אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד מפחד ✔הסוד של הפחדים / חרדות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים? ✔וכאן אבאר את הסיבה האמיתית שבגללה יש לכל בני האדם בעולם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הסוד של הפחדים / חרדות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים?
וכאן אבאר את הסיבה האמיתית שבגללה יש לכל בני האדם בעולם שלנו סוגים שונים של פחד. החל מרמה של חשש קטן ועד לרמה של פוביות ושל חרדות קיומיות. כי גם חשש קטן וגם פחד וגם פוביה וגם חרדה רגילה או חרדה כרונית וחרדה קיומית, בסופו של דבר זה הכל אותו הדבר, וההבדל הוא רק ברמות השונות של הפחד. וכאן אבאר את שורש הפחד האנושי.

ואם נתבונן נראה כי בעולם שלנו, יש שיטות שונות לטיפול בחרדות. ואף אחת מהשיטות האלו לא באמת מספיק טובה. משום שכל השיטות כולן אף אחת מהן לא יכולה להתחייב על כך, שהיא תגרום לאדם להתמודד עם כל סוגי החרדות שיש לו, שהיו לו ושיהיו לו גם בעתיד. כי גם כאשר האדם מקבל טיפול כלשהו נגד חרדה מכל סוג שהוא, הרי שעדיין האדם לא מאבד את חוש הפחד לגמרי, אלא האדם רק חווה רמת מינון אחרת של חרדה.

וגם כאשר האדם לוקח טיפול תרופתי / תרופות נגד חרדה וכיו"ב, יש כאלו שאחרי זמן כלשהו הם צריכים להחליף את התרופות שלהם לתרופות אחרות. משום שגם התרופות עצמן כבר לא עוזרות. ושום שיטת טיפול בחרדה ובפחד, לא באמת עוזרת בשלמות.

וכאשר רוצים לבדוק על שיטה כלשהי האם ועד כמה היא טובה, הדרך המהירה והפשוטה ביותר לעשות זאת, היא על ידי זה שהאדם בודק האם השיטה הזאת מתאימה לכל סוגי המצבים, והאם השיטה הזאת אכן יעילה להתמודדות עם כל סוגי הפחד של כל בני האדם בעולם בכל מצב אפשרי שהוא. וכמובן שכל השיטות בעולם לגבי טיפול בחרדות, אף אחת מהן לא מסוגלת להתמודד עם כל סוגי החרדות. שזה כמובן מעיד על כך שכל השיטות הן לא יעילות באמת, ביחס לפתרון אמיתי שורשי, שמתאים בשלמות, לכל חרדה.

כי אם השיטה לא עובדת בכל המקרים, הרי שזה מעיד, שהשיטה לא עובדת מספיק טוב, כפי מה שהיא אמורה לעבוד, גם במקרים שבהם נראה שהיא כן עובדת. כי השיטה האמיתית לטיפול בחרדות, היא עובדת בכל המקרים מכל הסוגים בעולם של כל החרדות וכל הסוגים של כל הפחדים והחששות בעולם בכל הרמות. אבל בנוסף היא גם עובדת בשלמות בכל המצבים.

כי כל שיטת טיפול נגד חרדה, גם כאשר היא כאילו עובדת, הרי שהיא לא עוזרת לאדם להעלים מעצמו את כל תחושת הפחד שלו בשלמות. אבל השיטה האמיתית לטיפול בחרדות, שהיא השיטה שנובעת מהבנה אמיתית של המציאות ושל שורש כל החרדות, השיטה הזאת עובדת בשלמות ובכל סוגי המצבים האפשריים.

וכפי שכבר ביארתי, אף אחד בעולם לא יכול למכור את מה שאין לו. וכל אלו בעולם שמוכרים שיטות שונות לטיפול בפחד ובחרדה, הם עצמם עוד לא יצאו לגמרי מכל סוגי הפחד האפשריים. ולכן גם זה עצמו מעיד על כך, שכל השיטות לטיפול בפחדים ובחרדות, הכל זה רק שיטות שמנסות להיות כמו השיטה האמיתית (שתתבאר בהמשך), אך לא עולה בידם לעשות זאת.

