אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ללא כל פחד ✔הסוד של הפחדים / חרדות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים? ✔וכאן אבאר את הסיבה האמיתית שבגללה יש לכל בני האדם בעולם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הסוד של הפחדים / חרדות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים?
וכאן אבאר את הסיבה האמיתית שבגללה יש לכל בני האדם בעולם שלנו סוגים שונים של פחד. החל מרמה של חשש קטן ועד לרמה של פוביות ושל חרדות קיומיות. כי גם חשש קטן וגם פחד וגם פוביה וגם חרדה רגילה או חרדה כרונית וחרדה קיומית, בסופו של דבר זה הכל אותו הדבר, וההבדל הוא רק ברמות השונות של הפחד. וכאן אבאר את שורש הפחד האנושי.

ואם נתבונן נראה כי בעולם שלנו, יש שיטות שונות לטיפול בחרדות. ואף אחת מהשיטות האלו לא באמת מספיק טובה. משום שכל השיטות כולן אף אחת מהן לא יכולה להתחייב על כך, שהיא תגרום לאדם להתמודד עם כל סוגי החרדות שיש לו, שהיו לו ושיהיו לו גם בעתיד. כי גם כאשר האדם מקבל טיפול כלשהו נגד חרדה מכל סוג שהוא, הרי שעדיין האדם לא מאבד את חוש הפחד לגמרי, אלא האדם רק חווה רמת מינון אחרת של חרדה.

וגם כאשר האדם לוקח טיפול תרופתי / תרופות נגד חרדה וכיו"ב, יש כאלו שאחרי זמן כלשהו הם צריכים להחליף את התרופות שלהם לתרופות אחרות. משום שגם התרופות עצמן כבר לא עוזרות. ושום שיטת טיפול בחרדה ובפחד, לא באמת עוזרת בשלמות.

וכאשר רוצים לבדוק על שיטה כלשהי האם ועד כמה היא טובה, הדרך המהירה והפשוטה ביותר לעשות זאת, היא על ידי זה שהאדם בודק האם השיטה הזאת מתאימה לכל סוגי המצבים, והאם השיטה הזאת אכן יעילה להתמודדות עם כל סוגי הפחד של כל בני האדם בעולם בכל מצב אפשרי שהוא. וכמובן שכל השיטות בעולם לגבי טיפול בחרדות, אף אחת מהן לא מסוגלת להתמודד עם כל סוגי החרדות. שזה כמובן מעיד על כך שכל השיטות הן לא יעילות באמת, ביחס לפתרון אמיתי שורשי, שמתאים בשלמות, לכל חרדה.

כי אם השיטה לא עובדת בכל המקרים, הרי שזה מעיד, שהשיטה לא עובדת מספיק טוב, כפי מה שהיא אמורה לעבוד, גם במקרים שבהם נראה שהיא כן עובדת. כי השיטה האמיתית לטיפול בחרדות, היא עובדת בכל המקרים מכל הסוגים בעולם של כל החרדות וכל הסוגים של כל הפחדים והחששות בעולם בכל הרמות. אבל בנוסף היא גם עובדת בשלמות בכל המצבים.

כי כל שיטת טיפול נגד חרדה, גם כאשר היא כאילו עובדת, הרי שהיא לא עוזרת לאדם להעלים מעצמו את כל תחושת הפחד שלו בשלמות. אבל השיטה האמיתית לטיפול בחרדות, שהיא השיטה שנובעת מהבנה אמיתית של המציאות ושל שורש כל החרדות, השיטה הזאת עובדת בשלמות ובכל סוגי המצבים האפשריים.

וכפי שכבר ביארתי, אף אחד בעולם לא יכול למכור את מה שאין לו. וכל אלו בעולם שמוכרים שיטות שונות לטיפול בפחד ובחרדה, הם עצמם עוד לא יצאו לגמרי מכל סוגי הפחד האפשריים. ולכן גם זה עצמו מעיד על כך, שכל השיטות לטיפול בפחדים ובחרדות, הכל זה רק שיטות שמנסות להיות כמו השיטה האמיתית (שתתבאר בהמשך), אך לא עולה בידם לעשות זאת.

