אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להקשיב ✔רטוריקה, לגרום למישהו להקשיב לך, איך להשתיק מישהו? איך להתווכח עם מישהו? שיטות שכנוע, איך ליצור הקשבה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:22רטוריקה, לגרום למישהו להקשיב לך, איך להשתיק מישהו? איך להתווכח עם מישהו? שיטות שכנוע, איך ליצור הקשבה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לשכנע מישהו? אומנות הויכוח
מדוע אנשים חוזרים על אותה טענה שוב ושוב במהלך דיון?

כשמנסים לשכנע מישהו בנושא מסוים, למשל ילד שלא רוצה להכין שיעורי בית, אדם אתאיסט שיש אלוהים, או להיפך אדם דתי שאין אלוהים, מתרחשת לפעמים סיטואציה שבה הצד השני נראה כאילו הוא לא מקשיב כלל. במקום להתייחס להסבר החדש שניתן לו, הוא ממשיך לחזור על אותה טענה פעם אחר פעם.

לדוגמה, אם ילד מתנגד להכין שיעורים, אפשר לנסות להסביר לו דרכים שונות ללמוד ביעילות, אך הוא עלול להמשיך ולהתעקש שהוא לא רוצה. דוגמה נוספת היא בוויכוח בין דתי ואתאיסט, כאשר במקום להתייחס לטענות של הצד השני, כל אחד מהצדדים חוזר על אותה עמדה, כאילו לא נאמר שום דבר חדש.

דוגמה מעשית נוספת שאליעד כהן הציג היא מצב שבו מישהו מאשים אותך בכך שלכלכת את הרצפה. הוא אומר: "לכלכת את הרצפה כי יש לכלוך ליד הנעליים שלך". אתה יכול להסביר לו שזה לא קשור אליך, שהכתם היה שם עוד קודם או שזה לא הגיע מהנעליים שלך, אבל הוא ממשיך להתעקש "יש לכלוך ליד הנעליים שלך ולכן לכלכת". הוא לא מוכן להקשיב להסבריך, אלא חוזר שוב ושוב על הטענה שלו.

האם חוסר ההקשבה הוא תמיד בעיה של הצד השני?

אליעד כהן מציג נקודה חשובה: ייתכן שהצד השני חוזר שוב ושוב על אותה טענה מפני שהוא מרגיש שלא הבינו אותו. לפעמים האדם שחושב שהצד השני לא מקשיב לו, בעצם לא באמת מקשיב לטענות שמועלות מולו. כלומר, ייתכן שהצד שחושב שהוא צודק לא מבין לעומק את מה שהצד השני טוען, ולכן הוא תופס אותו כ"לא מקשיב".

יחד עם זאת, קיימת אפשרות נוספת שבה המשכנע דווקא כן מבין את הצד השני ומתייחס לדבריו בצורה ברורה, אבל הצד השני עדיין חוזר על טענתו מתוך סיבות אחרות, למשל רצון שיסכימו איתו בכל מחיר או אפילו מתוך התעקשות לא לשמוע את הצד השני.

כיצד אפשר לגרום לצד השני להקשיב באמת לטענות שלך?

לפי אליעד כהן, ישנה שיטה מרכזית וחשובה מאוד שנועדה למנוע חזרה אין - סופית על הטענה של הצד השני: להראות לאדם מולך שאתה באמת מבין אותו עד הסוף, עוד לפני שאתה מציג את הטענה שלך.

הדרך לעשות זאת היא לעצור לרגע את הדיון, ולומר באופן ברור לצד השני: "לפני שנמשיך, אני רוצה לוודא שאני באמת מבין אותך". לאחר מכן, לחזור על הטענה של הצד השני בצורה הכי מלאה ומפורטת שאפשר, כולל כל הסיבות וההסברים שלו. למשל: "אתה טוען שיש לכלוך ליד הנעליים שלי ולכן אני לכלכתי, נכון? ואתה חושב כך בגלל שראית את הכתם מופיע בדיוק במקום שבו עמדתי".

רק אחרי שהצד השני מאשר במפורש שהבנת אותו נכון, אפשר לעבור להסביר את הטענה שלך. בצורה כזו, הצד השני מרגיש שנתנו לו את מלוא תשומת הלב, שהוא נשמע והובן היטב, ולכן הוא כבר לא חש צורך לחזור על עצמו שוב ושוב.

אם אחרי שהבין שהקשיבו לו והבינו אותו, הוא בכל זאת ממשיך לחזור על הטענה שלו, אפשר לשאול אותו ישירות: "האם אתה מרגיש שלא הבנתי אותך? כי הרי כבר הסכמנו שהבנתי את מה שאמרת. האם אתה מוכן עכשיו להקשיב לטענה שלי?". זה גורם לצד השני להתמקד בעניין עצמו, במקום לחזור ללא הפסקה על אותם דברים.

מדוע אנשים חוששים להראות שהם מבינים את הצד השני?

אליעד כהן מסביר שאחת הסיבות לכך שאנשים לא משתמשים בטכניקה של "להראות לצד השני שמבינים אותו", היא פחד פנימי מכך שהצד השני צודק. אנשים רבים חוששים שאם הם יראו שהבינו את הטענה של הצד השני בצורה מלאה, זה ייתפס כהזדהות איתה, או כהסכמה עקיפה.

עם זאת, אליעד מבהיר שאין שום סיבה אמיתית לחשש כזה. אם האדם בטוח שהוא צודק, אז להפך - להראות לצד השני שמבינים אותו דווקא מחזק את הביטחון של הטוען, כי הוא יודע שהוא מוכן להתמודד עם הטענה במלואה. ניתן אפילו לפרט לצד השני את טענתו בצורה יותר מדויקת ומלאה מאיך שהוא עצמו הציג אותה, כדי להראות לו שההבנה שלך מושלמת.

מה החשיבות של להראות לצד השני שהבנת אותו בוויכוח?

החשיבות של הטכניקה הזו לפי אליעד כהן היא עצומה: לא רק שהיא מפחיתה את הצורך של הצד השני לחזור שוב ושוב על אותה טענה, אלא שהיא גם פותחת דלת להקשבה אמיתית ולהתקדמות בדיון. כשאדם מרגיש שמבינים אותו, הוא הרבה יותר פתוח לשמוע את מה שיש לך לומר, אפילו אם הוא לא מסכים איתך.

לכן, בכל דיון או ויכוח, הצעד הראשון החשוב ביותר הוא להראות לצד השני שאתה באמת מבין אותו עד הסוף, לפני שאתה מתחיל להציג את עמדתך.
מדוע עלול אדם לחזור שוב ושוב על הטענה שלו ולא להקשיב להסבר שניתן לו?

כאשר מנסים לשכנע מישהו במשהו, כמו להסביר לילד שעליו להכין שיעורי בית, או לנסות להוכיח לאתאיסט שיש אלוהים, או להפך להוכיח לאדם דתי שאין אלוהים, לפעמים נוצרת תחושה שהצד השני אינו באמת מקשיב. במקום להתמודד עם הטענה החדשה שהוצגה, הוא חוזר שוב ושוב על הטענה שלו ללא התייחסות מלאה לדברינו.

