייצא ויתגבר על כל התקף נפשי באשר הוא. ולא שאחכ לא יהיו לאדם התקפי חרדה התקפי פאניקה וכיוב. כי גם אחכ, כל זמן שיש לאדם רצון עצמי, מוכרח שיהיה לו פחד. ומוכרח שלפעמים יהיו לו גם התקפי חרדה וכיוב. ושום תרופה נגד חרדה או תרופה נגד דיכאון וכיוב, שום תרופה כזו, לא באמת יכולה לעזור לאדם לגמרי. כי תמיד, כשיש רצון מוגדר, אז ממילא יש גם קונפליקטים מול המציאות. אלא, שמי שיבין את עצמו עד הסוף, ממילא גם כאשר הוא ירצה דברים ואפילו יהיה בחרדה מהם, עדיין הוא יחווה את החרדה ואת הפאניקה וכיוב, מנקודת מבט חיצונית לבעיה עצמה. מנקודת מבט, שבה אין שום רע כלל. מנקודת מבט, שבה אין שום רצון עצמי מוגדר כלל. ונסכם, רק טיפול נפשי ... של הרצון האנושי, כפי שכבר ביארתי את כל זה במקומות אחרים, רק טיפול נפשי כזה, רק הוא יכול לעזור לאדם לצאת מכל התקפי החרדה שלו ולתת לו לחיות חיים טובים באמת. ...
קורונה ופאניקה, למה מפחידים את הציבור מקורונה? האם באמת יש סיבה לפחד מהקורונה? למי יש אינטרס שיפחדו מהקורונה? מי מרוויח מהפחד מהקורונה? למי זה טוב שיפחדו מהקורונה? למי יש עניין שתהיה פאניקה מהקורונה? פוליטיקה
קורונה ופאניקה, למה מפחידים את הציבור מקורונה? האם באמת יש סיבה לפחד מהקורונה? למי יש אינטרס שיפחדו מהקורונה? מי מרוויח מהפחד מהקורונה? למי זה טוב שיפחדו מהקורונה? למי יש עניין שתהיה פאניקה מהקורונה? פוליטיקה
... ופאניקה, למה מפחידים את הציבור מקורונה? האם באמת יש סיבה לפחד מהקורונה? למי יש אינטרס שיפחדו מהקורונה? מי מרוויח מהפחד מהקורונה? למי זה טוב שיפחדו מהקורונה? למי יש עניין שתהיה פאניקה מהקורונה? פוליטיקה למה יש פאניקה כל כך גדולה מקורונה? אליעד כהן מסביר שישנן שתי סיבות לכך שאנשים אומרים או חושבים משהו. הסיבה הראשונה היא כי הם מאמינים שזה נכון ואמיתי, והסיבה השנייה היא משום ... לא כל הפחד שיש בציבור מוצדק לחלוטין או נובע רק מסכנה אמיתית. האם יש הצדקה אמיתית לפחד מקורונה? אליעד מסביר שהפחד מקורונה מוצדק חלקית. הוא מציין כי באמת קיימת סכנה, שהרי יש אנשים רבים שמתים ממחלות שונות, מתאונות דרכים ומזיהומים בבתי חולים, ולכן באופן טבעי אנשים נוטים לפחד גם מקורונה. הוא מזכיר שעד לא מזמן היה מקובל שאנשים מתים משפעת, אך הצליחו להפחית את כמות המתים משפעת עם הזמן. לכן, הוא אומר, גם לקורונה ימצאו תרופה, ולאחר מכן יגיע משהו חדש שיאיים על הציבור, וכך הלאה. במובן זה, תמיד יהיה