כי על האדם לשאול את עצמו, אם למדריך שלי וכיו"ב, יש באמת נוסחה כלשהי איך לצאת מחרדות ומפחדים, אז איך זה שהוא עצמו, עוד לא יצא מכל הסוגים של כל הפחדים שיש בעולם? הרי אם השיטה הזאת כ"כ טובה, אז מדוע היא לא מתאימה להתמודד עם כל סוגי המצבים שיש בעולם.

כי יש שני סוגים של יועצים / מטפלים וכיו"ב. יש את אלו שיודעים את הנוסחה האחת שלפיה פועלת כל המציאות. ויש כאלו שהם רק מגששים באפלה, לגבי מה לייעץ לאדם שבא לבקש מהם סיוע ועצה.

וכאשר האדם יודע ומבין את החוק האחד שלפיו פועלת כל המציאות, אז ברגע שהוא נותן לאדם עצה איך להתמודד עם פחד, הרי שהעצה הזאת מתאימה עבור כל סוגי הפחדים. משום שיש נוסחה אחת ויחידה איך להתמודד עם פחדים. ומי שמבין את המציאות בשלמות, הוא גם מכיר את הנוסחה איך להתמודד עם כל סוגי הפחד שיש בעולם, בכל רמה שהיא.

וכאשר האדם מבקש עצה ממישהו שמבין את המציאות בשלמות ושמכיר את הנוסחה האחת, לאיך מתמודדים עם כל סוגי הפחד שיש בעולם, אז החכם האמיתי נותן לאדם עצה כזו, שמתאימה לכל סוגי הפחדים שיש בעולם. גם לפחדים שיש לאדם כרגע, וגם לפחדים שהאדם עוד יתקל בהם בהמשך חייו. כי העצה נובעת, מהבנת השורש של המציאות.

אבל כאשר היועץ, לא באמת מבין את המציאות בשלמות, ולא באמת מכיר את הנוסחה האחת של איך מתמודדים עם חרדות ופחדים, אז גם העצה נראית בדיוק, כמו השכל של נותן העצה. דהיינו, העצה היא חסרה, בדיוק כמו רמת הפער שיש בין השכל האמיתי של המציאות, לבין השכל של זה שנותן את העצה.

ויש בזה עוד רמת עומק נוספת. והיא, שלהתמודד עם פחדים, פירושו להתמודד עם הפוטנציאל של הפחד. כי יש פחד בפועל ויש פחד בפוטנציאל. כי כל השיטות שיש בעולם, כולם מתמודדות אך ורק עם פחד בפועל. דהיינו, כי כאשר האדם חווה סוג של פחד וחרדה, אז יש כל מיני שיטות שונות ומשונות, שמנסות לגרום לאדם, לא לפחד בפועל.

אבל אין אפילו שיטה אחת בעולם, שמתמודדת עם השורש של הפחד, דהיינו, עם פוטנציאל הפחד של האדם. כי גם אם השיטה עוזרת לאדם לא לפחד בפועל, הרי שהשיטה לא יכולה להתחייב על כך, שהיא פתרה לאדם גם את הפוטנציאל האנושי שלו לפחד. כי כפי שאמרנו, כל השיטות שהן לא נובעות מהבנת המציאות בשלמות, הן כולן טובות רק מן השפה ולחוץ בלבד.

ויש גם את השיטה האמיתית של איך להתמודד עם חרדות ופחדים. והשיטה הזאת נובעת מהבנת המציאות בשלמות, והבנת השורש העמוק ביותר, ממנו נובעים כל סוגי הפחד והחרדה והחששות שיש לאדם מכל סוג שהוא.

וכאן אבאר מהו השורש האמיתי שממנו נובעים כל הפחדים של האדם מכל סוג שהוא. וככל שהאדם יבין טוב יותר מהיכן מגיעים כל הפחדים שיש לאדם ומהי מהותם, כך האדם ממילא יבין טוב יותר את הדרך איך להתמודד עם פחדים וחרדות מכל סוג שהוא. וכפי שכבר ביארתי את כל העניינים האלו במקום אחר.

ואת השורש של הפחד ניתן לבאר אותו בדרכים שונות, שכולן מהותן אחת. והדרך הראשונה לבאר את שורש כל הפחדים שיש בעולם, היא שכל מהותו של הפחד היא חוסר ידיעה וספק. כי אם נתבונן נראה, כי פחד שייך רק במקום שיש בו ספק וחוסר ידיעה.

