אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מטפלים ✔סכיזופרניה והפרעת אישיות, איך מתפתחת סכיזופרניה כמו כדור שלג? איך נוצרת סכיזופרניה בתגובת שרשרת? איך מטפלים בסכיזופרניה? איך לדבר עם סכיזופרן...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
סכיזופרניה והפרעת אישיות, איך מתפתחת סכיזופרניה כמו כדור שלג? איך נוצרת סכיזופרניה בתגובת שרשרת? איך מטפלים בסכיזופרניה? איך לדבר עם סכיזופרן? איך לרפא סכיזופרניה? טיפול בסכיזופרניה, מניעת סכיזופרניה, ריפוי סכיזופרניה
איך סכיזופרניה מתפתחת וכיצד ניתן להתמודד איתה?

סכיזופרניה נחשבת להפרעה נפשית שבה אדם מתחיל לפתח מחשבות והתנהגויות לא הגיוניות, כמו שמיעת קולות, ראיית דמויות, תחושת רדיפה או אמונה במציאות עיוותית. כל אלו נחשבים לסימני סכיזופרניה, שמאובחנים לעיתים כמצב קליני. כאשר אדם עובר את השלב הראשוני של ההתפתחות ומגלה התנהגויות לא רגילות, הוא עלול להיתקל בתגובה חברתית שלילית, שמביאה את המצב להחמרה.

כיצד סכיזופרניה מתפתחת בתהליך של תגובת שרשרת?

תהליך התפתחות הסכיזופרניה עשוי להתחיל עם מחשבות חריגות או תופעות לא הגיוניות שהאדם שומר לעצמו. בשלב הראשוני, כשהאדם לא משתף את מחשבותיו עם אחרים, הוא לא מאובחן כסכיזופרן, והסביבה לא מודעת למצבו. אך כאשר הוא משתף את מחשבותיו עם אחרים, התגובה של הסביבה היא קריטית: אם הסביבה מתייחסת אליו כאל אדם משוגע או לא נורמלי, האדם עצמו מתחיל לאמץ את הדימוי הזה. תגובה חברתית כזו יכולה להחמיר את המצב ולהפוך אותו לכדור שלג, שבו ההתנהגויות הלא הגיוניות מתחזקות יותר ויותר, והאדם מואבחן כסכיזופרן.

איך ניתן למנוע את החמרת המצב?

הסיבה העיקרית להחמרת המצב בסכיזופרניה היא התייחסות הסביבה לאדם כאדם משוגע. אם הסביבה מחזקת את התפיסה שהאדם "לא נורמלי" או "חסר תקנה", הוא יתחיל להאמין בכך ויתנהג באופן המשדר את הדימוי הזה. כדי למנוע את החמרת המצב, יש להתייחס לאדם עם סכיזופרניה בהיגיון ובתשומת לב, כך שהמחשבות שלו לא ייחשבו כלא הגיוניות או משוגעות. על ידי שיחה הגיונית ושאילת שאלות רציונליות, ניתן לעזור לאדם להחזיר את הקשר עם המציאות ולמנוע את ההתדרדרות.

מדוע חשוב לשוחח עם אדם סכיזופרן בהיגיון?

אדם הסובל מסכיזופרניה זקוק לגירוי הגיוני שיעזור לו לעגן את עצמו במציאות. אם ייתפס כמשוגע ויתייחסו אליו ככזה, הוא עלול להעמיק את המחשבות הלא הגיוניות. במקום זאת, יש לשוחח איתו בהיגיון, להציע הסברים מציאותיים ולנסות לחזק בו את החשיבה הצלולה. חשוב ליצור שיח שמאתגר את המחשבות הלא רציונליות, ובכך לאפשר לאדם להתחיל לחשוב בצורה ברורה ומציאותית.

כיצד אדם הסובל מסכיזופרניה יכול לעזור לעצמו?

הסובלים מסכיזופרניה יכולים לנקוט בכמה צעדים כדי לעזור לעצמם:

1. להתעקש לשמור על מחשבה הגיונית, גם כאשר הסביבה מתייחסת אליהם כאל משוגעים.

2. להפעיל את השכל על ידי לימוד נושאים שדורשים היגיון ופתרון בעיות.

3. לא להיכנע לתיוג של הסביבה כ"משוגע", ולחפש דרכים לחזור לחשיבה צלולה.

האם אפשר לעזור לאדם סכיזופרן?

אם יש אדם קרוב שסובל מסכיזופרניה, חשוב להימנע מהתייחסות אליו כאל "משוגע". להמשיך לדבר איתו בהיגיון, כמו שדוברים עם אדם רגיל. יש להימנע מהעצמת הדימוי השלילי של "המשוגע" ולהתעקש להתייחס אליו כאדם נורמלי, גם כשהוא חווה מצוקה נפשית.

דוגמת הילד והתפתחותו בהקשר של סכיזופרניה

הדימוי של הילד קטן יכול לעזור להבין את הרעיון. אם אנו מתייחסים לילד כאל ילד קטן כל הזמן, ומדברים אליו בשפה תינוקית, הוא לא יוכל להתפתח. לעומת זאת, אם נתייחס אליו כאל אדם חושב ובוגר, הוא ילמד להתבטא בצורה בוגרת ויפתח את השכל שלו. באותו אופן, אדם סכיזופרן זקוק להתייחסות מבוגרת וחכמה, ולא להתייחסות שלילית שתאיץ את ההתדרדרות.

סיכום

סכיזופרניה מתחילה לרוב בהתפרצות של מחשבות לא נורמטיביות, אך הפיתוח שלה במקרים רבים קשור לתגובה של הסביבה לדברים שהאדם אומר. אם הסביבה מתייחסת אליו כאל "משוגע", הוא עלול לאמץ את הדימוי הזה ולהחמיר את המצב. התשובה היא שיחה הגיונית והתייחסות הגיונית כדי לעזור לאדם לחזור למציאות ולשלוט במחשבותיו.
מהי סכיזופרניה?

