אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לראיין עובדים ✔טכניקות שכנוע, טיפים לראיון עבודה, טיפים לדייט, איך לדעת מה לענות בראיון עבודה? איזה תשובה לענות בראיון עבודה? להתכונן לראיון עבודה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:58טכניקות שכנוע, טיפים לראיון עבודה, טיפים לדייט, איך לדעת מה לענות בראיון עבודה? איזה תשובה לענות בראיון עבודה? להתכונן לראיון עבודה, תקשורת בין אישית, לדעת מה לשאול, מה לענות לשאלות?
איך לענות נכון כשלא ברור מה רוצים לשמוע?

אחת הסיטואציות השכיחות והמורכבות בתקשורת בין אישית היא כאשר אנו נשאלים שאלות ישירות, כגון בראיון עבודה, דייט, או שיחה בין בני זוג, ואיננו בטוחים מה בדיוק הצד השני מצפה לשמוע בתשובה. שאלות נפוצות לדוגמה הן: "את אוהבת את העבודה שלך?", "כמה חשוב לך הנושא הזה?", או "האם את מתכננת להמשיך במקצוע הזה הרבה זמן?". אליעד כהן מסביר כי הקושי לענות מתעורר כי אנחנו לא יודעים מה הצד השני רוצה לשמוע. אם נענה "כן" נסתכן בתגובה שלילית, אם נענה "לא" נסתכן בכך שהשואל יתאכזב או יראה אותנו באור לא חיובי, ואם נבחר בתשובה של "גם וגם", אולי יחשוב שאנחנו הססניים או לא החלטיים.

למה שאלות פשוטות יוצרות בלבול כה גדול?

אליעד מדגיש שהסיבה לכך ששאלות פשוטות לכאורה יכולות ליצור בלבול, נעוצה בכך שלפעמים אפילו איננו בטוחים מהי העמדה האישית שלנו בנושא. למשל, אדם שנשאל אם הוא רוצה להמשיך בעבודה מסוימת יכול להתלבט בעצמו לגבי המשך דרכו. אם יענה בכנות "אני לא יודע", המראיין עלול לראות אותו כלא החלטי או חסר ביטחון. לכן, לא תמיד ישנה "אמת נוחה" שניתן להציג באופן פשוט וישיר.

האם כדאי לשאול ישירות "מה אתה רוצה לשמוע"?

הרבה אנשים חושבים שהדרך הפשוטה היא לשאול ישירות את השואל: "מה אתה מעדיף לשמוע?". אולם אליעד מבהיר שזה לא פתרון טוב, כי השאלה הישירה עלולה להתפרש כניסיון התחמקות מהתשובה. התגובה המידית של הצד השני עשויה להיות: "אני שאלתי אותך, אל תתחמק!". לכן לא רצוי לשאול ישירות מה הוא רוצה לשמוע.

איך אפשר בכל זאת לדעת מה התשובה הרצויה לשואל?

הטכניקה היעילה והנכונה יותר שאליעד מציע היא לשאול חזרה את השואל, אך בדרך עקיפה ואלגנטית. במקום לשאול בצורה גסה, יש לבקש מהשואל לחדד או לפרט יותר את השאלה שלו. למשל, אם המראיין שואל: "האם אתה מתכוון להישאר במקצוע הזה הרבה זמן?", כדאי לענות בשאלה עקיפה כמו: "כשאתה אומר 'הרבה זמן', למה בדיוק אתה מתכוון? כמה שנים למשל?". כך אפשר להקשיב לתשובה של השואל ולזהות אילו נקודות הוא מדגיש או על מה הוא שם דגש, דבר שיעזור לנו לדעת מה הוא רוצה שנענה לו.

דוגמה נוספת שאליעד מציג היא כאשר בן זוג שואל: "איפה אתה רוצה שנהיה בחג, אצל ההורים שלך או אצל שלי?". במקום לענות ישירות או לומר "לא משנה לי", דבר שעלול להכעיס את הצד השני, אפשר לבקש הסבר נוסף: "מה בדיוק ההתלבטות שלך? יש שיקולים מיוחדים שאת חושבת עליהם?". כך הצד השני חייב להוסיף עוד מידע, ומתוך האופן שבו הוא מפרט נוכל להבין מה באמת חשוב לו לשמוע.

מדוע לא מומלץ לענות תמיד "לא משנה לי"?

אליעד מסביר שתשובות מסוג "לא משנה לי" או "באמצע" יכולות ליצור רושם של חוסר מעורבות, אדישות או חוסר ביטחון. זה יכול להזיק בעיקר במצבים רגשיים, כמו שיחות זוגיות, או מקצועיים, כמו ראיונות עבודה. תשובה נייטרלית מדי עלולה להיתפס כשלילית, אפילו אם כוונתנו טובה.

איך לנצל את הבקשה להבהרה כדי להרוויח זמן?

טכניקה זו לא רק מסייעת לנו להבין מה הצד השני רוצה, אלא גם עוזרת לנו להרוויח זמן כדי לחשוב על התשובה המתאימה ביותר. כאשר אנו מבקשים מהשואל הבהרה או פרטים נוספים, אנחנו מקבלים עוד כמה שניות או אפילו דקה של מחשבה, וכך התשובה שלנו תצא שקולה ומחושבת יותר.

מה ניתן ללמוד מאופן החזרה של השואל על שאלתו?

אם הצד השני מתחיל לחזור על שאלתו, צריך להקשיב היטב לפרטים שהוא מוסיף או משנה. למשל, אם בן הזוג שואל: "איפה נחגוג את החג?" ואחרי בקשת הבהרה חוזר על השאלה ואומר: "אני מתכוון, יותר נוח אצל ההורים שלי מבחינת מרחק, לא?", אז אנו מבינים שמה שחשוב לו הוא המרחק ולאו דווקא העניין הרגשי או המשפחתי. מידע כזה מסייע לנו לתת תשובה מותאמת לרצון של השואל.

האם הטכניקה יכולה גם לחשוף שהשואל עצמו מבולבל?

כן, אליעד מדגיש שהטכניקה יכולה לשמש לא רק להבהרת הציפיות של השואל, אלא גם לחשיפת העובדה שהשואל בעצמו אינו מגובש או ברור בשאלתו. כאשר אנחנו מבקשים ממנו להסביר מדוע הוא שואל או מה בדיוק כוונתו, לפעמים הוא מגלה שאין לו תשובה ברורה לעצמו, ואז השיחה הופכת לשקופה יותר.

כיצד ליישם את הטכניקה בחיי היום - יום?

ניתן להשתמש בטכניקה זו במצבים יומיומיים רבים, כמו:
  • כשנשאלים בדייט: "האם את רוצה להתחתן בקרוב?", אפשר לענות: "למה את מתכוונת 'בקרוב' - חודשיים, חצי שנה, או יותר?" וכך להבין את כוונתה האמיתית של השואלת.
  • בראיון עבודה, כשהמראיין שואל: "האם אתה מתכנן להישאר בתחום לאורך זמן?", אפשר להשיב בשאלה: "האם הכוונה לגדול ולהתקדם בחברה או לשמור על יציבות בתפקיד הזה?" וכך לקבל מידע שיסייע לנו לענות.
  • כששואלים אותנו כמה נושא מסוים חשוב לנו, אפשר לבקש הבהרה: "כשאתה אומר 'חשוב', למה בדיוק אתה מתכוון - השקעה של זמן ואנרגיה, או עניין כללי?"
לסיכום, לפי אליעד כהן, בכל פעם שעומדים מול שאלות שאיננו יודעים כיצד לענות עליהן, הדרך היעילה ביותר היא לבקש מהשואל לפרט, להבהיר או להגדיר את שאלתו מחדש. זה יאפשר לנו לתת את התשובה שהכי מתאימה למטרות שלנו ולציפיות של הצד השני.
האם יש סיטואציות שבהן לא ברור מה השואל באמת רוצה לשמוע?

יש מצבים רבים, כמו תחקיר, ראיון עבודה, דייט או כל מפגש חברתי, שבהם מישהו מציג לנו שאלה בצורה ישירה: "אתה ככה וככה?", "את אוהבת את העבודה שלך?", "כמה חשוב לך הנושא הזה?" ובאותה שניה איננו בטוחים מה בדיוק הצד השני מחפש בתשובה שלנו. לפעמים החשש הוא שאם נאמר "כן" עלולים להסתכל עלינו בצורה מסוימת, ואם נאמר "לא" נקבל תגובה שלילית, ואם ננסה לטעון גם וגם - אולי יחשבו שאנחנו מהססים או לא החלטיים. עולה השאלה: איך אפשר לזהות מה באמת השואל היה רוצה שנאמר, במיוחד כשאנחנו כן מעוניינים למצוא חן בעיניו או להתקבל היטב בסיטואציה?

כיצד השאלה מייצרת בלבול ומדוע קשה לענות?

