אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה עובדה כפירוש ✔עובדה ופירוש, למה אוהבים אותך? למה שונאים אותך? למה אתה אוהב? למה אתה שונא? את מה אנשים אוהבים? את מה אנשים שונאים? מה הפירוש הנכון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:19עובדה ופירוש, למה אוהבים אותך? למה שונאים אותך? למה אתה אוהב? למה אתה שונא? את מה אנשים אוהבים? את מה אנשים שונאים? מה הפירוש הנכון? למה לא אוהבים אותי? למה כועסים עלי? מה באמת קורה?
למה אנשים לא אוהבים אותך באמת?

אנשים לעולם אינם אוהבים אותך באמת בגלל מי שאתה, אלא אוהבים את מה שהם מדמיינים שאתה. אהבה ושנאה אינן מבוססות על מי שאתה באמת, אלא על הדמויות והתמונות שאנשים יוצרים לעצמם בראש עליך. למשל, אדם עשוי להתאהב בדמות ציבורית שמעולם לא פגש, רק כי הוא מייחס לה תכונות מסוימות ומאמין שהיא מייצגת משהו חשוב עבורו. זה לא אומר שהדמות הציבורית אכן כזו באמת, אלא שזה הסיפור שהמעריץ בנה לעצמו במחשבתו.

האם הדמות שאנחנו מדמיינים היא אמיתית?

יכול להיות שהדמות שיצרת בראשך על אדם אחר דומה מאוד למי שהוא באמת, אך אין זה מחייב שהדמיון תואם למציאות באופן מלא. כשאתה אוהב מישהו, אתה בעצם אוהב את הדמות שאתה יצרת, והאדם הזה פשוט הכי קרוב לאותה דמות אידיאלית שהמצאת. לדוגמה, אם מישהו מתאהב בך למרות שהוא מעולם לא שוחח איתך, ההתאהבות שלו אינה בך האמיתי אלא בסיפור שיצר לעצמו עליך.

מה רבי נחמן אמר על שנאה כלפיו?

רבי נחמן הסביר שאנשים ששונאים אותו בעצם שונאים את הדמות שהם יצרו עליו בראשם. הוא אמר משפט מפורסם: "מי שהם חושבים שאני, גם אני מסכים שצריך לשנוא אותו, אבל זה לא אני". כלומר, אפילו אדם שמודע לעצמו, מבין שהאהבה או השנאה שאחרים חשים כלפיו אינה באמת כלפיו, אלא כלפי התמונה שהלבישו עליו. זוהי דוגמה לכך ששנאה אף פעם אינה אובייקטיבית באמת.

למה אנחנו שמחים כאשר ניצלים מתאונה?

גם שמחה, כמו כל רגש, אינה נובעת מהאירוע עצמו אלא מהפרשנות שהאדם מעניק לו. למשל, אם ניצלת מתאונת דרכים, את שמחה כי פירשת את האירוע כטוב. אבל האם באמת קרה משהו טוב? העובדה שלא מתת אינה בהכרח טובה או רעה, זו פשוט עובדה. ייתכן שבעתיד תגלי שאולי היה עדיף לך אחרת. השמחה, אם כן, אינה קשורה לאירוע עצמו, אלא לסיפור שאת מספרת לעצמך על האירוע.

האם יש דבר כזה פירוש נכון למציאות?

אין באמת פירוש נכון למציאות, משום שכל מה שאנחנו אומרים וחושבים הוא למעשה פרשנות. אפילו כאשר אנחנו אומרים "זה שולחן", אנו משתמשים בפרשנות מסוימת. יכולנו לומר רק "יש כאן משהו", גם זו הייתה פרשנות. עצם האמונה שלנו שהעולם קיים ושאפשר להסתמך על החושים שלנו היא סוג של פרשנות ולא עובדה חד - משמעית.

מה זה אומר על הקשרים שלנו עם אחרים?

המשמעות של כל זה היא שהרגשות שלנו כלפי אחרים, אהבה או שנאה, אינם באמת כלפיהם, אלא כלפי הדמויות שאנחנו יוצרים לעצמנו בראש. כאשר מישהו כועס עליך, הוא בעצם כועס על דמות שהוא יצר בדמיונו ומקרין עליך. אם מישהו אוהב אותך, הוא לא באמת אוהב אותך, אלא את הדמות שאתה מזכיר לו. כך אפשר להבין למה לפעמים אדם מאוד פופולרי או שנוא על רבים - זה פשוט בגלל שהוא מייצג משהו בדמיון הקולקטיבי של אנשים רבים.

איך נוצרים סיפורים שגויים אצל אנשים?

הסביבה משחקת תפקיד מרכזי ביצירת סיפורים שגויים. אם הרבה אנשים אוהבים אדם מסוים, אחרים יכולים לאהוב אותו כי הם מאמינים שזה טוב ונכון להיות בקרבתו. מצד שני, אדם ביישן יכול להתפס כסנוב, ואז אנשים מעריכים אותו דווקא בגלל שהוא לא מדבר איתם. באופן זה נוצרים סיפורים מוטעים שאינם קשורים למציאות של האדם עצמו.

האם גם אנחנו מספרים סיפורים על עצמנו?

