אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הסוד של האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים פסיכולוגים / מורים רוחניים? חלק 2 ✔ואחת מהטעויות הבסיסיות שבה טועים כל הפסיכולוגים / מנהיגים רוחניים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הסוד של האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים פסיכולוגים / מורים רוחניים? חלק 2
ואחת מהטעויות הבסיסיות שבה טועים כל הפסיכולוגים / מנהיגים רוחניים למיניהם וחבריהם, היא שבטעות נדמה להם שהאושר תלוי במצב חיצוני כלשהו. דהיינו, בטעות נדמה להם שהאושר של האדם תלוי באם יהיה לו דבר כלשהו או לא.

ואז ייסדו את הרעיון של החשיבה החיובית ושל האופטימיות, שתפקידן לעזור לאדם להשיג את המטרות שלו כדי להיות מאושר. כי לאותם בני אדם נדמה בטעות שאם יהיה לאדם את מה שהוא רוצה, הרי שהוא יהיה מאושר. ולכן מלמדים את האדם לחשוב בחשיבה חיובית, להאמין בעצמו, לחזק את הביטחון העצמי שלו, להיות אופטימי וכיו"ב, כדי שהאדם יוכל להשיג את המטרות שלו טוב יותר.

אבל אף אחד לא שם לב, שאין שום קשר בין מה שיש או אין לאדם, לבין האם הוא מאושר או לא. כי האושר תלוי רק באם האדם מבין את המציאות בשלמות, ומבין את האמת מדוע כרגע המציאות היא כפי מה שהיא, וממילא האדם מקבל אותה כפי מה שהיא, או שהאדם עדיין לא מבין את הסיבה של המציאות, ואז הוא כל הזמן מנסה לשנות את המציאות.

ובחוש ניתן לראות, שלא משנה מה יהיה לאדם בחיים, הוא תמיד לא יהיה מאושר. כי האדם יכול לקחת דף ועט, ולרשום לעצמו את כל הדברים שהוא רוצה לשנות במציאות. ועכשיו ישב האדם בישוב הדעת ויעשה לעצמו דמיון מודרך וידמיין שיש לו את כל מה שהוא רוצה. ועכשיו ידמיין האדם את המציאות הזו שהיא בדיוק כפי מה שהוא רוצה, ידמיין אותה האדם לפרטי פרטים בשלמות.

ועכשיו ידמיין האדם לעצמו שהוא חי במציאות הזאת במשך שבוע שבועיים שנה ושנתיים. ועכשיו ישאל האדם את עצמו, האם כאשר יש במציאות את כל מה שהוא רוצה, האם אז הוא מאושר בשלמות? האם הוא כבר לא מחפש יותר שום דבר כדי לגרום לעצמו להיות יותר שמח? האם כל הרצונות שלו נעלמו?

כי ההיגיון אומר, שאם האדם רוצה משהו, ויתנו לו את מה שהוא רוצה, הרי שהרצון שלו אמור להיעלם. בדיוק כמו האושר, שמאושר אמיתי הוא זה שהתשוקה שלו אל האושר נעלמה. ואם האדם עושה רשימה מפורטת לפרטי פרטים של כל מה שהוא רוצה, ואח"כ האדם מדמיין שיש לו את כל מה שהוא רוצה בשלמות, הרי שהאדם היה צריך להגיע למצב שבו הוא כבר לא ירצה יותר שום דבר נוסף. אבל האם באמת האדם מגיע למצב רגשי שבו הוא לא רוצה יותר שום דבר נוסף?!

ועכשיו חושב האדם לעצמו, שהוא צריך להחליף את הרשימה של השינויים שהוא רוצה לעשות במציאות. ואז האדם עושה רשימה יותר מפורטת, של כל מה שהוא רוצה שיהיה במציאות באופן מדויק. ועכשיו ישב האדם עם עצמו בישוב הדעת ויעשה לעצמו דמיון מודרך וידמיין מציאות שבה יש בדיוק את כל מה שהוא רוצה.

