אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה סובל מהפרעה טורדנית ✔התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:20התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
למה לא כדאי להילחם במחשבות שליליות?

לעיתים קרובות אנשים סובלים ממחשבות שליליות שגורמות להם להרגיש רע. מחשבה שלילית היא כל מחשבה שגורמת לאדם אי - נוחות, חרדה או סבל רגשי. למשל, אדם שמתעורר בבוקר ומתחילה להתרוצץ במוחו מחשבה שאולי הוא חולה בסרטן, מתחיל לנסות להילחם במחשבה הזאת בטיעונים כמו "אין לי סרטן" או "למה שיהיה לי סרטן?" אך במהרה הוא מגלה שהמוח ממשיך להחזיר את המחשבה השלילית שוב ושוב, ומציג בפניו "הוכחות" כגון כאבי ראש שמחזקים כביכול את האפשרות שאולי יש לו סרטן.

הניסיון להתכחש למחשבות שליליות ולשלול אותן לחלוטין הוא טעות נפוצה, מפני שכל מחשבה שלילית נכונה באופן חלקי מנקודת מבט מסוימת. כאשר אדם מתכחש למחשבה השלילית ומנסה לבטל אותה לחלוטין, הוא למעשה נכנס למאבק בלתי נגמר עם המחשבה. ככל שהוא מנסה לשלול אותה ולהוכיח לעצמו שהיא שקרית, כך המוח מחזיר לו טיעונים חדשים שמחזקים את המחשבה השלילית הזו.

מה הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות?

אליעד כהן מסביר שהדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות היא לא להילחם בהן אלא לברר את האמת שבהן בצורה כנה ואמיצה. אם, לדוגמה, עולה בך המחשבה "אולי יש לי סרטן, " במקום לומר מיד "זה לא נכון, זה בלתי אפשרי, " נכון יותר לבדוק בכנות - האם באמת יכול להיות שכאבי הראש שלי נובעים מסרטן? התשובה היא כן, מההיבט שיש אפשרות כזו, אך בו זמנית יש לבדוק האם האפשרות הזו היא בהכרח נכונה? התשובה היא לא. בנוסף, אפילו אם זה נכון שיש סרטן, האם זה אומר שזה בהכרח רע באופן מוחלט? גם כאן התשובה לא תהיה מוחלטת.

הגישה שאליעד מציע היא להכיר באמת ולהודות בה, אך באותה נשימה להבין שזה רק היבט מסוים של המציאות, לא בהכרח כל האמת. הגישה הזו גורמת למחשבה השלילית לאבד את עוצמתה, משום שהיא כבר לא יוצרת התנגדות פנימית שמגבירה את עוצמתה.

איך מתמודדים עם מחשבות טורדניות לגבי זהות מינית או אובדנות?

אליעד נותן גם דוגמה נוספת על אדם שסובל ממחשבות טורדניות לגבי זהותו המינית, לדוגמה שהוא "אולי הומו", או מחשבות טורדניות מסוג "אולי אני טרנסג'נדר", או מחשבות אובדניות כגון "אולי אני רוצה למות". האדם שסובל ממחשבות כאלו לרוב מנסה להתנגד להן בכל מחיר ולומר לעצמו בכוח "לא נכון, אני לא כזה, אני לא רוצה את זה", אך המחשבה חוזרת שוב ושוב כי האדם מסרב להכיר בכך שיש בתוכו גם חלקים שמסכימים עם המחשבה הזאת.

הפתרון שאליעד מציע במקרים אלו דומה לדוגמה הראשונה - להכיר בכך שבמובן מסוים יש בך גם היבט כזה. לדוגמה, להודות שבמובן מסוים אולי אתה כן הומו או טרנסג'נדר, או אפילו להודות שיש בתוכך חלק שבאמת רוצה למות. ההודאה הכנה הזאת מפסיקה את המלחמה הפנימית ומביאה לרגיעה פנימית. כאשר אתה מפסיק להתנגד בכוח למחשבה, המחשבה מאבדת את הכוח שלה להתיש אותך, והיא מפסיקה להיות טורדנית ומאיימת.

מה הטעות הנפוצה בטיפול בחשיבה שלילית?

