אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לחשוב ✔השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
10:49השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
מה ההבדל בין צורת החשיבה של אדם שמן לזו של אדם רזה?

ההרצאה של אליעד כהן מתמקדת בשתי תפיסות מרכזיות הנוגעות לאכילה ולדפוסי חשיבה: החשיבה של האדם השמן לעומת החשיבה של האדם הרזה. אליעד מסביר כי ההבדל העיקרי הוא בגישה הבסיסית כלפי אכילה, כאשר ההבדל לא נוגע למצב בריאותי, אלא לתפיסת המציאות לגבי הצורך באוכל.

מהי הגישה הבסיסית של אדם שמן כלפי אכילה?

לפי אליעד כהן, האדם השמן מאמץ את הגישה: "אני אוכל כי בא לי". הוא לא צריך סיבה ממשית לאכול, אלא להיפך - הוא צריך סיבה ממשית לעצור את עצמו מלאכול. הוא אוכל כל עוד הוא יכול או כל עוד הוא רוצה, ומפסיק לאכול רק כאשר יש סיבה חזקה להפסיק, כמו פחד ממחנק, או תחושת מלאות מוגזמת. למעשה, המצב הבסיסי של האדם השמן הוא לאכול בכל הזדמנות, בלי להטיל ספק בסיבת האכילה.

מהי הגישה הבסיסית של אדם רזה כלפי אכילה?

לעומת האדם השמן, אדם רזה פועל בצורה הפוכה לחלוטין. הוא לא יאכל כלל אלא אם כן תהיה לו סיבה מוצדקת לאכול. הוא בודק בכל רגע האם הוא חייב לאכול - רק אם יש לו רעב אמיתי הוא יאכל, וברגע שהרעב נעלם הוא מפסיק לאכול מיד. אצל האדם הרזה, המצב הבסיסי הוא לא לאכול כלל, והוא אוכל רק אם יש הצדקה ברורה לכך.

כיצד אליעד כהן ממחיש את הרעיונות הללו באמצעות "נטל ההוכחה"?

כדי להמחיש את הגישות הללו, אליעד נותן דוגמה של "נטל ההוכחה". הוא אומר שאם מישהו טוען שהתיק שלך שייך לו, השאלה היא מי צריך להוכיח - אתה שהחפץ הוא שלך, או האדם שטוען שהחפץ שלו. כך גם באכילה, יש גישה האומרת "אני עושה בלי סיבה" (כמו האדם השמן), ויש גישה האומרת "אני עושה רק עם סיבה מוצדקת" (כמו האדם הרזה).

איך ניתן לשנות דפוס חשיבה מאדם שמן לאדם רזה?

אליעד מציע דרך קיצונית לשינוי דפוס החשיבה של אדם שמן שרוצה לרדת במשקל: לאמץ גישה קיצונית האומרת "אני אף פעם לא אוכל, אלא אם כן אין לי ברירה בכלל". הוא מייעץ לאמץ גישה פנימית שאכילה היא כביכול "רעל", וכל פעם לפני אכילה לשאול "האם אני חייב את הביס הזה?", "האם אם לא אוכל אמות או ארגיש רע מאוד?". הרעיון הוא להעביר את האוטומט מאכילה ללא סיבה לאוטומט של אי - אכילה, ורק כאשר יש צורך אמיתי לאכול.

מה לגבי קיצוניות מסוכנת כגון אנורקסיה?

אליעד מתייחס לסיכון האפשרי של גישה קיצונית זו, ומסביר שלמרות שקיימת סכנה להגיע לאנורקסיה ואף למוות, הרעיון שלו הוא לא באמת להפסיק לאכול עד למוות, אלא להשתמש בגישה זו כאמצעי נפשי לשינוי ההרגל. הרעיון הוא שבאמצעות גישה קיצונית ניתן למצוא את האיזון האמיתי הנדרש לתזונה מתאימה.

איך להפוך מאדם רזה לשמן לפי אליעד כהן?

אליעד מסביר שניתן לעשות את התהליך גם בכיוון ההפוך: אדם רזה שמעוניין לעלות במשקל, צריך לפעול בדיוק הפוך: לאכול כל הזמן ובכל הזדמנות, ולהפסיק רק כאשר אין אפשרות פיזית להמשיך לאכול.

האם אנשים שמנים באמת מרגישים רעב תמידי?

אליעד מבהיר שברוב המקרים, אנשים שמנים לא באמת אוכלים בגלל רעב פיזי, אלא בעיקר מתוך אכילה רגשית, שעמום, דיכאון, או הרגל פסיכולוגי. למרות הטענה שאנשים שמנים "מרגישים רעב יותר", אליעד מתעקש שברוב הגדול של המקרים זו לא תחושת רעב אמיתית אלא תחושה נפשית או התניה פסיכולוגית.

איך ניתן להבחין בין רעב פיזי לרעב רגשי?

כדי לזהות את ההבדל בין רעב פיזי לבין רעב רגשי, אליעד ממליץ להתחיל בגישה קיצונית של אי - אכילה מוחלטת, ואז לאכול רק כאשר הרעב האמיתי כבר כמעט בלתי נסבל. כך ניתן ללמוד להבדיל בין מצב שבו הגוף באמת צריך אוכל, לבין מצב שבו יש צורך נפשי בלבד.

מדוע חשוב לדבר על קיצוניות בהקשר של הרגלי אכילה?

אליעד מדגיש שקיצוניות עשויה לסייע בשינוי דפוסים עמוקים של התנהגות. לדבריו, לפעמים רק דרך גישה קיצונית אפשר להגיע לשינוי משמעותי, ולאחר מכן האדם יכול למצוא את האיזון המתאים לו. הוא מתייחס בהומור לקיצוניות ומסביר שהיא כלי לשינוי, אך כמובן לא ממליץ לסכן את הבריאות בפועל.

למה לאכול רק כשחייבים באמת?

המטרה של אליעד היא ללמד אנשים לזהות את הצרכים האמיתיים שלהם, ולא לתת להרגלים, לתחושות רגשיות או לשעמום להוביל אותם. כאשר אדם מתחיל לאכול רק במצב של רעב אמיתי, הוא יתחיל לגלות אילו רגשות ומחשבות היו מוסתרים מאחורי הרגל האכילה שלו. לפי אליעד, ההגבלה הזו יוצרת מודעות גבוהה יותר להתנהגות ולאכילה.

האם המטרה היא להפוך את כולם לאנורקטיים?

אליעד אומר בהומור שמטרת הגישה הקיצונית הזו היא כביכול "למות רזה", אבל הוא מיד מוסיף שהכוונה היא רק למצוא דרך להשתחרר מההרגלים השליליים ולאפשר שינוי עמוק ויציב בהרגלי האכילה. הרעיון הוא להשתמש בקיצוניות כנקודת מוצא לשינוי, לא כמצב קבוע.
האם באמת היה סרט שנקרא השמן והרזה?

בסיפור המלא מתחיל איזכור לכך שכביכול היה סרט שנקרא השמן והרזה, ובאה שאלה האם הוא באמת קיים או לא. יש מי שאומר "לא, אני לא מכירה", ובאותה נשימה יש מי שאומר "כן, תכירי, בואי נתקדם הלאה". נוצרת כאן נקודה משעשעת: אדם אחד טוען שאינו מכיר, ובאותה עת אומרים לו שאין חשיבות להיכרות, פשוט ממשיכים לעלילה. זאת אומרת, אפילו אם לא מכירים את הסרט, אפשר להתחיל ולדבר על הנושא של "שמן ורזה" בצורת דימוי כללי שמוביל לשיחה רחבה יותר על אכילה והרגלי מחשבה.

מהו הקשר בין שמן ורזה לאכילה בפועל?

מתחילים לדבר על כך שכדי שאדם ישמין, עליו לאכול. זה לא הגיוני ולא מציאותי שאדם ישמין מהרוח, כלומר, אם לא תאכל - לא תשמין. ישנה אמירה שחושפת שעד כה לא נצפתה מציאות שבה מישהו מפסיק לאכול ונהיה שמן סתם כך. יוצא מכאן שאכילה היא הגורם המכריע שעלול לגרום לאדם להשמין. בהמשך מסבירים שהשמן מגלה שהוא משמין כתוצאה מאכילה מרובה, בשונה מזה שרזה בדרך כלל כי הוא אוכל רק את מה שהוא צריך.

שאלה: מה בין state of mind של שמן ל - state of mind של רזה?

בתוך ההסבר מופיעה הנחיה שלא מדובר בהבדל בין אדם בריא לאדם חולה, כי יכול להיות אדם שמן בריא ואדם רזה חולה. מה שרוצים להדגיש הוא שתי צורות הסתכלות או שתי צורות התנהגות כלליות:

1. אדם רזה (בהקשר של השיחה) הוא מי שאוכל רק מה שבאמת צריך ולא מעבר.

2. אדם שמן (בהקשר של השיחה) הוא מי שאוכל מעבר למה שהגוף באמת צריך.

דוגמה להמחשת העניין:

יש "נטל הוכחה" שבו מישהו טוען "התיק שלך שייך לי", והשאלה היא האם זה שאמרו לך את זה מחייב אותך להוכיח שהתיק שלך, או על הטוען להוכיח שהתיק שלו. הפנייה היא לרעיון כללי שיש גישה שאומרת "אני עושה בלי סיבה" וגישה שאומרת "אני עושה עם סיבה".

שאלה: מה הכוונה בגישה 'אני עושה דברים בלי סיבה'?

יש גישה שמסבירה: "אם בא לי לעשות משהו, אני עושה אותו כי ככה אני מרגיש". זו הגישה שבה אנשים נוטים לפעול מתוך תשוקה ספונטנית. לדוגמה, אדם קם בבוקר ואומר לעצמו "אם מתחשק לי לעשות דבר מסוים, פשוט אעשה אותו". הוא יימנע מעשייה רק אם יש סיבה מספיק חזקה להימנע.

שאלה: ומהי הגישה ההפוכה?

הגישה ההפוכה היא "אני לא עושה שום דבר כל עוד אין סיבה", כלומר, אני צריך הוכחה או הצדקה לעשות משהו. אני לא אזוז ולא אפעל, אלא אם כן יוסבר לי מה הרווח או הצורך שבדבר.

איך כל זה קשור לעלייה במשקל או לירידה במשקל?

לפי ההסבר, אדם שמן פועל בדרך כלל בגישה של "אני עושה מה שבא לי" (בענייני אכילה). הוא אוכל כי זה פשוט מתחשק לו. אין לו סיבה לעצור את עצמו אלא אם כן הוא נתקל בסיבה חזקה שמכריחה אותו לעצור (כמו תחושת מחנק, פחד מהתפוצצות, או חשש קיצוני שהוא יגיע למשקל מוגזם עוד יותר). כלומר, הוא עובר למצב של הפסקה רק אם יש הצדקה מהותית להפסיק, והבסיס הראשוני הוא "בא לי לאכול - אז אוכל".

כיצד חושב אדם רזה לפי ההסבר?

