אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חשיבה כפייתית ✔היפוכונדריה, חרדת מחלות, פחד ממחלות, איך להפסיק לפחד ממחלות? איך לא לפחד ממחלות? מפחד שיש לי סרטן, מפחד שאני חולה, אני היפוכונדר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
היפוכונדריה, חרדת מחלות, פחד ממחלות, איך להפסיק לפחד ממחלות? איך לא לפחד ממחלות? מפחד שיש לי סרטן, מפחד שאני חולה, אני היפוכונדר, אני מפחד ממחלות, אני מפחדת ממחלות, הפרעות סימפטום גופני, הפרעה סומטופורמית, OCD
איך להתמודד עם היפוכונדריה וחרדת בריאות?

היפוכונדריה, הידועה גם כחרדת בריאות, היא מצב שבו אדם חווה פחד מתמיד שמא הוא חולה. אדם כזה עשוי להרגיש כל סימן קטן בגופו, כגון גירוד באוזן, ולחשוב מייד שמדובר במחלה חמורה שלא אובחנה עדיין. הוא עשוי ללכת שוב ושוב לרופאים ולבקש בדיקות נוספות, גם כשמבוצעות בדיקות שמראות שהוא בריא. למרות שהתוצאות תקינות, הוא עלול להרגיש חשש מתמיד שמא פספסו משהו. המהות של היפוכונדריה היא פחד מוגזם ממחלות ומהאפשרות להיות חולה.

מדוע חוסר הבנה של מנגנון הגוף עלול לגרום לחרדה?

אחת הסיבות העמוקות להיפוכונדריה היא חוסר הבנה של מנגנון הגוף. אנשים רבים חוששים להיות חולים, וזה טבעי, אך אם אין להם הבנה ברורה כיצד פועלות מחלות ומהם תסמיניהם, הם עלולים להיבהל מכל תחושת חוסר נוחות גופנית. לדוגמה, אם אדם מרגיש חולשה או כאבים לא ברורים, הוא עלול לחשוב שמדובר במחלה קשה כמו סרטן, פשוט כי הוא לא מבין את מגוון הסיבות האפשריות לתסמינים אלו. כשמחפשים מידע באינטרנט, עלול אדם למצוא תיאורים כלליים שמתאימים לכמה מחלות, מה שגורם להחמרת החרדה.

איך שיטת "סיכוי וסיכון" יכולה לעזור?

כדי להתמודד עם חרדת הבריאות, ניתן להשתמש בשיטת "סיכוי וסיכון". סיכוי הוא ההסתברות לכך שמשהו יקרה, כמו מחלה, וסיכון הוא מידת הסכנה או ההשלכות של מה שיקרה. לדוגמה, הסיכוי שיש לאדם סרטן עשוי להיות נמוך מאוד, אבל חרדתו תתעורר אם הוא לא מבין את הסיכוי הזה כראוי. אחת הדרכים לטפל בהיפוכונדריה היא ללמוד להעריך נכון את הסיכוי למחלה ואת הסיכון הכרוך בה. על אדם לדעת מהם תסמיני המחלות השונות, מהי שכיחותן ומה המשמעות של כל סימפטום גופני.

האם חשוב להבין את מנגנון הגוף ואת האבחון הרפואי?

כדי להפסיק לחשוש ממחלות, חשוב ללמוד על הגוף והמחלות השונות. זה לא אומר להיות רופא, אבל להבין איך פועלים תהליכי אבחון, מהם תסמינים נפוצים ומתי באמת כדאי לפנות לרופא. לדוגמה, כאב ראש יכול להיות תסמין של עשרות מצבים, ולא בהכרח מעיד על משהו חמור. הבנת הסיכון האמיתי והבנת התהליכים הגופניים עשויים להפחית משמעותית את החרדה.

כיצד אפשר להתמודד עם הפחד מפני תוצאות המחלה?

טיפול נוסף בחרדת הבריאות מתמקד בשאלה "אז מה אם אני חולה?" יש אנשים שמפחדים הרבה יותר מהמוות או מהתחושות של חוסר אונים, ומכאן פחדם ממחלות. כדי להתמודד עם הפחד, עליהם לשאול את עצמם כמה דברים: האם הם פוחדים מהמוות הרבה יותר מאחרים? האם הם מצפים לחיים נטולי מחלות? האם הלחץ מהמחלות יוצר חרדה יותר גדולה מאשר המציאות עצמה? טיפ זה עוזר להפסיק את פחד המוות המוגזם ולהתמודד עם האיומים הבריאותיים בפרופורציה נכונה.

מדוע חשוב לבדוק את התועלות הרגשיות שבהיפוכונדריה?