משהו לפחד ממנו, ועדיין יש היגיון לפחד, כי הסכנה קיימת, גם אם היא לא ייחודית לקורונה. מי מרוויח מזה שהציבור מפחד מהקורונה? אליעד מסביר כי מעבר לסכנה האמיתית שיש בקורונה, קיים גם אינטרס מובהק של גורמים מסוימים לגרום לפחד בציבור. הוא טוען כי אנשים רבים מפחדים פשוט כי מפחידים אותם. הסיבה העיקרית לכך שיש מי שמרוויח מהפחד היא, שהפחד הזה מאפשר לשלטון ולגורמים פוליטיים להשתמש בקורונה ... וכדי לא לקחת אחריות על טעויות. כיצד השלטון מנצל את הפחד מהקורונה? אליעד מציין כי הפאניקה סביב הקורונה מאפשרת לשלטון ליישם פעולות שונות שלא היה אפשר לבצע ללא פחד זה. הוא מדגיש שכל החלטה לא פופולרית, כל מחדל או חוסר מוכנות של הממשלה, ניתן לתרץ בקלות ... לשכנע את הציבור לקבל מציאות מסוימת, לצמצם ביקורת ציבורית ולמנוע מחאה. לפי אליעד, הפאניקה הזאת היא כלי פוליטי שמשרת אינטרסים ספציפיים של השלטון והמערכות השונות. מה היה קורה אם הציבור לא היה מפחד מקורונה? אליעד שואל שאלה חשובה: אם אנשים לא היו מפחדים ... היה נפגע מכך? התשובה היא גורמים מסוימים שיש להם אינטרס ברור שהציבור יהיה במצב של פאניקה מתמדת. הוא אומר מפורשות כי לשלטון ולגורמים פוליטיים יש אינטרס ברור שהפחד הזה יישאר, כי כך הם יכולים להמשיך לשלוט ללא הפרעה וללא ביקורת. לכן, לדבריו, הציבור צריך להיות מודע לכך שיש אינטרסים פוליטיים ברורים מאחורי ההפחדה והפאניקה שנוצרה סביב נגיף הקורונה. איך הציבור יכול להתמודד עם הפחד מקורונה? אליעד ממליץ לציבור לבדוק באופן אישי מי מרוויח מהפחד, ואיך בדיוק הוא מרוויח. הוא מדגיש את ... אלא ינסו להבין מה האינטרס שעומד מאחוריו. הוא מסכם ואומר כי נכון שיש סיבות אמיתיות לפחד, אך קיימים גם אינטרסים סמויים שמניעים את ההפחדה המוגזמת. למה מפחידים אותנו מקורונה? מי מרוויח מהפחד מהקורונה? קורונה ופוליטיקה האם הפחד מקורונה מוצדק? אינטרסים מאחורי הקורונה ...
קורונה ואמונות תפלות, קורונה והתנהגות לא הגיונית, למה אנשים מתנהגים בצורה לא הגיונית בגלל הקורונה? פחד ואמונות תפלות, איך נוצרת אמונה תפלה בגלל הקורונה? למה אנשים מאמינים באמונות תפלות? איך פאניקה יוצרת אמונות תפלות?
קורונה ואמונות תפלות, קורונה והתנהגות לא הגיונית, למה אנשים מתנהגים בצורה לא הגיונית בגלל הקורונה? פחד ואמונות תפלות, איך נוצרת אמונה תפלה בגלל הקורונה? למה אנשים מאמינים באמונות תפלות? איך פאניקה יוצרת אמונות תפלות?
