אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה הוא חושב עלי? ✔למה הכל השתקפות עצמית? החיים כמראה, מה אחרים חושבים עלי? מה אני חושב על עצמי? למה אנשים לא אוהבים אותי? שיקולים בבחירת בן זוג...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
למה הכל השתקפות עצמית? החיים כמראה, מה אחרים חושבים עלי? מה אני חושב על עצמי? למה אנשים לא אוהבים אותי? שיקולים בבחירת בן זוג, למה אני רוצה אותה? למה אני אוהבת אותו? מה הוא חושב עלי? מה היא חושבת עלי?
למה הכל השתקפות עצמית? מה אנשים חושבים עלינו ומה אנחנו חושבים על עצמנו?

במהלך ההרצאה, אליעד כהן מסביר איך לעיתים קרובות אנו מפרשים את העולם סביבנו כמות שאנחנו תופסים את עצמנו. הוא טוען שהמחשבות והתחושות שלנו כלפי עצמנו משפיעות על הדרך בה אנו תופסים את התגובות של אחרים כלפינו. אדם נוטה להאמין שמה שהוא חושב על עצמו, אחרים גם חושבים עליו. לדוגמה, אם מישהו לא אוהב תכונה מסוימת בעצמו, הוא מניח שגם אחרים לא יאהבו אותה. זאת תופעה נפוצה שיכולה להשפיע על מערכות יחסים ותגובות לאירועים שונים בחיים.

אליעד מסביר את הרעיון הזה באמצעות דוגמה של 100,000 גברים שפונים לאותה הבחורה, ומקבלים דחייה זהה באותו אופן, באותו טון ובאותן מילים. כשאותם גברים נשאלים מדוע הם חושבים שהיא דחתה אותם, כל אחד מהם מייחס את הדחייה לתכונה שהוא עצמו לא אוהב בעצמו, כמו משקל עודף, חוסר ביטחון או מצב כלכלי. כלומר, כל אחד מהם משייך את הסיבה לדחייה לאותו "חיסרון" אישי שהוא חשפני כלפי עצמו.

מה הקשר בין חוסר ביטחון עצמי לתפיסה של דחייה?

חוסר ביטחון עצמי משחק תפקיד משמעותי בהבנתנו את העולם. אדם שחי עם חוסר ביטחון כלפי תכונה מסוימת, כאשר הוא נתקל בדחייה או בתגובה שלילית, הוא נוטה להאמין שהסיבה לדחייה קשורה בדיוק לאותה תכונה שהוא לא אוהב בעצמו. דוגמה לכך היא אדם שחושב שהוא לא ראוי לאהבה - ברגע שמישהו מגיב אליו בצורה חיובית או מחמאה, הוא יתקשה להאמין לכך ויבין את המחמאה כעקיצה או ציניות.

כאשר אדם חווה דחייה או כישלון, הוא לעיתים קרובות משדר את תחושותיו הפנימיות החוצה, מבלי שהתכוון לכך. כלומר, לעיתים קרובות התגובות או ההתנהגויות של אחרים לא בהכרח קשורות אלינו באופן ישיר, אלא נובעות מהתחושות שלנו עצמנו.

האם אנחנו באמת נדחים בשל תכונה מסוימת, או שמא זו רק פרשנות שלנו?

כאשר אדם נדחה או מרגיש דחוי, חשוב להבין אם הסיבה היא אכן משהו חיצוני או אם מדובר בפרשנות אישית שלו את האירוע. לדוגמה, אם מישהו נפרד ממנו, הוא עשוי לחשוב שזה בגלל שהוא לא מספיק מוצלח או כי הוא שמן, אך יתכן שהסיבה היא בכלל אחרת - אולי מערכת היחסים לא עבדה מכל סיבה שהיא, אבל הוא ייחס את זה ישירות לחולשותיו האישיות.

ההשלכות של דימוי עצמי על המחשבות שלנו אודות מה שאחרים חושבים עלינו

אליעד מדגיש כי הדימוי העצמי משפיע על הדרך בה אנו מפרשים את התגובות של אחרים כלפינו. אם אדם בטוח בעצמו ובתכונותיו, הוא לא יפגע אם מישהו יגיד לו משהו שלילי על אותה תכונה. לעומת זאת, אם הוא מרגיש חוסר ביטחון בתחום מסוים, כל ביקורת עליו בתחום הזה תהיה כואבת ומעוררת חוסר ביטחון.

