אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סוד האהבה ✔אהבה עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
7:16אהבה עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר
מה באמת משעבד אותך לרצון לאהוב את עצמך?

הרבה אנשים נמצאים במצב שבו הדבר שהכי משעבד אותם הוא הרצון לאהוב את עצמם. לפי אליעד כהן, השלב הראשון בדרך להשתחרר מהשעבוד הזה הוא לזהות עד כמה פעולותיך היומיומיות מונעות מתוך הרצון לאהוב את עצמך. אם רוב הפעולות שלך מטרתן לגרום לך לאהוב את עצמך, חשוב שתתחיל לשאול את עצמך שאלות עמוקות כמו: "למה אני בכלל רוצה לאהוב את עצמי? למה זה חשוב לי כל כך?". אם תצליח להבין מה עומד מאחורי הרצון הזה, תוכל להשתחרר ממנו מיידית.

מהם שני המחויבים המרכזיים שמנהלים אותך?

אליעד מסביר כי ישנם שני מחויבים בסיסיים שעומדים מאחורי כל הרצונות שלנו:
  1. הרצון להרגיש טוב ולא להרגיש רע.
  2. התפיסה שדבר מסוים הוא טוב ודבר אחר הוא רע.
לדוגמה, אם אתה אומר "אני רוצה לאהוב את עצמי כי זה יעשה לי טוב", אתה מניח באופן אוטומטי שתי הנחות: שאתה רוצה להרגיש טוב, ושלאהוב את עצמך זה בהכרח טוב. אך כדי להשתחרר מהתלות ברצון הזה, עליך להטיל ספק בשתי ההנחות הללו ולשאול:
  • למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע?
  • האם זה באמת מחויב שלאוהב את עצמי יעשה לי טוב?
רק אם תערער על ההנחות האלו תוכל להשתחרר מהשעבוד לרצון לאהוב את עצמך.

האם חייבים לאהוב את עצמך כדי להרגיש טוב?

אליעד מדגיש שזה לא מחויב המציאות שאדם חייב לאהוב את עצמו כדי להרגיש טוב. למעשה, אפשר לשנוא את עצמך ובכל זאת להרגיש טוב. עצם ההנחה "כדי להרגיש טוב אני חייב לאהוב את עצמי" היא תפיסה אפשרית ולא עובדה מוחלטת. לכן, אדם שמצליח להשתחרר מהתפיסה הזו, יוכל להרגיש טוב גם בלי להיות משועבד לרצון לאהוב את עצמו.

מדוע אנשים לא שואלים שאלות מהותיות?

אליעד משווה את החיים שלנו לסרט "מטריקס", שבו רוב האנשים חיים בתוך מערכת מבלי להטיל ספק בתפיסות הבסיסיות שלהם. רוב האנשים עסוקים בשאלות כמו "איך להשיג כסף?", "איך למצוא זוגיות?", "איפה לגור?", אך לא עוצרים לשאול את עצמם שאלות בסיסיות ומהותיות כמו:
  • למה כל כך חשוב לי לאהוב את עצמי?
  • מדוע לשנוא את עצמי גורם לי להרגיש רע?
חוסר השאלות הללו נובע מתכנות עמוק שבו האדם רודף אחרי מטרות חיצוניות מבלי להבין את הסיבות הבסיסיות לרצונות שלו.

כיצד משתחררים מהתפיסה שיש טוב ורע מוחלטים?

אליעד כהן מציע להבין שהתפיסות שלנו לגבי טוב ורע אינן מוחלטות. כשאדם מבין שתפיסותיו הן אפשריות בלבד ולא מחויבות המציאות, הוא משתחרר מהשעבוד לרצונות המגבילים אותו. אדם שמשתחרר מההבחנה בין טוב לרע מסוגל לבחור בחופשיות כיצד הוא רוצה להרגיש ולחיות.

האם תהליך ההבנה כולל חזרה אחורה?

לעיתים קרובות, אדם חושב שהתקדם בתהליך ההתפתחות האישית, אך פתאום הוא מגלה שחזר לבעיות ישנות. אליעד מסביר שתהליך ההבנה דומה למשחק מחשב שבו לפני שמתקדמים לשלב הבא, צריך לפעמים לחזור אחורה כדי לוודא שהשלב הנוכחי הובן במלואו. למשל, אדם המתקשה ביחסים זוגיים עשוי להרגיש שהתקדם, אך לפתע הוא חוזר לאותם קשיים ישנים. לפי אליעד, זאת לא חזרה אמיתית אחורה, אלא חזרה למקום שבו האדם נמצא כדי לפתור את הבעיה עם הבנה עמוקה יותר. המטרה היא לחזור לבסיס ("Back to basics") כדי להבין את המהות בצורה יסודית יותר, ובכך לשפר את היכולת להתמודד עם אתגרים חדשים ועתידיים.

איך מגיעים לסיבה השורשית של כל התפיסות?

אליעד כהן מדגיש שהפתרון הסופי לכל השעבודים והרצונות המגבילים הוא למצוא את "הסיבה השורשית" לכל התפיסות. כאשר אדם מבין את המקור הראשוני לכל רצונותיו, כמו הרצון להרגיש טוב, הרצון לאהוב את עצמו או הפחד להרגיש רע, הוא יכול להתחיל לשאול את השאלה המרכזית: "האם התפיסה הזו באמת נכונה?". ברגע שהאדם מטיל ספק ומצליח לראות שכל התפיסות הללו הן לא בהכרח מחויבות, המשחק מסתיים. ברגע שהבנת שאין שום דבר שהוא באמת מחויב, אתה משוחרר לבחור כיצד להרגיש, ואתה חי בחופש אמיתי ומוחלט.
כיצד להשתחרר מהרצון לאהוב את עצמך?

