אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למידה ✔מהי אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך ללמוד לאהוב את עצמי? תרגילים לאהבה עצמית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:24מהי אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך ללמוד לאהוב את עצמי? תרגילים לאהבה עצמית, איך להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני? המדריך לאהבה עצמית, פיתוח אהבה עצמית
מה הבעיה באהבה עצמית המבוססת על תנאים?

אליעד כהן מסביר שאנשים רבים מתקשים לאהוב את עצמם בגלל שהם מנסים לבסס את האהבה שלהם על תנאים מסוימים. למשל, אם אדם אוהב את עצמו כי הוא חושב שהוא נראה טוב או חכם, הוא מציב תנאי שהופך להיות בעייתי בעתיד. ברגע שהמציאות תשתנה והאדם ירגיש שהוא כבר לא נראה טוב או לא מספיק חכם, הוא יאבד את הבסיס לאהבה העצמית שלו ויחווה שנאה עצמית.

אליעד מסביר שגם התכונות החיוביות הן אף פעם לא מוחלטות. אדם שחושב שהוא חכם, יוכל תמיד למצוא מישהו חכם יותר ממנו, או תחום שבו הוא פחות מצליח, מה שמיד יערער את האהבה העצמית שלו. בנוסף, כל תכונה חיובית היא גם שלילית מנקודת מבט מסוימת. למשל, אדם חכם מאוד יכול למצוא את עצמו בודד, או סובל מבעיות שלא קיימות אצל אדם פחות חכם.

למה שיטת "לחשוב חיובי" לא תמיד עוזרת לאהוב את עצמך?

יש גישה נפוצה שמציעה לרשום רשימה של דברים טובים שאדם אוהב בעצמו. אך אליעד טוען שלגישה זו יש מספר בעיות משמעותיות:
  • לא תמיד אפשר למצוא תכונות חיוביות חד - משמעיות ואמיתיות שאדם יכול להאמין בהן בלב שלם.
  • גם אם נמצאה תכונה חיובית, המוח מיד יזכיר שיש בה גם חסרונות, או שהחיוביות שלה אינה מוחלטת.
  • אהבה עצמית שמבוססת על תכונות מסוימות הופכת להיות מותנית. ברגע שהתכונות האלה משתנות או מאבדות מערכן, האהבה העצמית נשברת.
לדוגמה, אם אדם אוהב את עצמו כי הוא נראה טוב, ברגע שהמראה שלו ישתנה, למשל עם הגיל או בעקבות שינוי במשקל, הוא יאבד את תחושת האהבה העצמית שלו. אותו הדבר נכון לגבי חוכמה, הצלחה או כל תכונה אחרת.

איך לתקוף את המחשבות השליליות שלך על עצמך?

אליעד מציע שיטה פרקטית וברורה כיצד להתמודד עם מחשבות שליליות. השלבים הם:
  • קודם כל לזהות את כל המחשבות השליליות שיש לך על עצמך, כמו "אני כישלון" או "אני לא נראה טוב".
  • לשאול על כל מחשבה שלילית: "האם זו באמת האמת?", ואם כן, לשאול "ואז מה?".
לדוגמה, אם אתה חושב "אני לא נראה טוב ולכן אכשל בחיים", תשאל את עצמך:
  • "האם זה באמת נכון שאכשל בחיים בגלל איך שאני נראה?"
  • גם אם כן, "ואז מה אם אכשל בחיים?"
  • "ואם לא יהיה לי כלום בחיים, מה זה באמת אומר?"
  • ואם התשובה היא "אני אמות מזה", אז שוב תשאל: "ואז מה אם אמות?"
אליעד טוען שכאשר מפרקים את המחשבה השלילית בעזרת שאלות אלו, המחשבה כבר לא מחזיקה את אותה עוצמה, וההשפעה השלילית שלה פוחתת.

למה צריך גם לתקוף את המחשבות החיוביות?

אליעד כהן מסביר שגם מחשבות חיוביות צריכות לעבור את אותה בדיקה, מפני שהן בעצם התנאים הלא - יציבים לאהבה עצמית. אם אתה אוהב את עצמך על סמך תכונה מסוימת, זה אומר שאתה בעצם לא אוהב את עצמך ללא התנאי הזה.

לדוגמה, אם אתה אוהב את עצמך כי אתה נראה טוב, אתה בעצם שונא את עצמך על כל האפשרויות שבהן לא תראה טוב. כלומר, אתה חושש באופן תמידי מהאפשרות שהתכונה החיובית תיפגע או תשתנה.

לכן, חשוב לתקוף ולחקור גם את המחשבות החיוביות, למשל:
  • "האם באמת אני נראה טוב תמיד?"
  • "האם זה באמת חשוב אם אראה טוב או לא?"
  • "מה יקרה אם בעתיד לא אראה טוב?"
ברגע שתחקר לעומק, תגלה שגם המחשבות החיוביות האלה הן לא מוחלטות, וגם להן יש צד שלילי.

איך להגיע לאהבה עצמית ללא תנאים?

אליעד כהן מציג דרך מעשית וברורה לפתח אהבה עצמית שאינה מותנית בתנאים:
  • הכנת שתי רשימות: אחת של דברים טובים בעצמך, ואחת של דברים רעים בעצמך.
  • חקירה מעמיקה של שתי הרשימות באותה שיטת שאלות שהוצגה קודם ("האם באמת זה נכון?" ו"אם כן, אז מה?").
  • הגעה למצב שבו אינך נאחז לא בדברים טובים ולא בדברים רעים.
במצב זה, אתה לא אוהב את עצמך בגלל סיבה חיצונית או פנימית כלשהי, ולכן אין סיבה שתפסיק לאהוב את עצמך ברגע שמשהו ישתנה. אליעד מדגיש שזה המצב היחיד של אהבה עצמית אמיתית, מכיוון שהיא כבר לא תלויה בשום תנאי או תכונה.

מה המסקנה הסופית?

אהבה עצמית אמיתית מגיעה רק כאשר אדם מפסיק להתלות בתנאים מסוימים לאהוב את עצמו. כדי להגיע למצב זה, עליו לחקור לעומק הן את המחשבות השליליות והן את המחשבות החיוביות, ולגלות שלכל דבר טוב יש גם צד רע ולהפך. כך נוצר מצב של אהבה עצמית בלתי מותנית, שאין בה פחד, ספק או חרדה מכך שמשהו ישתנה בעתיד.
איך אפשר לאהוב את עצמך בלי תנאים?

כדי להגיע לאהבה עצמית שאינה תלויה בתנאים, לא מספיק לנסות למצוא בתוכך רק את הדברים הטובים. אם מנסים להרכיב רשימה של תכונות חיוביות, תמיד יתעורר ספק האם באמת יש לך את התכונה הזו, ומה יהיה אם תאבד אותה. נוסף לכך, ברגע שאתה אוהב את עצמך על סמך תכונה טובה, המוח מזכיר לך שיש גם תכונות שליליות, או שתכונה זו איננה מוחלטת ושיש בה חיסרון.

לכן, הגישה שמבוססת על "אני אוהב את עצמי כי..." מסתבכת בשאלות כמו "ומה יקרה אם לא אהיה ככה יותר?" או "ומה עם כל החסרונות שקיימים בי?". בסופו של דבר, אהבה המבוססת על תנאים אינה מחזיקה מעמד לאורך זמן, כי תמיד ייתכן שהתכונה הזו לא תהיה מושלמת או שתימצא בה מגרעת כלשהי.

למה לא מומלץ להתמקד רק במחשבות הטובות?

ישנה תפיסה שלפיה, אם רוצים להעלות את הדימוי העצמי, כדאי לרשום רשימה של דברים טובים שיש בך. אולם, בשיטה הזו קיימות מספר בעיות:

1. לא בטוח שתצליח בכלל למצוא תכונות חיוביות שאתה משוכנע שיש לך.

2. גם אם אתה מוצא תכונה חיובית, המוח מיד יכול למצוא בה חיסרון, או לטעון שהיא אינה מוחלטת.

3. אהבה עצמית המותנית בתכונה מסוימת פירושה שאם התכונה איננה, אתה מאבד את האהבה העצמית.

לכן, אם אתה רגיל לאהוב את עצמך על בסיס "אני נראה טוב", למשל, ברגע שתרגיש שאולי אינך נראה טוב מספיק, או שעבר הזמן ושינית מראה, יופיעו מחשבות שליליות.

איך לתקוף את המחשבות הרעות שלך?

השלב הראשון הוא לזהות את כל המחשבות השליליות שלך על עצמך. למשל, "אני לא אוהב שאני לא נראה טוב מספיק" או "אני חושב שאני כישלון". יש לכתוב את כל המחשבות השליליות הללו ולשאול את עצמך:

- "האם באמת זאת האמת?"

- "ואם כן, אז מה?"

כך אפשר לפרק את הלוגיקה השלילית. לדוגמה, אם המוח אומר "אני לא נראה טוב, ולכן אכשל בחיים":

- שואלים "האם באמת נראה לי שאכשל בחיים רק בגלל המראה שלי?"