כי על האדם לשאול את עצמו, אם למדריך שלי וכיו"ב, יש באמת נוסחה כלשהי איך לצאת מחרדות ומפחדים, אז איך זה שהוא עצמו, עוד לא יצא מכל הסוגים של כל הפחדים שיש בעולם? הרי אם השיטה הזאת כ"כ טובה, אז מדוע היא לא מתאימה להתמודד עם כל סוגי המצבים שיש בעולם.

כי יש שני סוגים של יועצים / מטפלים וכיו"ב. יש את אלו שיודעים את הנוסחה האחת שלפיה פועלת כל המציאות. ויש כאלו שהם רק מגששים באפלה, לגבי מה לייעץ לאדם שבא לבקש מהם סיוע ועצה.

וכאשר האדם יודע ומבין את החוק האחד שלפיו פועלת כל המציאות, אז ברגע שהוא נותן לאדם עצה איך להתמודד עם פחד, הרי שהעצה הזאת מתאימה עבור כל סוגי הפחדים. משום שיש נוסחה אחת ויחידה איך להתמודד עם פחדים. ומי שמבין את המציאות בשלמות, הוא גם מכיר את הנוסחה איך להתמודד עם כל סוגי הפחד שיש בעולם, בכל רמה שהיא.

וכאשר האדם מבקש עצה ממישהו שמבין את המציאות בשלמות ושמכיר את הנוסחה האחת, לאיך מתמודדים עם כל סוגי הפחד שיש בעולם, אז החכם האמיתי נותן לאדם עצה כזו, שמתאימה לכל סוגי הפחדים שיש בעולם. גם לפחדים שיש לאדם כרגע, וגם לפחדים שהאדם עוד יתקל בהם בהמשך חייו. כי העצה נובעת, מהבנת השורש של המציאות.

אבל כאשר היועץ, לא באמת מבין את המציאות בשלמות, ולא באמת מכיר את הנוסחה האחת של איך מתמודדים עם חרדות ופחדים, אז גם העצה נראית בדיוק, כמו השכל של נותן העצה. דהיינו, העצה היא חסרה, בדיוק כמו רמת הפער שיש בין השכל האמיתי של המציאות, לבין השכל של זה שנותן את העצה.

ויש בזה עוד רמת עומק נוספת. והיא, שלהתמודד עם פחדים, פירושו להתמודד עם הפוטנציאל של הפחד. כי יש פחד בפועל ויש פחד בפוטנציאל. כי כל השיטות שיש בעולם, כולם מתמודדות אך ורק עם פחד בפועל. דהיינו, כי כאשר האדם חווה סוג של פחד וחרדה, אז יש כל מיני שיטות שונות ומשונות, שמנסות לגרום לאדם, לא לפחד בפועל.

אבל אין אפילו שיטה אחת בעולם, שמתמודדת עם השורש של הפחד, דהיינו, עם פוטנציאל הפחד של האדם. כי גם אם השיטה עוזרת לאדם לא לפחד בפועל, הרי שהשיטה לא יכולה להתחייב על כך, שהיא פתרה לאדם גם את הפוטנציאל האנושי שלו לפחד. כי כפי שאמרנו, כל השיטות שהן לא נובעות מהבנת המציאות בשלמות, הן כולן טובות רק מן השפה ולחוץ בלבד.

ויש גם את השיטה האמיתית של איך להתמודד עם חרדות ופחדים. והשיטה הזאת נובעת מהבנת המציאות בשלמות, והבנת השורש העמוק ביותר, ממנו נובעים כל סוגי הפחד והחרדה והחששות שיש לאדם מכל סוג שהוא.

וכאן אבאר מהו השורש האמיתי שממנו נובעים כל הפחדים של האדם מכל סוג שהוא. וככל שהאדם יבין טוב יותר מהיכן מגיעים כל הפחדים שיש לאדם ומהי מהותם, כך האדם ממילא יבין טוב יותר את הדרך איך להתמודד עם פחדים וחרדות מכל סוג שהוא. וכפי שכבר ביארתי את כל העניינים האלו במקום אחר.

