אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פטירה של בת ✔ניחום אבלים - איך לנחם אבלים? מה לא לעשות בניחום אבלים? מה להגיד בניחום אבלים? איך להספיד את המת? לספר בשבחו של המת, לספר בשבחו של...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨ניחום אבלים - איך לנחם אבלים? מה לא לעשות בניחום אבלים? מה להגיד בניחום אבלים? איך להספיד את המת? לספר בשבחו של המת, לספר בשבחו של הנפטר. איך להתמודד עם מוות של בן משפחה. חרבות ברזל, חללי צהל
כאשר באים לנחם אבלים, במידה וברצוננו לגרום לאבלים להרגיש יותר טוב, לשם כך עלינו לדעת איך לנחם את האבלים בצורה שתגרום להם להרגיש יותר טוב ולא יותר רע. כי לפעמים הצורה שמנחמים את האבלים, גורמת להם להרגיש עוד יותר רע.

אז ניחום אבלים, זאת מיומנות מאוד מורכבת, וכמובן שכל מקרה לגופו. כי תלוי את מי מנחמים ואיזה אובדן מנחמים, איך האדם הקרוב נפטר וכיו"ב? אבל עדיין ניתן כאן כמה נקודות למחשבה לגבי תהליך של ניחום אבלים.

אז במהות של ניחום האבלים, אנחנו רוצים לנחם את האבל על כך שקרוב שלו נפטר. האבל מתאבל על כך שקרוב שלו נפטר, על כך שרע לו מכך שהקרוב שלו נפטר. בגלל שהאבל מרגיש שהיה יותר טוב אם אותו בן משפחה לא היה נפטר.

וכאשר אנחנו באים לנחם אבלים, אנחנו בעצם רוצים לגרום לאבל להרגיש פחות רע מכך שקרוב משפחתו נפטר. אז איך לוגית אפשרי לעשות את זה?

אז אחת האפשרויות הנפוצות בתהליך של ניחום אבלים, היא שמספרים בשבחו של הנפטר. למה עושים את זה? מסיבות שונות כאלו ואחרות, חלקן דתיות אמוניות, שמאמינים שסיפור שבחור של המת ישפיע על תהליכים שהמת עובר אחרי המוות. אבל כעת נתייחס להיבט של האם ואיך סיפור שבחו של הנפטר, משפיע על תהליך ניחום האבלים.

וכאן יש לומר, שבדרך כלל כאשר מרבים לספר בשבחו של הנפטר, לא רק שזה לא מנחם את המתאבלים, אלא אדרבה זה מגביר את רמת האבלות שלהם. משום שזה גורם להם עוד יותר להרגיש בחסרונו.

כי כאשר מספרים כמה הנפטר היה אדם טוב ואהב לעזור וכולי, זה עוד יותר מגביר את תחושת החיסרון כלפיו ועוד יותר מגביר את הגעגוע אליו. כך שלדבר על שבחו של המת, עשוי להגביר את תחושת הצער של המתאבלים.

מה שכן יש לומר, שיש זווית שבה מדברים על שבחו של המת, בתהליך שבו הוא מת, שכן מנחמת את האבלים ברמה כלשהי. לדוגמה, הנפטר מת, תוך כדי שהוא הגן בגופו על חבריו. מותו של הנפטר, היה בדרך שרבים ילמדו ממנה וכיו"ב.

במהות, כדי לנחם את האבלים, עלינו לנסות לגרום להם להרגיש פחות רע ויותר טוב, מכך שהנפטר מת. אז אם נצליח לגרום להם להרגיש שיצא משהו טוב מכך שהנפטר מת, משהו שהוא יותר טוב מאשר אם הוא היה חי, אז במובן מסויים, טוב שהוא מת ופחות רע שהוא מת. כי אומנם אנחנו מאבדים את הטוב שהיה אם הנפטר לא היה מת, אבל מצד שני יצא מהמוות של הנפטר משהו טוב ברמה כלשהי.