סכיזופרניה מוגדרת כמצב שבו אדם מתחיל לפתח מחשבות לא נורמטיביות ולא הגיוניות, עד כדי כך שחווים אותו כסובל מהפרעה נפשית. דוגמאות לכך הן שמיעת קולות, ראיית דמויות ודימויים שונים, תחושה שעוקבים אחריו, או אמונה בדברים שאינם מתיישבים עם ההיגיון המקובל. מבחינה חברתית, ברגע שמאבחנים אדם כמישהו שיש לו מחשבות לא נורמליות, הוא מקבל את התווית "סכיזופרן", והמוניטין הזה עשוי להשפיע על כל היחס אליו בהמשך.

איך הסכיזופרניה מתפתחת בתהליך של תגובת שרשרת?

התהליך מתחיל לרוב כאשר, מסיבה כלשהי, לאדם עולות מחשבות שאינן הגיוניות או הוא חווה תופעות חריגות כמו שמיעת קולות או ראיית דמויות. בתחילת הדרך, כל עוד הוא שומר זאת לעצמו, לא מאבחנים אותו כסכיזופרן. אך בשלב מסוים, כשהוא מתחיל לשתף את סביבתו במה שהוא רואה או חושב, הסביבה מגיבה אליו כמשוגע או כסובל מהפרעה. ברגע שהחברה מגדירה אותו כ"משוגע", האדם עצמו נוטה לחזק עוד יותר את הדימוי הפנימי הזה, וככל שהסביבה מתקשה לקבל את דבריו ומתייחסת אליו כאל יוצא דופן, כך הוא עלול להעמיק עוד יותר בהתנהגות משוגעת. נוצרת תגובת שרשרת וכדור שלג: החברה רואה בו אדם לא נורמלי, הוא מאמץ את הדימוי, ואז מתהדקת האבחנה שהוא סובל מסכיזופרניה, והיחס כלפיו כמשוגע הולך ומחריף.

כיצד לעצור את תגובת השרשרת בסכיזופרניה?

כדי למנוע את החמרת המצב או התפשטות כדור השלג של הסכיזופרניה, חשוב להבין שחלק גדול מההחרפה נובע מהיחס של החברה ומהאופן שבו האדם עצמו מפנים את היחס הזה. אם מתייחסים אליו כל הזמן כאל משוגע ומחזקים אצלו את הדימוי שהוא חסר תקנה, הוא ילך וישקע עוד יותר בתוך ההפרעה. לעומת זאת, אם מתאמצים לדבר איתו בהיגיון ומתייחסים אליו כאל אדם חכם, אפשר להאט ואפילו לעצור את ההידרדרות.

מדוע חשוב לדבר עם האדם הסובל מסכיזופרניה בהיגיון?

האדם הסובל מסכיזופרניה זקוק לגירוי שכלי והגיוני שיעזור לו לעגן את עצמו במציאות. במקום לחזק אצלו את התחושה שהוא חריג לחלוטין, כדאי לשוחח איתו באופן הגיוני, לשאול שאלות מנומקות, להציע הסברים מציאותיים ולנסות לחזק בו את החשיבה הצלולה. ברגע שמתויגים אותו כמשוגע, הוא מרגיש שיש לו לגיטימציה להמשיך להשתגע, וכך המצב מדרדר. אם במקום זאת מתייחסים לדבריו מתוך ניסיון כן להבין ולהבהיר לו עובדות הגיוניות, הוא עשוי לחזור ולבחון את מחשבותיו, ובכך לצמצם את השפעתן השלילית של המחשבות הלא נורמטיביות.

כיצד אדם הסובל מסכיזופרניה יכול לעזור לעצמו?

אדם שמזהה אצלו התפרצות של סכיזופרניה, או מרגיש שהוא הולך ומאבד את הקשר להיגיון, יכול לפעול בכמה דרכים:

1. להתעקש בכל מחיר לשמור על מחשבה לוגית והגיונית, גם כשהסביבה מתייחסת אליו כמשוגע.

2. להשתדל כמה שיותר להפעיל את השכל, למשל באמצעות לימוד נושאים שדורשים היגיון או פתרון בעיות חשיבה.

3. לא "להרים ידיים" ולהיכנע לתיוג שקיבל. אם החברה מאבחנת אותו כסכיזופרן, עליו לא לקבל זאת כגזרת גורל אלא לחפש כיצד להחזיר את השליטה על המחשבות שלו.

כיצד דוגמת הילדים ממחישה את הרעיון?

הדובר נתן דוגמה שבה התנהגות של ילד קטן מושפעת מכך שמדברים אליו כילד קטן. אם כל הזמן מדברים אליו בשפה תינוקית ומתייחסים אליו כאל חסר יכולת, הילד לא יפתח חשיבה בוגרת. לעומת זאת, אם מתייחסים לילד קטן כאל אדם חושב ובוגר יחסית, הוא ילמד להתבטא ברמה גבוהה יותר ויפתח את השכל שלו. באותו אופן, מי שמתייחס לאדם סכיזופרן כמשוגע, רק מעודד אותו להעמיק עוד יותר במצבו, אך אם מתייחסים אליו כאל אדם נורמלי שחווה קושי זמני, יש הזדמנות לעזור לו לצאת מההתנהגות המשוגעת.