... מתנהגים בצורה לא הגיונית בגלל הקורונה? פחד ואמונות תפלות, איך נוצרת אמונה תפלה בגלל הקורונה? למה אנשים מאמינים באמונות תפלות? איך פאניקה יוצרת אמונות תפלות? למה אנשים פועלים בצורה לא הגיונית בזמן קורונה? אנשים רבים מגיבים באופן לא הגיוני למשבר הקורונה, וההתנהגות הזו מתבטאת בביצוע פעולות שנובעות מפאניקה , כמו למשל רכישה מיותרת של מוצרי מזון ואגירתם ללא צורך אמיתי. למשל, אליעד כהן מסביר כי למרות החששות, המדינה לא באמת תגרום לאזרחיה למות מרעב, ולכן אין היגיון באגירה חסרת פרופורציה של מזון. פעולה כזו נעשית לא מתוך מחשבה רציונלית, אלא מתוך ניסיון להרגיש ביטחון ושליטה על מצב שאין עליו שליטה מלאה. מה גורם לאנשים לבצע פעולות לא הגיוניות במצבי לחץ? לפי אליעד כהן, אנשים שנמצאים במצב של לחץ או חרדה כמו בזמן התפרצות הקורונה, מתמודדים למעשה עם שתי בעיות מרכזיות: הבעיה הראשונה: הגורם הישיר ללחץ, כמו החשש להידבק בקורונה, לאבד עבודה או לאבד את הבריאות. הבעיה השנייה: התחושה הרעה שנובעת מעצם הלחץ והחרדה. כלומר, לא רק שאתה מפחד מקורונה, אלא אתה גם סובל מכך שאתה מפחד. לדוגמה, אם אדם מפחד מהאפשרות להידבק בקורונה, הוא יכול לנקוט באמצעים הגיוניים כדי להקטין את הסיכון, כמו ... הוא מתחיל לבצע פעולות לא הגיוניות, במטרה להרגיש שהוא עושה משהו שמסייע לו, למרות שאין לכך באמת בסיס רציונלי. איך אמונות תפלות קשורות לפחדים כמו הקורונה? אליעד כהן מסביר כי אמונות תפלות נוצרות כאשר יש לאדם בעיה שהוא לא יכול לפתור במאה אחוז באופן מעשי והגיוני. הוא מדגים זאת במקרה של בחורה שאין לה זוגיות: הבעיה ... פעולות לא רציונליות, כדי לתת לעצמה תחושת שליטה ומענה מדומה לבעיה שאין לה פתרון מלא. כך בדיוק מתרחש גם בזמן הקורונה: אדם מרגיש פחד וחרדה , ומאחר והוא לא יכול לפתור את הבעיה הזו לחלוטין, הוא פונה לאמונות תפלות ולפעולות חסרות בסיס הגיוני, מתוך רצון להרגיש שהוא עושה משהו. כיצד פאניקה מובילה להתפתחות אמונות תפלות? פאניקה וחרדה ממצב כמו הקורונה מובילות אנשים לחפש פתרונות גם במקומות לא הגיוניים, מה שמביא להתפתחות אמונות תפלות. לדוגמה, אליעד כהן מסביר שאדם שלא מצליח לפתור את ... באמונות תפלות למעשה מנסים לספק פתרון מדומה לבעיה שהם יודעים שאין לה פתרון מלא. התנהגות זו נותנת להם תחושה של הקלה זמנית מהלחץ והחרדה, אף שהאמונה או הפעולה אינן באמת משנות את המציאות. מהי המסקנה האופרטיבית לפי אליעד כהן? המסקנה שאליעד כהן מציע היא להיות מודעים להתנהגות שלנו בזמן מצוקה ולשאול את ... טעם. למה אנשים מאמינים באמונות תפלות? איך נוצרת אמונה תפלה? התמודדות עם פחד מקורונה פעולות לא הגיוניות בזמן משבר למה אנשים נכנסים לפאניקה? חרדה ואמונה תפלה ...