ואת השורש של הפחד ניתן לבאר אותו בדרכים שונות, שכולן מהותן אחת. והדרך הראשונה לבאר את שורש כל הפחדים שיש בעולם, היא שכל מהותו של הפחד היא חוסר ידיעה וספק. כי אם נתבונן נראה, כי פחד שייך רק במקום שיש בו ספק וחוסר ידיעה.

כי כאשר יש לאדם ספק כלשהו וחוסר ידיעה בוודאות של האמת, על ידי זה נוצר פחד. ואם האדם יודע את האמת לגבי איזה דבר, אז הפחד של האדם נעלם לגמרי לגבי אותו הדבר. וגם אם האדם יודע בוודאות שיהיה נגד רצונו, הרי שאף פעם האדם לא מפחד, לגבי מה שהוא יודע בוודאות שיקרה לו. אלא האדם מפחד, אך ורק לגבי החלק של מה שהוא לא יודע בוודאות מה יקרה לו.

ובאפשרותו של האדם לקחת כל סוג של פחד שיש בעולם, ולראות, שהפחד קיים רק כאשר קיים ספק כלשהו לגבי המצב בעתיד. אבל אם יש לאדם וודאות לגבי העתיד, אז הפחד של האדם נעלם. ואם לדוגמה היה האדם יודע בוודאות שהוא ימות בתאריך כלשהו, בהנחה שזה בוודאות מוחלטת, הרי שבמקרה כזה האדם כבר לא היה מפחד מכך שהוא ימות, אלא היה משלים עם זה. ואם הוא היה ממשיך לפחד מהמוות, זה היה רק פחדים לגבי ספקות שיש לאדם, לגבי מה יקרה אחרי שהוא ימות וכיו"ב.

כי האדם משלים, עם מה שהוא יודע בוודאות מוחלטת, שאין לו אפשרות לשנות אותו. כי כדי להרגיש רע, צריך לא לרצות משהו. דהיינו, לדמיין ולרצות, את ההפך שלו. וזה אפשרי, רק כאשר האדם לא יודע בוודאות, שיקרה הדבר הרע. שאם האדם היה יודע בוודאות מוחלטת שיקרה משהו, אז היה מתבטל הדמיון של ההפך, וממילא האדם היה שלם עם הרע ולא מפחד ממנו.

כי הפחד שייך תמיד, אך ורק במקום שיש בו ספקות. ובמקום שיש וודאות, ולא משנה מה סוג הוודאות, במקום כזה אין שום פחד כלל.

ולכל הספקות שיש בעולם, יש להם שורש. היינו, כי יש דבר אחד בעולם שהוא אחראי לתחושת הספק של האדם. והדבר הזה, הוא זה שאחראי לכך שיש לאדם פחדים. כי הוא יוצר אצל האדם ספקות, והספקות יוצרות אצל האדם את כל סוגי החרדות והפחדים שלו.

והדבר הזה שהוא השורש של כל הספקות שיש בעולם, הוא בעצם השאלה של כל השאלות. כי יש שאלה אחת ויחידה, שהיא השורש של כל השאלות שיש בעולם. והשאלה הזאת נוגעת לגבי כל הדברים שיש בעולם. וכפי שכבר ביארתי, כאשר האדם מגיע לשאלה הזאת, השאלה הזאת יוצרת אצל האדם ספק לגבי כל דבר שהוא יודע בכל תחום שהוא. כי השאלה הזאת נוגעת במהות של כל הדברים שיש בעולם.

ולא נציג כעת את השאלה הזאת (פרדוקס המהות והצורה / היש והאין), אך כן נעטוף את השאלה הזאת, בדרך הבאה. והיא השאלה, של מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות, שבגללה ושלמענה מתרחשים כל האירועים שיש בעולם.

כי העולם שלנו פועל לפי חוקיות מסוימת. ויש חוק אחד שלפיו פועלים כל החוקים שיש בעולם. וגם החוק הזה עצמו, גם הוא פועל לפי חוק אחר כלשהו. ויש גם חוק ראשון שלפיו פועלים כל החוקים שיש בעולם. וגם אם אין חוק, אז האין חוק, נקרא לו, החוק הראשון.