ועכשיו נחזור ונשאל, האם האדם מסוגל לדמיין מציאות כלשהי בעולם, שבה יש לו את כל מה שהוא רוצה בשלמות, עד כדי כך שהרצון שלו נעלם לגמרי? וישב האדם עם עצמו ויחשוב טוב טוב, ויעשה האדם לעצמו את כל סוגי הרשימות האפשריות, וידמיין האדם לעצמו את כל המציאויות האפשריות, לעולם האדם לא יצליח לדמיין מציאות שבה הוא מפסיק לרצות כל רצון שהוא.

ועכשיו חושב האדם לעצמו, שהמציאות שלנו מוגבלת, ולכן הוא תמיד ממשיך לרצות כל מיני רצונות, משום שהוא לא יכול לבקש את כל מה שהוא רוצה. ולכן נחדד את העניין ונאמר, יחשוב האדם לעצמו שהוא אלוהים ושהוא יכול להחליט בדיוק איך תהיה המציאות כפי מה שהוא רוצה ללא כל מגבלה שהיא. ועכשיו יתכנן האדם איזו מציאות שבא לו לתכנן.

ועכשיו ידמיין האדם שיש מציאות שהיא בדיוק כפי מה שהוא מבין ע"פ חוכמתו המיוחדת. ועכשיו ישאל האדם את עצמו, האם מבחינתו הוא כבר לא רוצה יותר שום דבר? האם מבחינתו הרצון העצמי שלו נעלם?

וכאשר האדם מתבונן בכל זה, ממילא הוא קולט, שגם אם יתנו לאדם את כל העולם ומלואו, וגם אם האדם יהיה כל יכול ויוכל לשלוט במציאות כרצונו, עדיין הוא לא יהיה מאושר. כי מאושר פירושו שהאדם שלם עם המציאות בשלמות. ואם האדם עדיין כל הזמן רוצה לשנות את המציאות, למרות שהמציאות בדיוק כרצונו, הרי שזה אומר שלא משנה מה יתנו לאדם, הוא עדיין לא יהיה מאושר.

וכל המנהיגים הרוחניים למיניהם, וכל אלו שאמורים לעזור לאדם להיות מאושר, כולם מנסים להוביל את האדם לכך שהוא יצליח לשנות את המציאות כרצונו. ואף אחד מהם לא מסתכל צעד אחד קדימה, וקולט שגם אם האדם ישנה את המציאות כרצונו ללא כל הגבלה, עדיין האדם לא יהיה מאושר בשלמות.

ומאחר שהמנהיגים עדיין לא מבינים אפילו לא מהו האושר, כיצד בדיוק הם יכולים להוביל את האדם אליו?! כי אפילו מהו מצב של אושר הם לא מבינים. אז ברור ממילא שהם לא יכולים להביא את האדם אל האושר.

והדרך היחידה של האדם להיות מאושר באמת עד לרמה כזאת שהרצון שלו יתאחד עם המציאות בשלמות, היא על ידי זה שהאדם יבין למה ומה הסיבה שבגללה המציאות היא כפי מה שהיא. ואז ממילא תהיה התאחדות בין הרצון של האדם לבין המציאות. שזאת הרמוניה אמיתית ואושר אמיתי.

וא"כ הסוד הראשון הוא, שהאושר תלוי בהבנה של המציאות, ולא בשום דבר אחר. אבל יש כאן סוד נוסף גדול יותר, והוא שאין שום דרך לוגית שכלית להבין את המציאות. כי כפי שכבר ביארתי, האדם יכול לנסות להבין את המציאות כרצונו. אבל כדי להבין את המציאות בשלמות, לשם כך על האדם להיות המציאות עצמה. והאדם לא יכול להיות קיים כישות עצמית, ותוך כדי זה להיות המציאות עצמה ולהבין אותה.

שזהו הפרדוקס של התמונה המלאה. שכדי שהאדם יוכל לראות את התמונה המלאה והאין סופית, לשם כך על האדם להיות התמונה עצמה. אבל זה דבר שאינו אפשרי. ובפרט שהאדם עצמו לא יכול בכוחות עצמו להפוך את הישות העצמית של עצמו למשהו אחר שהוא לא הוא. כי האדם יכול לדמיין עד מחר שהוא לדוגמה אבן. אבל זה לא יהפוך אותו להיות אבן. כי הוא תמיד יישאר אדם שחושב שהוא אבן ושרוצה להיות אבן. אבל אבן הוא לא יהיה.