- ואם בכל זאת מתעקשים, ממשיכים: "אוקי, ואם אכשל לגמרי בחיים, מה זה אומר? באמת לא יהיה לי שום דבר?"

- ואם המוח ממשיך "אז אמות, כי לא יהיה לי כלום":

- שואלים "האם באמת אמות רק בגלל שאין לי כלום? ואם כן אמות, אז מה?"

כך, על ידי שאלות חוזרות, מתגלה שהחשש הוא לא תמיד הגיוני, או שאינו מחייב.

דוגמה נוספת: "אני כישלון".

- "האם באמת אני כישלון?"

- "אם נכשלתי בדבר מסוים, האם בהכרח זה אומר שאני כישלון מוחלט?"

- "גם אם אני כישלון, אז מה רע בזה בדיוק?"

ההבנה היא שכל מחשבה שלילית מורכבת מרצף של סיבות ותוצאות. בכל שלב מפורקים הרכיבים הלוגיים, עד שנחלשת התחושה השלילית המקושרת אליה.

למה חשוב לתקוף גם מחשבות חיוביות?

מעבר למחשבות שליליות, צריך לחקור גם את המחשבות החיוביות על עצמך. לדוגמה, אם אתה אומר "אני אוהב את איך שאני נראה", זו לכאורה מחשבה חיובית. אבל היא טומנת בחובה אפשרות לשנוא את עצמך ברגע שלא תיראה טוב מספיק בעיניך.

ברגע שאדם מגדיר לעצמו "אני אוהב את עצמי כי אני חכם" או "אני אוהב את עצמי כי אני נראה טוב", הוא כורך את האהבה העצמית שלו בתנאי מסוים. מספיק שהדבר הזה לא יתקיים במלואו, כדי לפגוע באהבה העצמית וליצור שנאה עצמית.

יתרה מזאת, שום תכונה אינה מוחלטת:

- "אני חכם" הוא תמיד יחסי. יש חכמים יותר ממך, או שאפשר למצוא תחום שבו אינך חכם.

- גם להיות "חכם מוחלט" יכול להיתפס כחיסרון, משום שכל דבר אפשר לראות גם באור שלילי.

כתוצאה מכך, המחשבה החיובית יכולה להיות מקור לחולשה בעתיד, כי אם המציאות לא תתאים לציפיות, המוח חוזר ומזכיר את החסרונות.

מה קורה כשאוהבים את עצמך רק עם תנאים?

כשאדם בונה אהבה עצמית רק על תנאים חיוביים, הוא מסתכן בחיפוש חסר תועלת אחרי שלמות. לאורך זמן, תכונות חיצוניות או פנימיות עשויות להשתנות, והדבר יכול ליצור תחושת אי - ודאות או פחד. לכן, גישה של "תאהב את עצמך כי..." עלולה להתפרק ברגעים של קושי.

יש אנשים שעדיין מנסים להשתמש בשיטה של דקלום משפטי אהבה חיוביים, כמו "אני אוהב את עצמי, אני מאמין בעצמי". לפעמים זה עוזר לזמן קצר, אך ברגע שיש תנודה קטנה במציאות או הופעה של ספק, הביטחון הזה מתערער.

שאלות ותשובות לדוגמה

ש: כי זאת אהבה ללא תנאים, אז למה קוראים לזה אהבה ללא תנאים?

אליעד: הכוונה במצב הזה היא שלא אכפת לך אם אתה אוהב את עצמך או שונא את עצמך, אתה לא מייחס לכך משמעות מוגדרת. כשמישהו רוצה להרגיש אהבה ללא תנאים, הוא לומד שכל דבר טוב יכול גם להיות רע, וכל דבר רע יכול להיות טוב, והכל תלוי נקודת מבט.

ש: אז מה התשובה המעשית כדי לאהוב את עצמי באמת?

ת: להכין שתי רשימות: האחת עם כל הדברים הטובים שאתה אוהב בעצמך, והשנייה עם כל הדברים השליליים שאתה לא אוהב בעצמך. לאחר מכן, לחקור את שתיהן באותה שיטה של "האם באמת זה נכון?" ו"ואם כן, אז מה?", עד שאינך נשאר עם ההיאחזות באף תכונה לטובה או לרעה.

ש: למה חשוב להשמיד גם את הרשימה החיובית?

ת: כי אם אוהבים את עצמך רק על סמך תכונה חיובית, זה בהכרח מייצר מקום לשנוא את עצמך, ברגע שהתכונה אינה מתקיימת במלואה או כשמתגלים בה חסרונות. אהבה על תנאי יוצרת פחד מהמצב ההפוך ומהאפשרות שהיא תאבד.

מהי המסקנה הסופית?

כדי לאהוב את עצמך באמת בצורה שאינה תלויה בשום דבר, מומלץ לחקור לעומק הן את המחשבות השליליות והן את המחשבות החיוביות. בכל מחשבה שלילית מחפשים מה הראיות שלה, ואם היא נכונה, אז שואלים למה זה כל כך נורא. בכל מחשבה חיובית רואים שהיא אף פעם לא מוחלטת, ותמיד אפשר למצוא בה גם חיסרון. ברגע שלא נאחזים לא ב"אני טוב" ולא ב"אני רע", מתגלה מצב שבו אהבה עצמית הופכת להיות דבר שאינו תלוי בתנאים משתנים.
עכשיו איך בן אדם יכול לאהוב את עצמו נכון, מה צריך בן אדם לעשות כדי לאהוב את עצמו נכון אז מה שאתה צריך לעשות זה לתקוף את כל המחשבות הרעות שאתה חושב על עצמך וגם לתקוף את כל המחשבות הטובות שאתה חושב על עצמך, אתם הבנתם את זה נסביר עוד פעם נגיד שאני אשאל מישהו איך לאהוב את עצמך מה אנשים יגידו תביא רשימה של הדברים שאתה אוהב בעצמך אוקי זאת גישה לא נכונה למה כי אם אתה תביא רשימה של הדברים הטובים לא בטוח שתמצא אותם ובכל דבר שתמצא יבוא חיסרון ועל כל דבר שאתה תמצא יבואו שלושה רעים זה לא יעבוד ודבר נוסף זה גם עם תנאים כי אם אתה אוהב את עצמך בגלל משהו אז המוח אומר "ומה עם זה וזה ומה יקרה אם אני כבר לא יהיה לי ומה יקרה אם פה מה יקרה אם שם".

לכן השיטה אומרת הפוך בשביל לאהוב את עצמך בלי תנאים אתה צריך לרשום רשימה מה כל הדברים הרעים שיש בי ולעשות רשימה מה כל הדברים הטובים שיש בי וצריך את שתי הרשימות האלה להשמיד, מה זאת אומרת לקחת את הרשימה של הדברים הרעים נגיד "אני לא אוהב את זה שאני לא מספיק נראה טוב" נגיד סבבה, לא משנה אתה אמור לחפש משהו שאתה לא אוהב בעצמך עד כאן הבנת ואז אתה אמור לתקוף את המחשבה הזאת איך אתה תוקף את המחשבה הזאת בשתי וריאציות קודם כל האם באמת זאת האמת ואם כן אז מה "האם באמת אני לא נראה טוב ואם כן אז מה" ואז המוח יגיד לך איזה משהו "כן כי אם אני לא נראה טוב אז בגלל זה אני לא אצליח בחיים, אוקי האם באמת זה שאני לא נראה טוב יגרום לזה שאני לא אצליח בחיים ואם כן אני לא אצליח בחיים אז מה".

ואז המוח יגיד "לא אבל אם אתה לא תצליח בחיים אז אתה לא יהיה לך שום דבר, אוקי האם באמת אם אני לא אצליח בחיים לא יהיה לי שום דבר ואם כן אז מה אז לא יהיה לי שום דבר" ואז המוח יגיד לך "לא אז אתה אם לא יהיה לך שום דבר אתה תמות אוקי האם באמת אם לא יהיה לי שום דבר אני אמות באמת" ועכשיו גם ההפך "האם אני אמות רק בגלל שלא יהיה לי שום דבר ואם כן אז מה אז לא יהיה לי שום דבר ואני אמות אז מה", אוקי אז זאת אומרת דבר אחד אתה צריך לקחת את כל המחשבות הרעות שיש לך במוח ולתקוף אותן.

עכשיו תן דוגמא למחשבה שלילית נגיד "אני לא אוהב את עצמי בגלל שמפריע לי מה שחושבים עלי בגלל שאני כישלון" סבבה בא נבדוק "האם באמת אני כישלון ואם כן אז מה" אז מה המוח יגיד "כן אתה כישלון למה אתה כישלון כי נכשלת בזה ובזה" אז בא נבדוק עוד פעם יש לנו פה סיבה ותוצאה "האם באמת נכשלתי בזה ובזה באמת נכשלתי? כן, האם זה שנכשלתי בזה ובזה מחייב את המסקנה שאני כישלון בהכרח זה אומר שאני כישלון? לא יודע עכשיו בא נניח שנכשלתי ובוא נניח שאני כישלון אז מה אם אני כישלון מה רע בלהיות כישלון כי אם אני כישלון אז משהו" בכל מקרה עכשיו שים לב איך לתקוף את המחשבות השליליות זאת שאלה אבל דבר ראשון שצריך לעשות זה לקחת את כל המחשבות השליליות ולתקוף אותן.