הרבה אנשים מספרים שהם נתקלים בשאלות כגון "את אוהבת את העבודה שלך?" או "כמה חשוב לך הדבר הזה?", ואינם יודעים אם האדם מולם מחפש לשמוע "מאוד חשוב לי" או "זה לא באמת משנה" או אולי דווקא איזשהו שילוב גמיש כמו "גם וגם". לעתים, תשובה דיפלומטית בסגנון "זה חשוב לי, אבל גם לא תמיד" יכולה להצטייר כחוסר החלטיות. מצד שני, תשובה חד - משמעית עלולה לסתור את הציפיות הנסתרות של השואל. הדבר נכון במיוחד בראיונות עבודה, שבהם שאלה כמו "אתה חושב שתמשיך במקצוע הזה לאורך זמן?" יכולה להעלות בלבול: אם נענה "כן, לגמרי" - המראיין עלול להבין שאיננו מעוניינים להתקדם, ואם נענה "לא", אולי יחשוב שאנחנו חסרי נאמנות. ואם נגיד "גם וגם", הוא אולי יחשוב שאנחנו לא בטוחים בעצמנו.

מדוע לעתים אנחנו לא יודעים מהי ה"אמת" שלנו?

יש מצבים שבהם אנחנו בעצמנו לא לגמרי סגורים על עמדתנו. לדוגמה, אדם נשאל אם הוא רוצה להתקדם, והוא באמת לא סגור אם עדיף להישאר במקום יציב או לנסות להתפתח. ברגע ששואלים אותו באופן פתאומי: "אתה רוצה להמשיך שנים ארוכות בתחום הזה?" - הוא מתחיל לגמגם כי הוא לא בטוח בתשובה. אבל מה קורה אם במקביל הוא מרגיש שעליו לספק למראיין בדיוק את התשובה שהמראיין רוצה? הוא מסתבך פעמיים, גם מול עצמו וגם מול השואל. ומי שלא בטוח, עלול ליפול בין הכיסאות - אם יאמר "כן" יתפסו אותו כחסר שאיפות, אם יאמר "לא" יתפסו אותו כחסר יציבות, ואם יאמר "אני לא בטוח" הרי שהוא יוצא עוד יותר מבולבל.

האם אפשר פשוט לשאול חזרה: "מה אתה מעדיף לשמוע"?

פעמים רבות, הרעיון הראשון שקופץ לראש הוא לשאול את השואל מה הוא רוצה לשמוע, או מה הציפיות שלו. אך הדבר נראה כצעד בוטה מדי, משום שהוא עלול להיתפס כהתחמקות או ניסיון להתחמק ממתן תשובה ישרה. בסיטואציות כמו דייט או ראיון עבודה, האדם שממול יכול להגיב ב"אני שאלתי אותך" ולא ירצה לספק רמזים שיעזרו לנו לענות בדיוק את מה שמצפים.

מה עושים כאשר אי אפשר להשיב 'באמת' או כאשר האמת לא משרתת אותנו?

ישנם רגעים שבהם, כפי שהודגש שוב ושוב, "אין אמת" הנוחה לתשובה. ייתכן שהאדם בהחלט רוצה לשקר קצת, או לתת תשובה שתתיישב עם רצון הצד השני. אם אנו זקוקים למשרה או מעוניינים להרשים מישהו, לפעמים עלינו לחשוב: "מה בעצם השואל רוצה לשמוע?". הבעיה העיקרית היא שעדיין איננו בטוחים כיצד לדעת זאת מראש.

כיצד שימוש בבקשת הבהרה עוזר לדלות מידע נוסף?

הדרך המומלצת היא לעצור רגע ולא לרוץ לענות, אלא לנסות להוציא מהצד השני עוד מידע שיעזור לנו להבין את כוונתו. אפשר לעשות זאת בצורות שונות:
  • לבקש מהשואל שיחדד את השאלה: "אתה מתכוון להמשיך במקצוע הזה עוד כמה שנים בודדות או אולי עשרות שנים קדימה?"
  • להחזיר אליו שאלה בסגנון "כשתה אומר 'להמשיך הרבה זמן', למה אתה מתכוון בדיוק? מה זה אומר מבחינתך?"
  • לשאול "מה עומד מאחורי השאלה שלך?" ולעורר את השואל לפרט יותר על העמדה או ההנחות שלו.
הרעיון הוא לגרום לו לנסח מחדש את שאלתו או לפרט אותה, וכך יכולות להופיע מילות מפתח או דגשים שיעזרו לנו לזהות מה הוא באמת מעדיף לשמוע. לפעמים עצם הבקשה "תוכל להגדיר את כוונתך יותר לעומק?" גורמת לשואל להוסיף עוד משפט שמגלה את ציפייתו, גם אם הוא אינו מתכוון לגלות זאת.

איך עובדת הטכניקה של הקשבה לרמזים כשהשואל חוזר על השאלה?

כאשר הצד השני מתחיל לחזור על שאלתו בצורה מעט מורחבת, יש להאזין היטב לאופן שבו הוא מדגיש מילים או מציין דגשים חדשים. למשל, אדם ששואל "אז האם אתה מתכוון להישאר לפחות חמש שנים בתחום?" עשוי לרמוז שחשובה לו יציבות, או מישהו שמדגיש "האם אתה בקטע של נישואים בקרוב או שלא כל כך בראש שלך?" אולי רומז שהוא (או היא) באמת רוצים לשמוע שיש נכונות להתמסד. כל דגש קטן בשאלה החוזרת עשוי לחשוף רצון סמוי.

מה עושים במצבים אישיים, למשל כשבן הזוג שואל אם נחגוג אצל הוריו או אצל הורינו?

לא רק בראיונות עבודה ודייטים: גם בחיים האישיים יש שאלות כמו "איפה אתה רוצה שנהיה בחג: אצל ההורים שלך או אצלי?", ושוב לא ברור מה הצד השני מעדיף לשמוע. לפעמים לנסח תשובה כמו "מה שתרצי" יכול להכעיס, כי עלולים לומר "לא אכפת לך?", או "למה אתה לא יוזם בעצמך?". לכן גם כאן אפשר לבקש הסבר: "מה בדיוק חשוב לך כאן? את מתלבטת כי אולי זה רחוק לנסוע או כי יש עניין רגשי אחר?". עצם השאלה החוזרת מסוגלת לגלות רמזים על הציפייה האמיתית.

מדוע אי אפשר סתם לענות 'לא משנה לי' או 'באמצע' בכל פעם?

כשמדובר בעניינים רגשיים או מקצועיים, תשובות בסגנון "באמצע" או "לא אכפת לי" עלולות להתפרש כחוסר מעורבות, חוסר התלהבות או סתם אדישות. לעתים גם עצם ההימנעות מעמדה ברורה הופכת לסימן שלילי, במיוחד אם הצד השני מצפה לראות מידה של ביטחון ושאיפה. דוגמה בולטת: "אתה מתכנן ללמוד דברים חדשים ולהתקדם?" - אם נגיד "גם כן וגם לא", המראיין עלול לחשוב שאיננו מכווני מטרה.

האם ניתן להשתמש בטכניקה זו גם כדי להרוויח זמן?

בהחלט כן. יש מקרים שבהם אנו זקוקים לעוד רגע להתארגן, או לא בטוחים כיצד להגיב. בקשה "תוכל לחדד את כוונתך?" לא רק מספקת לנו מידע, אלא נותנת מרווח של שניות או חצי דקה לחשוב מה כדאי לומר. במהלך ההסבר, ניתן להקשיב היטב לטון ולדגשים שאדם מוסיף, ולהבין מה באמת הוא מחפש בתשובה.

כיצד נוכל ליישם את ההבנה הזו בחיי היומיום?

אפשר ליישם את הרעיון בכל סיטואציה:
  • כשמישהו שואל "תגיד לי, אתה רוצה להמשיך את הקשר שלנו בכיוון של חתונה בקרוב?" - אפשר לשאול, "כשאת אומרת 'בקרוב', למה בדיוק את מתכוונת? חודשיים, חצי שנה או כמה שנים?" וכך להבין מה באמת חשוב לשואל.
  • כשמראיין עבודה שואל "אתה חושב להישאר במקצוע הזה לאורך זמן?", אפשר לענות בשאלה "האם אתה מתכוון לראות אותי גדל בתוך התחום ומפתח קריירה לטווח ארוך, או שהחברה בכלל מצפה לאנשים שמעוניינים בעוד כיוונים בעתיד?"
  • כשנשאלים "כמה חשוב לך הדבר הזה?", אפשר לבקש הסבר: "כשאתה אומר 'חשוב', למה אתה מתכוון? יכול להיות שאתה מתכוון לרמת השקעה יומיומית או רק להתלהבות ראשונית?"
מדוע הכלי הזה עובד גם כשרוצים לתת תשובה שתמצא חן?

המהות היא לגרום לאדם השני להיחשף קצת יותר, אפילו בלי כוונה מפורשת. כשאדם מסביר או מחדד את השאלה, הוא משתמש במילים שמגלות את דפוס החשיבה או הציפיות שלו. הוא עלול לדוגמה לגלות: "חשוב לי שבשנים הראשונות תתמקד בתחום הזה, כי אנחנו מחפשים מישהו עם התמדה." או "אני מנסה להבין עד כמה אתה עצמאי ולא נצמד להורים שלך." ברגע שיש לנו רמזים כאלה, אנחנו יכולים להתאים את התשובה כך שתהיה בדיוק מה שהוא מחפש לשמוע, אם זהו רצוננו. כמובן, יש מי שיעדיפו לומר בכל זאת את האמת שלהם, אבל למי שרוצה להיטיב להרשים את השואל, המידע הנוסף הזה קריטי.

האם יש לכך גם שימוש הפוך?