אדם רזה עשוי לפעול בגישה הפוכה: "אני לא אוכל סתם כך. אני צריך סיבה לאכול". אם אין לי סיבה לאכול, אני פשוט לא אוכל. הוא בוחן: "אם לא אוכל, אהיה רעב - ולכן מוטב לי לאכול כדי למנוע רעב או חולשה". אבל ברגע שתחושת הרעב נעלמת, הוא לא ממשיך לאכול.

איך אפשר לעשות טרנספורמציה מחשבתית משמן לרזה?

ברגע שאדם מזהה שהוא נוטה לאכול כל הזמן כי מתחשק לו, כדי לעבור למצב "רזה", הוא מוזמן לאמץ את הגישה שאומרת "אני לא אוכל סתם כך. למעשה, אני אפילו לא אוכל בכלל, חוץ מאשר כשאני ממש חייב". הניסוח הקיצוני הוא: "מבחינתי, אכילה היא רעל, ולכן אני נוגע באוכל רק אם אני חייב וחייב וחייב. ובכל פעם אני שואל את עצמי: האם באמת אין ברירה אלא לאכול עכשיו?". כך דוחפים את עצמנו לקצה השני, כי במקום שהאוטומט יהיה 'לאכול בלי סיבה', הופכים את האוטומט ל'לא לאכול בכלל' ואז מוסיפים אוכל רק במקרה של צורך ממשי.

מהי המשמעות של הגישה הקיצונית "אני אף פעם לא אוכל"?

בפועל, הכוונה אינה שאדם לא יאכל עד שיתמוטט באמת, אך משתמשים בגישה הזאת כהצהרה פנימית שמסייעת לו להגביל עצמו לאורך זמן. הנקודה היא לבדוק כל ביס: "האם אני חייב עכשיו את הביס הזה? האם אם לא אוכל עוד ביס ארגיש חולשה עצומה או כאב בטן חזקים של רעב?". המטרה היא לתרגל ריסון ולהפוך את המצב הנפשי כך שהאכילה מתבצעת רק במינימום הנדרש.

שאלה: ואיך אפשר להפוך מרזה לשמן?

באותו היגיון, רק הפוך: אם אדם רזה מדי ורוצה להשמין, הוא יעביר עצמו למצב של "אני אוכל כל הזמן כל עוד אני יכול. אני מפסיק לאכול רק אם אני באמת לא מסוגל להכניס לפה עוד דבר". לדוגמה, בכל רגע פנוי, פשוט לאכול שוב ושוב עד שאי אפשר להמשיך.

על מה עוד דיברו בקשר למשקל יתר?

עלו טיעונים שלפעמים לא מדובר רק בזה שהאדם "בא לו" לאכול, אלא ייתכן שהוא חש רעב מוגבר או שהנפש שלו שולחת אותות של דיכאון או שעמום שגורמים לו לתחושת דחף לאכול. במסגרת השיחה נטען שלפעמים אדם מרגיש "אני רעב" גם כשבפועל הוא כבר שבע, והתחושה הזו נובעת אולי מצורך נפשי. אבל ההסבר הכללי מדגיש שבמקרים רבים זה לא באמת רעב פיזי אלא התניה פסיכולוגית או הרגל של "הגיע הזמן לאכול שוב".

שאלה: אז מה המשמעות של להתחיל לאכול רק כשאני באמת חייב?

זה אומר לנסות לבדוק מתי באמת מגיע הרעב הפיזי ואי אפשר בלעדיו. יש אנשים שמנים שבאמת לא זוכרים מה זה רעב אמיתי, כי הם אוכלים הרבה לפני שמגיעים לתחושת רעב. הם ממלאים את עצמם שוב ושוב, ולכן כדי לחזור להבחין בין רעב אמיתי לדפוס רגשי, מומלץ להציב כלל קיצוני: "מהיום אני כאילו מפסיק לאכול לגמרי. עכשיו אני אוכל רק כשאני ממש ממש חייב, כשאני כמעט לא יכול להמשיך בלעדיו".

מה לגבי אנורקסיה או קיצוניות מסוכנת?

ישנה אמירה: אדם עלול להגזים וללכת לקיצוניות שבה הוא בקושי אוכל ויכול להגיע לאנורקסיה או למוות. כמובן שזה מצב קיצוני, אבל הרעיון בשיחה הוא להציג את ההיגיון העומד מאחורי שתי הגישות: גישת "תאכל כל עוד אתה יכול" אל מול גישת "אל תאכל אם אינך חייב". אם המטרה היא "להיות רזה", לעתים קל יותר להיצמד לגישה הקיצונית של מניעת האוכל ורק אחר כך למצוא את האיזון.

שאלה: האם זה מומלץ בהיבט הבריאותי?

הדובר עצמו מסביר שלא בהכרח מדובר במומחיות רפואית או בשאלת הבריאות. הוא מצהיר: "בהנחה שהאדם שמן ורוצה לרזות, שידע שזו דרך חשיבה: אכלתי מספיק, לא חייב עוד". ומי שמעדיף להישאר שמן או לא אכפת לו, זה גם לגיטימי.

שאלת הרעב האמיתי

אחת השאלות המרכזיות היא האם באמת השמן אומר לעצמו "אני רעב" או שהרעב הזה הוא בעצם רעב רגשי או רצון שלא מבוסס בצורך פיזי אמיתי. ממשיכים לטעון שיש מצבים שבהם "שובע פיזי" לא עוצר אדם מלהמשיך לאכול, כי אולי הוא "מרגיש צורך" אחר.

והאם שמן שמגביל את עצמו פתאום יגלה דברים על עצמו?

יש מי שאומר שעצם המעבר לגישה של "מותר לי לאכול רק כשאני חייב" יכולה להציף מחשבות ורגשות שלא היו גלויות קודם. האדם עשוי לגלות שהוא היה אוכל מדיכאון או משעמום, אבל השיחה מבהירה שזה כבר סיפור נוסף, והרעיון העיקרי הוא קודם כל לשנות את הדפוס הבסיסי.

איך ממשיכים מפה?

בהמשך מדגישים שאפשר לבחור מה לאכול ומתי, ושכל אחד יחליט בהתאם לשיקוליו. הדבר החשוב לדעת הוא שיש שתי גישות מנוגדות, ושהשמן הממוצע פועל לרוב בגישה "אני אוכל כי בא לי", ואילו מי שרזה לאורך זמן, פועל לרוב בגישה "אני אוכל רק כשאני באמת צריך".

מה קורה אם מישהו באמת מרגיש שהוא רעב כל הזמן?

עולה השאלה: "מה קורה כשאדם באמת לא מרגיש שבע, אולי יש לאדם בעיה הורמונלית?". בתשובה אומרים שהשיחה לא נכנסת למקרים חריגים או ביולוגיים, וממוקדת יותר בשגרת אדם ממוצע שרגיל לאכול הרבה יתר על המידה.

שאלה: האם יש כאן המלצה להפוך את כולם לאנורקטיים?

בסוף השיחה נאמר בחצי קריצה: "כן, כדי לצאת מהלופ, אפשר לחשוב כמו אנורקטי, תאכל רק כשאתה לא יכול יותר להתאפק". אבל מיד מציינים שאדם עלול לבחור בזה כדי להיות רזה בצורה קיצונית, עד כדי סיכון החיים. יש גם הומור בשיחה הזו סביב הרעיון של 'למות רזה' לעומת לצאת מכלל שליטה.

מדוע בכל זאת מזכירים קיצוניות?

משום שלעתים, כדי לשנות באופן דרמטי הרגל, מקצינים את התפיסה, ואחר כך מוצאים את נקודת האיזון. אם האדם מרגיש שאכילה נהייתה אובססיה, הוא יכול להנהיג כלל פנימי: "אני פשוט לא אוכל. רק אם אין לי ברירה בעולם, רק אם אני מרגיש חולשה איומה, רק אז אני נוגע באוכל". בפועל, כמובן לא להסתכן באמת, אבל זו גישה קיצונית שאמורה לעזור לזהות היכן עובר הגבול בין 'בא לי' לבין 'אני באמת צריך'.

סיכום ארוך ומפורט

כל השיחה עוסקת בפער שבין אדם שמרגיל את עצמו לאכול "כי בא לי" ומפסיק רק כשאין לו ברירה יותר, לבין אדם שמרגיל את עצמו לא לאכול בכלל אלא אם כן יש סיבה טובה. מופיע דגש על כך שלא דנים בתזונה בריאה באופן ספציפי, אלא רק על הבדל מנטלי שמסביר מדוע אדם מסוים נשאר רזה (כי הוא אוכל רק כאשר הוא צריך) ואדם אחר משמין (כי הוא אוכל בכל הזדמנות). יש שמביאים טענה שאנשים שמנים מרגישים רעב מוגבר או סוג של "כאב" שלא מרפה, אך ישנה הדגשה שמדובר בעיקר בהרגלי חשיבה ואכילה, ולאו דווקא במצב רפואי יוצא דופן.

השיחה רוויה בדוגמאות על "שובע", "האם אפשר להפסיק?" או "האם אני עלול למות אם לא אוכל?", ואף על "האם יש סיבה לאכול ביס נוסף?". מתחדדת ההמלצה לאימוץ גישה של "לאכול רק מה שבאמת חייבים" כאשר המטרה היא להפחית משקל. אם רוצים דווקא להשמין, עושים הפוך ונשארים בארוחה כל עוד אפשר להכניס עוד מזון, בלי לעצור עד שהגוף מאותת "אי אפשר יותר".
עכשיו היה שמן ורזה נכון נכון שהיה סרט השמן והרזה?

ש: לא לא מכירה.

אליעד: עכשיו את מכירה עכשיו בא נתקדם בסיפור לא משנה בא נתקדם בעלילה בן אדם בעיקרון כדי להשמין צריך לאכול נכון בגדול אתה לא יכול להשמין מרוח כאילו אם לא תאכל אתה בטוח לא תהיה יותר שמן אם תפסיק לאכול אתה יכול להשמין מלא לאכול אתה לא יכול נכון.

ש: אולי יש אפשרות כזאתי.

אליעד: במציאות לא נתקלנו בזה עדיין בן אדם לא הפסיק לאכול ונהיה שמן בכל מקרה בן אדם משמין מאכילה עכשיו בא נדבר על ה - state of mind של בן אדם שמן ו - state of mind של בן אדם רזה כאילו איך בן אדם רזה חושב ואיך בן אדם שמן חושב בסדר זה לא יהיה בדיוק אבל זה יהיה נכון בגדול, עכשיו אני לא מדבר על בריא או חולה יכול להיות שמן בריא ורזה חולה לא מדבר על זה בכלל אני מדבר עכשיו על שתי תפיסות אני מדבר על בן אדם שהוא רזה כי הוא אוכל מה שצריך ובן אדם שמן כי הוא אוכל מעבר למה שצריך, אוקי אז יש לנו דבר שנקרא נטל ההוכחה מכירים את נטל ההוכחה עכשיו מישהו אומר לך תוכיח נגיד מישהו אומר לך התיק שלך שלי האם אתה צריך להוכיח שזה שלך או הוא צריך להוכיח שזה שלו עכשיו איך זה קשור לנושא הזה בחיים יש שתי גישות יש גישה שאומרת אני עושה דברים בלי סיבה ויש גישה שאומרת אני עושה דברים עם סיבה נכון.