ומי שמבין את החוק הזה שלפיו פועלת כל המציאות, הוא ורק הוא יודע להתמודד עם כל סוגי הפחדים וכל סוגי החרדות שיש בעולם. כי ברגע שהאדם מבין את החוקיות שלפיה פועלת המציאות, על ידי זה האדם לעולם לא נמצא בתחושה של ספק.

כי גם אם האדם לא יודע מה בדיוק יקרה בעתיד, הרי שהאדם מבין את החוקיות של המציאות, וממילא האדם יודע בוודאות את סך כל המצבים האפשריים של מה שיכול לקרות במציאות. ומאחר שהאדם מבין את הסיבה שבגללה הכל כפי מה שהוא, על ידי זה לא שייך שהאדם יפחד כלל משום דבר שהוא.

כי להבין את הסיבה של המציאות, פירושו, להבין אותה ברמה כזאת שיש הזדהות רגשית בין האדם לבין כל המצבים של המציאות. כי אם האדם חושב שהוא מבין את הסיבה שבגללה המציאות פועלת בכל התחומים כפי מה שהיא, ועדיין האדם לא מרוצה מהמציאות, הרי שזה אומר, שהאדם עוד לא הבין את הסיבה האמיתית של המציאות.

כי מצד האמת יש כאן סוד גדול וקושיא גדולה. כי ע"פ ההיגיון האנושי האדם לא יכול להבין את הסיבה הראשונה של כל האירועים שיש בעולם. משום, שעל כל סיבה תמיד ניתן לשאול מהי הסיבה שלה עצמה. ובכל פעם שהאדם ינסה להגדיר חוק כלשהו שלפיו פועלת כל המציאות, הרי שתמיד יהיה ניתן לשאול לפי מה החוק הזה עצמו פועל. וע"פ ההיגיון האנושי אין אפשרות להבין את השכל של המציאות.

אבל אף על פי כן, בפועל קיימת דרך להבין את השכל של המציאות. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקום אחר. וכאשר האדם כן מבין את השכל של המציאות בשלמות, דהיינו, כאשר האדם כן תופש במחשבתו את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, על ידי זה, כל תחושת הפחד והחרדה של האדם נעלמת.

כי מצד האמת, גם תחושת הפחד וגם תחושת חוסר הפחד, בשורשן, שתיהן מגיעות מאותו המקום. כי פחד וחרדה וגם חוסר פחד וחרדה, שתיהן אלו סוגים שונים של רגשות. ולרגש של האדם יש מהות אחת, שפעם אחת היא באה לידי ביטוי בתחושה של פחד וחרדה, ופעם היא באה לידי ביטוי בתחושה של חוסר פחד ושל ביטחון עצמי וודאות.

וכאשר האדם יודע ומבין את המהות של המציאות כולה, על ידי זה האדם מבין בשכל שלו וממילא גם ברמה הרגשית שלו, את המהות הפנימית של הפחד ושל חוסר הפחד. והאדם מסוגל להכיל בתוכו את הפחד ואת חוסר הפחד, בדיוק באותה המידה ממש.

כי כאשר הרגש של הפחד בא לידי ביטוי אצל האדם, האדם חווה אותו אחרת, מכפי שהאדם חווה את התחושה של חוסר הפחד. כי שתי התחושות האלו הן מנוגדות אחת לשנייה. אבל שתי התחושות האלו, מצד השורש שלהן, הן ביטוי של אותו הדבר בדיוק. שפעם אחת הוא בא לידי ביטוי בצורה אחת ופעם בצורה אחרת.

וכאשר האדם מבין את השורש של המציאות ומבין את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, אז במצב כזה, גם כאשר האדם חווה סוג של פחד וגם כאשר האדם חווה סוג של חוסר פחד, בכל אחד מהמקרים, האדם רואה בעיני שכלו את ההתגלות של הסיבה של כל הסיבות, ברגש שלו. ומצד הסיבה של כל הסיבות, שהיא באה לידי ביטוי בכל דבר, מצידה אין הבדל בין פחד לבין חוסר פחד.

כי להבין את הסיבה של כל הסיבות, זה לא איזה דבר רחוק שקשור להתחלת רצף כל האירועים שמתרחשים בעולם. אלא המשמעות של זה היא, שעל האדם להבין גם כן, כיצד נקודת ההתחלה של רצף כל האירועים שמתרחשים בעולם, כיצד היא קשורה לכל אירוע ואירוע שמתרחש בעולם.

