אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתגבר על סבל ✔2 סוגים של חוסר ידיעה, 2 סוגים של לא יודע, איך להתחבר ללא יודע? איך להרגיש טוב בלי רע? לא יודע למה אני רוצה משהו, לא יודע למה אני...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
2 סוגים של חוסר ידיעה, 2 סוגים של לא יודע, איך להתחבר ללא יודע? איך להרגיש טוב בלי רע? לא יודע למה אני רוצה משהו, לא יודע למה אני חושב שמשהו קורה, לא יודע וכן יודע בו זמנית, איך לא לדעת כלום? לדעת ולא לדעת בו זמנית
מהם שני סוגי ה"לא יודע" ואיך הם משפיעים על החיים שלך?

יש שני סוגים של "לא יודע", וההבנה של ההבדל ביניהם היא קריטית לשיפור איכות החיים ולהפחתת הסבל הרגשי והמחשבתי. אליעד כהן מסביר לעומק את שני הסוגים, תוך מתן דוגמאות מפורטות שמטרתן להמחיש כיצד אפשר להתחבר למצב של "לא יודע" באופן שמשחרר את האדם מהסבל שנובע מידיעות מוטעות או מהנחות יסוד מגבילות.

מהיכן מגיע הרצון וכיצד הוא קשור לידיעה?

כל רצון שאדם מרגיש קשור לידיעה מסוימת שיש לו. למשל, אדם שרוצה להיות בריא ולא רוצה להיות חולה, רוצה זאת משום שהוא יודע או מניח מראש שבריאות עדיפה על חולי. ידיעה זו יוצרת מצב שאם הוא בריא - טוב לו, אך אם הוא חולה - רע לו. כלומר, כל ידיעה כזו מייצרת עבור האדם מציאות של טוב ורע, ובכך מגבילה אותו.

לדוגמה, אם האדם יודע שהוא רוצה להרגיש טוב ויודע שהוא חולה, אז הוא בהכרח יסבול, משום שהוא השווה את המציאות לרצון שלו וגילה שהיא לא תואמת. אך אם הוא לא היה יודע שהוא רוצה להיות בריא, הוא לא היה סובל מכך שהוא חולה, כי לא הייתה נוצרת השוואה.

כיצד הידיעה יוצרת סבל ומה היתרונות של חוסר ידיעה?

הסיבה העיקרית לסבל היא ידיעה או ההנחה של האדם שמשהו מסוים צריך להיות בדרך מסוימת. אליעד מסביר שכאשר לאדם אין ידע שמשהו הוא עדיף או גרוע יותר ממשהו אחר, הוא אינו סובל כלל. למשל, ישנם אינספור דברים שלא מפריעים לאדם ביום - יום, כמו גרגיר אבק בחלל החיצון, פשוט כי האדם לא יודע ולא חושב שעדיף שיקרה משהו אחר.

אך דברים שכן מפריעים לאדם הם כאלה שיש לו ידיעה לגביהם. אדם יודע שהוא לא רוצה להיות חולה ולכן סובל כשהוא חולה. אך אם הוא לא היה יודע שהוא מעדיף בריאות, המחלה לא הייתה מפריעה לו.

מהי חקירה עצמית וכיצד היא מובילה ל"לא יודע" עמוק?

אליעד מדגיש שחקירה עצמית מובילה להבנה עמוקה של חוסר הידיעה האמיתי. לדוגמה, אדם שחולה ואומר שרע לו, אם נשאל אותו "למה רע לך?" הוא יגיד "כי אני חולה". אם נשאל שוב "למה מפריע לך להיות חולה?" הוא עשוי לענות "כי כואב לי". אם נמשיך לשאול "למה מפריע לך שכואב לך?", הוא יגיע בשלב מסוים לנקודה שבה הוא כבר לא יודע למה הוא באמת מעדיף בריאות על פני מחלה.

ככל שמעמיקים בשאלות, האדם מגיע לתובנה שהוא אינו יודע באמת שום דבר, שכל הידיעות שלו מבוססות על הנחות שאינן מוחלטות. מצב זה נקרא "לא יודע עמוק".

מה ההבדל בין שני סוגי ה"לא יודע"?