בהחלט, ניתן להשתמש בטכניקה לא רק כדי לתת תשובה שתמצא חן, אלא גם כדי לבדוק אם האדם השני יודע מה הוא באמת שואל. לפעמים כשנבקש "תסביר לי יותר למה אתה שואל", יתברר שגם השואל לא לגמרי מגובש. הוא עלול לגלות שזו שאלה כללית או דעה לא סגורה, ואז הוא עצמו יסיק מסקנות לגבי מה הוא באמת רוצה או לא רוצה לשמוע.

סיכום מורחב

בסיכומו של דבר, בכל סיטואציה שבה שואלים אותנו שאלה מפתיעה או מבלבלת כמו "תגיד לי, אתה מעוניין להמשיך פה עוד הרבה זמן?", "את אוהבת את העבודה שלך?", "כמה באמת חשוב לך הדבר הזה?" או "איפה נעשה את החג הבא?", נוכל לפעול בשלבים הבאים:
  1. נזהה את הבלבול ואת העובדה שאיננו בטוחים מה מצפים לשמוע.
  2. נזכור שאפשר לנסות לאפשר לשואל לחזור על השאלה או להרחיב אותה, במקום למהר לענות.
  3. נשתמש בשאלה חוזרת עדינה: "איך אתה מגדיר 'להמשיך'?" / "לאיזו תקופה אתה מתכוון?" / "מה בדיוק עומד מאחורי ההתלבטות שלך?"
  4. נקשיב לניואנסים בשאלה החוזרת: האם השואל מוסיף דגש כזה או אחר, מה הוא מדגיש בבחירת המילים או בטון הדיבור.
  5. על סמך הרמזים והשינויים בניסוח, נבין טוב יותר מה השואל רוצה לשמוע, או לפחות מה הדבר חשוב לו באמת.
  6. רק אז ניתן את התשובה שמתאימה למטרה שלנו - בין אם זו תשובה כנה ובין אם זו תשובה שמכוונת לרצות את השואל.
כך, מראיינים, בני זוג, הורים וחברים שמציבים בפנינו שאלות פתוחות ורגישות, לא יצליחו "להפיל" אותנו באמצע משפט. במקום להישאר מבולבלים, נוכל להחזיר את הכדור אליהם בצורה מכובדת, לקבל עוד פרטים ולספק תשובה שתואמת יותר את המטרה.
נגיד שאתה עובר תחקיר כלשהו, ראיון עבודה, דייט, משהו. ומישהו שואל אותך "תגיד לי, אתה ככה וככה?", ואז מישהו שואל אותך "כמה אתה ככה וככה?". דבר ראשון מסויים, איך תדע לענות?

ש: ביחס למה?

אליעד: אני אתן לך לדוגמה, נגיד מישהו אומר לך "תגידי לי, את אוהבת את העבודה שלך?", את לא יודעת מה הוא רוצה לשמוע, בהנחה שאת רוצה למצוא חן בעיניו, ואת לא יודעת מה הוא רוצה לשמוע. יכול להיות שהוא רוצה לשמוע שתגידי כן, יכול להיות שהוא רוצה לשמוע שתגידי לא, ואם תגידי גם וגם, וגם את יכולה ליפול כי הוא לא רוצה גם וגם הוא רוצה נגיד כן ולא. כשמישהו שואל אותך, נגיד לדוגמה כשמישהו שואל אותך "כמה חשוב לך זה וזה?" עכשיו אתה לא יודע מה הוא רוצה לשמוע. הוא רוצה לשמוע שאני אגיד לו "מאוד", הוא רוצה שאני אגיד לו "זה לא משנה לי", או שהוא רוצה שאני אגיד לו "זה גם כן וגם לא".

אז מה עושים כשמישהו שואל אותך שאלה, אתה לא יודע כאילו מה להגיד לו. מה עושים?

ש: שואל אותו שאלה חזרה.

אליעד: מה אתה שואל אותו?

ש: אני מנסה לחשוב מה אני שואל אותו.

אליעד: אוקי, מה את אומרת?

ש: את השאלות.

אליעד: נתקלת פעם בסיטואציה ששאלו אותך שאלה ולא ידעת מה לענות. נגיד שאת בדייט נניח "תגידי את רוצה להתחתן בקרוב?"

ש: "אתה רוצה?" ואז אתה מחזיר את השאלה אליו.

אליעד: עכשיו הוא יגיד "שאלתי אותך". מה? את מחזירה את השאלה חזרה? שאלו אותך, מה את מחזירה את השאלה חזרה. זאת שאלת התחמקות.

ש: אבל מה המטרה כאילו.

אליעד: כדי לדעת. בראיון עבודה שואלים אותך, את בראיון עבודה, "אתה חושב שתמשיך במקצוע הזה להרבה זמן?". עכשיו אתה לא יודע, מה הוא רוצה? הוא רוצה שאני אגיד לו כן או שהוא רוצה שאני אגיד לו לא. כי אם אני אגיד לו כן אז הוא יגיד "אה הוא לא רוצה להתקדם", אגיד לו לא, "אה אז הוא רוצה להתקדם". מה הוא רוצה שאני אגיד לו?

ש: ואם אני לא יודע אם אני רוצה להתקדם אז?

אליעד: אז אתה אומר לו "אתה לא החלטי, אתה לא יודע מה אתה רוצה מעצמך". איך לומדים לענות כשלא יודעים מה לענות?

טוב, בהנחה שאתה צריך למצוא אלטרנטיבה נוספת, מה עושים?

ש: ללכת על האמת.

אליעד: אין אמת. אתה עכשיו צריך לשקר.

חברים אתם נותנים את התשובה של האמצע, בהנחה שאז יהיה "אתה בכלל לא החלטי". אין תשובה לא מחייבת. אתה רוצה לתת לו תשובה שהוא ירצה לשמוע אותה. מה עושים?

ש: תשאל אותו איזה עובד הוא מחפש.

אליעד: הוא לא יגיד לך. מה הוא יגיד לך? תגיד לו "איזה תשובה אתה רוצה שאני אענה לך?".

תראה בעולם אידיאלי, מה אני צריך לעשות בעולם אידיאלי? כשמישהו שואל אותך שאלה, אומר לו "תגיד לי איזה תשובה אתה רוצה לשמוע?". נכון? "מה אתה רוצה? מה אתה חושב שעדיף שזה או זה?".

עכשיו השאלה היא זה איך אתה יכול לשאול אותו מה הוא מעדיף בלי לשאול אותו מה הוא מעדיף.

ש: באמצע השיחה או לפני שיחה. ברגע שהשאלה נשאלה או לפני?

אליעד: מישהו שואל אותך שאלה. אתה עכשיו לא יודע להגיד לו כן, להגיד לו לא, או להגיד לו לא משנה. לא יודע מה הוא רוצה לשמוע. אתה רוצה שהוא יקבל תשובה שהוא רוצה לשמוע. איך תדע מה לענות לו?

ש: תשאל אותו מה הוא רוצה לשמוע?

אליעד: איך שואלים שאלה כזאת בצורה סיבובית?

ש: תשאל אותו למה הוא שואל.

אליעד: למה אני שואל? אני רוצה להכיר אותך, רוצה ללמוד עליך. למה אתה שואל? כי אני רוצה להכיר אותך, רוצה להכיר את המרואיינים שלנו, רוצה להכיר אותך כעובד.

ש: לא, אבל למה השאלה הזאת?

אליעד: למה השאלה הזאת? כי אני חושב שזה קשור לעבודה, אני רוצה לדעת. שואל אותך "מה המטרות שלך בחברה?" ואתה לא יודע, "הוא רוצה שאני אגיד לו ככה או הוא רוצה שאני אגיד לו ככה", מה הוא רוצה שאני אגיד לו?

ש: צריך לברר איזה חברה זאת קודם כל, מה המטרות שלהם.

אליעד: אבל איך אתה יודע מה המראיין רוצה שתענה.

טוב, איך כן לדעת?

ש: מה? באמצע שיחה?

אליעד: בן אדם שואל אותך שאלה, אומרים לך "תגיד לי, אתה רוצה שאת החג נעשה שם?", עכשיו אתה לא יודע, "היא רוצה שאני אגיד לה ככה או היא רוצה שאני לה הפוך", מה היא מעדיפה שאני אענה לה?

איך תדע? או אם תגיד "מה היא רוצה? אם תגיד לה כן אולי היא תתלונן, תגיד לה לא אולי היא תתלונן ותגיד לה זה לא משנה אולי היא תתלונן". עכשיו צריך לדעת מה לענות.

ש: "מה שאת רוצה".

אליעד: אם תגידי "מה שאת רוצה", "לא אכפת לך" גם תהיה תלונה, יפילו עליך איזה תיק.

ש: כעיקרון לא משנה לי, מה שתרצי בשבילי לא משנה לי.

אליעד: אם תגיד לא משנה, "אה, לא משנה לך, אתה לא באמת אוהב אותה וזה רק בגלל שאני רוצה זה לא אתה רוצה. ואני רוצה שאתה תרצה".

ש: לא, אני מדבר על הראיון עבודה. ישאלו אותי כמה הוא כאב לי, באמת זה לא משנה מה שתגיד לי אני אעשה.

אליעד: לפעמים בן אדם רוצה לראות מה אתה חושב, לפעמים תגיד לו "לי, אין לי דעה" זה גם כן פסול.