והמציאות שלנו היא אין סופית. דהיינו, רצף הסיבה תוצאה של המציאות הוא אין סופי. כי האדם לא יכול לתפוס במחשבתו את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, משום שהיא אין סופית. וממילא האדם לא יכול להבין את המציאות.

ונסביר: כי אם נתבונן על תופעת הסיבתיות שיש בעולם שלנו ועל רצף הסיבה תוצאה, נראה שהרצף הזה הוא אין סופי לשני הצדדים שלו. כי לכל סיבה, יש סיבה אחרת שקודמת לה. וכל סיבה שלא תהיה, תמיד ניתן יהיה לשאול מה הסיבה שלה עצמה. כי אם יש לדוגמה חוק ראשון כלשהו, הרי שניתן לשאול מהי הסיבה שבגללה החוק הראשון של המציאות הוא כפי מה שהוא.

ואם נתרץ כל תירוץ שהוא ונמצא כל סיבה שהיא, מדוע החוק הראשון הוא כפי מה שהוא. דהיינו, נמצא את החוק הראשון יותר, עדיין נשאל, וזה עצמו מה הסיבה שלו. כי מי החליט שהחוק הראשון ושהסיבה הראשונה תהיה כפי מה שהיא. וכך הדבר הזה נמשך עד אין סוף ללא נקודת עצירה כלשהי.

והסיבה הראשונה רחוקה ממחשבתו של האדם, בדיוק כמו שהאדם לא יכול לדמיין את הרגע האחרון של הזמן, או את המקום הרחוק ביותר, או את המספר הגדול ביותר. כי האדם לא יכול להכיל בתוכו את האין סוף עצמו.

ומאחר שהסיבה הראשונה היא נמצאת במרחק אין סופי מהאדם, לכן האדם לא יכול לתפוס במחשבתו את הסיבה הראשונה של המציאות.

אבל מצד שני האדם רוצה להיות מאושר. וכדי להיות מאושר על האדם להבין את המציאות בשלמות. וכדי להבין את המציאות בשלמות, לשם כך על האדם להבין בשלמות את השכל שלפיו פועלת המציאות, דהיינו, את הסיבה הראשונה. וזה כמובן לא אפשרי ע"פ השכל כנ"ל.

וזה בעצם הסוד הגדול יותר, שמסביר את האמת מדוע האדם לא מאושר, ומדוע כל השיטות של איך להיות מאושר לעולם לא יעזרו לאדם. משום שלהיות מאושר פירושו לרצות את המציאות, וזה תלוי בהבנת המציאות, וזה תלוי בהבנת הסיבה הראשונה, וזה אינו אפשרי. ולכן האדם לא יכול לעולם להיות מאושר בשלמות (והפתרון בהמשך). לפחות לא ע"פ כל הדרכים אל האושר שמוכרות בימינו אנו.

כי שום דרך בעולם של איך להיות מאושר, לא יכולה למצוא פתרון לאדם איך להבין את הסיבה הראשונה של כל הסיבות. כי הסיבה הראשונה תמיד תהיה במרחק אין סופי מהאדם. וממילא כל השיטות של איך להיות מאושר, הן טובות לאדם כמו כוסות רוח למת.

וזאת הסיבה שבני האדם בעולם מרגישים שהם מסתובבים סביב הזנב של עצמם. כי מהות העניין של האדם שמסתובב סביב הזנב של עצמו, היא שהאדם חוזר על עצמו במעגלים. וזה בדיוק זהה לתהליך של מי שמחפש את הסיבה הראשונה, שגם הוא חוזר על עצמו במעגלים ללא נקודת עצירה.

