אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה פחד מהזדקנות ✔אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:31אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
למה אנשים מפחדים להביא ילדים לעולם?

רבים מתלבטים האם להביא ילדים או להישאר אל - הוריים, מתוך חשש מפני ההשלכות הרגשיות, הכלכליות והחברתיות של ההורות. אנשים שבוחרים להיות אל - הוריים עושים זאת לעיתים מתוך חשש כבד מפני פגיעה רגשית שעלולה להיגרם להם אם יקרה משהו רע לילדם. למשל, אישה אחת פחדה מאוד להביא ילד כי היא חששה שאם תביא ילד, הוא עלול להיפגע או אפילו למות, והיא לא תוכל לשאת את הכאב הנפשי שיתלווה לכך. האישה הזו היא דוגמה למישהי שלוקחת אחריות רבה ואינה מקבלת החלטות בקלות דעת, אלא בוחנת מראש את היכולת שלה להתמודד עם התוצאות.

לדוגמה, כמו שאדם אחראי לא ייקח הלוואה מהבנק בלי לוודא מראש כיצד יוכל להחזיר אותה, כך אותה אישה רצתה להיות בטוחה במאה אחוז שתוכל לעמוד בלחץ הנפשי של הורות. היא תכננה מראש את כל ההיבטים הכלכליים והרגשיים, ונמנעה מגישת ה"נזרום ונראה מה יהיה", מחשש להסתמך על אחרים במקרה של קושי.

הפחד שלה התמקד בדאגה לילד: הפחד שהוא ימות, ידרס בכביש, יעבור התעללות בגן, ייאנס, יירצח ועוד. החרדה התבססה על ההבנה שקשה מאוד לאדם להגן אפילו על עצמו, ולכן כמעט בלתי אפשרי מבחינתה לדמיין כיצד תגן על ילד חסר ישע. בעקבות כך, היא שקלה ברצינות לבחור באל - הורות - החלטה מודעת שלא להביא ילדים לעולם, כדי להימנע מהחרדות והכאבים הצפויים.

איך להתמודד עם הפחד מהורות?

אליעד כהן הסביר שהפחד של אותה אישה דומה לפחדים רבים אחרים שיש לאנשים, כגון הפחד להיכנס לזוגיות, הפחד מבגידה, או הפחד להתאהב ולהיפגע. הוא נתן דוגמה של אדם שמפחד להתחיל עם מישהי כי הוא חושש שתדחה אותו. האדם הזה יוכל להתמודד עם הפחד רק אם יצליח להרגיש טוב עם עצמו גם במקרה שיידחה. במילים אחרות, הפחד אינו נובע מהפעולה עצמה אלא מהתלות בתחושת הטוב שאדם מצפה לקבל מהפעולה. אם אפשר לחוש טוב ללא תלות בתוצאה, הפחד מתפוגג.

איך להרגיש טוב בלי להביא ילד?

על מנת להתמודד עם הפחד מהורות, אליעד הציע שהאישה תדמיין את עצמה כאמא שחווה רגעים טובים עם הילד שלה, ותשאל את עצמה מדוע היא נהנית מאותם רגעים. התשובות עשויות להיות:
  • הילד נותן לה תחושת משמעות בחיים.
  • הוא גורם לה להרגיש שייכת.
  • הוא יוצר אצלה תחושת משפחתיות.
  • הוא מספק לה תחושת ביטחון שהיא לא תהיה לבד בעתיד.
  • הוא מאפשר לה להרגיש כאמא טובה.
לאחר זיהוי הצרכים הללו, עליה למצוא דרך להרגיש את התחושות האלו גם ללא ילד. למשל, אם היא מפחדת להזדקן לבד, עליה לפתור את הפחד ישירות ולא באמצעות הבאת ילד. לאחר שתרגיש שהיא יכולה להשיג את התחושות הללו בעצמה, ללא תלות בילד, רק אז תוכל לבחור באמת האם היא רוצה ילד או לא, ממקום של חופש אמיתי ולא מתוך פחד.

מדוע לא מספיק לשקול "סיכוי מול סיכון"?

יש גישה שאומרת שעל האדם לשקול יתרונות מול חסרונות. אך אליעד מסביר שזה פתרון לא מספיק, כי באמת יש סיכון משמעותי שמשהו רע יקרה לילד. במקום זאת, הפתרון הוא לטפל ישירות בגורם לפחד - התלות הרגשית בדבר. אם האדם יכול להרגיש טוב גם ללא הדבר שהוא פוחד לאבד, הוא משחרר את עצמו מהפחד.

איך גישה זו קשורה לזוגיות ולחיים בכלל?

אליעד כהן מדגים את הרעיון גם בתחום הזוגיות. למשל, אדם שפוחד להתחיל עם מישהי כי הוא זקוק לאישורה כדי להרגיש טוב, צריך ללמוד להרגיש טוב בלי קשר לתגובת האישה. רק כאשר הוא יוכל להרגיש את תחושת הטוב הזו בכוחות עצמו, הוא ייגש לאישה מתוך חופש בחירה ולא מפחד.

היכולת להרגיש טוב בלי תלות במשהו מאפשרת בחירה חופשית אמיתית. אם האדם כבר מרגיש מסופק ומאושר בלי ילדים, הוא יכול לבחור להביא ילדים ממקום נקי מפחד. אם יגיע למצב שבו הוא משיג את כל הטוב שהוא מדמיין שהילדים יעניקו לו ללא ילדים, הוא עשוי לבחור שלא להביא ילד כלל, אך זו תהיה בחירה אמיתית ולא כפויה.

מה באמת מניע אנשים אל - הוריים?

רוב האנשים האל - הוריים אינם בוחרים בכך באמת, אלא מתוך פחד. רבים מהם רואים את העולם כאכזרי, ולו היו יכולים לבחור מראש האם להיוולד או לא - רבים היו בוחרים שלא להיוולד מלכתחילה. הם אינם מסוגלים לדמיין את עצמם מסתדרים עם האתגרים והכאב שהחיים מציבים, ובמיוחד לא עם הקושי שבהבאת ילדים לעולם.

איך להגיע לבחירה חופשית אמיתית לגבי ילדים?

האדם האידיאלי, לפי אליעד, הוא מי שיכול להביא ילדים וגם לא להביא ילדים, ומרגיש טוב בשני המצבים. רק אז, אחרי שהוא מסוגל להרגיש מסופק גם בלי ילד, הוא באמת בוחר אם להביא ילדים או לא, ממקום של חופש אמיתי. המטרה היא להבין מה טוב שילדים יכולים להעניק, ולהשיג את הטוב הזה באופן עצמאי. רק אז הבחירה להורות הופכת להיות נקייה מלחץ ופחדים, ובאמת חופשית.
התמודדות עם הפחד מהבאת ילדים לעולם

הייתה אישה שיכלה להביא ילדים, וכיוון שהיא יכלה להביא ילדים, היא רצתה להביא ילדים. מנגד, הייתה גם אישה אחרת שרצתה להביא ילדים, אך לא יכלה להביא ילדים. עם זאת, מרבית הנשים בעולם חושבות שאם הן מסוגלות להביא ילדים, עליהן להביא ילדים - בדומה לאופן שבו אנשים גבוהים מצופים להיות שחקני כדורסל, או אנשים בעלי מראה חיצוני נאה מצופים להיות דוגמנים. כך נוצרה תפיסה שכאשר אישה יכולה להביא ילדים, היא צריכה להביא ילדים.