טוב, מה עושים? אני אסביר לכם. מאוד פשוט כשמישהו שואל אותך שאלה ואתה לא יודע מה לענות מה שאתה צריך לעשות זה לשאול אותו שאלה בחזרה. מה אתה צריך לשאול אותו בחזרה? להגיד לך שיסביר לך יותר טוב את השאלה. להסביר לי את השאלה, זה הכל.

ש: רציתי להגיד לך, מה לא ברור.

אליעד: זה ברור שאם תגיד לו "לא הבנתי את השאלה תסביר אותה", ברור שזה ישמע מטופש, "מה לא הבנת, שאלתי אותך", אוקי? אז לא שואלים את זה ככה, אני הסברתי את המהות של מה שאתה צריך לשאול אותו. לא לשאול אותו ולהגיד "לא הבנתי את השאלה, תחזור עליה" אז הוא יחזור על השאלה עוד פעם, מה יש להבין?

אני אומר כזה דבר נגיד שמה ששאלו אותך, נגיד, מה שאלו אותך?

ש: אם אתה מתכוון להמשיך במקצוע הזה, לא משנה.

אליעד: אוקי, למה אתה מתכוון "להמשיך"? להמשיך לנצח, להמשיך עד הפנסיה. למה אתה מתכוון "להמשיך"? תמשיך בשנים הקרובות?

שים לב, ואז הוא צריך להגדיר, אז לפעמים המראיין נופל במלכודת עכשיו כשהוא הגדיר לפי איך שהוא הגדיר אתה מבין מה הוא רוצה שתענה לו, זה הסיפור.

אם הוא מספיק מתוחכם אז הוא יסביר לך את השאלה והוא יעשה את זה עדיין נייטרלי. אבל אם הוא זה, אז הוא יסגיר את התשובה שהוא רוצה לשמוע.

ש: זה כמו בבית ספר במבחנים כשלא מבינים את השאלה אומרים למורה "לא הבנתי, תסבירי לי את השאלה", היא גם מסבירה וגם נותנת לך את התשובה.

והדוגמה הזאת שאמרת עם הזוגיות נגיד כשהיא שואלת אותך "איפה אתה רוצה להיות". מה אמרת ששם צריך להגיד?

אליעד: לא אתה תשאל.

ש: בן כמה אתה? שאלה טובה.

מה זה "גיל" איך אתה מגדיר גיל?

אליעד: בן כמה אני באיזה מובן, לדוגמה.

ש: הוא יחשוב שאתה מתחכם איתו.

עוד פעם, אם אתה בראיון עבודה "בן כמה אתה?", זה הגיל שלך. מה תשקר? תביא לי תעודת זהות, זה הגיל אין פה "אחד בפה אחד בלב", בהנחה שזה דו שיח פתוח.

ש: אני אומר לדוגמה, כשעם ההורים שלך "איפה אתה רוצה להיות בחג, בשבת אצל אמא שלי או אצל אמא שלך?"

אליעד: לדוגמה אז אתה אומר לה, אתה אפילו מבקש ממנה. תקשיב, אני אסביר לך את הרציונל. נגיד שאומרים לך "איפה אתה רוצה להיות בחג אצל ההורים שלך או אצל ההורים שלי?", נניח, עכשיו זה שאלה, כשהשאלה נוסחה היא נוסחה באופן שווה, "אצל ההורים שלך או אצל ההורים שלי", שווה. אתה עכשיו צריך לגרום לה לחזור על השאלה, לגרום לה איכשהו לחזור על השאלה וכשהיא תחזור על השאלה אתה רואה נגיד איפה היא האריכה, איפה היא הוסיפה.

נגיד לדוגמה, "איפה אתה רוצה שנצא אצל ההורים שלך או אצל ההורים שלי?", את רוצה, מה ההתלבטות שלך, כאילו מה בדיוק ההתלבטות שלך, נגיד, ואז היא תגיד לך "אני רוצה לדעת אם אתה רוצה שזה וזה אצל ההורים שלך או אצלי", נגיד. ואז אתה יכול לראות איך היא אמרה את זה איך, היא ניסחה את זה, אתה יכול לנסות למצוא רמזים.

מה שאני מנסה לומר עוד פעם, אני נתתי כיוון למחשבה, כששואלים שאלה לפעמים אתה לא חייב לרוץ לתשובה. תשאל תגיד לו למה אתה מתכוון שככה. עכשיו לא תמיד אתה יכול לשאול, לפעמים זה כבר מוגדר אז קשה לשאול, אז אתה מבקש לחזור או להסביר, אבל באופן כללי בפרט ששואלים אותך שאלה שהיא לא מוגדרת אז אל תתן תשובה אם אתה עוד לא יודע.

ש: נגיד שאתה לא רוצה לענות על שאלה, כשאומרים לך שאלה ואז אתה יכול כאילו.

אליעד: לא, בהנחה שאתה צריך לענות, ואתה הולך לענות, ואתה רוצה לענות אפילו. אבל אתה רוצה לדעת "מה אני רוצה שאני אגיד לו?".

אפילו הרבה פעמים מישהו בא לבקש ממך עצה, ובא לבקש עצה ואתה יודע ששתי התשובות טובות. נגיד, מה עושים, מתקשרים, נגיד, מתקשרים חוזים בכלי עתידות מה עושים? הם שואלים אותך שאלה, בודקים מה אתה רוצה שהם יגידו לך ואז אומרים לך את זה.

ש: שומע את המידע חינם, שאתה יודע להרכיב פאזל.

אליעד: הוא בודק "מה הוא רוצה? הוא רוצה שאני אגיד לו שהוא הולך למות או הוא רוצה שאני אגיד לו שהוא הולך לחיות", "מה הוא רוצה? שאני אגיד לו שאמא שלך אוהבת אותך או שהיא שונאת אותך?". ולפי זה הוא מלביש לך את התשובה כי בשאלה אתה הסגרת.

ולכן המהות של התשובה היא שברגע ששואלים אותך שאלה ואתה לא יודע מה לענות תנסה לגרום לשואל להסביר את השאלה. או עלי ידי זה שתגיד לא הבנתי, או תבקש הבהרה, או תחדד את השאלה, או אתה יכול. תשאל עוד משהו כדי שהוא ישאל את השאלה עוד פעם בצורה אחרת, ומספיק שהוא יוסיף עוד מילה, יוריד מילה, ישמיט מילה, ינשום יותר, ינשום פחות אתה יכול לדעת מה הוא רוצה.

עכשיו, איך בן אדם יכול לחשוב על זה לבד? איך היית יכול לחשוב על זה לבד? כי אם תוך כדי אתה שומע שלו, אתה שם לב "רגע איך שהוא שאל את השאלה למה הוא אמר ככה, למה הוא אמר ככה?", "אה, כי הוא הוסיף לי אינפורמציה", לכן פעם הבאה אתה אומר "רגע, יש הבדל בין איך ששואלים את השאלה ולפי איך שהוא שאל את השאלה אני יכול לשאול אותו עוד פעם, ואז הוא ישאל אותי בצורה אחרת ואז אני אדע מה הוא רוצה שאני אענה לו". ואז אני יכול לחשוב שאני יודע מה הוא רוצה שאני אענה לו.

ש: זה גם פטנט לחשוב על תשובה אם אין לך תשובה מוכנה כל כך.