אחרי שסיימת לתקוף את המחשבות השליליות שלך על עצמך ולפני שסיימת לתקוף את המחשבות השליליות שלך על עצמך ותוך כדי ולפני ואחרי צריך לתקוף גם את המחשבות החיוביות אתה צריך לרשום על הנייר מה הדברים שאני אוהב בעצמי לדוגמא "אני אוהב את איך שאני נראה" הבנת צריך לתקוף את זה למה כי המחשבה שאומרת אני אוהב את איך שאני נראה היא מחשבה של אהבה או של שנאה של שנאה זה כאילו נראה אהבה אתה אומר אני אוהב את איך שאני נראה אבל זאת שנאה כי אתה בעצם אומר אני לא אוהב את זה את האפשרות שאני אראה לא טוב כי אם מישהו אומר אני אוהב את איך שאני נראה הוא בעצם אומר אני אוהב את עצמי בתנאי שאני אראה טוב.

זאת אומרת כל פעם כשאתה אומר איזה כייף לי שאני ככה אתה בעצם שותל לעצמך במוח אסור לי להיות ההפך של זה, עכשיו כשמישהו אומר לעצמו "אני אוהב את זה שאני נראה טוב" מה הוא בעצם אומר לעצמו הוא אומר לעצמו לכאורה זה טוב אבל בא נסביר למה זה רע כשאתה אומר "אני אוהב את זה שאני נראה טוב" אתה בעצם שונא את עצמך על כל הפעמים שלא היית נראה טוב ואתה שונא את זה שכרגע אתה לא נראה הכי טוב בעולם ואתה שונא את זה שיש אפשרות שבעתיד אתה לא תראה טוב כי להגיד אני נראה טוב הרי זה לא שתמיד היית נראה טוב ותמיד תיראה טוב ומוחלט נראה טוב יחסי, זאת אומרת להגיד אני נראה טוב יחסי זה אומר שפעם לא היית נראה כל כך טוב זה אומר שגם כרגע יש מישהו שנראה יותר טוב ממך וזה אומר שגם בעתיד אולי לא תיראה טוב.

לכן כשמישהו אומר "אני אוהב את עצמי כי אני נראה טוב" הוא בעצם לא אוהב את עצמו ולכן אתה צריך להגיד בדיוק כמו שבן אדם אומר לעצמו "אני שונא את עצמי כי אני מכוער" והוא צריך להילחם בזה הוא צריך להילחם גם במחשבה שאומרת "אני אוהב את עצמי כי אני נראה טוב" זה גרוע באותה מידה כל האנשים בעולם ששונאים את עצמם יש משהו שהם אוהבים את עצמם במשהו הזה, כל האנשים בעולם ששונאים את עצמם הם או שהם אהבו את עצמם בעבר באיזה משהו או שהם אוהבים את עצמם כרגע באיזה משהו או שהם חושבים שבעתיד אני אהיה ככה וככה ואז אני אוהב את עצמי אבל זה תמיד יש משהו של אהבה כי מי שלא אוהב את עצמו בכלל לא שונא את עצמו בכלל.

בן אדם שאומר אף פעם לא אהבתי את עצמי אני גם לא אוהב את עצמי היום ואני גם לא חושב שאי פעם אני אוהב את עצמי במובן של לא משנה מה אני אהיה אני לא אוהב את עצמי כי אין לזה שום משמעות אז גם אין לך מה לשנוא את עצמך.

ש: כי זאת אהבה ללא תנאים אז למה קוראים לזה אהבה ללא תנאים?

אליעד: שנייה לא אכפת לי ואז אתה מגיע למצב שנקרא אהבה בלי תנאים אני לא אומר שזאת אהבה בלי תנאים אני אומר זה נקרא אהבה בלי תנאים כי אז אתה לא אוהב את עצמך ולא שונא את עצמך וזה לא אומר שום דבר ולא אכפת לך אם אתה אוהב את עצמך ולא אכפת לך אם אתה שונא את עצמך אין לזה שום משמעות אתה רוצה לאהוב את עצמך תחפש מה טוב אתה רוצה לא לאהוב את עצמך תחפש מה רע כל דבר טוב אתה יכול למצוא שהוא רע ואתה גם כל דבר טוב שיש בך אתה יכול למצוא שהוא לא מוחלט ואז זה אומר שהוא גם רע "אני אוהב את זה שאני נגיד חכם, באופן מוחלט? לא" אז הנה מצאנו גם חיסרון, עכשיו "אני אוהב את עצמי נגיד שאני חכם" אז מה ההפך שלו עכשיו קודם כל גם להיות חכם זה חיסרון זה תמיד יש בכל דבר טוב יש שני חסרונות גם ההפך גם כי הוא לא מוחלט.

זאת אומרת אם אתה אומר אני חכם הרי זה לא מוחלט אז מה עם הצד שלא מוחלט אז אתה צריך לשנוא את עצמך אם אתה אומר "אני אוהב את עצמי שאני חכם" מחויב שתשנא את עצמך כי אתה טיפש ומאחר שאתה לא חכם מוחלט אז מחויב שתשנא את עצמך על זה שאתה טיפש, עכשיו בנוסף לזה שום דבר הוא גם לא רק טוב זאת אומרת גם אם היית חכם מוחלט זה חיסרון כי להיות חכם זה גם חיסרון לא רק יתרון כל דבר בעולם יש בו חיסרון ויתרון ולכן גם אם אתה נגיד רק חכם זה חיסרון.

ש: למה חיסרון?

אליעד: תחפש מה היתרון אם תמצא יתרון אני אמצא לך איזה חיסרון.

ש: מצליח לפתור את כל הבעיות.

אליעד: אולי נגיד ומה רע בבעיות לא משנה אני נמצא לך איזה חיסרון. עכשיו תראו זאת אומרת שכשמישהו אוהב את עצמו בגלל משהו הרי המשהו הזה אף פעם לא מוחלט ואז יש לך שתי סיבות לא לאהוב את עצמך כשאתה אומר "אני אוהב את עצמי כי אני נראה טוב" יש לך שתי סיבות לא לאהוב את עצמך אחד כי אתה לא נראה רק טוב בעבר בהווה ובעתיד ושתיים כי עצם זה שאתה נראה טוב זה חיסרון בכלל ואם אתה תתעמק בזה אתה תגלה שזה חיסרון להיראות טוב ולכן צריך להשמיד גם את הרשימה של הדברים הרעים וגם את הרשימה של הדברים הטובים את כל הרשימה צריך להשמיד לא טוב ולא רע.

ש: ומה אם אני מתמקד בזה שאני אוהב את עצמי?

אליעד: כי זה לא עובד עוד פעם אתה יכול לקום בבוקר ולהגיד "אני אוהב את עצמי אני מאמין בעצמי ומאמין בעצמי" וזה יעבוד לך מתישהו זה לא יעבוד לך, עכשיו העצה שלי זה למי שזה כבר לא עובד לו אבל אומר לך מראש זה גם לא יעבוד לך אתה שם מסמר על הקיר זה יפול אני אומר לך שים לך שזה יפול אתה תולה תמונה על מסמר אומר טוב רוח תפיל את זה מראש שים בורג טוב זה לא יחזיק לך מעמד הקונספט שאומר "תאהב את עצמך כי" הוא בעייתי. הבנו את התשובה אז מה הדרך לאהוב את עצמך מה צריך לעשות מה הבנת?

ש: להכין שתי רשימות של מה שאתה אוהב אצלך ומה שאתה לא אוהב את אצלך.

אליעד: מי צריך להכין את הרשימות?

ש: הבן אדם עצמו.

אליעד: מי לדוגמא נגיד?

ש: מי שלא אוהב את עצמו.

אליעד: אוקי אז מה הוא צריך להכין?

ש: להכין שתי רשימות של מה שהוא אוהב אצלו ועוד רשימה של מה שהוא לא אוהב אצלו ולהשמיד אותן.

אליעד: איך להשמיד?

ש: לתקוף אותן לחקור אותן.