וכל חוסר האושר שיש בעולם, וכל העצבות שיש בעולם, כולן שורשן בכך שהאדם מוגבל להבין את הסיבה הראשונה. וכל התשוקה שיש בעולם לאהבה, כולה ביטוי של התשוקה של האדם להבין את המציאות ולהיות איתה באחדות ובאהבה. וכל הפחדים שיש בעולם, כולם שורשם בכך שהאדם לא מסוגל לתפוס במחשבתו את הסיבה הראשונה של כל המציאות.

וכל הדברים שיש בעולם, וכל הרצונות שיש לבני האדם בעולם, כולם ביטויים שונים של הרצון של האדם להבין את הסיבה של כל המציאות, וממילא לרצות את המציאות, דהיינו, להיות מאושר בשלמות.

וגם אם ישבו כל חכמי החכמים בעולם, וכל הפילוסופים בעולם, וכל החוקרים שיש בעולם, וכל הפסיכולוגים שיש בעולם, וכל המנהיגים שיש בעולם, וכל אלו שחושבים שהם מאושרים, וכל בני האדם בעולם, גם אם ישבו כולם ביחד וינסו למצוא את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, כדי להבין את המציאות, הם לא יצליחו לעשות זאת.

משום שתמיד יהיה ניתן לשאול, מה הסיבה של הסיבה עצמה וכך הלאה עד אין סוף ללא נקודת עצירה.

וכל החוכמות של כל החכמים בעולם, כולן מתבטלות לגמרי, כאשר הם מגיעים לנקודה הזאת שאותה האדם מוגבל להבין. כי גם החכם הגדול ביותר בעולם, לא יכול למצוא את הדרך להגדיר סיבה ראשונה שלא תהיה שום סיבה אחרת שקודמת לה. דהיינו, שלא יהיה ניתן לשאול מה הסיבה שלה עצמה.

ויש עוד סוד נוסף אחר גדול עוד יותר. והסוד הוא שכל מה שיש בעולם, דהיינו, כל השכל שיש בעולם מכל סוג שהוא, הוא כולו הקדמות שאמורות לגרום לאדם להבין מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות. כי למרות שהדבר אינו אפשרי ברמה לוגית כנ"ל, הרי שברמת המציאות המעשית יש דרך להבין מהי הסיבה הראשונה.

וכל השכל שיש בעולם, הוא כולו הסברים מהי הסיבה הראשונה הזאת של כל הסיבות. ומאחר שהסיבה הראשונה של כל הסיבות היא אין סופית בגודל שלה. משום כך היא מפוזרת בכל החוכמות שיש בעולם. כי בכל חוכמה שיש בעולם, יש בה חלק כלשהו מהשכל של סיבת כל הסיבות.

ומי שהוא חכם אמיתי, הוא מי שהגיע לשורש השכל של כל הדברים שיש בעולם. שהיא סיבת כל הסיבות, שהיא החוקיות הראשונה שלפיה פועלים כל החוקים שיש בעולם.

ומי שרוצה להגיע אל השכל הזה של כל המציאות, עליו לנסות להיות יותר חכם כפשוטו, לגבי כל מה שיש במציאות. דהיינו, על האדם לנסות להבין את החוקיות של כל הדברים שיש בעולם. ודרך זה לבסוף האדם יבין את הסיבה הראשונה של כל הסיבות.

וכאשר החכם האמיתי אומר איזה דיבור כלשהו, הוא תמיד עוטף בתוכו עבור השומע, את השכל של הסיבה של כל הסיבות. כי למרות שהשכל של כל הסיבות נמצא בכל העולם, הרי שהאדם לא יודע מה בדיוק לחפש בתוך כל החוכמות שיש בעולם.

והחכם האמיתי שהוא יודע את הסיבה של כל הסיבות, ושהוא רואה כיצד היא באה לידי ביטוי בכל דבר שיש בעולם, כאשר הוא נותן עצה לאדם בכל נושא שהוא, הוא מלביש בתוכה לאדם את צורת המחשבה הנכונה, שבאמצעותה יוכל האדם להתבונן על ההתגלות של סיבת הסיבות בתוך האירועים שלו.