שיקולים בבחירת בן זוג והשפעת הדימוי העצמי על הבחירות שלנו

כשאנחנו בוחרים בן זוג, יש לנו נטייה לבחור אנשים שמחזקים את הדימוי שלנו על עצמנו, או אולי מנסים לשפר אותו. אם אנחנו לא אוהבים תכונה מסוימת בעצמנו, יתכן שנבחר בן זוג שמחזק את החלקים שבהם אנחנו מרגישים חסרים.

כיצד להתמודד עם מחשבות שליליות על עצמנו?

על מנת להתמודד עם מחשבות שליליות על עצמנו, ישנן שתי אפשרויות עיקריות: הראשונה היא לשנות את התכונות או החלקים שאותם אנו לא אוהבים בעצמנו, והשנייה היא ללמוד לקבל את עצמנו כמו שאנחנו, עם כל החסרונות שלנו. אליעד מציין כי המראה היא רק מראה - היא לא אשמה במה שאנחנו רואים בה, אלא היא רק משקפת את מה שיש לנו בתוכנו.

המשמעות של קבלה עצמית וההבנה של דימוי עצמי על הדרך בה אנו חיים

אליעד מסביר כי אם נלמד לקבל את עצמנו כפי שאנחנו, נוכל לשפר את האופן בו אנחנו מפרשים את העולם סביבנו. אם אנו אוהבים את עצמנו ומבינים את החולשות שלנו, נוכל להתמודד עם ביקורת או דחייה בצורה הרבה יותר בריאה.

סיכום

המסר המרכזי בהרצאה הוא להבין שהרבה פעמים, אנחנו משדרים את תחושותינו פנימה כלפי הסביבה, ואלה משפיעות על הדרך בה אנו תופסים את אחרים ואת עצמנו. חשוב להיות מודעים לכך שמה שאנחנו חושבים על עצמנו משפיע באופן ישיר על הדרך בה אנו מפרשים את העולם סביבנו.
מדוע אנשים חושבים שאחרים חושבים עליהם את מה שהם חושבים על עצמם?

הרעיון המרכזי הוא שאדם נוטה להניח שאחרים רואים בו את התכונות שהוא עצמו מזהה בו. אם אדם אינו אוהב תכונה מסוימת בעצמו, הוא מניח שאחרים גם לא יאהבו אותה, ולהפך. באופן דומה, אם אדם גאה בתכונה מסוימת, הוא עשוי להניח שאחרים מבחינים בה ומשבחים אותה, גם כשהמציאות לא בהכרח תומכת בכך.

כיצד דוגמת "הבחורה שדחתה 100,000 גברים" ממחישה את התופעה?

ניתנה דוגמה של 100,000 גברים שפונים בדיוק לאותה בחורה, והיא דוחה את כולם באותה צורה, באותו טון ובאותן מילים. לאחר מכן שואלים את הגברים מדוע לדעתם היא דחתה אותם.
  • כל גבר ייחס את הדחייה לאותן נקודות שהוא בעצמו אינו אוהב בעצמו (למשל, עודף משקל, חוסר ביטחון, מחסור בכסף וכדומה).
  • כלומר, אם אדם שמן ולא אוהב את זה, הוא יניח שהיא דחתה אותו כי הוא שמן.
  • מי שחושב שאין לו כסף, יניח שהסיבה היא מצבו הכלכלי.
  • מי שסובל מחוסר ביטחון, יניח שמקרינים ממנו חוסר ביטחון ושהיא דחתה אותו בגלל זה.
כך נראה שאנשים מייחסים לאנשים אחרים את אותן מחשבות שהם חושבים על עצמם.

מהי הקשר בין חוסר ביטחון עצמי לתפיסה של דחייה?

אדם שאינו אוהב דבר מה בעצמו, מיד יגיב לכישלון או לדחייה כאילו היא נבעה בדיוק מאותה תכונה שהוא לא אוהב. כך, ברגע שמתקבלת תשובה שלילית או חוויה של דחייה, האדם משליך עליה את פחדיו ומניח שהסיבה לדחייה היא אותה נקודה שבה הוא מרגיש חוסר ביטחון.