מעבר להסברים ההגיוניים של סיכוי וסיכון, חשוב לשים לב גם לתועלות הרגשיות שמגיעות עם היפוכונדריה. לפעמים אדם הופך להיפוכונדר לא מתוך פחד גרידא, אלא מתוך צורך פנימי להתמודד עם משהו אחר. לדוגמה, אדם שעבר פרידה או כישלון אישי עשוי להתמקד בכאבים גופניים או חששות בריאותיים במקום להתמודד עם הקושי האמיתי. יש אנשים שמחפשים משמעות או שליטה דרך היפוכונדריה, כך שהם יכולים להרגיש לפחות בשליטה על בריאותם, גם אם אינם יכולים לשלוט בתחומים אחרים בחיים.

איך לסגור את כל המעגלים ולהפחית את ההיפוכונדריה?

כדי לטפל בהיפוכונדריה, חשוב לטפל בכל ההיבטים: להבין את מנגנון הגוף והמחלות, להעריך נכון את הסיכוי ואת הסיכון למחלות, לזהות את התועלות הרגשיות של החרדה הבריאותית ולבדוק את הפחדים והדאגות שמניעים את האדם. כל טיפול צריך לקחת בחשבון את ההיגיון מאחורי החרדה ואת הרגשות של האדם, על מנת להתמודד עם פחדים אלו וליצור חיים עם פחות חרדה.
איך להתמודד עם היפוכונדריה וחרדת בריאות?

היפוכונדריה, או חרדת בריאות, היא מצב שבו אדם חושש באופן מתמיד שמא הוא חולה. די בכך שיגרד לו באוזן כדי שיחשוש שמא מדובר במחלה חמורה שטרם אובחנה. אדם כזה עשוי ללכת שוב ושוב לרופאים ולבדיקות, לקבל תוצאות תקינות ובכל זאת לחשוש שאולי פספסו משהו. הוא עלול להמשיך ולחפש רופא אחר כדי לוודא שאינו חולה, וגם אם יגלו אצלו משהו קטן, מיד יחשוש שיש לו עוד מחלה קשה. המהות של היפוכונדריה היא חרדת בריאות - הפחד הקבוע מפני האפשרות להיות חולה.

מדוע חוסר הבנה של מנגנון הגוף עלול לגרום לחרדה?

אחת הסיבות העיקריות להיפוכונדריה היא חוסר הבנה של הדרך שבה פועל הגוף. אדם רוצה להיות בריא, וזה טבעי, אך אם אין לו מושג כיצד פועלות מחלות, אילו תסמינים מאפיינים מחלות נפוצות, מה הסיכוי האמיתי ללקות במחלה כזו או אחרת - הוא עלול להיבהל מכל תחושה גופנית ולהניח שמדובר במחלה חמורה. גם אם יחפש מידע באינטרנט על תסמיני מחלה (למשל סרטן), הוא ימצא תיאורים כלליים כמו "חולשה" או "כאבים לא ברורים" שיכולים לאפיין אינספור מצבים, ואז יחשוש שיש לו משהו חמור.

איך שיטת "סיכוי וסיכון" יכולה לעזור?

כדי להתמודד עם חרדת הבריאות, ניתן להשתמש בשיטת "סיכוי וסיכון". הסיכוי הוא ההסתברות שמשהו אכן קורה (למשל שיש לך סרטן), והסיכון הוא מה המשמעות של זה (למשל עד כמה הדבר מסוכן או קטלני). רבים אינם מעריכים נכון את הסיכוי או מנפחים אותו. אם אדם חושב שהסיכוי למחלה קטנה הוא למעשה סיכוי גדול, החרדה שלו תעלה ללא צורך. לכן אחת הדרכים לטיפול בהיפוכונדריה היא ללמוד ולהכיר את הגוף:
  • להבין מהם תסמיני מחלות שונות ומהי שכיחותן.
  • לברר מה באמת המשמעות של כאב ראש, חולשה או תסמין אחר, והאם מדובר בתופעה שכיחה או בסימן למחלה מסוכנת.
  • ללמוד יותר על תהליכי האבחון הרפואי כדי להעריך נכונה מתי באמת צריך לבדוק חשד למחלה.
דוגמה להסבר: אדם שהגיע מהג'ונגל לעיר, רואה רכב נוסע לכיוונו ועלול לחשוב מיד שיידרס. אם אין לו מושג מה זה רכב, באיזו מהירות הוא נוסע ובאיזה נתיב, הוא עלול להילחץ סתם. כך גם לגבי מחלות - הבורות בהכרת הגוף עלולה לעורר חרדה מוגזמת.