כי התשובה לשאלת כל השאלות, נמצאת אל מול עיניו של האדם. אבל האדם הוא כעיוור באפילה שלא רואה ולא מבין את מה שבא לידי ביטוי בכל דבר. כי מאחר שכל הדברים הם תוצאה של סיבה ראשונה כלשהי, ממילא הסיבה הזאת באה לידי ביטוי בכל הדברים בעולם.

ולא יכול להיות אפילו לא דבר אחד בעולם, שלא תבוא בו לידי ביטוי הסיבה הראשונה של כל הסיבות. אלא שהאדם לא מבין ולא יודע לעשות את הקשר, בין מה שהוא רואה ושומע, לבין הסיבה של כל הסיבות של המציאות.

והחכם האמיתי שיודע את סיבת כל הסיבות, ורואה את ההתגלות שלה בכל דבר בעולם, כי הרי כל הדברים שבעולם הם התגלות שלה, ממילא הוא מאיר לאדם את הדרך שגם הוא יוכל לראות את התגלות הסיבה של כל הסיבות בכל דבר.

והדרך לראות את סיבת הסיבות בכל דבר, היא על ידי צורת המחשבה של האדם. כי העיקר הוא כיצד האדם מנתח את הדברים שאותם הוא רואה. והחכם האמיתי נותן לאדם עצות עמוקות מאוד, ובתוכן הוא עוטף עבורו את צורת המחשבה הנכונה להסתכל על המציאות.