איך צורת החשיבה משפיעה על התגובות שלנו כלפי אחרים?

כאשר אדם משוכנע שתכונה מסוימת בו שלילית, הוא נוטה "לראות" בכל משפט או התייחסות מבחוץ אישור לחששותיו.
  • לדוגמה, אדם שמאמין שהוא אינו ראוי לאהבה יתקשה להאמין כשמישהו מחמיא לו. הוא עלול לפרש את המחמאה כעקיצה או ציניות.
  • דוגמה נוספת היא אדם שרואה בחורה שהוא מעוניין בה, כבר "מדמיין" שהיא תסרב לו בגלל סיבה כלשהי (סיבה שהוא עצמו לא אוהב בעצמו), ואז עלול לכעוס עליה בראשו, למרות שבפועל היא עוד לא עשתה דבר.
מה הקשר בין הדברים שאיננו אוהבים בעצמנו לבין התנהגות אחרים כלפינו?

האדם משליך על אחרים את תחושותיו כלפי עצמו, ולכן מפרש את התנהגותם בהתאם למה שהוא חושב על עצמו. אם הוא מרגיש לא ראוי, אז גם כשהיחס כלפיו נייטרלי או אפילו חיובי, הוא עלול לפרש אותו כשלילי.
  • הדוגמה של "המחבל והמאבטח": המחבל חושב מראש ש"המאבטח יודע שאני מחבל" ומאמין שמיד ירצו לתקוף אותו. לכן הוא מתחיל לשדר לחץ והתנהגות חשודה, למרות שהמאבטח לא באמת יודע דבר.
  • כך גם בכל מצב שבו אדם מרגיש אשם או לא בטוח בעצמו. הוא עשוי לשדר זאת החוצה בלי להתכוון, ולפרש כל תגובה של הזולת כאילו היא מאשרת את הפחד שלו.
כיצד להבחין מתי אנו באמת נדחים בשל תכונה מסוימת ומתי מדובר רק בפרשנות שלנו?

יש מקרים שבהם אכן אדם נדחה בגין סיבה אמיתית, אבל לעתים הסיבה שונה לגמרי מזו שהוא מניח. הרעיון הוא להיות מודע לכך שאנחנו מעוותים את המציאות דרך מה שאנחנו חושבים על עצמנו. יתכן שהדחייה התרחשה מסיבה אחרת לגמרי, אבל האדם "תולה" את זה בדיוק בחולשה האישית שהוא אינו שלם איתה.

מדוע חשוב להבין מה אנו חושבים על עצמנו לפני שאנו מפרשים את הסביבה?

הדימוי העצמי והיחס של אדם אל עצמו משפיעים עמוקות על הדרך שבה הוא מפרש את העולם סביבו, ובכלל זה מה שאנשים אחרים אומרים או עושים. אם הוא שלם עם עצמו בתכונה מסוימת, אמירה שלילית על אותה תכונה לא תכאיב לו. אבל אם הוא בעצמו לא שלם עם התכונה, כל ביקורת תפגע בו קשות.
  • לדוגמה, מי שמחשיב את עצמו זמר מעולה לא יפגע במיוחד אם מישהו יטען שהוא זמר גרוע. הוא פשוט יראה בכך חוסר הבנה של אותו אדם.
  • אך אם הוא חש שהוא גרוע בשירה ובכל זאת רוצה להיות זמר טוב, אמירה כזו תפגע בו מאוד.
מהן האפשרויות להתמודד עם מחשבות שליליות על עצמנו?