הטעות הנפוצה ביותר בטיפול בחשיבה שלילית היא הניסיון להכחיש באופן מוחלט את קיומה של המחשבה השלילית. כל מחשבה שלילית מבוססת על אמת מסוימת - אפילו אם היא חלקית וזניחה - ולכן, הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות שליליות היא דווקא לחפש ולהודות בחלק של האמת שבהן. ברגע שאדם עושה זאת, המחשבה מפסיקה להיות מאבק פנימי אינסופי והופכת להיות עניין שאפשר לחיות איתו בשלום. בדרך זו האדם יכול להשתחרר ממחשבות טורדניות ומכפייתיות, ולהגיע לתחושה טובה ורגועה יותר.

אליעד מסכם שכדאי לבדוק תמיד את האמת בצורה אמיתית וישירה, אפילו אם זה נראה מאיים או מפחיד. בירור אמיתי וישיר של האמת הפנימית יביא תמיד לשחרור פנימי ולהקלה נפשית. אדם שמוכן באמת לבדוק את המחשבה השלילית, בסוף מגלה שהבדיקה עצמה הצילה את חייו.
אוקי עכשיו אנשים לפעמים יש להם מחשבות שליליות, מה ההגדרה של מחשבות שליליות מחשבות שגורמות להם להרגיש רע ואז הם מנסים להילחם במחשבה שעושה להם רע. עד כאן מוכר הסיפור? מוכר, עכשיו אחת הטעויות הכי גדולות של אנשים שנלחמים במחשבות שליליות היא בכך שהם נלחמים במחשבות השליליות ומנסים להתכחש אליהן לגמרי להשמיד לגמרי את המחשבה השלילית.

למה זה מתחבר למה שדיברנו קודם, מה זאת אומרת נגיד לדוגמה נגיד שאתה קם בבוקר ואז המוח אומר לך "תקשיב אולי יש לך סרטן" נניח ואז אתה אומר "מה פתאום אין לי סרטן" אוקי ואז אומר לך המוח "לא אבל אולי יש לך סרטן" ואז אתה אומר לו "אבל למה שיהיה לי סרטן" ואז הוא אומר "כי היה לך כאבי ראש אולי זה סרטן" ואתה אומר לו "לא זה לא סרטן" ואז אתה מתווכחים.

ואז הוא אומר לו לא והוא אומר לו כן הוא אומר כן והוא אומר לא והוא אומר "ואולי יש לך סרטן", הוא חוזר ככה אוקי "ואולי תיכשל ואולי לא תצליח" ככה חוזר ואז בן אדם אומר "מה פתאום למה שאני אכשל, לא נכון לא אכשל אני אאמין בעצמי שאני לא אכשל אני אאמין בעצמי, עזוב זה מחשבות שקריות לא רוצה לחשוב אותן זה לא נכון, אל תגיד לי את זה זה לא נכון אני רוצה בא נראה טלוויזיה לא רוצה לחשוב על זה". אבל מה לעשות שזה לא עובד אז מה האמת כשהמוח אומר לך, מה צריך לעשות?

ש: צריך לזרום "אז מה שם יש לי? טוב, ומה שם יש לי? so what תוכיח את זה".

אליעד: לא זה לא נכון לא, שנייה מה שאמרת עכשיו זה נכון חלקית כשהמוח אומר לך "יש לך סרטן" אתה צריך לשאול אותו "אוקי אתה אומר שיש לי סרטן אוקי, בא נראה מה האמת" מה האמת שמהיבט שכואב לך הראש יכול להיות שכואב לך הראש כי יש לך סרטן נכון זאת האמת, אלא מה האם זה אומר בהכרח שיש לך סרטן? לא בהכרח, ואם יש לך סרטן זה בהכרח רע? לא בהכרח.

אבל אם אתה מתכחש לגמרי למחשבה השלילית אתה בבעיה למה כי כל מחשבה שלילית בעולם היא נכונה מהיבט מסוים, כשבן אדם מנסה לשלול מחשבה שלילית לגמרי הוא אומר "אני לא מוכן לחשוב ככה" הוא עושה טעות. למה הוא עושה טעות כי מאיזשהו היבט המחשבה הזאת נכונה אפילו נגיד בן אדם שנכנסת לו מחשבה אולי הוא הומו, בסדר יש גם כאלה מחשבות ואז הוא אומר "לא נכון אני לא הומו" ואז הוא מנסה להוכיח לעצמו שהוא לא הומו ואז המוח אומר לו "אתה כן הומו" ואז הוא "לא הומו וכן הומו אתה טרנסג'נדר אתה לא טרנסג'נדר, אתה רוצה למות אתה לא רוצה למות" מחשבות.