עכשיו מה זאת הגישה שאומרת אני עושה דברים בלי סיבה בא לי לעשות אני עושה למה אני עושה כי בא לי לעשות מה הסיבה שאתה עושה כי בא, עכשיו בן אדם שאומר אני עושה דברים כי בא לי לעשות מתי הוא לא עושה דברים כשיש סיבה לא לעשות זאת אומרת הוא קם בבוקר אומר אני עושה כל מה שבא לי הוא לא עושה דברים כשיש סיבה לא לעשות אותם זאת אומרת הוא יעשה מה שבא לו ומתי הוא לא יעשה מה משהו אם יש סיבה לא לעשות, זאת אומרת עצם זה שהוא רוצה אם בא לו לעשות משהו הוא עושה אותו הוא אומר זה שבא לי זה סיבה לעשות את זה עכשיו מה יכול לגרום לו לא לעשות משהו אם תהיה סיבה לא לעשות את זה, עכשיו יש גישה הפוכה יש גישה שאומרת אני לא עושה שום דבר לא עושה שום דבר למה שאני אעשה מה יצא לי מזה לא עושה כלום אני עושה רק דברים שיש סיבה לעשות אותם אם תביא לי סיבה אעשה לא תביא לי סיבה אני לא אעשה עד כאן הבנו.

עכשיו איזה חשיבה מובילה את הבן אדם להשמנה ואיזה חשיבה מובילה את הבן אדם להיות יותר בריא או רזה לצורך העניין בסדר אז זה עובד ככה בן אדם שמן איך הוא חושב הוא אומר לעצמו אני אוכל כי בא לי לאכול אני מפסיק לאכול רק כשיש לי סיבה להפסיק זאת אומרת הוא רואה אוכל בא לו לאכול בא לך לאכול תאכל בא לך לעשן תעשן אבל בוא נישאר באוכל בא לך לאכול תאכל למה אתה אוכל כי בא לי לאכול, עכשיו מה גורם לבן אדם שמן להפסיק לאכול כשיש סיבה להפסיק אי אפשר לאכול יותר כי אם אני אוכל יותר אני אחנק כי אוכל יותר אני אמות כי אם אני אוכל יותר אני אשמין עוד יותר אז יש לו סיבה להפסיק זאת אומרת מה שגרם לו לאכול זה כי בא לי בלי סיבה מה שגרם לי להפסיק לאכול זה כי יש סיבה להפסיק אבל הבן אדם הרזה חושב הפוך הוא אומר אני לא אוכל למה אתה לא אוכל לא יודע לא אוכל למה שאני אוכל מתי בן אדם רזה אוכל כשיש סיבה לאכול למה אתה אוכל כי אם אני לא אוכל אני אהיה רעב כי אם לא אוכל אני אהיה חולה כי אם אני לא אוכל אני לא יהיה בריא זה שני state of mind שונים, עכשיו אם בן אדם רוצה לעבור משמן לרזה יכול להיות גם הפוך שאתה רוצה לעבור מרזה לשמן אבל בא נניח שאתה רוצה לעבור משמן לרזה אתה צריך להגיד לעצמך מעכשיו אני יותר לא אוכל בלי סיבה מעכשיו אני לא אוכל בכלל אף פעם שום דבר לא אוכל ולא שותה בכלל שום דבר בעולם מותר לי לאכול ולשתות רק כשאני חייב לאכול ולשתות זה הקצה השני.

השמן הוא עושה הכל הוא אוכל ושותה מה שבא לו מתי שבא לו כמה שבא לו והוא מפסיק רק כשהוא חייב להפסיק אם אתה רוצה לשנות את זה תעשה הפוך תגיד מעכשיו אני לא אוכל כלום לא אוכל שום דבר יותר בעולם לא שותה שום דבר יותר בעולם מבחינתי לאכול ולשתות זה רעל מותר לי לאכול ולשתות רק אם אני חייב שזה אומר בעצם אסור לי לאכול ולשתות סתם רק אם יש סיבה לאכול ולשתות, זאת אומרת עכשיו אתה נגיד רעב ואתה מתחיל לאכול אבל אתה עושה את זה על כל ביס אפילו אתה מתחיל לאכול אכלת ביס ראשון אתה חייב לאכול את הביס השני אם לא תפסיק טוב הנה אני חייב לאכול עוד ביס כי אם לא אני אהיה רעב אז תאכל עוד ביס ביס שלישי אתה חייב לאכול לא אז תפסיק על כל ביס תבדוק את זה כי מה המתחכם יעשה הוא יגיד אין בעיה עכשיו אני חייב לאכול אז אני אוכל כבר מה שבא לי לא על כל ביס שאתה נותן אני חייב לאכול את זה אם לא לא אוכל.

עכשיו זה באמת אומר שאני מתכוון להגיד שמהיום אל תאכל יותר בכלל אבל הכוונה תפיסתית אם בן אדם נמצא בקצה שהוא מרגיש שהוא אוכל מה שבא לו כמה שבא לו והוא מפסיק לאכול רק כשאי אפשר לאכול יותר אז הוא צריך להגיד לעצמו מעכשיו ניתן למוח פקודה אחרת אני יותר לא אוכל אף פעם זהו לא אוכל עכשיו אתה בצום לא אוכלים יותר אסור לאכול כל פעם כשאתה רוצה לאכול למה לאכול לא צריך לאכול אל תאכל זהו לא צריך לאכול תאכל רק כשאתה צריך הבנו את הסיפור.

ש: מה המטרה אבל?

אליעד: בהנחה שהוא רוצה להיות רזה אמרתי בהנחה שהוא שמן והוא רוצה להיות רזה.

ש: לבריא או לא בריא?

אליעד: אמרתי בהתחלה שזה לא קשור לבריא או לא בריא עכשיו מה לאכול תחליט אתה מה לאכול כמה לאכול תחליט אתה בסדר לא משנה באיזו שעה לאכול לא נכנסתי לזה דיברתי על התפיסה יכול להיות שאתה רזה ואתה רוצה להשמין אז מעכשיו אתה מפסיק לאכול רק כשאתה לא יכול יותר לאכול בדיוק הפוך מה אתה עושה בזמנך הפנוי אוכל מתי מותר לך להפסיק לאכול רק כשאתה לא יכול לאכול יותר טוב אתה לא יכול לאכול יותר מותר לך להפסיק אם לא אתה אוכל ואוכל תאכל למה אתה לא אוכל תמשיך לאכול מותר לך להפסיק רק כשאתה לא יכול לאכול יותר. מה אתה רוצה להגיד?

ש: אני רוצה להגיד ששמן הוא אין לו רק את ההיבט הזה.

אליעד: לשמן יש הרבה צרות זאת אחת מהצרות.

ש: אוקי אבל לאכול.

אליעד: דרך אגב זאת גם זכותו להגיד אני רוצה לאכול כשבא לי ורוצה להיות שמן ככה בא לי זה גם בסדר.

ש: זה בסדר.

אליעד: נכון.

ש: אני אומר שמן יכול להגיד אני אוכל כי אני רעב.

אליעד: לא עוד לא היה שמן אחד בעולם שאמר אני אוכל כי אני רעב.

ש: למה לא יש.

אליעד: אם אתה אוכל כי אתה רעב.

ש: הם מרגישים תחושת רעב יותר.

אליעד: הוא עכשיו אם אתה אוכל כי אתה רעב ואתה מפסיק כשאתה לא רעב אתה לא תהיה שמן.

ש: לא בטוח.

אליעד: בטוח.

ש: יש נטייה של הגוף.

אליעד: בטוח תבדוק.

ש: מה שבטוח בטוח.

אליעד: תבדוק שמעת מה אמרתי אם בן אדם אוכל רק לפי תחושת רעב הפסיק להיות רעב מפסיק לאכול לא ישמין עוד פעם אתה יכול למצוא עכשיו איזה מקרה קיצון כן לא מדברים על איזה מישהו שיש לו איזה משהו ולא יודע איזה סיפור בסדר לא מדברים אני מדבר בממוצע אתה יכול להיות שאתה לא תהיה בריא אבל אתה לא תהיה שמן נגיד שתאכל כל היום רק שוקולד אבל רק כשאתה רעב הפסקת להיות רעב אל תאכל יותר אתה תהיה אולי חולה אבל לא תהיה שמן.

ש: טוב אני רואה שיש מקרים קיצוניים.

אליעד: אתה עוד מעט תגיד לנו שעדיף לאכול תזונה קטוגנית בסדר לא מדברים על שטויות כאלה אתה הבנת מה אמרתי אתה פוגש בן אדם שמן הוא אומר לך מה אני צריך לעשות את אומר לו תקשיב תסתכל על הדפוס של האכילה. מה את רוצה להגיד רצית להגיד משהו?

ש: כן.

אליעד: מה רצית להגיד?

ש: שבן אדם שמן זה לא יעזור לו אם אתה תגיד לו תאכל רק כשאתה לא רעב כאילו מה אמרת לאכול רק כשאתה חייב.

אליעד: אמרתי לו אל תאכל יותר אף פעם.

ש: החייב אצלו הוא מרגיש רעב גם כשהגוף שלו לא צריך גם כשהוא כבר אכל הרבה מעבר.

אליעד: זה לא נכון מה שאת אומרת.

ש: זה כן.

אליעד: את בטוחה בזה?

ש: לא במאה אחוז אבל.

אליעד: יפה אז אני בטוח שזה לא נכון.

ש: למה?

אליעד: אני אסביר לך יש אנשים הם לא באמת מרגישים רעב הם אוכלים משעמום אוכלים מדיכאון אוכלים מהרבה דברים לא בגלל שהם רעבים אף אחד לא אוכל כי הוא רעב.

ש: זה מתבטא בגוף כרעב.

אליעד: לא נכון מרגישים שבעים והם דוחפים עוד לא משנה עכשיו אתם רוצים שנתחכם שנגיד כן אבל הוא היה בדיכאון אז הוא הרגיש שהוא חייב לאכול לא נתחכם להתחכמות הזאת.

ש: אם הוא היה באמת מרגיש שבע אז הוא היה מפסיק לאכול אבל הוא לא באמת.

אליעד: לא נכון הוא מפסיק לאכול כשאי אפשר לאכול יותר הוא מפסיק כשאי אפשר לא יכול לאכול יותר מפסיק אוכל עד שהוא מתפוצץ אי אפשר לאכול יותר לא מסוגל לאכול יותר. מה אתה רוצה להגיד?

ש: אם הוא נכנס למצב שהוא אוכל רק כשהוא חייב ואז עולות לו מחשבות אני רוצה לאכול אני לא רוצה לאכול ככה הוא מגלה את הסיבות שבגללן הוא היה אוכל.

אליעד: זה עוד סיפור זה עוד סיפור אבל זה לא הסיפור המרכזי.

ש: זה הרצונות.

אליעד: זה עוד סיפור זה לא הסיפור המרכזי.

ש: אז מה הסיפור המרכזי?