אליעד: אתה יכול גם ליצור "דיליי", נכון, גם נכון.
איך לענות למחשבה זוגיות אוהב אותה מלכודת הורות ככה אני גילוי עתידות בלבול צריך לשקר לגרום לו איזה תשובה לענות איזה תשובה לענות בראיון עבודה איך לדעת איך לדעת מה איך לדעת מה לענות איך לדעת מה לענות בראיון עבודה אישית בראיון בראיון עבודה דייט דייטים טיפים טיפים ל טיפים לדייט טיפים לדייטים טיפים לראיון טיפים לראיון עבודה טכניקות טכניקות שכנוע לדעת לדעת מה לענות לדעת מה לענות בראיון עבודה לדעת מה לשאול להתכונן להתכונן לראיון להתכונן לראיון עבודה להתכונן לראיונות להתראיין לענות לענות בראיון לענות בראיון עבודה לענות ל לענות לשאלות לראיון עבודה לראיין לראיין עובד לראיין עובדים לשאול לשאול שאלות מה לענות בראיון מה לענות בראיון עבודה מה לענות לשאלות מה לשאול עבודה ראיון ראיון עבודה ראיונות שאלות שכנוע תקשורת תקשורת בין אישית תשובה תשובה לענות תשובה לענות בראיון עבודה
איך לראיין עובדים? מה לשאול בראיון עבודה? מה יכול לגרום לך להיכשל בתפקיד? האם העובד מבין את התפקיד? האם העובד מתאים לתפקיד? בדיקת התאמה לתפקיד, איך לראיין עובדים בכירים? איך לראיין מנהל? שאלות לראיון עבודה, הכנה לראיון עבודה
איך לראיין עובדים? מה לשאול בראיון עבודה? מה יכול לגרום לך להיכשל בתפקיד? האם העובד מבין את התפקיד? האם העובד מתאים לתפקיד? בדיקת התאמה לתפקיד, איך לראיין עובדים בכירים? איך לראיין מנהל? שאלות לראיון עבודה, הכנה לראיון עבודה
... לראיין עובדים? מה לשאול בראיון עבודה? מה יכול לגרום לך להיכשל בתפקיד? האם העובד מבין את התפקיד? האם העובד מתאים לתפקיד? בדיקת התאמה לתפקיד, איך לראיין עובדים בכירים? איך לראיין מנהל? שאלות לראיון עבודה, הכנה לראיון עבודה איך לראיין עובדים בצורה אפקטיבית? כאשר מראיינים אדם לתפקיד מסוים, בין אם מדובר בתפקיד בכיר כמו מנכל, מנהל מכירות או כל תפקיד אחר, יש שאלה אחת מרכזית ... שכדאי לשאול את המועמד על מנת להבין עד כמה הוא באמת מבין את התפקיד שאליו הוא מתראיין . השאלה היא: מה לדעתך יכול לגרום לך להיכשל בתפקיד שלך?. השאלה הזאת חשובה במיוחד כיוון שהיא מאלצת את המרואיין לחשוב לעומק על המהות האמיתית של התפקיד שאליו הוא מועמד. בדרך כלל, בראיון עבודה, שואלים שאלות רגילות ומוכרות כמו ספר לי על עצמך, מה החוזקות שלך?, למה אתה מתאים לתפקיד?, למה ... שהמועמד יכיר בצורה מעמיקה ויסודית את מהות התפקיד ואת הבעיות האפשריות בו. איך לראיין מנהל או עובד בכיר? לדוגמה, נניח שמראיינים אדם לתפקיד של מנהל מכירות. אפשר לשאול אותו בצורה ברורה וישירה: מה לדעתך יכול לגרום לך לא להצליח בתפקיד ... להבין אותם לעומק, ולהציע דרכים ופתרונות להתמודדות איתם מראש. כיצד להתכונן לראיון עבודה מוצלח? אם אתה בעצמך מועמד לתפקיד כלשהו, השאלה הזו יכולה להופיע בכל רגע במהלך הראיון , ולכן מומלץ מאוד להתכונן אליה מראש. ההכנה הטובה ביותר לראיון עבודה היא לא לשנן תשובות סטנדרטיות לשאלות מוכרות, אלא דווקא לשבת לפני הראיון ולנתח לעומק את התפקיד: מה בדיוק כולל התפקיד שאני מתראיין אליו? אילו תכונות נדרשות ממני על מנת שאוכל להצליח בתפקיד? מהם הגורמים שעלולים להפריע לי להצליח בתפקיד? איך ... ויסודית יותר, כך תוכל לתת תשובות ברורות, מקצועיות, משכנעות ואמינות יותר במהלך הראיון, ובכך להגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה שלך. איך להימנע משאלות חרטה בראיון עבודה? השאלה מה לדעתך יכול לגרום לך להיכשל בתפקיד שלך? עדיפה בהרבה על שאלות כלליות או שגרתיות כמו מה ... מאפשרות להבין לעומק את רמתו האמיתית. לעומת זאת, שאלת הכישלון בתפקיד מאלצת את המרואיין לתת תשובה אותנטית ומעמיקה יותר, שחושפת בבירור עד כמה הוא מבין את מהות התפקיד והאתגרים שבו. התשובה שלו מלמדת ... בתפקיד, וכיצד הוא מתכנן להתמודד איתה בפועל. בשורה התחתונה, השאלה הזו מאפשרת למראיין לראות מי עומד מולו, האם המועמד באמת מתאים לתפקיד מבחינה מקצועית, והאם הוא יצליח להתמודד עם האתגרים שיצוצו במהלך העבודה. איך לראיין עובדים בכירים? מה לשאול מנהל בראיון עבודה? איך לבדוק התאמה לתפקיד? איך להתכונן לראיון עבודה? מה גורם למנהלים להיכשל? שאלות אפקטיביות לראיון עבודה איך לזהות עובד מקצועי? איך לזהות את המקצועיות של מועמד בריאיון עבודה? ברגע שמראיינים מישהו לתפקיד מסוים ורוצים לבדוק עד כמה הוא באמת מבין את מהות התפקיד שלו, אחת השאלות היעילות ביותר היא: מה לדעתך יכול לגרום לך להיכשל בתפקיד שלך? לדוגמה, אם אנחנו מראיינים מועמד לתפקיד מנהל מכירות, אפשר לשאול אותו: שלום אדוני, מה לדעתך יכול לגרום לך לא להצליח בתפקיד שלך? מה ... עם חשיבה מעמיקה לפתרונות, כך ניתן להסיק שהוא מבין היטב את התחום. סיכום אם אתם מראיינים מועמד לתפקיד כלשהו, במקום לשאול את השאלות הרגילות, נסו לשאול אותו: מה לדעתך יכול לגרום לך להיכשל בתפקיד? ... את האתגרים הכרוכים בו, וכיצד הוא מתכוון להתמודד עם הקשיים. לחיפוש מידע נוסף על ראיונות עבודה והכנה מקצועית, ניתן להיכנס לאתר האינטרנט EIP.co.il. ...
ראיון עבודה - איך לראיין עובדים? מה לשאול בראיון עבודה? איך לראיין מועמד לעבודה?
ראיון עבודה - איך לראיין עובדים? מה לשאול בראיון עבודה? איך לראיין מועמד לעבודה? ובו יתבאר, איך לראיין עובדים? מה עליך כמראיין, לשאול את העובד, בראיון עבודה? איך לראיין מועמד לעבודה? מה לשאול בראיון עבודה? ועוד. ובטרם נסביר מה לשאול עובד בראיון עבודה, נסביר מדוע הרעיון רלוונטי לכל תחום בחיים. כל בחירה אותה מבצע האדם, היא סוג של ראיון עבודה. ראיון עבודה מורכב ממספר גורמים: המראיין, המרואיין, התכלית שלשמה הוא מרואיין, השאלות של המראיין, התשובות של המרואיין, קבלת ההחלטה של המראיין לגבי האם לצרף את המרואיין לארגון. וכך, אותם הגורמים קיימים אצל כל אדם בכל החלטה שהוא מקבל. המראיין, הוא האדם עצמו. המרואיין, זאת אפשרות הבחירה האלטרנטיבה שיש לאדם. התכלית של הראיון, היא התכלית של הפעולה שהאדם מבצע. השאלות והתשובות של הראיון, הם ההתלבטויות של האדם מול עצמו, שיקולי בעד ונגד. קבלת ההחלטה של המראיין, היא הבחירה של האדם, האם לבצע את הפעולה. הארגון אליו מצטרף העובד, הם החיים של האדם. כך שכל מה שנכון לגבי ראיון עבודה, נכון לגבי כל החיים. ראיון עבודה טוב, תלוי בשאלת שאלות נכונות. דהיינו, שאלת שאלות שמספקות את המידע הנדרש והרלוונטי באמת, לצורך ביצוע העבודה. כדי שראיון העבודה יהיה טוב, על המראיין להגדיר לעצמו את המהות של התפקיד שברצונו שהעובד יבצע. מהות התפקיד הגדרת התפקיד של העובד המרואיין, היא פועל יוצא של הבנת הצורך האמיתי של המעביד ושל הארגון. לכן השלבים הם כדלהלן: שלב ראשון, נסה להגדיר במדויק, מהי התכלית של גיוס העובד. שלב שני, נסה להגדיר ... אופי התפקיד של העובד. נסה להבין מראש, מה בדיוק הוא אמור לעשות. ככל שהפירוט יהיה גדול יותר, כך טוב יותר. שלב שלישי, הוא שלב בניית השאלות עבור המרואיין. השאלות שתציג לעובד, אמורות להיות מסוגלות לספק לך מידע, על היכולת של העובד, להשיג עבורך את התכלית הסופית. נסה להגדיר עם עצמך, את הדברים החשובים ביותר, ...
ראיון עבודה, ראיונות, איך לראיין עובדים? איך להתראיין לעבודה? איך להצליח בראיון? טיפים לראיון עבודה, שיטות לראיון עבודה, שאלות בראיון עבודה, תשובות בראיון עבודה, לשאול שאלה לא ברורה, לשאול בראיון עבודה, לענות בראיון עבודה