אליעד מגדיר שני סוגים ברורים של "לא יודע":
  • הסוג הראשון

    האדם אומר שהוא לא יודע למה הוא רוצה משהו, אך הוא עדיין מרגיש בבירור שהדבר שהוא רוצה עדיף על פני דבר אחר. לדוגמה, אם שואלים אדם "למה אתה רוצה להיות בריא?", הוא יכול לומר "לא יודע", אך עדיין ירגיש בבירור שבריאות עדיפה על חולי.
  • הסוג השני

    האדם מגיע למצב שבו הוא באמת אינו יודע אם דבר אחד עדיף על דבר אחר. כלומר, הוא אינו יודע אם עדיף להיות בריא או חולה באותה מידה שהוא לא יודע אם גרגיר אבק בחלל הוא בעל משמעות כלשהי. הוא מגיע לנקודה בה אין לו שום הנחה מובנית על עדיפות של מצב אחד על פני השני.
הסוג השני הוא האידיאל שאליו מכוון אליעד, מכיוון שהוא משחרר את האדם מסבל שנוצר מהנחות יסוד ומאפשר לאדם להפסיק לסבול, גם כשהמציאות אינה תואמת את רצונותיו.

איך אפשר להתחבר ל"לא יודע" האמיתי ולשחרר את הסבל?

כדי להגיע ל"לא יודע" המשחרר, על האדם להטיל ספק בכל דבר שהוא מאמין בו. בכל פעם שיש לו ידיעה ברורה כמו "אני רוצה להיות בריא כי זה עדיף על להיות חולה", עליו לשאול את עצמו שוב ושוב:
  • "איך אני יודע שזה באמת עדיף?"
  • "מי אמר שזה נכון?"
  • "אולי זה בכלל לא נכון?"
ככל שהחקירה נעשית באופן עמוק ואמיתי יותר, האדם חווה את תחושת ה"לא יודע" בעוצמה גוברת, ובסופו של דבר מגיע למצב בו אין לו שום הנחה אוטומטית לגבי שום דבר.

מהי התוצאה של ההגעה ל"לא יודע" עמוק?

התוצאה החיובית של ההגעה ל"לא יודע" עמוק היא שחרור מוחלט מסבל. במצב זה, האדם יכול להמשיך לשחק את המשחק של הרצונות שלו - לרצות דברים ולשאוף אליהם, אך גם כשהמציאות לא תהיה בדיוק כרצונו, הוא יוכל להתחבר למקום שבו הוא לא יודע אם בכלל זה משנה, וכך לא יסבול.

אדם כזה יכול ליהנות גם מהטוב, כשיש התאמה בין הרצון למציאות, וגם לא לסבול מהרע, כשאין התאמה, פשוט כי הוא לא לוקח כמובן מאליו שום הנחת יסוד או ידיעה.

איך ליישם בפועל את ההגעה ל"לא יודע"?

אליעד מציע שיטה מעשית וברורה:
  • בכל מצב של סבל, שאל את עצמך למה אתה חושב שהמצב צריך להיות אחרת.
  • בדוק את הנחות היסוד שלך - אולי הן לא נכונות.
  • אל תפסיק את החקירה גם אם המוח עונה לך "לא יודע". המשך לשאול: "אבל איך אני יודע שזה באמת ככה?"
  • הטלת ספק חוזרת ונשנית תוביל אותך לתחושת "לא יודע" אמיתית ומשחררת.
ההתמדה בשיטה הזו יכולה להביא את האדם למצב של שחרור מוחלט מסבל רגשי, בלי לאבד את יכולתו לפעול וליהנות מהחיים.
שני סוגים של "לא יודע"

ישנם שני סוגים של "לא יודע" שיש להבין את ההבדלים ביניהם. הסוג הראשון הוא זה שבו אדם פשוט אינו מודע למשהו, אינו יודע שמשהו קיים או אינו יודע שמשהו מסוים עדיף על משהו אחר. הסוג השני הוא מצב שבו האדם מגיע לרמת חוסר ידיעה עמוקה יותר דרך חקירה עצמית, ובמצב זה הוא מצליח להשתחרר מהידיעות שמגבילות אותו.