סיכום

סכיזופרניה יכולה להתחיל מהתפרצות של מחשבות ותפיסות לא נורמטיביות, אך במקרים רבים דווקא תגובת הסביבה והיחס של האדם לעצמו גורמים לכדור שלג שהולך ומתעצם. הפתרון המוצע הוא לנסות לעצור את תגובת השרשרת הזו על ידי פנייה להיגיון, שיח הגיוני עם האדם הסובל מהתופעה והתייחסות אליו כאל אדם בר שיח חכם. כך ניתן למנוע את חיזוק הדימוי הפנימי שהוא "משוגע" ולאפשר לו להתחיל לחזור לתפקוד יותר מציאותי.
תגובה מחשבה יכולות קוגניטיביות מודעות איך נוצר גורל איך לחשוב בהיגיון דימוי פנימי לימוד להאמין ב בעיות נפשיות איך לדבר איך לדבר עם איך לדבר עם סכיזופרן איך לרפא איך לרפא סכיזופרן איך לרפא סכיזופרניה איך מטפלים ב איך מטפלים בסכיזופרניה איך מתפתחת איך מתפתחת סכיזופרניה איך מתפתחת סכיזופרניה כמו כדור שלג איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת סכיזופרניה איך נוצרת סכיזופרניה בתגובת שרשרת אישיות בעיה נפשית בעיות נפשיות הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות חולה נפש חולי נפש טיפול טיפול ב טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול בסכיזופרניה טיפולים כדור שלג כיצד נוצרות לדבר לדבר עם לדבר עם סכיזופרן לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח לרפא לרפא סכיזופרן לרפא סכיזופרניה מחלה נפשית מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטופלים מטפל מטפלים מטפלים בסכיזופרניה מניעת סכיזופרניה מתפתחת סכיזופרניה מתפתחת סכיזופרניה כמו כדור שלג נוצר נוצרת נוצרת סכיזופרניה נוצרת סכיזופרניה בתגובת שרשרת סכיזופרן סכיזופרניה סכיזופרניה והפרעת אישיות פסיכיאטר פסיכיאטריה ריפוי סכיזופרניה תגובות תגובת שרשרת
הדרכת מטפלים, איך להצליח בתור מטפל? איך להיות מטפל? איך ללמוד לטפל? איך לעזור לאנשים? ללמוד לאמן, ללמוד אימון, להיות יועץ, ללמוד יעוץ, להיות פסיכולוג, להיות מאמן, חרדת מטפלים, האם הסנדלר יכולת ללכת יחף? איך לטפל באחרים?
הדרכת מטפלים, איך להצליח בתור מטפל? איך להיות מטפל? איך ללמוד לטפל? איך לעזור לאנשים? ללמוד לאמן, ללמוד אימון, להיות יועץ, ללמוד יעוץ, להיות פסיכולוג, להיות מאמן, חרדת מטפלים, האם הסנדלר יכולת ללכת יחף? איך לטפל באחרים?
... מטפלים, איך להצליח בתור מטפל? איך להיות מטפל? איך ללמוד לטפל? איך לעזור לאנשים? ללמוד לאמן, ללמוד אימון, להיות יועץ, ללמוד יעוץ, להיות פסיכולוג, להיות מאמן, חרדת מטפלים, האם הסנדלר יכולת ללכת יחף? איך לטפל באחרים? מה הדבר המרכזי שצריך לעשות כדי להצליח בתור מטפל? כדי להצליח בתור מטפל, אליעד כהן מסביר שהדבר המרכזי והחשוב ביותר הוא קודם כל לטפל בבעיות של עצמך. ... אליך מטופל עם בעיה מסוימת, שהיא מורכבת במיוחד, ואתה כמטפל לא הצלחת מעולם לפתור לעצמך בעיה בסדר גודל דומה או זהה, סביר להניח שלא תוכל ... אחד פשוט שתאמר לו. במקרה כזה, הפתרון לא הגיע ממך כמטפל, אלא מיכולת החשיבה וההבנה של המטופל עצמו. הוא זה שעיבד את הדברים בראשו ופתר ... שלו בעצמו, האחריות המלאה על פתרון הבעיה עוברת אליך כמטפל. אתה זה שצריך להבין את מורכבות הבעיה ולספק את הפתרון. לכן, היכולת שלך כמטפל לפתור בעיות מורכבות של אחרים תלויה לחלוטין ביכולת שלך לפתור בעיות מורכבות בכלל, ... האישיות שלך. איך לפתח את היכולת לפתור בעיות מורכבות כמטפל? כדי שתהיה לך יכולת לטפל בבעיות מורכבות אצל אחרים, עליך לפתח את החשיבה ואת ... יצליח להפסיק. במקרה כזה, הפתרון לא נבע מהיכולת שלך כמטפל, אלא מהיכולת של המטופל עצמו. אך באופן עקרוני, אם האחריות לפתרון מוטלת ישירות ... שאתה בעצמך לא מצליח לפתור. במילים אחרות, כדי להיות מטפל טוב באמת, עליך קודם כל להתגבר בעצמך על בעיות מורכבות. כיצד הטיפול העצמי ישפר את היכולת שלך לעזור לאחרים? כאשר אתה כמטפל מתמודד באופן פעיל עם בעיות מורכבות בחייך האישיים, אתה למעשה מפתח יכולות מנטליות ... מתאמץ ומתמודד עם בעיות. לכן, הדרך הטובה ביותר להפוך למטפל מוצלח, יועץ, מאמן או פסיכולוג יעיל, היא להתחיל בהתמודדות עצמית ולפתור את הבעיות ... המורכבות שלך. סיכום הדברים העיקריים של אליעד כהן למטפלים חדשים ולכאלה שמעוניינים להצליח: כדי להצליח כמטפל, חובה להתמודד