קורונה ופאניקה, איך לא לפחד מהקורונה? האם הגיוני להיות בפאניקה מהקורונה? למי יש אינטרס להפחיד מהקורונה? האם הפאניקה מהקורונה מוצדקת? היפוכונדריה, פחד ממחלות, איך שולטים באנשים באמצעות פחד מהקורונה? חרדת קורונה
קורונה ופאניקה, איך לא לפחד מהקורונה? האם הגיוני להיות בפאניקה מהקורונה? למי יש אינטרס להפחיד מהקורונה? האם הפאניקה מהקורונה מוצדקת? היפוכונדריה, פחד ממחלות, איך שולטים באנשים באמצעות פחד מהקורונה? חרדת קורונה
... ופאניקה, איך לא לפחד מהקורונה? האם הגיוני להיות בפאניקה מהקורונה? למי יש אינטרס להפחיד מהקורונה? האם הפאניקה מהקורונה מוצדקת? היפוכונדריה, פחד ממחלות, איך שולטים באנשים באמצעות פחד מהקורונה? חרדת קורונה האם הפאניקה מהקורונה באמת מוצדקת? אליעד כהן מסביר כי כדי להבין אם הפאניקה מהקורונה מוצדקת, חשוב קודם כל להגדיר מהי פאניקה. פאניקה היא מצב שבו ... שואלים אם הפחד מוצדק או לא, יש לבדוק האם הדברים שהאנשים חוששים מהם הם באמת דברים שהולכים לקרות. אם אנשים חוששים שהקורונה תגרום למוות המוני של כלל האוכלוסייה, הרי שפאניקה כזו אינה מוצדקת, כיוון שזה לא יקרה במציאות. מי מרוויח מזה שאתם בפאניקה? אליעד מסביר כי קיימים אנשים וגופים שיש להם אינטרס ברור בהפצת הפחד מהקורונה. הדרך שבה הם גורמים לפחד היא פשוטה - הם כל הזמן ... שלא כל המדינות פועלות בצורה דומה. יש מדינות רבות שמתייחסות לקורונה בצורה שונה לחלוטין, חלקן אפילו מתעלמות מהמגפה. האם באמת הגיוני לפחד מהקורונה יותר מדברים אחרים? אליעד מחדד נקודה חשובה ואומר שכדי לבדוק האם הפחד מוצדק, יש להשוות את נתוני המוות וההדבקה של הקורונה ביחס לסיכונים אחרים הקיימים בעולם. לדוגמה, בכל שנה מתים אנשים רבים מתאונות דרכים, משפעת, מזיהומים שונים ועוד, ובכל זאת אין פאניקה סביב נושאים אלו. אם מספר ... לדוגמה, אם במדינת ישראל היו מתים אלף אנשים בשעה אחת מקורונה, לכאורה זה אירוע מלחיץ במיוחד. אך השאלה היא, מה ההסתברות שלך אישית למות מהקורונה? האם הנתון הזה צריך לגרום לך לפאניקה? לא בהכרח, אם משווים אותו לסיכון שלך למות בתאונת דרכים או ממחלות אחרות. כל עוד הסיכון מהקורונה הוא נמוך משמעותית מהסיכון למות מסיבות אחרות - הרי שאין הצדקה לפאניקה. מה הסיבה האמיתית שהפחד ... גורמים בעלי אינטרסים לשלוט בציבור. הוא מביא דוגמאות מהחיים: איך אלוהים שלט באנשים - באמצעות הפחדה של עונשים, כמו אם תאכל מעץ הדעת, תמות, אם לא תקבל את התורה, פה תהיה ... של הקורונה. הוא ממליץ להמשיך לנקוט אמצעי זהירות בסיסיים, כגון רחיצת ידיים ושימוש בחגורת בטיחות כשנוסעים ברכב, אך מבהיר שאין צורך להיכנס לפאניקה. הוא מזכיר שכולם ימותו בסופו של דבר, בין אם מקורונה ובין אם מסיבות אחרות, והקורונה היא לא הגורם היחיד או אפילו העיקרי למוות של אנשים. האם הפחד שלכם מקורונה הוא הגיוני? אליעד מציג נקודת מבט נוספת: אם אתם לא מפחדים לנסוע בכביש למרות הסיכון למות בתאונת דרכים גבוה מהסיכון למות מקורונה, מדוע אתם מפחדים מהקורונה? הוא טוען כי יש לבחון את הפחד מקורונה ביחס לפחדים אחרים ולא כסכנה אבסולוטית ... כתרחיש שיכול לקרות גם לנו. שימוש בפחד כדי לשלוט בהתנהגות הציבור. בסיכום, אליעד טוען כי למרות שיש לנהוג בזהירות, אין הצדקה אמיתית לפאניקה סביב הקורונה. יש להתייחס אליה בפרופורציה הנכונה, ולשים לב לאינטרסים של גורמים שמנסים לייצר פחד מוגזם כדי להשיג שליטה על הציבור. איך לא לפחד מהקורונה? האם הפחד ...