איך הדבר בא לידי ביטוי בדוגמאות שונות?

למשל, במקרה של ילד שלא רוצה להכין שיעורים, אפשר להציע לו שוב ושוב דרכים אחרות להתמודד עם הלימודים, אך הוא עשוי לחזור על התנגדותו ללא התייחסות ממשית למה שנאמר לו.

בדוגמה אחרת, אם יש דיון בין אדם דתי לאתאיסט, ובמקום שיקשיבו לטיעוני הצד השני, כל אחד חוזר על עמדתו שלו שוב ושוב, ללא בחינה אמיתית של מה שהועלה בדיון.

דוגמה נוספת היא מצב שבו מישהו מאשים אותך שלכלכת את הרצפה. גם אם תסביר לו מדוע אין זה נכון, הוא יחזור על טענתו "אתה לכלכת" מבלי להתייחס לנימוקים שבפועל הצגת. הוא מדגיש שיש כתם ליד הנעליים שלך, חוזר על כך שוב ושוב, ולא מוכן להקשיב להסבר למה הלכלוך לא קשור אליך.

אליעד מתאר שהדבר יכול להרגיש כאילו הצד השני חוזר כל הזמן על אותו דבר כמו "חמור" (כדימוי), לא מקשיב לטענות הנגד החדשות, ופשוט מתעלם מהסבריך.

האם ייתכן שהבעיה היא בעצם בחוסר הקשבה של המשכנע?

מועלה הרעיון שלפעמים, אם אתה כמשכנע מרגיש שהצד השני לא מקשיב, אולי בעצם אתה לא מקשיב לו. יכול להיות שהוא ממשיך לחזור על דבריו מכיוון שהוא חש שלא באמת נתנו מקום לדבריו או לא הבינו אותו.

יחד עם זאת, יתכן מצב שבו אתה בהחלט מתייחס למה שנאמר, אך הצד השני פשוט בוחר להתעלם ולחזור על טענתו ללא הפסקה.

מה אפשר לעשות כדי שיפסיקו לחזור שוב ושוב על אותה טענה?

ישנה דרך אחת מרכזית שהוצעה: לוודא קודם כל שהצד השני מבין שאתה באמת מקשיב לו ומבין אותו. כדי שזה יקרה, חשוב להציג בפניו את הטענה שלו בצורה מלאה, להראות לו שחזרת על הרעיון שלו במדויק ושאין לו צורך להבהיר זאת שוב.

יש להבהיר: "בוא נאמת שאני מבין אותך: אתה טוען X בגלל סיבות A,B,C, נכון?" ורק אחרי שהוא מאשר שהבנת אותו, עוברים להציג את העמדה שלך.

בכך נוצרת הרגשה אצל הצד השני שהקשיבו לו באמת, והוא מפסיק להרגיש צורך לחזור שוב ושוב על דבריו כדי לקבל את תשומת הלב. אם הוא עדיין ממשיך לחזור על טענתו הקודמת, אפשר להזכיר לו: "הרי כבר הבהרנו שאכן הבנתי אותך. האם תרצה להקשיב עכשיו לדעתי?"
עכשיו נניח שמנסים להסביר למישהו משהו, מנסים להסביר לו לדוגמה מנסים להסביר לילד שהוא צריך לעשות שיעורים לדוגמה מנסים להסביר לאתאיסט שיש אלוהים, לדוגמה מנסים להסביר לבן אדם דתי שאין אלוהים לא משנה מנסים להסביר למישהו משהו והמישהו הזה שמנסים להסביר לו, המסביר חווה את ההוא שהוא מנסה לשכנע אותו שהוא בעצם לא מקשיב לו אלא כל הזמן חוזר על הטענה שלו עוד פעם ועוד פעם.

אתה מסביר למישהו "אולי תעשה ככה וככה" והוא חוזר על הטענה "לא זה" וחוזר על הטענה וחוזר על הטענה, הוא לא מקשיב אתה אומר לו "תקשיב רגע בוא תקשיב אני מסביר לך טענה אחרת" והבן אדם עבור המשכנע הוא חווה את זה שמנסים לשכנע אותו, נתקלת בכזה דבר נכון?

ש: כן.

אליעד: יפה, שהוא לא מקשיב הוא חוזר על הטענה שלו עוד ועוד פעם. השאלה היא מה צריך לעשות בשביל שרוצים שהוא יקשיב.

ש: לא הבנתי מי רוצים שיקשיב המשכנע?

אליעד: עוד פעם אתה מנסה לשכנע מישהו במשהו ואתה מסביר לו והוא במקום להתייחס למה שאתה אומר חוזר על הטענה שלו עוד פעם ועוד פעם.

ש: על ההתנגדויות?

אליעד: כן הוא מעלה איזושהי יש לו איזו טענה והוא אומר אותה עוד פעם ועוד פעם ואתה חווה שהוא לא מקשיב בכלל מה אתה אומר לו, אתה מסביר לו משהו הוא לא מקשיב עובדה שהוא לא מתייחס הוא לא מבין לא יודע מה, אולי אתה טועה והוא צודק אבל בהנחה שאתה חושב שאתה צודק והוא טועה ואתה חווה שהוא בכלל לו אין קשר בין מה שאתה אומר לו למה שהוא עונה ולא רק זה אלא הוא כל הזמן חוזר על הדברים שלו עוד פעם ועוד פעם.

ש: לדעתי זה בדיוק הפוך אם נוצר מצב כזה אז זה אני שלא מקשיב, אם נוצר מצב כזה ואני חושב שהוא לא מקשיב.

אליעד: כן.

ש: לדעתי זה אני שלא מקשיב.

אליעד: למה?

ש: כי הוא חוזר על הטענה שלו ואני לא מתייחס לטענה שלו.

אליעד: לא בהנחה שאתה מתייחס לטענה שלו.

ש: אני מתייחס ואני מדבר איתו על הטענה?

אליעד: כן והוא לא מעניין אותו שאתה מדבר לדוגמה נגיד מישהו בא לדוגמה נניח יש לכלוך על הרצפה מישהו אומר לך "למה לכלכת את הרצפה?" אתה אומר לו "לא לכלכתי את הרצפה" הוא אומר לך "אבל יש פה לכלוך זה הגיע מהנעליים שלך", אתה אומר לו "אבל זה לא הגיע מהנעליים שלי מה זה קשור" ואז הוא אומר לך "לא נכון אבל הנה יש לכלוך ליד הנעליים שלך אתה לכלכת" ואז אתה אומר לו "אני מבין אבל תקשיב תראה כאילו זה" והוא אומר לך "לא נכון הנה" ואתה נותן לו הסבר והוא לא, אומר לך "מה אתה מבלבל לי במוח הנה אתה לכלכת יש כתם על הרצפה זה ליד הנעליים שלך".

