אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אימהות ✔אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:31אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
למה אנשים מפחדים להביא ילדים לעולם?

רבים מתלבטים האם להביא ילדים או להישאר אל - הוריים, מתוך חשש מפני ההשלכות הרגשיות, הכלכליות והחברתיות של ההורות. אנשים שבוחרים להיות אל - הוריים עושים זאת לעיתים מתוך חשש כבד מפני פגיעה רגשית שעלולה להיגרם להם אם יקרה משהו רע לילדם. למשל, אישה אחת פחדה מאוד להביא ילד כי היא חששה שאם תביא ילד, הוא עלול להיפגע או אפילו למות, והיא לא תוכל לשאת את הכאב הנפשי שיתלווה לכך. האישה הזו היא דוגמה למישהי שלוקחת אחריות רבה ואינה מקבלת החלטות בקלות דעת, אלא בוחנת מראש את היכולת שלה להתמודד עם התוצאות.

לדוגמה, כמו שאדם אחראי לא ייקח הלוואה מהבנק בלי לוודא מראש כיצד יוכל להחזיר אותה, כך אותה אישה רצתה להיות בטוחה במאה אחוז שתוכל לעמוד בלחץ הנפשי של הורות. היא תכננה מראש את כל ההיבטים הכלכליים והרגשיים, ונמנעה מגישת ה"נזרום ונראה מה יהיה", מחשש להסתמך על אחרים במקרה של קושי.

הפחד שלה התמקד בדאגה לילד: הפחד שהוא ימות, ידרס בכביש, יעבור התעללות בגן, ייאנס, יירצח ועוד. החרדה התבססה על ההבנה שקשה מאוד לאדם להגן אפילו על עצמו, ולכן כמעט בלתי אפשרי מבחינתה לדמיין כיצד תגן על ילד חסר ישע. בעקבות כך, היא שקלה ברצינות לבחור באל - הורות - החלטה מודעת שלא להביא ילדים לעולם, כדי להימנע מהחרדות והכאבים הצפויים.

איך להתמודד עם הפחד מהורות?

אליעד כהן הסביר שהפחד של אותה אישה דומה לפחדים רבים אחרים שיש לאנשים, כגון הפחד להיכנס לזוגיות, הפחד מבגידה, או הפחד להתאהב ולהיפגע. הוא נתן דוגמה של אדם שמפחד להתחיל עם מישהי כי הוא חושש שתדחה אותו. האדם הזה יוכל להתמודד עם הפחד רק אם יצליח להרגיש טוב עם עצמו גם במקרה שיידחה. במילים אחרות, הפחד אינו נובע מהפעולה עצמה אלא מהתלות בתחושת הטוב שאדם מצפה לקבל מהפעולה. אם אפשר לחוש טוב ללא תלות בתוצאה, הפחד מתפוגג.

איך להרגיש טוב בלי להביא ילד?

על מנת להתמודד עם הפחד מהורות, אליעד הציע שהאישה תדמיין את עצמה כאמא שחווה רגעים טובים עם הילד שלה, ותשאל את עצמה מדוע היא נהנית מאותם רגעים. התשובות עשויות להיות:
  • הילד נותן לה תחושת משמעות בחיים.
  • הוא גורם לה להרגיש שייכת.
  • הוא יוצר אצלה תחושת משפחתיות.
  • הוא מספק לה תחושת ביטחון שהיא לא תהיה לבד בעתיד.
  • הוא מאפשר לה להרגיש כאמא טובה.
לאחר זיהוי הצרכים הללו, עליה למצוא דרך להרגיש את התחושות האלו גם ללא ילד. למשל, אם היא מפחדת להזדקן לבד, עליה לפתור את הפחד ישירות ולא באמצעות הבאת ילד. לאחר שתרגיש שהיא יכולה להשיג את התחושות הללו בעצמה, ללא תלות בילד, רק אז תוכל לבחור באמת האם היא רוצה ילד או לא, ממקום של חופש אמיתי ולא מתוך פחד.

מדוע לא מספיק לשקול "סיכוי מול סיכון"?

יש גישה שאומרת שעל האדם לשקול יתרונות מול חסרונות. אך אליעד מסביר שזה פתרון לא מספיק, כי באמת יש סיכון משמעותי שמשהו רע יקרה לילד. במקום זאת, הפתרון הוא לטפל ישירות בגורם לפחד - התלות הרגשית בדבר. אם האדם יכול להרגיש טוב גם ללא הדבר שהוא פוחד לאבד, הוא משחרר את עצמו מהפחד.

איך גישה זו קשורה לזוגיות ולחיים בכלל?

אליעד כהן מדגים את הרעיון גם בתחום הזוגיות. למשל, אדם שפוחד להתחיל עם מישהי כי הוא זקוק לאישורה כדי להרגיש טוב, צריך ללמוד להרגיש טוב בלי קשר לתגובת האישה. רק כאשר הוא יוכל להרגיש את תחושת הטוב הזו בכוחות עצמו, הוא ייגש לאישה מתוך חופש בחירה ולא מפחד.

היכולת להרגיש טוב בלי תלות במשהו מאפשרת בחירה חופשית אמיתית. אם האדם כבר מרגיש מסופק ומאושר בלי ילדים, הוא יכול לבחור להביא ילדים ממקום נקי מפחד. אם יגיע למצב שבו הוא משיג את כל הטוב שהוא מדמיין שהילדים יעניקו לו ללא ילדים, הוא עשוי לבחור שלא להביא ילד כלל, אך זו תהיה בחירה אמיתית ולא כפויה.

מה באמת מניע אנשים אל - הוריים?

רוב האנשים האל - הוריים אינם בוחרים בכך באמת, אלא מתוך פחד. רבים מהם רואים את העולם כאכזרי, ולו היו יכולים לבחור מראש האם להיוולד או לא - רבים היו בוחרים שלא להיוולד מלכתחילה. הם אינם מסוגלים לדמיין את עצמם מסתדרים עם האתגרים והכאב שהחיים מציבים, ובמיוחד לא עם הקושי שבהבאת ילדים לעולם.

