אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מטפל ב ocd ✔היפוכונדריה, חרדת מחלות, פחד ממחלות, איך להפסיק לפחד ממחלות? איך לא לפחד ממחלות? מפחד שיש לי סרטן, מפחד שאני חולה, אני היפוכונדר, אני...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
היפוכונדריה, חרדת מחלות, פחד ממחלות, איך להפסיק לפחד ממחלות? איך לא לפחד ממחלות? מפחד שיש לי סרטן, מפחד שאני חולה, אני היפוכונדר, אני מפחד ממחלות, אני מפחדת ממחלות, הפרעות סימפטום גופני, הפרעה סומטופורמית, OCD
איך להתמודד עם היפוכונדריה וחרדת בריאות?

היפוכונדריה, הידועה גם כחרדת בריאות, היא מצב שבו אדם חווה פחד מתמיד שמא הוא חולה. אדם כזה עשוי להרגיש כל סימן קטן בגופו, כגון גירוד באוזן, ולחשוב מייד שמדובר במחלה חמורה שלא אובחנה עדיין. הוא עשוי ללכת שוב ושוב לרופאים ולבקש בדיקות נוספות, גם כשמבוצעות בדיקות שמראות שהוא בריא. למרות שהתוצאות תקינות, הוא עלול להרגיש חשש מתמיד שמא פספסו משהו. המהות של היפוכונדריה היא פחד מוגזם ממחלות ומהאפשרות להיות חולה.

מדוע חוסר הבנה של מנגנון הגוף עלול לגרום לחרדה?

אחת הסיבות העמוקות להיפוכונדריה היא חוסר הבנה של מנגנון הגוף. אנשים רבים חוששים להיות חולים, וזה טבעי, אך אם אין להם הבנה ברורה כיצד פועלות מחלות ומהם תסמיניהם, הם עלולים להיבהל מכל תחושת חוסר נוחות גופנית. לדוגמה, אם אדם מרגיש חולשה או כאבים לא ברורים, הוא עלול לחשוב שמדובר במחלה קשה כמו סרטן, פשוט כי הוא לא מבין את מגוון הסיבות האפשריות לתסמינים אלו. כשמחפשים מידע באינטרנט, עלול אדם למצוא תיאורים כלליים שמתאימים לכמה מחלות, מה שגורם להחמרת החרדה.

איך שיטת "סיכוי וסיכון" יכולה לעזור?

כדי להתמודד עם חרדת הבריאות, ניתן להשתמש בשיטת "סיכוי וסיכון". סיכוי הוא ההסתברות לכך שמשהו יקרה, כמו מחלה, וסיכון הוא מידת הסכנה או ההשלכות של מה שיקרה. לדוגמה, הסיכוי שיש לאדם סרטן עשוי להיות נמוך מאוד, אבל חרדתו תתעורר אם הוא לא מבין את הסיכוי הזה כראוי. אחת הדרכים לטפל בהיפוכונדריה היא ללמוד להעריך נכון את הסיכוי למחלה ואת הסיכון הכרוך בה. על אדם לדעת מהם תסמיני המחלות השונות, מהי שכיחותן ומה המשמעות של כל סימפטום גופני.

האם חשוב להבין את מנגנון הגוף ואת האבחון הרפואי?

כדי להפסיק לחשוש ממחלות, חשוב ללמוד על הגוף והמחלות השונות. זה לא אומר להיות רופא, אבל להבין איך פועלים תהליכי אבחון, מהם תסמינים נפוצים ומתי באמת כדאי לפנות לרופא. לדוגמה, כאב ראש יכול להיות תסמין של עשרות מצבים, ולא בהכרח מעיד על משהו חמור. הבנת הסיכון האמיתי והבנת התהליכים הגופניים עשויים להפחית משמעותית את החרדה.

כיצד אפשר להתמודד עם הפחד מפני תוצאות המחלה?