אליעד: נכון גם את הדברים הטובים וגם את הדברים הרעים. טוב הבנו את הסיפור?
דברים טובים מסקנה להיות בטוח בעצמך יתרונות וחסרונות חיפוש עצמי העלאת ביטחון עצמי העלאת ערך עצמי אוהב את עצמך מחויב איך ללמוד לאהוב את עצמי דימוי עצמי גבוה אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים אוהב אוהב את אוהב את עצמי אוהב את עצמך איך לאהוב איך לאהוב את איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמי בלי תנאים איך לאהוב את עצמי ללא תנאים איך לאהוב את עצמך איך להתחיל איך להתחיל לאהוב את עצמי איך להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני איך ללמוד איך ללמוד לאהוב את עצמי איך לפתח איך לפתח אהבה איך לפתח אהבה עצמית אני לא אוהב אני לא אוהב את אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי בלי תנאי בלי תנאים המדריך לאהבה המדריך לאהבה עצמית כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך לא אוהב לא אוהב את לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהבה לאהבה עצמית לאהוב לאהוב את לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי כמו שאני לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים להתחיל להתחיל לאהוב להתחיל לאהוב את עצמי להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני ללא תנאי ללא תנאים ללמוד ללמוד לאהוב ללמוד לאהוב את עצמי למה אני למה אני לא למה אני לא אוהב למה אני לא אוהב את עצמי למידה לפתח לפתח אהבה לפתח אהבה עצמית לשנוא את עצמי מאיפה מתחילים מדריך ל מהי אהבה מהי אהבה עצמית עצמי כמו שאני פיתוח פיתוח אהבה פיתוח אהבה עצמית שונא את עצמי שונאת את עצמי תנאים תרגיל תרגילים לאהבה עצמית
הפרעות למידה של ילדים, לקויות למידה של ילדים, ללמד ילד לכתוב, טיפול בילדים אוטיסטים, למידה באמצעות החושים, שיטות למידה מתקדמות
הפרעות למידה של ילדים, לקויות למידה של ילדים, ללמד ילד לכתוב, טיפול בילדים אוטיסטים, למידה באמצעות החושים, שיטות למידה מתקדמות
... למידה של ילדים, לקויות למידה של ילדים, ללמד ילד לכתוב, טיפול בילדים אוטיסטים, למידה באמצעות החושים, שיטות למידה מתקדמות איך מלמדים ילד לכתוב כשהוא לא מצליח ללמוד בדרכים רגילות? אליעד כהן מציג בהרצאתו גישה ללימוד ילדים הסובלים מלקויות למידה או הפרעות למידה, במיוחד במקרים בהם שיטות הלימוד הרגילות של כתיבה אינן יעילות. הדוגמה המרכזית היא ילדה שניסו ללמד אותה לכתוב אותיות באמצעות דרכים רגילות כמו אחיזת עיפרון, חזרה על תנועות כתיבה, ומשחקים רגילים - אך היא לא הצליחה לקלוט את האותיות בדרך הזו. במקום זאת, היא הצליחה ללמוד רק כאשר הפעילו אצלה את החושים, ובעיקר כאשר תהליך הלמידה שולב עם הגוף והתנועה. מה המשמעות של למידה באמצעות החושים והגוף? אליעד מסביר שלמידה באמצעות החושים משמעותה שימוש בתחושות מוחשיות כדי להחדיר את המידע למוח בצורה טובה יותר. דוגמה לכך היא ציור האותיות על גב ... יותר עבורו. אליעד מדגיש שהזיכרון האנושי בנוי כך שאנו זוכרים את מה שמשפיע עלינו ונתפס אצלנו כמשמעותי. מדוע ילדים מסוימים לומדים טוב יותר דרך הגוף מאשר בדרכים רגילות? אליעד מסביר שאין לכך תמיד סיבה חד - משמעית וודאית, ומציג את הטענה שמדובר בעניין אקראי לחלוטין. כלומר, העובדה שילדה אחת מצליחה ללמוד באמצעות תחושה פיזית של הגוף, ואילו ילד אחר דרך ראייה או שמיעה, אינה בהכרח קשורה לאירועים מסוימים שחווה הילד. גם אם נגלה ... מוחשיים פחות קרובים אליה, ולכן מתקשה לזכור אותם. כיצד גורמים לאותיות להפוך למוחשיות ומשמעותיות לילדים? אליעד מציין שהמטרה בלימוד דרך החושים והגוף היא להפוך את צורת האות לדבר משמעותי ומוחשי עבור הילדה, כך שיהיה לה קל יותר לזכור. כאשר היא חווה את האות בצורה פיזית, כמו דרך מגע, תנועה, או טעם, היא מתקרבת לאות דרך חושיה והזיכרון שלה מתבסס על החוויה המוחשית הזו. לדוגמה, אם רוצים ללמד את הילדה את האות א, במקום רק לכתוב את האות על הלוח, מציירים לה את האות באמצעות חומר מוחשי כמו סוכר, ואז נותנים לה לחוש את ... הוא מגיב בצורה הטובה ביותר ולנסות מגוון של שיטות עד שמגלים איזו שיטה עובדת עבורו. הוא ממליץ להתנסות שוב ושוב בדרכים שונות ללמידה באמצעות החושים, כגון מגע, תנועה, שמיעה, וראייה, עד שמוצאים את הדרך שהילד מגיב אליה בצורה החזקה והברורה ביותר. למשל, יש ... של כל הגוף, ויש כאלו שילמדו טוב יותר אם יחושו את האותיות בצורה טעם או ריח, כמו במקרה של שימוש בסוכר. מהו העיקרון המרכזי בלימוד ילדים עם לקויות למידה לפי אליעד כהן? אליעד מסכם ואומר שהעיקרון המרכזי הוא להפוך את החומר הנלמד למשמעותי ומוחשי עבור הילד דרך החושים. זיכרון של מידע נוצר כאשר המוח תופס את המידע כמשמעותי, וילדים עם לקויות למידה זקוקים לעיתים לשיטות יצירתיות יותר כדי שהמידע ייתפס אצלם כמשמעותי. במקום להיצמד לדרך מסוימת ולקבוע שכל הילדים חייבים ללמוד בדרך הרגילה של אחיזת עיפרון וכתיבה חוזרת, אליעד ממליץ למצוא את הדרך הייחודית שהופכת את המידע למשמעותי לילד, ודרכה הוא יצליח לזכור וללמוד. איך ללמד ילד עם לקויות למידה? שיטות ללמד ילדים לכתוב למידה באמצעות החושים טיפול בילדים עם הפרעות
תהליך למידה, איך המוח לומד? איך מתבצעת למידה? מהי למידה? איך ללמוד? איך המוח עובד? איך המוח חושב? איך להטיל ספק?
תהליך למידה, איך המוח לומד? איך מתבצעת למידה? מהי למידה? איך ללמוד? איך המוח עובד? איך המוח חושב? איך להטיל ספק?
... למידה, איך המוח לומד? איך מתבצעת למידה? מהי למידה? איך ללמוד? איך המוח עובד? איך המוח חושב? איך להטיל ספק? איך מתרחש תהליך הלמידה במוח? כדי להבין לעומק מהו תהליך למידה, צריך להבין תחילה את מהות השינוי. כל למידה היא בעצם מעבר ממצב של אי - ... למעשה השאלה היא איך השינוי הזה התרחש? קודם הוא ישב, עכשיו הוא עומד במקום אחר - מה בדיוק קרה באמצע? באותה המידה בדיוק, גם בלמידה יש לנו מצב קודם של לא ידעתי ומצב לאחר מכן של עכשיו אני יודע. אליעד מדגיש כי כדי להבין לעומק איך תהליך הלמידה מתבצע, יש לבחון קודם את עצם ... אמונה. כלומר, כאשר מישהו אומר אני יודע שמשהו הוא ככה וככה, המשמעות היא למעשה שהוא מאמין שמשהו הוא ככה וככה. למשל, אם ילד לומד שאסור לעשות פעולה מסוימת, למעשה הוא למד להאמין שזה אסור. בכל פעם שהוא נתקל במידע חדש, הוא עובר תהליך של שכנוע עצמי. אליעד מדגיש שתהליך הלמידה ברמה העמוקה ביותר הוא בעצם תהליך של יצירת אמונה חדשה. הוא מוסיף כי בכל למידה יש אלמנט של שכנוע עצמי: האדם משכנע את