הפחד מהאחריות שבהבאת ילדים

האישה המדוברת פחדה להביא ילדים. מה היה מקור הפחד שלה? היא חששה כי אם תביא ילד לעולם, עלול לקרות לו דבר רע, והיא לא תוכל לשאת זאת. מדובר באישה אחראית, שלא מקבלת החלטות פזיזות. היא אינה אדם שלוקח הלוואה מהבנק מבלי לבדוק מראש כיצד להחזיר אותה. לפני שהיא מקבלת החלטות, היא בוחנת לעומק האם תוכל לעמוד בתוצאות שלהן. באופן דומה, לפני שהיא תביא ילד, היא רוצה להיות בטוחה במאה אחוז שהיא מסוגלת להתמודד עם כל מה שכרוך בכך.

לעומת אנשים שמביאים ילדים מתוך גישה של "נזרום עם החיים ונראה מה יהיה", היא לא רצתה להיות תלויה בחסדי אחרים. היא רצתה לתכנן מראש את ההיבטים הכלכליים והרגשיים הכרוכים בהורות. בסופו של דבר, היא הגיעה למסקנה שאם תביא ילד, היא תהיה בלחץ רגשי תמידי: היא תאהב את הילד שלה עד מאוד ולכן תפחד מכל סכנה שעלולה לאיים עליו. היא תפחד שהוא ימות, שתתרחש תאונה, שהמטפלת בגן תתעלל בו, שיאנסו אותו, שירצחו אותו - וכל הפחדים האפשריים יהפכו למציאות נפשית קשה עבורה. האדם בקושי מסוגל להגן על עצמו, אז איך הוא יכול להגן על מישהו אחר? בשל הפחדים הללו, היא שקלה להיות אל - הורית, כלומר, לבחור במודע לא להביא ילדים לעולם.

כיצד להתמודד עם הפחד?

האישה רצתה לדעת איך להתמודד עם הפחד שלה מהבאת ילדים, אך לא קיבלה תשובה מספקת לכך. לכן היא ניסתה לנסח את השאלה שלה מחדש, וכך הצליחה למצוא תשובה.

הפחד שלה לא היה שונה מהפחדים של אנשים בתחומים אחרים. לדוגמה, יש אנשים שחוששים להיות בזוגיות כי הם מפחדים שיבגדו בהם, או אנשים שחוששים לעבוד בעבודה מסוימת כי הם מפחדים שיפטרו אותם. באופן דומה, יש אנשים שפוחדים להתאהב כי הם חוששים להיפגע. הפתרון לכל המצבים הללו הוא אחד: אדם צריך ללמוד כיצד להרגיש טוב כאינדיבידואל, בלי תלות בגורמים חיצוניים.

למשל, אדם שפוחד להתחיל עם אישה כי הוא מפחד שהיא תדחה אותו - אם הוא יוכל להרגיש טוב גם במקרה של דחייה, יהיה לו אומץ לגשת אליה. אם הוא לא מסוגל להתמודד עם הדחייה, הוא לא ינסה בכלל. במילים אחרות, הפחד לא נובע מהפעולה עצמה, אלא מהאפשרות להרגיש רע אם הדברים לא יסתדרו כפי שהוא רוצה.

יישום הפתרון לגבי פחד מהורות

כדי להתמודד עם הפחד מהבאת ילדים, האישה צריכה לדמיין את עצמה כאמא ולדמיין כמה טוב יוצא לה מהחוויה הזו. חשוב שהיא לא תתמקד בצד השלילי, כלומר, בחרדה ובפאניקה שהיא חוששת מהן, אלא רק ברגעים החיוביים שיש לה עם הילד.

כשהיא מדמיינת רגע טוב עם הילד, עליה לשאול את עצמה: "למה טוב לי כל כך מהילד הזה? מה הוא גורם לי להרגיש?" התשובות שיכולות לעלות הן:
  • הוא גורם לי להרגיש משמעות.
  • הוא גורם לי להרגיש שייכות.
  • הוא גורם לי להרגיש משפחה.
  • הוא גורם לי להרגיש שאני אמא.
  • הוא נותן לי תחושת ביטחון בכך שאני לא אהיה לבד בעתיד.
השלב הבא: להרגיש את הטוב הזה בלי ילד

לאחר שזיהתה מה הילד גורם לה להרגיש, השלב הבא הוא למצוא דרך לחוות את התחושות האלו גם בלי להביא ילד. אם למשל היא אומרת שהיא רוצה ילד כי היא פוחדת להזדקן לבד, היא צריכה להתמודד ישירות עם הפחד מהזדקנות לבד, בלי לקשור זאת להבאת ילדים.

אם היא תוכל למצוא פתרון שיאפשר לה להרגיש טוב עם עצמה גם בלי ילד, אז יהיה לה חופש בחירה אמיתי: היא לא תהיה תלויה בילד כדי למלא את הצורך הרגשי שלה. היא תוכל לשאול את עצמה: "האם אני רוצה להביא ילד כדי להתמודד עם החרדה שלי? או שאני יכולה לפתור את החרדה ולבחור האם להביא ילד מסיבות אחרות?"

מדוע פתרון של "סיכוי - סיכון" אינו מספיק?

יש אנשים שאומרים שצריך להסתכל על הבאת ילדים במונחים של "סיכוי - סיכון", כלומר, לשקול את היתרונות מול החסרונות. אבל זו לא תשובה מספקת במקרה הזה, כי באמת יש סיכון גבוה שיקרה משהו רע, והסיכון להרגיש רע במקרה של אסון הוא עצום. לכן, הפתרון הוא לא רק לשקול את הסיכויים, אלא לטפל ישירות בגורם הסיכון - כלומר, בתחושות התלות הרגשית שהופכות את הילד להכרחי.

הקשר לזוגיות ולחיים בכלל

באופן כללי, כאשר אדם רוצה משהו מאוד, אבל מפחד מההשלכות שלו, עליו לשאול את עצמו: "איזו תחושת טוב אני מקשר לדבר הזה, וכיצד אני יכול להרגיש את אותה תחושה גם בלי הדבר הזה?"

לדוגמה, אם גבר מפחד להתחיל עם אישה כי הוא זקוק לאישור שלה כדי להרגיש טוב, הוא צריך ללמוד להרגיש את האישור הזה בעצמו, בלי תלות באחרים. רק לאחר שיצליח בכך, הוא יוכל לגשת לאישה ממקום של ביטחון ובחירה חופשית, ולא מתוך פחד.

האם אפשר להרגיש טוב בלי ילדים ועדיין לרצות ילדים?

שאלה שעולה היא: "אם אני כבר מרגישה טוב בלי ילדים, למה שאמשיך לרצות ילדים?" והתשובה היא שיש הבדל בין "לא לרצות" לבין "לא להיות תלוי". אדם יכול להרגיש מסופק בלי משהו, אך עדיין לבחור בו מתוך רצון חופשי.