כי יש כאלו שיש להם השערות שונות לגבי מהי הסיבה שבגללה הכל קיים והכל מתרחש כפי מה שהוא בכל רגע מחדש. אבל כאשר קורה להם איזה דבר, הם לא רואים בו עין בעין את נקודת ההתחלה ואת ההתגלות של הסיבה הראשונה של כל הסיבות.

וברמת ההיגיון ניתן להבין, שכל אירוע שקורה בעולם, הוא תוצאה של סיבה שקדמה לו. וכל האירועים הם תוצאה של סיבה אחת ראשונה שאותה האדם לא מסוגל להבין, כי האדם לא מסוגל להגיע במחשבתו לנקודת ההתחלה של האירוע הראשון. כי על כל נקודת התחלה, תמיד נוכל לשאול מה קדם לה ומה הסיבה שלה.

אבל כן ניתן להבין, שכל האירועים שיש בעולם מכל סוג שהוא, הם כולם תוצאה ישירה של סיבה אחת ראשונה, גם אם האדם לא מסוגל להבין אותה. ומי שהוא חכם אמיתי, אז בכל דבר שקורה לו בעולם, הוא מבין כיצד הוא קשור לסיבה הראשונה של כל הסיבות.

כי השכל האחד שלפיו הכל פועל, הוא בא לידי ביטוי בכל האירועים שיש בעולם. והחכם האמיתי רואה את התגלות השכל של המציאות, בכל דבר ודבר שקורה בעולם. וכאשר יש לאדם הבנה, על ידי זה תחושת הספק והפחד והחרדה של האדם נעלמות. כי האדם מבין היטב את המשמעות האמיתית שבגללה יש את תחושת הפחד, והאדם מתייחס אליה בדיוק כפי שהוא מתייחס לתחושת חוסר פחד. והכל, כפי כמה שהוא מבין את השכל של המציאות.

וכפי שאמרנו, כל הפחדים והחרדות והחששות, כולם נובעים מחוסר וודאות. וכל זמן שיש לאדם ספק כלשהו לגבי הבנת המציאות בשלמות, הרי שהאדם עדיין לא יכול לחיות ללא כל פחד. כי כאשר האדם מבין את המציאות בשלמות, על ידי זה, כל תחושת הספקות של האדם נעלמת. וכאשר אין לאדם שום ספק, על ידי זה גם אין לאדם שום פחד משום דבר בעולם.

כי האדם מבין את המהות ואת השכל ואת הסיבה של כל הדברים שיש בעולם. והאדם מבין את זה ברמת וודאות מוחלטת, שממלאת את האדם בכל הרמה הרגשית ובכל הרמה השכלית שלו. וכאשר האדם מבין את המציאות בשלמות, אז האדם מבין את הסיבה הטובה שבגללה יש לאדם גם את האפשרות להרגיש תחושה של פחד וחרדה.

וכאשר האדם מבין את המציאות, אז אצלו הוא חווה את תחושת הפחד, בדיוק כפי שהוא חווה את תחושת חוסר הפחד. כי שתיהן הן צורות שונות של התגלות אותה הסיבה הראשונה, שמבחינתה הכל זה אותו הדבר בדיוק.

ונמצא אם כן, כי כל החרדות והפחדים שיש לאדם בעולם מכל סוג שהוא, כולם שורשם בתחושה של ספק. כי הספק יוצר אצל האדם את החרדה ואת הפחד. וכל הספקות שיש לאדם בחיים, כולם שורשם בכך שבתוך האדם יש את הספק הגדול ביותר, לגבי מהי התכלית של החיים.

כי מי שמבין את הסיבה הראשונה, הוא כמובן מבין גם את התוצאה הסופית, דהיינו, מבין את תכלית החיים. ומי שלא מבין את הסיבה הראשונה, הוא גם לא יכול להבין את התכלית של החיים. ובתוך ליבו של האדם תמיד יש את השאלה של מהי התכלית של החיים ושל המציאות כולה. והתשובה לשאלת תכלית החיים, היא כמובן הבנת הסיבה הראשונה הנ"ל.