ואתה מנסה לענות לו על זה אבל אין מה לדבר, אז אני סתם נותן דוגמה פשוטה אבל לפעמים זה טיעון ארוך והוא חוזר על הרעיון שלו עוד פעם ועוד פעם כמו חמור או לא כמו חמור כמו חמור זה כמוהו בכלל והוא לא מקשיב לטענה, אומרים לו א' הוא עונה ג' מה לעשות בהנחה שרוצים שהוא יקשיב מה ענו לו כי לא שוללים אותו מנסים להסביר לו משהו אבל הוא לא מקשיב. מה עושים מה התשובה הבנאלית אומרת? שלב ראשון שואלים למה הוא לא מקשיב מה הסיבה שהוא חוזר על מה שהוא אומר.

ש: רוצה שיסכימו איתו.

אליעד: אוקי יכול להיות שהוא רוצה שיסכימו איתו, רגע שנייה השאלה מחויב לו שיסכימו איתו אם נגיד מחויב לו שיסכימו איתו זאת גם בעיה, מחויב לו להיות צודק או מחויב לו שיסכימו איתו זאת גם שאלה. יש מישהו שאומר "מחויב לי שיסכימו איתי" ואז אם אנחנו ביחד איתו נגיד למסקנה אחרת זה גם בסדר ויש מישהו שאומר "לא מחויב לי שיסכימו איתי" כאילו שמה שהוא אומר זה בכוונה כדי לא לשמוע מה שאתה אומר, אולי יש לו מחויב כזה.

אבל בא נניח נגיד שמישהו, ויש עוד סיבות למה שמישהו יחזור על מה שהוא אומר בלי להקשיב אבל בא נניח נלך על המקרה היותר גרוע שהוא חוזר על מה שהוא אומר כדי לא להקשיב לך הוא לא רוצה להקשיב לך לא מוכן להקשיב, אל מול עצמו נגיד ואתה רוצה בכל זאת שהוא יקשיב.

ש: להסכים איתו.

אליעד: כן.

ש: כי מהיבט מסוים הוא.

אליעד: מה להסכים איתו את רוצה לא להסכים איתו, מה זה תסכים איתו זה כמו תגיד לו אתה צודק וזהו?

ש: לא להגיד לו מהיבט מסוים אתה צודק אבל.

אליעד: לא בהנחה שלא רוצים להגיד לו מהיבט מסוים אתה צודק כי הוא מאשים אותך ברצח הוא לא צודק משום היבט.

ש: לדעתי מחוויות שלי בדברים כאלה לא אכפת לו מה יש לך להגיד.

אליעד: אני יודע אז מה עושים?

ש: זה לא מעניין אותו הדיון בכלל.

אליעד: מה עושים?

ש: מחפשים את האינטרס שלו.

אליעד: נכון זה מה שאמרתי אוטומטית מחפשים את האינטרס מנסים לנטרל את האינטרס. עכשיו אז אני בכוונה מקשה את הסיפור, בא נשאל את זה אחרת מה ניתן לעשות כדי למנוע ממנו לחזור על הדברים שלו עוד פעם ולא משנה מה האינטרס שלו, אני בכוונה אחדד באופן גנרי יותר בא נראה אם יש דרך לגרום לכך לא מוחלט אבל באופן יחסי למנוע ממנו לחזור על מה שהוא אומר ולא משנה למה הוא חוזר על מה שהוא אומר.

ש: שאתה תחזור על מה שהוא אומר.

אליעד: ומה זה אומר מה זה נותן?

ש: שיהיה בטוח שהבנת את הטענה שלו.

אליעד: נכון אז מה שנתת זאת התשובה הנכונה אז קודם כל ככה לפעמים בן אדם חוזר על הטענה שלו עוד פעם ועוד פעם והוא לא פנוי להקשיב למה שאומרים לו כי הוא לא בטוח שהבינו אותו, הוא שואל ושואל לא בטוח שהבינו אותו אז הרבה פעמים הפתרון הוא ועוד פעם לא בקטע רע הוא פשוט לא בטוח שהבינו אותו לכן הוא חוזר על השאלה או חוזר על הטענה חוזר על האמירה. לפעמים הדרך לגרום לו להקשיב להגיד לו "אוקי בוא תעצור אני לא עונה לך על השאלה אני רק להראות לך שהבנתי אותך" ולהסביר לו מה הבנו, עכשיו ברגע שהוא בטוח שהבינו אותו עכשיו הוא יכול להקשיב עכשיו המוח שלו התפנה "אוקי מה אמרו?" כי הוא בטוח שהבינו אותו.

כי לפעמים הרופא בא לתת לך תרופה ואתה אומר "אני לא בטוח שהוא הבין מה כואב לי בכלל, צריך להסביר לו לא זה כואב לי" ואז הרופא אומר לך "טוב קח את זה" אתה אומר לו "לא אבל אני לא בטוח שהבנת מה כואב לי בכלל" לכן לפעמים צריך להראות לו שהבינו אותו. עכשיו אני אומר יותר מזה מה שהיא אמרה להראות לו שהבינו אותו זה נכון באופן עקרוני גם אם לא משנה מה הסיבה שהוא חוזר על מה שהוא אומר, למה? כי אם היו אומרים לו "אוקי מה אתה אומר ככה וככה? אוקי בוא אני אראה לך, בא נראה אם הבנתי אותך" ואז אומרים לו את כל הטענה שלו מא' עד ת' ואז אומרים לו "אוקי יש משהו שאתה חושב שלא הבנתי ממה שאמרת? לא, הבנת את מה שאמרתי, יפה ואני לא מסכים איתך".

רגע ואתה רוצה להוסיף משהו? לא, אתה בטוח שהבנתי אותך? כן, לא הבנת אותי, כן מה לא הבנתי אותך אני לא אומר לך מה דעתי קודם כל בא נדבר על הדעה שלך בא תראה אם הבנתי אותך" אחרי שסגור מכל הצדדים שהוא אומר "כן הבנת אותי" ועכשיו אז אומרים לו ככה "עכשיו יש לי את הדעה שלי אתה רוצה לשמוע אם אתה לא רוצה לשמוע תגיד לא רוצה לשמוע אבל תעשה את זה פורמאלית אל תחזור על הטענה שלך עוד פעם ועוד פעם. ובדרך כלל כשמישהו אומרים לו הנה הבינו אותך עכשיו הוא מתחיל לחזור על הטענה אומרים "בשביל מה אתה חוזר אבל הבנו אותך נכון, אתה אמרת שהבנו אותך למה לך לחזור על הטענה".

לכן טכנית תמיד כשמתווכחים עם מישהו אוטומטית אפילו קודם כששאלתי את השאלה אני שאלתי את השאלה בצורה לא נכונה, כי מה אני שאלתי? אני אמרתי נגיד שמישהו מאשים אותך במשהו ואז אתה אומר לו "טוב הבנתי אותך ש... אבל" ואז אני מחקתי את המילה "הבנתי" כי התשובה היא בעצם ב - "הבנתי" כשאתה אומר לו "הבנתי אותך" או "בוא תראה מה הבנתי אותך" זה בעצם מונע ממנו להמשיך לבלבל את המוח עוד פעם. ברוב ככל הדיונים אנשים מבלבלים את המוח כי הם לא חושבים שהבינו אותם או חלק גדול מהמקרים.