אליעד: הסיפור המרכזי זה שאם הוא רוצה לצאת מהלופ שלו שיעשה הפוך שיגיד אני לא אוכל אלא אם כן אני חייב לאכול, עכשיו מה שהיא אומרת זה חצי נכון יש הרבה אנשים שמנים שכבר לא יודעים לזהות מתי הם רעבים ומתי לא כי הם אף פעם לא יהיו הם אוכלים הרבה לפני שהם רעבים הם כבר לא יודעים מתי הם רעבים הוא אומר אני לא יודע מה זה לאכול כשאני רעב ולהפסיק כשאני לא רעב כי אני לא יודע מה זה רעב לא זוכר מתי פעם הייתי רעב אז אתה צריך מעכשיו אתה לא אוכל יותר בכלל שום דבר לא אוכל ולא שותה גם כן כלום לא אוכל ולא שותה חוץ ממים מותר לך לאכול רק אם אתה עומד לגווע תרגיש תתחיל להרגיש רע ואז אחר כך תמצא איפשהו את האיזון באמצע, איך חושב בן אדם אנורקטי ככה חושב עד שאני לא גוסס לא אוכל אז תחשוב כמו בן אדם אנורקטי.

ש: בשביל?

אליעד: בשביל לא להיות שמן.

ש: כן אז המטרה שלי.

אליעד: להיות אנורקטי ולמות מזה כן זאת המטרה.

ש: זאת המטרה?

אליעד: זאת המטרה.

ש: יש עוד דרכים אפשר למות בעוד דרכים.