ראיון עבודה, ראיונות, איך לראיין עובדים? איך להתראיין לעבודה? איך להצליח בראיון? טיפים לראיון עבודה, שיטות לראיון עבודה, שאלות בראיון עבודה, תשובות בראיון עבודה, לשאול שאלה לא ברורה, לשאול בראיון עבודה, לענות בראיון עבודה
ראיון עבודה, ראיונות, איך לראיין עובדים? איך להתראיין לעבודה? איך להצליח בראיון? טיפים לראיון עבודה, שיטות לראיון עבודה, שאלות בראיון עבודה, תשובות בראיון עבודה, לשאול שאלה לא ברורה, לשאול בראיון עבודה, לענות בראיון עבודה איך לבדוק אם עובד הוא חכם או טיפש בראיון עבודה? אחת הדרכים החשובות לדעת האם האדם שמתראיין לעבודה הוא חכם או טיפש, האם הוא יהיה עובד טוב או גרוע, היא לשאול אותו שאלה בצורה לא ברורה בכוונה. כלומר, אם יש משהו ספציפי שהמראיין רוצה לבדוק בידע או ביכולות של העובד, עליו לשאול את השאלה באופן ... כך שניתן יהיה להבין אותה בכמה דרכים שונות. לדוגמה, נניח שאתה רוצה לדעת האם המרואיין יודע איך להחליף מנוע ברכב. במקום לשאול אותו איך מחליפים מנוע ... ויש לה מספר פירושים אפשריים. הסיבה שכדאי לעשות זאת, היא כי התגובה של המרואיין מלמדת הרבה על הגישה שלו לעבודה, ועל סגנון החשיבה שלו. אדם שנשאל שאלה לא ברורה יכול להגיב בשתי צורות מרכזיות: אפשרות ראשונה היא שהמרואיין ינסה מיד לתת תשובה, אפילו אם לא הבין לעומק את השאלה. כלומר, הוא ... באופן אוטומטי וטכני, בלי להבין את מהות ההוראות שניתנו לו. מצב נוסף הוא שהמרואיין אמנם נותן תשובה, והתשובה נכונה למרות שהוא לא הבין את השאלה שלך עד ... ולראות אם הוא באמת מבין את המשמעות העמוקה של מה ששאלת. המצב האידיאלי הוא שהמרואיין, לפני שהוא עונה, קודם כל מוודא שהוא הבין נכון. הוא לא ממהר לענות, ... יותר של מה שמבקשים ממנו לעשות. למה המעסיק צריך לשאול שאלות לא ברורות בכוונה בראיון עבודה? הסיבה המרכזית ששווה לשאול שאלות מעורפלות בכוונה, היא כדי לראות כיצד המרואיין יגיב במצבים דומים בעבודה. במהלך העבודה האמיתית, העובד לא תמיד ... התכוונו, הוא עובד שיפעל נכון גם כאשר יקבל הנחיות לא לגמרי ברורות. כיצד מרואיין צריך להגיב כאשר שואלים אותו שאלה לא ברורה? כאשר המרואיין נשאל שאלה לא ברורה בראיון עבודה, חשוב מאוד שיתעקש להבין את השאלה לעומק. עליו לשאול שאלות הבהרה כגון: האם התכוונת לאפשרות א או אפשרות ב?. חשוב שהמרואיין לא ינסה מיד לתת תשובה מתוך לחץ או מתוך רצון להרשים, אלא יברר קודם כל למה המראיין התכוון. מרואיין שנלחץ ועונה מהר מדי בלי להבין את השאלה מסתכן בכך שהתשובה שלו תהיה ... לקרוא מידע נוסף באתר על איך לשאול שאלות הבהרה בצורה חכמה. מה המשמעות אם המראיין בעצמו לא מצליח לנסח את השאלה? לפעמים השאלה הלא ברורה לא נובעת ממבחן מתוחכם אלא פשוט מכך שהמראיין בעצמו לא יודע לנסח היטב את השאלה שלו. מצב כזה צריך להדליק נורה אדומה אצל המרואיין, שכן הוא עלול לעבוד תחת מנהל שלא יודע להגדיר משימות בצורה ברורה, ...
איך לראיין עובדים? איך לדעת האם העובד רוצה את התפקיד? איך לדעת מהי מידת ההתאמה של העובד לתפקיד? איך לדעת האם העובד יתפטר? איך לדעת האם המועמד מתאים לתפקיד? איך לדעת האם העובד יהיה שמח בתפקיד? איך לדעת מה ההתאמה של העובד לתפקיד? איך לראיין מועמד לעבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איזה שאלות לשאול בראיון עבודה? גיוס עובדים, ניהול משאבי אנוש, איך לגייס עובדים? איך לבחון התאמה לתפקיד? מבחני מיון, הכנה לראיון עבודה, איך לדעת האם העובד מתאים לתפקיד?
... לראיין עובדים? איך לדעת האם העובד רוצה את התפקיד? איך לדעת מהי מידת ההתאמה של העובד לתפקיד? איך ... המועמד מתאים לתפקיד? איך לדעת האם העובד יהיה שמח בתפקיד? איך לדעת מה ההתאמה של העובד לתפקיד? איך לראיין מועמד לעבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איזה שאלות לשאול בראיון עבודה? גיוס עובדים, ניהול משאבי אנוש, איך לגייס עובדים? איך לבחון התאמה לתפקיד? מבחני מיון, הכנה לראיון עבודה , איך לדעת האם העובד מתאים לתפקיד? וכאן אסביר, לגבי ראיון עבודה, במידה ואתה המראיין, איך לראיין מועמד לעבודה? ומה לשאול בראיון עבודה? ואיך לדעת האם המועמד מתאים לתפקיד? אז בעיקרון, כדי שמישהו יתאים לתפקיד, הוא צריך ... בהכרח אומרת שיש רצון לעבוד בתפקיד. אז איך לדעת מה היכולת המקצועית של הבן אדם? ומה בדיוק לשאול אותו בראיון? זה נושא שלם בפני עצמו כפי שכבר הסברתי אותו גם בהקשר של איך לראיין ועוד. אבל כאן אני רוצה להתמקד באיך לדעת האם למישהו יש את הרצון לעבוד בתפקיד הזה? איך לדעת האם ... הארגונית שסביבו ועוד כל מיני דברים, דרך נקודת המבט שלו על מקום העבודה שהוא עבד בו. לסיכום: לראיין עובדים זאת מיומנות, וכדאי לדעת לשאול שאלות בראיון כדי לדעת מה ההתאמה לתפקיד של העובד חדש. ואת ההתאמה של הרצון של העובד לתפקיד, אפשרי לגלות גם דרך ...
איך להצליח בראיון עבודה? איך לראיין עובדים? מה לענות בראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? טיפים למרואיין, טיפים למראיין, איך לספר על עצמי? ספר לי על עצמך, מה החסרונות שלך? איך להתכונן לראיון עבודה? עצמאי או שכיר
איך להצליח בראיון עבודה? איך לראיין עובדים? מה לענות בראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? טיפים למרואיין, טיפים למראיין, איך לספר על עצמי? ספר לי על עצמך, מה החסרונות שלך? איך להתכונן לראיון עבודה? עצמאי או שכיר
... להצליח בראיון עבודה? איך לראיין עובדים? מה לענות בראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? טיפים למרואיין, טיפים למראיין, איך לספר על עצמי? ספר לי על עצמך, מה החסרונות שלך? איך להתכונן לראיון עבודה? עצמאי או שכיר איך לענות על השאלה ספר לי על עצמך בראיון עבודה? כדי להצליח בראיון עבודה, אליעד כהן מציג את הגישה הנכונה שיש לאמץ כשניגשים לשאלה ספר לי ... מה עשו בעבר. אבל התשובה הזו, לטענתו, אינה מעניינת את המראיין כלל. הדבר החשוב באמת, לפי אליעד, הוא להבין שהמראיין רוצה לדעת האם המועמד יוכל להביא ערך לחברה ולבצע את התפקיד בצורה טובה יותר ... במקום לספר איפה למדת או מה התחביבים שלך, עדיף לשאול את המראיין באופן ישיר על התפקיד, למשל: אתה מראיין אותי לתפקיד ניהולי במחלקת רכש? תוכל לתת לי דוגמה לשלוש בעיות עיקריות שאתה ... בין החשיבה של עצמאי לחשיבה של שכיר. שכיר לרוב מגיע לראיון בתחושה שהוא צריך להוכיח את עצמו ולקוות שיקבלו אותו לעבודה. לעומת זאת, ... לצרכים של הלקוח. כך צריך גם השכיר לחשוב כשהוא מגיע לראיון עבודה - להראות באופן ספציפי איך הוא מתכוון לענות על הצרכים של החברה ... כהן ממליץ על גישה אקטיבית ולא מתגוננת. הוא מציין שהמראיין אמנם רוצה לדעת למה עזבת את העבודה הקודמת, אך באותה מידה אפשר גם לשאול את ... העובד הקודם? המטרה היא לשנות את מאזן הכוחות, ולהדגיש שהראיון הוא דו - כיווני, וכך להציג את עצמך כמי שיש לו ביטחון בערך שהוא מביא ... יותר. לסיכום ההרצאה הנקודה המרכזית של אליעד כהן היא שבכל ראיון עבודה, עליך לחשוב כמו עצמאי שמוכר מוצר, כשהמוצר הוא אתה. המטרה שלך ... אמיתיים ומעשיים לבעיות שהחברה מתמודדת איתן. איך להצליח בראיון עבודה? מה לענות על ספר לי על עצמך? איך לחשוב כמו עצמאי? טיפים לקידום ... האם חייבים תואר אקדמי להצלחה בקריירה? איך לשווק את עצמי בראיון עבודה? שכיר או עצמאי, איך להכין ראיון עבודה? איך עצמאי חושב? איך שכיר חושב? איך להתקדם במקום העבודה? איך ... של שכיר, גישה של עצמאי, היצע וביקוש בשוק העבודה, הכנה לראיון עבודה, שיטות לראיון עבודה, כתיבת קורות חיים, איך להציג את עצמי בראיון עבודה? שאלות נפוצות בראיון עבודה, מדריך הכנה לראיון עבודה, טיפים לראיון עבודה מוצלח, שאלות מראיונות עבודה, שיווק עצמי במקום העבודה, קידום בקריירה, איך להתקדם בקריירה? ... לשווק את עצמי למנהל במקום העבודה? איך להפוך להיות מנהל? ראיון עבודה ספר על עצמך, ספר על עצמך בראיון עבודה, איך להרשים ב