עצמו שכעת יש בידיו ידיעה חדשה, למרות שבעצם מדובר באמונה שהוא סיגל לעצמו. לדוגמה, גם כשאדם לומד עובדה כמו השנה היא 2024, הוא לא ... של אמונה. מהי רמת הידיעה המוחלטת? אליעד מבחין בין שתי פרספקטיבות: הראשונה היא פרספקטיבה יחסית, שבה אנו מקבלים את מושג הלמידה כעובדה קיימת וברורה. השנייה היא ... של אמת מוחלטת, שבה אנו מטילים ספק בעצם המושגים של יודע ולא יודע. הוא מסביר כי מפרספקטיבה מוחלטת, כל מושגי הידיעה והלמידה מוטלים בספק. לכן, אם האדם מחפש תשובה מוחלטת לשאלה כיצד מתבצעת למידה, עליו להטיל ספק מוחלט בנקודות היסוד של השאלה עצמה: האם באמת היה מצב של אי - ידיעה, והאם באמת התרחש מעבר לידיעה? איך באמת אפשר לבדוק אם באמת למדת משהו חדש? אליעד מדגיש כי יש ... אתה רק זוכר עכשיו דברים באופן שגוי? כל עוד אינך בטוח לחלוטין בעובדות, גם התהליך שתיארת אינו ודאי. לדוגמה, כאשר אדם מספר שלמד שפה מסוימת, כמו אנגלית, הוא טוען ... בעבר? איך אתה בטוח בכך? אולי כן ידעת ושכחת, ואולי מה שאתה זוכר זו רק תחושה או זיכרון מעוות? לכן, כל הטענות על תהליך למידה חייבות להיות מבוססות על ודאות מוחלטת, אחרת הן בעצמן סוג של אמונה. מהו הקושי האמיתי בהבנת תהליך הלמידה? אליעד מציין כי הקושי העיקרי בהבנת תהליך הלמידה הוא ההנחות שאנו עושים מראש. אם ... שקיים הבדל בין ידיעה לאי - ידיעה. כאשר בודקים זאת לעומק, מגיעים למסקנה שאי אפשר לדעת בוודאות מה בדיוק התרחש בתהליך של למידה . הוא מוסיף כי אם האדם יבין שהוא ... לדעת ולא לדעת, הוא עשוי לגלות שהתהליך כולו הוא בעצם סובייקטיבי ואפילו דמיוני. בנקודה זו, תיעלם עבורו השאלה איך קרה תהליך הלמידה?, משום שהוא יבין שהתהליך עצמו ... של דבר, השאלה מתבטלת מעצמה כאשר מבינים את ההנחות שעומדות בבסיסה. לסיכום, אליעד כהן מציע דרך התבוננות מעמיקה על מושג הלמידה, שמעודדת את האדם להטיל ספק בכל ההנחות הבסיסיות לגבי ידיעה ואי - ידיעה, ולבדוק לעומק את הוודאות שלו לגבי כל פרט בתהליך. איך המוח לומד? מהי למידה? איך להטיל ספק? מהי ידיעה? האם ...
דיסלקציה בדיבור, קושי בדיבור, גמגום, לקות בדיבור, לקות שפתית, הפרעות בדיבור, לקות שפה, אבחון דיסלקציה, לקות למידה, טיפול בדיסלקציה, לטפל בדיסלקציה, ילדים עם דיסלקציה, ליקויי למידה, לקות למידה
דיסלקציה בדיבור, קושי בדיבור, גמגום, לקות בדיבור, לקות שפתית, הפרעות בדיבור, לקות שפה, אבחון דיסלקציה, לקות למידה, טיפול בדיסלקציה, לטפל בדיסלקציה, ילדים עם דיסלקציה, ליקויי למידה, לקות למידה
... בדיבור, קושי בדיבור, גמגום, לקות בדיבור, לקות שפתית, הפרעות בדיבור, לקות שפה, אבחון דיסלקציה, לקות למידה, טיפול בדיסלקציה, לטפל בדיסלקציה, ילדים עם דיסלקציה, ליקויי למידה, לקות למידה מה עושים כשמישהו מגמגם או סובל מקושי בדיבור? כאשר אדם סובל מבעיות דיבור כמו דיסלקציה ... על דוושת הגז, מה שיוצר תחושת חוסר שליטה. הטיפול במצב כזה מתחיל בנסיעה איטית מאוד עם הוראה חד - משמעית לאדם שלא להסיר את הרגל מהגז, כך שהוא לומד שליטה הדרגתית. מגבירים את המהירות לאט - לאט, תוך שמירה על לחיצה רציפה על הגז, וכך האדם לומד להרגיש שליטה מלאה גם במהירויות גבוהות. בשלב הבא, מתרגלים שליטה באמצעות דוושת הבלם ... מתאימה גם לטיפול בפחדים ולקשיים נוספים הדומים במבנה שלהם לקושי בדיבור. איך לטפל בגמגום? דיסלקציה בדיבור קושי בדיבור אצל ילדים אבחון לקות למידה בעיות דיבור רגשיות טיפול בליקויי למידה לקויות שפה אצל ילדים ...
ללמוד ללמוד, איך ללמוד כל דבר? 2 שיטות ללמוד כל דבר, איך ללמוד מידע חדש? איך להצליח ללמוד כל דבר? איך ללמוד נכון? 2 סוגים של מידע, שיטות איך ללמוד, אוטודידקטיות, הרגלי למידה, אסטרטגיות למידה, איך להיות אוטודידקט?
ללמוד ללמוד, איך ללמוד כל דבר? 2 שיטות ללמוד כל דבר, איך ללמוד מידע חדש? איך להצליח ללמוד כל דבר? איך ללמוד נכון? 2 סוגים של מידע, שיטות איך ללמוד, אוטודידקטיות, הרגלי למידה, אסטרטגיות למידה, איך להיות אוטודידקט?
ללמוד ללמוד, איך ללמוד כל דבר? 2 שיטות ללמוד כל דבר, איך ללמוד מידע חדש? איך להצליח ללמוד כל דבר? איך ללמוד נכון? 2 סוגים של מידע, שיטות איך ללמוד, אוטודידקטיות, הרגלי למידה, אסטרטגיות למידה, איך להיות אוטודידקט? איך ללמוד כל דבר בשתי שיטות פשוטות? כאשר רוצים ללמוד מידע חדש, הדבר החשוב ביותר הוא להבחין קודם כל בסוג המידע שאותו רוצים ללמוד, כי קיימים שני סוגים מרכזיים של מידע, ולכל אחד מהם נדרשת שיטת למידה שונה לחלוטין. הסוג הראשון הוא מידע המבוסס על זיכרון (מידע אקראי), והסוג השני הוא מידע המבוסס על היגיון (מידע סיבתי המבוסס על הקדמות). מהו מידע המבוסס על זיכרון וכיצד ללמוד אותו? מידע המבוסס על זיכרון הוא מידע שאין בו היגיון פנימי ברור, והוא למעשה אקראי לחלוטין. דוגמה נפוצה לכך היא למידה של אוצר מילים בשפה חדשה. למשל, מדוע בעברית נקרא שולחן ובאנגלית טייבל? אין לכך סיבה הגיונית עמוקה - זו פשוט החלטה אקראית לחלוטין. כדי ללמוד מידע מסוג כזה, הדרך היחידה והיעילה ביותר היא באמצעות חזרתיות ותרגול אינטנסיבי יש לכתוב כמה שיותר משפטים מגוונים עם המילה שרוצים לזכור. לדוגמה, אם ... חייבים להבין קודם חיבור וחיסור לפני שניתן לעבור לכפל וחילוק, ורק אחר כך למשוואות מורכבות. אותו דבר גם בתחומים כמו כלכלה ופיזיקה. במידע כזה, אי אפשר ללמוד שלב מתקדם בלי הבנה מלאה של השלבים הקודמים. מי שמדלג על שלבים או מנסה לשנן מידע כזה ללא הבנה אמיתית, ייתקע בהמשך ולא יצליח להתקדם כראוי. כיצד ללמוד מידע המבוסס על היגיון והקדמות? כדי ללמוד מידע מסוג זה, יש לפעול לפי הכללים הבאים: ראשית, לזהות שמדובר במידע סיבתי הדורש הבנה של שלבים קודמים. לחלק את המידע לחלקים קטנים ומוגדרים ככל האפשר. ... עצמו, ורק לאחר הבנה מלאה לעבור לחלק הבא. כאשר נתקלים בקושי או לא מבינים נושא כלשהו, תמיד לחזור שלב אחד אחורה ולוודא הבנה מלאה של כל היסודות. לדוגמה, כאשר לומדים על איגרות חוב קונצרניות צמודות למדד: קודם כל צריך להבין מה זה בכלל איגרת חוב. לאחר מכן להבין את משמעות המילה קונצרניות, שמציינת איגרות חוב של ... מה זה מדד כלכלי ומה משמעות הצמדה אליו. רק אחרי שהבנתם לעומק כל חלק בנפרד, תוכלו להבין את המושג המלא. מה קורה אם מנסים לשנן מידע סיבתי במקום להבין? אם מנסים ללמוד מידע סיבתי רק באמצעות שינון, הזיכרון יגיע למגבלה שלו במהירות והלומד ייתקע בהמשך, כי מידע מסוג זה בנוי בצורה של היגיון והיררכיה ולא כזיכרון אקראי. ההבנה חשובה הרבה יותר מזיכרון במקרים כאלה. מה ההבדל בין למידה מסודרת ללמידה לא מסודרת? למידה מסודרת היא תהליך שבו מתחילים מהיסודות ומתקדמים בהדרגה, בעוד שלמידה לא מסודרת מנסה לדלג קדימה בלי הבנה אמיתית של השלבים הקודמים. למידה מסודרת מבטיחה שלא יווצרו פערים וחוסכת תסכול רב בהמשך. מהם עיקרי השיטה המנצחת ללמידת כל נושא? לסיכום, כל מידע בעולם ניתן ללמוד בקלות אם עובדים לפי העקרונות הבאים: אם המידע הוא זיכרוני (אקראי), הדרך הטובה ביותר היא חזרתיות מרובה, שימוש במידע בהקשרים שונים ומגוונים, ותרגול מתמשך. אם המידע הוא סיבתי (מבוסס היגיון), יש ללמוד אותו בצורה הדרגתית, לפרק אותו לחלקים בסיסיים, ולוודא הבנה מלאה של כל שלב לפני שמתקדמים הלאה. כאשר נתקעים או חשים קושי, תמיד כדאי לחזור אחורה ולוודא הבנה מלאה של השלבים הבסיסיים. בעזרת ההבנה הזאת של שני סוגי המידע והאסטרטגיות המתאימות לכל אחד, כל נושא חדש ניתן ללמידה מלאה ומוצלחת, גם המסובך ביותר. איך ל