כי כאשר יש לאדם ספק כלשהו וחוסר ידיעה בוודאות של האמת, על ידי זה נוצר פחד. ואם האדם יודע את האמת לגבי איזה דבר, אז הפחד של האדם נעלם לגמרי לגבי אותו הדבר. וגם אם האדם יודע בוודאות שיהיה נגד רצונו, הרי שאף פעם האדם לא מפחד, לגבי מה שהוא יודע בוודאות שיקרה לו. אלא האדם מפחד, אך ורק לגבי החלק של מה שהוא לא יודע בוודאות מה יקרה לו.

ובאפשרותו של האדם לקחת כל סוג של פחד שיש בעולם, ולראות, שהפחד קיים רק כאשר קיים ספק כלשהו לגבי המצב בעתיד. אבל אם יש לאדם וודאות לגבי העתיד, אז הפחד של האדם נעלם. ואם לדוגמה היה האדם יודע בוודאות שהוא ימות בתאריך כלשהו, בהנחה שזה בוודאות מוחלטת, הרי שבמקרה כזה האדם כבר לא היה מפחד מכך שהוא ימות, אלא היה משלים עם זה. ואם הוא היה ממשיך לפחד מהמוות, זה היה רק פחדים לגבי ספקות שיש לאדם, לגבי מה יקרה אחרי שהוא ימות וכיו"ב.

כי האדם משלים, עם מה שהוא יודע בוודאות מוחלטת, שאין לו אפשרות לשנות אותו. כי כדי להרגיש רע, צריך לא לרצות משהו. דהיינו, לדמיין ולרצות, את ההפך שלו. וזה אפשרי, רק כאשר האדם לא יודע בוודאות, שיקרה הדבר הרע. שאם האדם היה יודע בוודאות מוחלטת שיקרה משהו, אז היה מתבטל הדמיון של ההפך, וממילא האדם היה שלם עם הרע ולא מפחד ממנו.

כי הפחד שייך תמיד, אך ורק במקום שיש בו ספקות. ובמקום שיש וודאות, ולא משנה מה סוג הוודאות, במקום כזה אין שום פחד כלל.

ולכל הספקות שיש בעולם, יש להם שורש. היינו, כי יש דבר אחד בעולם שהוא אחראי לתחושת הספק של האדם. והדבר הזה, הוא זה שאחראי לכך שיש לאדם פחדים. כי הוא יוצר אצל האדם ספקות, והספקות יוצרות אצל האדם את כל סוגי החרדות והפחדים שלו.

והדבר הזה שהוא השורש של כל הספקות שיש בעולם, הוא בעצם השאלה של כל השאלות. כי יש שאלה אחת ויחידה, שהיא השורש של כל השאלות שיש בעולם. והשאלה הזאת נוגעת לגבי כל הדברים שיש בעולם. וכפי שכבר ביארתי, כאשר האדם מגיע לשאלה הזאת, השאלה הזאת יוצרת אצל האדם ספק לגבי כל דבר שהוא יודע בכל תחום שהוא. כי השאלה הזאת נוגעת במהות של כל הדברים שיש בעולם.

ולא נציג כעת את השאלה הזאת (פרדוקס המהות והצורה / היש והאין), אך כן נעטוף את השאלה הזאת, בדרך הבאה. והיא השאלה, של מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות, שבגללה ושלמענה מתרחשים כל האירועים שיש בעולם.

כי העולם שלנו פועל לפי חוקיות מסוימת. ויש חוק אחד שלפיו פועלים כל החוקים שיש בעולם. וגם החוק הזה עצמו, גם הוא פועל לפי חוק אחר כלשהו. ויש גם חוק ראשון שלפיו פועלים כל החוקים שיש בעולם. וגם אם אין חוק, אז האין חוק, נקרא לו, החוק הראשון.

ומי שמבין את החוק הזה שלפיו פועלת כל המציאות, הוא ורק הוא יודע להתמודד עם כל סוגי הפחדים וכל סוגי החרדות שיש בעולם. כי ברגע שהאדם מבין את החוקיות שלפיה פועלת המציאות, על ידי זה האדם לעולם לא נמצא בתחושה של ספק.

