אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתמודד עם מוות של ילד ✔אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
איך להתמודד עם שכול ואובדן?

אובדן ושכול הם חלקים טבעיים מחיי האדם, אך הם מציבים אתגרים רגשיים עמוקים. התמודדות עם אובדן, בין אם מדובר במוות של אדם אהוב, פרידה זוגית, פיטורים, או אובדן בריאות, דורשת גישה מורכבת ורגישה. אליעד כהן מסביר את הדרך להתמודד עם הכאב העמוק הזה, תוך שהוא מציע דרכי התמודדות שנראות על פני השטח כלא פשוטות.

האם יש הבדל בין אובדן של הורה לאובדן של ילד?

אליעד מציין את העובדה כי כאשר הורים מאבדים את ילדיהם, התחושה קשה בהרבה, מאשר אובדן הורים, שכן המוות של הורים נתפס כ"דרך הטבע". לעומת זאת, מותו של ילד הוא אירוע שמערער את תחושת הסדר, שכן זה לא מצופה להיות כך. זה מעורר את השאלה - האם באמת האהבה לאותו אדם אמיתית? האם אנחנו אוהבים את אדם אחר כי הוא עונה על צורך פנימי שלנו?

למה אמפתיה מקלה אך אינה פותרת את הכאב?

אחת הדרכים הנפוצות ביותר שבהן מישהו מנסה להתמודד עם אובדן היא על ידי קבלת אמפתיה מהסובלים. השיחה עם חברים או בני משפחה שמבינים את הכאב יכולה להקל במידה מסוימת, שכן תחושת ההבנה היא צעד חשוב בתהליך הריפוי. עם זאת, למרות שהאמפתיה מקלה על הכאב, היא אינה פותרת את תחושת החיסרון העמוק שנוצר בעקבות האובדן. עדיין קיימת תחושת געגוע, תחושת חוסר והזדהות עם האובדן.

מהם הנוכלים המתקשרים ומדוע הם מציעים פתרונות דמיוניים?

אליעד מציין גם את התופעה של מתקשרים או "נוכלים", אשר מציעים לאבלים ליצור קשר עם אהוביהם שנפטרו, ולעיתים מוכרים להם מסרים חיוביים כמו "הילד שלך חי במקום אחר, והוא שמח". נוכלים אלו מציעים אשליה שהאובדן לא מוחלט ומנסים למכור תחושת נוחות לאדם, כשהם מציינים שהאהוב לא באמת נעלם. הכוונה כאן היא למכור שקר שייתן לאדם תחושת רוגע ואשליה שהוא עדיין נמצא בקשר עם הקרוב שנפטר.

האם אפשר לחוות את האדם שאבד כאילו הוא עדיין חי?

ישנם ניסיונות שונים להחיות את זכרו של אדם שנפטר, אך כאלו אינם מבטלים את האובדן. אחת הגישות היא לומר כי הערכים שהאדם הזה ייצג חיים איתך, או שמורשתו חיה בקרבך. כמו כן, לעיתים מנסים ליצור "הנצחה" או "אתר זיכרון" לאדם שנפטר, מתוך מטרה ליצור תחושת קשר עמו. אך גם גישה זו לא יכולה להחזיר את התחושה הממשית של הימצאות האדם בחיים.

מהי התשובה העמוקה יותר להתמודד עם אובדן?

אליעד מציע פתרון עמוק יותר להתמודדות עם אובדן. לדעתו, כשאדם מתאבל על אדם שנפטר, הוא לא מתגעגע רק לאדם עצמו, אלא לתחושות הרגשיות שהוא קיבל ממנו - כמו אהבה, ביטחון, תחושת שייכות וכו'. המפתח, לדבריו, הוא להבין שתחושות אלו לא תלויות בהכרח באדם החיצוני, אלא ניתן להשיג אותן גם מבלי האדם שנפטר. זהו אתגר אישי למצוא את הדרכים למלא את הצרכים הרגשיים האלו באופן עצמאי, ולפתח את היכולת להשיג את האושר והתחושות הללו מבפנים.

איך ניגשים לחיפוש תחושות חסרות?

הצעד הראשון הוא לכתוב את הדברים שהאדם שאיבדנו העניק לנו - שמחה, משמעות, ביטחון, אכפתיות ועוד. לאחר מכן, עלינו לשאול את עצמנו איך אפשר להשיג את אותן תחושות בעצמנו, מבלי להיות תלויים בגורם חיצוני. תהליך זה אמנם קשה ומאתגר, אך זו הדרך למצוא את העוצמה הפנימית ולהתגבר על האובדן.

למה הצעה זו מעוררת התנגדות?

הצעה זו עשויה לעורר התנגדות קשה, משום שהיא מציגה את האובדן כמשהו שניתן להתמודד איתו, ולא כתחושת חוסר מוחלטת. כאשר אדם מאבד מישהו אהוב, הוא עלול להרגיש שההוראה לראות את האובדן כהזדמנות צמיחה ומילוי פנימי מערערת את תחושת האבל והכאב. אך לדעת אליעד, זוהי הדרך להתמודדות האמיתית והעוצמתית ביותר.

האם אובדן הוא תמיד הזדמנות לצמיחה?

לפי אליעד, אובדן, למרות היותו כואב מאוד, עשוי להיות "הדבר הכי טוב שקרה לך בחיים", משום שהוא מאלץ את האדם למצוא את האושר שהיה תלוי במישהו אחר, מתוך עצמו. הוא מסביר שלפעמים דווקא בעטיין של האובדן, האדם מוצא דרכים חדשות ומעמיקות לחוות אהבה ושמחה פנימיים, מה שמוביל אותו להתפתחות וצמיחה אישית.