הוא מתחיל "לא מוכן לחשוב את זה" הוא אומר לו "תחשוב את זה, לא מוכן, אולי כן תחשוב את זה, לא אז למה" מתחיל להשתגע, עכשיו בן אדם קשה לו לראות את האמת אבל מה האמת שמהיבט מסוים אתה גם רוצה למות אתה גם הומו אתה גם טרנסג'נדר אתה גם זה אתה הכל. תכיר בכך ותגיד "נכון אבל אני רוצה את ההפך הכל בסדר" וזאת האמת אבל אם בן אדם לא מוכן לראות את האמת הוא מתחיל לכתוש את המחשבות השליליות.

ש: הן כותשות אותו.

אליעד: הן כותשות אותו בחזרה ולכן כמו תמיד הכי טוב לבדוק מה האמת בלי להסתבך גם אם יהרוג אותך תבדוק מה האמת, אם תבדוק מה האמת עד הסוף תגיד "ניצלו חיי".
זהות מינית מבולבלת לחשוב לדוגמה טיפול בזהות מגדרית אוסידי התנהגות טורדנית מטפל ב אוסידי כנות כאב ראש האם אני הומו להתמודד עם אוסידי לברר את האמת obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובדן אובדנות אובדניות אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אוריינטציה מינית אני הומו אני לסבית אני נמשך לבנים אני נמשך לגברים אני נמשכת לבנות אני נמשכת לנשים בדיקת זהות מינית בלבול בנטייה מינית גיבוש זהות מינית דחף מיני דחפים מיניים האם אני גיי האם אני הומו האם אני לסבית האם אני סטרייט האם אני סטרייטית הנאה מינית העדפה מינית הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התאבדויות התאבדות התמודדות התמודדות עם מחשבות התמודדות עם מחשבות שליליות התנהגות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית התרגשות מינית זהות זהות מגדרית זהות מינית זהות מינית מבולבלת חיוביות חרמנות חשיבה חשיבה חיובית חשיבה כפייתית חשיבה שלילית חשק מיני טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול באובדנות טיפול בהעדפה מינית טיפול בהתאבדות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בזהות מגדרית טיפול בזהות מינית טיפול בחשיבה שלילית טיפול בנטיות אובדניות טיפול בנטייה מינית טיפול המרה טיפולי המרה טיפולים טירדה טרדות טרוד יחסי מין יחסים מיניים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים כפייתיות כפייתית להיפטר מהתנהגות טורדנית להתאבד להתמודד להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם מחשבות להתמודד עם מחשבות שליליות לחשוב חיובי לחשוב שלילי לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל באובדנות לטפל בהתאבדות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לעשות סקס לרצות סקס לשנות העדפה מינית לשנות זהות מגדרית לשנות זהות מינית לשנות נטייה מינית מבחן נטייה מינית מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה מחשבה חיובית מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבה שלילית מחשבות מחשבות אובדניות מחשבות חיוביות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבות מציקות מחשבות שליליות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מין מיניות מציק משיכה מינית נטיות אובדניות נטיות הפוכות נטייה מינית נטייה מינית משתנה נמשך לבנים נמשך לגברים נמשכת לבנות נמשכת לנשים סובל מהפרעה טורדנית סיפוק מיני סקס עוררות מינית פעילויות מיניות פעילות מינית קשר מיני קשרים מיניים רגש מיני רגשות מיניים רוצה להתאבד רצון להתאבד רצון למין רצון לסקס שאלון זהות מינית שינוי העדפה מינית שינוי זהות מגדרית שינוי זהות מינית שינוי נטייה מינית שלילי שליליות שלילית תשוקה מינית