לדוגמה, אם האישה תצליח להרגיש את כל היתרונות שהילד אמור להביא לה גם בלי ילד, היא תוכל לבחור אם היא עדיין רוצה להביא ילד או לא. אם היא תגיע למצב שבו היא משיגה את כל מה שהיא מחפשת ממקום אחר, ייתכן שהיא לא תרגיש צורך בילד כלל.

מה מניע את רוב האנשים האל - הוריים?

לרוב, אנשים שבוחרים לא להביא ילדים עושים זאת לא מבחירה אמיתית, אלא מתוך פחד. רובם חושבים שהעולם הזה אכזרי, וחלקם אף היו מעדיפים לא להיוולד מלכתחילה. אם היה להם כפתור שמאפשר לבחור בין "להיוולד" או "לא להיוולד", רבים מהם היו בוחרים באפשרות השנייה.

הסיבה לכך היא שהם רואים את החיים כמקום של סבל, ולכן הם לא רוצים להביא עוד מישהו לסבל הזה. במקרים רבים, הם לא באמת בוחרים לא להביא ילדים, אלא פשוט לא מצליחים לראות איך הם יכולים להסתדר עם הרעיון.

המסקנה: איך להגיע לבחירה אמיתית?

האדם האידיאלי הוא מי שיכול להיות מסוגל גם להביא ילדים וגם לא להביא ילדים, תוך שהוא מרגיש טוב עם שתי האפשרויות. רק אז יש לו בחירה חופשית אמיתית. הדרך להגיע לשם היא לוודא שכל מה שהילדים אמורים לתת לו, הוא כבר יכול להשיג בעצמו, ואז להחליט מה הוא רוצה לעשות.
היו הייתה אישה שיכלה להביא ילדים ובגלל שהיא יכלה להביא ילדים היא רצתה להביא ילדים הייתה גם אישה שרצתה להביא ילדים ולא יכלה להביא ילדים אבל רוב הנשים בעולם חושבות שבגלל שהן יכולות להביא ילדים אז הן צריכות להביא ילדים כמו שאנשים גבוהים הם צריכים להיות שחקני כדורסל אנשים שנראים טוב צריכים להיות דוגמנים אז אישה יכולה להביא ילדים היא צריכה להביא ילדים ככה החליטו, עכשיו מפה לשם משם לפה היא פחדה להביא ילדים למה היא פחדה להביא ילדים כי היא פחדה שהיא עכשיו תביא ילד ולילד יקרה דבר רע ואז היא לא תוכל לשאת את זה היא אישה אחראית היא לא מפגרת היא לא הולכת לבנק ולוקחת הלוואה ולא בודקת איך להחזיר היא לפני שהיא לוקחת הלוואה היא רוצה להיות בטוחה במאה אחוז שהיא תוכל להחזיר אז היא אומרת עכשיו אני אביא ילד היא לא אומרת בוא נביא ילד ומה שיהיה יהיה מקסימום נהיה דתיים שהשכנים יפרנסו אותנו לא בצורה כזאת.

היא חושבת מראש מי יפרנס ואיך יהיה והגיעה למסקנה שאם היא תביא ילדים יהיה לה לחץ רגשי היא תפחד היא מאוד תאהב את הילד שלה אז היא תפחד שיקרה לו דבר רע והיא תפחד שהוא ימות והיא תפחד שהוא ירוץ בכביש וידרס והיא תפחד שהמטפלת בגן תתעלל בו והיא תפחד שיאנסו אותו והיא תפחד שירצחו אותו וכל הפחדים בעולם היא תפחד, הרי בן אדם בקושי על עצמו יכול לשמור עכשיו היא הולכת לשמור על מישהו אחר בקיצור היא מאוד פחדה להביא ילדים והיא כבר שקלה להיות אל הורית אני לא רוצה ילדים רוצה לא להביא ילדים בכלל להיות אל הורית זה נקרא, מפה לשם משם לפה היא עכשיו אמרה אני רוצה לדעת איך אני יכולה להתמודד עם הפחד להביא ילדים אז אני שאלתי אתכם שאלה ואז לא בדיוק הייתה תשובה אז בסך הכל החלפתי את השאלה ואז מצאתם את התשובה.

נגיד שמישהו אומר אני מפחד להיות בזוגיות כי אני מפחד שיבגדו בי או שמישהו אומר אני מפחד לעבוד באיזה מקום כי אני מפחד שיפטרו אותי זה אותו דבר אותה שאלה מה התשובה נגיד שמישהו מפחד להתאהב כי הוא מפחד להיפגע מה הפתרון לזה הפתרון לזה הוא אתה צריך למצוא דרך להרגיש טוב כאינדיבידואל ואז אתה תוכל להרשות לעצמך להתאהב ולהיפגע, לדוגמה אתה מפחד להתחיל עם בחורה כי אתה מפחד שהיא תגיד לך לא אם אתה תהיה מסוגל להרגיש טוב גם אחרי שהיא תגיד לך לא יהיה לך אומץ להתחיל איתה אם לא אתה לא יכול להתחיל איתה כי אתה בעצם מסתכן בסיכון מאוד גדול היא יכולה להגיד לך לא ואז אוי ואבוי מה יקרה. עכשיו מה שזה בעצם אומר ברמה שלנו בנושא של הבחורה הזאת שהפתרון הוא כדלקמן היא צריכה לדמיין שיש לה ילדים והיא צריכה לדמיין כמה טוב יוצא לה מזה שיש לה ילדים, תתרכזו עכשיו היא צריכה לשכוח לרגע אחד את הרע של הילד היא צריכה לא להסתכל על החלק הרע שכשיש לה ילד אז היא תהיה בלחץ בפאניקה ובחרדה לא להסתכל על זה היא צריכה רגע אחד לדמיין שטוב לה עם הילד היא צריכה לדמיין את הילד ברגע טוב.

וכשהיא מדמיינת את הילד הזה ברגע טוב היא צריכה לשאול את עצמה למה כל כך טוב לי מהילד הזה למה טוב לי ממנו ואז התשובה תהיה ואז יכולות לבוא עוד כל מיני תשובות למה אני כל כך אוהבת את הילד הזה כי הוא גורם לי להרגיש משמעות כי הוא גורם לי להרגיש שייכות כי הוא גורם לי להרגיש משפחה כי הוא גורם לי להרגיש שאני טובה כי הוא גורם לי להרגיש שאני אמא כי הוא גורם לי משהו, אוקי זאת אומרת בעצם שמה שמדביק אותה לילד זה הכי הזה כי הוא גורם לי להרגיש אמא כי הוא גורם לי משהו ואז מה שצריך לעשות היא צריכה למצוא דרך להרגיש את הכי הזה בלי הילד צריך למצוא דרך נגיד היא אומרת לדוגמה היא אומרת אני כל כך אוהבת את הילד הזה כי אני מרגישה שאם אני אזדקן הוא יוכל לעזור לי נגיד אוקי שאני אף פעם לא אהיה לבד שתמיד יהיה לי ילד שיאהב אותי אז צריך להיכנס עוד לעומק שלו ולהבין נגיד שהיא מפחדת נגיד להזדקן לבד או מפחדת מאיזה משהו כזה וצריך לטפל בזה.