טיפול נוסף בחרדת הבריאות מתמקד בשאלה "אז מה אם אני חולה?" יש אנשים שמפחדים הרבה יותר מהמוות או מהתחושות של חוסר אונים, ומכאן פחדם ממחלות. כדי להתמודד עם הפחד, עליהם לשאול את עצמם כמה דברים: האם הם פוחדים מהמוות הרבה יותר מאחרים? האם הם מצפים לחיים נטולי מחלות? האם הלחץ מהמחלות יוצר חרדה יותר גדולה מאשר המציאות עצמה? טיפ זה עוזר להפסיק את פחד המוות המוגזם ולהתמודד עם האיומים הבריאותיים בפרופורציה נכונה.

מדוע חשוב לבדוק את התועלות הרגשיות שבהיפוכונדריה?

מעבר להסברים ההגיוניים של סיכוי וסיכון, חשוב לשים לב גם לתועלות הרגשיות שמגיעות עם היפוכונדריה. לפעמים אדם הופך להיפוכונדר לא מתוך פחד גרידא, אלא מתוך צורך פנימי להתמודד עם משהו אחר. לדוגמה, אדם שעבר פרידה או כישלון אישי עשוי להתמקד בכאבים גופניים או חששות בריאותיים במקום להתמודד עם הקושי האמיתי. יש אנשים שמחפשים משמעות או שליטה דרך היפוכונדריה, כך שהם יכולים להרגיש לפחות בשליטה על בריאותם, גם אם אינם יכולים לשלוט בתחומים אחרים בחיים.

איך לסגור את כל המעגלים ולהפחית את ההיפוכונדריה?

כדי לטפל בהיפוכונדריה, חשוב לטפל בכל ההיבטים: להבין את מנגנון הגוף והמחלות, להעריך נכון את הסיכוי ואת הסיכון למחלות, לזהות את התועלות הרגשיות של החרדה הבריאותית ולבדוק את הפחדים והדאגות שמניעים את האדם. כל טיפול צריך לקחת בחשבון את ההיגיון מאחורי החרדה ואת הרגשות של האדם, על מנת להתמודד עם פחדים אלו וליצור חיים עם פחות חרדה.
איך להתמודד עם היפוכונדריה וחרדת בריאות?

היפוכונדריה, או חרדת בריאות, היא מצב שבו אדם חושש באופן מתמיד שמא הוא חולה. די בכך שיגרד לו באוזן כדי שיחשוש שמא מדובר במחלה חמורה שטרם אובחנה. אדם כזה עשוי ללכת שוב ושוב לרופאים ולבדיקות, לקבל תוצאות תקינות ובכל זאת לחשוש שאולי פספסו משהו. הוא עלול להמשיך ולחפש רופא אחר כדי לוודא שאינו חולה, וגם אם יגלו אצלו משהו קטן, מיד יחשוש שיש לו עוד מחלה קשה. המהות של היפוכונדריה היא חרדת בריאות - הפחד הקבוע מפני האפשרות להיות חולה.

מדוע חוסר הבנה של מנגנון הגוף עלול לגרום לחרדה?

אחת הסיבות העיקריות להיפוכונדריה היא חוסר הבנה של הדרך שבה פועל הגוף. אדם רוצה להיות בריא, וזה טבעי, אך אם אין לו מושג כיצד פועלות מחלות, אילו תסמינים מאפיינים מחלות נפוצות, מה הסיכוי האמיתי ללקות במחלה כזו או אחרת - הוא עלול להיבהל מכל תחושה גופנית ולהניח שמדובר במחלה חמורה. גם אם יחפש מידע באינטרנט על תסמיני מחלה (למשל סרטן), הוא ימצא תיאורים כלליים כמו "חולשה" או "כאבים לא ברורים" שיכולים לאפיין אינספור מצבים, ואז יחשוש שיש לו משהו חמור.

איך שיטת "סיכוי וסיכון" יכולה לעזור?