אם אומרים לבן אדם "אוקי בא תראה מה הבנתי אותך? לא הבנת אותי בדיוק", עכשיו למה אנשים מפחדים להגיד מה הם הבינו את השני? כי הם מפחדים שהשני צודק בכלל והם לא רוצים להזדהות עם הדעה שלו או מה שזה לא יהיה אבל אם בן אדם בטוח שהוא צודק אז מה אכפת לך להסביר לו את עצמו, תסביר לו אותו "הנה אני מבין שאתה חושב ככה וככה כי ככה וככה נכון, יפה ויש עוד סיבה כזאת נכון, בוא אני אביא לך עוד נימוקים למה שאתה אומר שתראה שאני מבין כל מה שאתה חושב, עכשיו הבנת? עכשיו בוא אני אתן לך את הדעה שלי ותראה שכל מה שאמרת זה שטות מוחלטת". הבנו את הסיפור?
שלמות כדורים פנימיות איך לגרום לו טכני הוכחה ליצור הקשבה טענות טיעון היא לא רוצה פתרון אומנות אומנות הויכוח איך לגרום איך לגרום לה איך לגרום לו איך לגרום למישהו איך לגרום למישהו להבין איך לגרום למישהו להבין אותך איך לגרום למישהי איך להשתיק מישהו איך להתווכח איך להתווכח עם מישהו איך ליצור איך ליצור הקשבה איך לשכנע איך לשכנע מישהו הקשבה ויכוח ויכוחים לגרום לגרום לאישה לגרום לבחור לגרום לבחורה לגרום לגבר לגרום לה לגרום לו לגרום למישהו לגרום למישהו להבין לגרום למישהו להבין אותך לגרום למישהו להקשיב לגרום למישהו להקשיב לך לגרום למישהי להבין להבין אותך להקשיב להקשיב לך להשתיק להשתיק מישהו להתווכח להתווכח עם מישהו ליצור ליצור הקשבה לשכנע לשכנע מישהו לשכנע מישהו להבין לשכנע מישהו להבין אותך לשכנע מישהו להקשיב לשכנע מישהו להקשיב לך רטוריקה שיטה לשכנוע שיטות שיטות לשכנוע שיטות שכנוע שיטת שכנוע שכנוע
האם להקשיב ללב? האם להקשיב לגוף? האם להקשיב לרצון? למה לא להקשיב ללב? איך להקשיב ללב? למה לא להקשיב לגוף? התמכרות לסוכר, למה לא להקשיב לעצמך? התמכרות למתוקים, הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות, חדר כושר
האם להקשיב ללב? האם להקשיב לגוף? האם להקשיב לרצון? למה לא להקשיב ללב? איך להקשיב ללב? למה לא להקשיב לגוף? התמכרות לסוכר, למה לא להקשיב לעצמך? התמכרות למתוקים, הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות, חדר כושר
... להקשיב ללב? האם להקשיב לגוף? האם להקשיב לרצון? למה לא להקשיב ללב? איך להקשיב ללב? למה לא להקשיב לגוף? התמכרות לסוכר, למה לא להקשיב לעצמך? התמכרות למתוקים, הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות, חדר כושר האם להקשיב ללב? האם להקשיב לגוף? האם להקשיב לרצון? במהלך ההרצאה, אליעד כהן בוחן את השאלות המורכבות של האם להקשיב ללב, לגוף או לרצון, תוך שהוא מעלה את המורכבויות והסכנות ... לגוף וללב. הוא מציין כי כל אחת מהגישות הללו יכולה להוביל לתוצאות לא רצויות אם לא מבינים לעומק את מהות כל חלק בגוף ובנפש האנושית. למה לא להקשיב ללב? האליעד מתאר את הצורך להבחין בין מה שנראה נכון לבין ... לפעמים, יכולה להיות בעייתית, במיוחד אם לא מבינים את ההבדל בין תחושות רגעיות לבין מה שצריך להיעשות בטווח הארוך כדי למנוע נזק. מה זה אומר להקשיב לגוף? אליעד מדבר על הנטייה להקשיב לגוף ולפעמים לא להבין את המסר האמיתי שהוא מעביר. הוא ... יודע להבחין בין קל לפועל נכון. אליעד מציין שעל האדם להיות מודע לכך ששמיעת הגוף עשויה להטעות אם לא מבינים את ההתראות שהוא נותן. למה לא להקשיב לרצון? הקשבה לרצון היא נושא נוסף שמעסיק את אליעד כהן. ... טוב ומנחם בטווח הקצר, אך הוא בעצם מזיק בטווח הארוך. הוא מסביר שהרצון המיידי לא תמיד תואם את טובת הגוף והנפש, ולכן לעיתים הוא מציע לא להקשיב לרצון הראשוני אלא להבין את המהות האמיתית של הרצון לפני ... שמירה על בריאות המפרקים. איך לא להיפצע באימון? כחלק מהדיון על אימונים, אליעד מדבר גם על הדרך למנוע פציעות במהלך האימון. הוא מסביר שצריך להקשיב לגוף ולהיות מודע למתי הגוף באמת יכול להמשיך ומתי הוא צריך לנוח. הוא מציין כי להקשיב ללב או לגוף יכול להוביל לפציעות אם לא מבינים מה הגוף ... יותר, תוך שמירה על בריאותנו הנפשית והגופנית. הקשבה לגוף הקשבה ללב התמכרות לסוכר הקשר בין כאב טוב לכאב רע איך למנוע פציעות באימון האם להקשיב לרצון? איך לא להיפצע באימון? כאב טוב או כאב רע במהלך ...
להקשיב ללב, להקשיב לרגש, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, לא להקשיב לשכל, להקשיב רק לרגש, להקשיב רק ללב, שכל או רגש, האם ללכת אחרי הלב? לסמוך על הלב שלך, הלב הוא אלוהים, להקשיב לאלוהים שבתוכך, מה אני באמת מרגיש? מה הלב שלי רוצה?
להקשיב ללב, להקשיב לרגש, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, לא להקשיב לשכל, להקשיב רק לרגש, להקשיב רק ללב, שכל או רגש, האם ללכת אחרי הלב? לסמוך על הלב שלך, הלב הוא אלוהים, להקשיב לאלוהים שבתוכך, מה אני באמת מרגיש? מה הלב שלי רוצה?