איך להגיע לבחירה חופשית אמיתית לגבי ילדים?

האדם האידיאלי, לפי אליעד, הוא מי שיכול להביא ילדים וגם לא להביא ילדים, ומרגיש טוב בשני המצבים. רק אז, אחרי שהוא מסוגל להרגיש מסופק גם בלי ילד, הוא באמת בוחר אם להביא ילדים או לא, ממקום של חופש אמיתי. המטרה היא להבין מה טוב שילדים יכולים להעניק, ולהשיג את הטוב הזה באופן עצמאי. רק אז הבחירה להורות הופכת להיות נקייה מלחץ ופחדים, ובאמת חופשית.
התמודדות עם הפחד מהבאת ילדים לעולם

הייתה אישה שיכלה להביא ילדים, וכיוון שהיא יכלה להביא ילדים, היא רצתה להביא ילדים. מנגד, הייתה גם אישה אחרת שרצתה להביא ילדים, אך לא יכלה להביא ילדים. עם זאת, מרבית הנשים בעולם חושבות שאם הן מסוגלות להביא ילדים, עליהן להביא ילדים - בדומה לאופן שבו אנשים גבוהים מצופים להיות שחקני כדורסל, או אנשים בעלי מראה חיצוני נאה מצופים להיות דוגמנים. כך נוצרה תפיסה שכאשר אישה יכולה להביא ילדים, היא צריכה להביא ילדים.

הפחד מהאחריות שבהבאת ילדים

האישה המדוברת פחדה להביא ילדים. מה היה מקור הפחד שלה? היא חששה כי אם תביא ילד לעולם, עלול לקרות לו דבר רע, והיא לא תוכל לשאת זאת. מדובר באישה אחראית, שלא מקבלת החלטות פזיזות. היא אינה אדם שלוקח הלוואה מהבנק מבלי לבדוק מראש כיצד להחזיר אותה. לפני שהיא מקבלת החלטות, היא בוחנת לעומק האם תוכל לעמוד בתוצאות שלהן. באופן דומה, לפני שהיא תביא ילד, היא רוצה להיות בטוחה במאה אחוז שהיא מסוגלת להתמודד עם כל מה שכרוך בכך.

לעומת אנשים שמביאים ילדים מתוך גישה של "נזרום עם החיים ונראה מה יהיה", היא לא רצתה להיות תלויה בחסדי אחרים. היא רצתה לתכנן מראש את ההיבטים הכלכליים והרגשיים הכרוכים בהורות. בסופו של דבר, היא הגיעה למסקנה שאם תביא ילד, היא תהיה בלחץ רגשי תמידי: היא תאהב את הילד שלה עד מאוד ולכן תפחד מכל סכנה שעלולה לאיים עליו. היא תפחד שהוא ימות, שתתרחש תאונה, שהמטפלת בגן תתעלל בו, שיאנסו אותו, שירצחו אותו - וכל הפחדים האפשריים יהפכו למציאות נפשית קשה עבורה. האדם בקושי מסוגל להגן על עצמו, אז איך הוא יכול להגן על מישהו אחר? בשל הפחדים הללו, היא שקלה להיות אל - הורית, כלומר, לבחור במודע לא להביא ילדים לעולם.

כיצד להתמודד עם הפחד?

האישה רצתה לדעת איך להתמודד עם הפחד שלה מהבאת ילדים, אך לא קיבלה תשובה מספקת לכך. לכן היא ניסתה לנסח את השאלה שלה מחדש, וכך הצליחה למצוא תשובה.

הפחד שלה לא היה שונה מהפחדים של אנשים בתחומים אחרים. לדוגמה, יש אנשים שחוששים להיות בזוגיות כי הם מפחדים שיבגדו בהם, או אנשים שחוששים לעבוד בעבודה מסוימת כי הם מפחדים שיפטרו אותם. באופן דומה, יש אנשים שפוחדים להתאהב כי הם חוששים להיפגע. הפתרון לכל המצבים הללו הוא אחד: אדם צריך ללמוד כיצד להרגיש טוב כאינדיבידואל, בלי תלות בגורמים חיצוניים.

למשל, אדם שפוחד להתחיל עם אישה כי הוא מפחד שהיא תדחה אותו - אם הוא יוכל להרגיש טוב גם במקרה של דחייה, יהיה לו אומץ לגשת אליה. אם הוא לא מסוגל להתמודד עם הדחייה, הוא לא ינסה בכלל. במילים אחרות, הפחד לא נובע מהפעולה עצמה, אלא מהאפשרות להרגיש רע אם הדברים לא יסתדרו כפי שהוא רוצה.

יישום הפתרון לגבי פחד מהורות

כדי להתמודד עם הפחד מהבאת ילדים, האישה צריכה לדמיין את עצמה כאמא ולדמיין כמה טוב יוצא לה מהחוויה הזו. חשוב שהיא לא תתמקד בצד השלילי, כלומר, בחרדה ובפאניקה שהיא חוששת מהן, אלא רק ברגעים החיוביים שיש לה עם הילד.

כשהיא מדמיינת רגע טוב עם הילד, עליה לשאול את עצמה: "למה טוב לי כל כך מהילד הזה? מה הוא גורם לי להרגיש?" התשובות שיכולות לעלות הן:
  • הוא גורם לי להרגיש משמעות.
  • הוא גורם לי להרגיש שייכות.
  • הוא גורם לי להרגיש משפחה.
  • הוא גורם לי להרגיש שאני אמא.
  • הוא נותן לי תחושת ביטחון בכך שאני לא אהיה לבד בעתיד.
השלב הבא: להרגיש את הטוב הזה בלי ילד

לאחר שזיהתה מה הילד גורם לה להרגיש, השלב הבא הוא למצוא דרך לחוות את התחושות האלו גם בלי להביא ילד. אם למשל היא אומרת שהיא רוצה ילד כי היא פוחדת להזדקן לבד, היא צריכה להתמודד ישירות עם הפחד מהזדקנות לבד, בלי לקשור זאת להבאת ילדים.