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות איך להתמודד עם OCD וטיפול במחשבות טורדניות? OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעה שבה אדם מוצא את עצמו סובל ממחשבות אובססיביות או התנהגויות כפייתיות. אליעד כהן מסביר במהלך ההרצאה כיצד התופעה לא תמיד נובעת רק מהתנהגויות חוזרות כמו שטיפת ידיים או בדיקה חוזרת של דברים, אלא עלולה להיות תוצאה של פחדים או חוסר משמעות עמוק יותר בחייו של האדם. מהן ההתנהגויות הכפייתיות ואיך הם מתחילות? לעיתים, אדם המתמודד עם OCD מתמקד במחשבה טורדנית אחת, לדוגמה, חשש משטיפת ידיים שאינה מספקת את תחושת הניקיון הנדרשת. התמקדות כזו נראית כאילו היא עונה על הצורך לשלוט במשהו, אך למעשה מדובר בהדחקה של פחדים עמוקים יותר. אנשים רבים מפתחים אובססיות חדשות כשהם פותרים את הבעיה הקודמת, מה שמוביל אותם למעגל אינסופי של מחשבות טורדניות. למה חשוב לחקור את השורש העמוק של ה - OCD? אליעד מציע גישה מעמיקה יותר במקום להתמקד רק בהיבטים החיצוניים של OCD. הוא מציע לשאול את השאלה לא רק למה יש לי את המחשבה הזו? אלא למה בכלל המוח שלי יוצר מחשבות טורדניות?. כל אדם יכול למצוא דפוס חוזר של אובססיות, אך חשוב להבין את השורש הפסיכולוגי שמוביל ליצירתן. אם המוח מייצר מחשבות כאלו כחלק מהמנגנון של הדחקת פחדים או רגשות שליליים, הפתרון טמון בהבנת הצורך העמוק שמניע את ההתנהגויות הללו. מהו הרווח הנפשי במחשבות טורדניות? לפי אליעד, המחשבות הטורדניות עשויות להוות מנגנון הגנה שמסייע לאדם להימנע מהתמודדות עם פחדים או רגשות כואבים. במקרים מסוימים, OCD מספק תחושת ביטחון זמני. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהשלטון על המחשבה האם סגרתי את הדלת? מעניק לו תחושת שליטה וביטחון, אפילו אם זה לא פותר את הבעיה האמיתית שמציקה לו (כמו פחד מהמוות או פחד מנטישה). האם OCD קשור לחוסר משמעות או ריקנות בחיים? אליעד מציין כי OCD לעיתים מהווה ניסיון למלא את הריקנות או החוסר במשמעות בחיים. לדוגמה, אדם שאינו מוצא משמעות בחייו עלול לפתח אובססיות סביב עניינים שוליים כמו ניקיון או סדר, ... מקור לתחושת ביטחון ושקט נפשי, במקום להתמודד עם בעיות או פחדים עמוקים יותר. מה החשיבות של טיפול בשורש הבעיה? הטיפול ב - OCD לא צריך להיגמר רק בניסיון להפסיק את ההתנהגות הכפייתית או המחשבות הטורדניות. הגישה המומלצת היא לזהות את השורש העמוק שמוביל לאובססיות ולהתמודד איתו. אם הבעיה היא פחד מהמוות או תחושת חוסר ערך, טיפול בשורש הזה יוביל לכך שהאדם יפסיק לפתח אובססיות חדשות. טיפול כזה יעזור להפסיק את המעגל האינסופי של OCD ויאפשר לאדם להשתחרר ממנו באופן מוחלט. למה חשוב להבין את הרווח הרגשי במחשבות טורדניות? מחשבות טורדניות אינן רק מקור לסבל, אלא גם עשויות לספק רווח רגשי מסוים, כמו תחושת ביטחון או שליטה. כאשר אדם מתמכר ל
פרפקציוניזם ילדים, התנהגות כפייתית אצל ילדים, ocd אצל ילדים, הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, הפרעת התנהגות של ילדים, אובססיה טורדנית כפייתית אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים
... ילדים, התנהגות כפייתית אצל ילדים, ocd אצל ילדים, הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, הפרעת התנהגות של ילדים, אובססיה טורדנית כפייתית אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים וכאן יתבאר, כיצד ואיך צריך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית (ocd) באופן כללי ואצל ילדים בפרט (ocd של ילדים). ומדובר כאן על מקרים שהילד סובל מהפרעה טורדנית כפייתית. כגון לדוגמה שהילד חוזר על משפטים שהוא אומר. או לדוגמה ... להבין, מה השכל ומה הסיבה ההגיונית, שהיא זו שגורמת להתנהגות שלו. והסיבה לכך שהילד סובל מהפרעת התנהגות כפייתית, והסיבה לכך שהילד חוזר על עצמו ועל דברים שהוא עושה ועל משפטים שהוא ... זה שמקדם את האדם בחיים וגורם לו להשתפר כל הזמן. אבל מצד שני, הוא גם לפעמים גורם לאדם להתנהגות כפייתית וכיוב. שהאדם מתחיל להתנהג באובססיה לגבי איזה דבר, כאילו מתוך רצון ... שמצד אחד, תמיד צריך לשאוף אל השלמות, ומצד שני צריך לדעת, שהיא לעולם לא תגיע. והדרך לטפל בהפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, היא על ידי זה שגורמים לילד להבין את ההיגיון ואת השכל ואת החוכמה, שיש בהתנהגות שלו. כי פסיכיאטר פסיכולוג שמאבחן את הילד, כמי שסובל מהפרעת התנהגות כפייתית של ילדים, הוא בעצם גורם לכך שהילד יחשוב שהפעולה שלו היא רק לא ... כי האמת