כיצד אפשר לטפל בפחד מפני תוצאות המחלה?

טיפול נוסף בחרדת בריאות מתמקד לא רק בסיכוי למחלה, אלא גם בשאלה "אז מה אם אני חולה?". אם אדם מפחד יותר מהממוצע להיות חולה, למשל מפחד נורא מהמוות או ממצב של חוסר אונים, כל כאב קטן עלול להימצא אצלו תחת זרקור עצום של דאגה. לכן כדאי לבדוק:
  • האם יש פחד מוגזם ממוות או מחוסר אונים?
  • האם קיימת ציפייה לא מציאותית לחיים נטולי מחלות לחלוטין?
  • האם הלחץ הקשה ממחלה מייצר חרדה גדולה יותר ממה שקורה בפועל?
אם אדם לא רוצה למות באופן קיצוני הרבה יותר מהרגיל, הוא יהיה חרד הרבה יותר ממחלות. ברגע שמרפים מעט מהפחד המופרז, ניתן לראות את הדברים בפרופורציה.

מדוע חשוב לבדוק את התועלות הרגשיות שבהיפוכונדריה?

מעבר להיגיון של הסיכוי והסיכון, חשוב לשים לב מה יוצא לאדם מכך שהוא היפוכונדר. לפעמים מתברר שבתת - מודע יש "רווח" מסוים בחרדה המתמשכת:
  • בריחה מבעיה אחרת: אדם שעבר פרידה או כישלון אישי, עשוי למצוא מפלט בהתעסקות בכאבי גוף או חששות בריאותיים, במקום לחשוב על הקושי האמיתי.
  • חיפוש משמעות: יש אנשים שהחיים שלהם ריקים, וההתעסקות הבריאותית ממלאת אותם בתחושת משמעות, אפילו אם היא שלילית.
  • שליטה: אם אדם מרגיש שהוא לא שולט בשום תחום בחייו, ייתכן שיהפוך להיפוכונדר כדי לנסות "לשלוט" לפחות בבריאות שלו, על ידי בדיקות חוזרות ונשנות.
  • הסחת דעת מטראומה: מי שחווה פגיעה בעבר (למשל תקיפה) ואינו רוצה להתמודד איתה, עלול להתמקד כל הזמן בשאלה אם הוא חולה, כדי לא להתעסק בזיכרון הקשה.
איך לסגור את כל המעגלים ולהפחית את ההיפוכונדריה?

כדי לטפל בהיפוכונדריה, חשוב לבחון את כל ההיבטים יחד:
  • להבין את המנגנון הרפואי: להכיר את הגוף, המחלות ותהליכי האבחון.
  • להעריך נכון את הסיכוי - להבין מתי באמת מדובר בחשד למחלה והאם זה נפוץ או נדיר.
  • לבחון את הסיכון - מה באמת יקרה אם יתברר שיש מחלה כלשהי, והאם ראוי לפחד עד כדי כך.
  • לזהות את התועלות הרגשיות ולהכיר בהן - לשאול מה ההיפוכונדריה מונעת ממך לחשוב עליו או להתמודד איתו.
כשסוגרים את כל הנקודות הללו, החשש מפני מחלות קטן והופך לפרופורציונלי יותר. חשוב לזכור שזו יכולה להיות דרך הדרגתית, אך היא מאפשרת לאדם לחיות בשקט נפשי גדול יותר.