רצון נובע מידיעה

הרצון של האדם תמיד נובע מידיעה. לדוגמה, אם אדם רוצה להיות בריא ולא רוצה להיות חולה, הרצון הזה נובע מההבנה שעדיף להיות בריא ולא חולה. הוא יודע שבריאות היא דבר טוב עבורו ולכן הוא שואף אליה. אך כל ידיעה כזו גם מצמצמת את האדם, משום שהיא קובעת עבורו מציאות שבה אם הוא אינו בריא - רע לו.

לדוגמה, אם אדם יודע שהוא רוצה להרגיש טוב, והוא גם יודע שהוא חולה, אזי המסקנה הברורה היא שהוא חווה סבל. אך אם אותו אדם לא היה יודע שהוא רוצה להיות בריא, האם היה רע לו כאשר הוא חולה? התשובה היא לא. אם לא הייתה לו ידיעה זו, לא הייתה נוצרת ההתנגשות בין המציאות לבין הרצון שלו, ולכן לא היה נגרם לו סבל.

השפעת הידיעה על הסבל

כאשר אדם יודע שהוא רוצה משהו, אם המציאות היא כרצונו - טוב לו, ואם המציאות אינה כרצונו - רע לו. אם הוא יודע שהוא חולה ויודע שהוא לא רוצה להיות חולה - רע לו. אך אם לא היה יודע שהוא רוצה להיות בריא, או אם לא היה יודע שהוא חולה, האם היה סובל מכך? לא.

קיימים אינספור דברים בעולם שאינם מפריעים לאדם כלל, פשוט כי הוא לא יודע עליהם או לא יודע אם הם טובים או רעים. למשל, אם נשאל מישהו אם מפריע לו שיש גרגיר אבק בחלל, סביר להניח שהוא ישיב "לא יודע", וזה באמת לא משנה לו. אך אם נשאל אותו האם מפריע לו שהוא חולה, הוא יאמר שכן. כלומר, יש ידיעות שמובילות אותנו לסבל, ויש מצבים שבהם חוסר ידיעה גורם לנו לא להרגיש סבל כלל.

חקירה עצמית והגעה ל"לא יודע"

אם נחקור מדוע אדם אינו רוצה להיות חולה, הוא יאמר, לדוגמה, "כי זה כואב". ואם נמשיך לחקור, "למה מפריע לך שכואב לך?" - הוא ייתן סיבה נוספת, למשל "כי אני מרגיש חסר אונים". ולמה מפריע לך להרגיש חסר אונים? ככל שנמשיך לחקור כך, האדם יגיע בסופו של דבר ללא יודע - הוא לא באמת יודע מדוע הוא רוצה להיות בריא ולא חולה, אלא פשוט יודע זאת מתוך הנחה מובנית.

כמו כן, אם נשאל אדם "איך אתה יודע שאתה חולה?", הוא יציין סימפטומים, אך אם נעמיק עוד ונשאל "איך אתה יודע שהסימפטומים הללו מעידים על מחלה?" וכן הלאה, בסופו של דבר ייתכן שהוא יגיע ללא יודע. כלומר, כל ידיעה מבוססת על הנחות קודמות, וכשאנו מתחילים להטיל ספק בהנחות הללו, אנו מגיעים לשורש ה"לא יודע".

שני סוגים של "לא יודע"

קיימים שני סוגים של "לא יודע":
  • הסוג הראשון: אדם יודע שהוא רוצה משהו, אך אינו יודע למה. לדוגמה, אם נשאל אדם "למה אתה רוצה להיות בריא?" והוא יאמר "לא יודע", אך בו בזמן הוא עדיין בטוח שעדיף להיות בריא ולא חולה.
  • הסוג השני: אדם שמגיע למצב שבו הוא באמת לא יודע אם עדיף להיות בריא או חולה. עבורו, זה לא ברור שזה יותר טוב, ממש כפי שלא ברור לו אם גרגיר אבק בחלל משנה או לא.
הסוג השני הוא היעד הרצוי, כי כאשר אדם באמת לא יודע מה עדיף, הוא משתחרר מהסבל שנגרם לו בגלל אמונותיו הקודמות. הוא מפסיק להניח כמובן מאליו שדבר מסוים עדיף על אחר, ומאפשר לעצמו לראות את הדברים מנקודת מבט חדשה.