ישנן שתי אפשרויות עיקריות כאשר אדם מתבונן בעצמו ולא אוהב את מה שהוא רואה, בדיוק כמו אדם המביט במראה:
  • לשנות בפועל את מה שהוא רואה, כלומר, לפעול כדי לשפר או לתקן את מה שמפריע לו בעצמו.
  • ללמוד לקבל ולאהוב את עצמו כפי שהוא, ולהיות שלם גם עם החלקים שפחות מוצאים חן בעיניו.
כך או כך, המראה או הסביבה אינם "אשמים". הם בסך הכל משקפים לאדם את מה שקיים, והאתגר האמיתי הוא להחליט כיצד להתמודד עם זה: להמשיך לבקר ולכעוס על עצמך, או לנסות לשפר או ללמוד לקבל את עצמך.
שיקולים בבחירת בת זוג, למה אני אוהב אותה? למה אני רוצה אותו? למה היא לא רוצה אותי? למה היא לא אוהבת אותי? למה הוא לא אוהב אותי? למה הוא לא רוצה אותי? התמודדות עם פרידה, למה אנשים לא מעריכים אותי? למה אנשים שונאים אותי?
היא לא רוצה חסר ערך עצמי אוהבת אותי לשפר ביטחון עצמי להתגבר על האקסית השמנה הרזיה לא מצליחה לשכוח אותו היא לא אוהבת חושש איך להתמודד לבנות ערך עצמי אהבה אוהבת אותו איך אני חושב על עצמי איך לבחור בן זוג איך לבחור בת זוג אני אוהב אני אוהב אותה אני אוהבת אותו אני חושב על עצמי אני נמשך אליה אני נמשכת אליו אני רוצה אותה אני רוצה אותו אנשים לא אוהבים אותי בחירת בן זוג בחירת בת זוג בן זוג בת זוג האם אני אוהבת אותו האם אני רוצה אותה האם הוא חושב עלי האם היא חושבת עלי החיים כמראה היא חושבת עלי הכל השתקפות הכל השתקפות עצמית השתקפות השתקפות עצמית זוג זוגיות חושב עלי חושב עליך חושבים עלי חושבת עלי חושבת עליך חיים כמראה לא אוהבים אותי לבחור בן זוג לבחור בת זוג להכיר בן זוג להכיר בת זוג למה אני אוהב למה אני אוהב אותה למה אני אוהבת למה אני אוהבת אותו למה אני נמשך אליה למה אני נמשכת אליו למה אני רוצה למה אני רוצה אותה למה אני רוצה אותו למה אנשים לא אוהבים אותי למה הכל השתקפות עצמית למה לא אוהבים אותי למצוא בן זוג למצוא בת זוג למצוא זוגיות למצוא קשר זוגי מה אומרים עלי מה אומרים עליך מה אחרים חושבים מה אחרים חושבים עלי מה אני אוהב בה מה אני אוהבת בו מה אני חושב על עצמי מה אני רוצה מה הוא חושב מה הוא חושב עלי מה היא חושבת מה היא חושבת עלי מה חושבים עלי מה חושבים עליך מה מדברים עלי מה מדברים עליך מה מישהו חושב מה מישהי חושבת מראה רוצה אותה רצון שיקולים שיקולים בבחירת בן זוג שיקולים בבחירת בת זוג
געגוע מהו, איך נוצר געגוע? מתי מתגעגעים למישהו? האם אפשרי להפסיק להתגעגע? האם הוא מתגעגע אליך? האם היא מתגעגעת אלי? האם הוא חושב עלי? האם היא חושבת עלי? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? מנגנון הגעגוע, למה אני מתגעגעת? נוסטלגיה
געגוע מהו, איך נוצר געגוע? מתי מתגעגעים למישהו? האם אפשרי להפסיק להתגעגע? האם הוא מתגעגע אליך? האם היא מתגעגעת אלי? האם הוא חושב עלי? האם היא חושבת עלי? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? מנגנון הגעגוע, למה אני מתגעגעת? נוסטלגיה
... מהו, איך נוצר געגוע? מתי מתגעגעים למישהו? האם אפשרי להפסיק להתגעגע? האם הוא מתגעגע אליך? האם היא מתגעגעת אלי? האם הוא חושב עלי? האם היא חושבת עלי? איך לגרום למישהו להתגעגע אליך? מנגנון הגעגוע, למה אני ... חזק יותר. איך לדעת אם מישהו מתגעגע אליך? איך לגרום למישהו להתגעגע? למה מתגעגעים למישהו מסוים? איך עובד מנגנון הגעגוע? מהי נוסטלגיה? האם הוא חושב עלי? האם היא מתגעגעת אלי? למה מתגעגעים למישהו או למשהו? למה פתאום מתגעגעים למישהו מסוים או למשהו מסוים? במה תלוי אם תתגעגע למישהו, אם הוא יתגעגע אליך, או אם הוא חושב עליך? בואו נסביר. מה זה להתגעגע? להתגעגע פירושו שבן אדם חושב על משהו או מישהו ...