אם היא תוכל למצוא פתרון שיאפשר לה להרגיש טוב עם עצמה גם בלי ילד, אז יהיה לה חופש בחירה אמיתי: היא לא תהיה תלויה בילד כדי למלא את הצורך הרגשי שלה. היא תוכל לשאול את עצמה: "האם אני רוצה להביא ילד כדי להתמודד עם החרדה שלי? או שאני יכולה לפתור את החרדה ולבחור האם להביא ילד מסיבות אחרות?"

מדוע פתרון של "סיכוי - סיכון" אינו מספיק?

יש אנשים שאומרים שצריך להסתכל על הבאת ילדים במונחים של "סיכוי - סיכון", כלומר, לשקול את היתרונות מול החסרונות. אבל זו לא תשובה מספקת במקרה הזה, כי באמת יש סיכון גבוה שיקרה משהו רע, והסיכון להרגיש רע במקרה של אסון הוא עצום. לכן, הפתרון הוא לא רק לשקול את הסיכויים, אלא לטפל ישירות בגורם הסיכון - כלומר, בתחושות התלות הרגשית שהופכות את הילד להכרחי.

הקשר לזוגיות ולחיים בכלל

באופן כללי, כאשר אדם רוצה משהו מאוד, אבל מפחד מההשלכות שלו, עליו לשאול את עצמו: "איזו תחושת טוב אני מקשר לדבר הזה, וכיצד אני יכול להרגיש את אותה תחושה גם בלי הדבר הזה?"

לדוגמה, אם גבר מפחד להתחיל עם אישה כי הוא זקוק לאישור שלה כדי להרגיש טוב, הוא צריך ללמוד להרגיש את האישור הזה בעצמו, בלי תלות באחרים. רק לאחר שיצליח בכך, הוא יוכל לגשת לאישה ממקום של ביטחון ובחירה חופשית, ולא מתוך פחד.

האם אפשר להרגיש טוב בלי ילדים ועדיין לרצות ילדים?

שאלה שעולה היא: "אם אני כבר מרגישה טוב בלי ילדים, למה שאמשיך לרצות ילדים?" והתשובה היא שיש הבדל בין "לא לרצות" לבין "לא להיות תלוי". אדם יכול להרגיש מסופק בלי משהו, אך עדיין לבחור בו מתוך רצון חופשי.

לדוגמה, אם האישה תצליח להרגיש את כל היתרונות שהילד אמור להביא לה גם בלי ילד, היא תוכל לבחור אם היא עדיין רוצה להביא ילד או לא. אם היא תגיע למצב שבו היא משיגה את כל מה שהיא מחפשת ממקום אחר, ייתכן שהיא לא תרגיש צורך בילד כלל.

מה מניע את רוב האנשים האל - הוריים?

לרוב, אנשים שבוחרים לא להביא ילדים עושים זאת לא מבחירה אמיתית, אלא מתוך פחד. רובם חושבים שהעולם הזה אכזרי, וחלקם אף היו מעדיפים לא להיוולד מלכתחילה. אם היה להם כפתור שמאפשר לבחור בין "להיוולד" או "לא להיוולד", רבים מהם היו בוחרים באפשרות השנייה.

הסיבה לכך היא שהם רואים את החיים כמקום של סבל, ולכן הם לא רוצים להביא עוד מישהו לסבל הזה. במקרים רבים, הם לא באמת בוחרים לא להביא ילדים, אלא פשוט לא מצליחים לראות איך הם יכולים להסתדר עם הרעיון.

המסקנה: איך להגיע לבחירה אמיתית?

האדם האידיאלי הוא מי שיכול להיות מסוגל גם להביא ילדים וגם לא להביא ילדים, תוך שהוא מרגיש טוב עם שתי האפשרויות. רק אז יש לו בחירה חופשית אמיתית. הדרך להגיע לשם היא לוודא שכל מה שהילדים אמורים לתת לו, הוא כבר יכול להשיג בעצמו, ואז להחליט מה הוא רוצה לעשות.
היו הייתה אישה שיכלה להביא ילדים ובגלל שהיא יכלה להביא ילדים היא רצתה להביא ילדים הייתה גם אישה שרצתה להביא ילדים ולא יכלה להביא ילדים אבל רוב הנשים בעולם חושבות שבגלל שהן יכולות להביא ילדים אז הן צריכות להביא ילדים כמו שאנשים גבוהים הם צריכים להיות שחקני כדורסל אנשים שנראים טוב צריכים להיות דוגמנים אז אישה יכולה להביא ילדים היא צריכה להביא ילדים ככה החליטו, עכשיו מפה לשם משם לפה היא פחדה להביא ילדים למה היא פחדה להביא ילדים כי היא פחדה שהיא עכשיו תביא ילד ולילד יקרה דבר רע ואז היא לא תוכל לשאת את זה היא אישה אחראית היא לא מפגרת היא לא הולכת לבנק ולוקחת הלוואה ולא בודקת איך להחזיר היא לפני שהיא לוקחת הלוואה היא רוצה להיות בטוחה במאה אחוז שהיא תוכל להחזיר אז היא אומרת עכשיו אני אביא ילד היא לא אומרת בוא נביא ילד ומה שיהיה יהיה מקסימום נהיה דתיים שהשכנים יפרנסו אותנו לא בצורה כזאת.