האם אפשר ליישם את העקרונות גם באובדן בריאות או פיטורים?

אליעד טוען שמדובר באותו העיקרון גם כאשר מדובר באובדן של עבודה, בריאות, או פיטורים. גם כאן על האדם למצוא פתרון פנימי שיחליף את הפונקציה החסרה וימלא את הצרכים הרגשיים שצמחו בעקבות האובדן. המפתח הוא להבין איך להשיג את תחושת הביטחון והיציבות מבפנים, במקום להיות תלוי בגורם החיצוני.

מהי הדרך הנכונה להתמודד עם אובדן?

הדרך הנכונה להתמודד עם אובדן היא להבין שהתשובות לא נמצאות באחרים או בזיכרונותיהם, אלא פנימה, בתוך עצמך. יש ללמוד לזהות את התחושות שהייתה לך בעטיין של האדם שאיבדת, ולמצוא דרכים להשיג את אותן תחושות בעצמך, מבלי להיות תלוי בגורם חיצוני.
איך אפשר להתבונן בשאלה של אובדן ושכול?

התמודדות עם שכול ואובדן, כמו אובדן של ילד, הורה או אדם אהוב אחר, כוללת גם מצבים של פרידה זוגית, פיטורים מעבודה או אובדן בריאות (כמו הפיכה לנכה). כל אלה הם דוגמאות למשהו שעשה לאדם טוב ונלקח ממנו. יש מי שיטען שקל יותר להשלים עם מוות של הורים כי זה "דרך הטבע", אך ברגע שהנושא באמת כואב, השאלה "למה זה משנה אם זה דרך הטבע?" מתעוררת. אם האהבה אמיתית, עצם הטבעיות או אי - הטבעיות לא אמורה להשפיע על עוצמת הכאב.

מדוע אמפתיה עוזרת אך לא פותרת את הכאב לגמרי?

יש דרך בסיסית לעזור לאדם שאיבד קרוב: לגלות אמפתיה ולהגיד לו "אני מבין את הצער שלך" או "אני משתתף בצערך". אמפתיה כזאת עוזרת לו להרגיש שהוא אינו לבד או אינו "דפוק" בכך שהוא מתאבל. אלא שבפועל, גם אם מרגישים אמפתיה כנה, האדם עדיין מתגעגע לילד שנפטר, לבן זוג שעזב או להורה שהלך לעולמו. לכן אמפתיה מקלה, אבל לא באמת פותרת את תחושת החיסרון העמוק שנוצר.

איך קשורים מתקשרים נוכלים לנושא של התמודדות עם שכול?

יש אנשים שמבקשים עזרה מ"מתקשרים" הטוענים שהם מדברים עם המתים. מתקשרים אלו (שכונו כאן "נוכלים") אומרים לאבלים "הילד שלך חי במקום אחר, והוא שמח" כדי לתת לאדם תחושה שהאהוב לא באמת נעלם. בדרך כלל הם ימכרו מסרים חיוביים בלבד, כי אם יגידו לאדם ההפך - שזה היה רע או שהנפטר כועס - הספק של האבל רק יגבר והוא לא ירצה לשלם. בדרך זאת, המשתתף מקבל אשליה שהילד או הקרוב "עדיין כאן" ושהכל בסדר, אך זהו פתרון דמיוני שלא עוקר מן השורש את תחושת האובדן.

איך אפשר לחוות את האדם שאבד כאילו הוא עדיין חי?

יש גם גישה שאינה בהכרח קשורה ל"מתקשרים", אבל יוצרת אשליה דומה. לפיה אומרים לאבל: "הערכים שלו חיים איתך, הזיכרונות שלו חיים בקרבנו, הרוח שלו לא באמת נעלמה." עושים אתר הנצחה, מדברים על "מורשתו" או אומרים "הוא היה אהוב ומיוחד, " כדי לתת תחושה שהנפטר עדיין נוכח. גם זו דרכו של אדם לנסות להרגיש שהאובדן לא מוחלט. אך למרות כל המאמצים ליצור הרגשה שהאהוב "נשאר", עדיין חסרה החוויה הממשית שלו בחיי היום - יום.

מהי התשובה העמוקה יותר להתמודדות עם אובדן?

מעבר לאמפתיה או לניסיונות דמיוניים להרגיש שהנפטר עדיין כאן, יש תשובה עמוקה יותר: להבין שכל מה שהאובדן נתן לך אפשר, עקרונית, להשיג גם בלעדיו. כשמישהו נפטר, האדם מרגיש שחסר לו מה שהנפטר סיפק לו - שמחה, ביטחון, תחושת אהבה, משמעות, קירבה משפחתית וכו'. אך במבט עמוק, מדובר בצורך של האדם עצמו בתחושות האלה, והן לא בהכרח תלויות בישות חיצונית.

איך ניגשים בפועל לחיפוש התחושות החסרות?

מומלץ לקחת דף ולרשום: מה הילד (או האדם) שנתן לי אושר העניק לי בפועל? האם זו תחושת אהבה? אכפתיות? משמעות בחיים? תחושת שייכות? ברגע שמזהים את התחושות הספציפיות, אפשר לשאול "איך משיגים את אותן תחושות בלי האדם שנפטר?" למרות שזה נשמע קשה, זהו הכיוון האמיתי: לגלות איך למלא את הצרכים הרגשיים מבפנים (או בדרכים אחרות) במקום להיות תלויים בגורם חיצוני.

למה העמדה הזאת מעוררת התנגדות?