חולי קורונה, פחד להיות חולה קורונה, מה זה חולי קורונה? נשא קורונה, איך מפחידים אנשים בקורונה? למה אנשים מפחדים מהקורונה? איך לא לפחד מהקורונה? כמה חולים בקורונה? התמודדות מדינת ישראל עם משבר הקורונה, פחד מהקורונה, פאניקה
חולי קורונה, פחד להיות חולה קורונה, מה זה חולי קורונה? נשא קורונה, איך מפחידים אנשים בקורונה? למה אנשים מפחדים מהקורונה? איך לא לפחד מהקורונה? כמה חולים בקורונה? התמודדות מדינת ישראל עם משבר הקורונה, פחד מהקורונה, פאניקה
... מה זה חולי קורונה? נשא קורונה, איך מפחידים אנשים בקורונה? למה אנשים מפחדים מהקורונה? איך לא לפחד מהקורונה? כמה חולים בקורונה? התמודדות מדינת ישראל עם משבר הקורונה, פחד מהקורונה, פאניקה מה זה באמת חולי קורונה ולמה המונח מייצר פאניקה? אליעד כהן מסביר שהאופן שבו משתמשים במונח חולי קורונה הוא מניפולטיבי וגורם לאנשים לפחד. הוא מדגיש כי כאשר אנשים שומעים את המונח חולה, הם מדמיינים באופן אוטומטי אדם שסובל מתסמינים קשים וברורים של מחלה, כמו חום, כאבים, או אפילו אדם ... כלל או שהתסמינים שלהם קלים מאוד. לדברי אליעד, השימוש במילה חולה במקום נשא יוצר פאניקה ופחד מיותר. ההבחנה בין חולה לבין נשא היא משמעותית. נשא הוא אדם שיש לו את הנגיף בגוף, אך הוא לא בהכרח חווה סימפטומים של המחלה או סובל ממנה ... כך בדיוק, לפי אליעד, צריך היה להציג את הנתונים לגבי הקורונה כדי למנוע את יצירת הפחד והפאניקה. האם כולנו חולים במחלה סופנית? אליעד כהן מרחיב על הרעיון שלפיו, במובן מסוים, כל בני האדם הם גוססים או חולים, מכיוון שמרגע לידתנו, אנחנו מתקדמים כל הזמן לקראת המוות. הוא משתמש בדימוי של מלאך המוות וטוען שהגנטיקה האנושית עצמה מובילה אותנו בסופו של דבר למוות, ולכן כולנו למעשה נגועים במחלה הסופנית שנקראת חיים. אבל כמובן, אף אחד לא מגדיר אותנו כחולים או גוססים רק בגלל עצם העובדה שאנחנו עתידים למות בעתיד. הדוגמה הזו ממחישה איך שימוש מוגזם או מוטעה במושגים רפואיים יכול ליצור פאניקה מיותרת. איך מנצלים את המינוח ליצירת פאניקה? אליעד כהן מדגיש כי מי שמשתמש במונח חולי קורונה בצורה מוגזמת, עושה זאת מתוך אינטרסים מסוימים. האינטרס, לדבריו, הוא יצירת פאניקה ובהלה בציבור. כאשר מדווחים בתקשורת על כמות חולי קורונה, התחושה שמתקבלת בציבור היא כאילו מדובר באנשים שנמצאים במצב קשה או על סף מוות. במציאות, חלק גדול מהמספרים שמפורסמים הם פשוט אנשים שנדבקו בנגיף, אך לא באמת חולים במובן המקובל של המילה. האם כל הצעדים שנעשים נגד הקורונה הם ... להידבק ולא להדביק אחרים. עם זאת, הוא אומר שחשוב להבדיל בין זהירות לבין היסטריה ופחד מוגזם, שמקורם בהבנה מוטעית של המושגים והמונחים שמופצים בתקשורת ובחברה. הוא מזכיר לאנשים לחשוב