כדי להתמודד עם חרדת הבריאות, ניתן להשתמש בשיטת "סיכוי וסיכון". הסיכוי הוא ההסתברות שמשהו אכן קורה (למשל שיש לך סרטן), והסיכון הוא מה המשמעות של זה (למשל עד כמה הדבר מסוכן או קטלני). רבים אינם מעריכים נכון את הסיכוי או מנפחים אותו. אם אדם חושב שהסיכוי למחלה קטנה הוא למעשה סיכוי גדול, החרדה שלו תעלה ללא צורך. לכן אחת הדרכים לטיפול בהיפוכונדריה היא ללמוד ולהכיר את הגוף:
  • להבין מהם תסמיני מחלות שונות ומהי שכיחותן.
  • לברר מה באמת המשמעות של כאב ראש, חולשה או תסמין אחר, והאם מדובר בתופעה שכיחה או בסימן למחלה מסוכנת.
  • ללמוד יותר על תהליכי האבחון הרפואי כדי להעריך נכונה מתי באמת צריך לבדוק חשד למחלה.
דוגמה להסבר: אדם שהגיע מהג'ונגל לעיר, רואה רכב נוסע לכיוונו ועלול לחשוב מיד שיידרס. אם אין לו מושג מה זה רכב, באיזו מהירות הוא נוסע ובאיזה נתיב, הוא עלול להילחץ סתם. כך גם לגבי מחלות - הבורות בהכרת הגוף עלולה לעורר חרדה מוגזמת.

כיצד אפשר לטפל בפחד מפני תוצאות המחלה?

טיפול נוסף בחרדת בריאות מתמקד לא רק בסיכוי למחלה, אלא גם בשאלה "אז מה אם אני חולה?". אם אדם מפחד יותר מהממוצע להיות חולה, למשל מפחד נורא מהמוות או ממצב של חוסר אונים, כל כאב קטן עלול להימצא אצלו תחת זרקור עצום של דאגה. לכן כדאי לבדוק:
  • האם יש פחד מוגזם ממוות או מחוסר אונים?
  • האם קיימת ציפייה לא מציאותית לחיים נטולי מחלות לחלוטין?
  • האם הלחץ הקשה ממחלה מייצר חרדה גדולה יותר ממה שקורה בפועל?
אם אדם לא רוצה למות באופן קיצוני הרבה יותר מהרגיל, הוא יהיה חרד הרבה יותר ממחלות. ברגע שמרפים מעט מהפחד המופרז, ניתן לראות את הדברים בפרופורציה.

מדוע חשוב לבדוק את התועלות הרגשיות שבהיפוכונדריה?

מעבר להיגיון של הסיכוי והסיכון, חשוב לשים לב מה יוצא לאדם מכך שהוא היפוכונדר. לפעמים מתברר שבתת - מודע יש "רווח" מסוים בחרדה המתמשכת:
  • בריחה מבעיה אחרת: אדם שעבר פרידה או כישלון אישי, עשוי למצוא מפלט בהתעסקות בכאבי גוף או חששות בריאותיים, במקום לחשוב על הקושי האמיתי.
  • חיפוש משמעות: יש אנשים שהחיים שלהם ריקים, וההתעסקות הבריאותית ממלאת אותם בתחושת משמעות, אפילו אם היא שלילית.
  • שליטה: אם אדם מרגיש שהוא לא שולט בשום תחום בחייו, ייתכן שיהפוך להיפוכונדר כדי לנסות "לשלוט" לפחות בבריאות שלו, על ידי בדיקות חוזרות ונשנות.
  • הסחת דעת מטראומה: מי שחווה פגיעה בעבר (למשל תקיפה) ואינו רוצה להתמודד איתה, עלול להתמקד כל הזמן בשאלה אם הוא חולה, כדי לא להתעסק בזיכרון הקשה.
איך לסגור את כל המעגלים ולהפחית את ההיפוכונדריה?