לסיום, אפשר להיכנס לאתר ולחפש נושאים כמו "היפוכונדריה", "טיפול בחרדות" ו"טיפול בפחדים" כדי לקבל עוד מידע והעמקה. ושיהיה לכם רפואה שלמה. בהצלחה.
הפרעות הקשורות לטורדנות כפייתית, טיפול בהפרעות חרדה, סייברכונדריה, טיפול בחרדת מחלות, מפחד שיש לי מחלה לא ידועה, חושב שאני חולה, סיכוי סיכון, איך לא לפחד ממחלת הסרטן? מה הסיכוי שאני חולה? מה הסיכוי שיש לי מחלה? כל הזמן בבית חולים, מהי חרדת המחלות? טיפול במחלות נפש, חרדה ממחלות, חרדה ממחלת הסרטן, טיפול בהפרעות נפשיות, טיפול בחרדת מחלה, טיפול בחרדת בריאות, איך נוצרת הפרעה נפשית? איך נוצרת הפרעת אישיות? איך נוצרת מחלת נפש? איך נוצרת מחשבה טורדנית? איך נוצר OCD?
עבר כפייתית להתמקד הגדלת ביטחון עצמי תחושת חשיבה קיצונית טיפול ב או סי די מחשבה כפייתית להיכשל שלילית באמת צריך obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך לא לפחד איך לא לפחד ממחלות איך להפסיק איך להפסיק לפחד איך להפסיק לפחד ממחלות אני היפוכונדר אני מפחד אני מפחד ממחלות אני מפחדת ממחלות היפוך היפוכונדר היפוכונדריה היפוכונדריות הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעה סומטופורמית הפרעות הפרעות סומטופורמיות הפרעות סימפטום גופני הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חולה חרדה חרדה ממחלות חרדות חרדת חרדת מחלות חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדנית טורדנית כפייתית טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית לא לפחד לא לפחד ממחלות להיפטר מהתנהגות טורדנית להפסיק להפסיק לפחד להפסיק לפחד ממחלות להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לפחד לפחד ממחלות מהי התנהגות טורדנית מחלות מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מפחד ממחלות מפחד שאני חולה מפחד שיש לי סרטן סובל מהפרעה טורדנית סימפטום סימפטומים סרטן פחד פחד ממחלות פחדים פחדים ממחלות
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית, איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית, איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים
OCD חזרתיות, התנהגות חזרתית, למה אני חוזר על אותה הפעולה שוב ושוב? למה יש לי צורך לחזור שוב ושוב? אובססיה חוזרת ונשנית, שטיפת ידיים חוזרת ונשנית, חשיבה כפייתית , איך להפסיק לסגור את הדלת? טיפול ב OCD של חזרתיות, OCD אצל ילדים מה הסיבה האמיתית לפעולות חוזרות ונשנות (OCD)? אליעד כהן מסביר שאנשים הסובלים מ - OCD עם חזרתיות, נוטים לחזור על פעולות מסוימות שוב ושוב מתוך צורך בוודאות. כאשר אדם סוגר דלת פעם אחר פעם, שוטף ידיים שוב ושוב, או בודק דברים פעמים רבות, הפעולה נובעת ... הוא יענה 90 אחוז, אז הוא ישטוף שוב כדי לעלות את הביטחון ל - 91, ואז ל - 92, וכך הלאה, עד שיגיע ל - 100 אחוז ביטחון. כיצד לטפל ב - OCD של חזרתיות הקשורה לצורך בוודאות? אליעד מציע שתי דרכי טיפול מרכזיות לטיפול ב - OCD של חזרתיות הקשורה לוודאות: הדרך הראשונה היא ללמוד לקבל את חוסר הוודאות. כאן המטרה היא לגרום לאדם להבין שזה לא סוף העולם אם ידיו אינן נקיות לגמרי או אם הדלת לא ... לאדם להתגבר על החזרתיות באמצעות טיפול שיתמקד בצורך הרגשי האמיתי שמאחורי הפעולה. איך להתחיל לטפל בבעיה של פעולות חוזרות ונשנות (OCD)? אליעד כהן מסכם ואומר שהצעד הראשון בטיפול הוא תמיד זיהוי ברור של הגורם המדויק להתנהגות החזרתית. יש להבין: מה בדיוק האדם מרוויח מפעולה חזרתית. מה הדבר השלילי שיקרה ... אפשר לבחור את שיטת הטיפול המתאימה שתוביל לשינוי. איך להפסיק שטיפת ידיים חוזרת ונשנית? איך מטפלים בחזרתיות אצל ילדים? מה גורם להתנהגות כפייתית? למה אני סוגר את הדלת שוב ושוב? איך מתמודדים עם טקסים של OCD? מה לעשות עם התמכרות לבדיקת הטלפון? האם אפשר להחלים מ - OCD? איך לטפל בתנועות חזרתיות בילדים? איך לטפל בחזרה על משפטים אצל ילדים? איך לטפל בחזרתיות בדיבור אצל ילדים? איך לטפל בילד שחוזר על אותו משפט? למה אני כל הזמן בודק את ... מרובה, שטיפת ידיים מרובה אצל ילדים, בדיקה חוזרת ונשנית של הגז, התמכרות לפלאפון, התמכרות לווצאפ, התמכרות לאינסטגרם, איך לצאת מ ocd? טיפול ב ocd חמור, האם אפשר להחלים מ ocd? האם סגרתי את הדלת? למה אני סוגר את הדלת שוב ושוב? התנהגויות חוזרות של שטיפת ידיים, בדיקות חוזרות, למה אני שוטף את הידיים שוב ושוב? בדיקה חוזרת ונשנית שכל הדלתות ... אותה הפעולה, ילד שעושה שוב ושוב את אותה הפעולה, ילד שחוזר שוב ושוב על אותו המשפט, חזרתיות בהתנהגות של ילדים, מחלת האנשים החכמים, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, פעולות טקסיות שוב ושוב, שטיפת ידיים כפייתית, איך להתמודד עם טקסים של OCD? איך להתמודד עם טקסים טורדניים דתיים? איך להתמודד עם טקסים אובססיביים? ocd טקסים, איך להתמודד עם פעולות טקסיות? איך לטפל בפעולות כפייתיות? איך לטפל בפעולות טקסיות באופן חזרתי? ממה נובע ביצוע פעולות טקסיות שוב ושוב? איך לטפל בהתנהגויות חזרתיות? איך לטפל בפעולות חזרתיות? איך נוצר צורך לחזור שוב ושוב על אותה פעולה? איך לטפל בדחף בלי נשלט? איך לטפל בבדיקה חוזרת ונשנית? אדם שחוזר שוב ושוב על אותן פעולות, נוירוזה כפייתית, צורך בשטיפת ידיים חוזרת ונשנית, מקלחת חוזרת ונשנית בדיקה חוזרת ונשנית ...