היא מעוררת התנגדות כי היא מציגה את האדם שאבד כסוג של "חפץ" שממלא פונקציה רגשית. זה מכעיס אבל גם מצביע על האמת הבסיסית: בסופו של דבר, אנו אוהבים ומחבקים את מי שמשלים חסרים פנימיים שלנו או מעורר בנו תחושות טובות. כשאומרים "אהבתי את הילד שלי", למעשה הילד מילא צרכים רגשיים משמעותיים. כשלוקחים זאת מאיתנו, אנחנו נשארים עם החיסרון. הפתרון, אם מחפשים עומק אמיתי, הוא לזהות את הצרכים הללו ולראות איך אפשר למלא אותם מבפנים.

מדוע אפשר לראות באובדן גם הזדמנות לצמוח?

הטענה היא שבמובן מסוים, לפעמים אובדן הוא "הדבר הכי טוב שקרה לך בחיים, " משום שהוא מאלץ אותך לגלות איך להשיג את האושר שהיה תלוי בגורם חיצוני - מתוכך. כך למשל, אם לא היית מאבד את הילד או את הקרוב, לא היית מחפש דרך למצוא את החיבור הרגשי מבפנים. בהמשך, מי שמוצא בתוכו את העוצמה והאהבה שהוא קיבל מהאחר, עשוי להכיר בערך הצמיחה שהאובדן הוביל אליה.

האם זה נכון גם לאובדן בריאות או פיטורים?

למעשה כן. אדם שאיבד את מקום עבודתו יחפש תחליף להכנסה או ליציבות. אדם שנעשה נכה ומאבד את היכולת להשתמש בידיים או רגליים, צריך לחפש פתרון שיחליף את הפונקציה החסרה או ימצא דרך להיות מאושר בלעדיה. גם בפרידה רומנטית - האדם מתגעגע לתחושות שהיה לו עם בן או בת הזוג. ברגע שרואים שהכמיהה היא למעשה לתחושות פנימיות, אפשר לנסות לייצר אותן גם בלי אותו אדם.

איפה אפשר להמשיך וללמוד על התמודדות עם אובדן?