כי גם אם האדם לא יודע מה בדיוק יקרה בעתיד, הרי שהאדם מבין את החוקיות של המציאות, וממילא האדם יודע בוודאות את סך כל המצבים האפשריים של מה שיכול לקרות במציאות. ומאחר שהאדם מבין את הסיבה שבגללה הכל כפי מה שהוא, על ידי זה לא שייך שהאדם יפחד כלל משום דבר שהוא.

כי להבין את הסיבה של המציאות, פירושו, להבין אותה ברמה כזאת שיש הזדהות רגשית בין האדם לבין כל המצבים של המציאות. כי אם האדם חושב שהוא מבין את הסיבה שבגללה המציאות פועלת בכל התחומים כפי מה שהיא, ועדיין האדם לא מרוצה מהמציאות, הרי שזה אומר, שהאדם עוד לא הבין את הסיבה האמיתית של המציאות.

כי מצד האמת יש כאן סוד גדול וקושיא גדולה. כי ע"פ ההיגיון האנושי האדם לא יכול להבין את הסיבה הראשונה של כל האירועים שיש בעולם. משום, שעל כל סיבה תמיד ניתן לשאול מהי הסיבה שלה עצמה. ובכל פעם שהאדם ינסה להגדיר חוק כלשהו שלפיו פועלת כל המציאות, הרי שתמיד יהיה ניתן לשאול לפי מה החוק הזה עצמו פועל. וע"פ ההיגיון האנושי אין אפשרות להבין את השכל של המציאות.

אבל אף על פי כן, בפועל קיימת דרך להבין את השכל של המציאות. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקום אחר. וכאשר האדם כן מבין את השכל של המציאות בשלמות, דהיינו, כאשר האדם כן תופש במחשבתו את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, על ידי זה, כל תחושת הפחד והחרדה של האדם נעלמת.

כי מצד האמת, גם תחושת הפחד וגם תחושת חוסר הפחד, בשורשן, שתיהן מגיעות מאותו המקום. כי פחד וחרדה וגם חוסר פחד וחרדה, שתיהן אלו סוגים שונים של רגשות. ולרגש של האדם יש מהות אחת, שפעם אחת היא באה לידי ביטוי בתחושה של פחד וחרדה, ופעם היא באה לידי ביטוי בתחושה של חוסר פחד ושל ביטחון עצמי וודאות.

וכאשר האדם יודע ומבין את המהות של המציאות כולה, על ידי זה האדם מבין בשכל שלו וממילא גם ברמה הרגשית שלו, את המהות הפנימית של הפחד ושל חוסר הפחד. והאדם מסוגל להכיל בתוכו את הפחד ואת חוסר הפחד, בדיוק באותה המידה ממש.

כי כאשר הרגש של הפחד בא לידי ביטוי אצל האדם, האדם חווה אותו אחרת, מכפי שהאדם חווה את התחושה של חוסר הפחד. כי שתי התחושות האלו הן מנוגדות אחת לשנייה. אבל שתי התחושות האלו, מצד השורש שלהן, הן ביטוי של אותו הדבר בדיוק. שפעם אחת הוא בא לידי ביטוי בצורה אחת ופעם בצורה אחרת.

וכאשר האדם מבין את השורש של המציאות ומבין את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, אז במצב כזה, גם כאשר האדם חווה סוג של פחד וגם כאשר האדם חווה סוג של חוסר פחד, בכל אחד מהמקרים, האדם רואה בעיני שכלו את ההתגלות של הסיבה של כל הסיבות, ברגש שלו. ומצד הסיבה של כל הסיבות, שהיא באה לידי ביטוי בכל דבר, מצידה אין הבדל בין פחד לבין חוסר פחד.

כי להבין את הסיבה של כל הסיבות, זה לא איזה דבר רחוק שקשור להתחלת רצף כל האירועים שמתרחשים בעולם. אלא המשמעות של זה היא, שעל האדם להבין גם כן, כיצד נקודת ההתחלה של רצף כל האירועים שמתרחשים בעולם, כיצד היא קשורה לכל אירוע ואירוע שמתרחש בעולם.