אליעד: אבל הוא רוצה למות מאנורקסיה הוא רוצה למות רזה. שאלות על זה משהו?
הרגלים באמצעות תהליכים להגזים לעשן התחלה לתרגל השתחררות להוכיח תזונה בריאה הרגלים שליליים אוכל איך לשמור איך לשמור על איך לשמור על הדיאטה איך לשנות איך לשנות הרגל איך לשנות הרגלים איך רזה חושב איך שמן חושב אכילה אכילה אובססיבית אכילה כפייתית אכילה משעמום אכילה רגשית אנורקסיה בולימיה בולמיה בלי סיבה דיאטה דיאטות הוכחה הוכחות הפרעות אכילה הפרעת אכילה הרגל הרגלים הרגשה הרזיה השמנה השמנה הרזיה השמנת יתר התמכרות לאוכל התמכרות לאכילה חוויה חוויות ירידה ירידה במשקל לאכול לאכול בלי סיבה לאכול רק כשרעבים להביא הוכחות להוכיח לחשוב לחשוב כמו רזה לחשוב כמו שמן ללא סיבה לרדת במשקל לרזות לשמור לשמור על לשמור על דיאטה לשמור על הדיאטה לשנות לשנות הרגל לשנות הרגלים לשנות התנהגות משעמום נטל ההוכחה סיבה סיבות עודף משקל רגש רגשות רגשיות רזה חושב רעב שינוי הרגלים שינוי התנהגות שמן חושב שעמום תחושה תחושות
למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
למה קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב?
... קשה לחשוב חיובי? למה קל לחשוב שלילי? למה טוב לחשוב שלילי? מה טוב בחשיבה שלילית? למה אני לא מצליח לראות את הטוב? לא מצליח לחשוב חיובי, רואה רק את הרע, חושב שלילי, איך לחשוב חיובי? איך לראות את הטוב? למה קשה לחשוב חיובי ולמה אנשים נוטים לחשיבה שלילית? אליעד כהן מסביר מדוע אנשים מתקשים לחשוב חיובי ונוטים לחשיבה שלילית באופן אוטומטי. הוא מציג את הדוגמה הקלאסית של הכוס המלאה למחצה, ומציין ... משום שזה משמח אותם, אך השאלה היא מה באמת קל יותר, לחשוב על החצי המלא או על החצי הריק. לכאורה, החשיבה החיובית עדיפה כי היא גורמת לאדם להרגיש טוב, אך עדיין ... מפורטות וברורות. הוא מציין שלא מספיק לעודד את האדם לחשוב חיובי ולהכחיש את השליליות שלו. לדוגמה, הוא מתאר בחורה רזה שחושבת שהיא שמנה. אם תגיד לה שהיא רזה, ... יצליח זה סוג של שקר. אדם שלא רוצה לשקר לעצמו יעדיף לחשוב בצורה שלילית כדי להימנע מכך. אליעד מציע שיטה מפורטת ומדויקת לצאת מחשיבה שלילית, והיא להכיר באמת של ... אופן החשיבה שלו בצורה משוחררת וללא פחד מהאמת. למה קשה לחשוב חיובי? איך לחשוב חיובי? מה היתרונות של חשיבה שלילית? איך להשתחרר מחשבות שליליות? האם חשיבה חיובית היא שקר? למה אני ... כשאתה רואה את חצי הכוס הריקה עכשיו השאלה היא האם באמת לחשוב חיובי זה קל זה קשה למה יש אנשים שמאוד קשה להם לחשוב חיובי מאוד קשה להם זאת שאלה אחת, שאלה שנייה נגיד שיש מישהו שהוא שלילי לגמרי ואתה רוצה שהוא יתחיל לחשוב חיובי מה אתה צריך לעשות. ואתה אומר לו תראה חיובי למה זה למה אתה רואה את השלילי תראה את החיובי והוא ... שמנה אני שמנה את רזה את שמנה הלאה מה האמת האם ולמה קשה לחשוב חיובי, מה אתה אומר מה אתה חושב? ש: אני חושב שהפתרון אולי הוא אולי קודם כל חשבתי על הפתרון הוא שזה ... אליעד: מה? ש: נגיד מישהו שהוא חושב שלילי ורוצה לחשוב חיובי. אליעד: אנחנו רוצים שהוא יחשוב חיובי או הוא רוצה לחשוב חיובי ולא מצליח. ש: אז רע לו בגלל שהוא חושב שלילי אז רע לו זה מובן ואנחנו רוצים שהוא יחשוב חיובי ... שהוא יכול אתה אומר בוא תמצא דברים קטנים שהוא יכול לחשוב חיובי הוא לא מצליח. ש: שהוא אמור לעשות ולהרגיש שהוא עשה משהו חיובי כאילו דברים. אליעד: הוא לא ... לך אבל. אליעד: אתה לוגית אתה מתכוון להגיד בוא נגרום לחשוב חיובי קצת ואז מזה הוא יכול. ש: טיפה כן. אליעד: אתה אומר בא נראה במה הוא יכול לחשוב חיובי ודרך זה נגרום לחשוב חיובי יותר נכון. ש: כן. אליעד: סבבה אז קודם כל לא תמיד זה עובד לפעמים יש לך איזה גבול שאין אפשרות הוא לא מוכן לעבור לחשוב חיובי ודבר נוסף גם השאלה היא במה זה תלוי למה כל כך קשה לו לחשוב חיובי כאילו אם אנחנו רוצים להגיע לפריצת דרך ואנחנו נלך מילימטר ומילימטר לא נגיע לשום מקום השאלה מה ... כשאנחנו מחפשים מה מהות העניין למה יש אנשים שקשה להם לחשוב חיובי מה אתה אומר? ש: אני אומר שצריך למה טוב להם לחשוב שלילי. אליעד: מעניין למה טוב להם לחשוב שלילי באמת יותר כייף לחשוב חיובי או שלילי איפה אתה מרגיש יותר בנוח בשלילי או בחיובי, מה אני שאלתי אתה אישית איפה אתה מרגיש יותר בנוח לחשוב חיובי או שלילי? ש: שלילי וחיובי מה האמת. אליעד: אני שאלתי מה יותר נוח לך לחשוב חיובי או שלילי? ש: אז אני אומר לא זה ולא זאת התשובה שלי גם זה וגם זה. אליעד: טוב אתה חוצן הלאה ...
לקוח שצריך לחשוב על זה, איך למנוע מהלקוח לומר שהוא צריך לחשוב על זה? איך לגרום ללקוח לא להיות צריך לחשוב על זה? איך לנטרל התנגדות של צריך לחשוב על זה? איך לגרום ללקוח להרגיש בנוח? איך לא להפעיל לחץ על לקוח? למה לגרום ללקוח להרגיש בנוח לשאול שאלות? למה לגרום ללקוח להרגיש בנוח להביע ספקות? למה לגרום ללקוח להרגיש בנוח להביע התנגדויות? איך לגרום ללקוח לסמוך עליך? למה לקוח צריך לחשוב על זה? על מה הלקוח צריך לחשוב? איך לסגור עסקה במקום?
... שצריך לחשוב על זה, איך למנוע מהלקוח לומר שהוא צריך לחשוב על זה? איך לגרום ללקוח לא להיות צריך לחשוב על זה? איך לנטרל התנגדות של צריך לחשוב על זה? איך לגרום ללקוח להרגיש ... להביע התנגדויות? איך לגרום ללקוח לסמוך עליך? למה לקוח צריך לחשוב על זה? על מה הלקוח צריך לחשוב? איך לסגור עסקה במקום? וכאן ... איך למנוע מראש את זה שהלקוח אומר לך בסוף השיחה אני צריך לחשוב על זה וכיוב? דהיינו, איך מראש להגדיל את הסיכוי לכך, שהלקוח לא יגיד בסוף השיחה שהוא צריך לחשוב על זה? והאם יש דרך מוחלטת לגרום לכך שהלקוח לא יגיד שהוא צריך לחשוב על זה? ועוד. אז ברמת העיקרון המהות של האמירה אני צריך לחשוב על זה, היא שיש עוד משהו שעדיין ... מספיק. כי אם הלקוח כבר חשב על הכל מספיק, הרי שמה עוד יש לחשוב על זה?! במילים אחרות, כשהלקוח אומר שהוא צריך לחשוב על זה, הוא בעצם אומר לך שיש עוד משהו שעדיין הוא לא סגור עליו, משהו שהוא צריך להמשיך לחשוב עליו. עכשיו, ברמת העיקרון יתכן שהאמירה של הלקוח שהוא צריך לחשוב על זה, היא בכלל כיסוי להתנגדות ... שהמוצר לא מתאים לו מסיבה כלשהי. והוא אומר לך שהוא צריך לחשוב על זה, כדי לא לפגוע בך. כי אם ... יתחיל להפעיל לחץ על הלקוח. ואולי לכן הלקוח אומר שהוא צריך לחשוב על זה, ככיסוי לסיבה אחרת. אבל בהנחה שהלקוח כן מתכוון לכך שהוא צריך לחשוב על זה, הרי שזה מבטא את זה שהלקוח ... את המוצר או שלא. ולכן הטיפול המרכזי בלקוח שאומר שהוא צריך לחשוב על זה, הוא יהיה לנסות להבין על מה הוא צריך לחשוב. איזה עוד ספק יש לו. אבל בעצם זה ... את הסיכוי לכך שהלקוח לא יגיד בסוף שיחת המכירה, שהוא צריך לחשוב על זה. כי בעצם אם בדינאמיקה מול ... שאלות פתוחות, ואם כבר הכל ברור, אז ממילא המשפט אני צריך לחשוב על זה, פחות רלוונטי בהקשר של ... כזה, ברמה התקשורתית, יהיה יותר קשה ללקוח לומר שהוא צריך לחשוב על זה. כי בעצם מה עוד יש לחשוב? הרי כבר דיברנו על כל הספקות, ... מגדיל את הסיכוי שהלקוח לא יגיד לך בסוף השיחה, שהוא צריך לחשוב על זה. בכל מקרה אוסיף, שבעסקאות ... הגיוני שלא משנה מה יקרה בשיחה, הרי שהלקוח יגיד שהוא צריך לחשוב על זה. כי יש המון מידע שצריך לבדוק ולחשוב עליו שוב ושוב. ויש המון שיקולים ... על משהו. ולכן יש מצבים, שלא משנה מה, הרי שבסוף הלקוח יצטרך לחשוב על זה. יחד עם זאת, כנל, אם הלקוח ... הרי שזה מקטין את הסיכוי לכך שהלקוח יגיד לך בסוף, שהוא צריך לחשוב על זה. ובנוסף, זה גם מגדיל את הסיכוי שאם הלקוח יגיד שהוא צריך לחשוב על זה, הרי שהוא כנראה יותר יחשוף על מה הוא עוד צריך לחשוב ומה הספקות שעדיין יש לו. כי הוא ...
איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
איך לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות
... לחשוב חיובי? חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, איך לא לחשוב שלילי? מחשבות רעות, מחשבות טובות, להתחבר לטוב, להאמין לטוב, מחשבה חיובית, מחשבות חיוביות איך להפסיק לחשוב שלילי ולהתחיל לחשוב חיובי באמת? אנשים רבים מבינים שהרגשות שלהם ... נגדיים, וכך הוא לא מצליח להרגיש טוב. כאשר אדם בזוגיות מנסה לחשוב שהזוגיות שלו טובה, המוח ימצא מיד סיבות למה ... טובה, וכך האדם נשאר בתחושה שלילית. מה הטעות של אנשים שמנסים לחשוב חיובי בכוח? הטעות המרכזית היא שאנשים מנסים ישר לחשוב חיובי, במקום להפסיק קודם כל את המחשבות ... ואף מחמיר אותה. מה הדרך הנכונה להפסיק את השליליות ולהתחיל לחשוב חיובי? השיטה הנכונה היא קודם כל להפסיק לחשוב שלילי. בשלב הראשון צריך להגיע למצב נייטרלי, ... אם אדם מרגיש שהזוגיות שלו רעה, הוא לא צריך להכריח את עצמו לחשוב שהזוגיות טובה. במקום זאת, עליו להטיל ספק ... וקל יותר. סיכום מעשי של השיטה לחשיבה חיובית: אל תנסה בכוח לחשוב חיובי, אלא קודם כל תפסיק להאמין למחשבות ... הרגלי חשיבה שליליים? איך להגיע לאיזון רגשי? איך לגרום למישהו לחשוב חיובי? אנשים שרוצים להרגיש טוב מבינים לרוב ... אבל מה קורה כשהם חושבים שלילי ורוצים להרגיש טוב? הם מנסים לחשוב חיובי, אך לפעמים זה פשוט לא עובד. למעשה, ככל שהם מנסים בכוח לחשוב חיובי, הם עלולים להרגיש רע יותר, כי המוח ... ובסוף חוזרים שוב למחשבות השליליות. מה הפתרון? קודם כל, לא לחשוב שלילי במקום לנסות ישר לחשוב חיובי, צריך להתחיל מלנקות את הראש ממחשבות ... ספק: מי אמר שזה נכון? אולי ההפך הוא הנכון?. למה לא ישר לנסות לחשוב חיובי? הבעיה בלהכריח את עצמך לחשוב חיובי היא שהמוח שלך לא מאמין לזה. נניח ... הוא רוצה לשכנע את עצמו שהזוגיות כן טובה לו, אבל כשהוא מנסה לחשוב מחשבות חיוביות - זה לא עובד. המוח שלו לא ... עושים? קודם כל מפסיקים להאמין למחשבות השליליות. כלומר, במקום לחשוב הזוגיות שלי גרועה, אפשר להתחיל לשאול: למה ... לאהוב את עצמך - פשוט תפסיק לשנוא את עצמך הרבה אנשים מנסים לחשוב מחשבות כמו אני אוהב את עצמי, אני מעריך את ... במקום להתאמץ ישר להכות בחזרה, קודם כל עדיף לצאת מהחניקה, ואז לחשוב איך לתקוף. באותו אופן, אם מישהו נמצא בתוך ... קודם כל להפסיק את השליליות. אחרי שזה קורה, כבר יהיה קל יותר לחשוב חיובי באופן טבעי. סיכום: איך להגיע למחשבות חיוביות? במקום לנסות לחשוב חיובי - קודם כל תפסיק לחשוב שלילי. כשבאה מחשבה שלילית - אל תנסה להיאחז ... ורע להם ואז הם רוצים להרגיש טוב אז מה הם עושים הם מנסים לחשוב חיובי. כן עכשיו אז כמובן שיש את מה שדברנו שכשאתה מנסה לחשוב חיובי אתה מרגיש עוד יותר רע מזה שאתה שלילי אבל השאלה היא פרקטית איך בן אדם יכול לחשוב חיובי נגיד שבן אדם אומר אני רוצה לחשוב מחשבות חיוביות או נגיד אנחנו רוצים לגרום לבן אדם לחשוב מחשבות חיוביות איך מביאים בן אדם למצב שהוא ...