יש שמציעים לחפש מידע רחב יותר על הנושא: איך להתמודד עם אובדן, איך להתמודד עם שכול, איך להתמודד עם מוות או פרידה, איך להתמודד עם נכות, איך להרגיש טוב לבד וכדומה. כל אלו מכוונים לאותו שורש - לנסות להבין את הסיבות האמיתיות לכאב, ואז לראות איך למלא את החסכים באופן פנימי.
שכול ואובדן, ניכור משפחתי, ניכור הורי, ניכור מהמשפחה, התמודדות עם פטירה, התמודדות עם מוות, התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם אובדן בן זוג, תגובה לאובדן, כאב על אובדן, התמודדות עם אובדן אח, התמודדות עם אובדן בת זוג, התמודדות עם אובדן אחות, התמודדות עם אובדן אב, התמודדות עם אובדן כלב, התמודדות עם אובדן תינוק, התמודדות עם אובדן אמא, התמודדות עם אובדן הורים, התמודדות עם אובדן חברה, התמודדות עם אובדן חבר, התמודדות עם אובדן בן, התמודדות עם אובדן בת, התמודדות עם אובדן בבית, התמודדות עם אובדן הורה, התמודדות עם מוות של הורה, התמודדות עם אובדן ומוות, התמודדות עם מוות ואובדן, התמודדות עם מוות של חתול, התמודדות עם מוות של חבר, התמודדות הורים עם אובדן ילדים, התמודדות עם אובדן של כלב, התמודדות עם מוות של מטופל, הורה שכול, אחים שכולים, אח שכול, הנצחה, התמודדות עם איבוד, איך להמשיך הלאה? איך לשחרר אחרי פרידה? איך להמשיך הלאה בחיים? התמודדות עם אובדן עובר, התמודדות עם מוות פתאומי, איך להתמודד עם צער? תהליך אבלות, תחושת אובדן, איך לעזור לאדם אבל? התמודדות עם אובדן אחים, התמודדות עם אובדן משפחה, התמודדות עם מוות של אב, התמודדות עם מוות של אח, התמודדות עם מוות של אחות, התמודדות עם מוות של אמא, התמודדות עם מוות של בבית, התמודדות עם מוות של בן, התמודדות עם מוות של בן זוג, התמודדות עם מוות של בת, התמודדות עם מוות של בת זוג, התמודדות עם מוות של הורים, התמודדות עם מוות של ילד, התמודדות עם מוות של כלב, התמודדות עם מוות של עובר, התמודדות עם מוות של של כלב, התמודדות עם מוות של תינוק
ילדים לבד דוגמה להשתמש דיכאון אחרי פרידה התמודדות עם הכאב סוג של התמודדות עם אובדן בן אירוע להוציא את האקסית מהראש להרגיש טוב בלעדיה אובדן אובדן במשפחה אובדן ושכול אובדן ילד אובדן ילדים איך להמשיך הלאה איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה במשפחה בעל חיים בעלי חיים דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה הורה הורות הורים התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות התמודדות הורים התמודדות הורים עם התמודדות הורים עם אובדן ילד התמודדות הורים עם אובדן ילדים התמודדות עם התמודדות עם אבל התמודדות עם אובדן התמודדות עם אובדן במשפחה התמודדות עם אובדן ילד התמודדות עם מוות התמודדות עם מוות של התמודדות עם מוות של חיית מחמד התמודדות עם נכות התמודדות עם פרידה התמודדות עם פרידות התמודדות עם שכול חיות יוצאים מאהבה לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להיפרד מאהבה להמשיך להמשיך הלאה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד עם אבל להתמודד עם אובדן להתמודד עם אובדן ילד להתמודד עם מוות להתמודד עם נכות להתמודד עם פרידה להתמודד עם פרידות להתמודד עם שכול למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מוות מוות של חיית מחמד משפחה מתגברים על אהבה נכות נפרדים מאהבה פירוד פרידה פרידות שברון לב שכול
געגועים קשים, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? 2 שיטות איך לא להתגעגע, למה פרידה קשה ממוות? איך להתמודד עם געגועים קשים? איך להתמודד עם געגוע לאקס? איך להתמודד עם בן משפחה שנפטר? איך להתמודד עם אובדן של אדם אהוב? טיפול בגעגוע
געגועים קשים, מה זה געגוע? איך נוצר געגוע? 2 שיטות איך לא להתגעגע, למה פרידה קשה ממוות? איך להתמודד עם געגועים קשים? איך להתמודד עם געגוע לאקס? איך להתמודד עם בן משפחה שנפטר? איך להתמודד עם אובדן של אדם אהוב? טיפול בגעגוע
... להתמודד עם משבר אחרי פרידה? איך להתמודד עם עצבות אחרי פרידה? איך להתמודד עם חרדה אחרי פרידה? איך להתמודד עם אובדן של בן משפחה? איך להתמודד עם מוות של אדם קרוב? איך להתמודד עם מוות של בן משפחה? איך להתמודד עם מוות של ילד? איך להתמודד עם אובדן של ילד? למה אובדן כל כך קשה? למה געגועים כל כך קשים? למה להרגיש טוב לבד בלי כלום? למה לא לשכוח את האקסית המיתולוגית? למה לא להוציא את האקסית ...
געגועים, ממה נוצר געגוע? למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני לא מצליחה לשכוח אותו? למה אני מתגעגע אליה? למה אני מתגעגעת אליו? התמודדות עם אובדן, התמודדות עם פרידה, געגועים לאקסים, איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו?
געגועים, ממה נוצר געגוע? למה אני לא מצליח לשכוח אותה? למה אני לא מצליחה לשכוח אותו? למה אני מתגעגע אליה? למה אני מתגעגעת אליו? התמודדות עם אובדן, התמודדות עם פרידה, געגועים לאקסים, איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו?