בצורה ביקורתית ולהיות מודעים להבדלים שבין ההגדרות ... לא מדובר בהכרח באנשים שנמצאים במצב קריטי או מסוכן. המספרים יכולים לבלבל ולגרום לפאניקה, ולכן כדאי להפעיל שיקול דעת ולבדוק מה בדיוק עומד מאחורי המספרים. אליעד מדגיש שוב שהמטרה אינה לזלזל בנגיף או במחלה, אלא לראות את המציאות בצורה ... לדבריו, שימוש ביקורתי במחשבה ובהבנה עמוקה יותר של הדברים יעזור לאנשים להרגיש פחות חרדה ופחד מהקורונה. מה זה באמת חולי קורונה? איך להתמודד עם פחד מהקורונה? מה ההבדל בין חולה קורונה לנשא קורונה? איך משתמשים במונחים רפואיים ליצירת פחד? האם צעדי הקורונה של ישראל הם האידיאליים? למה המונח חולי קורונה יוצר פאניקה?
התקפים רגשיים, איך לטפל בהתקפי? איך לטפל בהתקפת? חרדה, דיכאון, זעם, התקפי חרדה, התקפי פאניקה, התקפי זעם, התקפי דיכאון, התקפי עצבים, התקפים פסיכוטיים, התקפים קשים, התקפים חזקים, התקפים חוזרים, התקפים מתמשכים, התקפים קיצוניים
התקפים רגשיים, איך לטפל בהתקפי? איך לטפל בהתקפת? חרדה, דיכאון, זעם, התקפי חרדה, התקפי פאניקה, התקפי זעם, התקפי דיכאון, התקפי עצבים, התקפים פסיכוטיים, התקפים קשים, התקפים חזקים, התקפים חוזרים, התקפים מתמשכים, התקפים קיצוניים
... רגשיים, איך לטפל בהתקפי? איך לטפל בהתקפת? חרדה, דיכאון, זעם, התקפי חרדה , התקפי פאניקה, התקפי זעם, התקפי דיכאון, התקפי עצבים, התקפים פסיכוטיים, התקפים קשים, התקפים חזקים, התקפים חוזרים, התקפים מתמשכים, התקפים קיצוניים איך להתמודד עם התקפי חרדה חזקים וקיצוניים? אליעד כהן מסביר שהרבה אנשים חווים התקפי חרדה קשים מאוד, מצבים קיצוניים של פחד, לחץ, זעם, דיכאון, או רגשות אחרים בלתי נשלטים. אדם ששואל כיצד עליו לפעול בזמן התקף חרדה חזק במיוחד, חייב להבין ששאלה כזאת מצביעה על בעיה יסודית יותר: הוא שואל את השאלה מאוחר מדי. בדיוק כמו שאדם ששואל מה לעשות אם קופצים עליו ברחוב שלושה אנשים ותוקפים אותו, כבר איחר את המועד, ועדיף היה לו לשאול כיצד למנוע את הסיטואציה מלכתחילה. מהי הדרך הנכונה להתמודד עם התקפי חרדה ורגשות קיצוניים? אליעד כהן מבהיר שבמקום לשאול מה לעשות כאשר כבר מתרחש התקף חרדה, אדם חייב לשאול את עצמו: מה עלי לעשות כדי למנוע התקפי חרדה?. זאת משום שכאשר כבר נמצא האדם בתוך התקף חרדה קשה, התגובה הופכת קשה הרבה יותר. זה כמו שאדם ישאל מה לעשות אם הוא חולה במחלה קשה כמו סרטן. השאלה הנכונה תהיה מה לעשות כדי לא לחלות בסרטן מלכתחילה. למה חשוב לבצע טיפול מונע בהתקפי חרדה ורגשות שליליים? לפי אליעד כהן, המפתח להתמודדות אמיתית ויעילה עם התקפי חרדה ורגשות קיצוניים הוא ביצוע טיפול מונע. טיפול כזה חייב להתחיל כאשר האדם נמצא במצב רגוע ויציב יחסית. כשהאדם רגוע, הוא יכול לחשוב בצורה הגיונית, ללמוד