כי יש כאלו שיש להם השערות שונות לגבי מהי הסיבה שבגללה הכל קיים והכל מתרחש כפי מה שהוא בכל רגע מחדש. אבל כאשר קורה להם איזה דבר, הם לא רואים בו עין בעין את נקודת ההתחלה ואת ההתגלות של הסיבה הראשונה של כל הסיבות.

וברמת ההיגיון ניתן להבין, שכל אירוע שקורה בעולם, הוא תוצאה של סיבה שקדמה לו. וכל האירועים הם תוצאה של סיבה אחת ראשונה שאותה האדם לא מסוגל להבין, כי האדם לא מסוגל להגיע במחשבתו לנקודת ההתחלה של האירוע הראשון. כי על כל נקודת התחלה, תמיד נוכל לשאול מה קדם לה ומה הסיבה שלה.

אבל כן ניתן להבין, שכל האירועים שיש בעולם מכל סוג שהוא, הם כולם תוצאה ישירה של סיבה אחת ראשונה, גם אם האדם לא מסוגל להבין אותה. ומי שהוא חכם אמיתי, אז בכל דבר שקורה לו בעולם, הוא מבין כיצד הוא קשור לסיבה הראשונה של כל הסיבות.

כי השכל האחד שלפיו הכל פועל, הוא בא לידי ביטוי בכל האירועים שיש בעולם. והחכם האמיתי רואה את התגלות השכל של המציאות, בכל דבר ודבר שקורה בעולם. וכאשר יש לאדם הבנה, על ידי זה תחושת הספק והפחד והחרדה של האדם נעלמות. כי האדם מבין היטב את המשמעות האמיתית שבגללה יש את תחושת הפחד, והאדם מתייחס אליה בדיוק כפי שהוא מתייחס לתחושת חוסר פחד. והכל, כפי כמה שהוא מבין את השכל של המציאות.

וכפי שאמרנו, כל הפחדים והחרדות והחששות, כולם נובעים מחוסר וודאות. וכל זמן שיש לאדם ספק כלשהו לגבי הבנת המציאות בשלמות, הרי שהאדם עדיין לא יכול לחיות ללא כל פחד. כי כאשר האדם מבין את המציאות בשלמות, על ידי זה, כל תחושת הספקות של האדם נעלמת. וכאשר אין לאדם שום ספק, על ידי זה גם אין לאדם שום פחד משום דבר בעולם.

כי האדם מבין את המהות ואת השכל ואת הסיבה של כל הדברים שיש בעולם. והאדם מבין את זה ברמת וודאות מוחלטת, שממלאת את האדם בכל הרמה הרגשית ובכל הרמה השכלית שלו. וכאשר האדם מבין את המציאות בשלמות, אז האדם מבין את הסיבה הטובה שבגללה יש לאדם גם את האפשרות להרגיש תחושה של פחד וחרדה.

וכאשר האדם מבין את המציאות, אז אצלו הוא חווה את תחושת הפחד, בדיוק כפי שהוא חווה את תחושת חוסר הפחד. כי שתיהן הן צורות שונות של התגלות אותה הסיבה הראשונה, שמבחינתה הכל זה אותו הדבר בדיוק.

ונמצא אם כן, כי כל החרדות והפחדים שיש לאדם בעולם מכל סוג שהוא, כולם שורשם בתחושה של ספק. כי הספק יוצר אצל האדם את החרדה ואת הפחד. וכל הספקות שיש לאדם בחיים, כולם שורשם בכך שבתוך האדם יש את הספק הגדול ביותר, לגבי מהי התכלית של החיים.

כי מי שמבין את הסיבה הראשונה, הוא כמובן מבין גם את התוצאה הסופית, דהיינו, מבין את תכלית החיים. ומי שלא מבין את הסיבה הראשונה, הוא גם לא יכול להבין את התכלית של החיים. ובתוך ליבו של האדם תמיד יש את השאלה של מהי התכלית של החיים ושל המציאות כולה. והתשובה לשאלת תכלית החיים, היא כמובן הבנת הסיבה הראשונה הנ"ל.

וכל זמן שהאדם לא מוצא את התשובה לשאלה של מהי תכלית החיים, ובשביל מה הוא חי ומתאמץ וכולי, הרי שהאדם תמיד ממשיך לחיות עם תחושת ספק כלשהי. כי יש וודאות. והוודאות, היא האמת. ויש את שורש האמת. ושורש האמת, הוא להבין את המציאות בשלמות. ומי שמגיע להבנת המציאות, הוא חווה תחושה של וודאות מוחלטת בשלמות. כי האמת היא מוחלטת וודאית בשלמות.