השאלה המרכזית היא: מה הדבר שהכי משעבד אותך? אם התשובה היא "אני רוצה לאהוב את עצמי", עליך לבדוק האם אתה יכול להפוך את הרצון הזה לאפשרי ולא למחויב. כלומר, האם כל הפעולות שלך מבוססות על הרצון לאהוב את עצמך? אם כן, כדאי לבדוק: למה אני רוצה לאהוב את עצמי? מה אכפת לי אם אני אוהב את עצמי או לא? אם תוכל לפצח את זה, תוכל להשתחרר בבת אחת.

מהם שני המחויבים המרכזיים שמעצבים את הרצון שלנו?

הרצונות שלנו מבוססים על שני מחויבים עיקריים:

1. הרצון להרגיש טוב ולא רע.

2. ההנחה שדבר מסוים הוא טוב ואחר הוא רע.

כדי להשתחרר מרצון שמגביל אותנו, עלינו להטיל ספק בשני המחויבים האלה:

- למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע?

- למה אני חושב שלאהוב את עצמי יעשה לי טוב?

לדוגמה, אם אדם אומר "אני רוצה לאהוב את עצמי כי זה יעשה לי טוב", הוא צריך לבדוק: למה אני חושב שלאהוב את עצמי יעשה לי טוב? האם בהכרח זה נכון?

האם אפשר לאהוב את עצמך וזה לא יעשה לך טוב?

השאלה שמובילה את הדיון היא האם יש דרך אחרת להרגיש טוב. התשובה היא שכן - אפשר לא לאהוב את עצמך ועדיין להרגיש טוב. כלומר, התחושה שהכרח לאהוב את עצמך כדי להיות מאושר אינה בהכרח נכונה. ייתכן שאדם ישנא את עצמו ובכל זאת ירגיש טוב.

מדוע אנשים אינם שואלים את עצמם שאלות מהותיות?

רוב האנשים בעולם אינם שואלים את עצמם את השאלות הבסיסיות האלה. הם שואלים איך להשיג כסף, איך למצוא זוגיות, היכן לגור, אבל הם לא עוצרים לשאול: למה אני כל כך רוצה לאהוב את עצמי? למה לשנוא את עצמי גורם לי להרגיש רע?

הסיבה לכך היא שהם מתוכנתים לרדוף אחרי דברים מבלי לבדוק את ההנחות הבסיסיות שלהם. זה דומה לסרט "מטריקס", שבו אנשים חיים בתוך מערכת ולא מטילים ספק בקיומה.

האם ניתן להשתחרר מהתפיסה שיש טוב ורע מוחלטים?

הרצון להרגיש טוב והחשש להרגיש רע הם ביטויים של מחויבים פנימיים - תפיסות שהתקבעו אצלנו כעובדות מוצקות. אם נוכל להבין שהתפיסות הללו אינן מחויבות, אלא אפשריות בלבד, נוכל להשתחרר מהן ולבחור באופן חופשי כיצד להרגיש.

האם צריך לעבור שלבים בתהליך ההבנה?

בדומה למשחק מחשב, ייתכן שלפני שאדם יוכל להתקדם לרמה הבאה, עליו להשלים שלבים קודמים. לפעמים נראה שהתקדמנו, אבל בעצם חזרנו לרמה קודמת כי משהו מהותי לא נפתר.

לדוגמה, אדם שמתקשה בקשרים זוגיים יכול לחשוב שהוא מתקדם בחיים, אך פתאום הוא חוזר להתמודד עם אותם קשיים. עם זאת, זה לא באמת "חזרה לאחור", אלא חזרה למקום שבו הוא נמצא, אך עם הבנה רחבה יותר.

כיצד ניתן להגיע לשורש הבעיה?

בסופו של דבר, עליך לגלות את הסיבה השורשית לכל התפיסות שלך. כאשר תמצא מה עומד מאחורי כל המחויבים שלך ותטיל עליהם ספק - המשחק ייגמר. כלומר, כאשר תבין ממה הכל נובע ותשאל "האם זה באמת נכון?", תוכל להשתחרר מכל שעבוד מחשבתי ולחיות מתוך חופש אמיתי.
אני אומר כזה דבר, תבדוק מה הדבר שהכי משעבד אותך אם זה הרצון "אני רוצה לאהוב את עצמי" אז תנסה להיפטר ממנו, להפוך אותו לאפשרי ולא למחויב. תראה אם 99% מהפעולות שלך הן "כדי לאהוב את עצמי" אוקי אז תנסה לבדוק "למה אני רוצה לאהוב את עצמי, מה נסגר עם הרוצה לאהוב את עצמי, מה אכפת לי" אם אתה תצליח לפצח את זה אתה במכה אחת השתחררת.

עכשיו אני אומר יש לך שני מחויבים, בעיקרון ברצונות הם בנויים על שני מחויבים, 1. אתה רוצה להרגיש טוב ולא רע, 2. "אני חושב שזה טוב ולא רע" על משהו. ואתה צריך להטיל ספק על שני המחויבים, 1. "למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע, 2. "למה אני חושב שזה טוב ולא רע" בכל צורה.

לדוגמה "אני רוצה לאהוב את עצמי וזה יעשה לי טוב", עכשיו "למה אני חושב שלאהוב את עצמי יעשה לי טוב", בא נניח שהמחויב של טוב ורע מקובל "אני רוצה טוב ולא רע אבל למה לאהוב את עצמי יעשה לי טוב?".