היא, שהילד אכן עושה פעולה שהיא לא רק הגיונית. אבל בהחלט, כל אובססיה שהיא וכל הפרעה טורדנית שהיא, היא בהחלט גם הגיונית מהיבט כלשהו. וכל שיגעון, יש בו היגיון ... להסביר לילד, שגם טוב יחסי, הוא מספיק טוב. ובסיכומו של דבר. התמודדות עם פרפקציוניזם ילדים ocd אצל ילדים התנהגות כפייתית אצל ילדים, היא על ידי זה שגורמים לילד להבין את ההתנהגות שלו. זא ... להיות בטוח בעצמו. וגם אז מומלץ ללכת לטפל בביטחון העצמי של הילד באופן כללי, וממילא תיפטר ההתנהגות הטורדנית שלו. והדבר הטוב ביותר לעשות, זה לפנות לאיש מקצוע שמומחה בהבנת נפש ...
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם מפחידים אותו וגורמים לו לפחד משטויות. הדרך לגרום לשקר ולדמיון להיעלם, היא על ידי זה שמתייחסים אליהם בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם שיש משהו שמציק לו, משהו שאינו מטופל, משהו שאינו ... המחשבה המטרידה להזכיר לאדם למצוא את הפתרון האמיתי לכל הדברים שמפחידים ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של המחשבה. אחרי שהאדם מבין את השורש של המחשבה שלו, לאחר ... אצל האדם. כאשר האדם מתמודד עם הבעיה עצמה שהיא השורש של המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק מהשלמות. כאשר האדם מתמודד עם השורש של מה שמטריד ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ... נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה ... במקום אחר, הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = ... כדי לברוח מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית. זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא ...
בחירה חופשית / דטרמיניזם - מהו חופש הבחירה? מהי הבחירה החופשית?
... הוא אינו יכול שלא לעשות משהו. הרצון של האדם, הוא הגורם היחיד שקובע מה יעשה האדם. כל פעולה באשר היא שהאדם עושה אותה, כולל פעולות שנובעות מ: אובססיה, התמכרות, התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב, כולן שורשן ברצון של האדם. אם לא היה לאדם את הרצון לעשות אותן הוא לא היה עושה אותן. רצון יוצר אחריו פעולה. אין לאדם אפשרות שלא לעשות את מה שהוא ...
דמיונות / פוביות / מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים?
... פוביות מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים? איך מתמודדים עם דמיון ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות אובססיביות הוא לנסות להבין אותן. לכל התנהגות יש שורש. נסה להבין את השורש של ההתנהגות האובססיבית כדי לדעת מה לעשות ... המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם מתרחשים. כאשר תגיע לשורש העניין, כל ההתנהגויות המיותרות ייעלמו מעצמן. ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא על ... יוצר התנהגות בלתי ברורה שנחשבת לאובססיבית. אך לכל דבר יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז מדוע ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... מענה לרצון שלו לאכול יותר. כי הוא מאזן אותו ולא מאפשר לו לבוא לידי ביטוי בשלמות כפי מה שהוא. אז מהו איזון נכון? תשובה: יש שני סוגים של איזון. איזון כפוי ואיזון אמיתי פנימי. כאשר יש בתוך האדם כוחות שונים שכל אחד מהם מושך אותו ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על התמודדות עם מחשבות שליליות, טיפול בחשיבה שלילית, זהות מינית, מחשבה טורדנית, התנהגות כפייתית, ocd, התנהגות טורדנית, מחשבות מציקות, מחשבות אובדניות, חשיבה שלילית, חשיבה חיובית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: סובל מהפרעה טורדנית, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: סובל מהפרעה טורדנית, איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להצלחה, אימון אישי בסקייפ, אימון אישי קואצ'ינג בתחום סובל מהפרעה טורדנית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 23:38:28 - wesi1