לא רק על אחרים אנו מספרים סיפורים, אלא גם על עצמנו. אדם יכול לחשוב על עצמו שהוא מוכשר מאוד או חסר ערך לחלוטין - אך שני התיאורים האלה הם רק סיפורים שהוא מספר לעצמו. האדם אינו באמת מכיר את עצמו במובן העמוק ביותר, הוא רק מכיר את הסיפור שהוא מאמין בו על עצמו.

איך להגיע לאמת מאחורי הסיפורים שאנו מספרים?

אי אפשר להגיע לאמת מוחלטת, משום שאין פירוש או אמת אחת. כל מה שאדם תופס הוא תמיד בגדר פרשנות. כאשר אדם מחפש את האמת מאחורי הסיפורים, הוא צריך להבין שהסיפורים האלה לא בהכרח נכונים, אלא אפשריים. אין פרשנות אמיתית אחת, ולכן כל ניסיון להגיע לאמת מוחלטת הוא בהכרח כושל.

האם יש אמת מוחלטת בכלל?

האדם שואל תמיד "מה האמת", אבל גם הרעיון שאין אמת הוא לא מוחלט. ייתכן שיש אמת כלשהי, אבל גם אותה אי אפשר לתפוס באופן מוחלט. כשמישהו מחפש את האמת, הוא תמיד נתקל בספקות. כל תשובה שנראה שהגענו אליה, תמיד תישאר פתוחה לשאלה נוספת.

בסופו של דבר, הדבר היחיד שהאדם יכול לעשות הוא להיות מודע לכך שהכל סובייקטיבי - המציאות כולה, כולל מה שנראה כעובדה ברורה, היא תוצר של פירוש סובייקטיבי ואישי.
האדם אף פעם לא אוהב את מה שקורה באמת

האדם לא אוהב את מה שקורה באמת, אלא את מה שהוא חושב שקורה. כלומר, כל חוויה רגשית של אדם, בין אם היא חיובית או שלילית, אינה נובעת מהמציאות עצמה, אלא מהפרשנות שלו למציאות. אנשים לא אוהבים אותך בגלל מה שאתה באמת, אלא בגלל מה שהם מדמיינים שאתה.

אהבה ושנאה מבוססות על דימוי, לא על המציאות

אנשים אינם אוהבים או שונאים אדם בשל מי שהוא באמת, אלא בשל התמונה שהם ציירו עליו במוחם. למשל, מעריצים עלולים להעריץ דמות ציבורית מבלי להכיר אותה כלל, משום שהם מייחסים לה תכונות מסוימות שמהדהדות אצלם. לעיתים, אדם יכול להתאהב במישהו שהוא כלל לא פגש, פשוט משום שהוא הלביש עליו תכונות ודמות מסוימת בדמיונו.

האם הדמות שהלבשנו על מישהו יכולה להיות מה שהוא באמת?

גם אם התמונה שהאדם יוצר בראשו על מישהו מסוים דומה מאוד למי שהוא באמת, זה לא בהכרח אומר שזאת המציאות. למעשה, כאשר אנו אוהבים מישהו, זה בגלל שהוא הכי קרוב לדמות שאנחנו מדמיינים בראשנו. כלומר, האדם שאנו אוהבים אינו האובייקט האמיתי, אלא ההתגלמות הקרובה ביותר למה שיצרנו במחשבותינו.

שנאה גם היא מבוססת על פרשנות

גם שנאה אינה קשורה בהכרח לאדם עצמו. למשל, ייתכן שאדם מסוים מזכיר לך מישהו אחר שפגע בך בעבר, ולכן את כועסת עליו. הכעס אינו על האדם הספציפי הזה, אלא על הדמות שהוא מזכיר לך, הדמות שהלבשת עליו. כך גם רבי נחמן אמר לגבי השנאה שהופנתה כלפיו: "מי שהם חושבים שאני, גם אני מסכים שצריך לשנוא אותו, אבל זה לא אני." כלומר, הוא הבין שהאנשים ששונאים אותו אינם שונאים אותו באמת, אלא שונאים את הדמות שציירו עליו.

האם השמחה אמיתית?

גם רגשות חיוביים אינם נובעים מהמציאות עצמה, אלא מהפרשנות שלנו כלפיה. למשל, אם ניצלת מתאונת דרכים, את עלולה לחשוב שזה דבר טוב ולשמוח. אך האם באמת קרה לך משהו טוב? עובדתית, לא מתת, אבל מי אמר שזה טוב? ייתכן שבעתיד תעדיפי שלא היית שורדת את התאונה. כך שהשמחה אינה נובעת מהאירוע עצמו, אלא מהפרשנות שניתנה לו.

אם אין פירוש נכון, איך אפשר לדעת מה האמת?

האדם שואל את עצמו איך לדעת מהו הפירוש הנכון של המציאות, אבל אין פירוש נכון. כל הפירושים הם אפשריים, אך אין פירוש אחד מחייב. גם מה שנראה כמו עובדה, למעשה, הוא רק פירוש. לדוגמה, "זה שולחן" הוא פירוש, כי אפשר לומר שזה פשוט "משהו". עצם זה שאנחנו מחלקים את העולם למושגים הוא כבר פרשנות.