היא חושבת מראש מי יפרנס ואיך יהיה והגיעה למסקנה שאם היא תביא ילדים יהיה לה לחץ רגשי היא תפחד היא מאוד תאהב את הילד שלה אז היא תפחד שיקרה לו דבר רע והיא תפחד שהוא ימות והיא תפחד שהוא ירוץ בכביש וידרס והיא תפחד שהמטפלת בגן תתעלל בו והיא תפחד שיאנסו אותו והיא תפחד שירצחו אותו וכל הפחדים בעולם היא תפחד, הרי בן אדם בקושי על עצמו יכול לשמור עכשיו היא הולכת לשמור על מישהו אחר בקיצור היא מאוד פחדה להביא ילדים והיא כבר שקלה להיות אל הורית אני לא רוצה ילדים רוצה לא להביא ילדים בכלל להיות אל הורית זה נקרא, מפה לשם משם לפה היא עכשיו אמרה אני רוצה לדעת איך אני יכולה להתמודד עם הפחד מלהביא ילדים אז אני שאלתי אתכם שאלה ואז לא בדיוק הייתה תשובה אז בסך הכל החלפתי את השאלה ואז מצאתם את התשובה.

נגיד שמישהו אומר אני מפחד להיות בזוגיות כי אני מפחד שיבגדו בי או שמישהו אומר אני מפחד לעבוד באיזה מקום כי אני מפחד שיפטרו אותי זה אותו דבר אותה שאלה מה התשובה נגיד שמישהו מפחד להתאהב כי הוא מפחד להיפגע מה הפתרון לזה הפתרון לזה הוא אתה צריך למצוא דרך להרגיש טוב כאינדיבידואל ואז אתה תוכל להרשות לעצמך להתאהב ולהיפגע, לדוגמה אתה מפחד להתחיל עם בחורה כי אתה מפחד שהיא תגיד לך לא אם אתה תהיה מסוגל להרגיש טוב גם אחרי שהיא תגיד לך לא יהיה לך אומץ להתחיל איתה אם לא אתה לא יכול להתחיל איתה כי אתה בעצם מסתכן בסיכון מאוד גדול היא יכולה להגיד לך לא ואז אוי ואבוי מה יקרה. עכשיו מה שזה בעצם אומר ברמה שלנו בנושא של הבחורה הזאת שהפתרון הוא כדלקמן היא צריכה לדמיין שיש לה ילדים והיא צריכה לדמיין כמה טוב יוצא לה מזה שיש לה ילדים, תתרכזו עכשיו היא צריכה לשכוח לרגע אחד את הרע של הילד היא צריכה לא להסתכל על החלק הרע שכשיש לה ילד אז היא תהיה בלחץ בפאניקה ובחרדה לא להסתכל על זה היא צריכה רגע אחד לדמיין שטוב לה עם הילד היא צריכה לדמיין את הילד ברגע טוב.

וכשהיא מדמיינת את הילד הזה ברגע טוב היא צריכה לשאול את עצמה למה כל כך טוב לי מהילד הזה למה טוב לי ממנו ואז התשובה תהיה ואז יכולות לבוא עוד כל מיני תשובות למה אני כל כך אוהבת את הילד הזה כי הוא גורם לי להרגיש משמעות כי הוא גורם לי להרגיש שייכות כי הוא גורם לי להרגיש משפחה כי הוא גורם לי להרגיש שאני טובה כי הוא גורם לי להרגיש שאני אמא כי הוא גורם לי משהו, אוקי זאת אומרת בעצם שמה שמדביק אותה לילד זה הכי הזה כי הוא גורם לי להרגיש אמא כי הוא גורם לי משהו ואז מה שצריך לעשות היא צריכה למצוא דרך להרגיש את הכי הזה בלי הילד צריך למצוא דרך נגיד היא אומרת לדוגמה היא אומרת אני כל כך אוהבת את הילד הזה כי אני מרגישה שאם אני אזדקן הוא יוכל לעזור לי נגיד אוקי שאני אף פעם לא אהיה לבד שתמיד יהיה לי ילד שיאהב אותי אז צריך להיכנס עוד לעומק שלו ולהבין נגיד שהיא מפחדת נגיד להזדקן לבד או מפחדת מאיזה משהו כזה וצריך לטפל בזה.

ואחר כך אחרי שהיא יכולה להרגיש טוב עם עצמה בלי קשר לילד עכשיו היא יכולה לבחור האם אני רוצה לא לפחד להזדקן באמצעות זה שאני יודעת איך לא לפחד להזדקן לבד בלי קשר לילד או שאני רוצה להביא ילד שימלא לי את הצורך הרגשי של זה שאני מפחדת להזדקן, זאת אומרת עוד פעם היא מפחדת להתאהב בילד היא מפחדת להביא ילד כי היא אומרת אם אני אביא ילד אני אתאהב בו אני יאהב אותו מאוד או אם אני אכנס לזוגיות אני מאוד יאהב את בעלי זה לא משנה ואז יכול לקרות משהו, אמרת סיכוי סיכון למה סיכוי סיכון זאת תשובה גרועה כי סיכוי באמת יש סיכוי גבוה שיקרה אסון כי באמת יש סיכוי גבוה שיקרה אסון וסיכון גם הסיכון מאוד גבוה כי אם את אוהבת אותו באמת יש סיכון מאוד גבוה שתרגישי רע ולכן הדרך הנכונה היא לטפל בגורם הסיכון.

מה זאת אומרת בגורם הסיכון כי אם אנחנו נכנסים לעומק בסוף מה שאני אמרתי זה פתרון דרך גורם הסיכון זאת אומרת אם היא תחשוב שהיא יכולה להרגיש טוב בלעדיו גם בלי הילד אז היא לא תפחד להביא את הילד, עכשיו רוב האנשים בעולם יגידו אין בעיה אני יכולה להרגיש טוב בלי ילד ועדיין אני מפחדת להביא ילד אבל מה זה אומר שהיא יכולה להרגיש טוב בלי ילד אבל היא לא יכולה להרגיש את הטוב שהילד מביא לה בלי ילד זה שני דברים שונים זה כמו בן אדם שרוצה לנתק קשר עם האקסית שלו כי הוא אומר ככה יהיה לי טוב עכשיו זה נכון שיכול להיות לך טוב בלי האקסית שלך אבל לא את אותו טוב שיכול להיות לך איתה ברגע שאתה תראה אותה או תחשוב עליה יהיה לך רע עוד פעם ולכן החוכמה היא זה לא רק לנסות להרגיש טוב בלי ילד אלא להרגיש את הטוב שאת חושבת שיכול להיות לך עם הילד את זה להרגיש בלי הילד ואז לא תפחדי להביא את הילד כי את לא מפחדת לאבד את הטוב הזה.