ולהבין מהי חרדה, מהו כעס, מה זה דיכאון או לחץ, ולנתח את המקורות והסיבות לכך. ברגעים השקטים יש צורך להבין את המבנה של הרגש השלילי, לנתח מה מביא אותנו למצב כזה, ולהכיר לעומק את עצמנו ואת דפוסי ההתנהגות והחשיבה שלנו. כיצד לבצע טיפול מונע יעיל נגד חרדה ורגשות שליליים? אליעד כהן מדגים כיצד אפשר לבצע טיפול מונע נגד חרדה באופן מעשי. האדם צריך להתחיל להתמודד באופן יומיומי עם חרדות קטנות ומצבים מעוררי לחץ כבר כאשר הם קטנים. מומלץ לעשות סימולציות מחשבתיות של מצבים שבהם החרדה יכולה להתעורר, לשאול את עצמו מה יכול לעורר את החרדה וכיצד עליו לפעול אם וכאשר זה קורה. כאשר אדם לומד את הגורמים לחרדה ומכיר את הדפוסים שלו, הוא יהיה מוכן יותר להתמודד גם עם התקפים גדולים יותר אם הם יגיעו. האם יש פתרונות מידיים בזמן התקף חרדה קשה? אליעד כהן מדגיש כי פתרון קסם מידי אינו קיים באמת. כשאדם מגיע למצב של התקף חרדה קשה במיוחד, הוא כבר בבעיה אמיתית. ישנם דברים שאפשר לעשות, אך הסיכויים לפתרון מהיר הם נמוכים מאוד. האדם חייב היה להכין את עצמו מראש, כדי שכאשר יגיע ההתקף, הוא כבר ידע כיצד להגיב. בדיוק כמו שמומחה באומנויות לחימה יכול להגן על עצמו רק משום שהתאמן על כך הרבה פעמים קודם לכן. כך גם האדם חייב ללמוד לעומק את הטבע של החרדות והרגשות הקיצוניים כדי להצליח להתמודד איתם בעת הצורך. למה חשוב לא להדחיק רגשות שליליים כמו חרדה וכעס? לפי אליעד כהן, טעות נפוצה היא ההדחקה של רגשות שליליים כמו
הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים ואצל מבוגרים, פסיכולוגים, בעיות ריכוז וקשב, התמדה, טיפשות פסיכולוגית
הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים ואצל מבוגרים, פסיכולוגים, בעיות ריכוז וקשב, התמדה, טיפשות פסיכולוגית
... קשב וריכוז אצל ילדים ואצל מבוגרים, פסיכולוגים, בעיות ריכוז וקשב, התמדה, טיפשות פסיכולוגית האם קיימת באמת הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים ומבוגרים? הנושא המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא ... היא שהמערכת או האדם שמאבחן את הילד, כמו הפסיכולוג, הוא זה שלא מרוכז מספיק כדי להבין שלילד עצמו אין שום בעיית קשב וריכוז. הפסיכולוג שמכריז שהילד סובל מהפרעת קשב וריכוז, עושה זאת מפני שהוא עצמו לא מרוכז מספיק כדי לראות שהילד ... והמורה הוא זה שמפריע לו ליהנות. איך פסיכולוגים קשורים להפרעת קשב וריכוז? אליעד מעביר ביקורת על התנהגות הפסיכולוגים, כאשר הוא מציין כי הפסיכולוגים עצמם אינם מרוכזים, ולכן הם מתייגים ילדים ככאלה שיש להם בעיית ריכוז. אליעד טוען שהפסיכולוג, כתוצאה מחוסר הריכוז שלו עצמו, קובע שלילד יש בעיית קשב וריכוז, כי הוא אינו מסוגל להבין ... האלה, כשהם גדלים, עלולים