ש: לדעתך יש אופציה אחרת? אני מנסה לחשוב.

אליעד: לא רק לדעתי יש אופציה אחרת גם לדעתך יש אופציה אחרת אם אתה מבין את השאלה הזאת.

ש: אני יכול לאהוב את עצמי ושזה לא יעשה לי טוב.

אליעד: לא, אתה יכול לא לאהוב את עצמך ושיהיה לך טוב, "אני רוצה להרגיש טוב, אני רוצה לאהוב את עצמי כי זה עושה לי טוב" אבל האם מחויב שכדי שיהיה לך טוב אתה צריך לאהוב את עצמך? יכול להיות שאתה יכול לשנוא את עצמך ושעדיין יהיה לך טוב.

ש: נכון.

אליעד: ובוא נניח שתגיע למסקנה "מחויב לי שלאהוב את עצמי עושה לי טוב, לא לאהוב את עצמי עושה לי רע", אוקי אבל למה אתה רוצה שיהיה לך טוב ולא רע?

ש: זאת כבר המהות הבאה.

אליעד: נכון אבל ממנה בלפני "למה בלאהוב את עצמי עושה לי טוב ולמה לשנוא את עצמי עושה לי רע, למה?".

ש: אולי מחויב שזה יהיה ככה.

אליעד: אם אתה תסתכל יש פה עוד משהו מעניין, רוב האנשים בעולם בחיים שלהם לא שאלו את השאלות האלה, שאלו את עצמם את כל השאלות "איך מרוויחים כסף, איך מוצאים בחורה, איפה אני אגור" כל השאלות שאלו אבל שאלת אותך פעם למה אתה כל כך רוצה לאהוב את עצמך, למה לשנוא את עצמך עושה לך רע? "לא כי זה עושה לי רע". אתה כאילו קולט יש פה מיליארדים של אנשים שרצים אחרי משהו.

ש: הם כאילו קורבנות של הדבר הזה.

אליעד: זה כמו סרט "מטריקס" כזה, שכאילו ככה תכנתו את הרובוטים והם גם משועבדים והם עושים, ואף אחד לא שואל אתה השאלה "רגע למה, למה אני כל כך רוצה לאהוב את עצמי, למה לשנוא את עצמי זה לא טוב". עכשיו אתה מכיר מישהו שיש לו תשובה לשאלה או שאתה יודע שיש לו תשובה לשאלה, כמה אנשים אתה מכיר ששאלו את השאלה הזאת.

ש: לא, יש תשובות אבל לא בהיגיון שאנחנו כאילו.

אליעד: כי אלוהים ככה אסר?

ש: בית משוגעים יותר בא נגיד המשוגעים יותר יכולים לענות תשובות לשאלות האלה.

אליעד: איזה תשובות.

ש: כאלה שיכולים לשנוא את עצמם ולהיות סבבה עם זה ולהרגיש טוב.

אליעד: לא, אבל גם הם יש דברים שהם מפחדים לעשות כדי לא לשנוא את עצמם.

ש: לא, אני אומר אם קיים בן אדם כזה אז הוא ייתפס כמשוגע.

אליעד: כן כמטורף. אני בא להגיד לך שהשאלות האלה הן השאלות הבסיסיות של המנגנון, אתה כאילו רץ לעשות פעולות כדי לאהוב את עצמך, כדי להרגיש טוב. מה יש מאחורי "הרוצה להרגיש טוב הזה", מה יש מאחורי "הרוצה לאהוב את עצמי", למה נתפס במוח "אם אני אוהב את עצמי זה טוב, אם אני לא אוהב את עצמי זה רע", מה עומד מאחורה? עכשיו יכול להיות שהתשובות פשוטות אבל אנשים לא מבינים את התשובות. אם בן אדם אומר "ככה זה וזהו", אוקי אז אם רע לך תגיד "ככה זה וזהו" כי אם הוא אומר "לא, טוב ככה זה וזהו", אוקי אז תשבע לך "ככה זה וזהו".

ש: אם אין לך בחירה אז שתוק.

אליעד: ככה זה וזהו אז כל מה שקורה לך "טוב ככה זה וזהו אין פיתרון", אתה אומר "לא, מה פתאום ככה זה וזהו אני רוצה לשנות", למה לשנות אבל זה.

ש: אבל ככה זה, הוא פשוט יודע שיש אפשרות

אליעד: אני אומר לך "שהרוצה להרגיש טוב והלא רוצה להרגיש רע, והרוצה לאהוב את עצמי ולא רוצה לשנוא את עצמי" הם ביטוים של משהו אחר, הם ביטוים שלהם של מחויבים בראש של תפיסות, של "אני בטוח שככה ולא ככה ואני בטוח שככה ולא ככה ולכן אני רוצה לאהוב את עצמי ולא לשנוא את עצמי, לכן אני רוצה להרגיש טוב ולא להרגיש רע", זה "Output" של דברים שנתפסים אליך כמחויבים. עכשיו אם אתה מצליח רק להבין שזה לא באמת מחויב אתה קיבלת פטור, אתה יכול לבחור עכשיו מה אתה רוצה.

ש: אתה מסכים כאילו אני חושב שהעניין הזה שאם לא, שיש עניין של "Levels" שזה מתחיל מהצורה ואז עובר מהות ואז יותר מהות, נכון ואז אני חושב שאם לא סיימת כמו במשחק מחשב שאתה צריך לעבור שלב.

אליעד: זה נכון באופן יחסי, אני מסכים איתך וזה נכון באופן יחסי כי באופן יחסי מדי פעם כשאתה כאילו רץ קדימה, זה כמו נגיד שאתה מתחיל לעשות אימונים של ריצה אז מדי פעם כאילו תמתח טיפה תחזור אחורה, תמתח טיפה קדימה, אתה מבין למה אני מתכוון?