ועל ידי זה שהאדם מתקרב אל העצות של החכם האמיתי ומעמיק בהן את מחשבתו, על ידי זה האדם מתחיל להסתכל על המציאות בצורה ייחודית. ועל ידי זה בסופו של דבר מאירה לאדם סיבת הסיבות שיש בכל דבר. ועל ידי זה האדם הופך להיות מאושר באמת ובשלמות.
איך לחיות את הרגע פיתוח החשיבה בעיית ביטחון עצמי האושר של האדם תלוי מנהיג קבלת החלטה הוא אין סופי פיתוח השכל איך להשיג את המטרות רצונות יעוץ אושר האושר מהו הסוד הסוד הסוד שאותו לא יודעים הסוד שאותו לא יודעים פסיכולוגים הסוד של האושר מורה רוחני מורים רוחניים סוד סודות פסיכולוג פסיכולוגי פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים פסיכולוגים מורים רוחניים רוחני רוחניות רוחניים
חלק 1
...אחרת שקודמת להם. ויש סיבה אחת שהיא הסיבה של כל הסיבות. דהיינו, יש סיבה ראשונה וחוק ראשון שממנו נובעים כל החוקים שיש בעולם. כי יש חוק אחד, שלפיו חוקקו כל החוקים שיש בעולם. ויש סיבה אחת ראשונה, שלפיה נוצרות כל מערכות החוקים שיש בעולם. ומי שמבין ויודע מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות, דהיינו, מהו החוק שלפיו נחקקו כל חוקי המשחק של העולם שלנו, הוא נהנה ממשחק החיים שלו. דהיינו, יודע ליהנות מסך כל הרגשות האפשריים. כי הוא מבין את החוקיות של המשחק. וכאשר האדם מבין את המציאות בשלמות ומבין את מערכת החוקים שלפיה...
רגשות חיוביים / שמחת חיים - איך ליצור רגשות טובים של שמחה ואושר?
...נכונה. אם הרגשות אינם טובים, הרי שהאדם אינו משתמש בפוטנציאל השכלי שלו. קשר זוגי טוב בין השכל לבין הרגש = אהבה של האדם את המציאות. על האדם לקחת את הרגשות שלו, ולנסות להבין אותם בשכל. לכל רגש יש היגיון. האדם לא סתם מרגיש רגש כלשהו. על האדם לנסות להבין את השכל ואת ההיגיון של הרגשות שלו. רק כאשר האדם מבין את השכל של הרגשות שלו, רק אז יש אפשרות שהם יהיו חיוביים. כאשר האדם מבין את צורת החשיבה של הרגשות שלו, הדבר הזה מאפשר לו באמצעות צורת החשיבה של הרגשות, לגרום להם להיות חיוביים יותר. סיכום: כדי ליצור...
להיות מאושר / חשיבה חיובית - כמה חשיבה חיובית צריך כדי להיות מאושר באמת?
...כדי לגרש ממנו את תחושת הפחד? תשובה: צריך להעיר אותו מהשינה. ברגע שהאדם יוצא מהחלום לגמרי, באותו הרגע ממש החרדה נעלמת לגמרי. כאשר האדם מתעורר מחלום, כל זמן שהוא עדיין ממשיך לחשוב על החלום = ממשיך לחלום = ממשיך להרגיש את הפחד. להתעורר לגמרי = להבין שהחלום הוא דמיון מוחלט = להבין שאין שום קשר משום סוג שהוא לחלום הרע על המציאות = להבין שהחלום אינו משפיע על המציאות בשום צורה = להתעורר לגמרי = הפחד נעלם לגמרי מעצמו = להרגיש טוב. כדי להיות מאושר ולהתגבר על כל התחושות החיוביות, לא צריך המון, צריך רק רגע...
כסף / אושר. מדוע תשוקה לכסף = חוסר אושר? איך להיות מאושר?
...המציאות, כך רע לו יותר. חוסר תשוקה לכסף = התמקדות במהות של המציאות = חוסר תלות רגשית בחיצוני = אושר אמיתי. הכסף אינו טוב ואינו רע, בדיוק כמו שחוסר כסף אינו טוב ואינו רע. הטוב והרע הם אך ורק תוצאה של ההסתכלות של האדם על המציאות. מציאות = רצון = אחדות = אושר. ברמה המעשית: על האדם לקשר את עצמו תמיד אל התכלית הסופית של הרצונות שלו. הרצון לכסף מייצג את הרצון ברובד הרחוק ביותר מהרצון הפנימי ביותר. הכסף הוא אמצעי ואינו התכלית. כאשר הרצון ממוקד בכסף, הרי שהאדם מתרחק מהרצון הפנימי שלו, דהיינו, ממה שהוא באמת...
אושר / מטרות / הדרך אל האושר - איך אפשר ליהנות מהדרך אל המטרה?
...מרגיש שהוא אינו מתקרב אל המטרה הסופית של הדרך = שעמום / תסכול וכולי. אם האדם מרגיש שהוא מתרחק מהמטרה של הדרך = כעס / עצבות וכולי. אם האדם חושש שלא יגיע אל המטרה של הדרך = פחד / חרדה / לחץ וכולי. מה גורם לאדם לא ליהנות מהדרך? תשובה: הריחוק שלה מהמטרה. ככל שהדרך רחוקה יותר מהמטרה, כך האדם מרגיש יותר שחיקה / עייפות / עצלות / כבדות וכולי. ככל שהאדם מתקרב יותר אל המטרה, כך הוא מרגיש יותר התחדשות / התעוררות / יצירתיות / יוזמה וכולי. תובנה: מה גורם לדרך להיות מהנה? תשובה: הקרבה שלה אל התכלית שלה. מה גורם...