האם יש אמת מוחלטת?

האדם מחפש את האמת, אבל בסוף אין אמת אחת קבועה. גם לומר "האמת היא שאין אמת" אינו נכון לחלוטין, כי אולי כן יש אמת. וכך, כל ניסיון לתפוס את האמת נידון לכישלון, כי ברגע שתופסים משהו כאמת - כבר יש ספקות לגביו.

מה זה אומר על הקשרים שלנו עם אנשים?

אם מישהו שונא אותך או אוהב אותך, זה לא בהכרח קשור אליך. זה קשור לסיפור שיש לו בראש עליך. זה אומר שאם מישהו כועס עליך, הוא לא באמת כועס עליך - הוא כועס על הדמות שאתה מייצג עבורו. אם מישהו אוהב אותך, הוא לא אוהב אותך באמת - אלא את מה שאתה מזכיר לו. כך גם אנשים שנראים מאוד אהובים או שנואים - ייתכן שהם פשוט הכי קרובים לדמות מסוימת שאנשים אוהבים או שונאים.

איך אנשים יוצרים תפיסות שגויות?

אנשים מושפעים גם מהסביבה. למשל, אם כולם אוהבים מישהו, אחרים עשויים לאהוב אותו כי הם רוצים להיות חברים שלו. אם כולם שונאים מישהו, אחרים ישנאו אותו כי הם משתכנעים שזה הדבר הנכון לעשות. כך נוצרות תפיסות שגויות, והאנשים סביבנו אינם באמת כפי שאנחנו חושבים שהם.

גם על עצמנו אנחנו מספרים סיפורים

לא רק על אחרים אנחנו מספרים סיפורים, אלא גם על עצמנו. אדם עשוי לחשוב שהוא מאוד מוכשר או שהוא מאוד חסר ערך - אבל זהו רק סיפור שהוא מספר לעצמו, וזה לא בהכרח נכון. כלומר, בדיוק כפי שאנו יוצרים דמויות על אנשים אחרים, אנו יוצרים דמות על עצמנו ומאמינים בה.

אז איך להגיע לאמת?

האדם שואל איך להגיע לאמת מאחורי כל הסיפורים. אבל אין אמת מוחלטת. השאלה הנכונה היא האם הפרשנויות בהכרח נכונות. והתשובה היא שלא - הפרשנויות אינן מחויבות. תמיד יש אפשרות אחרת לפרש את הדברים.

האם יש פירוש אמיתי?

אין פירוש אמיתי. הפירוש האמיתי היחיד הוא שאין פירוש אמיתי. מה שזה אומר הוא שאין מציאות אובייקטיבית אחת שמכתיבה פירוש נכון או שגוי. כל מה שאנחנו תופסים הוא למעשה תוצאה של איך שאנחנו מפרשים את מה שקורה.

האם בכלל יש עובדות?

גם מה שנראה כמו עובדה, אינו בהכרח עובדה. לדוגמה, אנחנו אומרים "זה שולחן", אבל זה כבר פירוש. אפילו האמונה הבסיסית שהעולם קיים היא פרשנות, כי היא תלויה בכך שאנחנו מאמינים בחושים שלנו.

אז מה האמת?

האדם שואל מה האמת, אך אין אמת אחת קבועה. כל ניסיון לתפוס את האמת מוביל לכך שהיא חומקת. האם האמת היא שאין אמת? אולי, אבל גם זה לא בהכרח נכון. בסופו של דבר, כל מה שהאדם יכול לעשות זה להיות מודע לכך שהכל סובייקטיבי.
עכשיו שימו לב למשהו מעניין בן אדם אף פעם לא אוהב את מה שקורה באמת.

ש: אף פעם מה זה אף פעם?

אליעד: אף פעם מה הבעיה במה שאמרתי אבל בן אדם אף פעם לא אוהב את מה שבאמת קורה, את אף פעם לא אהבת את מה שקורה לך את אף אחד אף פעם לא אהב אותך באמת אף אחד אף פעם לא שנא אותך באמת ואת אף פעם לא כעסת על מה שקורה על מה שבאמת קורה, אוקי בן אדם אוהב את מה שהוא חושב שקורה בן אדם הוא לא אוהב את מה שהוא חושב שקורה כאילו אנשים לא אוהבים אותך אנשים אוהבים את מי שהם חושבים שאתה.

יש הרבה אנשים נגיד שמעריצים מישהו ואין להם מושג מי הוא נגיד את הולכת איפשהו ומישהו הלביש עלייך איזה דמות והוא מתאהב בך ויש לו את הסיפור שלו עם עצמו והוא לא פגש אותך ולא דיבר איתך והוא מנהל איתך מערכת יחסים הוא בכלל לא מכיר אותך הוא בראש שלו מאוהב בך אבל הוא בכלל לא מכיר אותך, למה איך זה יכול להיות כי הוא בעצם הלביש איזה סיפור בן אדם מלביש סיפור על דמות בן אדם מלביש סיפור על איזה דבר ואז יש לו מערכת יחסים עם מה שהוא מלביש על הדמות לא עם הדמות עצמה.

ש: אוקי אולי הדמות שהוא מלביש זה מה שבאמת קורה.