ולטפל קודם כל בבעיות האישיות שלך. יכולתך כמטפל לפתור בעיות מורכבות של אחרים תלויה ביכולת שלך לפתור בעיות דומות בעצמך. לעיתים ... בעזרת רמז קל, אך זה לא מוכיח את היכולת האישית שלך כמטפל. התמודדות עצמית עם בעיות משפרת את יכולת הניתוח והחשיבה שלך כמטפל. המוח מתפתח ומתחדד ככל שאתה מתאמץ לפתור בעיות, בין אם אלו בעיות שלך או של אחרים. בשורה התחתונה, הדרך להיות מטפל מוצלח היא לשפר את עצמך כל הזמן על ידי התמודדות עם הבעיות האישיות והמורכבות ... ולעזור להם בצורה טובה ועמוקה יותר. איך להצליח בתור מטפל? איך ללמוד לטפל באנשים? מהי חרדת מטפלים? איך לשפר יכולות טיפוליות? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? איך לפתור בעיות מורכבות כמטפל?
להציל את המציל או להציל את העולם? סבל של מורה רוחני, בעיות של מורה רוחני, בעיות של מטפלים, הדרכת מטפלים
להציל את המציל או להציל את העולם? סבל של מורה רוחני, בעיות של מורה רוחני, בעיות של מטפלים, הדרכת מטפלים
... את המציל או להציל את העולם? סבל של מורה רוחני, בעיות של מורה רוחני, בעיות של מטפלים , הדרכת מטפלים למה אנשים שרוצים להציל את העולם צריכים קודם להציל את עצמם? אנשים רבים חושבים שהם הגיעו לאושר פנימי או להארה ...
חרדת מטפלים, מפחד לטפל באנשים, מפחד לייעץ לאנשים, מפחד לתת יעוץ לאנשים, מפחד להיות מטפל, איך להיות מטפל? מה טיפול יכול לתת לך? סוגים של טיפול, איפה ללמוד טיפול? להיות מאמן אישי, ללמוד אימון, ללמוד NLP
חרדת מטפלים, מפחד לטפל באנשים, מפחד לייעץ לאנשים, מפחד לתת יעוץ לאנשים, מפחד להיות מטפל, איך להיות מטפל? מה טיפול יכול לתת לך? סוגים של טיפול, איפה ללמוד טיפול? להיות מאמן אישי, ללמוד אימון, ללמוד NLP
... מטפלים, מפחד לטפל באנשים, מפחד לייעץ לאנשים, מפחד לתת יעוץ לאנשים, מפחד להיות מטפל, איך להיות מטפל? מה טיפול יכול לתת לך? סוגים של טיפול, איפה ללמוד טיפול? להיות מאמן אישי, ללמוד אימון, ללמוד NLP מהי חרדת מטפלים ואיך היא נוצרת? חרדת מטפלים היא פחד שאנשים חווים כאשר הם רוצים לעסוק בטיפול, ייעוץ או אימון אישי, אך חוששים מלתת פתרונות או עצות שגויות לאחרים. אנשים הסובלים מחרדה זו רוצים לעסוק ... לקחת אחריות על התוצאות של הטיפול שלהם. החרדה מתעוררת משום שהמטפל הפוטנציאלי מודע לסיכון שטמון במתן עצות לא נכונות. בעוד שילד קטן או אפילו קוף אינם פוחדים לתת ייעוץ משום שאינם מודעים להשלכות האפשריות של עצתם, הרי שאדם בוגר ... שהוא טועה. כיצד יושר וחשיבה ביקורתית יכולים להגביר חרדה אצל מטפלים? מטפל או מאמן אישי שמודע מאוד ליכולת שלו לטעות עלול לפתח חרדה משום שהוא מבין שהוא לא יכול להבטיח במאה אחוז את הצלחת הטיפול. לדוגמה, אם מגיע מטופל שסובל מפשיטת רגל ומבקש עצה עסקית, המטפל הישר ירגיש אחריות עצומה ולא נוחה משום שהוא יודע שהוא לא יכול להבטיח הצלחה ודאית. לעומתו, מטפל שממהר לתת פתרונות בלי בדיקה מעמיקה לא יחוש חרדה, כי הוא לא מודע או לא ישר מספיק כדי להודות באפשרות שהייעוץ שלו לא נכון או לא מתאים למצב. איך אפשר להתגבר על חרדת מטפלים באמצעות הגדרת גבולות? הדרך להתגבר על הפחד הזה היא להגדיר באופן ברור מה בדיוק המטפל מספק למטופל, ולהימנע מלהבטיח דברים שלא בטוחים: להבהיר למטופל שהטיפול הוא תהליך של חקירת האמת ולא בהכרח פתרון קסם. להדגיש שאתה כמטפל לא מבטיח תוצאות, אלא מציע לעזור לבדוק מה באמת אפשרי או לא. להבהיר שאתה מוכן לבדוק עם המטופל את העובדות והפירושים שלו לגבי המציאות, ולהסביר שזה עשוי להוביל לשיפור בתחושה גם אם המציאות לא תשתנה בפועל. כשאתה כמטפל לא מתיימר לספק משהו שאינך בטוח בו, ואין הבטחות שווא, לא נוצרת חרדה מהטיפול. המטופל מבין שאתה שותף לבדיקת האמת ולא מוכר לו הבטחות לא ריאליות. האם תעודות ... שאני יודע את האמת?, האם השיטה שלמדתי אכן מתאימה לכל מצב?. כאשר המטפל לא בטוח בעצמו, התעודה לא תעזור לו, כי החרדה נובעת מהספק הפנימי שלו לגבי יכולותיו האמיתיות. כיצד אפשר להיות בטוח יותר כמטפל באמצעות חיפוש האמת? כדי להרגיש בטוחים בטיפול, ההמלצה המרכזית היא להשתמש בגישה של חיפוש ובירור האמת: הפרד בין העובדות בפועל לבין הפרשנות של המטופל. שאל את ... למטופל להבין