ואחר כך אחרי שהיא יכולה להרגיש טוב עם עצמה בלי קשר לילד עכשיו היא יכולה לבחור האם אני רוצה לא לפחד להזדקן באמצעות זה שאני יודעת איך לא לפחד להזדקן לבד בלי קשר לילד או שאני רוצה להביא ילד שימלא לי את הצורך הרגשי של זה שאני מפחדת להזדקן, זאת אומרת עוד פעם היא מפחדת להתאהב בילד היא מפחדת להביא ילד כי היא אומרת אם אני אביא ילד אני אתאהב בו אני יאהב אותו מאוד או אם אני אכנס לזוגיות אני מאוד יאהב את בעלי זה לא משנה ואז יכול לקרות משהו, אמרת סיכוי סיכון למה סיכוי סיכון זאת תשובה גרועה כי סיכוי באמת יש סיכוי גבוה שיקרה אסון כי באמת יש סיכוי גבוה שיקרה אסון וסיכון גם הסיכון מאוד גבוה כי אם את אוהבת אותו באמת יש סיכון מאוד גבוה שתרגישי רע ולכן הדרך הנכונה היא לטפל בגורם הסיכון.

מה זאת אומרת בגורם הסיכון כי אם אנחנו נכנסים לעומק בסוף מה שאני אמרתי זה פתרון דרך גורם הסיכון זאת אומרת אם היא תחשוב שהיא יכולה להרגיש טוב בלעדיו גם בלי הילד אז היא לא תפחד להביא את הילד, עכשיו רוב האנשים בעולם יגידו אין בעיה אני יכולה להרגיש טוב בלי ילד ועדיין אני מפחדת להביא ילד אבל מה זה אומר שהיא יכולה להרגיש טוב בלי ילד אבל היא לא יכולה להרגיש את הטוב שהילד מביא לה בלי ילד זה שני דברים שונים זה כמו בן אדם שרוצה לנתק קשר עם האקסית שלו כי הוא אומר ככה יהיה לי טוב עכשיו זה נכון שיכול להיות לך טוב בלי האקסית שלך אבל לא את אותו טוב שיכול להיות לך איתה ברגע שאתה תראה אותה או תחשוב עליה יהיה לך רע עוד פעם ולכן החוכמה היא זה לא רק לנסות להרגיש טוב בלי ילד אלא להרגיש את הטוב שאת חושבת שיכול להיות לך עם הילד את זה להרגיש בלי הילד ואז לא תפחדי להביא את הילד כי את לא מפחדת לאבד את הטוב הזה.

זאת אומרת כזה דבר אתה צריך לדמיין שהבחורה אומרת לך כן לדמיין שזה עושה לך טוב להרגיש את הטוב הזה בלי שהבחורה אומרת לך כן ואז יהיה לך אומץ להתחיל איתה אם אתה לא מסוגל להרגיש את הטוב שהבחורה יכולה לתת לך בלי הבחורה לא יהיה לך אומץ להתחיל איתה, יש בחורה אתה מרגיש טוב בלעדיה ועדיין אין לך אומץ להתחיל איתה למה כי יש אצלה טוב שאין לך אותו אתה צריך להגיד אוקי נניח שהיא תגיד לי כן ותרצה אותי ונחיה באושר ובעושר מה יצא לי מזה טוב x את ה - x הזה אני ללמוד להרגיש לבד איך לעשות את זה זאת שאלה אחרת האם אפשר לעשות את זה זאת שאלה אחרת האם כדאי לעשות את זה זאת שאלה אחרת זה לא הנושא עכשיו הנושא הוא שאת הטוב שאתה חושב שיכול להיות לך עם האובייקט שאתה מפחד להתאהב בו צריך את הטוב הספציפי הזה להשיג בלעדיו ורק אז אתה יכול לבחור אם אתה רוצה את האובייקט הזה או לא רוצה את האובייקט הזה.

ומה האמת שאם יהיה לך אותו אז אתה גם לא תרצה אותו נכון ומה האמת שזה נכון אבל תתרכז, בא נסביר מה הוא שאל הוא אומר אבל אם יהיה לי את הטוב למה שאני ארצה אותו אני אענה לך יש למה שאני ארצה אותו ויש אם אני יכול לרצות אותו, אני אענה לך תתרכז אני לא מנסה לעודד אותך בא נגיד נדבר על הילד אם אותה אמא תבדוק מה הדברים הטובים שיכול לצאת לי מילד והיא תראה שהיא יכולה להשיג את זה בלי הילד והיא תשיג את זה גם בלי הילד היא גם לא תרצה ילד כי יש לי את זה למה אני צריכה ילד אבל היא צריכה לראות שהיא יכולה להשיג את זה בלי ילד ואז היא יכולה לבחור האם אני רוצה להשיג את זה בלי ילד מפה או בלי ילד מפה או עם הילד. הבנת מה הבנת?

ש: שזה פותח לה עוד אפשרות של בחירה.

אליעד: נכון אבל אם היא כבר תשיג את זה משם אז באמת.

ש: אז היא יכולה לבחור גם שלא.

אליעד: לא אם היא תשיג את זה כבר ממקום אחר אז היא גם לא תרצה ילד כי זאת האמת. עכשיו רוב האנשים האל הוריים רוב האנשים האל הוריים אלא שלא רוצים ילדים רובם הם לא רוצים ילדים לא מבחירה רובם לא רוצים ילדים מחוסר בחירה הם חושבים שהם לא יסתדרו עם הילדים הם חושבים שהעולם הזה אכזר רוב האנשים האל הוריים הם חושבים שהעולם הזה אכזר בסדר זה רובם, רוב האנשים האל הוריים גם אם הם היו יכולים להתאבד הם היו מתאבדים ורובם כאילו אם הם היו יכולים לא להיוולד לא היו נולדים מלכתחילה רוב האנשים שלא רוצים ילדים זה אנשים שאם הם היו יכולים ללחוץ בכפתור אומרים לו טוב עכשיו יש לך אפשרות לבחור או שאתה לא נולד או שאתה נולד הוא אומר עזוב לא רוצה להיוולד מי צריך את הכאב ראש הזה זה רוב האנשים תבדוק רוב האנשים האל הוריים אם הייתה אפשרות לא היו מביאים את עצמם לעולם.

כי אם אתה אומר הייתי בוחר להיוולד אז החיים שלך טובים אז מה אכפת לך שיהיה עוד מישהו שטוב לו אבל אם אתה אומר תראה רע לי פה רק אין לי אומץ להתאבד או לא נעים לי או לא משנה מה אז אתה אומר טוב מה עכשיו צריך לסבך עוד מישהו בבעיה הזאת ואני עוד אמור לאהוב אותו אבל זאת אומרת שרוב האל הוריים הם אל הוריים לא מבחירה הם אל הוריים הם כאילו חושבים שהם בוחרים לא להביא ילדים הם לא בוחרים לא להביא ילדים כמו אלה חייבים להביא ילדים כי הם לא יכולים בלי ילדים אלה בוחרים לא להביא ילדים כי הם לא יכולים עם ילדים, הם לא יודעים לאהוב נגיד שמישהו אומר אני לא יכול להביא ילד כי אני לא יכול להקדיש לו תשומת לב כי זה אומר שאתה לא יודע לאהוב לא יודע לאהוב בלי תנאים לא יודע לתת את כל כולך למען מישהו זה גם סוג של דפקט. אוקי מה שאני אומר זה שבן אדם, מה עדיף להביא ילדים או לא?