אליעד: כן אבל זה לא מחויב בכלל כאילו.

ש: אז זה אומר שאפשר על כל אחד להלביש דמות ולהתאהב אם זה אף פעם לא באמת שייך לבן אדם שמולי.

אליעד: תיאורטית כן אלא מה מה ההבדל ההבדל הוא שכשאת אוהבת מישהו זה בגלל שהוא הכי קרוב לדמות שהמצאת לך בראש, זאת אומרת את המצאת לעצמך דמות ומי הכי קרוב לדמות הזאת הוא אז את אוהבת אותו כי הוא הכי קל לך באמצעותו לדמיין את מה שאת מדמיינת אבל זה לא אותו את מה שדמיינת אותו דבר יכול להיות שאת רבה עם מישהו כי יש לך בראש איזה דמיון על מישהו והבן אדם עצמו שאת כועסת עליו הוא לא כזה את כועסת עליו כי הוא מזכיר לך את הדמות שאת כועסת עליה.

זה כמו שרבי נחמן אמר אנשים חלקו עליו כאילו שנאו אותו קיללו אותו וזה אז הוא אמר "אני מסכים איתם גם אני חושב מי שהם חושבים שאני גם אני צריך שצריך לשנוא אותו" אמר עוד פעם "מי שהם חושבים שאני גם אני מסכים שצריך לשנוא מישהו כזה, זה נכון לשנוא אותו אבל זה לא אני".

ש: זה לא אני.

אליעד: כן הוא אומר הם ציירו לעצמם דמות.

ש: אבל זה בכל המקרים?

אליעד: כן אבל זה כל המקרים ככה זאת אומרת נגיד לדוגמה נגיד קורה לך דבר טוב מה נגיד קורה לך דבר טוב שאת נגיד שמחה.

ש: אז זה בעצם.

אליעד: רגע מה נגיד קורה לך דבר טוב שאת שמחה נגיד תני דוגמה נגיד ניצלת בתאונת דרכים ואז את שמחה נכון?

ש: אוקי.

אליעד: למה את שמחה כי קרה לי דבר טוב נכון אבל האם באמת קרה לך דבר טוב.

ש: אני חושבת שקרה לי דבר טוב.

אליעד: באמת קרה לך אבל מה האמת שקרה לך דבר טוב יש עובדה עובדתית את לא מתה זה טוב אין לך שום מושג אם זה טוב או רע יכול להיות שזה רע יכול להיות זה, אין לך מושג אבל בגלל שאת חושבת שזה טוב אז את נהיית שמחה אז את לא שמחה בגלל מה שקרה את שמחה בגלל מה שפירשת את מה שקרה ועכשיו יש לך איזה פירוש.

ש: אוקי ואם אני כשאני אפרש אני אבין שאני לא באמת יודעת אם זה טוב או רע אז יהיה לי יותר טוב?

אליעד: לא אז יהיה לך רגש נייטרלי לא טוב ולא רע.

ש: זאת אומרת שהטוב הוא בגלל הפרשנות הטוב התחושה של הטוב זה רק בגלל הפרשנות.

אליעד: כן זה נכון אני אומר יותר מזה שוב בן אדם אף פעם לא אוהב את מה שקורה אתה אף פעם לא אוהב משהו אתה אוהב את הפירושים שיש לך על המשהו, אנשים נגיד מתאהבים בשחקני קולנוע כי הוא מדמיין איזה דמות אבל הבן אדם הזה הוא לא רק דמות זה לא באמת אמיתי אותו דבר גם שונאים אתה יכול לשנוא מישהו כי יש לך עליו המון סיפורים אבל זה לא בהכרח קשור אליו.

עכשיו מה זה אומר שאם מישהו שונא אותך או מישהו אוהב אותך אתה לא תמיד מבין "למה הוא שונא אותי למה הוא אוהב אותי למה על מה הוא אוהב אותי ועל מה הוא שונא אותי, לא מבין למה הוא אוהב אותי ולא למה הוא שונא אותי" את צריך להבין שהוא לא אוהב אותך הוא יש לו בראש איזה סיפור עליך איזה סיפור שלו עם עצמו שהוא משליך עליך ואתה פשוט הדבר הכי דומה לסיפור שהוא מספר לעצמו אז הוא אוהב אותך כי אתה עוזר לו לדמיין את הדמיון הזה.

אותו דבר על שונא אם מישהו כועס עליך אתה אומר "מה הוא כועס עלי" אבל הוא לא כועס עליך הוא יש לו בראש איזה סיפור שהוא המציא לעצמו שאולי חצי נכון לא נכון כן נכון אבל הכעס שלו זה לא עליך הכעס שלו זה על הסיפור על הדמות שהוא הלביש עליך אתה מזכיר לו דמות מסוימת. מה את אומרת?

ש: איך זה מתחבר אני מבינה בהחלט את זה זה מסתדר איך זה מתחבר כשיש אנשים שהרבה אנשים אוהבים אותו והרבה אנשים שונאים אותו.

אליעד: מה לדוגמה?

ש: יש אנשים אני מכירה בן אדם שהרבה אנשים מתעסקים איתו ולא אוהבים אותו ורבים איתו וכל הזמן יש מסביבו.

אליעד: מה זה אומר?