יעוץ למורים, ילד עם קשיי למידה, הדרכת הורים, איך לגרום לילד ללמוד? ילד שלא רוצה ללמוד, טיפול בילד עם בעיות קשב וריכוז, הדרכת מורים לילדים אוטיסטים, הדרכת הורים לילדים עם בעיות למידה, ילד עם קושי רגשי ללמוד
יעוץ למורים, ילד עם קשיי למידה, הדרכת הורים, איך לגרום לילד ללמוד? ילד שלא רוצה ללמוד, טיפול בילד עם בעיות קשב וריכוז, הדרכת מורים לילדים אוטיסטים, הדרכת הורים לילדים עם בעיות למידה, ילד עם קושי רגשי ללמוד
... למורים, ילד עם קשיי למידה, הדרכת הורים, איך לגרום לילד ללמוד? ילד שלא רוצה ללמוד, טיפול בילד עם בעיות קשב וריכוז, הדרכת מורים לילדים אוטיסטים, הדרכת הורים לילדים עם בעיות למידה, ילד עם קושי רגשי ללמוד מהם הגורמים המשפיעים על למידת ילדים עם קשיים רגשיים וקשיי למידה? בהרצאה זו, אליעד כהן עוסק במגוון רחב של קשיים איתם מתמודדים ילדים עם בעיות למידה. הוא מתחיל בסיפור של מורה או מדריכה שמנסה לעזור לילד ללמוד קרוא וכתוב. המורה פונה בשאלה מה היא צריכה לעשות כדי לשפר את תהליך הלמידה, וכיצד להבין את הקושי של הילד. אליעד מציין שמורה לא צריכה להניח את הסיבות לקשיים אלא קודם כל להבין ... את הקשיים בדרכים שונות, וחשוב לדעת לזהות את הגורמים המהותיים ולא להסתפק בהסברים שטחיים. האם שיטות למידה אחידות מתאימות לכל הילדים? לפי אליעד, כל ילד יש לו את השיגונות והקשיים האישיים שלו. לכן, אם שיטה ... ילד עשוי להגיב אחרת לאותה שיטה, ולכן חייבים לבדוק את ההתאמה בין הילד לבין השיטה ולמצוא דרכים שונות ללמד אותו. מהו קשר רגשי ולמה הוא חשוב? אליעד מציין שלילד עם קשיים רגשיים או קוגניטיביים קשה יותר ללמוד אם אין קשר רגשי חזק עם המורה או המדריך. יש צורך במערכת יחסים שתאפשר לילד להרגיש בטוח ולהתמסר לתהליך הלמידה. לעיתים, הציפיות הרגשיות של המורה כלפי הילד יכולות להשפיע על הצלחת הלמידה. קשר רגשי חיובי הוא אחד מהמרכיבים החשובים ביותר להצלחה. האם כל ילד באמת לא רוצה ללמוד? אחת השאלות הגדולות אליעד שואל היא האם ילד שלא רוצה ללמוד, אכן לא רוצה ללמוד, או שמא יש משהו חוסם אותו מלהתעניין בלמידה. הוא מדבר על כך שלפעמים התסכול והכישלונות הקודמים יכולים להוביל לילד לחשוב שהוא לא יכול ללמוד, ואולי זו הסיבה שהוא לא מעוניין להשתתף בלמידה. אליעד טוען שצריך לחשוב גם על האופן שבו מציגים לילד את הלמידה, ולא להניח שהוא לא רוצה. מהי החשיבה הנכונה להצלחה בלמידה? בסוף, אליעד מציין שמי שמניח שכל ילד יכול ללמוד אם הוא רוצה ללמוד - טועה. לפעמים, ילדים נדרשים להתגבר על חלקים בתוכם שמונעים מהם ללמוד. הם יכולים להתפתח, גם אם זה לא מה שהם רוצים ללמוד. הוא מדגים זאת בדימוי של אימון בחדר כושר: התוצאה לא תלויה בהנאה ממה שעושים, אלא בפעולה עצמה, גם אם היא קשה. אם הילד מבצע את הפעולות הדרושות, הוא יוכל ללמוד ולהתפתח. האם יש מקום לעקוב אחרי שיטות למידה שונות? אליעד מסביר כי יש מקום להתאים את השיטות למידה לפי הילד. לא תמיד יש שיטה אחת שמתאימה לכל הילדים, וצריך להיות יצירתיים ולמצוא את הדרך שתעבוד עם כל ילד בנפרד. במקרה של ילד שמפגין התנגדות ללמידה, הוא ממליץ למצוא שיטה שתהיה בו שימושית, כמו למשל משחקים או דרכים שיגרמו לו להתנסות במיומנויות ...
טיפול בלקויות למידה, בלבול בין ימין לשמאל, דיסלקציה, דיסקלקוליה, התמצאות במרחב, הפרעת קשב וריכוז, טיפול בהפרעות למידה, לא זוכר שמות, מתבלבל בשמות, בעיית זיכרון, adhd, בלבול בין שמאל לימין, דיסקלקולציה
טיפול בלקויות למידה, בלבול בין ימין לשמאל, דיסלקציה, דיסקלקוליה, התמצאות במרחב, הפרעת קשב וריכוז, טיפול בהפרעות למידה, לא זוכר שמות, מתבלבל בשמות, בעיית זיכרון, adhd, בלבול בין שמאל לימין, דיסקלקולציה
... בלקויות למידה, בלבול בין ימין לשמאל, דיסלקציה, דיסקלקוליה, התמצאות במרחב, הפרעת קשב וריכוז, טיפול בהפרעות למידה, לא זוכר שמות, מתבלבל בשמות, בעיית זיכרון, adhd, בלבול בין שמאל לימין, דיסקלקולציה מה ... בלבול משקפות בעיה אמיתית במוח? אליעד מסביר שאין מדובר בהכרח בבעיה במוח, אלא בהבנה של תהליכי למידה והתנסות. הוא מציין שהמוח של כל אדם פועל בצורה דומה, כאשר הוא עובר דרך מספר שלבים של ... את הבעיה על ידי תרגול ושיפור של ההתמקדות, ולא בהכרח מדובר בהפרעה מוחית. האם יש קשר בין הפרעות למידה לבין תהליכים במוח? בהמשך ההרצאה, אליעד מתאר את הקשר שבין הפרעות למידה ובין תהליכים מוחיים. הוא מסביר שמהות ההפרעות איננה טמונה בכשלים מוחיים, אלא בדרך בה ... לאדם לשפר את יכולתו להבדיל בין צדדים, לזכור שמות, ולהבין מושגים בצורה ברורה יותר. הפרעות למידה בלבול בין ימין ושמאל דיסלקסיה בעיות זיכרון ADHD תרגולים למוח הבנת מושגים ...
אין חכם כבעל ניסיון, מי יותר חכם מבעל הניסיון? היגיון או ניסיון מעשי, למידה דרך ניסוי וטעייה, ללמוד מניסיונם של אחרים, מחקר מדעי, הסקת מסקנות, לא לסמוך על הניסיון, האם אין חכם כבעל הניסיון? תהליכי למידה, תצפיות מדעיות
אין חכם כבעל ניסיון, מי יותר חכם מבעל הניסיון? היגיון או ניסיון מעשי, למידה דרך ניסוי וטעייה, ללמוד מניסיונם של אחרים, מחקר מדעי, הסקת מסקנות, לא לסמוך על הניסיון, האם אין חכם כבעל הניסיון? תהליכי למידה, תצפיות מדעיות