ש: תלוי מה אתה.

אליעד: תלוי מה אתה אם אתה ואם אתה לא זה לא נכון, תקשיב בוא נדייק הכי טוב בעולם זה שתהיה מסוגל גם וגם ואחר כך תבחר מה שבא לך זה הכי טוב עכשיו לא אמרתי מה טוב לכדור הארץ ולא אמרתי מה טוב לזה תלוי גם מה זה כדור הארץ מי מגדיר מה זה כדור הארץ אבל בגדול מה שאני חותר זה שאתה צריך להיות מסוגל להביא ילדים ואתה צריך להיות מסוגל לא להביא ילדים ולהרגיש טוב עם ובלי אחר כך תבחר אתה רוצה תביא לא רוצה אל תביא זה נושא אחר אבל המטרה היא מה הטוב שילדים יכולים לעשות לך תרגיש בלעדיהם מה הרע שילדים יכולים לעשות לך תדע להסתדר עם הרע הזה ולהרגיש טוב מושלם עם הרע הזה ועכשיו תראה מה אתה רוצה. הבנת?
בניית ביטחון עצמי אפשר לבחור הצורך הרגשי סבל אני לא רוצה ילדים פחד להתחיל עם אישה רוצה משהו חיים ללא ילדים להתגבר על האקסית בגדו בי אהבה אי הורות אימהות אישה אל הורות אל הוריים אל הורים אלהורות אלהוריים אמהות אשה שלא רוצה ילדים בחורה בחורות בחירה בחירה בחיים בחירה בחיים ללא ילדים בלי ילדים גברים שלא רוצים ילדים הורה הורות הורים התאהבות זוגיות זוגיות ללא ילדים חיים חיים בלי ילדים חיים ללא ילדים חרדה אצל ילד חרדה אצל ילדים חרדה בילדים חרדה של ילד חרדה של ילדים חרדות אצל ילד חרדות אצל ילדים חרדות בילדים חרדות ופחדים ילדים חרדות ילד חרדות ילדים חרדות של ילד חרדות של ילדים ילד ילד בחרדה ילד בחרדות ילד חרדתי ילד מפחד ילד עם חרדה ילד עם חרדות ילד עם פחד ילד עם פחדים ילד פחדן ילד שמפחד ילדה ילדה בחרדה ילדה בחרדות ילדה חרדתית ילדה מפחדת ילדה פחדנית ילדה שמפחדת ילדים ילדים וחרדות ילדים ופחדים ילדים חרדות ילדים עם חרדה ילדים עם חרדות ילדים עם פחד ילדים עם פחדים ילדים פחדים ילדים פחדים וחרדות לא לגדל ילדים לא להביא ילדים לא רוצה ילדים לא רוצה לגדל ילדים לא רוצה להביא ילדים לא רוצה להיות אבא לא רוצה להיות אמא לא רוצות ילדים לא רוצות להיות אמהות להביא להביא ילד להביא ילדים להיפגע להתאהב לוותר על ילדים לחיות בלי ילדים לחיות ללא ילדים לידה נשים נשים שלא רוצות נשים שלא רוצות ילדים פחד פחד אצל ילד פחד אצל ילדים פחד בילדים פחד להביא ילדים פחד להיפגע פחד להתאהב פחד מאמהות פחד מהורות פחד מלידה פחד של ילד פחד של ילדים פחדים פחדים אצל ילד פחדים אצל ילדים פחדים ילד פחדים ילדים פחדים של ילד פחדים של ילדים רוצה ילדים רוצה להביא רוצה להביא ילדים רצון
למה עצובים ביום הולדת? עצבות ביום הולדת, תסמונת יום הולדת, דיכאון של יום הולדת, יום הולדת עצוב, חשבון נפש ביום הולדת, מרגיש רע ביום הולדת, תסמונת טרום יום הולדת, מרגיש לבד ביום הולדת
למה עצובים ביום הולדת? עצבות ביום הולדת, תסמונת יום הולדת, דיכאון של יום הולדת, יום הולדת עצוב, חשבון נפש ביום הולדת, מרגיש רע ביום הולדת, תסמונת טרום יום הולדת, מרגיש לבד ביום הולדת
... לא עצוב בכל יום שבו הוא בודד? למה דווקא ביום ההולדת? המסקנה היא שחוסר באנשים לחגוג איתם אינו סיבה מחייבת לעצב ביום הולדת. האם הפחד מהזדקנות הוא שגורם לעצבות ביום הולדת? אליעד מציע הסבר נוסף - פחד מהזדקנות. הוא מסביר שאנשים לעיתים עצובים כי יום ההולדת מסמל עבורם שהם הזדקנו בשנה, והם ... רגשות של עצבות, אי - נחת וחשבון נפש. לסיכום, אליעד כהן מסביר שהסיבות לעצב ביום הולדת הן רבות ומגוונות: חוסר באנשים לחגוג איתם, פחד מהזדקנות, תחושת סבל קיומית וחשבון נפש עמוק. אך הסיבה המרכזית היא עצם ההסתכלות המחודשת על ... ביום ההולדת שלהם. למה עצובים ביום הולדת? תסמונת יום הולדת חשבון נפש ביום הולדת דיכאון של יום הולדת למה אני מרגיש לבד ביום ההולדת? פחד מהזדקנות איך להתמודד עם עצב ביום הולדת? ...
פחד להזדקן, פחד להיות סיעודי, פחד מזקנה, אשליית העולם הבא, טיפול בחשיפה, אשליית מילוי הרצון, פחד להיות טיפולי, לא רוצה להיות סיעודי, לא רוצה להזדקן, לא רוצה להיות זקן, חושש להיות חולה, פחד להיות חסר אונים
פחד להזדקן, פחד להיות סיעודי, פחד מזקנה, אשליית העולם הבא, טיפול בחשיפה, אשליית מילוי הרצון, פחד להיות טיפולי, לא רוצה להיות סיעודי, לא רוצה להזדקן, לא רוצה להיות זקן, חושש להיות חולה, פחד להיות חסר אונים
... רע, אולי לא היה מפחד כלל להיות במצב סיעודי. מדוע אנשים לא חושבים עד הסוף על אשליית העולם הבא? הסיבה שאנשים מפחדים מהזדקנות ומוות קשורה ישירות לאשליה של העולם הבא, גן עדן או גיהנום. אנשים חושבים שהם יחסכו מצוות בעולם הזה וייהנו ... של העולם הבא, שבה אנשים מניחים שהכל יסתדר להם בסוף, בלי לבדוק לעומק את הפרטים. מה הקשר בין פחד לאבד את ההנאה לפחד מהזדקנות? אליעד כהן מסביר שהפחד מהזקנה והפחד מהמוות קשורים ישירות לפחד לאבד את ההנאה והיכולת ליהנות. אדם חושב שאם ... למוח האנושי לפחד ולהיצמד לדברים מסוימים, ולבדוק לעומק את השורש האמיתי של הסבל ושל ההנאה. איך מתמודדים נכון עם פחד מהזדקנות וממצב סיעודי? הדרך להתמודד עם הפחד מהזדקנות וממצבים סיעודיים לפי אליעד היא להבין את המנגנון הנפשי שיוצר את הפחד. במקום לברוח או להכחיש את הפחד, יש ... עדן? הנאה מלימוד תורה, שקרים של מחזירים בתשובה, שמירת העיניים אצל צדיקים, למה דתיים מפחדים מנשים? פחד מזקנה, פחד מהזדקנות , התמודדות עם הזדקנות, תודעה של תינוק, התאבדות בגלל זקנה, התאבדות של חולה סיעודי, בית דין של מעלה, תאוות ...