הדרך להגיע ל"לא יודע" המשחרר

כדי להגיע למצב של "לא יודע" אמיתי, יש לשאול שוב ושוב: "איך אני יודע את זה?", "מי אמר שזה נכון?", "אולי זה לא נכון?". ככל שחוקרים יותר, מתגברת תחושת ה"לא יודע", ובסופו של דבר היא יכולה להוביל לשחרור מהידיעות שמכבידות וגורמות לסבל.

תוצאה אפשרית של תהליך זה

כאשר אדם מגיע למצב שבו הוא גם יכול להיות במצב של "אני יודע" כשהמציאות כרצונו, וגם יכול להתחבר ל"לא יודע" כאשר המציאות אינה כרצונו, הוא מפסיק לסבול מהמצבים השליליים, אך עדיין מסוגל ליהנות מהמצבים החיוביים.

סיכום

השאלה היא האם אפשר גם לשחק במשחק של הטוב והרע וגם לא לסבול כשהמציאות אינה כרצוננו? התשובה היא שכן - על ידי חקירה מתמדת שמביאה את האדם למצב של חוסר ידיעה אמיתי. כאשר אדם נמצא ב"לא יודע" עמוק, הוא לא חווה סבל בגלל השוואות בין מצבים, והוא מסוגל להמשיך לתפקד ולרצות דברים, אך מבלי שהרצונות שלו יובילו לסבל.
מה רע לך מרגיש חסר אונים ספקות משהו קיים מחלות תודעה מחשבות איך להתחבר חיוביים להרגיש טוב להתחבר ללא יודע 2 סוגים של חוסר ידיעה 2 סוגים של לא יודע איך לא לדעת איך לא לדעת כלום איך להרגיש איך להרגיש טוב איך להרגיש טוב בלי רע איך להתחבר איך להתחבר ללא יודע אני רוצה משהו בו זמנית האם אני רוצה משהו התחברות חוסר הבנה חוסר ידיעה חושב שמשהו קורה טוב בלי רע טוב ללא רע ידיעה יש טוב בלי רע כלום לא יודע וכן יודע בו זמנית לא יודע למה לא יודע למה אני חושב שמשהו קורה לא יודע למה אני רוצה משהו לא לדעת לא לדעת כלום לדעת ולא לדעת בו זמנית לדעת כלום להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב בלי רע להתחבר להתחבר ללא יודע למה אני אוהב משהו למה אני אוהבת משהו למה אני חושב למה אני רוצה למה אני רוצה משהו למה אתה אוהב משהו למה אתה רוצה משהו למה מישהו אוהב משהו למה מישהו רוצה משהו מה אני רוצה משהו קורה סוגים סוגים של לא יודע רוצה משהו רצון
אחדות ההפכים, חוויית האחדות והשלמות תוך כדי הנפרדות - איך להשיג אותה?
אחדות ההפכים, חוויית האחדות והשלמות תוך כדי הנפרדות - איך להשיג אותה?
... וגם מודע באופן עמוק ואמיתי לכך שהכל אחד. מהי אחדות ההפכים? איך לחוות שלמות ונפרדות יחד? מהי הסיבה הראשונה למציאות? כיצד לחקור את שורש הרצונות? איך להתגבר על סבל הרצון? מהו מצח הרצון? האם אפשר לחיות באחדות ובנפרדות בו זמנית? ...
מחויב או אפשרי, אפשרי או מחויב, מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לחייב את האפשרי, לאפשר את המחויב, חלק 2
מחויב או אפשרי, אפשרי או מחויב, מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לחייב את האפשרי, לאפשר את המחויב, חלק 2
... זו, הוא יגיע להבנה שהחוויה שלו היא רק אפשרית, ולא מחויבת, וכך הוא יפסיק לסבול מהמצב הקיים. האם ניתן להתגבר על סבל על ידי הגברת עוצמתו? אליעד מביא דוגמה נוספת: אם לאדם יש כאב פיזי או נפשי והוא אומר לעצמו אני לא רוצה את הכאב הזה, הוא הופך את האפשרות שלא לרצות ...
לסבול - למה בני האדם מוכנים ורוצים לסבול?