... ניסיון, מי יותר חכם מבעל הניסיון? היגיון או ניסיון מעשי, למידה דרך ניסוי וטעייה, ללמוד מניסיונם של אחרים, מחקר מדעי, הסקת מסקנות, לא לסמוך על הניסיון, האם אין חכם כבעל הניסיון? תהליכי למידה , תצפיות מדעיות האם באמת אין חכם כבעל הניסיון? אליעד כהן מציג את האמירה הידועה אין חכם כבעל הניסיון, ובוחן אותה לעומק. לפי התפיסה המקובלת, אדם שהתנסה בדבר מסוים, ... כי גם בה אפשר לטעות. מהו הסיפור על איינשטיין ומה הוא מלמד אותנו על ניסיון? אליעד מתאר סיפור על אלברט איינשטיין, שבו מדענים עשו ניסוי ואישרו את התחזית התיאורטית שלו. המדענים התלהבו שהניסוי הוכיח שאיינשטיין צדק, וציפו שהוא ... של עצמם או של אחרים. האם באמת אין חכם כבעל הניסיון? למידה מניסוי וטעייה כיצד להסיק מסקנות נכונות? האם ניסיון אישי תמיד נכון? מחקרים מדעיים וניסיון מעשי מתי לסמוך על היגיון ולא על ניסיון? איך להבין את ההיגיון שמאחורי ...
איזה תחום למידה מפתח את השכל? איזה תחומים ללמוד כדי לפתח את החשיבה? פיתוח החשיבה באמצעות למידה של תחומים חדשים, ללמוד משהו כדי לפתח את השכל, איך לשפר את היכולת השכלית? פיתוח החשיבה, פיתוח יכולות שכליות
איזה תחום למידה מפתח את השכל? איזה תחומים ללמוד כדי לפתח את החשיבה? פיתוח החשיבה באמצעות למידה של תחומים חדשים, ללמוד משהו כדי לפתח את השכל, איך לשפר את היכולת השכלית? פיתוח החשיבה, פיתוח יכולות שכליות
... תחום למידה מפתח את השכל? איזה תחומים ללמוד כדי לפתח את החשיבה? פיתוח החשיבה באמצעות למידה של תחומים חדשים, ללמוד משהו כדי לפתח את השכל, איך לשפר את היכולת השכלית? פיתוח החשיבה, פיתוח יכולות שכליות מהם התחומים שיכולים לפתח את השכל? כל תחום יכול לפתח ... מדובר במוזיקה, אומנות, שחמט או תחום אחר, כל תחום יכול לפתח את השכל אם תהליך הלמידה בו כולל הפעלת היגיון ומאמץ מחשבתי. הפיתוח השכלי לא נמדד רק על פי התחום שבו עוסקים, אלא על פי המאמץ המושקע בתהליך הלמידה. מה ההבדל בין זיכרון לשכל? זיכרון דורש חזרתיות בלבד, בעוד שפיתוח השכל מצריך הפעלת היגיון ויכולת לנתח סיבתיות ולהסיק מסקנות. לדוגמה, אם לומדים שפה חדשה, חזרה על מילים לא מפתחת את השכל, אך אם יש חיפוש אחרי דרכים חדשות לזכור את המילים, זו כבר הפעלת חשיבה שמפתחת את השכל. האם כל ... כדי לפתח את השכל, יש להתמקד בהפעלת היגיון וחשיבה מתמשכת. זה לא משנה אם מדובר בלימוד מוזיקה, שפה חדשה, או ביצוע משימות יומיומיות. כל עוד יש בתהליך הלמידה אתגר מחשבתי, התמודדות עם בעיות וחשיבה מעמיקה, התהליך יכול לפתח את השכל. פיתוח חשיבה והיגיון איך לשפר את השכל? פיתוח זיכרון ומיומנויות למידה איך לשפר את יכולת ההסקה ללמוד תחומים חדשים ולפתח את השכל מהם התחומים שיכולים לפתח את השכל שלנו? האם לימוד מוזיקה, אומנות או שחמט מפתח את השכל? התשובה לכך היא חיובית, אך חשוב להבין שיש הבדל בין תהליך הלמידה לבין מהות הלמידה עצמה. כל תחום, לא משנה אם מדובר במוזיקה, אומנות, שחמט או תחום אחר, יכול לפתח את השכל, כל עוד נעשה בו שימוש אינטליגנטי שמאתגר את יכולת החשיבה. מה מפתח את השכל באמת? ללמוד כל דבר בעולם יכול לפתח את השכל, אך המפתח לכך הוא לא בהכרח בתחום הלמידה, אלא במאמץ השכלי המושקע בתהליך הלמידה. לדוגמה, ללמוד מוזיקה יכול לפתח את השכל, אך אם הלימוד נעשה על בסיס חזרתיות בלבד, ללא הפעלת היגיון, התהליך לא בהכרח יוביל לפיתוח השכל. לעומת זאת, אם במהלך הלמידה יש חיפוש אחר דרכים חדשות לפתרון בעיות, כמו למשל ללמוד שפה חדשה ולהתמודד עם קשיים בלמידת מילים, תהליך החשיבה וההיגיון מעורבים והם שמפתחים את השכל. מהי ההבחנה בין זיכרון לשכל? ההבדל בין לפתח ... את השכל, אך כאשר יש התמודדות עם בעיות של זיכרון תוך חיפוש אחרי דרכים יעילות ללמוד ולזכור, זה כבר תהליך שכלי. האם כל תחום יכול לפתח את השכל? למעשה, כל תחום יכול לפתח את השכל, בתנאי שנעשה בו שימוש אינטליגנטי. גם תחומים ... יכול לפתח את השכל, כל עוד הוא כרוך בהפעלת היגיון ומאמץ מחשבתי. בין אם אתה לומד מוזיקה, שפה חדשה, או אפילו מסיים משימות יומיומיות כמו ניקיון, כל עוד אתה מתמודד עם אתגרים ומחפש דרכים לשיפור באמצעות מחשבה, תהליך הלמידה עשוי לפתח את השכל שלך. פיתוח חשיבה והיגיון איך לשפר את השכל? פיתוח זיכרון ומיומנויות למידה איך לשפר את יכולת ההסקה ללמוד תחומים חדשים ולפתח את השכל ...
כישלון והצלחה, איך ללמוד מכישלון? איך להפוך כישלון להצלחה? איך ללמוד מטעויות? איך ללמוד מניסיון? איך לא להיכשל שוב? למידה מניסיון, למידה מניסיון אישי, התמודדות עם כישלון, מכישלון להצלחה, איך ללמוד מהכישלון? איך ללמוד להצליח?
כישלון והצלחה, איך ללמוד מכישלון? איך להפוך כישלון להצלחה? איך ללמוד מטעויות? איך ללמוד מניסיון? איך לא להיכשל שוב? למידה מניסיון, למידה מניסיון אישי, התמודדות עם כישלון, מכישלון להצלחה, איך ללמוד מהכישלון? איך ללמוד להצליח?
... והצלחה, איך ללמוד מכישלון? איך להפוך כישלון להצלחה? איך ללמוד מטעויות? איך ללמוד מניסיון? איך לא להיכשל שוב? למידה מניסיון, למידה מניסיון אישי, התמודדות עם כישלון, מכישלון להצלחה, איך ללמוד מהכישלון? איך ללמוד להצליח? איך ללמוד מכישלון ולהפוך אותו להצלחה? כיצד אפשר ללמוד מכישלון ולהפוך אותו להזדמנות לצמיחה? אליעד כהן מדבר על כך שהכישלון הוא לא דבר שנשאר רק כזיכרון רע, אלא הוא מקור ללמידה ולשיפור. השאלה המרכזית היא איך לומדים מהכישלון ומה ניתן לעשות כדי למנוע את הכישלון הבא. כאן הוא מציע כלים ... בשלום אך נתקל במכונית כמעט שמדרסת אותו. כאשר נוצר פער בין מה שרצינו לבין מה שקרה, אנחנו מזהים את זה ככישלון. מה זה אומר ללמוד מכישלון? ללמוד מכישלון פירושו להבין את הסיבות שהובילו לכישלון ולמצוא דרכים לשפר את ... ביקורתיות. אם אפשר היה לעשות משהו שונה כדי למנוע את הכישלון, חשוב להבין את זה ולמנוע את השגיאה בעתיד. מכונת זמן: איך ללמוד מטעויות שעשינו בעבר? השלב הראשון בלמידה מכישלון הוא דמיון של מכונת זמן: איך היינו פועלים אחרת אם היינו יכולים ... יכולנו למנוע את הכישלון בעבר? אבל מה קורה אם התשובה היא שאין משהו שניתן היה לעשות כדי למנוע את הכישלון? גם במקרה כזה ניתן ללמוד משהו חשוב: אנו מבינים שיכלנו להיכשל. הידיעה שאנחנו יכולים להיכשל עוזרת לנו ... לב. אם תשנה את הסיבה שבגללה לא הסתכלת (כמו להימנע מלחץ או חפזון), תוכל למנוע את הכישלון בעתיד. מהם הצעדים המעשיים על מנת ללמוד מטעויות? זהה את הכישלון: שים לב למרחק בין מה שרצית להשיג לבין מה שבאמת קרה. ... לחשוב באופן עמוק ולשנות את הגורמים הבסיסיים להתנהגותנו. כישלונות ואכזבות כישלון בדרך להצלחה מה זה כישלון? כישלון אישי איך ללמוד מכישלונות? איך ללמוד מכישלון ולהפוך אותו להצלחה? כיצד אפשר ללמוד מכישלון ולהפוך אותו להזדמנות לצמיחה? הכישלון הוא לא דבר שנשאר רק כזיכרון רע, אלא הוא מקור ללמידה ולשיפור. השאלה המרכזית היא איך