טיימינג של שכנוע עקיף - איך לגרום למישהו לא להסכים עם עצמו, באמצעות שימוש במשחק מילים? איך לגרום למישהו לשנות את דעתו, באמצעות זה שמוציאים את דבריו מהקשרם? איך לגרום למישהו לחשוב מחשבה שהוא לא רוצה לחשוב? איך לגרום למישהו לחשוב שהוא טועה? האם זה משנה מתי ובאיזה רגע, האדם השני יתחיל לחשוב את מה שאנחנו רוצים שהוא יחשוב? איזה נזק יכול להיגרם, אם מישהו יסכים איתנו מוקדם מידי?
... - איך לגרום למישהו לא להסכים עם עצמו, באמצעות שימוש במשחק מילים? איך לגרום למישהו לשנות את דעתו, באמצעות זה שמוציאים את דבריו מהקשרם? איך לגרום למישהו לחשוב מחשבה שהוא לא רוצה לחשוב? איך לגרום למישהו לחשוב שהוא טועה? האם זה משנה מתי ובאיזה רגע, האדם השני יתחיל לחשוב את מה שאנחנו רוצים שהוא יחשוב? איזה נזק יכול להיגרם, אם מישהו יסכים איתנו מוקדם מידי? וכאן אבאר עוד עיקרון בנושא של שכנוע, איך לגרום למישהו לשנות את דעתו, באמצעות זה שתגרום לו לחשוב שהוא טועה, בצורה זמנית, באמצעות מניפולציות כלשהן. ... בצורות שונות. וכיצד לייצר אצל האדם השני את התחושה, שהוא לא מסכים עם עצמו. ועוד אסביר עיקרון נוסף, בנושא של טיימינג. דהיינו, מתי אסור לך לגרום למישהו לחשוב שהוא טועה, לפני הזמן. ושיש טיימינג מסוים, שבו האדם השני צריך לחשוב את הדעה שאתה רוצה שהוא יחשוב. ולפעמים אתה רוצה ... שאתה צודק לפני הזמן ולא בצורה הנכונה, זה עלול לגרום לו דווקא עוד יותר לא להסכים איתך ועוד. והעיקרון אומר, שאם ברצונך לגרום למישהו לשנות את דעתו ולא לחשוב משהו מסוים, עליך לנסות לגרום לו לחשוב שהוא טועה ולגרום לו לחשוב את ההפך של דעתו, גם באופן זמני באופן עקיף בהומור וכיוב. לדוגמה, נניח שמישהו חושב שעכשיו לילה. ונניח שאתה רוצה שהוא יחשוב שעכשיו יום. במקרה שכזה, אם תצליח אפילו בהומור בטעות בצורה לא קשורה, לגרום לו לחשוב שעכשיו יום ולא לילה, הרי שבעצם הרגלת אותו לחשוב שעכשיו יום ולא לילה. וניתן לעשות זאת במספר דרכים. ... במקום לומר לו שהוא אומר שטויות, באפשרותך לשדר לו שכאילו בכלל לא הבנת את מה שהוא אמר, כדי שהוא בעצם יבין, שמה שהוא אומר, זה לא ברור מאליו. כדי לגרום לו לחשוב ולהתבונן, על מה שהוא עצמו אומר. ויש כאן עוד לוגיקה ... כלשהו. כי לפעמים, אם הוא יחשוב מוקדם מידי את ההפך של מה שהוא חושב כרגע, זה עוד יותר עלול לחזק אצלו את המחשבה הקיימת שלו. ואז עליך להיזהר, לא לגרום לו לחשוב את ההפך של מה שהוא חושב, עד שהוא לא יחשוב את מה ... לא רוצה להתאבד, לפני שהוא מבין שיש אפשרות לחיות בלי להרגיש רע. כי אם הוא יחשוב את זה, הוא עוד יותר ירצה להתאבד. אז במקרים שכאלו, צריך לדעת לא לגרום לו לחשוב את ההפך של מה שהוא חושב כרגע, לפני הזמן. וזה כמו ... שהאדם השני יחשוב את ההפך של מה שהוא חושב כרגע. כי לפעמים אם הוא יחשוב את זה מוקדם מידי, זה דווקא עלול לגרום נזק יותר מתועלת. ולפעמים מישהו צריך להמשיך לחשוב מחשבה לא נכונה, עד שניתן לו הקדמות מסוימות, שיעזרו ...
איך להוציא משהו מהראש? איך להפסיק לחשוב על משהו? למה אני לא מצליח להפסיק לחשוב על משהו? למה אני לא מצליח להפסיק לחשוב מחשבה טורדנית? איך להסיח את הדעת? איך לחשוב על משהו אחר? איך להפסיק לחשוב על משהו?
איך להוציא משהו מהראש? איך להפסיק לחשוב על משהו? למה אני לא מצליח להפסיק לחשוב על משהו? למה אני לא מצליח להפסיק לחשוב מחשבה טורדנית? איך להסיח את הדעת? איך לחשוב על משהו אחר? איך להפסיק לחשוב על משהו?
... להוציא משהו מהראש? איך להפסיק לחשוב על משהו? למה אני לא מצליח להפסיק לחשוב על משהו? למה אני לא מצליח להפסיק לחשוב מחשבה טורדנית? איך להסיח את הדעת? איך לחשוב על משהו אחר? איך להפסיק לחשוב על משהו? למה קשה להפסיק לחשוב על משהו שמטריד אותך? אחת התופעות המוכרות והמטרידות ביותר שאנשים חווים היא מצב שבו הם מתקשים להפסיק לחשוב על משהו מסוים, כמו מערכת יחסים שהסתיימה, אירוע טראומטי, מחשבה טורדנית, או כל ... הקושי הזה ומציע פתרונות פרקטיים כיצד להתמודד איתו. למה ניסיון להסחת דעת לא תמיד מצליח? כשמישהו מנסה לשכוח או להפסיק לחשוב על נושא מסוים, הוא בדרך כלל פונה לפעילויות אחרות בניסיון להסיח את דעתו. לדוגמה, ... לתחזק אותה ולחזק אותה. לדוגמה, אם מישהו נפרד מבן או בת זוג ועדיין חושב עליו או עליה כל הזמן, במקום לנסות להפסיק לחשוב, כדאי לו לקבל את העובדה שהוא חושב עליה, להבין שזה טבעי ולגיטימי, ומתוך כך דווקא ... במחשבות הטורדניות - קבל אותן, וכך לא תצטרך להיאבק בהן כל הזמן. בשימוש בגישה זו, הסיכוי להצליח להסיח את הדעת ולהפסיק לחשוב על הנושא שמטריד אותך גדל באופן משמעותי. אליעד מדגיש שהמפתח הוא לא רק הסחת דעת, ... - קבלה והפסקת ההתנגדות, ובחירת פעילויות אותנטיות שגורמות להנאה אמיתית. למה אני לא מצליח להסיח את דעתי? איך להפסיק לחשוב על משהו? למה הסחת הדעת לא עובדת? איך לשכוח מישהו שאני אוהב? איך להתמודד עם ... לו את הסיבה בגללה הוא עושה זאת. לכן, במקום לשכוח את המחשבה שמטרידה אותו, הוא רק חיזק אותה. מה הפתרון האמיתי להפסיק לחשוב על משהו? - למצוא פעילויות שנהנים מהן באמת, בלי קשר למחשבה שרוצים להוציא מהראש. ...
שכנוע ישיר, שכנוע עקיף, איך לשכנע אנשים? איך למכור מוצר? איך לגרום למישהו לחשוב משהו? איך לשתול מחשבות? איך שותלים מחשבות? מסר תת הכרתי, מסר לתת מודע, איך להשפיע על אנשים?
שכנוע ישיר, שכנוע עקיף, איך לשכנע אנשים? איך למכור מוצר? איך לגרום למישהו לחשוב משהו? איך לשתול מחשבות? איך שותלים מחשבות? מסר תת הכרתי, מסר לתת מודע, איך להשפיע על אנשים?
... שכנוע עקיף, איך לשכנע אנשים? איך למכור מוצר? איך לגרום למישהו לחשוב משהו? איך לשתול מחשבות? איך שותלים מחשבות? מסר תת הכרתי, מסר לתת מודע, איך להשפיע על אנשים? מה ההבדל בין שכנוע ישיר לשכנוע עקיף? קיימות שתי דרכים עיקריות ... בשכנוע עקיף, לא אומרים לאדם מה לעשות ישירות, אלא מנסים לגרום לו לחשוב מחשבות מסוימות, שהן אלו שיגרמו לו לעשות את הפעולה הרצויה. בשיטה זו שותלים רעיונות בתודעה של האדם בצורה סמויה ומעודנים יותר, כך שהוא עלול לחשוב שהרעיונות היו שלו מלכתחילה. היתרון בשכנוע עקיף הוא שאנשים בדרך כלל פחות מתנגדים לו, כיוון שהם לא מרגישים שהכריחו אותם, אלא שהם בעצמם הגיעו למסקנה הרצויה. ... הפעולה שרוצים שהאדם יבצע, ואז לשאול אילו מחשבות אותו אדם צריך לחשוב על מנת שיבצע את אותה פעולה. למשל, מוכר שרוצה למכור מוצר צריך לשאול את עצמו אילו הנחות יסוד צריכות להיות ללקוח שלו כדי שיחשוב שראוי ונכון לקנות את המוצר ... בתקופת בחירות, אם אומרים לאדם מחירי הדיור גבוהים, הוא עלול לחשוב מיד שמנסים לשכנע אותו להצביע נגד הממשלה המכהנת. במקרה כזה צריך ליישם שכנוע עוד יותר עקיף - שכנוע עקיף לשכנוע עקיף. עושים זאת על ידי הרחקת המסר המרכזי כמה ... ולשאוף להחליף את מי שאחראי על מצבו. איך להבין מה אדם אחר צריך לחשוב כדי להשתכנע? כדי לשכנע מישהו בעקיפין, חשוב קודם כל להבין איך הוא חושב. המשכנע צריך לדמיין שהוא האדם השני, ולשאול: אם הייתי הוא, עם האמונות, הדעות, המחשבות וההנחות שלו - מה הייתי צריך לחשוב כדי לבצע פעולה מסוימת? חשוב לשים לב לנקודת מבטו של האדם השני, ולא להניח שמה שברור למשכנע ברור גם לאחר. הדרך לעשות זאת היא קודם כל לעשות סקירה מקיפה על האדם ... אותו. לכן, חשוב תמיד לשאול האם הרעיון שאתה מאמין בו מחייב אותך לחשוב בדרך מסוימת, או שאולי אפשר להגיע ממנו למסקנות שונות. כיצד לזהות מסרים סמויים ולחשוב בצורה ביקורתית? כאשר אדם שומע סיפור כלשהו, בין אם זה בעיתון, בטלוויזיה או ממישהו אחר, כדאי לשאול כיצד הסיפור הזה משפיע על מחשבותיו ועל עמדותיו. לפעמים ... משפיע על דעתו לגבי נושא מסוים. כמו כן, כשמישהו מספר סיפור, כדאי לחשוב למה הוא סיפר אותו, מה המסר הסמוי שנמצא מאחורי הסיפור, והאם בכלל הסיפור מחייב להסיק מסקנה כלשהי. כך, אדם יכול להגן על עצמו מפני שכנוע עקיף או מניפולציה, ... התנגדות להשתכנע ואז הרבה פעמים הוא עוד בכלל חושב כשהוא מתחיל לחשוב אחרי שעושים לו את השכנוע העקיף בצורה טובה והוא מתחיל לחשוב שהוא רוצה לעשות את מה שמלכתחילה רצינו שהוא יעשה הוא עוד מתחיל לחשוב שהוא בכלל רצה לעשות את זה למרות שאנחנו שתלנו לו את המחשבה לעשות את מה שאנחנו רוצים שהוא יעשה ובזכות השכנוע העקיף. עכשיו מה העיקרון של שכנוע עקיף, איך עובד ... הבן אדם לדעתי כמוכר איזה דברים אני כמוכר חושב שהלקוח שלי צריך לחשוב בשביל שהוא יקנה את המוצר הזה, בשביל שהוא