... שום סבל כלל. אבל האדם בוחר בבחירה חופשית, להתייחס אל המציאות בצורה של נפרדות, ועל ידי זה הוא סובל. והאדם ככ רוצה לסבול, עד שבכל פעם שהוא סובל, הוא טורח גם לשקר את עצמו, ולומר לעצמו שהוא לא יכול להתגבר על הסבל. וזה למרות שהאדם עצמו יוצר את הסבל, בכל רגע ורגע מחדש. ...
התאהבות, התמכרויות, מה טוב בהתמכרות? מה רע בהתמכרות? איך נוצרת התמכרות? התמכרות לסקס, התמכרות לכסף, התמכרות לאוכל, רוצה לאהוב, רוצה להיות נאהב, רוצה להרגיש אהוב, רוצה שיאהבו אותי
התאהבות, התמכרויות, מה טוב בהתמכרות? מה רע בהתמכרות? איך נוצרת התמכרות? התמכרות לסקס, התמכרות לכסף, התמכרות לאוכל, רוצה לאהוב, רוצה להיות נאהב, רוצה להרגיש אהוב, רוצה שיאהבו אותי
... הדבר שאליו האדם מתמכר גורם לו לתחושה כל כך טובה, עד שהוא חש לרגע אחד שהוא קרוב לשלמות. התחושה הזו עוזרת לו להתגבר על הסבל או הקושי שהוא חווה בחיי היום - יום. מצד שני, הרע בהתמכרות הוא שהתמכרות הופכת את האדם לתלוי במשהו חיצוני. כשהוא תלוי, הוא מאבד את החופש ...
בירור הרצון - איך לדעת למה אתה רוצה משהו, איך לדעת למה אתה עושה משהו? איך לגלות למה משהו עושה לך טוב? איך להבין את עצמך? איך לדעת למה יש לך רצון למשהו? איך לדעת למה אתה אוהב משהו? איך לדעת למה אתה מעדיף משהו? איך עובד הרצון? הדרכת מטפלים, למה אני רוצה משהו? למה אני אוהב משהו?
... הרצון - איך לדעת למה אתה רוצה משהו, איך לדעת למה אתה עושה משהו? איך לגלות למה משהו עושה לך טוב? איך להבין את עצמך? איך לדעת למה יש לך רצון למשהו? איך לדעת למה אתה אוהב משהו? איך לדעת למה אתה מעדיף משהו? איך עובד הרצון? הדרכת מטפלים, למה אני רוצה משהו? למה אני אוהב משהו? איך לדעת למה אתה רוצה משהו? אז בגדול, בן אדם רוצה משהו, כי הוא חושב שהדבר הזה יעשה לו יותר טוב מאשר רע, ביחס לשאר האפשרויות שהוא חושב שיש לו. והשאלה היא, מה לעשות כאשר אתה שואל את עצמך מישהו אחר, למה הוא רוצה משהו , והתשובה היא כי זה עושה לי טוב, בלי להבין למה זה עושה לי טוב. אז איך אפשר להבין למה זה עושה לי טוב?! ואחת הדרכים ... למה אתה אוכל עוגה? תשובה: כי אני רעב והעוגה משביעה אותי. נשאל: האם יש עוד דברים בעולם שיכולים לגרום לך להרגיש שבע. לדוגמה, לחם בלי כלום. תשובה: כן. נשאל, אז למה אתה אוכל דווקא עוגה? אם זה באמת רק כדי להיות שבע בלבד, הרי שהיית אמור ליהנות מלאכול גם ...
בירור הרצון, למה אני רוצה משהו? למה משהו עושה לי טוב? למה אני אוהב משהו? למה אני נמשך למשהו? איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב, איך נוצר הרצון?
בירור הרצון, למה אני רוצה משהו? למה משהו עושה לי טוב? למה אני אוהב משהו? למה אני נמשך למשהו? איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב, איך נוצר הרצון?
... הרצון, למה אני רוצה משהו? למה משהו עושה לי טוב? למה אני אוהב משהו? למה אני נמשך למשהו? איך להבין את עצמי? למה אני רוצה להרגיש טוב? הרצון להרגיש טוב, איך נוצר הרצון? למה אני רוצה משהו מסוים ומה מניע את הרצון שלי? כאשר בן אדם שואל את עצמו למה הוא רוצה משהו מסוים, לעיתים קרובות התשובה הראשונית היא כי זה ... שהמצב הזה של לא יודע הוא מצב נפוץ מאוד, והאתגר הוא להבין איך לפרוץ את חוסר הידיעה הזה. איך לפרוץ את חוסר הידיעה לגבי מה עושה לי טוב? כאשר אדם אומר אני עושה משהו ... נשאל