זאת אומרת כזה דבר אתה צריך לדמיין שהבחורה אומרת לך כן לדמיין שזה עושה לך טוב להרגיש את הטוב הזה בלי שהבחורה אומרת לך כן ואז יהיה לך אומץ להתחיל איתה אם אתה לא מסוגל להרגיש את הטוב שהבחורה יכולה לתת לך בלי הבחורה לא יהיה לך אומץ להתחיל איתה, יש בחורה אתה מרגיש טוב בלעדיה ועדיין אין לך אומץ להתחיל איתה למה כי יש אצלה טוב שאין לך אותו אתה צריך להגיד אוקי נניח שהיא תגיד לי כן ותרצה אותי ונחיה באושר ובעושר מה יצא לי מזה טוב x את ה - x הזה אני ללמוד להרגיש לבד איך לעשות את זה זאת שאלה אחרת האם אפשר לעשות את זה זאת שאלה אחרת האם כדאי לעשות את זה זאת שאלה אחרת זה לא הנושא עכשיו הנושא הוא שאת הטוב שאתה חושב שיכול להיות לך עם האובייקט שאתה מפחד להתאהב בו צריך את הטוב הספציפי הזה להשיג בלעדיו ורק אז אתה יכול לבחור אם אתה רוצה את האובייקט הזה או לא רוצה את האובייקט הזה.

ומה האמת שאם יהיה לך אותו אז אתה גם לא תרצה אותו נכון ומה האמת שזה נכון אבל תתרכז, בא נסביר מה הוא שאל הוא אומר אבל אם יהיה לי את הטוב למה שאני ארצה אותו אני אענה לך יש למה שאני ארצה אותו ויש אם אני יכול לרצות אותו, אני אענה לך תתרכז אני לא מנסה לעודד אותך בא נגיד נדבר על הילד אם אותה אמא תבדוק מה הדברים הטובים שיכול לצאת לי מילד והיא תראה שהיא יכולה להשיג את זה בלי הילד והיא תשיג את זה גם בלי הילד היא גם לא תרצה ילד כי יש לי את זה למה אני צריכה ילד אבל היא צריכה לראות שהיא יכולה להשיג את זה בלי ילד ואז היא יכולה לבחור האם אני רוצה להשיג את זה בלי ילד מפה או בלי ילד מפה או עם הילד. הבנת מה הבנת?

ש: שזה פותח לה עוד אפשרות של בחירה.

אליעד: נכון אבל אם היא כבר תשיג את זה משם אז באמת.

ש: אז היא יכולה לבחור גם שלא.

אליעד: לא אם היא תשיג את זה כבר ממקום אחר אז היא גם לא תרצה ילד כי זאת האמת. עכשיו רוב האנשים האל הוריים רוב האנשים האל הוריים אלא שלא רוצים ילדים רובם הם לא רוצים ילדים לא מבחירה רובם לא רוצים ילדים מחוסר בחירה הם חושבים שהם לא יסתדרו עם הילדים הם חושבים שהעולם הזה אכזר רוב האנשים האל הוריים הם חושבים שהעולם הזה אכזר בסדר זה רובם, רוב האנשים האל הוריים גם אם הם היו יכולים להתאבד הם היו מתאבדים ורובם כאילו אם הם היו יכולים לא להיוולד לא היו נולדים מלכתחילה רוב האנשים שלא רוצים ילדים זה אנשים שאם הם היו יכולים ללחוץ בכפתור אומרים לו טוב עכשיו יש לך אפשרות לבחור או שאתה לא נולד או שאתה נולד הוא אומר עזוב לא רוצה להיוולד מי צריך את הכאב ראש הזה זה רוב האנשים תבדוק רוב האנשים האל הוריים אם הייתה אפשרות לא היו מביאים את עצמם לעולם.

כי אם אתה אומר הייתי בוחר להיוולד אז החיים שלך טובים אז מה אכפת לך שיהיה עוד מישהו שטוב לו אבל אם אתה אומר תראה רע לי פה רק אין לי אומץ להתאבד או לא נעים לי או לא משנה מה אז אתה אומר טוב מה עכשיו צריך לסבך עוד מישהו בבעיה הזאת ואני עוד אמור לאהוב אותו אבל זאת אומרת שרוב האל הוריים הם אל הוריים לא מבחירה הם אל הוריים הם כאילו חושבים שהם בוחרים לא להביא ילדים הם לא בוחרים לא להביא ילדים כמו אלה חייבים להביא ילדים כי הם לא יכולים בלי ילדים אלה בוחרים לא להביא ילדים כי הם לא יכולים עם ילדים, הם לא יודעים לאהוב נגיד שמישהו אומר אני לא יכול להביא ילד כי אני לא יכול להקדיש לו תשומת לב כי זה אומר שאתה לא יודע לאהוב לא יודע לאהוב בלי תנאים לא יודע לתת את כל כולך למען מישהו זה גם סוג של דפקט. אוקי מה שאני אומר זה שבן אדם, מה עדיף להביא ילדים או לא?

ש: תלוי מה אתה.