פחד מזקנה, פחד להזדקן, התמודדות עם הזדקנות, פחד מחוסר אונים, פחד להיות נכה, פחד להיות מוגבל, פחד מבית כלא, פחד להרגיש חסר אונים, פחד להיות תלוי באחרים, התאבדות בגלל זקנה, פחד ממחלות, פחד מנכות, טיפול בפחדים
פחד מזקנה, פחד להזדקן, התמודדות עם הזדקנות, פחד מחוסר אונים, פחד להיות נכה, פחד להיות מוגבל, פחד מבית כלא, פחד להרגיש חסר אונים, פחד להיות תלוי באחרים, התאבדות בגלל זקנה, פחד ממחלות, פחד מנכות, טיפול בפחדים
... כדור הארץ ולא קירות של תא. כאשר אדם מבין זאת, הוא יכול לקבל בפרופורציות את העובדה שהוא מוגבל, וכך גם לקבל בהשלמה את הזקנה והמוגבלות הפיזית. מהי הדרך היעילה להתמודדות עם פחדים מהזדקנות ונכות? הדרך להתמודדות עם פחדים אלו היא להבין לעומק שהמוגבלות והזקנה אינן רעות באופן מוחלט, אלא מדובר בתפיסה יחסית. ככל שהאדם מפנים זאת, הוא מסוגל ... אותן כחלק אינטגרלי מהחיים. ככל שהאדם מפנים זאת, כך הוא יוכל להתמודד עם הזקנה, הנכות והמוגבלות בלי לחוות פחד עמוק או ייאוש. התפיסה שלנו היא זו שקובעת את רמת הסבל שלנו. פחד מהזדקנות פחד מחוסר אונים פחד מנכות התמודדות עם מוגבלות קבלת שינויים בחיים איך אנשים משתנים בגישתם להזדקנות? אנשים רבים כשהם צעירים חווים פחד עמוק מהזדקנות ... שמסביבו. מה המסקנה? זקנה ומוגבלות אינן באמת רעות, אלא תלויות בתפיסה של האדם. כאשר הוא לומד לראות אותן כחלק טבעי מהחיים, הוא מפסיק לפחד מהן ומקבל אותן בצורה רגועה יותר. פחד מהזדקנות פחד מחוסר אונים פחד מנכות התמודדות עם מוגבלות קבלת שינויים בחיים ...
פרקינסון, ניוון שרירים, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, רטטת, מחלה ניוונית, פחד להזדקן, מחלה חשוכת מרפא, התמודדות עם כאב, לחיות עם פרקינסון, להתמודד עם פרקינסון
פרקינסון, ניוון שרירים, התמודדות עם מחלת הפרקינסון, רטטת, מחלה ניוונית, פחד להזדקן, מחלה חשוכת מרפא, התמודדות עם כאב, לחיות עם פרקינסון, להתמודד עם פרקינסון
... לדבריו, הדרך היחידה לצמצם את הסבל מפרקינסון באופן משמעותי היא ללמוד לראות את הדברים אחרת, לשאול שאלות, ולא לקבל כמובן מאליו שהמחלה או הכאב הם דבר רע. איך להתמודד עם פרקינסון ללא סבל? כיצד להפחית פחד מהזדקנות? האם פרקינסון חייב לגרום לסבל נפשי? איך להפסיק לשפוט ...
אושר שקרי מול אושר אמיתי, שיטות איך לא להרגיש רע לבד, למה השקר מזיק לאדם? המרדף אחרי האושר החיצוני, אושר רגעי, אושר זמני, הרצון לזוגיות, התאהבות זוגיות, איך להרגיש טוב לבד? איך להיות מאושר באמת?
אושר שקרי מול אושר אמיתי, שיטות איך לא להרגיש רע לבד, למה השקר מזיק לאדם? המרדף אחרי האושר החיצוני, אושר רגעי, אושר זמני, הרצון לזוגיות, התאהבות זוגיות, איך להרגיש טוב לבד? איך להיות מאושר באמת?
... לפתח פחדים לא הגיוניים וחרדות ללא קשר למציאות. לדוגמה, פחד מנטישה, פחד מהזדקנות לבד, פחדים חברתיים ואחרים. כך נוצר מצב שבו האדם כבר אינו מסוגל להרגיש טוב גם כשהוא מבין בשכלו שאין לו סיבה לפחד או להרגיש רע. איך ניתן להפסיק את מעגל השקרים ולמצוא אושר ...
חיסכון לפנסיה, לא לחסוך לפנסיה, האם לחסוך לפנסיה? רכישת דירה, לקנות דירה, האם לקנות דירה? כסף ואושר, אושר לא תלוי בכסף, כסף לא קונה אושר, פחד להזדקן, אין לי פנסיה, אין לי דירה
חיסכון לפנסיה, לא לחסוך לפנסיה, האם לחסוך לפנסיה? רכישת דירה, לקנות דירה, האם לקנות דירה? כסף ואושר, אושר לא תלוי בכסף, כסף לא קונה אושר, פחד להזדקן, אין לי פנסיה, אין לי דירה
... האם יש היגיון אמיתי בחיסכון לפנסיה, ברכישת דירה ובניסיון להבטיח את העתיד באמצעות כסף? אליעד בוחן לעומק את הקשר שבין כסף לאושר, את הפחד מהזדקנות ללא חסכונות או דירה, ואת השאלה האם באמת הכסף שאנשים חוסכים לעתיד מבטיח להם אושר ...
פחד להזדקן, פחד מזקנה, פחד מאיבוד שליטה, פחד ממחלה, פחד מחוסר אונים, פחד לאבד שליטה, פחד מתאונה, פחד מנכות, פחד ממחלות, פחד להיות חולה סיעודי, חברות ביטוח, שיטות לטיפול בפחדים, להישאר צעיר לנצח, פחד להיות זקן
פחד להזדקן, פחד מזקנה, פחד מאיבוד שליטה, פחד ממחלה, פחד מחוסר אונים, פחד לאבד שליטה, פחד מתאונה, פחד מנכות, פחד ממחלות, פחד להיות חולה סיעודי, חברות ביטוח, שיטות לטיפול בפחדים, להישאר צעיר לנצח, פחד להיות זקן