...אם היה אדם שלם עם עצמו לפני הדחייה, הוא היה חווה את זה אחרת, פחות פוגע. מהו תפקידה של האחריות האישית? אליעד מציין, כי ברמה האישית כל אחד צריך להבין שהכאב נובע בעיקר מתחושת החוסר הפנימי, ולא מהמעשה של הצד השני. כלומר, אם אדם היה שלם עם עצמו מראש, הוא היה מצליח להתמודד בצורה טובה יותר עם דחייה. כל תחושת הכאב בעקבות סיטואציה כמו פרידה או דחייה רומנטית נובעת מהציפייה הלא מציאותית שבן הזוג יהיה האחראי להעניק לאדם את מה שהוא מרגיש שחסר לו. האם תחושת הגעגוע...
בעיה חברתית, סכסוך במשפחה, דחייה חברתית, לפתור סכסוכים, לא רוצה לדבר איתי, לבחור להרגיש רע, בעיה משפחתית, לגרום למישהו לדבר איתך, להיות מאושר באמת, לרצות לסבול
בעיה חברתית, סכסוך במשפחה, דחייה חברתית, לפתור סכסוכים, לא רוצה לדבר איתי, לבחור להרגיש רע, בעיה משפחתית, לגרום למישהו לדבר איתך, להיות מאושר באמת, לרצות לסבול
... חברתית, סכסוך במשפחה, דחייה חברתית, לפתור סכסוכים, לא רוצה לדבר איתי, לבחור להרגיש רע, בעיה משפחתית, לגרום למישהו לדבר איתך, להיות מאושר באמת, לרצות לסבול איך לגרום למישהו שלא רוצה לדבר איתך להתחיל לדבר? כאשר אדם אחר לא מעוניין ... כולם ירצו לדבר איתך או שכולם יסכימו איתך, כי מצב כזה בעצם היה מבטל את עצם קיומך ואת חוויית הנפרדות שלך. כלומר, העובדה שאנשים מסוימים לא מדברים איתך היא לא ... איתי? איך לפתור סכסוכים במשפחה? דחייה חברתית במשפחה מה לעשות אם מישהו כועס עליך? איך להרגיש מאושר באמת? למה אנשים בוחרים לסבול? ...
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, מגשר משפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות עם ילדים, מריבות במשפחה, אימהות, אהבת אם לבנה, אהבת אם לילדיה, אימון משפחתי, יעוץ משפחתי, בעיות עם ההורים
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, מגשר משפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות עם ילדים, מריבות במשפחה, אימהות, אהבת אם לבנה, אהבת אם לילדיה, אימון משפחתי, יעוץ משפחתי, בעיות עם ההורים
... משפחתי, מגשר משפחתי, מגשר משפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות עם ילדים, מריבות במשפחה, אימהות, אהבת אם לבנה, אהבת אם לילדיה, אימון משפחתי, יעוץ משפחתי, בעיות עם ההורים למה הורים וילדים רבים כל הזמן? הסיבה המרכזית שבגללה יש מריבות בין הורים לילדים, ובפרט במקרה של אימהות וילדים, נעוצה בצורך של כל צד ... על השולחן, ולהיות כנים עם עצמנו לגבי הסיבות האמיתיות לתסכול. מהו הפתרון האמיתי לבעיות בין הורים וילדים? הפתרון שהציע אליעד הוא תיאום ציפיות. המריבות בין ההורים לילדים נובעות מכך שלכל אחד יש ציפיות שונות. לדוגמה, ילד מצפה ... לו. האם תנסה להוכיח שהיא כן אוהבת, אך התהליך רק יסלים את המריבה. למה קשה להוכיח אהבה בין הורה לילד? אחת הבעיות המרכזיות ביחסי הורים וילדים היא חוסר היכולת להוכיח אהבה. אליעד מבהיר שאין דרך אמיתית ... אהבה, ולהתמקד במקום זאת בהבנת הסיבות הפנימיות לחוסר שביעות הרצון של כל אחד מהצדדים. האם הורים צריכים לאהוב את ילדיהם ללא תנאים? אליעד מדגיש שלאהוב ללא תנאים ... לא אוהב את עצמו ללא תנאים, ולכן הוא מפנה את הציפייה הזאת אל אמו. איך לעשות תיאום ציפיות בין הורים לילדים? אליעד מציע פתרון מעשי: לשבת יחד ולברר מה הציפיות של כל ... שאם היינו מאשימים אנשים זרים, הם היו מתרחקים מאיתנו, ולכן נוח יותר להאשים דווקא את בני המשפחה. מהו שורש התסכול ביחסי הורים וילדים לפי אליעד? שורש התסכול נעוץ בכך שהאדם לא שלם עם עצמו. ... שהיא אמא טובה מספיק. כל צד משקף לשני את חוסר שביעות הרצון הפנימית שלו. מה הקשר בין יחסי הורים וילדים לתפיסת המציאות? אליעד קושר את העניין לתפיסת המציאות כולה. ... כלומר, תלונות והאשמות יוצרות מעגל של תלונות חוזרות כלפיך מהסביבה. איך לפתור מריבות בין הורים לילדים? מהו גישור משפחתי? האם הורה חייב לאהוב את ילדיו ללא תנאים? למה יש מריבות במשפחה? מהו תיאום ציפיות במשפחה? איך לשפר את יחסי ההורים והילדים? ...
אלימות מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית
אלימות מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה, גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית
... מילולית בזוגיות, חוסר פירגון בזוגיות, אלימות מילולית בין בני זוג, גבר מכה מילולית, גבר אלים מילולית, אלימות מילולית במשפחה , גבר אלים נפשית, אישה מוכה מילולית, אישה מוכה נפשית מהם סוגי האלימות ... מציין כי חוסר אכפתיות או חוסר התייחסות מצד אחד מבני הזוג יכול להיות חמור מאוד, שכן הוא עשוי לגרום תחושת בידוד, חוסר קיום ואף אובדן זהות למי שלא מקבל את הפירגון שהוא זקוק לו. חוסר ההתייחסות הזה יכול להיות כל ...
בעיות במשפחה, בעיות עם ההורים, יחסי הורים וילדים, שקרים במשפחה, כיבוד הורים, מערכות יחסים, טיפול משפחתי, כיבוד אב ואם, בעיות עם אמא, מריבות עם אמא, לקבל את עצמך, לעשות שלום בית