וכל זמן שהאדם לא מוצא את התשובה לשאלה של מהי תכלית החיים, ובשביל מה הוא חי ומתאמץ וכולי, הרי שהאדם תמיד ממשיך לחיות עם תחושת ספק כלשהי. כי יש וודאות. והוודאות, היא האמת. ויש את שורש האמת. ושורש האמת, הוא להבין את המציאות בשלמות. ומי שמגיע להבנת המציאות, הוא חווה תחושה של וודאות מוחלטת בשלמות. כי האמת היא מוחלטת וודאית בשלמות.

ובכל מקרה, כל זמן שיש לאדם ספקות לגבי תכלית המציאות בכלל ולגבי תכלית חייו בפרט, הרי שתמיד תחושת הספק תמשיך ללוות את האדם. ואיתה גם תחושות הפחד והחרדות ימשיכו ללוות את האדם.

ולמרות שאולי האדם לא מבין את הקשר שיש, בין הבנת תכלית החיים והמציאות לבין זה שיש לו איזו חרדה מאיזה דבר, הרי שיש קשר מוחלט. כי יש שכל אחד והבנה אחת. שכאשר יש אותו לאדם, אז האדם בבת אחת מבין את כל המציאות, ואין לו שום תחושת פחד וחרדה.

והדרך של החכם האמיתי לגרום לאדם להגיע אל השכל הזה, היא על ידי זה שהחכם נותן לאדם רמזים שדרכם הוא יוכל להתקרב אל השכל הזה. והשאלה של תכלית החיים, היא רק הקדמה שבאמצעות ההתבוננות בה, האדם יכול להגיע אל השכל של המציאות וממילא להיפטר מכל החרדות והפחדים שיש לו.

ונסכם: לכל דבר יש שורש. והשורש של כל הפחדים והחרדות, הוא חוסר הבנת האדם את המציאות בשלמות. כי כאשר יש הבנה, ממילא אין ספקות ואין חרדות ואין פחדים.

כי אם האדם יתבונן על העניין בעין אמיתית, הוא יראה שלא שייך שום סוג של חרדה או פחד, כאשר האדם מבין את הסיבה שבגללה הדבר הוא כפי מה שהוא. כי הפחד הוא רק כאשר האדם מפחד שיקרה נגד רצונו. אבל אם האדם מבין את הסיבה של כל דבר, ממילא אין כאן שום תחושה של פחד או חרדה.