להפוך בעצמם לפסיכולוגים - פסיכילוגים, כפי שהוא מתבדח - אנשים שלא מבינים את עצמם ואחרים, וממשיכים להעביר הלאה את ... ואת האחרים לעומק, במקום לזרוק תוויות פסיכולוגיות אוטומטיות שמסתירות את ההבנה האמיתית של האדם ושל מה שמעניין אותו באמת. מה זה הפרעת קשב ... למה הילד לא מרוכז בשיעור? האם כדאי ללכת לפסיכולוג? איך לפתח התמדה? תראה כי ברגע שאתה לא מבין את עצמך אז אתה אומר רגע אבל אני רוצה את זה אבל ... כן עכשיו למי יש הפרעת קשב וריכוז אמיתית? לפסיכולוג שאמר שלילד יש הפרעת קשב וריכוז, הפסיכולוג לא מרוכז אז אמר טוב הילד הזה יש לו הפרעת קשב וריכוז, לא לילד יש הפרעת קשב וריכוז לך אתה לא ...
קלפטומניה, גניבה, הפרעה נפשית, הפרעה פסיכולוגית, לשלוט בדחפים, למה לא לגנוב? הפרעה של שליטה בדחפים, טיפול בהתמכרויות, דחפים בלתי נשלטים, כסף, אי שליטה בדחפים, חוסר שליטה בדחפים
קלפטומניה, גניבה, הפרעה נפשית, הפרעה פסיכולוגית, לשלוט בדחפים, למה לא לגנוב? הפרעה של שליטה בדחפים, טיפול בהתמכרויות, דחפים בלתי נשלטים, כסף, אי שליטה בדחפים, חוסר שליטה בדחפים
... גניבה, הפרעה נפשית, הפרעה פסיכולוגית, לשלוט בדחפים, למה לא לגנוב? הפרעה של שליטה בדחפים, טיפול בהתמכרויות, דחפים בלתי נשלטים, כסף, אי שליטה בדחפים, חוסר שליטה בדחפים מהם הגורמים לפעול על פי הדחפים ... להבין למה כן לקחת משהו שלא שייך לך. לאחר מכן, ניתן להילחם בעצם הרעיון של למה לקחת ולהראות את החסרונות של פעולה כזו. נחשפת גישה של שליטה בדחפים שמציעה שינוי התודעה של האדם. המרצה מציע להתמודד עם הדחף עי שינוי מחשבתי פנימי. לדוגמה, במקום להסביר למה לא לקחת משהו שלא שלך, ינסו לשאול את האדם מה הסיבה שהוא רוצה בכלל לקחת את הדבר הלא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא לפחד מטילים? איך לא לפחד להיפגע מטילים? איך לא לפחד מהמצב הבטחוני? איך לא לפחד ממלחמה? איך לא לפחד באזעקה? איך לא לפחד בממד? איך לא להיכנס לפחד מהמוות? חרבות ברזל, איך לא לפחד ממתקפת טילים? לא חייב לפחד, התקפי חרדה קיצונית, לוחמה פסיכולוגית, טרור נפשי, טרור פסיכולוגי, להיכנס לממד בזמן אזעקה, מלחמה בטרור, לוחמה תודעתית, התראה על התקפת טילים, פגיעה מטילים, להתגונן מטילים, להיכנס לפאניקה להיפגע מטילים, לבחור כמה לפחד, פגיעה נפשית, פגיעה פיזית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: פסיכולוגיים, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פסיכולוגיים, איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל טוב, מאמן קריירה, קואצ'ר לילדים בנושאי פסיכולוגיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1250 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 20:00:36 - wesi1