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם מפחידים אותו וגורמים לו לפחד משטויות. הדרך לגרום לשקר ולדמיון להיעלם, היא על ידי זה שמתייחסים אליהם בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם שיש משהו שמציק לו, משהו שאינו מטופל, משהו שאינו מושלם. תפקידה של המחשבה המטרידה להזכיר לאדם למצוא את הפתרון האמיתי לכל הדברים שמפחידים ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של המחשבה. אחרי שהאדם מבין את השורש של המחשבה שלו, לאחר מכן עליו להתמודד ... יותר אצל האדם. כאשר האדם מתמודד עם הבעיה עצמה שהיא השורש של המחשבה המטרידה, על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק מהשלמות. כאשר האדם מתמודד עם השורש של מה שמטריד אותו, על ידי זה ...
פוביות / מחשבות טורדניות / חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים?
... מחשבות טורדניות חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים? פוביות. פוביה = פחד לא הגיוני שיש ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית . הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים ... רגשי אמיתי לאדם במקום אחר, הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = להבין לא רק מדוע ... נניח שהאדם עובד כדי לברוח מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית. זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא וורקוהוליק בגלל ...
בחירה חופשית / דטרמיניזם - מהו חופש הבחירה? מהי הבחירה החופשית?
... יעשה האדם. כל פעולה באשר היא שהאדם עושה אותה, כולל פעולות שנובעות מ: אובססיה, התמכרות, התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב, כולן שורשן ...
דמיונות / פוביות / מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים?
... פוביות מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים? איך מתמודדים עם ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות ... הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם מתרחשים. כאשר ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא על ידי זה שמפרקים ... ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז מדוע האדם עושה ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... האדם לא באמת נותן מענה לרצון שלו לאכול יותר. כי הוא מאזן אותו ולא מאפשר לו לבוא לידי ביטוי בשלמות כפי מה שהוא. אז מהו איזון נכון? תשובה: יש שני סוגים של איזון. איזון כפוי ואיזון אמיתי פנימי. כאשר יש בתוך האדם כוחות שונים שכל אחד מהם מושך אותו ...
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
... טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית . ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אובססיה התמכרות, זאת פעולה שהאדם עושה אותה, מתוך תחושה של כפייה וללא בחירה עצמית. כאשר האדם מרגיש שהוא ... שאכן, כן קיימת אפשרות כלשהי, שבאמצעותה יכול האדם לשלוט במצבו, אלא שהאדם, אינו יודע מהי האפשרות הזאת. וכדי להיגמל מהתמכרות אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית אובססיה שלו, מהתנהגות לא רצונית, להתנהגות רצונית. ואת זה עושה האדם, על ידי זה שהוא מוצא את נקודות השליטה שלו במצב. דהיינו, על האדם למצוא את הנקודות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על היפוכונדריה, חרדת מחלות, פחד ממחלות, איך להפסיק לפחד ממחלות? איך לא לפחד ממחלות? מפחד שיש לי סרטן, מפחד שאני חולה, אני היפוכונדר, אני מפחד ממחלות, אני מפחדת ממחלות, הפרעות סימפטום גופני, הפרעה סומטופורמית, OCD
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: חשיבה כפייתית, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: חשיבה כפייתית, איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך להיות מאושר ושמח? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? האם יש או אין אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה העולם קיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לביטחון עצמי, אימון אישי לדיאטה, הדרכה בנושא חשיבה כפייתית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2793 שניות - עכשיו 28_05_2025 השעה 05:16:32 - wesi1