ש: כן.

אליעד: כאילו מדי פעם להתקדם קדימה "אוקי עכשיו תחזור אחורה לבסיסי, טוב תתקדם עוד קדימה" משהו כזה, ככה אתה כאילו משלב את העומק ואת הרוחב.

ש: כן כי אני פתאום קולט אצלי שאני שוב "בLevel" אחורה.

אליעד: נכון כי אתה עוד פעם תקוע לי עם הבחורה בכלל.

ש: זהו אני אומר לעצמי לא עברת "Level", אוקי חזרה "לbasics".

אליעד: כן אבל באופן יחסי אתה יכול לשאול את עצמך, קודם כל זאת לא חזרה "ל basics", זאת חזרה למקום שבו אתה נמצא כי "הbasic" יכול להיות אחר אבל אני אומר באופן יחסי גם כיום אתה פחות חושב על הצורה ויותר על המהות, באופן יחסי ואף על פי כן יש ספיחים. זה באופן יחסי, זה כאילו כמה אחוז מהזמן אתה חושב על המהות וכמה אתה חושב על הצורה. עכשיו ככל שתחשוב יותר על המהות ככה גם המהות הזאת תהפוך להיות הצורה ואז תחשוב על המהות שלה.

ש: כן אבל הדבר הזה שמטריד אותי הוא עדיין יש שמה, גם בא נגיד אני אפתור את המחויב הזה של "לאהוב את עצמי" ואז יישאר פתאום מחויב הבא, כלומר, הדבר הזה שמטריד אותי באמת הוא עדיין שמה זה לא פתר את הבעיה, נכון?