להקשיב ללב, להקשיב לרגש, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, לא להקשיב לשכל, להקשיב רק לרגש, להקשיב רק ללב, שכל או רגש, האם ללכת אחרי הלב? לסמוך על הלב שלך, הלב הוא אלוהים, להקשיב לאלוהים שבתוכך, מה אני באמת מרגיש? מה הלב שלי רוצה? למה כל הצרות בחיים נובעות מהשכל ... לקבל מצב שבו הדברים ההגיוניים הללו לא מתקיימים. מה הכוונה להקשיב ללב ואיך עושים את זה? להקשיב ללב משמעותו לבדוק באופן אמיתי מה אנחנו מרגישים בפנים. לפי אליעד כהן, להקשיב ללב זה לא אומר להקשיב למה שאחרים אומרים שצריך להרגיש, או למה שאנחנו חושבים שצריך להרגיש. הכוונה היא לבדוק ... אלינו, למעשה אלוהים מדבר איתנו ישירות. לכן, לפי תפיסה זו, להקשיב ללב זה להקשיב לאלוהים עצמו. כל הקשיים שיש לאדם נובעים מכך שהוא לא מקשיב לאלוהים שנמצא בתוכו, שהוא ... מה אני באמת מרגיש?, ולא מה אני אמור להרגיש?. האדם צריך להקשיב לרגשות הפנימיים האמיתיים שלו, ולא להיכנע להיגיון החברתי או החיצוני שמכתיב לו מה נכון ... כקריטי להרגשתו הטובה - לא באמת כל כך קריטי לו מבפנים. האם להקשיב ללב אומר להתעלם לחלוטין מהשכל? אליעד כהן לא ממליץ להתעלם לחלוטין מהשכל, אלא לתת ללב ... ביותר לשחרר את האדם מהסבל ולהביאו אל תחושת שלמות פנימית. להקשיב ללב או לשכל? איך לדעת מה אני באמת מרגיש? האם הלב שלי הוא אלוהים? מה לעשות כשיש ... חייבים להרגיש טוב תמיד? למה אני לא מצליח להרגיש טוב? איך להקשיב לעצמך באמת? ליקוטי מוהרן חא קנו, הלב שלך הוא אלוהים, אלוהים הוא הלב, דברי השם ממש, דברי אלוהים ממש, למה לא לחשוב בהיגיון? למה לא להקשיב לשכל? למה להקשיב לרגש? ...
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה
להקשיב לגוף, להקשיב ללב, להקשיב לשכל, לשמור על בריאות הגוף, מה זה להקשיב לגוף? האם כדאי להקשיב לגוף? איך להקשיב לגוף? איך מקשיבים לגוף? אכילה רגשית, השמנה, סכרת, התמכרות לסוכר, התמכרות למתוק, רעב או צמא, שעות שינה מה פירוש להקשיב לגוף? להקשיב לגוף פירושו לזהות מה הגוף צריך או מבקש ברגע נתון ולפעול בהתאם. למשל, אם אדם חש רעב, להקשיב לגוף אומר לאכול כדי לספק את הצורך הפיזי. דוגמה לכך היא אדם שרעב בזמן העבודה, אך עסוק בפגישות או במשימות ולכן דוחה את האכילה, וזה מצב של אי - הקשבה לגוף. דוגמה ... את הצורך הזה ולא מקשיב לגוף. האם תמיד כדאי להקשיב לגוף? כדי להחליט אם כדאי להקשיב לגוף או לא, יש לשקול את המטרות האישיות של האדם. אם המטרה המרכזית של האדם היא בריאות הגוף, אזי הוא יבחר לפעול בהתאם לסימני הגוף ככל האפשר. אולם, אם יש לו מטרות ... ולשקול אם הצורך הזה אמיתי או רגשי. לא מומלץ להקשיב לגוף בצורה מוחלטת בלי להפעיל את ההיגיון, כיוון שהגוף עלול לטעות, ואנחנו עלולים לפרש אותו בצורה שגויה. כמו כן, כאשר נוצרת התנגשות בין הלב לשכל או בין הגוף לשכל, ... במחלות ללא תרופות כמה שעות לישון בלילה? האם להקשיב לגוף או לשכל? התמודדות עם אכילה רגשית כיצד לבנות הרגלים בריאים לאורך זמן מה פירוש להקשיב לגוף? להקשיב לגוף פירושו לזהות מה הגוף רוצה או צריך ברגע נתון, ולפעול בהתאם. לדוגמה, כאשר אדם רעב, המשמעות של להקשיב לגוף היא לאכול כדי לספק את הצורך הפיזי. אם הגוף מאותת על רעב אך האדם עסוק בעבודה או בצפייה בטלוויזיה, ייתכן שיידחה את האכילה, וזוהי דוגמה לאי - הקשבה לגוף. ... עצמו כבר אינו זקוק למזון. מה המשמעות של לא להקשיב לגוף? כאשר האדם לא מקשיב לגוף, הוא עלול לפעול בניגוד לאינטרס הבריאותי שלו. למשל, אדם עייף הזקוק למנוחה עשוי להמשיך לעבוד, או להתאמן למרות העייפות, בגלל סיבות ... מדחיק את הצורך הפיזי של הגוף. האם כדאי תמיד להקשיב לגוף? הבחירה אם להקשיב לגוף תלויה במטרות שהאדם מציב לעצמו. אם לאדם חשוב רק לשמור על הבריאות הפיזית, ייתכן שיבחר לפעול תמיד לפי סימני הגוף. אך אם יש לו מטרות נוספות מעבר לשמירה על ... האם יש הקבלה להקשבה ללב או לשכל? הרעיון של להקשיב ללב דומה במידה רבה להקשבה לגוף: לא תמיד ברור אם זו באמת תחושת הלב או השפעה של דמיון, פחדים או לחצים נפשיים. גם לגבי השכל, לא בטוח שכל הסקה הגיונית תואמת לחלוטין ... מרפא, התאמה בין השכל לרגש, שכל או רגש, האם להקשיב ללב? האם להקשיב לשכל? האם להקשיב לרגש? האם הגוף יודע לרפא את עצמו? יכולת הגוף לרפא את עצמו, האם הגוף מרפא את עצמו? רפואה טבעית, פסיכותרפיה גופנית, ריפוי טבעי של הגוף, ריפוי עצמי של הגוף ...
אינטואיציה / תחושת בטן / להקשיב ללב / להקשיב לרגש / אינסטינקט, האם להקשיב ללב? האם להקשיב לאינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם ללכת אחרי הלב? האם לסמוך על תחושת הבטן? האם לסמוך על הלב? האם לסמוך על הרגש? האם לסמוך על האינטואיציה? כמה לסמוך על האינטואיציה? איך לשפר את האינטואיציה? מתי אפשר לסמוך על אינטואיציה? איך לאזן בין אינטואיציה לחשיבה רציונלית, תחושה פנימית, ידיעה אינסטינקטיבית, דחף פנימי
... תחושת בטן להקשיב ללב להקשיב לרגש אינסטינקט, האם להקשיב ללב? האם להקשיב לאינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב לתחושת בטן? האם ללכת אחרי הלב? האם לסמוך על תחושת הבטן? האם לסמוך על הלב? האם לסמוך על הרגש? האם לסמוך על האינטואיציה? כמה לסמוך על ... ידיעה אינסטינקטיבית, דחף פנימי וכאן אסביר, האם וכמה הגיוני לסמוך על אינטואיציה תחושת בטן להקשיב ללב להקשיב לרגש וכיוב? או שעדיף לא להקשיב לאינטואיציה ובמקום זה להקשיב לשכל, לנתח כל דבר לעומק וכולי? אז נשאל כך, האם הגיוני לסמוך על מישהו שנותן לך עצה כלשהי? תשובה: תלוי מי המישהו, מה התחום שבו אתה מתייעץ ... המערכת ורואה האם ובאיזה מקרים וכמה אתה יכול לסמוך עליה? בדיוק כך לגבי אינטואיציה תחושת בטן להקשיב לרגש וכולי. כל מקרה לגופו. מעת לעת בדוק את תחושות הבטן שלך. ותראה האם וכמה אתה באמת יכול לסמוך עליהן. ומי שרוצה לדעת איך הוא יכול לשפר ...