סובייקטיביות / אובייקטיביות. מהי מהותה של סובייקטיביות?
... אינו יודע בצורה מלאה מה בדיוק עובר במחשבתו של האדם שמולו, הרי שכל מה שהוא חושב עליו זה סובייקטיבי בלבד. גם החשיבה של האדם כלפי עצמו היא יכולה להיות סובייקטיבית ולא אובייקטיבית. זא כל זמן שהאדם אינו מבין את עצמו בשלמות, דהיינו, אינו מודע לרצון הראשון ...
אני חושב משמע אני קיים (רנה דקארט) - האומנם? ואולי? ואם כן אז? מהי האמת המלאה? - שינה - חלומות - מודעות עצמית - דמיון - מציאות - לוגיקה - פילוסופיה
... משהו כלשהו שחושבים אותו כאני = הדבר שנמצא בתוך המחשבה של החושב. 4 - קיימת מחשבה כלשהי שמקשרת את החושב את האני לבין האני שהוא חושב עליו = המחשבה עצמה. לפני שנדון במהות האמיתית של השאלה ובתשובה האמיתית שלה, לפני כן ...
אהבה של ידיעה - מהי אהבה שנובעת מידיעה? ומהי עוצמת אהבה של ידיעה?
... שמופיע במחשבים של הבנק, הרי שהאדם משתעשע ברעיון ובמחשבה שיש לו כסף. וכיוב בשאר הנושאים, שיש דברים שהאדם נהנה מהם, מעצם זה שהוא חושב עליהם. וכאשר יש לאדם הצלחה בחייו באיזה עניין, אז הוא מרגיש טוב, מעצם זה שהוא זוכר שהוא מצליח בחייו וכולי. ...
הסוד של התמונה המלאה - מה *החיסרון* שיש גם בתמונה המלאה בעצמה?
... שתמיד אפשר להקיף אותו ואת המחשבה שלו בתוך תמונה עוד יותר גדולה. וגם אם האדם יצליח לצאת מהעיגול ולהסתכל על העיגול מבחוץ, תמיד יהיה ניתן להקיף אותו ואת המחשבה שלו ואת מה שהוא חושב עליו בעיגול עוד יותר גדול. כך שמבחינה לוגית, אין אפשרות לתפוס את כל התמונה המלאה בתוך המחשבה. כי התמונה המלאה תמיד יהיו בתוכה לפחות שלושה גורמים. והם האדם עצמו שחושב את המחשבה. ...
שקר ואמת - איך לזהות שקרים ולא לפחד מהם?
שקר ואמת - איך לזהות שקרים ולא לפחד מהם?
... של אני קיים היא אמיתית או לא, אך רוב בני האדם אינם מגיעים לתהיות אלו. איך אפשר להגיע לוודאות מוחלטת כמו הקיום שלך? אליעד כהן טוען שהאדם צריך להגיע לוודאות מוחלטת בדברים שהוא חושב עליהם או מאמין בהם, בדיוק כמו שהוא בטוח שהוא קיים. כל עוד קיימת אפשרות לחשוב הפוך, משמע שאינך נמצא בדרך של האמת. האדם צריך לשאול את ...
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
... תהליך הטיפול בטראומה? אליעד כהן מתאר תהליך מובנה והדרגתי שבו מתחילים משיחות לא ישירות על הטראומה, אלא מתחילים דווקא בדברים כלליים יותר בחייו של האדם. לדוגמה, מראים לו תמונה, ושואלים מה הוא חושב עליה. כאשר הוא מביע דעה מסוימת, מנסים לגרום לו לראות שדעות אחרות יכולות להיות נכונות גם כן. אם הוא אומר התמונה יפה, שואלים אותו אולי היא גם מכוערת? המטרה בשלב זה היא ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה הכל השתקפות עצמית? החיים כמראה, מה אחרים חושבים עלי? מה אני חושב על עצמי? למה אנשים לא אוהבים אותי? שיקולים בבחירת בן זוג, למה אני רוצה אותה? למה אני אוהבת אותו? מה הוא חושב עלי? מה היא חושבת עלי?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: מה הוא חושב עלי?, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מה הוא חושב עלי?, איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב, מטפל הוליסטי, אימון אישי לדיאטה בתחום מה הוא חושב עלי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3906 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 04:10:24 - wesi1