כדי לטפל בהיפוכונדריה, חשוב לבחון את כל ההיבטים יחד:
  • להבין את המנגנון הרפואי: להכיר את הגוף, המחלות ותהליכי האבחון.
  • להעריך נכון את הסיכוי - להבין מתי באמת מדובר בחשד למחלה והאם זה נפוץ או נדיר.
  • לבחון את הסיכון - מה באמת יקרה אם יתברר שיש מחלה כלשהי, והאם ראוי לפחד עד כדי כך.
  • לזהות את התועלות הרגשיות ולהכיר בהן - לשאול מה ההיפוכונדריה מונעת ממך לחשוב עליו או להתמודד איתו.
כשסוגרים את כל הנקודות הללו, החשש מפני מחלות קטן והופך לפרופורציונלי יותר. חשוב לזכור שזו יכולה להיות דרך הדרגתית, אך היא מאפשרת לאדם לחיות בשקט נפשי גדול יותר.

לסיום, אפשר להיכנס לאתר ולחפש נושאים כמו "היפוכונדריה", "טיפול בחרדות" ו"טיפול בפחדים" כדי לקבל עוד מידע והעמקה. ושיהיה לכם רפואה שלמה. בהצלחה.
הפרעות הקשורות לטורדנות כפייתית, טיפול בהפרעות חרדה, סייברכונדריה, טיפול בחרדת מחלות, מפחד שיש לי מחלה לא ידועה, חושב שאני חולה, סיכוי סיכון, איך לא לפחד ממחלת הסרטן? מה הסיכוי שאני חולה? מה הסיכוי שיש לי מחלה? כל הזמן בבית חולים, מהי חרדת המחלות? טיפול במחלות נפש, חרדה ממחלות, חרדה ממחלת הסרטן, טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול בחרדת מחלה, טיפול בחרדת בריאות, איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות? איך נוצרת מחלת נפש? איך נוצרת מחשבה טורדנית? איך נוצר OCD?
להתמודד עם פחדים וחרדות פחד ממחלה לפתח הפרעות חרדה מחלות נפשיות הדרך לפחד ממחלת הסרטן לשלוט דעת לרכוש ביטחון עצמי בית חולים obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך לא לפחד איך לא לפחד ממחלות איך להפסיק איך להפסיק לפחד איך להפסיק לפחד ממחלות אני היפוכונדר אני מפחד אני מפחד ממחלות אני מפחדת ממחלות היפוך היפוכונדר היפוכונדריה היפוכונדריות הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעה סומטופורמית הפרעות הפרעות סומטופורמיות הפרעות סימפטום גופני הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חולה חרדה חרדה ממחלות חרדות חרדת חרדת מחלות חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדנית טורדנית כפייתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית לא לפחד לא לפחד ממחלות להיפטר מהתנהגות טורדנית להפסיק להפסיק לפחד להפסיק לפחד ממחלות להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לפחד לפחד ממחלות מהי התנהגות טורדנית מחלות מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מפחד ממחלות מפחד שאני חולה מפחד שיש לי סרטן סובל מהפרעה טורדנית סימפטום סימפטומים סרטן פחד פחד ממחלות פחדים פחדים ממחלות
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 1 מהו הפתרון הכללי למחשבות טורדניות וכפייתיות (OCD)? כאשר מתמודדים עם מחשבות כפייתיות או מחשבות טורדניות, יש לבדוק תחילה האם הפתרון למחשבה הטורדנית חייב להיות תלוי בתוכן הספציפי של אותה מחשבה, או שיש פתרון אחד כללי שיכול להתאים לכל המחשבות הטורדניות באשר הן. אליעד כהן מסביר שיש פתרון כללי למחשבות כפייתיות, שלא תלוי בתוכן הספציפי של המחשבה. לכן, מי שרוצה לעזור לאדם אחר שסובל מ - OCD, צריך קודם לבדוק איפה הוא עצמו מתמודד עם מחשבות כפייתיות ולהבין את המנגנון כדי שיוכל לסייע גם