יעשה את הפעולה הזאת? איזה דברים, במילים אחרות זה לשאול מה הנחות היסוד שאני כמוכר מניח שהלקוח צריך להניח אותם כדי ... יעשה ובתור שלב ראשון תשאל את עצמך מה הרעיון שהבן אדם לדעתי צריך לחשוב אותו כדי שהוא יעשה את הפעולה הזאת ואז תרשום הוא צריך לחשוב ככה וככה. עכשיו תשאל את עצמך את השאלה הבאה מה הסיבות לדעתך שבגללן אותו בן אדם יכול לחשוב ככה וככה או איזה דברים אם הוא יחשוב אותם הם יכריחו אותו לחשוב את המחשבה שתוביל אותו לבצע את המשימה ואז בהנחה שמצאנו את ההנחות יסוד ואת הרעיונות הבסיסיים שהבן אדם צריך לחשוב אותם כדי שהם יגרמו לו לחשוב את מה שאנחנו רוצים שהוא יחשוב כדי שיעשה את מה שהוא יעשה, אז מתחילים לשכנע אותו ברעיונות הבסיסיים האלה. לדוגמה נגיד שמפלגת האופוזיציה נגיד שהיא רוצה לשכנע ... שהבן אדם יחשוב אותו, שואלים מה הנחות היסוד שאותם הוא צריך לחשוב כדי לעשות את הפעולה ומנסים לשכנע אותו בהם. עכשיו לפעמים יש מצבים שבהם אם בן אדם יבואו לשכנע אותו בשכנוע עקיף הוא יעלה על זה שמנסים לשכנע אותו בשכנוע עקיף. ... יותר עקיף, זאת אומרת אנחנו צריכים לבדוק איזה דברים בן אדם צריך לחשוב, מה הנחות היסוד שבן אדם צריך לחשוב כדי שהן יגרמו לו לחשוב הנחות יסוד מסוימות שיגרמו לו לחשוב את מה שאנחנו רוצים בסוף שהוא יחשוב. פה לצורך העניין יש את מה שאנחנו רוצים שהוא יעשה, מה שהוא יעשה תלוי במה שהוא יחשוב, מה שהוא יחשוב תלוי במה שהוא יחשוב לפני כן שיגרום לו לחשוב את זה ואז נשכנע אותו בזה כדי שהוא יחשוב את זה כדי שהוא יעשה את זה. ואם אנחנו חושבים שלשכנע אותו במה שעומד פה הוא יקלוט את זה שאנחנו מנסים לשכנע אותו לעשות את הפעולה הזאת או לחשוב את המחשבה הזאת, מה אנחנו נעשה? אנחנו נשאל מה הנחות היסוד שצריכות להיות פה שהן יגרמו לו להניח את ההנחות היסוד האלה שהן יגרמו לו לחשוב את המחשבה הזאת שהיא תגרום לו לעשות את הפעולה הזאת וכן הלאה עושים שכנוע עקיף לשכנוע עקיף, מרחיקים את המסרים כאילו מהדבר המרכזי. לדוגמה נגיד בסיפור של הדירות ... אופוזיציה. אוקי זאת אומרת מביאים רעיונות מסוימים שיגרמו לבן אדם לחשוב רעיונות מסוימים שיגרמו לו לחשוב דברים מסוימים. עכשיו נשאלת השאלה בעצם איך בן אדם, אחרי שהבנו מה זה שכנוע עקיף בהנחה שהבנו, איך בן אדם יכול לדעת מה הנחות היסוד שבן אדם אחר צריך
איך לחשוב פחות? איך להפסיק לחשוב? איך לא לחשוב? איך לא להיות שיפוטי? איך להיות פחות שיפוטי? איך להיות נוכח? כוחו של הרגע הזה, לחיות את הרגע
איך לחשוב פחות? איך להפסיק לחשוב? איך לא לחשוב? איך לא להיות שיפוטי? איך להיות פחות שיפוטי? איך להיות נוכח? כוחו של הרגע הזה, לחיות את הרגע
... לחשוב פחות? איך להפסיק לחשוב? איך לא לחשוב? איך לא להיות שיפוטי? איך להיות פחות שיפוטי? איך להיות נוכח? כוחו של הרגע הזה, לחיות את הרגע איך אפשר לחשוב פחות ולהפסיק לדבר עם עצמך בראש? אליעד כהן מסביר כי אנשים רוצים לעיתים לחשוב פחות, או אפילו להפסיק לחלוטין את זרם המחשבות שלהם, משום שהם מוצאים בכך הקלה מסוימת. אבל עצם הרצון להפסיק לחשוב הוא גם מחשבה בעצמה. למשל, אם האדם אומר לעצמו אני נוכח או אני לא חושב, הוא למעשה עדיין חושב ומנהל דיאלוג פנימי. התודעה ממשיכה לעבוד, והשיחה עם עצמך אינה נפסקת רק כי אמרת לעצמך להפסיק. האם אפשר בכלל להפסיק לחשוב? אליעד מסביר כי אחת הדרכים האפשריות להפסיק לחשוב או לפחות להפחית משמעותית את כמות החשיבה, היא להתמקד בשאלה אחת ויחידה: האם זה אני או לא אני?. האדם צריך לבדוק כל אובייקט או מחשבה שעולה לו ... והרעיונות האחרים מתחילים להתפוגג, משום שהתודעה מתרכזת רק בדבר אחד. הרעיון כאן הוא שדווקא ההתמקדות בנקודה אחת בלבד מפחיתה את עומס המחשבות ומאפשרת רוגע נפשי. כמה זה לחשוב פחות, ואיך מודדים את זה? כשאדם אומר אני רוצה לחשוב פחות, אליעד מעלה נקודה חשובה: מה זה בכלל לחשוב פחות? איך מודדים את זה? האם מדובר בפחות מחשבות במספר או בפחות זמן של חשיבה? כשאדם מנסה להגדיר לחשוב פחות, עליו להבין בצורה ברורה יותר מה המשמעות של זה עבורו, האם הוא רוצה להפסיק לחשוב על דברים מסוימים, או האם הוא רוצה לצמצם את זמן החשיבה באופן כללי. לדוגמה, אם האדם רוצה חצי שעה לא לחשוב, מה יקרה אם במהלך הזמן הזה יעלו מחשבות? התשובה שאליעד נותן היא פשוט להיות מודע למה שקורה, בלי לנסות לעצור או לפרש את המחשבות הללו. האם אפשר לא לחשוב על העבר או העתיד? אליעד מסביר כי בלתי אפשרי לא לחשוב לחלוטין על העבר או העתיד, אך מה שניתן לעשות הוא להכיר בכך שמחשבות על העבר או העתיד הן בסך הכל סיפורים שהמוח מספר לעצמו. בכל פעם שעולה מחשבה ... העתיד או ההווה - הכל הוא מחשבה אחת גדולה. כשאדם מאמין שלרגע הנוכחי יש כוח מיוחד, הוא נותן לו משמעות וכך דווקא מחזק את המחשבות. אליעד אומר שהפתרון הוא לא בהכרח לחשוב על הרגע הנוכחי אלא פשוט לבחון למה בכלל צריך להעניק חשיבות לכל מחשבה שעולה. איך להפחית שיפוטיות ומחשבות מטרידות? אליעד מציע שיטה נוספת ... או רע? מה הופך אותו לכזה? התהליך הזה, של פירוק הדעה והטלת ספק בשיפוט הראשוני, מחליש את האוטומטיות של החשיבה ומקטין את העוצמה של השיפוטיות הפנימית. האם אפשר להפסיק לחשוב לגמרי? אליעד מציג בצורה ברורה שגם להפסיק לחשוב לגמרי זו מחשבה בעצמה, ושאולי בכלל אי אפשר להפסיק לחשוב לחלוטין. הוא גם מודה שהוא עצמו אינו מסוגל להפסיק לחשוב לגמרי ואינו רוצה בכך. הוא מסביר שבעצם הרצון להפסיק לחשוב יש סתירה פנימית, כי הרצון הזה הוא בעצמו מחשבה נוספת. המטרה היא לא להכריח את המחשבות להיעלם, אלא ללמוד להתמודד איתן בצורה אחרת. המפתח הוא ... כל מחשבה האם זו אני או לא אני, ולהתמקד בכך בלבד. להטיל ספק בשיפוט הראשוני של מחשבות, לשאול למה דבר הוא טוב או רע ולבדוק את ההנחות שעליהן בנויה המחשבה. איך להפסיק לחשוב יותר מדי? מהי חשיבה שיפוטית? איך להתמודד עם מחשבות על העבר והעתיד? איך להיות נוכח ברגע? האם אפשר לא לחשוב כלל? איך להטיל ספק במחשבות? מה המשמעות של לחיות את הרגע? ...
פיתוח החשיבה של מישהו אחר, להיות חכם, איך לגרום למישהו להיות יותר חכם? איך ללמד מישהו לחשוב בהיגיון? איך לגרום למישהו לחשוב בהיגיון? איך לפתח את השכל של מישהו אחר? איך לגדל ילד חכם? איך לפתח את השכל של הילד שלך? ללמוד לחשוב
פיתוח החשיבה של מישהו אחר, להיות חכם, איך לגרום למישהו להיות יותר חכם? איך ללמד מישהו לחשוב בהיגיון? איך לגרום למישהו לחשוב בהיגיון? איך לפתח את השכל של מישהו אחר? איך לגדל ילד חכם? איך לפתח את השכל של הילד שלך? ללמוד לחשוב
... החשיבה של מישהו אחר, להיות חכם, איך לגרום למישהו להיות יותר חכם? איך ללמד מישהו לחשוב בהיגיון? איך לגרום למישהו לחשוב בהיגיון? איך לפתח את השכל של מישהו אחר? איך לגדל ילד חכם? איך לפתח את השכל של הילד שלך? ללמוד לחשוב איך אפשר לגרום למישהו להיות יותר חכם? כאשר רוצים להפוך מישהו לחכם יותר, ראשית כל, חשוב להבין מה משמעות הביטוי חכם. לפי אליעד כהן, חכם הוא אדם שחושב בהיגיון. לכן, אם רוצים לגרום לילד, בן זוג, עובד או כל אדם קרוב לחשוב בצורה חכמה יותר, המטרה המרכזית היא ללמד אותו לחשוב בהיגיון. מה המשמעות של לחשוב בהיגיון? חשיבה הגיונית פירושה לקחת כל מצב או טענה ולנתח אותם לפי כללים מוגדרים וברורים של סיבתיות. אליעד מסביר שהיכולת להבין את יחסי הסיבה והתוצאה בתוך סיטואציה מסוימת היא הבסיס ... של סיבתיות: - הסיבה: צחקו עליו. - התוצאה: הילד כועס. אליעד מונה ארבע שאלות ספציפיות שצריך לשאול כדי ללמד אותו לחשוב בהיגיון: האם הסיבה מחויבת? האם בהכרח צחקו עליו? מה באמת קרה שם בדיוק? האם הסיבה מחייבת את התוצאה? האם העובדה שצחקו עליו מחייבת שהוא יכעס, או שאפשר להגיב אחרת? האם התוצאה מתחייבת ... אולי הוא רק חושב שהוא כועס? אליעד מסביר כי על ידי כך שמרגילים את הילד לשאול את השאלות האלה באופן שיטתי, הילד יתרגל לחשוב בצורה לוגית והגיונית. זהו תהליך שדורש חזרה מתמדת, אבל בסופו של דבר, הילד יהפוך לאדם שחושב בצורה עצמאית, ביקורתית והגיונית. איך ניתן ללמד חשיבה הגיונית באופן עקיף, ללא הדרכה ישירה? אליעד מדגיש שלא תמיד אפשרי לבוא לאדם ולהסביר לו בצורה ישירה כיצד לחשוב בהיגיון, ולכן יש גם שיטה עקיפה לעשות זאת. השיטה העקיפה היא שאנחנו בעצמנו נשאל את האדם שאלות שיגרמו לו לחשוב לבד ולהגיע בעצמו לתשובות. במקום להגיד לו ישירות מה לחשוב, אנחנו מדריכים אותו לחשוב בכוחות עצמו באמצעות השאלות הנכונות. לדוגמה, אם הילד אומר משהו שאתם חושבים שהוא לא הגיוני, במקום פשוט לומר לו אתה טועה, עדיף לשאול את הילד איך הוא הגיע למסקנה הזאת, ולגרום לו לחשוב בעצמו האם הוא באמת בטוח במה שהוא אומר. בשיטה זו, הילד לומד בעצמו לשאול שאלות ולחקור את ההיגיון מאחורי הדברים שהוא חושב או מרגיש. האם קל יותר ללמד מישהו לדוג או לתת לו דגים? ... לתת תשובות זה אמנם קל יותר בטווח הקצר, אך האדם יישאר תלוי באחרים ולא יוכל להתמודד לבד. לעומת זאת, ללמד אותו לחשוב בעצמו הוא דבר קשה יותר בטווח הקצר, אך נותן לו עצמאות ויכולת להתמודד לבד לאורך זמן. האם כדאי לעודד ילדים לשאול שאלות? אליעד מסביר כי ילדים ששואלים שאלות רבות הם למעשה ילדים ... ביותר לעזור לילדים לפתח את השכל ואת החשיבה העצמאית שלהם היא לעודד אותם לשאול שאלות ולענות להם באופן שידריך אותם לחשוב לבד. כיצד ללמד אנשים לחשוב הגיונית דרך הנושאים שמעניינים אותם? כאשר אליעד עוזר לאדם שסובל מבעיה נפשית (לדוגמה סכיזופרניה), הוא מסביר שהדרך לגרום לו להיות יותר חכם ולהפוך אותו לאדם שמתפקד טוב יותר, היא ... והגיונית. סיכום כללי - איך לגרום למישהו להיות חכם יותר? לסיכום, כדי לגרום למישהו להיות חכם יותר, יש ללמד אותו לחשוב באופן הגיוני על ידי הרגלתו לשאול שאלות באופן עצמאי. אפשר לעשות זאת בצורה ישירה על ידי לימוד שיטתי של השאלות ההגיוניות, ואפשר גם לעשות זאת בצורה עקיפה, על ידי שאילת שאלות שגורמות לאדם לחשוב בעצמו. כל זה נעשה דרך שיחות ודיונים בנושאים שמעניינים את האדם, ובכך מעודדים חשיבה עצמאית, לוגית וחכמה יותר. איך לגרום לילד להיות חכם יותר? איך ללמד מישהו לחשוב בהיגיון? ניתוח סיבתיות איך לעודד ילדים לשאול שאלות? איך לפתח חשיבה ביקורתית? איך להפוך טיפש לחכם? איך לעזור למישהו לחשוב עצמאית? איך ללמד עובד לחשוב בהיגיון? פיתוח עובדים, פיתוח מנהלים, הדרכת הורים, איך לגדל ילדים חכמים? איך לגדל ילד גאון? לעודד את הילד לשאול שאלות, שאלות של ילדים, ילד ששואל שאלות, ילד ששואל המון שאלות, ילד ... להיות יותר חכמה? איך להפוך משוגע לגאון? איך להפוך טיפש לחכם? לתת למישהו דגים, ללמד מישהו לדוג, ללמד את הילד שלך לחשוב, לגרום לילד שלך להיות חכם ...