טוב יותר את מצבו ולהשלים איתו בצורה טובה יותר. כאשר המטפל מחויב לגילוי האמת, הוא לא חושש מכישלון כי הוא לא מציג למטופל פתרון ודאי אלא תהליך של בדיקה וגילוי. כיצד שיטת חיפוש האמת יכולה להקל על פחד הטיפול? השיטה הזאת מפחיתה חרדה כי המטפל יודע שהוא לא משקר ולא מגזים. הוא פשוט מציג דברים כפי שהם ומסייע למטופל לבדוק לעומק את מצבו. כך, גם אם לא נמצא פתרון חיצוני, עצם הבירור של האמת יכול לשפר את ... האמת, ולא הבטחה שפתרון ספציפי הוא ודאי. איך לפתח ביטחון עצמי כמטפל? אימון אישי מול טיפול פסיכולוגי - מה ההבדלים? איך לבחור שיטת טיפול שמתאימה לך? האם אפשר לטפל בחרדות בעזרת לימודי NLP? דרכים להתמודד עם פחד מכישלון מהי חרדת מטפלים וממה היא נובעת? חרדת מטפלים היא מצב נפוץ שבו אנשים שרוצים לעסוק בטיפול, אימון אישי או ייעוץ חווים פחד וחרדה גדולה מלטפל באחרים. אנשים רבים שמעוניינים לעזור לאחרים בעזרת טיפול אישי, ... מוטעה. למשל, כאשר מגיע אליו מטופל עם עסק שעומד בפני פשיטת רגל, המטפל עשוי לפחד מההתחייבות להוציא אותו מהמצב הקשה, כי הוא מודע לאפשרות שהוא ייכשל בכך. לעומת זאת, מי שאינו בוחן את הדברים לעומק ייתן עצות בקלות, בלי להתחשב באפשרות ... ברורים בטיפול? אליעד מציע פתרון ברור ופשוט להתמודדות עם החרדה: המטפל לא צריך להתחייב למשהו שהוא לא בטוח שיוכל לספק. במקום להבטיח הצלחה ודאית, המטפל צריך להדגיש למטופל שהטיפול הוא תהליך של בירור משותף של האמת, שבו: המטפל והמטופל יחד בודקים את העובדות ואת הפרשנויות למצב. לא מתחייבים בוודאות לפתור את הבעיה, אלא מחפשים פתרונות אפשריים יחד. מבהירים שלפעמים לא ניתן לשנות את ... לשנות את הדרך שבה המטופל רואה ומבין את מצבו. באופן הזה, כאשר המטפל פועל בכנות ואינו מבטיח דברים שהוא לא יכול להבטיח, הוא לא יחוש פחד או חרדה מפני הטיפול. האם תעודות ושיטות טיפול מוכרות יכולות להפחית את החרדה? אליעד מסביר ... או הסמכות בשיטות טיפול או באימון אישי יפחיתו את החרדה שלהם כמטפלים. בפועל, אדם ישר ומודע עדיין יתהה אם התעודה באמת מעידה על יכולתו לטפל, והאם השיטה שלמד אכן נכונה לכל מצב ולכל מטופל. לכן, מה שבאמת יכול להפחית את החרדה זה לא התעודה עצמה, אלא עומק החקירה הפנימית של המטפל: הבנת המציאות לעומק ובדיקת התאמת הפתרונות באופן מדויק למצב האישי של כל מטופל. איך מבררים את האמת בטיפול ומרגישים בטוחים יותר? אליעד מציג את הליבה האמיתית של ... שמבוססת על בירור האמת בצורה ישירה ומדויקת עם המטופל. הוא ממליץ למטפלים לא להיצמד לתיאוריה אחת או לתהליך קבוע מראש (כמו 12 צעדים), אלא תמיד לבדוק לעומק את המצב הייחודי של המטופל באמצעות השאלות הבאות: מהן העובדות האמיתיות ומה הן ... לשינוי חיצוני, אך אפשר לשנות את ההרגשה הפנימית ביחס אליהם? כאשר המטפל מתמקד בחיפוש האמת במקום בהבטחות שווא, הוא אינו צריך לפחד. המטופל מבין שאין כאן הבטחה להצלחה של מאה אחוז, אלא יש כאן תהליך אמיתי וכנה של בירור משותף. מה גורם ...
מהי חרדה כללית? הפרעת חרדה מוכללת, פחד כללי, איך מתמודדים עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה כללית? סימפטומים של חרדה מוכללת, איך מטפלים בחרדה? איך להתמודד עם חרדה? טיפול בחרדה
מהי חרדה כללית? הפרעת חרדה מוכללת, פחד כללי, איך מתמודדים עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה כללית? סימפטומים של חרדה מוכללת, איך מטפלים בחרדה? איך להתמודד עם חרדה? טיפול בחרדה
... עם חרדה כללית? איך לטפל בחרדה כללית? סימפטומים של חרדה מוכללת, איך מטפלים בחרדה? איך להתמודד עם חרדה? ... ולחיות חיים מלאים יותר, פחות כבולים לתחושת פחד שיכולה להיות שקרית. איך מטפלים בחרדה כללית? האם יש פתרון לחרדה ... משהו אחר פעם אני מפחד מזה ופעם מזה מפחד שיקרה לי דבר רע מה עושים עם זה איך מטפלים בזה. אתה הבנת? ש: ברור. אליעד: ... אין בעיה אני מפחד שלא יאהבו אותי מה עושים טיפלנו, אני מפחד שיאהבו אותי. ש: מטפלים. אליעד: עכשיו אני מפחד שיאהבו אותי. ש: מטפלים אז? אליעד: לא אני מפחד שלא יאהבו ... וגם את זה מפחד, אני מפחד שאני פתאום לא ארצה שיאהבו אותי מה נעשה? ש: בסדר מטפלים גם בזה. אליעד: מה נעשה איך נתפטר ...