ש: או ההפך יש אנשים שתמיד כולם אוהבים.

אליעד: מה זה אומר?

ש: אתה אומר שאני לא אוהבת מישהו או כן אוהבת מישהו לא בגלל מי שהוא אלא בגלל הסיפור שאני מלבישה על אותו מישהו.

אליעד: נכון אבל אני אומר את זה יותר גנרי לא אבל אני אומר את זה עוד יותר גנרי כל מה שקורה בחיים שום דבר אובייקטיבית הוא לא טוב או רע את אוהבת את מה שאת מלבישה על מה שקורה אז כל מה שקורה בחיים אני אומר לך לאו דווקא על מישהו, זה נכון לגבי כל מה שקורה בחיים אם מישהו נותן לך סתירה ואת שונאת את זה זה לא בגלל הסתירה כי לכשעצמו את לא יודעת אם זה טוב או רע זה פירושים שיש לך בראש מה זה אומר מה המשמעויות, אז מה השאלה אז אותו דבר גם על בן אדם.

ש: טוב אני אומרת איך בכל זאת אוקי בסדר אתה אומר גם סתירה כי יש להרבה מאוד אנשים יש איזשהו סיפור בראש שסתירה זה דבר לא יודעת.

אליעד: ולא זו אף זו אלא שלפעמים הסיפור של אחד מושפע על מישהו אחר ואם כולם אוהבים מישהו אז כולם חושבים שזה טוב להיות חבר שלו אז אתה מדמיין שאתה חבר שלו ואז הוא עושה לך טוב ואז אתה אוהב אותו אבל אותו על כלום, יכול להיות נגיד מישהו ששונא בני אדם ואנשים אוהבים אותו כי הם חושבים שהוא אוהב אותם יכול להיות מלא דברים יש מלא סיפורים נגיד בן אדם שהוא ביישן ואז הוא לא מדבר עם אנשים אחרים ואז הם חושבים שהוא סנוב וחושבים שכנראה יש לו איזה כנראה הוא יותר טוב מהם ואז הם מתחילים להעריץ אותו והוא בכלל מתבייש לדבר איתם יש כל מיני תופעות אנשים מלבישים סיפור ורצים על הסיפור.

ש: אבל גם על עצמם הם מלבישים סיפור זה לא רק על מישהו אחר.

אליעד: גם נכון גם על עצמך את מספרת לעצמך סיפורים כמה את מוכשרת ואחר כך כמה סיפורים על כמה את לא מוכשרת נכון זאת האמת. הבנו את הנקודה?

ש: כן אבל מצד שני.

אליעד: כן מצד שני.

ש: אז איך אתה מגיע לאמת?

אליעד: לאיזה אמת?

ש: מאחורי הסיפורים.

אליעד: את שואלת האם הסיפורים האלה הם בהכרח נכונים את אומרת אני רוצה לבדוק מה העובדות ומה הפירושים.

ש: איך אני יודעת אם הם לא נכונים אני רוצה אבל לדעת מה כן נכון.

אליעד: מה אמרתי מה את שואלת האם הסיפורים האלה בהכרח נכונים.

ש: יופי ועניתי.

אליעד: כן.

ש: והסיפורים לא נכונים.

אליעד: בטוח לא נכונים?

ש: לא בהכרח נכונים.

אליעד: אוקי לא בהכרח נכונים רגע לא בהכרח נכונים כי מה עוד יכול להיות יש לך סיפורים אחרים אלטרנטיביים, שימי לב תתרכזי ריכוז יש הסיפורים לא נכונים עכשיו לא זה לא בערך צריך להיות בדיוק יש "בדקתי את הפירושים שלי והם במאה אחוז לא נכונים" יש "הם לא בהכרח נכונים".

ש: הם לא בהכרח נכונים כי אני לא יודעת.

אליעד: שנייה רגע הם אפשריים אבל הם לא בהכרח נכונים.

ש: נכון.

אליעד: סבבה יש עוד פירושים שאת מכירה שיכולים להיות נכונים או רק את הפירושים האלה?

ש: יש עוד פירושים.

אליעד: סבבה אז מה השאלה שלך לדעת מה הפירוש האמיתי?

ש: כן.

אליעד: אין פירוש אמיתי מה שבא לך אין פירוש אמיתי מה זה פירוש אמיתי.

ש: אז זה אומר שאם אני החלטתי שזה אמיתי אז מבחינתי עכשיו זה אמיתי.

אליעד: אם את זוכרת שזה מבחינתך אז הכל בסדר עכשיו אני אגיד לך לא רק זה לא רק שאין שום פירוש אמיתי גם מה שנראה לך עובדה גם זה פירוש, זה שולחן יפה נגיד נכון אז יפה זה עובדה או פירוש?

ש: פירוש.

אליעד: פירוש וזה שזה שולחן זאת עובדה נכון אז גם זה שזה שולחן זה סוג של פירוש למה כי אתה מפרש שמה שהחושים אומרים לך זה נכון אם היית אומר "אני לא מאמין יותר לחושים שלי" אז זה פירוש.

ש: גם לא על החושים מי אמר שזה שולחן מה זה שולחן כאילו מישהו מתישהו אמר הגדיר מה זה שולחן.