בעיות במשפחה, בעיות עם ההורים, יחסי הורים וילדים, שקרים במשפחה, כיבוד הורים, מערכות יחסים, טיפול משפחתי, כיבוד אב ואם, בעיות עם אמא, מריבות עם אמא, לקבל את עצמך, לעשות שלום בית
... במשפחה, בעיות עם ההורים, יחסי הורים וילדים, שקרים במשפחה, כיבוד הורים, מערכות יחסים, טיפול משפחתי , כיבוד אב ואם, בעיות עם אמא, מריבות עם אמא, לקבל את עצמך, לעשות שלום בית כיצד נוכל להתמודד עם בעיות במשפחה ויחסי הורים וילדים? ההרצאה של אליעד עוסקת בשורה של נושאים הקשורים לבעיות במשפחה, במיוחד ביחסי הורים וילדים. במהלך השיחה, אליעד נוגע בכמה בעיות המרכזיות שיכולות להיווצר בתוך משפחות, כולל קונפליקטים עם ההורים, כיבוד הורים, בעיות עם אמא, שקרים במשפחה, וכן התמודדות עם עצמך ושלום בית. כיצד ניתן להתמודד עם מריבות עם אמא ולשמור על כיבוד הורים? מריבות עם אמא הן נושא מרכזי בהרצאה, כשאליעד מסביר שחשוב להבין את הקונפליקטים ולהתמודד איתם בצורה ... היא איך ניתן לשמור על הכבוד וההבנה כלפי ההורה גם כשיש קונפליקטים. האם נכון תמיד לומר את האמת במשפחה, גם אם זה גורם לאי נוחות? שאלה נוספת שעולה במהלך השיחה היא האם חשוב להיות אמיתי ולהגיד את כל מה שאתה ... של כבוד אמיתי. כיצד להתמודד עם תחושת האשמה במשפחה? אליעד עוסק גם בנושא של תחושת האשמה, ואיך הרבה פעמים אנחנו שמים את האשמה על אחרים במקום לקחת אחריות ... שהוא מביא היא מצב שבו אתה מרגיש צורך להסביר להורה משהו, אך עשוי להיתקל בבעיות של קבלה או הבנה. לפעמים אתה רוצה לעזור, אך לא בטוח אם זה יעזור או לא, ואז ... יכול לשנות. מהם הצעדים לשיפור מערכת היחסים במשפחה? בשיחה זו אליעד מציע כמה כלים שיכולים לשפר את היחסים בתוך המשפחה, במיוחד בהקשר של כיבוד הורים. הוא מדבר על הצורך לקבל את עצמך, לנסות להיות אמיתי, ולהתמודד עם המורכבות של רגשות אשמה וכעס כלפי ההורים. הוא מדגיש את החשיבות של קבלה עצמית כדי לא להימנע מהשיחה האמיתית עם ההורים , וכיצד יש להתמודד עם קונפליקטים מתוך ראייה של שינוי פנימי, ולא בהכרח חיצוני. בעיות במשפחה יחסי הורים וילדים כיבוד הורים מריבות עם אמא שלום בית שקרים במשפחה כיצד להתמודד עם אשמה במשפחה? ...
כיבוד הורים, כיבוד אב ואם, בעיות עם ההורים, בעיות במשפחה, יחסי הורים וילדים, לכבד את ההורים, ייסורי מצפון, סולם ערכים, מוסריות, התנהגות מוסרית, זלזול בהורים, התלבטות מוסרית, הורים מתבגרים
כיבוד הורים, כיבוד אב ואם, בעיות עם ההורים, בעיות במשפחה, יחסי הורים וילדים, לכבד את ההורים, ייסורי מצפון, סולם ערכים, מוסריות, התנהגות מוסרית, זלזול בהורים, התלבטות מוסרית, הורים מתבגרים
כיבוד הורים, כיבוד אב ואם, בעיות עם ההורים, בעיות במשפחה, יחסי הורים וילדים, לכבד את ההורים, ייסורי מצפון, סולם ערכים, מוסריות, התנהגות מוסרית, זלזול בהורים, התלבטות מוסרית, הורים מתבגרים איך להתמודד עם קונפליקטים ביחסים בין ילדים להורים מתבגרים? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בבעיה נפוצה ורגישה במיוחד: היחסים בין ילדים להורים מתבגרים, קונפליקטים מוסריים, ייסורי מצפון, ובעיקר בסוגיית כיבוד אב ... עוזר לו ומטפל בו, אך נוצר מצב של מתח תמידי, כי האבא רגיל כל חייו שכולם במשפחה מצייתים ומכבדים את דבריו. עכשיו, במצב שבו הבן הוא המטפל והוא בעל ... למתח בלתי פוסק בין שניהם. מהי ההתלבטות המרכזית במערכת היחסים בין הורים מבוגרים לילדיהם? אליעד מסביר שהבעיה המרכזית אינה האב או ההתנהגות שלו, ... או שיתנגד לאביו ואז הוא יחוש ייסורי מצפון קשים על כך שהוא מזלזל בהוריו ולא מכבד אותם. כלומר, הסבל של הבן נובע מההתנגשות בין הרצון לכבד את ההורים לבין הרצון לשמור על האני שלו, על העצמאות ועל החופש האישי. מהן האפשרויות שאליעד מציג להתמודדות עם המצב הקשה מול ההורים? אליעד מציג שלוש אפשרויות עיקריות להתמודדות עם הבעיה: האפשרות הראשונה - להמשיך להתנהג כפי שאתה רוצה, ללא התחשבות ברצון של ההורה. היתרון בכך הוא שמירה על עצמאות, אבל יש מחיר כבד של תחושת אשמה ואי נעימות מול ההורה, ולעיתים גם פגיעה ממשית ביחסים. האפשרות השנייה - לציית להורה, ולמעשה לוותר על האוטונומיה האישית לטובת כיבוד אב ואם. היתרון הוא שתחושת ... להורה: כאן זה הבית שלי, אלו הכללים שלי. אתה חייב לכבד אותם. אם ההורה מסרב, הבן יכול להחליט על צעדים קיצוניים יותר כמו התרחקות או הפרדה מוחלטת. מדוע המוסריות גורמת לסבל במערכות יחסים במשפחה? נקודה חשובה שאליעד מחדד היא שהבעיה של הבן איננה רק יחסים עם ההורה, אלא עצם התחושה של המוסריות. הוא מדגיש שהמוסריות היא הגורם העיקרי לסבל - ... סבל, אלא צריך לבחור את סוג הסבל. או שהאדם יסבול בגלל שהוא מתנגד להורה, או שהוא יסבול כי הוא פוגע בעצמו. הפתרון היחיד שאינו כולל סבל בכלל הוא ... חלק ממנו, ולכן יוכל להכיל את הקושי. באופן דומה, הבן צריך להבין שההורה הוא חלק מחייו, ואפשר לבחור כיצד להתייחס לכך, אבל תמיד עם ההבנה שהבחירה באה ... הרגילות של המוסר והעצמי. איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך לכבד הורים מתבגרים? האם חייבים לכבד הורים בכל מצב? איך לפתור בעיות במשפחה? מה עושים כשההורים מזדקנים? למה קשה לכבד את ההורים? איך להשתחרר מתחושת אשמה? ...