לדוגמה חייל שמת בקרב, שע"פ היהדות הוא נחשב למת על קידוש השם. ואם מדובר במשפחה של מאמינים, אז ללמות על קידוש השם יש לכך ערך גדול ביותר, שהאדם יכול להשיג אותו רק במותו ולא בחייו. וכיו"ב במהות עלינו לשאול, מה הדברים הטובים שיצאו מכך שהקרוב מת? איזה דבר טוב, החיים המתאבלים, יכולים להשיג ולקבל מכך שקרוב משפחתם מת? אילו ערכים יוצאים לטובה מכך שקרוב משפחתם מת? אולי בדרך שהוא מת, בנסיבות שהוא מת וכיו"ב.

ואז צריכים לעשות הפרדה, בין לספר בשבחו של המת כאשר הוא היה חי, לבין לספר בשבחו של המת, בדרך שבה הוא מת ובדרך שבה המוות שלו גרם לתועלת בעולם של המתאבלים. לדוגמה, אומנם לא יהיו לך ממנו נכדים, אבל הזיכרון והזכר שלו, יביא לך תועלת לא פחות מהנכדים שהוא היה יכול להביא וכיו"ב.

כמו כן צריך לדעת שבניחום אבלים, לפעמים הדרך לנחם את האבלים עוברת דרך השכל של השתיקה. דהיינו, לפעמים הדרך לנחם את האבלים, היא על ידי שתיקה ועל ידי שכל של קבלת המציאות כמו שהיא.

כי מצד האמת, קשה מאוד לנחם אבלים. כי קשה מאוד לגרום למישהו לחשוב, שיותר טוב לו למתאבל, שקרוב משפחתו מת, יותר מאשר הוא היה נשאר בחיים. כי מצד האמת בד"כ יותר טוב למתאבל זה שהנפטר לא היה נפטר. אא"כ לדוגמה מדובר על חולה בייסורים וכיו"ב, שאז אולי יותר טוב למתאבל, שהנפטר נפטר.

ומאחר שמצד האמת קשה לנחם אבלים בשכל של טוב ורע רגיל, לכן צריכים לנסות להתחבר לשכל של קבלת המציאות ללא תנאים. דהיינו, השכל של לקבל את המציאות כמו שהיא. ואם מדובר על אבלים שמאמינים באלוהים וכיו"ב, אז אפשרי לנחם אותם דרך השכל של "הכל לטובה", "השם נתן והשם לקח", "צדיק ורע לו רשע וטוב לו", "שתוק כך עלה במחשבה לפני" וכיו"ב.

ואם זאת לא משפחה מאמינה, אז אפשרי לנחם דרך השכל של זו דרך הטבע שבסוף מתים ולא לכל דבר יש פתרון וכיו"ב.

כאשר מהות העצה היא, לגרום למתאבל להתחבר לשכל שבו הוא לא מחפש מה יצא טוב מהמוות ושהמתאבל לא מנסה להבין למה זה קרה לי ושהמתאבל לא מנסה לחפש את הטוב שברע וכיו"ב. אלא שהאבל מתחבר לשכל שבו הוא לא מחפש תשובות, אלא שותק ונכנע כלפי המציאות ומניף דגל לבן כלפי המציאות. להתחבר לשכל של השתיקה, שאין הבדל בין טוב לרע, שלא לכל דבר יש פתרון, לשכל של ביטול הרצון.