אליעד: אתה בסוף צריך לגלות ממה הכל נובע ואז לשאול "האם זה נכון" ואז יגמר המשחק.
להיפטר להחליש את הרצון שאלות להתבוננות חששות אני רוצה להרגיש לא רוצה להרגיש רע אליעד טוב ורע שונא את עצמי לשאול את עצמך זוגיות אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אושר אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי אשם אשמה אשמה עצמית האהבה העצמית האשמה האשמה עצמית הלקאה עצמית טוב לשנוא טוב לשנוא את עצמך כעס כעס עצמי כעסים לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים להאשים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להלקות את עצמי להלקות את עצמך להרגיש להרגיש טוב לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך לשנוא לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך סוד סוד האהבה סוד האהבה העצמית סוד האושר סודות רגשות אשם רוצה לאהוב רוצה לאהוב את עצמי רוצה לאהוב את עצמך רוצה להרגיש רוצה להרגיש טוב רצון רצון עצמי שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה שנאה עצמית שעבוד שעבוד לרצון שעבוד לרצון העצמי
להתאהב - איך ליצור אהבה? איך לאהוב? מהי אהבה?
להתאהב - איך ליצור אהבה? איך לאהוב? מהי אהבה?
... שהם עצמם מקבלים מכך - תחושת שייכות, סיפוק, משמעות אישית ותחושת ערך. כלומר, אהבת ההורים לילדים אינה בלתי מותנית כפי שנוטים לחשוב, אלא תלויה בצרכים הרגשיים של ההורה עצמו. מהו סוד האהבה היציבה והחזקה ביותר? אליעד חושף שסוד האהבה היציבה והחזקה ביותר טמון בהבנת השורש של הרצון שלך לאהוב. ככל שאתה יותר ברור לגבי הסיבה האמיתית שבגללה אתה אוהב אדם או דבר כלשהו, כך האהבה שלך ...
פרדוקס הרצון - האם אפשר להפסיק לרצות? האם אפשר להעלים את הרצון העצמי?
... הרצון - האם אפשר להפסיק לרצות? האם אפשר להעלים את הרצון העצמי? רצון. לרצות לא לרצות. פילוסופיה. האם אפשר לא לרצות בכלל שום דבר? רצון = חסר. האדם מרגיש חסר ביחס לדבר שאותו הוא רוצה. האדם אינו רוצה את מה שאינו חסר. אם האדם אינו מרגיש שחסר ...
אגו / רצון עצמי - מי מפחד מהאגו? מה *טוב* באגו? איך לחיות עם האגו בשלום?
... רצון עצמי - מי מפחד מהאגו? מה טוב באגו? איך לחיות עם האגו בשלום? אגו רצון עצמי - האגו של האדם הוא גם האויב וגם האוהב הכי גדול של האדם. הכל תלוי באדם עצמו. ובטרם נדבר על עניין האגו, נאמר, כי כאן במאמר האגו מייצג את הרצון עצמי של האדם. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי מצד אחד, אם לא היה לאדם שום אגו ורצון עצמי, הרי שלעולם לא היה לו רע. משום, שהאדם מרגיש רע, רק כאשר המצב שבו הוא נמצא שונה מהרצון העצמי האגו שלו. כך שאם לא היה לאדם שום אגו כלל, הרי שלעולם לא היה לו רע. ומנקודת המבט הזו, האויב של האדם הוא האגו שלו. ... רע. מצד שני, אם לא יהיה לאדם אגו ורצון עצמי, הרי שהוא גם לעולם לא יוכל להרגיש טוב. משום, שהאדם מרגיש טוב, כאשר הרצון העצמי שלו מתמלא ובא על סיפוקו. כאשר המציאות של האדם מתאימה לרצון העצמי של האדם, הרי שאז מרגיש האדם טוב. וככל שמידת ההתאמה בין הרצון העצמי של האדם לבין המציאות גדולה יותר, כך האדם שמח יותר. כך שאם לא יהיה לאדם אגו ורצון עצמי, הרי שהוא גם לא יוכל להרגיש תחושת סיפוק והנאה, של מילוי הרצון העצמי והאגו. אז מה עושים? תשובה: באפשרותו של האדם להישאר עם אגו, ועדיין להרגיש אך ורק טוב. כיצד? תשובה: על ידי הבנת ... הסיבה שרע לאדם היא לא בגלל שיש לו רצון עצמי, אלא בגלל שהרצון העצמי שלו נפרד ושונה מהמצב שבו הוא נמצא. עצם קיומו של הרצון העצמי הוא לא רע. הרע נוצר רק כאשר הרצון העצמי של האדם, לא מתאים למצב המציאות שבו הוא נמצא. ומדוע הרצון העצמי של האדם, לא תואם את המציאות? משום, שהאדם חושב ומבין בשכלו שהמציאות תהיה טובה יותר, אם היא תהיה אחרת ממה שהיא. ... גם את תחושת הרע. נמצא אם כן, כי לא הרצון העצמי של האדם יצר את הרע, אלא חוסר ההתאמה בין המציאות לבין הרצון העצמי של האדם, היא זו שיצרה את הרע. נמצא אם כן, שאם יבין האדם את המציאות באמת, ויבין את הסיבה הטובה שבגללה הדברים קורים ... ידי זה יגיע האדם למצב, שבו גם יש לו רצון עצמי מצד אחד, אך גם מהצד השני הרצון העצמי של האדם תואם את המציאות ולא שונה ממנה. דהיינו, מצב שבו האדם רוצה את המציאות כפי מה שהיא. וכאשר האדם מגיע למצב שבו הרצון העצמי שלו תואם את המציאות, ממילא אין לו שום בעיה עם הרצון העצמי שלו, מאחר שהרצון העצמי שלו תואם את המציאות. וכאשר האדם לא מבין את המציאות, על ידי זה הוא מרגיש רע. והמצב הזה גורם לכך, שלפעמים האדם רוצה ומנסה להיפטר מהאגו ומהרצון העצמי שלו, כדי לא להרגיש רע. אך זה כמובן מוביל אותו למצב, שבו גם אם הוא יצליח להיפטר מהרצון העצמי שלו, הרי שאז הוא גם לא יוכל להרגיש טוב. ובאמת, על האדם כן להיפטר מהאגו ומהרצון העצמי שלו, אך לא להיפטר מהם ממש, אלא להיפטר מתחושת הנפרדות שיש אצל האדם, בין הרצון העצמי שלו לבין המציאות. וזה בעצם אומר ש: האגו הוא גם האויב וגם האוהב של האדם, הכל תלוי באדם עצמו. ברמה המעשית: על האדם ... כך הוא מרגיש טוב יותר, וממילא הרצון העצמי שלו הופך להיות האוהב שלו, מאחר שהוא מרוצה מהמציאות כפי מה שהיא. ...