לפתור בעיות לאחרים, האם מי שלא יכול לעזור לעצמו יכול לעזור לאחרים? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? חרדת מטפלים, האם אפשרי לעזור לאחרים בלי שאתה יכול לעזור לעצמך? ממי לקבל יעוץ? סוגים של יועצים, מי יכול לעזור לי? איך לפתור בעיות?
לפתור בעיות לאחרים, האם מי שלא יכול לעזור לעצמו יכול לעזור לאחרים? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? חרדת מטפלים, האם אפשרי לעזור לאחרים בלי שאתה יכול לעזור לעצמך? ממי לקבל יעוץ? סוגים של יועצים, מי יכול לעזור לי? איך לפתור בעיות?
... בעיות לאחרים, האם מי שלא יכול לעזור לעצמו יכול לעזור לאחרים? האם הסנדלר יכול ללכת יחף? חרדת מטפלים, האם אפשרי לעזור לאחרים בלי שאתה יכול לעזור לעצמך? ממי לקבל יעוץ? סוגים של יועצים, מי יכול לעזור לי? איך לפתור בעיות? האם מי שלא יכול לעזור לעצמו יכול לעזור לאחרים? אליעד ... בלתי פתורות בתחומים אחרים. אם מדובר בנושא ספציפי שהיועץ בקיא בו, העובדה שיש לו בעיות בלתי פתורות בתחומים אחרים אינה צריכה למנוע את הפנייה אליו. האם חרדת מטפלים היא מחסום לעזור לאחרים? אליעד כהן מתייחס גם לנושא חרדת מטפלים , שמסמל את הפחד של מטפלים שהם עצמם מתמודדים עם בעיות אישיות ועדיין מציעים סיוע לאחרים. לפי הסברו של אליעד, חרדת מטפלים לא אמורה להיות מכשול מוחלט, מכיוון שמטפל יכול להעניק עזרה לאחרים גם כאשר קיימות אצלו בעיות בתחומים מסוימים, כל עוד הבעיות שבהן הוא עוסק עם מטופליו אינן זהות לבעיות שעמן הוא מתקשה בעצמו. לסיכום, מי יכול לעזור לנו ... ומושלם. לכן, בבחירת יועצים, תמיד חשוב להבין מהו היקף הבעיה ומהן היכולות האמיתיות של היועץ. האם אפשר לעזור לאחרים בלי לעזור לעצמי? ממי כדאי לקבל ייעוץ? חרדת מטפלים הסנדלר הולך יחף? מי יכול לעזור לי לפתור בעיות? האם יועץ חייב לפתור בעיות בעצמו? ...
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל, יעוץ למטפלים
ניתוח מקרה טיפולי, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל, יעוץ למטפלים
... בחרדה, טיפול בפחד, הקטנת גורם הסיכוי, איך לטפל בפחד? בדיקת הנחות היסוד של הפחד, מפחד לקבל התקף לב, מפחד שההורים ימותו, הדרכת מטפלים, ללמוד להיות מטפל, יעוץ למטפלים מהו פחד ואיך הוא נוצר? אליעד כהן מסביר שפחד הוא ... אוכל, הוא משנה את הרצון שלו (הוא מחליט לא לרצות לאכול). פחד מתייחס בדיוק לאותו עיקרון, רק לגבי אירועים אפשריים בעתיד. איך מטפלים בפחד שאמא תמות מהתקף לב? הדוגמה שאליעד כהן נותן היא מקרה של ילדה שמפחדת שאימא שלה תקבל התקף לב בזמן ריצה. הוא מדגים כיצד מטפלים בפחד זה על ידי שלוש שאלות מרכזיות. השיטה הכללית ... פשוט ישלים עם המצב ויחוש הקלה. באותה צורה, כאשר אדם מבין שהסכנה שהוא מפחד ממנה איננה שונה מסכנות אחרות רבות, הוא נרגע. איך מטפל יכול להשתמש בכלים האלו בטיפול בפחד? אליעד כהן מדגיש שכדי להשתמש בכלים האלו, המטפל חייב לקחת את המשפט של המטופל (אני מפחד שאמא תקבל התקף לב בריצה) ולפרק אותו לגורמים בסיסיים על ידי שאילת השאלות שהוזכרו. המטפל צריך בעצמו לדמיין את הסיטואציה בצורה מדויקת, ואז לבדוק ... שאלה תישאל בנפרד ובאופן מפורט, עד שהמטופל עצמו יתחיל להבין את הנחות היסוד של הפחד שלו, ויוכל לשחרר אותן בעצמו. לפי אליעד, המטפל צריך להרגיש ולהבין את מה שהמטופל חושב, ולשאול את ... ברורה את האמת על הפחדים שלו, ולהשתחרר מהם. איך לטפל בפחד ממוות? איך להתמודד עם חרדה מהתקף לב? מהן הנחות היסוד של הפחד? הדרכת מטפלים בפחדים וחרדות איך מטפלים בפחדים בעזרת שאלות? איך להקטין סיכוי וסיכון בפחד? ...
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחא לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
איך לפתור כל בעיה? איך לנתח כל בעיה? 4 אפשרויות לפתור כל בעיה, נוסחא לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית
... לפתור כל בעיה, נוסחא לפתרון בעיות, ניתוח סיבתיות, איך להבין בכל תחום? אימון למאמנים, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים, איך לייעץ בכל תחום? חשיבה שיטתית איך לפתור כל בעיה באמצעות ארבע שאלות בלבד? אליעד כהן ... אפשר להתייחס אליה אחרת. איך להשתמש בשיטה כדי לייעץ ולסייע לאחרים? אליעד מדגיש שכשמאמנים, מטפלים , או אנשים שרוצים לעזור לאחרים משתמשים בשיטה, הם יכולים לקחת כל בעיה שמביא המטופל ולנתח ... הנגרמים כתוצאה מפרשנות לא נכונה או לא מדויקת. איך לנתח סיבתיות? איך לפתור כל בעיה? אימון למטפלים ולמאמנים הדרכת מטפלים בשיטת אליעד כהן איך להבין סיבה ותוצאה? מהי חשיבה שיטתית? איך לייעץ בכל תחום? ...
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
הדרכת מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות
... מטפלים, הזדהות של המטפל עם המטופל, איך לא להרגיש רע מהבעיות של המטופל? הדרכת פסיכולוגים, הדרכת פסיכותרפיסטים, איך לא לקחת איתך את הבעיות של המטופל? איך לא להרגיש רע מהזדהות עם המטופל? גישות טיפוליות איך מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים? מטפל, בין אם הוא פסיכולוג, פסיכותרפיסט, מאמן או כל דמות אחרת המסייעת לאנשים, עשוי להרגיש לעיתים השפעה רגשית שלילית מהבעיות של המטופל. כאשר המטפל עוזר לאחרים, הוא נדרש להקשיב ולעזור לפתור את בעיותיהם, אך כיצד הוא יכול להימנע מלהרגיש רע ולסבול יחד עם המטופל? כיצד הוא יכול להזדהות עם הבעיות מבלי לקחת אותן ... מהי הזדהות רגשית ומה סכנותיה? הזדהות רגשית מוחלטת היא גישה בה המטפל חווה את רגשות המטופל ומרגיש את הסבל שלו כאילו היה סבלו שלו. אם המטפל יזדהה בצורה מוחלטת עם המטופל, הוא עלול להתחיל לחוות את הסבל של המטופל ולהימשך אליו, ובכך להיתקל בקשיים רגשיים ובסכנה להיפגע מהמצב. דימוי לכך הוא ניסיון לחלץ ... - גישה שונה כלפי המצב הפתרון הוא לפתח נקודת מבט שונה, כזו שבה המטפל לא רואה את הסבל של המטופל כבעיה אמיתית, אלא כמצב מושלם. לדוגמה, אם המטופל אומר אני בדיכאון ורוצה למות, המטפל יכול לדמיין את עצמו חווה את אותם רגשות, אך לא להרגיש רע מהם. המטפל מבין שאין באמת רע במצב זה, אלא רק בהבנה שהמטופל מרגיש שהוא לא יכול לשנות את רגשותיו. למה המטפל לא צריך לשנות את המטופל? הבעיה של המטופל איננה הסבל עצמו, אלא תחושת האין ברירה. המטפל לא אמור להציל את המטופל, אלא להראות לו שהוא יכול לבחור אחרת. אם מטופל אומר אני שונא את החיים, המטפל יכול להראות לו שהוא לא חייב להרגיש כך. הוא יכול לבחור לאהוב את החיים. המטפל עוזר למטופל להכיר בכך שהוא יכול לבחור את רגשותיו, ושאין חובה להרגיש רע או להישאר במצב זה. הקשר בין טיפול להבנה שהמטופל הוא אלוהים אם המטפל מבין שהמטופל הוא ישות אינסופית שבחר לחוות סבל, הוא יכול להראות לו שהוא יכול לבחור להפסיק את הסבל. גישה זו מדברת על היכולת לבחור את רגשותינו, וכך מאפשרת למטופל להבין שאין בעיה אמיתית במצבו, אלא רק בתפיסתו את המצב. התפקיד של המטפל הוא להחזיר את המטופל לכוח הבחירה שלו, ולהראות לו שהוא יכול לשנות את המצב שלו מתוך תובנה שהכל מושלם כפי שהוא. מהו טיפול נכון? הגישה הנכונה בטיפול היא לא לנסות ... אלא להוביל אותו להבנה שהוא לא צריך להציל את עצמו. ברוב המקרים, המטפל רואה את המטופל כמי שמצוי בבעיה אמיתית, ומנסה לעזור לו להימנע מהסבל. אך המטפל הטוב הוא זה שמבין שאין בעיה אובייקטיבית במצב המטופל, וההסבל מגיע רק מההבנה שהמטופל לא בוחר את רגשותיו. מה חשוב לדעת על טיפול ממקום של הזדהות בריאה? הזדהות עם המטופל היא חיונית, אך צריך לעשות זאת מתוך מקום שבו המטפל מבין שהמצב של המטופל הוא לא רע או בעייתי, אלא שהמטופל פשוט שכח שהוא יכול לבחור את רגשותיו. המטפל טוב לא מרגיש רע מהבעיות של המטופל, משום שהוא מבין שאין בעיה אמיתית בסבל. הוא עוזר לו לא מתוך רחמים או רצון לשנות את מצבו, אלא מתוך רצון להחזיר לו את הבחירה והשליטה על רגשותיו. סיכום הדרך הנכונה שבה מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים היא להזדהות עם הסבל, אך מבלי להרגיש מאוים ממנו. על המטפל להבין שאין בעיה אמיתית במצב המטופל, ושכל סבל הוא תוצאה של תפיסה שגויה או של שכחה שהוא יכול לבחור את רגשותיו. המטפל לא מנסה להציל את המטופל, אלא להחזיר לו את הבחירה, וללמד אותו שהוא יכול לשנות את רגשותיו ולבחור במציאות שונה. איך לטפל במטופלים? הזדהות רגשית בטיפול האם מטפל יכול לא להרגיש רע? גישות טיפוליות המטפל כמיכל