אליעד: תלוי מה אתה אם אתה ואם אתה לא זה לא נכון, תקשיב בוא נדייק הכי טוב בעולם זה שתהיה מסוגל גם וגם ואחר כך תבחר מה שבא לך זה הכי טוב עכשיו לא אמרתי מה טוב לכדור הארץ ולא אמרתי מה טוב לזה תלוי גם מה זה כדור הארץ מי מגדיר מה זה כדור הארץ אבל בגדול מה שאני חותר זה שאתה צריך להיות מסוגל להביא ילדים ואתה צריך להיות מסוגל לא להביא ילדים ולהרגיש טוב עם ובלי אחר כך תבחר אתה רוצה תביא לא רוצה אל תביא זה נושא אחר אבל המטרה היא מה הטוב שילדים יכולים לעשות לך תרגיש בלעדיהם מה הרע שילדים יכולים לעשות לך תדע להסתדר עם הרע הזה ולהרגיש טוב מושלם עם הרע הזה ועכשיו תראה מה אתה רוצה. הבנת?
לשאול את עצמך בנקים מפחד להיפגע תחושה של משמעות בחיים טיפול לפחד להתחיל עם אישה פחד להיפגע ריכוז אל הורים בלי ילדים הכי טוב אהבה אי הורות אימהות אישה אל הורות אל הוריים אל הורים אלהורות אלהוריים אמהות אשה שלא רוצה ילדים בחורה בחורות בחיים בחירה בחירה בחיים בחירה בחיים ללא ילדים בלי ילדים גברים שלא רוצים ילדים הורה הורות הורים התאהבות זוגי זוגיות זוגיות ללא זוגיות ללא ילדים חיים חיים בלי ילדים חיים ללא ילדים ילד ילדה ילדים לא לגדל ילדים לא להביא ילדים לא רוצה לא רוצה ילדים לא רוצה לגדל ילדים לא רוצה להביא ילדים לא רוצה להיות אבא לא רוצה להיות אמא לא רוצות ילדים לא רוצות להיות אמהות להביא להביא ילד להביא ילדים להיפגע להתאהב לוותר על ילדים לחיות בלי ילדים לחיות ללא ילדים לפחד להיפגע לפחד להתאהב מפחד להיפגע מפחד להתאהב נשים נשים שלא רוצות נשים שלא רוצות ילדים פחד פחד ל פחד להביא ילדים פחד להיפגע פחד להתאהב פחד מ פחד מאמהות פחד מהורות פחד מלידה פחדים רוצה רוצה ילדים רוצה להביא רוצה להביא ילדים רצון
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, מגשר משפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות עם ילדים, מריבות במשפחה, אימהות, אהבת אם לבנה, אהבת אם לילדיה, אימון משפחתי, יעוץ משפחתי, בעיות עם ההורים
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, מגשר משפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות עם ילדים, מריבות במשפחה, אימהות, אהבת אם לבנה, אהבת אם לילדיה, אימון משפחתי, יעוץ משפחתי, בעיות עם ההורים
... משפחתי, מגשר משפחתי, מגשר משפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות עם ילדים, מריבות במשפחה, אימהות, אהבת אם לבנה, אהבת אם לילדיה, אימון משפחתי, יעוץ משפחתי, בעיות עם ההורים למה הורים וילדים רבים כל הזמן? הסיבה המרכזית שבגללה יש מריבות בין הורים לילדים, ובפרט במקרה של אימהות וילדים, נעוצה בצורך של כל צד להאשים את הצד השני בחוסר שביעות הרצון הפנימית שלו מעצמו. כאשר אדם מרגיש לא טוב עם עצמו, הוא מחפש סיבה חיצונית להרגשתו, ואז קל לו להאשים ...
אמהות, להביא ילדים, להיות אמא, דמות אב, לגדל ילד לבד, בנק הזרע, הורים וילדים, אם חד הורית מבחירה, חד הוריות, זוגיות
אמהות, להביא ילדים, להיות אמא, דמות אב, לגדל ילד לבד, בנק הזרע, הורים וילדים, אם חד הורית מבחירה, חד הוריות, זוגיות
אמהות, להביא ילדים, להיות אמא, דמות אב, לגדל ילד לבד, בנק הזרע, הורים וילדים, אם חד הורית מבחירה, חד הוריות, זוגיות האם כדאי להיות אימא בכל מחיר? השאלה שאליעד עוסק בה בהרצאה הזו היא הרצון באימהות , התהליך המחשבתי שעומד מאחורי הבחירה להיות אימא, והמשמעויות הרגשיות והפילוסופיות שמתלוות להחלטה זו. אליעד פותח בשאלה היפותטית משמעותית שמטרתה לבחון את גבולות הרצון באימהות: האם היית מביאה ילדים אם היית יודעת מראש שהם יחיו רק שנה אחת בלבד?. מטרת השאלה הזו היא לעמת את האדם עם מהות הרצון שלו ולהבין ... שאלה אחרת: אם היית יודעת שילדייך ימותו בגיל שנתיים או אפילו שלושה חודשים, האם עדיין היית רוצה להביא אותם לעולם?. דרך הדוגמאות הקיצוניות הללו, אליעד מנסה להמחיש שהרצון באימהות איננו אבסולוטי, אלא מותנה בהנחות יסוד ובציפיות לעתיד. עוד הוא מבהיר, שהשאלה אם כדאי להיות אימא איננה מוחלטת, כי בכל מקרה ... לא באמת משנה אם אדם יביא ילדים או לא, מכיוון שבכל מצב יהיו רגעים של אושר ורגעים של סבל. השאלה החשובה יותר היא מה האדם מצפה להשיג מהילדים, ומה הוא חושב שיקבל דרך האימהות. למה אנשים מוטרדים כל כך מההחלטה להביא ילדים? אליעד מתאר מצב שבו אדם מוטרד ממחשבה מסוימת - למשל, אני חייבת להיות