רצון עצמי - איך לבטל את הרצון העצמי לגמרי?
רצון עצמי - איך לבטל את הרצון העצמי לגמרי?
רצון עצמי - איך לבטל את הרצון העצמי לגמרי? מהו רצון עצמי ואיך הוא גורם לסבל? הרצון העצמי הוא הדבר המרכזי שאליעד כהן מדבר עליו בהרצאה זו, ובפרט, כיצד הרצון הזה יוצר את כל הסבל שהאדם חווה. אליעד מסביר בצורה מפורטת שהסיבה היחידה לסבל בחיים היא הרצון העצמי. כשהאדם רוצה משהו ואין לו אותו, הוא סובל. אם האדם לא היה רוצה כלום, לא היה שום דבר שיגרום לו להרגיש רע. אליעד מחדד נקודה חשובה: כל זמן שיש לאדם רצון עצמי, הוא לעולם לא יוכל להרגיש שלמות אמיתית. אפילו האושר מותנה בכך שיש רצון שמתקיים, ולכן כל סוג של אושר תלוי ברצון, ולמעשה, כך גם סבל. הוא מדגים זאת באמצעות מקרה שבו ... והרע שהוא חווה. לפי אליעד, זהו מצב שמראה בבירור את התלות של הסבל ברצון העצמי. מדוע בלתי אפשרי לכאורה להיפטר מהרצון העצמי? אליעד כהן מציג בהרצאה את הפרדוקס העמוק סביב הרצון העצמי: כל ניסיון להעלים את הרצון נובע בעצמו מתוך רצון כלשהו. גם הניסיון להפסיק לרצות, הוא בעצמו רצון להפסיק לרצות, ולכן האדם לכאורה תמיד לכוד בתוך הרצון העצמי שלו. בכל פעולה שהאדם עושה כדי לא לרצות, הוא עדיין מפעיל רצון עצמי. אליעד מדגיש שכדי להיות באמת חסר רצון, צריך להגיע למצב שבו לא אכפת לאדם אם הוא ירצה או לא ירצה. האדם צריך להפסיק לרצות באופן מוחלט, כולל להפסיק לרצות להפסיק לרצות. כיצד הבנה יכולה להעלים את הרצון העצמי? הדרך שאליעד מציע לפתרון הפרדוקס הזה היא לא דרך של פעולה או מאמץ, אלא דרך של הבנה עמוקה. לדבריו, קיימת הבנה מסוימת שאם האדם יגיע אליה, הרצון העצמי שלו יעלם באופן אוטומטי, בלי מאמץ נוסף. הוא מסביר זאת באופן מדויק, באמצעות נוסחה ספציפית שאותה הוא מכנה נוסחת השאלה. על פי נוסחה זו, האדם צריך לשאול את עצמו שוב ושוב ... של דבר לשורש העמוק ביותר של הרצון שלו. מה קורה כשחוקרים את שורש הרצון העצמי? אליעד מפרט שכאשר האדם שואל את עצמו למה הוא רוצה דבר מסוים, הוא מגלה שכבות שונות של סיבות לרצון שלו. אם הוא יחקור לעומק, הוא יגיע לשאלה עוד יותר בסיסית ועמוקה: מה ... מתואר על ידי אליעד כמצב של שלמות מוחלטת, מצב שבו האדם לא חווה את הרצון העצמי כבעיה, כי אין שום הבדל עבורו בין המציאות שבה הרצון מתקיים לבין זו שבה הוא איננו. במצב כזה האדם חופשי לחלוטין מסבל, מכיוון שאין לו סיבה להרגיש שחסר לו משהו. איך ... להפסיק לרצות? מה הסיבה לסבל בחיים? איך להגיע לשלמות אמיתית? מה זה רצון עצמי? איך להפסיק להרגיש רע? מהו שורש הרצון הראשון? כיצד להבין את המציאות באמת? הרצון העצמי. מהו הפרדוקס? למה לבטל אותו? ואיך לבטל אותו - רצון עצמי: איך אפשר להעלים את הרצון העצמי? איך אפשר להפסיק לרצות? פירושו שהאדם ירצה משהו בדיוק כמו שהאבן רוצה. להביא את עצמו למצב שכל דבר טוב באותה מידה. למה שהאדם ירצה לבטל את הרצון העצמי של עצמו? אם נתבונן נגלה שכל הסבל שיש לאדם הוא בגלל הרצון העצמי. וגם האושר. אם נתמקד בסבל נגלה שהסבל אכן תלוי ברצון העצמי של האדם. ולעיתים האדם מרגיש כל כך רע שהוא מעדיף להפסיק להרגיש טוב, תמורת זה שלא ירגיש רע. אז איך האדם יכול להפסיק לרצות? ונחדד, שלכאורה נדמה שגם כדי להרגיש טוב, יש ... כל דבר שהאדם יעשה כדי להעלים את הרצון שלו, זה עצמו נובע מתוך רצון עצמי להעלים. הכוונה היא שעל האדם להעלים כל רצון, גם את הרצון להעלים את הרצון שלו. על האדם לבטל לגמרי הכל את כל הרצון העצמי שלו וזה הפרדוקס. מה יכול האדם לעשות כדי להעלים את הרצון העצמי. מכאן שהאדם נגזר דינו לסבל. כי אין סבל בלי רצון כלשהו. ואי אפשר לא לסבול כשיש לך רצון. האדם לעולם לא ירגיש שלמות כל זמן שיש לו רצון. והסיבה שהאדם לא מאושר, היא משום שהאדם יש לו רצון עצמי וזה מה שגורם לו לא להיות מאושר. ומה עושים כדי להעלים את הרצון? יש דרך, על ידי הבנה. אם תבין משהו מסוים או אז הרצון שלו יעלם מעצמו. וכאן נתווה את הנוסחה, שאם האדם ...
לרצות את מה שיש - האם זה בכלל טוב? מהי הדרך *היחידה* להגיע לאיזון של הרצון העצמי?