אז כנ"ל ניחום אבלים זה תהליך מורכב ביותר, וצריכים לדעת גם איך לא לספר בשבחו של המת יותר מידי, כדי לא להגדיל את הצער מכך שהוא מת. וכן מצד שני אפשרי להגדיל את השכל של הטוב שיצא מכך שהנפטר נפטר. וכן להגדיל את השכל של השתיקה, של לקבל את המציאות כמו שהיא וכולי.
פטירה של בן משפחה להספיד את המת אדם טוב אובדן ילד צדיקים מה זה לוגיקה אובדן בעל צער מה ההבדל בין טוב לרע מה זה מוות לגרום לבחורה אבא שכול אובדן אבא אובדן אח אובדן אחות אובדן אמא אובדן בן אובדן בן זוג אובדן בן משפחה אובדן בעל אובדן בת אובדן בת זוג אובדן בת משפחה אובדן גבר אובדן הורה אובדן הורים אובדן ילד אובדן ילדה אובדן משפחה אובדן של אבא אובדן של אח אובדן של אחות אובדן של אמא אובדן של בן אובדן של בן זוג אובדן של בן משפחה אובדן של בעל אובדן של בת אובדן של בת זוג אובדן של בת משפחה אובדן של גבר אובדן של הורה אובדן של הורים אובדן של ילד אובדן של ילדה אובדן של משפחה אח שכול אחות שכולה אחים שכולים איך להספיד מת איך לנחם אבלים אמא שכולה בן זוג שכול בן משפחה שכול בן שכול בעל שכול בת זוג שכול בת משפחה שכול בת שכולה גבר שכול ה 7 באוקטובר האם לספר הורה שכול הורים שכולים השביעי באוקטובר השביעי לאוקטובר התמודדות התמודדות עם מוות התמודדות עם מוות של בן חללי צהל חרבות ברזל ילדים שכולים לאבד אבא לאבד אח לאבד אחות לאבד אמא לאבד את ההורים לאבד בן לאבד בן זוג לאבד בן משפחה לאבד בעל לאבד בת לאבד בת זוג לאבד בת משפחה לאבד גבר לאבד הורה לאבד הורים לאבד ילד לאבד ילדה לאבד משפחה להספיד את המת להתמודד להתמודד עם מוות להתמודד עם מוות של בן משפחה לנחם אבלים לספר לספר בשבחו של המת לספר בשבחו של הנפטר מה זה מוות מה לא לעשות בניחום אבלים מה להגיד בניחום אבלים מוות מוות של אבא מוות של אח מוות של אחות מוות של אמא מוות של בן מוות של בן זוג מוות של בן משפחה מוות של בעל מוות של בת מוות של בת זוג מוות של בת משפחה מוות של גבר מוות של הורה מוות של הורים מוות של ילד מוות של ילדה מוות של משפחה מחדל ה 7 באוקטובר מחדל ה 7 לאוקטובר מחדל השביעי באוקטובר מחדל השביעי לאוקטובר משפחה משפחה שכולה ניחום ניחום אבלים ניחום אבלים איך לנחם אבלים פטירה של אבא פטירה של אח פטירה של אחות פטירה של אמא פטירה של בן פטירה של בן זוג פטירה של בן משפחה פטירה של בעל פטירה של בת פטירה של בת זוג פטירה של בת משפחה פטירה של גבר פטירה של הורה פטירה של הורים פטירה של ילד פטירה של ילדה פטירה של משפחה צהל שבחו של המת שבחו של הנפטר שכול
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? למה לא להתאבד? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
איך לחסוך במשכנתא? לפרק חברה עומס יסף ימי השבוע הפרעת משיח טיפול בדמיון פחד לפתח שיחה עם מישהי האם אפשרי לפחד בלי סיבה? איך להעלות ביטחון עצמי עם אנשים? אהבה עצמית ללא תנאים איך לאהוב את עצמי? להראות לה שאני אוהב הדתיים לא מאושרים מת מאושר רומנטיקה של גברים איך לשכנע אקסית? אלגוריתם לקבלת החלטות לקבל החלטה הנכונה ביותר לרגע הזה איך מתמודדים עם ילד מעשן סמים? להתמודד עם לשון הרע באינטרנט להצליח עם בחורה חסרת מוטיבציה לתת ללקוח אפשרויות להתאים את התשובה ללקוח למה הילד לא רוצה? התמודדות עם ילדים חרדתיים מה מגלים בהארה רוחנית? לפרוץ לתת מודע להתמודד עם הפרעת אישיות הפרעות הקשורות למצב רוח לרצות את האקס לפגוע באקס זווית הישום של הכוח חלקים של שריר אלוהים שטני ואלוהים שקרי האם באמת יש אלוהים? סמים והארה רוחנית הארה קורית באופן אקראי או רק עם מאמץ להיות אלוהים שקרי ללמוד את הספר להיות אלוהים כסף ומהר לקבל כסף על הצעת מחיר להתמודד עם שאלות משמעות החיים משמעות החיים על פי אליעד כהן לתת תשובה שלילית ללקוח דמיון מודרך שלילי רובוט למה אני בוחר משהו? יש מיש או יש מאין איך העולם נברא? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למנהלים, אימון אישי מומלץ, אימון אישי להרזיה בתחום פטירה של בת - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 3.1250 שניות - עכשיו 03_09_2026 השעה 12:33:18 - wesi1