אימא. מחשבה ... ברגע שמבינים שהאושר לא תלוי אך ורק בהשגת המטרה של להיות הורה, יורד הרבה מהלחץ והאדם יכול להמשיך לרצות ולהתקדם בלי שהרצון הזה ישתק אותו. איך להתייחס לדילמות גדולות כמו אימהות וזוגיות? אליעד מסכם את הנושא בגישה רחבה יותר: אין דבר בחיים שיש בו רק יתרונות או רק חסרונות. בכל מצב יהיו יתרונות וחסרונות, ... להיות אימא או אבא אינה תלויה רק ברצון, אלא גם בהכרה בכך שהחיים עצמם תמיד יהיו שילוב של שמחה וכאב, אושר וסבל. האם כדאי להיות אם חד הורית? האם צריך דמות אב לילדים? אימהות ובחירה חופשית איך להתמודד עם אובססיה להיות אימא? יתרונות וחסרונות בזוגיות להביא ילד לבד או לחכות לזוגיות? מתי נכון להביא ילד ...
להביא ילד לבד, אם חד הורית מבחירה, להיות אמא, לגדל ילד לבד, ילד מחוץ לנישואים, אמהות, להביא ילדים, גידול ילדים
... ילד לבד, אם חד הורית מבחירה, להיות אמא, לגדל ילד לבד, ילד מחוץ לנישואים, אמהות , להביא ילדים, גידול ילדים האם כדאי לאישה להביא ילד לבד בלי זוגיות? אליעד מסביר את הדילמה של אישה ...
חסך אימהי, חסך הורי, אמא רעה, בעיות עם אמא, יחסי הורים ילדים, בעיות עם ההורים, חסך רגשי, דמות אימהית, טיפול רגשי למבוגרים, לא מסתדר עם אמא, מריבות עם אמא
... אימהי, חסך הורי, אמא רעה, בעיות עם אמא, יחסי הורים ילדים, בעיות עם ההורים, חסך רגשי, דמות אימהית, טיפול רגשי למבוגרים, לא מסתדר עם אמא, מריבות עם אמא האם אפשר להפסיק לרצות דברים בחיים? אליעד כהן מסביר בשיחה זו בצורה מעמיקה את הרעיון של הפסקת הרצון, ... החוסר באהבת אם משפיע על כל תחומי החיים? בהמשך אליעד פונה לנושא מרכזי בהרצאה - הקשר הבעייתי עם האם, וחוסר אהבה אימהית שמשפיע על האדם בתחומים רבים בחייו. האדם שמתייעץ עם אליעד מרגיש שהקשר עם אמו משפיע עליו לרעה בכל תחומי חייו. הקושי שלו מתבטא בכך שהוא מרגיש חוסר אמיתי באהבה אימהית, ומרגיש שהחוסר הזה מלווה אותו לכל מקום ומשפיע גם על קשריו עם אנשים אחרים. למרות שהוא אוהב את אביו, גם שם יש בעיות מסוימות שמשפיעות עליו. האדם מתאר את תחושת החוסר שלו כמעין ריק פנימי שנובע מכך שלא זכה מעולם לחיבוק אימהי אמיתי ושלם. בכל פעם שהוא נוגע באמו הוא חש תחושת אי נוחות ותחושה לא שלמה, מה שגורם לו להתרחק ולהרגיש רע עם עצמו. הוא מדגיש שהבעיה הזו גורמת לו להרגיש לא בנוח ... אם הרגש שהוא חש כלפי אמו אכן משקף את האמת האובייקטיבית או שהוא מוטה בגלל תחושותיו הפנימיות. האם ניתן לקבל אהבה אימהית ללא תנאים? אליעד מצביע על כך שהאדם בשיחה מחפש אהבה ללא תנאים מצד האם. האדם מתאר באופן ברור כי מעולם לא זכה לאהבה אימהית שלמה, וכי אמו מעולם לא נתנה לו להרגיש אהוב באופן שלם ובלתי מותנה. אליעד אומר שהרצון לקבל אהבה ללא תנאים הוא טבעי אך גם בלתי מציאותי, משום שלרוב האנשים יש ... להתמודד עם אם מניפולטיבית? האם אפשר להפסיק לרצות דברים? איך להתגבר על חסך רגשי מההורים? מה עושים כשאין אהבה אימהית? איך לשפר את היחסים עם אמא? האם אפשר לקבל אהבה ללא תנאים? איך להשלים עם הורים שלא משתנים? ...
רוצה שאמא שלי תאהב אותי, רוצה אהבה, רוצה שיאהבו אותי, רוצה לאהוב את עצמי, רוצה אהבה עצמית, לאהוב את עצמי, ליהנות מהסבל, לאהוב את המציאות, חסך אימהי, חסך הורי
רוצה שאמא שלי תאהב אותי, רוצה אהבה, רוצה שיאהבו אותי, רוצה לאהוב את עצמי, רוצה אהבה עצמית, לאהוב את עצמי, ליהנות מהסבל, לאהוב את המציאות, חסך אימהי, חסך הורי
... שאמא שלי תאהב אותי, רוצה אהבה, רוצה שיאהבו אותי, רוצה לאהוב את עצמי, רוצה אהבה עצמית, לאהוב את עצמי, ליהנות מהסבל, לאהוב את המציאות, חסך אימהי, חסך הורי מה הקשר בין אהבה עצמית לאהבה של אחרים? הרצאה זו עוסקת בהבנה העמוקה של הצורך ... מסביר כיצד הצורך הזה מקושר לחרדות שלנו ולתחושת חסך פנימית שכולנו חווים לעיתים. זהו חסך שנובע בין היתר מחוויות מהעבר, שהיו קשורות ביחסים עם הדמויות ההוריות, במיוחד אם מדובר בחסך אימהי או חסך הורי כללי. אליעד מציין שהרגשה זו, של חוסר סיפוק רגשתי, היא שמניעה את הצורך ... את האמונה שאנחנו לא ראויים לאהבה או שאין לנו את הזכות להרגיש אהובים. כל חוויה כזו יכולה להיתפס כתחושה של לא מספיק טוב ובסופו של דבר ליצור דימוי עצמי נמוך. ככל שמדובר על חסך אימהי, אליעד מסביר שזו חוויה שמעמיקה במיוחד בגיל ההתבגרות, כי האמא היא דמות התחלופה הראשונית ...