... חוסר האונים. אם אדם מאבד יכולות בסיסיות כמו יכולת לזוז או לדבר, אף טיפול משפחתי לא באמת יכול להחזיר לו את תחושת השליטה. מדוע תינוקות אינם מפחדים מהזדקנות? תינוקות אינם מפחדים להזדקן מסיבה פשוטה: הם נמצאים כבר במצב של חוסר אונים מוחלט, והם מעולם לא חוו שליטה או עצמאות. תינוק לא יכול לזוז לבד, לאכול לבד, להתלבש לבד או ... - כי אין לו שום שליטה מלכתחילה. הפחד להזדקן נוצר רק לאחר שאדם מתרגל לשליטה וליכולות מסוימות ופוחד לאבד אותן. איך ניתן להתמודד באופן אמיתי עם הפחד מהזדקנות? אליעד מסביר שיש שתי דרכים מרכזיות להתמודד עם כל פחד: להקטין את הסיכוי שיקרה הדבר המפחיד (למשל, לשמור על הבריאות). להקטין את תחושת הסיכון, כלומר, לומר שגם אם הדבר הרע ... וסובל, לא אכפת לך. כשאתה מוכן באמת לכל תחושה - גם פחד, גם סבל - אתה משתחרר לחלוטין מהפחד לאבד שליטה או להזדקן. סיכום - מהו הפתרון האמיתי לפחד מהזדקנות ואובדן שליטה? הדרך האמיתית להתמודד עם פחדים אלו אינה בביטוחים רפואיים, כסף או טיפול משפחתי, אלא בשינוי היחס שלך למה טוב ולמה רע. מי שאינו תלוי באושר שמגיע מדברים ...
אהבה מהי, מהי התאהבות? מה זה אהבה? פחד מאהבה, פחד להתאהב, פחד להיפגע, מהי אהבה? אהבה טוב או רע, חרדת נטישה, חרדה מאהבה, איך נוצרת אהבה? מה טוב באהבה? מה רע באהבה?
אהבה מהי, מהי התאהבות? מה זה אהבה? פחד מאהבה, פחד להתאהב, פחד להיפגע, מהי אהבה? אהבה טוב או רע, חרדת נטישה, חרדה מאהבה, איך נוצרת אהבה? מה טוב באהבה? מה רע באהבה?
... מהי, מהי התאהבות? מה זה אהבה? פחד מאהבה, פחד להתאהב, פחד להיפגע, מהי אהבה? אהבה טוב או רע, חרדת נטישה, חרדה ... בוחר לאהוב ללא תנאים, לא תהיה זו אהבה שלמה. למה אנשים מפחדים להתאהב ולהיפגע? הפחד מאהבה קשור ישירות לפחד להיפגע. אליעד מסביר שבכל דבר שאנו אוהבים קיים סיכון מסוים להיפגע או לסבול. אנשים רבים נמנעים מאהבה אמיתית, כי הם חוששים להיפגע מרגשות כמו חרדת נטישה, בדידות או אכזבה. לדוגמה, אם ... מהכאב האפשרי, הוא יימנע מלנסוע כלל. כך גם באהבה: מי שחושש להיפגע, יימנע מלאהוב באופן מלא ושלם. האם באמת יש אהבה ללא ... זו אהבה מלאה כפי שהייתה בהתחלה, כי הם מגבילים את עצמם מחשש להיפגע שוב. אליעד טוען שאהבה אמיתית דורשת נכונות מלאה לסבול, להיפגע, ולחוות תחושות שליליות בעוצמה מלאה. רק מי שמוכן באמת ... משוחרר מפחד? אליעד מציע מבחן פשוט לדעת אם אדם משוחרר מהפחד להיפגע: מי שטוען שהוא משוחרר או רוחני אך אינו מוכן להתאהב ולהסתכן בפגיעה, למעשה אינו משוחרר באמת. רק אדם שמוכן ... פחד ועם תחושת חופש מוחלטת. מהי אהבה ללא תנאים? פחד מאהבה ומהתאהבות איך להשתחרר מפחד להיפגע? מה טוב ומה רע באהבה? האם קיימת אהבה מוחלטת? איך ...
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
מנגנון הגנה, מנגנון הדחקה, תהליכים נפשיים, תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה?
... תגובת היפוך, הימנעות, פחד מכישלון, פחד מאכזבה, פחד להיפגע, מפחד לאהוב, מפחד להתאהב, הפרעת אישיות נמנעת, מנגנוני הגנה, מנגנוני הדחקה, למה לא להדחיק? איך לטפל בהדחקה? ... אדם שנפגע בעבר ממערכת יחסים עשוי לפתח פחד מאכזבה, פחד להיפגע, או פחד מכישלון נוסף, ולכן הוא נמנע לחלוטין מהתאהבות או מיצירת קשרים חדשים. מנגנונים אלו יכולים לגרום לו לחיות חיים מוגבלים מאוד, בהם הוא ... אדם שנדחה על ידי בחורה, במקום פשוט להימנע מהתאהבות חדשה, מקצין את ההגנה שלו ואומר לעצמו ששום דבר לא מעניין אותו יותר, ומנתק את עצמו ... לגמרי. הוא עושה זאת כדי להימנע מראש מהאפשרות להיפגע שוב, אך המחיר הוא חיים ריקים ומנותקים. אליעד מציג דוגמה נוספת מעולם הדת, שבו קיימים ... לדוגמה פחד מאהבה, כנראה שיש בו רצון עמוק וחזק להתאהב. אליעד מדגים זאת על ידי השוואה לאנשים שנגמלו מאלכוהול או סמים, ומפחדים להימצא ליד אנשים ... בתוצאות, כך הוא נעשה יותר חופשי לנסות דברים, להתאהב, להיכשל או להצליח. איך ליישם את זה בחיי היום - יום? הדרך שאליעד מציע לטיפול בהדחקה ... להכיר את הרצונות האמיתיים שלו, ולהסכים לנסות ולהיפגע, מתוך הבנה שאין זה מפחית מערכו. איך לטפל במנגנוני הגנה? למה אני מפחד להיפגע? איך להתגבר על פחד מכישלון? איך לאהוב בלי לפחד להיפגע? למה מנגנון הדחקה מזיק? מהי תגובת היפוך? מה הקשר בין אהבה עצמית להצלחה? יש דבר ... אומר שביומיום שלהם הם נמנעים מלעשות דברים כי הם מפחדים להיפגע לדוגמה נגיד בן אדם מפחד לאהוב כי פעם הוא התאכזב בן אדם מפחד לנסות כי פעם הוא נכשל, ... סוג של סגירות ואז חוקרים למה ולמה כי הוא לא רוצה להיפגע כי הוא לא רוצה להתאהב ולהתאכזב כי הוא לא רוצה להיפתח ולהיקשר וזה כל מיני מנגנונים כאלה. עכשיו המנגנונים האלה ... ההגנה האלה הם הרסניים כי מצד אחד אתה מגן על עצמך להיפגע אבל מצד שני הסיכון להיפגע הוא המחיר שאתה משלם תמורת האופציה לאהוב תמורת האופציה ליהנות כי אם אתה תגיד אני לא מוכן להיפגע בבית קברות אתה לא נפגע משום דבר וגם לא נהנה משום דבר אתה מת והרבה מאוד אנשים הם מפחדים לנסות דברים שמא הם יכשלו הם מפחדים להתאהב שמא הם יפגעו הם מפחדים לנסות שמא זה מפחדים זה שמא, עכשיו זה נכון שזה מגן עליך אבל ... עכשיו לרצות מישהי אז במקום להגיד רק אני לא רוצה להתאהב הוא מקצין את מנגנון ההגנה ואז הוא אומר מעכשיו אני בכלל אומר שנגיד דברים משעממים אותי ... הוא לא רוצה ליהנות עם אנשים כדי להגן על עצמו מלהתאהב במישהי ולמה הוא לא רוצה להתאהב במישהי כדי להגן על עצמו שמא היא לא תרצה אותו ואז בעצם הוא הוציא מעצמו כמה מנגנונים, זה ... והוא לא מנסה להשיג