שכל ורגש, האם להקשיב לשכל או להקשיב לרגש? האם להקשיב למוח או להקשיב ללב? האם להקשיב לתחושת בטן או להקשיב לשכל? האם ללכת אחרי הלב או ללכת אחרי השכל? האם ללכת אחרי הרגש או ללכת אחרי המוח? איך לקבל החלטות?
שכל ורגש, האם להקשיב לשכל או להקשיב לרגש? האם להקשיב למוח או להקשיב ללב? האם להקשיב לתחושת בטן או להקשיב לשכל? האם ללכת אחרי הלב או ללכת אחרי השכל? האם ללכת אחרי הרגש או ללכת אחרי המוח? איך לקבל החלטות?
... ורגש, האם להקשיב לשכל או להקשיב לרגש? האם להקשיב למוח או להקשיב ללב? האם להקשיב לתחושת בטן או להקשיב לשכל? האם ללכת אחרי הלב או ללכת אחרי השכל? ... או ללכת אחרי המוח? איך לקבל החלטות? איך להחליט בין שכל ורגש? מה עדיף להקשיב לו? במצבים שבהם אדם עומד בפני החלטה, תמיד עולה השאלה: האם להקשיב לשכל או לרגש? האם המוח הוא המנחה הנכון או ... החלטה נכונה? שכל או רגש רגש או שכל איך להחליט בין שכל ורגש? מה עדיף להקשיב לו? כאשר אדם עומד בפני קבלת החלטה, עולה השאלה: האם להקשיב לשכל או לרגש? האם המוח הוא המנחה הנכון או ...
שיטת המקל והגזר, המקל או הגזר, הגזר או המקל, תמריץ חיובי, תמריץ שלילי, הנעת אנשים, לגרום למישהו להקשיב לך, המקל והגזר, הגזר והמקל, שיטות שכנוע, טכניקות שכנוע, שיטות מכירה, איך למכור?
שיטת המקל והגזר, המקל או הגזר, הגזר או המקל, תמריץ חיובי, תמריץ שלילי, הנעת אנשים, לגרום למישהו להקשיב לך, המקל והגזר, הגזר והמקל, שיטות שכנוע, טכניקות שכנוע, שיטות מכירה, איך למכור?
... או הגזר, הגזר או המקל, תמריץ חיובי, תמריץ שלילי, הנעת אנשים, לגרום למישהו להקשיב לך, המקל והגזר, הגזר והמקל, שיטות שכנוע, טכניקות שכנוע, שיטות מכירה, איך למכור? איך אני גורם לאנשים להקשיב לי ולחשוב שמה שאני אומר חשוב? ההתחלה של השיחה מתחילה בשאלה איך לגרום לאנשים להקשיב לנו ולחשוב שמה שאנחנו אומרים חשוב. בשלב הראשון, אליעד שואל את השואל מה בדיוק הוא רוצה להבין, האם ... להסביר את השאלה לעומק ולדייק אותה. בהמשך, הוא מסביר שהצורך הזה בעניין של להקשיב לא נובע רק משיקול של מה חשוב לנו באופן אישי, אלא גם כחלק מהתהליך שבו אנחנו בקשר עם אחרים. ההבנה ... בקשר עם אחרים, וכחלק מהמשחק הזה יש צורך לדעת איך לתקשר בצורה שמאפשרת לאנשים להקשיב לנו. אליעד מסביר ששיחה או תקשורת עם אחרים לא בהכרח נובעת מתוך רצון להיות מאושר או למצוא את האמת, ... שלו, אליעד עובר לדבר על הדיאלוג הפנימי. הוא מסביר שהשאלה איך לגרום לאדם אחר להקשיב לנו היא למעשה שאלה שמתחילה בתוך הדיאלוג הפנימי של כל אחד מאיתנו. כלומר, כל אדם שואל את עצמו איך לגרום לכל הרצונות הפנימיים שלו להקשיב לרצון הדומיננטי ביותר. אליעד מסביר שכאשר אדם מציב לעצמו יעד או משימה, הוא צריך להבין איך להפעיל ... הרצונות יזוזו לכיוון אחד. בכך, הוא מרחיב את הדיון לא רק על איך לגרום לאחרים להקשיב, אלא גם על איך לגרום לעצמנו להקשיב לרצונות שמובילים אותנו קדימה. מהי הדרך לגרום למישהו להקשיב לך? כאשר השואל חוזר לשאול איך לגרום לאדם אחר להקשיב לו בנוגע לנושא מסוים, אליעד מתחיל לפרט על איך בדיוק ניתן לעשות זאת. הוא מבהיר שברגע שאנחנו רוצים ... מה קורה אם הנושא לא מעניין את האדם השני? בהמשך, אליעד שואל איך לגרום למישהו להקשיב לנו כשמה שאנחנו מדברים על אינו מעניין אותו. כאן השואל מציין שהוא יצטרך לחבר את הנושא הרצוי לרצון ... לא בהכרח ישירות אלא באופן עקיף. הוא מוסיף כי הרבה פעמים אנשים לא מוכנים להקשיב למשהו שלא מעניין אותם, אך אם הם יראו איך זה קשור אליהם, יש סיכוי גבוה שהם יתחילו להקשיב. ההבנה של המניעים הפנימיים של אנשים השלב הבא בהסבר של אליעד הוא הבנת המניעים הפנימיים של אנשים ... כיוון שבסופו של דבר השאלה היא איך אנחנו יכולים לגרום לאדם להרגיש שזה שווה לו להקשיב לנו. מהות התועלת והנזק בהמשך, אליעד עובר להסביר את המהות של התועלת והנזק בשכנוע. הוא מציין שבסופו של דבר, אם אנחנו רוצים לגרום למישהו להקשיב לנו או לעשות משהו, אנחנו צריכים לגרום לו לחשוב שהפעולה הזו תביא לו יותר תועלת מאשר נזק. כלומר, כל פעולה שמישהו עושה, בין אם זה להקשיב לנו או לבצע משימה כלשהי, נובעת מתוך תחושת תועלת אישית. אליעד מסביר שכל אחד יבחר לפעול בצורה ... ואפילו אם זה לא מעניין אותו, אם הוא חושב שזה יביא לו יתרונות, הוא יהיה מוכן להקשיב. ההשלכות של ההתמקדות בתועלת כשהשואל מעלה שאלה נוספת על איך לגרום למישהו להקשיב לנו, אליעד מפרט את הדרך שבה אנחנו יכולים להשתמש בתועלת כדי לשכנע את האדם. הוא מסביר שעלינו להבין ... בעוד שפעל מתוך רצון חופשי נותן תחושת שליטה. שיטות שכנוע איך לגרום לאנשים להקשיב? המקל והגזר תועלת מול נזק הנעת אנשים הקשבה ותשומת לב אז מה אתה אומר מה השאלה? ש: איך אני גורם לאנשים כשאני מדבר על משהו שהם ירצו