אליעד: לא משנה אבל זה שיש פה משהו זה נכון אבל זה לא שולחן אבל יש פה משהו אבל זה נכון?

ש: בסדר אני אלך עוד אחורה.

אליעד: זה שיש פה משהו זה נכון או לא נכון זה שזה שולחן זה פירוש אבל זה שיש משהו זה עובדה או פירוש, זה שזה שולחן יש פה משהו בצורת שולחן מה העובדה ומה הפירוש זה שזה משהו זה עובדה זה שזה שולחן זה פירוש נכון ומי אמר שזה משהו כי אתה מאמין שיש הבדל בין יש לאין, מה שאני בא להגיד שאת אומרת אני רוצה לדעת מה הפירוש נכון ואני אומר לך אין פירוש נכון הכל בכלל פירוש ושום דבר לא בהכרח נכון, עכשיו יש פה קטע בן אדם אומר אני רוצה לדעת מה האמת אז מה האמת האמת היא שאתה לא יודע.

אבל למה התשובה הזאת לא מספיק טובה כי את אומרת "לא אבל אני רוצה לדעת אז מה בסוף האמת אני צריכה לדעת מה נכון" אבל אין משהו שנכון זה פתוח מה שאתה רוצה אין נכון "אז האמת היא שאין משהו שנכון" זאת האמת גם זה לא בהכרח נכון כי אולי יש משהו שנכון ואז אתה מנסה לתפוס משהו ואתה לא יכול לתפוס את האמת.

ש: אבל בכל זאת אנחנו שואלים מה האמת.

אליעד: נכון אנחנו שואלים ולכן מה זה אומר האם אנחנו שואלים מה האמת כן ומה הפירוש שאתה מפרש את זה ואז מה המסקנה שיש אמת?

ש: ולמה שמת על הדלת את השלט הזה?