... את מה שיש - האם זה בכלל טוב? מהי הדרך היחידה להגיע לאיזון של הרצון העצמי? במאמר הזה נבאר, מדוע האדם לא יכול לעשות שום דבר כדי לרצות את מה ... האדם מנסה להיות מאושר, בכך הוא מחזק את חוסר האושר שלו. וברגע שהאדם מנסה להרגיש טוב, בזה בעצמו הוא גורם לעצמו להרגיש רע. כי האדם מרגיש רע רק משום שהוא רוצה להרגיש טוב. כי אי אפשר להרגיש רע, בלי שיהיה לאדם רצון להרגיש טוב. וכאשר האדם רוצה להרגיש טוב, הרי שבעצם הוא צריך להפסיק לרצות להרגיש טוב. אבל גם אם ... כמובן דבר שצריך להיות באמת. כי כאן בוודאי שהאדם לא יכול לשקר את עצמו. והעניין הוא, כי במציאות שלנו יש כל הזמן התהוויות שונות. וגם האני של האדם וגם הרצון העצמי של האדם, וגם הרגשות תחושות מחשבות ידיעות זיכרונות וכיוב של האדם, ... שהמציאות תשתנה. כי גם כאשר יש לאדם את מה שהוא רוצה, עדיין הוא תמיד ירגיש שהוא רוצה שהמציאות תמשיך להיות כפי מה שהיא. וגם זה עצמו רע. כי אם לא היה לאדם רצון עצמי כלל, הרי שממילא האדם לא היה נאחז בשום דבר, ותמיד היה טוב לאדם. אבל ברגע שיש לאדם רצון עצמי, ממילא או שרע לאדם מכך שהמציאות שונה מרצונו. או שרע לאדם מכך שהוא ... הוא תמיד חי בפחד, שמא יקרה איזה משהו שישנה את המציאות לדבר שאותו הוא לא רוצה. וכולם מפחדים תמיד מכך שאולי יקרה להם איזה דבר רע בעתיד. וכל זמן שיש לאדם רצון עצמי, ממילא הוא חושב שיש רע בעולם, וממילא הוא מפחד ממנו. והדרך היחידה של האדם להיות מאושר באמת, היא על ידי זה שהאדם מסתכל אל תוך הרצון העצמי שלו, ורואה את שורש הרצון שלו, ומגיע עד לשורש הרצון של המציאות, ורואה שם את האחדות שיש בין הרצון לבין העדר הרצון. כי בשלב הראשון על האדם להסתכל אל תוכו אל תוך הרצון העצמי שלו, ולגלות מהיכן מגיעים הרצונות שלו. ועל האדם לשאול את עצמו, מה ... בשורש המציאות, שם הכל אחד ממש. והנפרדות והאחדות הן ישות אחת ממש. וכאשר האדם מבין ומתבונן בכל זה, על ידי זה כל תפישת המציאות של האדם משתנה. ועל ידי זה הרצון העצמי של האדם משתנה. ועל ידי זה האדם מקבל שכל חדש גדול יותר. ועל ידי כל זה, האדם מגיע למצב שבו הוא חווה את הרצון העצמי שלו, כישות שבה אין נפרדות בין רוצה לבין לא רוצה. וזאת השלמות, כאשר ...
שורש הרצון העצמי - למה קשה להבין מהו שורש הרצון העצמי?
שורש הרצון העצמי - למה קשה להבין מהו שורש הרצון העצמי?
... הרצון העצמי - למה קשה להבין מהו שורש הרצון העצמי? למה כל כך קשה להבין מה באמת רוצים? אליעד כהן מסביר בהרצאה באופן מפורט למה לאדם כל כך קשה להבין מהו שורש הרצון העצמי שלו, כלומר, מה באמת הוא רוצה. הוא פותח בשאלה המרכזית: איך יכול להיות שאדם חי את חייו ופועל להשגת מטרות, ... את התהליך שהאדם עובר כאשר הוא מנסה להבין את הרצון שלו. למשל, אם האדם מגיע להבנה שהוא רוצה להרגיש טוב, מיד עולה השאלה: למה בכלל הוא רוצה להרגיש טוב? הוא עונה לעצמו שאולי הוא רוצה להרגיש הנאה או אושר, אך מיד שוב שואל: למה דווקא את ההנאה הזו ולא אחרת? למה בכלל יש לו רצון להרגיש טוב ולא רע? ככל ... תהליך מעמיק שמוביל לפיתוח שכלי, ובעקבותיו לאושר פנימי אמיתי. אליעד מסכם ומדגיש שהבנת הרצון העצמי היא הפעולה החשובה ביותר לאדם ששואף לאושר אמיתי. מהו שורש הרצון? איך להבין את הרצונות שלי? למה קשה לי ... להכיל הפכים באושר? איך חקירת הרצון מובילה לאושר? למה חשוב להבין את מהות האני? שורש הרצון העצמי - למה קשה להבין מהו שורש הרצון העצמי? הפעם אני רוצה להשיב על השאלה, למה האדם, לא יכול להבין מה הוא באמת רוצה מעצמו? ויותר מפעם אחת הסברתי שאם ... לא משנה אם זה טוב או רע והפרדוקס שאף על פי כן שאין הבדל בין דבר אחד לשני, עדיין האדם רוצה להרגיש טוב ולא רע. וזו סתירה. מצד אחד, בלי המילה אני, יש מהות, מציאות שהכל ישות אחת שם, שם יש איחוד של כל הדברים כולם, ואז אין שום רצון עצמי כי אין קיום עצמאי. ויחד עם זאת יש את הפרספקטיבה של הנפרדות, של אני רוצה, ולא ברור לו לאדם איך זה שיש ... היא פרדוכסלית, האמת היא שבו בזמן שהכל אחד וזה לא משנה, בו בזמן ממש יש נפרדות ויש רצון עצמי שאתה רוצה את הדבר הזה ולא אחר. ויש הבנה, יש שכל שמכיל את ההפכים, והחיבור של ההפכים הוא שיביא לחיים טובים ...
לרצות את המציאות בשלמות - איך לשלוט ברצון העצמי?
לרצות את המציאות בשלמות - איך לשלוט ברצון העצמי?
... את המציאות בשלמות - איך לשלוט ברצון העצמי? איך אפשר לרצות את המציאות בדיוק כפי שהיא? אליעד כהן מסביר כי הרצון של ...
רצון עצמי - איך לבטל את הרצון העצמי ואת האגו בשלמות?
רצון עצמי - איך לבטל את הרצון העצמי ואת האגו בשלמות?