איך לעשות שלום במשפחה? איך עושים שלום בית? איך לגשר בין אנשים? סכסוך משפחתי, גישור משפחתי, אלימות במשפחה, מריבה במשפחה, שלום בבית, מגשר משפחתי, יעוץ משפחתי, יעוץ משפחתי
איך לעשות שלום במשפחה? איך עושים שלום בית? איך לגשר בין אנשים? סכסוך משפחתי, גישור משפחתי, אלימות במשפחה, מריבה במשפחה, שלום בבית, מגשר משפחתי, יעוץ משפחתי, יעוץ משפחתי
... לעשות שלום במשפחה? איך עושים שלום בית? איך לגשר בין אנשים? סכסוך משפחתי, גישור משפחתי, אלימות במשפחה, מריבה במשפחה, שלום בבית, מגשר משפחתי, יעוץ משפחתי, יעוץ משפחתי איך עושים שלום במשפחה? איך לגשר בין אנשים? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלות הנוגעות ליחסים במשפחה ולסכסוכים משפחתיים. המטרה היא להבין כיצד ניתן לגשר ולמצוא פתרונות למריבות בתוך המשפחה, כולל בעיות של אלימות במשפחה, כעסים פנימיים, וטענות הדדיות. ההרצאה נפתחת בשיחה על נושא הסכסוכים המשפחתיים, כאשר אליעד מציין שמרבית ... שהובאה בפניהם. עבורם, זה יכול להיות אקט של נאמנות או דאגה לאדם אחר במשפחה, ולא בהכרח ביטוי של עוול או ... הצד השני. 2. השלב השני - חיפוש אחרי הדרך לגשר על הפערים ולהשיב את המשפחה למצב של שלום ושליטה. כאשר מדובר על איך לעשות שלום במשפחה, אליעד מסביר כי הדבר החשוב ... מתוך מקום של אמפתיה, ולא מתוך המקום של אשמה או צדק. בנוגע למריבות משפחתיות שכוללות אלימות, אליעד מציין כי לעיתים ... מתאר מצב בו אדם מאשים מישהו בפשע שעשה לו לפני שנים רבות, אך בתוך המשפחה יש חילוקי דעות אם מדובר בעוול או לא. אם רוצים לעשות שלום במשפחה, כל צד צריך להבין את הכאב ... כל הדברים הוא שההבנה והאמפתיה כלפי הצד השני הם המפתח לפתור סכסוכים במשפחה. כל צד צריך להבין גם את ... קל למצוא פתרון ולשוב למצב של שלום בית. איך לגשר בין אנשים? סכסוך משפחתי שלום בית אלימות במשפחה גישור משפחתי יעוץ משפחתי
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, קנאה בין אחים, קנאה במשפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות במשפחה, ללמוד גישור, איך לגשר? חינוך ילדים, לחנך ילדים, קנאה בין אחיות, קנאה בין ילדים, סכסוך משפחתי, ריב במשפחה
גישור משפחתי, מגשר משפחתי, קנאה בין אחים, קנאה במשפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות במשפחה, ללמוד גישור, איך לגשר? חינוך ילדים, לחנך ילדים, קנאה בין אחיות, קנאה בין ילדים, סכסוך משפחתי, ריב במשפחה
... משפחתי, מגשר משפחתי, קנאה בין אחים, קנאה במשפחה, יחסי הורים וילדים, בעיות במשפחה, ללמוד גישור, איך לגשר? חינוך ילדים, לחנך ילדים, קנאה בין אחיות, קנאה בין ילדים, סכסוך משפחתי, ריב במשפחה איך לפתור סכסוך בין אחים בגלל קנאה על יחס לא שווה מההורים? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת באופן מעמיק בשאלה איך ניתן לפתור סכסוך בין ילדים במשפחה, שנובע מהרגשת קנאה על יחס לא שווה מצד ההורים. אליעד מסביר שהבעיה נוצרת משום שילדים באופן טבעי מצפים לקבל יחס שווה או טוב יותר מאחיהם, במיוחד כאשר בעבר אחד הילדים קיבל יותר מהשני. הוא נותן כדוגמה אם שקנתה ... אהבה, אלא על החלטה שהתקבלה בנסיבות מסוימות בעבר. מה באמת מסתתר מאחורי הטענה את אוהבת אותו יותר? אליעד מנתח לעומק את הטענה של הילד להוריו: את אוהבת את אחי יותר ממני. הוא אומר שטענה כזו היא למעשה ביטוי לכך שלילד יש חסרונות וצרכים שהוא מצפה שההורים ימלאו אותם. במקום להכיר בכך שמדובר בחסרונות שלו עצמו, הילד משתמש בטענה כלפי ההורה כדי להסביר את תחושת החיסרון. אליעד מציע לראות את הבעיה בצורה מופשטת: הילד מצפה שמישהו מבחוץ ימלא לו את החסרונות, ובמקרה הזה ההורה הוא זה שמצופה למלא את הצורך הזה. כיצד ההורה יכול להתמודד נכון עם תחושת הקיפוח של הילד? אליעד ממליץ להורים להעביר לילד את המסר שהוא חייב לקחת אחריות על החסרונות שלו בעצמו. במקום שהאם תרגיש אשמה או תנסה לפצות את הילד, עליה להבהיר לו שאהבה לא נמדדת רק במה שמקבלים. ההורה צריך לשדר לילד שהתחושה הפנימית שלו לגבי עצמו לא צריכה להיות תלויה במה שההורה מעניק לו. הוא ממחיש זאת בדוגמה שבה הסבתא אומרת לבתה: את לא חייבת להתעצבן ממה שהנכד עשה לך. את יכולה לקחת אחריות על הרגשות שלך ולא להיפגע. כלומר, המסר המרכזי הוא שהאחריות לרגשות של האדם צריכה להיות שלו, ולא תלויה במה שאחרים עושים או לא עושים עבורו. האם התפקיד של ההורה הוא באמת למלא את החסרונות של הילד? אליעד מדגיש שלהורה אין חובה למלא את כל רצונות הילד או להבטיח שכל ילד יקבל בדיוק אותו דבר. להפך, יש להרגיל את הילד לכך שהוא אחראי למלא את הצרכים והחסרונות שלו בעצמו, ושאסור לו לתלות את אושרו ואת הערך העצמי שלו במתנות או בהישגים חיצוניים מההורים. הוא מזהיר כי ההורים לפעמים יוצרים את הבעיה בעצמם, כאשר הם מבטיחים לילדים