אושר / חיפוש האושר - האם אושר זו תכונה מולדת? האם האדם נולד מאושר?
...טובה יותר. כאשר תינוק נולד הוא מקבל את המציאות כפי שהיא. אין לו שאיפות, הוא לא חושב שמגיע לו שום דבר והוא לא רוצה / חסר שום מציאות שונה מהמציאות שלו. בכי של תינוק שונה מ: חוסר אושר. אושר = חוויה סובייקטיבית של התודעה של האדם את המציאות. גופו של האדם יכול להרגיש כאב ולהגיב בהתאם ועדיין להיות מאושר. אושר = קבלה פנימית של המציאות כפי שהיא. חוסר אושר = חוסר שביעות רצון וכעס על המציאות. החל מהרגע שבו התינוק גדל, הוא גדל בשני מישורים. בגיל הביולוגי ובגיל הנפשי. הגדילה של האדם בגיל הנפשי אמורה להיות לכיוון...
איך להיות מאושר / הדרך אל האושר - למה האושר תלוי בידיעת האמת?
...כאשר האדם מגיע לסיבה כלשהי, עדיין עליו לשאול על הסיבה עצמה, מדוע היא עצמה כפי שהיא, מדוע הסיבה עצמה אינה אחרת? מה הסיבה של הסיבה עצמה? וכולי. כאשר האדם מגיע לסיבה הראשונה של כל הסיבות, הסיבה שאינה צריכה סיבה, אז בעצם מגיע האדם להבנה שלמה של המציאות, ואז האדם רואה את השלמות שבמציאות, את הטוב האמיתי שבמציאות. כי מאחר שהאדם מבין מדוע באמת המציאות היא כפי שהיא בכל רגע, אז ממילא הוא מקבל את המציאות תמיד כפי שהיא, וממילא הוא מאושר. כך שעל ידי חיפוש האמת, האדם מגיע אל האושר. האמת מאפשרת לאדם לראות את המציאות...
רגשות / מעשים / אושר - האם אתה מאושר ממה שאתה עושה?
...ואינו מפריז בכוח העצמי שלו, על ידי זה האדם תמיד ממש את הפוטנציאל שלו ולעולם לא יבוא אל עצמו בתלונות כלשהן. כאשר האדם מסתכל על עצמו כעל חלק מהמכלול של המציאות, דהיינו, שהאדם מבין שהוא לא פועל בחלל ריק, אלא הוא חלק מהמציאות השלמה, דהיינו, האדם מבין שהוא מושפע מכל שאר המציאות שסביבו, וכל הבחירות / התלבטויות / החלטות שהוא מקבל, מושפעות מהסביבה שלו, על ידי זה האדם מקבל את עצמו כפי שהוא, מאחר שהוא לא מצפה מעצמו להיות מה שהוא לא יכול להיות. כפי שאמרנו, יותר מאשר חשוב מה האדם עושה, חשוב מה הוא מרגיש לגבי...
הדרך אל האושר - למה בכל דרך שתלך, תגיע לאותו המקום? איך להגיע אל אושר אמיתי?
...קח כל תפיסת חיים / צורת מחשבה / דפוס התנהגות וכיוב, ובחר לך אחד מהם. לבחור אחד = להידבק רק אליו ולהיצמד רק אליו באמת. להיצמד רק לדרך אחת = לא לתת שום מקום להפך של אותו הדבר, אלא להיצמד בשלמות לדרך שבחרת בלי שום שמץ של ההפך שלה. אם תעשה כך, בסופו של התהליך, לא משנה מה תבחר תגיע לאותה הנקודה. העיקר היחיד שבו זה תלוי, הוא שתיצמד אל הדרך באמת ובלי לנטות מצד לצד. אם בחרת דרך, תיצמד אליה עד הסוף ועד הקצה האחרון שלה. לך איתה בקיצוניות עד הסוף המושלם שלה. אם תעשה זאת, לא משנה באיזו דרך תבחר, תגיע לאותה...
עקשנות / נחישות / התמדה. מהי מהותם? איך להיות מאושר בלי להתעקש על שום דבר?
.../ התמדה. מהי מהותם? איך להיות מאושר בלי להתעקש על שום דבר? עקשנות. מהי מהותה של העקשנות וממה היא נובעת? מה טוב ולא טוב בה? איך לא להצטרך אליה? עקשנות = מצב שבו האדם רוצה להשיג תכלית כלשהי. אינו מצליח להשיג את התכלית. ממשיך לנסות שוב להשיג את התכלית = עקשנות. עקשנות כמובן יש לה צד חיובי, הצד של חיפוש השלמות. בלי להתעקש, איך יגיע האדם אל השלמות?! חובה על האדם להתעקש ולהגיע אל השלמות. מצד שני, העקשנות גם גורמת לאדם סבל / כעס / מריבות / עימותים / מלחמות מיותרות ועוד. עקשנות באה לידי ביטוי ברצון לשנות...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הסוד של האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים פסיכולוגים / מורים רוחניים? חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: מאושר או לא..., איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: מאושר או לא..., איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קשב וריכוז, מאמן מנטלי, אימון אישי להפרעות קשב וריכוז בנושאי מאושר או לא - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.1875 שניות - עכשיו 21_08_2025 השעה 19:54:32 - wesi1