לאחרים. איך להבין ולנתח מחשבה טורדנית של פגיעה במשפחה? הבעיה שמתוארת היא של אישה הסובלת ממחשבות מטרידות ומפחידות על כך שהיא רוצה לפגוע בילדתה או בבני משפחתה. המחשבות הללו נתפסות ... עם פסיכולוגים ופסיכיאטרים. אליעד מסביר שהסיבה שהיא לא מצליחה להיפטר מהמחשבות היא דווקא בגלל שהיא מנסה להילחם בהן ולהעלים אותן בכוח. האם להילחם במחשבה טורדנית יכול לפתור אותה? הניסיון להילחם במחשבות ולנסות לגרש אותן גורם לתוצאה ההפוכה: המחשבות מתחזקות ומטרידות אף יותר. אליעד מבהיר שאם המחשבה היא אמת, ... גם צדדים שליליים, ואינה מסוגלת להודות שגם בה קיימות רגשות שליליים כלפי המשפחה או הילדה, אפילו במידה מינימלית. כיצד הקבלה של הצדדים השליליים יכולה לפתור OCD? הפתרון שאליעד מציע הוא לקבל באופן יחסי את העובדה שקיימים בה גם רצונות שליליים ורגשות שליליים במידה מסוימת, כמו בכל אדם אחר. כאשר האדם מפסיק להיאבק ... בנפש, אז המחשבות הללו מאבדות מכוחן ונחלשות. כאשר האדם מודה לעצמו באמת על הרגשות שלו, אפילו אם הם שליליים או מטרידים, יש פחות מתח ומאבק פנימי, וכך גם המחשבות הטורדניות נחלשות ומתמעטות. מהו הקשר בין שקרים למחשבות כפייתיות? אליעד מציע פתרון נוסף שמבוסס על העיקרון של אמת מוחלטת. לדבריו, אם האדם משוכנע שהמחשבות הטורדניות שלו הן שקריות לחלוטין, עליו לשאול את עצמו מדוע הוא מאפשר לשקרים כאלו לעלות במוחו. הסיבה לכך היא שהאדם משקר לעצמו גם בנושאים אחרים בחיים. לכן, ... היא להתחייב באופן מוחלט להפסיק לשקר בכלל, בכל תחום שהוא. כאשר האדם מתחייב לומר לעצמו את האמת בכל התחומים בחייו, אז באופן אוטומטי המחשבות השקריות והטורדניות יאבדו מכוחן ולא יופיעו יותר. איך עוזרים לאדם שלא מסוגל להכיר בשקר שלו? במקרה שהאדם טוען שהוא כבר מחויב לחלוטין לאמת ועדיין יש לו מחשבות כפייתיות, אליעד ממליץ לשאול האם אותו אדם מאמין שאפשר להיפטר מהמחשבה הזו. אם הוא מאמין שאין דרך להיפטר מהמחשבה, אז עליו פשוט לקבל את המצב. אך אם הוא חושב ... מקרה, האדם חייב להיות אמיתי עם עצמו ולהכיר בכנות באמיתות הרגש והתחושות שלו, מבלי להילחם או להדחיק אותן. האם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול לעזור ל - OCD? לדברי אליעד, טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי יכול להיות יעיל רק אם הוא תואם את הגישה שמוצגת כאן. כלומר, אם המטפל יוביל את האדם להכרה בקיומם של רגשות ... ולהימנע מלשקר לעצמו, אז הטיפול יוכל להועיל. אולם אם הטיפול יתמקד רק בהדחקת המחשבות או בתרופות בלבד, ייתכן שהבעיה לא תיפתר באמת לאורך זמן. התמודדות עם מחשבות טורדניות שיטות טיפול ב - OCD אמת מוחלטת מול אמת יחסית כיצד להפסיק מאבק פנימי? השפעת השקר על הנפש הבנת הבעיה - מחשבות כפייתיות (OCD) המשתתף מבקש עצה כיצד לעזור לאישה שסובלת ממחשבות כפייתיות
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2