והדרך להגיע לשכל הגדול הזה של המציאות, היא על ידי זה שהאדם מתקרב לעצות ולשכל של החכם האמיתי שכבר הגיע אל השכל הזה. ועל ידי זה האדם מקבל את צורת החשיבה שעוזרת גם לו בסופו של דבר להיות הוא עצמו חכם אמיתי שמבין את המציאות באמת. ועל ידי זה האדם חי חיים טובים באמת.
להתמודד עם חרדות ופחדים להגדיל את הביטחון העצמי להבין את השכל איך להבין את השכל חי חיים טובים האם יש מהות אחת פסיכולוגיה פרדוקס איך להחליף העולם פחדים הסוד הסוד שאותו לא יודעים הסוד שאותו לא יודעים כל הפסיכולוגים הסוד של החרדה הסוד של הפחד הסוד של הפחדים חרדה חרדות חרדות מהו הסוד סוד סודות פחד פחדים פסיכולוג פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים
חרדות קיומיות ופחדים / חרדת מוות - האם אפשר לצאת מ*כל* סוג של פחד ושל חרדה?
... כל שאלה, אלא אך ורק שקט נפשי מוחלט. כי ברגע הראשון שהאדם נולד, הוא נולד כמו לוח לבן חלק, ללא כל פחד וללא כל שאלה וללא כל ספק וללא כל חשש. וכאשר האדם נולד, הוא בעצם חי אך ורק את הרגע ... הרגע, יש לו שקט נפשי מוחלט. והאדם, כאדם בוגר, יכול להגיע למצב הזה. ומאחר שהאדם נולד כלוח לבן חלק ללא כל חרדה ופחד, ממילא זה אומר שהחרדות והפחדים הם לא חלק מהאדם. וגם אם יש לאדם חרדות קיומיות שמלוות אותו כבר ... גיהנום. וגם חרדות קיומיות וכיוב, גם הן סוג של גיהנום. והאדם נולד בתוך גן עדן. בדיוק כמו תינוק שנולד ללא כל פחד וללא כל חרדה. וכאשר מייאשים את האדם, מכך שהוא יכול לצאת מכל הפחדים והחרדות שלו, הרי שבעצם מייאשים את האדם להרגיש את ...
על החיים ועל המוות / תכלית החיים / משמעות החיים / פחד מוות - מהי מהותם? חלק 3
... הגיוני. אבל פחד המוות קיים, כדי ליצור עבור האדם משמעות לחיים שלו. ומי שרוצה לחיות טוב באמת, עליו לחיות ללא כל פחד. כי אפילו כל העשירים הגדולים בעולם שיש להם את כל הכסף שבעולם, כולם מלאים פחדים וחששות. ויש מלא חברות ... התכלית של המציאות. ואז כאשר האדם מבין את התכלית האמיתית של המציאות כולה, אז האדם חי חיים טובים באמת ללא כל פחד. והדרך היא כנל, על ידי זה שהאדם מחפש את האמת בכל דבר, וניזהר מאותם מנהיגי השקר שמטעים את האדם ...
חרדות + פחדים של ילדים - למה יש פחדים + חרדות אצל ילדים?
... דעות קדומות על הטוב והרע (מלבד טוב ורע של כאב פיזי וכיוב). ולכן, כאשר האדם נולד, הוא נולד כמעט ללא כל פחד וחרדה. כי כמות הפחדים והחרדות, תלויה בכמות הרצונות המוגדרים של האדם. שהאדם רוצה, שהמציאות תהיה כך או אחרת. וככל ... שאין הבדל בין טוב לבין רע, וגם מנקודת מבט שיש הבדל בין טוב לבין רע, הוא ממילא, גם, חי ללא כל פחד, וגם, מפחד מכל מיני דברים בו זמנית, לפי הרצונות שלו. וכאשר הילד גדל, אז הוא לומד להבדיל, בין טוב ...
הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 1
... איזה אדם מת, ולחשוב שהוא מואר רוחנית. כי גם אדם מת לא אכפת לו משום דבר. ואדם מת חי ללא כל פחד. והוא ככ מואר רוחנית, עד שאפילו אם תרביץ לו, ואפילו אם תהיה שריפה בבית, הוא לא יתנגד לה. ואכ ...
אין דבר העומד בפני הרצון - איפה השקר ומה האמת?
אין דבר העומד בפני הרצון - איפה השקר ומה האמת?
... מאושר מספיק, ורוצה להרגיש טוב יותר. אם באמת לא היה דבר העומד בפני הרצון, היה יכול להגיע לאושר מושלם ללא כל פחד או רצון נוסף. בפועל, אדם מגלה שיש בו עדיין חוסר שביעות רצון, וזה מבהיר שיש גבול ליכולת הרצון שלו ...
שלמות עצמית וזיכרון רגשי טוב - מהו זיכרון רגשי טוב בשלמות?
שלמות עצמית וזיכרון רגשי טוב - מהו זיכרון רגשי טוב בשלמות?
... הוא חווה את כל זיכרונותיו באופן חיובי לחלוטין. הוא מדגיש שזו הדרך היחידה לחוות אושר אמיתי ושלמות עצמית מלאה, ללא כל פחד או חשש שיקרה רע בעתיד. לסיום, אליעד מאחל למאזינים להגיע למצב כזה של הבנה ושלמות עצמית, ולחוות טוב אמיתי ...