איך לראיין אנשים? איך לשאול שאלות בראיון עבודה? איך להכין שאלות לראיון עבודה? איזה שאלות לשאול בראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איך להתכונן לראיון? לא להרשים של הנשאל, מראיין ומרואיין, איך לראיין עובדים? איך לראיין איש מקצוע?
איך לראיין אנשים? איך לשאול שאלות בראיון עבודה? איך להכין שאלות לראיון עבודה? איזה שאלות לשאול בראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איך להתכונן לראיון? לא להרשים של הנשאל, מראיין ומרואיין, איך לראיין עובדים? איך לראיין איש מקצוע?
... לראיין אנשים? איך לשאול שאלות בראיון עבודה? איך להכין שאלות לראיון עבודה? איזה שאלות לשאול בראיון עבודה? מה לשאול בראיון עבודה? איך להתכונן לראיון? לא להרשים של הנשאל, מראיין ומרואיין, איך לראיין עובדים? איך לראיין איש מקצוע? כאשר אתם מבצעים ראיון עבודה או מראיינים איש מקצוע, השאלות שתחליטו לשאול הן קריטיות עבור הערכת הידע והיכולות של המרואיין. אליעד כהן מסביר כיצד לשאול שאלות בצורה נכונה ומעוררת מחשבה, ומהם הדברים שחשוב להימנע מהם במהלך ראיון כזה. הנה הסיכום המלא והמפורט של עקרונות המפתח: איך לשאול שאלות כדי לברר מה מרואיין יודע? הנקודה המרכזית שצריך להבין היא, כאשר אתם ... הידע וההבנה שלו בנושא מסוים. חשוב לשים לב שאתם לא נכנסים לדמות שבה אתם מנסים להרשים את המרואיין בידע שלכם. המטרה היא לא להציג את עצמכם כמומחים בתחום, אלא להוציא מידע מהמרואיין בצורה נקייה ונטולת פניות. המלכודת בה מראיין נכנס: הנטייה להרשים את המרואיין במהלך ריאיון עבודה או ראיון עם איש מקצוע, יש נטייה מובהקת של מראיינים לנסות להרשים את המרואיינים בידע שלהם. לדוגמה, אם אתם מראיינים רואה חשבון או עובד אחר, אתם עשויים להרגיש צורך להשלים את תשובות המרואיין, להוסיף מידע, או לתרום מידע תוך כדי השיחה. התנהגות כזו יכולה להסתיר את המידע האמיתי על הידע של המרואיין. יש היגיון במצבים בהם עליכם לשדר שאתם מבינים גם בנושאים שאינכם בקיאים בהם, אך בהקשר של ראיון עבודה זה לא רלוונטי. כשאתם מראיינים מישהו, אל תנסו להרשים אותו. המטרה היא לבדוק ... יודע. אם תתחילו להוסיף מידע, אתם בעצם מונעים מעצמכם את היכולת להבין את הידע האמיתי של המרואיין. הטיפ החשוב ביותר - תהיו הטיפש בריאיון בכדי להוציא את המידע האמיתי מהמרואיין, כדאי לאמץ גישה של הטיפש - כלומר, להעמיד פנים שאתם לא יודעים את התשובות ולהשאיר את המרואיין להסביר את עצמו. זהו כלי חשוב שמאפשר לכם להבין ... יודע. שאלות כאלה יכולות לכלול: - איך היית עושה ככה וככה? - מה דעתך על נושא מסוים? כך המרואיין יוכל להציג את עמדתו בצורה חופשית, ותוך כדי כך ... ביניהם? עליכם להבין את ההבדל בין שאלות פתוחות ושאלות ממוקדות: - שאלות פתוחות מאפשרות למרואיין להציג את מחשבותיו בצורה חופשית ולהסביר איך הוא ...
הכנה לראיון עבודה, מה לשאול בראיון עבודה? איך לראיין עובד חדש? איך לראיין מנהל עבודה? איך לראיין איש מכירות? איך לראיין עובדים? איך לדעת האם העובד מתאים לתפקיד? סימולציות בראיון עבודה, שאלות לראיון עבודה, טיפים לראיון עבודה
הכנה לראיון עבודה, מה לשאול בראיון עבודה? איך לראיין עובד חדש? איך לראיין מנהל עבודה? איך לראיין איש מכירות? איך לראיין עובדים? איך לדעת האם העובד מתאים לתפקיד? סימולציות בראיון עבודה, שאלות לראיון עבודה, טיפים לראיון עבודה
... לראיון עבודה, מה לשאול בראיון עבודה? איך לראיין עובד חדש? איך לראיין מנהל עבודה? איך לראיין איש מכירות? איך לראיין עובדים? איך לדעת האם העובד מתאים לתפקיד? סימולציות בראיון עבודה, שאלות לראיון עבודה, טיפים לראיון עבודה למה בכלל שואלים שאלות בראיון עבודה? אנשים רבים מתלבטים מה כדאי לשאול עובד בריאיון עבודה, אילו שאלות לשאול ואיך לבחון את ההתאמה שלו לתפקיד. באופן הפשוט והאידיאלי ביותר, כדי לדעת אם עובד מתאים ... כל אדם לעבודה באופן מיידי, ולכן אנחנו מנסים לברר מראש האם הוא מתאים או לא באמצעות שאלות בראיון עבודה. בעצם, כל השאלות שאנחנו שואלים מטרתן היא לבדוק האם העובד מתאים לתפקיד שאותו אנחנו רוצים שימלא. מה הדרך הטובה ביותר לשאול שאלות בראיון עבודה? הדרך הטובה ביותר לבדוק את ההתאמה של העובד היא על ידי כך שניצור בתוך ראיון העבודה עצמו סימולציות ותרחישים שמדמים כמה שיותר את העבודה בפועל. כלומר, במקום לשאול שאלות כלליות או תאורטיות, אנחנו רוצים לראות את העובד עובד בפועל, עוד במהלך הריאיון. ... העובד מסוגל להתמודד בצורה מעשית עם התפקיד ועם האתגרים האמיתיים שהוא יפגוש בעבודה. כיצד לראיין איש מכירות בצורה נכונה? כשאנחנו מראיינים איש מכירות, חשוב לא לשאול רק שאלות כלליות, אלא לשים אותו בסיטואציה של מכירה אמיתית. בריאיון עבודה לאיש מכירות כדאי להגיד לו: יש לך את המוצר הזה והזה, תמכור לי אותו. כשהוא ... ולבעיות שמאפיינות את העבודה עצמה. אילו שאלות לשאול כדי לבדוק התאמה לתפקיד? כל שאלה בראיון עבודה צריכה להיות נגזרת מתוך האתגרים שהעובד יצטרך להתמודד איתם בתפקיד בפועל. הדרך הטובה ביותר לקבוע אילו שאלות לשאול היא פשוט לשבת, לחשוב ולנתח את העבודה עצמה. יש ... הוא יצטרך לקבל החלטות קשות? את המצבים הללו אנחנו צריכים לשחזר כמה שיותר במדויק בתוך ראיון העבודה עצמו. במקום לשאול שאלות תאורטיות כגון מה הניסיון שלך בניהול פרויקטים?, פשוט ניצור סיטואציות מעשיות ונאמר: הנה פרויקט שנתקל בקושי מסוים, איך תפתור את הבעיה?. כך ... איך המועמד באמת פועל תחת לחץ ואיך הוא מתמודד עם אתגרים אמיתיים. איך לנהל סימולציה יעילה בראיון עבודה? כדי שסימולציה תהיה יעילה ואמיתית ככל האפשר, היא צריכה: להיות מאוד קרובה למציאות של התפקיד עצמו. להכיל בתוכה את האתגרים המרכזיים שיש בתפקיד. להיות מאתגרת מספיק ... היא הכלי הטוב ביותר שיש לנו להעריך התאמה אמיתית לתפקיד. כיצד להכין את השאלות המתאימות לראיון עבודה? הדרך הכי טובה להכין שאלות היא קודם כל להבין מה בדיוק התפקיד, מה הדרישות, מהן הבעיות שהעובד יפגוש, ואז מתוך הדברים האלו לייצר את השאלות והסיטואציות. למשל, אם ... המועמד לתפקיד, ולדעת מראש אם הוא באמת מתאים לנו או לא. גיוס עובדים משאבי אנוש מה שואלים בראיון עבודה? התאמה לתפקיד סימולציות בראיון עבודה איך לראיין איש מכירות? איך לראיין מנהל עבודה? מה לשאול עובד בריאיון עבודה? שואלים חברים, מה כדאי לשאול עובד בריאיון עבודה? אנחנו מחפשים מועמד לתפקיד מסוים, ורוצים לדעת איך להעריך את התאמתו. התשובה הפשוטה ... הדרך הנכונה ביותר היא לשלב סימולציות בתוך הריאיון. סימולציות בריאיון עבודה נניח שאנחנו מראיינים מועמד למשרת מנהל פרויקטים. תפקידו כולל בין היתר אפיון דרישות מול לקוחות. בריאיון ניתן לו סימולציה: שלום, אתה עכשיו בפגישה עם לקוח מסוים. איך תאפיין את המערכת שלו? בכך אנו ... לריאיון עבודה ואיך להצליח בריאיון עבודה. בהצלחה! גיוס עובדים, משאבי אנוש, מה שואלים בראיון עבודה? התאמה לתפקיד ...