ובכל מקרה, כל זמן שיש לאדם ספקות לגבי תכלית המציאות בכלל ולגבי תכלית חייו בפרט, הרי שתמיד תחושת הספק תמשיך ללוות את האדם. ואיתה גם תחושות הפחד והחרדות ימשיכו ללוות את האדם.

ולמרות שאולי האדם לא מבין את הקשר שיש, בין הבנת תכלית החיים והמציאות לבין זה שיש לו איזו חרדה מאיזה דבר, הרי שיש קשר מוחלט. כי יש שכל אחד והבנה אחת. שכאשר יש אותו לאדם, אז האדם בבת אחת מבין את כל המציאות, ואין לו שום תחושת פחד וחרדה.

והדרך של החכם האמיתי לגרום לאדם להגיע אל השכל הזה, היא על ידי זה שהחכם נותן לאדם רמזים שדרכם הוא יוכל להתקרב אל השכל הזה. והשאלה של תכלית החיים, היא רק הקדמה שבאמצעות ההתבוננות בה, האדם יכול להגיע אל השכל של המציאות וממילא להיפטר מכל החרדות והפחדים שיש לו.

ונסכם: לכל דבר יש שורש. והשורש של כל הפחדים והחרדות, הוא חוסר הבנת האדם את המציאות בשלמות. כי כאשר יש הבנה, ממילא אין ספקות ואין חרדות ואין פחדים.

כי אם האדם יתבונן על העניין בעין אמיתית, הוא יראה שלא שייך שום סוג של חרדה או פחד, כאשר האדם מבין את הסיבה שבגללה הדבר הוא כפי מה שהוא. כי הפחד הוא רק כאשר האדם מפחד שיקרה נגד רצונו. אבל אם האדם מבין את הסיבה של כל דבר, ממילא אין כאן שום תחושה של פחד או חרדה.