אותם כי הוא מפחד להיכשל מפחד להיפגע מפחד ממשהו כל אחד יש לו איזה משהו כזה, עכשיו אז המנגנוני ההגנה האלו לכשעצמם הם ... זה עוד יותר מתוסבך מזה מי האנשים שלא ירצו להתאהב האנשים שמאוד מתאהבים, זאת אומרת אם בן אדם נגיד חושב שאם הוא יאהב נגיד למי מפריע להיות ... לא צדיק אז הוא מוציא את העצבים עליה. ש: מה אמרו הרהורי העבירה קשים יותר. אליעד: ממה מהעבירה. ש: מה העבירה עצמה. אליעד: ההרהורים יכולים להיות יותר קשים מהעבירה עצמה הלאה, בכל מקרה מה שזה אומר לנו שהפתרון לבן אדם ... להגיד לו מה אתה לא רוצה הוא אומר אני לא רוצה להתאהב יפה אם אתה אומר שאתה לא רוצה להתאהב אם אתה יותר מדי לא רוצה להתאהב זה אומר שבתוכך אתה כנראה יותר מדי רוצה להתאהב ולכן אתה לא מאפשר לעצמך להתאהב, אם אתה אומר אני לא רוצה כסף בכלל למה אתה לא עובד? מה אני לא צריך כסף לא צריך כסף כנראה ...
התאהבות בקושי, התאהבות בקלות, למה יש אנשים שמתאהבים בקלות? למה יש אנשים שקשה להם להתאהב? פחד מהתאהבות, פחד להתאהב, לא רוצה להתאהב, איך נוצרת התאהבות? התאהבות בריבאונד, התאהבות אחרי פרידה, למה היא התאהבה בי? מהי התאהבות?
התאהבות בקושי, התאהבות בקלות, למה יש אנשים שמתאהבים בקלות? למה יש אנשים שקשה להם להתאהב? פחד מהתאהבות, פחד להתאהב, לא רוצה להתאהב, איך נוצרת התאהבות? התאהבות בריבאונד, התאהבות אחרי פרידה, למה היא התאהבה בי? מהי התאהבות?
התאהבות בקושי, התאהבות בקלות, למה יש אנשים שמתאהבים בקלות? למה יש אנשים שקשה להם להתאהב? פחד מהתאהבות, פחד להתאהב, לא רוצה להתאהב, איך נוצרת התאהבות? התאהבות בריבאונד, התאהבות אחרי פרידה, למה היא התאהבה בי? מהי התאהבות? למה יש אנשים שמתאהבים בקלות ויש אנשים שמתאהבים בקושי? אליעד כהן עוסק בשאלה למה יש אנשים שמתאהבים בקלות בעוד אחרים מתקשים להתאהב. הוא מסביר שהתאהבות נובעת ממקום של חסך רגשי או רצון רגשי לא מסופק. כשיש לאדם רצון חזק למשהו, כגון אהבה או חיבור רגשי, וכשהוא פוגש גורם חיצוני שגורם לו להרגיש את הרגש הזה, ההתאהבות יכולה להיווצר. איך חסך רגשי משפיע על התאהבות? אליעד נותן דוגמה לכך שמישהו הולך ברחוב ביום חם ומישהו מציע לו כוס מים. הוא עשוי להרגיש נחמד ולקחת את כוס המים, אך כאשר אותו אדם נמצא במדבר, צמא מאוד, הוא לא רק יקבל את כוס המים אלא עשוי גם להתאהב באדם שנתן לו אותה. זה נגרם לא רק בגלל הצורך במים, אלא בגלל שהאדם נמצא במצב של חסך רגשי, שהוא רעב רגשי. ככל שהאדם יותר רעב רגשית, כך יש סיכוי שהוא יתאהב יותר בקלות. האם התאהבות נובעת מתוך חיבור אמיתי? לא תמיד התאהבות נובעת מתוך חיבור אמיתי לאדם השני. לעיתים היא נובעת מהמקום שבו אדם נמצא - אם הוא נמצא במצב רגשי רע או במערכת זוגית לא מספקת, הוא עלול להתאהב בקלות במישהו אחר, לא כי האדם השני הוא המציאה הגדולה, אלא כי יש לו חסך רגשי. מהו ריבאונד וכיצד הוא קשור להתאהבות? תופעה נוספת שקשורה להתאהבות בקלות היא הריבאונד - אדם שמסיים קשר זוגי ומתאהב מהר במישהו אחר. זה לא תמיד נובע מהתאמה אמיתית, ... נמצא לאחר פרידה - הוא מרגיש דחוי וריק, ולכן הוא מתאהב בקלות במישהו אחר כדי למלא את החור הרגשי שנפער בו. איך מנגנוני הגנה משפיעים על ההתאהבות? לעיתים, מנגנוני הגנה יכולים למנוע מאדם להתאהב. לדוגמה, אדם שחווה פגיעה רגשית או פרידה כואבת עלול להימנע מלהתאהב מתוך פחד ממחויבות רגשית או פחד מכאב. ישנם גם אנשים שנפגעים בטראומות קודמות, שמקשות עליהם לפתוח את הלב ולהתאהב מחדש. למה יש אנשים שמתאהבים בקלות ויש אנשים שמתאהבים בקושי? בסופו של דבר, כל אדם מתאהב בקצב שלו. יש כאלה שמתאהבים בקלות כי הם רעבים רגשית, ויש אחרים שמתאהבים בקושי כי הם נושאים עימם טראומות רגשיות או פחדים שגורמים להם להימנע מהתאהבות. התאהבות לא תמיד נובעת מהתאמה אמיתית בין שני אנשים, אלא פעמים רבות היא תוצאה של צורך רגשיים לא מסופקים. מהי התאהבות? ריבאונד פרידה זוגית התאהבות מחדש מנגנוני הגנה רגשיים למה יש אנשים שמתאהבים בקלות ויש אנשים שמתאהבים בקושי? אליעד מסביר שהתאהבות נוצרת כאשר יש לאדם רצון רגשי או חסך רגשי, כלומר, משהו שהוא רוצה או חסר לו, ויש גורם חיצוני שגורם לו להרגיש את הרגש הזה. התאהבות יכולה להיווצר כאשר האדם נמצא במצב שבו הוא זקוק לרגש מסוים, כמו למשל תחושת חיבור, תמיכה או אהבה. ... ולהגיד תודה. אך אם אותו אדם נמצא במדבר ומאוד רעב למים, הוא יקבל את כוס המים ויגיב בצורה הרבה יותר חמה ורגשית, עד כדי כך שהוא עשוי להתאהב באדם שנתן לו את כוס המים. הדבר הזה קורה לא רק בגלל המים, אלא בגלל שהוא נמצא במצב של רעב רגשי - הוא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: פחד מהזדקנות, האם באמת הכל לטובה? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחד מהזדקנות, איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן פרטי, אימון אישי להפרעות קשב, אימון אישי להפרעות קשב וריכוז בתחום פחד מהזדקנות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.8428 שניות - עכשיו 25_08_2025 השעה 01:45:08 - wesi1