גארי יורופסקי / בעד ונגד צמחונות / טבעונות / אכילת בשר / שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי דמגוג? מהי שטיפת המוח של גארי יורופסקי? תגובה לגארי יורופסקי, אי דיוקים של גארי יורופסקי - חלק 8
... את המונח קזומורפין, כתבתי אותו בשני צידי הלוח. זוכרים את החלק מוקדם יותר בהרצאה שבו דיברתי על כך שאנשים מכורים לגבינה כאילו היא מתובלת בגראס, קראק ומורפין? פרות אמהות, לפני הלידה, מייצרות בחלבן חומר לוודא שהעגל נשאר קרוב אליהן. למעשה, גם נשים עושות את זה, זה לא מורפין, אבל ...
גארי יורופסקי / בעד ונגד צמחונות / טבעונות / אכילת בשר / שיטות שכנוע - ביקורת על גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי טועה? למה גארי יורופסקי משקר? הפרכה של גארי יורופסקי, למה גארי יורופסקי דמגוג? מהי שטיפת המוח של גארי יורופסקי? תגובה לגארי יורופסקי, אי דיוקים של גארי יורופסקי - חלק 9
... עבורם, בזמן שהיא מעדיפה למכור אותו לכם במקום. בכל פעם שאתם שותים כוס חלב, יש עגל שלא. ופרות אמהות בכל מקרה מייצרות חלב מסיבה אחת. אדרבה, זה מראה שאתה סתם מניפולטור גארי יורופסקי, כי בני האדם עושים זאת לתועלת עצמם ולא מתוך אכזריות לשמה ורצון להרע לבעל החיים. במהלך חלק ...
חווית אמהות, חווית לידה, להביא ילדים לעולם, חוויה וירטואלית, איך ליצור חוויה? לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, אלהורות, חוויה מקבילה, חוויה זהה, להרגיש כמו אמא, להיות בלי להרגיש עם
חווית אמהות, חווית לידה, להביא ילדים לעולם, חוויה וירטואלית, איך ליצור חוויה? לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, אלהורות, חוויה מקבילה, חוויה זהה, להרגיש כמו אמא, להיות בלי להרגיש עם
... אמהות, חווית לידה, להביא ילדים לעולם, ... חוויה מקבילה, חוויה זהה, להרגיש כמו אמא, להיות בלי להרגיש עם האם אפשר להרגיש אמהות בלי ללדת ילדים? אליעד כהן מציג שאלה מעניינת: האם אפשר לחוות את החוויה של הורות ואמהות, למרות שלא נולדו לנו ילדים? או ... אליעד מרחיב את הטיעון גם לגבי ביולוגיה ומסביר שאם טוענים שלא ניתן להרגיש חוויית אמהות ללא לידה בגלל חוקי הביולוגיה, ... המהות של החוויה זהה: הכאב הוא אותו כאב במהותו. מה הקשר בין חוויית בנגי לחוויית אמהות? אליעד מביא דוגמה של קפיצת בנגי ... מתמקד בתחושות וברגשות פנימיים שאינם תלויים בפרטים חיצוניים. השאלה אם אפשר להרגיש אמהות ללא ילדים תלויה, אם כן, במה האדם ... במהות הרגשית, אז התשובה היא בהחלט כן. מהי הדרך המעשית ליצור חוויה דומה לזו של אמהות? אליעד מציע שיטה מעשית, שהיא לקחת את רשימת התחושות והרגשות המאפיינות את חווית האמהות או הלידה (מתוך מה שאנשים מספרים), ... רמת פחד או מתח. לכן, גם מי שלא רוצה או לא יכול להביא ילדים, יכול להגיע לתחושת האמהות דרך מצבים אחרים שיספקו את אותו ... האם אתה מצליח לחוות את המהות הפנימית של מה שאתה מחפש, או לא. האם אפשר לחוות אמהות בלי ללדת? איך ליצור חוויות זהות? ...
אמהות ומימוש עצמי, להיות אמא, יעוד האישה, פוטנציאל להביא ילדים, מטרת האשה בחיים, לא מצליחה להביא ילדים, רחם נשי, אל הורות אצל נשים, אישה אל הורית, נשים שלא רוצות ילדים, אין לי ילדים, מימוש האמהות
אמהות ומימוש עצמי, להיות אמא, יעוד האישה, פוטנציאל להביא ילדים, מטרת האשה בחיים, לא מצליחה להביא ילדים, רחם נשי, אל הורות אצל נשים, אישה אל הורית, נשים שלא רוצות ילדים, אין לי ילדים, מימוש האמהות
אמהות ומימוש עצמי, להיות אמא, יעוד האישה, פוטנציאל להביא ילדים, מטרת האשה בחיים, לא מצליחה להביא ילדים, רחם נשי, אל הורות אצל נשים, אישה אל הורית, נשים שלא רוצות ילדים, אין לי ילדים, מימוש האמהות האם אישה ללא ילדים לא מממשת את הפוטנציאל שלה? קיימת טענה נפוצה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אל הורות, אל הוריים, פחד להביא ילדים, פחד מאמהות, פחד מהורות, לא רוצה להביא ילדים, לא רוצה ילדים, פחד להיפגע, פחד להתאהב, פחד מלידה, בחירה בחיים ללא ילדים, זוגיות ללא ילדים, נשים שלא רוצות ילדים, לא רוצות להיות אמהות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אימהות, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אימהות, איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להצלחה, מטפל אישי מומלץ, רטוריקה בתחום אימהות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 05:53:14 - wesi1