והדרך להגיע לשכל הגדול הזה של המציאות, היא על ידי זה שהאדם מתקרב לעצות ולשכל של החכם האמיתי שכבר הגיע אל השכל הזה. ועל ידי זה האדם מקבל את צורת החשיבה שעוזרת גם לו בסופו של דבר להיות הוא עצמו חכם אמיתי שמבין את המציאות באמת. ועל ידי זה האדם חי חיים טובים באמת.
תרופות לחרדה אומץ חושש ביטחון עצמי גבוה פחדים וחרדות הרגשת ספק כל הפחדים והחרדות המהות של המציאות חסר ביטחון עצמי חרדות של האדם הגדלת ביטחון עצמי הסוד הסוד שאותו לא יודעים הסוד שאותו לא יודעים כל הפסיכולוגים הסוד של החרדה הסוד של הפחד הסוד של הפחדים חרדה חרדה מחרדה חרדות חרדות מהו הסוד כל הפסיכולוגים סוד סודות פחד פחד מחרדה פחד מפחד פחדים פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים
רשימת פחדים / רשימת חרדות - רשימת חרדות ופחדים - רשימה של חרדות / רשימה של פחדים - רשימת פחדים וחרדות
... להלן רשימת חרדות ופחדים נפוצים - בהצלחה! חרדה פחד פוביה חרדה אחרי בגידה חרדה אחרי חרדה חרדה אחרי עישון חרדה אחרי עישון מריחואנה חרדה אין סופית חרדה ... חרדה לאחר עישון חשיש חרדה להשתגע חרדה להתגבר חרדה להתמודד חרדה לחיות חרדה לחיות בלי חרדה חרדה לטפל חרדה ליד אנשים חרדה ללא סיבה חרדה ללמד חרדה לפני ... חרדה מאלוהים חרדה מאנשים חרדה מבגידה חרדה מבית משפט חרדה מגוקים חרדה מגיהנום חרדה מהחרדה חרדה מהי חרדה מהלא נודע חרדה מהמוות חרדה מהתפרצות חרדה חרדה מודחקת חרדה מודעת חרדה מוכללת חרדה מוצדקת חרדה מחרדה חרדה מחרידה חרדה מיסטית חרדה מכאב חרדה מכישלון חרדה ... מציקה חרדה מראיון עבודה חרדה משגעון חרדה משום דבר חרדה משתקת חרדה מתמשכת חרדה מתסמיני חרדה חרדה נוסטלגית חרדה נוצרת חרדה נמצאת חרדה נפשית חרדה סביבתית ... קיים פחד לא להצליח פחד לא להצליח בלימודים פחד לא להרוויח פחד לא לסמוך על השכל פחד לא לפחד פחד לא לפעול בהיגיון פחד לא רצוני פחד לא רציונאלי פחד לא ... להרגיש אהבה פחד להרגיש חלש פחד להרגיש טוב פחד להרגיש כאב פחד להרגיש כאבים פחד להרגיש פחד פחד להרגיש רגש פחד להרגיש רע פחד להרוג פחד להרוג מישהו פחד ... את האמת פחד לחזור בשאלה פחד לחזור בתשובה פחד לחיות פחד לחיות בלי כסף פחד לחיות בלי פחד פחד לחיות לבד פחד לחקור פחד לחקור את האמת פחד לטוס פחד לטעות ... ידוע פחד מהלא נודע פחד מהמוות פחד מהמציאות פחד מהסבל פחד מהעולם הבא פחד מהעתיד פחד מהפחד פחד מהצלחה פחד מהריון פחד מהשורש פחד מהשפלה פחד מהתאהבות פחד ... פחד מעולם הבא פחד מעין הרע פחד מעכבישים פחד מעמידה פחד מעמידה בפני קהל פחד מפורצים פחד מפחד פחד מפחדים פחד מפחיד פחד מפיגועים פחד מפיטורים ... מפני איבוד פחד מפני איבוד שליטה פחד מפני גנבים פחד מפני החיים פחד מפני המוות פחד מפני הפחד פחד מפני הצלחה פחד מפני השיגעון פחד מפני כישלון פחד מפני כישלונות פחד מפני מחלה פחד מפני נטישה פחד מפני סבל ממושך פחד מפני פחד פחד מפני פיטורים פחד מפני פרידה פחד מפני קהל פחד מפני שיגעון ...
חרדות / פחדים / חששות - ממה נובעת חרדה? מה יוצר פחד? איך להתמודד איתם?
... החרדה הייתה נעלמת. החרדה תפקידה לגרום לאדם לחקור את הדברים האלו. החרדה דוחפת את האדם להבין את מצבו. ניקח לדוגמה חרדה ממוות. האדם נמצא בסיטואציה X והאדם מפחד מכך שהסיטואציה תגרום לו למוות = האדם מפחד פחד מוות. הפחד מהמוות נוצר אך ורק בגלל אי הוודאות של האדם לגבי מה ...
לחלום בהקיץ - מהי תרדמה תודעתית? איך להתעורר משינה תודעתית?
...מהטוב האמיתי שיש בכל רגע = רודף אחרי טוב דמיוני = רודף אחרי הזנב של עצמו = מרוץ העכברים = מרגיש עייפות לגבי החיים. שינה = חי בעולם הדמיון = יחוס חשיבות לדברים שוליים ולא מהותיים = התמקדות בחיצוני במקום בפנימי = להפוך את הטפל לעיקר ואת העיקר לטפל. כאשר התודעה של האדם ישנה אז: הפוטנציאל השכלי אינו ממומש = אינו מבין מדוע דברים קורים = אינו מבין את עצמו בשלמות = אינו מודע לרצון הפנימי שלו שממנו באים כל הרצונות שלו = רואה דברים לא כפי מה שהם באמת = רודף...