להקשיב לי ולחשוב שמה שאני אומר זה מאוד חשוב. אליעד: אוקי עכשיו אמרת שני דברים שונים, מה את רצית להגיד? ... החוקיות, עכשיו דבר נוסף שאני רוצה להגיד לך כשהוא שואל אותי איך לגרום למישהו להקשיב לו יש פה את כל הסיפור הזה מה שאני תכף אספר לו יש את זה גם בתוכו הרי אפשר להגיד שהוא שואל אותי איך הוא יכול לגרום לעצמו להקשיב לעצמו הרי גם הוא מנהל דו שיח עם עצמו זה לא רק מנהל דו שיח עם אחרים לפעמים הוא גם מנהל דו שיח עם ... מדבר על נושא מסוים או באותו נושא שאנחנו מדברים אני והאחר איך אני גורם לאחר להקשיב לי ושהוא יחשוב שמה שאני אומר זה מאוד חשוב מאוד מעניין. אליעד: מאוד חשוב או מאוד חשוב לו? ש: מאוד ... איך לפתח דו שיח הוא אמר בהנחה שאני רוצה להגיד למישהו משהו איך אני גורם לו להקשיב לי, את הבנת את ההבדל אם הוא היה אומר אני רוצה לפתח שיחה עם אנשים הייתי אומר לו תבדוק מה מעניין ... הוא אמר אם אני רוצה לדבר עם מישהו על משהו שלא מעניין אותו ואני רוצה לגרום לו להקשיב לי. ש: שמתי לב שבשאלה שלי יש הנחה שהוא יקשיב לי רק אם מה שאני אומר זה מאוד חשוב לו. אליעד: נכון ... אז את נכנעת. ש: זה הרבה פעמים קורה כן. אליעד: אוקי אז איך בכל זאת גורמים לו להקשיב, מה אתה אומר לו? ש: להראות לו שזה קשור אליו איכשהו. אליעד: כי אתה מדבר על משהו שנמצא בכדור הארץ ... מה אתה אומר? ש: או למצוא דרך לחבר את זה לרצון שלו או שאפשר גם שהוא ירצה להקשיב לזה בכלל כי הוא רוצה משהו אחר ממני זה יכול להיות כאילו מניפולציה שהוא עושה עלי בכלל משהו כזה. אליעד: שמה? ש: אפשר לגרום לו להקשיב לי שהוא רוצה להקשיב לי כי הוא בכלל רוצה משהו אחר ממני וכדאי לו
איך לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט?
איך לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט?
... לבחור יועץ? לאיזה יועץ להקשיב? איך לדעת איזו עצה חכמה? על איזה יועץ לסמוך, איך לבדוק את היועץ? סוגים של יועצים, סוגים של מטפלים, יועץ חכם, יועץ טיפש, איך לדעת למי להקשיב? לאיזו עצה להקשיב? איך לדעת מה לבחור? איך להחליט? איך לבחור יועץ מתאים ומתי לסמוך על העצה שלו? כאשר אנו ... כל יועץ יכול להציע פתרון שונה, ואנחנו ניצבים בפני השאלה: איך להחליט לאיזו עצה להקשיב? לפי אליעד כהן, חשוב להבין שיש מספר דרכים להעריך את איכות העצה ואת מידת האמינות של היועץ ... אותך מדוע נפרדתם? האם היו סיבות נוספות מלבד בגידה? - הוא היועץ שכדאי יותר להקשיב לו, משום שהוא מנסה להבין את המורכבות של המצב שלך לפני שהוא מייעץ. איך לזהות יועץ חכם לעומת ... שכל יועץ נותן עצה שונה. לכן מתעוררת השאלה: איך לבחור נכון את היועץ שאליו כדאי להקשיב? על פי אליעד כהן, הדרך הנכונה לבחור יועץ או לדעת לאיזו עצה להקשיב היא לבדוק את האופן שבו היועץ הבין את השאלה ואת עומק התהליך שבו הוא עוסק לפני מתן התשובה. מדוע לא להקשיב רק להיגיון? אחת הטעויות הנפוצות היא להסתמך על היועץ שנראה הכי הגיוני או הכי חכם. אך אליעד ... קרובות, דווקא ההיגיון העצמי הוא שהביא את האדם אל הבעיה. לכן לא תמיד נכון להקשיב לעצות שנראות הגיוניות ממבט ראשון. למה מהירות התגובה של היועץ היא מדד לאיכות? אליעד מסביר ... מהירה לבעיה כלשהי, אך אחרי זמן מה של חשיבה והעמקה מופיעה תשובה אחרת, מומלץ להקשיב לתשובה השנייה, זו שהגיעה לאחר חשיבה והעמקה, שכן היא ככל הנראה מדויקת יותר. האם יועץ שמודה ... עשוי להיות היועץ המועיל ביותר. יועץ שחושב שהוא כבר יודע את התשובה מראש מבלי להקשיב מספיק לשאלה - כנראה יטעה יותר. לכן, כדאי להעדיף יועץ שפתוח לשאול שאלות מעמיקות ורבות כדי ... איך להתמודד עם בלבול בחיים? איך לפתח חשיבה ביקורתית? איך לבחור יועץ ולדעת למי להקשיב? כאשר אנו מתייעצים עם מספר יועצים, כל אחד מהם עשוי לתת תשובה שונה, ולעיתים ההחלטה במי ... אנחנו מגיעים למסקנה, סביר להניח שהיא תהיה נכונה יותר. מסקנה: איך לדעת למי להקשיב? כדי לבחור את היועץ הנכון, מומלץ להעדיף יועץ שמקדיש זמן להבין את השאלה לעומק ושואל שאלות ... אלפים שונים וכל אחד נותן לך עצה אחרת ואתה צריך לדעת במי לבחור איך לדעת למי להקשיב עכשיו כמובן שיש את הדברים הבנאליים של תבדוק מי יש לו יותר ממוצע ויותר סטטיסטיקה וכל מיני קשקושים כאלה אבל בהנחה שאתה לא יודע אתה עכשיו צריך לדעת איך אני אדע למי להקשיב כולם נראים חכמים כולם נבונים כולם זה וכולם זה איך אני אדע למי להקשיב, עכשיו אם אתה תקשיב למי שאתה חושב שזה הכי הגיוני אנחנו גם בבעיה כי הרבה פעמים הבעיה שלך ... הביא אותך לצרה הזאת מראש אז אני אתן לכם עוד פרספקטיבה איך אתה יכול להמר למי להקשיב לפי מי מהיועצים האלה שכשאלת אותו את השאלה אמרת לו מה אני צריך לעשות אם ככה וככה לפי מי ... את עצמך שאלה וקופצת לך תשובה וקופצות לך כמה תשובות איך לאיזה תשובה של עצמך להקשיב אותו דבר אם התשובה שישר קפצה לך ויש תשובה שלעומת זאת חשבת ואז קפצה לך למי כנראה בממוצע עדיף להקשיב לאיזו תשובה של התשובה שחשבת ואז. ש: הגעת למסקנה. אליעד: בדיוק עכשיו אם לקח לך הרבה זמן ...
להקשיב ללב, להקשיב לשכל, להקשיב לרגש, שכל או רגש, להקשיב למצפון, ללכת אחרי הלב, ללכת אחרי השכל, ללכת אחרי האמת שלך, להיצמד לאמת שלך, ללכת עד הסוף, להיות נאמן לעצמך