אליעד: מי אמר שאני שמתי.
ספק אנשים להפוך את הפירוש לעובדה איך אפשר כועס עליך אובייקט נחמן עסק פירושים עובדות יש הבדל בין יש לאין מה אתה שונא אהבה אוהב אוהבים אמת אנשים אנשים אוהבים אנשים שונאים כועס כעס לא אוהבים אותי להפוך את העובדה לפירוש להפוך את העובדות לפירושים להפוך את הפירוש לעובדה להפוך את הפירושים לעובדות להפוך עובדה לפירוש להפוך פירוש לעובדה להציג עובדה כפירוש להציג פירוש כעובדה למה אוהבים למה אוהבים אותך למה אתה אוהב למה אתה שונא למה כועסים עלי למה לא אוהבים למה לא אוהבים אותי למה שונאים למה שונאים אותך מה אנשים אוהבים מה אנשים שונאים מה אתה אוהב מה אתה שונא מה באמת קורה מה הפירוש הנכון עובדה עובדה או פירוש עובדה או פרשנות עובדה ופירוש עובדה כפירוש עובדה לפירוש עובדה מול פירוש עובדה פירוש עובדות עובדות או פירושים עובדות ופירושים עובדות לפירושים עובדות מול פירושים עובדות פירושים פירוש פירוש או עובדה פירוש ועובדה פירוש כעובדה פירוש לעובדה פירוש מול עובדה פירוש עובדה פירושים או עובדות פירושים ועובדות פירושים לעובדות פירושים מול עובדות פירושים עובדות פרשנות או עובדה שונא שונאים אותך שנאה
דיבור נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה, אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה, להטיל ספק בחושים
דיבור נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה, אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה, להטיל ספק בחושים
... נכון, לא ברור מאליו, לדבר אמת, תת מודע, זוגיות טובה, אובייקטיביות, סובייקטיביות, פרשנות או עובדה, להטיל ספק בחושים מה המשמעות של לדבר נכון ואיך זה ...
להיצמד לאמת, עובדה או פרשנות, גם רק, אחדות כללית, אחדות פרטית, אובייקטיביות, סובייקטיביות, בטוח או לא בטוח
להיצמד לאמת, עובדה או פרשנות, גם רק, אחדות כללית, אחדות פרטית, אובייקטיביות, סובייקטיביות, בטוח או לא בטוח
... לאמת, עובדה או פרשנות, גם רק, אחדות כללית, אחדות פרטית, אובייקטיביות, סובייקטיביות, בטוח או לא בטוח איך אפשר להיצמד לאמת בצורה ...
מה שצריך לקרות קורה, מה שקורה צריך לקרות, מה שקורה אמור לקרות, למה זה קורה לי, למה דברים קורים, אקראיות, סיבתיות
מה שצריך לקרות קורה, מה שקורה צריך לקרות, מה שקורה אמור לקרות, למה זה קורה לי, למה דברים קורים, אקראיות, סיבתיות
... שזו הדרך שבה הדברים נועדו להתרחש. אך אליעד מבהיר שגישה זו איננה מדויקת והיא סוג של פירוש סובייקטיבי, ולא האמת האובייקטיבית עצמה. מה ההבדל בין עובדה לפירוש? אליעד כהן מדגיש את החשיבות בהפרדה בין עובדות לבין הפירושים שאנחנו מעניקים להן. הוא נותן דוגמה פשוטה: אם אתה רואה שולחן, העובדה היחידה והאמיתית היא שאתה אכן רואה שולחן. ... לזהות את ההבדל בין עובדה פשוטה לפירוש אישי יכולה לשפר מאוד את ההתמודדות עם החיים. האם הכל קורה מסיבה מסוימת? למה דברים קורים לי? מה ההבדל בין עובדה לפירוש? האם יש משמעות לכל דבר שקורה? מה זה אמור לקרות? האם העולם אקראי או סיבתי? האם יש גורל או שהכל מקרי? ש: אז מה הנגזרות שלו ממה נגזרים הדברים? אליעד: זה שמשהו קורה. ש: ... סימן שזה מה שצריך להיות, לא אם אני רעב אוי ואבוי זה לא צריך להיות אני צריך ללכת לאכול. מה אתם אומרים מה אתה אומר, אני אומר צריך לעשות סדר בין עובדה לפירוש, אתה תמתין שנייה צריך לעשות סדר בין עובדה לפירוש אם משהו קורה זה אומר שהוא קורה זה לא אומר שהוא אמור לקרות, אמור זה כבר פירוש סובייקטיבי אם הוא אמור לקרות או לא אמור לקרות את זה תשאיר לאלוהים. ...
הורים שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל
הורים שכולים, להתמודד עם מוות, להתמודד עם אובדן, התמודדות עם אובדן, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אבל, מוות ילדים, חיים ומוות, משמעות החיים, התאבדויות, ליהנות מהסבל
... לקחת צעד אחורה, לזהות שהרגש השלילי שהוא חווה נובע רק מפירוש שהוא עצמו מעניק לאירוע ולא מעצם האירוע. בשלב הבא, האדם צריך לתרגל חשיבה מתוך הפרדה ברורה בין עובדה לפירוש . הוא צריך להבין שמה שקרה הוא עובדה, אך הפרשנות שלו לאותה עובדה היא זו שמייצרת את הסבל. כשהאדם מסוגל לראות ... וכל סבל או הנאה הם בסך הכל פרשנויות אישיות. איך להתמודד עם אובדן ילד? האם אפשר ליהנות מהסבל? משמעות החיים לאחר אובדן איך להפסיק לסבול ממות ילד? הבדל בין עובדה לפירוש פרספקטיבה של אחדות מול נפרדות למה אהבה יוצרת סבל? ...
חרדה חברתית קשה, טיפול בחרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית, פרנויה חברתית, טיפול בחרדות ופחדים, טיפול בחרדות קשות, טיפול בחרדה ללא תרופות, דימוי עצמי, חלק 1
חרדה חברתית קשה, טיפול בחרדה חברתית קיצונית, פחד חברתי, פוביה חברתית, פרנויה חברתית, טיפול בחרדות ופחדים, טיפול בחרדות קשות, טיפול בחרדה ללא תרופות, דימוי עצמי, חלק 1