אימפולסיביות, איך להיות יותר מחושב? התנהגות אימפולסיבית, איך לא להיות אימפולסיבי? איך לראות את הנולד? איך לחשוב קדימה? איך לתכנן דברים? איך לפעול מהשכל ולא מהרגש? איך לא לפעול ללא מחשבה? איך לא לפעול בלי לחשוב? הרגלי חשיבה
אימפולסיביות, איך להיות יותר מחושב? התנהגות אימפולסיבית, איך לא להיות אימפולסיבי? איך לראות את הנולד? איך לחשוב קדימה? איך לתכנן דברים? איך לפעול מהשכל ולא מהרגש? איך לא לפעול ללא מחשבה? איך לא לפעול בלי לחשוב? הרגלי חשיבה
... יותר מחושב? התנהגות אימפולסיבית, איך לא להיות אימפולסיבי? איך לראות את הנולד? איך לחשוב קדימה? איך לתכנן דברים? איך לפעול מהשכל ולא מהרגש? איך לא לפעול ללא מחשבה? איך לא לפעול בלי לחשוב? הרגלי חשיבה איך לחשוב קדימה ולראות את הנולד? בכדי להצליח בחיים, חשוב לדעת לחשוב קדימה ולראות את הנולד, כפי שנעשה במשחק שחמט. בשחמט, היכולת לחשוב כמה מהלכים קדימה מאפשרת למי ששחק את המשחק להימנע מטעויות ולתכנן את הצעד הבא בצורה טובה יותר. דוגמה נוספת לכך היא בנהיגה, בהצלחה על הכביש ... לא חושב קדימה, הוא עלול לבצע טעויות רבות ולהיתקל בקשיים מיותרים. למה אני לא מצליח לחשוב קדימה? השאלה המרכזית היא למה אנשים לא מצליחים לחשוב קדימה. קיימות שתי סיבות עיקריות לכך: סיבות רגשיות ושכליות. לכל אחת מהן יש פתרונות שונים שיכולים לעזור לאדם לפתח את היכולת לחשוב על העתיד. מהן הסיבות הרגשיות לכך שאדם לא מצליח לחשוב קדימה? הסיבה הראשונה נובעת מהתחושות הרגשיות של האדם. פעמים רבות, אנשים חווים פחד או תחושת חנק כשנדרשים לחשוב על הצעדים העתידיים. תכנון קדימה עשוי להיראות כמגביל, או כפעולה שמונעת מהם לפעול בצורה חופשית ובלתי מוגבלת. חשיבה כזו עשויה לעורר תחושות של שליטה יתרה או אובדן חופש, ולכן אדם עשוי להימנע מלחשוב על העתיד. לדוגמה, אם מישהו מקבל עצה לחשוב קדימה לפני פעולה מסוימת, הוא עשוי להימנע מכך כי זה עשוי להרגיש לו כמו אילוץ. הפתרון לכך הוא לאבחן את הגורמים הרגשיים ולנסות להבין אותם כדי להתמודד עימם בצורה בריאה. מהן הסיבות השכליות לכך שאדם לא מצליח לחשוב קדימה? הסיבה השנייה נובעת מהמגבלות השכליות של האדם. לפעמים אנשים רוצים לחשוב קדימה, אך אינם יודעים איך לעשות זאת. הם פשוט לא מבינים את הכלים הדרושים כדי להעריך את המהלכים העתידיים או כיצד להפיק את המסקנות מהמצבים ... ו - מה אם, ובכך עוזר להבין כיצד סיבות ותוצאות פועלות בעולם. כיצד ניתן לשפר את היכולת לחשוב קדימה ברמה השכלית? היכולת לחשוב קדימה יכולה להשתפר באמצעות פיתוח מיומנות בניתוח סיבתיות. ניתוח סיבתיות כולל שאלות כגון: למה זה קרה? ו - מה יקרה אם אני אעשה את זה?. לדוגמה, ... אם אתה מרגיש שהבעיה היא רגשית, חשוב לזהות את תחושותיך ולברר מה בדיוק מקשה עליך לחשוב קדימה. ייתכן שאתה פוחד ממגבלות או תחושת של חוסר חופש. חשוב להבין שחשיבה קדימה אינה מגבילה אותך בהכרח, אלא מסייעת לך להימנע מטעויות ולתכנן ... יותר. למידה של איך להתמודד עם תחושות כאלה תעזור לך לעבור את המחסום הרגשי ולהתחיל לחשוב קדימה בצורה טבעית יותר. סיכום: איך לחשוב קדימה? כדי לחשוב קדימה ולהצליח בחיים, עליך לפתח את היכולת להבין את הקשרים בין סיבות ותוצאות. אם אתה לא מצליח לחשוב קדימה, חשוב לבדוק אם הבעיה נובעת מבעיה רגשית או שכלית. במקרה של בעיה רגשית, עליך לחקור את רגשותיך וללמוד להתמודד איתם. במקרה של בעיה שכלית, תוכל לשפר את היכולת לחשוב קדימה על ידי לימוד ותרגול של ניתוח סיבתיות. אימפולסיביות תכנון קדימה שיפור החשיבה השכלית סיבתיות ותוצאה רגש ושכל בחשיבה קדימה איך לחשוב קדימה ולראות את הנולד? בכדי להצליח בחיים, חשוב לדעת לחשוב קדימה ולראות את הנולד, כמו בשחמט. כשאתה מצליח לתכנן כמה מהלכים קדימה, תוכל למנוע טעויות ולהצליח בתרחישים שונים. כמו כן, בנהיגה, אם אתה רוצה להצליח ולהימנע מטעויות, עליך לחשוב קדימה ולהיות מסוגל להעריך את המהלכים הבאים. אם אתה לא חושב קדימה, תוכל להיתקל בקשיים ולעשות טעויות רבות. למה אני לא מצליח לחשוב קדימה? השאלה המרכזית היא: למה אנחנו לא מצליחים לחשוב קדימה? התשובה לכך יכולה להיות מורכבת משתי סיבות עיקריות: סיבות רגשיות ושכליות. מהן הסיבות הרגשיות לכך שאדם לא מצליח לחשוב קדימה? הסיבה הראשונה לכך שאדם לא מצליח לחשוב קדימה היא סיבה רגשית. פעמים רבות, כשאנשים מנסים לחשוב על מהלכים עתידיים, הם חווים תחושות של חנק או פחד.
איך לגרום למישהו להיזכר בך? איך לגרום למישהו לחשוב עליך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך לאחל למישהו משהו? איך לגרום לבחורה להיזכר בך? איך לגרום לבחורה לחשוב עליך? איך לגרום לבחורה לאהוב אותך? איך לגרום לבחורה לרצות אותך? איך לגרום לגבר להיזכר בך? איך לגרום לגבר לחשוב עליך? איך לגרום לגבר לאהוב אותך? איך לגרום לגבר לרצות אותך? איך לשתול מחשבה? איך לאחל איחול?
... למישהו להיזכר בך? איך לגרום למישהו לחשוב עליך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לגרום למישהו לרצות אותך? איך לאחל למישהו משהו? איך לגרום לבחורה להיזכר בך? איך לגרום לבחורה לחשוב עליך? איך לגרום לבחורה לאהוב אותך? איך לגרום לבחורה לרצות אותך? איך לגרום לגבר להיזכר בך? איך לגרום לגבר לחשוב עליך? איך לגרום לגבר לאהוב אותך? איך לגרום לגבר לרצות אותך? איך לשתול מחשבה? איך לאחל איחול? וכאן אבאר עוד שיטה, איך באפשרותך לגרום למישהו, להיזכר בך, להתגעגע אליך ... לכך היא, על ידי זה שאתה גורם לו לחשוב על משהו שהוא ירצה לחשוב עליו. ואז בכל פעם שהוא יחשוב עליו, זה יכול לגרום לו להיזכר בך וממילא להתגעגע אליך. לדוגמה, נניח שמישהו יוצא לטיול, אז נניח שאתה מאחל לו שהוא יהיה מכל רגע ורגע ... היה חושב אותה לבד, אבל שהוא היה רוצה לחשוב עליה. אז במקרה כזה, בכל פעם שהוא יחשוב על המחשבה הזאת, הוא יכול להיזכר בך, שאתה אמרת לו, את המחשבה שהוא חושב. ואסביר: נניח שמישהו יוצא לטיול כדי ליהנות. אז ההנחה ... בטיול, אז זאת בעצם מחשבה שהוא ירצה לחשוב אותה. כי היא תעשה לו טוב. ואז ממילא הוא יכול להיזכר בך, כשהוא יחשוב את המחשבה הזאת. כי הוא יכול לחשוב אותה, בגלל שאמרת לו אותה, אבל בלי שהיא תזכיר לו אותך. אבל זה מגדיל את הסיכוי שהוא ייזכר בך. ואז ממילא אם הוא ייזכר בך, וזה שהוא ניזכר בך עושה לו טוב, ממילא זה גורם ... ויש מחשבות שעושות לבן אדם טוב לחשוב אותן, יותר מאשר מחשבות אחרות. עכשיו, אם תצליח לגרום למישהו לחשוב מחשבה, שעושה לו טוב, ושהוא לא היה חושב עליה, אם לא אתה גרמת לו לחשוב אותה, הרי שכאשר הוא יחשוב אותה כי היא עושה לו טוב, היא בעצם עשויה להזכיר לו אותך וכולי. לדוגמה: נניח למישהו יש טיול מהעבודה, שהוא הולך אליו, כי צריך ללכת לטיול הזה. ... תאחל לו ליהנות מהטיול, ותגרום לו לחשוב מחשבה שאומרת הלוואי שאני אהנה מהטיול, בגלל שאתה שתלת לו את המחשבה שהוא ייהנה מהטיול, הרי שבעצם המחשבה הזאת תזכיר לו, אותך. עוד דוגמה, נניח שמישהו הולך לעבור מבחן, ... האיחול שאיחלת לו, מתוך זה שהוא ירצה לחשוב על האיחול הזה, כי המחשבה שלו על האיחול שלך, תעשה לו טוב. במקרה שכזה, הרי שבעצם הוא נזכר בך, בגלל מה שאיחלת לו. וכנוסחה, תשאל את עצמך, איזו מחשבה טובה, אני יכול לגרום למישהו לחשוב, ושהוא לא היה חושב אותה, אם לא הייתי אני גורם לו לחשוב אותה. ואז כשתגרום לאדם האחר לחשוב את המחשבה הזאת, זה מגדיל את הסיכוי לכך שהוא ייזכר בך. ואז ממילא יש יותר סיכוי שהוא יאהב אותך ויתגעגע אליך, כי אתה זה שגרמת לו להרגיש טוב. ועוד אוסיף, כי מעבר לכל ... הזה קורה, זה בנוסף עוד עלול לגרום לו לחשוב, שהדבר קרה, בגלל שאיחלת לו אותו. כי המוח יכול להמציא קשר סיבתי, בין האיחול שלך, לבין מה שקרה. וכמובן שזה נכון גם בהיבט השלילי, שאם לדוגמה תגיד למישהו תיזהר לא לעשות ... שזה הולך לקרות, וזה יקרה, הוא עלול לחשוב שזה קרה בגללך... ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על השמנה, ירידה במשקל, לחשוב כמו שמן, לחשוב כמו רזה, לאכול רק כשרעבים, איך שמן חושב? איך רזה חושב? אנורקסיה, נטל ההוכחה, לאכול בלי סיבה, אכילה משעמום, אכילה רגשית, איך לשמור על הדיאטה? איך לשנות הרגלים? חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לחשוב, איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לחשוב, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להנות בחיים? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לקשב וריכוז, ייעוץ אישי מומלץ, הדרכה בתחום לחשוב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 17:37:18 - wesi1