איך למנוע הזדהות רגשית עם מטופל? איך מטפל יכול לא להרגיש רע מהבעיות של המטופלים? כאשר אדם עוזר לאחרים, בין אם הוא פסיכולוג, מאמן, יועץ או פשוט חבר שמקשיב לצרותיהם של אנשים אחרים, לעיתים הוא עלול להרגיש ... איך להתאבד?, גוגל לא מרגיש רע מזה, כי הוא לא מזדהה עם השואל. אם מטפל יתייחס לאנשים כמו מכונה, ללא הזדהות רגשית, לכאורה הבעיה נפתרה - אך זו אינה גישה שעובדת בטווח הארוך, כי טיפול הוא מקצוע שדורש הזדהות, אחרת זה יהיה משעמם וחסר משמעות. מטפל שמנותק לחלוטין רגשית עלול להרגיש חסר משמעות בעבודתו. אם העבודה שלו היא רק בשביל כסף, בלי עניין אמיתי, הוא לא יוכל להחזיק מעמד לאורך זמן. מטפל טוב באמת הוא אדם שנכנס לעומק הבעיה של המטופל, מרגיש אותה וחווה אותה כאילו היא הבעיה האישית שלו. הסכנה שבהזדהות רגשית מוחלטת מצד שני, אם המטפל יזדהה באופן מוחלט עם הבעיה של המטופל, הוא עלול לסבול בעצמו. למשל, אם מישהו מספר שהוא בדיכאון ורוצה להתאבד, וה
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
... שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה? ... קשור ואינו יכול לפגוע בו, הרי שאין סיבה אמיתית לפחד. כאשר האדם מבין ומפנים זאת, הטראומה מתפוגגת, למרות שהוא עדיין זוכר את האירוע הטראומטי המקורי. מהי הסיבה השנייה לטראומה ואיך מטפלים בה? הסיבה השנייה, לפי אליעד כהן, היא שהאדם לא באמת חושש שהאירוע הטראומטי יחזור שוב, אלא שהוא פשוט לא רוצה להיזכר במה שקרה לו. הטראומה במקרה הזה נובעת מזיכרון לא ... שוב או לא, ובכך לשחרר את הפחד. אם הטראומה נובעת מחוסר רצון להיזכר באירוע, הפתרון הוא לגרום לאדם לא לפחד להיזכר באירוע, על ידי כך שמלמדים אותו להיזכר בו מבלי להרגיש רע. איך מטפלים בטראומה? מהן שתי הסיבות לטראומה? איך לטפל בזיכרון טראומטי? טיפול בפוסט טראומה מהי טראומה מודחקת? איך להתמודד עם פחד מטראומה? טיפול בזיכרונות שליליים ...
הדרכת מטפלים, טיפול בדתיים, ייסורי מצפון על עבירות, חרטה על עבירה, חזרה בתשובה, מצוות תשובה, איך לעזור לבן אדם דתי? עברתי עבירה, אני לא סולח לעצמי, לחזור בתשובה, יעוץ למטפלים, אימון למטפלים, חרדה דתית, שמירת מצוות, פחד דתי
הדרכת מטפלים, טיפול בדתיים, ייסורי מצפון על עבירות, חרטה על עבירה, חזרה בתשובה, מצוות תשובה, איך לעזור לבן אדם דתי? עברתי עבירה, אני לא סולח לעצמי, לחזור בתשובה, יעוץ למטפלים, אימון למטפלים, חרדה דתית, שמירת מצוות, פחד דתי
... מטפלים, טיפול בדתיים, ייסורי מצפון על עבירות, חרטה על עבירה, חזרה בתשובה, מצוות תשובה, איך לעזור לבן אדם דתי? עברתי עבירה, אני לא סולח לעצמי, לחזור בתשובה, יעוץ למטפלים , אימון למטפלים, חרדה דתית, שמירת מצוות, פחד דתי איך לעזור ... המטופל סובל משום שהוא מרגיש שאינו אדם מוסרי, אולי הוא מתבייש כי אינו מצליח לשלוט בעצמו, או שהדימוי העצמי שלו נפגע מכך שעבר עבירה. הבדיקה שאליעד מציע למטפלים לבצע היא פשוטה: יש לשאול את המטופל בכנות, ... מהצדיק שלא עבר את העבירה מלכתחילה, כיוון שהוא עשה תשובה עמוקה מהלב, מתוך אהבתו לאלוהים ולא מתוך פחד. איך לבדוק מה באמת מציק לך? חשוב שאליעד מבהיר למטפלים שמטרת הטיפול היא קודם כל לעזור למטופל ... תהליך ברור של חזרה בתשובה. איך לטפל בחרדה דתית? מהי הדרך לתשובה אמיתית ביהדות? איך להתמודד עם רגשות אשמה אחרי עבירה? חרטה על עבירה - מה עושים? הדרכת מטפלים לטיפול באנשים דתיים מה הפתרון לתחושת חטא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על סכיזופרניה והפרעת אישיות, איך מתפתחת סכיזופרניה כמו כדור שלג? איך נוצרת סכיזופרניה בתגובת שרשרת? איך מטפלים בסכיזופרניה? איך לדבר עם סכיזופרן? איך לרפא סכיזופרניה? טיפול בסכיזופרניה, מניעת סכיזופרניה, ריפוי סכיזופרניה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מטפלים, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מטפלים, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב, אימון אישי קשב וריכוז, אימון אישי לילדים נוער והורים בנושא מטפלים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2305 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 10:12:14 - wesi1