מדוע הוא בוחר לעשן כשגם טיול עושה לו טוב? כאן מסתתרת העובדה שיש סוגים שונים של טוב - טוב מהסוג של הטיול, וטוב מהסוג של ... עמוקה עוד יותר: למה בכלל אדם רוצה להרגיש טוב? הוא מסביר שכאשר אדם שואל למה אני רוצה להרגיש טוב?, הוא בעצם שואל מה ייצא לי מזה?. ... מה גורם לרצון להיות קיים ברגע הזה. כלומר, מה הסיבה לכך שברגע זה, האדם רוצה משהו ולא רוצה משהו אחר? האם הרצון הזה בא מבחוץ או מתוכו עצמו? הוא ... לחקור את הרצון שלי? אליעד מסכם את ההרצאה בכך שכדי להבין באמת למה אדם רוצה משהו, יש צורך במחקר עצמי מעמיק מאוד. על האדם לשבת עם ... טוב?. תהליך זה דורש מודעות, חקירה עצמית ויכולת להתעמת עם התשובות ועם חוסר הידיעה. רק על ידי חקירה יסודית זו, ניתן באמת להבין את הסיבות האמיתיות והעמוקות לרצון של האדם. למה אני רוצה להרגיש טוב? איך להבין את עצמי לעומק? מה גורם ...
מהו רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? למה רע לי? למה אני בוחר משהו? בחירה חופשית, רצון חופשי, למה אני רוצה להרגיש טוב? רוצה שלמות, רוצה הכל, רוצה דבר והיפוכו
מהו רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? למה רע לי? למה אני בוחר משהו? בחירה חופשית, רצון חופשי, למה אני רוצה להרגיש טוב? רוצה שלמות, רוצה הכל, רוצה דבר והיפוכו
... רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? למה רע לי? למה אני בוחר משהו? בחירה חופשית, רצון חופשי, למה אני רוצה להרגיש טוב? רוצה שלמות, רוצה הכל, רוצה דבר והיפוכו מהו רצון ואיך הוא נוצר? ... אנחנו לא רוצים דברים אחרים, ומה הקשר בין רצון לבין תחושת החיסרון שאנחנו חווים. לפי אליעד, רצון הוא ביטוי של תחושת חיסרון פנימית. כשאדם אומר שהוא רוצה משהו, המשמעות היא שהוא מזהה תחושה של חיסרון פנימי, משהו שחסר לו, והוא מבקש למלא את ... לו תחושה של מחלה, הוא לא ירצה לחלות. הוא יסביר שאפילו אם אדם חושש לחלות, הפחד אינו בהכרח רצון להיות בריא, אלא רצון להימנע מתחושת החיסרון העתידי. מדוע אני רוצה להרגיש טוב? הסיבה שאנו רוצים להרגיש טוב, לפי אליעד, קשורה להבנה פנימית ועמוקה יותר ... חשובה נוספת ומסביר שאם אדם היה רוצה את הכל בבת אחת, הדבר היה מוביל אותו לשיתוק מוחלט. לדוגמה, אילו היינו רוצים גם בריאות מוחלטת וגם חולי מוחלט בו זמנית, הרצונות היו סותרים זה את זה, והיינו הופכים משותקים לחלוטין כי לא יכולנו לבחור באף ... כפי שהיה קודם לכן. לכן אליעד אומר שיש להחליט בין השגת תשובות לבין שמירה על הזהות העצמית והקיום כפי שאנחנו מכירים אותו. מהו רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה דברים מסוימים? מהי בחירה חופשית? איך להפסיק לרצות משהו? למה יש לי רצונות סותרים? איך להרגיש שלם? ...
של מי הרצון הזה? למה אני רוצה משהו? איך נוצר הרצון שלי? מי אני? האם אני הרצון שלי? האם אני המוח שלי? למה אני מזדהה עם הרצון? למה יש לי רצון? האם אני בוחר את הרצון? אני לא אני, אני לא עצמי, חלק 1
של מי הרצון הזה? למה אני רוצה משהו? איך נוצר הרצון שלי? מי אני? האם אני הרצון שלי? האם אני המוח שלי? למה אני מזדהה עם הרצון? למה יש לי רצון? האם אני בוחר את הרצון? אני לא אני, אני לא עצמי, חלק 1