גיוס עובדים, מי יראיין את העובד החדש? תהליך גיוס עובד לארגון, מי צריך לראיין את העובד החדש? כוח אדם, איך לגייס עובד חדש? איך לבנות צוות עובדים? איך לראיין עובד חדש? תהליך גיוס עובדים, יעוץ ארגוני, איך לראיין עובדים חדשים? מבנה ארגוני
גיוס עובדים, מי יראיין את העובד החדש? תהליך גיוס עובד לארגון, מי צריך לראיין את העובד החדש? כוח אדם, איך לגייס עובד חדש? איך לבנות צוות עובדים? איך לראיין עובד חדש? תהליך גיוס עובדים, יעוץ ארגוני, איך לראיין עובדים חדשים? מבנה ארגוני
... עובדים, מי יראיין את העובד החדש? תהליך גיוס עובד לארגון, מי צריך לראיין את העובד החדש? כוח אדם, איך לגייס עובד חדש? איך לבנות צוות עובדים? איך לראיין עובד חדש? תהליך גיוס עובדים, יעוץ ארגוני, איך לראיין עובדים חדשים? מבנה ארגוני מי אמור לראיין עובד חדש בארגון? כאשר ארגון מחפש לגייס עובד חדש, נשאלת השאלה מי בדיוק אמור להיות המראיין של העובד. בארגונים קטנים, שבהם יש מנהל אחד ... שיבצע את הריאיון, מכיוון שאין מישהו אחר שיכול לעשות זאת. אבל מה קורה בארגונים גדולים עם כמה רמות ניהול ומבנה ארגוני מורכב? מי באמת צריך לראיין את העובד החדש? מדוע המנהל הישיר חייב לראיין את העובד החדש? הכלל הראשון הוא שהמנהל הישיר, כלומר, האדם שינהל את העובד באופן יומיומי, חייב להיות זה שמראיין את העובד. לדוגמה, אם מדובר בתהליך גיוס של איש מכירות, הראשון שיראיין את איש המכירות הוא מנהל המכירות שאצלו העובד ... לעצמו את כלי העבודה שלו, כך גם מנהל חייב לבחור את העובדים שלו. אם לדוגמה מגיע מועמד לתפקיד מכירות, ומישהו אחר בארגון, שאינו המנהל הישיר, מראיין ומקבל אותו לעבודה, ייתכן מצב בעייתי מאוד: כאשר ... במשימותיו, המנהל הישיר עשוי לטעון שלא הוא בחר אותו, ולכן אין זו אשמתו. זה יוצר בעיית אחריות ברורה. לעומת זאת, אם המנהל הישיר הוא זה שבחר, ראיין ואישר את העובד, הוא נושא באחריות מלאה כלפי ... ריאיון העובדים מלמטה למעלה? כדי שהתהליך יהיה אפקטיבי וברור, הוא צריך להתבצע בצורה מדורגת, תמיד מלמטה כלפי מעלה. ראשית, המנהל הישיר צריך לראיין ולסנן את המועמדים הפוטנציאליים. רק לאחר שהמנהל הישיר בחר מספר מועמדים מתאימים, הוא מעביר את אותם מועמדים לראיון נוסף אצל המנהל שמעליו, וכך הלאה במעלה המבנה הארגוני. לדוגמה, אם אנו רוצים לגייס איש מכירות זוטר, המנהל הישיר שלו (מנהל מכירות זוטר) יראיין תחילה. לאחר מכן, את המועמדים שהוא סימן כמתאימים יראיין המנהל שלו (מנהל מכירות בכיר יותר), ואולי אף ... בארגון בכיר יותר וקריטי יותר, כך נדרשת מעורבות גדולה יותר של מנהלים בכירים בריאיון. חשוב להדגיש כי אין חובה שהמנהל הבכיר ביותר בארגון יראיין כל עובד זוטר שמגויס לתפקיד נמוך בהיררכיה. למשל, מנכל הארגון בדרך כלל לא יראיין איש מכירות זוטר, אלא אם כן מדובר בתפקיד ... לתסכול, פגיעה בביצועים וירידה ביעילות העבודה בארגון. סיכום מלא ומפורט של תהליך גיוס עובדים בארגון המנהל הישיר של העובד חייב להיות הראשון שמראיין ובוחר את העובד החדש. רק לאחר שהמנהל הישיר מסנן ומאתר מספר מועמדים מתאימים, המועמדים עולים לראיון אצל המנהל שמעליו. ככל שהתפקיד בכיר וחשוב יותר, כך יש צורך במעורבות גבוהה יותר של מנהלים בכירים בתהליך הריאיון. הראיונות מתבצעים תמיד מלמטה כלפי מעלה, מהמנהל הישיר ועד להנהלה הגבוהה יותר, בהתאם לדרג התפקיד. הגישה המדורגת יוצרת אחריות ברורה על העובד, ומונעת בעיות של חוסר מחויבות מצד המנהל לעובדיו. איך לראיין עובד חדש? תהליך גיוס עובדים ניהול כוח אדם תהליך ראיון עובדים ייעוץ ארגוני מבנה ארגוני מי אמור לראיין עובד בארגון? מי אמור לראיין עובד חדש בארגון? שלום חברים כאשר מראיינים עובד, מי אמור לראיין אותו? בהנחה שמדובר בארגון גדול עם כמה רמות ניהוליות, מי צריך לבצע את הריאיון? הגדרת האחריות בתהליך הגיוס אם אתה מנהל עסק קטן ויש לך עובדים ישירים, כנראה שאתה זה שמראיין אותם, כי אין מישהו אחר שיכול לבצע את זה. אבל אם מדובר בארגון עם מבנה היררכי, הכולל מנהלים ותתי - מנהלים, אז עולה השאלה - מי אמור לראיין את העובד החדש שרוצים לגייס? המנהל הישיר - הראיון הראשוני בגדול, האדם הראשון שאמור ל
הדרכת מנהלי מכירות, איך לראיין איש מכירות? סימולציה לאיש מכירות? איך לראיין מנהל מכירות? ראיון עבודה לאיש מכירות? טיפול בהתנגדויות מכירה? בירור צרכי הלקוח, איתור צרכי הלקוח, מה לשאול בראיון עבודה? איך להתקבל לעבודה בתור איש מכירות? איך לעבוד במכירות? איך לראיין עובדים?
... מנהלי מכירות, איך לראיין איש מכירות? סימולציה לאיש מכירות? איך לראיין מנהל מכירות? ראיון עבודה לאיש מכירות? טיפול בהתנגדויות מכירה? בירור צרכי הלקוח, איתור צרכי הלקוח, מה לשאול בראיון עבודה? איך להתקבל לעבודה בתור איש מכירות? איך לעבוד במכירות? איך לראיין עובדים? כאשר אנחנו רוצים לראיין איש מכירות, אנחנו נרצה לתהות על קנקנו ובין השאר להבין האם ועד כמה הוא יודע לעשות איתור צרכי הלקוח ולטפל בהתנגדויות. כי איש מכירות רע, ינסה ... לטפל בהתנגדות מכירה של הלקוח, בלי שהוא מבין לעומק את ההתנגדות של הלקוח. ולכן, בסימולציה של ראיון עבודה לאיש מכירות, אנחנו נרצה לשאול אותו שאלות ולעשות לו סימולציה של התנגדות וכולי. אבל המראיין צריך לדעת איך לשאול את השאלות הנכונות. וכאן נחדד את העניין. אם נשאל את המועמד למשרת איש מכירות, שאלה מאוד ספציפית וחד משמעית, הסיכוי שנקבל מהמתראיין תשובה ספציפית בלי לעשות איתור צרכי הלקוח, גדול יותר. וכך לא נוכל באמת להכיר את המרואיין. לדוגמה אם בסימולציה נשאל שאלה מאוד ספציפית של תוך כמה שניות בדיוק הרכב מאיץ מ 0 ל 100 קמש?, אז בסיכוי גבוה שהמרואיין ישיב תשובה ספציפית לשאלה הספציפית. לעומת זאת, אם נשאל שאלה יותר פתוחה ולא ברורה, שאלה שיש לה כמה פירושים אפשריים, לדוגמה מה לגבי המהירות של ... כי המוצר יקר לי, שאז נצפה לשמוע תשובה של למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהמוצר יקר. בקיצור, כשמראיינים עובד למשרת איש מכירות, צריכים לדעת בסימולציה, לשאול שאלות לא ברורות, שיש להן כל מיני פירושים אפשריים, וכך גם להעלות התנגדויות מאוד כלליות שיש ... את הסיכוי שנוכל להבין את דרך הפעולה של המועמד למשרת איש המכירות. ועוד באותו עניין, כשנראיין איש מכירות, נוכל להעלות התנגדות מכירה כללית של אני צריך לבדוק לחשוב על זה. ואז כנראה שאיש המכירות מורגל להגיב בתגובה של על מה אתה צריך לחשוב. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טכניקות שכנוע, טיפים לראיון עבודה, טיפים לדייט, איך לדעת מה לענות בראיון עבודה? איזה תשובה לענות בראיון עבודה? להתכונן לראיון עבודה, תקשורת בין אישית, לדעת מה לשאול, מה לענות לשאלות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: לראיין עובדים, למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לראיין עובדים, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מומחה, קואצ'ינג לילדים, טיפול אישי מומלץ בתחום לראיין עובדים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 09:04:26 - wesi1