... מה בדיוק קרה ומתי? הוא מבקש מהאדם לתאר עובדות בלבד ולהבחין בין עובדה לפירוש. לדוגמה, האדם אומר התחיל לחץ במטרו, ואליעד מבהיר לו שלחץ זה פירוש ולא עובדה, והעובדה עצמה היא תחושה בבטן. אליעד ממשיך לשאול את האדם: האם עצם התחושה היא ... איננה בתחושה עצמה, אלא בפרשנות שהאדם נותן לה. למה חשוב להבחין בין עובדות לפירושים בטיפול בחרדה חברתית? אליעד מדגיש את החשיבות של הבחנה בין עובדות לפירושים כי החרדה מתגברת בעקבות פרשנות לא מדויקת של המציאות. לדוגמה, תחושה בבטן היא עובדה, אבל זה מלחיץ אותי הוא פירוש. ככל שאדם יותר מודע לפירושים שלו, כך הוא ... מתמודדים עם פחד חברתי? כיצד להתגבר על דימוי עצמי נמוך? מה ההבדל בין עובדה לפירוש בטיפול בחרדה? מה הקשר בין מבוכה לפחד חברתי? למה אנשים מפחדים מכבוד עצמי נמוך? ...
מכירות, שכנוע, NLP, לשתול מחשבות, מניפולציות, סוגסטיה, רטוריקה, שיווק, שינוי עמדות, שיפור מכירות, תורת המשחקים, אימון מכירות, אימון עיסקי, דיבייטינג, דמיון מודרך, הדרכת מכירות, השפעה, לשכנע
מכירות, שכנוע, NLP, לשתול מחשבות, מניפולציות, סוגסטיה, רטוריקה, שיווק, שינוי עמדות, שיפור מכירות, תורת המשחקים, אימון מכירות, אימון עיסקי, דיבייטינג, דמיון מודרך, הדרכת מכירות, השפעה, לשכנע
... אליעד מדבר על השימוש במילים מתוך הבחירה המודעת על ידי המניפולטור. הוא מסביר כיצד ניתן להנחות אדם לשנות את דעתו, על ידי הבחנה בין עובדות לפירושים, וההבנה שכל עובדה יכולה להיות גם פירוש. הוא מדגיש את החשיבות של המילים בהבאת אדם למקום של ...
שכנוע / מכירות / השפעה - להציג פירוש כעובדה - איך לשכנע אנשים? איך לגרום למישהו להאמין לך? איך למכור יותר? איך לשכנע לקוחות? איך להשפיע על אנשים? איך לשתול מחשבות?
... מכירות השפעה - להציג פירוש כעובדה - איך לשכנע אנשים? איך לגרום למישהו להאמין לך? איך למכור ... מישהו ולגרום למישהו להאמין לך? והדרך לכך היא, על ידי זה שאתה מציג את הפירוש כעובדה. ואסביר, כי כל דבר בעולם שלנו, או שהוא עובדה שקרתה ממש בפועל, ...
רטוריקה / דיבייטינג / שכנוע - להפוך עובדה לפירוש ולהפוך פירוש לעובדה - איך לעשות מניפולציות? איך לשכנע אנשים? איך לנצח בוויכוח? טכניקות מכירה / NLP / להגדיל מכירות
... דיבייטינג שכנוע - להפוך עובדה לפירוש ולהפוך פירוש לעובדה - איך לעשות מניפולציות? איך לשכנע אנשים? איך לנצח בוויכוח? טכניקות מכירה NLP להגדיל מכירות וכאן אבאר עוד דרך כיצד באפשרותך לשכנע אנשים וכיצד באפשרותך להשפיע על אנשים. והדרך לכך היא, על ידי זה שאתה הופך את העובדות לפירושים ואת הפירושים לעובדות . ואסביר, כי את כל הדברים שברצונך לשכנע בהם, אפשר לחלק אותם לשתי קבוצות. קבוצה אחת של עובדות, דהיינו, דברים עובדתיים שקרו בפועל וברצונך לשכנע מישהו שאכן ... מישהו במשהו, לשם כך עליך להחליש את מה שהוא אומר ולחזק את מה שאתה אומר. והדרך להחליש רעיונות, היא על ידי זה שהופכים את העובדות, לפירושים אישיים וסובייקטיביים בלבד (= להפוך את העובדה לפירוש). וכמובן על ידי זה שמחדדים ומזכירים כל הזמן על הפירושים עצמם, שהם רק פירושים אישיים וסובייקטיביים בלבד. ולעומת זאת, כדי לחזק רעיון כלשהו, לשם כך עליך להפוך את הפירוש לעובדה. שזה בעצם אומר, שעליך להציג את הפירושים של העובדות שקרו, כאילו אלו עובדות ממש. ועליך להסתיר כל שמץ זכר של סימן לכך שהפירושים שלך, הם רק פירושים ... שהוא נותן למציאות, אך אלו לא עובדות בפועל. ועליך לנסות עד כמה שאתה יכול, להתייחס אל העובדות שהוצגו לך, כאילו אלו רק פירושים אישיים וסובייקטיביים של המתבונן בלבד. ועליך להפוך את העובדות לפירושים , על ידי זה שבכל פעם שאתה מתייחס לעובדות שנאמרו, אתה מוסיף אל העובדה מילים שיגרמו לעובדה להיראות כאילו זה רק פירוש. לדוגמה במקום לומר ביום זה וזה ... לבין פירושים, ואז ממילא שאר הפירושים שאתה מציג כעובדות, יראו כאילו הם אכן עובדות. וכמובן שיש בזה גם חיסרון, כי אז יכולים להתחיל לשים לב לכל משפט שאתה אומר, האם הוא עובדה או פירוש. ולכן צריך לעשות את זה בצורה מתוחכמת. שגם יוצר רושם שאתה לא מערבב בין עובדות לבין פירושים, ושאתה עצמך מציג את העובדות כעובדות ואת הפירושים כפירושים. ובו ...
שכנוע / מניפולציות - איך להפוך את העובדות לפירושים ואת הפירושים לעובדות? איך לשכנע אנשים? איך לנצח בוויכוח? איך לנצח בדיבייטינג? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור השפעה? תת מודע
... מניפולציות - איך להפוך את העובדות לפירושים ואת הפירושים לעובדות? איך לשכנע אנשים? איך לנצח בוויכוח? איך לנצח בדיבייטינג? איך להשפיע על אנשים? איך ליצור השפעה? תת מודע וכאן אבאר עוד טריק ועוד דרך ושיטת שכנוע. ואבאר כיצד באפשרותך ... להתחיל לגרום לשומעים לבדוק כל דבר שאתה אומר, האם זה פירוש או עובדה בפועל. דהיינו, אתה בהחלט כן יכול לומר אני מדבר על עובדות שקרו וכיוב, אבל אל תאמר אני מדבר על עובדות, ולא על פירושים וכיוב. כי ברגע שאתה אומר שאתה מדבר על עובדות, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על עובדה ופירוש, למה אוהבים אותך? למה שונאים אותך? למה אתה אוהב? למה אתה שונא? את מה אנשים אוהבים? את מה אנשים שונאים? מה הפירוש הנכון? למה לא אוהבים אותי? למה כועסים עלי? מה באמת קורה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: עובדה כפירוש, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: עובדה כפירוש, איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטור, מאמן משפחתי, מאמן לזוגיות בנושא עובדה כפירוש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5156 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 19:43:34 - wesi1