לומדים מהכישלון ומה ניתן לעשות כדי למנוע את הכישלון הבא. מהו כישלון ואיך אנחנו ... בשלום אך נתקל במכונית כמעט שמדרסת אותו. כאשר נוצר פער בין מה שרצינו לבין מה שקרה, אנחנו מזהים את זה ככישלון. מה זה אומר ללמוד מכישלון? ללמוד מכישלון פירושו להבין את הסיבות שהובילו לכישלון ולמצוא דרכים לשפר את ... ביקורתיות. אם אפשר היה לעשות משהו שונה כדי למנוע את הכישלון, חשוב להבין את זה ולמנוע את השגיאה בעתיד. מכונת זמן: איך ללמוד מטעויות שעשינו בעבר? השלב הראשון בלמידה מכישלון הוא דמיון של מכונת זמן: איך היינו פועלים אחרת אם היינו יכולים ... יכולנו למנוע את הכישלון בעבר? אבל מה קורה אם התשובה היא שאין משהו שניתן היה לעשות כדי למנוע את הכישלון? גם במקרה כזה ניתן ללמוד משהו חשוב: אנו מבינים שיכלנו להיכשל. הידיעה שאנחנו יכולים להיכשל עוזרת לנו ... לב. אם תשנה את הסיבה שבגללה לא הסתכלת (כמו להימנע מלחץ או חפזון), תוכל למנוע את הכישלון בעתיד. מהם הצעדים המעשיים על מנת ללמוד מטעויות? 1. זהה את הכישלון: שים לב למרחק בין מה שרצית להשיג לבין מה שבאמת ... שחשוב הוא לא רק לדעת איך לא לחזור על טעויות, אלא גם לדעת איך לחשוב באופן עמוק ולשנות את הגורמים הבסיסיים להתנהגותנו. איך ללמוד מכישלון? מהי למידה מניסיון? איך למנוע כישלון בעתיד? מה עושים אחרי כישלון? מהם דפוסי חשיבה ...
ילד משחק בבובות, הפרעות קשב וריכוז, ילד לא אוהב ללמוד, קשיי למידה, בעיות למידה, איך ללמד ילדים? איך לחנך ילדים? איך לטפל במשוגעים, בעיות נפשיות, הפרעות נפשיות, טיפול בילדים
ילד משחק בבובות, הפרעות קשב וריכוז, ילד לא אוהב ללמוד, קשיי למידה, בעיות למידה, איך ללמד ילדים? איך לחנך ילדים? איך לטפל במשוגעים, בעיות נפשיות, הפרעות נפשיות, טיפול בילדים
... משחק בבובות, הפרעות קשב וריכוז, ילד לא אוהב ללמוד, קשיי למידה, בעיות למידה, איך ללמד ילדים? איך לחנך ילדים? איך לטפל במשוגעים, בעיות נפשיות, הפרעות נפשיות, טיפול בילדים איך להתמודד עם ילד שלא אוהב ללמוד? אליעד כהן מציג בעיה נפוצה בהורים ומחנכים: מה לעשות עם ילד שלא אוהב ללמוד או לא מתעניין בבית הספר, במיוחד אם הילד סובל מהפרעות קשב וריכוז או קשיי למידה. לפי אליעד, בעיית קשב וריכוז אצל ילדים לא נובעת מחוסר יכולת להתרכז בכלל, אלא מכך שהילד לא מוצא עניין ספציפית במה שמנסים ללמד אותו. למשל, ילד יכול להתרכז מצוין באיסוף שוקולדים או בצפייה בטלוויזיה, אבל כשהוא מגיע ללימודים - הוא מאבד עניין. ההיגיון כאן הוא פשוט: אנשים מתרכזים במה שהם חושבים שיעשה להם טוב, ואם הלימודים לא נתפסים כטובים, הילד לא יתרכז. איך לגרום לילד להתרכז בלימודים בלי איומים ובלי שוחד? לפי אליעד, קיימות שתי דרכים מרכזיות לגרום לילד להתרכז בדבר שהוא לא אוהב: או ליצור מצב שבו הלימודים יביאו לילד תועלת שהוא מאוד רוצה, או ליצור מצב שבו אם הוא לא ילמד, יקרה לו משהו רע שהוא מאוד לא רוצה. אך אליעד מבהיר ששתי האפשרויות הללו (שוחד ואיומים) אינן טובות לטווח הארוך. למשל, אם נגיד לילד שאם הוא יצליח במבחן הוא יקבל פרס ... עליו, באיזשהו שלב האיום יאבד את האפקטיביות שלו. האלטרנטיבה שאליעד מציע היא ללמד את הילד לחשוב ולהפעיל את השכל בתוך הדברים שהוא כבר אוהב לעשות. לדוגמה, אם הילד מתעניין בבובות, במקום להגיד לו עזוב את הבובות, בוא תלמד, אפשר להמשיך לשחק איתו בבובות אבל להעלות את רמת הקושי במשחק, כך שהילד יידרש להפעיל שכל כדי להמשיך לשחק. דוגמה מעשית: אפשר להמציא שמות לבובות, להחליף ביניהן שמות, ... ואותיות שיחייבו את הילד לקרוא ולכתוב כדי להמשיך ליהנות מהמשחק. כך הילד ירצה ללמוד מיוזמתו כי הלמידה הפכה להיות חלק בלתי נפרד ממה שהוא אוהב. איך לגרום לילד לחשוב באופן מעמיק דרך תחומי העניין שלו? אליעד מדגים גם כיצד להפעיל שכל דרך משחק כדורגל. אם ילד אומר שהוא לא אוהב ללמוד אבל כן אוהב לשחק כדורגל, אפשר להפוך את המשחק למקום שבו הוא מפעיל את המחשבה. לדוגמה, להסביר לילד ששחקני כדורגל טובים צריכים להפעיל שכל כדי להבין איך השחקן היריב חושב ... השכל ואת ההיגיון בכל תחום? לבסוף אליעד מציין עיקרון כללי: לא משנה מה האדם רוצה ללמוד או במה הוא מתעניין, הדרך היחידה להגיע להישגים גדולים באמת, כמו להארה רוחנית או הבנה עמוקה, היא על ידי פיתוח יכולת החשיבה והשכל. אליעד מציע לקחת כל נושא, אפילו משהו ... וכך גם מתפתחת היכולת של האדם לראות את האמת ולהגיע למטרות גבוהות יותר. איך ללמד ילד שלא רוצה ללמוד? טיפול בהפרעות קשב וריכוז אצל ילדים איך לפתח את השכל של הילד? כיצד לטפל בהפרעות נפשיות? איך לגרום לילד להתרכז בלימודים? האם יש סתירה בין משחק ללימודים? עכשיו השאלה היא כזאת נגיד לדוגמא ילד שלא מעניין אותו הלימודים או בית הספר, אז בא נניח שאנחנו רוצים שהילד ילמד נגיד שאנחנו רוצים שהוא יחכים ככה אנחנו רוצים, ואנחנו רוצים שהוא יחכים ולכן נגיד שולחים אותו לבית הספר ונגיד שהלימודים בבית הספר לא מעניינים אותו נגיד שיש לו הפרעת קשב וריכוז, למה יש לו הפרעת קשב וריכוז? כי הלימודים פשוט לא מעניינים אותו, איך יודעים שכל מי שיש לו הפרעת קשב וריכוז זה בגלל שהלימודים לא מעניינים אותו? פשוט בודקים האם הוא לא יכול להתרכז בשום דבר אחר. אם היית אומר לו בוא עכשיו תתרכז בלאסוף שוקולדים הוא היה מתרכז תתרכז בלראות טלוויזיה מתרכז ... היא זה באמת אז מה הפתרון באמת אז מה הפתרון? אז בהנחה שאנחנו לא נכריח אותו ללמוד מה שהוא לא רוצה בהנחה נגיד שאומרים אין בעיה יש יד חופשית, אפשרות אחת זה להגיד טוב בא ננסה להכריח אותו לאיים עליו. דרך אגב איך פותרים בעיית קשב וריכוז אצל ילד או אצל ... אדם מתרכז? במה שהוא חושב שעושה לו טוב ולכן ניקח את מה שהוא לא רוצה לעשות כגון ללמוד ואז או שניצור לו התניה שה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מהי אהבה עצמית? איך לאהוב את עצמי בלי תנאים? למה אני לא אוהב את עצמי? איך לפתח אהבה עצמית? איך ללמוד לאהוב את עצמי? תרגילים לאהבה עצמית, איך להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני? המדריך לאהבה עצמית, פיתוח אהבה עצמית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: למידה, דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: למידה, איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בראיון עבודה? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לזוגיות, מטפל הוליסטי, פסיכותרפיסט בנושא למידה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 14:25:47 - wesi1