להקשיב ללב, להקשיב לשכל, להקשיב לרגש, שכל או רגש, להקשיב למצפון, ללכת אחרי הלב, ללכת אחרי השכל, ללכת אחרי האמת שלך, להיצמד לאמת שלך, ללכת עד הסוף, להיות נאמן לעצמך
להקשיב ללב, להקשיב לשכל, להקשיב לרגש, שכל או רגש, להקשיב למצפון, ללכת אחרי הלב, ללכת אחרי השכל, ללכת אחרי האמת שלך, להיצמד לאמת שלך, ללכת עד הסוף, להיות נאמן לעצמך איך אפשר לשלב את הלב, השכל והרגש בחיים שלנו? בהרצאה של אליעד כהן, נדונה השאלה כיצד ניתן להקשיב ללב, לשכל ולרגש בצורה מאוזנת, ומהם היתרונות והחסרונות של כל אחת מהגישות הללו. בהרצאה נדונים גם הקונפליקטים הפנימיים שעשויים להתעורר כשישנו חוסר איזון בין השכל, הרגש והמצפון, והדרכים להתמודד עם התחושות הללו. מה משמעות להקשיב לשכל ואיך לשלב אותו עם הרגש? אליעד מציין שהשכל הוא הכלי שמנחה אותנו להבין את המציאות ולהסיק מסקנות, אך השימוש בו לבד עשוי ... עם אותם אתגרים בתשומת לב מלאה. מה המשמעות של ללכת אחרי הלב? במהלך ההרצאה, אליעד נוגע גם במושג של ללכת אחרי הלב. הוא מציין כי לעיתים אנשים מרגישים צורך להקשיב לרגש שלהם ולפעול על פי מה שהם מרגישים בתוך הלב. אך פעמים רבות, הדבר לא תואם להיגיון או למציאות חיצונית, מה שיכול להוביל ...
לזרום עם עצמך, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, להקשיב ללב שלך, הקול הפנימי, שכל או רגש, איך להחליט, הזדהות רגשית, להקשיב לרגשות, קונפליקט רגשי, קבלת החלטות
לזרום עם עצמך, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, להקשיב ללב שלך, הקול הפנימי, שכל או רגש, איך להחליט, הזדהות רגשית, להקשיב לרגשות, קונפליקט רגשי, קבלת החלטות
... עם עצמך, להקשיב לעצמך, ללכת אחרי הלב, להקשיב ללב שלך, הקול הפנימי, שכל או רגש, איך להחליט, הזדהות רגשית, להקשיב לרגשות, קונפליקט רגשי, קבלת החלטות איך להחליט אם להקשיב לשכל או לרגש? אחת השאלות המרכזיות שאליעד מתייחס אליהן בהרצאה היא כיצד האדם יכול לדעת מתי ללכת אחרי מה ... הראשונית, האינטואיציה - ומתי להקשיב לשכל ולהיגיון. השאלה הזו עולה מתוך הקושי לדעת האם הקול הפנימי שמדריך אותנו הוא חכם או דווקא משוגע. לעיתים ... כיצד יודעים איזו מחשבה להקשיב ואיזו לדחות? כדי להמחיש את הדילמה, אליעד מביא דוגמה של אדם שרוצה לרדת לקנות סיגריות. ישנן דרכים רבות לעשות ... שאחת הדרכים לזהות איזו מחשבה להקשיב לה ואיזו לדחות היא להבחין איזו מחשבה גורמת לנו סבל. לדבריו, מחשבה שגורמת סבל היא סימן לכך שאנחנו לא פועלים ... את טבע החשיבה שלו. האם להקשיב לרצון הראשוני או להיסוס? אליעד מציג דוגמה נוספת: כאשר אדם פוגש מכר ברחוב ועולה בו רצון לומר לו שלום, אבל ... חוסר אותנטיות, ואז רצוי פחות להקשיב לה. האם אפשר לחיות בלי תכנון בכלל? לקראת סוף ההרצאה, אליעד מתייחס לשאלה האם אפשר בכלל לחיות בלי תכנון, ... באופן אותנטי ומלא יותר. איך להקשיב לקול הפנימי? מחשבה מול חשיבה ללכת אחרי הלב או השכל? איך לדעת מה אני באמת רוצה? קונפליקט רגשי בקבלת החלטות ...
מהי אינטואיציה ותחושת בטן? איך לפתח אינטואיציה רגשית? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב ללב? האם להקשיב לרגש? האם להקשיב לתחושת הבטן? פיתוח אינטואיציה חזקה, לחשוב מהבטן, מתי לא לסמוך על האינטואיציה?
מהי אינטואיציה ותחושת בטן? איך לפתח אינטואיציה רגשית? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב ללב? האם להקשיב לרגש? האם להקשיב לתחושת הבטן? פיתוח אינטואיציה חזקה, לחשוב מהבטן, מתי לא לסמוך על האינטואיציה?
... אינטואיציה רגשית? האם לסמוך על האינטואיציה? האם להקשיב ללב? האם להקשיב לרגש? האם להקשיב לתחושת הבטן? פיתוח אינטואיציה חזקה, לחשוב מהבטן, מתי לא לסמוך על האינטואיציה? מהי ... על האינטואיציה? אליעד כהן טוען שלא תמיד נכון להקשיב אך ורק לאינטואיציה. לדבריו, גם להקשיב לה באופן מוחלט וגם להתעלם ממנה לחלוטין הן גישות בעייתיות. אם אדם פועל רק לפי ... תפריט דיאטטי מדויק עלול להיות לא מתאים, ומצד שני, להקשיב לתחושת בטן יכול להוביל לתזונה לא בריאה, כמו אכילת מאכלים עתירי סוכר שגורמים לתחושה של ... על האינטואיציה? איך לפתח תחושת בטן מדויקת? האם להקשיב ללב או להיגיון? אינטואיציה בתזונה ובכושר מתי לא להקשיב לאינטואיציה? איך לקבל החלטות לפי האינטואיציה? האם אפשר לשפר אינטואיציה רגשית? האם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על רטוריקה, לגרום למישהו להקשיב לך, איך להשתיק מישהו? איך להתווכח עם מישהו? שיטות שכנוע, איך ליצור הקשבה? איך לגרום למישהו להבין אותך? איך לשכנע מישהו? אומנות הויכוח
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להקשיב, איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם גירושין? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להקשיב, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי מומלץ, מאמן אישי לילדים, מאמן אישי לימודים בתחום להקשיב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 11:41:58 - wesi1