... מי הרצון הזה? למה אני רוצה משהו? איך נוצר הרצון שלי? מי אני? האם אני הרצון שלי? ... לא אני, אני לא עצמי, חלק 1 למה אני מזדהה עם הרצון שלי? אליעד כהן פותח בשאלה בסיסית על משמעות המילה אני: כשאדם אומר אני רוצה משהו , למה הוא מתכוון בעצם במילה אני? הוא מציג את הטענה ... בבעלותו של האדם ולא האדם עצמו, אז מי בעצם אותו האדם שמחזיק במוח? כאן מתגלה אי - הבהירות בשאלה מי אני באמת? מי מחליט מה אני רוצה? אליעד כהן ממשיך ומסביר שאם האדם הוא המוח שלו, אז אין דבר ... החלטתי שאני רוצה להרגיש טוב, הוא מתכוון לומר שהוא עצמו החליט, ולא שהמוח שלו החליט עבורו. אבל כאשר מתרחשת סיטואציה שבה משהו קורה נגד רצונו של האדם, פתאום הוא מתחיל להטיל ספק ומבין שהוא ... בהתבוננות הזאת, ושזו רק נקודת התחלה ראשונית להבין את טבע האדם, טבע הרצון, ואת השאלה מי אני? בצורה עמוקה ויסודית יותר. למה אני רוצה משהו? איך נוצר הרצון שלי? האם אני והמוח שלי הם אותו הדבר? האם אני בוחר את הרצון שלי? למה אני מזדהה עם הרצונות שלי? מי מחליט מה אני רוצה? האם יש לי שליטה על הרצונות שלי? ...
חקירת סיבת הרצון, מה הסיבה שאני רוצה משהו? לגלות את סיבת הרצון, אני רוצה בלי סיבה, רצון מבחירה חופשית, של מי הרצון הזה? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? מה הסיבה של הרצון? לא מוצא את הסיבה
חקירת סיבת הרצון, מה הסיבה שאני רוצה משהו? לגלות את סיבת הרצון, אני רוצה בלי סיבה, רצון מבחירה חופשית, של מי הרצון הזה? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? מה הסיבה של הרצון? לא מוצא את הסיבה
... סיבת הרצון, מה הסיבה שאני רוצה משהו? לגלות את סיבת הרצון, אני רוצה בלי סיבה, רצון מבחירה חופשית, של מי הרצון הזה? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? מה הסיבה של הרצון? לא מוצא את הסיבה מה הסיבה שאני רוצה משהו בכלל? אליעד כהן דיבר על נושא הרצונות שלנו ועל כך שאנשים נתקלים לעיתים קרובות במצב שבו יש להם רצון מסוים, אבל הם לא מצליחים להבין מה הסיבה ... את האופן שבו אנחנו חושבים על האירוע הזה. האם כל רצון שיש לנו חייב להיות עם סיבה? כאשר אדם חוקר את עצמו ושואל למה הוא רוצה משהו, ישנן כמה אפשרויות לתוצאה של החקירה הזאת: אפשרות ראשונה: הוא מגלה סיבה מסוימת לרצון שלו. במקרה כזה, תמיד יהיה ניתן להמשיך לשאול מדוע הוא רוצה את ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על 2 סוגים של חוסר ידיעה, 2 סוגים של לא יודע, איך להתחבר ללא יודע? איך להרגיש טוב בלי רע? לא יודע למה אני רוצה משהו, לא יודע למה אני חושב שמשהו קורה, לא יודע וכן יודע בו זמנית, איך לא לדעת כלום? לדעת ולא לדעת בו זמנית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להתגבר על סבל, איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להתגבר על סבל, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך לא להישחק בעבודה? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי בסקייפ, מאמן אישי להפרעות קשב וריכוז, אימון אישי קואצ'ינג בתחום להתגבר על סבל - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 20:38:30 - wesi1