טיפול ב OCD, מטפל ב OCD, לטפל ב OCD, טיפול במחשבה טורדנית, לטפל במחשבה טורדנית, מחשבה כפייתית, מחשבה מטרידה, מחשבה מציקה, מחשבה רעה, מחשבה מפחידה, ללמוד אימון אישי, חלק 2 מה גורם למחשבות טורדניות וכיצד לטפל בהן? בסיכום מפורט של הרצאתו של אליעד כהן בנושא טיפול במחשבות טורדניות ו - OCD, אליעד מציג ומנתח דוגמה אמיתית של אישה הסובלת ממחשבות טורדניות שמטרידות אותה ומציקות לה, במיוחד מחשבה מטרידה שבה היא חוששת לפגוע בילדה שלה. אליעד משתמש בדוגמה זו כדי להדגים ולפרט את תהליך הטיפול והניתוח העמוק שמטרתו להגיע ... אליעד מסביר שהשאלה הראשונה שצריך לשאול את המטופל כאשר מופיעה מחשבה טורדנית, היא מה הוא מרגיש באותו הרגע בדיוק כשהמחשבה מופיעה. למשל, האישה בדוגמה חשה פחד, חרדה, תחושה שהיא משתגעת ורצון לקפוץ מהגג. אליעד מסביר שיש להבין בדיוק מה האדם מרגיש ... עומד מאחורי המחשבה ומה תפקידה של המחשבה בחיי המטופל. האם כל מחשבה טורדנית משרתת מטרה מסוימת בחיים? אליעד מציין נקודה מהותית בטיפול במחשבות טורדניות, שהמחשבה המטרידה משרתת תמיד מטרה מסוימת, גם אם האדם לא מודע לכך. למשל, בדוגמה שהוצגה, ייתכן שהאישה מרגישה אשמה או שהיא מרגישה שהיא רעה, והמחשבה הזאת מגיעה מתוך ... את האדם מהאמונה שהוא חייב לחשוב אותה. האם יש פתרון מוחלט למחשבה טורדנית, או רק פתרונות יחסיים? אליעד מדגיש שיש הבדל בין פתרון מוחלט לפתרון יחסי. פתרון מוחלט יהיה שהמחשבה לא תוכל כלל להופיע. לדבריו, זה בלתי אפשרי כי המחשבה מופיעה באופן ... חושב את המחשבה ואיזו תועלת נסתרת הוא מפיק ממנה. כיצד לטפל במחשבה טורדנית שמקורה בטראומה או באירוע מהעבר? אליעד מסביר שאם המחשבה מקורה בטראומה (למשל טראומה שהאישה חוותה בגיל שלוש), צריך לחזור אחורה לאותו אירוע ולברר לעומק מה בדיוק קרה ... להבין את הקונפליקט הזה, ניתן לפרק את המבנה הפנימי שיוצר את המחשבה הטורדנית. האם יכול להיות שהמטופל לא באמת רוצה לוותר על המחשבה הטורדנית? אליעד מציין נקודה חשובה נוספת: אם האדם לא מוכן להטיל ספק במה שמטריד אותו, סימן שהמחשבה עדיין משרתת אותו או נותנת לו תחושת ביטחון או וודאות מסוימת, אפילו אם היא ... מה שהיא חושבת, אך למעשה, המחשבה אינה מחייבת פעולה. אנשים עם מחשבות טורדניות לרוב בטוחים שהמחשבה תוביל לפעולה, אך חשוב מאוד להבהיר שהמחשבה עצמה לא חייבת לגרום למעשה. המטרה היא ליצור הבנה עמוקה שאפשר לחשוב משהו ללא צורך לממש אותו. מהי החשיבות של להטיל ספק במחשבה הטורדנית? אליעד מדגיש את החשיבות הגדולה של להטיל ספק במחשבה. הוא מסביר שכדי להיפטר ממחשבה טורדנית חייבים להטיל בה ספק באופן אמיתי ויסודי. אם המטופל עדיין נאחז בוודאות שיש במחשבה אמת, הוא לא יצליח להשתחרר ממנה. לכן, המטפל חייב לעזור למטופל לראות את חוסר ההיגיון ... מצד המטפל, תוך מתן מקום לרגשות ולפחדים של המטופל. איך לטפל במחשבה טורדנית? האם מחשבות טורדניות מובילות לפעולה? האם מחשבה רעה משרתת מטרה חיובית? כיצד להיפטר ממחשבות כפייתיות? איך להתמודד עם פחד לפגוע במישהו קרוב? האם אפשר לשלוט במחשבות? ...
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. ... האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה ... לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים ... בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש ... אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר ... פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים ... מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי ... ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי ... מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא ...