לספק את כל מה שהם מבקשים בילדותם. מצב זה יוצר ציפיות מיותרות שמובילות בהמשך לאכזבות ולקנאה בין האחים. איך ההורים יכולים לחנך את הילדים להיות עצמאיים רגשית? אליעד מציע להורים להטמיע בילדים מגיל צעיר את המסר שהם צריכים להיות עצמאיים ולא לצפות שאחרים ימלאו את החסרונות הרגשיים שלהם. למשל, כאשר הילד מתלונן על עוול שעשה לו אחיו, ההורה יכול להסביר לו שהוא לא חייב להיפגע מזה, ושזו הבחירה שלו איך להרגיש. בדרך זו, הילד לומד לקחת אחריות על עצמו, וכשהוא גדל הוא לא יראה בהורים שלו או באחרים אחראים לאושרו ולמילוי הצרכים שלו. האם ניתן לתקן טעויות עבר ביחס ההורים כלפי הילדים? אליעד מבהיר שאמנם אי אפשר לשנות את מה שכבר נעשה, אבל תמיד אפשר לשנות את הגישה כלפי מה שנעשה. במקום לומר לילד: אי אפשר לתקן את מה שעשיתי בעבר, ההורה יכול להסביר שזאת הייתה המציאות באותו רגע נתון, וההחלטה לא נעשתה מחוסר אהבה אלא מנסיבות מסוימות. ההורה צריך להעביר לילד את המסר שהעבר לא אמור להגדיר את האושר והסיפוק של ההווה. מה הפתרון הסופי לבעיית הקנאה בין האחים במשפחה? בסיכומו של דבר, הפתרון שאליעד מציע הוא לשנות את תפיסת האחריות: הילדים צריכים להבין שלא כל הצרכים שלהם חייבים להיות מסופקים על ידי
גישור משפחתי, גישור במשפחה, גישור בין הורים לילדים, טיפים לגישור, איך לגשר? כיבוד אב ואם, כיבוד הורים, כבד את אביך ואת אמך, מריבות במשפחה, ילד לא מכבד את ההורים, לכבד את ההורים
גישור משפחתי, גישור במשפחה, גישור בין הורים לילדים, טיפים לגישור, איך לגשר? כיבוד אב ואם, כיבוד הורים, כבד את אביך ואת אמך, מריבות במשפחה, ילד לא מכבד את ההורים, לכבד את ההורים
... משפחתי, גישור במשפחה, גישור בין הורים לילדים, טיפים לגישור, איך לגשר? כיבוד אב ואם, כיבוד הורים, כבד את אביך ואת אמך, מריבות במשפחה, ילד לא מכבד את ההורים, לכבד את ההורים כיצד ניתן לגשר בין הורה לילד כאשר יש תחושת האשמה הדדית? אליעד כהן מסביר כיצד אפשר לגשר בין הורים לילדים כאשר יש תחושת אשמה הדדית ביניהם. הוא נותן דוגמה למקרה ספציפי שבו האב ... תפיסתו לגבי מה שמגיע לו מהבן, הוא יוכל להתחיל להעריך באמת כל דבר שהבן כן נותן לו. האם האשמת הילד באמת מוצדקת, או שההורה מגזים? אליעד מסביר שהצעד הראשון הוא להבין האם האב מגזים בתיאור חומרת מצבו. הוא ... חלק בלתי נפרד מהחיים, הוא פחות יכעס על בנו כשהוא לא מסייע לו באופן מיידי בכל פעם שהוא חולה. איך להוריד את הלחץ של ההורה על הילד ולשפר את היחסים ביניהם? אליעד אומר שהדרך המרכזית להורדת הלחץ של האב מהבן ... את בנו באופן תדיר. האם המטרה בגישור היא לשנות את ההתנהגות או את נקודת המבט? אליעד מדגיש שהמטרה העיקרית של גישור משפחתי אמיתי היא לא בהכרח לשנות את ההתנהגות של הילד, אלא לשנות את נקודת המבט של ההורה לגבי מה שהוא מצפה מהילד. האב צריך להבין שהבן לא חייב לספק לו שירותים בדיוק כפי ... יהיה פתוח יותר לקבל את המציאות כמו שהיא ולהפסיק להאשים את בנו. מדוע חשוב להתחיל בגישור עם אמפתיה והסכמה עם רגשות ההורה? אליעד מסביר שלפני שמנסים לשנות את נקודת המבט של ההורה, יש להתחיל מאמפתיה אמיתית והסכמה עם מה שהוא מרגיש. אם ההורה מרגיש שאתה מתנגד לעמדתו, הוא עלול להתבצר בעמדתו עוד יותר, מתוך פחד שאם הוא לא יאשים את הילד, הוא יצטרך להאשים את עצמו. לכן, אליעד מציע להראות להורה שאתה מבין אותו ומסכים איתו בשלב ראשון, ורק לאחר מכן לשאול בעדינות שאלות שיסייעו לו לראות את המצב בצורה אחרת. איך להסביר להורה את ההבדל בין ציפייה לזכות? אליעד מסביר שיש הבדל בין הציפייה של האב שהבן יטפל בו ... ברגע שהאב יבין זאת, הוא פחות יפגע כאשר הבן לא עומד בציפיות שלו, וכתוצאה מכך היחסים ביניהם ישתפרו. איך לגשר בין הורים לילדים? הילד לא מכבד את ההורים, מה לעשות? גישור משפחתי ופתרון מריבות במשפחה איך לגרום לילדים לכבד את ההורים? מה לעשות כשההורה מאשים את הילד? כיצד לשפר את הקשר בין הורה לילד? האם הילדים חייבים לעזור להורים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אובדן ושכול, איך להמשיך הלאה? התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם פרידה, התמודדות עם אבל, התמודדות עם אובדן במשפחה, התמודדות הורים עם אובדן ילד, התמודדות עם שכול, התמודדות עם מוות של חיית מחמד, התמודדות עם נכות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להתמודד עם מוות של ילד, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להתמודד עם מוות של ילד, איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לעשות יותר כסף? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? האם הכל אפשרי? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן למציאת עבודה, מאמן אישי למציאת זוגיות, אימון אישי לקשב וריכוז בנושאי להתמודד עם מוות של ילד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3135 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 03:44:15 - wesi1