אושר / מטרות / הדרך אל האושר - איך אפשר ליהנות מהדרך אל המטרה?
...תשובה: הקרבה שלה אל התכלית שלה. מה גורם לדרך לא להיות מהנה? הריחוק שלה מהמטרה ומהתכלית הסופית שלה. מסקנה: השלמות היא כאשר הדרך היא המטרה. הסיבה היא התוצאה והתוצאה היא הסיבה (ראה כאן). איך מגיעים לדבר הזה? על ידי שהאדם מוצא את מה שטוב ברגע הזה כפי מה שהוא. כאשר האדם תמיד שואל את עצמו, מה טוב ברגע הזה, על ידי זה הוא מוצא בסופו של דבר את מה שטוב ברגע הזה. וכאשר האדם מוצא את מה שטוב ברגע הזה, ממילא הוא מסוגל ליהנות מהדרך. ברמה המעשית: תשאל את עצמך שוב...
חרדות / פחדים / פוביות - ממה הם נובעים? איך להתמודד עם התקפי חרדה?
... בסך הכל יתעורר ויחזור למהות הנצחית שלו שהיא המציאות, הרי שהוא לא היה מפחד. הפחד מכך שלא יהיה לאדם כסף, נובע מתוך הנחת יסוד שאומרת שאם לא יהיה לאדם כסף מצבו ...
התמודדות / פחדים / חרדות - איך לא לפחד להתמודד עם חרדה או פחד?
...יותר. הדמיון מפחיד את האדם בכל מיני הפחדות שונות, כדי למנוע מהאדם להתמודד איתו. על האדם לדעת כי הדרך היחידה לפרק את הרע לגמרי, היא רק על ידי זה שלא מפחדים להתמודד איתו. על האדם לא לפחד משום התמודדות רגשית באשר היא. על האדם לדעת כי אם ברצונו להרגיש טוב באמת, עליו לא לפחד להתמודד עם הרע. הרע נובע מדמיון שגורם לאדם לתפוס את המציאות בצורה לא נכונה. הדמיון יוצר פחדים שונים ומשונים לאדם. פחדים שמטרתם אחת בלבד. למנוע מהאדם להתמודד איתו ולהעלים אותו לגמרי...
כל העולם כולו גשר צר מאוד והעיקר לא לפחד כלל! מדוע? ואיך? ברסלב / רבי נחמן מברסלב
... אין סוף, כגשר צר מאוד. השאלה היא מהי האמת? תשובה: האמת היא שהאדם נמצא על קרקע מוצקה ואינו צריך לפחד כלל משום דבר בעולם. הסיבה היחידה שהאדם מפחד, היא רק משום שהדמיון של האדם משתלט עליו. ונסביר: מהו פחד? פחד = התודעה של האדם חוששת ואינה רוצה ...
פחד מהפחד / חרדה - איך לא לפחד מפחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות?
... מהפחד חרדה - איך לא לפחד מפחד? איך להתמודד עם פחדים וחרדות? פחד מהפחד = הפחד של האדם מכך שהוא מפחד. פחד מהפחד = 2 פחדים. גם הפחד עצמו וגם הפחד מהפחד הראשון. מדוע בעצם קיים הפחד מהפחד, ...
פחד / חרדה - איך לחיות ללא פחד וללא חרדה? איך להתמודד עם חרדות ופחדים?
...דבר. כאשר האדם יודע ומבין מה טוב בכל דבר, ממילא הוא לא מפחד משום דבר, כי הוא יודע מהו הטוב שיש בכל דבר באשר הוא. ואיך למצוא את הטוב שיש בכל דבר? על ידי חיפוש הסיבה של כל דבר. היינו, על האדם לחפש תמיד את הסיבה שבגללה הדבר כפי מה שהוא. על האדם לחפש את הסיבה של הסיבה. ואת הסיבה של הסיבה. עד שהוא יגיע אל הסיבה הראשונה של כל הסיבות. כאשר האדם מבין מהי הסיבה של כל הסיבות, ממילא הוא מבין את הטוב שיש בכל דבר וממילא הוא לא מפחד משום דבר = אושר אמיתי. כל זמן...
מירוץ העכברים / המרדף אחר האושר - מהו מירוץ העכברים? איך לצאת ממירוץ העכברים?
... דומה גם לאדם שנמצא בתוך חלום וחווה פחד מוות. אילו רק ידע האדם שבתוך החלום כי הוא באמצע חלום וכי הוא אינו יכול למות, הרי שהוא לא היה מפחד פחד מוות באמצע החלום. לאדם שנמצא בתוך החלום נדמה לו שאם יהרגו אותו, הוא ימות ויעלם. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הסוד של הפחדים / חרדות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחד מפחד, דיכאון? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פחד מפחד, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, אימון אישי לתזונה נכונה, אימון אישי רוחני בנושא פחד מפחד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 18:27:04 - wesi1