רצון עצמי - איך לבטל את הרצון העצמי ואת האגו בשלמות? איך אפשר לבטל לגמרי את הרצון העצמי? אליעד כהן מסביר שכדי להבין איך אפשר לבטל לחלוטין את הרצון העצמי, צריך קודם כל להבין שהרצון של האדם ... מילוי רצון (שזה טוב), ולא מרגיש חוסר במילוי הרצון (שזה רע), אלא מרגיש רק תחושת שלמות מוחלטת. מה זה המקום שבו אין בכלל רצון עצמי? כדי לבטל את הרצון העצמי, אליעד מסביר שיש להגיע למקום שבו הרצון העצמי לא היה קיים כלל. זהו רובד עמוק יותר במציאות שבו אין הבדלים, אין נפרדות ואין רצון או אי - רצון. ברובד הזה, אין גם הבדל בין שנאה ואהבה, אין הבדל בין ימין ... יוצר שום חיסרון. אליעד מסיים באיחול, שהיום של כל אחד יהיה יום של רצון אמיתי, שלם וטוב, ללא כל תחושת חיסרון. איך לבטל את הרצון העצמי? מהי תחושת האחדות? איך להפסיק לסבול ... ההוויה שמאחורי המציאות? מהו מקור הסבל? איך להרגיש שלמות פנימית? הפעם אני רוצה לענות על שאלה שנשאלתי איך אדם יכול לבטל את הרצון העצמי שלו? ויותר מפעם אחת הבנו שטוב ורע ... ברצון של האדם הרצון של האדם יחליט אם הוא ירגיש טוב או רע, ואם הוא לא ירצה בכלל האדם, הוא לא יוכל להרגיש רע. ולמי שלא יהיה רצון עצמי בכלל, תהיה לו הרגשה של שלמות, זה לא שיהיה טוב, או לא רע פשוט תהיה תחושת שלמות. ומי שרוצה לבטל את הרצון העצמי לגמרי, ושואל איך עושים זאת? צריך להגיע למקום שבו לא היה רצון עצמי , ומה זה אומר להגיע למקום שלא היה רצון עצמי? במציאות שלנו יש רבדים שונים, יש שנאה, ויש אהבה, יש טוב ויש רע, יש ...
הספר להצליח בכוח המחשבה - אגו + רצון עצמי + ישות עצמית + האני של האדם, האם ואיך אפשר לבטל אותם?
הספר להצליח בכוח המחשבה - אגו + רצון עצמי + ישות עצמית + האני של האדם, האם ואיך אפשר לבטל אותם?
... להצליח בכוח המחשבה - אגו + רצון עצמי + ישות עצמית + האני של האדם, האם ואיך אפשר לבטל אותם? האם אפשר באמת לבטל את האגו ואת הרצון העצמי לגמרי? אליעד כהן מסביר על הספר להצליח בכוח המחשבה מהו אגו, מהו רצון עצמי, והאם אפשר בכלל להעלים אותם. הרצון העצמי של האדם, שנקרא גם אגו, יכול לשמש כאויב או כאוהב, והדבר תלוי כולו בגישתו של האדם למציאות. אם המציאות מתאימה תמיד לרצונו של האדם, הוא נהנה ממנה. אך כאשר ... מדגיש שכל השיטות האלו נכשלות, כי הן בעצם מונעות על ידי האגו עצמו. כל ניסיון של האדם לבטל את הרצון העצמי שלו נעשה מתוך הרצון עצמו. האדם רוצה לא לרצות, ומכאן נובע הפרדוקס. מדוע האדם לא יכול באמת להעלים את הרצון העצמי שלו? הסיבה המרכזית לכך היא שהרצון העצמי קיים באופן בלתי נשלט על ידי האדם. הרצון אינו נבחר על ידי האדם אלא קיים מעצם קיומו. האדם לא יצר את הרצון שלו, לא בחר שיהיה לו רצון, ולכן אין לו באמת שליטה ... כשהאדם באמת משתחרר מהאגו? כאשר האדם מגיע לאמת האובייקטיבית הזו, הוא משיג חופש מוחלט מהאגו ומהרצון העצמי. התודעה שלו עוברת טרנספורמציה, הוא חווה את עצמו כחלק בלתי נפרד מהמציאות, ולכן לא סובל יותר. האגו והרצון העצמי מתבטלים מעצמם, מבלי שהאדם יצטרך להתאמץ או לשכנע את עצמו בשקרים שונים. האדם חווה את המציאות כמו שהיא, ולכן תמיד טוב לו באמת. איך מבטלים את האגו? האם אפשר להפסיק לרצות? מהי האמת האובייקטיבית? האם אפשר להגיע לענווה אמיתית? כיצד להשתחרר מהרצון העצמי? האם אפשר לרצות את המציאות? ...
הספר להצליח בכוח המחשבה - אגו + גאווה + רצון עצמי, האם זה טוב או רע? מה האמת?
הספר להצליח בכוח המחשבה - אגו + גאווה + רצון עצמי, האם זה טוב או רע? מה האמת?
... בכוח המחשבה - אגו + גאווה + רצון עצמי, האם זה טוב או רע? מה האמת? האם האגו הוא אויב או אוהב? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו את אחד הנושאים המרכזיים ... האושר - עניין האגו והרצון העצמי של האדם. רוב התורות הרוחניות מתייחסות לאגו כאויב של האדם, כגורם המרכזי לסבל. אך אליעד מדגיש שהאגו הוא לא רק ... עצמה, אלא חוסר ההתאמה בין הרצון העצמי לבין המציאות הוא שיוצר את הסבל. מהו האגו ומה הקשר שלו לסבל? האגו של האדם הוא הרצון העצמי שלו, והוא הגורם לכך שהאדם חווה סבל כאשר קורה משהו שאינו תואם את רצונו. לדוגמה, אדם מרגיש רע לא בגלל מה שקרה ... חווה היא תוצאה של מילוי הרצון העצמי שלו. לכן, ללא אגו, האדם גם לא יוכל ליהנות משום דבר. לדוגמה, אדם שלא מעורב רגשית במשחק כדורגל כלל, גם לא יוכל ... המסר המרכזי הוא שהאגו והרצון העצמי אינם רעים כשלעצמם. הבעיה היא רק כשהם מתנגדים למציאות. הפתרון אינו ביטול האגו אלא הבנת המציאות לעומק, כך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אהבה עצמית, שנאה עצמית, רוצה לאהוב את עצמי, שעבוד לרצון העצמי, רוצה להרגיש טוב, לשנוא את עצמך, לאהוב את עצמך, האשמה עצמית, כעס עצמי, סוד האהבה העצמית, סוד האושר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: סוד האהבה, איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: סוד האהבה, איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן משפחתי, אימון אישי למציאת זוגיות, ייעוץ נפשי בנושא סוד האהבה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 21:46:34 - wesi1