שיטות לטיפול בחרדה, גישות טיפוליות בפחד, לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, סיכוי או סיכון, מה הסיכוי שיקרה? מה הסיכון שיקרה? ניתוח מקרה חרדה, ניתוח מקרה טיפולי, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה?
שיטות לטיפול בחרדה, גישות טיפוליות בפחד, לטפל בסיכוי, לטפל בסיכון, סיכוי או סיכון, מה הסיכוי שיקרה? מה הסיכון שיקרה? ניתוח מקרה חרדה, ניתוח מקרה טיפולי, איך לטפל בפחד? איך לטפל בחרדה?
... מניחים בטעות שהפחד הוא הכוח שמניע אותם לפעול, אך בפועל ניתן לפעול מתוך רצון חיובי או מתוך בחירה חופשית ללא כל פחד. פחד, לדבריו, אינו חייב להיות המניע לפעולה. להפך, כשאין פחד בכלל, הפעולות נעשות מתוך בחירה מודעת, והאדם חופשי באמת ...
חרדות, פחדים, דיכאונות, נוסחה לטיפול בפחדים, נוסחה לטיפול בחרדות, נוסחה לטיפול בדיכאון, הסוד של החרדה, הסוד של הפחד, הסוד של הדיכאון, לטפל בפחד, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, עצבות, אושר
חרדות, פחדים, דיכאונות, נוסחה לטיפול בפחדים, נוסחה לטיפול בחרדות, נוסחה לטיפול בדיכאון, הסוד של החרדה, הסוד של הפחד, הסוד של הדיכאון, לטפל בפחד, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, עצבות, אושר
...משום שבבוקר הוא כבר חיזק את ההרגל של לקיחת דברים אפשריים והפיכתם למוחלטים ומחויבים. איך להשתחרר מהרגלים של עשרות שנים? שינוי דפוסים של שנים רבות הוא אפשרי אך דורש מאמץ ראשוני. לדוגמה, אם אדם במשך 60 או 70 שנה חשב בדרך מסוימת (אני חייבת שיאהבו אותי, אני חייב להיות מוצלח), השינוי יהיה קשה בהתחלה. אליעד מסביר כי המחשבה שלנו רגילה לעבוד באוטומט, ולכן בשלב ראשון האדם יצטרך לעשות מאמץ מודע ויזום כדי להזכיר לעצמו שוב ושוב שהכל הוא אפשרי ולא מחויב. בתחילת הדרך, האדם יצטרך להשקיע אנרגיה בלחשוב במודע ולהזכיר...
הסוד של האיזון - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים / חכמי הרוח?
...הישויות האלו בו זמנית. אבל, בהחלט ניתן להבין שאם האדם כן היה יכול לראות את התמונה המלאה, דהיינו, אילו היה יכול האדם להיות גם הוא עצמו וגם בו זמנית להיות בתודעה של התמונה המלאה, הרי שאחרי שיש לאדם יכולת שכזו, הרי שזאת כבר לא בעיה אצלו להכיל בתוכו את כל הרגשות השונים והמנוגדים, בו זמנית ברגע אחד ולהיות באיזון אמיתי. ונמצא אם כן, שכדי שהאדם יגיע לאיזון אמיתי, לשם כך עליו להיות מסוגל להיות במצב של מספר ישויות שונות בו זמנית. שעל ידי היכולת הזו האדם גם יכול לראות את התמונה המלאה כולה, וגם האדם יכול להכיל...
הסוד של הייאוש האנושי - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים / מורים רוחניים?
...להרגיש כמה שיותר טוב. ושום אדם לא היה מסרב לקבל את הכל. דהיינו, אף אחד לא היה מסרב לדוגמה להיות בעל יכולת בלתי מוגבלת וכיוב. ובתוך תוכם של כל האנשים יש איזה רצונות נסתרים, שבני האדם התייאשו מכך שכרגע הדבר יהיה אפשרי. דהיינו, כל הדברים שאותם האדם מבין שהוא לא יכול להשיג. כגון לדוגמה לעוף בשמים כמו ציפור, או לנשום מתחת למים כמו דג וכיוב. כי בעולם שלנו יש המון ישויות שונות. ולכל ישות יש את היכולות הייחודיות שלה. כי גם לאש וגם למים וגם לרוח וכיוב, גם להן יש את היכולות שלהן. ומצד האמת אילו היה האדם יכול...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הסוד של הפחדים / חרדות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: ללא כל פחד, האם לדומם יש תודעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: ללא כל פחד, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לנהל את הזמן? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בראיון עבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לנוער, ייעוץ נפשי, מאמן אישי לקשב וריכוז בתחום ללא כל פחד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.2031 שניות - עכשיו 02_09_2025 השעה 21:27:27 - wesi1