פוביות / מחשבות טורדניות / חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים?
... מחשבות טורדניות חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים? פוביות. פוביה = פחד לא הגיוני שיש לאדם. מה עושים? הפוביות של האדם ממררות את חייו של האדם. כאשר יש לאדם ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים ... בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית . הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים ... הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = להבין לא רק מדוע ... מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית. זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא וורקוהוליק בגלל ...
בחירה חופשית / דטרמיניזם - מהו חופש הבחירה? מהי הבחירה החופשית?
... אותו. אם האדם רוצה לעשות משהו, הוא אינו יכול שלא לעשות משהו. הרצון של האדם, הוא הגורם היחיד שקובע מה יעשה האדם. כל פעולה באשר היא שהאדם עושה אותה, כולל פעולות שנובעות מ: אובססיה, התמכרות, התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב, כולן שורשן ברצון של האדם. אם לא היה לאדם ...
דמיונות / פוביות / מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים?
... פוביות מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים? איך מתמודדים עם דמיון שקרי ורע שמציק לאדם? הדמיון של האדם מתעתע באדם. הדמיון של האדם משקר את השכל של ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות אובססיביות הוא לנסות להבין אותן. לכל התנהגות יש שורש. נסה להבין את השורש של ההתנהגות האובססיבית כדי לדעת מה לעשות איתה. ... מבין את הסיבה הראשונה שבגללה הוא עושה את מעשיו, זה עצמו הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם מתרחשים. כאשר תגיע לשורש העניין, כל ההתנהגויות המיותרות ייעלמו מעצמן. ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא על ידי זה שמפרקים אותן לגורמים עד שהן נעלמות. מה הופך ... האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז מדוע האדם עושה דווקא אותה ולא עושה באובססיה דברים אחרים?! ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... מענה לרצון שלו לאכול יותר. כי הוא מאזן אותו ולא מאפשר לו לבוא לידי ביטוי בשלמות כפי מה שהוא. אז מהו איזון נכון? תשובה: יש שני סוגים של איזון. איזון כפוי ואיזון אמיתי פנימי. כאשר יש בתוך האדם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על היפוכונדריה, חרדת מחלות, פחד ממחלות, איך להפסיק לפחד ממחלות? איך לא לפחד ממחלות? מפחד שיש לי סרטן, מפחד שאני חולה, אני היפוכונדר, אני מפחד ממחלות, אני מפחדת ממחלות, הפרעות סימפטום גופני, הפרעה סומטופורמית, OCD
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מטפל ב ocd, איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מטפל ב ocd, איך לעשות יותר כסף? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי רוחני, מאמן זוגי, מאמן אישי להצלחה בתחום מטפל ב ocd - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4688 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 08:34:54 - wesi1